Konsulentstödd familjehemsvård för vuxna med beroendeproblematik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Konsulentstödd familjehemsvård för vuxna med beroendeproblematik"

Transkript

1 Konsulentstödd familjehemsvård för vuxna med beroendeproblematik Upphandling Innehållsförteckning Sid nr 1 ALLMÄN ORIENTERING UPPHANDLINGENS OMFATTNING OCH INNEHÅLL AVTALSPERIOD UPPHANDLINGSFÖRFARANDE UPPHANDLANDE MYNDIGHET KOMMUNENS MILJÖANSVAR UPPLYSNINGAR UNDER ANBUDSTIDEN FÖRTYDLIGANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UPPHANDLINGSSEKRETESS TILLDELNINGSBESLUT AVTALSSPÄRR AVTALSTECKNANDE ERSÄTTNING FÖR UPPRÄTTANDE AV ANBUD AVBRYTANDE AV UPPHANDLINGEN UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER OBLIGATORISKA KRAV ANBUDETS FORM OCH INNEHÅLL KRAV PÅ ANBUDSGIVAREN HELT ELLER DELAT ANBUD ANBUDETS GILTIGHETSTID ANBUDSTIDENS UTGÅNG AVLÄMNANDE AV ANBUD PLATS OCH TID FÖR ANBUDSÖPPNING PRÖVNING OCH UTVÄRDERING AV ANBUD KVALIFICERING AV ANBUDSGIVARE KVALIFICERING AV OBLIGATORISKA KRAV UTVÄRDERING AV ANBUD UTVÄRDERINGSMODELL KOMMERSIELLA VILLKOR KONTAKTPERSONER ANBUDSPRISER PRISJUSTERING MALL FÖR AVTAL BILAGOR Sid 1 (11)

2 1 ALLMÄN ORIENTERING Informationen som lämnas i punkt behöver inte besvaras. 1.1 Upphandlingens omfattning och innehåll Denna upphandling avser ramavtal för Konsulentstödd familjehemsvård för vuxna med beroendeproblematik som får vård/boende utanför hemmet och omfattas av SoL, LVY, LVM och KvaL. För utförlig beskrivning av upphandlingens omfattning och innehåll, se kapitel F2 Kravspecifikation och F3 Mall för upphandlingskontrakt. 1.2 Avtalsperiod Avtaletet gäller två år med möjlighet för kommunen att förlänga avtalet 2x12 månader. Sker ingen begäran om förlängning upphör avtalet att gälla. Planerad avtalsstart: Upphandlingsförfarande Förenklat förfarande enligt Lagen om offentlig upphandling (2007:1091), LOU, B-tjänster. Upphandlingsformen innebär att tilldelningsbeslut får föregås av förhandlingar med anbudsgivare. Anbud kan dock komma att antas utan föregående förhandling. 1.4 Upphandlande myndighet Upphandlande myndighet är: Gotlands kommun, Socialnämnden Organisationsnummer: För information om Gotlands kommun, se hemsida: Kommunens miljöansvar I Gotlands kommun är målet att bli ett ekologiskt hållbart samhälle till år En ekologiskt hållbar samhällsutveckling får vi genom att följa de fyra systemvillkoren: Minska spridning och nyanvändning av material som hämtas ur jordskorpan Minska miljöpåverkande utsläpp från samhällets produktion och energianvändning Bevara naturens produktionskapacitet och värna mångfalden i naturen Utveckla ett samhälle med god och effektiv resursanvändning som bidrar till att uppfylla alla människors grundläggande behov I förfrågningsunderlaget redovisas de eventuella miljökrav som ställs på anbudsgivaren samt efterfrågade varor och tjänster. Om inga specifika krav ställs förutsätts att antagen leverantör arbetar för att inom sin verksamhet minska den negativa påverkan på miljön och därigenom delta i kommunens miljöarbete Sid 2 (11)

3 1.6 Upplysningar under anbudstiden Eventuella upplysningar om upphandlingen eller verksamheten ställs skriftligt till ansvarig upphandlare. Ansvarig upphandlare för denna upphandling är: Carina Westergren Larsson, Upphandlare Tfn: Gotlands kommun, Serviceförvaltningen, Ekonomi & Upphandling Visby E-post: 1.7 Förtydligande och komplettering av förfrågningsunderlag Om förfrågningsunderlaget upplevs som otydligt eller om några av de ställda kraven är orimliga, onormalt kostnadsdrivande eller konkurrensbegränsande i något avseende är det viktigt att ansvarig handläggare kontaktas på ett så tidigt stadium som möjligt så att missförstånd kan undvikas. Frågor ställs i första hand i TendSign via den länk som framgår av upphandlingsannonsen. Länk till aktuell upphandling finns även på Gotland kommuns hemsida med adress: Frågor kan även ställas skriftligt eller via e-post till ansvarig upphandlare, men vi föredrar att få dem via TendSign. Sista dag för frågor Frågorna ska vara upphandlande myndighet tillhanda senast 10 dagar före sista anbudsdag. Publicering av svar och förtydliganden Om det krävs lämnas skriftlig komplettering, förtydligande eller förändring av förfrågningsunderlaget senast 6 dagar före sista anbudsdag. Alla svar, förtydliganden och kompletteringar kommer att publiceras i TendSign, inte någon annanstans. Anbudsgivare kan endast använda eller åberopa de kompletterande upplysningar som lämnats skriftligt av ansvarig upphandlare, via TendSign eller direkt. Anbudsgivare som inte hämtat förfrågningsunderlaget direkt från TendSign måste själva kontrollera om några förtydliganden och kompletteringar har distribuerats Sid 3 (11)

