ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012

2 Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Inledning Den 8 januari 2012 arrangerade Attunda OK Klädnype-OL (!) och det sista arrangemanget för året var Skinkloppet den 9 december. Däremellan var det fullt med orienteringsaktiviteter för alla åldrar och alla ambitionsnivåer i form av träningar, tävlingar, läger, resor, stafetter, motionsarrangemang m.m. Det bästa idrottsliga resultat i år, och hittills under Attundas femåriga historia, var givetvis Martin Gelinders lopp på Ultra SM i västra Dalarna som slutade med att Martin blev Svensk Mästare i H18. Vi i Attunda visste att Martin var bra men nu vet även hela orienteringssverige att Martin är en kille att räkna med på mästerskapen framöver ett stort grattis till Martin från hela klubben. Nu var det inte bara Martin som gjorde bra resultat på SM och på de större tävlingarna under året. De elitsatsande herrarna och damerna blir bättre och bättre för varje år och de äldre senior elit löparna får svårare och svårare att platsa in i lagen en bra trend! Intensiteten på övriga arrangemang och aktiviteterna har varit hög och det har varit svårt att få in alla arrangemang i kalendern. Vi har sagt att Attunda OK skall vara en ledande orienteringsklubb i Stockholm och det är sant ur flera aspekter. Vi visade under året än en gång att vi är väldigt duktiga på att arrangera tävlingar. Detta år hade vi fått förtroendet att arrangera både Natt och Stafett DM (för både Stockholm och Uppland). Uppdraget hanterades med glans i strålande väder vid Ängsjö även om vi fick ta till en del udda lösningar för att hantera parkeringsutmaningarna. Andra viktiga förändringar under året var att vi för första gången flyttade in all orienteringsverksamhet från RIS och TIF in under Attunda OK. Det var mest påtagligt för ekonomifunktionen, ungdomssidan och motionsarrangemangen. Ett stort ansvar och mycket jobb har fallit i knät på vår kassör som tack vare hårt arbete med ordning och reda ändå har lyckats att hålla ihop räkenskaperna. På ungdomssidan så har vi haft ett ledarskifte med nya föräldrar som har skolats in i rollerna som ungdomsledare. Det är alltid lika roligt att vara med på ungdomsträningarna och se all den glädje och energi som flödar bra jobbat av alla som kom in i början på året med viss osäkerhet om vart det skulle leda, nu fungerar det jättebra. Till sist så har vi även börjat se hur det skulle vara om vi utökade vår verksamhet till att även inkludera skidåkning. Vi har haft dialog med kommunen och varit delaktiga i det första arrangemanget av Bisslinge Ski Marathon, även om tävling genomfördes i februari 2013.

3 Verksamhetsberättelse Vår Verksamhetsidé är; ATTUNDA OK skall vara en ideell idrottsförening med hemvist i Sollentuna, med syfte att bedriva orienteringsverksamhet av hög kvalité med fokus på träning och tävling för föreningens medlemmar. ATTUNDA OK ska vara öppen för alla orienteringsintresserade, både ledare och aktiva som vill vara med och utveckla ATTUNDA OK. ATTUNDA OK skall vara en ledande Orienteringsklubb i Stockholm. En förening som attraherar ungdomar, motionärer och elit och som av omgivningen upplevs som en Orienteringsklubb i framkant med en effektiv organisation och engagerade ledare. Vår Värdegrund är; Engagerade medlemmar som finner glädje i klubbgemenskapen. Utvecklande för aktiva och ledare samt för föreningen Klubben i framkant. Alla får vara med oavsett kön, ålder och satsning. 2 Tävling och Träning Först av allt: Attunda har fått sin första svenska mästare: Martin Gelinder vann H18 på Ultra SM! Stort grattis igen från hela klubben till en härlig kille. Basträningen har omväxlande bedrivits från Turebergs klubbstuga och Rotebros dito: Ytterby, på tisdagar och torsdagar med en blandning av löp- och teknikträning. På helgerna teknik- och distansträning. Som tidigare år har deltagit på Väsbys vinterträningar, MMC och natt-cup, i utbyte mot att vi arrangerat några. Under vår- och höstsäsong har teknikövningar erbjudits varje vecka i samverkan med Bromma/Vällingby och Sundbyberg. Andreas Fredriksson och Fredrik Sone har varit ansvariga för träningsverksamheten och gjort ett mycket bra arbete med att få till en utvecklande träningsverksamhet. Normalt har personer deltagit på träningen vilket är bra med tanke på att många studerar och tränar på annan ort. Deltagande på tävlingar har varit stort, sammanlagt har ca individuella starter gjorts för Attunda under året. På O-ringen deltog 96 st. Orienteringsåret inleddes med en resa i sommarvärme till Måsens vårtävlingar. Därefter fortsatte vårsäsongen med flitigt tävlande: Silva League i Roslagen; Tiomila i Linköping; EM med publiktävlingar och nära 50 Attundalöpare i Dalarna och Silva Leagueavslut i Hälsingland. En av höjdpunkterna under året var Jukola där tre damlag och fyra herrlag fullföljde tävlingen en natt med nästan tropisk värme. DM och SM tävlingar dominerar hösten. På natt-sm var Attunda näst största klubb, ett härligt bevis på att vi är på rätt väg.

