MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (20) Michael Melby (S)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (20) Michael Melby (S)"

Transkript

1 Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott (20) Tid och plats Tisdagen den 22 april , klockan , i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen (KD) Eva Pärsson (M) Michael Melby (S) Tjänstgörande ersättare Andreas Jonsson (S) för Johnny Stücken (S) Övriga närvarande Tjänstemän Ingmar Johansson, kommunchef Ingrid Engqvist, chefssekreterare Tommy W Johansson, säkerhetssamordnare 127 Linda Eriksson, samhällsvägledare 128 Thomas Jacobsson, överförmyndare 131 Lars Nilsson, kultur- och fritidsutvecklare 132 Övriga Per-Henrik Larsson, chef Samordningsförbundet Utses att justera Justerare Ersättare Michael Melby (S) Andreas Jonsson (S) Justeringens plats och tid Melleruds kommunkontor den 22 april 2014, klockan Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare... Ingrid Engqvist Ordförande... Robert Svensson Justerande... Michael Melby ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift... Ingrid Engqvist

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott Innehållsförteckning 127 Yttrande över Regional handlingsplan för klimatanpassning Västra Götalands län 128 Information om kommunens tillämpning av färdtjänstreglementet Aktuellt från Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning för Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Information om överförmyndarverksamheten Kultur- och fritidsfrågor Svar på medborgarförslag om att döpa om Industrigatan till Kurt Hellbergs gata 134 Svar på Medborgarförslag om att starta en busslinje Mellerud-Rostock- Dalskog-Ör-Sunnanå-Vita Sannar-Mellerud och Mellerud-Köpmannebro- Snäcke-Mellerud 135 Yttrande över förslag till Kunskapscentrum för Vänerfrågor Revisionsrapporten Granskning av policydokument i Melleruds kommun, utredningsuppdrag 137 Ansökan om hyresbidrag för 2015 till Reumatikerföreningens lokal i Mellerud 138 Klimatstrategi för Västra Götaland uppföljning 2013, utredningsuppdrag Årsredovisning för Dalslandskommunernas kommunalförbund Stolar och bord till Åsens skola, projektbeskrivning Sunnanå, information Aktuella frågor Rapporter Företagsbesök

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2014/ Yttrande över Regional handlingsplan för klimatanpassning Västra Götalands län Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att överlämna yttrande över Regional handlingsplan för klimatanpassning enligt föreliggande förslag. Länsstyrelsen har tagit fram ett förslag till regional handlingsplan för klimatanpassning för Västra Götalands län. Uppdraget att ta fram en regional handlingsplan för klimatanpassning återfinns i Länsstyrelsens regleringsbrev för Handlingsplanens syfte är att vara en vägledning för det fortsatta lokala och regionala klimatanpassningsarbetet i länet. Länsstyrelsen har den 20 mars 2014 remitterat handlingsplanen till bland annat samtliga kommuner i länet för att få in synpunkter på i första hand de åtgärdslistor som utgör handlingsplanens fokus. Synpunkter på handlingsplanens övriga delar är också välkomna. De frågor som vi i första hand önskar få svar på är: Är åtgärderna relevanta och bra formulerade? Saknas någon åtgärd som remissinstansen anser viktig att ha med? Finns invändningar mot någon åtgärd? Är prioritetsordningen på åtgärderna rimlig? Länsstyrelsen mottar även gärna övriga synpunkter på åtgärdslistorna och på övriga delar av handlingsplanen. Synpunkter ska ha kommit in till länsstyrelsen senast den 9 maj Arbetsutskottet gav den 8 april 2014, 113, säkerhetssamordnaren i uppdrag att ta fram ett förslag till yttrande från Melleruds kommun. Slutsatser De i remissen föreslagana åtgärderna bedöms som helt rimliga och sannolikt nödvändiga. Vissa av förslagen och åtgärderna används till del redan i dag. Då förslagen riktar sig till hela Västra Götalands län är alla åtgärder inte helt relevanta för Melleruds kommun, men fyller säkert sitt syfte för andra kommuner. Tids- och prioritetsordningen verkar också rimlig men vi vill ändå peka på att åtgärderna kan och kommer sannolikt påverkas av kommunens övriga infrastrukturplanläggning och där till hörande ekonomiska förutsättningar. Då remissen är omfattande och att handlingsplanen kommer att utgöra ett viktigt och levande framtida styrdokument vore det önskvärt att kommunerna får ta del av handlingsplanen innan den slutligt fastställs. Beslutsunderlag Remisshandlingar. Förslag till yttrande.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott Information om kommunens tillämpning av färdtjänstreglementet Arbetsutskottet godkänner redovisningen. Samhällsvägledaren som handlägger ansökningar informerar om hur färdtjänstreglementet tillämpas i Melleruds kommun.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Aktuellt från Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Arbetsutskottet godkänner redovisningen. Chefen för Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud informerar om verksamheten och aktuella frågor: Tanken bakom samordning. Samordningsförbundets insatser 2013 och fortsatta insatser. Samordningsförbundets finanser/budget. Vad kan samordningsförbundet bidra till?