4 1.8 Upphandlingssekretess Uppgifter i ett upphandlingsärende omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen (SFS 2009:400) till dess tilldelningsbeslut har fattats eller upphandlingen på annat sätt har avslutats. Vissa uppgifter kan omfattas av sekretess även efter denna tidpunkt. Anbudsgivare som vill att sekretess ska råda även efter det att anbudssekretessen har upphört skall skriftligen inkomma med en begäran om sekretess, innehållande precisering av vilka uppgifter som avses samt på vilket sätt det skulle skada anbudsgivaren om uppgifterna röjs. Alla uppgifter som anbudsgivaren vill sekretessbelägga ska lämnas i separata bilagor som enkelt kan avskiljas från övriga uppgifter i anbudet. Observera att uppgifter som rör utvärderingskriterierna endast undantagsvis är av sådan karaktär att de kan sekretessbeläggas. Alla handlingar som inkommit till den upphandlande enheten är en inkommen handling enligt 2 kap. 6 Tryckfrihetsförordningen. Enligt denna lag har varje svensk medborgare rätt att ta del av allmänna handlingar. Det innebär att anbudsgivare inte kan få tillbaka ett inlämnat anbud i original. 1.9 Tilldelningsbeslut Upplysning om vilken eller vilka anbudsgivare som tilldelats den aktuella leveransen, kommer att lämnas till alla anbudsgivare för den aktuella upphandlingen. Tilldelningsbeslutet kommer att distribueras elektroniskt via Tendsign till den person som anbudsgivaren vid anbudslämnandet angett som kontaktperson. Tilldelningsbeslutet medför inte en accept av anbudet. Alla anbudsgivare är därför bundna av sitt anbud tills upphandlingen avslutats genom att ett upphandlingskontrakt undertecknats Avtalsspärr När meddelande om tilldelningsbeslut skickats ut inträder en avtalsspärr, som är ett förbud mot att ingå avtal under viss tid och som en bortre tidsgräns för när leverantör senast kan ansöka om överprövning av upphandlingen. Om tilldelningsbeslutet meddelas till leverantörerna elektroniskt (t ex via e-post) gäller avtalsspärren i minst tio dagar. Avtalsspärren räknas från och med dagen efter att meddelandet om tilldelningsbeslut har skickats Avtalstecknande Då avtalsspärren upphört kommer upphandlingskontrakt tecknas med den eller de leverantörer som har tilldelats det aktuella kontraktet. Detta kontrakt utgörs av ett skriftligt avtal, som baseras på innehållet i detta förfrågningsunderlag och antaget anbud. Förutsättningen för att avtalet skall vara civilrättsligt bindande är att det undertecknats av samtliga parter Ersättning för upprättande av anbud Gotlands kommun medger inte ersättning för upprättandet av anbud Avbrytande av upphandlingen Om upphandlingen avbryts kommer samtliga anbudsgivare att underrättas Sid 4 (11)

5 2 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 2.1 Obligatoriska krav Förfrågningsunderlaget med bilagor innehåller ett antal obligatoriska krav som benämns skall (markerta i fetstil, skall). Förutsättningen för att ett anbud skall kunna prövas, utvärderas och antas är att dessa krav är uppfyllda. Kraven avser såväl krav på anbudsgivaren och anbudet som på efterfrågad tjänst. Av anbudet skall framgå att samtliga krav i förfrågningsunderlaget är uppfyllda. Detta sker genom att anbudsgivaren besvarar och bifogar förfrågningsunderlagets svarsbilagor, samt att eventuella intyg, beskrivningar och bevis som efterfrågas i underlaget, bifogas anbudet. 2.2 Anbudets form och innehåll Anbud skall lämnas skriftligt, på svenska samt vara undertecknat av behörig företrädare för anbudsgivaren. Följande bilagor/handlingar skall fyllas i och bifogas anbudet: Bilaga :1, Svarsbilaga, ifylld och undertecknad Eventuella handlingar som styrker utländsk leverantörs förmåga enl Eventuella handlingar enl T Företagsbeskrivning enligt T Eventuella handlingar avseende underleverantörer, enligt T Bilaga :2, Svarsbilaga, utvärdering Allmänt om anbudets uppställning etc.: Det är viktigt att inlämnade anbud är uppställda i överensstämmelse med förfrågningsunderlaget. Svaren bör referera till förfrågningsunderlagets rubricering och numrering, för att möjliggöra att utvärdering av anbud kan ske på ett snabbt och effektivt sätt. Vid värderingen av anbuden kommer arbetet att fördelas mellan flera personer inom en utvärderingsgrupp. Det är därför extra viktigt att all information som rör ett visst avsnitt presenteras på ett sammanhållet, strukturerat och tydligt sätt. Innehållet under respektive rubrik ska vara utformad så att det går lätt att hitta i materialet, vara uppbyggt med en logisk indelning och ha en tydlig innehållsförteckning och numrering Sid 5 (11)

6 2.3 Krav på anbudsgivaren Uteslutning av leverantör En upphandlande myndighet skall utesluta en leverantör från att delta i en offentlig upphandling, om myndigheten får kännedom om att anbudsgivaren enligt en lagakraftvunnen dom är dömd för brott enligt vad som uppräknas i LOU (2007:1091) 10 Kap. 1 (deltagande i kriminell organisation, bestickning, bedrägeri och penningtvätt). En upphandlande myndighet får utesluta leverantörer t ex vid konkurs, brott avseende yrkesutövningen, allvarligt fel i yrkesutövningen mm. Se vidare LOU (2007:1091) 10 Kap. 2 Försäkran i Bilaga :1 Svarsbilaga skall skrivas under och lämnas som bevis för att leverantören inte är dömd för brott avseende yrkesutövning enligt lagakraftvunnen dom och att leverantören inte gjort sig skyldig till allvarligt fel i yrkesutövningen Registrerings-, avgifts- och skatteskyldigheter Gotlands kommun får enligt Lag om offentlig upphandling endast anlita sådan entreprenör som är registrerad för redovisning och betalning av mervärdesskatt, arbetsgivaravgifter och avdragen skatt för anställda. Kommunen och Skatteverket har därför ingått en avsiktsförklaring om samarbete. Skatteverket kommer att bistå oss med följande uppgifter för anbudsgivare: registrerad för moms och som arbetsgivare erlagd arbetsgivaravgift de senaste tre redovisningsmånaderna registrering för F-skatt, FA-skatt eller A-skatt om skulder för svenska skatter och avgifter hos Skatteverket om skulder hos kronofogdemyndigheten och eventuell uppgift om betalningsuppgörelse Särskilt för utländska leverantörer: Samverkan med Skatteverket är bara tillämpbart i Sverige. Utländsk leverantör skall insända dokumentation som intyg på att denna fullgjort i hemlandet föreskrivna registreringar och betalningar av skatter och avgifter. Dessa intyg eller motsvarande skall inte vara äldre än tre månader räknat från sista anbudsdag Anbudsgivarens finansiella och ekonomiska ställning Anbudsgivaren skall ha en tillräcklig finansiell och ekonomisk ställning för att kunna utföra uppdraget. Kommunen kommer att kontrollera anbudsgivarens finansiella ställning genom Creditsafe. Kravet är att utföraren vid inlämnande av ansökan minst skall ha en kreditvärdighet motsvarande beteckningen kreditvärdig (ratingpoäng 40), från kreditupplysningsföretaget Creditsafe AB, eller motsvarande bedömning hos annat kreditupplysningsföretag. Anbudsgivare som själv vet att företaget vid anbudstillfället inte kan uppfylla ovanstående krav på ratingnivå, skall i anbudet visa att företaget har en stabil ekonomisk bas genom att redovisa aktiekapital/annat, eller på begäran tillhandahålla en finansiell säkerhet (t.ex. lämna bankgaranti eller koncerngaranti) samt på begäran kunna redovisa referens till bank eller annan finansiär. Företag som inte är bedömda via Creditsafe, ex stiftelser, eller utländska bolag, skall bifoga bokslutsrapporter eller liknande för de två senaste räkenskapsåren Nystartade företag skall lämna verksamhetsplan och likviditetsbudget för innevarande år Sid 6 (11)

