SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Gymnasienämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Gymnasienämnden"

Transkript

1 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl Beslutande Övriga deltagande Bertil Almgren, ordf Joakim Dahlgren Marlene Degerman Stina Engström Ulrika Larsson Andreas Löwenhöök Britt-Marie Nyhlén Lilian Parbring Ingemar Wikström Daniela Ekersund, tjg ers f Kenneth Vidmark Carina Sundbom, tjg ers f Heléna Lindahl Jan Midlert, gymnasiechef Siv Johansson, sekreterare Bo Carlsson, LR Örjan Lejdahl, Lärarförbundet Sandra Hällström Anderstorpsskolan Elin Johansson, Anderstorpsskolan Ersättare Karin Hedlund Frida Lindström Gurli Rehnfors Anders Svedjevik Utses att justera Joakim Dahlgren, ers Marlene Degerman Paragrafer Underskrifter.. /Bertil Almgren, ordförande/ /Siv Johansson, sekreterare/.. /Joakim Dahlgren, protokollsjusterare/ BEVIS OM ANSLAG Justering av gymnasienämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdatum Anslaget har satts upp Anslaget tas ner efter Förvaringsplats för protokollet Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5 Underskrift. Siv Johansson

2 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 2 Abbas Azemi, Balderskolan Mochtaba Rostami, Balderskolan GyN 18 Dnr Svar på motion från Ungdomsfullmäktige om integration i skolan Abbas Azemi och Mochtaba Rostami motionerar om att integrationen mellan invandrade elever och svenska elever bör förbättras. Motionärerna tycker att det borde vara mer av blandning mellan grupperna. Genom en blandning blir det lättare att lära känna varandra. Lektioner som svenska, idrott, musik med mera bör man kunna ha i blandade grupper. Mer lektioner i blandade grupper skulle kännas bättre för alla elever menar motionärerna. Nuvarande organisation av utbildningen innebär att eleverna på IVIK (individuellt program för invandrarungdomar) läser i egna grupper under tiden de studerar kurser på grundskolenivå. När eleverna har nått målen för betyg på grundskolenivå väljer ett antal elever att delta i kurser med svenska elever inom individuella programmet. I och med att IVIK flyttades över till Balderskolan hösten 2007 förbättrades förutsättningarna för integration. Kontaktklasser utsågs med tanken att de skulle öka utbytet mellan grupperna. Detta har fungerat i varierande utsträckning. En svårighet är att IVIK-gruppernas sammansättning förändras kraftigt under terminstiden. Enstaka invandrarelever läser kärnämnen i ordinarie grupper. Inom Balderskolan planeras punktinsatser för att skapa mötesplatser för elever. Verksamheterna inom individuella programmet utvecklas ständigt. Inför kommande läsår planeras nya verksamheter där det ges naturliga förutsättningar för integration och möten mellan elevgrupper. Gymnasieskolan har en ambition att öka integrationen mellan invandrarelever och svenska elever. Ambitionen gäller inte enbart för Balderskolan där behovet är tydligast på grund av elevantalet utan även för de övriga skolorna. Gymnasiekontoret delar motionärernas uppfattning att det borde vara möjligt att genomföra fler kurser tillsammans. att uppdra till gymnasieskolan att öka möjligheterna för invandrarelever att delta i ordinarie kurser i gymnasieskolan.

