Ärenden: REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämnden. Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 22 mars 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ärenden: REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämnden. Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 22 mars 2011"

Transkript

1 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämnden Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 22 mars 2011 Ärenden: BUN 26 Utvärdering av projektet Förebyggande hälsoarbetet inom förskola och fritidshem BUN 27 NTA val av ombud BUN 28 Svar på motion Jämställd förskola och skola BUN 29 Svar på motion Jämställdhetsmärk våra förskolor BUN 30 Behov av medel till investeringar i lokaler för förskola/skola från HT 2011 BUN 31 Månadsrapport februari 2011 BUN 32 Bidrag till fristående förskola i form av tilläggsbelopp BUN 33 Strategisk plan och budget BUN 34 Anmälningsärenden BUN 35 Övriga ärenden

2 2 Plats och tid: Telegrafisten, Gute, Visby, onsdagen den 22 mars 2011, klockan Paragrafer: Beslutande: V S C S S S MP MP M M C C FP Brittis Benzler, ordf. Christer Petterson, tjg ersättare Anders Larsson, 2:e vice ordf. Aino Friberg Hansson Conny Karlsson Lena Eneqvist Lisbeth Bokelund Jörgen Renström, tjg ersättare Simon Härenstam Sven Forslund Stefan Nypelius Eva Gustafsson Sarah Mingert Ersättare: M Peder Westerlund C C Anna-Karin Hellström Jan Ekdahl Övriga deltagare: Utses att justera: Justeringens plats och tid; Underskrifter; Peter Molin, skoldirektör Josefin Winnfors, nämndsekr. Elisabeth Österdahl, ekonomichef Mats Hanell, för- och grundskolechef Sven Forslund Bisse Carlsson, för- och grundskolechef Per Olof Sahlberg, verksamhetsspecialist Rosita Sundh, Lärarnas Riksförbund Luis Barnes, Lärarförbundet Barn- och utbildningsförvaltningen, onsdagen den 6 april 2011, klockan Sekreterare... Josefin Winnfors Ordförande... Brittis Benzler Justerande... Sven Forslund BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum: Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet: Underskrift: Barn- och utbildningsförvaltningen, Visborgsallén 19, Visby... Josefin Winnfors

3 Dnr: BUN 2011/65 3 BUN 26 Utvärdering av projektet Förebyggande hälsoarbetet inom förskola och fritidshem Barn- och utbildningsnämnden godkänner informationen. Barn- och utbildningsnämnden beslutade vid sammanträde ( 22) och ( 73) att ge förvaltningen i uppdrag att vidta åtgärder för att minska sjuktalen inom förskola och fritidshem. Uppdraget har skett i projektform under perioden Konsult Gunilla Andersson- Linder har följt projektet och en sammanfattning och utvärdering av projektet redovisas i bilaga. Utifrån resultaten från projektet har skoldirektör Peter Molin gett centrala samverkansgruppens utskott Arbetsmiljörådet/Jämställdhetsgruppen i uppdrag att utarbeta förslag på hur man kan permanenta olika arbetsmiljöförbättrande åtgärder/metoder i de aktuella verksamheterna. Även grundskolan ska i tillämpliga delar omfattas av uppdraget.

4 Dnr: BUN 2011/68 4 BUN 27 NTA val av ombud Barn- och utbildningsnämnden väljer Lisbeth Bokelund till representant till NTA PoS årsstämma. Region Gotland är medlem i NTA Produktion och Service ekonomisk förening. Föreningen tillhandahåller och utvecklar tjänster och material som stöd i medlemmarnas strävan att stimulera och stärka dels lärares, dels barns och ungdomars intresse för och kunskapsutveckling i naturvetenskap och teknik i grundskolan och förskolan. Den 24 maj 2011 äger NTA PoS årsstämma rum. Barn- och utbildningsnämnden har att utse en representant till årsstämman. Förslag på representanter ska presenteras på nämnd den 22 mars 2011.