7 Årsredovisningar Anbudsgivaren behöver inte bifoga senaste årsredovisningen till anbudet, men ska på begäran tillhandahålla/översända detta till den upphandlande enheten Anbudsgivarens tekniska förmåga och kapacitet Organisation mm Anbudsgivaren skall ha en organisation anpassad för uppdraget, dvs en fungerande administrativ kompetens och kompetens för bedrivande av den upphandlade verksamheten. Bevis: Anbudsgivaren skall i anbudet lämna en allmän beskrivning av företaget, dess organisation, ägarstruktur, historik, kompetens och bemanning, där det framgår att ovanstående krav uppfylls. Av beskrivningen skall det framgå hur länge företaget varit verksam inom området Konsulentstödda familjehem. Erfarenhet och kunnighet Anbudsgivaren skall ha dokumenterat god erfarenhet av och kunnighet om verksamhetsområdet, vilket omfattar konsulentstödd familjehemsvård. Bevis: Anbudsgivaren skall i anbudet lämna uppgift om två (2) olika uppdragsgivare där man tillhandahållit familjehemsplaceringar under de senaste två (2) åren. Uppdragen ska ej avse samma organisation/placerande enhet. För nystartade företag kan referenserna gälla personer i ledande ställning inom företaget. Uppgifterna lämnas i bilaga :3 Referensbilaga, som bifogas anbudet Underleverantörer/samarbetspartners Anbudsgivare som vill anlita underleverantör/samarbetspartners för uppfyllande av denna upphandling skall: Redovisa vilka delar av avtalet som anbudsgivaren avser lägga ut på respektive underleverantör/samarbetspartner, Bifoga intyg, avtal eller motsvarande som bevis för att anbudsgivaren förfogar över underleverantörens/samarbetspartnerns resurser, samt Antagen anbudsgivare utkräver att underleverantören/samarbetspartnern åtar sig att utföra uppdraget med samma utfästelser som denne gör i sitt anbud Sid 7 (11)

8 2.4 Helt eller delat anbud Anbud kan lämnas för hela eller delar av uppdraget. Den upphandlande myndigheten har rätt att anta lämnade anbud i sin helhet eller i delar. Avtal kan komma att träffas med flera anbudsgivare för likvärdiga områden. Ingen garanti lämnas om avrop av viss volym eller till vissa värden. 2.5 Anbudets giltighetstid Anbudet skall vara giltigt t o m Om upphandlingen blir föremål för rättslig prövning förlängs anbudens giltighetstid fram till dess att upphandlingskontrakt kan tecknas, dock i högst fyra månader efter angiven giltighetstid. 2.6 Anbudstidens utgång Anbuden skall vara lämnade via TendSign senast Anbud som inkommer efter anbudstidens utgång får inte prövas. 2.7 Avlämnande av anbud Anbud skall lämnas elektroniskt via TendSign. Eventuella dokument med underskrifter måste scannas och sedan bifogas elektroniskt. Anbud lämnade på annat sätt än via TendSign kommer inte att accepteras. 2.8 Plats och tid för anbudsöppning , kl 08:30 hos Ekonomi och Upphandling, Visborgsallén 17, Visby. Anbudsöppningen är inte offentlig, men representant för handelskammare kan, på anbudsgivarens bekostnad, få närvara i enlighet med bestämmelserna i LOU Sid 8 (11)

9 3 PRÖVNING OCH UTVÄRDERING AV ANBUD Efter anbudsöppningen sker prövning och utvärdering av inkomna anbud på följande vis: 3.1 Kvalificering av anbudsgivare Anbudsgivaren prövas mot de kvalificeringskrav som ställs enligt förfrågningsunderlaget under punkt 2.3 Krav på anbudsgivaren. 3.2 Kvalificering av obligatoriska krav Kvalificerade anbudsgivare prövas avseende obligatoriska krav som ställs på anbudet och efterfrågad tjänst. 3.3 Utvärdering av anbud Endast anbud som klarat anbudsprövning enligt ovan kommer att ingå i utvärderingen. Anbud kommer att utvärderas av en arbetsgrupp med deltagare från uppdragsgivaren. Utvärderingskriterierna och dess viktning finns angivna i :4 Utvärderingsmodell. Det/de anbud som är det för kommunen ekonomiskt mest fördelaktiga med hänsyn tagen till de viktade utvärderingskriterierna kommer att antas. Som underlag för utvärderingen skall anbudsgivaren besvara uppgifterna i bilaga :2 Svarsbilaga. Utvärdering kommer att ske i följande målgruppskategorier: Alkohol- och drogberoende Substitutionsbehandling Kriminalitet Psykiska problem Hiv-positiva 3.4 Utvärderingsmodell Anbuden utvärderas efter en mervärdesmodell där mervärdet (SEK) för varje uppfyllt kriterium har fastställts i förväg. Se :4 Utvärderingsmodell för aktuella mervärden. Vid utvärderingen poängsätts varje kriterium utifrån en skala på exempelvis 0-4 alternativt 0/4 (ja/nejfrågor) beroende på hur väl respektive anbud uppfyller det aktuella kriteriet. Därefter beräknas ett pålägg i förhållande till hur stor del av maximal poäng för kriteriet som inte uppnås och det aktuella kriteriets mervärde. För andra skalor gäller samma princip ex för skala 0-3 blir mervärdet 1/3, 2/3, respektive 3/3. 4 poäng = inget pålägg 3 poäng = mervärde för aktuellt kriterium multiplicerat med 1/4 (0,25) 2 poäng = mervärde för aktuellt kriterium multiplicerat med 2/4 (0,5) 1 poäng = mervärde för aktuellt kriterium multiplicerat med 3/4 (0,75) 0 poäng = fullt pålägg Den aktuella skalan för respektive utvärderingskriterium framgår av Bilaga Betygsskala Vuxna. Högst 2 av kriterierna får ha betyget 0 eller 1 för att anbudet ska vara godkänt Sid 9 (11)

10 Pålägget för samtliga kriterier summeras och adderas till respektive anbuds beräknade totalkostnad/-pris Det anbud som får det lägsta jämförelsevärdet är det för den upphandlande myndigheten det ekonomiskt mest fördelaktiga. Om fler anbud får samma jämförelsevärde kommer det anbud av de med samma jämförelsevärde som har lägst pris att antas. 4 KOMMERSIELLA VILLKOR 4.1 Kontaktpersoner I :1 Svarsbilaga anges allmänna uppgifter om anbudsgivaren samt anbudsgivarens kontaktpersoner för denna upphandling. 4.2 Anbudspriser Pris för efterfrågade tjänster skall anges som pris per vårddygn, sk vårddygnskostnad. I angiven vårddygnskostnad skall alla familjehemmets aktiviteter, kostnader för personlig hygien, läkarvård och medicin, bostad och mat ingå. Utöver vad som ingår i vårddygnspriset så ersätts kostnader vid behov (efter överenskommelse mellan leverantör och socialnämnden) för hemresor, extern behandling/konsultation, tandvård, glasögon och linser. Vid utvärderingen av anbud kommer angivet vårddygnspris att utgöra jämförelsepris. 4.3 Prisjustering Offererade priser skall vara fasta från tidpunkten för avtalets tecknande till Från justeras 80 % av ersättningen årsvis med omsorgsprisindex (OPI) som publiceras av Sveriges Kommuner och Landsting. Ersättningen för år 2011 räknas om med det fastställda procenttalet för år 2012 enligt formeln: 0,8 * A (1+p/100) + (0,2 * A) = B Där A är priset år 2011, p är det fastställda procenttalet för år 2012 och B är ersättningen Omräkningen för påföljande år görs enligt samma formel. Om en definitiv omräkningsfaktor finns publicerad ska den användas. Om endast en preliminär omräkningsfaktor finns publicerad ska denna användas fram till dess att en definitiv omräkningsfaktor publiceras. En retroaktiv avräkning ska göras av skillnaden mellan den preliminära och den definitiva omräkningsfaktorn så snart detta är möjligt. Om avtalet löper ut under året ska omräkningsfaktorn ur särskild tabell för användande under slutåret användas. Om avtalet innehåller en förlängningsoption och denna förlängningsoption träder i kraft, ska ersättningen under året i sin helhet uppräknas enligt omräkningsfaktorn för helåret. Om SKL:s publicering av OPI upphör ska indexklausulen omförhandlas. Uppräkning av priser enligt index kommer att hanteras av beställaren och nya priser meddelas respektive leverantör Sid 10 (11)