3 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 3 Mia Lindberg GyN 19 Dnr Svar på motion från Ungdomsfullmäktige Frukt en gång i veckan till lunch Mia Lindberg tycker att skolmaten inte alltid känns näringsriktig och eftersom det inte alltid är mat man tycker om skulle det vara nyttigt och trevligt om det kunde serveras frukt en gång i veckan till skolmaten. Mia anser att detta skulle bidra till att skapa en god vana hos ungdomar och att det på sikt leder till bättre hälsa. Den skollunch som serveras är näringsberäknad, äter man en portion mat, hårt bröd och smörgåsmargarin, råkost och dricker mjölk får man den näring man behöver. Att servera frukt varje vecka till alla gymnasieelever skulle vara trevligt men kostar kronor/år. En frukt kostar ca 2,53 kr/st och förra året serverades i genomsnitt ca portioner/dag på våra tre gymnasieskolor. Om alla skulle serveras en frukt varje vecka kostar det 2,53 kr * 2 570* 37 veckor = kr kostade de livsmedel som ingår i en portion skollunch i genomsnitt 8,82 kr/dag. att på grund av kostnaderna avslå ungdomsfullmäktiges förslag om en frukt varje vecka.

4 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 4 Elin Johansson, Anderstorpsskolan Sandra Hällström, Anderstorpsskolan GyN 20 Dnr Svar på motion från Ungdomsfullmäktige om möjlighet att köpa busskort till skolan Motionärerna beskriver dagens villkor för busskort till gymnasieelever. De som bor mer än 6 km från skolan får ett busskort som räcker i tre år (dvs gymnasietiden). Motionärerna menar att alla elever ska ha möjlighet att kunna köpa detta busskort för en rimlig kostnad. Kostnaden skulle kunna vara kronor för hela gymnasietiden. Med nuvarande reglering betalar de som har mindre än 6 km till skolan egna busskort som tar stor del av studiebidraget varje månad. Ett tioresors-kort kostar ca 75 kronor och ett månadskort ca 460 kronor. Motionärernas bedömning är att en möjlighet att köpa ett subventionerat busskort skulle bli mycket populär hos eleverna. Gymnasiekontorets bedömning: I avtal med länstrafiken för länet är skolans kostnad för busskort 664 kronor/månad år Priset betalas för 9 månader/år totalpris för busskort kronor per år/elev. Priset är ett fast genomsnittspris uträknat med hänsyn till antalet elever med olika avstånd till skolan. Att med nuvarande avtal med länstrafiken erbjuda busskort för elever enligt motionen, skulle medföra en extrakostnad på mellan kronor per elev under gymnasietiden, en total extrakostnad på mellan 2 2,5 milj årligen. Gymnasiekontorets bedömning är att det saknas ekonomiska förutsättningar för att erbjuda subventionerade busskort. att motionen avslås på grund av dess ekonomiska konsekvenser.

5 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 5 Linnea Johansson, Emma Nilsson, Sarah Åkerström och Viktoria Gidlund GyN 21 Dnr Svar på motion från Ungdomsfullmäktige om kortare sträcka för busskort Emma Nilsson, Sarah Åkerström, Viktoria Gidlund och Linnea Johansson motionerar om att avståndet för gymnasieelevers rätt till busskort bör begränsas från dagens 6 kilometer. Eftersom gränsen tillämpas strikt blir det dyrt för elever som bor bara några meter på fel sida om gränsen. Det kan innebära att man måste cykla nästan 12 kilometer per dag. Bussåkande borde uppmuntras eftersom det är miljövänligt. Gymnasieelever har inte råd att betala för att åka buss. Motionärerna anser att avståndsgränsen bör kortas med en eller två kilometer. Gränsdragningsproblem kommer alltid att finnas så länge det finns en gräns. De som bor på fel sida gränsen kommer alltid att uppleva att de är drabbade. Gränsen på 6 km för busskort grundas på bestämmelsen i skollagen om gymnasieelevers rätt till busskort. Kommuner kan om de vill ge busskort eller rabattkort även till elever som har kortare avstånd till skolan. Gränsen på 6 km har funnits under många år och erfarenheterna visar att den trots att det ibland uppstår diskussioner har fungerat bra. Eleverna kommer till skolan trots att det är vinter eller på annat sätt besvärlig väderlek. Gymnasiekontorets bedömning är att det inte finns tungt vägande skäl att ge resebidrag till elever som bor mindre än 6 km från skolan. Motionärernas förslag har ekonomiska konsekvenser. Kostnaden för busskort är cirka 650 kronor per månad och elev och en utökning av skolans åtagande skulle innebära krav på prioriteringar och minskat ekonomiskt utrymme för andra verksamheter. Gymnasiekontorets bedömning är att det inte finns ekonomiskt utrymme för en mer generös hantering av bidrag till elevernas resor. att motionen avslås på grund av dess ekonomiska konsekvenser.