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2014/ Årsredovisning för Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud 2013 Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att 1. godkänna Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud årsredovisning för år bevilja styrelsens ledamöter ansvarsfrihet för verksamhetsåret Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud har överlämnat årsredovisning, verksamhetsberättelse och revisionsberättelse för Förbundets revisorer har granskat årsredovisningen och tillstyrker ansvarsfrihet. Beslutsunderlag Samordningsförbundets i Vänersborg/Mellerud årsredovisning och revisionsberättelse för år 2013.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott Information om överförmyndarverksamheten Arbetsutskottet godkänner redovisningen. Överförmyndarens verksamhet består i att utöva tillsyn över förmyndare, förvaltare och gode män inom Melleruds kommun. Tillsynen ska garantera rätten åt personer som inte kan ta hand om sig själva, förvalta sin egendom eller på annat sätt tillvarata sina rättigheter. Detta innebär bland annat att överförmyndaren ska granska årsräkningar som inlämnas av förmyndare, förvaltare och gode män. I verksamheten ingår utbildning till förmyndare, förvaltare och gode män. Överförmyndaren handlägger även frågor rörande förordnande och entledigande av gode män och förvaltare. Överförmyndarens tillståndsgivande verksamhet innehåller till exempel godkännande av uttag av medel från överförmyndarspärrade bankkonton, vissa ekonomiska placeringar, arvsskiften, försäljning eller köp av fastighet/bostadsrätt. Överförmyndaren ska godkänna gåvor, köp och försäljning av fastigheter och arvsskiften för underåriga. Överförmyndaren utfärdar även förvaltarfrihetsbevis. Överförmyndaren lyder direkt under kommunfullmäktige men är organisatoriskt knuten till kommunstyrelsens förvaltning. Överförmyndarens verksamhet granskas av länsstyrelsen. Överförmyndarens redovisar olika ärendetyper, arvoden m.m.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott Kultur- och fritidsfrågor Arbetsutskottet godkänner redovisningen. Kultur- och fritidsutvecklaren redogör för aktuella kultur- och fritidsfrågor: Musik i Dalsland sommaren Aktiviteter under maj månad. Vänortsbesök i Orissaare (Estland) 3-8 april med musikelever.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2013/ Svar på medborgarförslag om att döpa om Industrigatan till Kurt Hellbergs gata Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att 1. bifalla medborgarförslag om att döpa om Industrigatan delen mellan Långgatan och Odengatan - till Kurt Hellbergs gata. 2. ge kartingenjören i uppdrag att vidta de åtgärder som krävs för att genomföra namnbytet. Christer Anderson, Mellerud, har i ett medborgarförslag som inkom den 5 december 2013 föreslagit att Industrigatan i Mellerud döps om till Kurt Hellbergs gata för att hedra fabrikör Hellberg som genom sitt företag Hellbergs Industrier och Stall Dalia gjorde Melleruds känt runt om i landet. Utredningen finner att medborgarförslaget är högst rimlig för att hedra fabrikör Hellberg som har gjort så mycket för Mellerud. Utredningen har tagit kontakt med Samhällsbyggnadsförvaltningen som ansvarar för kartor, adresser och administration i Melleruds kommun för att undersöka om medborgarförslaget bryter mot några kommunala regler. Utredningen finner inget som tyder på att ett sådant namnbyte bryter mot några kommunala regler. Utredningen föreslår att den del av Industrigatan som går mellan Långgatan och Odengatan bör döpas om till Kurt Hellbergs gata. Beslutsunderlag Förslag till svar på medborgarförslag.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2013/ Svar på Medborgarförslag om att starta en busslinje Mellerud- Rostock-Dalskog-Ör-Sunnanå-Vita Sannar-Mellerud och Mellerud-Köpmannebro-Snäcke-Mellerud Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen avslår medborgarförslag om att 1. starta en busslinje Mellerud-Rostock-Dalskog-Ör-Sunnanå-Vita Sannar-Mellerud och Mellerud-Köpmannebro-Snäcke-Mellerud. 2. införskaffa en minibuss för ringlinjetrafik. Anders Pahlén, Dals Rostock, har den 16 augusti 2013 lämnat in ett medborgförslag om att han är intresserad av att starta en busslinje Mellerud-Rostock-Dalskog-Ör- Sunnanå-Vita Sannar-Mellerud och Mellerud-Köpmannebro-Snäcke-Mellerud eller om kommunen är intresserad av att införskaffa en minibuss för ringlinjetrafik. Utredningen utgår från att medborgarförslaget manar Melleruds kommun att driva busslinjen i egen regi. Om detta inte är fallet och Anders Pahlén är själv intresserad av att driva ett kollektivtrafikföretag ska detta anmälas till Kollektivtrafikmyndigheten i Västra Götaland som utlyser dessa tillstånd. Utredningen finner ingen skälighet till att kommunen ska starta en busslinje i Melleruds kommun. Utredningen menar att kostnaderna av ett sådant projekt övertiger fördelarna. Utredningen vill även understryka att individuellt riktat stöd till enskilda näringsidkare är förbjudet förutom i vissa undantagsfall. Beslutsunderlag Förslag till svar på medborgarförslaget.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2014/ Yttrande över förslag till Kunskapscentrum för Vänerfrågor Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att Melleruds kommun inte är beredd att tillstyrka bildandet av ett kunskapscentrum utan vill att hanteringen av Vänerfrågorna utreds vidare i syfte att hitta en helhetslösning för all den samverkan som redan pågår. Vänersamarbetet har i samråd med representanter från Högskolan Väst, Göteborgs universitet, Karlstads universitet, Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle, Västarvet och Vänermuseet tagit fram ett förslag på uppdrag, funktion och lokalisering av ett kunskapscentrum för Vänerfrågor. Förslaget innefattar även en behovsanalys. Kommunens yttrande över förslaget ska ha kommit in till Vänermuseet senast den 9 maj Remissinstanserna förväntas ta ställning till: 1. kunskapscentrumets uppdrag, funktioner och lokalisering. 2. förslaget att Vänersamarbetets styrgrupp och de i utredningen utpekade aktörerna ges i uppdrag att utforma en organisation för ett kunskapscentrum för Vänerfrågor som är långsiktigt finansierad. 3. hur kunskapscentrumet skall finansieras. För små kommuner som Melleruds kommun är det mer intressant att samla allt arbete kring Vänerfrågor i en organisation istället för alla de föreningar och organisationer som kommunen i dagsläget är med i. Förslaget känns inte som en lösning på detta utan snarare som att ytterligare en organisation ska bildas. Melleruds kommun ser hellre att alla frågor som rör Vänern samlas i en organisation där ett eventuellt kunskapscentrum ingår. Beslutsunderlag Remisshandlingar. Förslag till yttrande.

