ŠkodaOctavia Tour BILRADIO SYMPHONY SIMPLY CLEVER

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ŠkodaOctavia Tour BILRADIO SYMPHONY SIMPLY CLEVER"

Transkript

1 ŠkodaOctavia Tour BILRADIO SYMPHONY SIMPLY CLEVER

2

3 Innehåll 1 Innehåll Radio Radio - översikt Viktig information Stöldskydd Grundinställning Radio CD-spelare Handhavande

4 2 Radio Radio Radio - översikt A1 Vrid-/tryckknapp koppla till och från (tryck) reglering ljudstyrka (vrid) ytterligare funktionsinställningar i olika menyer A2 A3 A4 A5 Knapp AUD inställning av ton Knapp GEO för inställning av ljudstyrkeförhållande Knapp A/F växling mellan våglängdsområdena AM/FM Knapp TP Mottagning av trafikmeddelanden Meny Setup A6 Vippknapp,, manuell stationssökning, snabb stationssökning spårval i CD-drift, snabbmatning framåt och bakåt i CD-drift val av menypunkt A7 Stationsknappar 1-6 lagring och sökning av radiostationer CD-urval Inmatning av kod A8 A9 Knapp AS automatisk lagring av station Knapp SCN snabbsökning inom respektive våglängdsområde genomsökning av innehållet på CD A10 A11 A12 CD-schakt CD-utmatningsknapp Knapp AIM för lagring av trafikmeddelanden Utrustning märkt med en * tillhör seriemässigt endast bestämda modellutföranden eller levereras för vissa modeller som extrautrustning. Viktig information Garanti För apparaten gäller samma garantivillkor som för den nya bilen. Efter att garantitiden har gått ut byts en apparat som behöver repareras prisvärt mot en totalrenoverad, nyvärdig apparat med reservdelsgaranti. Förutsättningen är dock att inga skador föreligger på huset och att inga obefogade reparationsförsök har företagits. En skada som täcks av garantin får inte ha uppkommit genom osakkunnig behandling eller genom reparationsförsök av icke fackkunnig person. Dessutom får det inte finnas några utvändiga skador. Handhavande av radio Radion får endast manövreras när trafikläget verkligen tillåter detta. Inställningen av ljudstyrkan ska väljas så att man alltid lätt kan höra akustiska signaler utifrån, som t.ex. sirener från utryckningsfordon (polis, ambulans, brandkår). Utgångseffekt 4x20 W VIKTIGT! Ägna uppmärksamheten i första hand på bilkörningen! Som förare bär du det fulla ansvaret för trafiksäkerheten. Utnyttja radions funktioner endast så att du i alla trafiksituationer alltid har kontrollen över bilen!

5 Radio 3 Handhavande av display Behandla displayen med varsamhet, eftersom veck och repor kan uppstå vid tryck med fingrarna eller beröring med spetsiga föremål. Displayen kan rengöras från fingeravtryck med en mjuk trasa och vid behov med ren alkohol. Använd inga lösningsmedel som bensin eller terpentin eftersom dessa kan angripa displayytan. Stöldskydd Stöldskyddskodning Radioapparaten är utrustad med en komfortkodning. Första gången den tas i drift lagras säkerhetskoden inte bara i radion, utan även i bilen. Efter frånkoppling och efterföljande inkoppling av batteriet ska tändningen först slås på och därefter radion. Om radion skulle monteras i en annan bil måste säkerhetskoden matas in. I detta fall ska en Škoda Servicepartner eller en Škoda-importör kontaktas. Eftersom apparat endast fungerar efter att säkerhetskoden matats in, är användning efter en stöld i praktiken utesluten - ett bidrag till högre stöldskyddssäkerhet. Koden är lagrad i kombiinstrumentet. Därigenom avkodas den automatiskt (komfortkodning). En manuell inmatning av koden är normalt inte nödvändig. Stöldskyddet indikeras vid frånslagen apparat och frånslagen tändning med en blinkande lysdiod. Inmatning av kod Koppla på radion med tillslagen tändning. Då visas först SAFE och därefter Säkerhetskoden matas in med hjälp av stationsknapparna 1-4. Bekräfta koden med en längre tryckning på knappen eller med en kort tryckning på knappen. Om du har bekräftat en felaktig inmatad kod, kan hela förloppet upprepas ytterligare en gång. Om kodnumret skulle matas in fel en andra gång, spärras apparaten under en timme. Först att en timme förflutit, under tiden apparaten är inkopplat och tändningsnyckeln måste vara kvar i tändningslåset, är det möjligt att upprepa inmatningen av säkerhetskoden. Cykeln - två försök, spärrad en timme - gäller fortfarande. Grundinställning Koppla till och från apparaten Tryck på vrid-/tryckknappen A1 för att koppla till resp. från systemet. Om nyckeln dras ut ur tändningslåset med tillkopplad apparat, kopplas apparaten från automatiskt. Apparaten kan åter kopplas till genom att trycka på vrid-/tryckknappen A1. Vid avstängd motor kopplas apparaten från efter ca. en timme (skydd mot urladdning av bilens batteri). Om radion stängs av genom att tändningsnyckeln dras ur, kopplas den till automatiskt när tändningen slås till på nytt.

6 4 Radio Ljudinställningar Inställning av bas Tryck på knappen AUD, varvid BASS visas på displayen. Ställ in önskat värde genom att vrida manöverknappen A1. Inställning av diskant Tryck på knappen AUD, varvid TRE visas på displayen. Ställ in önskat värde genom att vrida manöverknappen A1. Tryck på knappen AUD på nytt för att spara eller låt det inställda värdet sparas automatisk 5 sekunder efter inställningen, varefter radion återgår till normal drift. Inställning av ljudstyrkeförhållande Balance Tryck på knappen GEO, varvid BAL visas på displayen. Ställ in det önskade värdet på förhållandet mellan ljudstyrkan från vänster och höger sida med manöverknappen A1. Fader Tryck upprepat på knappen GEO, varvid FAD visas på displayen. Ställ in det önskade värdet på förhållandet mellan ljudstyrkan fram och bak med manöverknappen A1. Tryck på knappen GEO på nytt för att spara eller låt det inställda värdet sparas automatisk 5 sekunder efter inställningen, varefter radion återgår till normal drift. Inställning av specialfunktioner Tryck längre tid på knappen TP för att aktivera Setup-menyn. Tryck på nytt på knappen TP eller vippknappen eller, för att välja enskild funktion i menyn. Bekräfta den ändrade inställningen med manöverknappen A1. Tryck kort på knappen TP eller vippknappen för att lagra det önskade värdet. Vid en längre tryckning på knappen TP lämnar du menyn Setup utan att lagra värdet. GALA Din radio höjer automatiskt ljudstyrkan vid ökande körhastighet. Ett högre inställningsvärde ger en snabbare höjning av ljudstyrkan. ON VOL Radion lagrar den senast inställda ljudstyrkan innan den stängdes av. Om detta värde är högre, sänks ljudstyrkan till värdet i parameter ON VOL när radion slås på igen. Lysdiod Till- och frånkoppling av varningslysdiod. BEEP Till- och frånkoppling av signalton vid lagring av radiostationer. AUTO REG / REG OFF Några program från radiostationerna är ibland uppdelade i regionalprogram. Därför kan en stations regionalprogram i vissa regioner sända ut olika innehåll. Apparaten försöker därefter endast ställa in alternativa frekvenser för den valda stationen. Om emellertid kvaliteten är så dålig, att en programförlust hotar, accepterar apparaten relaterade frekvenser. Vid valet REG AUTO sker en omkoppling till en regional relaterad sändare endast vid hotande förlust av sändaren. Välj REG OFF för att mottagaren ska övergå till den regionalt relaterade sändaren utan inskränkning.

