Ställningstagande - Urvalet av S-gäldenärer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ställningstagande - Urvalet av S-gäldenärer"

Transkript

1 /121 1(6) Ställningstagande - Urvalet av S-gäldenärer (Ersätter ställningstagande 9/08/IND) De riktlinjer för urvalet av S-gäldenärer som anges i bifogade promemoria ska tills vidare gälla för fördelningen av mål och ärenden mellan specialverkställighetsteamen (S-teamen) och verkställighetsteamen (V-teamen). I bifogade promemoria har definitionen av en S-gäldenär utvidgats till att uttryckligen omfatta också gäldenärer som kan misstänkas för grov organiserad brottslighet. Handläggningen av dessa gäldenärer har inte närmare berörts i det tidigare ställningstagandet ( 9/08/IND), som ursprungligen fastställdes den 7 november Sven Kihlgren Chef Verksamhetsområde 3 Ann-Marie Ahlqvist Verksjurist PROMEMORIA Riktlinjer för urvalet av S-gäldenärer 1 Sammanfattning S-teamens främsta uppgift är att åstadkomma verkningsfulla verkställighetsåtgärder när det gäller gäldenärer som misstänks för eller är dömda för ekonomisk och/eller organiserad brottslighet. S-teamen ska också kontrollera att meddelade näringsförbud följs, verkställa intrångsundersökningar och lämna handräckning bl.a. vid bevissäkring enligt skatteförfarandelagen. Dessutom ska S-teamen medverka till att samhällets insatser för att förebygga och bekämpa ekonomisk och/eller organiserad brottslighet är effektiva och vidareutvecklas. Webbplats: E-postadress: kronofogdemyndigheten@kronofogden.se Postadress Besöksadress Telefon Telefax Box 1050 Esplanaden SUNDBYBERG SUNDBYBERG

2 2(6) 2 Bakgrund, frågeställning och syfte För att urvalet av de mål och ärenden som bör handläggas på S-teamen ska fungera enhetligt i hela landet har riktlinjer för avgränsningen mellan S-verkställighet och annan verkställighet fastställts vid olika tillfällen. Syftet med riktlinjerna är också att klargöra för alla medarbetare på KFM att det är viktigt att myndigheten har ett nära och väl fungerande samarbete med de brottsbekämpande myndigheterna. Vidare är det viktigt att verkningsfulla verkställighetsåtgärder uppnås i fråga om S-gäldenärer också för de myndigheter som KFM ska samverka med vid bekämpningen av ekonomisk och organiserad brottslighet och flera andra intressenter. 2.1 Definitionen av en S-gäldenär En S-gäldenär är en gäldenär som kan misstänkas för ekonomisk brottslighet av dignitet och/eller grov organiserad brottslighet eller kan bli föremål för utredning hos någon eller några av de myndigheter som samverkar för att motverka sådan brottslighet. Kravet på att misstankarna ska avse brottslighet av dignitet innebär att det ska vara fråga om brottslighet av allvarligt slag. Om detta inte är fallet är kriterierna för vad som menas med en S-gäldenär inte uppfyllda. 3 Gällande rätt m.m. Den lagstiftning som gäller för verkställigheten i allmänhet, i första hand utsökningsbalken och indrivningslagen, är tillämplig också när det gäller verkställighet mot S-gäldenärer. Bestämmelserna om betalningssäkring och bevissäkring finns däremot i 69 kap. skatteförfarandelagen (2011:1244). Vidare föreskrivs i 24 lagen (1986:436) om näringsförbud att KFM ansvarar för tillsynen över att näringsförbud och tillfälliga näringsförbud följs. Formerna för samverkan inom ramen för GOB-satsningen mellan bl.a. Polisen, Ekobrottsmyndigheten, Åklagarmyndigheten, Skatteverket, Tullverket, Försäkringskassan, Kriminalvården och KFM har inte författningsreglerats. I stället har regeringen gett Rikspolisstyrelsen (RPS) i uppdrag att vidta åtgärder för att säkerställa en effektiv och uthållig bekämpning av den grova organiserade brottsligheten. Därefter har en särskild överenskommelse träffats mellan RPS och

3 3(6) GOB-myndigheterna, varigenom KFM och övriga samverkande myndigheter har åtagit sig att bidra med resurser för de åtgärder m.m. som beslutas av Samverkansrådet och Operativa rådet, se slutredovisningen till regeringen den 26 juni 2009, POA / Kronofogdemyndighetens bedömning S-teamen ska i hela landet svara för följande arbetsuppgifter. Verkställighet mot fysiska och juridiska personer som ingår i härvor eller andra brottskonstellationer eller om det i något annat fall kan misstänkas att allvarlig ekonomisk och/eller grov organiserad brottslighet förekommer. Betalningssäkringar. Kvarstad om kriterierna för vad som menas med en S-gäldenär är uppfyllda. Kvarstad för utvidgat förverkande. 2 Frysningsbeslut, dvs. beslut som utgör ett förstadium till en ansökan om rättslig hjälp i brottmål eller verkställighet av andra medlemsstaters förverkandebeslut, när sådana beslut ska verkställas som ett kvarstadsbeslut. 3 Verkställighet av beslut om förverkande enligt EU:s rambeslut. 4 Handräckning på begäran av konkursförvaltare enligt 7 kap. 14 konkurslagen om kriterierna för vad som menas med en S-gäldenär är uppfyllda. 1 Samverkan mellan GOB-myndigheterna och vissa andra former av myndighetssamverkan beskrivs närmare i KFM:s handbok om specialverkställighet (S-handboken), dnr / Förverkande av utbyte av brottslig verksamhet enligt 36 kap. 1 b BrB. 3 Se lagen (2005:500) om erkännande och verkställighet inom Europeiska unionen av frysningsbeslut. 4 Rådets rambeslut 2006/783/RIF av den 6 oktober 2006 om tillämpningen av principen om ömsesidigt erkännande av beslut om förverkande.