4 Verksamhetsberättelse Ett antal klubbaktiviteter inklusive KM genomfördes under året. Många fina prestationer gjordes under året, här en sammanställning av de viktigaste resultaten: Stafetter: 10-mila: 163 Ungdom 140 dam 88 herr Jukola 60 herr 149 dam DM 1 H20 (Daniel, Love, Axel) SM 59 H21 (Mathias, Oskar, Henrik) 15 H20 (Martin, Daniel, Love) 25-manna 44 lag1 Småland 49 H17 Individuellt: Natt SM 14 Frida Forshällen D20 26 Mathias Hallmén H21 Lång SM 7 Laura dangelo D18 11 Martin Gelinder H18 13 Daniel Roos H 18 Sprint SM 9 Erik Berzell H18 15 Laura dangelo D18 20 Love Berzell H20 18 Mathias Hallmén H21 26 Daniel Roos H18 31 Tove Forshällen D18 Medel SM 14 Martin Gelinder H18 31 Love Berzell H20 Ultra SM 1 Martin Gelinder H18 Sprint DM 3 Martin Gelinder H18 Lång DM 1 Fredrik Sone H40 1 Lars-Håkan Sandvik H45 2 Kristina Nygren-Frisk D65 3 Daniel Roos H18 Medel DM 1 Lars-Håkan Sandvik H45 1 Daniel Roos H18 1 Filip Brunander H14K 2 Fredrik Sone H40 2 Kristina Nygren-Frisk D65 3 Jörgen Karlsson H55 Natt DM 1 Axel Wrådhe H20 2 Daniel Roos H18

5 Verksamhetsberättelse Silva League: 30 Mathias Hallmén H21 63 Oskar Daniels H21 30 Frida Forshällen D20 31 Love Berzell H20 30 Laura dangelo D18 35 Tove Forshällen D18 13 Martin Gelinder H18 55 Daniel Roos H18 3 Ungdomar I år var första året som klubben hade en gemensam ungdomskommitté för Attunda OK. Ungdomsledarna har varit: Åsa Wilestedt, Anette Brunander, Peter Salomon Sörensen, Mats Orbert Jörgen Sone, Kennet Spennare, Carolyn Hansson Järnving, Nina Ivers, Karin Wisell (från hösten) och Marie Forshällen (till och med hösten). Träning Antalet träningsaktiva har ökat under året och under hösten hade vi ca 50 ungdomar vid varje tisdagsträning. Mycket kul med alla ungdomar som tycker orientering är toppen! Orienteringssäsongen startade med ett uppstartsträff på Ytterby den 30 mars och avslutades den 16 oktober med sprint i Vaxmora där ungdomarna fick saft vid vätskekontrollen. (Många omvägar togs via vätskan den kvällen J)Totalt 19 träningstillfällen. Därefter har vi varvat med gympa i Gillboskolans gymnastik hall och löpträning från Turebergs klubbstuga. Totalt 8 träningstillfällen. Nybörjarkurs Carolyn Hansson Järnving assisterad av Nina Ivers arrangerade nybörjarkurs under april-maj (Nio tillfällen), med utgångpunkt från Ytterby gård. 20 friska viljor var med från start till mål. Ca 50% av dem deltog under höstens träningsverksamhet. Tävlingar Förutom alla UP-tävlingar och andra helgtävlingar så deltog ungdomarna på: Ungdomsserien tre deltävlingar följt av final i Orminge i slutet av september. Efter en rasslande strid med Järfälla OK så drog Attunda det längsta strået och knep 5:e placeringen och blev bästa klubb från Norrort! Nordcupen fem deltävlingar med ungdomar från Attunda OK. Många bra insatser gjordes i skogarna norr om Stockholm. Kavlar ungdomarna sprang under året: Ungdomens 10-MILA i Borensberg, DMbudkavle, Österåkerskavlen Läger Stofs sommarläger vid Alby friluftsgård, minne för livet med +4 grader och horisontellt regn. 11 ungdomar och några föräldrar deltog. Rikslägret i Sälen, mycket uppskattad resa för både ungdomar och juniorer. Sommarläger på Domarudden, anordnat av Stof. Här deltog några av våra yngre förmågor. USM-läger, Josefine Carlsson var med. Daladubbeln, 28 ungdomar och föräldrar drog kosan till Dalarna en helg i oktober. Veronica och Alicia Redtzer vann utklädningstävlingen.

6 Verksamhetsberättelse Övriga aktiviteter projektet startade i slutet av året och där deltar 9 Attunda ungdomar och i träffar varandra deltar 8 Attunda ungdomar. Dessa projekt arrangeras av Stof. Tack vare föräldrar som ställde upp och bakade och hjälpte till med Nordupstävlingen som Attunda arrangerade i november kunde vi samla ihop pengar till ungdomsavslutningen. Vi avslutade orienteringssäsongen med att byta sport, till bowling. Vi var fler än 40 stycken som kämpade med att få ned käglorna och firade med korv med bröd som final. 4 Motion Under 2012 har Attunda OK arrangerat två stycken Motionsorienteringar, varav den ena arrangerades vid Bögs Gård och den andra vid i skogen runt Silverdal. Knappt 200 löpare deltog och bestod av en blandning av medlemmar i AOK, grannklubbar och ca ett 30-tal klubblösa. Utöver detta har AOK haft tre stycken Naturpass under Dessa var på Järvafältet, Törnskogen och vid Rösjön. Intäkterna från Naturpasset var ca kronor. 5 Mountainbike-orientering Ca 5 Attundamedlemmar har under året 2012 varit med på tävlingar i mountainbikeorientering (MTBO). Nytt för året var att en Sverige-cup arrangerades av SOFT. Cupen hade 8 deltävlingar där resultaten från de 5 bästa räknades. Attunda var representerade på 7 av dessa tävlingar. Anders Frisk slutade på 4:e plats i H21 (79 personer deltog på någon deltävling). I D21 slutade Maria Frisk på 15:e plats. Viktor Häggkvist deltog på en deltävling. Bästa delresultat var en andraplats av Anders. SM avgjordes i Stockholmsområdet. Sprinten avgjordes i Märsta där Anders Frisk tog hem silvermedaljen. På långdistansen hade Attunda en lite tyngre dag, men då medeldistansen avgjordes kom Anders Frisk på 5:e plats. Maria Frisk kom på 12:e respektive 11:e plats på SM-tävlingarna. 6 Ekonomi & kassörsfunktion 2012 har även den ekonomiska hanteringen av startavgifter och ungdomsverksamheten helt flyttats över till Attunda. Dessutom har medlemmarna för första året betalat medlemsavgifter direkt till Attunda. Eftersom Attunda fortfarande inte har tillräckligt med egna pengar för att täcka verksamheten bidrar RIS och TIF genom att löpande föra över pengar, baserat på behov och överrenskommen budget. Vid årets slut gjordes en avräkning för att nå ett noll resultat och kostnaden fördelades mellan RIS och TIF med hälften var. Resterande del ligger som en skuld till moderklubbarna. Kostnader för deltagande i Attundas aktiviteter har klubben för avsikt att fakturera deltagarna i samband med att aktiviteten äger rum, med en avstämning vid årets slut. Startavgifter, ej betalda medlemsavgifter m m kommer att faktureras berörda