7 Radio 5 M/S Med den här funktion kan du ställa in, om du vill ha en automatisk omkoppling mellan optimal återgivning av musik och tal med hjälp av RDS-signal. PHONE IN* Om bilen är utrustad med en handsfree-anordning kan monoåtergivning av telefonsamtalet via högtalarna i bilen kopplas till och från. PH VOL* Inställning av ljudvolymen vid återgivning av telefonsamtal. TA VOL Inställning av ljudvolymen vid återgivning av trafikmeddelanden. CD SFL Välj CD SFL D för att spela upp spåren på en CD i slumpmässig ordningsföljd. Välj CD SFL M för att spela upp alla spår i hela magasinet i den externa CD-växlaren* i slumpmässig ordningsföljd. KEY Välj KEY ON för att stänga radion när tändningsnyckeln dras ur. Välj KEY OFF för att endast kunna sätta på och stänga av radion med manöverknappen A1. LOUD Vid låg ljudstyrkenivå förstärker denna funktion området med låga och höga frekvenser. MONO Vid dålig mottagning kopplas mono-funktionen in. LOC Välj LOC ON för att vid ett sökförlopp endast beakta sändare med stark mottagning. Välj LOC OFF för att vid ett sökförlopp även beakta sändare med svag mottagning. Radio Byte av våglängdsområde Radion är utrustad med våglängdsområdena FM1/AM1 och FM2/AM2, och växla mellan dessa genom att trycka långvarigt på knappen A/F. Sökning och lagring av radiostationer Manuell sökning Den önskade radiostationens frekvens ställs in genom att man trycker på vippknappen eller. Automatisk stationssökning SEEK Tryck på knappen eller för att radion ska söka den efterföljande radiostationen inom valt våglängdsområde. Funktionen SCAN Tryck på knappen SCN för att kort spela upp radiostationerna inom det aktuella våglängdsområdet (i 10 sekunder). Tryck på nytt på knappen SCN för att avsluta denna funktion och den aktuella stationen spelas upp. Lagra station Efter att radiostationen valts, håll en av stationsknapparna A7, på vilken denna station ska lagras, intryckt tills det kortvarigt blir tyst och det hörs en kort signal. Automatiskt stationssökning med lagring av radiostationer Tryck på knappen AS. Detta startar en automatisk stationssökning, under vilken de 6 stationerna med starkast signal lagras i minnesfält FM2, TP eller AM2. På displayen visas STORE.

8 6 Radio När lagringen av radiostationer på stationsknapparna A7 är avslutad, kan den önskade radiostationen kopplas in genom att du trycker på en av stationsknapparna A7. Vid varje ytterligare tryckning på knappen AS uppdateras den lagrade radiostationen och lagras på nytt. Radiotext Några radiostationer sänder extra textinformation - vilken betecknas som radiotext. Textinformation är inte tillgänglig från alla radiostationer. Beroende på den mottagna signalens kvalitet behöver radion en viss tid för att läsa in alla framställda tecken korrekt. RDS-funktioner RDS ( Radio Data System ) används för överföring av programmeddelande och extratjänster och gör det bland annat möjligt för en automatisk stationsföljning. RDS-radiostationer som har tillräckligt god mottagning visar sitt stationsnamn i stället för sändarfrekvensen. Om en radiostation skickar ytterligare information via RDS-funktionen, under tiden en station lagras i minnet, kan det hända, att namnet på radiostationen inte anges korrekt i minneslistan. Trafikmeddelanden Aktivering och avaktivering av trafikmeddelanden Tryck på knappen TP, varvid TP visas på displayen. Om en radiostation som inte sänder trafikmeddelanden är inställd, söker radion efter en station som sänder trafikmeddelanden. På displayen visas TP SEEK. Om ingen radiostation hittas, vilken sänder trafikmeddelanden, visas NO TP på displayen. Ett inkommande trafikmeddelande bryter automatiskt CD-uppspelningen eller radiostationen, om denna för tillfället inte sänder något trafikmeddelande. På displayen visas INFO PRGNAME. Efter avslutat trafikmeddelande återgår radion automatiskt till den ursprungliga uppspelningen. Tryck på nytt på knappen TP om du vill avaktivera trafikradion, varvid TP visas på displayen. Trafikradiominne Registrera trafikmeddelanden automatiskt Om trafikradiofunktionen AIM är inkopplad, en trafikradiosändare kan tas emot och tändningen är tillslagen, registreras inkommande trafikmeddelanden. Därmed kan du alltid informera dig om det aktuella trafikläget, även när radion har varit frånkopplad en längre tid under färd. Om bilen parkeras (tändningen från), och en trafikradiosändare kan tas emot och trafikradiofunktionen är inkopplad, registreras under två timmar inkommande trafikmeddelanden från denna sändare. När tändningen slås från visas under ungefär fem sekunder den aktuella trafikradiosändaren, från vilken trafikmeddelanden registreras under de följande två timmarna. Under denna fem sekunder långa visning kan du med hjälp av pilknapparna på apparaten välja en annan trafikradiosändare, från vilken meddelanden ska registreras. Om mottagningen av den inställda trafikradiosändaren i en avstängd bil blir alltför dålig på grund av yttre inverkan, söks automatiskt en annan trafikradiosändare upp.

9 Radio 7 Maximalt nio trafikmeddelanden med en sammanlagd längd av upp till fyra minuter kan registreras. Om minnet blir fullt, skrivs alltid det äldsta trafikmeddelandet över. Håll vippknappen eller intryckt för en snabb uppspelning av meddelandena bakåt eller framåt. Registrera 2 timmar Om TP-området har valts innan radion stängs av, kommer alla trafikmeddelanden under de följande 2 timmarna att registreras automatisk. I displayen visas då TIM 2 H. Registrera 24 timmar Tryck på knappen AIM i frånkopplat tillstånd för att aktivera en 24-timmars registrering. I displayen visas det senast hörda programmet TIM 24 H. Radiostationens trafikredaktion ansvarar för innehållet i trafikmeddelandena. En registrering av trafikmeddelanden är endast möjlig, om trafikradiofunktionen är inkopplad och en trafikradiosändare är mottagningsbar (indikering: TP). Om minnet blir fullt, skrivs alltid det äldsta trafikmeddelandet över. Vid ett meddelande som är över fyra minuter skrivs början av meddelandet över. Om radion kopplas på under registreringen av ett meddelande, kommer registreringen att avbrytas. Spela upp trafikmeddelanden Tryck på knappen AIM för att lyssna på lagrade trafikmeddelanden. Uppspelningen startar med det senast registrerade trafikmeddelandet och löper till det äldsta lagrade trafikmeddelandet. Tryck på vippknappen för att återvända till början av det aktuella uppspelade trafikmeddelandet. Tryck under uppspelningen två gånger på vippknappen, för att kunna växla mellan registrerade meddelanden genom att trycka på vippknappen eller.

