Med hänvisning till ovanstående föreslår Sollentunapartiet att kommunstyrelsen skall föreslå kommunfullmäktige besluta

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Med hänvisning till ovanstående föreslår Sollentunapartiet att kommunstyrelsen skall föreslå kommunfullmäktige besluta"

Transkript

1 KS 12/3»14 från Ingwar Åhman-Eklund, Sollentunapartiet Kommunstyrelsen måndagen den 12 mars 2014 Ärende 13 - Svar på motion av Anna Myrhed (C) om utreda en överdäckning av E4:an genom Sollentuna Med hänvisning till ovanstående föreslår Sollentunapartiet kommunstyrelsen skall föreslå kommunfullmäktige besluta - bifalla motionen från Anna Myrhed (C); komplettera utredningen om en övergång över E4: an med utreda byggande av ett överdäckande affärs, hotell- och kontorshus med en bro för trafikanter över E 4.an mellan Helenelund och Kista i enlighet med Sollentunapartiets motion om överdäckning från den 1/ , samt därutöver anföra följande: Centerns vision om en större överbyggnad av E:4 an är ett omfande projekt som kommer ta ett stort antal år förverkliga. Ett samarbete med andra huvudmän och kommuner, främst Stockholms stad är en förutsättning för projektet skall bli riktigt lyckat. På kort sikt är det däremot angeläget, som en början på dessa planer, få en övergång mellan Helenelund och Kista förverkligad. Vi tycker byggande av endast en parkövergång skulle vara underlåta utnyttja ett mycket centralt läge för kommunreklam och för byggnation av samhällelig och kommersiell service. En övergång i enlighet med Sollentunapartiets motion skulle däremot på ett mycket effektivt sätt knyta samman Kista Science City, Kista centrum (tunnelbana) och Mässan med pendeltåget i Helenelund och tvärspårvägen. Vår motion läggs med vårt yrkande som bilaga till detsamma. (BILAGA)

2 Motion från Sollentunapartiet angående byggande av en överdäckande affärs-, hotell- och kontorsbyggnad över E4:an mellan Helenelund och Kista. X C Utvecklingen av samhällsservicen och detaljhandeln i Helenelunds centrala delar har varit mycket negativ under senare år. Helenelund, som tillhör Sollentuna kommun och vars invånare betalar lika mycket sk som andra Sollentunabor lider av tvinsot och ger ett dystert intryck av döende. Ett stort antal företag och servicefunktioner har flyttat från Helenelunds centrum: Konsum, Blomsteraffär, Golfaffär, Nära Dig, Tomatis Nordiska, Bank, Apotek, Post med flera, med flera. Fler och fler lokaler töms. Fler och fler rutor gapar tomma och mörka. Samtliga partier i Sollentunas kommunfullmäktige säger sig - i alla fall i teorin - vilja arbeta för kommunen ska ha levande närcentra och hela kommunen ska leva. Nu är det dags leva upp till dessa åsikter och föreslå åtgärder som kan vända den dåliga utvecklingen i Helenelunds centrum. Egentligen ligger Helenelund mycket centralt i regionen. Både E-4:an och stambanan passerar i princip genom Helenelund. Området ligger några hundra meter från Kistamässan ( f.d. Sollentunamässan som Sollentuna inte kunnat hålla kvar.) Pendeltågstationen är endast tre stationer från Stockholms central. Kista Science City är angränsande stadsdel i väster. Men på något sätt ligger området idag i skuggan bakom en tunnel - från mässan sett. En anonym pendeltågstation. Osynlig från motorvägen bakom (mycket viktiga och bra) bullerskydd. Själva centrum är svårt bygga ut på grund av det är ganska trångt och med vikande kundkrets. Något måste göras och som politiskt parti kan man inte påtala alla brister och andra fakta utan föreslå någon bra åtgärd. Men områdets centrala läge ger också goda möjligheter till en klar förändring av läget. i

3 Bygg en överdäckande affärs-, hotell- och kontorsbyggnad över E4:an mellan Helenelund och Kista Skall man effektivt bryta Helenelunds nedåtgående utveckling på ett effektivt sätt så bör man utnyttja områdets centrala läge. Man bör ta bort den barriäreffekt mot Kista som E-4:an innebär. Tunneln under motorvägen gör inte passagen särskilt trivsam för de som passerar. Man bör även annonsera platsen så de som passerar på motorvägen uppmärksammar Kista och även Helenelund. Det är också viktigt göra pendeltågstationen raktivare för de resenärer som skall till Kistamässan och Kista Science City. Skulle man kunna binda ihop Helenelund med det dynamiska Kistaområdet skulle det gynna utvecklingen både i Helenelund och andra delar av Sollentuna. Det effektivaste sättet göra detta vore bygga en överdäckande affärs-, hotell- och kontorsbyggnad över E-4:an mellan Helenelund och Kista som ett landmärke och en trevlig länk mellan Kistamässan och Helenelunds pendeltågstation. Lyckades man kombinera detta med man fick Banverket välja Kistakorridoren vid utbyggnaden av Mälarbanan samtidigt som man fick Arlanda Express stanna i Helenelund så skulle man fa igång en positiv utveckling av området med ökad detaljhandel och service. Överdäckningen och en ny station bör läggas något söder om Svalgången, tunneln och nuvarande stationsbyggnad så det kommer mitt för mässan och nära Helenelunds centrum. Överdäckningar är inget nytt och det ger nya byggbara ytor i goda lägen Överdäckningar av stora motorvägar är inget nytt. Den närmaste stora överdäckningen är sannolikt den i Bergshamra. Ett antal väg krogar i landet är sträckta som broar över E 4:an och andra vägar. Överdäckningar skapar nya byggbara ytor och därmed intäkter direkt ur luften för möta de sannolikt högre kostnader som ett sådant här projekt genererar. Men med detta goda läge kommer även intäkterna bli höga och det kommer ju nya högkonjunkturer. Ett antal positiva effekter skulle uppstå: Service, detaljhandel och socialt liv stärks i det centrala Helenelund En överbyggnad av E4:an med ett landmärke och framförallt med en Galleria ovanpå motorvägen ge området ett ökat detaljhandelsutbud. Gallerian skulle fa många kunder genom ett läge mellan Kistamässan och en utbyggd pendeltågstation med resenärer till och från Mässan och mellan Arlanda, City och Kista. Kistamässan förs mentalt närmare Helenelund och Sollentuna Kistamässan som tidigare låg i Sollentuna skulle mentalt föras närmare Sollentuna genom en mycket raktivare passage av E-4:an. Istället för en anonym och mörk tunnel skulle en öppnare passage med affärer och service göra det positivare ta sig till mässan. Omvärlden skulle uppfa Sollentuna mera tydligt tillsammans med mässan. Sollentuna centrum ligger endast en station bort från denna nya dynamiska knutpunkt.

