Styrelsen har varit gemensam för Stiftelsen minna, Göteborg och stödföreningen och har under 2005 haft följande sammansättning:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsen har varit gemensam för Stiftelsen minna, Göteborg och stödföreningen och har under 2005 haft följande sammansättning:"

Transkript

1 Sidan 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2005 Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Räkenskaperna inkluderar verksamheten i stödföreningen. Viss osäkerhet föreligger kring organisationens juridiska form. Styrelsen har varit gemensam för Stiftelsen minna, Göteborg och stödföreningen och har under 2005 haft följande sammansättning: Ordinarie ledamöter Nina Hedner(ordf), Anders Henoch(v.ordf), Kerstin Hillerström (sekr.) Annica Holmstén, Christina Lernbrink och Lena Sagman Suppleanter Lennart Björklund, Isabel Garcia och Anna-Lena Åkerlind Kassör Stefan Linderås Revisor Lena Ardbo och Joakim Svensson (båda auktoriserade) Valberedning Kerstin Norjavaara Personal Maria Olsson, aukt. socionom 40 tim/v. Maria har mångårig erfarenhet av samtalskontakter med oönskat gravida kvinnor och par, efter-abort-samtal, mamma/barngrupper och föräldrautbildningar för ensamstående. Är utbildad instruktör i babymassage. Hon är dessutom van föreläsare i bl a vårdutbildningar, kursverksamhet och vidareutbildningar. Maria har arbetat på minna sedan Ulrika Karpefors, socionom 20 tim/v. Ulrika är anställd på minna sedan Arbetade innan dess på KK SU/Östra. Även Ulrika är utbildad instruktör i babymassage. Christina Lernbrink, Agneta Lindholm, Annette Bromert från Mölndals förlossnings och BBavd samt Mona Sandstedt från KK Östra är vana leg.barnmorskor. De har timtjänstgöring på minna. Lennart Björklund, aukt socionom och leg psykoterapeut med timtjänstgöring. Lennart har mångårig erfarenhet av att arbeta med män och par i samtal och psykoterapi. Han är även välkänd föreläsare med inriktning på mäns och kvinnors olika reaktioner och behov i samband med livets skilda kriser. Styrelsen har haft 4 protokollförda sammanträden under året. Uppgifterna i styrelsen har fördelats enligt följande: Sekreterare: Kerstin Hillerström Ekonomiutskott:Anders Henoch Personalutskott: Annica Holmstén och Lena Sagman Dagordning: Nina Hedner Utskick: Nina Hedner i samarbete med Maria Olsson Redaktör för minnabladet: Anders Henoch Verksamheten har bedrivits i minna Göteborgs lokal å Västergatan 16 i Göteborg. Verksamhetens lokal kallas minna-mottagningen. Namnet är enhetligt över hela landet efter beslut av både riks- och lokalföreningarnas styrelser. Minna är forntyskt och betyder kärlek och omtanke. Föreningens logo finns även registrerad på Patent och Registreringsverket.

2 Sidan 2 Minna-mottagningen erbjuder psyko-socialt stöd till gravida kvinnor, och berörda män, vid oönskad graviditet eller efter abort. De berörda får genom ett professionellt bemötande bredast möjliga underlag för att fatta egna beslut. I arbetet ingår förutom samtal bla mamma/barngrupper och föräldrautbildning för ensamstående mammor. Minna är en omsorgsrörelse som är politiskt och religiöst obunden. Minna tar inte ställning i frågor som rör politik, religion, lagstiftning eller familjeplanering och arbetar inte heller opinionsbildande i frågor som gäller abortlagstiftning. Minna-mottagningens tjänster erbjuds kostnadsfritt och konfidentiellt. Minna-mottagningens verksamhet under 2005 har bedrivits av Maria Olsson, Ulrika Karpefors Christina Lernbrink, Agneta Lindholm, Annette Bromert, Mona Sandstedt och Lennart Björklund. Vi har också under året haft en barnläkare, Zeibrant Thörn, som helt ideellt har ställt upp och undervisat i samtliga mamma-barn-grupper. * Stödsamtal 491 tidsbeställda samtal, enskilda eller med par. Av minnas samtalskontakter kom 79 för första gången Ett stort antal längre telefonsamtal dagligen. Minna har under år 2005 dessutom räknat samtliga samtal som har rört återbud och ändring av tider i sista stund. Det blev 108 samtal. * Hembesök 19 st, vilket har inkluderat besök till familjerätten, advokater och andra myndigheter tillsammans med mammor. * Gruppverksamhet 8 st Vänta barn-grupper med totalt 58 deltagare. 8 sammankomster/grupp=64 träffar, ca 550 besök. Det föddes 53 barn av ensamstående minna-mammor under 2004, samt ytterligare ett antal barn där föräldraparet valde att fortsätta leva i sin relation. 8 st Mamma/barn-grupper med totalt 52 deltagare. 7 sammankomster/grupp=56 träffar, ca 390 besök. Öppet Hus: 83 mammor gjorde sammanlagt 555 besök vid 36 tillfällen Minna har ett fortsatt gott och välutvecklat samarbete med Frälsningsarmén sedan våren år Vår egen lokal blev för trång vid Öppet Hus och vi blev då erbjudna att ha dessa träffar i FA:s lokal Stallet på Södra Allégatan. Familjekonsulenten Birgitta Lindgren leder en grupp i musik och rytmik där mammor deltar tillsammans med sina små barn. I samband med dessa träffar serveras också en god lunch. * Heldagsutflykt 1/6 avslutades öppet hus verksamheten traditionsenligt med en resa till Vrångö. * Sommarlägervecka 5-10/7 på Lärjungagården i Torestorp där 20 mammor och 24 barn deltog. Maria Olsson och Ulrika Karpefors ansvarade för verksamheten och ideellt arbetande stödpersoner och ungdomar gjorde en värdefull insats som sommarmammor och barnvakter.