10 8 CD-spelare CD-spelare Handhavande Sätta i CD Skjut försiktigt in en CD-skiva i CD-schaktet A10, tills den dras in av sig själv. Uppspelningsfunktionen börjar automatiskt. På displayen visas PLAY CD TR y (y = nummer på aktuellt spår). CD-spelarens drift Välja spår Tryck under uppspelning av CD-skivan på vippknappen eller, för att välja föregående eller efterföljande spår. Tryck på knappen eller för snabbuppspelning bakåt resp. framåt av spåret. Uppspelningen fortsätter när knappen släpps. Funktionen SCAN Tryck på knappen SCN för att starta genomsökning av CD-skivan. De första 10 sekunderna av varje spår spelas upp. På displayen visas SCAN CD TR y. Tryck på nytt på knappen SCN för att återgå till normal drift. Uppspelning av spår i slumpmässig ordningsföljd Tryck på knappen AS för att starta uppspelningen av spåren på den aktuella CD-skivan i slumpmässig ordningsföljd. Avsluta uppspelning av CD Tryck på knappen A/F eller TP för att avsluta uppspelning av CDskivan och aktivera radion. CD-skivan blir kvar i apparaten. Utmatning av CD Tryck på knappen CD för att mata ut CD-skivan. Om den utmatade CD-skivan inte tas bort, matas den in på nytt av säkerhetsskäl. Om radion innan den ställdes om för CD-drift arbetade i TP-drift, avbryts uppspelningen av CD-skivan under trafikmeddelanden och apparaten växlar om till radio-drift. Efter avslutat trafikmeddelande växlar apparaten tillbaka till CD-drift. Om temperaturen i radion överstiger 85 C, sker en säkerhetsavstängning av CD-spelaren. Så snart som temperaturen sjunker under 85 C, kan CD-spelaren åter kopplas på. Allmänna anvisningar för MP3-drift Krav på MP3-filer och -datamedia CD-ROM, CD-R, CD-RW med en kapacitet på 650 MB och 700 MB. CD-skivor måste motsvara standarden ISO 9660-Level 2 liksom Joliet-filsystem (single session och multisession). Filnamnen får inte vara längre än 64 tecken. Mappstrukturen är begränsad till 8 mappnivåer. Det finns inte stöd för uppspelningslistor. Bitrate (dataflöde per tidsenhet) Apparaten stöder MP3-filer med bitrate från 32 till 256 kbit/s liksom MP3-filer med variabel bitrate. På filer med variabel bitrate kan avläsningen av speltiden vara osäker.

11 CD-spelare 9 Anvisningar för hantering av CD-skivor Hopp i uppspelningen Ojämna vägar och starka vibrationer kan ge upphov till av CD-skivan "hoppar". Kondensbildning Vid kyla och efter regnskurar kan fukt avsätta sig i CD-spelaren (kondensation). Detta kan orsaka hopp i uppspelningen eller förhindra uppspelning. I dessa fall måste man vänta till fukten har avdunstat. Anvisningar för vård av CD-skivor Om en CD-skiva skulle vara smutsig, ska den aldrig rengöras i spårriktningen, utan med en mjuk luddfri trasa inifrån och utåt. Vid kraftig nersmutsning rekommenderar vi att CD-skivan rengörs med ett i handeln förekommande rengöringsmedel för CD-skivor. Men även i detta fall får CD-skivan inte rengöras i spårriktningen, utan istället inifrån och utåt, och låt den därefter torka. VIKTIGT! CD-spelaren är en laserprodukt klass 1. Om du öppnar CD-spelaren, finns risken för skador genom osynlig laserstrålning. CD-spelaren innehåller inga delar som kräver skötsel eller kan repareras. Vänd dig därför uteslutande till en fackverkstad, om det uppkommer ett mekaniskt fel eller om CD-spelaren måste repareras. Varje förorening eller skada på en CD-skiva kan leda till svårigheter att läsa informationen. Hur allvarligt felet är beror på nersmutsningen resp. hur svår den mekaniska skadan är. Kraftiga repor orsakar läsfel, där CD-skivan kan hoppa eller fastna. Alla CD-skivor ska behandlas omsorgsfullt och alltid förvaras i ett skyddande fodral. Extern CD-växlare* Radion har möjligheten att hantera en original CD-växlare, som bilen kan utrustas med vid önskemål. Tryck på knappen CD när den integrerade CD-spelaren är i drift för att aktivera uppspelning från den externa CD-växlaren. Välj ut en CD-skiva med en av stationsknapparna A7. Texten NO CD visas för lediga platser. Ytterligare information på displayen: NO DISC - det finns ett tomt CD-magasin i CD-växlaren. CD X NO DISC - i det valda CD-facket X finns ingen CD-skiva. CHK MAGAZINE - CD-växlaren genomsöker för tillfället CD-magasinet och är ännu inte klar för drift. Uppspelning påbörjas när sökningen avslutats. NO CD MAGAZINE - det finns inget CD-magasin i CD-växlaren. Se upp! Använd aldrig vätskor som bensin, förtunning eller rengöringsmedel för grammofonskivor, eftersom ytan på CD-skivan kan skadas. Utsätt aldrig CD-skivor för direkt solstrålning! Skriv aldrig och applicera inga etiketter på CD-skivorna!

12 Škoda Auto arbetar ständigt på vidareutveckling av alla typer och modeller. Ha förståelse för att kontinuerliga förändringar av utförandet i form, utrustning och teknik är möjliga. Inga anspråk kan därför grundas på uppgifter, bilder och beskrivningar i denna Instruktionsbok. Eftertryck, kopiering, översättning eller annan användning av detta verk, även utdrag, är inte tillåten utan skriftligt medgivande från Škoda Auto. Alla rättigheter förbehålls uttryckligen Škoda Auto enligt upphovsmannalagen. Ändringar av detta verk förbehålls. Utgiven av: ŠKODA AUTO a. s. ŠKODA AUTO a.s. 2008

13 Autorádio Symphony Octavia švédsky U K

ŠkodaAuto BILRADIO BEAT SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto BILRADIO BEAT SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto BILRADIO BEAT SIMPLY CLEVER Innehåll 1 Innehåll Radio....................................... Radio - översikt............................... Viktig information............................. Stöldskydd....................................

Läs mer

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto BILRADIO BLUES

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto BILRADIO BLUES SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto BILRADIO BLUES Innehåll 1 Innehåll Radio....................................... Radio - översikt............................... Viktig information.............................

Läs mer

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Instruktionsbok

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Instruktionsbok SIMPLY CLEVER Radio Blues Instruktionsbok Innehållsförteckning Allmänna anvisningar Instruktionsbok 2 Symboler som förekommer i bruksanvisningens text 2 Radio - översikt 2 Viktig information 2 Stöldskydd

Läs mer

Radio Blues Bruksanvisning

Radio Blues Bruksanvisning SIMPLY CLEVER www.skoda-auto.com Radio Blues Bruksanvisning Blues: Yeti Rádio švédsky 05.2013 S00.5610.93.37 1Z0 012 149 GC Struktur på denna bruksanvisning (förklaringar) Denna bruksanvisning är systematiskt

Läs mer

BILRADIO SWING INSTRUKTIONSBOK

BILRADIO SWING INSTRUKTIONSBOK BILRADIO SWING INSTRUKTIONSBOK B1Z-6000F Innehåll 1 Innehåll Allmänna anvisningar............... Bruksanvisning............................... Symboler som förekommer i bruksanvisningens text............................................

