SÅ GÖR DU ETT VACKERT BRÖLLOPS- ALBUM. Benny Ottosson

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SÅ GÖR DU ETT VACKERT BRÖLLOPS- ALBUM. Benny Ottosson"

Transkript

1 SÅ GÖR DU ETT VACKERT BRÖLLOPS- ALBUM Benny Ottosson

2 Hej Vad kul att du är intresserad av min videokurs om BRÖLLOPSALBUM. Jag älskar att fotografera bröllop. Och jag älskar att göra bröllopsalbum. Det är ju själva projektets slutrapport. Den dokumentation som brudparet och deras barn och barnbarn ska ha glädje av i 100 år framåt. Ibland träffar jag kollegor som klagar över att deras arbete med album tar för lång tid och att deras arbetsflöde och process inte fungerar som de vill. Känner du också så, så hoppas jag och tror, att denna kurs kommer att ge dig lite idéer om hur du kan speeda upp arbetet och hur du kan göra albumet så vackert som dina bilder förtjänar. Så förhoppningsvis får du mycket inspiration, tips och idéer i kursen som du kan ha användning för när du själv skapar vackra bröllopsalbum. Jag hoppas du ska få mycket glädje och nytta av denna e-bok som är en sammanfattning av videokursen. Du får gärna tipsa andra du tror kan vara intresserade av kursen. Sprid gärna kursens hemsida. Du är också välkommen att gilla TrainingZONE på Facebook eller kontakta mig med dina synpunkter via hemsidan TrainingZONE.se. Läser du e-boken med appen GoodReader på din mobil eller läsplatta, så har du möjlighet att markera text och göra egna anteckningar. Mycket nöje OttossonPhoto och TrainingZONE [2014]

3 Varför en videokurs och e-bok om bröllopsalbum? Som jag skrev i inledningen, så är ju albumet själva slutprodukten på ett stort projekt som du genomfört tillsammans med brudparet. Albumet ska visa de vackra bilderna du tagit. Och de ska skapa glädje i många, många år framåt. Då tycker inte jag du ska lämna över dina bilder på ett USB-minne. Inte ens om brudparet vill det. Du är konstnären. Du vill att dina bilder visas på ett bra sätt med rätt färger. Och det kan du åstadkomma med ett album. I denna kurs kommer jag att gå igenom: att tänka album under fotograferingen vilken typ av bilder som bör vara med krav på programvara tips kring designen göra album på kort tid hur du på ett bra sätt får in albumproduktionen i ditt arbetsflöde hur du visar upp ditt album för brudparet olika typer av album Detta ska jag inte gå igenom: prissättning och försäljning Detta utgår jag från att du kan: fotografera bröllop ta hand om bilderna i datorn bildbehandla göra album, men tycker det tar för lång tid och du får inte riktigt till det resultat du vill Ingen tid att förlora Nu kör vi

4 Kapitel 2 - Albumets anatomi Avsnitt 1 - Anatomi Vi ska börja med att se lite på ett albums olika delar och några viktiga detaljer du bör tänka på när du lägger in bilder. Här är exempel på ett albums utsida. Inga konstigheter. Framsida, baksida och rygg.

5 Då har vi kommit in i albumet och till det första uppslaget. Alltså direkt innanför omslaget. Den vänstra sidan är oftast den sida som är limmad på omslaget, så att själva innandömet och omslaget sitter ihop. På detta uppslag kan du oftast inte placera några bilder. I vissa fall kan du ha en bild på den högra sidan. Sista uppslaget i albumet fungerar då på motsvarande sätt.

6 Ett uppslag, som jag nyss var inne på, är alltså benämningen på två sidor. Alltså en höger- och en vänstersida. Ett uppslag är oftast bestående av ett helt fotopapper som bigats i mitten. Bigning innebär att man med en rundad egg skapar en inpressning (big) i fotopapperet för att undvika att sprickor uppstår i när det viks på mitten. Mer om den detaljen strax.

7 Avsnitt 2 - Bildernas placering Som jag nämnde på förra sidan så bigas uppslagen i mitten, för att fotopapperet ska kunna vikas utan att sprickor uppstår. Därför kan det vara en bra idé att inte placera ansikten eller annat viktigt i bilden just där. Detta för att det blir en liten intryckning i fotopapperet där. Och det kan göra att ett ansikte ser lite deformerat ut.

8 När du placerar bilderna/sidorna i det slutliga dokumentet, som du oftast får av leverantören, är det viktigt att tänka på hur du placerar bilderna. Den svarta linjen i illustrationen nedan, är där leverantören kommer att skära sidorna. Så lägg inte bilderna för nära den kanten. Oftast finns en marginal på leverantörens mall. Alternativt att du får ett mått som du ska hålla dig innanför. Det finns också en yttre marginal som vi kommer till på nästa sida.

9 Om du, till skillnad från förra uppslaget, vill att bilden ska gå ända ut till kanten på sidan, ska du dra bilden förbi den svarta linjen där albumet kommer att skäras. Ofta finns en marginal utanför den svarta, dit du ska dra bilderna som ska gå ända ut på sidan. Om du lägger en bild precis vid skärlinjen (den svarta nedan), så riskerar det att bli ett litet mellanrum mellan bild och sidkant, om skärmaskinen missar med en halv millimeter. Så dra bilderna ut till den yttre säkerhetsmarginalen, så undviker du denna risk.

10 Kapitel 3 - Arbetsflöde och programvara Avsnitt 1 - Exempel på arbetsflöde Det är viktigt att ha ett bra arbetsflöde för sin albumprocess. Dels för att det ska gå ganska snabbt och för att du ska ha ordning och reda på arbetsgången och i kontakten med brudparet. Det finns såklart tusen sätt att göra detta på. Men försök hitta ett sätt som passar just dina album, dina programvaror, din leverantör och ditt sätt att arbeta. Och sträva efter att göra allt så enkelt som möjligt. Förslag på arbetsflöde

11

12 Avsnitt 2 - Mer om arbetsflöde Vem väljer ut bilderna som ska vara med i albumet? Ja, här finns säkert lika många varianter som det finns bröllopsfotografer. Hitta det sätt som passar dig och som inte ger dig en massa extra arbete. En del fotografer ger brudparet alla bilder, så får de välja ut vilka de vill ha med. Jag vill ha större kontroll på detta. Och jag anser mig ha mycket erfarenhet av att sätta ihop en story i ett album. Jag tycker också att jag har en viss kunskap i grafisk design och har en blick för vad som passar ihop. Så jag gör ett färdigt albumförslag till brudparet. Sen får de säga om de vill byta ut någon bild eller göra någon annan förändring. Förstora eller förminska någon bild. Ibland blir det en diskussion, där jag förklarar hur jag tänkt. Och de flesta gånger förstår brudparet det och låter mig göra som jag vill. Jag ger idag brudparet möjlighet att göra fem justeringar. Därefter får de betala 1000 kr/tim. Det kan tyckas tufft, men brukar fungera bra. Många gånger blir det inga ändringar alls. Jobba med lågupplösta eller högupplösta bilder i albumproduktionen? Här får du också hitta ett sätt som passar ditt arbetsflöde och som känns smidigt. Så att du inte skapar en massa onödiga arbetsmoment. Och att du inte jobbar med så stora filer att de slöar ner din process. Beroende på vilken hastighet du och brudparet har på era internetuppkopplingar. Jag jobbar med de högupplösta färdigredigerade bilderna i min programvara för albumlayout. Sen väljer jag lågupplösta filer vid export, när jag ska visa brudparet sidorna digitalt. Därefter när sidorna ska slutmonteras (oftast i ett Photoshop-dokument med exakta mått och marginaler som du får av leverantören) så exporterar jag sidorna högupplösta från programmet jag gjort albumdesignen i.