4 En galleria och en tågstation som ger omstigningsmöjligheter mellan Arlanda och Kista skulle stärka Mässan. Sollentuna och Kista får ett gemensamt kraftfullt landmärke - GATE NORD Det talas idag mycket om behovet av landmärken. Detta skulle bli ett landmärke som praktiskt taget alla som passerar Sollentuna skulle märka, ett av regionens tydligaste landmärken. Överdäckningen skulle skapa en känsla av en stadsport till huvudstaden. En framtida efterföljare till gårdagens stadstullar. Den skulle även ge Sollentuna ett kraftfullt landmärke tillsammans med Kista, och ge positiva associationer av samhörighet mellan de två områdena. Ett landmärke som även skulle göra kulturgeografisk nytta genom hjälpa till med utveckla Sollentunas södra delar. Idéskiss av GATE NORD (Bilaga) En idéskiss har fogats till denna motion. Det är givetvis för illustrera ungefär hur vi har tänkt oss en överdäckning skulle kunna se ut. Men utformandet styrs givetvis av många faktorer som markfrågor, intressenter och ekonomi. En överdäckning kan ju göras på många olika sätt. Pendeltågsstationen i Helenelund blir raktivare som omstigningsstation Pendeltågstationen skulle bli en av regionens viktigaste knytpunkter. Överdäckningen skulle ge Helenelund samma funktion som stationen i Älvsjö har för Stockholmsmässan. Lät man Arlanda Express stanna i Helenelund så skulle stationens raktivitet stärkas ytterligare. Läggs Mälarbanans nya sträckning förbi denna plats i en tunnel så skulle denna kunna öka användbarhet och effektivitet ändå mer. Viss fjärrtågsstrafik skulle kunna stanna i Helenelund på samma sätt som i Flemmingsberg och Sundbyberg idag. Då skulle Norrlandsresenärer till mässan och Kista få en sanbbare förbindelse till sina resmål. Alla dessa kopplingar gör Helenelund till en naturligare knytpunkt än Sollentuna och Häggvik. Häggvik har inte samma kopplingar till Kista, mässan och Arlanda som Helenelund. Sollentuna har tappat en raktionskraft genom det stor slutna Häkte som etablerats alldeles vid stationen och ligger längre bort från mässan och Kista Science City.. Men en station i Helenelund med stopp för Arlandapendeln och viss g ärrtrafik skulle ändå komma ligga mycket nära Sollentuna station. Endast en station bort.. Gate Nord - ett raktivt läge för detaljhandel, kontor och hotell Den överdäckande bebyggelsen, mitt över E:4an och mitt mellan järnvägsstationen och Kistamässan skulle vara ett bra kommersiellt läge för detaljhandel och övrig service och ett bra annonsläge för kontor och annan affärsverksamhet. Kopplingen till Kista skulle underlätta nära kontakter till ledande företag i det svenska näringslivet. Läget är också utmärkt för hotell eftersom ett antal goda omstigningsmöjligheter kan skapas.

5 Projektets förverkligande kräver givetvis förhandlingar, medverkan av omvärlden och ett antal tuffa beslut Ett förverkligande av detta stora projekt kräver givetvis förhandlingar och medverkan av ett antal olika aktörer och intressenter som t ex Vägverket, Banverket och Stockholms stad för kunna förverkligas. Det skulle givetvis ta ett antal år få i gång och förverkliga men sannolikt leda till företag och boende i Helenelund skulle känna det var något på gång, vilket skulle göra det lättare för dem vilja satsa på en framtid i Helenelund. Den nuvarande lågkonjunkturen kräver också signaler om nya spännande framtidsinriktade projekt för skapa en framtidstro Med hänvisning till ovanstående föreslår Sollentunapartiet kommunfullmäktige skall besluta kommunen skall inleda en planering som leder till byggande av ett överdäckande affärs, hotell- och kontorshus med en bro för trafikanter över E 4.an mellan Helenelund och Kista. Sollentuna den 1 december 2008 För Sollentunapartiet kommunfullmäktigegrupp w-m^f Ingwar Åhman-Eklund Gruppledare

6 Kommunfullmäktige Ärende 21: Svar på motion väckt av Anna Myrhed (C) om utreda en överdäckning av 4: an genom Sollentuna Yrkande: motionen avslås Sollentuna kommun uppmanar Trafikverket snarast ta fram förslag på hur påverkan från buller och partiklar från E4an genom hela Sollentuna ska minska. kommunstyrelsen får i uppdrag tillskriva Trafikverket och tydligt markera åtgärder skyndsamt behövs längs E4an genom Sollentuna. I skrivelsen ska vikten av utreda nya tekniska lösningar, t ex bullertunnlar, framföras. kommunstyrelsens arbetsutskott kontinuerligt får rapporter om hur arbetet fortgår Protokollsanteckning: Boende och verksamma längs E4an genom hela Sollentuna påverkas av buller och partiklar som bilismen på E4an orsakar. Trafikverket, som är den myndighet som ansvarar för trafikleden, måste snarast finna en lösning på denna problematik. Vi ställer oss inte bakom den mycket kostsamma överdäckning som Centerpartiet förespråkar i sin motion. Vi vill inte binda oss vid en specifik lösning för hur påverkan från E4an ska minska utan det överlåter vi åt professionen på Trafikverket. Vi avvaktar även med kommentera en eventuell finansiering av åtgärder. Vi vill även betona vikten av insatser längs hela E4an, inte enbart mellan Helenelund och Häggvik som motionären föreslår. Vi bryr oss om samtliga Sollentunabor. Ett sätt minska påverkan av buller och partiklar är självklart antalet bilar på E4an blir färre. Vår förhoppning är bland annat den nya tvärspårvägen till Helenelund ska bidra till detta men vi ser behov av ytterligare insatser. Från kommunens sida arbetar vi bland annat med öka andelen som väljer cykeln istället för bilen samt underlätta framkomligheten för dessa. Douglas Lithborn (M) Anna-Lena Johansson (FP) Magnus Ramstrand (KD) Peter Godlund (MP)