7 Verksamhetsberättelse medlemmar när bokslutet är klart. Natt- och stafett-dm som Attunda arrangerade i september gav ett överskott på kr. Under året har 237 medlemmar sprungit åtminstone en tävling. Tillsammans har ca individuella starter gjorts för ca 250 tkr i startavgifter. Resultatet för 2012 blir på detta sätt 0, på banken fanns vid årsskiftet kr och AOK hade en skuld till RIS och TIF på totalt kr. 7 Styrelse & Organisation 2012 Orienteringsklubben har under året varit organiserad i en styrelse och ett fåtal verksamhetsgrenar (kommittéer). Styrelsen har bestått av: Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Suppleant Suppleant Adjungerande Verksamhetsgrenarna: Tävling & Träning UK Herr UK Dam UK Ungdom Håkan Redtzer Maria Gelinder Catharina Jäderberg Patrik Fors Anders Hallmén (TT-kommittén) Erik Daniels (Motions-kommittén) Nina Ivers (Ungdoms-kommittén) Anders Hallmèn och Björn-Ove Pettersson Anders Frisk, Fredrik Sone Jenny Eliasson, Terese Herlin Monica Roos Hemsida/Webb Andreas Fredriksson 8 Slutord Vi kan se tillbaks på 2012 som ett lyckat orienteringsår för Attunda OK. Vi har fått vår första SM seger, vi har fört in all orienteringsverksamhet från RIS och TIF in i Attunda, vi har börjat att bygga upp Attunda s egen ekonomi, vi har en ny ledargeneration för ungdomarna och vi har genomfört vårt första eget större arrangemang i form av Natt och Stafett DM. Vi utmanar och driver på förändring inte bara för oss skälva utan även för orienteringen i Stockholm. Attunda hörs och syns och det är bra men det kostar även på i form av ett stort engagemang från alla ledare och medlemmar. Föreningen bygger på att det är många som hjälper till och lägger ner många timmars ideellt arbete och det skall vi vara tacksamma för men även vara observanta på att vi inte kör för hårt så att vi bränner ut

8 Verksamhetsberättelse ledare och aktiva. Vi får inte glömma bort att ha roligt eller som det står i vår värdegrund vi skall ha engagerade medlemmar som finner glädje i klubbgemenskapen kommer att bli ett tufft och mycket spännande år. Visst skall det bli kul att följa alla våra duktiga ungdomar, juniorer och seniorer för att se hur all utvecklas inför det nya året. Men vi har även ett stort ansvar i att arrangera 10MILA i början av maj. Det är en tävling som lockar upp mot deltagare över en enda helg. Många timmars jobb har lagts ner på förberedelser och många timmar återstår men det är kul att jobba tillsammans mot ett gemensamt mål och göra något för hela orienteringssverige eller rättar sagt hela orienteringsvärlden! Det vi gör nu är att vi bygger grund för många år framåt. Förhoppningsvis så skapar vi en ekonomisk bas att jobba vidare från så att vi har möjligheterna att vara en ledande orienteringsklubb som står för nytänkande och framåtanda och därmed vara en attraktiv förening med engagerade medlemmarna. Styrelsen vill rikta ett stort tack till alla medlemmar, aktiva och ledare i Attunda Orientering, Rotebro IS OK och Turebergs IF ingen nämnd och ingen glömd som genom sitt omfattande ideella arbete gör det möjligt att bedriva och utveckla klubbens verksamhet. Vi kan med glädje konstatera att verksamheten inom klubben bedrivs i en mycket positiv anda och att medlemmarna känner stort engagemang för klubbens olika åtaganden. Sollentuna i februari 2013 Håkan Redtzer Maria Gelinder Catharina Jäderberg Ordförande Vice Ordförande Kassör Patrik Fors Anders Hallmén Erik Daniels Sekreterare Suppleant Suppleant

ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB

ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB VERKSAMHETSINRIKTNING 2016 & LÅNGTIDSPLAN 2016-2025 1 VERKSAMHETSINRIKTNING 2016 Vår Verksamhetsidé är ATTUNDA OK ska vara en ideell idrottsförening med hemvist i Sollentuna,

Läs mer

TUREBERGS IF ORIENTERING PROGRAM FÖR UNGDOMAR 2009

TUREBERGS IF ORIENTERING PROGRAM FÖR UNGDOMAR 2009 2009 1 av 14 MEDLEMSAVGIFT OCH SEKTIONSAVGIFT TÄVLINGSKLUBB FÖR UNGDOMAR Samtliga ungdomar skall erlägga medlemsavgift och sektionsavgift enligt hemsidan för att få deltaga i aktiviteter anordnade av Turebergs

Läs mer

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Ungdomsverksamhet- träning Även under 2015 har ungdomsverksamheten var OK Löftan största, viktigaste och mest framgångsrika verksamhet. Träningsupplägget

Läs mer

Sundbybergs IK orientering. Info till Föräldrar/nya vuxna

Sundbybergs IK orientering. Info till Föräldrar/nya vuxna Sundbybergs IK orientering Info till Föräldrar/nya vuxna Innehåll SIK Orienterings mål Aktiviteter, Tävlingar och Läger Infokanaler Ledare och sektionens organisation Kläder och utrustning Begrepp och

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2008

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2008 Verksamhetsberättelse Motala AIF OL 2008 Styrelsens förord Härmed lägger styrelsen för MAIF Orienteringslag fram sin verksamhetsberättelse. År 2008 fick vi äntligen arrangera våran Vår-tävling den 13 april

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2007 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år och som till största delen fokuserats på ungdoms- och elitverksamheten.

