Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi"

Transkript

1 Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (13) Handläggare Madeleine Lundbäck Telefon Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna Kärrtorp 1:1, Hammarbyhöjden 1:1 och Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Kärrtorp (ca 600 lägenheter) Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box Stockholm Telefon stadsbyggnadskontoret@stockholm.se stockholm.se Anette Scheibe Lorentzi Sammanfattning Thomas Stoll Jonas Claeson Svenska Bostäder har ansökt om markanvisning för ett område mellan Kärrtorps idrottsplats och Arkövägen samt mellan Nackareservatet och Vikstensvägen för hyresrätter. Marken avses upplåtas med tomträtt. Syftet med planen möjliggöra bostadsbebyggelse som bedöms kunna inrymma cirka 600 lägenheter. Av dessa avses cirka 400 utgöra hyresrätter för Svenska bostäder och cirka hälften av dessa föreslås vara Stockholmshus. De övriga 200 lägenheterna kommer att föreslås anvisas för bostadsrätt. Dessutom planeras för en förskola i området. Bristen på bostäder är en av Stockholmsregionens största utmaningar. I Stockholms stads budget för 2015 tydliggörs att takten på bostadsbyggandet ska öka och att fokus ska ligga på hyresrätter med rimliga hyror. Första etappen startar hösten 2015 och ska vara byggstartad under Visionen för Stockholmshusen är att det ska bli ett bra exempel på hur typhus kan byggas med hög kvalitet avseende på god arkitektur och bra material. Ledord för visionen är nyenkla, älskvärda och smarta.

2 Tjänsteutlåtande Sida 2 (13) Projektet är en viktig del i att nå målet bostäder till år 2020 och ingår i influensområdet för utbyggd tunnelbana. Aktuellt planområde i ett övergripande sammanhang Syfte Syftet med detaljplanen är att tillskapa byggrätt för flerbostadshus i ett attraktivt och kollektivtrafiknära läge, att förstärka sambanden mellan Björkhagen, Kärrtorp och Bagarmossen samt att utveckla en förbättrad promenadstruktur. I detaljplanen ska också prövas om platsen är lämplig för att bebyggas med de så kallade Stockholmshusen. Bakgrund Bristen på bostäder är en av Stockholmsregionens största utmaningar. Det långsiktiga målet om att bygga lägenheter till 2030 kompletteras med ett kortsiktigt mål om att bygga

3 Sida 3 (13) lägenheter till De kommunalägda bostadsbolagen ska, som en del i denna ambitionshöjning fördubbla sitt bostadsbyggande. Mot denna bakgrund har de kommunalägda bostadsbolagen, stadsbyggnadskontoret, exploateringskontoret och trafikkontoret fått i uppdrag av kommunfullmäktige att tillsammans ta fram ett nytt koncept för bostadshus. Konceptet innebär produktion av bostadshus tillsammans med ett utvecklat arbetsätt för att snabbare kunna bygga många hyreslägenheter till rimliga hyror. Projektet heter Stockholmshusen. Arbetet med att ta fram en projektplan tog fart vid årsskiftet 2014/2015 och godkändes den 16:e mars 2015 av projektets styrgrupp. Det innebär att bostäder av stockholmshustyp ska vara byggstartade till och med 2020 vilket i princip är hälften av allmännyttans nyproduktion under samma tid. Bostadsprojekten fördelas i etapper (två etapper/år) som innehåller omkring 750 bostäder/etapp. Första etappen inleds under hösten 2015 och ska vara byggstartad under Den breda bostadsutveckligen i Stockholm har varit tydligt indelad i typer genom 1900-talet, beroende på målgrupper, standard, ekonomi och arkitektoniska förebilder. Ett arbete liknande det med Stockholmshusen, inleddes på 20-talet också en tid präglad av bostadsbrist - av SKB och HSB. När de allmännyttiga bolagen bildades på 30- och 40-talet påbörjades bostadsbyggande för samma målgrupp. Exempel på detta finns i Vällingby, Blackeberg, Hammarbyhöjden, Skarpnäck och Kista. Hustyperna har varierat såsom smalhus, tjockhus, punkthus mm. Visionen för Stockholmshusen är att det ska bli ett bra exempel på hur typhus kan byggas med hög kvalitet avseende på god arkitektur och bra material. Eftersom många av husen kommer att uppföras som kompletteringsbebyggelse i befintliga miljöer måste husen kunna förhålla sig till olika typer av bebyggelse. Ledord för stockholmshusen är nyenkla, älskvärda och smarta. Svenska Bostäder har ansökt om markanvisning för ett område mellan Kärrtorps idrottsplats och Arkövägen samt mellan Nackareservatet och Vikstensvägen för hyresrätter. Marken avses upplåtas med tomträtt. Området har bedömts kunna inrymma cirka 600 lägenheter. Av dessa avses cirka 400 utgöra hyresrätter för Svenska bostäder och cirka hälften av dessa föreslås vara Stockholmshus. De övriga 200 lägenheterna kommer enligt exploateringskontoret troligen att föreslås anvisas till byggföretag för att upplåtas med bostadsrätt.

