Granskningsutlåtande 2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Granskningsutlåtande 2"

Transkript

1 Antagandehandling Mars 2014 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Hönekulla 1:153 m. fl. STENHUGGERIET i Mölnlycke, Härryda kommun Granskningsutlåtande 2 Detaljplanen har varit utställd för granskning i enlighet med PBL 5:23 under tiden 7 juni 28 juni Granskningshandlingar skickades till remissinstanser och underrättelse skickades till sakägare 5 juni Granskningen kungjordes i Göteborgs-Posten 10 juni Då synpunkter inkom som föranledde ytterligare förändringar och förtydliganden ställdes planen ut för ny granskning. Granskningen pågick 17 januari januari Granskningsutlåtande 2 sammanfattar och kommenterar skrivelser som inkom vid detta tillfälle. Förslaget är förenligt med gällande översiktsplan och går att förena med en från allmän synpunkt lämplig användning av mark- och vattenresurser enligt Miljöbalken kap 3. Förslaget medför inte att någon miljökvalitetsnorm enligt Miljöbalken kap 5 överträds. SAMMANFATTNING Handlingar som fanns tillgängliga för granskning under januari 2014 stämde överens med handlingarna i den granskning som skedde under juni 2013, med undantag för vissa ändringar. Dessa ändringar, samt inkomna synpunkter under första granskningsskedet, redovisas i sin helhet i Granskningsutlåtande 1 daterat 15 januari Inför antagandet har följande justeringar gjorts: Planbestämmelse gällande geotekniska åtgärder som i granskningshandling gällde generellt i planområdet, har specificerats för att endast gälla det område där risk för blocknedfall föreligger, dvs. befintlig bergskärning längs Benarebyvägen. Avsnitt i planbeskrivningen som beskriver geotekniska förhållanden, samt den geotekniska utredningen, har förtydligats utifrån denna ändring. I syfte att skapa en gränsdragning som stämmer bättre överens med förhållanden på plats har en koordinatpunkt i fastighetsindelningsbestämmelserna tagits bort. Felaktiga areaangivelser i planbeskrivningen har justerats. Fastighetskonsekvensbeskrivningen har förtydligats utifrån Lantmäteriets synpunkter. I övrigt överensstämmer antagandehandlingarna med granskningshandlingarna från januari (6)

2 GRANSKNINGSYTTRANDE FRÅN LÄNSSTYRELSEN, SKRIVELSE INKOMMEN Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap 10 PBL och nu kända förhållanden att frågor som rör hälsa/säkerhet måste lösas på ett tillfredsställande sätt i enlighet med vad som anges nedan för att ett antagande inte skall prövas av Länsstyrelsen. Geoteknik Länsstyrelsen anser att frågan om bergtekniska förutsättningar och risk för blocknedfall ytterligare behöver förtydligas i detaljplanen. Av planhandlingarna framgår att Med tanke på gällande bergtekniska förutsättningar och för att utreda behovet av ytterligare skyddsarbeten bör en detaljerad bergbesiktning utföras inför planerad breddning av Benarebyvägen, anläggning av GC-väg samt vid övrig inom planområdet. Länsstyrelsens synpunkt gäller vid övrig sprängning i planområdet Formuleringen indikerar att bergsbesiktning och åtgärder för blocknedfall kan krävas innan detaljplanen antas vilket kan aktualiseras vid situationer såsom t ex: Om fastighetsägare har möjlighet att genomföra åtgärder om situationen uppstår att åtgärder blir nödvändiga utanför de aktuella tomterna (dvs har fastighetsägarna tillträde till nödvändiga markområden och där rätt att utföra skyddsåtgärder). Om åtgärder behöver göras på allmänplatsmark. Synpunkter på förslagshandlingen En avsiktsförklaring eller genomförandeavtal mellan kommunen och trafikverket behöver tas fram innan antagandet av planen för att säkerställa genomförande, utformning, ekonomi m.m. för åtgärder på Benarebyvägen samt hantera frågan om väghållarskapet. Föreslagna åtgärder i planen, gångbana samt bussvändslinga, är angelägna med tanke på trafiksäkerhet, tillgänglighet samt ett hållbart transportsystem. För genomförandet av detaljplanen är frågan om väghållarskapet avgörande vilket behöver hanteras. Kommentar: Geoteknik Plankarta har kompletterats med särskilda bestämmelser om erforderliga åtgärder mot berg/blocknedfall vid befintlig bergskärning längs Benarebyvägen. Planbeskrivning har förtydligats för att visa att dessa åtgärder endast gäller befintlig bergskärning längs Benarebyvägen, och alltså inte föranleder några åtgärder utanför allmänplatsmark. Väghållaransvar Kommunen har tagit fram en avsiktsförklaring gällande ett övertagande av väghållaransvar. Länsstyrelsen ges möjlighet att ta del av denna i samband med antagandet av planen. 2(6)

