Kompetensindex Gävleborgs län

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kompetensindex Gävleborgs län"

Transkript

1 Kompetensindex Gävleborgs län Vård och omsorg Kompetensindex Gävleborgs län Vård och omsorg

2 Omslagsfoto: Istockphoto.com

3 Kompetensforum Gävleborg...4 Inledning...5 Metod och avgränsningar Sammanfattning Befolkning och sysselsättning i Gävleborg Befolkning efter kommun år 2010 och Sysselsatt dagbefolkning efter kommun år 2009 och Sysselsatt nattbefolkning efter kommun år 2009 och Befolkning och sysselsättning i Gävleborgs län år 2009 och Befolkningssammansättning i länet 2011 och Förändringens fördelning Vård och omsorg I rapporten ingående relevanta yrkesgrupper på SSYK3- & SSYK4-nivå Rekryteringsbehov fram till Översikt Läsanvisning för tabeller avseende yrkesgrupper enligt SSYK Yrkesgrupper Fördjupning, verifiering och avstämning Arbetssätt... 27

4 4 Kompetensforum Gävleborg Region Gävleborg profilerar regionen och driver den regionala utvecklingen. Vi är ett samverkansorgan mellan Gävleborgs kommuner och landsting. Kompetensforum Gävleborg verkar för att säkerställa kompetensförsörjningen i regionen genom att bidra till samverkan mellan berörda aktörer kring kompetensförsörjning. Uppdraget är att arbeta med frågor som rör kompetensförsörjningen i regionen, skapa mötesplatser för arbetsliv och utbildningsanordnare samt analysera framtida kompetensbehov. Den här rapporten är ett underlag för att bedöma arbetslivets kompetensbehov i Gävleborg både på kort och på lång sikt; en input till länets utbildningssamordnare. Ett kompetensindex ger en uppfattning om nivåförändringar på kort och lång sikt, men kan däremot inte fånga in alla relevanta detaljer ifråga om vilka krav som ställs eller vilka kvalifikationer som efterfrågas. Det säger heller ingenting om utvecklingen av framtida yrken. Mer information om Kompetensforum Gävleborg finns under länken

5 5 Inledning Detta är en studie av utvecklingen inom Gävleborgs län vad gäller behovet av kompetens inom områdena stål och verkstad. Den har tagits fram av Värdeskaparna på uppdrag av Kompetensforum Gävleborg. Denna delstudie omfattar Stål- & verkstadsindustrin i Gävleborgs län. Prognosen är en trendframskrivning som baseras på sekundärstatistik från SCB, statistiska modeller och beräkningar i raps (regionalt Analys- och prognossystem) samt intervjuer och samtal med branschaktörer. Därför bör den uppfattas som en indikation om i vilken riktning yrkesgrupper och branscher utvecklas. De framskrivna siffrorna är ej att betrakta som exakta, utan som indikativa riktningsgivare. Som en prioriterad del i den regionala handlingsplanen för Gävleborg ingår att skapa en långsiktig förståelse för jämställdhetsfrågor och att lyfta fram ett genusperspektiv i tillväxt och utvecklingsarbetet. Därför redovisas all individbaserad statistik som förekommer i rapporten könsuppdelad.

6 6 Metod och avgränsningar En generellt genomgående svårighet är att avgränsa ett yrke till en specifik bransch. Ett yrke förekommer ofta i flera olika branscher. Därför behöver man undersöka i vilken utsträckning yrket förekommer inom de olika branscherna för att sedan ställa det specifika yrkets trend i relation till de branscher där det är vanligast förekommande för att kunna göra en bedömning av hur yrket kommer att utvecklas över tid. När vi närmare betraktar yrkesförteckningen i SSYK3 och SSYK4 ser vi alltså att flera yrkesgrupper kan förekomma i flera branscher i olika hög grad och att vi därför inte alltid kan påstå att ett visst yrke hör hemma i t.ex. stålbranschen eller skogsbranschen. Ett exempel på detta är yrkesgruppen maskinförare. När vi räknar fram utvecklingstrenden för ett yrke så som maskinförare ställer vi därför yrkets individuella trend i förhållande till skogsbranschens och stålbranschens så väl som andra relevanta branschers kombinerade utvecklingstrender. Följande rapport har genomförts på samma sätt som den mätning av arbetslivets behov på tio års sikt som genomfördes av Sweco på uppdrag av Kompetensforum i Uppsala län I det uppdraget ingick att utveckla en metod ( som har kommit till användning också i den här studien: 1. Regionalekonomisk prognos: Beräkna befolkning och sysselsättning på tio års sikt. 2. Branschfördelning: Beräkna tillväxtens fördelning på branscher på tio års sikt. 3. Koppla yrken till branscher: Beräkna hur den branschvisa sysselsättningstillväxten slår på yrken. 4. Komplettera och summera: Lägg till pensioneringar och ställ i relation till befintlig sysselsättning. 5. Fördjupa och verifiera: Stäm av med branschaktörer för ökad kunskap.

7 7 1. Sammanfattning Resultatet redovisas bl. a. könsuppdelat och utgår från ett nuläge ställt i relation till en trendframskrivning som anger hur det kommer att se ut på sikt om trenden är bestående. De historiska data som prognosticeringsmodellen bygger på visar på en hög grad av könssegregering inom flera av yrkesgrupperna redan idag och resultatet i rapporten visar att detta förhållande huvudsakligen förväntas vara påtagligt även Yrkesgrupperna inom Vård och Omsorg påverkas lite eller inte alls av internationella konjunkturer och global efterfrågan, utan snarare av ålderssammansättningen i den nationella och regionala demografin samt välfärdspolitiska beslut. De identifierade yrkesgrupperna inom Vård och Omsorg har fram till 2023 ett totalt förväntat rekryteringsbehov om drygt personer. Rekryteringsbehovet drivs till övervägande del av pensionsavgångar. Ungefär personer förväntas gå i pension under perioden. Den yrkesgrupp som har överlägset störst rekryteringsbehov är Vård- och omsorgspersonal med personer. Därefter kommer Sjuksköterskor, som har näst högst rekryteringsbehov, knappt 900 personer fram till Det övriga rekryteringsbehovet inom branschen är försumbart jämfört med Vårdoch omsorgspersonal.

8 8 2. Befolkning och sysselsättning i Gävleborg Sammantaget under mätperioden förväntas befolkningen i länet att minska. I åldersgruppen 20 till 64 år sker en påtaglig minskning och länets befolkningssammansättning förväntas i högre grad komma att bestå av äldre. Både den sysselsatta dagbefolkningen och den sysselsatta nattbefolkningen förväntas öka, och ökningen är mest påtaglig i Gävle kommun. Befolkning efter kommun år 2010 och 2023 Hofors, Sandviken och Gävle förväntas öka sin befolkning fram till Övriga kommuner minskar, varav Ljusdal minskar mest. Noterbart är att Gävle ökar mest och från en avsevärt högre nivå än övriga.

9 9 Sysselsatt dagbefolkning efter kommun år 2009 och 2023 Den sysselsatta dagbefolkningen minskar i Hofors och Ovanåker, liksom i Sandviken där den minskar mest. I övriga kommuner sker en ökning. Ökningen är störst i Gävle. Med förvärvsarbetande dagbefolkning avses förvärvsarbetande som redovisas efter arbetsställets geografiska belägenhet t.ex. alla som har sitt förvärvsarbete i Bollnäs kommun oberoende av var de är folkbokförda. I den regionala redovisningen ingår även personer med växlande eller okänd arbetsplats. Dessa förvärvsarbetande ingår som dagbefolkning i den kommun i vilken de är folkbokförda. Undantag är kommunalt anställda med okänd arbetsplats. Dessa personer ingår som dagbefolkning i den kommun i vilken de är anställda. Personer som är anställda i svenska företag utomlands eller på havet ingår inte i den regionala redovisningen av dagbefolkning (SCB).