Läs mer

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Bruksanvisning

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Bruksanvisning SIMPLY CLEVER Radio Blues Bruksanvisning Struktur på denna bruksanvisning (förklaringar) Denna bruksanvisning är systematiskt uppbyggd för att göra det enklare för läsaren att söka och förstå nödvändig

Läs mer

BRUKSANVISNING Radio Blues

BRUKSANVISNING Radio Blues SIMPLY CLEVER BRUKSANVISNING Radio Blues 5L0012737CE Förord Denna bruksanvisning är avsedd för radioapparaten Blues (nedan kallat apparat). Läs igenom denna bruksanvisning noggrant det är en förutsättning

Läs mer

Radio Swing Instruktionsbok

Radio Swing Instruktionsbok SIMPLY CLEVER www.skoda-auto.com Radio Swing Instruktionsbok Swing: Superb, Octavia, Octavia Tour, Yeti, Fabia, Roomster, Rapid Rádio švédsky 05.2012 S00.5610.87.37 1Z0 012 101 HF Innehållsförteckning

Läs mer

Radio Swing Bruksanvisning

Radio Swing Bruksanvisning SIMPLY CLEVER www.skoda-auto.com Radio Swing Bruksanvisning Swing: Fabia, Roomster, Praktik, Rapid, Yeti, Superb Rádio švédsky 05.2013 S00.5610.94.37 1Z0 012 101 KA Struktur på denna bruksanvisning (förklaringar)

Läs mer

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Bruksanvisning

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Bruksanvisning SIMPLY CLEVER Radio Blues Bruksanvisning Struktur på denna bruksanvisning (förklaringar) Denna bruksanvisning är systematiskt uppbyggd för att göra det enklare för läsaren att söka och förstå nödvändig

Läs mer

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Bruksanvisning

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Bruksanvisning SIMPLY CLEVER Radio Blues Bruksanvisning Struktur på denna bruksanvisning (förklaringar) Denna bruksanvisning är systematiskt uppbyggd för att göra det enklare för läsaren att söka och förstå nödvändig

Läs mer

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto BILRADIO DANCE

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto BILRADIO DANCE SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto BILRADIO DANCE Innehåll 1 Innehåll Radio....................................... Radio - översikt............................... Viktig information.............................

Läs mer

Radio Funky Bruksanvisning

Radio Funky Bruksanvisning SIMPLY CLEVER www.skoda-auto.com Radio Funky Bruksanvisning Funky: Citigo Rádio švédsky 05.2013 S00.5610.98.37 1ST 012 095 DB Struktur på denna bruksanvisning (förklaringar) Denna bruksanvisning är systematiskt

Läs mer

Så här används fjärrkontrollen

Så här används fjärrkontrollen Så här används fjärrkontrollen Så här används fjärrkontrollen Försiktighetsåtgärder vid användning av fjärrkontroll Var försiktig vid hantering av kontrollen, speciellt eftersom den är liten och lätt.

Läs mer

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Bruksanvisning

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Bruksanvisning SIMPLY CLEVER Radio Swing Bruksanvisning Struktur på denna bruksanvisning (förklaringar) Denna bruksanvisning är systematiskt uppbyggd för att göra det enklare för läsaren att söka och förstå nödvändig

Läs mer

Hur man använder CD-spelaren

Hur man använder CD-spelaren Hur man använder CD-spelaren Om CD-skivor Signalen som är inspelad på en CD-skiva läses av en laserstråle, så det förekommer ingen beröring med ytan. En repa på den inspelade ytan eller en kraftigt repad

Läs mer

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RADIO-NAVIGATIONSSYSTEM CRUISE

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RADIO-NAVIGATIONSSYSTEM CRUISE SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RADIO-NAVIGATIONSSYSTEM CRUISE Brn-01H15 Innehåll 1 Innehåll Radio....................................... Apparatöversikt............................... Viktiga anvisningar............................

Läs mer

Så här används fjärrkontrollen (tillbehör)

Så här används fjärrkontrollen (tillbehör) Så här används fjärrkontrollen (tillbehör) Så här används fjärrkontrollen (tillbehör) Försiktighetsåtgärder vid användning av fjärrkontroll Var försiktig vid hantering av kontrollen, speciellt eftersom

Läs mer

Hur man använder CD-spelaren

Hur man använder CD-spelaren Hur man använder CD-spelaren Om CD-skivor Signalen som är inspelad på en CD-skiva läses av en laserstråle, så det förekommer ingen beröring med ytan. En repa på den inspelade ytan eller en kraftigt repad

Läs mer

Hur man använder radion

Hur man använder radion Hur man använder radion Egenskaper för mottagning av FM Vanligtvis har FM mycket bättre ljudkvalitet än AM. FM och FM-stereo kan dock stöta på karakteristiska mottagningsproblem som inte finns vid mottagning

Läs mer

Radio. Odense AR 28. Bruksanvisning. FM-T 1-5 ARI lo-m

Radio. Odense AR 28. Bruksanvisning. FM-T 1-5 ARI lo-m Radio Odense AR 28 CONVENIENCE CONTROL ODENSE AR 28 CONVENIENCE CONTROL Bruksanvisning VOLUME TONE FM-T 1-5 ARI lo-m lo m 1 2 CONVENIENCE CONTROL ODENSE AR 28 CONVENIENCE CONTROL VOLUME TONE FM-T 1-5 ARI

Läs mer

Instruktionsbok Audiosystem BMW Professional 2000

Instruktionsbok Audiosystem BMW Professional 2000 Instruktionsbok Audiosystem BMW Professional 2000 BMW Motorrad The Ultimate Riding Machine Fordons-/återförsäljaruppgifter Fordonsdata Återförsäljaruppgifter Modell Kontaktperson vid service Ramnummer

Läs mer

Bruksanvisning ACR 3231

Bruksanvisning ACR 3231 Bruksanvisning ACR 3231 1 2 3 4 10 9 8 7 6 5 3 Innehåll Viktig information... 30 Trafiksäkerhet... 30 Montering/inkoppling... 30 Radiomottagning... 30 Val av våglängdsområde... 30 Automatsökning... 30

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Svensk Bruksanvisning OBSERVERA!! Innan du använder denna apparat rekommenderar vi att du noggrant läser igenom denna bruksanvisning samt alla säkerhetsföreskrifter. Mycket nöje med denna apparat. VARNING:

Läs mer

AUTORADIO BEAT CAR RADIO BEAT

AUTORADIO BEAT CAR RADIO BEAT SIMPLY CLE VER www.skoda-auto.cz www.skoda-auto.com zk.indd 1 Autorádio Beat Škoda Auto 03.06 S00.5610.38.99 5J0 012 095 ŠkodaAuto AUTORÁDIO BEAT AUTORADIO BEAT CAR RADIO BEAT 31.1.2006 11:46:53 INNEHÅLL

Läs mer

Radio/Cassette. Lyon CC 28 LYON CC 28. Bruksanvisning FM-T 1-5 M -L

Radio/Cassette. Lyon CC 28 LYON CC 28. Bruksanvisning FM-T 1-5 M -L Radio/Cassette Lyon CC 28 CONVENIENCE CONTROL FF EJECT VOLUME LYON CC 28 Bruksanvisning TONE FM-T 1-5 M -L lo-m lo m 1 2 3 4 CONVENIENCE CONTROL FF EJECT VOLUME LYON CC 28 TONE FM-T 1-5 M -L lo-m lo m

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A. Bruksanvisning RCR-22 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381QJ13-A Bruksanvisning S RCR-22 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

Användarhandbok för Nokia Display Headset HS Utgåva 1

Användarhandbok för Nokia Display Headset HS Utgåva 1 Användarhandbok för Nokia Display Headset HS-6 9232425 Utgåva 1 KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA CORPORATION, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkten HS-6 uppfyller villkoren i följande EU-direktiv:

Läs mer

PORTABEL MP3 / CD-SPELARE

PORTABEL MP3 / CD-SPELARE PORTABEL MP3 / CD-SPELARE MANUAL Art nr: 080315 FÖRKLARING AV KNAPPAR 1. Display 2. Uttag för batterieliminator 3. Recharge switch 4. ESP / Sök katalog (gäller endast MP3 uppspelning) 5. Batterilucka 6.