4 4(6) Tillsyn över näringsförbud och verkställighet mot de personer som har näringsförbud. Ta initiativ till att talan om näringsförbud grundat på konkurs och/eller betalningsunderlåtelse förs. Bevissäkring enligt skatteförfarandelagen. Intrångsundersökningar. 5 Verkställighet av säkerhetsåtgärder enligt 15 kap. 3 RB som gäller intrångsföremål. Handräckning enligt konkurrenslagen när Konkurrensverket eller EU-kommissionen genomför platsundersökningar. Verkställighet av säkerhetsåtgärder enligt 15 kap. 3 RB vid angrepp på företagshemligheter. Analys av oseriösa företeelser från i första hand ett verkställighetsperspektiv. Medverkan i myndighetsgemensamma aktioner och projekt för att förebygga och bekämpa ekonomisk och/eller organiserad brottslighet. Det kan t.ex. gälla vissa branscher eller misstänkta företeelser. 4.1 Urvalsprocessen När urvalet görs ska följande rutiner användas: Initiativ till handläggning på S-teamet kan tas av såväl S-teamet som andra team inom KFM. När det ska bedömas om en gäldenär ska flyttas till ett S-team ska det i regel ske ett samråd mellan S-teamet och berört team. Om berörda team har olika uppfattning om var en gäldenär eller ett visst mål eller ärende ska handläggas har S-teamet tolkningsföreträde. 5 Bevissäkring enligt varumärkeslagen (2010:1877), upphovsrättslagen (1960:729) och övriga immaterialrättsliga lagar.

5 5(6) På begäran av S-teamet ska också gäldenärer som är närstående till en S-gäldenär flyttas till S-teamet om handläggningen bör samordnas. 4.2 Samverkan med V-teamen Handläggarna på S-teamen och V-teamen ska ömsesidigt bistå varandra med sina specialkunskaper. Det är viktigt att detta sker bl.a. när det gäller nya former av indrivningssabotage. Vidare ska personal från V-teamen biträda S-teamet vid personalintensiva förrättningar. S-teamet ska när det finns behov av biträde kontakta det eller de V-team, vars biträde behövs. Om det är möjligt utan att verkställigheten försenas sker kontakterna mellan berörda teamledare På S-teamens verksamhetsorter På den egna verksamhetsorten har S-teamet rätt att få biträde av andra V-team bl.a. när betalningssäkring eller kvarstad ska verkställas på ett stort antal platser samtidigt. Vidare blir det i regel aktuellt med biträde vid intrångsundersökningar, då en sådan undersökning ofta kräver att ett stort antal personer från KFM deltar när undersökningen genomförs Utanför S-teamens verksamhetsorter Då långa resor bör undvikas har S-teamen rätt att få biträde av lokala V-team i något större utsträckning än vad som är fallet på den egna verksamhetsorten. Det gäller främst kontrollen av att meddelade näringsförbud följs. Ett S-team ska emellertid alltid ha det övergripande ansvaret för tillsynen över näringsförbud och verkställigheten mot dessa gäldenärer. 4.3 Arbetet på S-teamet har slutförts Om kriterierna för vad som menas med en S-gäldenär inte längre är uppfyllda eller om det av något annat skäl inte finns anledning att fortsätta handläggningen på ett S-team ska gäldenären flyttas till ordinarie V-team. Beslutet att flytta en gäldenär till ett V-team ska alltid motiveras och dokumenteras i INIT.

6 6(6) I vissa situationer är det i det närmaste självklart att en gäldenär ska flyttas till ett V-team. Det gäller t.ex. när tiden för ett näringsförbud har löpt ut och det inte finns några misstankar om att han eller hon på nytt ägnar sig åt ekonomisk och/eller organiserad brottslighet. Detta ska i regel också ske när det efterföljande utmätningsförfarandet, sedan betalningssäkring eller kvarstad verkställts, har slutförts. Det kan emellertid finnas skäl som gör att en gäldenär bör bli föremål för fortsatt handläggning på S-teamet. Exempel på sådana skäl är att gäldenären ingår i en härva eller någon annan brottskonstellation och att verkställigheten när det gäller andra gäldenärer i samma konstellation befinner sig i ett aktivt skede.

Ställningstagande - Försegling med stöd av 2 kap. 17 tredje stycket UB av lokal under pågående förrättning

Ställningstagande - Försegling med stöd av 2 kap. 17 tredje stycket UB av lokal under pågående förrättning 832 6511-13/121 1(5) Ställningstagande - Försegling med stöd av 2 kap. 17 tredje stycket UB av lokal under pågående förrättning (Ersätter ställningstagande 4/08/IND) Om behov av försegling uppstår, t.ex.

Läs mer

Betänkande av Straffrättsutredningen (SOU 2013:38) Vad bör straffas?

Betänkande av Straffrättsutredningen (SOU 2013:38) Vad bör straffas? 1(6) Justitiedepartementet Straffrättsenheten 103 33 Stockholm Betänkande av Straffrättsutredningen (SOU 2013:38) Vad bör straffas? (JU2013/4451/L5) Kronofogdemyndigheten (KFM) begränsar sitt yttrande

Läs mer

Handbok om specialverkställighet - Ny utgåva

Handbok om specialverkställighet - Ny utgåva 1(268) 2018-05-08 808 34351-10/111 webben Handbok om specialverkställighet - Ny utgåva Förord I S-handboken beskrivs de arbetsuppgifter som handläggs på Kronofogdens specialverkställighetsteam (S-teamen)

Läs mer

Åklagarmyndighetens författningssamling

Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens föreskrifter om internationellt samarbete; ÅFS 2007:12 Utkom från trycket den 15 juni 2007 beslutade den 15 juni 2007. Åklagarmyndigheten föreskriver

Läs mer

Handbok om specialverkställighet

Handbok om specialverkställighet 1(268) 2018-11-14 808 34351-10/111 Handbok om specialverkställighet Förord I S-handboken beskrivs de arbetsuppgifter som handläggs på Kronofogdens specialverkställighetsteam (S-teamen) och vårt samarbete

Läs mer

Verkställighet av skuldsaneringsbeslut

Verkställighet av skuldsaneringsbeslut 1(5) Verkställighet av skuldsaneringsbeslut Detta ställningstagande ersätter Kronofogdemyndighetens ställningstagande 3/08/IND Verkställighet av skuldsaneringsbeslut. Detta ställningstagande har beslutats

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om erkännande och verkställighet inom Europeiska unionen av frysningsbeslut; SFS 2005:500 Utkom från trycket den 17 juni 2005 utfärdad den 9 juni 2005. Enligt riksdagens

Läs mer

Ställningstagande - Betalning med betalningssäkrade medel

Ställningstagande - Betalning med betalningssäkrade medel 1(7) Ställningstagande - Betalning med betalningssäkrade medel (Ersätter ställningstagande 5/08/IND, dnr ) Detta ställningstagande har beslutats av undertecknade verksamhetschefer efter föredragning av