13 Avsnitt 3 - Program för att designa album Då har vi kommit till programvaran för att designa albumet i. Här finns en uppsjö. Det finns program, det finns tjänster online, det finns moduler till Photoshop och du kan till och med designa album inne i Lightroom. Här finns inget rätt och fel. Som vanligt. Utan leta runt, hör med kollegor och leverantörer, Googla och prova dig fram tills du hittar något du trivs med och som passar in i ditt arbetsflöde, din stil på album samt ditt sätt att arbeta. Längst bak i denna e-bok hittar du lite länkar till resurser för albumdesign mm. Dessa krav tycker jag du ska ställa på programvaran: Du ska snabbt kunna välja en lämplig sidlayout Du ska ha möjlighet att enkelt skapa egna nya sidlayouter Du ska snabbt och enkelt kunna lägga in bilder i layouten Du ska få markering på vilka bilder du redan använt Du ska enkelt kunna byta plats och storlek på bilder Programmet ska ha bra exportmöjligheter Jag vet att det är nya programvaror och onlinetjänster på väg som ser väldigt spännande ut. Där du t ex väljer ett antal bilder och programmet sedan föreslår olika sidlayouter beroende på antalet bilder i ditt urval. Så håll dig uppdaterad.

14 Kapitel 4 - Fotografera för albumet Avsnitt 1 - Bildtyper Jag brukar säga att man ska försöka tänka på albumet när man fotograferar. Du skapar så att säga visuellt albumet i ditt huvud under tiden du fotograferar. Det är lättare sagt än gjort i den ofta stressade situationen en bröllopsfotografering innebär. Men med erfarenhet brukar det fungera ganska bra. Och det gör att du lär dig bygga albumet under tiden du fotograferar. Så du skapar berättelsen och de olika uppslagen i ditt tänkta album. Några saker som jag tycker du kan tänka på under fotograferingen är dessa: Försöka få till en fantastisk bild som ska inleda albumet. Försöka få till en fantastisk bild som ska avsluta albumet. Skapa bildserier. De gör sig väldigt bra i albumet. Variera gärna närbilder med lite mer utzoomade bilder från samma tillfälle. Det gör att du får fler bilder att välja på från de olika tillfällena under dagen. Och det blir lättare att skapa berättelsen. Men stanna heller inte för länge på varje ställe under porträttfotograferingen. När du tror du har tillräckligt för t ex ett uppslag i albumet går du vidare till nästa plats och skapar nästa uppslag. Försök gärna få en variation av lite mer allvarliga ansikten, med bilder där personerna skrattar.

15 Ett exempel på första uppslag och albumets första bild

16 Ett exempel på bildserier

17 Avsnitt 2 - Albumet ska berätta om dagen Din uppgift är att berätta om dagen i stort och smått. Det gäller att vara på hugget och försöka, likt en sportfotograf, förutse vad som ska ske. Läsa spelet. När brudparet ser varann bröllopsklädda för första gången, när brudens far får se sin dotter som brud, när tårarna kommer på föräldrarna under vigseln, när barnen i kyrkan har svårt att sitta stilla och allt annat som sker under en bröllopsdag. Var inte rädd för att arrangera för att få till de bilder du vill ha. Som t ex när brudparet för första gången ser varann bröllopsklädda. Tänk gärna uppslag när du fotograferar under dagen. Som exempel bör ju brudens förberedelser få (minst) ett eget uppslag. Då är det lättare att veta vilken typ av bilder man ska ta, ungefär hur många och när man är färdig med uppslaget. Jag kommer här inte att gå in på allt som bör vara med i ett bröllopsalbum. Hitta ditt sätt att berätta historien på. För dig som vill fördjupa dig mer i själva fotograferingen, rekommenderar jag Moderskeppets videokurs Fotografera bröllop, som jag gjorde Som exempel på vad som bör ingå, kan jag bara kort nämna förberedelser, vigsel, gratulationer, porträttbilder på brudparet, gruppbilder, detaljbilder, bilder från festen, mm. TIPS Tänk gärna album när du fotograferar under dagen. Skapa albumet under tiden i ditt huvud.

18 Ett exempel på uppslag som del av storyn. Vissa bilder inzoomade på detaljer.

19 Kapitel 5 - Designa sidorna och presentera för brudparet Avsnitt 1 - Skapa albumdesignen Nu är det dags att börja designa själva albumet. Det är också dags att tänka på vilken stil du vill ha på albumet. Vad som passar din bildstil och ditt varumärke. Om du inte har allt detta klart för dig kan det vara tid att söka inspiration. Det kan du hitta på t ex albumleverantörers hemsidor, kollegors hemsidor, i fotoböcker, mm. Du kanske också vill klämma och känna på fysiska album. Då kan ett besök på en fotomässa vara intressant eller helt enkelt ett besök hos någon leverantör. När det kommer till själva designen så är mitt råd att inte krångla till det. Skapa tidlösa album som ska fungera i minst 100 år framöver. Undvik de hippaste Photoshop-trixen. Undvik tiltade bilder, bild på bild, en massa mönster, grafiska element och text. Naturligtvis kan du göra undantag från detta. Men generellt tror jag det lönar sig att hålla albumet enkelt, med en ren och vacker design. Låt bilderna tala. Tänk på storleken på bilderna om albumet inte är så stort, så du inte klämmer in 20 bilder på en sida som är 19x19 cm. Försöka att ha en del av berättelsen per uppslag. Kill your darlings om de inte passar in. Ofta får man sina älsklingsbilder. Men funkar det inte i albumet, så gör det inte. Försök hålla en kronologisk ordning genom albumet (förutom första och sista bilden och ev. bild på omslaget).

20 Avsnitt 2 - Grafisk design (allmänt) Här följer lite generella saker om grafisk design: Betraktarens ögon dras först till stora bilder, ljusa bilder och ansikten. Tomma ytor/luftig design, får fram bilderna bättre och ger ett lugn till albumet. Ofta vill man klämma in så mycket som möjligt. Och kanske brudparet också vill det. Balans/kontrast; lika stora bilder, en stor och en liten, en stor och tre små, en allvarlig och en med skratt. Tänk på marginalerna. Gärna samma marginal på båda sidorna eller stor skillnad. Avsnitt 3 - Grafisk design (dags att placera ut bilderna) Tittar/går personerna på bilderna ut ur albumet eller in i albumet? Förr sa man alltid att personerna skulle titta in i albumet eller gå in mot mitten av albumet. Men regler är till för att brytas. Och jag tycker ofta det blir mer spännande att göra tvärtom. Vid bildserier; sträva efter samma proportioner, t ex huvudena i samma höjd om möjligt. Eller i en rak linje. Uppslagets huvudbild till höger, mindre viktiga (och mindre bilder) till vänster. Man ser högersidan först. Försöka att ha samma ljus på hela uppslaget. Blanda helst inte helt olika färgtemperaturer. Själv blandar jag i princip aldrig färg och svartvitt på samma uppslag. Men som allt annat är det såklart en smaksak.

