Foto Pernilla Rudenwall Petrie

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Foto Pernilla Rudenwall Petrie"

Transkript

1 UTHYRNINGSCENTER Foto Pernilla Rudenwall Petrie CAFÉ BISTRO & BAR AKTIVITET & EVENT BASTU BAD & RELAX

2 VÄLKOMSTCENTER SJÖBODAR BRYGGANS SJÖBODAR en upplevelse för alla Foto Pernilla Rudenwall Petrie I en av Sveriges vackraste småstäder är det på Bryggan utmed sjön allt händer. Vid Åsundens strand i Ulricehamn ligger Bryggans sjöbodar. Här ligger vårt kontor och reception för stug bokning och uthyrning av cyklar, kanoter, kajaker och inlines. Det är här vi syr ihop konferenspaket, paket för bussgrupper, båtturer, aktiviteter och event. Här ligger Bryggan Café, Bistro & Bar, en mötesplats för gammal som ung. Med sin unika miljö och kanske Ulricehamns bästa utsikt njuter man av allt från en enkel fika till en 3 rätters festmåltid. Här följer vi viktiga sportevenemang, har afterwork, trubadurer och mycket mycket mer. VÄLKOMSTCENTER Bryggan är öppen varje dag året om. Här tar vi emot mat- och konferensgäster, uppemot 100 personer. Trött på vanliga konferenser? Boka vårt Båthus eller varför inte en tältkåta mitt ute i skogen och få inspiration från naturen. Det är hos oss Du bokar M/S Sylvia, en passagerarbåt för 48 personer som går charter och linjetrafik på Åsunden. Bryggans Aktivitet och Event tar emot grupper på upp till 250 personer. Vi har utrustningen Ni har önskemålen Göteborg: Ulricehamn:

3 MAT & DRYCKESUPPLEVELSER CAFÉ BISTRO & BAR BRYGGANS CAFÈ, BISTRO & BAR Vi hälsar er välkomna till vår restaurang och café Bryggan Caféet bjuder på goda bakverk, nymalet kaffe, smörgåsar och flera glassorter. I Bistron står allt från fräscha sallader och italienska delikatesser till vällagade kött- och fiskrätter på menyn. Vi vill att våra gäster skall kunna njuta av god mat i en avslappnad miljö utan att behöva tömma plånboken helt. På uteserveringen njuter man av en rykande caffelatte eller kanske en kall öl och lite plockmat från baren i solnedgången. Bryggan har öppet dagligen. På Bryggan följer vi alla stora sportevenemang, har kräftskiva, oktoberfest, after beach/after ski med trubadurer. Teman följer årstiderna, så här kommer att vara nya miljöer, nya teman allt eftersom. Se program och öppettider på MATUPPLEVELSER Vid större arrangemang på upp till 200 personer kopplar vi på ett tält och själva restaurangen blir till en bar, med sittplatser i clubfåtöljer och dansgolv. Bistron kan även arrenderas ut till grupper. CAFÉ BISTRO & BAR M/S SYLVIA Passagerarbåt för 48 personer. Här kan du välja mellan färdiga picknickkorgar, kall tallrik med fågel, skaldjur eller kött, samtidigt som ni njuter ute på sjön med dess vackra omgivningar. Begär offert och meny. BRYGGANS BÅTHUS Båthuset är en mysig sjöbod nere vid strandkanten med en härlig utsikt över sjön. Här sitter ni avskilt och vi serverar förbeställd meny från Bryggan Café, Bistro & Bar. TRÄKÅTAN Ligger på vår äventyrsbana. Här sitter ni framför öppen eld på fårfällar, samtidigt som ni avnjuter maten efter er aktivitet personer. TÄLTKÅTAN I vår tältkåta sitter ni i en stämningsfull miljö med tända lyktor på träbänkar med fårfällar. Varmt och skönt vinter som sommar. Vår tältkåta är flyttbar men används för det mesta för arrangemang på vår äventyrsbana. Upp till ca. 50 personer sitter bekvämt vid dukade bord. Göteborg: Ulricehamn:

4 AKTIVITET & EVENT GRUPP OCH FÖRETAGSEVENT GRUPP, FÖRETAGSEVENT ÄVENTYRSBANA HELA ÅRET Vi cyklar från Sjöbodarna till Äventyrsbanan och för att komma in på området klättrar vi uppför en via ferrata och fortsätter ut på hängbron. Här börjar tävlingen med olika grenar, vilket kräver både klurighet, samarbete och balans! Innan finalen och prisutdelningen blir det en hisnande färd över ravinen med linbanan. Här får ni chans att göra något tillsammans och pröva era gränser efter egen förmåga. Vintertid tänder vi marschaller och i Träkåtan sprakar elden där Du sitter på varma fårfällar. Pris: fr. 400:-/p ULRICEHAMN MED GPS "geocashing på vårt sätt" Ni kommer med hjälp av olika transportmedel och GPS finna olika stationer. Här får ni lösa uppgifter tillsammans för att få nya koordinater och poäng. Varje löst uppgift ger ett försprång i finalen. Stationerna kan vara både bemannade och obemannade. För att höja spänningen kör vi en gemensam final mellan lagen... Vi kan variera vår bana så den ska passar allas förmåga. Pris: fr. 300:-/p AKTIVITET & EVENT ÄTRANRACET Här kommer Ni att med hjälp av cykel och kanadensare att lösa vissa uppgifter utmed sjö/åkanten. Hälften cyklar och de andra tar sig fram i kanadensare. Halvägs fikar vi och byter farkost/fordon med varandra. Tillbaka vid sjöbodarna summerar vi resultaten och lagen gör upp i en final. Pris: fr. 275:-/p BRYGGKAMPEN Enklare trekamp med samarbete, problemlösning, yxkastning eller blåsrörsskytte. Perfekt för Er som vill göra en lite snabbare och enklare aktivitet. Bryggkampen sker nere vid Bryggan. Pris: fr. 250:-/p UKULELE / LINEDANCE Vill du prova på att spela ukulele i goda vänners lag? Innan kvällen är slut så drar ni Vill du köpa min gamla potta så att taket lyfter. Skratta, skaka loss med vår häftiga linedanceledare. Vi lovar att det blir ett oförglömligt minne. Pris: fr. 280:-/p Göteborg: Ulricehamn:

5 GRUPP OCH FÖRETAGSEVENT AKTIVITET & EVENT AKTIVITETER SJÖKAMP I våra ribbåtar far ni ut på Åsunden och löser uppgifter med hjälp av karta, kompass, mountainbike, paddelbräda mm. En annorlunda aktivitet för er som söker lite mer utmaning. Pris: 6000:- max 10 p RIBBCHARTER Ribbcharter på sjön Åsunden, är en fartfylld och hisnande färd. Att susa fram på vågorna ner mot Fästeredsund och en bit ut i yttre Åsunden är både häftigt och vackert! Är ni flera använder vi båda båtarna och när de "flyger" fram bredvid varandra blir upplevelsen total med risk för vattenstänk! Pris: 1700:- / båt och timme KAJAKKURSER Lär er paddla havskajak med instruktör. Teori och praktik för grupper på 8-14 personer. Ni lär er kajakpaddlingens grunder, testar kamraträddning samt paddlar ut på Åsunden för att pröva på det ni lärt er och för att känna er säker i kajaken. KAJAKTURER Kajakturer i vattendrag runt omkring Ulricehamn med eller utan övernattning. Med vana instruktörer utforskar vi Åsunden, Ätran, Lönnen eller andra sjöar. Paddlingen sker i grupp och viss paddelvana är bra. Ring eller kika in på vår hemsida för aktuella turer, datum och pris. TVÄRÖN MINISPA MED RIBBÅT Njut av en annorlunda spaupplevelse på Tvärön. På ön finns vedeldad bastu och badtunna. Några få steg ut på bryggan och ni kan ta ett dopp i Åsunden. När solen sänker sig över sjön lovar vi att ni mår underbart. Vi tar er fram och tillbaka till ön med våra Ribbåtar. Det finns tillgång till grillar och torrtoalett. Pris: 1-9 p 4500: p 6500:- Pris: 3200:- / grupp inkl. enkel fika Göteborg: Ulricehamn:

6 BASTU BAD & RELAX AVKOPPLING & UPPLEVELSER AVKOPPLING & UPPLEVELSER BRYGGANS BASTU, BAD & RELAX På en pir ute i sjön Åsunden ligger vår badanläggning med bastu och omklädningsrum. I förlängningen står ett lusthus på pålar, där vi ställt våra bad. Njut av utsikten över sjön samtidigt som du kryper ner i 38 gradigt vatten eller svettas i bastun. För den modige resvalkande kalldopp Bastun har plats och baden för BASTU BAD & RELAX kommenderar vi ett i sjön. för 18 personer 14 personer. Två stycken omklädningsrum med dusch för ca 10 personer i varje med draperi emellan, toaletten är gemensam. Pris: 250:-/p inkl. moms minimipris 2000kr För er som önskar en lyxigare kväll kan man lägga till massage i vår sjöbod. Gå in på för att få tips om kill & tjejkvällar med tex. ölprovning, lyxig massage eller vinprovning. SKOLOR & FÖRENINGAR ÄVENTYR MED ÖVERNATTNING En heldag på Äventyrsbanan med övernattning i militärtält. Vi cyklar ut till banan för att klättra in på "via ferratan tar oss över hängbron och tar en hisnande färd med linbanan över en ravin. Efter lunch blir det olika stationer med samarbete, utmaning och tävling. En gemensam final och fika får avsluta dagen innan vi reser militärtälten. På kvällen är grillarna tända för tillagning av kvällsmaten. AKTIVITET & EVENT Foto Pernilla Rudenwall Petrie Det är nära till bad i Åsunden med fin sandstrand, brygga och hopptorn. Efter frukost cyklar ni tillbaka till sjöbodarna. Pris: fr.500:-/p inkl. moms, aktivitet med instruktör & övernattning i militärtält. HELDAG MED KANADENSARE ELLER KAJAKPADDLING Vi paddlar iväg utmed Åsunden ner mot Marbäcksviken där vi gör ett stopp för egen medhavd matsäck. Efter lite mat i magen gör vi ett par tävlingsgrenar på stranden. Om vädret tillåter hinner vi även med ett snabbt dopp. Sen tar vi oss tillbaka mot Bryggan. Pris: fr.320:-/p inkl. moms, instruktör & utrustning. beräknat på min. 20 personer Göteborg: Ulricehamn:

7 UTHYRNINGSCENTER PAKET AKTIVITET & EVENT UTHYRNING STUGFÖRMEDLING Sommaren 2009 startar vi stugförmedling! Hos oss är det enkelt att hitta riktiga smultronställen i 7-häradsbygden i form av små stugor, herrgårdsboende, vandrarhem och hotell. Vårt mål är att kunna ha omedelbar översikt över ledig kapacitet på våra medlemmars uthyrningsobjekt. Här finns små röda stugor med utedass till högklassiga hotellrum. Yttre Skog 4-8 bädd, 5 km från Ulricehamn ligger denna lilla stuga med 5 km till badsjö. prisexempel högsäsong; 4000:-/vecka PAKET CYKELPAKET Här bokar du din cykel och vi lägger upp dagseller flerdagsturer runt Åsunden. När du kommer till Bryggan så står Din cykel klar för avfärd. Du kan boka cykel med picknickkorg, få med GPS och vill du så har vi färdiga turförslag på vackra cykelleder. Du kan till och med boka med dig en egen guide. Dagspaket 1 Hyrcykel, karta och picknickkorg 200:- 7-HÄRADS KANOT OCH KAJAK Vi är medlemmar i 7-härads kanot och kajak. Det innebär att du kan boka en kanot i Ulricehamn och paddla ner till Svenljunga och lämna av den där. I kanot och kajakprojektet finns över 160 kanoter för uthyrning. Flera fina paddelleder finns att välja mellan. BUSSGRUPPER Guidade turer, gårdarna vid sjön, stadsvandringar. Vi paketerar olika typer av bussturer med Ulricehamns bästa guider. Har ni inte egen buss så ordnar vi det. Här syr vi ihop paket efter era önskemål. Varför inte kombinera bussturen med en båtur eller en cykeltur utmed den vackra sjön. Ring oss för separat prislista och gruppaket. Kanot 160:-/dag 210:-/dygn 420:-fre-sön 530:-sön-fre 870:- sön-sön Bryggans priser STUGFÖRMEDLING Ulricehamn är en mycket vacker småstadsidyll i västra Götaland. Belägen på de östra sluttningarna av sjön Åsunden, vilket gör att man har kvällsol och en mycket vacker sjöutsikt. I kommunen bor invånare. Fakta Ulricehamn Restiden hit från Göteborg är 1 timme och från Stockholm 3 timmar. Staden ligger mitt emellan Borås och Jönköping utmed RV40. Ett rikt båtliv, vacker natur och en spännande historia präglar denna lilla idyll. Vintertid stoltserar vi med Ulricehamns Skicenter som har en av Sveriges bästa konstsnöanläggningar. Shopping i trikåsveriges hjärta med flera outlets där du fyndar märkeskläder. Vackra vandrings och cykelleder. Göteborg: Ulricehamn:

8 CAFÉ BISTRO & BAR MAT & DRYCKESUPPLEVELSER GODA DRYCKER & PROVNINGAR ÖLPROVNING Vi välkomnar er med en drink bestående av en fruktöl. Efter den får ni följa det skummande ölets historia, tillverkning, råvaror och olika varianter/produkter. Ni provar ytterligare fem öl från ljusa till mörka. Tanken är att Ni ska lära känna den smakskillnad ölet har med inspiration av ledaren. Ölprovningen sker i Båthuset. WHISKEYPROVNING Efter välkomstdrinken får ni följa whiskyns historia, tillverkning, råvaror och olika varianter/produkter. Vi fortsätter med att prova t.ex bourbon, skotsk, singel, blend, irländsk. En sk. halvblind provning, man vet vad man dricker men inte i vilket glas det finns, en introduktion till whiskyvärlden. Whiskeyprovning sker i Båthuset. ANDRA TYPER AV PROVNINGAR Vi kan även erbjuda ost-, choklad- och vinprovning. Kom med era önskemål så syr vi ihop en kväll som passar just er. CAFÉ BISTRO & BAR Göteborg: Ulricehamn:

9 KONFERENSER AKTIVITET & EVENT GÖR ER KONFERENS TILL EN UPPLEVELSE DAGKONFERENS I BÅTHUSET I Båthuset sitter ni med stans bästa sjöutsikt! Sommartid är det bara att öppna upp dörrarna, och vill Ni så är det bara att doppa fötterna i vattnet. Vintertid sitter ni på fällar medans braskaminen ger värme och hög mysfaktor. Här konfererar ni i en helt unik miljö. I båthuset finns, dataprojektor, overhead, tv/video och internetuppkoppling att tillgå. I dagkonferensen ingår för- och eftermiddagsfika, vatten och frukt. Pris: 275:-/p exkl. moms min. 10 personer TÄLTKÅTAN Närmare naturen kommer Du inte. I tältkåtan som slås upp vid vår Äventyrsbana sitter ni vid träbord och på träbänkar. Kåtan är uppvärmd, och med elverk kan vi till och med ordna storbild och projektor. BRYGGAN CAFÉ BISTRO BAR Restaurangen är utrustad med den senaste tekniken. trådlöst internet, trådlösa mickar, storbild. Ja, här finns det som behövs. CAFÉ BISTRO & BAR Kombinera konferensen med någon av våra aktiviteter, eller avsluta med varma badtunnor och bastu. Ring oss för offert och priser HOTELL BOGESUND Bogesund är ett högklassigt hotell mitt i Ulricehamn med storslagen utsikt över sjön Åsunden. Bogesund är ett utmärkt konferenshotell för företag som ställer krav på effektiva, trivsamma lokaler till bra priser. Restaurangen serverar god mat av hög klass i en vacker miljö, eller njut av ett glas vin på terrassen när solen sänker sig över sjön. Varje hotell och restaurang har sitt ansikte. Vi på hotell Bogesund vill bli igenkända som Det levande hotellet. Där vår ambition, att alltid placera gästen i centrum, är tydlig. Visa omtanke, utvecklas tillsammans med de som bor, äter, konfererar eller representerar hos oss. Vi vill att hotell Bogesund blir en angenäm totalupplevelse för alla er som besöker oss. I hotellet finns 48 stycken dubbelrum samt en svit. Avslappningsrum och solterass, dam och herrbastu. Det finns bad/dusch, telefon, Tv, It-anslutning på samtliga rum. Ring Resdax för pris och bokningsförfrågan. Göteborg: Ulricehamn:

10 M/S SYLVIA Sjön var vackrare än andra sjöar med gröna holmar, lummiga näs och djupa vikar, där gula näckrosor blommade sommaren om. Sjön låg i en trakt där historia, sägen och legend fyllde luften, likt tysta vingslag av sagans fågel Fenix... Så inledde författarinnan Birgit Th. Sparre Gårdarna runt sjön - den första boken i romansviten om livet på de stora gårdarna runt sjön i Åsunden. Vi instämmer med Birgit Th. Sparre. det är något alldeles speciellt med vår vackra sjö och omgivningar, de mytomspunna gårdarna som ligger invid den och dess historia. REDERI ÅSUNDEN driver turist-, linje- och chartertrafik med servering, guidning och underhållning på sjön Åsunden från Torpa i söder till Ulricehamn i norr. M/S SYLVIA FAKTA M/S SYLVIA Längd: 17,05 m Bredd: 3,30 Djupgående: 1,10 m Antal passagerare: 48 Totalrenoverad 2008 Vi skräddarsyr evenemang och temaresor efter önskemål - Gårdarna vid sjön - Åsundens historia - Födelsedagen - Bröllopet - Skolresan - Klassträffen - Kräftskivan - Firmafesten - Torpabesök - Golf på Åsundsholm - Vinprovning - Skaldjurskryss Ring oss för offert-, meny- och turförslag Bryggan Göteborg: Ulricehamn:

11 M/S SYLVIA Med M/S Sylvia kommer du lätt och bekvämt ut på natursköna Åsunden. Turerna går från Ulricehamn i norr ner till Hofsnäs i söder, där vi lägger till för kaffe, lunch eller kanske bara för att ströva omkring i denna genuina och vackra omgivning. TURLISTA Lördagar maj-augusti Hamnen avg. kl. 10:00 Hofsnäs ank kl.11:45 Hofsnäs avg. kl. 14:00 Hamnen ank kl. 15:00 RUNDTUR I YTTRE ÅSUNDEN, HOFSNÄS Hofsnäs avg. kl. 12:00 Åter Hofsnäs kl. 13:30 Söndagar Maj till Augusti Hamnen avg. kl.10:00 En tur till ner till Fästeredsund och en bit ut i yttre Åsunden. Turen tar ca. 3 timmar Onsdagar maj-augusti Hamnen avg. kl. 18:00 Åter hamnen kl. 22:00 Tematurer. trubadurer, mat och vinprovning, guidade turer mm. se program på M/S SYLVIA M/S Sylvia genom åren BILJETTPRISER Linjetrafik Rundtur Hofsnäs Vuxen 160:- Vuxen 100: år 80: år 50:- 0-7 år gratis 0-7 år gratis Maxpris för familj med barn 480:-, Hofsnästur: 360:- BIKE AND BOATHIKE Cykla till Hofsnäs och ta båten tillbaka eller tvärt om. Upplev den vackra naturen på sjönara vägar och cykelleder. Boka hyrcykel när du bokar biljett. Pris: 260:-/p inkl båtbiljett och hyrcykel. SERVERING På båten finns försäljning och servering av kaffe, fikabröd, smörgåsar och lättare rätter.. Vi har rättigheter på båten så även ett glas vin eller en svalkande öl finns att tillgå. Vid bokning av charterturer ordnar vi meny efter Era önskemål. M/S sylvia bokar du på Bryggan M/S SYLVIA i Åsunden Linjetrafik Eskilstuna-Torshälla , Bilden är från 80-talet i Stockholms skärgård. M/S SYLVIA i Åkers kanal Åkersberga Färdigställd och sjösatt 1 maj arbetstimmar! Göteborg: Ulricehamn:

12 Nej vi har inte blivit knäppa. Vi vet att det är full rulle på sommarsäsongen men helt plöstligt är den här. VINTERN. Snön börjar falla och det börjar dra i skidåkartarmen igen.. Därför vill vi passa på att hälsa Er välkomna till RESDAX Skidresor. Våra bussar styr till HEMSEDAL flera gånger i veckan. För Bryggan är Resdax och Resdax är Bryggan... krångligt? inte alls! Kicka in på vår hemsida så får du se mer vad vi kan erbjuda när tankarna går mot snö och skidåkning. VÄLKOMMEN! VASA KYRKOGATA GÖTEBORG Smygpriser 2009/2010 v.47 tor-sön fr. 1490:-/p v.48 tor-sön fr. 1790:-/p v.49 tor-sön fr. 1890:-/p v.50 tor-sön fr. 1990:-/p v.51 tor-sön fr. 2090:-/p Alla priser är inkl. buss, boende vid backen och 3 dgr liftkort. STRANDGATAN HAMNEN BOX ULRICEHAMN LH-Tryck AB