Läs mer

Åtgärder mot fusk och felaktigheter med assistansersättning (SOU 2012:6) (S2012/1273/FST)

Åtgärder mot fusk och felaktigheter med assistansersättning (SOU 2012:6) (S2012/1273/FST) 1(5) Socialdepartementet 103 33 Stockholm Åtgärder mot fusk och felaktigheter med assistansersättning (SOU 2012:6) (S2012/1273/FST) Kronofogdemyndigheten (KFM), som har till uppgift att verkställa beslut

Läs mer

Ny utgåva av handboken om specialverkställighet

Ny utgåva av handboken om specialverkställighet 1(11 Ny utgåva av handboken om specialverkställighet (Ersätter den utgåva som publicerades den 16 mars 2016.) Förord I handboken om specialverkställighet beskrivs de arbetsuppgifter som Kronofogdens S-team

Läs mer

Användandet av E-faktura inom den Summariska processen

Användandet av E-faktura inom den Summariska processen 1(7) Användandet av E-faktura inom den Summariska processen Kronofogdemyndigheten fastställer att den bedömning som det redogörs för i bifogade rättsliga promemoria under rubriken Kronofogdemyndighetens

Läs mer

1 Inriktningen på den kommande RUBICON-samverkan

1 Inriktningen på den kommande RUBICON-samverkan 1(5) RUBICON 2016 Denna rapport utgör en utvärdering av verksamheten i RUBICON. Utvärderingen utgår från hur genomförda aktiviteter sedan den senaste Rubiconrapporten år 2015 kan förväntas ha bidragit

Läs mer

Åklagarmyndighetens författningssamling

Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens föreskrifter om internationellt samarbete; ÅFS 2007:12 Konsoliderad version Konsoliderad version senast ändrad genom ÅFS 2018:4 Åklagarmyndigheten

Läs mer

Åklagarmyndighetens författningssamling

Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens föreskrifter om internationellt samarbete; Konsoliderad version senast ändrad genom ÅFS 2016:6 ÅFS 2007:12 Konsoliderad version Åklagarmyndigheten

Läs mer

Realisation av aktier och fondandelar

Realisation av aktier och fondandelar 1(5) Realisation av aktier och fondandelar Vid försäljning av utmätta börsnoterade aktier och fondandelar ska följande förfarande tillämpas. Utmätta aktier eller fondandelar får inte utan gäldenärens samtycke

Läs mer

1/13/VER - Avgift för uppställning av fordon

1/13/VER - Avgift för uppställning av fordon 1(7) 1/13/VER - Avgift för uppställning av fordon Vid förvaring av fordon ska följande förfarande jämte bifogad promemoria tillämpas. Tillämpning av särskild avgift ska påbörjas i samband med beslut i

Läs mer

En myndighetsöverskridande handlingsplan för brottsutbytesarbete i samverkan. Januari 2015

En myndighetsöverskridande handlingsplan för brottsutbytesarbete i samverkan. Januari 2015 En myndighetsöverskridande handlingsplan för brottsutbytesarbete i samverkan Januari 2015 Datum Sida 2015-01-21 1 (5) Ert datum Dnr En myndighetsöverskridande handlingsplan för brottsutbytesarbete i samverkan

Läs mer

Användandet av E-faktura inom verksamheten betalningsföreläggande

Användandet av E-faktura inom verksamheten betalningsföreläggande 1(6) Användandet av E-faktura inom verksamheten betalningsföreläggande Normalt är det tillåtet att lämna ut svarandens person- och organisationsnummer (och andra uppgifter från målet, exempelvis målnummer)

Läs mer

2/11/VER - Delgivning av beslut om utmätning. Rutinen gäller även i tillämpliga delar för utlandsbosatta gäldenärer.

2/11/VER - Delgivning av beslut om utmätning. Rutinen gäller även i tillämpliga delar för utlandsbosatta gäldenärer. % Kronofogden 1(5) 2/11/VER - Delgivning av beslut om utmätning Beslut om utmätning ska delges som huvudregel. Delgivning kan underlåtas när kostnaderna för delgivningsförfarandet inte uppvägs av den utmätta

Läs mer

Nr 13/08/IND Ställningstagande om delgivning genom s k spikning i samband med avhysning, 16 kap 2 UB.

Nr 13/08/IND Ställningstagande om delgivning genom s k spikning i samband med avhysning, 16 kap 2 UB. % Kronofogden 1(8) 808 2744-11/121 13/08/IND Ställningstagande om delgivning genom s k spikning i samband med avhysning, 16 kap 2 UB. Vid delgivning genom spikning i samband med avhysning ska följande

Läs mer

Offentlighet och sekretess för uppgifter i domstolsavgöranden (Ds 2014:33)

Offentlighet och sekretess för uppgifter i domstolsavgöranden (Ds 2014:33) 1(8) Justitiedepartementet Grundlagsenheten 103 33 Stockholm Offentlighet och sekretess för uppgifter i domstolsavgöranden (Ds 2014:33) (Ju 2014/5749/L6) Kronofogdemyndigheten begränsar sitt yttrande till

Läs mer

Kommittédirektiv. Tillämpningen av reglerna om förverkande av utbyte av brottslig verksamhet. Dir. 2013:14

Kommittédirektiv. Tillämpningen av reglerna om förverkande av utbyte av brottslig verksamhet. Dir. 2013:14 Kommittédirektiv Tillämpningen av reglerna om förverkande av utbyte av brottslig verksamhet Dir. 2013:14 Beslut vid regeringssammanträde den 7 februari 2013 Sammanfattning Sedan den 1 juli 2008 finns det

Läs mer

Departementspromemorian (Ds 2013:47) Skydd av personuppgifter för hotade och förföljda personer

Departementspromemorian (Ds 2013:47) Skydd av personuppgifter för hotade och förföljda personer 2013-09-23 830 17048-13/112 1(6) Justitiedepartementet Straffrättsenheten 103 33 STOCKHOLM Departementspromemorian (Ds 2013:47) Skydd av personuppgifter för hotade och förföljda personer (Ju2013/4729/L5)

Läs mer

Yttrande över EU:s reviderade insolvensordning m.m. SOU 2016:17

Yttrande över EU:s reviderade insolvensordning m.m. SOU 2016:17 1(5) 2016-06-20 830 7321-16/112 Justitiedepartementet Enheten för familjerätt och allmän förmögenhetsrätt 103 33 Stockholm Yttrande över EU:s reviderade insolvensordning m.m. SOU 2016:17 (Ju2016/01882/L2)

Läs mer

Nr 13/08/IND Ställningstagande om delgivning genom s k spikning i samband med avhysning, 16 kap 2 UB.