7 kic^. 3 hk Socialdemokraterna FRAMTIDSPARTIET I SOLLENTUNA Reservation avseende ärende 21 "Svar på motion från Anna Myrhed (C) om utreda en överdäckning av E4:an genom Sollentuna" vid kommunstyrelsens sammanträde den 26 mars 2014 Det är rimligt utifrån den miljöproblematik som E4:an skapar vi vänder på varje sten för finna förbättringar av livsvillkoren i Sollentuna. Vi bifaller därför en förutsättningslös utredning om en överdäckning av E4:an genom Sollentuna, tillsammans med andra berörda kommuner och myndigheter. Vi valde i första hand bifalla Centerpartiets motion. Vi reserverar oss härmed till förmån för denna. I andra hand stödde vi miljöpartiets och den moderatledda majoritetens förslag om tillskriva Trafikverket om skyndsamt vidta åtgärder samt utreda nya tekniska lösningar. Vi vill också i nuläget klarlägga det är utredriingen vi bifaller. Efter utredningens genomförande tar vi ställning till om en överdäckning är möjlig och om vilka sträckor genom Sollentuna som i så fall ska överdäckas. E4:an medför stora miljöstörningar längs hela sin sträcka genom Sollentuna. Motionären vill endast utreda en överdäckning mellan Helenelund och Häggvik. Miljöstörningarna finns även på sträckan norr om Häggvik. Problem som lär bli större när "Förbifart Stockholm" är byggd. I Helenelund kan trafikmängden på E4:an däremot minska då. E4:an klyver dessutom Sollentuna i två delar. En överdäckning skulle kunna binda ihop Sollentunas olika delar bättre. Om man sedan väljer en lågvikts konstruktion t ex i form av en "parkövergång", d v s en överdäckning utan möjlighet kunna bygga på eller överdäckning som ger byggbar mark är en senare fråga. Oavsett vilket alternativ man väljer så kommer den för bostäder byggbara marken öka. Till sist miljöproblematiken löses inte bara genom överdäckning. Andra åtgärder som medför mindre bilåkande, bättre bullerskydd och insatser typ tyst asfalt måste också tas med i de fortsa diskussionerna. För den Socialdemokratiska gruppen Freddie Ljtndqvist

Med hänvisning till ovanstående föreslår Sollentunapartiet att kommunstyrelsen skall föreslå kommunfullmäktige besluta

Med hänvisning till ovanstående föreslår Sollentunapartiet att kommunstyrelsen skall föreslå kommunfullmäktige besluta Yrkande KS 12/3-14 från Ingwar Åhman-Eklund, Sollentunapartiet Kommunstyrelsen måndagen den 12 mars 2014 Ärende 13 - Svar på motion av Anna Myrhed (C) om att utreda en överdäckning av E4:an genom Sollentuna

Läs mer

PROTOKOLLSUTDRAG SID 1 (2)

PROTOKOLLSUTDRAG SID 1 (2) SOLNA STAD Kommunstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG SID 1 (2) 2015-02-16 29 Svar på motioner av Monika Ericsson (C) och Björn Bränngård (BEP) om gångförbindelse mellan Solna och Stockholm vid Ålkistan (KS/2014:409,

Läs mer

KF MAJ Nr 98. Motion av Irene Zetterberg och Erik Pelling (båda S) om att åtgärda bullerproblemen vid E4:an i Årsta/Slavsta KSN

KF MAJ Nr 98. Motion av Irene Zetterberg och Erik Pelling (båda S) om att åtgärda bullerproblemen vid E4:an i Årsta/Slavsta KSN KF 98 27 MAJ 2013 Nr 98. Motion av Irene Zetterberg och Erik Pelling (båda S) om att åtgärda bullerproblemen vid E4:an i Årsta/Slavsta KSN-2012-1133 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Kista Science Tower. Färögatan 33 Hus B Våning 13 10-50 kvm

Kista Science Tower. Färögatan 33 Hus B Våning 13 10-50 kvm Kista Science Tower Färögatan 33 Hus B Våning 13 10-50 kvm Kontorsyta 10-50 kvm Antal arbetsplatser 1-5 Tillträde Omgående Adress Färögatan 33 Våning 13, hus B Fastighetsbeteckning Katla 1 BYGGÅR 2003

Läs mer

Delen Sundbyberg Ulvsundaleden

Delen Sundbyberg Ulvsundaleden Delen Sundbyberg Ulvsundaleden Kallhäll Jakobsberg Allén Barkarby Kista Annedal Järnvägsgatan Spånga Ulriksdal Sundbyberg C Solna Sundbybergbe Tomteboda Bällstavägen Landsvägen Beskrivningen omfattar sträckan

Läs mer

Hej och välkommen till ännu mer Tvärbana!

Hej och välkommen till ännu mer Tvärbana! Hej och välkommen till ännu mer Tvärbana! Fram till 2030 växer Stockholm med runt 500 000 invånare. Det ställer krav, bland annat på möjligheterna att resa smart, både för människor och miljön. En viktig

Läs mer

Beskrivning av Kista korridor Inre Korridorernas namn och indelning

Beskrivning av Kista korridor Inre Korridorernas namn och indelning 5. A LT E R AT I V Beskrivning av Kista korridor Inre Korridorernas namn och indelning Delen Tomteboda Solna E18 Spårområde Hagalund Kallhäll Jakobsberg Frösunda Kista Barkarby Spånga E4 Solna Sundbyberg

Läs mer

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (5) Motion 2007:39 av Lars Dahlberg och Anna Kettner (S) om kapacitetsstarka tvärförbindelser

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (5) Motion 2007:39 av Lars Dahlberg och Anna Kettner (S) om kapacitetsstarka tvärförbindelser SKRIVELSE 1 (5) Landstingsstyrelsen Motion 2007:39 av Lars Dahlberg och Anna Kettner (S) om kapacitetsstarka tvärförbindelser Föredragande landstingsråd: Christer Wennerholm ÄRENDET Motionärerna föreslår

Läs mer

Mer människor, mindre trafik

Mer människor, mindre trafik Mer människor, mindre trafik Nyckeln till ett större och mer hållbart Göteborg Västlänken En storstad med trivsel och nära till det mesta Året är 2026 och Göteborgsregionen beräknas ha 1,6 miljoner invånare,

Läs mer

The Capital of Scandinavia Byggprojekt i Järva

The Capital of Scandinavia Byggprojekt i Järva The Capital of Scandinavia Byggprojekt i Järva En del i Vision Järva 2030 Byggprojekt i urval Rinkebystråket 1 Rinkebystråket ska upprustas och göras om till ett levande affärstråk med butiker. Det som

Läs mer

Svar på Regional utvecklingsplan för Storstockholmsregionen (RUFS 2010) - utställningsförslag

Svar på Regional utvecklingsplan för Storstockholmsregionen (RUFS 2010) - utställningsförslag KOMMUNKONTORET 2009-09-22 EWA JUNGSTEDT/HENRIK LUDVIGSSON DNR 259/2009-210 KOMMUNSTYRELSEN Svar på Regional utvecklingsplan för Storstockholmsregionen (RUFS 2010) - utställningsförslag Beslutsunderlag

Läs mer

AU 9:29 Dnr. KS 2014/0046. Svar på motion nr 2/2014 från Ann-Christine Furustrand (S) - Ständig medborgardialog i centrum

AU 9:29 Dnr. KS 2014/0046. Svar på motion nr 2/2014 från Ann-Christine Furustrand (S) - Ständig medborgardialog i centrum Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-1 1-12 2?. AU 9:29 Dnr. KS 2014/0046 Svar på motion nr 2/2014 från Ann-Christine Furustrand (S) - Ständig medborgardialog i centrum Arbetsutskottets

Läs mer

Kontor, kunskap och kommunikationer. Välkommen till Silverdal, en vetenskapspark med centralt läge i Stockholm