RA Äventyr & Utveckling Äventyr Upplevelser - Teambuilding

RA Äventyr & Utveckling Äventyr Upplevelser - Teambuilding RA Äventyr & Utveckling Äventyr Upplevelser - Teambuilding RA Äventyr & Utveckling arrangerar naturnära upplevelser, grupputveckling, äventyrliga utmaningar och kreativ avkoppling Vi har ett stort utbud

Läs mer

UPPLEV VÄRMDÖ Tips på kul saker att göra bland öarna i skärgården. Welcome to Värmdö - The great archipelago of Stockholm

UPPLEV VÄRMDÖ Tips på kul saker att göra bland öarna i skärgården. Welcome to Värmdö - The great archipelago of Stockholm UPPLEV VÄRMDÖ Tips på kul saker att göra bland öarna i skärgården Welcome to Värmdö - The great archipelago of Stockholm UPPLEV VÄRMDÖ I den här broschyren hittar du ett axplock av vad du kan uppleva i

Läs mer

tomten väntar också på dig! p å r i k t i g t

tomten väntar också på dig! p å r i k t i g t tomten väntar också på dig! Troligen har du aldrig förr sett en isbjörn på riktigt. Faktum är att det är bara i Orsa Grönklitt du kan möta dom i Sverige, dessutom på riktigt nära håll. Polar World är världens

Läs mer

Grupp & konferensaktiviteter

Grupp & konferensaktiviteter Grupp & konferensaktiviteter Vinter 2014-15 ALPIN SKIDORIENTERING Runt fjället har vi placerat ut uppdrag, gåtor och utmaningar som ni tillsammans ska lösa för att ta er i mål. Ni tar er runt på skidor

Läs mer

Lite Bar, lite Bistro. och det mesta för. LaConferénce. Mercure Hotel Stockholm South Mercure Hotel Malmö Mercure Hotel Nyköping

Lite Bar, lite Bistro. och det mesta för. LaConferénce. Mercure Hotel Stockholm South Mercure Hotel Malmö Mercure Hotel Nyköping Lite Bar, lite Bistro och det mesta för LaConferénce Mercure Hotel Stockholm South Mercure Hotel Malmö Mercure Hotel Nyköping Bienvenue MALMÖ Nyköping & Stockholm till era nya konferenshotell När vi öppnade

Läs mer

ISLAND. Början på något storslaget

ISLAND. Början på något storslaget ISLAND Början på något storslaget Grönland/Färöarna 2015/2016 3 INNEHÅLL VÄLKOMMEN & INNEHÅLL 2 3 ISLAND & INFORMATION 4 5 PAKETRESOR 6 9 RESOR I GRUPP 10 13 BILPAKET 14 17 KARTA 18 19 DAGSTURER 20 24

Läs mer

2015/2016. Upplev Nykvarn. upplev nykvarn 2015/16

2015/2016. Upplev Nykvarn. upplev nykvarn 2015/16 2015/2016 Upplev Nykvarn upplev nykvarn 2015/16 1 Denna guide är utgiven av: Nykvarns kommun, 155 80 Nykvarn, 08-555 010 00, www.nykvarn.se Text: Lena Ramdani, Veronica Persson-Kangas, Karin Larsdotter,

Läs mer

RÅDAPORTEN. Utomhusglädje. tid för långa ljusa dagar RÅDA FÖRSAMLINGS TIDNING NR 2 2008 ÅRGÅNG 28

RÅDAPORTEN. Utomhusglädje. tid för långa ljusa dagar RÅDA FÖRSAMLINGS TIDNING NR 2 2008 ÅRGÅNG 28 RÅDAPORTEN RÅDA FÖRSAMLINGS TIDNING NR 2 2008 ÅRGÅNG 28 Utomhusglädje tid för långa ljusa dagar Livet i hängmattan & rabatten sol, lek & bus i Rådas utemiljö 2 RÅDAPORTEN RÅDA FÖRSAMLINGS TIDNING RÅDAPORTEN