5 Dnr: BUN 2010/601 5 BUN 28 Svar på motion Jämställd förskola och skola Barn- och utbildningsnämnden beslutar att lämna följande yttrande till regionstyrelsen. Utbildning genom centralt anordnade kompetenshöjande insatser ska erbjudas personal inom barn- och utbildningsförvaltningen under Barn- och utbildningsförvaltningen har tagit fram ett program för systematiskt jämställdhetsarbete. Förskolor, fritidshem och grundskolor kan genom att aktivt arbeta med genusfrågor få utmärkelsen Jämställd skola. Johan Malmros (FP), Lotta Jakobsson (FP), Amy Öberg (FP) och Sarah Mingert (FP) har i motion till kommunfullmäktige föreslagit följande. Alla ledare och lärare inom den gotländska skolan får genomgå utbildning i systematiskt jämställdhetsarbete Att riktlinjerna för en speciell jämställdhetsmärkning av förskolor och skolor på Gotland utreds. Jämställdhetsmärkningen tilldelas skolor som aktivt och systematiskt jobbar med jämställdhet enligt de utarbetade riktlinjerna Att barn- och utbildningsförvaltningen aktivt verkar för att alla gotländska skolor ska bli jämställdhetsmärkta. Jämställdhetsplan i barn- och utbildningsförvaltningen är antagen av barn- och utbildningsnämnden den 24 november Planen slår fast att jämställdhetsarbetet ska vara en naturlig del i den ledning och det ledarskap som utövas i barn- och utbildningsförvaltningen. Målet att ha genusmedveten personal inom hela förvaltningen ska nås genom att centralt anordnade kompetenshöjande insatser ska erbjudas i form av två hel- och två halvdagarsföreläsningar utifrån olika aspekter under Barn- och utbildningsförvaltningens genuspedagog har tagit fram ett program för systematiskt jämställdhetsarbete. Programmet har prövats i ett rektorsområde under 2009 och 2010 där all personal på förskolor, fritidshem och skolan inklusive skolledare deltog. Programmet har reviderats och diskuterats i förvaltningsledningen och skolchefen har fastställt det. En bedömningsgrupp har utsetts där barn- och utbildningsnämndens ordförande, skoldirektören och Länsstyrelsens sakkunnig för genusfrågor ingår.

6 Dnr: BUN 2010/601 6 Rektor ansöker om att få delta i programmet och förbinder sig samtidigt att aktivt bidra till att ställa tid och resurser till förfogande så att planerade aktiviteter kan genomföras. Arbetet för att få utmärkelsen Jämställd Skola indelas i 3 perioder.* När period 2 är slut lämnar rektorn/skolchefen in en ansökan till bedömningsgruppen som granskar arbetet. Efter granskningen kan skolan/förskolan få sitt bevis; Här pågår ett arbete för en Jämställd skola i form av dekaler att sätta upp i sina lokaler. Detta är giltigt i 6 månader. När period 3 är slut lämnar rektorn/förskolechefen in en ansökan till bedömningsgruppen. Efter beslut av bedömningsgruppen får skolan sitt bevis på att hela programmet är genomfört samt erhåller rätt att sätta upp dekaler i lokalerna med informationen; Utmärkelse Jämställd Skola. Denna är giltig i ett år. För att få behålla utmärkelsen krävs fortsatta observationer och handlingsplaner som dokumenteras och som årligen lämnas in till bedömningsgruppen.