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2014/ Revisionsrapporten Granskning av policydokument i Melleruds kommun, utredningsuppdrag Arbetsutskottet ger kommunchefen i uppdrag att bereda ärendet utifrån revisorernas synpunkter och förslag. Redovisning ska ske vid arbetsutskottets sammanträde den 3 juni Kommunen revisorer har genomfört en granskning av kommunens policydokument. Granskningens syfte har varit att undersöka hur policydokumenten implementeras/förankras i organisationen samt ge svar på om dokumenten tillämpas i det dagliga arbetet. I rapportens sammanfattning anger revisorerna några slutsatser man kommit fram till: Från granskningen kan konstateras att kommunen bl.a. tagit fram såväl policys som riktlinjer. Revisorna föreslår en översyn av dessa dokument så till vida att det prövas om inte vissa riktlinjer i stället borde vara policys. Vidare ser revisorna sällan en koppling mellan policy och riktlinjer innebärande att riktlinjerna blir en konkretisering av policy. Revisorna har också noterat att dokumenten (policy och riktlinjer) är utformade på olika sätt vilket kan skapa en otydlighet varför en enhetlig uppställning är att föredra. Slutligen ser revisorerna det som positivt att det finns ett samlat ställe på kommunens hem över vilka policy och riktlinjer som gäller i Melleruds kommun. Detta är till fördel för såväl kommuninvånarna som anställda i kommunen. Revisorerna önskar svar på rapporten senast den 19 maj Beslutsunderlag Revisionsrapporten. Beslutet skickas till Kommunchefen