Kontor, kunskap och kommunikationer. Välkommen till Silverdal, en vetenskapspark med centralt läge i Stockholm Kontor, kunskap och kommunikationer Välkommen till Silverdal, en vetenskapspark med centralt läge i Stockholm Framtidens arbetspla Stockholms bästa läge Till Stockholm city är det 12 km, till Arlanda kommer

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) 2018-10-11 KLK 2018/476 Handläggare Kommunjurist Magnus Gjerstad Kansliavdelningen Kommunfullmäktige Magnus.Gjerstad@hassleholm.se Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Kista Science Tower. Färögatan 33 Hus F Våning kvm

Kista Science Tower. Färögatan 33 Hus F Våning kvm Kista Science Tower Färögatan 33 Hus F Våning 6 513 kvm Nuvarande planlösning är anpassad för cirka 30 personer. Mot Kista Galleria A B C D G E F Kontorsyta 513 kvm Antal arbetsplatser 30-45 Tillträde

Läs mer

att yttra sig till förvaltningsrätten enligt bilagda förslag

att yttra sig till förvaltningsrätten enligt bilagda förslag Sida 1 av 6 91 Diarienr: KS-2017/00588 Yttrande med anledning av överklagat beslut av fullmäktige 2017-06-19 (KS- 2017/00599) angående: Försäljning av delar av Bostadens fastighetsbestånd, mål 1471-17

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 192 Dnr KS/2016:375. Motion rörande infarter till Klämmestorpsområdet - svar

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 192 Dnr KS/2016:375. Motion rörande infarter till Klämmestorpsområdet - svar Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2017-11-27 1 (1) Sida 192 Dnr KS/2016:375 Motion rörande infarter till Klämmestorpsområdet - svar Bakgrund Liberalerna har genom Kristin Kellander

Läs mer

Lägesredovisning av projekten Kista Galleria ( Danmark 1) och Kista Science Tower ( Katla 1) samt reviderade genomförandebeslut.

Lägesredovisning av projekten Kista Galleria ( Danmark 1) och Kista Science Tower ( Katla 1) samt reviderade genomförandebeslut. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-05-27 Handläggare: Lars Svensson Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 287 36 lars.svensson@gfk.stockholm.se Dnr 01-511-1904:1 2003-04-23 Till Gatu-

Läs mer

Tunnelbana och tvärbana istället för motorväg

Tunnelbana och tvärbana istället för motorväg Tunnelbana och tvärbana istället för motorväg - En helt ny nordsydlig Orange linje och kraftfulla satsningar på utökade tvärbanor i södra och norra Stockholmsregionen Gynnar främst kvinnligt resande Kopplar

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2011:29 av Vivianne Gunnarsson (MP) om att införa fler toaletter i kollektivtrafiken

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2011:29 av Vivianne Gunnarsson (MP) om att införa fler toaletter i kollektivtrafiken 1 (2) FÖRSLAG 2012:50 LS 1110-1334 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2011:29 av Vivianne Gunnarsson (MP) om att införa fler toaletter i kollektivtrafiken Föredragande landstingsråd: Christer

Läs mer

Motion om byggande av en ny tunnelbanelinje Alvik-Hässelby via Bromma flygplats. (KS 2018/1801) Svar på remiss

Motion om byggande av en ny tunnelbanelinje Alvik-Hässelby via Bromma flygplats. (KS 2018/1801) Svar på remiss Dnr Sida 1 (6) 2019-03-22 Handläggare Niklas Karlsson 08-508 260 86 Till Exploateringsnämnden 2019-04-25 Motion om byggande av en ny tunnelbanelinje Alvik-Hässelby via Bromma flygplats. (KS 2018/1801)

Läs mer

Motion om att återupprätta goda förutsättningar för arbets- och pendlingsresor

Motion om att återupprätta goda förutsättningar för arbets- och pendlingsresor TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum Diarienummer 2018-10-11 KLK 2018/476 Handläggare Kommunjurist Magnus Gjerstad Kansliavdelningen Kommunfullmäktige Magnus.Gjerstad@hassleholm.se Motion om att återupprätta goda

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad)

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2014-01-08 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Ärendet som beskrivs nedan gäller Antagande av detaljplan för Mörby Centrum

Ärendet som beskrivs nedan gäller Antagande av detaljplan för Mörby Centrum Ärendet som beskrivs nedan gäller Antagande av detaljplan för Mörby Centrum Det behandlades den 19 april 2010 i Danderyds Kommunfullmäktige. Partiernas ställningstagande innebär i praktiken, att......

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 15.30-15.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo-Anders Thornberg (m) ordförande Lars-Göran

Läs mer

Rödgröna löften om utvecklad kollektivtrafik på Södertörn!

Rödgröna löften om utvecklad kollektivtrafik på Södertörn! Rödgröna löften om utvecklad kollektivtrafik på Södertörn! Bättre förutsättningar för länets södra sida I Stockholms län finns en ekonomisk och social ojämlikhet mellan den norra och södra länsdelen.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-01-24 12 KS 94/17 Svar på motion och förslag om tillvägagångssätt för att uppmärksamma vardagshjältar Beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Protokollsutdrag 3/2013 Sammanträdesdag Kl 16:00 18:10

Protokollsutdrag 3/2013 Sammanträdesdag Kl 16:00 18:10 Protokollsutdrag 3/2013 Sammanträdesdag 2013-03-07 Kl 16:00 18:10 Justerat den 19 mars 2013 Anslaget den 21 mars 2013 Regina Kevius Tomas Rudin Per Hagwall 1-8, 10-14, 16-47, 50-96 9, 15, 48, 49 Närvarande

Läs mer

Kvarteret Lagern med Dallashuset och Kammen

Kvarteret Lagern med Dallashuset och Kammen Kvarteret Lagern med Dallashuset och Kammen Mitt i Solna ligger Råsunda En unik plats i händelsernas centrum Redan idag är Solna mest företagstätt i Sverige. I de nya kvarter som byggs i Råsunda är kopplingarna

Läs mer

Biltullar Motion av Jan Björklund m.fl. (fp) (2003:22)

Biltullar Motion av Jan Björklund m.fl. (fp) (2003:22) Utlåtande 2004: RI (Dnr 314-2977/2003) Biltullar Motion av Jan Björklund m.fl. (fp) (2003:22) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Motion (2003:22) av Jan Björklund m.fl. (fp) om

Läs mer

Samråd om ny tunnelbana mellan Odenplan och Arenastaden

Samråd om ny tunnelbana mellan Odenplan och Arenastaden PM 2015:4 RVII (Dnr 314-1547/2014) Samråd om ny tunnelbana mellan Odenplan och Arenastaden Remiss från Förvaltningen för utbyggd tunnelbana, Stockholms läns landsting Remisstid den 15 januari 2015 Borgarrådsberedningen

Läs mer

Olle Ytterberg, S, yrkar bifall till arbetsutskottets förslag till beslut.