21 Avsnitt 4 - Visa upp ditt förslag för brudparet Det börjar bli dags att visa upp ditt albumförslag för brudparet. Pirrigt :-) Detta kan man göra på många olika sätt. Man kan skicka sidorna som enstaka filer, man kan skicka en PDF med sidorna, man kan göra ett galleri mm. Men jag tycker du ska använda ett sätt som dels är snyggt och ger lite albumkänsla på skärmen och där brudparet enkelt kan komma med synpunkter på de olika uppslagen. Dessutom tycker jag om när det finns en funktion inbyggd i tjänsten, där brudparet digitalt kan godkänna layouten. Då har du svart på vitt att de sagt ok. Själv använder jag en svensk tjänst som heter Spreadbook Online Albumproofing.

22 Kapitel 6 - Olika typer av album, kvalitet och leverantörer Avsnitt 1 - Ditt val av leverantör Då har det blivit dags att sätta sig in i vad det finns för olika album, papper, omslag och leverantörer. För att välja leverantör bör du sätta dig in i vilka olika typer av album, papper och omslag det finns. Och kanske utifrån det välja leverantör. Det finns obegränsat med valmöjligheter. Jag kommer inte att gå allt för djupt in i ämnet. Typer av album Jag har valt att bara prata om fotoalbum i denna kurs. Det finns ju också något som heter fotoböcker. Jag vet inte om det finns någon självklar gräns för vad som är vad. Men denna kurs fungerar såklart lika bra om du ska göra en fotobok, t ex en stor vacker coffee table book som är populärt. Det vanligast är att det ligger hela fotopapper på varje uppslag, och där det finns en pappskiva mellan varje blad. Det innebär att sidorna blir styva. Men det finns också varianter som är utan pappskiva mellan sidorna. Då blir sidorna lite mer böjbara. Ibland har du dessutom möjlighet att välja färg på pappskivan som ligger mellan sidorna. Det finns också varianter av album där man själv printar ut varje bild och monterar varje bild i albumet. Vilket ju tar sin tid. Men då har du ju i och för sig albumet klart på några timmar.

23 Omslag Idag kan du få nästan vad du vill på omslaget till ditt bröllopsalbum. Till och med en bit av brudens klänning. Material kan vara trä, metall, glas, läder eller tryckbart material. Vilken färg ska omslaget ha? Ska det vara med text? Ska det vara bild på omslaget eller inte? Du har en del val att göra. Titta, känn, fundera och prova. Känn i magen vad som tilltalar dig och vad som kan passa din stil. Papperskvalitet Här finns också mycket att välja på. Det viktigaste beslutet är kanske matt eller blankt papper. Själv använder jag ett matt papper som heter Fuji Silk och som jag tycker ger mustiga färger och som tycks glimra i de mörka partierna. Jag har mycket mörka partier i mina bilder och det är ett papper som passar mig. Be att få prover från din leverantör och leta tills du hittar ett papper du tycker om och som passar dina bilder. Leverantör Det finns många leverantörer. Både i Sverige och utomlands. Här får du göra research. Kolla med dina kollegor på t ex sociala medier. Vilka tycker de om och varför. Kolla vilka albumtyper, papper och omslag de erbjuder. Hur fungerar t ex deras kundservice, leveranstider och upplevs de proffsiga.

24 Avsnitt 2 - Ditt val av album Albumets stil är en del av ditt varumärke. Själv valde jag ett i svart och grått. Är dina bilder i vintage-stil kanske du inte ska ha ett supermodernt och flashigt album, och vice versa. Hur många varianter ska kunden kunna välja bland? Leverantörerna kan som sagt idag erbjuda obegränsat med varianter på omslag och papper. Här får du ta ett beslut om hur mycket av din leverantörs varianter du ska erbjuda dina brudpar. Du ska som sagt fundera över vad som passar dig, din stil och ditt företag. Och hur mycket beslutångest du vill ge dina kunder? Det kan bli krångligt för kunden att förhålla sig till för många varianter. Svårare att välja. Det kan också bli en liten propp i ditt arbetsflöde. Val tar tid för kunden. Själv har jag har valt att ha en enda variant som jag kallar OttossonPhoto-design. Jag vet inte exakt vad kunderna tycker om att det inte finns en enda valmöjlighet. Men ingen av de ca 110 brudpar jag fotograferat har frågat efter ett annat utseende på album. Kanske upplever de det exklusivt att det bara finns ett OttossonPhoto-album. Här har du ett beslut att ta. Ofta gäller regeln att du säljer det du visar upp. TIPS Själv har jag har valt att ha en enda variant av album som jag kallar OttossonPhoto-design.

25 Kapitel 7 - Exportera och skicka till produktion Avsnitt 1 - Exportera och montera Brudparet har godkänt designen digitalt. Och det är nu dags att exportera bilderna/sidorna ur programmet du skapat designen i. Eventuellt har du ett program som kan exportera sidorna i exakt den storlek och med den färgprofil din leverantör vill ha. Grattis. Då slipper du monteringssteget. Nu exporterar du dina sidor högupplösta. Sen monterar du sidorna i det Photoshop-dokument som du fått av din leverantör. Det dokumentet ska ha exakta mått, marginaler och färgprofil. Detta steg behöver inte ta särskilt lång tid. Du drar helt enkelt in bilderna i ditt Photoshopdokument och sparar sen dina filer i nummerordning. Avsnitt 2 - Skicka till produktion Nu ska sidorna till produktion. Din leverantör meddelar dig hur du ska leverera filerna och hur du förmedlar informationen om din beställning. Oftast har leverantörerna en webbplats för att ladda upp sidorna och göra beställningen.

26 Kapitel 8 - Avslutning Här är mina framtidsdrömmar om hur jag vill skapa bröllopsalbum. Jag vill ha hela arbetsflödet i Lightroom. Och då säger någon att det redan finns. Och det gör det väl på ett sätt. Men jag vill ha fler möjligheter, fler leverantörer, möjlighet att visa förslaget för brudparet, möjlighet för brudparet att komma med kommentarer och möjlighet att godkänna designen. Och det kommer säkert. Vill du veta mer om att skapa fotoböcker i Lightroom, så kan du se videon Skapa fotoböcker i Lightroom Moderskeppet GULD. Som jag tidigare nämnt är nya spännande programvaror på väg ut på marknaden. Jag hoppas du blivit inspirerad att lägga ner mycket kärlek i din albumproduktion. Jag hoppas också du ska älska att göra album, lika mycket som jag gör. Och jag hoppas att denna kurs har gett dig lite grundläggande tankar kring hur du skapar vackra album till dina brudpar. Tusen tack för att du valt att se denna videokurs Stort lycka till med dina bröllopsalbum. Kom ihåg BONUSMATERIALET längre fram i boken. Du är välkommen att komma med synpunkter på kursen direkt till mig eller någonstans där vi möts på sociala medier. VI SES

27 Bonusmaterial Video när jag designar ett helt album Video med coola tips & trix

28 Länklista Signatur Album - Ny svensk leverantör. Erbjuder även design. Spreadbooks - Svensk leverantör (produktion utomlands) OCH tjänst för att visa brudparet ditt designförslag, få kommentarer och till sist få ett digitalt godkännande. Extrema album - Svensk leverantör (produktion utomlands). Kan även göra design. Smart Albums - Nytt spännande program för albumdesign Pro Album Designer - Modul för att designa album i Photoshop. TrainingZONE - Nordens bästa resurs för bröllopsfotografer. Moderskeppet - Kunskap för fotografer. Fundy Software - Programvara för att designa album. Photojunction - Programvara för att designa album. Jorgensen Album Designer - Programvara för att designa album. jad/ Lundeby - Norsk leverantör. Vision Art - Utländsk leverantör. Graph Studio - Italiensk leverantör.