6 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 6 Johanna Adamsson Emil Lundström GyN 22 Dnr Svar på motion från Ungdomsfullmäktige om större skåp på Balder och Kaplan Johanna Adamsson och Emil Lundström motionerar om att Balderskolan och Kaplanskolan borde utrustas med fler och större elevskåp. Nuvarande skåp är för små och för få. Med större skåp kan de delas på två elever så det behöver inte bli mer utrymmeskrävande. Skolledningen på Kaplanskolan är medveten om problemet. Elevantalet har ökat de senaste åren och nya skåp köps in i den takt som är möjlig. Under året kommer antalet skåp att utökas men det är av ekonomiska skäl svårt att ha råd med utbyte. På Balderskolan har vi 954 elevskåp av varierande ålder och modell. Inom denna ram kan vi erbjuda 1563 platser där somliga får dela skåp. Tyvärr väljer inte alltid eleverna att ta det skåp som de tilldelats vilket i sin tur leder till att det blir svårt att hålla koll på tillgången av skåp. Vi ser inte i dagsläget någon möjlighet att kunna erbjuda alla elever ett eget skåp. För att möta problemet kommer vi att göra följande: * Planera skåpfördelningen så att de elever som har idrott i sitt schema i så lång utsträckning som möjligt tilldelas de större skåpen. * Starta ett utbyte av skåp där vi väljer att köpa skåp av en något större modell De elever som har specialidrott och är i särskilt behov kan kontakta vår skoltekniker för att undersöka möjlighet att få ett extraskåp. att ge berörda skolor i uppdrag att komplettera elevskåpen inom de ekonomiska ramar som finns.

7 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 7 GyN 23 Dnr Bokslut för gymnasienämnden 2007 Gymnasienämndens bokslut för år 2007 visar att driftsbudgeten ger ett underskott med kronor. Investeringsbudgeten ger ett överskott med kronor. Årets bokslut redovisas per perspektiv enligt mål- och resultatstyrningen. att notera enheternas kvalitetsredovisning för år 2007 att godkänna bokslut för år 2007 att hos kommunstyrelsen begära kompletteringsbudget avseende investeringsbudget med kronor och att hos kommunstyrelsen begära att underskottet i driftsbudgeten regleras i kommunens bokslut.

8 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 8 GyN 24 Informationsärenden 1 Dnr Certifiering för Teknikcollege samt Vård- och Omsorgscollege gymnasiechef Jan Midlert informerar. att notera informationen.

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Gymnasienämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Gymnasienämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Gymnasiekontoret Laboratorgränd 5, kl 13.00-17.15 Beslutande Övriga deltagande Bertil Almgren, ordf Joakim Dahlgren Stina Engström Ulrika Larsson Heléna

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Gymnasienämnden 2008-05-12

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Gymnasienämnden 2008-05-12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Beslutande Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 08.00 17.00 (Information: Planeringsförutsättningar för gymnasienämndens budget 2009 kl 08.00-11.00, Gruppmöte

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2012-10-15 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset, kl 08:00 15.15 ande Bertil Almgren (S) ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Gymnasienämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Gymnasienämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 13.00-15.50 Beslutande Övriga deltagande Bertil Almgren, ordf Joakim Dahlgren Karin Hedlund, tjg ers för Marlene

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Gymnasienämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Gymnasienämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Gymnasiekontoret/Vuxenutbildningen kl 08.00-17.03 Beslutande Bertil Almgren, ordf Joakim Dahlgren Marlene Degerman Stina Engström Ulrika Larsson Helena