Läs mer

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 1 Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 Klubbens verksamhet bedrivs i enighet med Policy för Ringsjö OK, som bland annat innebär att vi arbetar mot alla former av droger, tobak, narkotika och dopning. Egna

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 SEGERSTA OK E-post:segerstaok@passagen.se Under verksamhetsåret har följande personer ingått i styrelse och verksamhetsgrupper. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Verksamhetsplan för 2017

Verksamhetsplan för 2017 2017-02-13 Väsby Orienteringsklubb Verksamhetsplan för 2017 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 sida 1. Syfte 3 2. Prioriteringar 2017 3 3. Ekonomi 3 4. Tävling och Träning mål 2017 4 5. Tävlingsarrangemang mål 2017

Läs mer

TUREBERGS IF ORIENTERING PROGRAM FÖR UNGDOMAR 2010

TUREBERGS IF ORIENTERING PROGRAM FÖR UNGDOMAR 2010 Skapad 2008-10-03 / 2010 1 av 14 MEDLEMSAVGIFT OCH SEKTIONSAVGIFT Samtliga ungdomar skall erlägga medlemsavgift och sektionsavgift enligt hemsidan för att få deltaga i aktiviteter anordnade av Turebergs

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

25manna 2018 bygghelg 29-30/9

25manna 2018 bygghelg 29-30/9 25manna 2018 bygghelg 29-30/9 Lördag 29 september - Bygghelg 1 Roger Lindén Attunda 1 2 Erik Daniels Attunda 1 3 Attunda 1 4 Attunda 1 5 Attunda 1 6 Attunda 1 7 Attunda 1 8 Attunda 1 25manna 2018 lördag

Läs mer

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Örebro 2017-03-08 Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Svensk orienterings vision är att vara världens bästa idrott. Med denna vision som grund vill orienteringsrörelsen växa och attrahera

Läs mer

Bilaga 2 till Verksamhetsberättelse (25)

Bilaga 2 till Verksamhetsberättelse (25) Bilaga 2 till Verksamhetsberättelse 2018 1 (25) ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB Verksamhetsberättelse 2018 Ledarna för Attunda OKs första SOL-skola, från vänster till höger: Alma Hellström, Lovisa Nilsson, Sofia

Läs mer

Bilaga 2 till Verksamhetsberättelse 2017 Attunda Orienteringsklubb ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB. Verksamhetsberättelse 2017

Bilaga 2 till Verksamhetsberättelse 2017 Attunda Orienteringsklubb ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB. Verksamhetsberättelse 2017 Bilaga 2 till Verksamhetsberättelse 2017 Attunda Orienteringsklubb 1 (21) ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB Verksamhetsberättelse 2017 Attunda OK Lag 1 som sprang in på 61:a plats på 10MILA Göteborg-Partille 2017

Läs mer

Orientering. SM-tävlingar

Orientering. SM-tävlingar Bredaryds SOK VG:s Verksamhetsberättelse för 2018 Verksamhetsgruppen (VG) har 2018 bestått av 6 personer. Under året har VG haft ett möte varje månad, med undantag för sommaruppehåll. Två av deltagarna

Läs mer

Upptakt2016 -Information Föräldrar

Upptakt2016 -Information Föräldrar Upptakt2016 -Information Föräldrar Agenda Ungdomskommittens mål Vilka är vi? Ungdomar/ledare.. Verksamhetsplan 2016 Förväntningar på föräldrar Ekonomi/budget Övriga frågor Att bedriva en attraktiv, rolig

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 1 VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 KLUBBENS VERKSAMHET BEDRIVS I ENIGHET MED POLICY FÖR RINGSJÖ OK, SOM BLAND ANNAT INNEBÄR ATT VI ARBETAR MOT ALLA FORMER AV DROGER, TOBAK, NARKOTIKA OCH DOPNING. EGNA

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 Klubben ska: Bedriva en elitinriktad tränings- och tävlingsverksamhet för våra medlemmar Möjliggöra ett aktivt utövande av sporten även för övriga orienteringslöpare och skidåkare

Läs mer

MIN TRÄNINGSKALENDER JANUARI 2010

MIN TRÄNINGSKALENDER JANUARI 2010 MIN TRÄNINGSKALENDER JANUARI 2010 v53 forts. 1 Fr GOTT NYTT ÅÅÅÅR 2 Lö 3 Sö Vinterserien, Manillaskolan, Djurgården, SOIK Hellas v1 4 Må 5 Ti SOLträning KIP 17.45, Löpträning - Linnépasset 6 On 7 To SOLträning

Läs mer

Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna. ordförande

Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna. ordförande Sida 1 (1) Möte Styrelsemöte 5/2014 (548) Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Plats Deltagare Lennart Brattgård Birgitta Billstam Leif Carlsson Urban Frej Lars

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN VALLENTUNA-ÖSSEBY OL

VERKSAMHETSPLAN VALLENTUNA-ÖSSEBY OL VERKSAMHETSPLAN 2008 VALLENTUNA-ÖSSEBY OL GRUNDER Vallentuna-Össeby orienteringslöpare (VÖOL) är en orienteringsklubb som verkar främst inom Vallentuna kommun och som skall ta tillvara svensk orienterings

Läs mer

HOF Planeringskonferens inför 2018

HOF Planeringskonferens inför 2018 HOF Planeringskonferens inför 2018 Närvarande: Jonas Johansson OK Nackhe, Fredrik Carlqvist FK Friskus, Malin Johansson FK Friskus, Mattias Jägstedt Halmstad OK, Fredrik Persson Halmstad OK, Gunilla Carlsson

Läs mer

SKÅNESLÄTTENS OL VERKSAMHETSPLAN 2016

SKÅNESLÄTTENS OL VERKSAMHETSPLAN 2016 SKÅNESLÄTTENS OL VERKSAMHETSPLAN 2016 FOKUSOMRÅDE ELIT Individuella tävlingar 9-10 april Swedish League. Sprint o Lång, Brösarp 15 april Natt-SM, Karlskrona 1000 23-24 april Swedish League. Lång o medel,