11 4.4 Mall för avtal Övriga kommersiella villkor framgår av F3 Mall för avtal. Anbudsgivaren skall acceptera fastställda villkor i bifogad F3 Mall för avtal. Andra kommersiella villkor, t ex egna standardvillkor, som anbudsgivare bifogar till anbudet och som strider mot punkterna i F3 kommer inte att beaktas. Anm.: Vissa angivna delar fastställs i samband med upprättandet av det slutliga upphandlingskontraktet. 5 BILAGOR Bilaga :1 Svarsbilaga Bilaga :2 Svarsbilaga utvärdering Bilaga :3 Referensbilaga Bilaga :4 Utvärderingsmodell Bilaga :5 Personalförteckning Betygsskala Vuxna Sid 11 (11)

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag 2014-03-21 Upphandlande organisation Upphandling REGION GOTLAND Bostad med särskild service på Gotland för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Dag Hultemar 2014-18 Sista anbudsdag:

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2011-02-15 Upphandlingsansvarig Upphandling Region Gotland Destinationsmarknadsföring Gotland - Turism och näringsliv Carina Westergren Larsson 2010/537 Symbolförklaring:

Läs mer

2. Kvalificering och obligatoriska krav

2. Kvalificering och obligatoriska krav Förfrågningsunderlag 2012-06-11 Upphandlingsansvarig Gotlands kommun Upphandling Företagshälsovårdstjänster Carina Westergren Larsson SF 2012/23 Sista anbudsdag: 2012-07-09 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag 2013-10-10 Upphandlande organisation REGION GOTLAND Upphandling Familjerådgivning Gun Sävhammar 2013-22 Sista anbudsdag: 2013-11-19 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 3 1.1 Benämningar 3 1.2 Omfattning 3 1.3 Avtalsform och antal leverantörer som tilldelas kontrakt 3 1.4 Upphandlingsförfarande 3 1.5 Förfrågningsunderlag 3 1.6 Tillhandahållande

Läs mer

Upphandling av provningstjänster EMC

Upphandling av provningstjänster EMC ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 1 (8) Dnr 16EV764 Upphandling av provningstjänster EMC Elsäkerhetsverket inbjuder er att lämna anbud på rubricerad upphandling i enlighet med detta dokument med bilagor. ELSÄK2000,

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag 2013-12-17 Upphandlande organisation REGION GOTLAND Upphandling Särskilt boende Katthammarsvik Dag Hultemar 2012-25 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2014-02-14 Texten/frågan innehåller

Läs mer

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun.

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun. 1 Allmänt inbjuder till anbudsgivning gällande --. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 2 Information om upphandlande myndighet är den upphandlande myndigheten och agerar

Läs mer

Umeå Kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Taxiresor -. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU).

Umeå Kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Taxiresor -. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 1 Allmänt inbjuder till anbudsgivning gällande - -. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 2 Information om upphandlande myndighet är den upphandlande myndigheten och agerar

Läs mer

Administrativa föreskrifter Drift av särskilt boende, Lindbacken, Säffle Diarie Nr SOC

Administrativa föreskrifter Drift av särskilt boende, Lindbacken, Säffle Diarie Nr SOC Administrativa föreskrifter Drift av särskilt boende, Lindbacken, Säffle Diarie Nr SOC2013.063 1 Innehåll 1.0 ALLMÄN ORIENTERING... 3 1.1 BAKGRUND... 3 1.2 UPPHANDLINGSOBJEKT... 3 1.3 BESKRIVNING AV SÄRSKILT

Läs mer

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - -, enligt nedanstående

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Information om myndigheten Den upphandlande myndigheten: 212000-0555 Upphandlare: Andreas Holmer Telefon nr: 0370-377140 Upphandlingen inbjuder till anbudssökande gällande -

Läs mer

2. Kvalificering och obligatoriska krav

2. Kvalificering och obligatoriska krav Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2011-02-15 Upphandlingsansvarig Upphandling Region Gotland Destinationsmarknadsföring Gotland - Turism och näringsliv Carina Westergren Larsson 2010/537 Symbolförklaring:

Läs mer

Upphandling av bemanningstjänst psykolog till rättspsykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg

Upphandling av bemanningstjänst psykolog till rättspsykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg Servicecentrum Upphandling av bemanningstjänst psykolog till rättspsykiatriska regionkliniken, Förfrågningsunderlag Dnr B49-10-174 I underlaget ingående handlingar: Administrativa föreskrifter Uppdragsspecifikation

Läs mer

2. Kvalificering och obligatoriska krav

2. Kvalificering och obligatoriska krav Förfrågningsunderlag 2011-02-16 Upphandlingsansvarig Upphandling Region Gotland Konsulttjänst - GoVeSa-projektet Carina Westergren Larsson 2010/622 Sista anbudsdag: 2011-03-28 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 1 (7) 1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 2015 2 (7) 1 Inledning Landstinget Västmanland införde från den 1 januari 2008 valfrihetssystem inom primärvården i enlighet med

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN UPPHANDLING AV OBLIGATORISK SJUKVÅRDSFÖRSÄKRING FÖR ANSTÄLLDA HOS SJUNDE AP-FONDEN I SAMARBETE MED FÖRSÄKRINGSSTRATEGI SVERIGE AB

ANBUDSINBJUDAN UPPHANDLING AV OBLIGATORISK SJUKVÅRDSFÖRSÄKRING FÖR ANSTÄLLDA HOS SJUNDE AP-FONDEN I SAMARBETE MED FÖRSÄKRINGSSTRATEGI SVERIGE AB UPPHANDLING AV OBLIGATORISK SJUKVÅRDSFÖRSÄKRING FÖR ANSTÄLLDA HOS SJUNDE AP-FONDEN I SAMARBETE MED FÖRSÄKRINGSSTRATEGI SVERIGE AB 1 Innehållsförteckning Inbjudan... 3 Allmän orientering... 3 Upphandlande