3 Sidan 3 Information Information om verksamheten sprids bl.a. genom: Internet: och geocities.com/minna_gbg en broschyr som är gemensamt framtagen för samtliga minna-mottagningar i Sverige. Den finns utlagd på bl.a. apotek, mödravårdscentraler och gynekologmottagningar minna-bladet, ett info-blad som utkom 2 ggr under Studiebesök på minna-mottagningen: Under 2005 besöktes mottagningen av personalen från Mödravårdscentralen i Angered Doulor besökte minna 20 december. Informationsmöten 7-11 september deltog minna med en utställning på Stadsbiblioteket i Göteborg. 2 november föreläste Maria Olsson i Guldhedskyrkan över temat Att vänta det oväntade. Utbildning och vidareutveckling Under år 2005 deltog personal och styrelse i en inspirationsdag 23/4 i Jönköping anordnad av minna, Jönköping i samarbete med Riksföreningen minna, Sverige. Inspirationsdagen riktade sig till dem som har kontakt med abortsökande kvinnor/par; barnmorskor, kuratorer, läkare, sjuksköterskor och andra intresserade. Syftet med dagen var att ge fördjupad kunskap och redskap för att bättre kunna möta abortsökande kvinnors och mäns behov. Mål och mening med minna var ett ämne och ett annat var Glimtar ur minnas vardag. Tid åt eftertanke och diskussion i smågrupper kring olika frågor rörande minnas arbete liksom rapport från lokalföreningarna var viktiga inslag. Maria Olsson och Ulrika Karpefors har under året ej haft möjlighet att delta i några utbildningar av två skäl; tidsbrist och kostnader. Ekonomi Utvidgning och konsolidering av vår verksamhet har möjliggjorts tack vare de generösa och uthålliga stöd vi fick från bl.a Göteborgs kommun, Göteborgs Stift och Göteborgs kyrkliga samfällighet. Även medlemsavgifter från stödmedlemmar och enskilda gåvor har möjliggjort att verksamheten kunnat fortgå. En volontär har dessutom frivilligt utan kostnad för minna städat hela minna-mottagningen varje vecka. För detta är vi mycket tacksamma eftersom det frisätter mer tid för övrig verksamhet. All ekonomisk verksamhet kan utläsas i resultat-och balansräkning. Planering inför framtiden Den kommunala verksamheten i Göteborg som riktar sig till blivande föräldrar är oftast inriktad på den traditionella familjen med två föräldrar. Ensamstående blivande mödrar hänvisas från MVC till minna-mottagningens föräldrautbildning där kvinnorna får en möjlighet att träffa andra som befinner sig i samma situation. Vi ser en ökning av antal kvinnor och par som hänvisas till minna ifrån kranskommunerna.