4 Sida 4 (13) Ortofoto med markerat planområde som sammanlänkar tre stadsdelar Bagarmossen, Kärrtorp och Björkhagen. Planområdets läge och omfattning Planområdet omfattar ca 5,5 ha och ligger mellan 300 och 750 meter från Kärrtorps tunnelbanestation. Det gränsar till Nackareservatet och Kärrtorps IP i öster och till befintlig bostadsbebyggelse i väster samt sträcker sig mellan befintlig parkering i norr och Sockenvägen i söder. Detaljplanen kan även komma att omfatta del av Kärrtorps IP eftersom det är möjligt att området kommer att beröras av planläggningen.

5 Sida 5 (13) Nuvarande förhållanden Markägoförhållanden Stockholms stad är markägare. Svenska Bostäder äger och förvaltar idag bebyggelsen vid Arkövägen och Vikstensvägen, som skulle angränsa till den nya föreslagna bebyggelsen. Tidigare ställningstaganden Översiktsplan Förslaget ligger i linje med strategi tre - att koppla samman stadens delar och förtäta i kollektivtrafiknära lägen. Stockholms stads budget 2015 Stockholmshusen ingår som det första av fyra inriktningsmål för stadens verksamhet. Ett Stockholm som håller samman där alla barn ges lika möjligheter att uppnå kunskapsmålen, bostäder finns till rimliga hyror, äldre garanteras en trygg ålderdom och där jämställdhet, jämlikhet och tillgänglighet är självklar. Gällande detaljplaner För området mellan Kärrtorps IP och Arkövägen gäller en detaljplan antagen (Dp ), där området är avsatt som naturmark och idrottsområde. Planens genomförandetid går ut För resterande område gäller en stadsplan från 1947 vilken anger att området är avsett för väg. Naturreservat Nacka naturreservat gränsar till planområdet i öster. Markanvisning Exploateringskontoret planerar att i ett första steg anvisa mark för bostadsändamål om 400 lägenheter i området till Svenska bostäder AB. Av dessa ska 200 utgöra Stockholmshus. I ett andra steg ska 200 lägenheter anvisas som bostadsrätter. Stockholmshusen Arbetet med att ta fram Stockholmshuskonceptet pågår. Flera olika typhus lamellhus, punkthus, stjärnformat punkthus och kvarterbebyggelse avses att tas fram för att det ska vara möjligt att finna typhus både för enstaka kompletteringar och för större utbyggnader.

6 Tjänsteutlåtande Sida 6 (13) Hustyper för Stockholmshusen principer för lamellhus, punkthus och kvarter. Pågående planering intill planområdet Ett programarbete pågår för stadsdelarna Hammarbyhöjden och Björkhagen för cirka bostäder. Kärrtorps stadsdel berörs genom att Nytorps gärde ingår i programmet. I Bagarmossen och Skarpnäck pågår ett programarbete för cirka bostäder. Genom att addera föreslagen bebyggelse skapas möjlighet att ytterligare stärka och utveckla sambanden mellan närliggande stadsdelar i enlighet med översiktplanes strategi tre - att koppla samman stadens delar och förtäta i kollektivtrafiknära lägen. Planområdet med angränsande programområden. Geotekniska förhållanden Området närmast söder och väster om idrottsplatsen är låglänt och består av organisk jord/våtmark samt även av lerområden. Längst i