7 Dnr: BUN 2010/129 7 BUN 29 Svar på motion Jämställdhetsmärk våra förskolor Barn- och utbildningsnämnden beslutar att lämna följande yttrande till regionstyrelsen. Barn- och utbildningsförvaltningen har tagit fram ett program för systematiskt jämställdhetsarbete. Förskolor, fritidshem och grundskolor kan genom att aktivt arbeta med genusfrågor få utmärkelsen Jämställd skola. Hanna Westerén (S) har i motion till kommunfullmäktige föreslagit följande. Att förutsättningarna för att införa en s.k. jämställdhetsmarkering för alla öns förskolor skyndsamt utreds. Barn- och utbildningsförvaltningens genuspedagog har tagit fram ett program för systematiskt jämställdhetsarbete. Programmet har prövats i ett rektorsområde under 2009 och 2010 där all personal på förskolor, fritidshem och skolan inklusive skolledare deltog. Programmet har reviderats och diskuterats i förvaltningsledningen och skolchefen har fastställt det. En bedömningsgrupp har utsetts där barn- och utbildningsnämndens ordförande, skoldirektören och Länsstyrelsens sakkunnig för genusfrågor ingår. Rektor ansöker om att få delta i programmet och förbinder sig samtidigt att aktivt bidra till att ställa tid och resurser till förfogande så att planerade aktiviteter kan genomföras. Arbetet för att få utmärkelsen Jämställd Skola indelas i 3 perioder. När period 2 är slut lämnar rektorn/skolchefen in en ansökan till bedömningsgruppen som granskar arbetet. Efter granskningen kan skolan/förskolan få sitt bevis; Här pågår ett arbete för en Jämställd skola i form av dekaler att sätta upp i sina lokaler. Detta är giltigt i 6 månader. När period 3 är slut lämnar rektorn/förskolechefen in en ansökan till bedömningsgruppen. Efter beslut av bedömningsgruppen får skolan sitt bevis på att hela programmet är genomfört samt erhåller rätt att sätta upp dekaler i lokalerna med informationen; Utmärkelse Jämställd Skola. Denna är giltig i ett år. För att få behålla utmärkelsen krävs fortsatta observationer och handlingsplaner som dokumenteras och som årligen lämnas in till bedömningsgruppen.

8 Dnr: 8 BUN 30 Behov av medel till investeringar i lokaler för förskola/skola från HT 2011 Barn- och utbildningsnämnden beslutar att tillföra 1 mkr av barn- och utbildningsnämndens egna kapital till budgeten för bygginvesteringar/anpassningar Barn- och utbildningsnämnden beslutar i enlighet med alternativ 1 vad gäller Lyckåkerskolan, de vill säga inget lokaltillskott. Efterfrågan på förskoleplatser i Visbyområdet och Klinte ökade markant inför våren 2011 medan tillgången på lokaler är konstant. I oktober 2010 saknades lokaler för 80 barn fram till 30 mars Inför budget 2010 tillfördes barn- och utbildningsnämnden 12 mkr för ökade flöden i förskolan, däremot tillfördes inget medel till lokaler i investeringsbudgeten för det ökande barnantalet. Barn- och utbildningsnämnden fick på sammanträdet 26 oktober 2010 information om behovet av förskoleplatser samt behov av lokaler från januari Barn- och utbildningsnämnden gav då förvaltningen i uppdrag att se över behovet och lämna vidare rapport till sammanträdet den 24 november Beslut i barn- och utbildningsnämnd den 24 november 2010 Att avsätta nödvändiga medel till lokaler för att kunna möta behovet av efterfrågan på förskoleplatser under Att avsätta nödvändiga medel för investeringar i ovanstående lokaler. Att avsätta 1mkr av det egna kapitalet till driften för lokalerna under Konsekvenserna av beslutet. Vedertagen praxis är överskridande av investeringsbudgeten justeras med motsvarande summa i kommande års budget. Det vill säga. Moment 22 uppstår i och med att antalet barn i förskolan har ökat konstant under de senaste åren. Antalet födda barn på Gotland ökade under 2010 vilket också påverkar kommande efterfrågan. En annan faktor som påverkar är infrastrukturen på Gotland, det vill säga många familjer önskar förskoleplats i Visby med omnejd. VT 2011 Efter att ha undersökt möjligheten att använda strategiska vakanser i befintliga lokaler som hyrs av barn- och utbildningsförvaltningen presenterades ett förslag till lösning Efter uppföljning av efterfrågan, dialog med berörda föräldrar samt diskussioner med berörda rektorer genomfördes följande:

9 Dnr: 9 RO lösning av lokaler Lyckåker/Västerhejde hyra extern lokal på Visborg S:t Hans, Väskinde, Norrbacka nyttja redan förhyrd paviljong på Norrbacka Tjelvar nyttja befintliga lokaler på Tjelvarskolan som fram till hyrdes av KFF Klinte hyra av extern lokal i Klinte Kostnader för investeringar beräknas till c:a 100 /avdelning Med investeringar avses möbler och annan utrustning som krävs. Övriga tillkommande kostnader 350 Av de omprioriterade inom budgetramen för bygginvesteringar/anpassningar 2011 har följande förbrukats. Extern lokal på Visborg (Väduren) Norrbacka Tjelvarskolan Summa Kvarvarande medel Behov HT- 11 som ej kan lösas inom befintliga lokaler Ort Fskklass Åk 4/ 7 Födda t Att placera Behov av platser 1. Dalhem = 1 avd 2. Väskinde barn som idag är placerade i Visby 3. S:t Hans Humlegården Klinte Befintliga lokalen Vildrosen 6. Lyckåker/Västerhejde Osäkerhet om behovet 7. Hela Gotland

10 Dnr: 10 Förslag till lösningar 1. Paviljong på förskole/skolgården. 2. Behov av lokaler/ paviljong. Ej kunnat erbjuda föräldrar som önskat Väskinde plats, utan hänvisat dem till Visby. Detta ger utrymme för fler platser i Visby. 3. Hyra befintlig kommunal lokal i närheten av S:t Hansskolan 4. Särskolans förskoleavdelning Myggan övergår från HT-11 till Humlegårdens RO2. Särskolan har ett starkt önskemål att få tillgång till andra lokaler för Särskoleelever som idag finns i Humlegårdsskolans lokaler. Om det visar sig möjligt finns möjlighet att utöka antalet förskoleplatser och därmed kunna erbjuda plats för de som efterfrågar. 5. Ersätta extern hyrd lokal mot befintlig lokal i Klinte (Vildrosen).Viss ombyggnad krävs. 6. Osäkerhet om behovet av ytterligare avdelning på Visborg 7. Öppna uteavdelning i Botairlunden för de föräldrar som önskar (15 platser). Som en avdelning till Forellen, rektor Norrbacka 2 ansvarig. Beräknade kostnader för ovanstående förslag till lösningar ? 4.? ev Summa: ev Kvarvarande medel Behov av tillkommande medel ev Ärendets beredning Ärendet har handlagts av för- och grundskolecheferna i samråd med berörda rektorer och tjänstemän på barn- och utbildningsförvaltningen.

11 Dnr: 11 Lyckåker - bakgrund och ärendebeskrivning Lyckåkerskolan har lokalproblem inför hösten Med strikt tillämpning av regelverket ökar antalet barn på fritidshemmen från 179 till 208. Om föräldrars önskemål om plats i förskoleklass skulle tillmötesgås ökar elevantalet i fritidshemmen från 179 till ca 218. Lokalproblemen kan åskådliggöras i tre scenarier; 1. Inga lokaltillskott Innebär stora problem för fritidshemsverksamheten. Barngrupper som idag består av barn kommer att utökas med ca 5 barn/grupp. De klassrum som skulle kunna användas för att under eftermiddagstid inrymma fritids ligger i A-huset, utan naturlig anslutning till fritidshemmens övriga lokaler. Några klassrum behöver dessutom användas av lärare som saknar egna arbetsrum och bara har tillgång till egen dator i sitt klassrum. 2. Ytterligare ett klassrum Möjlighet att tillmötesgå de föräldrar som önskar förskoleklassplats på Lyckåkerskolan (11 elever) samtidigt som lokalfrågan för fritidshemmen löses. Investering (flytt, anslutning av vatten/avlopp m.m.) ca kr. 3. Ytterligare två klassrum Eleverna i åk 2 (16 st) undervisas idag i ett klassrum i källaren. De eleverna riskerar att tillbringa hela sin skoltid i källarklassrummet i och med att klassrummet endast rymmer 16 elever och kommande (yngre) elevgrupper är större. Två nya klassrum skulle alltså lösa fler elever i f-klass, lokaler för fritids samt undervisning över mark för eleverna i åk 2. Källarlokalen skulle då användas som lokal för specialundervisning som idag bl a sker bakom skärmar i vanliga klassrum. Investering (flytt, anslutning av vatten/avlopp m.m.) ca kr. De elever som önskar plats i f-klass på Lyckåkerskolan kommer företrädesvis från Gråboskolans upptagningsområde. Många har, eller har haft syskon på Lyckåkerskolan. Gråboskolan har platsför dessa elever. Ärendets beredning Ärendet har beretts av Mats Hanell i samråd med Inger Dahl.