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2016-04-27 Gymnasienämnden Plats och tid Odenrummet, samhällsbyggnadskontoret, kl 08.00 15.45 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Daniela D Angelo

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2013-03-27 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.00-15.50 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson (V) Lenita

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) 2012-02-27

PROTOKOLL 1 (11) 2012-02-27 PROTOKOLL 1 (11) 2012-02-27 Gymnasienämnden Plats och tid Stadshuset, Kommunstyrelsens rum nr 301, kl 08.00 15.22 ande Bertil Almgren (S) ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Gymnasienämnden 2006-05-22

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Gymnasienämnden 2006-05-22 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Beslutande Kaplanskolan, Skolvägen 2 och Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 08.00 16.35 (Kaplanskolan kl 08.00-12.00, gymnasienämnden träffar skolledningen

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Gymnasienämnden 2007-04-23

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Gymnasienämnden 2007-04-23 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Beslutande Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 08.00-17.30 (Informationer kl 08.00-12.00: Tankar kring budget 2008, Lokalutredningen, Utredning om musikskolan

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2013-05-15

PROTOKOLL 1 (15) 2013-05-15 PROTOKOLL 1 (15) 2013-05-15 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.00-16.00 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson (V) Lenita

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19) 2010-09-06

PROTOKOLL 1 (19) 2010-09-06 PROTOKOLL 1 (19) 2010-09-06 Gymnasienämnden Plats och tid Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, Skellefteå, kl 08.00 17.05 ande Bertil Almgren (S) ordförande Joakim Dahlgren (S) Stina Engström (FP) Ulrika

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17) 2011-05-09

PROTOKOLL 1 (17) 2011-05-09 PROTOKOLL 1 (17) 2011-05-09 Gymnasienämnden Plats och tid Anderstorpsskolan, Skellefteå, kl 08.00 16.30 ande Bertil Almgren (S) ordförande Karin Andersson (S) Maria Bernsson (C) Hans Ericsson (V) Håkan

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2011-10-03 Gymnasienämnden Plats och tid Balderskolan, Nordlandergatan 10, Skellefteå kl 08.00 16.20 ande Bertil Almgren (S) ordförande Karin Andersson (S) Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2012-05-07 Gymnasienämnden Plats och tid Campus, Dialogen, kl 08:00 16.34 ande Bertil Almgren (S) ordförande Karin Andersson (S), kl 12:30 - Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2019-05-17 Gymnasienämnden Plats och tid Urkrafts lokaler, Campusområdet, Odenrummet, kl 08.00-12.00, 13.00-15.30 ande Felicia Lundmark (S), ordförande Torbjörn Häggmark (V), vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16)

PROTOKOLL 1 (16) PROTOKOLL 1 (16) 2016-01-20 Gymnasienämnden Plats och tid Odenrummet, onsdagen den 20 januari kl 08.00 16.55 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Daniela D Angelo Wikström (MP) Stina

Läs mer

PROTOKOLL 1 (35)

PROTOKOLL 1 (35) PROTOKOLL 1 (35) 2018-05-16 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 08.00-11.00, 13.00-17.00 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Daniela

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2016-05-18 Gymnasienämnden Plats och tid Odenrummet, samhällsbyggnadskontoret kl 08.00 16.30 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Daniela D Angelo

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Gymnasienämnden 2008-10-13

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Gymnasienämnden 2008-10-13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 13.00-17.45 Beslutande Övriga deltagande Bertil Almgren, ordf Joakim Dahlgren, kl 13.00 17.00 Marlene Degerman Stina

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2016-02-10 Gymnasienämnden Plats och tid Odenrummet, kl 08.00 16.45 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Daniela D Angelo Wikström (MP) Ramona Dolan (M) Karin Hedlund

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Kommunfullmäktige 2009-03-10