Läs mer

Radio/Cassette. Flensburg CC 28 FLENSBURG CC 28. Bruksanvisning FM-T 1-5 ARI

Radio/Cassette. Flensburg CC 28 FLENSBURG CC 28. Bruksanvisning FM-T 1-5 ARI Radio/Cassette Flensburg CC 28 CONVENIENCE CONTROL FF EJECT VOLUME FLENSBURG CC 28 Bruksanvisning TONE FM-T 1-5 ARI lo-m lo m 1 2 3 4 CONVENIENCE CONTROL FF EJECT VOLUME FLENSBURG CC 28 TONE FM-T 1-5 ARI

Läs mer

Hur man använder Memory Stick-spelaren

Hur man använder Memory Stick-spelaren Användning Hur man använder Memory Stick-spelaren Om Memory Stick Förvara inte Memory Stick på platser med statisk elektricitet och elektrisk störning, det kan förstöra datainnehållet. För att skydda spelaren

Läs mer

Svensk bruksanvisning

Svensk bruksanvisning Svensk bruksanvisning Kontroller & Uttag Framsidan 1. FOLDER: Uppspelning mapp. 2. NEXT: byt till nästa spår. Tryck och håll ned för att snabbspola framåt. 3. PREV: byt till föregående spår. Tryck och

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A. Bruksanvisning RCR-3

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A. Bruksanvisning RCR-3 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381Q916-A Bruksanvisning S RCR-3 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

USER MANUAL MODE D EMPLOI BEDIENUNGSANLEITUNG INSTRUCTIEHANDLEIDING BETJENINGSVEJLEDNING BRUKSANVISNING KÄYTTÖOHJE ISTRUZIONI PER L USO MANUAL DEL

USER MANUAL MODE D EMPLOI BEDIENUNGSANLEITUNG INSTRUCTIEHANDLEIDING BETJENINGSVEJLEDNING BRUKSANVISNING KÄYTTÖOHJE ISTRUZIONI PER L USO MANUAL DEL R2 USER MANUAL MODE D EMPLOI BEDIENUNGSANLEITUNG INSTRUCTIEHANDLEIDING BETJENINGSVEJLEDNING BRUKSANVISNING KÄYTTÖOHJE ISTRUZIONI PER L USO MANUAL DEL USUARIO MANUAL DO UTILIZADOR Innehåll 02INNEHÅLL 03INFORMATION

Läs mer

BRUKSANVISNING CRM-8410 BILRADIO MED CD/MP3 RDS LÖSTAGBAR FRONT

BRUKSANVISNING CRM-8410 BILRADIO MED CD/MP3 RDS LÖSTAGBAR FRONT BRUKSANVISNING CRM-8410 BILRADIO MED CD/MP3 RDS LÖSTAGBAR FRONT 1 AUX ingång. Denna CD-radio har AUX ingång på baksidan av apparaten. Det går att ansluta tex en bärbar MP3-spelare eller DVD-spelare till

Läs mer

Bruksanvisning. Boston CC 22

Bruksanvisning. Boston CC 22 Bruksanvisning Boston CC 22 1 2 3 4 5 6 7 8 QuickOut a 9 10 11 18 17 16 15 14 13 12 b QuickOut 3 Kort handledning 1 Till/från Till-/frånkoppling genom att vrida på ratten. När Cod lyser i teckenrutan,

Läs mer

DT-220 SVENSK_BRUKSANVISNING

DT-220 SVENSK_BRUKSANVISNING DT-220 SVENSK_BRUKSANVISNING 1 A B C D E F G H I J K L M Display FM/LV band AM band / AM/PM klocka RDS station Klocksymbol Fast: RDS klockvisning Blink: Manuell klockvisning RDS trafik information Minnesradering

Läs mer

ENGLISH DEUTSCH FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS. Bruksanvisning ACM 5450

ENGLISH DEUTSCH FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS. Bruksanvisning ACM 5450 Bruksanvisning ACM 5450 1 ESPAÑOL SVENSKA ITALIANO FRANÇAIS ENGLISH DEUTSCH 1 2 3 4 5 6 7 15 14 13 12 11 10 8 9 3 ESPAÑOL SVENSKA ITALIANO FRANÇAIS ENGLISH Innehållsförteckning Kort handledning... 61 Viktig

Läs mer

Bruksanvisning. Verona CR 43

Bruksanvisning. Verona CR 43 Bruksanvisning Verona CR 43 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 20 19 18 17 16 15 14 13 12 3 Kort handledning 1 Till/från Till-/frånkoppling genom att vrida på ratten. När Cod lyser i teckenrutan, läs först under

Läs mer

BeoSound 3000. Användarhandbok

BeoSound 3000. Användarhandbok BeoSound 3000 1 Användarhandbok BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Innehåll i användarhandboken 3 Du kan välja mellan två olika handledningar när du ska lära dig använda din Bang & Olufsen-produkt.

Läs mer

Bruksanvisning. 3.5mm. 2 W RMS Mono eller 2x1W Stereohögtalare out

Bruksanvisning. 3.5mm. 2 W RMS Mono eller 2x1W Stereohögtalare out Bruksanvisning ELKO Bluetooth / DAB + / DAB / FM-radio i en apparatdosa och högtalare. Tack för att du köpt denna produkt, läs denna manual noga innan du använder enheten, och håller den för framtida referens.

Läs mer

BeoSound 9000. Handbok

BeoSound 9000. Handbok BeoSound 9000 Handbok BeoVision Avant Guide BeoVision Avant Reference book Handbokens innehåll 3 Du har två guider till din hjälp när du ska lära dig om Bang & Olufsen-produkten. Handboken Referensboken

Läs mer

Sensorstyrd klockradio med CD. Svensk bruksanvisning

Sensorstyrd klockradio med CD. Svensk bruksanvisning Sensorstyrd klockradio med CD Svensk bruksanvisning 1. Passiv infraröd sensor 2. Driftindikator 3. CD/Radio- indikator 4. Specialfunktionsreglage 5. Klockinställningsknapp 6. Förlyssningsknapp 7. Alarm

Läs mer

Rev.nr 140120. Bruksanvisning Radio med Bluetooth

Rev.nr 140120. Bruksanvisning Radio med Bluetooth Rev.nr 140120 Bruksanvisning Radio med Bluetooth Stereons funktioner Stereons funktioner Ström På/Av Starta stereon genom att trycka på någon av stereons knappar. Stäng av genom att trycka på POWER (1).

Läs mer

Radio / Cassette / Changer. Nashville DJ A ENGLISH DEUTSCH FRANÇAIS ITALIANO. Bruksanvisning NEDERLANDS SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS

Radio / Cassette / Changer. Nashville DJ A ENGLISH DEUTSCH FRANÇAIS ITALIANO. Bruksanvisning NEDERLANDS SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS Radio / Cassette / Changer Nashville DJ A Bruksanvisning 1 PORTUGUÊS ESPAÑOL SVENSKA NEDERLANDS ITALIANO FRANÇAIS ENGLISH DEUTSCH 1 2 3 4 5 6 7 15 14 13 12 11 10 Quick Out a b Quick Out 8 9 3 PORTUGUÊS

Läs mer

ENGLISH DEUTSCH FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS ACR Bruksanvisning

ENGLISH DEUTSCH FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS ACR Bruksanvisning Bruksanvisning ACR 4250 1 ITALIANO FRANÇAIS ENGLISH DEUTSCH 1 2 3 4 5 6 7? > = < ; : 8 9 3 ITALIANO FRANÇAIS ENGLISH Innehållsförteckning Snabbinstruktion... 56 Obs! Viktig information... 58 Vad du bör

Läs mer

Din manual BLAUPUNKT KOPENHAGEN RCR 45 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3676608