Nr 13/08/IND Ställningstagande om delgivning genom s k spikning i samband med avhysning, 16 kap 2 UB. % Kronofogden 1(6) 13/08/IND Ställningstagande om delgivning genom s k spikning i samband med avhysning, 16 kap 2 UB. Vid delgivning genom spikning i samband med avhysning ska följande rutin tillämpas.

Läs mer

Yttrande över Skatteförfarandeutredningens slutbetänkande Skatteförfarandet (SOU 2009:58), dnr Fi2009/4718

Yttrande över Skatteförfarandeutredningens slutbetänkande Skatteförfarandet (SOU 2009:58), dnr Fi2009/4718 Yttrande över Skatteförfarandeutredningens slutbetänkande Skatteförfarandet (SOU 2009:58), dnr Fi2009/4718 Dnr 801 20329-09/11 2009-11-30 Finansdepartementet 103 33 Stockholm Sammanfattning Kronofogdemyndigheten

Läs mer

Kopia. Uppdrag till Polismyndigheten och andra berörda myndigheter att utveckla den myndighetsgemensamma satsningen mot organiserad brottslighet

Kopia. Uppdrag till Polismyndigheten och andra berörda myndigheter att utveckla den myndighetsgemensamma satsningen mot organiserad brottslighet Kopia Regeringsbeslut II:2 2015-12-01 Ju2015/09350/PO Justitiedepartementet Polismyndigheten Box 12256 102 26 Stockholm Uppdrag till Polismyndigheten och andra berörda myndigheter att utveckla den myndighetsgemensamma

Läs mer

I uppdraget ingår att vidta åtgärder för att:

I uppdraget ingår att vidta åtgärder för att: Regeringsbeslut I:7 2008-07-17 Ju2008/5776/PO Justitiedepartementet Rikspolisstyrelsen Box 12256 102 26 STOCKHOLM Uppdrag till Rikspolisstyrelsen och andra berörda myndigheter att vidta åtgärder för att

Läs mer

2/09/VER - Uttagande av förrättningskostnader

2/09/VER - Uttagande av förrättningskostnader 2/09/VER - Uttagande av förrättningskostnader Dnr 801 4916-09 /121 2009-03-09 Förrättningskostnader ska tas ut på sätt som beskrivs i den bifogade rättsliga promemorian. Sven Kihlgren Processägare Rättslig

Läs mer

S-HANDBOK Verksamhetsomr. 2 ledning/kansli Datum Dnr Ann-Marie Ahlqvist 2014-01-27 808 34351-10/111 010-574 86 76

S-HANDBOK Verksamhetsomr. 2 ledning/kansli Datum Dnr Ann-Marie Ahlqvist 2014-01-27 808 34351-10/111 010-574 86 76 1(125) Bevissäkring m.m. (utgåva 2) I avvaktan på att arbetet med att ta fram handboken om specialverkställighet (Sverkställighet) slutförs publiceras här tre nya kapitel i den del av S-handboken, där

Läs mer

Nya påföljder SOU 2012:34 Ju2012/4191/L5

Nya påföljder SOU 2012:34 Ju2012/4191/L5 1(5) Justitiedepartementet Straffrättsenheten att Eva Marie Hellstrand 103 33 Stockholm Nya påföljder SOU 2012:34 Ju2012/4191/L5 Kronofogdemyndigheten (KFM) lämnar synpunkter på den del i promemorian som

Läs mer

Beslut om produktionsavdelningens lokalisering och organisation 1 Beslut med anledning av regeringsbeslutet

Beslut om produktionsavdelningens lokalisering och organisation 1 Beslut med anledning av regeringsbeslutet 1(5) om produktionsavdelningens lokalisering och organisation 1 med anledning av regeringsbeslutet 1.1 Omlokalisering från Stockholms län till andra delar av landet 1.1.1 Inregistreringsverksamheten Hela

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om erkännande och verkställighet av frihetsberövande påföljder inom Europeiska unionen; SFS 2015:109 Utkom från trycket den 10 mars 2015 utfärdad den 26 februari 2015.

Läs mer

Användningen av kvalificerade skyddsidentiteter inom det särskilda personsäkerhetsarbetet

Användningen av kvalificerade skyddsidentiteter inom det särskilda personsäkerhetsarbetet Uttalande SÄKERHETS- OCH INTEGRITETSSKYDDSNÄMNDEN 2012-06-14 Dnr 139-2011 Användningen av kvalificerade skyddsidentiteter inom det särskilda personsäkerhetsarbetet 1 SAMMANFATTNING Säkerhets- och integritetsskyddsnämndens

Läs mer

Ansökan om verkställighet av underhållsbidrag i utländsk valuta m.m.

Ansökan om verkställighet av underhållsbidrag i utländsk valuta m.m. 1(8) Ansökan om verkställighet av underhållsbidrag i utländsk valuta m.m. Vid prövningen av ansökningar om verkställighet där Försäkringskassan trätt i barnets ställe enligt 19 kap. 28-29 socialförsäkringsbalken

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om erkännande och verkställighet av frivårdspåföljder inom Europeiska unionen; SFS 2015:652 Utkom från trycket den 24 november 2015 utfärdad den 12 november 2015.