Läs mer

Budkavlen. Februari Innehåll

Budkavlen. Februari Innehåll Budkavlen Februari 2016 Innehåll Ordförandes rader Träningsprogram Nattcupen program 2015-2016 Måndagsgympa Inbjudan Vinterrogaine Resultat Vinterrogaine 16/1 Inbjudan Årsmöte Inbjudan Klubbresa till Alfta-Ösas

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

Status bemanning 25-manna 2018 Attunda OK

Status bemanning 25-manna 2018 Attunda OK Status bemanning 25-manna 2018 Attunda OK Fortfarande möjliga positioner att bemanna: Lördag 29 september : 6 st bygga arena Lördag 6 oktober: 1 skogsspeaker, 3 speaker assistenter, 7 bygga om/riva till

Läs mer

Ordförande Mötessekreterare. Adj. konsulent. Protokoll från föregående möten, 9/2 och 5/3 justerades, godkändes och lades till handlingarna.

Ordförande Mötessekreterare. Adj. konsulent. Protokoll från föregående möten, 9/2 och 5/3 justerades, godkändes och lades till handlingarna. Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 3/2012 (534) Datum och tid Plats 2012-04-16 kl 18.00 21.00 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård () Birgitta Billstam (BB) Leif Carlsson (LC) Erik Daniels (ED) Gunnar Grönkvist

Läs mer

Samverkansmöte i projektet "Utvecklingsmiljö Göteborg" 25 augusti

Samverkansmöte i projektet Utvecklingsmiljö Göteborg 25 augusti Samverkansmöte i projektet "Utvecklingsmiljö Göteborg" 25 augusti Närvarande IK Uven Annika Aasa annika@boquist.net Götebors Skidklubb Lennart Andersson info@skidklubben.se Sjövalla FK Magnus Ohlsson magnus.ohlsson@volvo.com

Läs mer

Hösten Skene SoIS

Hösten Skene SoIS Hösten 2018 Skene SoIS Aktuellt Träning/Tävling Hur informerar vi? -hemsida, -facebook, -mail, -SMS. Nybörjarkurs Våra egna arrangemang -DM Sprint -DM Sprintstafett -DM Natt -DM Lång Naturpasset Träningsprogrammet

Läs mer

Länna IF Verksamhetsplan 2016

Länna IF Verksamhetsplan 2016 Länna IF Verksamhetsplan 2016 Krokvägen 5 740 11 LÄNNA lannaif@gmail.com www.lannaif.se Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2016 I. Inledning... 3 II. Mål med verksamheten... 3 III. Styrelse 2016... 3

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Huvudstyrelsen har under 2012 haft följande sammansättning: Ordförande: Vice ordf Kassör: Sekreterare: Ledamot: Suppleant: Ulf Jansson Anders Lundqvist Anita Hirsch Björn Gullefors

Läs mer

Upptakt 2015 -Information Föräldrar

Upptakt 2015 -Information Föräldrar Upptakt 2015 -Information Föräldrar Agenda Ungdomskommittens mål Vilka är vi? Ungdomar/ledare.. Verksamhetsplan 2015 Förväntningar på föräldrar Ekonomi/budget Övriga frågor Att bedriva en attraktiv, rolig

Läs mer

Träningsprogram hösten 2018

Träningsprogram hösten 2018 Träningsprogram hösten 2018 Datum Aktivitet Fredag 3-lördag 4 augusti Ungdomens 10-Mila, Götene Fredag 10-lördag 11 augusti 7-CAMP - Tränings och lärakännadag i Örby för åldern 10-12 år Tisdag 14 augusti

Läs mer

Protokollet från föregående möte (15/4) godkändes och lades till handlingarna.

Protokollet från föregående möte (15/4) godkändes och lades till handlingarna. Service / Protokoll / Ver 9.1 PROTOKOLL UTKAST Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 2/2013 (540) Datum och tid Plats 2012-06-03 kl 18.00 20.15 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård Birgitta Billstam Leif Carlsson

Läs mer

Verksamhetsmål och riktlinjer

Verksamhetsmål och riktlinjer Verksamhetsmål och riktlinjer Introduktion Detta dokument beskriver Trollhättans IF Friidrott målsättning och värderingar. Det ger anvisningar och riktlinjer hur förening skall agera. Dessutom pekar det

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 Det är augusti och slut på sommar och semester, men vi har en härlig orienteringshöst att se fram emot! Sommaren har varit fylld av trevlig orientering för den som varit flitigt,

Läs mer

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010

DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2010 Listan baseras på Landslagsmeriter, seriematch prestationer, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer.

Läs mer

Om Söders Orientering-Tyresö. (i orienteringssammanhang, t ex i start- och resultatlistor, kallade Söders-Tyresö)

Om Söders Orientering-Tyresö. (i orienteringssammanhang, t ex i start- och resultatlistor, kallade Söders-Tyresö) Om Söders Orientering-Tyresö (i orienteringssammanhang, t ex i start- och resultatlistor, kallade Söders-Tyresö) Januari 2013 Fakta Söders i siffror Under namnet Söders OL bildades 1991 en tävlingsallians

Läs mer

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler?

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Votes: 97 Bli bättre på att visa och marknadsföra våra aktiviteter till nya människor Fler närtävlingar Vilket ger

Läs mer

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017 Hej allihopa! Nu är det mars månad och vårens tävlingar har precis haft premiär. Om några veckor ställs klockan fram till sommartid och ungefär lika snart borde vi kunna förvänta oss kvittrande fåglar

Läs mer

Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen.

Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen. Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen. Förhoppningsvis börjar det spritta i benen efter att få börja orienteringslöpningen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Gävle OK. Verksamhetsplan 2009 2010-02-24

Gävle OK. Verksamhetsplan 2009 2010-02-24 Gävle OK Verksamhetsplan 2009 2010-02-24 Inledningstext Gävle Orienteringsklubb är framgångsrik. Vi har tävlande som lyckas hemma, nationellt och även internationellt. Vi har också många som deltar för

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 SEGERSTA OK E-post:segerstaok@passagen.se Under verksamhetsåret har följande personer ingått i styrelse och verksamhetsgrupper. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2010

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2010 Verksamhetsberättelse Motala AIF OL 2010 Styrelsens förord Härmed lägger styrelsen för MAIF Orienteringslag fram sin verksamhetsberättelse. Som vanligt svarar kommittéerna för sina redogörelser. Vi har

Läs mer

5 Talangutveckling. 6 Tävling. 7 Mark. Sida 2 (5) PROTOKOLL

5 Talangutveckling. 6 Tävling. 7 Mark. Sida 2 (5) PROTOKOLL Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 6/2012 (537) Datum och tid Plats 2012-10-15 kl 18.00 20.00 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård (LB) Birgitta Billstam (BB)* Leif Carlsson (LC) Erik Daniels (ED) Gunnar

Läs mer

Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2016

Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2016 Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2016 Vilka är vi ledare i Brons resp. Silver (och resten av Ungdom) Hur ser gruppindelningen ut i OK Tyr Ungdom Mål med grupperna Brons och Silver Hur kommer vi

Läs mer

Brons/Silver-grupperna 2017

Brons/Silver-grupperna 2017 Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2017 Hur ser gruppindelningen ut i OK Tyr Ungdom Mål med grupperna Brons och Silver Vilka är vi ledare i Brons resp. Silver (och resten av Ungdom) Hur kommer vi

Läs mer

Datum och tid kl StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna

Datum och tid kl StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Sida 1 (1) Möte Styrelsemöte 3/2014 (546) Datum och tid 2014-05-19 kl 18.00 20.00 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Plats Deltagare Lennart Brattgård Birgitta Billstam Erik Daniels Eidar Lindgren Mette

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb Verksamhetsberättelse Sid 1( 6) Verksamhetsberättelse Norrtälje Simklubb Styrelsen för Norrtälje Simklubb lämnar härmed följande berättelse för Verksamhetsberättelse Sid 2( 6) Styrelsens sammansättning

Läs mer

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 INNEHÅLL: - INLEDNING - PRESENTATION LEDARSTAB - HUVUDTRÄNAREN HAR ORDET - SPELARTRUPP - JUNIOR- & SENIORFOTBOLL - TRÄNINGAR FRAM TILL

Läs mer

Rubb & Stubb Nr

Rubb & Stubb Nr Rubb & Stubb Nr 1 2018 Ordförande har ordet: Skellefteå Orienteringsklubb har fått vind i seglen, vi har en strålande ungdomsverksamhet som fostrar många duktiga orienterare och klubben har för avsikt

Läs mer

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser Hållpunkter vuxna 15.00 Vi ser framåt: Inledning och diskussioner 17.00 Psykologi för orienterare 18.00-20 Middag med händelser Hållpunkter ungdom 15.00 Orientering och innebandy 15.30 Film i biblioteket

Läs mer

Motion angående förslag om Terräng-KM

Motion angående förslag om Terräng-KM Motioner inkomna till Centrum OK årsmöte 2010 A. Terräng-KM 1 Oskar Karlin Motion om terräng-km Under 2009 arrangerades fem klubbmästerskap. Alla var roliga (på sitt sätt) och samlade klubbens medlemmar

Läs mer

Välkommen till. Orientering 2010-05-20

Välkommen till. Orientering 2010-05-20 Välkommen till Orientering Välkommen Du håller just nu ett informationsblad om Sundbybergs IK:s orienteringssektion i din hand. Detta informationsblad riktar sig till dig som är ny i klubben, eller till

Läs mer

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Årsmöte Härlövs IF 2015-03-19 Preliminär dagordning för årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet 2. Fråga om mötet utlysts på rätt

Läs mer

Siffran inom parentes förra året placering på listan

Siffran inom parentes förra året placering på listan DEN TRADITIONELLA GOTLÄNDSKA FRIIDROTTENS TOPPLISTA 2013 Listan baseras på Landslagsmeriter, mästerskapsplaceringar och placering i Sverige bästa statistiken och övriga tävlingsprestationer. Island Games

Läs mer

Ordförande slutord. Dags att summera 2014 års orienteringsår och 10 år som ordförande i OK Denseln.

Ordförande slutord. Dags att summera 2014 års orienteringsår och 10 år som ordförande i OK Denseln. Ordförande slutord Dags att summera 2014 års orienteringsår och 10 år som ordförande i OK Denseln. Vi börjar väl med några korta reflektioner kring 2014 och då starta med det bästa. I september månad fick

Läs mer

1-2 1-2. Ola Kåberg redovisade det aktuella läget kring framtiden och nytt avtal. Läget inför 2014 ska redovisas vid ett senare tillfälle

1-2 1-2. Ola Kåberg redovisade det aktuella läget kring framtiden och nytt avtal. Läget inför 2014 ska redovisas vid ett senare tillfälle Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 4/2013 (542) Datum och tid Plats 2012-10-21 kl 18.00 20.15 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård Leif Carlsson Erik Daniels Gunnar Grönkvist Eidar Lindgren Mette Petersson

Läs mer

Trollbäckens IP den 4 maj, Månadsbrev maj, 2017

Trollbäckens IP den 4 maj, Månadsbrev maj, 2017 Trollbäckens IP den 4 maj, 2017 Månadsbrev maj, 2017 Äntligen känns det som om sommaren är i antågande, åtminstone de senaste dagarna. Jag är full av optimism inför framtiden och något säger mig att den

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte

Protokoll vid styrelsemöte Östergötlands Orienteringsförbund Protokoll vid styrelsemöte Söndag den 22/4 2018, Plats: OK 64 Torpa Närvarande: Carina Berger-Svensson Bengt-Ove Blomkvist Lena Fröberg Björn Karlsson Eva-Karin Jönsson

Läs mer

Välkommen till O-Gala V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng

Välkommen till O-Gala V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng Välkommen till O-Gala 2017 V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng Program O-Gala 2017 (WiFI: lösenord = nunnedok) VUXENPROGRAM 11.30-12.30 Lunch för alla (Umeå Folket Hus) 12.30-13.00