3 GRANSKNINGSYTTRANDE FRÅN LANTMÄTERIET, SKRIVELSE INKOMMEN Under rubriken byggnadsförbud har ni på ett tydligt sätt redovisat att rätten att bygga påverkas. Det området för allmän plats som har flyttats (ändring nr 9) ser ut att ha en befintlig byggnad som hamnar på allmän platsmark. Detta, samt att rätten att återuppbygga byggnader på punktprickad mark påverkas, kan tydliggöras under samma rubrik. I övrigt har Lantmäteriet inget att erinra angående förändringarna i samrådshandlingen. Kommentarer: Planbeskrivning kompletteras för att tydliggöra vad prickmarkerat område innebär för de fastigheter det berör, samt för den befintliga byggnad som är belägen på allmänplatsmark. Inga bostadshus eller garage är idag placerade på det som i planen är markerat som prickmark, utan detta gäller endast mindre komplementbyggnader. GRANSKNINGSYTTRANDE FRÅN RÄDDNINGSTJÄNSTEN STORGÖTEBORG, SKRIVELSE INKOMMEN Räddningstjänsten tillstyrker planen utan erinran. Kommentar: Yttrande noteras GRANSKNINGSYTTRANDE FRÅN TELIA SKANOVA ACCESS AB, SKRIVELSE INKOMMEN Skanovas anläggningar inom aktuellt område framgår av bifogad lägeskarta. Utefter södra/västra sidan av Benarebyvägen ligger en mellanstationskabel, vilken försörjer Benarebyområdet med telekommunikation. Största hänsyn måste tas till denna vid upprustning av vägen. Kabeln kommer i direkt konflikt med planerad busslinga. Kommunikation bör snarast tas med Skanova för diskussion om hantering av kabeln under planerings/byggnationstiden. Skanova har i övrigt inget att invända mot förslaget. Kommentar: Yttrande noteras. Eventuell flytt av ledningar görs i samråd med Telia Sonera Skanova. 3(6)