10 10 Sysselsatt nattbefolkning efter kommun år 2009 och 2023 I Gävle, Sandviken, Hofors, Söderhamn, Bollnäs och Hudiksvall ökar den sysselsatta nattbefolkningen, medan den minskar i övriga kommuner. Med förvärvsarbetande nattbefolkning avses den förvärvsarbetande befolkningen redovisad efter bostadens geografiska belägenhet. Benämningen nattbefolkning har således ingenting med arbetstidens förläggning att göra. Personer som är folkbokförda i Sverige och anställda i svenska företag utomlands eller på havet ingår i den regionala redovisningen av nattbefolkning (SCB).

11 11 Befolkning och sysselsättning i Gävleborgs län år 2009 och 2023 Befolkningen i länet förväntas minska med ca 1400 personer fram till Den sysselsatta dagbefolkningen förväntas öka med ca 6000 personer, medan den sysselsatta nattbefolkningen förväntas öka med ca 5000 personer fram till Befolkningsandelen i arbetsför ålder, 20 till 64 år, beräknas minska med cirka 7000 personer under perioden 2009 till Prognosen ovan indikerar att befolkningen mellan 20 och 64 år kommer att minska i länet, vilket innebär att förmågan att möta efterfrågan på arbetskraft kommer att försämras. Vi i Sverige lever allt längre, vilket i sig är positivt men som samtidigt innebär att vi står inför utmaningar i framtiden. I befolkningspyramiderna på sidan 13 kan vi se att andelen äldre förväntas öka i länet. Med en ökande andel av befolkningen i åldrarna 65 år och uppåt blir försörjningsbördan större för dem i arbetsför ålder. Detta blir tydligt även då vi ser på förändringen i den sysselsatta dag- och nattbefolkningen. Arbetslösheten i länet förväntas minska under perioden, då färre personer kommer att få dela på arbetet.

12 12 Tittar vi på dagens läge har vi fler människor i arbetsför ålder än vad vi har tillgängliga arbeten, så sysselsättningen matchar inte befolkningen utan drivs av andra faktorer så som ekonomi. Det som förväntas ske över de kommande tio åren är att de i arbetsför ålder i länet blir färre. Till stor del verkar detta bero på att vi i länet blir äldre. Den ökade sysselsättningen verkar drivas till stor del av just förändringen i demografin. Det kommer bli betydligt fler äldre som behöver tas om hand av yngre. Att sysselsättningen enligt trendframskrivningen förväntas öka i kombination med att arbetskraften verkar minska illustrerar ett sannolikt förestående problem som till viss del blir motsatsen till det problem vi upplever idag. Nämligen att vi kommer ha ett arbetskraftsunderskott inom vissa yrkesgrupper. Andelen personer i arbetsför ålder som tillhör den sysselsatta nattbefolkningen förväntas öka, både därför att de mellan 20 och 64 år blir färre och att sysselsättningen förväntas gå upp.

13 13 Befolkningssammansättning i länet 2011 och 2023 År 2023 förväntas det finnas färre personer i åldrarna 15 till 24 år jämfört med år Vi ser också att andelen äldre ökar och att fler personer kommer vara 65 år eller äldre år 2023.

14 14 3. Förändringens fördelning Vård och omsorg Sysselsättningen inom sjukvården och omsorgerna förefaller öka tämligen blygsamt under perioden fram till Inom omsorgerna kan vi se en svag ökning av sysselsättningsgraden från ca till ganska precis 4 000, medan inom sjukvården kan vi förvänta en ökning under perioden från ca till 6 800; vilket ger en sammanlagd förväntad ökning inom Vård och omsorg om ungefär 700 personer. Notera att dessa prognoser baseras på trendframskrivningar per bransch. Diagrammet ovan visar hur sysselsättningen i branscherna förväntas utvecklas över tid baserat på en framskrivning av branschspecifika utvecklingstrender vilka grundar sig i branschernas historiska utveckling. Kurvorna bör ses som indikationer på ökning eller minskning av sysselsättning i branscherna.

15 15 I rapporten ingående relevanta yrkesgrupper på SSYK3- & SSYK4-nivå 222 Hälso- och sjukvårdsspecialister 2221 Läkare 2222 Tandläkare 2225 Logopeder 2229 Övriga hälso- och sjukvårdsspecialister 223 Barnmorskor; sjuksköterskor med särskild kompetens 2231 Barnmorskor 2232 Avdelningschefer, vårdavdelning/mottagning 2233 Akutsjuksköterskor 2234 Barnsjuksköterskor 2235 Distriktssköterskor 2236 Andra sjuksköterskor med särskild kompetens 249 Psykologer, socialsekreterare m.fl Psykologer m.fl Socialsekreterare och kuratorer 322 Sjukgymnaster, tandhygienister m.fl Arbetsterapeuter 3223 Dietister 3225 Tandhygienister 3226 Sjukgymnaster m.fl Övriga terapeuter 323 Sjuksköterskor 3231 Sjuksköterskor, medicin/kirurgi 3232 Operationssjuksköterskor 3233 Geriatriksjuksköterskor 3234 Sjuksköterskor, psykiatrisk vård 3235 Röntgensjuksköterskor 3239 Övriga sjuksköterskor

16 Biomedicinska analytiker 3240 Biomedicinska analytiker 346 Behandlingsassistenter, fritidsledare m.fl Behandlingsassistenter m.fl. 513 Vård- och omsorgspersonal 5131 Barnskötare m.fl Undersköterskor, sjukvårdsbiträden m.fl Vårdbiträden, personliga assistenter m.fl Skötare och vårdare 5135 Tandsköterskor 5139 Övrig vård- och omsorgspersonal

17 17 4. Rekryteringsbehov fram till Det är inte helt problemfritt att mäta ett specifikt yrkes förekomst i en viss bransch i synnerhet inte som yrket förekommer i en rad sinsemellan olika branscher. Så är fallet med till exempel civilingenjörer och maskinförare som förekommer i flera olika branscher. Förutom att en tredjedel av civilingenjörerna finns inom tillverkningsindustrin (där både trä och stål ingår), så förekommer de också inom fastighetsbranschen i ungefär lika hög grad och i offentlig sektor och inom byggsektorn med ungefär en tiondel var. Maskinförarna fördelar sig i stort sett lika mellan tillverkningsindustrin, skog & trä, byggindustrin och transportnäringen. Då den här rapporten till sin form är ett kompetensindex som har till syfte att beskriva hur olika yrken utvecklas fram till 2023 för att identifiera ett tänkbart utbildnings- och kompetensbehov har vi i vår redovisning valt att odelat inkludera civilingenjörer och maskinförare oavsett branschtillhörighet i statistiken. Vi tror att det är av större nytta för såväl utbildningsanordnare som tänkbara arbetsgivare.