12 Dnr: BUN 2011/67 12 BUN 31 Månadsrapport februari 2011 Barn- och utbildningsnämnden tillskriver regionstyrelsen angående en utveckling av den demografiska analysmodellen för barn- och utbildningsförvaltningen. Barn- och utbildningsförvaltningen återkommer med förslag till anpassningar för bokslut i balans. Barn- och utbildningsnämnden ger förvaltningen i uppdrag att återkomma med förslag på hur befarat underskott på skolskjutsanslaget kan undvikas genom omdisponering i 2011 års budget. Barn- och utbildningsförvaltningen godkänner rapporten. Enligt tidplanen för 2011 avseende rapportering och inlämning av material ska den ekonomiska månadsrapporten för februari enbart innehålla en generell bedömning av läget för 2011 utifrån bokslutet 2010, budgetramarna för 2011, effektuerade besparingsbeting samt eventuellt oförutsedda händelser i verksamheten som påverkar det ekonomiska utfallet. Efter två månaders verksamhet kan följande fakta presenteras. Budget 2011 Förbrukning tom februari Förbrukning i procent av budget Förbrukning av budget för perioden Prognos 2011 Resultat tkr tkr 12,9 procent 77,3 procent tkr tkr Inför 2011 års budget äskade barn- och utbildningsnämnden budgetförstärkning motsvarande en ökning med 50 barn i förskolan. Nämnden beviljades också 4 mkr extra för ytterligare 50 barn i förskolan. Situationen per februari 2011 pekar på att det kommer att bli en ökning utöver de 50 barn som tidigare redovisats, med ca 45 barn.

13 13 Antalet barn i skolbarnsomsorgen ökade under 2010 med sammantaget 138 barn, utöver budgeterat antal, till totalt st. Ytterligare en ökning på ca 30 barn väntas under I 2011 års budget har ingen beräknad ökning upptagits eller äskats inom skolbarnsomsorgen, vilket alltså visat sig felaktigt. I 2010 års bokslut redovisades ett underskott på anslaget till skolskjutsar med ca 3 mkr. Underskottet är inte finansierat i 2011 års budget varför det kan befaras att motsvarande underskott kommer att uppstå även 2011 om inga förändringar görs i fastställd budget. Underskottet beror bl a på stora kostnader för skjutsar i samband med delat boende och tidig hemresa. Ärendets beredning Ärendet är berett av ekonomichefen tillsammans med verksamhetsuppföljare och förvaltningschefen Förvaltningens ståndpunkt Förvaltningens ståndpunkt är att om balans ska föreligga mellan tillgängliga ekonomiska resurser och den verksamhets som bedrivs måste den demografiska modellen få gehör.