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Vi började året den 7 januari med en klubbtävling som Sören Sandgren ordnade Vi kallade den Emfab Tomtetrial och blev sponsade av Emfab som stod

Läs mer

Planeringskonferens inför 2019 Sundbybergs IK orientering

Planeringskonferens inför 2019 Sundbybergs IK orientering Planeringskonferens inför 2019 Sundbybergs IK orientering 2018-11-25 Planeringsdiskussioner inklusive lunch och en fysisk aktivitet. Plats: Bosön, Lidingö, konferensrum Sydney 2000 Tid: Kl 09.00 (med fika)

Läs mer

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Medelpads orienteringsförbund Dokumentet godkändes av årsmötet 2014-03-12 Innehållsförteckning Inledning... 3 Övergripande styrdokument... 3 Verksamhetsplan 2014-2015... 4 Verksamhetsidé

Läs mer

Budkavlen. September Innehåll

Budkavlen. September Innehåll Budkavlen September 2016 Innehåll Ordförandes rader Träningsprogram Ungdomsserien Etra sektionsmöte 6/9 Inbjudan Medel-KM 4/9 Inbjudan Lång-KM 18/9 Klädförsäljning SIK dunjackor 25-manna Inbjudan Skogsskola

Läs mer

Verksamhetsberättelse orientering 2017

Verksamhetsberättelse orientering 2017 Verksamhetsberättelse orientering 2017 Träningsverksamheten Årets första träning var på World Orienteering Day 24 maj. Det var en sprintorientering i Raketskoleområdet där 24 deltagare av varierande åldrar

Läs mer

Verksamhetsberättelse Motala AIF Orientering 2014

Verksamhetsberättelse Motala AIF Orientering 2014 Verksamhetsberättelse Motala AIF Orientering 2014 Styrelsens förord Härmed lägger styrelsen för MAIF Orienteringslag fram sin verksamhetsberättelse. Som vanligt svarar kommittéerna för sina redogörelser.

Läs mer

Ungdomsledarträff 11 juni Välkommen!

Ungdomsledarträff 11 juni Välkommen! Välkommen! Agenda 18.15-20.15 o Fika o Info om Rikslägret o Info om Bagheera-stafetten o Info om utvecklingsläger på Domarudden o Info om utvecklingsläger och USM-resan o Sommarlägret - ett rullande schema

Läs mer

BROMMA-VÄLLINGBY SKID- & ORIENTERINGSKLUBB

BROMMA-VÄLLINGBY SKID- & ORIENTERINGSKLUBB BROMMA-VÄLLINGBY SKID- & ORIENTERINGSKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 2014 1. Verksamhetsberättelse 2. Förvaltningsberättelse 3. Funktionärer 4. Revisionsberättelse 5. Balansräkning

Läs mer

Hallands Orienteringsförbund

Hallands Orienteringsförbund 1 Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN 2019 2 Verksamhetsidé, mål och inriktning Orientering är: - En tuff och utmanande idrott - Social gemenskap och kamratskap över klubb- distrikt och nationsgränser

Läs mer

SNO-konferens. 2011-01-22 Tveta

SNO-konferens. 2011-01-22 Tveta SNO-konferens 2011-01-22 Tveta Agenda 09.00 09.20 Samling, välkomna, rep. av 2010 års konf. 09.20 10.00 Ekonomiska läget 10.00 10.15 Kaffe och mingel 10.15 11.10 Grupparbete 1 11.10 11.15 Kort genomgång

Läs mer

OK Renen. Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer

OK Renen. Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer OK Renen Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer 2016-04- 17 Förslag på kommittéer ü Arrangemangs ü Ungdoms ü Tränings- och tävlings ü Bredd ü SkidO ü Cykel ü Information- och marknadsförings ü Klubblokals

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 2 Förutsättningar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Sollentuna Handboll Klubb

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Sollentuna Handboll Klubb VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Sollentuna Handboll Klubb 2013-07-01 2014-06-30 Styrelsen Ordförande Kassör Ledamöter Cecilia Centerlind Therese Ringbom Bitte Olsson Revision Revisor Therese Askell Styrelsen

Läs mer

Protokollet från föregående möte (3/6) godkändes och lades till handlingarna.

Protokollet från föregående möte (3/6) godkändes och lades till handlingarna. Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 3/2013 (541) Datum och tid Plats 2012-08-19 kl 18.00 20.15 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård Birgitta Billstam Leif Carlsson Erik Daniels Gunnar Grönkvist Eidar Lindgren

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Orienteringens idé Orientering är: En tuff idrott med höga krav på god fysik och starkt psyke. En spännande tävlingsidrott för barn och vuxna i alla åldrar. En rolig motionsform med

Läs mer

25-manna 9 oktober, Kungsängen

25-manna 9 oktober, Kungsängen 25-manna 9 oktober, Kungsängen En av årets höjdpunkter inom orienteringen är 25- mannabudkavlen. Tjejer och killar, unga och gamla samlas i en och samma breddkavle. JÄTTEKUL! Vi hoppas i år att våra herrseniorer

Läs mer

Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN

Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN 2016 Verksamhetsidé- mål och inriktning Budgetförslag Orientering är: - En tuff och utmanande idrott - Social gemenskap och kamratskap över klubb- distrikt

Läs mer

Utvärdering av tränings- och stafettsamarbetet 2009 Järfälla OK och Bromma-Vällingby SOK

Utvärdering av tränings- och stafettsamarbetet 2009 Järfälla OK och Bromma-Vällingby SOK Utvärdering av tränings- och stafettsamarbetet 2009 Järfälla OK och Bromma-Vällingby SOK 1. Bakgrund Svensk orientering har ett rekryteringsproblem; vi minskar antalet utövare i stället för att nå den

Läs mer

MÅNATLIGA KLUBBSKRIFT

MÅNATLIGA KLUBBSKRIFT BUDKAVLEN Sundbybergs IK orienterings MÅNATLIGA KLUBBSKRIFT MAJ 2017 Innehåll Ordförandens rader Träningsprogram maj 2017 Inbjudan STOF lägret 2017 Inbjudan sprint KM 2017 Skogsskolan Ungdomsserien Motionsorientering

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 Söders-Tyresö avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013. Styrelsen Styrelsen bestod under året av följande personer: Gabriella Lundholm ordförande

Läs mer

Här kommer en förklaring av orienteringsvärldens vanligaste fackuttryck som lätt kan te sig obegripliga för utomstående.