Din manual BLAUPUNKT KOPENHAGEN RCR 45 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3676608 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

Svenskbruksanvisning

Svenskbruksanvisning 2009 02 02 Svenskbruksanvisning Viktigt! Inuti produkten finns elektricitet. Därför är det viktigt att aldrig öppna upp produkten då kroppsskada kan uppstå! CD: Har enheten CD spelare finns även laserstrålar

Läs mer

MP3-CD Spelare Svensk Bruksanvisning

MP3-CD Spelare Svensk Bruksanvisning MP3-CD Spelare Svensk Bruksanvisning Med 120 sekunders MP3 och 45 sekunders CD skakminne Läs alltid igenom bruksanvisningen innan du börjar använda spelaren.. Öppna aldrig spelaren då risken finns för

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A. Bruksanvisning RCR-5

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A. Bruksanvisning RCR-5 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A Bruksanvisning S RCR-5 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

SENSUS Web edition. Infotainment guide VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT

SENSUS Web edition. Infotainment guide VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT Infotainment guide SENSUS Web edition VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT Den här bilagan är avsedd att ge en kortfattad överblick över de vanligaste funktionerna i Sensus Infotainment och hjälpa dig att

Läs mer

Radio / Cassette. Rhodos CC 25. Bruksanvisning

Radio / Cassette. Rhodos CC 25. Bruksanvisning Radio / Cassette Rhodos CC 25 Bruksanvisning 1 2 3 4 5 6 7 8 1 20 19 18 17 16 15 13 14 2 9 11 10 12 3 PORTUGUES ESPAGÑOL SVENSKA NEDERLAND ITALIANO FRANÇAIS ENGLISH Innehållsförteckning Kort handledning...

Läs mer

SIMPLY CLEVER RADIO BOLERO INSTRUKTIONSBOK

SIMPLY CLEVER RADIO BOLERO INSTRUKTIONSBOK SIMPLY CLEVER RADIO BOLERO INSTRUKTIONSBOK Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning Allmänna anvisningar.................... 2 Instruktionsbok.................................... 2 Symboler som förekommer

Läs mer

BeoSound 3000. Handbok

BeoSound 3000. Handbok BeoSound 3000 Handbok BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Handbokens innehåll 3 Du har två guider till din hjälp när du ska lära dig om Bang & Olufsen-produkten. Handboken Referensboken Handboken

Läs mer

Radio Funky Bruksanvisning

Radio Funky Bruksanvisning SIMPLY CLEVER www.skoda-auto.com Radio Funky Bruksanvisning Funky Rádio švédsky 11.2013 S00.5615.04.37 1ST 012 737 CF Struktur på denna bruksanvisning (förklaringar) Denna bruksanvisning är systematiskt

Läs mer

ŠkodaAuto BILRADIO BOLERO SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto BILRADIO BOLERO SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto BILRADIO BOLERO SIMPLY CLEVER Innehåll 1 Innehåll Allmänna anvisningar.............. Apparatöversikt............................... Viktiga anvisningar............................ Stöldskydd....................................

Läs mer

Svensk kom i gång-manual

Svensk kom i gång-manual Svensk kom i gång-manual Sammankoppla enheten med en mobiltelefon via Bluetooth med A2DP Löstagbar panel med mikrofon-ingång FM/AM radio / CD / MP3-mottagare USB-port för MP3 SD / MMC -kortläsare Elektronisk

Läs mer

BILRADIO BOLERO INSTRUKTIONSBOK

BILRADIO BOLERO INSTRUKTIONSBOK BILRADIO BOLERO INSTRUKTIONSBOK Innehåll 1 Innehåll Allmänna anvisningar............... Bruksanvisning............................... Tecken i bruksanvisningens text............ Apparatöversikt...............................

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL ANVÄNDNING CD774.doc

ANVÄNDARMANUAL ANVÄNDNING CD774.doc ANVÄNDARMANUAL CD774 Sidan 2 Knappar på frontpanelen 1. Huvudströmbrytare ON/OFF 2. Releaseknapp för frontpanel 3. Displayknapp 4. CD inkast 5. CD utmatningsknapp 6. Funktionsknapp 7. Volym HÖJ (+justering

Läs mer

ENGLISH DEUTSCH FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS SVENSKA ESPAÑOL. Bruksanvisning PORTUGUÊS ACR 4251

ENGLISH DEUTSCH FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS SVENSKA ESPAÑOL. Bruksanvisning PORTUGUÊS ACR 4251 Bruksanvisning ACR 4251 1 ESPAÑOL SVENSKA ITALIANO FRANÇAIS ENGLISH DEUTSCH 1 2 3 4 5 6 7 QuickOut (Option) a 8 9? > = < ; : b QuickOut (Option) 3 ESPAÑOL SVENSKA ITALIANO FRANÇAIS ENGLISH Innehållsförteckning

Läs mer

Bärbar MP3/CD/VCD-spelare Bruksanvisning Artikelnummer 340406

Bärbar MP3/CD/VCD-spelare Bruksanvisning Artikelnummer 340406 Bärbar MP3/CD/VCD-spelare Bruksanvisning Artikelnummer 340406 Denna bruksanvisning måste genomläsas innan du använder spelaren för första gången. stöder MP3, CD-DA och Video-CD (VCD 2,0) spelar också kopierade

Läs mer

Introduktion knappar SWEDISH VOL- NÄSTA. Volym ned. Upp/Framåt menyn. Ner/Bakåt menyn. Autosöka information. i 3 sekunder) och kontrollera programmet

Introduktion knappar SWEDISH VOL- NÄSTA. Volym ned. Upp/Framåt menyn. Ner/Bakåt menyn. Autosöka information. i 3 sekunder) och kontrollera programmet 29 Introduktion knappar DAB/FM Omkopplingsläge DAB/FM ENTER Ange systemmenyn (tryck på ENTER i 3 sekunder) och välj funktion INFO Kontrollera programvaruversionen (tryck på INFO i 3 sekunder) och kontrollera

Läs mer

T10K. Användarmanual. Svenska

T10K. Användarmanual. Svenska T10K Användarmanual Svenska EGENSKAPER PMR 446 MHz (licensfritt inom de flesta europeiska länder) 8 kanaler 38 CTCSS underkoder VOX Roger Beep On / Off Automatisk avstängning (APO) 10 anropssignaler SCAN

Läs mer

Swedish DENVER CRP-716

Swedish DENVER CRP-716 DENVER CRP-716 Swedish FUNKTIONER OCH KONTROLL 1. SKÄRM 2. SKÄRM AUTO AV 3. VOLYM UPP/ALARM 2 PÅ / AVINSTÄLLNING 4.

Läs mer

CD/MP3-spelare med PLL FM-radio och iphone/ipod-docka

CD/MP3-spelare med PLL FM-radio och iphone/ipod-docka CD/MP3-spelare med PLL FM-radio och iphone/ipod-docka Bruksanvisning GBi9000 Läs igenom bruksanvisningen noga och spara den för senare behov. KNAPPAR OCH REGLAGE 1. BASKONTROLL 2. CD-LUCKA 3. CD-LÅSREGLAGE

Läs mer

Din manual PHILIPS 21PT5305 http://sv.yourpdfguides.com/dref/1011024

Din manual PHILIPS 21PT5305 http://sv.yourpdfguides.com/dref/1011024 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för PHILIPS 21PT5305. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

RNCD329 IB SWv2.qxd 17/09/ :38 Page 1 RNCD 329 BÄRBAR CD-SPELARE. Instruktionsbok. Läs alla instruktioner noggrant innan du använder apparaten.