14 Dnr:BUN2009/234:63 14 BUN 32 Bidrag till fristående förskola i form av tilläggsbelopp Barn- och utbildningsnämnden beslutar att avslå föräldrakooperativet Tofflans ansökan om bidrag i form av tilläggsbelopp för år Barn- och utbildningsnämnden delegerar rätt att underteckna beslutet till skoldirektör Peter Molin. Barn- och utbildningsnämnden beslutade den 27 januari 2010 att avslå ansökan om tilläggsbelopp. Beslutet överklagades och förvaltningsrätten har i dom den 9 december 2010 återförvisat ärendet till barn- och utbildningsnämnden för förnyad handläggning. Tofflan föräldrakooperativ har inkommit med ett nytt underlag för barns särskilda behov vid förskolan. Av underlaget framgår att det aktuella barnet har en assistent 35 timmar per vecka. Assistenten har tillsammans med barnet haft regelbunden kontakt med habiliteringen, sjukgymnast och talpedagog. De har även deltagit i teckengrupp för barn med liknande behov samt tränat motorik i bassäng. Förskolan Tofflans mål är att barnet på egen hand ska lära sig kommunicera och fungera socialt tillsammans med de andra barnen. Förskolans uppdrag är att bedriva omsorg och pedagogisk verksamhet för alla barn. Barn- och utbildningsnämnden anser att förskolan Tofflan kan nå målen för det aktuella barnet inom ramen för detta uppdrag. Besök och kontakter med till exempel habiliteringen och sjukgymnast faller inte inom förskolans uppdrag. Barn- och utbildningsnämnden anser att kostnaden för det aktuella barnets assistent på förskolan ryms inom grundbeloppet för år Det aktuella underlaget visar inte att förskolan Tofflan har vidtagit sådana extraordinära åtgärder som beskrivs i prop. 2008/09:171 s. 42. Barn- och utbildningsnämnden bedömer att det inte finns skäl att bevilja ansökan om bidrag i form av tilläggsbelopp för år 2010.

15 Dnr: 15 BUN 33 Strategisk plan och budget Barn- och utbildningsnämnden godkänner informationen. Elisabeth Österdahl redogör för budgetarbetet och tidsplan. Driftbudget och investeringsbudget kommer att diskuteras på arbetsutskottet den 22 och 25 mars 2011 och sedan tas till barn- och utbildningsnämnd den 13 april.

16 Dnr: 16 BUN 34 Anmälningsärenden Anmälningsärenden och delegationsärenden enligt särskild lista.

17 Dnr: BUN 2011/44 och BUN 2011/45 17 BUN 35 Övriga ärenden Ansökningar från PPS AB om godkännande som huvudman för fristående förskola, grundskola och fritidshem i Gotlands kommun. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att hantera ärendet den 13 april 2011 utan att ta upp det på arbetsutskott. PPS AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman för en fristående grundskola. Företaget har även ansökt om godkännande som huvudman för fristående förskoleklass, grundskola och fritidshem. Båda ansökningarna gäller start från och med läsåret 2012/13. Skolinspektionen ger region Gotland tillfälle att yttra sig över ansökan och svaret ska vara Skolinspektionen tillhanda senast den 29 april 2011.

18 Dnr: 18 BUN 35 Övriga ärenden Lärarlegitimation Barn- och utbildningsnämnden godkänner informationen. Peter Molin och Meit Fohlin var den 15 mars 2011 i Stockholm för att få Skolverkets information för huvudmän om lärarlegitimation. Peter Molin redogör för den informationen. Det är många frågor som ännu inte är utredda. Bland annat ska en behörighetsförordning komma. Förvaltningen återkommer med mer information.