Olle Ytterberg, S, yrkar bifall till arbetsutskottets förslag till beslut. er Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2011-01-10 Blad 13 Ks 10 Au 174 Dnr 294/2010-101 Svar på motionen vårdnadsbidraget - en fråga om rättvisa Till kommunfullmäktiges sammanträde den 25 november 2010,

Läs mer

Socialdemokraternas förslag på reviderad nettodriftbudget 2016-2018

Socialdemokraternas förslag på reviderad nettodriftbudget 2016-2018 Socialdemokraternas förslag på reviderad nettodriftbudget 2016-2018 Vi yrkar att Kommunfullmäktige beslutar att: 1. Komplettera driftbudgeten med ökat ramanslag till Omsorgsnämnden på 2 miljoner årligen.

Läs mer

Motion om att utreda förutsättningar för marknadsföring av kommunen vid järnvägsstationen. (AU 180) KS 2014-83

Motion om att utreda förutsättningar för marknadsföring av kommunen vid järnvägsstationen. (AU 180) KS 2014-83 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-06-03 160 Motion om att utreda förutsättningar för marknadsföring av kommunen vid järnvägsstationen. (AU 180) KS 2014-83 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad

Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad Sträckan Huvudsta Duvbo genom Solna, Sundbyberg och Stockholm Välkommen! Mälarbanan ska byggas ut från två till fyra spår mellan Tomteboda och Kallhäll för

Läs mer

Svar på motion (V) busstur till Arlanda 15 KS

Svar på motion (V) busstur till Arlanda 15 KS Svar på motion (V) busstur till Arlanda 15 KS 2017.373 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-11-20 208 Svar på motion (V) busstur till Arlanda (KS 2017.373) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige

Läs mer

RINKEBY-KISTA STADSDELSNÄMND

RINKEBY-KISTA STADSDELSNÄMND BLAD 18 15 Förslag från Rinkeby framtidskommitté Beslut Tjänsteutlåtandet utgör svar på medborgarförslaget Ärendet Rinkeby framtidskommitté har i juni 2013 lämnat in ett medborgarförslag, vilket omfattar

Läs mer

Förskottering av medel för byggande av spårtunnel under E18

Förskottering av medel för byggande av spårtunnel under E18 Utlåtande 2010:68 RI+II (Dnr 314-784/2010) Förskottering av medel för byggande av spårtunnel under E18 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande 1. Avtal med AB Storstockholms Lokaltrafik

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Försäljning av del av fastigheten Haga 4:18 i Solna kommun, mark för patienthotell

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Försäljning av del av fastigheten Haga 4:18 i Solna kommun, mark för patienthotell 1 (2) FÖRSLAG 2013:84 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Försäljning av del av fastigheten Haga 4:18 i Solna kommun, mark för patienthotell Föredragande landstingsråd: Charlotte Broberg Ärendebeskrivning

Läs mer

KF Ärende 7. Motion om lärmiljöer för kommunens förskolor och skolor

KF Ärende 7. Motion om lärmiljöer för kommunens förskolor och skolor KF Ärende 7 Motion om lärmiljöer för kommunens förskolor och skolor Tjänsteskrivelse 1 (3) 2018-04-05 KS 2017.0315 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Sandra Karlsson Svar på motion om lärmiljöer

Läs mer

I huvudet på en. stockholmare. Frågor & svar från 1500 stockholmare om citykärnan och utvecklingen av Centralstationsområdet.

I huvudet på en. stockholmare. Frågor & svar från 1500 stockholmare om citykärnan och utvecklingen av Centralstationsområdet. I huvudet på en stockholmare Frågor & svar från 1500 stockholmare om citykärnan och utvecklingen av Centralstationsområdet. 2 Utvecklingen av en station och området runt omkring både påverkar och berör

Läs mer

Medborgarförslag om att inrätta en tjänst som barn- eller elevombudsman/ungdomsombud

Medborgarförslag om att inrätta en tjänst som barn- eller elevombudsman/ungdomsombud Kommunfullmäktige 2007-09-24 215 464 2008-04-28 87 200 Kommunstyrelsen 2008-04-14 86 229 Arbets- och personalutskottet 2008-03-31 78 196 Dnr 07.546-008 septkf38 Medborgarförslag om att inrätta en tjänst

Läs mer

28(65) 28(65) Fördjupad översiktsplan, Tanumshede

28(65) 28(65) Fördjupad översiktsplan, Tanumshede 28(65) 28(65) Fördjupad översiktsplan, Tanumshede Fördjupad översiktsplan, Tanumshede 29(65) TRAFIK Järnväg Cirka 2 km väster om Tanumshede ligger järnvägsstationen med tåg mot Strömstad samt Uddevalla/Göteborg.

Läs mer

Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Remissen besvaras med hänvisning till vad som sägs i stadens promemoria.

Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Remissen besvaras med hänvisning till vad som sägs i stadens promemoria. PM 2017:265 RI (Dnr 123-1570/2017) Upphörande av underhåll på sidospår längs Mälarbanan i Sundbyberg (bdl 404) och Spånga (bdl 445) i Sundbybergs och Stockholms stad, Stockholms län samt hemställan om

Läs mer

Uppkallande av plats till minne av Albert Aronson Motion av Barry Andersson (s) (2001:65) Utlåtande 2006: RII (Dnr /2004, /2001)

Uppkallande av plats till minne av Albert Aronson Motion av Barry Andersson (s) (2001:65) Utlåtande 2006: RII (Dnr /2004, /2001) Utlåtande 2006: RII (Dnr 312-3512/2004, 324-1538/2001) Namn för gator inom stadsdelen Vällingby - Vännäsgången, Årevägen, Albert Aronsons Torg, Solursparken tillkommer och Bjurforsgatan, Matforsgatan och

Läs mer

Överdäckning av Förbifarten

Överdäckning av Förbifarten Kista 24-11-2009 Motion till Stockholms Arbetarekommuns årsmöte 2010: Motioner C01 C05 Överdäckning av Förbifarten Socialdemokraterna i Stockholm är för byggandet av Förbifart Stockholm. Denna motion handlar

Läs mer

Svar på motion Bättre kapacitet i rondeller

Svar på motion Bättre kapacitet i rondeller Kommunstyrelsen 2019-05-03 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF 2018:103 Eva Lehto 016-710 54 51 1 (2) Kommunstyrelsen Svar på motion Bättre kapacitet i rondeller Förslag till beslut Förslag

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

RESECENTRUM 2.0 RESECENTRUM 2.0 LINKÖPING JÄRNVÄG I TUNNEL FÖR ATTRAKTIVA STADSMILJÖER OCH NYA FRAMTIDSMÖJLIGHETER IDESKISS 2013 08 28