7 Sida 7 (13) söder mot Sockenvägen övergår leran i moränpartier och berg i dagen. Vatten Vatten från planområdet avrinner dels till Dammtorpssjön, dels till Saltsjön och dels till det kombinerade avloppsnätet till reningsverk. Dagvatten från bebyggda och hårdgjorda ytor inom planområdet leds idag bort i det kombinerade avloppsnätet tillsammans med avloppsvatten från bland annat hushåll. Stads- och landskapsbild Området är till största delen skogbevuxet och småkuperat med någon enstaka bergsknalle. I norra delen ligger befintlig bebyggelse på en höjd som möter den öppnare delen av planområdet närmast idrottsplatsen. Natur, naturvärden och rekreation Planområdet utgörs av obebyggd naturmark. Större delen av området är torr-frisk lövskog men det finns även inslag av hällmarksblandskog, hällmarksbarrskog och öppen gräsyta. Ungefär halva planområdet är klassat som kärnområde i stadens ekologiskt särskilt betydelsefulla områden (ESBO). ESBO utgörs av ett sammanhängande nätverk av större och mindre naturområden med skyddsvärda arter samt spridningszoner mellan dessa. Planområdet ingår i habitatnätverk för barrskogsfågel samt för groddjur. Inom planområdet finns flera mindre våtmarker. Kulturhistoriska värden och fornlämningar Kärrtorp är en tidstypisk stadsdel med bebyggelse huvudsakligen uppförd på 1950-talet. Stadsdelen består till största delen av en homogen bebyggelse med tre-fyravånings lamellhus. Stadsdelen är på klassificeringskartan utpekad som en kulturhistoriskt värdefull miljö. Den befintliga bebyggelsen intill planområdet vid Vikstensvägen och Arkövägen har så kallad grönklassning, vilket innebär att den är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Bebyggelsen följer topografin och smalhusmuren ligger huvudsakligen i överkant av en sluttning. Inom området finns inga kända fornlämningar.

8 Sida 8 (13) Vikstensvägen från Eggegrundsvägen. Foto Per Skoglund, Sthlm stad Idrott Kärrtorps IP ligger intill det tänkta bebyggelseområdet. Här finns en friidrottsarena, två fotbollsplaner, isrink, tennishall samt omklädningsrum. Tennishallen är privat och ligger på arrenderad mark. Kärrtorps IP har en viktig funktion som idrottscentrum och mötesplats för sydöstra söderort. Det är viktigt att ny bebyggelse inte medför restriktioner som hindrar idrottsverksamheten från att fortgå och utvecklas. Idrottsförvaltningen vill utveckla mer spontanidrott intill idrottsplatsen. Det finns i gällande detaljplan en byggrätt för en ishall och en idrottshall. Idrottsområdet.

9 Sida 9 (13) Skola, förskola Det finns flera förskolor och grundskolor i närområdet. I Kärrtorp finns också gymnasium. Trafik Planområdet nås från Sockenvägen och Kärrtorpsvägen, varifrån befintliga gång- och cykelvägar även leder in i naturreservatet. Tunnelbana finns i Kärrtorps centrum. Närmaste busslinjer finns på Sockenvägen och Kärrtorpsvägen. Buller, störningar Riktvärdet för trafikbuller överskrids närmast Kärrtorpsvägen och Sockenvägen. I övrigt är det ett tyst område ur trafiksynpunkt som föreslås för bebyggelse. Idrottsplatsen ger upphov till buller och ljus som ofta upplevs störande för närboende. Förslaget Bebyggelse En första förslagsskiss har tagits fram för området. En ny årsring i form av ett tydligt stadsbryn en kaj mot det gröna - föreslås mellan befintlig bebyggelse och naturreservatet. De befintliga, slutna, långa lamellhusen mot naturreservatet kan ingå i nya, halvprivata gårdsrum tillsammans med de tillkommande byggnaderna. En skala på 4-6 våningar föreslås kunna prövas. Hänsyn ska tas till lamellhustankarna om ljus och luft i befintlig bebyggelse. Högre bebyggelse kan eventuellt studeras men är ur kulturhistorisk synpunkt tveksamt. Terränganpassning med minsta möjliga ingrepp i topografin bör eftersträvas i den nya bebyggelsen. Den tidiga skissen nedan omfattar ca 600 lägenheter. I det fortsatta planarbetet kommer den att bearbetas och Stockholmshusen inarbetas i förslaget.

10 Sida 10 (13) Skissen visar en utbyggnadsprincip med kompletterande kvartersbebyggelse mot idrottsplatsen och naturreservatet. Närmast idrottsplatsen bör bebyggelsen troligen vara sluten med hänsyn till buller. Mot naturen kan bebyggelsen öppnas upp med halvöppna kvarter med hänsyn till möjliga utblickar från de befintliga bostäderna och av kulturmiljöskäl. Illustration Urban Minds arkitekter En tydlig gräns mellan kvartersmark och allmän mark bör skapas mot naturreservatet. Sektion Naturreservat Ny bebyggelse Vikstensvägen Gestaltning Området bör ses som en helhet. Det är önskvärt att få en variation i bebyggelsens gestaltning och en komposition med en blandning av upplåtelseformer och Stockholmshus inom hela planområdet. Offentliga rum Sambandet mellan Bagarmossen och Kärrtorp ska förbättras. Det är därför viktigt att skapa attraktiva nya stråk, särskilt för gående och cyklande, mellan stadsdelarna. Utformningen av gränszonen mellan bebyggelsen och naturen ska studeras i planarbetet och entréerna till naturreservatet ska göras tydliga och välkomnande. Service Kärrtorps centrum med ett 20-tal butiker finns meter från planområdet.