4 Sidan 4 Ca 10% av de kvinnor som kommer till minna är ifrån Mölndals kommun. Minna kompletterar kommunens eget utbud och arbetar i nära samarbete med andra föreningar och myndigheter och har ett väl fungerande och välutvecklat samarbete med Familjerättsbyrån, Försäkringskassan och Frälsningsarmén. Under år 2005 har minna-mottagningen haft 1,5 anställd med stor kompetens; Maria Olsson och Ulrika Karpefors. För minnas verksamhet är det en oerhörd tillgång med två personer som arbetar i nära samförstånd. Dels för att kunna hantera den stora volym av arbete som föreligger men framförallt också för att kunna stödja och avlösa varandra.. Personalen uttrycker en önskan om handledning för att bl.a. få hjälp med att sätta gränser. Detta är ett tydligt behov som är viktigt både för den gravida kvinnan och för personalen. Det är oerhört lätt att engagera sig för mycket vilket kan leda till att man kanske inte orkar engagera sig alls. Arbetstyngden är betydligt ökad. Många söker samtal och grupper avlöser varandra hela tiden. Många som söker minna för samtal mår mycket dåligt och det innebär längre och tyngre samtal för personalen. Under årets början har Maria och Ulrika fått handledning av en studerande på handledarutbildningen. Tyvärr kvarstår inte denna möjlighet vilket är beklagligt. Under våren fick Maria och Ulrika massage för en reducerad kostnad men inte heller denna möjlighet kvarstår. Arbetet på minna är på olika sätt varierat. Minna vill finnas med i de svåra situationerna men också då det förändras och förhoppningsvis förbättras. Minna vill också finnas som stöd för de kvinnor som beslutar sig för en abort och vara med i den läkningsprocess som följer. Vi vill kunna ge möjlighet till fortsatt samtalskontakt så länge behov och önskemål finns. Minna vill även följa de kvinnor som fullföljer en graviditet på egen hand. De är ensamma under den fas i livet när de flesta brukar vara två vilket är en stor utmaning såväl känslomässigt och ekonomiskt som rent praktiskt. Minna vill underlätta i ovanstående livssituationer och vill hjälpa till rent konkret. Samarbetet med Stadsmissionens Second Hand affär för barnkläder och barnsaker som startat i i ett samarbetsprojekt med minna kvarstår. Vi har en lokal som tyvärr inte är helt lämplig då det är svårt att ha abortsamtal samtidigt som det pågår öppet hus för mammor och barn. Det blir naturligtvis livligt med många små barn i lokalen och det påverkar möjligheten att ha samtal i en lugn miljö. Under en längre tid har vi försökt att få mer ändamålsenliga lokaler då verksamheten nu har utökats betydligt. Vi söker fortfarande en lokal som är ca 150 kvm med ett stort kök där vi ska kunna samla de mammor som har behov av att lära sig mer om barnets kosthållning. Detta naturligtvis under förutsättning att vår ekonomi håller för ett byte. Vårt nuvarande hyresavtal löper på tre år med möjlighet till uppsägning om en mer ändamålsenlig lokal hittas. År 2005 har vi haft 4 mycket flexibla barnmorskor timanställda för att ansvara och leda den förlossningsförberedande undervisningen i våra vänta barngrupper. Detta har fungerat bra i verksamheten och vi ämnar fortsätta med timanställd barnmorskepersonal.

5 Sidan 5 Det arbete som utförs på minna-mottagningen röner stor uppskattning bland såväl enskilda personer som mödra-barnhälsovården och andra grupper i samhället. Vi är väl medvetna om det stora behov av stöd som finns på andra håll men vår förhoppning är att minna mottagningens verksamhet ska kunna fortsätta. Vi hoppas också att kunna utvidga verksamheten genom stöd och ekonomiskt bidrag av politiker som inser behoven av ett nätverk kring den ensamma enastående mamman. Det är viktigt att stå på en stabil grund när det gäller ekonomin. Men utan alla de människor som stödjer oss på olika sätt hade ovan beskrivna arbete inte varit möjligt! Styrelsen vill framföra ett stort TACK till er alla. Tillsammans kan vi vänta det oväntade med förväntan! Göteborg 17 mars 2006 Nina Hedner, ordf. i minna, Göteborgs styrelse

Styrelsen har varit gemensam för Stiftelsen minna, Göteborg och stödföreningen och har under 2004 haft följande sammansättning:

Styrelsen har varit gemensam för Stiftelsen minna, Göteborg och stödföreningen och har under 2004 haft följande sammansättning: Sidan 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2004 Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2004. Räkenskaperna

Läs mer

Styrelsen har varit gemensam för Stiftelsen minna, Göteborg och stödföreningen och har under 2003 haft följande sammansättning:

Styrelsen har varit gemensam för Stiftelsen minna, Göteborg och stödföreningen och har under 2003 haft följande sammansättning: minna, Göteborg Verksamhetsberättelse för år 2003 Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2003. Räkenskaperna inkluderar

Läs mer

Styrelsen har varit gemensam för Stiftelsen minna, Göteborg och stödföreningen och har under 2006 haft följande sammansättning:

Styrelsen har varit gemensam för Stiftelsen minna, Göteborg och stödföreningen och har under 2006 haft följande sammansättning: Sidan 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2006 Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2006. Räkenskaperna

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2008

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2008 Sidan 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2008 Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2008. Räkenskaperna

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg. Verksamhetsåret 2011. Personal. Ordinarie ledamöter. Suppleanter. Kassör. Revisor. Valberedning.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg. Verksamhetsåret 2011. Personal. Ordinarie ledamöter. Suppleanter. Kassör. Revisor. Valberedning. Sidan 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2011. Styrelsen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2010.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2010. Sidan 1 av 6 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2010. Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010.

Läs mer

Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse

Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse 1(7) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg, Verksamhetsåret 2012. Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012. Styrelse

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2009

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2009 Sidan 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2009 Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2009. Räkenskaperna

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg,

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg, 1(8) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg, Verksamhetsåret 2013. Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013. Styrelse

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg, Verksamhetsåret 2016.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg, Verksamhetsåret 2016. 1(9) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg, Verksamhetsåret 2016. Styrelsen för den ideella föreningen minna, Göteborg med org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden under året. Uppgifterna i styrelsen har fördelats enligt följande:

Styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden under året. Uppgifterna i styrelsen har fördelats enligt följande: 1(9) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg, Verksamhetsåret 2014. Styrelsen för Stiftelsen minna, Göteborg org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014. Styrelse