18 18 Översikt Rekryteringsbehovet är överlägset störst inom Vård- och omsorgspersonal med personer. Därefter kommer yrkesgruppen Sjuksköterskor med ett rekryteringsbehov om 879 personer under perioden. I övriga yrkesgrupper, förutom Biomedicinska analytiker, förväntas behovet ligga kring 500 personer. Fortsättningsvis redovisas resultaten könsuppdelade. Detta för att ge en föreställning om hur det kan komma att se ut om nyrekryteringsprocessen upprepar tidigare observerat mönster fram till 2023.

19 19 5. Läsanvisning för tabeller avseende yrkesgrupper enligt SSYK3. Tabellen beskriver att maskinoperatörer inom trävaruindustrin står inför en sysselsättningsförändring fram till år 2023 som innebär att antalet sysselsatta män kommer att minska med 74 och antalet sysselsatta kvinnor minska med 21, vilket sammantaget innebär en nettominskning i yrkesgruppen med 95 personer. 824 Maskinoperatörer, trävaruindustri Sysselsättningsförändring Andel i branschförändring Trend Pajdiagrammet illustrerar yrkets andel i sysselsättningsförändringen hos samtliga i rapporten förekommande yrken, dvs yrkesgruppen har en relativt stor del i den sammantagna förändringen. Män Kvinnor Tot Pensionering fram till 2023 Rekryteringsbehov fram till 2023 Trendpilen indikerar det enskilda yrkets sysselsättningsutveckling utifrån mätperiodens början år 2013, dvs en svagt nedåtgående trend. Män Kvinnor Tot. Tot Fram till 2023 förväntas totalt 309 personer gå i pension varav 271 män och 38 kvinnor. Yrkesgruppens trendmässiga sysselsättningsutveckling i kombination med pensionsavgångar ger ett indikativt rekryteringsbehov på totalt 214 personer.

20 20 Yrkesgrupper Överlägset störst rekryteringsbehov under perioden förväntas uppstå inom yrkesgruppen Vård- och omsorgspersonal. Yrkesgruppen Vård- och omsorgspersonal har med stor marginal även flest pensionsavgångar och detta yrke är också det som förväntas ha störst trendmässiga ökning. Det dock är rimligt att anta att rekryteringsbehovet i huvudsak drivs av åldersavgångar. Detta resonemang förefaller gälla generellt för alla yrkesgrupper då pensionsavgångarna stämmer väl överens med det totala rekryteringsbehovet per yrkesgrupp. Även sysselsättningsförändringen yrkesgrupperna emellan är störst i yrkesgruppen Vård- och omsorgspersonal där andelen i förändringen ligger kring 60 %. I de allra flesta yrkesgrupper är ungefär % kvinnor vad gäller personer som förväntas gå i pension under perioden. Två undantag från detta kan observeras i yrkesgrupperna Hälso- och sjukvårdsspecialister, där kvinnorna endast utgör omkring 40 %, och Behandlingsassistenter där kvinnor utgör omkring 70 %.

21 hälso- och sjukvårdsspecialister Sysselsättningsförändring Andel i branschförändring Trend Män Kvinnor Tot Pensionering fram till 2023 Rekryteringsbehov fram till 2023 Män Kvinnor Tot. Tot barnmorskor; sjuksköterskor med särskild kompetens Sysselsättningsförändring Andel i branschförändring Trend Män Kvinnor Tot Pensionering fram till 2023 Rekryteringsbehov fram till 2023 Män Kvinnor Tot. Tot

22 psykologer, socialsekreterare m.fl. Sysselsättningsförändring Andel i branschförändring Trend Män Kvinnor Tot Pensionering fram till 2023 Rekryteringsbehov fram till 2023 Män Kvinnor Tot. Tot sjukgymnaster, tandhygienister m.fl. Sysselsättningsförändring Andel i branschförändring Trend Män Kvinnor Tot Pensionering fram till 2023 Rekryteringsbehov fram till 2023 Män Kvinnor Tot. Tot

23 sjuksköterskor Sysselsättningsförändring Andel i branschförändring Trend Män Kvinnor Tot Pensionering fram till 2023 Rekryteringsbehov fram till 2023 Män Kvinnor Tot. Tot biomedicinska analytiker Sysselsättningsförändring Andel i branschförändring Trend Män Kvinnor Tot Pensionering fram till 2023 Rekryteringsbehov fram till 2023 Män Kvinnor Tot. Tot

24 behandlingsassistenter, fritidsledare m.fl. Sysselsättningsförändring Andel i branschförändring Trend Män Kvinnor Tot Pensionering fram till 2023 Rekryteringsbehov fram till 2023 Män Kvinnor Tot. Tot vård- och omsorgspersonal Sysselsättningsförändring Andel i branschförändring Trend Män Kvinnor Tot Pensionering fram till 2023 Rekryteringsbehov fram till 2023 Män Kvinnor Tot. Tot

25 25 6. Fördjupning, verifiering och avstämning Under arbetet har vi haft möjlighet att regelbundet stämma av med Region Gävleborg och representanter från Arbetsförmedlingen, Yrkeshögskolan, Högskolan i Gävle med flera. Dessa kontakter har varit till stor nytta i vårt arbete, inte minst när det gäller att diskutera utfall av rapportens trender och prognoser och ställa detta i relation till andra för rapporten relevanta data. I synnerhet när det gäller svårigheten i att bestämma ett yrkes branschtillhörighet har kontakterna med Arbetsförmedlingens analysavdelning varit viktiga. Ett annat område där utbytet med Arbetsförmedlingen varit viktigt är bedömningen av förväntade åldersavgångar inom de yrken som omfattas av rapporten. Kontakten med utbildningsanordnare i länet har varit viktig inte minst för att bekräfta rapportens användbarhet som ett dugligt underlag i arbetet med att utforma för branschen relevanta utbildningar utifrån förväntat kompetensbehov fram till Observationer från Arbetsförmedlingen indikerar att arbetsgivare de senaste åren allt oftare efterfrågat dubbla och/eller breda kompetenser. Detta ligger i linje med att en del utbildningsanordnare och andra aktörer som har till uppgift att förse företag och organisationer med kompetensutvecklande insatser menar att i synnerhet småföretagare efterlyser medarbetare med breda kompetenser. Ofta efterfrågas personer med förmåga att ta ett helhetsansvar för verksamheten, det vill säga inte bara multifärdigheter förknippade med det specifika yrket, utan också ett förhållningssätt som inkluderar ett mer omfattande ansvar. Bred kompetens är ett nyckelord, specialistkompetens ett annat helst i kombination.

26 26 I takt med att kunskapstätheten inom branscherna ökar genom tilltagande specialisering och förädlingsgrad, växer också behovet av allt högre och allt bättre utbildad arbetskraft. Dessutom finns det skäl att anta att det i högre grad än tidigare efterfrågas även ett annat slags kompetens, nämligen relationella och beteendeorienterade färdigheter - så kallade soft skills som ligger närmre den anställda personalen än själva verksamheten.

27 27 7. Arbetssätt Prognosen har till stor del tagits fram med hjälp av raps regionalt Analys och prognossystem, ett system som bygger på en databas med regionalt fördelad statistik och som ägs av Tillväxtverket. Genom prognostisering i raps har en trendframskrivning för sysselsättning per bransch tagits fram för Gävleborgs län fram till år Den branschvisa sysselsättningsutvecklingen har sedan kopplats till de yrkesgrupper delrapporten gäller, och pensioneringar har räknats ut med hjälp av åldersgrupps- och könsfördelad arbetsmarknadsstatistik från SCB. Avstämningar av resultat från yrkes- och branschprognoserna har gjorts med representanter från Arbetsförmedlingen och andra med uppdrag att undersöka kompetensbehov och anordna utbildningar.