29 Länklista (forts.) Professionell Design (design) - Pro Image Editors (design) - Jennie Johansson (design) -

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015 Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet Bröllop 2015 Ert Bröllop & Er fotograf En bröllopsdag är en av de lyckligaste dagarna i våra liv. Med er under den dagen vill ni

Läs mer

Prislista Bröllop 2014

Prislista Bröllop 2014 Prislista Bröllop 2014 Hjärtat klappar i bröstet, i händerna finns en vacker bukett, kravatten rättas till, ett nervöst leende avfyras mot en vän, höga klackar mot kyrkans stengolv, klockorna som klämtar

Läs mer

Ditt bröllop är det enda i sitt slag. Hur vet jag vad som är vikitgt för dig? Bröllopspaket eller skräddarsytt? När du väljer att anlita mig

Ditt bröllop är det enda i sitt slag. Hur vet jag vad som är vikitgt för dig? Bröllopspaket eller skräddarsytt? När du väljer att anlita mig Bröllopspaket 2013 Ditt bröllop är det enda i sitt slag Det spelar ingen roll om det är ett bröllop med de närmaste närvarande eller om det är ett bröllop som varar i dagarna tre. Det är eran bröllopsdag

Läs mer

Fotograferingar Produkter

Fotograferingar Produkter Fotograferingar Produkter Att investera i minnen Jag fotograferar alltid med fokus på känsla. Min bildstil är ljus men något dämpad, lite drömsk och pastelligt färgglad. Jag skapar alla mina bilder med

Läs mer

cecilia engvall P H O T O G R A P H Y

cecilia engvall P H O T O G R A P H Y cecilia engvall P H O T O G R A P H Y Bröllopspaket 2015 Ditt bröllop är det enda i sitt slag Det spelar ingen roll om det är ett bröllop med de närmaste närvarande eller om det är ett bröllop som varar

Läs mer

Prislista Bröllop 2011

Prislista Bröllop 2011 Prislista Bröllop 2011 PAKET PORTRÄTT 3000kr 2 timmar porträttfotografering på valfri plats eller i studio. I paketet ingår 5st högupplösta bilder. VIGSEL 5500kr Porträttfotografering på valfri plats eller

Läs mer

BRÖLLOP. prislista 2015

BRÖLLOP. prislista 2015 BRÖLLOP prislista 2015 BRÖLLOP Bröllop är något väldigt, väldigt speciellt. Även om jag fotograferat massor av bröllop, så blir jag varje gång tagen av hur tydligt man ser personligheter i alla val som

Läs mer

De bilder ni väljer att köpa får ni också med er hem som lågupplösta digitala filer så att ni kan dela med er på t ex sociala medier.

De bilder ni väljer att köpa får ni också med er hem som lågupplösta digitala filer så att ni kan dela med er på t ex sociala medier. Färdiga produkter ett hantverk från början till slut För mig som fotograf är det viktigt att ni får hem era bilder i högsta kvalitet och hållbarhet. Därför gör jag min egen retusch och jag handplockar

Läs mer

bröllopsfoto prislista www.malinward.com/brollop

bröllopsfoto prislista www.malinward.com/brollop bröllopsfoto prislista 2010 lovely weddingshoot ca 1 timmes fotografering innan bröllopet. 3695kr 5 lågupplösta bilder på cd-skiva för web (mitt namn måste alltid nämnas). 10st 10x15 3st 18x24 1st 20x30

Läs mer

cecilia engvall P H O T O G R A P H Y

cecilia engvall P H O T O G R A P H Y cecilia engvall P H O T O G R A P H Y Bröllopspaket 2016 Ditt bröllop är det enda i sitt slag Det spelar ingen roll om det är ett bröllop med de närmaste närvarande eller om det är ett bröllop som varar

Läs mer

Världens bästa fotograf som tar världens vackraste bilder! Du skapar magi med kameran.

Världens bästa fotograf som tar världens vackraste bilder! Du skapar magi med kameran. BRÖLLOP 2015 Emelie har en professionalism och känsla för fotokonsten som lever upp till allt man söker hos en fotograf. Världens bästa fotograf som tar världens vackraste bilder Du skapar magi med kameran.

Läs mer

Kreativ fotograf - Reklambyrå - Design

Kreativ fotograf - Reklambyrå - Design OTOGRAF ISTA FÖR F L S I R P. K E R ERING 2011 Kreativ fotograf - Reklambyrå - Design Att anlita fotograf... Fotograf är ett konstnärsyrke och varje fotograf har sin egen stil. Det fina med det är att

Läs mer

Bröllopsfotografering 2014

Bröllopsfotografering 2014 Bröllopsfotografering 2014 En investering En bröllopsfotografering är en investering som ökar i värde med åren. Ibland är det svårt att förutse vad man kommer att minnas mest ifrån sitt bröllop. När man

Läs mer

PRISLISTA BRÖLLOP 2013

PRISLISTA BRÖLLOP 2013 PRISLISTA BRÖLLOP 2013 ER DAG Det här ögonblicket, det vi har väntat på så länge och som vi kommer minnas för resten av våra liv, det är NU. Emma & Ludvig, 21/5-2011 Mitt eget bröllop minns jag bäst genom

Läs mer

Världens bästa fotograf som tar världens vackraste bilder! Du skapar magi med kameran.

Världens bästa fotograf som tar världens vackraste bilder! Du skapar magi med kameran. BRÖLLOP 2016 Emelie har en professionalism och känsla för fotokonsten som lever upp till allt man söker hos en fotograf. Världens bästa fotograf som tar världens vackraste bilder Du skapar magi med kameran.

Läs mer

DIAMANT PAKETET HELDAGS REPOTAGEFOTOGRAFERING MED PORTRÄTTSESSION. 27.850 kr inkl moms

DIAMANT PAKETET HELDAGS REPOTAGEFOTOGRAFERING MED PORTRÄTTSESSION. 27.850 kr inkl moms HELDAGS REPOTAGEFOTOGRAFERING MED PORTRÄTTSESSION DIAMANT Detta är det bästa paketet för er som vill föreviga hela er bröllopsdag. Jag följer er från de förväntansfulla förberedelserna till vigseln och

Läs mer

PRISLISTA privatfotografering

PRISLISTA privatfotografering PRISLISTA privatfotografering 2017 Porträttfotografering Fotografering i studio eller utomhus, ca 1 timme. Exempelvis barn- syskon- eller familjefotograferingar. Min studio finns på Kronan H5, hit är ni

Läs mer

PRISLISTA BRÖLLOPSFOTOGRAFERING 2015/2016

PRISLISTA BRÖLLOPSFOTOGRAFERING 2015/2016 PRISLISTA BRÖLLOPSFOTOGRAFERING 2015/2016 Jag förevigar er dag, så som ni minns den och vill minnas den. Endast tre saker finns kvar efter bröllopet: Kärleken, ringarna och bilderna. Ni har något alldeles

Läs mer

Prislista bröllop 2015

Prislista bröllop 2015 Prislista bröllop 2015 Valet av fotograf Så roligt att ni hittat till mig! Troligtvis har ni kikat runt lite bland mina foton och intresset har väckts tillräckligt för att ni ska vilja kika på mina priser.