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Minna, Göteborg Verksamhetsåret 2018

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Minna, Göteborg Verksamhetsåret 2018 1(10) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Minna, Göteborg Verksamhetsåret 2018 Styrelsen för den ideella föreningen Minna, Göteborg med org.nr 8572057456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2017.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2017. 1(10) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg Verksamhetsåret 2017. Styrelsen för den ideella föreningen minna, Göteborg med org.nr 8572057456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF

BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF Version 3, 2015:01 Det enskilda barnets bästa riskerar ofta att hamna i skymundan. Barn med föräldrar i vårdnadstvister Enligt FN:s konvention om barnets rättigheter har varje

Läs mer

Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014

Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014 International Child Development Programme Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014 Verksamhetsberättelse 2013 Bakgrund Programmet Vägledande samspel/icdp ingår i ett internationellt nätverk som arbetar

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

Dansförening kallelse

Dansförening kallelse Dansförening kallelse 170531 Välkommen på årsmöte och start av en social dansförening 170613 kl 19-21! Vi startar igång föreningen med dagordningen på nästa sida. Vi fikar sedan och diskuterar i de arbetsgrupper

Läs mer

Sammanträde i programberedningen för barn, unga och förlossningsvård

Sammanträde i programberedningen för barn, unga och förlossningsvård Programberedning 4-2016-08-25 1 (5) Sammanträde i programberedningen för barn, unga och förlossningsvård Datum 2016-08-25 Tid 12.45 14.00 Plats Konferensrum på kvinnokliniken, Karolinska Universitetssjukhuset

Läs mer

FÖRENINGEN MOT VÅLD I NÄRA RELATION I NACKA/VÄRMDÖ

FÖRENINGEN MOT VÅLD I NÄRA RELATION I NACKA/VÄRMDÖ FÖRENINGEN MOT VÅLD I NÄRA RELATION I NACKA/VÄRMDÖ VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Verksamhetens art Föreningen (Kvinnojouren, KJ) är en ideell, religiöst och partipolitiskt obunden förening. Föreningen vill

Läs mer

Doula och Kulturtolk samt Mammagrupper. Födelsehuset Doula & Kulturtolk

Doula och Kulturtolk samt Mammagrupper. Födelsehuset Doula & Kulturtolk Doula och Kulturtolk samt Mammagrupper Födelsehuset bildades 2007 av föräldrar, barnmorskor och doulor SYFTE: mer inflytande för brukarna kontinuitet och personlig vård fler valmöjligheter som t ex ABC

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Dövas Förening i Kristianstad med omnejd Bildad den 12 mars 1950-1 - ÅRSBERÄTTELSE Styrelsen för Dövas Förening i Kristianstad med omnejd får härmed avgiva sin berättelse över

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

Mödra/Barnhälsovårdsteamet i Haga. Enhet för gravida kvinnor med missbruksproblematik och deras barn. Inom Primärvården i Göteborg och Södra Bohuslän

Mödra/Barnhälsovårdsteamet i Haga. Enhet för gravida kvinnor med missbruksproblematik och deras barn. Inom Primärvården i Göteborg och Södra Bohuslän Primärvård Mödra/Barnhälsovårdsteamet i Haga Psykiatri Enhet för gravida kvinnor med missbruksproblematik och deras barn. Inom Primärvården i Göteborg och Södra Bohuslän Metod Tidigare besök på MVC Strukturerad

Läs mer

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet 2016-01-26 Ladyfest Göteborg är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk ideell förening med säte i Göteborg. Ladyfest Göteborg arbetar för

Läs mer

Svensk Förening för Läkare inom Prehospital Akutsjukvård SFLPA. Stadgar. antagna vid föreningens konstituerande möte

Svensk Förening för Läkare inom Prehospital Akutsjukvård SFLPA. Stadgar. antagna vid föreningens konstituerande möte Svensk Förening för Läkare inom Prehospital Akutsjukvård SFLPA Stadgar antagna vid föreningens konstituerande möte 2013-06-24 1 Namn och säte Föreningens namn är Svensk Förening för Läkare inom Prehospital

Läs mer

KSSK har till ändamål att tillvarata medlemmarnas intressen och ge möjlighet till fortbildning.

KSSK har till ändamål att tillvarata medlemmarnas intressen och ge möjlighet till fortbildning. Stadgar för Föreningen Kyrkoskrivare i Svenska kyrkan Antagna av årsmöte 2011-05-19 och 2013-04-18 1 Ändamål KSSK har till ändamål att tillvarata medlemmarnas intressen och ge möjlighet till fortbildning.

Läs mer

Motion: Förbättrat kommunikationsstöd i förlossningsvården

Motion: Förbättrat kommunikationsstöd i förlossningsvården 2015-01-20 Regionledningskontoret Motion: Förbättrat kommunikationsstöd i förlossningsvården Regionstyrelsens skrivelse till Regionfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet 2014-12-11

Läs mer

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2016

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2016 Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2016 FIS:s är en ideell förening för instruktörer i spädbarnsmassage som är religiöst och politiskt obunden, den utgör en lokalavdelning

Läs mer

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan Ur programmet: Årsmötesförhandlingar Annika Rönnkvist, Kullens Handelsträdgård, berättar och visar bilder: Lotteri - vi tar tacksamt emot vinster till lotteriet.