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Kommunfullmäktige 2009-03-10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl 15.00-15.10 Beslutande Se sid 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Utses justera Bert Öhlund och Hans-Eric Wallin

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2018-03-14 Gymnasienämnden Plats och tid Anderstorpsgymnasiet kl 08.00-11.00, 13.00-14.45 ande Bertil Almgren (S), ordförande Joakim Dahlgren (S) Daniela D Angelo Wikström (MP) Stina Engström

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag DELEGERINGSBESLUT Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens utbildnings- och näringslivsutskott 2009-09-22 23 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 08.30-10.30.. Beslutande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) 2015-01-13 Kulturnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00 ande Emilia Hallin (S) ordförande Christina Nyström (V) Martin Hedqvist (S) Anna Nyström (S) Örjan Fredriksson (S) Jasmine Ravaghi

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22)

PROTOKOLL 1 (22) Gymnasienämnden Plats och tid Odenrummet, tekniska kontoret, kl 08.00 15.45 PROTOKOLL 1 (22) 2013-12-18 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson (V) Lenita

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (29) Gymnasienämnden 2007-11-05

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (29) Gymnasienämnden 2007-11-05 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (29) Plats och tid Beslutande Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 08.00 18.15 (Teknikcollege - info av skolenhetschef Ola Andersson, genomgång av dagens ärenden, Revisorbesök

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) 2013-06-19 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.00 11.10 ande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Lenita Hellman (M) Håkan Lindh (FP), ordförande Karin

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6)

PROTOKOLL 1 (6) PROTOKOLL 1 (6) 2017-04-11 Konsumentnämnden Plats och tid Ugglan, Hjorten kl. 10:00 11:30 ande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V) Helena Moen(C) Tjänstgörande ersättare Carina Lillbacka(S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20) 2014-05-07

PROTOKOLL 1 (20) 2014-05-07 PROTOKOLL 1 (20) 2014-05-07 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.00 16.40 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C), kl 08.00-10.15, 11.15-16.40 Joakim Dahlgren

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Gymnasienämnden 2008-08-25

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Gymnasienämnden 2008-08-25 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 13.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Bertil Almgren, ordf Joakim Dahlgren Marlene Degerman Stina Engström Ulrika

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Gymnasienämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Gymnasienämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Gymnasiekontoret Laboratorgränd 5, kl 13.00 17.00 Beslutande Övriga deltagande Bertil Almgren, ordf Marlene Degerman, kl 15.30-17.00 Ulrika Larsson Heléna

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson 2012-12-18 418 (424) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Rådrummet, Tierps köping Kl. 08.30 12.30 Jonas Nyberg (S), ordförande Åsa Sikberg (M), vice ordförande Björn Hellstedt (C) Kenneth

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) 2016-03-08

PROTOKOLL 1 (9) 2016-03-08 PROTOKOLL 1 (9) 2016-03-08 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten klockan 10.00-11.25 Beslutande Lilian Nilsson (V), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 december 2014 kl. 16.00 17.30

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 december 2014 kl. 16.00 17.30 1 (5) 2014-12-01 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 december 2014 kl. 16.00 17.30 Christin Rampeltin

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2013-02-06 Gymnasienämnden Plats och tid Odenrummet, tekniska kontoret, kl 08.00 16:40 ande Bertil Almgren (S) ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Lenita Hellman (M) Karin

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2016-04-28 Gymnasienämnden Plats och tid Skellefteå stadshotell, kl 08.00 15.50 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Daniela D Angelo Wikström (MP)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2010-02-16 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 8.00-8.40 Beslutande Bert Öhlund (S), ordförande Rickard Carstedt (S) Harriet Classon (S) Lena Håkansson (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21)

PROTOKOLL 1 (21) PROTOKOLL 1 (21) 2018-04-10 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 15:45 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Harrieth

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2015-09-08 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.00 Beslutande Valter Stenberg (S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Lilian Nilsson (V) Tjänstgörande

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Campus, kl 08.00-15.55 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Annika Nyman, tjg ers