11 Sida 11 (13) Idrott Möjligheten att omlokalisera tennishallen, exempelvis genom att flytta hallen närmare isrinken, ska utredas i planarbetet. Ytterligare yta för bostäder kan då tillskapas. Om det inte är ekonomiskt motiverat, eller en annan lämplig plats kan finnas för omlokalisering, ska tennishallen stå kvar på befintlig plats. Skola, förskola Ett tillskott med ca 600 lägenheter innebär behov av en ny förskola inom planområdet samt ytterligare en inom Kärrtorps stadsdel. Det är i dagsläget inte utrett om det finns behov av fler grundskoleplatser. Trafik och parkering Det finns i startskedet inget färdigt förslag till hur det befintliga trafiknätet ska kompletteras inom den nya bebyggelsen och anslutas till omgivande gator. Kopplingar till det övergripande vägnätet behöver analyseras och konsekvenser av olika alternativa trafiklösningar utredas. En ny genomgående gata parallellt med Vikstensvägen i gränsen mot naturreservatet kan studeras men även förutsättningarna för att använda befintliga gator för angöringstrafik och enbart tillåta gångoch cykeltrafik närmast naturreservatet bör analyseras. Gång- cykel- och kollektivtrafik ska prioriteras framför biltrafiken. Transporter till idrottsplatsen och dess parkeringsbehov ska utredas. Platsspecifika parkeringstal ska studeras. Konsekvenser Behovsbedömning Stadsbyggnadskontoret bedömer att detaljplanens genomförande inte kan antas medföra sådan betydande miljöpåverkan som åsyftas i PBL (2010) 4 kap 34 eller MB 6 kap 11 att en miljöbedömning behöver göras. Bedömningen kommer att samrådas med Länsstyrelsen inför det fortsatta planarbetet. Förslaget överensstämmer främst med översiktsplanens strategi 3 att koppla samman stadens delar. Natur Miljöförvaltningens bedömning är att föreslagen bebyggelse kommer ha negativ inverkan på de ekologiska sambanden men att

12 Sida 12 (13) denna påverkan blir relativt liten. Området är klassat i stadens miljöprogram som ett område där intrång bör minimeras och ersättas eller kompenseras. Buller En eventuell genomgående gata mellan Sockenvägen och Kärrtorpsvägen riskerar att få ljudnivåer över riktvärdet. Buller kommer att studeras i det fortsatta arbetet. Stads- och landskapsbild Det finns en risk att den nya bebyggelsen i volym och höjd kommer att konkurrera med stadsdelens ursprungliga bebyggelse. Vatten dagvatten Kontorets bedömning är att bebyggelsen, om inga särskilda åtgärder vidtas, eventuellt kan påverka dagvatten samt yt- och grundvatten av ökad och intensivare nederbörd samt förhöjda vattennivåer. I fortsatt arbete kommer dessa frågor utredas så att bebyggelsen inte kommer att medföra en negativ påverkan. Det kan bli aktuellt med särskilda skyddsåtgärder, exempelvis fördröjning av dagvatten, höjdsättning av mark och byggnader med mera. Tidplan Plansamråd, kvartal 3, 2016 Granskning, kvartal 1-2, 2017 Antagande, kvartal 3, 2017 Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Stadsbyggnadskontoret ser positivt på att utveckla området för kompletterande bostadsbebyggelse. Här finns goda förutsättningar att kunna skapa attraktiva bostäder nära Kärrtorps centrum med tillgång till service och kollektivtrafik samt nära till fina natur- och rekreationsområden. Ny bebyggelse innebär också att sambanden mellan närliggande stadsdelar kan utvecklas och förbättras i enlighet med översiktplanes strategi tre - att koppla samman stadens delar och förtäta i kollektivtrafiknära lägen. Exempel på frågor som är viktiga att utveckla och studera vidare i ett fortsatt planarbete: Planstruktur och samband mellan ny och befintlig bebyggelse med avseende på volym, höjd, utblickar med mera. Närheten till idrottsplatsen ska beaktas, särskilt dess