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2014/ Ansökan om hyresbidrag för 2015 till Reumatikerföreningens lokal i Mellerud Arbetsutskottet beslutar att bevilja Reumatikerföreningen kronor i hyresbidrag för 2015 till föreningens lokal i Mellerud. Nivån på bidraget kommer därefter att prövas varje år. Reumatikerföreningen i Mellerud har den 26 mars 2014 ansökt om hyresbidrag till föreningens lokal i Mellerud. Beslutsunderlag Ansökan om hyresbidrag med bilagor. Beslutet skickas till Reumatikerföreningen I Mellerud Medborgarkontoret

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2014/ Klimatstrategi för Västra Götaland uppföljning 2013, utredningsuppdrag Arbetsutskottet ger fastighetsansvarig i uppdrag att bereda ärendet. Redovisning ska ske vid arbetsutskottets sammanträde den 20 maj Västra Götalandsregionens miljönämnd vill i sin uppföljning av klimatstrategi för Västra Götaland 2013 har kommunens svar på följande frågor: 1. Vilka var kommunens främsta åtgärder under 2013 inom klimatstrategins sex fokusområden? 2. Har det bidragit till ökad sysselsättning genom samarbete med näringslivet? 3. Hur mycket energi och fossilt bränsle används för era lokaler och tjänstebilar? 4. Vill kommunen ta ledarskap för en överenskommelse för att minska klimatpåverkan? Västra Götalandsregionen vill ha svar senast den 23 maj Beslutsunderlag Remisshandling. Beslutet skickas till Fastighetsansvarig

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2014/ Årsredovisning för Dalslandskommunernas kommunalförbund 2013 Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att förbundsdirektionen för Dalslandskommunernas kommunalförbund samt de enskilda förtroendevalda i detta organ beviljas ansvarsfrihet för 2013 års verksamhet. Dalslandskommunernas kommunalförbund har översänt årsredovisning för Verksamheten uppvisar ett negativt resultat med -55 tkr vilket är 494 tkr bättre än budgeterat resultat. Beslutsunderlag Dalslandskommunernas kommunalförbunds årsredovisning Revisionsberättelse Granskning av årsredovisningen 2013.

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2014/ Stolar och bord till Åsens skola, projektbeskrivning Arbetsutskottet godkänner redovisningen och ger kost- och servicechefen tillstånd att starta projektet. Åsens skolas matsal har idag mycket gamla och slitna bord och stolar. Stolarna är av plast och stålkonstruktion. Med nya möbler skulle matsalen få en varmare och trevligare miljö för våra gäster. Eftersom det är ganska bullrigt i matsalen kommer ljudabsorberande möbler att inskaffas. Projektet kommer att starta i maj och vara klart under Beslutsunderlag Projektbeskrivning med kostnadskalkyl. Beslutet skickas till Kost- och servicechefen Ekonom samhällsbyggnadsförvaltningen

17 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sunnanå, information Arbetsutskottet godkänner redovisningen. Kommunchefen och kommunstyrelsens ordförande lämnar en aktuell redovisning angående Sunnanå: Kostnader och intäkter för driften av hamnverksamheten.

18 Kommunstyrelsens arbetsutskott Aktuella frågor Arbetsutskottet godkänner redovisningen. Kommunstyrelsens arbetsutskotts ledamöter och kommunchefen diskuterar aktuella frågor: Länsstyrelsens beslut ang. fråga om överprövning av detaljplan för Falken 3. Ymerfastigheten. Försäljning av Åsebro förskola. Rekrytering av samhällsbyggnadschef. Rekrytering av GIS-/kartingenjör.

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott Rapporter Arbetsutskottet godkänner redovisningen. Kommunstyrelsens arbetsutskotts ledamöter och kommunchefen rapporterar från sammanträden m.m: Avstämningsmöte i projekt om utökad arbetstid.