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19)

PROTOKOLL 1 (19) PROTOKOLL 1 (19) 2017-03-15 Gymnasienämnden Plats och tid Exploratoriet kl 08.00-12.00, Baldergymnasiet kl 14.00-17.20 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Daniela

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Bo Olsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) 2018-10-03 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Stadshuset rum 104, kl. 8.15-11.40 Beslutande Tobias Wass (S), ordförande Per-Ivar Skogqvist (KD), vice ordförande Agneta Hansson (V)

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Gymnasienämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Gymnasienämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Beslutande Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 08.00 16.30 (Gymnasiechefens information kl 08.00-09.30) (Slutrapport från Attraktiv skola samt Generationsväxling

Läs mer

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson Tid och plats 22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp Paragrafer 1-5 Utses att justera Marie Larsson ande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson ande ersättare Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) 2018-05-15 Konsumentnämnden Plats och tid Ugglan 10:00-11:00 ande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric Lidman(S) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (29) 2011-03-21

PROTOKOLL 1 (29) 2011-03-21 PROTOKOLL 1 (29) 2011-03-21 Gymnasienämnden Plats och tid Kaplanskolan, Skolvägen 2, Skellefteå, kl 08.00 15.07 ande Bertil Almgren (S) ordförande Karin Andersson (S) Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Gymnasienämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Gymnasienämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Naturbruksgymnasiet, Norra Åbyn, kl 08.00 16.30 (Skolenhetschef och lärare berättar om det aktuella läget i skolan, rundvandring och träff med elever och

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2018-04-25 Gymnasienämnden Plats och tid Kårhuset Stock, Campus, kl 08.00-11.00, 13.00-16.15 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Daniela D Angelo

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2012-10-23 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 13.00-16.05 Beslutande Bert Öhlund (S), ordförande Rickard Carstedt (S) Rose-Marie Johansson (S) Håkan Lindh

Läs mer

PROTOKOLL 1 (27)

PROTOKOLL 1 (27) PROTOKOLL 1 (27) 2014-04-02 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.00 17.10 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S), 47-63, 67 Lenita Hellman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Beredningen för folkhälsa, livsmiljö och kultur 2003-08-27 1 (8) Plats och tid Lilla Sessionssalen Landstingshuset Frösön, kl 09.00-14.00 Beslutande Harriet Svaleryd (s) Carl-Arne Åhlin (s) Ulla Britt

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10

PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10 PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10 Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrum 104, kl. 8.00-12.00 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Tomas Andersson (S) Annika Nyman (S) Peder Zingmark (V) Tjänstgörande

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Gymnasienämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Gymnasienämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Beslutande Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 08.00 16.25 (Besök i Anderstorpsskolan kl 08.00-10.00, Informationer kl 10.30-11.30, Information av måltidschef

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) 2015-03-10

PROTOKOLL 1 (8) 2015-03-10 PROTOKOLL 1 (8) 2015-03-10 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.40 Beslutande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) 2018-10-04 Nämnden för support och lokaler Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Guldrummet. Klockan 10.00 12.00 Beslutande Tomas Teglund (S), ordförande Hans Brettschneider (MP), vice

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. Justering av för- och grundskolenämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla

BEVIS OM ANSLAG. Justering av för- och grundskolenämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla PROTOKOLL 1 (11) För- och grundskolenämnden 2019-01-17 Plats och tid Stadshuset, kl. 15.00-15.25 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Jeanette Velander (V), vice ordförande Maria Granskär (S) Kamel Mnad

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6)

PROTOKOLL 1 (6) PROTOKOLL 1 (6) 2018-03-14 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum (301), onsdag 2018-03-14 kl. 17.00 17.15 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Maria Marklund (S) Ann Åström

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 9-11 Utses att justera Justeringens plats och tid Catarina Deremar Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (15) Plats och tid Futurum, onsdagen den 20 september 2017 kl 13:30-15.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s)