Läs mer

Rättsligt ställningstagande om hantering av vissa slag av lös egendom

Rättsligt ställningstagande om hantering av vissa slag av lös egendom 830 1549-12/121 1(5) Rättsligt ställningstagande om hantering av vissa slag av lös egendom Kronofogdemyndigheten (KFM) kan inte underlåta att utmäta egendom enbart av anledningen att det antingen kan väcka

Läs mer

Nr 18/08/IND Processägarens ställningstagande avseende utmätningsförrättning i bankfack

Nr 18/08/IND Processägarens ställningstagande avseende utmätningsförrättning i bankfack 1(7) 18/08/IND Processägarens ställningstagande avseende utmätningsförrättning i bankfack * Underrättelse om förrättning i bankfack 1 ska lämnas endast om det kan antas att målets handläggning främjas

Läs mer

Grov organiserad brottslighet. Jimmy Liljebäck, Polismyndigheten i Jönköpings län

Grov organiserad brottslighet. Jimmy Liljebäck, Polismyndigheten i Jönköpings län Grov organiserad brottslighet Jimmy Liljebäck, Polismyndigheten i Jönköpings län 1 2 Organiserad brottslighet enligt EU:s kriterier Samarbete mellan fler än två personer. Egna tilldelade uppgifter åt var

Läs mer

Bevissäkring, intrångsundersökningar och säkerhetsåtgärder enligt 15 kap. 3 RB

Bevissäkring, intrångsundersökningar och säkerhetsåtgärder enligt 15 kap. 3 RB 1(67) Bevissäkring, intrångsundersökningar och säkerhetsåtgärder enligt 15 kap. 3 RB I avvaktan på att arbetet med att ta fram handboken om specialverkställighet (Sverkställighet) slutförs publiceras bl.a.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om erkännande och verkställighet av beslut om förverkande inom Europeiska unionen; SFS 2011:423 Utkom från trycket den 28 april 2011 utfärdad den 14 april 2011. Enligt riksdagens

Läs mer

Bankernas upplysningsplikt - särskilt fråga om kontoutdrag

Bankernas upplysningsplikt - särskilt fråga om kontoutdrag 830 1549-12/121 1(5) Bankernas upplysningsplikt - särskilt fråga om kontoutdrag Kronofogdemyndigheten (KFM) har rätt att kräva att tredje man lämnar upplysningar om sina ekonomiska mellanhavanden med gäldenären.

Läs mer

En nationell specialistfunktion för brottsutbytesfrågor vid Ekobrottsmyndigheten

En nationell specialistfunktion för brottsutbytesfrågor vid Ekobrottsmyndigheten En nationell specialistfunktion för brottsutbytesfrågor vid Ekobrottsmyndigheten Redovisning av regeringsuppdrag Maj 2010 Datum Sida 2010-05-31 1 (14) Ert dnr Dnr Ju2008/8737/Å EBM A-2009/0420 Till Regeringskansliet

Läs mer

Upphävande av ställningstagande 13/08/IND

Upphävande av ställningstagande 13/08/IND Beslutad av Ulrika Lindén Beslut Dokumentägare Beslutsdatum Dnr Ulrika Lindén 2018-12-20 840 26999-18/121 Upphävande av ställningstagande 13/08/IND Ställningstagandet 13/08/IND rörande Delgivning genom

Läs mer

BEVISSÄKRINGSPROCESSEN INTRÅNGSPROCESSEN

BEVISSÄKRINGSPROCESSEN INTRÅNGSPROCESSEN 1 BEVISSÄKRINGSPROCESSEN INTRÅNGSPROCESSEN Verbala beskrivningar i nivå 3 för resp. processteg i nivå 2 1.1 FÖRBEREDA... 2 1.2 EFTERSÖKA... 6 1.3 SÄKRA BEVIS... 9 1.4 REDOVISA...11 2 1.1. FÖRBEREDA 1.1.1

Läs mer

Avhysning från annat än bostad tillämpningen av 16 kap 6-7 utsökningsbalken

Avhysning från annat än bostad tillämpningen av 16 kap 6-7 utsökningsbalken % Kronofogden 1(7) Nr Dnr 801-4916-09/121 Avhysning från annat än bostad tillämpningen av 16 kap 6-7 utsökningsbalken 1 Sammanfattning En avhysning kan delas upp så att den till viss del verkställs enligt

Läs mer

Uppdrag om metodutveckling för myndighetsgemensam kontroll för att motverka fusk, regelöverträdelser och brottslighet i arbetslivet

Uppdrag om metodutveckling för myndighetsgemensam kontroll för att motverka fusk, regelöverträdelser och brottslighet i arbetslivet Regeringsbeslut 3 1 bilaga 2017-12-18 A2017/02422/ARM A2017/00678/ARM Arbetsmarknadsdepartementet Uppdrag om metodutveckling för myndighetsgemensam kontroll för att motverka fusk, regelöverträdelser och

Läs mer

Gäldenärs tillgång av fastighet eller bostadsrätt vid skuldsanering

Gäldenärs tillgång av fastighet eller bostadsrätt vid skuldsanering 1(7) Gäldenärs tillgång av fastighet eller bostadsrätt vid skuldsanering Ställningstagandet gäldenärs tillgång i form av fastighet eller bostadsrätt i skuldsaneringsärenden fastställdes 2010. Promemorian

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Ekobrottsmyndigheten

Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Ekobrottsmyndigheten Regeringsbeslut I:10 Justitiedepartementet 2013-12-19 Ju2013/8598/Å Ju2013/5736/Å Ju2013/8610/KRIM (delvis) Ekobrottsmyndigheten Box 22098 104 22 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Ekobrottsmyndigheten

Läs mer

ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Kronofogdemyndighetens beslut den 13 september 2012 i ärende nr 833 22689-12/26, se bilaga A KAMMARRÄTTENS AVGÖRANDE

ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Kronofogdemyndighetens beslut den 13 september 2012 i ärende nr 833 22689-12/26, se bilaga A KAMMARRÄTTENS AVGÖRANDE KAMMARRÄTTEN l STOCKHOLM T^ /"VN /T UvJlVL Avdelning 2 2013-01-28 Meddelad i Stockholm Mål m 7204 " 12 Sida l (3) KLAGANDE Per Hagström Nyhetsbyrån Siren Björns trädgårdsgränd l 11621 Stockholm ÖVERKLAGAT

Läs mer

Utdrag i kreditupplysningssyfte

Utdrag i kreditupplysningssyfte 1(11) Utdrag i kreditupplysningssyfte Funktionell beskrivning av tjänsten med elektronisk överföring Utgåva 1.1 www.kronofogden.se E-postadress: kronofogdemyndigheten@kronofogden.se Postadress Besöksadress

Läs mer

Bevissäkring enligt skatteförfarandelagen och intrångsundersökningar m.m.

