Mjölkning i uppbundna stallar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mjölkning i uppbundna stallar"

Transkript

1 Mjölkning i uppbundna stallar

2 Små förändringar stora förbättringar Mjölkavkastningen har stadigt ökat under många år. Det innebär att din mjölkningsanläggning måste kunna hantera mycket mer mjölk nu än tidigare. Kanske använder du också fler mjölkningsmaskiner idag jämfört med när anläggningen installerades? I så fall är situationen ännu mer bevärlig. En omodern och underdimensionerad mjölkningsanläggning kan orsaka problem med mjölkkvalitet och juverhälsa. Det är självklart att utrustningen måste vara uppdaterad för att undvika dessa problem. Din mjölkningsanläggning är normalt i drift under fyra till sex timmar per dag, 365 dagar om året. Det innebär att anläggningen används 1500 till 2000 timmar per år. Det är inte många andra maskiner som används så mycket i dagens lantbruk. Att uppgradera mjölkningsanläggningen behöver inte innebära att allting ska bytas ut på en gång. Du kan göra det steg för steg över flera år. Små förändringar innebär ofta stora förbättringar. Att uppgradera mjölkningsanläggningen är klokt, eftersom en liten investering kan ge stora vinster. Att höja mjölkkvaliteten och produktiviteten gör också livet behagligare för dig och dina kor. DeLaval kan erbjuda dig både en ny komplett mjölkningsanläggning eller en uppgradering steg för steg. Det spelar ingen roll om du har 20 eller 200 kor.

3 Vakuumpumpar Vakuumpumpen är hjärtat i mjölkningsanläggningen. Den skapar undertryck som gör det möjligt att mjölka. Vakuumregulatorn håller vakuumnivån på en riktig och stabil nivå. Om vakuumpumpen är gammal och sliten finns det risk att kapaciteten är dålig med instabilt mjölkningsvakuum som följd. Instabilt vakuum är lika skadligt som för hög eller för låg vakuumnivå. Ett väl fungerande vakuumsystem är därför helt nödvändigt i en modern mjölkningsanläggning. Vakuumpump BVP DeLaval vakuumpump BVP är basmodellen och den vanligaste vakuumpumpen på svenska gårdar. BVP-pumpen kännetecknas främst av driftsäkerhet och en låg oljeförbrukning. Pumpen kan utrustas med automatisk oljerecirkulering för att ytterligare minska oljeförbrukningen och därmed också skydda miljön. En slitstark och prisvärd vakuumpump Enkel och driftsäker konstruktion Kan utrustas med oljerecikulering Vakuumpump DVP DeLaval vakuumpump DVP är en modern direktdriven vakuumpump utan remmar. Oljeförbrukningen har reducerats tack vare mycket små toleranser mellan rotor och pumphus. DVPpumpen är utrustad med en vakuumbehållare som skiljer ifrån 98% av alla orenheter, som mjölk och vatten, vilket ökar pumpens livslängd. Vakuumpump DVP finns också i ett utförande med frekvensstyrning, DVPF. Med frekvensstyrning går pumpen mycket tystare och mycket el kan sparas genom att pumpen går på reducerat varvtal under mjölkning. Modern direktdriven vakuumpump Låg oljeförbrukning Tyst och energibesparande med frekvensstyrning

4 Slutenheter Högre avkastning och snabbare mjölkning ställer stora krav på slutenheten. Om slutenheten fylls med mjölk och mjölkpumpen inte klarar av att pumpa mjölken tillräckligt snabbt till mjölktanken, är det hög tid att skaffa en ny slutenhet och mjölkpump. En stor slutenhet ger god luftavskiljning i mjölken innan den pumpas över till tanken. Vår moderna mjölkpumpar har fem gånger högre kapacitet jämfört med gamla pumpar. Om slutenheten töms snabbt bibehålls jämnt vakuum och mjölkningstiden förkortas. Slutenhet PH1550 DeLaval slutenhet PH1550 är konstuerad för moderna båsladugårdar. Slutenheten har 50 liters volym vilket är vad som behövs i moderna mjölkningsanläggningar för att ge en god luftavskiljning och för att kunna ta emot diskvattnet under cirkulationsdisken. Mjölkpumpen styrs av en flottör som aldrig pumpar slutenheten helt tom under mjölkning. Därmed undviks blandning av luft och mjölk, som kan ge smakfel på mjölken. En vätskeavskiljare i toppen på slutenheten förhindrar att mjölk och vatten kommer in i vakuumledningen. Stor volym för moderna båsladugårdar Effektiv och skonsam mjölkpump Inga mjölkproppar i en modern mjölkledning Äldre mjölkningsanläggningar har ofta mjölkledningar med en invändig diameter på 34 mm. Efterhand som avkastningen ökat och fler mjölkningsmaskiner används kommer mjölkledningen att vara full med mjölk. Dessa mjölkproppar leder till vakuumsvängningar på spenspetsen, vilket påverkar juverhälsan. I bilden här bredvid ser du hur mycket tre olika mjölkledningar fylls med samma mängd mjölk. Mindre och medelstora mjölkningsanläggningar planeras idag med 50 mm invändig diameter på mjölkledningen. Stora anläggningar planeras med 60 mm ledning. 33,3% 48,4% 81,8% 60 mm 50 mm 34 mm När en mjölkningsanläggning dimensioneras ställs det krav på proppfri transport av mjölken i ledningen. För att kunna åstadkomma proppfri transport krävs en stor invändig diameter och att mjölkledningen monteras med fall.

5 Diskautomater Utvecklingen av nya diskautomater för mjölkningsanläggningar har gått raskt de senaste åren. De flesta diskautomaterna i vårt sortiment diskar med en teknik som vi kallar spolpulsering. Det innebär att vattnet skjuts genom anläggningen med jämna mellanrum. Denna teknik ger ett mycket bra diskresultat i hela ledningen. En annan fördel med spolpulseringen är att det går åt både mindre vatten och diskmedel. Diskautomat C100E DeLaval diskautomat C100E är vår basmodell. Det är en modern elektronisk diskautomat med valfria program som kan användas i de flesta typer av anläggningar. Den är lätt att använda och klarar såväl pulverdiskmedel som flytande diskmedel. C100E finns i olika utförande med och utan värmare. Som tillval finns förreglingsautomatik för att säkerställa att mjölken hamnar i tanken samt förhindra att diskvatten kommer i mjölktanken. Diskautomat C200 C200 är vår modernaste och mest avancerade diskautomat. Med diskautomat C200 kan du automatiskt starta diskningen vid en tidpunkt som du själv bestämmer. C200 kan med gott resultat diska alla typer av anläggningar. Diskautomat C200 kan kombineras med sk trombon, vilket minskar vattenåtgången med 20-30%. Detta innebär stora besparingar på såväl diskmedel som uppvärmning. Tips: Skaffa diskhylla till mjölkningsorganen Mjölkningsorganen bör inte ligga i ett tråg under diskning. Det kommer alltid att finnas en del gödselrester på organen även om du sköljer dem före diskning. Gödselrester kommer med i diskvattnet och det blir ingen optimal diskning. En diskhylla tar liten plats i mjölkrummet och kan förlängas om du vill mjölka med fler maskiner i framtiden.