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2018

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2018 Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2018 FIS:s är en ideell förening för instruktörer i spädbarnsmassage som är religiöst och politiskt obunden, den utgör en lokalavdelning

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Västra Regionen 2011

Verksamhetsberättelse. Västra Regionen 2011 Verksamhetsberättelse Västra Regionen 2011 Västra Regionen omfattar Hallands län, Jönköpings kommun samt hela Västra Götaland utom Göteborg och Mölndal Verksamhetsberättelse för 2011 Styrelsen för Västra

Läs mer

Integration, demokrati, jämställdhet och samförstånd i det svenska samhället genom:

Integration, demokrati, jämställdhet och samförstånd i det svenska samhället genom: STADGAR FÖR SYRISKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE 1 NAMN & SÄTE Namnet är Syriska Riksförbundet i Sverige förkortas till SYRF. SYRF har sitt säte i Stockholm. 2 MÅLSÄTTNING SYRF s målsättning är följande: Integration,

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening VOOV, Veterinär Omtanke om Våldsutsatta, är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden förening i Sverige. 1 Förening, namn och säte Veterinär

Läs mer

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja VÄLKOMMEN till årsmötet 2012 SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja DAGORDNING ÅRSMÖTE 10 MARS 2012 1 Årsmötet öppnas 2 Val av mötesfunktionärer a. Mötesordförande

Läs mer

Regnbågsfamiljer och normativ vård. Lotta Andréasson Edman Leg. Barnmorska Fil.mag Mama Mia Söder

Regnbågsfamiljer och normativ vård. Lotta Andréasson Edman Leg. Barnmorska Fil.mag Mama Mia Söder Regnbågsfamiljer och normativ vård Lotta Andréasson Edman Leg. Barnmorska Fil.mag Mama Mia Söder Föreläsningens innehåll Regnbågsverksamhet Historik Normer Heteronormativitet och dess konsekvenser i vården

Läs mer

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 PROTOKOLL Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 21 september 2006 Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 Närvarande Styrelsen: Birgitta Gruvfält, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna.

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna. Stadgarna antogs 2014-10-17 Agera Kvinnojour är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som arbetar med våldsutsatta personer definierar sig som kvinnor eller tjejer och deras eventuellt medföljande

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Murgrönan Samfällighetsförening Sida 1-3 KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Välkomna till årsstämma i Murgrönan Samfällighetsförening Tid: Torsdagen den 12 oktober 2016 kl. 19.00. Plats: Samfällighetslokalen Blåklockevägen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) -2015. Verksamhetsberättelse 2014 FIS:s är en ideell förening för instruktörer i spädbarnsmassage som är religiöst och politiskt obunden, den utgör

Läs mer

Protokoll. Protokoll fört vid årsmöte inom Geografilärarnas Riksförening lördagen 7 februari 2017 vid Linnéuniversitetet i Växjö.

Protokoll. Protokoll fört vid årsmöte inom Geografilärarnas Riksförening lördagen 7 februari 2017 vid Linnéuniversitetet i Växjö. 93 Protokoll Protokoll fört vid årsmöte inom Geografilärarnas Riksförening lördagen 7 februari 2017 vid Linnéuniversitetet i Växjö. Närvarande: Karin Wakeham, David Örbring, Bo Magnusson och Åsa Colliander

Läs mer

Tid och plats Lördagen den 2 april 2016, kl 14.00, Örnsköldsviks församlingshem.

Tid och plats Lördagen den 2 april 2016, kl 14.00, Örnsköldsviks församlingshem. 2016-04-02 1 (4) Tid och plats Lördagen den 2 april 2016, kl 14.00, Örnsköldsviks församlingshem. Vid årsmötet deltog 20 personer. Närvarande styrelseledamöter Britta Håkans Elly Gunnarsson Inger Söderlind

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Frösön VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Styrelsen för SPF Frösön får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA Ordförande Ingrid Borgström Vice ordförande

Läs mer

Stödpersonverksamhet BCF Amazona

Stödpersonverksamhet BCF Amazona Bröstcancerföreningen Amazona Telefon: 08-32 55 90 Frejgatan 56 113 26 STOCKHOLM E-post: info@amazona.se Stödpersonverksamhet BCF Amazona Till dig som är intresserad av att utbilda dig till stödperson

Läs mer

ERICSSON VÄST SENIORFORENING sid 1(4) Ordföranden Anders Åberg hälsade alla välkomna och presenterade dagens föredragshållare,

ERICSSON VÄST SENIORFORENING sid 1(4) Ordföranden Anders Åberg hälsade alla välkomna och presenterade dagens föredragshållare, ERICSSON VÄST SENIORFORENING sid 1(4) PROTOKOLL fört vid ERICSSON VÄST SENIORFÖRENINGS årsmöte den 1 mars 2017. Ordföranden Anders Åberg hälsade alla välkomna och presenterade dagens föredragshållare,