Läs mer

Hit kan du resa Flygtid Transfer Tidsskillnad Valuta & kreditkort Folkmängd Huvudstad Språk Religon Pass & Visum. Vaccinationer Väder & klimat

Hit kan du resa Flygtid Transfer Tidsskillnad Valuta & kreditkort Folkmängd Huvudstad Språk Religon Pass & Visum. Vaccinationer Väder & klimat Hit kan du resa: Året runt Flygtid: Ca 3,5 timmar från Arlanda. Transfer: Flyget landar på Palmas flygplats. Transfer från flygplatsen till Playa de Palma tar ca 30 minuter med buss. Transfer ingår inte,

Läs mer

Bli xtpatrullens äventy r. Lek och lär om nedskräpning, allemansrätt och om skräpet som resurs.

Bli xtpatrullens äventy r. Lek och lär om nedskräpning, allemansrätt och om skräpet som resurs. Bli xtpatrullens äventy r Lek och lär om nedskräpning, allemansrätt och om skräpet som resurs. Stiftelsen Håll Sverige Rent Februari 2011 Författare: Lisa Adelsköld Illustrationer, pusselbitar: Gro Leksaker,

Läs mer

BLOMSTERFONDEN TILL KRAKOW

BLOMSTERFONDEN TILL KRAKOW ALMA Tema:Resa En tidning för och om människorna i Blomsterfonden #4 November 2014 Nu kanske det blir andra bullar i jul Läs mer på sid. 24 25 Läs mer på sid. 12 13 Budapest blev ett härligt litet äventyr

Läs mer

UPPLEVNummer 4, maj 2014

UPPLEVNummer 4, maj 2014 UPPLEVNummer 4, maj 2014 Linde Travklubb sedan 1886 Motorfesten fortsätter LINDE VÅRDAGAR OLYMPIER KOMMER TILL LINDE SPORTS CAMP POSITIVA FRÖVI CAY NORÉN - ELDSJÄL MED BLICKEN PÅ FRAMTIDEN Stor evenemangskalender

Läs mer

Ge mig tiden så kan jag. Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor

Ge mig tiden så kan jag. Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor Ge mig tiden så kan jag Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor 2 Självkänsla bygger företagsamma barn Vi på Önsta-Gryta förskolor i Västerås kom i kontakt med projektet Entreprenörskap i skolan och projektledaren

Läs mer

EN TIDNING FRÅN SKÄRGÅRDSSTIFTELSEN NR 2/2007. Landsortstrafiken går året runt. Pensionär på Hjälmö. Följ med på vårens vänkryssning!

EN TIDNING FRÅN SKÄRGÅRDSSTIFTELSEN NR 2/2007. Landsortstrafiken går året runt. Pensionär på Hjälmö. Följ med på vårens vänkryssning! EN TIDNING FRÅN SKÄRGÅRDSSTIFTELSEN NR 2/2007 Landsortstrafiken går året runt Pensionär på Hjälmö Följ med på vårens vänkryssning! Landsort Familjen Österman Släktkrönikan om familjen Österman skildrar

Läs mer

Din guide till sjuttioen be söks mål i Ät ra da len

Din guide till sjuttioen be söks mål i Ät ra da len Din guide till sjuttioen be söks mål i Ät ra da len 2006 Välkommen till Ekomuseum nedre Ätradalen Ån-Naturen-Människorna-Kulturen Vi vill visa dig Ätradalen Ekomuseum nedre Ätradalen vill ta dig med på

Läs mer

Vill bo nära naturen och nära staden...

Vill bo nära naturen och nära staden... Vill bo nära naturen och nära staden... Älska Säffle! Älska Säffle 1 Välj dina egna vägar. 2 Älska Säffle Allt nära Är du en av många människor som bär på en dröm om ett bra boende? Vill bo nära naturen

Läs mer

Bygg ett konvent som inte kraschar

Bygg ett konvent som inte kraschar Bygg ett konvent som inte kraschar En trevlig manual i att arrangera konvent skriven av arrangörerna till lajvkonventet Prolog 2009 Innehåll Introduktion 3 Börja här 4 Praktiskt 5 Program 7 Ekonomi 9 Marknadsföring

Läs mer

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige RÄDDA BARNEN 2014 1 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer

Läs mer

AKTUELLT. Bodil Wirén och Rolf Molander från PRO:s modevisning. Foto: Alf M.