RESECENTRUM 2.0 RESECENTRUM 2.0 LINKÖPING JÄRNVÄG I TUNNEL FÖR ATTRAKTIVA STADSMILJÖER OCH NYA FRAMTIDSMÖJLIGHETER IDESKISS 2013 08 28 RESECENTRUM 2.0 JÄRNVÄG I TUNNEL FÖR ATTRAKTIVA STADSMILJÖER OCH NYA FRAMTIDSMÖJLIGHETER NYA MÖJLIGHETER SKISSEN VILL VISA PÅ MÖJLIGHETER SOM EN JÄRNVÄG I TUNNEL SKULLE GE. Några möjligheter som borde

Läs mer

Motion om kommunalt vårdnadsbidrag en rättvisefråga

Motion om kommunalt vårdnadsbidrag en rättvisefråga Kommunfullmäktige 2011 04 26 82 160 2012 01 30 6 14 Kommunstyrelsen 2012 01 16 10 20 Arbets och personalutskottet 2011 12 19 259 564 Dnr 11.280 008 aprilkf20 Motion om kommunalt vårdnadsbidrag en rättvisefråga

Läs mer

Vi bygger fyra spår mellan Lund och Arlöv

Vi bygger fyra spår mellan Lund och Arlöv Vi bygger fyra spår mellan Lund och Arlöv Fyra spår 11 kilometer Ökad kapacitet Färre trafikstörningar Minskat buller Fyra spår ökar kapaciteten Södra stambanans två spår är idag mycket hårt belastade.

Läs mer

Beslut: Skärholmens stadsdelsnämnd beslutar att. Lägga skrivelsen till handlingarn

Beslut: Skärholmens stadsdelsnämnd beslutar att. Lägga skrivelsen till handlingarn stadsdelsnämnd Sida 37 (42) Del 2 Öppna delen 44 Flytta Diskrimineringsombudsmannens verksamhet till Skärholmen - Inkommen Skrivelse, Alliansen (Moderaterna och Folkpartiet samt Centerpartiet som går med

Läs mer

Ersättande av slogan The Capital of Scandinavia Motion (2012:13) av Åke Askensten (MP)

Ersättande av slogan The Capital of Scandinavia Motion (2012:13) av Åke Askensten (MP) Utlåtande 2013:8 RI (Dnr 050-509/2012) Ersättande av slogan The Capital of Scandinavia Motion (2012:13) av Åke Askensten (MP) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2012:13)

Läs mer

SOLLENTUNA KOMMUN Kommunledningskontoret

SOLLENTUNA KOMMUN Kommunledningskontoret SOLLENTUNA KOMMUN Kommunledningskontoret Eva Carlsson Tjänsteutlåtande 2013-05-24 Sidan 1 av 3 Dnr 2013/0261 KS-3 Diariekod: 711 Kommunstyrelsen Införande av LOV-bostad med särskild service och korttidstillsyn

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2005:91 1 (7) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Överenskommelse med Stockholms kommun i anledning av principöverenskommelse om finansiering av Citybanan Föredragande landstingsråd: Dag Larsson

Läs mer

69 Svar på motion Bättre koll på bilköerna (KSKF/2018:326)

69 Svar på motion Bättre koll på bilköerna (KSKF/2018:326) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-03-26 Sida 1(2) 69 Svar på motion Bättre koll på bilköerna (KSKF/2018:326) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservationer Stefan

Läs mer

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d 1(13) PM Trafik Södra Årby 20111031 Tyréns - Arvid Gentele 2(13) Inledning En ny stadsdel, Södra Årby, planeras i anslutning till Läggesta station. Området omfattar bostäder, verksamheter och samhällsservice.

Läs mer

Torshamnsgatan 39. Thule Fastighetsutveckling AB Östermalmsgatan 87E SE-114 59 Stockholm Vxl +46 8 555 199 00 www.thulefastighetsutveckling.

Torshamnsgatan 39. Thule Fastighetsutveckling AB Östermalmsgatan 87E SE-114 59 Stockholm Vxl +46 8 555 199 00 www.thulefastighetsutveckling. Torshamnsgatan 39 Thule Fastighetsutveckling AB Nordic Forum - Kista Science City Med universitetsmiljön, ett expansivt näringsliv, galleria med shopping och nöje, växande bostadsområden och bra kommunikationer

Läs mer

Mitt i Solna ligger Råsunda

Mitt i Solna ligger Råsunda Kvarteret Lagern Mitt i Solna ligger Råsunda En unik plats i händelsernas centrum Redan idag är Solna mest företagstätt i Sverige. I de nya kvarter som byggs i Råsunda är kopplingarna både till världen

Läs mer

Isafjordsgatan 15. Thule Fastighetsutveckling AB Östermalmsgatan 87E SE-114 59 Stockholm Vxl +46 8 555 199 00 www.thulefastighetsutveckling.

Isafjordsgatan 15. Thule Fastighetsutveckling AB Östermalmsgatan 87E SE-114 59 Stockholm Vxl +46 8 555 199 00 www.thulefastighetsutveckling. Isafjordsgatan 15 Thule Fastighetsutveckling AB Isafjordsgatan 15 Med universitetsmiljön, ett expansivt näringsliv, galleria med shopping och nöje, växande bostadsområden och bra kommunikationer är Kista

Läs mer

Hans Furn (C) Lars-Erik Liss (S), ersättare för Markus Gavatin (M) Kjell Wikström (S) Britt-Marie Essell (S) Susanne Säbb-Danielsson (L)

Hans Furn (C) Lars-Erik Liss (S), ersättare för Markus Gavatin (M) Kjell Wikström (S) Britt-Marie Essell (S) Susanne Säbb-Danielsson (L) 1(2) Plats och tid Kommunhusets flygelbyggnad 08:30-10:15 Beslutande Hans Furn (C) Lars-Erik Liss (S), ersättare för Markus Gavatin (M) Kjell Wikström (S) Britt-Marie Essell (S) Susanne Säbb-Danielsson

Läs mer

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 62 Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS 2015-301 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag

Läs mer

KF MAJ Nr 90. Motion av Ulrik Wärnsberg (S) om att klyftorna ökar i Uppsala KSN

KF MAJ Nr 90. Motion av Ulrik Wärnsberg (S) om att klyftorna ökar i Uppsala KSN KF 90 28 MAJ 2012 Nr 90. Motion av Ulrik Wärnsberg (S) om att klyftorna ökar i Uppsala KSN-2011-0502 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att besvara

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2011:31 av Anna Sehlin (V) om cykeln som transportmedel

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2011:31 av Anna Sehlin (V) om cykeln som transportmedel 1 (2) FÖRSLAG 2012:51 LS 1110-1336 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2011:31 av Anna Sehlin (V) om cykeln som transportmedel Föredragande landstingsråd: Christer G Wennerholm Ärendebeskrivning

Läs mer

Fem förslag har blivit ett

Fem förslag har blivit ett Fem förslag har blivit ett Minskat geografiskt område Fokus på centrum med fördubblad handelsyta och fler arbetstillfällen Ingen tunnel, men överdäckning vid Torsviks torg Bullerdämpande åtgärder längs

Läs mer

Ny pendeltågslinje mellan Uppsala och Älvsjö. Giltighetstid Gäller från 9 december 2012 med reservation för eventuella förändringar

Ny pendeltågslinje mellan Uppsala och Älvsjö. Giltighetstid Gäller från 9 december 2012 med reservation för eventuella förändringar Ny pendeltågslinje mellan Uppsala och Älvsjö Giltighetstid Gäller från 9 december 22 med reservation för eventuella förändringar Nu kommer Uppsala och Stockholm närmare varandra Nu blir det enklare att

Läs mer

Vi bygger fyra spår mellan Lund och Arlöv

Vi bygger fyra spår mellan Lund och Arlöv Vi bygger fyra spår mellan Lund och Arlöv Fyra spår 11 kilometer Ökad kapacitet Färre trafikstörningar Minskat buller Fyra spår ökar kapaciteten Södra stambanans två spår är idag mycket hårt belastade.