Här kommer en förklaring av orienteringsvärldens vanligaste fackuttryck som lätt kan te sig obegripliga för utomstående. Ordlista Här kommer en förklaring av orienteringsvärldens vanligaste fackuttryck som lätt kan te sig obegripliga för utomstående. A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö A Attunda Gemensam

Läs mer

Nyköpings orienteringsungdom

Nyköpings orienteringsungdom Nyköpings orienteringsungdom Upptaktsmöte 2016-03-12 Niclas Clashammar Fredrik Ekenborg Maria Fredriksson Agenda Grupper och ledare Träning och utrustning Nybörjarkurs Om klubben och ungdomsverksamheten

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2013-2014 Säsongen Föreningens 28:e säsong var den andra i Hammarö Arena. Säsong två brukar ju anses som tuff i idrottens värld. Man går in i någon sorts

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 (inklusive budgetförslag)

Verksamhetsplan 2016 (inklusive budgetförslag) Verksamhetsplan 2016 (inklusive budgetförslag) Förutsättningar Verksamhetsplanen för 2016 bygger på tidigare års framgångsrika koncept. Där sportsliga framgångar för ungdomar och elit kombineras med fortsatt

Läs mer

STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun

STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND Tid: Måndag 19 oktober kl 18.00 20.30 Plats: Närvarande: Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun Charlotte Lindkvist, Leif Gustafsson, Stefan Westling, Gunilla Rylander,

Läs mer

OK Linnés Ungdomsplan år 2014

OK Linnés Ungdomsplan år 2014 OK Linnés Ungdomsplan år 2014 OK Linné är en av Sveriges största orienteringsklubbar både vad gäller elit och antalet aktiva ungdomar. I ungdomsplanen har ledarna i ungdomskommittén arbetat med att strukturera

Läs mer

SOK Viljans resultat hösten 2011

SOK Viljans resultat hösten 2011 SOK Viljans resultat hösten 2011 Veteran-VM, Ungern, sprint kval 2/7 D 65-3 52 Ulla Nilsson H 65-1 21 Roland Nilsson H 75-2 13 Allan Håkansson H 75-1 33 Bengt-Åke Borgemo Veteran-VM, Ungern, sprint final

Läs mer

GOK-Bladet. November Ordföranden reflekterar

GOK-Bladet. November Ordföranden reflekterar GOK-Bladet November 2017 Ordföranden reflekterar Senast ni läste ett GOK-blad var i mars och nu har flera av er avverkat en lång och härlig orienteringssäsong! Daladubblen avslutade säsongen för ungdomarna

Läs mer

Örgryte Schackklubb. Protokoll fört vid årsmöte 19 februari 2015. Tid: 18:30 Plats: Örgryte SK:s klubblokal, Kärralundsskolan

Örgryte Schackklubb. Protokoll fört vid årsmöte 19 februari 2015. Tid: 18:30 Plats: Örgryte SK:s klubblokal, Kärralundsskolan Sidan 1 av 7 1 Mötets öppnande Protokoll fört vid årsmöte 19 februari 2015 Tid: 18:30 Plats: Örgryte SK:s klubblokal, Kärralundsskolan Ordförande Ari Ziegler hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

Läs mer

Träning Alla Ungdom Junior och seniorelit Övrigt Trän.per v11 må 14-mar Backrunda+Styrkegympa Styrelsemöte grund ti 15-mar Hemma hos 17:

Träning Alla Ungdom Junior och seniorelit Övrigt Trän.per v11 må 14-mar Backrunda+Styrkegympa Styrelsemöte grund ti 15-mar Hemma hos 17: v11 må 14-mar Backrunda+Styrkegympa Styrelsemöte 18.30 grund ti 15-mar Hemma hos 17: Teknik, skog grund on 16-mar Nattugglan grund to 17-mar Torsdagsträning 17: Testbana grund fr 18-mar grund lö 19-mar

Läs mer

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan (7)

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan (7) HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Verksamhetsplan 2019 1 (7) Innehåll Verksamhetsplan ungdom 3 Verksamhetsplan PreO 4 Verksamhetsplan SkidO 5 Verksamhetsplan MTBO 5 Verksamhetsplan tekniska kommittén 6

Läs mer

PLAN ARRANGEMANG 2016-2017

PLAN ARRANGEMANG 2016-2017 1 PLAN ARRANGEMANG 2016-2017 10-sep Rullskidrejs (Skigorullen?) i Kungsängen Även KM/Rullskidor Tävlingsledare: Anders Börjesjö Oktober Januari KM i Terränglöpning i Ursvik Tävlingsledare: Jan Hasselgren

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2004

Verksamhetsberättelse år 2004 Verksamhetsberättelse år 2004 År 2004 var ett händelserikt år för Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion regionalt, nationellt och internationellt. Styrelse ITF sektionens styrelse för år 2004 hade följande

Läs mer

Juniorer 2015. Föreläsning på SM-förberedande lägret i Göteborg 2013. SM-förberedande läger igöteborg 2013

Juniorer 2015. Föreläsning på SM-förberedande lägret i Göteborg 2013. SM-förberedande läger igöteborg 2013 Tullinge SK Juniorer 2015 Föreläsning på SM-förberedande lägret i Göteborg 2013. SM-förberedande läger igöteborg 2013 SM-förberedande läger i Uppland 2014 StOFs Juniorprojekt Juniorprojektet 2013/2014

Läs mer

Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018

Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018 Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018 Detta brev är en inbjudan till dig som är aktiv, i åldern 15-35 år, som är beredd att lägga ner den träning som krävs för att elitsatsa på orienteringen och tävla i elitklass

Läs mer