4 GRANSKNINGSYTTRANDE FRÅN RÅDA SOCKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING, SKRIVELSE INKOMMEN Innan byggnationen startar skall inlösen med del av Råda S.3 vara klart med Råda Sockens utmarkers samfällighetsförening. Kommentar: Yttrande noteras. Kommunen avser att träffa överenskommelser med berörda samfälligheter och fastighetsägare gällande villkor för inlösen av allmänplatsmark. SYNPUNKTER FRÅN SAKÄGARE Ägare till Hönekulla 1:113, skrivelse inkommen Fastighetsägaren önskar att ny fastighetsgräns skall ligga närmare befintligt garagebyggnad på Hönekulla 1:113. Fastighetsägaren föreslår 1,5 m med hänvisning till den planbestämmelse som reglerar garagebyggnaders avstånd till fastighetsgräns. Detta läge skulle innebära en bättre anpassning till hur tomten se ut idag. Fastighetsägaren har synpunkter på det släntintrång som finns redovisat på plankartan och undrar hur det påverkar möjligheterna att använda denna yta för parkering. Fastighetsägaren önskar även att befintligt garage på Hönekulla 1:153 skall införlivas i Hönekulla 1:124. Kommentar: En koordinatpunkt i fastighetsindelningsbestämmelserna tas bort för att underlätta vid framtida fastighetsbildning, och för att bättre anpassa tomtindelningen efter befintlig situation. Kommunen anser att ett avstånd om ca 4,5 m bör hållas till garagebyggnad för att inte omöjliggöra ett framtida ändrat användande av denna, eller nybyggnation av ett bostadshus. Det släntintrång som redovisas på plankartan bedöms inte påverka möjlighet att anordna uppställningsplats för bil. Planen omöjliggör inte en fastighetsindelning där befintligt garage på Hönekulla 1:153 införlivas i Hönekulla 1:124. Ägare till Hönekulla 1:125 och Hönekulla 1:152, skrivelse inkommen Fastighetsägaren önskar att väg och VA-anslutning skall dras in ytterligare, via den föreslagna gemensamhetsanläggningen. Fastighetsägaren önskar en byggrätt på Hönekulla 1:125 Kommentarer: Anslutningspunkt upprättas i gräns mot lokalgata. Anläggande av uppfart på kvartersmark åligger fastighetsägaren. Byggrätt på Hönekulla 1:125 är ej lämpligt med tanke på geotekniska förutsättningar och bullernivåer. 4(6)

5 Ägare till Hyltan 2:34 och Hyltan 2:30, skrivelse inkommen Fastighetsägarna anser att den uppställningsplats för avfall som har tillkommit inför granskningsskedet är okänsligt placerad, med olägenhet på grund av buller och dålig lukt till följd. En flyttning av denna uppställningsplats kan undanröja överklaganden av planen. Fastighetsägarna vill inte att planförfarandet skall fördröjas på grund av denna fråga. Kommentar: Kommunen anser att en uppställningsplats för avfall är nödvändig för att på sikt åstadkomma en gemensam lösning för sophantering för dessa fastigheter och därmed ökad trafiksäkerhet för sophämtningsfordon. Ägare till Hyltan 2:34, skrivelse inkommen I tidigare utställt planförslag fanns ingen storleksbegränsning gällande uthus/garage. Fastighetsägaren önskar att ytan för garage/uthus ökas till 70 kvm för den aktuella fastigheten i syfte att inrymma en befintlig biodling. Kommentar: Planbestämmelse som begränsar storlek på garage och uthus är praxis. Kommunen anser inte att uthus större än 50 kvm vore lämpligt i detta område. En särskild bestämmelse som tillåter uthus större än 50 kvm på enbart denna fastighet bedöms inte heller lämpligt med hänsyn till övriga fastighetsägare i området. Hönekulla 1:156, skrivelse inkommen Fastighetsägaren har planerat att bygga en takkupa på befintligt bostadshus. Reglerna för utformning av huvudbyggnad medför begränsning av längd på takkupa i förhållande till husets längd. Beroende på hur man definierar husets längd kan det bli svårt att göra denna ombyggnad. Detta bör tas i beaktande så att ombyggnaden kan göras. Kommentar: Planen möjliggör takkupa om 1/3 av husets längd vilket bedöms vara tillräckligt. Den utbyggnad som fastighetsägaren har i åtanke verkar vara möjlig utifrån de föreslagna planbestämmelserna, men en slutgiltig bedömning görs i bygglovskedet. En särskild bestämmelse för just denna fastighet bedöms inte vara lämpligt med hänsyn till övriga fastighetsägare i området. 5(6)

6 ÖVRIGA SYNPUNKTER Inga övriga synpunkter har inkommit SAKÄGARE SOM INTE FÅTT SINA SYNPUNKTER TILLGODOSEDDA Hönekulla 1:113 Hönekulla 1:152 Hönekulla 1:124 Hönekulla 1:153 Hönekulla 1:125 Hönekulla 1:156 Hönekulla 1:146 Hönekulla 1:199 Hyltan 2:30 Hyltan 2:34 Hyltan 2:35 Mölnlycke den SAMHÄLLSBYGGNAD Planenheten Michaela Kleman Verksamhetschef för Plan & Bygglov Tobias Pålsson Planarkitekt 6(6)