AKTUELLT. Bodil Wirén och Rolf Molander från PRO:s modevisning. Foto: Alf M. AKTUELLT Nr 3 år 2013 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE I LOMMA. Bodil Wirén och Rolf Molander från PRO:s modevisning. Foto: Alf M. PRO Lommas expedition på Bredgatan 26 är öppen helgfria måndagar

Läs mer

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN R A G N I N V Ö H C TIPS O Boken m o g i d för D H D A Den här boken tillhör: Lena Westholm Innehåll 1. TESTA DIG SJÄLV tips för att må bättre Hur är min ADHD? 2 Vanliga känslor när man har ADHD 3 Saker

Läs mer

Metoder för att skapa delaktighet

Metoder för att skapa delaktighet Metoder för att skapa delaktighet Metoder för att skapa delaktighet Presentation- och Lära känna-metoder Ballongen Dela upp gruppen två och två, ge varje par två ballonger och en penna som fäster på ballongen.

Läs mer

Det stora Örnäventyret. --Ett skogigt uppdrag om allemansrätten för årskurs 1-6

Det stora Örnäventyret. --Ett skogigt uppdrag om allemansrätten för årskurs 1-6 Det stora Örnäventyret --Ett skogigt uppdrag om allemansrätten för årskurs 1-6 1 Stiftelsen Håll Sverige Rent Februari 2013 Författare: Lisa Adelsköld, Håll Sverige Rent Illustrationer: Fia Sjögren Grafisk

Läs mer

INSATSEN GAR TILL... internationellinsats. varandra. varandradra. varandra? varandra? insatslandet? insatslandet? insatsområdet? insatsområdet?

INSATSEN GAR TILL... internationellinsats. varandra. varandradra. varandra? varandra? insatslandet? insatslandet? insatsområdet? insatsområdet? Vad kan man göra närnär man Vad kan man göra man saknar varandra? saknar varandra? FåFå idéer tilltill idéer attatt tävla med tävla med varandra varandra SeSe tilltill attatt skapa skapa ettett gott gäng

Läs mer

Vikensonen med världen som arbetsfält. Möt tre generationer tomatodlare. Bakom kulisserna på höghusdebatten

Vikensonen med världen som arbetsfält. Möt tre generationer tomatodlare. Bakom kulisserna på höghusdebatten Byaluren Byaföreningens tidning om livet i Viken - förr & idag #38 Vikensonen med världen som arbetsfält SID. 8 Möt tre generationer tomatodlare SID. 16 Bakom kulisserna på höghusdebatten SID. 29 1 Byaluren

Läs mer

Berlin 25 år sedan muren föll

Berlin 25 år sedan muren föll bulletinen NR 1-2014/15 7 november, 3 dagar PRIS: 4 150:- Mårten Gås på Röstånga Gästgiveri Välkommen att ta del av den festliga högtiden Gåsagille eller Mårtensfest, som den också kallas, på plats i Skåne

Läs mer

Tar du hand om någon som är sjuk? Låt oss få ta hand om dig

Tar du hand om någon som är sjuk? Låt oss få ta hand om dig Tar du hand om någon som är sjuk? Låt oss få ta hand om dig Givande och självklart Men oj, så slitsamt ibland De allra flesta ställer upp när någon behöver hjälp. Ofta är det helt självklart att hjälpa

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

SLUTRAPPORt FYSISKA MÖTESPLATSER I ETT NACKA FÖR ALLA FYSISKA MÖTESPLATSER I ETT NACKA FÖR ALLA

SLUTRAPPORt FYSISKA MÖTESPLATSER I ETT NACKA FÖR ALLA FYSISKA MÖTESPLATSER I ETT NACKA FÖR ALLA SLUTRAPPORt FYSISKA MÖTESPLATSER I ETT NACKA FÖR ALLA Ungt inflytande 2014 SLUTRAPPORT FYSISKA MÖTESPLATSER I ETT NACKA FÖR ALLA 1 Innehåll FÖRORD...2 BAKGRUND EN LEVANDE STAD FÖR ALLA...3 VAD ÄR UNGT

Läs mer