20 Kommunstyrelsens arbetsutskott Företagsbesök Kommunstyrelsens arbetsutskott besöker Upperud 9:9 för att informera sig om företagets verksamhet och framtidsplaner.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunstyrelsen (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunstyrelsen (18) Nr 5 Kommunstyrelsen 2014-05-07 1(18) Tid och plats Onsdagen den 7 maj 2014, klockan 08.30 12.15, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Jeanette

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 20 april 2010, klockan 08.30-11.15 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04 1(15) Tid och plats Tisdagen den 4 november 2014, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunstyrelsens arbetsutskott (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunstyrelsens arbetsutskott (18) Nr 8 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-04-08 1(18) Tid och plats Tisdagen den 8 april 2014, klockan 08.30 12.25, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (15) Nr 8 Kommunfullmäktige 2017-09-27 1(15) Tid och plats Onsdagen den 27 september 2017, klockan 18.00 19.07, i Tingshuset i Mellerud Beslutande Ledamöter Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (14) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-04-05 1(14) Tid och plats Tisdagen den 5 april 2016, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson, ordf. (S) Gunnar Karlsson (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7) Nr 8 Melleruds Bolagshus AB 2009-09-09 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 september 2009, klockan 11.00 12.05 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott (12) Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-05-30 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 30 maj 2006, klockan 08.30-12.10, 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman Nr 4 Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 15 augusti 2007, klockan 11.20-11.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Anette

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Eva Pärsson (M) Michael Melby

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Eva Pärsson (M) Michael Melby Nr 2 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Tid och plats Tisdagen den 22 januari 2013, klockan 08.30 12.10, 13.00 16.00 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-10-20 1(21) Andreas Jonsson (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-10-20 1(21) Andreas Jonsson (S) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-10-20 1(21) Tid och plats Tisdagen den 20 oktober 2015, klockan 08.30 12.00, 13.00 16.30 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson, ordf. (S) Andreas

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 8 mars 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen (KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 23. Kommunstyrelsens arbetsutskott (32)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 23. Kommunstyrelsens arbetsutskott (32) Nr 23 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-12-05 1(32) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 5 december 2006, klockan 08.30-12.15, 13.05-16.30 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott (13) Nr 16 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-09-08 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 8 september 2009, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunfullmäktige (13) Ingmar Johansson, kommunchef Björn Lindquist, ekonomichef 10

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunfullmäktige (13) Ingmar Johansson, kommunchef Björn Lindquist, ekonomichef 10 Nr 2 Kommunfullmäktige 2015-02-25 1(13) Tid och plats Onsdagen den 25 februari 2015, klockan 18.00 19.15, i Tingshuset Beslutande Ledamöter Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen (15) Nr 3 Kommunstyrelsen 2014-03-12 1(15) Tid och plats Onsdagen den 12 mars 2014, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Jeanette

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-04-04 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 4 april 2006, klockan 08.30-12.10, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunfullmäktige (14) Anna Granlund, sekreterare Björn Lindquist, ekonomichef 19

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunfullmäktige (14) Anna Granlund, sekreterare Björn Lindquist, ekonomichef 19 Nr 3 Kommunfullmäktige 2018-03-21 1(14) Tid och plats Onsdagen den 21 mars 2018, klockan 18.00 19.30, i Tingshuset Beslutande Ledamöter Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Melleruds Bolagshus AB (6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Melleruds Bolagshus AB (6) Nr 1 Melleruds Bolagshus AB 2010-02-10 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 10 februari 2010, klockan 08.30 09.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14) Nr 16 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 7 september 2010, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunfullmäktige (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunfullmäktige (10) Nr 1 Kommunfullmäktige 2013-01-23 1(10) Tid och plats Onsdagen den 23 januari 2013, klockan 18.00 19.30 i Tingshuset Beslutande Ledamöter Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4 Nr 4 Kommunstyrelsen 2010-03-16 1(5) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 16 mars 2010, klockan 15.00 17.40 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Anette Levin

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 12. Kommunstyrelsens arbetsutskott (19)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 12. Kommunstyrelsens arbetsutskott (19) Nr 12 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-19 1(19) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 19 maj 2008, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15) Nr 10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 7 juni 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Daniel Jensen (KD)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Daniel Jensen (KD) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-07 1(15) Tid och plats Tisdagen den 7 april 2015, klockan 08.30 12.30, 13.30 14.30 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson, ordf. (S) Andreas

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 oktober 2005, klockan 08.30-12.15, 13.00 16.45 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

Sofia Vikström, Migrationsverket 44

Sofia Vikström, Migrationsverket 44 Nr xx Kommunfullmäktige 2015-05-20 1(14) Tid och plats Onsdagen den 20 maj 2015, klockan 18.00 19.40, i Tingshuset Beslutande Ledamöter Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7) Nr 8 AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7) Plats och Melleruds kommunkontor, onsdagen den 2 november 2011 sammanträdestid klockan 08.30 10.55 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-10-06 1(15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-10-06 1(15) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-10-06 1(15) Tid och plats Tisdagen den 6 oktober 2015, klockan 13.00 16.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson, ordf. (S) Andreas Jonsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10 Nr 10 Kommunstyrelsen 2009-08-12 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 12 augusti 2009, klockan 08.30-11.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Anette

Läs mer

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet.