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) GYMNASIENÄMNDEN 2008-01-31 1 Plats och Tid Norrtull, kl 13.00 17.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2017-02-03 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Stadshotellet, konferensrum Boviken, kl. 8.30-11.15 Beslutande Siv Brännström Lidman (S), ordförande Agneta Hansson (V) tom kl 9.50,

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Lars-Erik Lidman

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) 2018-11-06 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 15:50 ande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric Lidman(S)

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens budgetutskott - delegering 2010-11-04 23 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 08.30-12.00. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) 2016-04-12 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet, Skeppargatan 16 kl 14-15 ande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21) 2015-06-15

PROTOKOLL 1 (21) 2015-06-15 PROTOKOLL 1 (21) 2015-06-15 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.00 12.00 ande Bertil Almgren (S), ordförande Joakim Dahlgren (S) Daniela D Angelo Wikström (MP) Ramona

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2011-02-14

PROTOKOLL 1 (10) 2011-02-14 PROTOKOLL 1 (10) 2011-02-14 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00-11.10 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2019-04-09 Gemensam överförmyndarnämnd för Skellefteå, Norsjö, Malå, Arjeplog och Arvidsjaur kommun Plats och tid Odenrummet 14:00 16:20 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2016-10-11 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid E1 Brinken kl. 14:00 15:30 ande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Roger Johansson (S) Anna-Karin

Läs mer

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Miljönämnden

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Miljönämnden 62 Verksamhetsplan 2019 för miljönämndens verksamhet... 97 63 Fastställande av kontrollplan för livsmedel 2019-2021... 98 64 Redovisning av delegationsbeslut... 99 65 Information... 100 66 Kurser och konferenser...

Läs mer

GYMNASIENÄMNDEN

GYMNASIENÄMNDEN GYMNASIENÄMNDEN 2007-10-18 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 11.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Thomas Fridlund (c), ers f Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf

Läs mer

Justerare Mari L Hedström Paragrafer BEVIS OM ANSLAG

Justerare Mari L Hedström Paragrafer BEVIS OM ANSLAG PROTOKOLL 1 (8) För- och grundskolenämnden 2016-09-20 Plats och tid Stadshuset, kl. 13.00-13.45 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Mari-Louise Larsson (S) Kamel Mnad (S) Jan Lundgren (S) Lena Nyström

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Protokoll 1. Ann-Margret Bäckström och Anders Wallgren Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 25 augusti 2014 Underskrifter ...

Protokoll 1. Ann-Margret Bäckström och Anders Wallgren Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 25 augusti 2014 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14.00 ande Övriga närvarande Benny Eriksson (S) ordf Anna-Lena Fjellstöm (S) Ann-Margret Bäckström (S) Kenneth Westberg (M) Anders Wallgren (M) Lilian

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16)

PROTOKOLL 1 (16) PROTOKOLL 1 (16) 2015-09-23 Gymnasienämnden Plats och tid Stadshuset/Hjorten, kl 08.00 12.00 ande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Daniela D Angelo Wikström (MP) Ramona Dolan (M) Stina Engström (FP),

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 10.00-11.15 Beslutande Rickard Carstedt (S) Harriet Classon (S) Lennart Hägglund (KD) Rose-Marie Johansson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2016-12-14 Konsumentnämnden Plats och tid Samhällsbyggnad Ugglan kl. 10:00 11:45 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric

Läs mer

Lennart Burvall, justerare BEVIS OM ANSLAG. Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla

Lennart Burvall, justerare BEVIS OM ANSLAG. Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla PROTOKOLL 1 (25) 2009-12-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-17.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2016-09-14 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.35 Beslutande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Tjänstgörande

Läs mer

Diana Brandin (S), 1:vice ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S)

Diana Brandin (S), 1:vice ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) 1(11) Plats och tid Gnosjö KunskapsCenter, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande (närvarande 34-39) Diana Brandin (S), 1:vice ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson (C) Annie