RNCD329 IB SWv2.qxd 17/09/ :38 Page 1 RNCD 329 BÄRBAR CD-SPELARE. Instruktionsbok. Läs alla instruktioner noggrant innan du använder apparaten. RNCD39 IB SWv.qxd 7/09/00 5:38 Page SW RNCD 39 BÄRBAR CD-SPELARE Instruktionsbok RNCD 39 VOL STOP SKIP SKIP PLAY/ PAUSE Läs alla instruktioner noggrant innan du använder apparaten. RNCD39 IB SWv.qxd 7/09/00

Läs mer

Dubbla mikrofoner. Sing-A-Long Stereo CD-spelare. Bruksanvisning

Dubbla mikrofoner. Sing-A-Long Stereo CD-spelare. Bruksanvisning Dubbla mikrofoner Sing-A-Long Stereo CD-spelare Bruksanvisning Dubbla mikrofoner Sing-A-Long Stereo CD-spelare POWER LED INDICATOR LED DISPLAY OPEN (CD COMPARTMENT DOOR OPEN) MICROPHONE MICROPHONE ON/OFF

Läs mer

SIMPLY CLEVER. Radio Bolero Bruksanvisning

SIMPLY CLEVER. Radio Bolero Bruksanvisning SIMPLY CLEVER Radio Bolero Bruksanvisning Bruksanvisningens uppbyggnad (förklaringar) Denna bruksanvisning är systematiskt uppbyggd för att göra det enklare för läsaren att söka och förstå nödvändig information.

Läs mer

Handbok PlexTalk PTN

Handbok PlexTalk PTN Reviderad 2015-01-23 1 (26) Handbok PlexTalk PTN-2 2016-09-26 Stockholms Syncentral Box 6401 Växel: 08-123 365 00 www.syncentralstockholm.se 113 82 Stockholm Fax: 08-123 496 44 stockholmssyncentral@sll.se

Läs mer

Bruksanvisning KABA MAUER 82021

Bruksanvisning KABA MAUER 82021 Bruksanvisning KABA MAUER 82021 Innehållsförteckning 1. Användningstips 2. Signaler och deras betydelse 3. Användningssätt 4. Standardutförande 4.1 Funktion parallell-användning 4.1.1 Öppning med första-

Läs mer

SWEwww.facebook.com/denverelectronics

SWEwww.facebook.com/denverelectronics ROCK POP EQ CLAS RDM BILJUD SWEwww.facebook.com/denverelectronics BILENS MP3-SPELARE MED RADIO-USB/SD/MMC-MANUAL CAU-436 1 17 11 18 7 6 12 16 CAU-436 FM/USB/SD MP3 PLAYER 14 15 TA PTY 8 VOL/SEL AF 2 19

Läs mer

Navigering Radio MP3

Navigering Radio MP3 Navigering Radio MP3 www.blaupunkt.com TravelPilot Rome Europe NAV56E Bruks- och monteringsanvisning Innehåll Innehåll Om bruksanvisningen...3 Säkerhet...3 Förpackningsinnehåll...5 Översikt över enheten...6

Läs mer

TELEX PROFESSOR Daisyspelare

TELEX PROFESSOR Daisyspelare Lathund till TELEX PROFESSOR Daisyspelare Version 2 Innehåll: Knappförklaringar sid. 2 Spela DAISY-böcker sid. 3 Spela kassettband sid. 6 Lyssna på radio sid. 7 Felsökning sid. 7 3 23 24 25 1 4 2 5 7 8

Läs mer

Svensk Bruksanvisning Läs igenom hela bruksanvisningen Spara den för framtida bruk.

Svensk Bruksanvisning Läs igenom hela bruksanvisningen Spara den för framtida bruk. SANGEAN PR-D4 Svensk Bruksanvisning Läs igenom hela bruksanvisningen Spara den för framtida bruk. VIKTIGA SÄKERHETS ANVISNINGAR 1. Läs dessa instruktioner. 2. Spara dessa instruktioner. 3. Beakta alla

Läs mer

MP-100. Bruksanvisning

MP-100. Bruksanvisning MP-100 Bruksanvisning INNEHÅLL Uppackning av Merit MP-100 --------------------------------------- 3 Batteriinstallation ------------------------------------------------------ 4 Nedladdning av musik ------------------------separat

Läs mer

fjärrkontroll Scrollhjul, motsvarar TUNE i mittkonsolen.

fjärrkontroll Scrollhjul, motsvarar TUNE i mittkonsolen. fjärrkontroll Växla mellan: L = Bildskärm vänster bak F = Bildskärm fram R = Bildskärm höger bak Växla till navigation* A Växla till radio Växla till media Växla till Bluetooth handsfree* A Stega/spola

Läs mer

FORD TOURNEO CUSTOM / TRANSIT CUSTOM Ljudsystem Förarhandbok

FORD TOURNEO CUSTOM / TRANSIT CUSTOM Ljudsystem Förarhandbok FORD TOURNEO CUSTOM / TRANSIT CUSTOM Ljudsystem Förarhandbok Informationen i denna publikation var korrekt vid tidpunkten för tryckning. Med hänsyn till det ständigt pågående utvecklingsarbetet förbehåller

Läs mer

Proson RV 2010 Stereo reciever

Proson RV 2010 Stereo reciever Proson RV 2010 Stereo reciever Svensk bruksanvisning SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs före produkten tas i bruk: Placera enheten på stabila underlag. Undvik att placera den i direkt solljus eller nära en värmekälla.

Läs mer

1. Använda MP3/WMA-spelaren

1. Använda MP3/WMA-spelaren Använda /WMA-spelaren 1. Använda /WMA-spelaren Av säkerhetsskäl är vissa funktioner urkopplade då fordonet är i rörelse. Knappen SOURCE MENU RECALL (TA FRAM KÄLLMENYN) Knappar för byte av fil Knappen POWER

Läs mer

Användarhandbok för trådlös bilenhet (CK-1W) 9355972 Utgåva 2

Användarhandbok för trådlös bilenhet (CK-1W) 9355972 Utgåva 2 Användarhandbok för trådlös bilenhet (CK-1W) 9355972 Utgåva 2 TYPGODKÄNNANDE NOKIA CORPORATION tar fullt ansvar för att produkten CK-1W uppfyller föreskrifterna i följande direktiv: 1999/5/EC. Typgodkännandet

Läs mer

BRUKSANVISNING EASYSTART REMOTE MANÖVERDON FÖR EBERSPÄCHER VÄRMARE A WORLD OF COMFORT FORDONSVÄRMARE TEKNISK DOKUMENTATION MONTERINGSANVISNING

BRUKSANVISNING EASYSTART REMOTE MANÖVERDON FÖR EBERSPÄCHER VÄRMARE A WORLD OF COMFORT FORDONSVÄRMARE TEKNISK DOKUMENTATION MONTERINGSANVISNING FORDONSVÄRMARE TEKNISK DOKUMENTATION BRUKSANVISNING EASYSTART REMOTE SV BRUKSANVISNING MONTERINGSANVISNING MANÖVERDON FÖR EBERSPÄCHER VÄRMARE A WORLD OF COMFORT 2 FORDONSVÄRMARE TEKNISK DOKUMENTATION INNEHÅLL

Läs mer

DT-22 SVENSK_BRUKSANVISNING

DT-22 SVENSK_BRUKSANVISNING DT-22 SVENSK_BRUKSANVISNING 1 2 Kontrollernas placering Teleskopantenn Display Minnespositioner 6-10 4 Display knapp Stereo/Mono/Alarm knapp Bandväljare/Tidsinställning Ström på/av (ON/OFF) 8 Belysning