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

Familjerådgivningstjänster

Familjerådgivningstjänster HERRLJUNGA KOMMUN ANBUDSINBJUDAN Handläggare, tfn Datum Referensnummer Jan Aronsson, 0513-17 137 2011-06-30 286-11 E-post: jan.aronsson@admin.herrljunga.se, Alingsås kommun och Vårgårda kommun inbjuder

Läs mer

U 1 UPPHANDLINGSFÖRUTSÄTTNINGAR Taldiktering 2014

U 1 UPPHANDLINGSFÖRUTSÄTTNINGAR Taldiktering 2014 Tjänsteställe, handläggare Landstingsservice Inköp och 2014-05-07 14LS3212 1(10) Kim Gustavsson Distribution kim.gustavsson@lvn.se U 1 UPPHANDLINGSFÖRUTSÄTTNINGAR Taldiktering 2014 2014-05-07 14LS3212

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter

1. Administrativa föreskrifter Förfrågningsunderlag 2012-10-04 Upphandlingsansvarig LANDSTINGET GÄVLEBORG Upphandling Handledning Psykosocial personal Charlotte Lövblom LS 2012/460 Sista anbudsdag: 2012-11-02 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

Upphandlingsföreskrifter, UF

Upphandlingsföreskrifter, UF Dokument 00, UF GSM-R Terminalfilter TRV 2014/71742 Sida 1 (7) Innehåll UFA ALLMÄN ORIENTERING 3 UFA.1 Personuppgifter... 3 UFA.2 Orientering om sortiment... 3 UFB UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 3 UFB.1 Former

Läs mer

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling.

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - Bemanning att utföra

Läs mer

1. Generell del. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1.1 Allmän information Kommunförbundet Skåne

1. Generell del. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1.1 Allmän information Kommunförbundet Skåne Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-12-14 Upphandlande organisation Kommunförbundet Skåne Håkan Jönsson Upphandling Rollatorer Extern remiss Symbolförklaring: Texten ingår i annonsen Texten/frågan

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Anbudsansökningsinbjudan 2011-11-03 Upphandlingsansvarig Upphandling Gotlands kommun Sporthall Visborg Maja Blomberg TN 2011/1615 Sista ansökansdag: 2011-12-15 23:59 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller

Läs mer

Handläggare Datum Diarienr

Handläggare Datum Diarienr Förfrågningsunderlag G1 Handläggare Datum Diarienr Kjell-Arne Engström 2012-05-09 SN 149-2012 Telefon: 0521-275601 E-post: kjell-arne.engstrom@vgregion.se 1. UPPHANDLING Västra Götalandregionen inbjuder

Läs mer

Allmän orientering. Förfrågningsunderlag

Allmän orientering. Förfrågningsunderlag Allmän orientering, Kommun lednings konroret, Märsta - alla tiders mötesplats - ligger mitt emellan Uppsala och Stockholm. Den tusenåriga staden Sigtuna och Arlanda flygplats utgör två spännande inslag

Läs mer

T1 ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER FARLIGT AVFALL OCH ICKE FARLIGT AVFALL

T1 ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER FARLIGT AVFALL OCH ICKE FARLIGT AVFALL Datum Diarienr 2014-03-10 14LS1736 T1 ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER FARLIGT AVFALL OCH ICKE FARLIGT AVFALL Innehållsförteckning 1 Allmän orientering... 1 1.1 Upphandlingens omfattning och innehåll... 1 1.2

Läs mer

Hälsoval Västerbotten

Hälsoval Västerbotten VLL 1854-2014 1 (8) Hälsoval Västerbotten Föreskrifter för ANSÖKAN VLL 1854-2014 2 (8) 1 ALLMÄN ORIENTERING... 3 1.1 UPPDRAG OCH FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR HÄLSOVAL VÄSTERBOTTEN... 3 1.2 GEOGRAFISKT OMRÅDE...

Läs mer

HVO-tankstation i Eslövs kommun

HVO-tankstation i Eslövs kommun Europeiska regionala utvecklingsfonden Klimatsamverkan Skåne Fossilbränslefria kommuner i södra Skåne HVO-tankstation i Eslövs kommun Exempel på direktupphandling av HVOpumpstation för kommunala fordon

Läs mer

2. Administrativa förutsättningar och krav

2. Administrativa förutsättningar och krav Förfrågningsunderlag 2016-04-18 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Upphandling Språk- och översättningstjänster Goran Alilovic 96-57-2015 Symbolförklaring: Sista anbudsdag:

Läs mer

Mer information om den upphandlande myndigheten finns på www.ostragoinge.se.

Mer information om den upphandlande myndigheten finns på www.ostragoinge.se. Upphandlingen omfattar en lärportal för kommunens förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Kontraktstid är fr.o.m. undertecknande

Läs mer

Utbildningshandledning i psykologisk behandling/psykoterapi på psykologprogrammet Boris Kovacic /2015

Utbildningshandledning i psykologisk behandling/psykoterapi på psykologprogrammet Boris Kovacic /2015 Förfrågningsunderlag 2016-04-13 Upphandlande organisation Upphandling Örebro universitet Utbildningshandledning i psykologisk behandling/psykoterapi på psykologprogrammet Boris Kovacic 2.4.2-05167/2015

Läs mer

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189 Upphandling av arkitekttjänster Diarienr 09-189 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Tilläggshandikapp i form av t.ex. rörelsehinder, syn, hörselnedsättning, epilepsi eller andra fysiska/psykiska funktionshinder kan förekomma.

Tilläggshandikapp i form av t.ex. rörelsehinder, syn, hörselnedsättning, epilepsi eller andra fysiska/psykiska funktionshinder kan förekomma. Allmän orientering, Södergatan 20, Märsta - alla tiders mötesplats - ligger mitt emellan Uppsala och Stockholm. Den tusenåriga staden Sigtuna och Arlanda flygplats utgör två spännande inslag på var sin

Läs mer

Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar

Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar 1(6) Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar Härmed inbjuds Ni att inkomma med anbud om Neuropsykiatriska utredningar. Bifogat förfrågningsunderlag innehåller samtliga förutsättningar

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Ljuskällor

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Ljuskällor Landstinget i Värmland Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Ljuskällor Diarie UE/120105 Ansvarig upphandlare Martin Magnusson Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling INSTRUKTION VID FÖRNYAD Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning Denna checklista och instruktion har tagits fram för att

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlag Tjänstekoncession avseende insamling av slam, fett och humanurin från slutna behållare, tankar och fettavskiljare 1(9) Tjänstekoncession avseende insamling av slam, fett och humanurin

Läs mer

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Sidan 1 av 5 Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Lysekils kommun inbjuder er att lämna anbud på rubricerade upphandling i enlighet med detta dokument och bilagor. Förfrågningsunderlaget