Läs mer

Information om Mälarbanans utbyggnad

Information om Mälarbanans utbyggnad Information om Mälarbanans utbyggnad Sträckan Huvudsta Duvbo, lägesrapport december Hej! Mälarbanan ska byggas ut från två till fyra spår mellan Tomteboda och Kallhäll för att möta den ökade efterfrågan

Läs mer

Effektivt med inkluderad service Kista Science Tower

Effektivt med inkluderad service Kista Science Tower Effektivt med inkluderad service Kista Science Tower Färögatan 33, hus D, våning 6, 107 kvm LOKALEN EFFEKtiv KOntORslOKal i vårt FÖREtagsHOtEll Kontorsyta 107 kvm + gemensamma ytor antal arbetsplatser

Läs mer

Bakgrund. Göteborg växer 2035 beräknas: det bo ytterligare människor i Göteborg regionen ha växt med 1,5 miljoner invånare

Bakgrund. Göteborg växer 2035 beräknas: det bo ytterligare människor i Göteborg regionen ha växt med 1,5 miljoner invånare 2014-07-01 Bakgrund Göteborg växer 2035 beräknas: det bo ytterligare 150 000 människor i Göteborg regionen ha växt med 1,5 miljoner invånare Älvstaden - ca 4,6 milj m² - 25 000 bostäder - 45 000 arbetsplatser

Läs mer

VÄGUTREDNING VÄG 226 Vårsta - Flemingsberg

VÄGUTREDNING VÄG 226 Vårsta - Flemingsberg Publikation 2004:63 VÄGUTREDNING VÄG 226 Vårsta - Flemingsberg En utredning om utbyggnad av väg genom eller förbi Tullinge Underlag för dig som vill bidra med synpunkter på ovanstående vägutredning April

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande. Övriga närvarande Inger Hilmansson (FP) ersättare

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande. Övriga närvarande Inger Hilmansson (FP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-10-12 Tid 8.30 10.00 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 184-189 ande Malin Petersson (M) ordförande Birgitta Elfström (S)

Läs mer

Beslut: Skärholmens stadsdelsnämnd beslutar att

Beslut: Skärholmens stadsdelsnämnd beslutar att Sida 16 (42) Del 2 Öppna delen 31 Inför trafikförändringar i SL-trafiken 2015/2016 - Svar på remiss. Dnr: 289/2015 Beslut: stadsdelsnämnd beslutar att 1. Godkänna förvaltningens förslag till svar på remissen.

Läs mer

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. KS

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-01-19 15 Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. KS 2015-301 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Syfte med plan: Att möjliggöra ombyggnation på genomfarten, väg 45/70 genom Mora, för att öka kapaciteten

Syfte med plan: Att möjliggöra ombyggnation på genomfarten, väg 45/70 genom Mora, för att öka kapaciteten Samrådshandling 2017-05-05 Dnr: MK BN 2017/00186 Behovsbedömning Handläggare: Andrea Andersson Förvaltning: Stadsbyggnadsförvaltningen Mora Orsa Plan: Detaljplan för genomfart Mora Läge för plan: se karta

Läs mer

Svar på motion om att öppna Strömstad på skärtorsdag

Svar på motion om att öppna Strömstad på skärtorsdag STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/föredragningslista Sida 12 (24) Kommunfullmäktige 2014-03-27 Kf 19 Ks 27 Au 45 Ks/2013-0222 Svar på motion om att öppna Strömstad på skärtorsdag Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Förslag till yttrande över motion 2014:6 av Anna Sehlin m.fl. (V) om förlängning av tunnelbana från Hjulsta till Barkarby

Förslag till yttrande över motion 2014:6 av Anna Sehlin m.fl. (V) om förlängning av tunnelbana från Hjulsta till Barkarby 1(3) Handläggare Jens Plambeck +4686861651 Jens.plambeck@sll.se 2015-01-22 Trafiknämnden 2015-02-03, punkt 11 TN 2014-0321 Förslag till yttrande över motion 2014:6 av Anna Sehlin m.fl. (V) om förlängning

Läs mer

Motion om att klä reningsverket i solceller från Mia Nordström (C) KSN

Motion om att klä reningsverket i solceller från Mia Nordström (C) KSN Sida 1 (2) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Protokollsutdrag 2019-08-28 165 Motion om att klä reningsverket i solceller från Mia Nordström (C) KSN-2018-3408 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Yttranden Yttranden vid Stockholms kommunfullmäktiges sammanträde den 20 oktober 2014

Yttranden Yttranden vid Stockholms kommunfullmäktiges sammanträde den 20 oktober 2014 Yttranden 2014-10-20 2 17 Yttranden vid Stockholms kommunfullmäktiges sammanträde den 20 oktober 2014 2 Inledningsanförande Anförande nr 1 Ålderspresident B e r t h o l d G u s t a v s s o n (M): Ärade

Läs mer

Socialdemokraterna FRAMTIDS PARTIET I SOLLENTUNA

Socialdemokraterna FRAMTIDS PARTIET I SOLLENTUNA Socialdemokraterna FRAMTIDS PARTIET I SOLLENTUNA Protokollsanteckning avseende ärende 20"Avtal om överlåtelse och ersättning med Edsbergs Park Fastigheter AB avseende återkallande av överklagat beslut

Läs mer

Var det politiska samtalet om Stockholm ska föras Skrivelse av Ann-Margarethe Livh (V)

Var det politiska samtalet om Stockholm ska föras Skrivelse av Ann-Margarethe Livh (V) PM 2013:190 RI (Dnr 016-274/2012) Var det politiska samtalet om Stockholm ska föras Skrivelse av Ann-Margarethe Livh (V) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Skrivelse

Läs mer

Torshamnsgatan 35. Thule Fastighetsutveckling AB Östermalmsgatan 87E SE-114 59 Stockholm Vxl +46 8 555 199 00 www.thulefastighetsutveckling.