Läs mer

Härmed kallas medlemmarna i Ekeby Sportfiskeklubb till Årsmöte den 11 Februari 2016 i klubbstugan Ekeby kl

Härmed kallas medlemmarna i Ekeby Sportfiskeklubb till Årsmöte den 11 Februari 2016 i klubbstugan Ekeby kl Härmed kallas medlemmarna i Ekeby Sportfiskeklubb till Årsmöte den 11 Februari 2016 i klubbstugan Ekeby kl 19.00. 1 Årsmötets öppning 2 Kallelsens godkännande 3 Dagordningens godkännande B Parentation

Läs mer

Verksamhetsberättelse för RFSU Gotland 2014

Verksamhetsberättelse för RFSU Gotland 2014 Verksamhetsberättelse för RFSU Gotland 2014 RFSU Gotland: RFSU Gotland är en ideell förening med organisationsnummer 834001-9416. RFSU Gotland är en lokalförening av Riksförbundet för sexuell upplysning.

Läs mer

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige.

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige. Stadgar 2015-05-04 Stadgar NJURCANCERFÖRENINGEN Organisationsnummer: 802495-4342 1 Namn Föreningens namn är NJURCANCERFÖRENINGEN. Cancerföreningen NJURCANCERFÖRENINGEN är en intresseförening för personer

Läs mer

Vill du vara med och förbättra förutsättningarna för barnen på Alviksskolan?

Vill du vara med och förbättra förutsättningarna för barnen på Alviksskolan? Bromma 2008-03-14 Till alla föräldrar som har barn i Alviksskolan Vill du vara med och förbättra förutsättningarna för barnen på Alviksskolan? För att skapa goda förutsättningar att bidra till utvecklingen

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

STOCKHOLM 2010-07-01 JÄMSTÄLLD VÅRD FÖR FLER LATTEPAPPOR

STOCKHOLM 2010-07-01 JÄMSTÄLLD VÅRD FÖR FLER LATTEPAPPOR SOCIALDEMOKRATERNA I STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING STOCKHOLM 2010-07-01 JÄMSTÄLLD VÅRD FÖR FLER LATTEPAPPOR 2 (8) 3 (8) PAPPA PÅ RIKTIGT Jag tror att de allra flesta som skaffar barn vill vara förälder på

Läs mer

Verksamhetsberättelse med Årsredovisning för verksamhetsår 2013

Verksamhetsberättelse med Årsredovisning för verksamhetsår 2013 Verksamhetsberättelse med Årsredovisning för verksamhetsår 2013 Slow Food Västerås Convivium Vasteras lämnar härmed sin redovisning av verksamheten under 2013. Styrelsens sammansättning Elias Bouvin Inga-Lena

Läs mer

Information Umeå socialdansförening

Information Umeå socialdansförening Information Umeå socialdansförening Umeå socialdansförening är en religiöst och politiskt obunden dansförening som på ideell basis skall vara ett forum för att utveckla dans genom kursverksamhet, dansträning

Läs mer

Årsberättelse för Tibet Charity år 2010. Orgnr: 857209-2164

Årsberättelse för Tibet Charity år 2010. Orgnr: 857209-2164 Årsberättelse för Tibet Charity år 2010. Orgnr: 857209-2164 Inledning. Styrelsen har under året haft sex protokollförda möten. Årsmöte hölls 14 februari. Styrelsen har under året bestått av följande personer:

Läs mer

ANSÖKAN OM FORTSATT BIDRAG TILL TIDIGA INSATSER

ANSÖKAN OM FORTSATT BIDRAG TILL TIDIGA INSATSER SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIAL OMSORG/PREVEN TIONSENHETEN SID 1 (5) 2008-03-27 ANSÖKAN OM FORTSATT BIDRAG TILL TIDIGA INSATSER Projektstart Projektet Sköra föräldrar startade den 31 augusti 2007

Läs mer

Doulan fick mig att våga föda igen

Doulan fick mig att våga föda igen Allt fler par och ensamstående gravida väljer att ha med en doula under sin förlossning. En doula är en kvinna som har erfarenhet av barnafödande och som finns med under en förlossning enbart med uppgift

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

Campus Helsingborgs vänner. Stadga

Campus Helsingborgs vänner. Stadga Campus Helsingborgs vänner Stadga 1 Innehåll Kapitel 1 Föreningen... 1 1.1 Namn... 1 1.2 Säte... 1 1.3 Föreningsform och verksamhetsår... 1 1.4 Ändamål och verksamhet... 1 Kapitel 2 Medlemmar... 2 2.1

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2015-2016 FIS:s är en ideell förening för instruktörer i spädbarnsmassage som är religiöst och politiskt obunden, den utgör en

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING 2 Februari 2013 Föreningen hade den 31/12 2012, 87 huvudmedlemmar och 29 familjemedlemmar=totalt 116 medlemmar. Den 31/12 2011 var antalet

Läs mer

Styrelsen har haft 5 protokollförda sammanträden under året. Uppgifterna i styrelsen har fördelats enligt följande:

Styrelsen har haft 5 protokollförda sammanträden under året. Uppgifterna i styrelsen har fördelats enligt följande: 1(8) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för minna, Göteborg, Verksamhetsåret 2015. Styrelsen för den ideella föreningen minna, Göteborg med org.nr 857205-7456 överlämnar härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

SUF utbildning Programpunkter

SUF utbildning Programpunkter Programpunkter Presentation av Lokala SUF-gruppen Samverkansprocessen Presentation av material Fika 14.20 14.40 Socialtjänsten SUF Kunskapscentrum Frågeställningar Sammanfattning Avslutning 16.00 Bakgrund

Läs mer

Arbets- och Referensgruppen för Psykosocial Obstetrik och Gynekologi. Nr Förlossningsrädsla. KK, Karolinska Universitetssjukhuset, Stockholm

Arbets- och Referensgruppen för Psykosocial Obstetrik och Gynekologi. Nr Förlossningsrädsla. KK, Karolinska Universitetssjukhuset, Stockholm Arbets- och Referensgruppen för Psykosocial Obstetrik och Gynekologi Nr 77 2017 Förlossningsrädsla Författare: Ulla Björklund Joy Ellis Britt Baummann Gustafsson Maria Hammarström Caroline Lilliecreutz

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING Stadgarna fastställda 2007-05-09 STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING 1 FIRMA OCH ÄNDAMÅL Föreningens firma är Föräldraföreningen

Läs mer

Verksamhets- berättelse

Verksamhets- berättelse Verksamhets- berättelse 2014 Verksamhetsberättelse för Celiakiföreningen i Kronobergs län 1 januari 31 december 2014. Medlemmar: Vid årets slut hade Celiakiföreningen i Kronobergs län medlemmar enligt

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Stadgar för kulturföreningen Ebeneser

Stadgar för kulturföreningen Ebeneser Stadgar för kulturföreningen Ebeneser Dat. 2014-03-12 Dat. 2015-03-11 Utgåva 1.0 Utgåva2.0 1 1 Kulturföreningen Ebenesers ändamål Kulturföreningen Ebeneser ska erbjuda ett mångkulturellt utbud i en inspirerande

Läs mer

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 NAMN Vällingby Folkets hus förening är en allmännyttig ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att,

Läs mer

Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening

Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening Styrelse i Göteborgs Ornitologiska Förening (GOF) föreslår årsmötet att anta nya stadgar vid ordinarie årsmöte 2017-04-02. För att dessa ska

Läs mer

Årsmöte. 13 mars 2018 kl Kulturens Hus, Järnvägsgatan 8, Örebro. Föredragningslista

Årsmöte. 13 mars 2018 kl Kulturens Hus, Järnvägsgatan 8, Örebro. Föredragningslista Årsmöte 13 mars 2018 kl 14.00-16.00 Kulturens Hus, Järnvägsgatan 8, Örebro Föredragningslista 1 Mötets öppnande 2 Mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande för mötet 4 Val av sekreterare för mötet

Läs mer

Stadgar Sveriges Makalösa Föräldrar & Barn

Stadgar Sveriges Makalösa Föräldrar & Barn Stadgar Sveriges Makalösa Föräldrar & Barn Ursprungliga stadgar 1 november 1996, Stockholm Antagna 22 april 2007, Stockholm Reviderade 19 april 2008, Helsingborg Reviderade 19 april 2009, Stockholm Reviderade

Läs mer

Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer

Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer 802513-5388 1 Föreningens syfte Uppsala Spelmanslag, som är en politiskt och religiöst obunden ideell förening och som har sitt verksamhetsområde i Uppsala

Läs mer

Utställningsturné 1978-1980

Utställningsturné 1978-1980 UTSTÄLLNINGAR Utställningsturné 1978-1980 Röhsska Museet dec 1978 - jan 1979 Hjo Konsthall 1979 Länsmuseet Uddevalla 1979 Malmö Konsthall 1979 Nolhaga Slott Alingsås 1/6-19/8 1979 Konsthallen Åmål 1979

Läs mer

Medlemmar: Sista december, 31/ hade vi 181 betalande medlemmar.

Medlemmar: Sista december, 31/ hade vi 181 betalande medlemmar. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Föreningen Freija Roslagens företagarkvinnor Styrelsen Styrelsen för Freija Roslagens företagarkvinnor, lämnar härmed sin verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015 Styrelsen,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. för. Föreningen Maskroskraft. År 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. för. Föreningen Maskroskraft. År 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Föreningen Maskroskraft År 2014 1. Fakta om året som gått Medlemmar: Antalet betalande medlemmar 52 Antalet ej betalande (sponsrade) medlemmar, 50 Medlemsavgifter Vuxna: 150 kr

Läs mer

Motion Information och uppföljning vid upprepade aborter

Motion Information och uppföljning vid upprepade aborter ÄRENDE 13 2012-03-07 Motion Information och uppföljning vid upprepade aborter Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Motion från Samuel Godrén, Sverigedemokraterna