Läs mer

Förfrågningsunderlag Upphandling ramavtal 2010 Privat psykoterapi

Förfrågningsunderlag Upphandling ramavtal 2010 Privat psykoterapi 2010-11-19 1438-10 Förfrågningsunderlag ramavtal 2010 Privat psykoterapi Härmed inbjuds Ni att inkomma med anbud gällande ramavtal på privat psykoterapi för leverans till Norrbottens läns landsting. Bifogat

Läs mer

Upphandling KFN 2014/91 Utegym 2014

Upphandling KFN 2014/91 Utegym 2014 Krav&Kriterier 1 Allmän Orientering 1.1 Upphandlingen, org.nr: 212000 0977, inbjuder till anbudsgivning gällande utegym. Mer information om finns på www.engelholm.se. 1.2 Omfattning Upphandlingen omfattar

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV 1(7) ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(7) Innehållsförteckning Sid nr 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Upphandlingsförfarande

Läs mer

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172 Upphandling av inkassotjänster Diarienr 07-12 172 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Upphandlingens syfte... 3 3 Krav på anbudsgivaren... 3 3.1 Inkassotillstånd... 3 3.2 Teknisk förmåga och kapacitet... 4 3.2.1

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN. Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala

ANBUDSINBJUDAN. Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala BRANDFÖRSVARET Handläggare Datum Dnr Lars Lidström 2015-05-07 RÄN-2015-349 0707-782404 ANBUDSINBJUDAN Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala Uppsala brandförsvar inbjuder er att lämna anbud i denna

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag 2013-09-26 Upphandlande organisation REGION GOTLAND Upphandling HVB för vuxna Annelie Kaarlenkaski 2013-28 Sista anbudsdag: 2013-11-12 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

1. Anbudsinbjudan. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation 1.1. ANBUDSINBJUDAN 1.2. ALLMÄN ORIENTERING Landstinget Kronoberg

1. Anbudsinbjudan. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation 1.1. ANBUDSINBJUDAN 1.2. ALLMÄN ORIENTERING Landstinget Kronoberg Förfrågningsunderlag 2013-11-12 Upphandlande organisation Landstinget Kronoberg Maria Thorstensson Upphandling Psykoterapeutiska tjänster för Landstinget Kronoberg (ny) 13LTK1005 Sista anbudsdag: 2013-12-03

Läs mer

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2011-11-28 Dnr 755/2011 1 (6) Förfrågningsunderlag, upphandling av elleverans till Konkurrensverkets lokaler på Torsgatan 11 i Stockholm 1. Inledning Härmed

Läs mer

1 UPPHANDLINGSFÖRUTSÄTTNINGAR Grundläggande psykoterapiutbildning inriktning kognitiv beteendeterapi (KBT) 2016

1 UPPHANDLINGSFÖRUTSÄTTNINGAR Grundläggande psykoterapiutbildning inriktning kognitiv beteendeterapi (KBT) 2016 Tjänsteställe, handläggare Landstingsservice Inköp och 2016-04-08 16LS1806 1(11) Helena Fahlén helena.fahlen@lvn.se 1 UPPHANDLINGSFÖRUTSÄTTNINGAR Grundläggande psykoterapiutbildning inriktning kognitiv

Läs mer

Eskilstuna Energi och Miljö AB, inbjuder presumtiva anbudsgivare att lämna anbud på avtal för omhändertagande av deponiavfall.

Eskilstuna Energi och Miljö AB, inbjuder presumtiva anbudsgivare att lämna anbud på avtal för omhändertagande av deponiavfall. Eskilstuna Energi och Miljö AB, inbjuder presumtiva anbudsgivare att lämna anbud på avtal för omhändertagande av deponiavfall. Eskilstuna Energi och Miljö AB, benämns nedan som EEM. Lena Lindkvist Upphandlare

Läs mer

1. Anvisningar för inlämnande av ansökan

1. Anvisningar för inlämnande av ansökan 1. Anvisningar för inlämnande av ansökan 1.1 Ansökningshandlingar 1.1.1 Ansökan Intresserade inbjuds att ansöka om att bli godkända att få driva vård inom vårdval för fysioterapi/sjukgymnastik inom primvårdsrehabilitering.

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar 1.0 INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 INLEDNING Nacka kommun (Kommunen) gör Nacka till en attraktiv plats att leva, vistas och verka på. Kommunen är en av Sveriges mest expansiva kommuner. Inköp av varor

Läs mer

1 Föreskrifter. 2 Denna förfrågan. 1.1 Information om enheten. 1.2 Upphandlingen. 1.3 Upphandlingens form. 1.4 Avtals typ. 1.

1 Föreskrifter. 2 Denna förfrågan. 1.1 Information om enheten. 1.2 Upphandlingen. 1.3 Upphandlingens form. 1.4 Avtals typ. 1. 1 Föreskrifter 1.1 Information om enheten Den upphandlande enheten: Box 224 90105 Umeå Energi är ett modernt energiföretag som på ett personligt och omtänksamt sätt vill möta kundens behov av säkra och

Läs mer

Matlådor. Kommunen kommer att utesluta anbudsgivare enligt LOU 10 kap. 2 om de:

Matlådor. Kommunen kommer att utesluta anbudsgivare enligt LOU 10 kap. 2 om de: Haninge kommun Skakrav Diarie SUN 119/2015 Namn Matlådor Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skakravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom att du klickar

Läs mer

1. Förfrågningsunderlag

1. Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlag 2016-05-23 Upphandlande organisation Ängelholms Kommun Upphandling Företagshälsovård Lisbeth Johnson KS 2016/135 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2016-06-30 Texten/frågan innehåller

Läs mer

Härmed inbjuds Ni att lämna anbud i enlighet med förutsättningarna i detta förfrågningsunderlag inklusive bilagor.

Härmed inbjuds Ni att lämna anbud i enlighet med förutsättningarna i detta förfrågningsunderlag inklusive bilagor. 2012-01-23 Dnr LiU-2010-01194 1(5) Förfrågningsunderlag Linköpings universitet genomför en förenklad upphandling avseende ett laminärflödestak, LAF tak, till ett nybyggt Translational Medicine Center forskningslaboratorium

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen 1 Information om upphandlingen Upphandling Södertörn inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande HVB samt boende med särskild service, enligt nedanstående instruktioner. Upphandling Södertörn

Läs mer

1. Upphandling avseende Ledarskapsutbildning UGL - Utveckling av Grupp och Ledare

1. Upphandling avseende Ledarskapsutbildning UGL - Utveckling av Grupp och Ledare Förfrågningsunderlag 2015-11-19 Upphandlande organisation Skatteverket Upphandling UGL - Utveckling av Grupp och Ledare Maj Välimaa 131613036-15/21 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2015-12-16 23:59 Texten/frågan

Läs mer

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-10-21 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn DLL Upphandling Program för primärvården i Västmanland - LOV DU-UPP15-0189 Symbolförklaring:

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG AVTAL AVSEENDE JURIDISK KONSULT. Försvarsexportmyndigheten Fredrik Tellman Juridik +46 8 587 133 14 2012-10-16 FXM 2012/578:3

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG AVTAL AVSEENDE JURIDISK KONSULT. Försvarsexportmyndigheten Fredrik Tellman Juridik +46 8 587 133 14 2012-10-16 FXM 2012/578:3 1/9 Försvarsexportmyndigheten Fredrik Tellman Juridik +46 8 587 133 14 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Sista anbudsdag: 2012-10-29 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG AVTAL AVSEENDE JURIDISK KONSULT Försvarsexportmyndigheten Box

Läs mer

Anbudsförfrågan Teckenspråksöversättning av de 16 miljökvalitetsmålen anpassad för webbaserad film.