Ärenden: REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Ärenden: REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott REGION GOTLAND Register till barn- och utbildningsnämndens s protokoll vid sammanträde den 11 mars 2011 Ärenden: BUN au 23 BUN au 24 BUN au 25 BUN au 26 BUN au 27 BUN au 28 BUN au 29 BUN au 30 Skolskjutsupphandling

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 9 mars 2011

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 9 mars 2011 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämnden Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 9 mars 2011 Ärenden: BUN BUN 22 BUN 23 BUN 24 BUN 25 Val av ytterligare ersättare till

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 19 januari 2011

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 19 januari 2011 Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 19 januari 2011 Ärenden: BUN 1 BUN 2 BUN 3 BUN 4 BUN 5 BUN 6 Presentation av barn- och utbildningsnämnden och tjänstemän, introduktion

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 Ärenden: BUN au 27 Månadsrapport februari

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott protokoll vid sammanträde den 12 november 2010

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott protokoll vid sammanträde den 12 november 2010 Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 12 november 2010 Ärenden: BUN au 102 Internbudget 2011 driftbudget BUN au 103 Ansökan om tillfällig utökning av förskoleplats vid

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn och utbildningsnämnden Protokoll Barn och utbildningsnämndens arbetsutskott Onsdagen den 10 mars 2010 Ärenden: Au 25 Au 26 Au 27 Au 28 Au 29 Internkontrollplan Interkommunal ersättning Bidrag till

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 22 februari 2012

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 22 februari 2012 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämnden Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 22 februari 2012 Ärenden: BUN 1 Förändrad grundskoleorganisation och besparing - Medborgarförslag

Läs mer

Ärenden: Barn- och utbildningsnämndens. Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 24 november 2010

Ärenden: Barn- och utbildningsnämndens. Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 24 november 2010 Barn- och utbildningsnämndens Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 24 november 2010 Ärenden: BUN 134 Internbudget 2011 driftbudget BUN 135 Lokaler för förskola från

Läs mer

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden BUN Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden Torsdagen den 26 november 2009 Ärenden: 97 Internbudget 2010 98 Överföring av resurser från Barn- och utbildningsnämnden i samband med bildande av En samlad

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 3 oktober 2012

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 3 oktober 2012 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämnden Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 3 oktober 2012 Ärenden: BUN 74 Delårsrapport 2 BUN 75 BUN 76 BUN 77 BUN 78 BUN 79 BUN

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 21 mars 2012

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 21 mars 2012 1 REGION GOTLAND Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 21 mars 2012 Ärenden: BUN 11 BUN 12 BUN 13 BUN 14 BUN 15 BUN 16 BUN 17 BUN 18 BUN 19 BUN 20 BUN 21 BUN 22 BUN

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 4 april 2012

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 4 april 2012 1 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämnden Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 4 april 2012 Ärenden: BUN 24 Strategisk plan och budget 2013-2015 BUN 25 Särskolans

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 21 och 23 mars 2012

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 21 och 23 mars 2012 1 REGION GOTLAND arbetsutskott Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 21 och 23 mars 2012 Ärenden: BUN au 22 Övriga ärenden -Regionalt stöd -Digilär -Nationella

Läs mer

Ärenden: REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Ärenden: REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott REGION GOTLAND Register till barn- och utbildningsnämndens s protokoll vid sammanträde den 9 februari 2011 Ärenden: BUN au 8 Årsredovisning BUN au 9 Bidrag till fristående förskola i form av tilläggsbelopp

Läs mer

Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN. Tisdagen den 31 mars Ärenden: BUN 34 Budget 2010 och flerårsplan BUN 35 Förskola 2010 BUN 36

Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN. Tisdagen den 31 mars Ärenden: BUN 34 Budget 2010 och flerårsplan BUN 35 Förskola 2010 BUN 36 BUN Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tisdagen den 31 mars 2009 Ärenden: BUN 34 Budget 2010 och flerårsplan 2010-2014 BUN 35 Förskola 2010 BUN 36 BUN 37 BUN 38 BUN 39 Införande av gymnasie- och vuxenutbildningsnämnd

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Boken kl. 15:00-17:55 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande Mikael Malm (S), 2:e vice ordförande kl. 15.20-17.55 Övriga deltagande