6 Mjölkningsenheter Val av nya mjölkningsenheter bör göras med stor omtanke. Det är något du ska arbeta med minst två gånger varje dag året runt. Tänk därför noga igenom vilka funktioner det är du vill ha. DeLaval har ett komplett sortiment av mjölkningsenheter, från enkla MU100 till vår mest avancerade mjölkningsenhet MU350. Alla mjölkningsenheter kan kombineras med serviceräls. MU350 datastyrd mjölkning DeLaval mjölkningsenhet MU350 är vår mest avancerade mjölkningsenhet för uppbundna stallar. Med MU350 får du elektronisk pulsering, Duovac, avtagare och mjölkmätning. I displayen kan du se hur mycket kon mjölkat, hur lång tid mjölkningen tagit samt mjölkflödet. MU350 finns redan i drift på flera tusen svenska gårdar. MU210 med Duovac DeLaval mjölkningsenhet MU210 med Duovac använder en låg vakuumnivå i början och i slutet av mjölkningen när mjölkflödet är lågt. Detta för att mjölkningen ska bli så skonsam som möjligt innan mjölkflödet kommit igång. Kan levereras med olika pulsatorer och valfritt mjölkningsorgan. MU120 ett bra hjälpmedel DeLaval mjölkningsenhet MU120 (Monovac) har samma ergonomiska komfortarm som MU100. Dessutom har MU120 en indikator som visar när kon är färdigmjölkad. MU120 kan också levereras med olika typer av pulsering samt valfritt mjölkningsorgan. MU100 ett prisvärt alternativ DeLaval mjölkningsenhet MU100 är vår basmodell för dig som önskar en prisvärd, enkel mjölkningsenhet utan avancerade finesser. Den har en komfortarm som gör det bekvämt att hänga upp enheten på mjölkledningen och ett handtag för att bära den mellan korna. MU100 levereras med olika typer av pulsering samt valfritt mjölkningsorgan.

7 Mjölkningsorgan På en hel del gårdar använder man ännu idag mjölkningsorgan med en central som har en volym mindre än 1 dl. Dessa mjölkningsorgan var mycket moderna för 40 år sedan. Sedan dess har avkastningen ökat kraftigt och korna har ett mycket högre flöde idag än de hade då. Detta innebär att små centraler blir överfulla och mjölken kan kastas från en sjuk spene till en frisk, vilket inte är bra för juverhälsan. MC31 ett prisvärt alternativ 250 ml central Vikt 2,7 kg Prisvärd standardmodell Mjölkkranar Harmony för snabb mjölkning 360 ml central Låg vikt 1,6 kg Skonsam spenbehandling Harmony Plus 450 ml central Låg vikt 1,7 kg Konstruerad för att optimalt passa juver på avlade kor MCP100 populär kombikran DeLaval mjölkningsenhet MCP100 är en enklare mjölkran av standardmodell. Kranen passar både till 40 och 52 mm mjölkledning. Som tillval finns en förlängare som förenklar arbetet också för korta mjölkare. Finns även med elanslutning. MCP200 multikran med ergonomi i fokus DeLaval mjölkningsenhet MCP200 är ett mästerverk när det kommer till mjölkkranar. Ett pistolhandtag som ligger bra i handen kopplas enkelt till mjölkledningen. Det spelar ingen roll om den som mjölkar är lång eller kort. Det är lika enkelt att ansluta kranen till mjölkledningen för båda. Har du elpulsering ansluts elen samtidigt med mjölk och vakuum.

8 Serviceräls En mjölkare bär varje år över 10 ton mjölkningsutrustning. Förr eller senare orsakar detta värk i både armar och rygg. Med DeLaval serviceräls förflyttar du mjölkningsutrustningen enkelt mellan korna utan någon belastning på kroppen. Praktiska erfarenheter visar att det går att minska belastningsskadorna med upp till 90%. DeLaval serviceräls är en mycket lönsam investering. Med serviceräls får du ett rälssystem som du kommer att ha glädje av i många år. Har du besvär med värk idag är DeLaval serviceräls den bästa medicinen den är dessutom receptfri. Tryckt på miljövänligt papper DeLaval är ett varumärke i DeLaval-gruppen Rätt till konstruktionsändringar förbehålles (S1)0506

ALLT HANDLAR OM DIG. Nu behöver du inte välja mellan hög avkastning och mjuk spenbehandling. Med DeLaval Clover spengummi får du både och!

ALLT HANDLAR OM DIG. Nu behöver du inte välja mellan hög avkastning och mjuk spenbehandling. Med DeLaval Clover spengummi får du både och! DeLaval spengummi ALLT HANDLAR OM DIG Nu behöver du inte välja mellan hög avkastning och mjuk spenbehandling. Med DeLaval Clover spengummi får du både och! DeLaval Clover spengummi tillverkas av gummimaterial

Läs mer

Bevara din mjölkkvalitet

Bevara din mjölkkvalitet Bevara din mjölkkvalitet Mjölkkylning för DeLaval VMS Din lösning varje dag Mjölkkylning för DeLaval VMS Mjölkkylning för DeLaval VMS Automatisk mjölkning ställer nya krav på kylningen av mjölken. DeLaval

Läs mer

Diskmedelsdosering. Diskmedelsdoserare 2 Doseringspump ED100 4

Diskmedelsdosering. Diskmedelsdoserare 2 Doseringspump ED100 4 Diskmedelsdosering Diskmedelsdoserare 2 Doseringspump ED100 4 DeLaval tillbehör för diskmedelsdosering och hantering 2:54 Enkla och robusta tillbehör gör hanteringen av diskmedel på gården säkrare och

Läs mer

DeLaval Roterande mjölkningsstallar

DeLaval Roterande mjölkningsstallar DeLaval Roterande mjölkningsstallar Prestanda som du vill ha den 1 Roterande mjölkingsstallar är de mest effektiva mjölkningssystemen på marknaden Den roterande plattformen tar korna till mjölkaren i en

Läs mer

DeLaval November. månadserbjudanden! Gödselskrapor 226:- Mjölkfilter. Köp 8. så bjuder. vi på 2 extra. Köp 4. så bjuder. vi på det