Bevissäkring enligt skatteförfarandelagen och intrångsundersökningar m.m. 1(172) Bevissäkring enligt skatteförfarandelagen och intrångsundersökningar m.m. Förord I rubricerade del av handboken om specialverkställighet lämnas en redogörelse för de regler som gäller för olika

Läs mer

Prövning av invändning mot verkställighet enligt 3 kap. 21 utsökningsbalken

Prövning av invändning mot verkställighet enligt 3 kap. 21 utsökningsbalken Nr 1(6) Prövning av invändning mot verkställighet enligt 3 kap. 21 utsökningsbalken Detta ställningstagande ersätter ställningstagandet 2008-01-31, PÄST 2/08/IND. Beträffande den praktiska handläggningen

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Ekobrottsmyndigheten

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Ekobrottsmyndigheten Regeringsbeslut II:4 Justitiedepartementet 2016-12-20 Ju2016/02312/Å Ju2016/07568/Å Ju2016/08896/LP (delvis) Ekobrottsmyndigheten Box 22098 10422 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Ekobrottsmyndigheten

Läs mer

Granskning av polismyndigheternas användning av centrala säkerhetsloggen

Granskning av polismyndigheternas användning av centrala säkerhetsloggen Uttalande SÄKERHETS- OCH INTEGRITETSSKYDDSNÄMNDEN 2012-09-04 Dnr 117-2012 Granskning av polismyndigheternas användning av centrala säkerhetsloggen 1 SAMMANFATTNING Nämnden har granskat de 83 beställningar

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning med instruktion för Ekobrottsmyndigheten; SFS 2015:744 Utkom från trycket den 4 december 2015 utfärdad den 26 november 2015. Regeringen föreskriver följande. Uppgifter

Läs mer

Tvångsförsäljning av bostadsrätt - förfarande och formkrav

Tvångsförsäljning av bostadsrätt - förfarande och formkrav Ulrika Lindén 840 26458-18/121 1(7) Tvångsförsäljning av bostadsrätt - förfarande och formkrav Vid tvångsförsäljning ska följande förfarande och formkrav jämte bifogad promemoria tillämpas. Underrättelsen

Läs mer

Anmälningspolicy för misstänkta EU-bedrägerier

Anmälningspolicy för misstänkta EU-bedrägerier Anmälningspolicy för misstänkta EU-bedrägerier SEFI-rådets anmälningspolicy Februari 2011 Datum Sida 2011-02-17 1 (3) Ert datum Dnr Anmälningspolicy för misstänkta EU-bedrägerier Bakgrund Regeringen har

Läs mer

Fem förslag för ett bättre Sverige. så bekämpar vi ungdomsbrottslighet och människohandel.

Fem förslag för ett bättre Sverige. så bekämpar vi ungdomsbrottslighet och människohandel. Fem förslag för ett bättre Sverige så bekämpar vi ungdomsbrottslighet och människohandel. Fredrik Reinfeldts jultal 16 december 2013 Fem förslag för ett bättre Sverige så bekämpar vi ungdomsbrottslighet

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2010-11-03 Närvarande: F.d. regeringsrådet Rune Lavin, regeringsrådet Carina Stävberg och justitierådet Ella Nyström. Erkännande och verkställighet av beslut

Läs mer

Lag om erkännande och verkställighet inom Europeiska unionen av frysningsbeslut

Lag om erkännande och verkställighet inom Europeiska unionen av frysningsbeslut Justitieutskottets betänkande Lag om erkännande och verkställighet inom Europeiska unionen av frysningsbeslut Sammanfattning I betänkandet behandlas regeringens proposition 2004/05:115 Lag om erkännande

Läs mer

Postadress Telefon E-post Organisationsnummer Box 22523, 104 22 Stockholm 08-617 98 00 sakint@sakint.se 202100-5703

Postadress Telefon E-post Organisationsnummer Box 22523, 104 22 Stockholm 08-617 98 00 sakint@sakint.se 202100-5703 Uttalande SÄKERHETS- OCH INTEGRITETSSKYDDSNÄMNDEN 2012-03-28 Dnr 114-2011 Försvararsamtal BAKGRUND Enligt lagen (2007:980) om tillsyn över viss brottsbekämpande verksamhet (tillsynslagen) har Säkerhets-

Läs mer

Kommittédirektiv. Renodling av polisens arbetsuppgifter. Dir. 2014:59. Beslut vid regeringssammanträde den 24 april 2014

Kommittédirektiv. Renodling av polisens arbetsuppgifter. Dir. 2014:59. Beslut vid regeringssammanträde den 24 april 2014 Kommittédirektiv Renodling av polisens arbetsuppgifter Dir. 2014:59 Beslut vid regeringssammanträde den 24 april 2014 Sammanfattning En särskild utredare ska utreda och lämna förslag till förändringar

Läs mer

Ställningstagande avseende följerättsersättning vid exekutiv försäljning

Ställningstagande avseende följerättsersättning vid exekutiv försäljning Ulrika Lindén 840 21071-18/121 1(6) Ställningstagande avseende följerättsersättning vid exekutiv försäljning Vid exekutiv försäljning av utmätt lös egendom som omfattas av lagen (1960:729) om upphovsrätt

Läs mer

Remiss: Promemoria om nya bestämmelser om Tullverkets säkerställande av skyddet för immateriella rättigheter

Remiss: Promemoria om nya bestämmelser om Tullverkets säkerställande av skyddet för immateriella rättigheter Effektiv handel Datum Dnr 2013-12-16 STY-2013-779 Handläggare, tel Ert datum Er referens Per Holgersson, 08-456 65 39 2013-10-18 Fi 2011/2850 Finansdepartementet Remiss: Promemoria om nya bestämmelser

Läs mer

III RÄTTSAKTER SOM ANTAGITS I ENLIGHET MED AVDELNING VI I FÖRDRAGET OM EUROPEISKA UNIONEN

III RÄTTSAKTER SOM ANTAGITS I ENLIGHET MED AVDELNING VI I FÖRDRAGET OM EUROPEISKA UNIONEN L 348/130 Europeiska unionens officiella tidning 24.12.2008 III (Rättsakter som antagits i enlighet med fördraget om Europeiska unionen) RÄTTSAKTER SOM ANTAGITS I ENLIGHET MED AVDELNING VI I FÖRDRAGET

Läs mer

Riktlinjer för styrdokument i Hallsbergs kommun

Riktlinjer för styrdokument i Hallsbergs kommun Riktlinjer för styrdokument i Hallsbergs kommun Beslutad av kommunfullmäktige: 2016-11-28 Dokumentet gäller för Hallsbergs kommun Dokumentsansvarig: Kommundirektör D.nr: 16/KS/181 Innehållsförteckning