13 Sida 13 (13) påverkan på ny bebyggelse avseende trafik, buller och ljus från verksamheten. Stockholmshusen, hustyp och placering. Området bör ses som en helhet och bör om möjligt arbetas fram i en och samma detaljplan. Om det under planarbetet visar sig att planprocessen kan förkortas väsentligt genom att området delas upp i flera detaljplaner kan det bli aktuellt. Det är önskvärt att få en variation i bebyggelsens gestaltning och en komposition med en blandning av upplåtelseformer och Stockholmshus inom hela planområdet. Trafiknät och parkering. Kopplingar till det övergripande vägnätet behöver analyseras och konsekvenser av olika alternativa trafiklösningar utredas. Transporter till idrottsplatsen och dess parkeringsbehov ska utredas. Platsspecifika parkeringstal ska studeras. Planavgränsning med avseende på idrottsplatsen. Idrottsverksamhetens funktioner och framtida behov ska klarläggas. Gränssnittets utformning mot naturreservatet. Gränsen mellan bebyggelsen och naturreservatet behöver vara tydlig och ha en offentlig karaktär. Naturvärden. Planområdes naturvärden bör inventeras. Kompensationsåtgärder. Området är klassat i stadens miljöprogram som ett område där intrång bör minimeras och ersättas eller kompenseras. Dagvatten. Området har partier av våtmark. Det kan bli aktuellt med särskilda skyddsåtgärder, exempelvis fördröjning av dagvatten, höjdsättning av mark och byggnader med mera. Kontoret föreslår att stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbetet ska påbörjas. SLUT

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-16 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Hammarbyhöjden

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-11-05 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2018-02-09 Handläggare Amr Balah Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-18 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-50827352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan.

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan. Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-11-09 Handläggare Anna Olmårs Telefon 08-508 27 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Ställningstagande inför samråd av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-12-18 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Startpromemoria för planläggning del av kv. Väddö, Dalarö 1, Ljusterö 1 samt del av Farsta 2:1 i stadsdelen Farsta ( lägenheter)

Startpromemoria för planläggning del av kv. Väddö, Dalarö 1, Ljusterö 1 samt del av Farsta 2:1 i stadsdelen Farsta ( lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (11) 2015-11-11 Handläggare Maria Ibohm Telefon 08-508 27 407 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning del av kv. Väddö,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem Dnr Sida 1 (6) 2016-11-16 Handläggare Therese Ericsson 08-508 266 12 Till Exploateringsnämnden 2016-12-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem Förslag

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-02-23 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kavringen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Västberga 1:1 invid kv. Karneolen vid Folkparksvägen i stadsdelen Solberga (80 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Västberga 1:1 invid kv. Karneolen vid Folkparksvägen i stadsdelen Solberga (80 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Dnr 2015-16223 Sida 1 (11) Handläggare Sofia Landberg Telefon: 08-508 27 232 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom. fastigheterna Kärrtorp 1:1, Hammarbyhöjden 1:1 och Skarpnäcks

Markanvisning för bostäder inom. fastigheterna Kärrtorp 1:1, Hammarbyhöjden 1:1 och Skarpnäcks Dnr Sida 1 (7) 2016-03-18 Handläggare Kristin Quistgaard 08-508 265 59 Till Exploateringsnämnden 2016-04-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheterna Kärrtorp 1:1, Hammarbyhöjden 1:1 och Skarpnäcks

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande Ytterstadsavdelningen 2007-03-09 Martin Schröder Tfn 08-508 266 28 Fax 08-508 266 72 martin.schroder@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-01-21 Handläggare: Julia Nedersjö Tfn 08-508 27 585 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-11-20 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27 414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Västertorp till AB Stockholmshem.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Västertorp till AB Stockholmshem. Dnr Sida 1 (6) 2017-01-03 Handläggare Olga Holmström 08-508 265 35 Till Exploateringsnämnden 2017-02-02 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Västertorp till AB Stockholmshem. Förslag

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen (80 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen (80 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-12-08 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-10-02 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Hedvig 19 m m i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet)

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ledinge 1 m.m. i stadsdelen Tensta (110 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ledinge 1 m.m. i stadsdelen Tensta (110 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-04-21 Handläggare Sofia Eriksson Telefon 08-508 27 360 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ledinge 1 m.m. i stadsdelen Tensta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-02-15 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-08-13 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Hedvig 1, 2 och 3

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-09-20 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna Akalla 4:1 och Kvarnvalsen 1 i stadsdelen Rinkeby (60 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna Akalla 4:1 och Kvarnvalsen 1 i stadsdelen Rinkeby (60 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-27 Handläggare Maria Borup Telefon 08-508 27 353 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (6) Planavdelningen Dnr Inger Elonsson Tfn Stadsbyggnadsnämnden

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (6) Planavdelningen Dnr Inger Elonsson Tfn Stadsbyggnadsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (6) Planavdelningen 2008-09-10 Inger Elonsson Tfn 08-50827 572 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av område norr om Björketorpsvägen, på del av fastigheten Grimsta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen (16 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen (16 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-12-22 Handläggare: Monika Joelsson Vestlund Tfn 08-508 273 69 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av

Läs mer

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh)