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2016-09-14 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Brinken E1 kl 14 00 ande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Roger Johansson(S)

Läs mer

Vansbrorummet, Medborgarhuset, måndagen den 7 januari 2019, kl. 13:00 13:30. Ej tjg ersättare Karin Sjöberg (S) Gunnel Gustafsson (V)

Vansbrorummet, Medborgarhuset, måndagen den 7 januari 2019, kl. 13:00 13:30. Ej tjg ersättare Karin Sjöberg (S) Gunnel Gustafsson (V) Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, måndagen den 7 januari 2019, kl. 13:00 13:30 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Anneli Hultgren (C) Lars-Olov Liss (C) Nathalie Larsson Berglund

Läs mer

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C)

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C) Tid och plats 9 april 2019, kl. 14:00-14:30, IT-centrum Cassiopeia, Tierp Paragrafer 9-12 Utses att justera Olof Nilsson Beslutande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (27)

PROTOKOLL 1 (27) PROTOKOLL 1 (27) 2018-04-11 Gymnasienämnden Plats och tid Stadshotellet, kl 08.00-12.00, 13.00-16.10 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Ramona Dolan (M) Stina Engström

Läs mer

B-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista

B-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista 1 (9) Datum Tid Kl. 13.00 16.10 Plats ande B-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro-/tjänstgöringslista Övriga Mari Runesson, anhörigkonsulent, administrativt servicecenter 3 närvarande Lotta Berglund,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 9 Plats och tid Kosta Folkets hus måndagen den 16 februari kl 14.00 16.00 ande Anders Palmengren (s) ordf Birger Johansson (c) v ordf, tjg ers Monica Johansson (s) Andreas Eidevåg (s) Christoffer

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24)

PROTOKOLL 1 (24) PROTOKOLL 1 (24) 2017-12-13 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 16:30 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Harrieth Sundström(S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Expolaris Kongresscenter Onsdag 17 juni 2009, klockan 08.15-11.35 Beslutande Harriet Classon Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Erik Wallin Kommunstyrelsen

Läs mer

Plats och tid: Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum, klockan

Plats och tid: Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum, klockan 1 (12) Plats och tid: Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum, klockan 10.00 16.30 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Christer Bäckman (fp), ordförande Matz Johansson (c) Harriet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum, Flädie Tid 2018-05-21 kl 16:00-16:08 Beslutande Claes Hedlund (M) Rune Netterlid (S) Emma Köster (M) Remco Andersson (L) Christer Philipson (KD) Britt

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s), ordförande Per Lundgren (c), VLL Lars Bäckström (c) Per Boström (s) Marta Pettersson (c) Ewa Marie Westerlund (s)

Kjell-Åke Nilsson (s), ordförande Per Lundgren (c), VLL Lars Bäckström (c) Per Boström (s) Marta Pettersson (c) Ewa Marie Westerlund (s) 2016-02-26 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens rum, Robertsfors, 2016-02-26, kl 09.00-11.00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s), ordförande Per Lundgren (c), VLL Lars Bäckström (c) Per Boström (s) Marta

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17)

PROTOKOLL 1 (17) PROTOKOLL 1 (17) 2011-09-07 Gymnasienämnden Plats och tid Naturbruksgymnasiet, Burträsk, kl 08.00 17.11 ande Bertil Almgren (S) ordförande Karin Andersson (S) Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Protokoll 1. Anna-Lena Fjellström och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 8 maj 2015 Underskrifter ...

Protokoll 1. Anna-Lena Fjellström och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 8 maj 2015 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 9:00- ande Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Peter Granåsen (FP) Roger

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden Vård- och äldreomsorgsnämnden 2011-01-11 1-3 Vård och äldreomsorgsnämnden sammanträde Information och överläggningar 1. Val av ledamöter och ersättare till arbetsutskottet 2011 2014 samt val av ordförande

Läs mer