Anbudsförfrågan Teckenspråksöversättning av de 16 miljökvalitetsmålen anpassad för webbaserad film. Anbudsförfrågan Datum Beteckning Sida 1/5 Jens Mattsson Naturavdelningen 036-395030 Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan 4 Tfn 036-39 50 00 Fax 036-12 15 58 E-post lansstyrelsen@f.lst.se

Läs mer

Upphandling av gardiner och textilier

Upphandling av gardiner och textilier Diarienummer 09-10474 Datum 2009-10-19 Upphandling av gardiner och textilier Förfrågningsunderlag Diarienummer 09-10474 Författare Lina Schött Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49 Stockholm 08-678 55

Läs mer

Administrativa föreskrifter Städning av soprum UH

Administrativa föreskrifter Städning av soprum UH Administrativa föreskrifter UH-2014-376 Stöd för dig som vill bli leverantör till Sundsvalls kommun hittar du på sundsvall.se. Klicka på länken: http://www.sundsvall.se/anbud Sida 1 (5) Innehåll 1 Administrativa

Läs mer

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72 Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr 08-160/72 Innehåll Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling

Läs mer

Beställaren svarar för kundtjänst, registerhållning och fakturering av avfallsavgifter.

Beställaren svarar för kundtjänst, registerhållning och fakturering av avfallsavgifter. Allmän orientering Beställare är, Märsta, Märsta Omfattning Syftet med upphandlingen är att uppfylla kommunens skyldighet att samla in och transportera bort hushållsavfall. Entreprenaden omfattar hela

Läs mer

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas.

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas. Inledning Anbudsgivaren svarar på ställda krav genom att fylla i efterfrågade uppgifter, redovisning direkt i formuläret eller som särskild bilaga där så efterfrågas. För hänvisningar se motsvarande avsnitt

Läs mer

Upphandlingen genomförs som Öppet förfarande enligt lagen om offentlig upphandling.

Upphandlingen genomförs som Öppet förfarande enligt lagen om offentlig upphandling. För, dess nämnder och förvaltningar samt Karlstads Stadshus AB med dotterbolag och övriga bolag och associationsformer där kommunen har ägarmajoritet, samt de kommunalförbund där ingår, Grums kommun samt

Läs mer

Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun

Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun Sida 1(7) Valfrihetssystem inom hemtjänst i Vårgårda kommun Kapitel 2 Kravkatalog Utförare 2(7) Innehållsförteckning 2 Kravkatalog utförare...3 2.1 Krav på juridisk form...3 2.2 Uteslutningsgrunder...3

Läs mer

Upphandling av leverans av matlådor till brukare inom den öppna hemtjänsten inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde:

Upphandling av leverans av matlådor till brukare inom den öppna hemtjänsten inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde: Norrmalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Dnr 2.2.2.-633/2015 Sida 1 (3) 2016-01-11 Upphandling av leverans av matlådor till brukare inom den öppna hemtjänsten inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde:

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen 1 Information om upphandlingen 1.1 Presentation av tjänsten/varan Södertörns upphandlingsnämnd inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande, enligt nedanstående instruktioner och bifogade

Läs mer

Upphandlingen avser köp av 6 st nya Fordon till Höglandets Räddningstjänstförbund, s k FIPbilar (Första Insats Person).

Upphandlingen avser köp av 6 st nya Fordon till Höglandets Räddningstjänstförbund, s k FIPbilar (Första Insats Person). 1 Allmän orientering 1.1 Beskrivning av upphandlingen Upphandlingen avser köp av 6 st nya Fordon till Höglandets Räddningstjänstförbund, s k FIPbilar (Första Insats Person). 1.2 Referensnummer Upphandlingens

Läs mer

3. LOV Ansökan om avtal Program för primärvården i Västmanland 2017

3. LOV Ansökan om avtal Program för primärvården i Västmanland 2017 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-12-19 Upphandlande organisation Upphandling Västmanlands läns landsting Program för primärvården i Västmanland - LOV - 2017 Anette Öhrn DU-UPP16-0363 Symbolförklaring:

Läs mer

Eskilstuna Energi och Miljö AB, benämns nedan som EEM. Lena Lindkvist. Upphandlare. Bilagor Anbuds- och prisformulär. Mall för upphandlingskontrakt

Eskilstuna Energi och Miljö AB, benämns nedan som EEM. Lena Lindkvist. Upphandlare. Bilagor Anbuds- och prisformulär. Mall för upphandlingskontrakt Eskilstuna Energi och Miljö AB, inbjuder presumtiva anbudsgivare att lämna anbud på leverans av en st. ny sopbil 3-fack enligt dessa administrativa föreskrifter och bilagor. Eskilstuna Energi och Miljö

Läs mer

T1 Administrativa föreskrifter. Upphandling 2014 KBT-utbildning steg 1. Ansvarig: Erik Björklund

T1 Administrativa föreskrifter. Upphandling 2014 KBT-utbildning steg 1. Ansvarig: Erik Björklund T1 Administrativa föreskrifter Upphandling 2014 KBT-utbildning steg 1 Ansvarig: Erik Björklund INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 ALLMÄN INFORMATION 3 1.2 FÖRUTSÄTTNINGAR 3 1.3 BAKGRUND TILL

Läs mer

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190 Upphandling av teknisk konsult Diarienr 09-190 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226 Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr: 08-1226 2(7) 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 3 3.1. Teknisk förmåga och kapacitet...

Läs mer

Bilaga 3 Anbudsformulär

Bilaga 3 Anbudsformulär 1 / 5 Inledning Detta dokument används för anbudsgivning avseende ramavtal för BI-system och anger vilka uppgifter och redovisningar Anbudsgivaren ska lämna i anbudet. Samtliga, fullständiga, krav framgår

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN. Innehållsförteckning

ANBUDSINBJUDAN. Innehållsförteckning UPPHANDLING AV PENSIONSADMINISTRATION OCH FÖRSÄKRING FÖR GISLAVED KOMMUN, GNOSJÖ KOMMUN, HYLTE KOMMUN, VAGGERYD KOMMUN OCH VÄRNAMO KOMMUN 1 Innehållsförteckning Inbjudan... 3 Allmän orientering... 3 Upphandlande

Läs mer

Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning.

Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning. Bilaga 1 - Upphandlingsrapport Sida 1 (7) Dnr 2.2-14/2016 2016-05-16 UPPHANDLINGSRAPPORT Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning. Inledning

Läs mer

Upphandling av Specialisttjänst Boden-bolag 1

Upphandling av Specialisttjänst Boden-bolag 1 Boden-bolag 1 Ansvarig: Jörgen Eriksson INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRFRÅGAN SPECIALISTTJÄNST 3 1. BAKGRUND OCH ALLMÄN INFORMATION 3 2. SYFTE OCH TILLVÄGAGÅNGSSÄTT 3 3. UPPDRAGET 4 3.1 Uppdragsspecifikation

Läs mer

2. Leverantörskvalificering

2. Leverantörskvalificering Förfrågningsunderlag 2015-12-07 Upphandlande organisation Upphandling Kommunförbundet Skåne Behandling, utredning och omvårdnad vid HVB-hem för vuxna med missbruk/beroende. Skåne, Kronoberg och Halland

Läs mer

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni Förfrågningsunderlag 2010-12-23 Upphandlingsansvarig Upphandling Halmstads kommun Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Ellinor Nilsson KS 2010/0468 Sista anbudsdag: 2011-02-10

Läs mer

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon.

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Datum: 2012-11-30 Handläggare: Andreas Lövquist Diarienummer: 76/001. 170-12 Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Landskrona stad inbjuder till anbudsgivning gällande

Läs mer

Utvärderingsrapport för upphandling. DU-UPP Transport av avfall

Utvärderingsrapport för upphandling. DU-UPP Transport av avfall Utvärderingsrapport för upphandling DU-UPP13-163 Transport av avfall 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Upphandlingsobjekt 3 1.2 Upphandlande enhet 3 1.3 Ansvarig för upphandlingen 3 1.4 Projektgrupp 4 1.5 Typ

Läs mer

2. Krav på anbudssökande

2. Krav på anbudssökande Inbjudan 2015-12-17 Upphandlande organisation Härryda kommun Alexandra Dalle Vacche Upphandling Externt psykologstöd 2015KS519 Sista ansökansdag: 2016-01-18 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

Valfrihet inom hemvård i Essunga kommun. Kapitel 2 Kravkatalog utförare

Valfrihet inom hemvård i Essunga kommun. Kapitel 2 Kravkatalog utförare Valfrihet inom hemvård i Essunga kommun Kapitel 2 Kravkatalog utförare Innehållsförteckning 2 Kravkatalog Utförare... 3 2.1 Krav på juridisk form... 3 2.2 Uteslutningsgrunder... 3 2.2.1 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Seminarium GDPR (General Data Protection Regulation)

Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Seminarium GDPR (General Data Protection Regulation) Datum: 2 januari 2018 Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Seminarium GDPR (General Data Protection Regulation) Industriellt Utvecklingscentrum Syd AB, IUC Syd AB (organisationsnummer 556101-2153) inbjuder

Läs mer

Datum: 28 december Anbudet skall vara IUC Syd tillhanda senast:

Datum: 28 december Anbudet skall vara IUC Syd tillhanda senast: Datum: 28 december 2017 Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Truck/-åkstaplarförarutbildning Industriellt Utvecklingscentrum Syd AB, IUC Syd AB (organisationsnummer 556101-2153) inbjuder leverantörer

Läs mer

1. Del 1 Anbudsinbjudan

1. Del 1 Anbudsinbjudan Förfrågningsunderlag 2016-10-21 Upphandlande organisation Region Kronoberg Maria Thorstensson Upphandling Fördjupade utredningar inom det neuropsykiatriska området till Barn- och ungdomskliniken, Region

Läs mer

E-ARKIV 2013. - Avropsvägledning vid förnyad konkurrensutsättning 1(7)

E-ARKIV 2013. - Avropsvägledning vid förnyad konkurrensutsättning 1(7) E-ARKIV 2013 - Avropsvägledning vid förnyad konkurrensutsättning 1(7) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 ALLMÄNT OM RAMAVTALET E-ARKIV 2013... 3 3 AVROPSFÖRFARANDE... 3 4 AVROPSFÖRFRÅGANS INNEHÅLL...

Läs mer

Upphandlingsprotokoll och beslut för Upphandling av Ramavtal fastighetstransaktioner och fastighetsvärdering

Upphandlingsprotokoll och beslut för Upphandling av Ramavtal fastighetstransaktioner och fastighetsvärdering Upphandlingsprotokoll och beslut för Upphandling av Ramavtal fastighetstransaktioner och fastighetsvärdering 1(10) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 1.1 Upphandlingsförfarande... 3 1.2 Annonsering...

Läs mer

2.0 FÖRETAGSPRESENTATION

2.0 FÖRETAGSPRESENTATION 1.0 ANBUDSSÖKANDE Ange företagsuppgifter nedan: Företagsnamn: Organisationsnummer: Adress: Postnummer och ort: Behörig företrädare för anbudsansökan: Kontaktperson under tiden för anbudsansökan: Telefon:

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter

1. Administrativa föreskrifter Förfrågningsunderlag 2015-12-01 Upphandlande organisation Upphandling Gävleborgs läns landsting Medicinsk abstinensbehandling i slutenvård för minderåriga Charlotte Lövblom RS 2015/1096 Sista anbudsdag:

Läs mer

En upphandlande myndighet kan med stöd av 10 kap. 2 LOU komma att utesluta anbudsgivare från upphandlingen om denne:

En upphandlande myndighet kan med stöd av 10 kap. 2 LOU komma att utesluta anbudsgivare från upphandlingen om denne: Upphandlingscenter Skallkrav Diarie UH-2014-402 Namn Revisionstjänster Linköpings Stadshus AB Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras

Läs mer

1. Upphandling av Jag-stärkande aktiviteter

1. Upphandling av Jag-stärkande aktiviteter Förfrågningsunderlag 2013-02-01 Upphandlingsansvarig Försäkringskassan Upphandling Jag-stärkande aktiviteter Annika Fridh 069608-2012 Sista anbudsdag: 2013-03-01 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller

Läs mer

Ytterligare upplysningar om Perstorps kommun kan erhållas på kommunens hemsida www.perstorp.se

Ytterligare upplysningar om Perstorps kommun kan erhållas på kommunens hemsida www.perstorp.se Förfrågningsunderlag Perstorps kommun Konsulttjänster inom revisionsområdet 1 ALLMÄN INFORMATION För Perstorps kommun, dess nämnder och förvaltningar, nedan kallad kommunen, infordras anbud på Konsulttjänster

Läs mer

Upphandling av utförande av personlig assistans inom Norrmalms stadsdelsnämnd

Upphandling av utförande av personlig assistans inom Norrmalms stadsdelsnämnd NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (8) 2011-05-18 DNR 2.2.2.- 138/2011 UPPHANDLINGSRAPPORT/ TILLDELNINGSBESLUT Upphandling av utförande av personlig assistans inom Norrmalms stadsdelsnämnd 1 Bakgrund

Läs mer

Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter

Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter Länsstyrelsen Värmland Kontaktperson: Naturvård Margareta Åkerman Adress Telefon: 010-224 72 49 Våxnäsgatan 5 E-post: margareta.akerman@lansstyrelsen.se

Läs mer