Läs mer

RUBICON ett samverkansprojekt

RUBICON ett samverkansprojekt RUBICON ett samverkansprojekt 1. INLEDNING OCH BAKGRUND En arbetsgrupp med representanter från bl a Riksåklagaren, Tillsynsmyndigheterna i konkurser (TSM) och flera andra myndigheter samt konkursförvaltare

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning med instruktion för Kronofogdemyndigheten; SFS 2006:883 Utkom från trycket den 21 juni 2006 utfärdad den 8 juni 2006. Regeringen föreskriver följande. Uppgifter 1

Läs mer

Åklagarmyndighetens författningssamling

Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens föreskrifter och allmänna råd om ledning av förundersökning i brottmål som även kan ledas av Tullverket; ÅFS 2013:3 Konsoliderad version Konsoliderad

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i konkurrenslagen (2008:579); Utkom från trycket den 22 mars 2016 utfärdad den 10 mars 2016. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om konkurrenslagen (2008:579)

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens inriktning för verksamheten Juni 2014 Reviderad juni 2016

Ekobrottsmyndighetens inriktning för verksamheten Juni 2014 Reviderad juni 2016 Ekobrottsmyndighetens inriktning för verksamheten 2015-2017 Juni 2014 Reviderad juni 2016 Datum 2014-06-27 2016-06-30 (uppdaterat) Ert datum Sida EKOBROTTSMYNDIGHETENS INRIKTNING 2015-2017 För att konkretisera

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Åklagarmyndigheten

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Åklagarmyndigheten Regeringsbeslut II:12 Justitiedepartementet 2016-12-14 Ju2016/00882/Å Ju2016/08896/LP (delvis) Åklagarmyndigheten Box 5553 11485 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Åklagarmyndigheten

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1999:1134) om belastningsregister; SFS 2014:1158 Utkom från trycket den 7 oktober 2014 utfärdad den 11 september 2014. Regeringen föreskriver

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i konkurrenslagen (1993:20); SFS 2002:595 Utkom från trycket den 24 juni 2002 utfärdad den 13 juni 2002. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om konkurrenslagen

Läs mer

Produktionsavdelningens lokalisering och organisation. Sammanfattning

Produktionsavdelningens lokalisering och organisation. Sammanfattning Sammanfattning 1(12) Rikskronofogden Datum Dnr Anna Sjöstrand 2018-10-16 840 21928-18/113 010-579 25 61 Produktionsavdelningens lokalisering och organisation Sammanfattning www.kronofogden.se E-postadress:

Läs mer

Departement/ myndighet: Justitiedepartementet BIRS. Rubrik: Förordning (2003:69) om samarbete med Internationella brottmålsdomstolen

Departement/ myndighet: Justitiedepartementet BIRS. Rubrik: Förordning (2003:69) om samarbete med Internationella brottmålsdomstolen SFS nr: 2003:69 Departement/ myndighet: Justitiedepartementet BIRS Rubrik: Förordning (2003:69) om samarbete med Internationella brottmålsdomstolen Utfärdad: 2003-02-27 Ändring införd: t.o.m. SFS 2013:450

Läs mer

18 Lag (1978:880) om betalningssäkring. tullar och avgifter. Lag (1978:880) om betalningssäkring, avsnitt 18 79

18 Lag (1978:880) om betalningssäkring. tullar och avgifter. Lag (1978:880) om betalningssäkring, avsnitt 18 79 Lag (1978:880) om betalningssäkring, avsnitt 18 79 18 Lag (1978:880) om betalningssäkring för skatter, tullar och avgifter Ändringar införda t.o.m. SFS 2003:649 Inledande bestämmelser 1 För att säkerställa

Läs mer

14 Handräckning, kvarstad och betalningssäkring

14 Handräckning, kvarstad och betalningssäkring Handräckning, kvarstad och betalningssäkring, Avsnitt 14 1 14 Handräckning, kvarstad och betalningssäkring I verkställighetsprocessen återfinns det mesta av innehållet i detta avsnitt i processtegen Utreda

Läs mer

Planering av tillsyn i konkurser

Planering av tillsyn i konkurser 1(9) Planering av tillsyn i konkurser I processen Utöva tillsyn i konkurs har ett nytt dokument med ovanstående rubrik upprättats. Dokumentet fastställs att gälla som processägarens ställningstagande från

Läs mer

Regressfordran vid solidariskt betalningsansvar i skuldsaneringsärenden

Regressfordran vid solidariskt betalningsansvar i skuldsaneringsärenden 1(7) Regressfordran vid solidariskt betalningsansvar i skuldsaneringsärenden Eventuell regressfordran vid solidariskt betalningsansvar i skuldsaneringsärenden ska hanteras i enlighet med nedanstående promemoria.

Läs mer

Handlingsplan 1 (7) Handlingsplan i samverkan mot den organiserade brottsligheten. 1 Allmänt

Handlingsplan 1 (7) Handlingsplan i samverkan mot den organiserade brottsligheten. 1 Allmänt Handlingsplan 1 (7) 2013-02-04 Handlingsplan i samverkan mot den organiserade brottsligheten 1 Allmänt En stor del av den organiserade brottsligheten styrs i dag av strategiska personer och dess innersta

Läs mer

Lag (2011:1537) om bistånd med indrivning av skatter och avgifter inom Europeiska unionen

Lag (2011:1537) om bistånd med indrivning av skatter och avgifter inom Europeiska unionen Smugglingslagen m.m./internationellt tullsamarbete 1 Lag (2011:1537) om bistånd med indrivning av skatter och avgifter inom Europeiska unionen Inledande bestämmelser 1 [8351] Denna lag gäller för sådant

Läs mer

Rättegångskostnader i mål om ersättning enligt lönegarantilagen

Rättegångskostnader i mål om ersättning enligt lönegarantilagen 5/14/TSM Dnr 832 1393-14/121 Nr 1(1) Rättegångskostnader i mål om ersättning enligt lönegarantilagen För att ersättning för rättegångskostnader ska yrkas krävs att Kronofogdemyndigheten (Kronofogden) åberopar

Läs mer

Rådets möte för rättsliga och inrikes frågor (RIF) den 4-5 juni 2018

Rådets möte för rättsliga och inrikes frågor (RIF) den 4-5 juni 2018 Rådspromemoria 2018-05-23 Justitiedepartementet Enheten för brottmålsärenden och internationellt rättsligt samarbete (BIRS) Rådets möte för rättsliga och inrikes frågor (RIF) den 4-5 juni 2018 Rubrik:

Läs mer

Ändringar i regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism

Ändringar i regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism 2013-11-12 BESLUTSPROMEMORIA Ändringar i regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism FI Dnr 13-6295 Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80

Läs mer

Rådets rambeslut om bekämpning av organiserad brottslighet: Vad kan göras för att stärka EU-lagstiftningen på detta område?