Torshamnsgatan 35. Thule Fastighetsutveckling AB Östermalmsgatan 87E SE-114 59 Stockholm Vxl +46 8 555 199 00 www.thulefastighetsutveckling. Torshamnsgatan 35 Thule Fastighetsutveckling AB Nordic Forum - Kista Science City Med universitetsmiljön, ett expansivt näringsliv, galleria med shopping och nöje, växande bostadsområden och bra kommunikationer

Läs mer

Stockholm ska motverka utanförskap och strukturell diskriminering i politiken

Stockholm ska motverka utanförskap och strukturell diskriminering i politiken Utlåtande 2009: RI (Dnr 334-529/2009) Stockholm ska motverka utanförskap och strukturell diskriminering i politiken Motion av Paul Lappalainen och Rebwar Hassan (båda mp) (2009:8) Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

För ett modernt, miljövänligt och växande Stockholm

För ett modernt, miljövänligt och växande Stockholm För ett modernt, miljövänligt och växande Stockholm Förord Orange linje behövs! Idag växer Stockholms län med cirka 40 000 invånare per år. Det innebär stora utmaningar för hur Stockholm ska kunna möta

Läs mer

Motion av Jonas Segersam (KD) om uthyrning av lantbruksbostäder KSN

Motion av Jonas Segersam (KD) om uthyrning av lantbruksbostäder KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-04-10 54 Motion av Jonas Segersam (KD) om uthyrning av lantbruksbostäder Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Reservation

Läs mer

Nr 63. Motion av Mona Camara Sylvan och Tomas Karlsson (båda FI) om närvarorätt för förtroendevald enligt kommunallagen 4 kap 23.

Nr 63. Motion av Mona Camara Sylvan och Tomas Karlsson (båda FI) om närvarorätt för förtroendevald enligt kommunallagen 4 kap 23. KF 63 25 APRIL 2016 Kommunfullmäktige Nr 63. Motion av Mona Camara Sylvan och Tomas Karlsson (båda FI) om närvarorätt för förtroendevald enligt kommunallagen 4 kap 23. KSN-2015-1190 Förslag till beslut

Läs mer

Etablering av företagshotell i Slakthusområdet Motion (2016:79) av Ulla Hamilton (M)

Etablering av företagshotell i Slakthusområdet Motion (2016:79) av Ulla Hamilton (M) Utlåtande 2017:125 RI (Dnr 106-1030/2016) Etablering av företagshotell i Slakthusområdet Motion (2016:79) av Ulla Hamilton (M) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2016:79)

Läs mer

Isafjordsgatan 35. Thule Fastighetsutveckling AB Östermalmsgatan 87E SE-114 59 Stockholm Vxl +46 8 555 199 00 www.thulefastighetsutveckling.

Isafjordsgatan 35. Thule Fastighetsutveckling AB Östermalmsgatan 87E SE-114 59 Stockholm Vxl +46 8 555 199 00 www.thulefastighetsutveckling. Isafjordsgatan 35 Thule Fastighetsutveckling AB Kista Science City Concept Building erbjuder utöver kontor, tillgång till en välutrustad konferensanläggning, bemannad reception och restaurang. Ett helhetskoncept!

Läs mer

Dnr 2015/ Landstingsfullmäktiges i Kalmar län protokollsutdrag , 6, Regionala utvecklingsansvaret i Kalmar län.

Dnr 2015/ Landstingsfullmäktiges i Kalmar län protokollsutdrag , 6, Regionala utvecklingsansvaret i Kalmar län. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 42 (42) 2016-04-25 18. Anmälningar Dnr 2015/309-010 Landstingsfullmäktiges i Kalmar län protokollsutdrag 2016-02-24, 6, Regionala utvecklingsansvaret i Kalmar län.

Läs mer

Utbyggnad av Arlanda flygplats

Utbyggnad av Arlanda flygplats Utlåtande Rotel I (Dnr 2017/000626) Utbyggnad av Arlanda flygplats Motion (2017:25) av Karin Ernlund m.fl. (alla C) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motionen besvaras med

Läs mer

Samhällsutvecklingsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Samhällsutvecklingsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsutvecklingsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 2018-11-05 143 Motion 2018:05 från Peter Evansson (S) Reservera plats för en stadspark i centrumplaneringen SUN-2018/522 Beslut Samhällsutvecklingsnämnden

Läs mer

Stockholms skolors simkunnighetsutmaning Motion av Christopher Ödmann (mp) (2006:35)

Stockholms skolors simkunnighetsutmaning Motion av Christopher Ödmann (mp) (2006:35) Utlåtande 2009:199 RIV (Dnr 322-3846/2006) Stockholms skolors simkunnighetsutmaning Motion av Christopher Ödmann (mp) (2006:35) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande Motion (2006:35)

Läs mer

Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall 5 KS

Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall 5 KS Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall 5 KS 2015.504 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-06-15 85 Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall (KS 2015.504) Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 KARLSTADS KOMMUN Ärende 5 sid 12 (24) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-06-19 6 Motion - Förskottera E18 väster om Bergvik över Sörmon Dnr KS-2011-758 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Motionen

Läs mer

KS APRIL Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta. att avslå motionen

KS APRIL Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta. att avslå motionen KS 24 11 APRIL 2012 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Fichtel Åsa Datum 2012-02-21 Diarienummer KSN-2011-0444 Kommunstyrelsen Motion av Marlene Burwick och Erik Pelling (Båda S) om att det är dags för

Läs mer

243 Svar på motion om att avtal för mottagande av nyanlända ska beslutas av kommunfullmäktige (KSKF/2015:279)

243 Svar på motion om att avtal för mottagande av nyanlända ska beslutas av kommunfullmäktige (KSKF/2015:279) Kommunstyrelsen 2015-11-10 1(2) 243 Svar på motion om att avtal för mottagande av nyanlända ska beslutas av kommunfullmäktige (KSKF/2015:279) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservationer

Läs mer

Svar på motion (S) modern mötesteknik 8 KS

Svar på motion (S) modern mötesteknik 8 KS Svar på motion (S) modern mötesteknik 8 KS 2015.461 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-11-17 182 Svar på motion (S) modern mötesteknik (KS 2015.461) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Information om Förbifart Stockholm på lättläst svenska

Information om Förbifart Stockholm på lättläst svenska Information om Förbifart Stockholm på lättläst svenska 1 Detta är Förbifart Stockholm Den nya vägen Förbifart Stockholm kommer att gå från Kungens Kurva söder om Stockholm till Häggvik norr om Stockholm.

Läs mer

16. Motion om valkretsindelning för Västerviks kommun vid valet 2018 svar Dnr 2016/

16. Motion om valkretsindelning för Västerviks kommun vid valet 2018 svar Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 30 (45) 2017-06-19 Kf Ks 205 16. Motion om valkretsindelning för Västerviks kommun vid valet 2018 svar Dnr 2016/314-109 Lars-Inge Karlsson (KD) för Kristdemokraterna

Läs mer