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Förslag till detaljplan för del av fastigheten Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Orust kommun Västra Götalands län Upprättad 14 november 2016 av Förvaltningsområde samhällsutveckling, Orust kommun

Läs mer

Utlåtande 1. Granskningshandling 2 maj Detaljplan för del av Salmered 1:306 FÖRSKOLA VID ÖNNERÖDSPLAN i Landvetter, Härryda kommun

Utlåtande 1. Granskningshandling 2 maj Detaljplan för del av Salmered 1:306 FÖRSKOLA VID ÖNNERÖDSPLAN i Landvetter, Härryda kommun Granskningshandling 2 maj 2015 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för del av Salmered 1:306 FÖRSKOLA VID ÖNNERÖDSPLAN i Landvetter, Härryda kommun Utlåtande 1 Ett förslag till detaljplan varit föremål

Läs mer

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län 1 Dnr 0499/08 Samrådshandling 2014-11-07 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Läs mer

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län

Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands län 1 Dnr 0499/08 Antagandehandling 2015-01-07 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ändring av detaljplan och fastighetsplan för Getskär - Valeberget Ändringen avser fastigheten Höga 1:68 Stenungsund kommun Västra Götalands

Läs mer

Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun

Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 1648/2017 Dnr ByggR: P 2017-43 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har hållits tillgänglig för granskning i Rådhuset

Läs mer

Nedanstående yttranden återges i sin helhet om ej annat anges. SYNPUNKTER GRANSKNING 30 JANUARI 13 FEBRUARI 2015

Nedanstående yttranden återges i sin helhet om ej annat anges. SYNPUNKTER GRANSKNING 30 JANUARI 13 FEBRUARI 2015 Antagandehandling Februari 2015 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Solsten 1:114 m.fl. KONSTRUKTIONSVÄGEN, i Mölnlycke, Härryda kommun Särskilt utlåtande Förslag till detaljplan

Läs mer

Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1

Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Sida 1 av 7 Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Bakgrund och syfte Fastighetsägaren för Anrås 44:1, i Stora Höga, Stenungsunds kommun, har inkommit

Läs mer

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län Granskningsutlåtande Kontoret för samhällsbyggnad 2016-01-22 Fredrik Drotte 08-590 000 00 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2015:386 fredrik.drotte@upplandsvasby.se Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Granskningsutlåtande antagandehandling

Granskningsutlåtande antagandehandling KS12.971 Ändring av byggnadsplan över fastigheterna Torp Nordgården 1:203 och 1:321 m fl (LB 11), i Lerums kommun Granskningsutlåtande antagandehandling SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD Planenheten 2013-11-04 Innehåll

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER Granskningshandling Februari 2016 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Mölnlycke 1:55 m fl ALHAGEN i Mölnlycke Granskningsutlåtande Under tiden 24 november 19 december 2014 har detaljplanen varit

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2017-03-21 Diarienummer: 0687/09 Aktbeteckning: 2-5393 Telefon: 031-368 18 04 E-post: stefan.rosen@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder i Kv Fulufjället inom stadsdelen Bagaregården

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund Kommunledningskontoret Samrådsredogörelse Michaela Lundqvist Sidan 1 av 5 Planarkitekt 08-579 221 31 UNDERRÄTTELSEHANDLING Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN KS12.1082 Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen Redogörelse för samråd Sektor samhällsbyggnad Planenheten 2013-03-11 2 Innehåll Hur samrådet har genomförts 4 Inkomna synpunkter

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun.

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. 2018-08-30 Dnr. 2016 0029 Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. GRANSKNINGSUTLÅTANDE Hur granskningen har bedrivits Granskning om förslag till

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat GRANSKNINGSUTLÅTANDE STANDARDFÖRFARANDE Planförslag upprättat/påbörjat 2016-03-11 SBN 2016.0044 Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat 2016-10-03 BAKGRUND OCH SYFTE

Läs mer

Planområdet omfattar det sedan tidigare detaljplanelagda bostadsområdet i Starbo, söder om Stenhagen och väg 55, i västra delen av Uppsala.

Planområdet omfattar det sedan tidigare detaljplanelagda bostadsområdet i Starbo, söder om Stenhagen och väg 55, i västra delen av Uppsala. PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Sandra Gustafsson 2018-11-06 PBN 2016 002967 Utlåtande Standardförfarande Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra sammanbyggande

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Detaljplan för del av Vreta 2:11 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av Vreta 2:11 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av Vreta 2:11 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra nybyggnation av bostäder i form av villor i anslutning till

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: SBN-2015-02847 Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje i Södertälje Upprättad 2016-11-21 Tidigare Beslut i ärendet Nämnd Beslut Beslutsdatum Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 12:74 SAMT GÄLLIVARE 5:13, REPISVAARA NORRA. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 12:74 SAMT GÄLLIVARE 5:13, REPISVAARA NORRA. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING 2016-08-24 UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 12:74 SAMT GÄLLIVARE 5:13, REPISVAARA NORRA Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Rubricerad

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Sektorn för samhällsbyggnad Samrådshandling September 2014 Ändring av stadsplanen för Hönekulla 1:114 m.fl. SOLÄNGSOMRÅDET i Mölnlycke, Härryda kommun Tillägg till planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

Detaljplan för DISAVÄGEN, del av Odenslunda s:1 i Upplands Väsby kommun

Detaljplan för DISAVÄGEN, del av Odenslunda s:1 i Upplands Väsby kommun Granskningsutlåtande Kontoret för samhällsbyggnad 2016-01-22 Fredrik Drotte 08-590 970 00 Dnr Fax 08-590 733 37 BN/2015:385 fredrik.drotte@upplandsvasby.se Detaljplan för DISAVÄGEN, del av Odenslunda s:1

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: DP 1055 Siggbo handelsområde Planförfarande: Utökat Dnr: EDP 2016.0387 Datum:2017-01-03 Handläggare: Erika Holmström GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 1055 Siggbo handelsområde Del av fastigheterna

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Dnr MSN 01896-2018 Dnr ByggR: P 2016-48-00 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Granskning pågick mellan 1 juli och 9 augusti 2019

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-03-23 P 2015 000001 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl., Falköpings tätort, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Dnr: 2018: BMN259 Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Granskningshandling Dnr: 2018:BMN259 Datum 2019-08-26 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6 Emmaboda tätort, Emmaboda

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Stadsarkitektkontoret Victor Zakrisson, Planarkitekt 0221-252 92 victor.zakrisson@koping.se Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRINGAR

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län Granskningsutlåtande Förfarande Planen hanteras med ett standardförfarande, då syftet inte

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida 1/7 SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:272, ÖCKERÖ KOMMUN Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att säkerställa befintliga användningsområden och möjliggöra ett samlat industri/verksamhetsområde

Läs mer

Granskningshandling juli 2015

Granskningshandling juli 2015 Granskningshandling juli 2015 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Mölnlycke 1:55 m fl ALHAGEN i Mölnlycke Samrådsredogörelse Under tiden 24 november 19 december 2014 har detaljplanen varit föremål

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1 (Smedby idrottsfält) inom Smedby i Norrköping den 2 oktober 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för Bålsta 50:2, i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i augusti 2015, reviderad i oktober 2015.

Förslag till ändring av detaljplan för Bålsta 50:2, i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i augusti 2015, reviderad i oktober 2015. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(3) Datum Vår beteckning 2015-11-05 KS 2013/34 nr. 48 Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och utvecklingsavdelning Domagoj Lovas, Planarkitekt 0171-525 90 domagoj.lovas@habo.se Förslag

Läs mer

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Kommunstyrelsens förvaltning Enheten för samhällsbyggnad 2018-07-03 Antagandehandling Detaljplan för Geten 14 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

Ändring genom tillägg till detaljplan för fastigheten Tollestorp 6:3 m fl, Tollestorp verksamhetsområde, i Lerums kommun

Ändring genom tillägg till detaljplan för fastigheten Tollestorp 6:3 m fl, Tollestorp verksamhetsområde, i Lerums kommun KS13.697 Ändring genom tillägg till detaljplan för fastigheten Tollestorp 6:3 m fl, Tollestorp verksamhetsområde, i Lerums kommun Granskningsutlåtande II Antagandehandling Sektor samhällsbyggnad Planenheten

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande UDDEVALLA KOMMUN DNR 2011:0023 Miljö och Stadsbyggnad ARB 546 Arkivnr: 1132 1 LAGAKRAFTHANDLING Antagen: 21 februari 2013 Lagakraft: 22 mars 2013 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande DETALJPLAN för JÄRNVÄGSANKNUTEN

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön DETALJPLAN FÖR Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön VÄRMDÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling PBL (2010:900) Datum: 2017-04-12 Ansvarig handläggare: Sten Hammar Samhällsbyggnadsavdelningen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL. Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD. Diarienummer KS 2011/

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL. Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD. Diarienummer KS 2011/ SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer KS 2011/1753 20161101 Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD ADRESS Stadshuset, 442 81 Kungälv TELEFON 030323 80 00 vx FAX 030323 91 67

Läs mer

Granskningsutlåtande för

Granskningsutlåtande för 2019-02-14 2016/558 Granskningsutlåtande för del av Stockrosen 1 m.fl. i Ulricehamn Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad TELEFON 0321-59 50 00 E-POST miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret mars 2017

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret mars 2017 DA 103 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret mars 2017 Ändring av detaljplan, genom tillägg, för Sörvik 2:42 m.fl Oskarshamns kommun Dnr SBN 2016/115 Uppdragsbeslut 2016-09-12 Samrådsbeslut

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Ändring av detaljplan för Skeppsgossen 3 och 7

Ändring av detaljplan för Skeppsgossen 3 och 7 Stadsbyggnadsnämnden 2016-08-04 Planavdelning SBN/2015:328 Inga Krekola 016-710 11 19 1 (1) Stadsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan för Skeppsgossen 3 och 7 Förslag till beslut Förslag till ändring

Läs mer

Detaljplan för Rönnen 19

Detaljplan för Rönnen 19 Detaljplan för Rönnen 19 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2019-05-28 Dnr. 2017-216 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden utan synpunkter... 4 Trafikverket 2019-04-26...

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2. inom Klockaretorpet i Norrköping.

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2. inom Klockaretorpet i Norrköping. Samrådsredogörelse 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2 inom Klockaretorpet i Norrköping den 9 april 2019 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2019-06-11, 134 Laga kraft: 2019-07-12 Genomförandetidens

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Dnr SBN 2016/163 Uppdragsbeslut

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR Sjöparken i Gällivare. Del av fastigheterna Gällivare 76:1 och Sjöjungfrun 2

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR Sjöparken i Gällivare. Del av fastigheterna Gällivare 76:1 och Sjöjungfrun 2 ANTAGANDEHANDLING Diarienr: KS/2017:2410 UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR Sjöparken i Gällivare Del av fastigheterna Gällivare 76:1 och Sjöjungfrun 2 Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING 2016-11-18 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av fastigheten Skäran 3:8 Robertsfors kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Rubricerad detaljplan med tillhörande handlingar

Läs mer

Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev

Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev Antagen av Kommunstyrelsen, Munkedals kommun enl. beslut 2012-08-08, 102. Laga kraft, 2012-09-04. Detaljplan för Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl Munkedal, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2006/468 SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR UTKIKEN 12 OCH 13 I VIKEN HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2016-08-12 BAKGRUND OCH SYFTE BAKGRUND Fastighetsägaren inkom 2014-06-17 med en ansökan om detaljplaneändring

Läs mer

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse

Läs mer

Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun,

Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun, 2017-11-13 1 (5) Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun, UTLÅTANDE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 26 juni till och med 21 juli 2017 Detaljplan sändes ut på granskning 11 september

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. DP 1064 Vallskoga förskola. Tierp 2:74 samt del av Tierp 2:1

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. DP 1064 Vallskoga förskola. Tierp 2:74 samt del av Tierp 2:1 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: ÄDP140 Skatvägen/DP1064 Vallskoga förskola Planförfarande: Standard Dnr: EDP 2016.1557 Datum:2017-05-29 Handläggare: Adam Nyström DP 1064 Vallskoga förskola Tierp 2:74 samt del av

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: ÄDP 201 - Kyrkbyn Planförfarande: Standard Dnr: EDP 2016.0436 Datum: 2017-09-19 Handläggare: Patrich Vikström ÄDP 201 - Kyrkbyn Fastigheten Tierps Kyrkby 2:1 Medborgarservice Handläggare

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Hjälleskate fritidsområde

Granskningsutlåtande Detaljplan för Hjälleskate fritidsområde Granskningsutlåtande Detaljplan för Hjälleskate fritidsområde Inom Hjälleskate fritidsområde på Rässudden finns idag ett drygt fyrtiotal fritidshus med tillhörande komplementbyggnader. Syftet med planen

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun.

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. Granskningsutlåtande 2017-10-31 KS 2017/00504 214 Kommunstyrelsen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Sida 3 av 17 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-03-23 Dnr: KS 2017/115 Kommunstyrelsen Ändring av detaljplan för Löddeköpinge

Läs mer

Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun

Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun Dnr: SBN 2017/229 Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun GRANSKNINGSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK Ändring av del av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen

Läs mer

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA KS/2014/497 GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN Aktuellt detaljplanområde markerat med heldragen röd linje. ANTAGANDEHANDLING 2015-01-30 BAKGRUND

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Detaljplan för Sikhall södra, Vänersborgs kommun

Detaljplan för Sikhall södra, Vänersborgs kommun Dnr BN 2015/13 2017-03-21 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Sikhall södra, Vänersborgs kommun Hur granskningen har genomförts Granskning med standardförfarande enligt 5 kap 18 plan- och bygglagen har

Läs mer

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl ANTAGANDEHANDLING UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Rubricerad

Läs mer

Granskningsutlåtande. Agaten 32 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling februari 2016 Dnr 2014 KSM 0796

Granskningsutlåtande. Agaten 32 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling februari 2016 Dnr 2014 KSM 0796 Stadsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg planchef Detaljplan för Agaten 32 Östra Tyresö, Tyresö kommun, Stockholms län Granskningsutlåtande Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen 135 81 Tyresö Tel

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på del

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Datum 2017-10-13 Dnr SBN 2015/166 Detaljplan för Orion 1, Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskningen har skett på i stadshuset under perioden 13 september och 4 oktober 2017. Kungörelse

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-05-11 P 2016 10 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Urd 1 Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag har enligt 5 kap 18 Plan- och bygglagen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Hur processen har bedrivits: Detaljplanen har varit tillgänglig för samråd under tiden datum till datum. Samrådet har anslagits på kommunens anslagstavla

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DELAR AV KLÖVSJÖ SKIDOMRÅDE BERGS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR DELAR AV KLÖVSJÖ SKIDOMRÅDE BERGS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN DETALJPLAN FÖR DELAR AV KLÖVSJÖ SKIDOMRÅDE BERGS KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN GENOMFÖRD GRANSKNING Detaljplanen har varit på granskning. Kompletta planhandlingar, upprättade 2017-08-17, har sänts till berörda

Läs mer

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 SÄRSKILT UTLÅTANDE Sara Aspvik Thelin, 2014-06-24 Vårt Dnr: P2012-000018 Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 Planen hanteras med

Läs mer

Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE. Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN

Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE. Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 2/5 INLEDNING

Läs mer

PILEN 4 M FL GRANSKNINGSUTLÅTANDE

PILEN 4 M FL GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr MBN/2012-0691 DETALJPLAN FÖR PILEN 4 M FL GRANSKNINGSUTLÅTANDE HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Granskningshandlingarna har varit tillgängliga för granskning under tiden 2015-03-26 2015-04-22. Handlingarna

Läs mer