Rådets rambeslut om bekämpning av organiserad brottslighet: Vad kan göras för att stärka EU-lagstiftningen på detta område? GENERALDIREKTORATET FÖR EU-INTERN POLITIK UTREDNINGSAVDELNING C: MEDBORGERLIGA RÄTTIGHETER OCH KONSTITUTIONELLA FRÅGOR MEDBORGERLIGA FRI- OCH RÄTTIGHETER SAMT RÄTTSLIGA OCH INRIKES FRÅGOR Rådets rambeslut

Läs mer

Tvångsförsäljning av bostadsrätt - förfarande och formkrav

Tvångsförsäljning av bostadsrätt - förfarande och formkrav 1(9) Tvångsförsäljning av bostadsrätt - förfarande och formkrav Vid tvångsförsäljning ska följande förfarande och formkrav jämte bifogad promemoria tillämpas. Bostadsrättshavaren ska skriftligen underrättas

Läs mer

Egendomsskyddsutredningens betänkande (SOU 2013:85) Stärkt straffrättsligt skydd för egendom

Egendomsskyddsutredningens betänkande (SOU 2013:85) Stärkt straffrättsligt skydd för egendom 1(7) Justitiedepartementet Straffrättsenheten 103 33 Stockholm Egendomsskyddsutredningens betänkande (SOU 2013:85) Stärkt straffrättsligt skydd för egendom (Ju/2013/8768/L5) Sammanfattning Kronofogdemyndigheten

Läs mer

Rapport - Handlingsplan för skärpt alkohol- och tobakstillsyn med mera

Rapport - Handlingsplan för skärpt alkohol- och tobakstillsyn med mera Socialnämnden 2016-02-10 1 (5) Socialförvaltningen Ledning Anders Hagander 016-710 20 74 Socialnämnden Rapport - Handlingsplan för skärpt alkohol- och tobakstillsyn med mera Bakgrund Den 22 januari 2014

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i polisdatalagen (2010:361); SFS 2014:597 Utkom från trycket den 27 juni 2014 utfärdad den 12 juni 2014. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om polisdatalagen

Läs mer

Ställningstagande avseende utmätning av bankmedel

Ställningstagande avseende utmätning av bankmedel 1(6) Ställningstagande avseende utmätning av bankmedel Banktillgodohavande ska utmätas som en fordran. Av utmätningsbeslutet ska framgå vilken fordran Kronofogdemyndigheten (Kronofogden) har utmätt. Det

Läs mer

Kustbevakningens författningssamling

Kustbevakningens författningssamling Kustbevakningens författningssamling Kustbevakningens föreskrifter och allmänna råd om förundersökningsledning KBVFS 2019:1 Publicerad den 19 juni 2019 beslutade den 18 juni 2019. Kustbevakningen föreskriver

Läs mer

Yttrande över promemorian Kontroller och inspektioner i Sverige av Europeiska byrån för bedrägeribekämpning (Ds 2016:1)

Yttrande över promemorian Kontroller och inspektioner i Sverige av Europeiska byrån för bedrägeribekämpning (Ds 2016:1) Datum Sida YTTRANDE 2016-04-13 1 (5) Ert dnr Fi2016/00114/BAEU Dnr EBM A-2016/0029 Finansdepartementet 103 33 Stockholm Yttrande över promemorian Kontroller och inspektioner i Sverige av Europeiska byrån

Läs mer

Betänkandet SOU 2017:37 Kvalificerad välfärdsbrottslighet förebygga, förhindra, upptäcka och beivra

Betänkandet SOU 2017:37 Kvalificerad välfärdsbrottslighet förebygga, förhindra, upptäcka och beivra 1(5) Justitiedepartementet Kriminalpolitiska enheten 103 33 Stockholm Betänkandet SOU 2017:37 Kvalificerad välfärdsbrottslighet förebygga, förhindra, upptäcka och beivra Ju2017/04129/KRIM Sammanfattning

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning med instruktion för Åklagarmyndigheten; SFS 2015:743 Utkom från trycket den 4 december 2015 utfärdad den 26 november 2015. Regeringen föreskriver följande. Uppgifter

Läs mer

Regeringens beslut. Bakgrund. Regeringsbeslut I: Ju2017/06712/DOM (delvis) Ju2017/08090/DOM

Regeringens beslut. Bakgrund. Regeringsbeslut I: Ju2017/06712/DOM (delvis) Ju2017/08090/DOM Regeringsbeslut I:11 2017-10-19 Ju2017/06712/DOM (delvis) Ju2017/08090/DOM Justitiedepartementet Polismyndigheten Åklagarmyndigheten Rättsmedicinalverket Kriminalvården Domstolsverket Attunda tingsrätt

Läs mer

YTTRANDE (6)

YTTRANDE (6) Datum Sida YTTRANDE 2016-03-31 1 (6) Dnr EBM A-2015/0728 Justitiedepartementet (BIRS) ju.birs@regeringskansliet.se Yttrande över En europeisk utredningsorder (Ds 2015:57) Ekobrottsmyndigheten lämnar härmed

Läs mer

Tillsyn enligt inkassolagen (1974:182) användande av konkursinstitutet

Tillsyn enligt inkassolagen (1974:182) användande av konkursinstitutet Datum Diarienr 2011-10-05 466-2011 Likviditetskontroll Kreditfakta i Norrköpings KB Linköpingsvägen 55 602 36 Norrköping Tillsyn enligt inkassolagen (1974:182) användande av konkursinstitutet Datainspektionens

Läs mer

Handläggning av personuppgiftsincidenter

Handläggning av personuppgiftsincidenter Handläggning av personuppgiftsincidenter Anvisning Diarie-/dokumentnummer: KS2019/0831 Beslut: Förvaltningsledningen 2019-04-30 Giltighetstid: Från och med 2019-05-01 tills vidare Dokumentansvarig: Administrativ

Läs mer