DeLaval November. månadserbjudanden! Gödselskrapor 226:- Mjölkfilter. Köp 8. så bjuder. vi på 2 extra. Köp 4. så bjuder. vi på det DeLaval November månadserbjudanden! Gödselskrapor Håll rent i gångarna Vår bästa trekantsskrapa nu till extrapris. Håller för en stor mängd gödsel. Gör det enkelt att hålla gångkanterna rena. Art nr. 98882410

Läs mer

Grovdiskmaskin WD-90 DUO. med

Grovdiskmaskin WD-90 DUO. med Grovdiskmaskin t a l u n a gr med - EN LÖNSAM OCH PROFESSIONELL UTMANARE Ökar flödet av diskgods i köket GROVDISKMASKIN med plastgranulat rengör diskgodset effektivt och säkerställer god hygien till mycket

Läs mer

Spengummi & slang Spengummi Slangar

Spengummi & slang Spengummi Slangar Spengummi & slang Spengummi Spengummi Harmony 2 Spengummi TF 4 Spengummi HCC 6 Spengummi GUL 8 Spengummi VMS 10 Spengummi Harmony Plus 12 Spengummi Clover 14 Slangar Mjölkslang PVC 16 Pulseringsslangar

Läs mer

Ger dig bättre kontroll

Ger dig bättre kontroll www.delaval.se DelPro för båsladugårdar Det integrerade driftsledningssystemet för mjölkproduktion DeLaval är ett varumärke i DeLaval-gruppen. Rätt till konstruktionsändringar förbehålles. Art.nr 6228186560(S1)0712

Läs mer

Tre nivåer av Perfektion Upptäck den nya serien av VMS system från DeLaval.

Tre nivåer av Perfektion Upptäck den nya serien av VMS system från DeLaval. Tre nivåer av Perfektion Upptäck den nya serien av VMS system från DeLaval. No. 1 på reproduktionsstyrning Den mest exakta juverhälsokontrollen liter mjölk/dygn Upp till 3,000 vms Supra+ vms Supra vms

Läs mer

Tre nivåer av Perfektion Upptäck den nya serien av VMS system från DeLaval.

Tre nivåer av Perfektion Upptäck den nya serien av VMS system från DeLaval. Tre nivåer av Perfektion Upptäck den nya serien av VMS system från DeLaval. No. 1 på reproduktionsstyrning Den mest exakta juverhälsokontrollen liter mjölk/dygn Upp till 3,000 vms Supra+ vms Supra vms

Läs mer

Mer om mjölkning och energianvändning. Lars Neuman LRF Konsult maj 2012

Mer om mjölkning och energianvändning. Lars Neuman LRF Konsult maj 2012 Mer om mjölkning och energianvändning Lars Neuman LRF Konsult maj 2012 I mjölkproduktionen svarade mjölkning för 28 29 % av energianvändningen, 0,04 0,05 kwh/kg mjölk Främst mjölkning, vakuumpump, kylning,

Läs mer

DeLaval November. månadserbjudanden! 15% 238:- 302:- Mjölkfilter. Köp 5 betala för 4. Papperssortimentet 15% billigare i november!

DeLaval November. månadserbjudanden! 15% 238:- 302:- Mjölkfilter. Köp 5 betala för 4. Papperssortimentet 15% billigare i november! DeLaval November månadserbjudanden! Du finner produkterna hos din DeLaval servicetekniker Återförsäljande butik DeLaval Webbutik Köp 5 betala för 4 Mjölkfilter Säkerställ mjölkkvaliteten Tester visar att

Läs mer

DeLaval 15% 15% Erbjudanden. Februari. Kampanj på Stallkamera. Foderbordsskydd

DeLaval 15% 15% Erbjudanden. Februari. Kampanj på Stallkamera. Foderbordsskydd DeLaval Erbjudanden #teamblue Februari 2019 Kampanj på Stallkamera Håll koll på stallet på distans DeLaval stallkamera har många användningsområden. Håll koll på om korna har tillräckligt med foder på

Läs mer

Anordning för varsam tankpåfyllning

Anordning för varsam tankpåfyllning Instruktionsbok 89920431 2013-05-10, Version 1 Bruksanvisning i original Innehållsförteckning Allmän beskrivning... 5 Anordning för varsam tankpåfyllning 1 Introduktion... 5 2 T-rör... 6 Produktdata...

Läs mer

Instruktionsbok. Duovac (300, 300 P, 400 A)

Instruktionsbok. Duovac (300, 300 P, 400 A) Instruktionsbok Duovac (300, 300 P, 400 A) 9309 98780331 Duovac Innehållsförteckning Innehållsförteckning Duovac............................................................ 7 Allmän beskrivning.......................................................

Läs mer

Välj stallplatsenhet utifrån dina behov

Välj stallplatsenhet utifrån dina behov Välj stallplatsenhet utifrån dina behov DeLaval stallplatsenhet MPC580, MPC680 och MP780 Din lösning varje dag DeLaval stallplatsenhet MPC580, MPC680 och MP780 Allt du behöver nära till hands För att optimera

Läs mer

Förutom glas, bestick och tallrikar kan även brickor med maximalt mått 450 X 330 mm diskas, tack vare 340 mm fri höjd.

Förutom glas, bestick och tallrikar kan även brickor med maximalt mått 450 X 330 mm diskas, tack vare 340 mm fri höjd. Art. nr: WD-4 Wexiödisk WD-4 är en enkel och driftsäker underbänkdiskmaskin. Bra arbetsmiljö, god hygien, servicevänlighet och optimalt diskresultat är egenskaper som gör Wexiödisk WD-4 lämplig för det

Läs mer

Diskmedel Syra. Pulverdiskmedel Pulverdiskmedel Citrus. Pulverdiskmedel syra 50. Flytande diskmedel syra OptiCid. Cidmax. Cid NonP.

Diskmedel Syra. Pulverdiskmedel Pulverdiskmedel Citrus. Pulverdiskmedel syra 50. Flytande diskmedel syra OptiCid. Cidmax. Cid NonP. Diskmedel Syra Pulverdiskmedel Pulverdiskmedel Citrus 2 Pulverdiskmedel syra 50 4 Flytande diskmedel syra OptiCid 6 Cidmax 8 (Godkänt av Bra kemråd och för KRAV) (Godkänt av Bra kemråd och för KRAV) (Godkänt

Läs mer

DeLaval November 3.978, ,- månadserbjudanden! Frihängade ryktborste SCB. Vintervatten. Vintervatten 5.237, ,- Paketpris.

DeLaval November 3.978, ,- månadserbjudanden! Frihängade ryktborste SCB. Vintervatten. Vintervatten 5.237, ,- Paketpris. DeLaval November månadserbjudanden! Vintervatten E300 med transformator på köpet Köp vattenkopp E300 och få transformator på köpet. Beställ på paketnr. 97291681 Du finner produkterna hos din Återförsäljande

Läs mer

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! Anslut energisparprodukter för vattenburen värme maximalt för pengarna! Om din bostad har vattenburen värme kan du reducera dina uppvärmningskostnader

Läs mer

Räddningstjänsten Professionell tvätt- och torkutrustning. I samarbete med. PODAB - Professionell tvättstugeutrustning

Räddningstjänsten Professionell tvätt- och torkutrustning. I samarbete med. PODAB - Professionell tvättstugeutrustning Räddningstjänsten Professionell tvätt- och torkutrustning I samarbete med PODAB - Professionell tvättstugeutrustning 1 Tvättutrustning för räddningstjänsten PODAB presenterar ett komplett tvätt- och torksortiment

Läs mer

Lågtryckstvättssystem WS3 WS2

Lågtryckstvättssystem WS3 WS2 Lågtryckstvättssystem WS3 WS2 2 4 4:40 DeLaval lågtryckstvättssystem WS3 85658301 85657501 70000917 70000916 798079707 184001344 WS3 1000 l tank inkl slang och munstycke WS3 1000 l tank exkl slang och

Läs mer

Diskmedel Alkaliskt. Pulverdiskmedel Klorfritt pulverdiskmedel 2 (Godkänt av Bra kemråd och för KRAV) Alkali 1+ 4

Diskmedel Alkaliskt. Pulverdiskmedel Klorfritt pulverdiskmedel 2 (Godkänt av Bra kemråd och för KRAV) Alkali 1+ 4 Diskmedel Alkaliskt Pulverdiskmedel Klorfritt pulverdiskmedel 2 (Godkänt av Bra kemråd och för KRAV) Alkali 1+ 4 Flytande diskmedel alkaliska Klorfri 25 och CFD100 6 (Godkänt av Bra kemråd och för KRAV)

Läs mer

Underbänkdiskmaskin WD-4 BECAUSE WE DO CARE

Underbänkdiskmaskin WD-4 BECAUSE WE DO CARE Underbänkdiskmaskin WD-4 BECAUSE WE DO CARE Alla installationer skall vara en bra referens! www.wexiodisk.com WD-4 En robust underbänkdiskmaskin med lång livslängd för det lilla men krävande köket Driftsäker

Läs mer

Mjölkning. Februari 2003 1

Mjölkning. Februari 2003 1 Mjölkning Februari 2003 1 2 Materialet får ej kopieras utan medgivande. Illustrationer där inget annat anges: Ewert Ohlsson Layout, original och tryck: Text & Tryck Totab AB, Eskilstuna Reviderad utgåva

Läs mer

Vedmaskiner från Mora

Vedmaskiner från Mora Vedmaskiner från Mora Vedmaskiner från Mora Per Wikstrand AB är ett svenskt företag med mångårig erfarenhet av maskiner för rationell och säker vedhantering. Kvalitetstänkandet står i första ledet och

Läs mer

Orsak till förlängd kontroll: Egna kommentarer:

Orsak till förlängd kontroll: Egna kommentarer: Besättning Datum Tjm 1 Underlaget skall användas vid utredning om avvikelse i mejerijämförelsen och vid Förlängda/Extra kontroller. Fyll i formuläret så fullständigt som möjligt. Det ger en klarare bild

Läs mer

Kapitel 1 Mjölkningstillbehör

Kapitel 1 Mjölkningstillbehör Kapitel 1 Mjölkningstillbehör Spengummi Spengummi Harmony 1:01 (1301) Spengummi TF 1:02 (1703) Spengummi HCC 1:03 (1703) Spengummi GUL 1:04 (1406) Spengummi VMS 1:05 (1601) Spengummi Harmony Plus 1:06

Läs mer

Välj rätt från början!

Välj rätt från början! Välj rätt från början! DeLaval system för frivillig mjölkning VMS Din lösning varje dag Vår mest avancerade robotarm DeLaval system för frivillig mjölkning VMS Den hydrauliska robotarmen hos DeLaval VMS

Läs mer

Ryktborstar. Frihängande ryktborste SCB 2 Frihängande ryktborste mini MSB 4 Stationär ryktborste 6

Ryktborstar. Frihängande ryktborste SCB 2 Frihängande ryktborste mini MSB 4 Stationär ryktborste 6 Ryktborstar Frihängande ryktborste SCB 2 Frihängande ryktborste mini MSB 4 Stationär ryktborste 6 DeLaval frihängande ryktborste SCB Borgar för bättre kokomfort 3:42 DeLaval frihängande ryktborste SCB360

Läs mer

Mjölkningssystem för växande mjölkgårdar

Mjölkningssystem för växande mjölkgårdar Mjölkningssystem för växande mjölkgårdar Öka kapaciteten Din lösning varje dag Att få gården att växa från idé till verklighet Mjölkningssystem för växande mjölkgårdar Ditt mål är en större och mer lönsam

Läs mer

Smarta lösningar för alla stallar DeLaval kraftfodrvagnar FW och FM

Smarta lösningar för alla stallar DeLaval kraftfodrvagnar FW och FM Smarta lösningar för alla stallar DeLaval kraftfodrvagnar FW och FM Kraftfodervagnar FW och FM DeLavals helautomatiska kraftfodervagnar FW och FM hjälper dig att maximera dina kors lönsamhet. Med en kraftfodervagn

Läs mer

Vägen till rätt diskkontroll!

Vägen till rätt diskkontroll! Vi förenklar din vardag! Vägen till rätt diskkontroll! Mjölkningsanläggningarna i uppbundna system är relativt enkla i sin konstruktion och lättdiskade. Men diskningen i mjölkgropar, karuseller och robotar

Läs mer

Kraftfodervagnar FW och FM smart utfodring för alla stallar

Kraftfodervagnar FW och FM smart utfodring för alla stallar Kraftfodervagnar FW och FM smart utfodring för alla stallar Kraftfodervagnar FW och FM DeLavals helautomatiska kraftfodervagnar FW och FM hjälper dig att maximera dina kors lönsamhet. Med en kraftfodervagn

Läs mer

K2 CombiCutter Modell 1600 och 1200

K2 CombiCutter Modell 1600 och 1200 K2 CombiCutter Modell 1600 och 1200 Rundballshacare och utfodringsmaskin Marknadens mest kompletta program www.tks-as.no Stationär På hjul Opphängd i skenor Magasin K2 COMBICUTTER Arbetsbesparande, beprövad

Läs mer

Instruktionsbok DeLaval mobil mjölkningsenhet MMU

Instruktionsbok DeLaval mobil mjölkningsenhet MMU Instruktionsbok DeLaval mobil mjölkningsenhet MMU CD26933-0807 - Innehållsförteckning DeLaval mobil mjölkningsenhet MMU... 3 Säkerhetsföreskrifter... 3 Allmän beskrivning... 7 Tillbehör... 8 Tillval...

Läs mer

VAD KAN MAN GÖRA FÖR ATT MINSKA ENERGIÅTGÅNGEN VID MJÖLKNINGSARBETET?

VAD KAN MAN GÖRA FÖR ATT MINSKA ENERGIÅTGÅNGEN VID MJÖLKNINGSARBETET? Examensarbete inom Lantmästarprogrammet VAD KAN MAN GÖRA FÖR ATT MINSKA ENERGIÅTGÅNGEN VID MJÖLKNINGSARBETET? HOW CAN YOU REDUCE THE ENERGY CONSUMPTION IN MILK PRODUCTION? Magnus Lindgren Sveriges lantbruksuniversitet

Läs mer

Vägen till rätt diskkontroll!

Vägen till rätt diskkontroll! Vi förenklar din vardag! Vägen till rätt diskkontroll! Hygien på mjölkgården har i alla tider utgjort en viktig del av arbetet. För en fungerande disk krävs att man regelbundet följer upp diskfunktionen

Läs mer

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW är en ny generation luft/vattenvärmepumpar. Här förenar vi mer än 35 års erfarenhet av värmepumpteknik med den senaste utvecklingen. Resultatet blir en värmepump

Läs mer

Är bergvärme något för mig? Det här behöver du veta innan du bestämmer dig.

Är bergvärme något för mig? Det här behöver du veta innan du bestämmer dig. Är bergvärme något för mig? Det här behöver du veta innan du bestämmer dig. Att installera i bergvärme är en stor och bra affär både för plånboken och miljön, oavsett om du är på jakt efter ett nytt värmesystem

Läs mer

DeLaval Mars 1.964: :- 10% Utbytesborste. månadserbjudanden! Stallövervakning. Paketpris 2.182: :- + Utbytesborste

DeLaval Mars 1.964: :- 10% Utbytesborste. månadserbjudanden! Stallövervakning. Paketpris 2.182: :- + Utbytesborste DeLaval Mars månadserbjudanden! Du finner produkterna hos din DeLaval servicetekniker Återförsäljande butik DeLaval Webbutik 10% Utbytesborste till kornas favorit den frihängande ryktborsten Byt ut de

Läs mer

Kapitel 1 Mjölkningstillbehör

Kapitel 1 Mjölkningstillbehör Kapitel 1 Mjölkningstillbehör Spengummi Spengummi Harmony 1:01 (1812) Spengummi TF 1:02 (1812) Spengummi HCC 1:03 (1812) Spengummi GUL 1:04 (1406) Spengummi VMS 1:05 (1812) Spengummi Harmony Plus 1:06

Läs mer

DeLaval 15% 15% Erbjudanden. Beteskar. Maj. Flugspray. Friskt vatten på betet

DeLaval 15% 15% Erbjudanden. Beteskar. Maj. Flugspray. Friskt vatten på betet 53571153-201109 DeLaval Erbjudanden #teamblue Maj 2019 15% Flugspray Aptaor PYR flugspray tar effektivt bort flugor och andra insekter från stallet och på andra ställen på gården. Nu får du 15% rabatt

Läs mer

Hur kan vi ta vara på våra naturliga resurser I Östersjön och samtidigt bidra till en förbättrad miljö I havet?

Hur kan vi ta vara på våra naturliga resurser I Östersjön och samtidigt bidra till en förbättrad miljö I havet? Hur kan vi ta vara på våra naturliga resurser I Östersjön och samtidigt bidra till en förbättrad miljö I havet? 1. VINDKRAFT 2. VÅGKRAFT 3. HAVSSTRÖMMAR 4. SYRESÄTTNING 5. FORSKNING 6. UTVECKLING 7. FISKODLING

Läs mer

Rengöringsmedel. Hushållsrengöring Tvättmedel 2 Handdiskmedel 3 Handtvål 4 Grönsåpa 6

Rengöringsmedel. Hushållsrengöring Tvättmedel 2 Handdiskmedel 3 Handtvål 4 Grönsåpa 6 Rengöringsmedel Hushållsrengöring Tvättmedel 2 Handdiskmedel 3 Handtvål 4 Grönsåpa 6 Rengöring i stallet Parlour cleaner, Foam cleaner 8 Vehicle cleaner 9 DeLaval klädtvättmedel och handdiskmedel 2:60

Läs mer

Underbänkdiskmaskin WD-4

Underbänkdiskmaskin WD-4 Underbänkdiskmaskin WD-4 BECAUSE WE DO CARE BECAUSE WE DO CARE Vår historia att diska rent! Wexiödisk startades 1972 Wexiödisk är ett svenskt företag grundat 1972, som sedan starten fokuserat på att erbjuda

Läs mer

Värmepumpar Bergvärme Frånluft. Sänk. energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus.

Värmepumpar Bergvärme Frånluft. Sänk. energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus. Värmepumpar Bergvärme Frånluft Sänk energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus. - tryggt och enkelt sedan 1989 Inomhusklimat är ett nogrannt utvalt produktsortiment av marknadens

Läs mer

In struk tionsbok. Monovac 100 C

In struk tionsbok. Monovac 100 C In struk tionsbok Monovac 100 C 9509 98780231 Monovac In ne hålls för teck ning Innehållsförteckning Mono vac....5 Allmän beskrivning...5 Komponenter...6 Funk tion...6 Komfortarm...7 Kombikran....7 Slangfixering...8

Läs mer

PÖTTINGER TOP / TOP C

PÖTTINGER TOP / TOP C PÖTTINGER TOP / TOP C Dubbelsträngläggare för sido- och mittsträng 97+027.13.0813 Dubbelsträngläggare för varje användning PÖTTINGER har nu ett brett utbud av nya dubbelsträngläggare för sido- och mittsträngar.

Läs mer

Rapid. Domkraft. Skötsel- och säkerhetsinstruktion

Rapid. Domkraft. Skötsel- och säkerhetsinstruktion Rapid Domkraft Skötsel- och säkerhetsinstruktion OBSERVERA! Före användning av Rapid domkraft måste denna skötselinstruktion noggrant studeras. All användning som sker annorlunda än vad som anges i denna

Läs mer

Instruktionsbok DeLaval mjölkpump FMP 110

Instruktionsbok DeLaval mjölkpump FMP 110 Instruktionsbok DeLaval mjölkpump FMP 110-0809 - Innehållsförteckning FMP 110... 3 Säkerhetsföreskrifter... 3 Allmän beskrivning... 5 Mjölkpumpens kapacitet... 5 Styrenhet för mjölkpump... 6 Guide till

Läs mer

All utrustning i ladugården är gammal och energikrävande. Ingen återvinning finns i dagsläget från mjölkkyl eller ventilationen.

All utrustning i ladugården är gammal och energikrävande. Ingen återvinning finns i dagsläget från mjölkkyl eller ventilationen. Objektbeskrivning Ladugården är byggd 1947 och byggdes ut 1993 till 790 m 2 med plats för 70 kor och 50 rekryteringsdjur samt ett 20 tal kalvar. I dagsläget har gården en mjölkproduktion på 9000 liter

Läs mer

DeLaval 15% Erbjudanden. Mjölkarkläder. Mars. Frihängande Kampanjryktborste utbytesborste

DeLaval 15% Erbjudanden. Mjölkarkläder. Mars. Frihängande Kampanjryktborste utbytesborste DeLaval Erbjudanden #teamblue Mars 2019 Frihängande Kampanjryktborste och pris utbytesborste Kornas favorit! Kampanjpris på frihängande ryktborste för kor. Borsten håller djuren rena och lugna, stimulerar

Läs mer

SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme

SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme Solen är en oändlig källa till förnybar energi. En resurs som ger smartare energianvändning för alla fastigheter som behöver värme och varmvatten under sommarhalvåret.

Läs mer

STYRSYSTEM. Grävmaskiner

STYRSYSTEM. Grävmaskiner STYRSYSTEM Grävmaskiner Proportionell styrning Vad är proportionell styrning? Mycket kortfattat, steglös styrning av maskinens olika funktioner. Det vill säga att föraren har direkt och steglös kontroll

Läs mer

norclean 118 www.norclean.nu Vakuumåtervinningssystem www.norclean.nu

norclean 118 www.norclean.nu Vakuumåtervinningssystem www.norclean.nu Vakuumåtervinningssystem Denna anläggning är den enda i marknaden, som är helt komplett för blästring och rening av lättblästermedel som PMB, glaskulor och nötskal. Anläggningen består av en blästerapparat

Läs mer

pisave Introduktion...596 pisave optimize...598 pisave onoff...600 pisave release...602 pisave sense...603 pisave restrict...604

pisave Introduktion...596 pisave optimize...598 pisave onoff...600 pisave release...602 pisave sense...603 pisave restrict...604 pisave 594 pisave Introduktion...596 pisave optimize...598 pisave onoff...600 pisave release...602 pisave sense...603 pisave restrict...604 595 pisave Introduktion pisave För pump/system Inkluderad i kod

Läs mer

Välj rätt från början! DeLaval system för frivillig mjölkning VMS. Din lösning varje dag

Välj rätt från början! DeLaval system för frivillig mjölkning VMS. Din lösning varje dag Välj rätt från början! DeLaval system för frivillig mjölkning VMS Din lösning varje dag Välj den automation som arbetar smartast för dig DeLaval system för frivillig mjölkning VMS Det finns många utmaningar

Läs mer

Kombidiskmaskin WD-12 BECAUSE WE DO CARE

Kombidiskmaskin WD-12 BECAUSE WE DO CARE Kombidiskmaskin WD-12 BECAUSE WE DO CARE Alla installationer skall vara en bra referens! www.wexiodisk.com WD-12 En av marknadens bästa kombidiskmaskiner för krävande kök. WD-12 en förstklassig kombidiskmaskin

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240

VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240 VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240 Avancerad teknik har fört fram Volvos grävmaskiner till toppen när det gäller effektivitet och produktivitet. Oberoende av hur krävande arbetsplatsen än är har Volvos grävmaskiner

Läs mer

Lamellkompressor HV 01 04

Lamellkompressor HV 01 04 HV 01 04 Lamellkompressorn är baserat på en mycket välbeprövad teknologi som har utvecklats under 50 år. IP55 klass F motorn driver kompressorenheten direkt med låga varvtal. Ingen växellåda, inga remmar

Läs mer

MOBILA STÄLLAGE FÖR FÖRVARING AV DÄCK OCH HJUL Maximal lagringskapacitet och säker hantering

MOBILA STÄLLAGE FÖR FÖRVARING AV DÄCK OCH HJUL Maximal lagringskapacitet och säker hantering MOBILA STÄLLAGE FÖR FÖRVARING AV DÄCK OCH HJUL Maximal lagringskapacitet och säker hantering Maximalt utnyttjande av lagringskapacitet och ökad effektivitet Optimal och korrekt lagring av däck och hjul

Läs mer

Fakta om oljeskimmers

Fakta om oljeskimmers Oljeskimmer. Det enkla sättet att avskilja olja från vatten Fakta om oljeskimmers Förhållandet mellan vatten och olja styrs av välkända principer Densitet: De flesta oljor är lättare (har en lägre densitet)

Läs mer

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2 Det bästa har blivit ännu bättre Kräv NYA ALPHA2 KONTINUERLIG INNOVATION. DET LIGGER I VÅRA GENER. Med över 3 miljoner sålda enheter världen över har Grundfos ALPHA2 visat sig vara världens bäst säljande

Läs mer

Vakuumpumpar och kompressorsystem från AxFlow. När du behöver en pålitlig pumplösning för processgaser.

Vakuumpumpar och kompressorsystem från AxFlow. När du behöver en pålitlig pumplösning för processgaser. Vakuumpumpar och kompressorsystem från AxFlow När du behöver en pålitlig pumplösning för processgaser. Med hundra års erfarenhet Tack vare vår mångåriga erfarenhet av installerade system med vakuumpumpar

Läs mer

KVALITET TILL ett RIMLIGT PRIS! BastuUGNAR VEDELDADE PRODUKTER 2012 2013

KVALITET TILL ett RIMLIGT PRIS! BastuUGNAR VEDELDADE PRODUKTER 2012 2013 KVALITET TILL ett RIMLIGT PRIS! BastuUGNAR VEDELDADE PRODUKTER 2012 2013 1 TRADITIONELLT Under nästan ett halvt sekel, har Kota bastuugnar och murgrytor erbjudit aktiva bastubadare kvalitet till ett rimligt

Läs mer

GHH CS1200. Saleby Bulk & Tank AB. Kompressorinstallation direktdriven. RTI Transport Installaties B.V.

GHH CS1200. Saleby Bulk & Tank AB. Kompressorinstallation direktdriven. RTI Transport Installaties B.V. GHH CS1200 Kompressorinstallation direktdriven RTI Transport Installaties B.V. Saleby Bulk & Tank AB Kylning RTI Transport Installaties B.V. har utvecklat flera kylalternativ. Låt våra specialister på

Läs mer

Fältmässig undersökning av gårdar med höga respektive normala halter av fria fettsyror i mjölken

Fältmässig undersökning av gårdar med höga respektive normala halter av fria fettsyror i mjölken Branschintern Rapport nr 727-I 4-2- Fältmässig undersökning av gårdar med respektive normala halter av fria fettsyror i mjölken Inger Andersson och Mats Gyllenswärd Svensk Mjölk Forskning Telefon 771-1919.

Läs mer

DeLaval klövvårdsprogram DeLaval klövbadslösning 500 DeLaval flyttbart klövkar

DeLaval klövvårdsprogram DeLaval klövbadslösning 500 DeLaval flyttbart klövkar DeLaval klövvårdsprogram DeLaval klövbadslösning 500 DeLaval flyttbart klövkar Tjäna på kokomfort DeLaval klövvå För professionell och sä Att kor blir halta kan ha olika orsaker från en obalanserad foderstat,

Läs mer

Lönsam mjölkproduktion

Lönsam mjölkproduktion Lönsam mjölkproduktion ALPRO driftsledningssystem Din lösning varje dag ALPRO är driftsledningssystemet som förser dig med daglig information om din mjölkproduktion. ALPRO-anslutna system ger automatiserad

Läs mer

Attack avfuktare Vedklyvar & tillbehör

Attack avfuktare Vedklyvar & tillbehör Innehåll Sida Attack avfuktare 464-465 Vedklyvar & tillbehör 466-467 Avfuktare Attack 12 Attack 12 är en avfuktare för hemmabruk, Kan användas i de flesta fuktiga utrymmen tvättstuga, källare, garage,

Läs mer

PROBLEM: SVÅRT ATT VÄLJA RÄTT EXPANSIONSKÄRL LÖSNING: ETT RÄTT DIMENSIONERAT TRYCKHÅLLNINGSSYSTEM GÖR ATT VÄRME OCH KYLA FÖRDELAS OPTIMALT

PROBLEM: SVÅRT ATT VÄLJA RÄTT EXPANSIONSKÄRL LÖSNING: ETT RÄTT DIMENSIONERAT TRYCKHÅLLNINGSSYSTEM GÖR ATT VÄRME OCH KYLA FÖRDELAS OPTIMALT PROBLEM: SVÅRT ATT VÄLJA RÄTT EXPANSIONSKÄRL LÖSNING: ETT RÄTT DIMENSIONERAT TRYCKHÅLLNINGSSYSTEM GÖR ATT VÄRME OCH KYLA FÖRDELAS OPTIMALT Solutions for heating and cooling systems FÖRTRYCKTA KÄRL AV BÄLG

Läs mer

Diskar där det passar dig bäst.

Diskar där det passar dig bäst. Diskar där det passar dig bäst. De nya speedmatic Modular-diskmaskinerna från Siemens. Framtiden flyttar in. Den första inbyggda diskmaskinen som hänger med på alla köksidéer. För det egna drömköket finns

Läs mer

Klövbadlösningar. EasyStride HC40

Klövbadlösningar. EasyStride HC40 Klövbadlösningar EasyStride HC40 2 4 3:49 EasyStride Klövbadslösning Art nr 741007861 741007862 741007863 EasyStride 20 l EasyStride 60 l EasyStride 200 l EasyStride är ett flytande desinfektionsmedel

Läs mer

Minimera mjölkningstiden, maximera din produktion

Minimera mjölkningstiden, maximera din produktion Minimera mjölkningstiden, maximera din produktion DeLaval parallellstall P2100 Din lösning varje dag Högre komfort i ditt mjölkningsstall Att vara mjölkproducent är ett tufft, men intressant arbete. Du

Läs mer

ORIGINAL LINE A ANVÄNDARMANUAL

ORIGINAL LINE A ANVÄNDARMANUAL ANVÄNDARMANUAL Maskiner med automatisk vattenpåfyllning UM_SV Part No.: 1764079_01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 ALLMÄN INFORMATION... 4 Inledning...4 Varningar...4 Försiktighetsåtgärder...4

Läs mer

70 RB 50 RB 0 2 b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G RB

70 RB 50 RB 0 2 b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G RB b Y L I N D Q U I S T H E A T I N G RB20 RB50 RB70 R B - P e l l e t s b r ä n n a r e... ger dig en koldioxidneutral eldning och bidrar inte till global uppvärmning eller klimatförändringar. Askan kan

Läs mer

GENIE gasflaska. För en bättre arbetsmiljö. AGA PREMIUM

GENIE gasflaska. För en bättre arbetsmiljö. AGA PREMIUM GENIE gasflaska. För en bättre arbetsmiljö. AGA PREMIUM Smart Praktisk Bärbar Gör livet enkelt. GENIE gasflaskan är en revolutionerande ny produkt från AGA. Med en elegant, bärbar design och smarta innehållsindikatorer

Läs mer

Nyöppnat i Haninge. Nilfisk ALTO Center. För proffs och hemmafixare

Nyöppnat i Haninge. Nilfisk ALTO Center. För proffs och hemmafixare Nyöppnat i Haninge Nilfisk ALTO Center För proffs och hemmafixare Högtryckstvättar och tillbehör för all sorts rengöring utomhus Städ och rengöring ansågs länge som ett fysiskt krävande arbete. Det skrubbades

Läs mer

SÅ LÄTT ATT SKÖTA SIN BESÄTTNING. Det intelligenta öronmärket

SÅ LÄTT ATT SKÖTA SIN BESÄTTNING.  Det intelligenta öronmärket SÅ LÄTT ATT SKÖTA SIN BESÄTTNING Det intelligenta öronmärket Realtids övervakning av var dina kor är Pålitlig brunstbevakning Idisslingsövervakning www.smartbow.at SÅ LÄTT ATT HITTA SINA DJUR Realtids

Läs mer

HANDBOK I ENERGIEFFEKTIVISERING

HANDBOK I ENERGIEFFEKTIVISERING HANDBOK I ENERGIEFFEKTIVISERING Del 10 Mjölkning 2013 Lars Neuman, LRF Konsult 1 Författare: Lars Neuman, energi- och teknikrådgivare, LRF Konsult AB, Ulricehamn. Om handboken Denna handbok är ämnad att

Läs mer

Den ekonomiska lösningen på ett ergonomiskt problem

Den ekonomiska lösningen på ett ergonomiskt problem VacuMyggan VacuMyggan Den ekonomiska lösningen på ett ergonomiskt problem VacuMyggan är en manuell vakuumlyftare som hanterar alla typer av laster. Manövreringen är extremt smidig och snabb. Samtliga funktioner

Läs mer

Huvdiskmaskin WD-6 BECAUSE WE DO CARE

Huvdiskmaskin WD-6 BECAUSE WE DO CARE Huvdiskmaskin WD-6 BECAUSE WE DO CARE Alla installationer skall vara en bra referens! www.wexiodisk.com WD-6 En av marknadens bästa diskmaskiner för små och medelstora kök. WD-6 När du förväntar dig det

Läs mer

LYFTA MED MAXICRANE MAXICRANE

LYFTA MED MAXICRANE MAXICRANE LYFTA MED MAXICRANE Lifts All AB är en av de världsledande tillverkarna av lyftverktyg. Vårt omfattande produktsortiment förser industrier världen över med skräddarsydda ergonomiska lösningar. Vi lyfter

Läs mer

Instruktionsbok DeLaval vakuumpump BVP

Instruktionsbok DeLaval vakuumpump BVP Bruksanvisning i orginal Instruktionsbok DeLaval vakuumpump BVP300-2500 Innehållsförteckning DeLaval BVP300-2500... 9 Säkerhetsföreskrifter... 9 DeLaval vakuumpump BVP300... 13 Allmän beskrivning... 13

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.at Quaturis S HÖRNSKÅPSYSTEM Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja

Läs mer

SWOG. Scandinavian way of grouting. Beslutsamhet ger resultat för våra kunder

SWOG. Scandinavian way of grouting. Beslutsamhet ger resultat för våra kunder SWOG Scandinavian way of grouting Beslutsamhet ger resultat för våra kunder 2 SWOG Scandinavian way of grouting SWOG -serien erbjuder injekteringsanläggningar i varierande storlek och kombinationer för

Läs mer

MIRI PUMPFIX F. Bakvattenventil med inbyggd pump för fekaliehaltigt avloppsvatten

MIRI PUMPFIX F. Bakvattenventil med inbyggd pump för fekaliehaltigt avloppsvatten BSAB R3.13 MIRI PUMPFIX F Bakvattenventil med inbyggd pump för fekaliehaltigt avloppsvatten MIRI PUMPFIX-F bakvattenventil är försedd med inbyggd skärande pump för utpumpning av avloppsvatten vid bakvattenflöde.

Läs mer

rar reglering av kompressor. Systemet är förberett för att kunna styra och kontrollera ett nätverk med upp till sex anslutna kompressorer.

rar reglering av kompressor. Systemet är förberett för att kunna styra och kontrollera ett nätverk med upp till sex anslutna kompressorer. NEWTON HÖGSTA PRESTANDA FÖR DE MEST KRÄVANDE LÖSNINGARNA NEWTON-serien är direktdrivna kompressorer för optimering av energiförbrukning. Låga varvtal och låg arbetstemperatur ger bästa prestanda och förlänger

Läs mer

Miele Torktumlare PT 8000-serien

Miele Torktumlare PT 8000-serien Miele Torktumlare PT 8000-serien Miele kvalitet och mervärde i över 110 år Torktumlarna i PT 8000-serienbygger vidare på Miele-traditionen med många produktfördelar, DryPlus helt enkelt Fem olika storlekar

Läs mer

Se till att underlaget till poolen är stadigt och plant, med grus, marksten eller gjuten platta undertill.

Se till att underlaget till poolen är stadigt och plant, med grus, marksten eller gjuten platta undertill. Terasspool skapa en egen oas Vill du ha en badpool hemlevererad, redo att byggas in på din uteplats eller terass? Då är en terasspool att rekommendera. Här får hela familjen och vännerna plats, för att

Läs mer

Sweepmaster 900 / 980 R/RH

Sweepmaster 900 / 980 R/RH Sweepmaster 900 / 980 R/RH För effektiv sopsugning av medelstora ytor Åkbara sopsugmaskiner med ytkapacitet på upp till 7,200 m 2 /tim Effektiv sopning snabbt och rent Sweepmaster 900/980 R effektiv helt

Läs mer

Professionell tvättutrustning för kommersiella tvätterier. Miele Professional. Immer Besser.

Professionell tvättutrustning för kommersiella tvätterier. Miele Professional. Immer Besser. Professionell tvättutrustning för kommersiella tvätterier Miele Professional. Immer Besser. Om Miele Mieles företagsfilosofi Företaget Miele & Cie. KG startades 1899 av Carl Miele och Reinhard Zinkann

Läs mer

Underbänkdiskmaskin WD-4

Underbänkdiskmaskin WD-4 Underbänkdiskmaskin WD-4 www.wexiodisk.com Vår historia att diska rent Wexiödisk startades 1972 De tre grundarna, med erfarenhet från produktion och utveckling av storköksutrustning såg möjligheten att

Läs mer

Dränkbara slitstarka pumpar för uthyrning, bygg och anläggning, tunnelarbeten, gruvor och andra krävande användningsområden

Dränkbara slitstarka pumpar för uthyrning, bygg och anläggning, tunnelarbeten, gruvor och andra krävande användningsområden Dränkbara slitstarka pumpar för uthyrning, bygg och anläggning, tunnelarbeten, gruvor och andra krävande användningsområden Länspumpar: Minex Minette Minor Major Master Matador Master S Maxi Magnum Slampumpar:

Läs mer

Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01

Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01 Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01 Sommarträning väldigt viktigt Sommarträning är inget tvång men det är bra om du försöker träna under sommaren. Hinner och kan du köra 2-3 pass i veckan löpande under

Läs mer

Kondenserande gaspanna. Varför Vaillant? För att vi erbjuder kraft, effektivitet och tillförlitlighet. ecocraft exclusiv

Kondenserande gaspanna. Varför Vaillant? För att vi erbjuder kraft, effektivitet och tillförlitlighet. ecocraft exclusiv Kondenserande gaspanna Varför Vaillant? För att vi erbjuder kraft, effektivitet och tillförlitlighet ecocraft exclusiv ecocraft exclusiv gaspanna Kraftfull gaspanna för de stora uppdragen i sex effektstorlekar

Läs mer

Modern utrustning och välutbildad personal - en garanti för precision och effektivitet

Modern utrustning och välutbildad personal - en garanti för precision och effektivitet Göran Lindvall VD Direkt nr. 0923-794 00 Mobil nr. 070-246 58 70 Kenneth Andersson schef Direkt nr. 0923-794 02 Mobil nr. 070-317 53 41 Kjell Lindfors Teknik - Konstruktion Direkt nr. 0923-794 01 Mobil

Läs mer

DeLaval mixrar Kraftfulla, effektiva, robusta och pålitliga

DeLaval mixrar Kraftfulla, effektiva, robusta och pålitliga DeLaval mixrar Kraftfulla, effektiva, robusta och pålitliga Stationära mixrar bättre mixning, bättre foder En foderrådgivares rekommendationer kan ofta vara mycket detaljerade och exakta. Men med en stationär

Läs mer

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Potatissättare i GL B-serien Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Utformad för växande framgång: GL B-serien Perfekt för potatisodling med kvalitet: när den -radiga potatissättaren

Läs mer