Läs mer

IKFC. (Iranska Kulturforskningens Center) i Göteborgs

IKFC. (Iranska Kulturforskningens Center) i Göteborgs Förkortad översättning av IKFC () i Göteborgs stadgar sep. 1989/feb. 94/feb. 2001/31 maj 2002/ 5 feb 2011/ 26 jan 2013 9 sidor Sidan 2 av 9 Förkortad översättning av IKFC:s stadgar 1 Benämning: Föreningens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2015-02-10 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2014 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte 2015-02-11 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning

Läs mer

FLATCOATED RETRIEVERKLUBBEN. Sektion Norr

FLATCOATED RETRIEVERKLUBBEN. Sektion Norr FLATCOATED RETRIEVERKLUBBEN Sektion Norr SEKTIONSMÖTE 2017 Dagordning FRK Norrs ordinarie Sektionsmöte 12 februari 2017 1 Sektionsmötets öppnande 2 Justering av röstlängden 3 Val av ordförande för mötet

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. Stadgar STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. 2 Föreningens syfte Refugees Welcome Stockholm är en ideell förening som har

Läs mer

Bredsjö. Folkets Hus Förening

Bredsjö. Folkets Hus Förening Verksamheten 2006 Bredsjö Folkets Hus Förening Alla andelsägare i Bredsjö Folkets Hus förening kallas härmed till årsmöte 6 mars kl 18.30 i Bredsjö Folkets Hus. Vi bjuder på fika! DAGORDNING VID ÅRSMÖTE

Läs mer

Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31

Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31 Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31 Inledning I CISV möts individer och perspektiv. I mötet skapar vi fredsutbildning.med konkreta metoder och utifrån samhällets utmaningar uppmanar vi till

Läs mer

Årsmöte. Jönköpings län. 08-10-25 Bankeryd

Årsmöte. Jönköpings län. 08-10-25 Bankeryd Årsmöte Jönköpings län 08-10-25 Bankeryd Verksamhetsberättelse för SMC Jönköpings län 07090 901-08083 831 Styrelsemedlemmar Ordförande Inge Svensson Skede Vice Ordförande Berndt Lööf Eksjö Kassör Pamela

Läs mer

Minnesanteckning telefonmöte 2013-10-27

Minnesanteckning telefonmöte 2013-10-27 Minnesanteckning telefonmöte 2013-10-27 Närvarande: Malin Lindbäck, Susanne Bergquist, Berit Björkman och Marie Löfgren (början av mötet) Ordförande Malin hälsar välkommen Sekreterare Susanne väljs till

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig L o k a l a S t y r e l s e n En samverkansgrupp mellan föräldrar och skola Sida 1 av 3 Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig Plats: Pilagårdsskolan i Östra-Ljungby

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten 4. Informationsverksamhet 1. ORDFÖRANDEN

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Riksföreningen psykoterapicentrum i Skåne Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Närvarande:, Ernst Dahlqvist, Christina Fredlund, Eva Malmberg, Kerstin Nilsson

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 1.1 Inledning En stor del av föreningens styrelsearbete har inriktats mot att fortbilda och kompetensutbilda

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom 1 Förbundets ändamål Riksförbundet Huntingtons Sjukdom är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Ändamålen är: arbeta intressepolitiskt för

Läs mer

Stadgar för föreningen Bufff Sverige (Barn och Ungdomar med Förälder/Familjemedlem i Fängelse, i häkte eller i frivårdsåtgärd)

Stadgar för föreningen Bufff Sverige (Barn och Ungdomar med Förälder/Familjemedlem i Fängelse, i häkte eller i frivårdsåtgärd) Sida 1 av 5 Stadgar för föreningen Bufff Sverige (Barn och Ungdomar med Förälder/Familjemedlem i Fängelse, i häkte eller i frivårdsåtgärd) 1 Föreningens firma Föreningen är en partipolitiskt och religiöst

Läs mer

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 1 Innehållsförteckning GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 Kallelse och dagordning årsmöte Verksamhetsberättelse

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

amiljecentral Andersberg Generellt och riktat föräldraskapsstöd på Familjecentral Andersberg

amiljecentral Andersberg Generellt och riktat föräldraskapsstöd på Familjecentral Andersberg Generellt och riktat föräldraskapsstöd på F En mötesplats! Fen är en hälsofrämjande plats för samspel där Gävle kommun och Region Gävleborg samordnar resurser för att underlätta för föräldrar att mötas

Läs mer

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden.

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC stadgar Senast reviderad 2016-03-06 1 Namn och ändamål Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC är

Läs mer

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015-01-01 2015-12-31 Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015 Östra Stranden i Halmstad ekonomisk förening, org.nr 769609 7620 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Motion: Förbättrat kommunikationsstöd i förlossningsvården

Motion: Förbättrat kommunikationsstöd i förlossningsvården YTTRANDE 2014-12-11 LJ 2014/925 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsfullmäktige Motion: Förbättrat kommunikationsstöd i förlossningsvården I en till landstingsfullmäktige inlämnad motion föreslår Per-Olof

Läs mer