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2014-05168 Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER) TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Skärholmen 2:1 till Aktiebolaget Svenska Bostäder.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Skärholmen 2:1 till Aktiebolaget Svenska Bostäder. Sida 1 (7) 2016-04-25 Dnr E2016-01202 Handläggare Louise Bergman 08-508 264 93 Till Exploateringsnämnden 2016-05-19 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Skärholmen 2:1 till Aktiebolaget Svenska

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-07-10 Handläggare Andreas Björklund Telefon 08-50827581 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB DNR 2013-513-01600 Sida 1 (6) 2013-10-22 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2013-11-14 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet)

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-09 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-11-17 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (7) 2014-05-19 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Länsmannen 1 m m, Gamla Enskede (ca 175 lgh och 100 studentlägenheter, skola, idrott)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Länsmannen 1 m m, Gamla Enskede (ca 175 lgh och 100 studentlägenheter, skola, idrott) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-09-29 Handläggare Björn Peters Telefon 08-508 27 526 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Länsmannen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) Handläggare: Helena Hultgren Tfn 08-508 27545 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Blåvidet 3 i stadsdelen Vinsta ( köp av anslutande

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Blåvidet 3 i stadsdelen Vinsta ( köp av anslutande Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-03-21 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-09-29 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ulvsunda 1:1 i Bromma till AB Stockholmshem

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ulvsunda 1:1 i Bromma till AB Stockholmshem Dnr Sida 1 (7) 2017-10-12 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2017-11-09 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ulvsunda 1:1 i Bromma till AB Stockholmshem Förslag till

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Spånga C väst, del av fastigheten Solhem 16:1 i stadsdelen Solhem (70 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Spånga C väst, del av fastigheten Solhem 16:1 i stadsdelen Solhem (70 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2016-01-11 Handläggare Ronnie Forsberg Telefon 08-508 274 16 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Spånga C väst, del av fastigheten

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheterna Åkeshov 1:1 och Ulvsunda 1:1 i Åkeslund till AB Svenska Bostäder

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheterna Åkeshov 1:1 och Ulvsunda 1:1 i Åkeslund till AB Svenska Bostäder Dnr Sida 1 (8) 2017-11-09 Handläggare Edwin Björkefall 08-508 266 37 Till Exploateringsnämnden 2017-12-07 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheterna Åkeshov 1:1 och Ulvsunda 1:1 i Åkeslund till

Läs mer

Startpromemoria för planläggning inom fastigheten Gubbängen 1:1 i stadsdelen Farsta (cirka 40 st studentlägenheter).

Startpromemoria för planläggning inom fastigheten Gubbängen 1:1 i stadsdelen Farsta (cirka 40 st studentlägenheter). Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-02-24 Handläggare Mattias Olsson Telefon 08-508 27 261 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning inom fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby (130 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby (130 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-11-15 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-19 Handläggare Carla Hedberg Telefon 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Gubbängen 1:1 vid Tisdagsvägen i Hökarängen till Besqab

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Gubbängen 1:1 vid Tisdagsvägen i Hökarängen till Besqab Dnr Sida 1 (7) 2015-08-21 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2015-09-24 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Gubbängen 1:1 vid Tisdagsvägen i Hökarängen till Besqab

Läs mer

Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo 5 m.fl. i stadsdelen Stureby (ca 50 lägenheter, totalt ca 100 lägenheter)

Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo 5 m.fl. i stadsdelen Stureby (ca 50 lägenheter, totalt ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-12-12 Handläggare: Linda Scherdin Tfn 08-508 27 322 Till Stadsbyggnadsnämnden Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-10-05 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid kv. Tanklocket i stadsdelen Rågsved

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid kv. Tanklocket i stadsdelen Rågsved Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-11-17 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Stora Tullhuset inom fastigheten Södermalm 10:35 i stadsdelen Södermalm (kultur)

Startpromemoria för planläggning av Stora Tullhuset inom fastigheten Södermalm 10:35 i stadsdelen Södermalm (kultur) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Plan Södermalm, Kungsholmen Södra Bromma Sida 1 (5) 2016-02-24 Handläggare Oskar Bergström Telefon 08-508 27 130 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-04 Handläggare Catarina Holdar Telefon 08-508 274 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Tensta 4:10 samt inom del av fastigheten Akalla 4:1 i Tensta till D. Carnegie & Co AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Tensta 4:10 samt inom del av fastigheten Akalla 4:1 i Tensta till D. Carnegie & Co AB Dnr Sida 1 (7) 2018-01-09 Handläggare Jenny Lindén 08-508 266 99 Till Exploateringsnämnden 2018-02-01 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Tensta 4:10 samt inom del av fastigheten Akalla 4:1 i Tensta