Läs mer

Bröllop. Om ni vill ha fler än 15 bilder är priset 400kr/st.

Bröllop. Om ni vill ha fler än 15 bilder är priset 400kr/st. Bröllop Brudparsfotografering: Ca en timmes fotografering utomhus eller i en miljö som vi har kommit överens om. Utomhus hinner vi fota i lite olika miljöer, detaljbilder på bukett och ringar om ni vill

Läs mer

PRISLISTA BRÖLLOP 2013. Med reservation för ändringar

PRISLISTA BRÖLLOP 2013. Med reservation för ändringar PRISLISTA BRÖLLOP 2013 Med reservation för ändringar Om Fotografen Fotograf Therése Kervefors startade i oktober 2011! Jag som driver företaget heter Therése Kervefors och bor i den vackra skärgårdskommunen

Läs mer

Bröllopsfoto PRISLISTA 2011

Bröllopsfoto PRISLISTA 2011 Bröllopsfoto PRISLISTA 2011 PORTRÄTT 3995 kr VIGSEL 5995 kr Porträttfotografering under ca 1,5 timmar Fotografering under ca 3 sammanhängande timmar Porträttfotografering Vigsel och gratulationer Gruppbilder

Läs mer

PRISLISTA BRÖLLOP 2014

PRISLISTA BRÖLLOP 2014 PRISLISTA BRÖLLOP 2014 Vem är Emelie? Född och uppvuxen på västkusten, men en längtan efter snö och vinter resulterade i en flytt tillsammans min sambo till nordligare breddgrader. Jag bor i Sundsvall,

Läs mer

VEM ÄR DU? OTTOSSONPHOTO

VEM ÄR DU? OTTOSSONPHOTO VEM ÄR DU? Mellan städerna Oslo och Göteborg finns samhället Tanumshede, där bor en man med sin fru. Mannen har två barn och två barnbarn. Hans namn är Benny Ottosson. Benny är utbildad och har jobbat

Läs mer

PRISLISTA 2014. Pris fotograferingar 2014. Vid bildvisningen får ni mellan 5-50 % på alla priser. 950 kr

PRISLISTA 2014. Pris fotograferingar 2014. Vid bildvisningen får ni mellan 5-50 % på alla priser. 950 kr PRISLISTA 2014 Pris fotograferingar 2014 I priset ingår ett bildspel och vår tid för fotografering och urval och lättredigering samt tid för bildvisning. Barn, syskon, nyfödd, baby, familj, gravid (en

Läs mer

Prislista 2013. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83

Prislista 2013. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83 Prislista 2013 Att skapa minnen tillsammans med mina kunder är det bästa med att arbeta som fotograf. Jag fotograferar i naturliga miljöer, både utomhus och inomhus, för personliga ögonblicksbilder som

Läs mer

Lär dig grunderna om Picasa

Lär dig grunderna om Picasa Lär dig grunderna om Picasa Välkommen till Picasa. I den här guiden får du lära dig att använda Picasa för att organisera och redigera dina foton. Picasa Programvara När du börjar, finns det 2 saker du

Läs mer

Fotograf Emma Erkers www.erkersfoto.se. Innehar F-skattesedel BRÖLLOPSOFFERT 2013

Fotograf Emma Erkers www.erkersfoto.se. Innehar F-skattesedel BRÖLLOPSOFFERT 2013 BRÖLLOPSOFFERT 2013 Varje bröllopsfotografering är unik, det som finns kvar efter bröllopet är ringar, minnen & så klart fotografierna. Fotografierna som ni i framtiden kan titta på tillsammans med nära

Läs mer

Bröllopsfoto PRISLISTA 2010

Bröllopsfoto PRISLISTA 2010 Bröllopsfoto PRISLISTA 2010 Uppdaterad 2010-05-07 www.emellefoto.se Porträtt 1995 kr Konsultation. Porträttfotografering ca 2 timmar. 25 st unika 10x15 cm förstoringar. (digitalt efterbehandlade) Alla

Läs mer

Bröllopsfotograferingar

Bröllopsfotograferingar Bröllopsfotograferingar 2014 En investering! En bröllopsfotografering är en investering som ökar i värde med åren. Ibland är det svårt att förutse vad man kommer att minnas mest ifrån sitt bröllop. När

Läs mer

Pris Bröllopsfotografering 2016

Pris Bröllopsfotografering 2016 Pris Bröllopsfotografering 2016 I alla paket ingår detta: *Rådgivning & planering. Finns möjlighet träffas vi. *Ett X antal högupplösta redigerade bilder på fil som ni själva kan använda till det ni vill,

Läs mer

TILLVAL 2015. Brandwold PHOTOGRAPHY

TILLVAL 2015. Brandwold PHOTOGRAPHY TILLVAL 2015 Brandwold PHOTOGRAPHY GÖR INVESTERINGAR ATT NJUTA AV Bland det bästa jag vet är fotoalbum, att kunna bläddra tillbaka och uppleva minnen om och om igen. Mitt första album innehåller en mörk,

Läs mer

Prislista 2015. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83

Prislista 2015. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83 Prislista 2015 Att skapa minnen tillsammans med mina kunder är det bästa med att arbeta som fotograf. Jag fotograferar i naturliga miljöer, både utomhus och inomhus, för personliga ögonblicksbilder som

Läs mer

Denna prislista gäller från och med Fotograf Sabina Wixner

Denna prislista gäller från och med Fotograf Sabina Wixner FÖRSTORINGAR Förstoringar på matt fotopapper som framhäver era bilder på bästa vis. Till alla bilder som förstoras ingår även lågupplösta digitala kopior. 10x15 cm 13x18 cm 18x24 cm 21x30 cm (A4-storlek)

Läs mer

Prislista 2014. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83

Prislista 2014. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83 Prislista 2014 Att skapa minnen tillsammans med mina kunder är det bästa med att arbeta som fotograf. Jag fotograferar i naturliga miljöer, både utomhus och inomhus, för personliga ögonblicksbilder som

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

oskar allerby BRÖLLOPSFOTOGRAFI 2012

oskar allerby BRÖLLOPSFOTOGRAFI 2012 oskar allerby BRÖLLOPSFOTOGRAFI 2012 Fotograf Oskar Allerby Jag fotograferar människor och berättelser. Varje person har något unikt att berätta och jag försöker berätta historien. Jag älskar verkligen

Läs mer

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 1 Bygga din berättelse och bildens koncept 2 Förberedelser 3 Fotografering 4 Avancerat digitalt hantverk 5 Visning och leverans För att skapa ett unikt konstverk berättandes

Läs mer

FOTOGRAF DANIEL HJALMARSSON

FOTOGRAF DANIEL HJALMARSSON FOTOGRAF DANIEL HJALMARSSON PRISLISTA 2014 Barn, syskon, gravid, nyfödd, baby, familj, husdjur från 995 kr Fotografering i min studio, hemma hos er, eller i en miljö som vi bestämmer tillsammans. Fotograferingen

Läs mer

PRISLISTA BRÖLLOP 2012

PRISLISTA BRÖLLOP 2012 PRISLISTA BRÖLLOP 2012 Välj det paket som passar era önskemål, eller så skapar vi ett just för Er! ALL ABOUT LOVE! All about Love är för er som vill ha hela dagen dokumenterad, från det att ni gör er i

Läs mer

Prislista Bröllop. swedenweddingphotography.se

Prislista Bröllop. swedenweddingphotography.se Prislista Bröllop swedenweddingphotography.se 12h 8h 12 timmar sammanhängande fotografering En QT Coffe Table Album i läder 30x30cm - 15 uppslag/30 uppslag 8 timmar sammanhängande fotografering En QT Coffe

Läs mer

PRISLISTA 2014 WALLENBERG. Fotograf Malena

PRISLISTA 2014 WALLENBERG. Fotograf Malena ~ Att föreviga dina stunder tillsammans med nära och kära är betydelsefullt och härligt. Att en bild säger mer än tusen ord är sant och den får dig att minnas de viktiga och fina stunderna i livet, eller

Läs mer

Prislista Bröllopsfotograferingar

Prislista Bröllopsfotograferingar Prislista Bröllopsfotograferingar Liten Bröllopsfotografering Ni får 8 st bilder 9x12 cm monterade i ett pärlemovitt eller svart album. Jag fotograferar helbilder och närbilder i en vacker utomhusmiljö

Läs mer

Vad är ett bevarat minne värt?