Kompetensindex 2013-2023 Gävleborgs län

Kompetensindex 2013-2023 Gävleborgs län Kompetensindex 2013-2023 Gävleborgs län Utbildning Kompetensindex 2013-2023 Gävleborgs län Utbildning Omslagsfoto: Stéfan Estassy Kompetensforum Gävleborg...4 Inledning...5 Metod och avgränsningar...6

Läs mer

Kompetensindex 2013-2023 Gävleborgs län

Kompetensindex 2013-2023 Gävleborgs län Kompetensindex 2013-2023 Gävleborgs län Stål och verkstad Kompetensindex 2013-2023 Gävleborgs län Stål och verkstad Omslagsfoto: Sandvik AB Kompetensforum Gävleborg...4 Inledning...5 Metod och avgränsningar...6

Läs mer

Kompetensbehov inom vården

Kompetensbehov inom vården Kompetensbehov inom vården REGLAB: REGIONALA MATCHNINGSINDIKATORER WORKSHOP 4 MAJ 2017 Anders Axelsson, Region Skåne Agenda Vård och omsorg totalt sett Idag fokus på Vård- och omsorgsutbildade (VO) Hur

Läs mer

Sjukfrånvaro i offentlig kontra privat sjukvård

Sjukfrånvaro i offentlig kontra privat sjukvård Sjukfrånvaro i offentlig kontra privat sjukvård Metod Analysen baseras på data från SCB Definitionen kortidssjukskrivna= 1-89 dagar Defintionen långtidssjukskrivna= 90 eller fler dagar Data finns tillgänglig

Läs mer

Receptarier Rekryteringsläge 25 Rekryteringsläge Samtliga Det är idag brist på receptarier. Stora

Receptarier Rekryteringsläge 25 Rekryteringsläge Samtliga Det är idag brist på receptarier. Stora VÅRD Apotekare Rekryteringsläge 25 VÅRD Rekryteringsläge 1996 25 1 8 6 Samtliga 4 2 96 97 98 99 1 2 3 4 5 97 99 1 3 5 I dag är det god på personer med apotekarutbildning. På lång sikt väntas efterfrågan

Läs mer

Så har yrke kopplats till avtal i kommuner, landsting och regioner

Så har yrke kopplats till avtal i kommuner, landsting och regioner Så har yrke kopplats till avtal i kommuner, landsting och regioner SSYKkod Yrke Avtal 1110 Högre ämbetsmän och politiker "Chefsavtal" 1210 Verkställande direktörer, verkschefer "Chefsavtal" 1226 Verksamhetschefer

Läs mer

Kompetensindex 2013-2023 Gävleborg Slutrapport

Kompetensindex 2013-2023 Gävleborg Slutrapport Kompetensindex 2013-2023 Gävleborg Slutrapport 2 Innehållsförteckning Kompetensforum Gävleborg... 4 Inledning... 5 Sammanfattning... 6 Befolkning och sysselsättning i Gävleborg 2009-2023... 8 BEFOLKNING

Läs mer

Arbetskraftsbarometern 06. Apotekare. Rekryteringsläge God tillgång. Brist

Arbetskraftsbarometern 06. Apotekare. Rekryteringsläge God tillgång. Brist VÅRD Arbetskraftsbarometern 6 Vård Apotekare Rekryteringsläge 26 VÅRD Rekryteringsläge 1997 26 1 8 6 4 Samtliga 2 På lång sikt väntas efterfrågan på apotekare öka något men inte i samma omfattning som

Läs mer

Efterfrågan, pension och rekrytering inom Vård & omsorg

Efterfrågan, pension och rekrytering inom Vård & omsorg Efterfrågan, pension och rekrytering inom Vård & omsorg En regional analys för Hallands län Presentation 2017-03-10 Inledning Uppdraget har varit: Att analysera efterfrågan, pensioner och rekrytering för

Läs mer

Kompetensindex. att mäta arbetslivets behov. Kompetensforum Uppsala län. [nov 2011]

Kompetensindex. att mäta arbetslivets behov. Kompetensforum Uppsala län. [nov 2011] Kompetensindex att mäta arbetslivets behov Kompetensforum Uppsala län [nov 2011] 1 Varför ett Kompetensindex? I Uppsala län har Kompetensforum etablerats som en regional kompetensplattform sedan 2009.

Läs mer

Arbetsmarknadsutsikter Jämtlands län

Arbetsmarknadsutsikter Jämtlands län Arbetsmarknadsutsikter 2012-2013 Jämtlands län Välkomna! Johan Tegnhed, arbetsförmedlingschef Östersund, 010-487 02 37 Maria Salomonsson, utredare, 010-487 67 19 Färre nyanmälda platser senaste månaderna

Läs mer

Apotekare. Rekryteringsläge God tillgång. Brist. Nyutexaminerade

Apotekare. Rekryteringsläge God tillgång. Brist. Nyutexaminerade VÅRD VÅRD Apotekare Rekryteringsläge 23 Rekryteringsläge 1994 23 1 8 6 4 2 Efterfrågan på apotekare förväntas bli stor på lång sikt men eftersomutbildningskapaciteten har byggts ut på senare år ökar även

Läs mer

Jämförelse mellan yrkesregisterversion 2007 och 2008 med tonvikt på klassificeringssystemet AID

Jämförelse mellan yrkesregisterversion 2007 och 2008 med tonvikt på klassificeringssystemet AID STATISTISKA CENTRALBYRÅN 1(9) Jämförelse mellan yrkesregisterversion 2007 och 2008 med tonvikt på klassificeringssystemet AID Följande dokument ger en översikt över vilka stora förändringar som har skett

Läs mer

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik februari 2017

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik februari 2017 FAKTAUNDERLAG Gävleborgs län Söderhamn 13 mars 2017 Bitte Lyrén Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik februari 2017 1 200 påbörjade något arbete, färre än i fjol Under februari månad erhöll 1 180 personer

Läs mer

Samhällsmedicin, Region Gävleborg: Rapport 2015:4, Befolkningsprognos 2015.

Samhällsmedicin, Region Gävleborg: Rapport 2015:4, Befolkningsprognos 2015. 1 Inledning Befolkningsprognosen är framtagen av Statistiska Centralbyrån (SCB) och sträcker sig från år 2015 till år 2050. Prognosen är framtagen för Gävleborgs län som helhet, samt för länets samtliga

Läs mer

Den framtida Arbetsmarknaden i Norrbotten

Den framtida Arbetsmarknaden i Norrbotten Den framtida Arbetsmarknaden i Norrbotten Lars Kero, Arbetsförmedlingen Östra Norrbotten Inskrivna arbetslösa 16-64 år som andel av registerbaserad arbetskraft, MO norra Norrland, januari 1995 april 2016

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län december månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län december månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Bitte Lyrén Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län december månad 2015 1 100 personer fick arbete i december Under december månad erhöll 1 092 personer

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län september månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län september månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Bitte Lyrén Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län september månad 2015 1 500 personer fick arbete i september Under september månad erhöll 1 531

Läs mer

Jobbmöjligheter. I Västmanlands län Marcus Löwing Analysavdelningen

Jobbmöjligheter. I Västmanlands län Marcus Löwing Analysavdelningen Jobbmöjligheter I Västmanlands län 2016 Marcus Löwing Analysavdelningen Kort om arbetsmarknadsprognosen Västmanlands län 2016 Sammanfattning Mycket starkt förväntningsläge bland länets företag Jobben blir

Läs mer

Sysselsättningen i Kronobergs län 2017

Sysselsättningen i Kronobergs län 2017 Sysselsättningen i Kronobergs län 2017 Författarens namn: Martin Hedlund Avdelning: Regional utveckling Publiceringsdatum: 181213 Kontakt: martin.hedlund@kronoberg.se Innehållsförteckning Inledning...

Läs mer

Helena Lund. Sweco Eurofutures 2013-02-06

Helena Lund. Sweco Eurofutures 2013-02-06 Helena Lund Sweco Eurofutures 2013-02-06 1 Vårt uppdrag Analys av kommunens näringsliv, arbetsmarknad och kompetensförsörjning med prognos till 2030. Statistisk analys i kombination med kvalitativa intervjuer.

Läs mer

De senaste årens utveckling

De senaste årens utveckling Arbetsmarknaden Sedan 1997 har antalet sysselsatta ökat med 22 personer, om man jämför de tre första kvartalen respektive år. Antalet sysselsatta är dock fortfarande cirka 8 procent lägre än 199. Huvuddelen

Läs mer

Arbetslösheten minskar 2013 och fortsätter att minska 2014

Arbetslösheten minskar 2013 och fortsätter att minska 2014 Sammanfattning Sida: 1 av 7 Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2013 Jämtlands län Prognos för arbetsmarknaden 2013-2014 Sammanfattning I Jämtlands län har arbetsmarknaden fortsatt att återhämta sig under

Läs mer

prognos arbetsmarknad Uppsala län 2009/2010

prognos arbetsmarknad Uppsala län 2009/2010 prognos arbetsmarknad Uppsala län 2009/2010 Kortversion av arbetsmarknadsprognos för Uppsala län 2009/2010 Prognosen i sin helhet finns att läsa på arbetsformedlingen.se/rapporter PROGNOSEN KRAFTIGT MINSKANDE

Läs mer

PROGNOS hösten Arbetsmarknadsutsikter Gävleborgs län

PROGNOS hösten Arbetsmarknadsutsikter Gävleborgs län PROGNOS hösten 2012 Arbetsmarknadsutsikter Gävleborgs län Uppföljning av efterfrågan på varor och tjänster Källa: Arbetsförmedlingens intervjuundersökning *Arbetsförmedlingens konjunkturindex: Beskriver

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län augusti månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län augusti månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Bitte Lyrén Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län augusti månad 2015 1 400 personer fick arbete i augusti Under augusti månad erhöll 1 396 personer

Läs mer

GR-kommunernas personal 2009

GR-kommunernas personal 2009 GR-kommunernas personal 2009 Anställda (A) därav helt lediga (B) Sysselsatta (C=A-B) Sysselsättningrad (D) Antal årsarbeten (D*C) Ledningsarbete 910 30 880 98,0% 870 Sjuksköterska 1 490 100 1 390 87,3%

Läs mer

GR-kommunernas personal 2009

GR-kommunernas personal 2009 GR-kommunernas personal 2009 Anställda (A) därav helt lediga (B) Sysselsatta (C=A-B) Sysselsättningrad (D) Antal årsarbeten (D*C) Ledningsarbete 910 30 880 98,0% 870 Sjuksköterska 1 490 100 1 390 87,3%

Läs mer

Personal inom vård och omsorg

Personal inom vård och omsorg Personal inom vård och omsorg Antal anställda I november år 20081 fanns totalt 252 200 anställda (månadsavlönade) inom vård och omsorg i kommunerna vilket framgår av tabell 1. Det är en minskning med 1

Läs mer

NULÄGE Ökad efterfrågan Färre bristyrken Färre jobb inom offentlig verksamhet

NULÄGE Ökad efterfrågan Färre bristyrken Färre jobb inom offentlig verksamhet NULÄGE 2011 Ökad efterfrågan Färre bristyrken Färre jobb inom offentlig verksamhet Arbetsförmedlingen Arne Holmström r inte att visa bilden. Det finns inte tillräckligt med ledigt minne för att kunna

Läs mer

13 mars Kompetensförsörjning. Jonas Börjesson, WSP Analys & Strategi

13 mars Kompetensförsörjning. Jonas Börjesson, WSP Analys & Strategi 13 mars 2018 Kompetensförsörjning Jonas Börjesson, WSP Analys & Strategi Kompetensförsörjning vad är det? Arbetskrafts- och kompetensförsörjning syftar vanligtvis på hur privat och offentlig verksamhet

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län september månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län september månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Bitte Lyrén Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län september månad 206 Ett hundratal färre fick arbete i september Under september månad erhöll 437

Läs mer

Arbetskraftflöden 2012

Arbetskraftflöden 2012 FS 2014:2 2014-04-04 FOKUS: STATISTIK Arbetskraftflöden 2012 Antalet förvärvsarbetande Norrköpingsbor ökade under 2012 med 750 personer. 4 130 personer som tidigare ej arbetat fick arbete under året mot

Läs mer

Arbetsmarknadsutsikter för Dalarnas län till slutet av Analysavdelningen Jan Sundqvist

Arbetsmarknadsutsikter för Dalarnas län till slutet av Analysavdelningen Jan Sundqvist Arbetsmarknadsutsikter för Dalarnas län till slutet av 216 Analysavdelningen Jan Sundqvist 1 486 4842 Arbetsförmedlingens konjunkturindikator Index Riket Normalt Dalarna 12 11 1 9 8 7 27 27 28 28 29 29

Läs mer

Yrken i Västra Götaland

Yrken i Västra Götaland Fakta & Analys 2010:1 EN KORTRAPPORT FRÅN REGIONUTVECKLINGSSEKRETARIATET Yrken i Västra Götaland Kvalifikationskraven på arbetsmarknaden ökar. Arbeten som kräver högskoleutbildning har ökat i snabb takt

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län oktober månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län oktober månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Bitte Lyrén Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län oktober månad 206 Ett åttiotal fler fick arbete i oktober Under oktober månad erhöll 390 personer

Läs mer

Kompetens- och personalbehov inom Örebro läns landsting

Kompetens- och personalbehov inom Örebro läns landsting Kompetens- och personalbehov inom Örebro läns landsting En sammanfattning Anders Bro Örebro läns landsting 250 olika yrkeskategorier Ca 8 800 medarbetare Verksamhet i hela länet Flera kommande bristyrken

Läs mer

Arbetslöshet och sysselsättning i Malmö 2014 en översikt

Arbetslöshet och sysselsättning i Malmö 2014 en översikt Arbetslöshet och sysselsättning i Malmö 2014 en översikt April 2015 Irma Cupina, Arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildnings-förvaltningen, irma.cupina@malmo.se, Tel. 040-344072 Bristyrken i Skåne

Läs mer

Analyser och prognoser Kompetensplattform Västra Götaland

Analyser och prognoser Kompetensplattform Västra Götaland Analyser och prognoser Kompetensplattform Västra Götaland Syfte Ett diskussionsmaterial för kompetensförsörjningsarbete i delregionerna i Västra Götaland Utvecklingen de senaste åren Läget idag Blicka

Läs mer

Dämpas sysselsättningen av brist på arbetskraft?

Dämpas sysselsättningen av brist på arbetskraft? Konjunkturläget december 2 87 FÖRDJUPNING Dämpas sysselsättningen av brist på arbetskraft? Diagram 14 Brist på arbetskraft i näringslivet Andel ja-svar, säsongsrensade kvartalsvärden 5 5 Sysselsättningen

Läs mer

Arbetskraftflöden 2011

Arbetskraftflöden 2011 FS 2013:2 2013-02-08 FOKUS: STATISTIK Arbetskraftflöden 2011 Under året började 4 140 personer förvärvsarbeta samtidigt som 3 410 slutade förvärvsarbeta Nästan 3 500 Norrköpingsbor bytte arbetsplats till

Läs mer

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik mars 2017

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik mars 2017 FAKTAUNDERLAG Gävleborgs län Söderhamn 10 april 2017 Bitte Lyrén Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik mars 2017 1 400 påbörjade något arbete, färre än i fjol Under mars månad erhöll 1 394 personer

Läs mer

Skånes kompetensutmaning Skola Arbetsliv Malmö högskola 26 februari 2015

Skånes kompetensutmaning Skola Arbetsliv Malmö högskola 26 februari 2015 Skånes kompetensutmaning Skola Arbetsliv Malmö högskola 26 februari 2015 Anders Axelsson, Region Skåne Regeringsuppdraget Regeringsuppdrag till Region Skåne i januari 2010: Ökad kunskap och översikt inom

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län februari månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län februari månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Bitte Lyrén Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län februari månad 2016 1 400 personer fick arbete i februari Under februari månad erhöll 1 435 personer

Läs mer

Kompetensförsörjning i Stockholmsregionen Kortversion

Kompetensförsörjning i Stockholmsregionen Kortversion Kompetensförsörjning i Stockholmsregionen 2050 Kortversion 1 Innehåll Inledning... 2 Framtida arbetskraft- och kompetensbehov... 3 Efterfrågan på högskoleutbildade per inriktning... 4 Utbud och efterfrågan

Läs mer

Efterfrågan, pension och rekrytering inom Bygg & anläggning

Efterfrågan, pension och rekrytering inom Bygg & anläggning Efterfrågan, pension och rekrytering inom Bygg & anläggning En regional analys för Hallands län Presentation 2017-03-10 Inledning Uppdraget har varit: Att analysera efterfrågan, pensioner och rekrytering

Läs mer

EFTERFRÅGAN. Svag uppgång i orderingång. Färre nyanmälda platser, men utplaning. Något högre kapacitetsutnyttjande. Avtagande arbetskraftsbrist

EFTERFRÅGAN. Svag uppgång i orderingång. Färre nyanmälda platser, men utplaning. Något högre kapacitetsutnyttjande. Avtagande arbetskraftsbrist EFTERFRÅGAN Svag uppgång i orderingång Färre nyanmälda platser, men utplaning Något högre kapacitetsutnyttjande Avtagande arbetskraftsbrist Antalet varsel minskar Cirka 1 färre sysselsatta fram till slutet

Läs mer

Statistikinfo 2011:13

Statistikinfo 2011:13 Statistik & Utredningar Statistikinfo 2011:13 Åldersfördelning och inkomstnivåer för de vanligaste yrkena i Linköpings kommun Enligt svensk yrkesklassificering (SSYK) förekom 324 av 355 klassificerade

Läs mer

Utveckling av sysselsättningsgrad mellan män och kvinnor

Utveckling av sysselsättningsgrad mellan män och kvinnor Analysavdelningen Marwin Nilsson 2011-03-07 Utveckling av sysselsättningsgrad mellan män och kvinnor Lågkonjunkturen drabbade männen hårdast Den globala recessionen som drabbade Sverige 2008 påverkade

Läs mer

Behovet av vård- och omsorgspersonal i GRkommunerna. -en studie och arbetsmaterial

Behovet av vård- och omsorgspersonal i GRkommunerna. -en studie och arbetsmaterial Behovet av vård- och omsorgspersonal i GRkommunerna -en studie och arbetsmaterial Februari 28 Inledning År 1999 presenterade GR rapporten Personal- och rekryterings för kommunernas vård och omsorg, där

Läs mer

Företagsamhetsmätning Gävleborgs län. Johan Kreicbergs

Företagsamhetsmätning Gävleborgs län. Johan Kreicbergs Företagsamhetsmätning Gävleborgs län Johan Kreicbergs Våren 2010 Företagsamhetsmätning Gävleborgs län Inledning Svenskt Näringslivs företagsamhetsmätning presenteras varje halvår. Syftet är att studera

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Göteborg, 12 maj 2016 Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Jönköpings län april 2016: 10 798 (6,3%) 5 899 män (6,6%) 4

Läs mer

Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen

Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen 2 (13) Innehållsförteckning... 3... 3... 4... 6... 8 3 (13) Västra Götalandsregionen är en av landets största arbetsgivare med drygt 53 000 anställda. Att

Läs mer

Tillgång och efterfrågan på utbildade år 2020. Den regionala modellen

Tillgång och efterfrågan på utbildade år 2020. Den regionala modellen Tillgång och efterfrågan på utbildade år 2020 Den regionala modellen Regionala prognoser Stockholms län, Region Skåne och Västra Götalandsregionen Horisontår 2020 Överfört prognosmodellen från Trender

Läs mer

Välkommen till Inspiration Roslagen 2010

Välkommen till Inspiration Roslagen 2010 Välkommen till Inspiration Roslagen 2010 Var finns jobben? Bedömning för 2010 och en långsiktig utblick Clas Olsson, Analyschef Norrtälje 25 februari Bild 2 Bild 3 Slutsatser Sysselsättningen stabiliseras

Läs mer

Arbetsmarknadsutsikter Jämtlands län

Arbetsmarknadsutsikter Jämtlands län Arbetsmarknadsutsikter 2013-2014 Jämtlands län Välkomna! Fredrika Henriksson, arbetsförmedlingschef Östersund, 010-486 42 02 Maria Salomonsson, utredare, 010-487 67 19 Företagen är positiva inför 2013

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i december 2016

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i december 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jan Sundqvist Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i december 2016 Fått arbete I december fick 842 inskrivna vid Arbetsförmedlingen i Dalarna arbete.

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län mars månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län mars månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Bitte Lyrén Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län mars månad 2016 Drygt 1 400 personer fick arbete i mars Under mars månad erhöll 1 423 personer

Läs mer

Arbetsmarknadsutsikterna Örebro län

Arbetsmarknadsutsikterna Örebro län Arbetsmarknadsutsikterna Örebro län Prognos för arbetsmarknaden 2016 2015-12-09 Fredrik Mörtberg Analysavdelningen Arbetsförmedlingens intervjuundersökning Intervjuundersökning två gånger om året Prognoserna

Läs mer

Privat sektor, arbetare

Privat sektor, arbetare Privat sektor, arbetare Yrkesgrupp Kön Månadslön 0000 samtliga yrken Kvinnor 20 603 Män 23 015 Totalt 22 412 411 kontorssekreterare och dataregistrerare Kvinnor 23 668 Totalt 23 316 412 bokförings- och

Läs mer

Nyanmälda lediga platser januari juli 2009

Nyanmälda lediga platser januari juli 2009 Bild 1 80 70 60 50 40 30 20 10 Tusental Nyanmälda lediga platser januari 1993 - juli 2009 0 1993 1995 1997 1999 2001 2003 2005 2007 2009 1994 1996 1998 2000 2002 2004 2006 2008 Med mer än 10 dagars varaktighet.

Läs mer

Utbildningssektorns behov av kompetens i Uppsala län till 2020

Utbildningssektorns behov av kompetens i Uppsala län till 2020 Utbildningssektorns behov av kompetens i Uppsala län till Branschfördjupning Kompetensforum Uppsala län [maj 2011] 1 Bakgrund, syfte och metod Detta är en studie av utveckling och behov av kompetens inom

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län januari månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län januari månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Bitte Lyrén Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län januari månad 2016 1 300 personer fick arbete i januari Under januari månad erhöll 1 284 personer

Läs mer

Arbetsmarknadsutsikterna Värmlands län Prognos för arbetsmarknaden 2017

Arbetsmarknadsutsikterna Värmlands län Prognos för arbetsmarknaden 2017 Arbetsmarknadsutsikterna Värmlands län Prognos för arbetsmarknaden 2017 Lena Hertzberg, Af-chef Karlstad Grums Hammarö Ann Mannerstedt, arbetsmarknadsanalytiker Inskrivna arbetslösa i oktober 2016 som

Läs mer

Bilaga 1 Dnr 17/00157 Statistikunderlag Kompetensförsörjning 2017

Bilaga 1 Dnr 17/00157 Statistikunderlag Kompetensförsörjning 2017 Bilaga 1 Dnr 17/00157 Statistikunderlag Kompetensförsörjning 2017 2017 Utmaningar Här beskrivs några av de stora utmaningarna för Blekinge Könsstereotyp arbetsmarknad med en tydlig uppdelning får vi inte

Läs mer

Företagsamhetsmätning- Gävleborgs län JOHAN KREICBERGS HÖSTEN 2010

Företagsamhetsmätning- Gävleborgs län JOHAN KREICBERGS HÖSTEN 2010 Företagsamhetsmätning- Gävleborgs län JOHAN KREICBERGS HÖSTEN 2010 Företagsamheten Gävleborgs län Inledning Svenskt Näringslivs företagsamhetsmätning presenteras varje halvår. Syftet är att studera om

Läs mer

Kompetensbehov inom hälsa, vård och omsorgssektorn 2010-2020

Kompetensbehov inom hälsa, vård och omsorgssektorn 2010-2020 Fakta i korthet Nr. 6 2014 Kompetensbehov inom hälsa, vård och omsorgssektorn 2010-2020 Kompetensplattform Värmland Kompetensplattformar är ett uppdrag från regeringen i syfte att säkra kompetensförsörjningen

Läs mer

Arbetsmarknadsutsikter

Arbetsmarknadsutsikter Arbetsmarknadsutsikter Dalarnas län, våren 2018 2018-06-13 Jan Sundqvist öjdpunkterna i vårens prognos ögkonjunkturen biter sig fast o men allt fler tecken på avmattning. Stark global handel gynnar tillväxten

Läs mer

Uppländsk Drivkraft 3.0

Uppländsk Drivkraft 3.0 Uppländsk Drivkraft 3.0 Regionens utveckling 2010-2014. Regionalekonomisk beskrivning Kontigo AB November 2015. Inledning Syfte Att ge en kort överblick över Uppsalaregionens ekonomiska utveckling. Underlag

Läs mer

Yrkesspridning och utbytbarhet på arbetsmarknaden. Karin Zetterberg Prognosinstitutet Statistiska centralbyrån

Yrkesspridning och utbytbarhet på arbetsmarknaden. Karin Zetterberg Prognosinstitutet Statistiska centralbyrån Yrkesspridning och utbytbarhet på arbetsmarknaden Karin Zetterberg Prognosinstitutet Statistiska centralbyrån Rapportens syfte Beskriva hur individer med en viss utbildning är spridda på arbetsmarknaden

Läs mer

Arbetsmarknadsutsikter 2012 Jämtlands län

Arbetsmarknadsutsikter 2012 Jämtlands län Arbetsmarknadsutsikter 2012 Jämtlands län Välkomna! Johan Tegnhed, arbetsförmedlingschef Östersund, 010-487 02 37 Maria Salomonsson, utredare, 010-487 67 19 Något färre nyanmälda platser senaste månaderna

Läs mer

Matchning gymnasial yrkeskompetens - pågående arbete. Vård- och omsorgscollege 24 maj 2019

Matchning gymnasial yrkeskompetens - pågående arbete. Vård- och omsorgscollege 24 maj 2019 Matchning gymnasial yrkeskompetens - pågående arbete Vård- och omsorgscollege 24 maj 2019 Evelina Nilsson, utredare kompetensförsörjning Regionkontoret Kort om uppdraget Analys av hur arbetsgivares efterfrågan

Läs mer

Frågeområde allmänt hälsotillstånd

Frågeområde allmänt hälsotillstånd Frågeområde allmänt hälsotillstånd Nationella folkhälsoenkäten 2018 Gävleborg Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd är en fråga som redovisas i avsnittet. Inledningsvis redovisas andelar som svarar

Läs mer

Arbetsförmedlingen Navet på arbetsmarknaden

Arbetsförmedlingen Navet på arbetsmarknaden Arbetsförmedlingen Navet på arbetsmarknaden Visionen: Vi gör Sverige rikare genom att få människor och FÖRETAG att växa! Niklas Pettersson Branschstrateg Hur håller vi arbetskraften nära jobben, nu och

Läs mer

Arbetskraftflöden 2013

Arbetskraftflöden 2013 FS 2015:4 2015-07-22 FOKUS: STATISTIK Arbetskraftflöden 2013 Under 2013 skedde 9 860 avgångar från arbetskraften i Norrköping. Samtidigt nyrekryterades 10 580 personer vilket innebar att arbetskraften

Läs mer

Oktober Kommunbeskrivning för Norbergs kommun Översiktlig planering 2016

Oktober Kommunbeskrivning för Norbergs kommun Översiktlig planering 2016 Kommunbeskrivning för Norbergs kommun Översiktlig planering 216 1 Innehåll Inledning... 2 Befolkning... 3 Storlek och sammansättning... 3 Befolkningsutveckling och befolkningsframskrivning... 5 Utbildning

Läs mer

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET

MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jens Sandahl, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Östergötlands län juli 2016: 17 860 (8,4%) 9 907 män (8,9%) 7 953 kvinnor (7,9%)

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län juli månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län juli månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Salomonsson Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län juli månad 2016 De till arbete minskade I slutet av juli 2016 påbörjade cirka 1 109 av alla

Läs mer

Arbetsmarknadsutsikterna hösten Prognos för arbetsmarknaden Kalmar län

Arbetsmarknadsutsikterna hösten Prognos för arbetsmarknaden Kalmar län Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2012 Prognos för arbetsmarknaden 2012-2013 Kalmar län Arbetsmarknadsprognosen 2 gånger per år (riksprognos + 21 länsprognoser) Intervjuundersökning 17 sep-19 okt Prognosen

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län augusti månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län augusti månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Bitte Lyrén Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gävleborgs län augusti månad 206 Något fler fick arbete i augusti Under augusti månad erhöll 44 personer någon

Läs mer

Uppföljning Tillväxtstrategi Halland

Uppföljning Tillväxtstrategi Halland Uppföljning Tillväxtstrategi Halland Del 4. Fler i arbete En rapport från regionkontoret 2015 Inledning Region Halland har ansvar för att leda det regionala utvecklingsarbetet. För att säkerställa att

Läs mer

Arbetsmarknad och kompetens i Gävleborg

Arbetsmarknad och kompetens i Gävleborg Arbetsmarknad och kompetens i Gävleborg Kvartalsrapport januari-mars 2015 Befolkningen i Gävleborg ökar. Inflytt från utlandet bidrar mest till ökningen. Under fjärde kvartalet 2014 startades 379 företag

Läs mer

YRKESPROGNOS HÄLSO- & SJUKVÅRD EFTERFRÅGAN, PENSION OCH REKRYTERING FRAM TILL 2025 FÖR HALLANDS LÄN

YRKESPROGNOS HÄLSO- & SJUKVÅRD EFTERFRÅGAN, PENSION OCH REKRYTERING FRAM TILL 2025 FÖR HALLANDS LÄN YRKESPROGNOS HÄLSO- & SJUKVÅRD EFTERFRÅGAN, PENSION OCH REKRYTERING FRAM TILL 2025 FÖR HALLANDS LÄN Innehållsförteckning Inledning & bakgrund sid 3 Sammanfattning sid 4 Metod för prognosberäkningar sid

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i december 2014

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i december 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jan Sundqvist Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i december 2014 Fått arbete I december fick 1 026 inskrivna vid Arbetsförmedlingen arbete. 642

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i april 2016

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i april 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jan Sundqvist Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i april 2016 Fått arbete I april fick 1 655 inskrivna vid Arbetsförmedlingen i Dalarna arbete.

Läs mer

Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2014 Prognos för arbetsmarknaden i Stockholms län Erik Huldt & Julia Asplund Analysavdelningen

Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2014 Prognos för arbetsmarknaden i Stockholms län Erik Huldt & Julia Asplund Analysavdelningen Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2014 Prognos för arbetsmarknaden i Stockholms län 2015 Erik uldt & Julia Asplund Analysavdelningen 2014-12-09 Arbetsförmedlingens intervjuundersökning hösten 2014 I Stockholms

Läs mer

Var finns jobben? Bedömning för 2010 och en långsiktig utblick Clas Olsson, Analyschef Håkan Gustavsson, Analytiker Pressträff 2 februari 2010

Var finns jobben? Bedömning för 2010 och en långsiktig utblick Clas Olsson, Analyschef Håkan Gustavsson, Analytiker Pressträff 2 februari 2010 Bild 1 Var finns jobben? Bedömning för 2010 och en långsiktig utblick Clas Olsson, Analyschef Håkan Gustavsson, Analytiker Pressträff 2 februari 2010 Slutsatser Bild 2 Sysselsättningen stabiliseras under

Läs mer

Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2016

Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2016 Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2016 Prognos för arbetsmarknaden i Jönköpings län 2017 Ida Karlsson Arbetsmarknadsanalytiker Jönköping, 2016-12-07 Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsprognoser 2 gånger per

Läs mer

Redovisning personalförsörjning. Landstingsstyrelsen 6 oktober 2014

Redovisning personalförsörjning. Landstingsstyrelsen 6 oktober 2014 1 Redovisning personalförsörjning Landstingsstyrelsen 6 oktober 2014 2 Uppdrag till personalpolitiska beredningen Inhämta kunskap, diskutera och lägga förslag kring landstingets personalrekrytering i syfte

Läs mer

Rätt kompetens i rätt tid! Vilka kompetenser behövs i arbetslivet på kort och lång sikt?

Rätt kompetens i rätt tid! Vilka kompetenser behövs i arbetslivet på kort och lång sikt? Rätt kompetens i rätt tid! Vilka kompetenser behövs i arbetslivet på kort och lång sikt? Myndighetens analysarbete av arbetslivets efterfrågan på kompetens Analys och omvärldsbevakning Syftet med analysarbetet

Läs mer

Arbetsmarknadsutsikter för Norrbottens län

Arbetsmarknadsutsikter för Norrbottens län Arbetsmarknadsutsikter för Norrbottens län 2013-2014 Välkommen! Göran Nilsson Marknadsområdeschef Norra Norrland, 010-486 74 96 Timo Mulk-Pesonen Arbetsmarknadsanalytiker, Analysavdelningen 010-486 73

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i juli 2015

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i juli 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jan Sundqvist Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i juli 2015 Fått arbete I juli fick 954 inskrivna vid Arbetsförmedlingen arbete. I juli för ett

Läs mer

Framtida utbildning och arbetsmarknad

Framtida utbildning och arbetsmarknad 2012-01-27 FOKUS: STATISTIK Framtida utbildning och arbetsmarknad År 2030 beräknas 170 utbildade saknas inom vården Fram till 2030 kommer både tillgång och efterfrågan av efter arbetskraft öka kraftigt.

Läs mer

Kan utlandsfödda minska bristen på civilingenjörer?

Kan utlandsfödda minska bristen på civilingenjörer? Kan utlandsfödda minska bristen på civilingenjörer? Workshop 3 2017-11-09 Lärprojekt om regionala matchningsindikatorer Jan Persson Analytiker på Tillväxtverket Varför studera civilingenjörsutbildning

Läs mer

UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSPROGNOS FÖR SKÅNE MED SIKTE PÅ 2020

UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSPROGNOS FÖR SKÅNE MED SIKTE PÅ 2020 UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSPROGNOS FÖR SKÅNE MED SIKTE PÅ 2020 Kommunförbundet Skåne, 2012-09-03 Christian Lindell christian.lindell@skane.se 040-675 34 12 Upplägg Bakgrund Utvecklingen i storstadsregionerna

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av december månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Blekinge län i slutet av december månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Malmö, december månad 2013 Vera Opacic Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Blekinge län december 2013 8 751 (11,7 %) 3 867 kvinnor (11 %) 4 884 män (12,3

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i november 2014

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i november 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jan Sundqvist Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i november 2014 Fått arbete I november fick 1 112 inskrivna vid Arbetsförmedlingen arbete. 685

Läs mer

Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2014 Prognos för arbetsmarknaden 2015 Västra Götalands län. Jens Sandahl, Analysavdelningen

Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2014 Prognos för arbetsmarknaden 2015 Västra Götalands län. Jens Sandahl, Analysavdelningen Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2014 Prognos för arbetsmarknaden 2015 Västra Götalands län Jens Sandahl, Analysavdelningen Arbetsmarknadsutsikterna för Västra Götalands län 2015 Prognosmaterial finns på

Läs mer

Jobbmöjligheter i Jämtlands län. Christina Storm-Wiklander Marknadsområde Södra Norrland Maria Salomonsson Analysavdelningen

Jobbmöjligheter i Jämtlands län. Christina Storm-Wiklander Marknadsområde Södra Norrland Maria Salomonsson Analysavdelningen Jobbmöjligheter i Jämtlands län Christina Storm-Wiklander Marknadsområde Södra Norrland Maria Salomonsson Analysavdelningen http://www.arbetsformedlingen.se/om- oss/pressrum/pressmeddelanden/pressmeddelandeartiklar/jamtland/12-12-

Läs mer

VÄLKOMMEN! Regionala matchningsindikatorer fördjupad analys. 5 september 2018

VÄLKOMMEN! Regionala matchningsindikatorer fördjupad analys. 5 september 2018 VÄLKOMMEN! Regionala matchningsindikatorer fördjupad analys 5 september 2018 Vad är Regionala matchningsindikatorer? Katja Olofsson, SCB Det talas mer och mer om matchning Antal inslag i media 1990 2017

Läs mer