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Margareta Catasús Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Margareta Catasús Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (8) 2016-02-12 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2016-03-10 Markanvisning för förskola inom fastigheten Gubbängen 1:1 till Skolfastigheter i Stockholm AB

Läs mer

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2017-06-19 Handläggare Inger Bogne Telefon: 08-50815450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-08-24 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Örby 4:1 i Bandhagen till AB Familjebostäder.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Örby 4:1 i Bandhagen till AB Familjebostäder. Dnr Sida 1 (9) 2016-02-11 Handläggare Katarina Johansson 08-508 264 20 Till Exploateringsnämnden 2016-03-10 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Örby 4:1 i Bandhagen till AB Familjebostäder. Förslag

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Packrummet 9-12 och Årsta 1:1 i stadsdelen Liljeholmen

Startpromemoria för planläggning av Packrummet 9-12 och Årsta 1:1 i stadsdelen Liljeholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2013-05-13 Handläggare: Ronnie Kristola Tfn 08-508 27 278 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Packrummet 9-12

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Bromma till Småa AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Bromma till Småa AB Dnr Sida 1 (7) 2014-05-14 Handläggare Michaela Jögi 08-508 276 24 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Bromma till Småa AB Förslag till beslut

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger)

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-08-01 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheterna Oslo 1, Molde 3 och Molde 4 i Husby till AB Svenska Bostäder.

Markanvisning för bostäder inom fastigheterna Oslo 1, Molde 3 och Molde 4 i Husby till AB Svenska Bostäder. Dnr Sida 1 (6) 2016-10-07 Handläggare Joakim Norell 08-508 264 73 Till Exploateringsnämnden 2016-11-10 Markanvisning för bostäder inom fastigheterna Oslo 1, Molde 3 och Molde 4 i Husby till AB Svenska

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder Dnr Sida 1 (7) 2017-11-06 Handläggare Therese Ericsson 08-508 266 12 Till Exploateringsnämnden 2017-12-07 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal till Stena Fastigheter Stockholm AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal till Stena Fastigheter Stockholm AB Dnr Sida 1 (5) 2014-11-28 Handläggare Marie Ekberg 08-508 266 10 Till Exploateringsnämnden 2015-01-29 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal till Stena Fastigheter Stockholm

Läs mer

Detaljplan för område vid Kärrtorps idrottsplats inom fastigheterna Kärrtorp 1:1, Skarpnäcks Gård 1:1 och Hammarbyhöjden 1:1 i Kärrtorp. Remiss.

Detaljplan för område vid Kärrtorps idrottsplats inom fastigheterna Kärrtorp 1:1, Skarpnäcks Gård 1:1 och Hammarbyhöjden 1:1 i Kärrtorp. Remiss. Malén Wasting Ytterstad Telefon: 08-508 263 52 malen.wasting@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-04-10 Detaljplan för område vid Kärrtorps idrottsplats inom fastigheterna Kärrtorp 1:1, Skarpnäcks

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheterna Ramsökaren 2 och 4 i Bandhagen till Svenska Hus i Stockholm AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheterna Ramsökaren 2 och 4 i Bandhagen till Svenska Hus i Stockholm AB Dnr Sida 1 (9) 2016-11-17 Handläggare Elin Borglund 08-508 266 29 Till Exploateringsnämnden 2016-12-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheterna Ramsökaren 2 och 4 i Bandhagen till Svenska Hus i Stockholm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-23 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kärrtorp 1:1 och Hammarbyhöjden 1:1 till AB Svenska Bostäder. Inriktningsbeslut

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kärrtorp 1:1 och Hammarbyhöjden 1:1 till AB Svenska Bostäder. Inriktningsbeslut Dnr Sida 1 (15) 2015-10-26 Handläggare Kristin Quistgaard 08-508 265 59 Till Exploateringsnämnden 2015-11-12 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kärrtorp 1:1 och Hammarbyhöjden 1:1 till AB Svenska

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB. Sida 1 (6) 2015-12-18 E2015-03810 Handläggare Kamilla Karlsson 08-508 266 34 Till Exploateringsnämnden 2016-02-04 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand (etapp 1) till Familjebostäder AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand (etapp 1) till Familjebostäder AB. Sida 1 (6) DNR E2014-00457 2014-03-03 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2014-04-03 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2016-05-23 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Förslag till detaljplan för bostäder vid Kärrtorps IP, del av Kärrtorp 1:1, Hammarbyhöjden 1:1 och Skarpnäcks gård 1:1 m.fl. i stadsdelen Kärrtorp

Förslag till detaljplan för bostäder vid Kärrtorps IP, del av Kärrtorp 1:1, Hammarbyhöjden 1:1 och Skarpnäcks gård 1:1 m.fl. i stadsdelen Kärrtorp Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2017-05-24 Handläggare Inger Bogne Telefon: 08-50815450 Till Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-06-15 Kärrtorps IP,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av område vid kv Utsikten i stadsdelen Bredäng (14 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av område vid kv Utsikten i stadsdelen Bredäng (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-11-23 Handläggare: Agneta Larsson Tfn 08-508 265 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av område vid kv Utsikten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18 i stadsdelen Norrmalm, (ca 42 lägenheter + lokal).

Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18 i stadsdelen Norrmalm, (ca 42 lägenheter + lokal). STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2013-11-20 Handläggare: Maria Sahlstrand Tfn 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Gubbängen 1:1, Tallkrogsplan, i stadsdelen Tallkrogen

Startpromemoria för planläggning av del av Gubbängen 1:1, Tallkrogsplan, i stadsdelen Tallkrogen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (9) 2013-05-10 Handläggare: Martin Larsheim Tfn 08-508 27 284 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Gubbängen

Läs mer

Begäran om prövning av planbesked för Kista gård 1 och 2 inom stadsdelen Kista (bostäder och hotell)

Begäran om prövning av planbesked för Kista gård 1 och 2 inom stadsdelen Kista (bostäder och hotell) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2019-05-16 Handläggare Karolina Wendel 08-508 27 161 Till Stadsbyggnadsnämnden Begäran om prövning av planbesked för Kista gård 1 och 2 inom stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Riddaren 23 i stadsdelen Östermalm (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Riddaren 23 i stadsdelen Östermalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Dnr 2014 10801 Sida 1 (10) 2015-04-22 Handläggare Elena Kakavandi Telefon 08-508 272 58 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Arholma 2 i stadsdelen Hammarbyhöjden cirka 280 lgh

Startpromemoria för planläggning av Arholma 2 i stadsdelen Hammarbyhöjden cirka 280 lgh STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-10-02 Handläggare: Mattias Olsson Tfn 08-508 27 261 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Arholma 2 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Prosten 1 i stadsdelen Nockeby (30 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Prosten 1 i stadsdelen Nockeby (30 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-11-21 Handläggare: Anna Hall Tfn +46 08-508 27 301 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Prosten 1 i stadsdelen

Läs mer

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter)

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-11-05 Handläggare Carl-Henrik Barnekow Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Regnet 2 och Hammarbyhöjden 1:1 i stadsdelen Björkhagen (ca bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Regnet 2 och Hammarbyhöjden 1:1 i stadsdelen Björkhagen (ca bostäder) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2017-11-20 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Regnet 2 och

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen (3 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen (3 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-03-14 Handläggare: Johan Filipsson Tfn 08-50827252 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15.

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15. STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Rustmästaren 2 m fl. Bergholmsbacken, i stadsdelen Bagarmossen

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Rustmästaren 2 m fl. Bergholmsbacken, i stadsdelen Bagarmossen Bilaga 2 Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2017-10-12 Ärende nr 8 2017-10-04 Handläggare: Mia Levedahl E-post: mia.levedahl@stockholmshem.se Telefon: 08-508 39 214 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

Uppförande av toppstuga i Hammarbybacken, startpromemoria för planläggning av del av Hammarbyhöjden 1:1 i stadsdelen Björkhagen

Uppförande av toppstuga i Hammarbybacken, startpromemoria för planläggning av del av Hammarbyhöjden 1:1 i stadsdelen Björkhagen Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-03-16 Handläggare Niklas Zetterberg Telefon 08-508 27 335 Till Stadsbyggnadsnämnden Uppförande av toppstuga i Hammarbybacken, startpromemoria

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Engelsmannen 6 och Bornholmaren 1 m m i stadsdelen Blackeberg för bostäder(ca 64 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Engelsmannen 6 och Bornholmaren 1 m m i stadsdelen Blackeberg för bostäder(ca 64 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (9) 2011-03-22 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Engelsmannen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-09-19 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp 2013-10251 Orienteringskarta

Läs mer

Startpromemoria för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen

Startpromemoria för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-11-26 Handläggare: Katarina Borg Tfn 08-508 275 39 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Tummaren 2 och Örby 4:1 mm i Stureby. Remiss av planförslag samt markanvisning för bostäder till Familjebostäder.

Detaljplan för fastigheten Tummaren 2 och Örby 4:1 mm i Stureby. Remiss av planförslag samt markanvisning för bostäder till Familjebostäder. Lizett Durgé Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 18 lizett.durge@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2010-04-22 Detaljplan för fastigheten Tummaren 2 och Örby 4:1 mm i Stureby.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola)

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-12-01 Handläggare Louice Persson Telefon 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer