glad och solig sommar! alla boende tillönskas en

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "glad och solig sommar! alla boende tillönskas en"

Transkript

1 Nr 2 juni 2008 Viktiga telefonnummer och webbsida brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet under första torsdagen i månaden kl med början efter sommaruppehållet HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, HANDEN , fax (Administration och förvaltning). HSB Kundservice/Felanmälan Du kan även gå in på Under rubriken tjänster finner Du rubriken Felanmälan via webb/teknisk förvaltning. Klicka där. Välj namnet på Din bostadsrättsförening och gör därefter Din anmälan. Störningsjour Anticimex Skadedjursbekämpning (kostnadsfri hjälp) Uppge försäkringsnummer *1, Brandkontoret Hissjouren HSB Jour (vid akuta fel som inte kan vänta till vardagen därpå) Nästa nummer av Satelliten utkommer under september Du är alltid välkommen med Dina textbidrag eller synpunkter till redaktionen för Satelliten via Föreningsexpeditionen, Lejonets gata 383, HANINGE eller via brf.tellus@ownit.nu Vill Du ha med något i nästa nummer av Satelliten är sista dag för inlämning av material den 25 augusti I detta nr bl a: Viktiga telefonnummer Rapport ifrån årsstämman Presentation av styrelsen Värmekulvertarna utbytta Sophantering och återvinning Energiprojektet Grilla på balkongen? - Matlagning utan öppen eld okay! Viktigt att tänka på om Du säljer lägenheten Varning Värmerör i golv och under dörrtrösklarna! alla boende tillönskas en glad och solig sommar! Föreningslokal finns på Lejonets gata 383, för privata tillställningar av familjekaraktär. Hyra 500:- per uthyrning. För visning och frågor, tv Mikael Andersson Bokning sker via HSB, , fax Bastu finns på Lejonets gata 384. Kostnad 20:- per besök. Kontakta HSB för betalning. För visning och frågor, tv Mikael Andersson Elektronisk bokningstavla finns innanför dörren på kv plan. Använd din APTUS-bricka. Den både öppnar dörren och används för bokning av tid. Träningslokal finns på Lejonets gata 385. Kostnad 500:-/år. Kontakta HSB för betalning. För visning och frågor, Jimmy Åbom Använd din APTUS-bricka. Den öppnar dörren.

2 Rapport från årsstämman den 24 april Föreningsstämman hölls torsdagen den 24 april 2008, kl i Brandbergsskolan. Vi behandlade årsredovisningen för tiden 1 januari december Efter revisorernas granskning och efter sedvanlig genomgång på stämman, godkändes styrelsens årsredovisning för 2007, och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Motioner Tre motioner med olika frågeställningar hade inkommit till stämman. Hela motionerna och hela förslagen till svar till stämman från styrelsen finns intaget i årsredovisningen för Men i korthet behandlades följande: Dels en motion om att övergå från nuvarande kollektiva el till individuell debitering. Dels en motion om att hålla brandgatorna fria från parkerade bilar och dels en motion med förslag om att överlåta renovering av badrum på styrelsen. Vad gäller övergång till individuell el så informerade styrelsen i korthet att om och när det blir aktuellt så kommer bostadsrättsföreningen fortsättningsvis att köpa in all el. Styrelsen kan på så sätt förhandla fram bättre pris och man slipper alla abonnemangsavgifter som elbolagen annars skulle ta ut. Genom installation av mätare för varje lägenhet delar sedan föreningen upp elkostnaden efter förbrukning till respektive medlem. Vad gäller de viktiga brandgatorna önskade denne motionär att de som parkerar och hindrar framfarten på brandgatorna skall uppmärksammas i Satelliten att inte göra det. Härmed gjort. Så avslutningsvis vad gäller badrummen, så är det en fråga som mycket väl kan utföras som en gemensam upphandling via bostadsrättsföreningen, men den är inte aktuell för närvarande så beslut i frågan får tas av en stämma längre fram i tiden. Stämman ansåg sammanfattningsvis motionerna vara besvarade enligt styrelsens förslag som varit utskickat. Förtroendevalda vid stämman Vid valen till styrelsen skedde några förändringar. Enligt valberedningens förslag omvaldes Frans Ibsen och nyvaldes Petra Söderlund och Björn Nilsson som ordinarie ledamöter på två år. I enlighet med möjligheterna i de nya stadgarna, sedan förra året, valdes inga suppleanter. Styrelsen vill på hela föreningens vägnar tacka avgående ledamöterna Bengt Nilsson och Hans Thunström för deras fina insatser i styrelsearbetet. Stort och varmt tack till er båda! Erik Andersson omvaldes som föreningsvald revisor på ett år och som revisorssuppleant omvaldes Matti Grüner. Hela styrelsens sammansättning, samt förtroendevalda ser Du på nästa sida. Styrelsen tackar, sist men inte minst, för den trevliga stämmokvällen, samt för Ert förtroende till oss att få leda föreningen. Varmt tack! Styrelsen för HSBs brf Tellus genom Frans Ibsen Ordförande

3 Här är styrelsen efter föreningsstämman den 24 april 2008 Frans Ibsen... ordförande, ekonomiansvarig Mikael Andersson... vice ordförande Iliana Vakanova... sekreterare Björn Nilsson... ledamot Bengt Pettersson... ledamot Lars-Göran Svensson... ledamot Petra Söderlund... ledamot Conny Bokvist... ledamot utsedd av HSB Bo Widerdal... suppleant utsedd av HSB Revisorer Erik Andersson... ordinarie Matti Grüner... suppleant Valberedning Hans Thunström... sammankallande Mattias Laestander Monica Ljuslund HSB Felanmälan via Webb Du kan felanmäla hos HSB Kundservice , men Du kan även gå in på HSBs hemsida Under rubriken tjänster finner Du rubriken Felanmälan via webb/teknisk förvaltning. Klicka där. Välj namnet på Din bostadsrättsförening och gör därefter Din anmälan.

4 Värmekulvertarna utbytta På vissa håll i föreningen har det grävts som om vi hade varit utsatta för en mullvadsinvation! Tanken var ursprungligen att endast göra mindre underhållsarbeten på våra värmekulvertar och byta ut vissa delar på gavlarna mellan husen. Men när rören hade frilagts visade sig jobbet vara betydligt större än väntat. Vem skulle väl ens vilja tänka på vilka problem vi skulle kunna ha fått i lägenheterna om det hade uppstått en värmeläcka i marken under vintertid när värmen körs för fullt och värmen behövs som mest! Kanske med frost och snö och naturligtvis med mycket svårare arbetsförhållanden. Styrelsen vill därför tacka vår entreprenör Infjärdens Värme AB å det varmaste för att man med så kort varsel kunde fortsätta men kulvertbytet och möjliggöra att vårt system nu blivit intakt. Styrelsen vill också tacka alla er medlemmar som på ett eller annat sätt blivit berörda av arbetena för ert tillmötesgående och er förståelse. Balkonginglasning generellt bygglov Önskar Du förlänga säsongen på balkongen och funderar på att glasa in balkongen? Du vet säkert att man behöver ha bygglov för det, men föreningen har ett generellt bygglov, så Du slipper den kostnaden. Däremot får man inte sätta upp en inglasning hur som helst bara för den sakens skull. För att få ha en inglasning måste Du nämligen först ha ett avtal med föreningen om ansvar, underhåll, försäkring, mm. Ring HSB i Handen så skickar de avtalet så allt blir i sin ordning.

5 Grilla på balkongen? Matlagning utan öppen eld okay! Styrelsen har fått frågan angående vilka regler som gäller för grillning på balkongen. Det som gäller och som vi skrivit om i tidigare nummer av Satelliten är sammanfattningsvis att matlagning utan öppen eld är okay. Alltså absolut ingen öppen låga med tex gasolgrill eller användning av grillkol. Detta givetvis av brandskäl och för att undvika matos till grannarna. Kodbricka till miljöhus och grovsoprum Som du säkert redan noterat via anslag och föreningens intern-tv så har låsningen på miljöhus och grovsophus bytts från miljökort till en sk elektronisk droppe. Om du inte har den nya elektroniska nyckelbrickan kontaktar du HSB-kontoret på tfn så hjälper de dig Numret till Polisen var du än är! Drabbad av skador och inbrott? Kontakta polisen. Polisen har infört ett nytt lätt telefonnummer som skall göra att man kommer fram snabbare i akutsituationer än att i onödan belasta larmnumret 112. Lägg på minnet och ring det när Du behöver nå polisen Vid larm ring är fortfarande nödnumret du ska ringa vid akut hjälp och då det är fara för liv, egendom eller miljö. Nödnumret 112 är till för dig som behöver omedelbar hjälp av till exempel polis, räddningstjänst eller ambulans. Seniorverksamhet Lejonets gata 383, nb Måndagsklubben Måndagsklubben har sin verksamhet på måndagar kl med kaffe och kortspel mm. Trivselklubben Trivselklubben har möten första onsdagen i varje månad. Mötena aviseras på anslagstavlorna i portarna. På måndagar har trivselklubben Chi Gong kl Flera är välkomna!

6 Sophantering och återvinning Miljöhus Vi i brf Tellus värdesätter och eftersträvar en miljöanpassad och välskött hantering av våra sopor inom föreningen. Inom vår förening finns därför bra möjligheter till källsortering. Våra tre miljöhus Jupiter, Venus och Saturnus är placerade strategiskt för att möjliggöra åtkomst för alla som återvinner. I de kan du lätt sortera avfall som papper, kartong, glas, metall, plast, batterier, glödlampor mm. Varje miljöhus är utrustat med anvisningar om hur du sköter återvinningen på rätt sätt! Besöksadresser: Jupiter: Tvillingarnas gata 308 (vid vändplan) Venus: Tvillingarnas gata 312 (vid vändplan) Saturnus: Lejonets gata 386 (på parkering) Öppettider Miljöhusen är öppna dygnet runt. En särskild passerbricka erfordras för att komma in. Passerbrickan fungerar i den miljöstation som ligger närmast Din bostadsadress.. Grovsopor Du kan även visa att du värnar om vår gemensamma miljö och omgivning genom att använda vårt soprum för grövre sopor. Där kan du ställa större sopor som möbler, elektronikavfall och överbliven byggnadsmaterial. Besöksadress: Grovsoprummet är beläget på långsidan i garagebyggnaden vid vändplanen på Lejonets gata, intill garageporten. Du kommer in med samma passerbricka som till ditt närmaste miljöhus. Av vikt är att borttappad bricka anmäls till HSB-kontoret och att brickan överlämnas till de nya nyttjarna vid lägenhetsöverlåtelser. För att underlätta arbetet för personalen som hämtar soporna och för att undvika att föreningen ådras extra kostnader för felaktig sortering är det av yttersta vikt att soporna ställs på rätt ställe! Större sopor som kartong- och trälådor skall därför delas upp i mindre bitar innan de slängs i anvisad container för återvinning! Detta gäller all återvinning inom föreningen. Möbler och skräp får under inga omständigheter lämnas utanför miljöhus och grovsoprum eller ställas på föreningens gårdar. Återvinningscentralen i Jordbro Nu har bomsystemet med passerkort till återvinningscentralen i Jordbro också kommit igång! Har du som boende inom föreningen fått erbjudande om anmälan för passerkort kan du använda även denna möjlighet för att på ett smidigt sätt se till att dina sopor återvinns. I återvinningscentralen kan det mesta slängas och det är extra behändigt att åka dit med större mängder av sopor som uppstår när du till exempel renoverar ditt hem eller gör dig av med möbler och hushållsmaskiner. Telefon: E-post: kundservice@srv-atervinning.se Hemsida: Öppettider på återvinningsstationen på Rörvägen 23 i Jorbro: Tisdag torsdag Fredagar Lördagar Söndagar

7 Behöver Du Din P-plats? Flera står på kö nu Vi har en längre tid haft brist på lediga P-platser. Om Du hyr P-plats eller garage och vet med Dig att Du inte längre behöver bilplatsen? Tag då kontakt med HSB, , så ordnar de med upphörande av platsen samtidigt som Du hjälper någon som står på tur i kön. Anslagstavlan Vill Du byta, köpa eller sälja? - Annonsera på anslagstavlan! På Anslagstavlan i Satelliten kan Du som medlem i HSB brf Tellus annonsera gratis. Medlemstidningen Satelliten utkommer fyra gånger om året. Kanske du behöver en originalkökslucka och kanske någon annan granne samtidigt just skall slänga ut sitt kök och bygga nytt? Kanske du har en originalinnerdörr som du inte behöver och någon annan saknar den? Vill Du lämna annonsmaterial kontaktar Du Satellitens redaktion via HSB-kontoret SÄLJES Takbox 70 x 230 cm, 35 cm hög Grå, välvårdad - Pris: 500:- Kontakta: Gun Dalberg, Öppet- och telefontider på HSB Förvaltningskontor Sleipnervägen 115, HANDEN Tel , fax (15 maj - 15 september) Måndag - torsdag Fredagar Vid akuta fel under helgerna, som inte kan vänta till vardagen därpå, HSB Jouren

8 Viktigt att tänka på om Du säljer lägenheten När Du säljer lägenheten är det många saker som är viktiga att tänka på. Vi har skrivit om det förra året men tar det i repris på begäran. Här är några tips. 1 Bostadsrättsföreningen är medlemmarnas gemensamma egendom och när man säljer sin bostadsrätt så är det egentligen inte lägenheten man säljer. Det man säljer är rätten att bo i just den lägenheten och de rättigheter (och skyldigheter) i övrigt som man har som medlem inom föreningen. För att ekonomin i bostadsrättsföreningen skall fungera, gäller det således att alla medlemmar inte bara har sina rättigheter, utan även fullgör sina skyldigheter gentemot föreningen. 2 Om Du vill sälja Din bostadsrätt skall Du lämna in ett exemplar av överlåtelseavtalet till styrelsen för brf Tellus via HSB kontoret. Det sker då en prövning av om Din tilltänkte köpare har ekonomiska förutsättningar att få bli medlem i brf Tellus. Som köpare måste man ha årsinkomst på minst :- och inte ha några allvarliga betalningsanmärkningar. Man måste också vara skötsam. Om Din tilltänkte köpare inte uppfyller de kraven och den tilltänkte köparen inte godkänns av föreningen som medlem, så fullföljs inte överlåtelsen. Du står då kvar som ansvarig för lägenheten och är skyldig att betala avgiften för lägenheten tills bostadsrätten blir såld till någon annan person som föreningen kan godta som medlem. 3 Som säljare har Du upplysningsskyldighet om det finns några fel i lägenheten som Du känner till. Det är därför viktigt att Du påtalar eventuella fel till en tilltänkt köpare så det inte blir problem sedan tex med frågor om dolda fel som Du kan vara ansvarig för. 4 I samband med flyttning skall Du anmäla till HSB felanmälan och begära lägenhetskontroll. Lägenhetskontrollen avser föreningens installationer för vatten, avlopp och el. Lägenhetskontrollen avser endast det som föreningen är ansvarig för och fritar inte säljare och köpare ifrån sin upplysningsplikt respektive undersökningsplikt. 5 Överlämna inga nycklar till den tilltänkte köparen förrän på tillträdesdagen och när Du vet att Din köpare är godkänd som medlem av föreningen och att Din ekonomiska affär är klar. Men när allt är klart så se till att överlämna alla nycklar till lägenheten och allmänna utrymmen, samt bokningscylinder för tvättstugan. 6 Gör även en visning av de allmänna utrymmena och berätta det Du vet om föreningen så den nya medlemmen hittar rätt i föreningen. Lämna gärna över Din senaste årsredovisning som också innehåller ett praktiskt avsnitt som heter Hitta Rätt! i bostadsrättsföreningen. Saknar du den så kontaktar Du HSB kontoret så ordnar de ett extra exemplar som Du kan lämna över. 7 Det var några tips. Lycka till!

Nr 3 oktober 2008. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning).

Nr 3 oktober 2008. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning). Nr 3 oktober 2008 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet under andra torsdagen i månaden kl 18.30 12.00 med början 2008-10-09.

Läs mer

se sid 7! Nr 4 december 2008 HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning).

se sid 7! Nr 4 december 2008 HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning). Nr 4 december 2008 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet under andra torsdagen i månaden kl 18.00 19.00. HSBs brf Tellus,

Läs mer

Trevlig sommar! Styrelsen önskar alla en. Nr 2 juni 2007

Trevlig sommar! Styrelsen önskar alla en. Nr 2 juni 2007 Nr 2 juni 2007 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet första torsdagen i månaden kl 18.30 20.00. OBS! sommarstängt. Öppnar

Läs mer

Styrelsen önskar alla en trevlig höst! Vi behöver en ansvarig för vårt gym!

Styrelsen önskar alla en trevlig höst! Vi behöver en ansvarig för vårt gym! Nr 3 oktober 2007 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet första torsdagen i månaden kl 18.30 20.00. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret

Läs mer

I detta nr bl a: Styrelsen önskar alla medlemmar en. Nr 1 mars 2008

I detta nr bl a: Styrelsen önskar alla medlemmar en. Nr 1 mars 2008 Nr 1 mars 2008 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet första torsdagen i månaden kl 18.30 20.00. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret

Läs mer

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År! Nr 4 December 2009 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.se brf.tellus@brftellus.se Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet 2:a torsdagen i månaden kl 18:30-20:00 HSB ServiceCenter Förvaltning

Läs mer

Nr 2 Juni 2009. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning).

Nr 2 Juni 2009. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning). Nr 2 Juni 2009 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.se brf.tellus@brftellus.se Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet 2:a torsdagen i månaden kl 18:00-19:00, dock ej under sommaren

Läs mer

Nr 3 september 2009. HSB ServiceCenter Förvaltning och Felanmälan E-post:servicecenter@stockholm.hsb.se 08-785 35 00

Nr 3 september 2009. HSB ServiceCenter Förvaltning och Felanmälan E-post:servicecenter@stockholm.hsb.se 08-785 35 00 Nr 3 september 2009 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.se brf.tellus@brftellus.se Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet 2:a torsdagen i månaden kl 18:00-19:00 HSB ServiceCenter Förvaltning

Läs mer

Nr 1 mars 2007 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition HSBs brf Tellus, HSB-kontoret En Glad

Nr 1 mars 2007 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition HSBs brf Tellus, HSB-kontoret En Glad Nr 1 mars 2007 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet första torsdagen i månaden kl 18.30 20.00 HSBs brf Tellus, HSB-kontoret

Läs mer

Bostadsrättföreningen BALDER. Årsredovisning för verksamhetsåret 2012-05-01-2013-04-30

Bostadsrättföreningen BALDER. Årsredovisning för verksamhetsåret 2012-05-01-2013-04-30 Bostadsrättföreningen BALDER Årsredovisning för verksamhetsåret 2012-05-01-2013-04-30 HSB bostadsrättsförening Balder i Haninge K A L L E L S E Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening BALDER i Haninge kallas

Läs mer

I detta nr bl a: Styrelsen önskar alla medlemmar en. Nr 4 december 2007

I detta nr bl a: Styrelsen önskar alla medlemmar en. Nr 4 december 2007 Nr 4 december 2007 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.net brf.tellus@ownit.nu Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet första torsdagen i månaden kl 18.30 20.00. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Nr 1 mars/april 2009. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning).

Nr 1 mars/april 2009. HSBs brf Tellus, HSB-kontoret Sleipnervägen 115, 136 42 HANDEN 785 30 70, fax 777 81 06 (Administration och förvaltning). Nr 1 mars/april 2009 Viktiga telefonnummer och webbsida www.brftellus.se brf.tellus@brftellus.se Föreningsexpedition - Lejonets gata 383. Öppet under andra torsdagen i månaden kl 18.00 19.00 HSBs brf Tellus,

Läs mer

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta Välkommen till HSB Brf Rönnen Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta 2 Innehåll sidan Välkommen till... 3 Rönnens styrelse... 4 Information om försäkring...

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

Att bo i Brf Ställets Bygata

Att bo i Brf Ställets Bygata Hej och varmt välkommen till! Med denna broschyr vill styrelsen hälsa dig välkommen till vår förening och samtidigt passa på att lämna lite information om ditt nya boende. Informationen är svar på frågor

Läs mer

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad Välkommen till Brf Midgård i Karlstad hem.bredband.net/mid 2010-06-22 Brf Midgård i Karlstad 2010/2011 hem.bredband.net/mid Ordförande Sekreterare Ledamot Kristina Dedorson Johanna Andersson Nils Lidén

Läs mer

MÅNADSINFORMATION JUNI 2007

MÅNADSINFORMATION JUNI 2007 www.skogalundsklippan.com MÅNADSINFORMATION JUNI 2007 Skolexamen,, värme,, bad... Information från Nya grannar Styrelsen Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat

Läs mer

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER INFORMATION OCH TRIVSELREGLER Välkommen till Bostadsrättsföreningen Domarringen 1! Styrelsen har utarbetat Information och trivselregler som ska ses som ett komplement till föreningens stadgar samt till

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

www.brftellus.se Hitta rätt i HSBs brf Tellus Vår bostadsrättsförening

www.brftellus.se Hitta rätt i HSBs brf Tellus Vår bostadsrättsförening Spara denna årsredovisning, den tillhör lägenheten och du kan behöva den vid försäljning och kontakt med din bank. Hitta rätt i HSBs brf Tellus Vår bostadsrättsförening 2016 www.brftellus.se Översiktskarta

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler

Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler Viktiga telefonnummer och e-postadresser. Drift och skötsel, felanmälan vardagar 7:00 17:00: 08-560 502 19 eller www.jensendrift.se Jouranmälan utanför kontorstid Vardagar 17.00

Läs mer

MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2007

MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2007 www.skogalundsklippan.com MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2007 Skolorna har startat,, äpplen har plockats... Information från Nya grannar Styrelsen Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

MÅNADSINFORMATION APRIL 2008

MÅNADSINFORMATION APRIL 2008 www.skogalundsklippan.com MÅNADSINFORMATION APRIL 2008 Kalla nätter men våren är här... Information från Nya grannar Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat någon

Läs mer

Vi på Berget. Under våren har styrelsen fortsatt arbetet med att förbättra i föreningen. SRV levererar nya sopbehållare: 27 aug

Vi på Berget. Under våren har styrelsen fortsatt arbetet med att förbättra i föreningen. SRV levererar nya sopbehållare: 27 aug Informationsblad nr.2 & 3 Aug 2015 Vi på Berget I detta nummer Första sidan Styrelsen informerar Viktiga datum 2015 Sortering av matavfall Sid 2 Bergets dag Ansvarsområden Sid 3-4 Stämmoprotokoll 2015

Läs mer

Loke NYTT MMEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE

Loke NYTT MMEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE Nr 3, mars 2016 Loke NYTT MMEDLEMSINFORMATION FÖR BOENDE I BRF LOKE WWW.BRFLOKE.SE Källa: http://www.skovdefilmfestival.se/ Hänt under mars Bäste Loke medlem. Hoppas att ni har haft en glad påsk med massor

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön!

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön! Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön! Varmt välkommen till vår förening! Vi hoppas att du ska trivas här hos oss! Här har vi samlat lite information som vi tror att du kan ha nytta av som

Läs mer

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information Välkommen till Brf Allmän information 2018:1 Funderar du på att köpa (eller har) en bostadsrättslägenhet i brf? Det glädjer oss att du/ni har köpt en lägenhet eller funderar på att bosätta er på Ön och

Läs mer

Välkommen till BRF Ekensbergs udde

Välkommen till BRF Ekensbergs udde Välkommen till BRF Ekensbergs udde (Flygfoto Stockholm/Nils-Åke Siversson, Stockholmskällan) Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde. När man

Läs mer

Stölder. Håll gärna ögonen öppna och meddela styrelsen om ni ser eller hör något. Städ- och fixardagen. Tvättstugorna. Soprummen

Stölder. Håll gärna ögonen öppna och meddela styrelsen om ni ser eller hör något. Städ- och fixardagen. Tvättstugorna. Soprummen Ekegårdsbladet September 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se Detta blad kan även fås via e-post Gå in på vår hemsida www.ekegarden.se och följ instruktionerna. Nu nalkas höstens friska luft och

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2011-09-20 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Den här informationen

Läs mer

Kontakta gärna Hazze Molin, telefon 08-767 03 55, om det är någon ytterligare information du efterfrågar i pappersformat.

Kontakta gärna Hazze Molin, telefon 08-767 03 55, om det är någon ytterligare information du efterfrågar i pappersformat. Hej! Här kommer en sammanställning av den information som vi har publicerat på www.korvetten.se sedan förra utdraget som skickades ut den 2010-07-02. Hemsidan innehåller dock en mängd information i fasta

Läs mer

BRF TIMOTEJEN

BRF TIMOTEJEN BRF TIMOTEJEN 2011-03-14 VAD ÄR EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING? En bostadsrättsförening (brf) är en ekonomisk förening en sorts bostadsföretag med syfte att upplåta lägenheter med bostadsrätt, på obestämd tid.

Läs mer

Flera nyinflyttade har kommit till vårt hus under våren. Vi hälsar alla nya medlemmar välkomna och hoppas ni ska trivas.

Flera nyinflyttade har kommit till vårt hus under våren. Vi hälsar alla nya medlemmar välkomna och hoppas ni ska trivas. 1 Föreningens webbplats http://www.gbghus45.se Hej! Hoppas ni alla har njutit av den fina sommaren. Nu ser vi fram emot en fin höst. Tillsammans med Riksbyggen är ambitionen alltid att göra vårt bästa

Läs mer

I samband med årsmötet finns även möjlighet att ställa frågor till styrelsen. Inkomna motioner skall behandlas av stämman.

I samband med årsmötet finns även möjlighet att ställa frågor till styrelsen. Inkomna motioner skall behandlas av stämman. Inbjudan Föreningens årsstämma kommer i år att hållas på Mornington Hotell, Norrbyvägen 30, Tisdagem den 21 Maj 2018. Det kommer att vara affischerat i entrén. Konferenslokalen är högst upp! Agenda för

Läs mer

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Välkomstbrev Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening Innehållsförteckning SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Styrelsen... 2 Välkomna...

Läs mer

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19

TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 1 TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stören 19 Bifogat finner du uppdaterade trivselregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

KURSKATALOG 2014-2015 HSB NORRA STOR-STOCKHOLM

KURSKATALOG 2014-2015 HSB NORRA STOR-STOCKHOLM KURSKATALOG 2014-2015 HSB NORRA STOR-STOCKHOLM Sida 2 KUNSKAP MOTIVATION EKONOMI INSPIRATION STYRKA KOMPETENS GLÄDJE TRYGGHET UTBYTE WEBB UTVECKLING FÖRVALTNING KALENDARIUM 2014 DATUM KURS TID SIDAN SEPTEMBER

Läs mer

Välkommen till BRF Lerlåset.

Välkommen till BRF Lerlåset. Välkommen till BRF Lerlåset. Bostadsrättsföreningen finns på Lerbäcksgränd i Hagsätra och förfogar över 168 lägenheter. Du som boende i bostadsrättsföreningen Lerbäcksgränd har tillgång till flera tvättstugor,

Läs mer

Sommarmeddelande. Från styrelsen RB Bostadsförening SKÄRAN

Sommarmeddelande. Från styrelsen RB Bostadsförening SKÄRAN Sommarmeddelande Från styrelsen RB Bostadsförening SKÄRAN Vi i styrelsen vill tacka för att vi fick Ert fortsatta förtroende. Vi vill passa på att önska alla en trevlig sommar och lämna lite information.

Läs mer

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva TILL HSB:s Bostadsrättsförening ÖRBY SLOTT Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva Det är att äga hus och utemiljö tillsammans, att hjälpas åt att vårda den gemensamma egendomen. Att känna gemenskap,

Läs mer

MÅNADSINFORMATION JUNI 2010

MÅNADSINFORMATION JUNI 2010 www.skogalundsklippan.com MÅNADSINFORMATION JUNI 2010 Sommar sommar sommar... Information från Nya grannar Styrelsen Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat någon

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Styrelsens konstituering

Styrelsens konstituering Styrelsens konstituering Efter val på föreningsstämman och konstituering har styrelsen följande utseende och ledamöterna följande ansvarsområden: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Styrelseledamot

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. l TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten Utgåva 2/2011-11-29 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Brf Vindsslottet Januari 2008

Brf Vindsslottet Januari 2008 Nyhetsbrev januari 2008 Hänglås garage De hänglås som ni har idag till garageburarna måste lämnas tillbaka till Sollentuna hem enligt tidigare information från Sollentunahem. Du kan kvittera ut ett nytt

Läs mer

Kåpan Nytt. Parkering i och kring Kåpan JUNI 2008

Kåpan Nytt. Parkering i och kring Kåpan JUNI 2008 JUNI 2008 Kåpan Nytt Parkering i och kring Kåpan Innehåll: Parkering i och kring Kåpan (sid 1-2) Grovsoprummet (sid 2) Värmepumpen en följetong (sid 3) Garaget en följetong (sid 3) Nytt i föreningen (sid

Läs mer

Välkomna till Brf. Furumossen

Välkomna till Brf. Furumossen Välkomna till Brf. Furumossen En liten lathund för dig som flyttar in i Furumossen. Lägenhetsnycklar och Tv-nyckel har ni övertagit av den eller de ni köpt er bostadsrätt från. Lägenhetsnyckeln går även

Läs mer

INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA

INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA 2016-1 2016-01-02 Sida 1 Styrelsen Informerar Informationsbrev till medlemmarna 2016-1 Hej alla medlemmar! Styrelsen hoppas att ni alla fått ett gott slut på 2015 och

Läs mer

Boendeguide till Brf Björkslingan

Boendeguide till Brf Björkslingan Boendeguide till Brf Björkslingan Denna boendeguide innehåller information om vad Du som bostadsrättsinnehavare och boende i Brf Björkslingan bör känna till. Utöver denna skrift bör Du även ta del av de

Läs mer

MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2015

MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2015 www.skogalundsklippan.com MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2015 Information från Nya grannar Än är det behaglliig temperatur ii lluften Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om

Läs mer

MÅNADSINFORMATION MAJ 2014

MÅNADSINFORMATION MAJ 2014 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION MAJ 2014 Sommarvärme,, piingst Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat någon sedan förra

Läs mer

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva TILL HSB:s Bostadsrättsförening ÖRBY SLOTT Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva Det är att äga hus och utemiljö tillsammans, att hjälpas åt att vårda den gemensamma egendomen. Att känna gemenskap,

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

MÅNADSINFORMATION MAJ 2015

MÅNADSINFORMATION MAJ 2015 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION MAJ 2015 Tiiden mellllan hägg och syren är här Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat

Läs mer

Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade!

Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Vi hälsar dig välkommen och hoppas att du skall trivas i din lägenhet och med vår bostadsrättsförening.

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01 VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP Nu har du blivit medlem i en kooperativ bostadsrättsförening. Det är något alldeles speciellt med en bostadsrätt i HSB. Tillsammans

Läs mer

Senast reviderad: 2013-03

Senast reviderad: 2013-03 Välkomna till Vi vill hälsa dig välkommen som medlem till Brf Trädgården i Karlstad och hoppas att du kommer trivas här. Här kommer information som varje medlem bör känna till. Är det något du funderar

Läs mer

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg

Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening Masten i Göteborg Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi

Läs mer

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna. Januari 2011 Sid 1. http://www.hsb.se/stockholm/anderstorp

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna. Januari 2011 Sid 1. http://www.hsb.se/stockholm/anderstorp Anderstorpar n Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Januari 2011 Sid 1 http://www.hsb.se/stockholm/anderstorp Föreningsstämman 2010 2010 års föreningsstämma hölls torsdagen

Läs mer

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Medlemsinformation Innehåll Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Föreningsstämma Styrelse Praktisk information Vicevärd Fastighetsskötare Med mera HSB Brf Linghem Trastsångsvägen 2-132

Läs mer

Medlemsbladet I D E T H Ä R N U M R E T : O K T O B E R 2 0 1 3. Nya styrelsen. UBC = Fastum. Bedrägeriförsök. Städdagen. Hängrännor.

Medlemsbladet I D E T H Ä R N U M R E T : O K T O B E R 2 0 1 3. Nya styrelsen. UBC = Fastum. Bedrägeriförsök. Städdagen. Hängrännor. Brf. Oden 2 i Märsta Stationsgatan 23 B, gård 195 42 Märsta Medlemsbladet O K T O B E R 2 0 1 3 I D E T H Ä R N U M R E T : Nya styrelsen UBC = Fastum Bedrägeriförsök Städdagen Hängrännor Stadgar Valberedning

Läs mer

BRF RENEN 21 ORDNINGSREGLER Uppdaterad: 2011-05-23

BRF RENEN 21 ORDNINGSREGLER Uppdaterad: 2011-05-23 ORDNINGSREGLER Uppdaterad: 2011-05-23 För allas trevnad rekommenderas medlemmarna i Brf Renen 21 att beakta reglerna i Brf Renen 21 stadgar samt följande ordningsregler: Balkonger: Balkongerna får inte

Läs mer

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer

Att bo på Brittsommargränd

Att bo på Brittsommargränd 1(5) Att bo på Brittsommargränd Allmänt Brittsommars Samfällighetsförening är en anläggningssamfällighet bestående av 24 enskilt ägda hus (12 parhus) med tillhörande tomter. Tillsammans disponerar dessa

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD TILLSAMMANS är vi över en halv miljon medlemmar. Du som bor i HSB är i gott sällskap. Cirka 345 000 av medlemmarna bor i HSBs bostadsrättsföreningar,

Läs mer

brf Viksäng Strand Trivselregler och information om våra hus Rev. 2015-11-08

brf Viksäng Strand Trivselregler och information om våra hus Rev. 2015-11-08 Trivselregler och information om våra hus Från A till Ö...... för att vi ska trivas så bra som möjligt i vår bostadsrättsförening. Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får enbart ske med föreningens

Läs mer

Ordningsregler för Brf Assessorerna

Ordningsregler för Brf Assessorerna Ordningsregler för Brf Assessorerna Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i en bostadsrätt innebär gemensamt ansvar. Som medlem och hyresgäst i föreningen har du

Läs mer

Vi på Berget. I föreningslokalen pågår nu renovering av WC som kommer att bli handikappsanpassad. Glad sommar önskar styrelsen!

Vi på Berget. I föreningslokalen pågår nu renovering av WC som kommer att bli handikappsanpassad. Glad sommar önskar styrelsen! Informationsblad nr. 2 & 3 2016 Vi på Berget I detta nummer Första sidan Styrelsen informerar Viktiga datum 2016 Miljöhusen Sid 2 Ansvarsområden Bergets dag Sid 3-6 Stämmoprotokoll 2015 Sid 7 Rökning och

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 2013 i november VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 Vår förening bildades 1978 och den består av 84 lägenheter som samtliga är bostadsrätter. Att bo i bostadsrätt. Att köpa en bostadsrätt

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

TRE DAMER Nr 73 Oktober 2011

TRE DAMER Nr 73 Oktober 2011 TRE DAMER Nr 73 Oktober 2011 Eva Bonnier Hanna Pauli MEDLEMSBLAD FÖR BOENDE I RIKSBYGGENS BOSTADSRÄTTSFÖRENING TRE DAMER Kata Dalström Styrelsens kommande möten Styrelsen träffas nästa gång den 7 november,

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Högsåker. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Högsåker Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Vice sekreteraren har ordet.

Vice sekreteraren har ordet. Mars 2010 Vice sekreteraren har ordet. Nu blir dagarna längre och ljusare och snart är våren här igen. Vintern har verkligen varit riktigt snörik och vit. Våra fastighetsskötare som sköter snöröjningen

Läs mer

BRF. FISKVERKET. Ordningsregler. Utgåva 2

BRF. FISKVERKET. Ordningsregler. Utgåva 2 BRF. FISKVERKET Ordningsregler Utgåva 2 November 2011 1 Innehållsförteckning: Sida Allmänt 3 I våra lägenheter 3 På våra balkonger 3 I vårt trapphus och loftgångar 4 Säkerhet 4 På vår gård 5 I våra badrum

Läs mer

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76 Brf Flottiljen Årsredovisning 2017 Foto Lena Malmborg 76 Att bo i en bostadsrättsförening vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Tegelviksgatan 37-39 116 41 Stockholm Brf Sofia Strand, Tegelviksgatan 39, 116 41 Stockholm Sida 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand!

Läs mer

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Några av fördelarna du får som HSB-medlem Centrala avtal som sänker kostnader Tack vare att vi är så många i HSB kan vi teckna förmånliga avtal

Läs mer

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma.

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Välkomstpärm Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Under åren 1940-41 byggdes våra hus och förvaltades av Familjebostäder AB fram till 2009 då Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14

Läs mer

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas.

Förutom bostadsrättsföreningens stadgar gäller följande regler för att alla ska trivas. Trivselregler Välkommen till Bostadsrättsföreningen Roslagsskutan5 på följande sidor finns allmän information om hur föreningen fungerar och lite annat smått och gott som kan vara bra att känna till. Om

Läs mer

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler för HSBs Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm. Handlingar till ordinarie föreningsstämma

HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm. Handlingar till ordinarie föreningsstämma HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm Handlingar till ordinarie föreningsstämma 2017-02-09. HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm 2017-01-20 KALLELSE Härmed kallas föreningsmedlemmarna i HSB

Läs mer

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5 Kära medlem, Att bo i bostadsrätt innebär många fördelar. Du har stor frihet att själv utforma ditt boende och många ser det som ett bra sätt att investera i sitt boende. Boendeformen innebär också att

Läs mer

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar Brf Lillgärdan 1 Godkänd av styrelsen Sida 1 av 8 Lillgärdsvägen 8 961 50 BODEN Uppdaterad Ansvarig för uppdatering Version 3 2013-10-01 Sekreterare Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Läs mer

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmarna i bostadsrättsföreningen Insteget, org.nr: 769616-9395, kallas härmed till ordinarie föreningsstämma onsdagen den 15 maj 2013 kl. 19.00, på Åsö Gymnasium med adress

Läs mer

Ekhammar Brf. Ekhammar Foton: Dagmar Zitkova

Ekhammar Brf. Ekhammar Foton: Dagmar Zitkova 2012 2011 2016 Ekhammar 2016 Brf. Ekhammar 2012 Foton: Dagmar Zitkova Dagordning Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2017 HSB Brf Ehammar kallar samtliga medlemmar till ordinarie föreningsstämma Datum:

Läs mer

Föreningsmeddelande. Jakobsberg 2010-02-12

Föreningsmeddelande. Jakobsberg 2010-02-12 Brf Loket Föreningsmeddelande Jakobsberg 2010-02-12 Föreningsstämma / Motioner Årets stämma hålls preliminärt den 7 juni. Kallelse till stämman kommer att delas ut i maj månad, men redan nu kan du börja

Läs mer

Nr 40 (1/11) Innehåll i detta nummer:

Nr 40 (1/11) Innehåll i detta nummer: Nr 40 (1/11) Efter den härligt långa sommaren är hösten redan här och vi går mot mörkare tider. Massor med dagg på gräsmattorna varje morgon och friskt i luften. Jag hoppas att sommaren har varit skön

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Östra Mölla Samfällighetsförening Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Innehåll 1. Allmän information 2. Trivselregler / ordningsregler 3. Vanliga frågor 1. Allmän information Allmänt Östra

Läs mer

HSB Förvaltningskontor

HSB Förvaltningskontor medlemsblad för bostadsrättsföreningen vikingen nr 3 september 2014 Så når Du oss: HSBs brf Vikingen, www.hsb.se Se under fliken Sök samt därefter Bostadsrättsföreningar och V för Vikingen i Stockholm.

Läs mer

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Styrelsen i vår förening består av tre ledamöter, Patrik Ekström, Lena Nilsson och

Läs mer