Läs mer

AM / FM Stereo Digital Radio 381RH13-A. Bruksanvisning PR-D7

AM / FM Stereo Digital Radio 381RH13-A. Bruksanvisning PR-D7 AM / FM Stereo Digital Radio 381RH13-A Bruksanvisning S PR-D7 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

Handbok PlexTalk PTN

Handbok PlexTalk PTN Reviderad 2015-01-23 1 (11) Handbok PlexTalk PTN-2 2016-09-26 Stockholms Syncentral Box 6401 Växel: 08-123 365 00 www.syncentralstockholm.se 113 82 Stockholm Fax: 08-123 496 44 stockholmssyncentral@sll.se

Läs mer

Bruksanvisning. deviheat 550

Bruksanvisning. deviheat 550 SE Bruksanvisning deviheat 550 Ž Innehåll Inledning 3 Introduktion av deviheat 550 4 Funktioner för deviheat 550 6 Normala inställningar 7 Inställning av ur och veckodag 10 Programmering av timer 11 Garantibevis

Läs mer

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*).

quick guide RSE Volvo förbehåller sig rätten att göra ändringar utan föregående meddelande. Tillval är markerade med en asterisk (*). web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Din bil är utrustad med en exklusiv multimediaanläggning. Rear Seat Entertainment-systemet utökar bilens ordinarie ljudanläggning med: två bildskärmar,

Läs mer

Bruksanvisning DAB One

Bruksanvisning DAB One Bruksanvisning DAB One Var snäll läs igenom denna bruksanvisning, innan ni börjar använda er DAB One. Grattis till ditt val av DAB/FM mottagare. Vi hoppas att du kommer att ha många trevliga stunder framför

Läs mer

Nokia Display Headset HS-69 Användarhandbok. 9250694 Utgåva 1 SV

Nokia Display Headset HS-69 Användarhandbok. 9250694 Utgåva 1 SV Nokia Display Headset HS-69 Användarhandbok 9250694 Utgåva 1 SV KONFORMITETSDEKLARATION Härmed intygar, NOKIA CORPORATION, att denna HS-69 står i överensstämmelse med de väsentliga egenskapskrav och övriga

Läs mer

Argon DAB4+, snabbguide och instruktionsbok

Argon DAB4+, snabbguide och instruktionsbok Argon DAB4+ Strävan efter kvalitet har alltid varit vår drivkraft, och grundandet av Argon Audio är en naturlig förlängning av denna filosofi. Vi har 20 års erfarenhet av att skapa och ta fram produkter

Läs mer

DVB-T FTA17. Digital Terrestrial Mottagare. Användarmanual för installation och handhavande till König DVB-T FTA17 markbunden mottagare

DVB-T FTA17. Digital Terrestrial Mottagare. Användarmanual för installation och handhavande till König DVB-T FTA17 markbunden mottagare DVB-T FTA17 Digital Terrestrial Mottagare Användarmanual för installation och handhavande till König DVB-T FTA17 markbunden mottagare LÄS DETTA FÖRST! Användar manualen hjälper Er att bli bekant med installationen

Läs mer

BÄRBAR CD-SPELARE MED FM RADIO OCH USB- LÄSARE MODEL: TCU-206 BRUKSANVISNING ALL RIGHTS RESERVED COPY RIGHT DENVER ELECTRONICS A/S

BÄRBAR CD-SPELARE MED FM RADIO OCH USB- LÄSARE MODEL: TCU-206 BRUKSANVISNING ALL RIGHTS RESERVED COPY RIGHT DENVER ELECTRONICS A/S BÄRBAR CD-SPELARE MED FM RADIO OCH USB- LÄSARE MODEL: TCU-206 BRUKSANVISNING ALL RIGHTS RESERVED COPY RIGHT DENVER ELECTRONICS A/S www.denver-electronics.com www.facebook.com/denverelectronics Blixten

Läs mer

Tack för att du valde denna produkt. Vänligen läs noga igenom instruktionerna för korrekt och säker användning.

Tack för att du valde denna produkt. Vänligen läs noga igenom instruktionerna för korrekt och säker användning. Tvåkanalig fjärrkontroll Innehåll Tack för att du valde denna produkt. Vänligen läs noga igenom instruktionerna för korrekt och säker användning. VARNING! DRA UT AC- ELLER DC-STRÖMMEN UNDER INSTALLATION!

Läs mer

GRÄNSSNITTSADAPTER KS-PD500 FÖR D.-SPELARE Innan gränssnittsadaptern tas i bruk

GRÄNSSNITTSADAPTER KS-PD500 FÖR D.-SPELARE Innan gränssnittsadaptern tas i bruk GRÄNSSNITTSADAPTER KS-PD500 FÖR D.-SPELARE Innan gränssnittsadaptern tas i bruk Senaste uppdatering: 1 mars 006 1 JVC-bilstereor som stöds Gränssnittsadaptern stöder följande JVC-bilstereor* 1 : Bilstereor

Läs mer

Sandberg oljefylld radiator med LCD-display. Produkten uppfyller kraven enligt Ekodesigndirektivet

Sandberg oljefylld radiator med LCD-display. Produkten uppfyller kraven enligt Ekodesigndirektivet Användaranvisning Sandberg oljefylld radiator med LCD-display Produkten uppfyller kraven enligt Ekodesigndirektivet Inledning Denna anvisning beskriver användning av Sandberg oljeradiator med LCD-display.

Läs mer

A WORLD OF LISTENING DPR-2. FM RDS/DAB Digital Radio. - Läs denna bruksanvisning noga innan radion används första gången -

A WORLD OF LISTENING DPR-2. FM RDS/DAB Digital Radio. - Läs denna bruksanvisning noga innan radion används första gången - A WORLD OF LISTENING DPR-2 FM RDS/DAB Digital Radio - Läs denna bruksanvisning noga innan radion används första gången - Innehåll Knappar & exteriör 1 Återställa radion 8 Batteridrift 2 Hörlursuttag 8

Läs mer

MusicFly Pro. Användarmanual. Inledning

MusicFly Pro. Användarmanual. Inledning MusicFly Pro Användarmanual Inledning MusicFly Pro gör att din musik flyger via trådlös signal till din bilradio. Den låter dig njuta av musik från bärbara musikspelare i bilstereon eller hemmastereon

Läs mer

DYNA COM 110 INSTRUKTIONS- BOK. Box 13097 402 52 Göteborg Tel. 031-84 04 30. Lafayette Radio AB 1999 1

DYNA COM 110 INSTRUKTIONS- BOK. Box 13097 402 52 Göteborg Tel. 031-84 04 30. Lafayette Radio AB 1999 1 DYNA COM 110 INSTRUKTIONS- BOK Box 13097 402 52 Göteborg Tel. 031-84 04 30 Lafayette Radio AB 1999 1 DETTA BÖR DU VETA ALLMÄNT Lafayette DC-110 är en kommunikationsradio förberedd för 6 kanaler. Radion

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Svensk Bruksanvisning Kontrollernas Placering 1 Kontrollernas Placering 1. CD lucka 2. LCD display 3. Open / Close (öppna/stäng CD-luckan) 4. Bakåt / Sök / Tuning Ned knapp 5. Framåt / Sök / Tuning Upp

Läs mer

Hörselskydd med radio och Bluetooth

Hörselskydd med radio och Bluetooth Originalbruksanvisning Art: 9051394 Hörselskydd med radio och Bluetooth Myrangatan 4 745 37 Enköping Tel. 010-209 70 50 www.p-lindberg.se order@p-lindberg.se Hörselskydd med radio och Bluetooth Art. 9051394

Läs mer