Vad är ett bevarat minne värt? Bröllop 2014 Vad är ett bevarat minne värt? Vad är den där absolut första kyssen som äkta makar värd? Det är svårt att svara på men det är inte svårt att komma överens om att det är en investering väl

Läs mer

PRISER. heldag 12 timmar. stora halvdagen 8 timmar. lilla halvdagen 5 timmar. vigsel och porträtt 3 timmar

PRISER. heldag 12 timmar. stora halvdagen 8 timmar. lilla halvdagen 5 timmar. vigsel och porträtt 3 timmar 2 0 1 8 B R Ö L LO P S P R I S E R det är DAGS Är beslutet fattat, och ni håller på att planera en av de största dagarna i ert liv? Det är massor av bollar i luften och tretusen frågetecken. Och det känns

Läs mer

Denna prislista gäller från och med Fotograf Sabina Wixner

Denna prislista gäller från och med Fotograf Sabina Wixner FÖRSTORINGAR Förstoringar på vanligt matt fotopapper som framhäver Era bilder på bästa vis. Möjlighet till andra storlekar finns, fråga om Ni önskar något speciellt! Till alla bilder som förstoras ingår

Läs mer

DIAMANT PAKETET HELDAGS REPOTAGEFOTOGRAFERING MED PORTRÄTTSESSION. 27.850 kr inkl moms

DIAMANT PAKETET HELDAGS REPOTAGEFOTOGRAFERING MED PORTRÄTTSESSION. 27.850 kr inkl moms HELDAGS REPOTAGEFOTOGRAFERING MED PORTRÄTTSESSION DIAMANT Detta är det bästa paketet för er som vill föreviga hela er bröllopsdag. Jag följer er från de förväntansfulla förberedelserna till vigseln och

Läs mer

De bilder ni väljer att köpa får ni också med er hem som lågupplösta digitala filer så att ni kan dela med er på t ex sociala medier.

De bilder ni väljer att köpa får ni också med er hem som lågupplösta digitala filer så att ni kan dela med er på t ex sociala medier. Färdiga produkter ett hantverk från början till slut För mig som fotograf är det viktigt att ni får hem era bilder i högsta kvalitet och hållbarhet. Därför gör jag min egen retusch och jag handplockar

Läs mer

All you need is love / 11 000 sek. Dreams Come True / 17 000 sek. A Fairytale / 24 000 sek. Happily Ever After / 28 000 sek

All you need is love / 11 000 sek. Dreams Come True / 17 000 sek. A Fairytale / 24 000 sek. Happily Ever After / 28 000 sek All you need is love / 11 000 sek Ett litet paket som fångar stora stunder. Vi hinner med en avslappnad porträttfotografering efter/före vigseln, och ibland finns även tid kvar till familjeporträtt och

Läs mer

wedding photography Price Guide 2012

wedding photography Price Guide 2012 wedding photography Price Guide 2012 Outside the Box - Personal - Modern - Romantic vem är jag? och varför håller jag på med bröllopsfoto egentligen? hej. Jag heter Mickael Tannus, och är bröllopsfotograf.

Läs mer

Varje par har en unik kärlekshistoria att berätta -Hur börjar er?

Varje par har en unik kärlekshistoria att berätta -Hur börjar er? BRÖLLOP 2015 Tänk om ni vetat första gången ni möttes, att ni idag planerade för bröllop. Att detta möte var början på ert liv tillsammans. För några av er kanske det tog ett tag att förstå vad som hänt,

Läs mer

Bröllop. Prislista Mail: Web: photosbymattias.se Tel:

Bröllop. Prislista Mail: Web: photosbymattias.se Tel: Bröllop Prislista 2017 Mail: info@photosbymattias.se Web: photosbymattias.se Tel: 0735 31 04 74 Hej. Vad roligt att ni är intresserade av att boka mig som fotograf på ert bröllop. Mitt främsta mål är att

Läs mer

Hej, Det är jag som är Louise. Mamma, fru och fotograf som älskar att ta vara på varje stund, varje dag.

Hej, Det är jag som är Louise. Mamma, fru och fotograf som älskar att ta vara på varje stund, varje dag. Bröllop 2017 Hej, Det är jag som är Louise. Mamma, fru och fotograf som älskar att ta vara på varje stund, varje dag. För mig är det viktigt att ni väljer er bröllopsfotograf med hjärtat. Givetvis spelar

Läs mer

Bröllopsbilder. ett minne för livet

Bröllopsbilder. ett minne för livet Bröllopsbilder ett minne för livet För mig är det viktigt att förmedla en känsla av er och den viktigaste dagen i ert liv. Min ambition är alltid hög jag vill fånga er lycka och kärlek på bild. Det finns

Läs mer

Fotografering. Din familj fotograferas av en professionell fotograf, med mycket erfarenhet av barn och familjporträtt.

Fotografering. Din familj fotograferas av en professionell fotograf, med mycket erfarenhet av barn och familjporträtt. Fotografering Din familj fotograferas av en professionell fotograf, med mycket erfarenhet av barn och familjporträtt. Ni kommer att uppleva väldigt roliga stunder, med mycket lek och skratt, som senare

Läs mer

Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller

Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller Prislista 2014 Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller den stora kärleken mellan ett par vid

Läs mer

FOTOGRAF DANIEL HJALMARSSON

FOTOGRAF DANIEL HJALMARSSON FOTOGRAF DANIEL HJALMARSSON PRISLISTA 2014 Barn, syskon, gravid, nyfödd, baby, familj, husdjur från 650 kr Fotografering i min studio, hemma hos er, eller i en miljö som vi bestämmer tillsammans. Fotograferingen

Läs mer

Fotograf Jennifer Karlberg

Fotograf Jennifer Karlberg Bröllopsoffert 2013 Information Det är en stor ära att få uppdraget att fotografera ett bröllop, då detta är en av de största dagarna i en människas liv. Bröllopsfotografering är även något av det bästa

Läs mer

KÄRLEK THE BEST SHIT EVER INVENTED

KÄRLEK THE BEST SHIT EVER INVENTED KÄRLEK THE BEST SHIT EVER INVENTED DETTA INGÅR I SAMTLIGA PAKET: KONSULTATIONSMÖTE Jag vill höra allt om ert bröllop! Era tankar, känslor och egna idéer. Vi träffas i god tid innan bröllopet över en kopp

Läs mer

Diamant. Guld. Pris säsongen 2017: kr (med möjlighet till delbetalning) Pris säsongen 2017: kr (med möjlighet till delbetalning)

Diamant. Guld. Pris säsongen 2017: kr (med möjlighet till delbetalning) Pris säsongen 2017: kr (med möjlighet till delbetalning) Prislista 2017 Diamant Fotografering under 12 sammanhängande timmar - Fotografering vid förberedelser (sminkning, klänning, osv.) - Fotografering av brudpar före eller efter vigseln - Fotografering med/av

Läs mer

Kom-igång-hjälp för hemsida & e-butik. Praktiska tips för hur du lyckas med innehåll, design och sökmotoroptimering.

Kom-igång-hjälp för hemsida & e-butik. Praktiska tips för hur du lyckas med innehåll, design och sökmotoroptimering. Kom-igång-hjälp för hemsida & e-butik Praktiska tips för hur du lyckas med innehåll, design och sökmotoroptimering. Ta reda på dina behov Skapa förutsättningar för att lyckas. Skriv ner en tydlig sidstruktur

Läs mer

Prislista Fotografering

Prislista Fotografering Prislista Fotografering Priser är inkl. moms Fotografering Fotografering (minst 90 min utanför ateljén) Pris 700:-/ timme Ateljé priser: Bebis/småbarn (upp till 5år) 450:-/pers Porträtt 500:-/pers Djur

Läs mer

BRÖLLOPSOFFERT. Alla priser inkl moms Godkänd för F-skatt Med reservation för ändringar/tryckfel

BRÖLLOPSOFFERT. Alla priser inkl moms Godkänd för F-skatt Med reservation för ändringar/tryckfel BRÖLLOPSOFFERT B R Ö L L O P VÅ R E N / S O M M A R E N 2 0 1 3 Alla priser inkl moms Godkänd för F-skatt Med reservation för ändringar/tryckfel PRE-WEDDING KO N S U LTAT I O N O C H T E S T F OTO G R

Läs mer

Prislista Fotografering

Prislista Fotografering Prislista Fotografering Priser är inkl. moms Fotografering Fotografering (minst 90 min utanför ateljén) Pris 700:-/ timme Ateljé priser: Gravidfotografering (ca 2timmar) 1095:- Bebis/småbarn (upp till

Läs mer

Prislista 2016. Bröllopsfotografering

Prislista 2016. Bröllopsfotografering Prislista 2016 Bröllopsfotografering Att fånga kärlek på bild.. Genuina skratt, riktiga känslor och äkta kärlek.. det vill jag att mina bilder ska berätta om. Om tio år kan ni titta tillbaka på era bröllopsbilder

Läs mer

En investering... Och tillsammans skapar vi minnen för livet.

En investering... Och tillsammans skapar vi minnen för livet. En investering... För mig handlar en fotografering mer än om att bara ta bilder. För mig handlar det om att fånga uttryck och känslor, och forma till minnen som ni kan spara för lång tid framöver. Att

Läs mer

Priserna gäller från 080704 BRÖLLOPSFOTOGRAFERING

Priserna gäller från 080704 BRÖLLOPSFOTOGRAFERING BRÖLLOPSFOTOGRAFERING BRONS PAKET BröllopsPaket 4 600 kr PRISLISTA I Bronspaketet ingår porträttfotografering av brudparet och detaljbilder samt bilder för tackkort. Fotografering endast förmiddag. 10

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Skräddarsy ditt eget paket Du kan välja att skräddarsy din fotograferingssession efter dina önskemål och behov eller välja ett av mina färdiga paket där både fotograferingstiden och

Läs mer

Porträttpaketet Pris: 4.000:-

Porträttpaketet Pris: 4.000:- Fotografering Jag heter Emma och bor i Enköping tillsammans med min man. Jag är född i Gävle, uppväxt i Hudiksvall, och har även hunnit provat livet som östgöte. Jag är fotografen och illustratören som

Läs mer

PRISLISTA PORTRÄTT 2012

PRISLISTA PORTRÄTT 2012 PRISLISTA PORTRÄTT 2012 FAMILJEFOTOGRAFERING / BARNFOTOGRAFERING / STUDENT / GRAVID / NYFÖDD / KALAS / VÄNNERNA 1.750kr Inkluderar: Konsultation via mail eller telefon 1-1,5 tim fotografering i Rönninge

Läs mer

PRISLISTA 2015 PORTRÄTTFOTOGRAFERING. Priser gäller bokningar och beställningar fr.o.m. 2015-09-15

PRISLISTA 2015 PORTRÄTTFOTOGRAFERING. Priser gäller bokningar och beställningar fr.o.m. 2015-09-15 PRISLISTA 2015 PORTRÄTTFOTOGRAFERING Priser gäller bokningar och beställningar fr.o.m. 2015-09-15 PRISER FOTOGRAFERING 2015 NYFÖDDBILD TILL TIDNING (20 min)... 300 kr STUDIOFOTOGRAFERING (40 min)... 500

Läs mer

DIGITALT SKAPANDE. Bilderbok. Digitalt Skapande Lärare: Lars Linell 8 januari 2015 Övning i Photoshop CS6

DIGITALT SKAPANDE. Bilderbok. Digitalt Skapande Lärare: Lars Linell 8 januari 2015 Övning i Photoshop CS6 Bilderbok Digitalt Skapande Lärare: Lars Linell 8 januari 2015 Övning i Photoshop CS6 ARBETSGÅNG I INDESIGN 1. Uppgift Gör en bilderbok med ett särskilt tema t ex ett fotoalbum, sagobok, om solsystemet

Läs mer

Prislista 2013 Priserna avser privatpersoner med reservation för ändringar.

Prislista 2013 Priserna avser privatpersoner med reservation för ändringar. Prislista 2013 Priserna avser privatpersoner med reservation för ändringar. Porträttfotografering på valfri plats, utomhus eller hemma hos dig Minisession 30 minuter 750 kr Enklare Porträtt, Passar för

Läs mer

Fotobok-guide Så här gör du en egen Ifolorbok

Fotobok-guide Så här gör du en egen Ifolorbok Fotobok-guide Så här gör du en egen Ifolorbok 01/12 Vad är en Ifolorbok och Ifolor Designer? En Ifolorbok är en äkta tryckt bok med pärmar och innehåll som du själv skapat med dina foton och texter. Ifolorboken

Läs mer

INFORMATION. Brandwold PHOTOGRAPHY

INFORMATION. Brandwold PHOTOGRAPHY INFORMATION Brandwold PHOTOGRAPHY INFÖR ER PORTRÄTTFOTOGRAFERING TIPS OCH INFORMATION Behöver du en ny professionell bild till Linkedin, mysiga bilder tillsammans med din stora kärlek, är du gravid eller

Läs mer

EVIGHET 12 TIMMAR. Den ultimata bröllopsdokumentationen! Bokningsmöte samt provfotografering innan bröllopet.

EVIGHET 12 TIMMAR. Den ultimata bröllopsdokumentationen! Bokningsmöte samt provfotografering innan bröllopet. 2010 PRIS BRÖLLOP EVIGHET 12 TIMMAR Den ultimata bröllopsdokumentationen! Lifestylefotografering under 12 sammanhängande timmar, välj när jag ska ansluta för att ni ska få ut det mesta av tiden. Webbalbum

Läs mer

1SJTMJTUB #SÚMMPQTGPUPHSBGFSJOH

1SJTMJTUB #SÚMMPQTGPUPHSBGFSJOH 1SJTMJTUB #SÚMMPQTGPUPHSBGFSJOH Prislista Bröllopsfotografering 2016 priser inkl. moms Vi erbjuder våra kunder lite olika paket men givetvis kan ni kombinera ihop ert eget paket som ni önskar. Bokar ni

Läs mer

Porträttfotografering. Sandra Jensen

Porträttfotografering. Sandra Jensen Porträttpriser 2014 Porträttfotografering Det är det äkta mötet mellan människor och kameran som gör att jag älskar fotografering. Jag tror inte på den allt för arrangerade bilden, utan jag drivs av att

Läs mer

Priser Bröllopsfotografering 2012

Priser Bröllopsfotografering 2012 Priser Bröllopsfotografering 2012 Detta ingår i alla bröllopspaket: En unik pre shoot & konsultation inför bröllopsdagen Utvalda foton från pre shoot på CD lågupplöst för webben Porträttsession ca 1 2h

Läs mer

Helgpyssel 2013: Så här skall du hantera dina bilder

Helgpyssel 2013: Så här skall du hantera dina bilder Helgpyssel 2013: Så här skall du hantera dina bilder - Av Robert Bengtsson - Mitt bidrag till kreativa krönikor inför 2013 kommer att handla om bilder. Och vem vet, Du kanske lär dig något som kommer att

Läs mer

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Född och uppvuxen på västkusten, men en längtan efter snö och vinter resulterade i en flytt tillsammans min sambo till nordligare

Läs mer

Störst av allt är kärleken

Störst av allt är kärleken Fotograf Isabell N Wedin Turturduva Prislista 2016 Störst av allt är kärleken Ett bröllop är en stor händelse i livet. Efter månader av planering och förberedelser kan det kännas som om själva bröllopsdagen

Läs mer

ATT SKAPA NÅGOT MAGISKT.. ER BERÄTTELSE

ATT SKAPA NÅGOT MAGISKT.. ER BERÄTTELSE ATT SKAPA NÅGOT MAGISKT.. ER BERÄTTELSE Portätt- & REPOTAGEfotografering EN DAG Jag vill berätta vem ni är som familj, jag vill skapa bilder som ger er ett fönster till en tid som är värd minnas. Som visar

Läs mer

Sensuell. Fotograf Marie Walther

Sensuell. Fotograf Marie Walther Sensuell Fotograf Marie Walther SENSUELL - MORGONGÅVA vad är detta för en slags fotografering? MORGONGÅVA & SENSUELL Om du letar efter en speciell present till din blivande, partner eller bara vill unna

Läs mer

PRISLISTA BRÖLLOPSFOTOGRAFERING 2017

PRISLISTA BRÖLLOPSFOTOGRAFERING 2017 PRISLISTA BRÖLLOPSFOTOGRAFERING 2017 Ni har något alldeles unikt framför er. Förberedelserna har ni ägnat er åt sedan länge eller inte alls. Kanske är ni mitt uppe i planeringen eller har bokat in en spontan

Läs mer

bilder för användning

bilder för användning Grundläggande guide i efterbehandling av bilder för användning på webben Innehåll Innehåll...2 Inledning...3 Beskärning...4 Att beskära en kvadratisk bild...5 Att beskära med bibehållna proportioner...5

Läs mer

Elements, säkerhetskopiering och dina bilder

Elements, säkerhetskopiering och dina bilder Elements, säkerhetskopiering och dina bilder Mattias Karlsson Sjöberg, december 2011. Moderskeppet.se Lär dig tänka rätt och använda rätt verktyg för att säkerhetskopiering, datorbyte och hårdiskbyte.

Läs mer

Vid köp av 3 eller fler utskrifter får du 10% rabatt. Kan inte kombineras med andra rabatter.

Vid köp av 3 eller fler utskrifter får du 10% rabatt. Kan inte kombineras med andra rabatter. FOTOPAPPER Utskrifter på professionellt fotopapper där färgåtergivning, kontrast, svärta och skärpa garanteras och bevaras på bästa sätt. Bilden får en fin matt yta för att kunna monteras i en ram med

Läs mer

12 steg för att göra en bok med Word

12 steg för att göra en bok med Word steg för att göra en bok med Word I den här övningen ska vi göra en bok med tre kapitel utifrån en råtext och några bilder. Texten och bilderna finns på www.kj.se/merword. Boken ska skrivas ut på egen

Läs mer

Prislista Morgongåva. swedenweddingphotography.se

Prislista Morgongåva. swedenweddingphotography.se Prislista Morgongåva swedenweddingphotography.se Paket 1 Paket 2 Konsultationsmöte Konsultationsmöte 2 timmar sammanhängande fotografering 2 timmar sammanhängande fotografering Era bästa bilder högupplösta

Läs mer

Investera i en av era största händelser i livet...

Investera i en av era största händelser i livet... Bröllop 2012/2013 Investera i en av era största händelser i livet... För mig är bröllopsfotografi någonting magiskt, när brudparen kontaktar mig så pirrar det till i magen som små fjärilar. Jag fullkomligt

Läs mer

prislista porträtt 2014-2015

prislista porträtt 2014-2015 prislista porträtt 2014-2015 för mig är det viktigt att njuta av alla stunder i livet jag tycker att vardagen är den viktigaste stunden, det är då som den största delen av livet händer gå inte och vänta

Läs mer

PRODUKTER Brandwold PHOTOGRAPHY

PRODUKTER Brandwold PHOTOGRAPHY PRODUKTER Brandwold PHOTOGRAPHY Gör investeringar GJORDA ATT NJUTA AV Bland det bästa jag vet är fotoalbum, att kunna bläddra tillbaka och uppleva minnen om och om igen. Mitt första album innehåller en

Läs mer

Fotograf Emma Erkers www.erkersfoto.se. Innehar F-skattesedel BRÖLLOPSOFFERT 2013

Fotograf Emma Erkers www.erkersfoto.se. Innehar F-skattesedel BRÖLLOPSOFFERT 2013 BRÖLLOPSOFFERT 2013 Varje bröllopsfotografering är unik, det som finns kvar efter bröllopet är ringar, minnen & så klart fotografierna. Fotografierna som ni i framtiden kan titta på tillsammans med nära

Läs mer

Prislista Porträtt. malinlundqvist-photography.se

Prislista Porträtt. malinlundqvist-photography.se Prislista Porträtt malinlundqvist-photography.se PAKET 1 1000 SEK 1 timmes barn/familje fotografering Era bästa bilder lågupplösta (ca 30-50st) på CD - ni kan själv framkalla dom upp till 15x10 cm PAKET

Läs mer

inför din fotografering

inför din fotografering Skriv Ut & Spara Bra att veta inför din fotografering Att anlita en professionell fotograf LILLA SCP- SKOLAN När du anlitar en professionell fotograf får du kunskap, erfarenhet och högkvalitativa bilder

Läs mer

Prislista Bröllop 2015

Prislista Bröllop 2015 Prislista Bröllop 2015 Info När gästerna gått hem, klänningen ser ut som dagen efter ett bröllop och ni småler över gårdagens minnen av kanske tokiga tal och vacker musik. Det är då man vill vara säker

Läs mer

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Född och uppvuxen på västkusten men med en längtan efter snö och vinter resulterade i en flytt till nordligare breddgrader. Med

Läs mer