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tid och plats Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kerstin Lindberg

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 18. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-04 1(18) Eva Pärsson Ola Johansson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 18. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-04 1(18) Eva Pärsson Ola Johansson Nr 18 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-04 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 4 oktober 2010, klockan 13.00-16.35 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-02 1(18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-02 1(18) Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-02 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 2 juni 2008, klockan 08.30-12.00, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 23. Kommunstyrelsens arbetsutskott (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 23. Kommunstyrelsens arbetsutskott (18) Nr 23 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-14 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 14 december 2010, klockan 08.30-12.00, 13.00-14.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunfullmäktige (14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunfullmäktige (14) Nr 4 Kommunfullmäktige 2010-05-19 1(14) Plats och tid Tingshuset, Mellerud, onsdagen den 19 maj 2010, klockan 19.00 20.10 Beslutande Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2009-05-20 1(8) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 20 maj 2009, klockan 08.30-12.00 Beslutande Robert Svensson (C) KS Daniel Jensen (KD) SN Gunnar Simonsson (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 januari 2010 klockan 08.30-12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Valnämnden (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Valnämnden (7) Nr 2 Valnämnden 2014-05-06 1(7) Tid och plats Tisdagen den 6 maj 2014, klockan 19.30 20.10, i Tingshuset Beslutande Ledamöter Lennart Karlsson, ordf. (C) Reine Dahlman, v ordf. (S) Karin Johansson KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Eva Pärsson Ola Johansson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Eva Pärsson Ola Johansson Nr 2 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-30 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 30 januari 2007, klockan 08.30-11.45, 12.45-16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott (13) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-01-13 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 13 januari 2009, klockan 08.30-12.10, 13.00-15.45 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) 1-9 Johnny

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott (19) Michael Melby (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott (19) Michael Melby (S) Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-17 1(19) Tid och plats Tisdagen den 17 juni 2014, klockan 08.30 12.05, 13.00 14.15 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunfullmäktige (14) Ingmar Johansson, kommunchef. Helen Backlund, Dalslands Konstmuseum

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunfullmäktige (14) Ingmar Johansson, kommunchef. Helen Backlund, Dalslands Konstmuseum Nr 3 Kommunfullmäktige 2013-03-20 1(14) Tid och plats Onsdagen den 20 mars 2013, klockan 18.00 18.55, i Tingshuset Beslutande Ledamöter Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 7. Kommunstyrelsen 2007-08-15 1(10) Lena Engdahl Stefan Hellman

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 7. Kommunstyrelsen 2007-08-15 1(10) Lena Engdahl Stefan Hellman Nr 7 Kommunstyrelsen 2007-08-15 1(10) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 15 augusti 2007, klockan 08.30-11.05 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Anette Levin

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet Nr 5 Socialnämnden 2015-05-26 1(13) Tid och plats Tisdagen den 26 maj 2015, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 24. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 24. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Nr 24 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-12-16 1(15) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 16 december 2008, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Victoria Häggkvist, sekreterare Åsa Sjöberg, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet

Victoria Häggkvist, sekreterare Åsa Sjöberg, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet 1(8) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, våning 3, 10:00--11.00 Beslutande ledamöter Leif Georgsson, ordf, (V) Kerstin Frånlund, (S) Magnus Svensson, (C) Lillemor Zidén, (M), tj ers Ej beslutande ersättare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 22 februari 2010, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) KS Daniel Jensen (kd) SN Harald Ericsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 23. Kommunstyrelsens arbetsutskott (21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 23. Kommunstyrelsens arbetsutskott (21) Nr 23 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-12-04 1(21) Tid och plats Tisdagen den 4 december 2018, klockan 08.30 12.00, 13.15 14.30 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson, ordf. (S) Marianne

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Valnämnden (14) Måndagen den 12 februari 2018, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Valnämnden (14) Måndagen den 12 februari 2018, klockan , i Skållerudsrummet Nr 1 Valnämnden 2018-02-12 1(14) Tid och plats Måndagen den 12 februari 2018, klockan 17.30 18.40, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Reine Dahlman (S) Johnny Stücken (S) Lennart Karlsson, ordf. (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 7. Kommunstyrelsens arbetsutskott (22)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 7. Kommunstyrelsens arbetsutskott (22) Nr 7 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-03-11 1(22) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 mars 2008, klockan 08.30-12.05, 13.05-15.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunstyrelsens arbetsutskott (17) Daniel Jensen (KD) Eva Pärsson Michael Melby

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunstyrelsens arbetsutskott (17) Daniel Jensen (KD) Eva Pärsson Michael Melby Nr 8 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-04-02 1(17) Tid och plats Tisdagen den 2 april 2013, klockan 08.30 12.10, 13.00 15.30 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 19. Kommunstyrelsens arbetsutskott (21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 19. Kommunstyrelsens arbetsutskott (21) Nr 19 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-11 1(21) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 september 2007, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (7) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2013-05-13 1(7) Tid och plats Måndagen den 13 maj 2013, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Daniel Jensen (KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 25 september 2007, klockan 08.30-12.00, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3 Nr 3 Kommunstyrelsen 2009-02-11 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 11 februari 2009, klockan 08.30 10.45 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11. Kommunstyrelsen (6) Peter Ljungdahl (C) Daniel Jensen Ulf Rexefjord

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11. Kommunstyrelsen (6) Peter Ljungdahl (C) Daniel Jensen Ulf Rexefjord Nr 11 Kommunstyrelsen 2017-11-22 1(6) Tid och plats Onsdagen den 22 november 2017, klockan 17.00 17.30, i Tingshuset i Mellerud Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson (S) Thomas Hagman (S) Martin Eriksson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-06-15 1(22) Eva Pärsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-06-15 1(22) Eva Pärsson Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-06-15 1(22) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 15 juni 2010, klockan 08.30-12.05, 13.00-15.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen 22 mars 2005, klockan 08.30-12.05, 13.00 17.15 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Eva

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-01-24 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-01-24 1(13) Nr 2 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-01-24 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 24 januari 2006, klockan 08.30-12.00, 13.00 17.15 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (9) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2016-05-16 1(9) Tid och plats Måndagen den 16 maj 2016, klockan 13.00 16.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Rune Stenén (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (18) Ulf Rexefjord (SD)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (18) Ulf Rexefjord (SD) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-04-23 1(18) Tid och plats Tisdagen den 23 april 2019, klockan 08.30 12.15, 13.00 16.30 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Morgan E Andersson (C) Eva Pärsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott (17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott (17) Nr 2 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-01-25 1(17) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 25 januari 2005, klockan 08.30-12.00, 13.00-16.50 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s)

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott (19) Eva Pärsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott (19) Eva Pärsson Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-13 1(19) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 13 december 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-02 1(18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-02 1(18) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-02 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 2 november 2010, 5lockan 08.30-12.00, 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 18. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Dalslands kanal AB:s kontor (Kanalvillan) i Upperud,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 18. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Dalslands kanal AB:s kontor (Kanalvillan) i Upperud, Nr 18 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-28 1(15) Plats och Dalslands kanal AB:s kontor (Kanalvillan) i Upperud, sammanträdestid tisdagen den 28 augusti 2012, klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson,

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10) Tid och plats Måndagen den 7 september 2015, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Michael Melby

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2009-11-25 1(16) Plats och tid Arena, Vänersborg, onsdagen den 1 oktober 2009, klockan 09.00 12.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen) Kenneth Borgmalm (Västra Götalandsregionen)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 26. Kommunstyrelsens arbetsutskott (18) Eva Pärsson Michael Melby

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 26. Kommunstyrelsens arbetsutskott (18) Eva Pärsson Michael Melby Nr 26 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-18 1(18) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 18 december 2012, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen (17) Onsdagen den 9 januari 2013, klockan , i Dalslandsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen (17) Onsdagen den 9 januari 2013, klockan , i Dalslandsrummet Nr 1 Kommunstyrelsen 2013-01-09 1(17) Tid och plats Onsdagen den 9 januari 2013, klockan 08.30 11.15, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Jeanette

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7) Nr 5 2009-10-22 1(7) Plats och tid Holmängen Arbetslivsinriktad Rehabilitering, Vänersborg, torsdagen den 22 oktober 2009, klockan 12.00 16.30 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott (10) Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-06-05 1(10) Tid och plats Tisdagen den 5 juni 2018, klockan 15.30 16.40, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson, ordf. (S) Marianne Sand Wallin

Läs mer

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll Innehåll 49 Godkännande av ärendelista 90 50 Årsredovisning, revisionsberättelse för år 2015 samt hemställan om ansvarsfrihet, avseende Kommunalförbundet Mediacenter önköpings län 91 51 Köp av socialjour

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 17. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-05 1(14) Eva Pärsson (M) Michael Melby

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 17. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-05 1(14) Eva Pärsson (M) Michael Melby Nr 17 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-05 1(14) Plats och Melleruds kommunkontor, onsdagen den 5 oktober 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.00 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11 Nr 11 Kommunstyrelsen 2009-09-09 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 september 2009, klockan 08.30 10.55, 12.05 12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 15. Kommunstyrelsens arbetsutskott (13) Ulf Rexefjord (SD)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 15. Kommunstyrelsens arbetsutskott (13) Ulf Rexefjord (SD) Nr 15 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-08-27 1(13) Tid och plats Tisdagen den 27 augusti 2019, klockan 08.30 11.50, 13.35 14.10 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Morgan E Andersson (C) Eva Pärsson

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12) Nr 5 2012-04-12 1(12) Plats och tid Mötesplats Vänersborg, Vänerparken 5 fredagen den 12 april 2012, klockan 17:00 19:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Peter Larsson (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tid och plats Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Anita Augustsson (KIM) tjg för Daniel Jensen(KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott (23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott (23) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-01-11 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 januari 2005, klockan 08.30-12.25, 13.20 17.50 Beslutande Robert Svensson (c) 1-7, 9-22 Johnny

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19) Nr 1 Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19) Tid och plats Onsdagen den 13 januari 2016, klockan 08.30 12.30, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson (S) Christine Andersson (S) Marianne Sand

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (10) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2018-05-14 1(10) Tid och plats Måndagen den 14 maj 2018, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Anette Ternstedt

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunfullmäktige (16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunfullmäktige (16) Nr 3 Kommunfullmäktige 2019-03-27 1(16) Tid och plats Onsdagen den 27 mars 2019, klockan 18.00 19.00, i Tingshuset i Mellerud Beslutande Ledamöter Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 26. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 26. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Nr 26 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-12-18 1(15) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 18 december 2007, klockan 08.30-12.00, 13.00-15.15 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunfullmäktige (14) Ingmar Johansson, kommunchef Bo S. Carlén, sekreterare

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunfullmäktige (14) Ingmar Johansson, kommunchef Bo S. Carlén, sekreterare Nr 2 Kommunfullmäktige 2005-02-23 1(14) Plats och tid Tingshuset, Mellerud, onsdagen den 23 februari 2005, klockan 19.00 20.25 Beslutande Enligt närvarolista Övriga närvarande Ingmar Johansson, kommunchef

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott (20)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott (20) Nr 2 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-01-15 1(20) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 15 januari 2008, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) Socialnämnden 2016-11-30 1(11) Tid och plats Onsdagen den 30 november 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Karin Nodin

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-10 1(16) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 10 januari 2012, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 21 november 2006, klockan 08.30-12.10, 12.50-18.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 15. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-26 1(21) Daniel Jensen (KD) Eva Pärsson Michael Melby

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 15. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-26 1(21) Daniel Jensen (KD) Eva Pärsson Michael Melby Nr 15 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-26 1(21) Tid och plats Tisdagen den 26 augusti 2014, klockan 08.30 12.05, 13.00 15.20 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-03-29, kl. 08:00-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4 Sammanträdesdatum Miljö- och hälsorådet sida 1(9) i Bolstadsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4 Sammanträdesdatum Miljö- och hälsorådet sida 1(9) i Bolstadsrummet Nr 4 Miljö- och hälsorådet 2018-12-10 1(9) Tid och plats Måndagen den 12 december 2018, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Anette Ternstedt

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (14) Nr 8 Kommunfullmäktige 2010-11-17 1(14) Plats och tid Tingshuset, Mellerud, onsdagen den 17 november 2010, klockan 19.00 20.00 Beslutande Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.45 15.20 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lars-Erik Larsson (NP), Nora, tjänstgörande

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Svarvaren, måndagen den 12 februari 2018 kl 08:30-10:00 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) Alda Danial (L) Anders Ståhl (L) (ersätter Kjell Sjölund

Läs mer