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) Plats och tid Björkö skola/förskola, Björkö, klockan 16.15 18.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35 1 (10) Plats och tid Silen, 16.00 17.55 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson (S) Lena

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott fredagen den 13 november 2009 Ärenden: Au 79 Internbudget 2010 Au 80 Au 81 Au 82 Överföring av resurser från Barn- och utbildningsnämnden i samband

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 27 april 2011

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 27 april 2011 REGION GOTLAND Register till barn- och utbildningsnämndens s protokoll vid sammanträde den 27 april 2011 Ärenden: au 44 Rapport från uppföljning Plan för intern kontroll 2010 au 45 Delårsrapport 1/2011

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 22 och 25 mars 2011

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 22 och 25 mars 2011 REGION GOTLAND Register till barn- och utbildningsnämndens s protokoll vid sammanträde den 22 och 25 mars 2011 Ärenden: au 33 Delårsrapport 1/2011 au 34 Jämställdhetsarbete på förvaltningen au 35 Barnomsorg

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (13)

Barn- och Utbildningsnämnden (13) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-05-26 1 (13) Tid och plats Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndagen den 26 maj 2008 klockan 16.00 17.30, Tingshuset Leif Karlsson (c) Ingridh Anderén

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott onsdagen den 6 augusti 2008 Ärenden: Au 48. Ordnings- och uppförandeomdömen Au 49. Remiss, Betänkandet Framtidsvägen en reformerad gymnasieskola

Läs mer

Ärenden: Barn- och utbildningsnämnden. Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 17 december 2010

Ärenden: Barn- och utbildningsnämnden. Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 17 december 2010 Barn- och utbildningsnämnden Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 17 december 2010 Ärenden: BUN 145 Start av förskoleverksamhet i Garda skola BUN 146 Mottagande av

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2009-06-05 1(8) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08:30 10:45 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15

Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15 fe? Malung-Sälens kommun ft Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 24 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 25 Delgivningar 2018/4005 5 26 Statusrapport 2018/4006 6 27 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida A5 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida A5 1(10) 2012-05-23 A5 1(10) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 12.20. Beslutande Anna-Karin Dahl, M, ordförande Ingegerd Bergwall, M ersättare för Karin Ekblom, M Ann-Christin Alexius,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-08-05 122 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-11:00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Ulf Westlund (S) deltar

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämnden Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott fredagen den 15 januari 2010 Ärenden: Au 1 Val av ny ledamot till Barn- och utbildningens arbetsutskott Au 2 Au 3 Nämndarbetet

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

() Justerande.. Lene Hollner Just2

() Justerande.. Lene Hollner Just2 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid Centalen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Justering plats och tid Lene

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63Aktuell betygsstatistik... 77 64 Ekonomisk månadsrapport... 78 65 Aktuell barnomsorgskö... 79 66 Budget 2012... 80 67 Organisation av lokala styrelser inom barn- och utbildningsnämnden...

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 19 oktober 2011

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 19 oktober 2011 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämnden Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 19 oktober 2011 Ärenden: BUN 91 Ansökan av utökning av fristående förskola BUN 92 Ansökningar

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott onsdagen den 3 juni 2009 Ärenden: Au 40 Finansiering av överföring av resultat Au 41 Strategisk plan och budget 2010-2012 Au 42 Au 43 Skolorganisationen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll 63 Godkännande av ärendelista... 84 64 Delgivningar... 85 65 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 86 66 Månadsuppföljning per 30 september 2017... 87 67 Skolinspektionens

Läs mer

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden ID Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-10-23 1 (7) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2016-04-11 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-04-11 kl. 13:00-15:45 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 13 juni 2012

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 13 juni 2012 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 13 juni 2012 Ärenden: BUN 48 BUN 49 BUN 50 BUN 51 BUN

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 16.30-19.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-19 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-19 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-19 1(7) Plats och tid Hälsö skola, Öckerö, klockan 16.00 19.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare

Läs mer

arbetsutskott 2013-06-04 59 2

arbetsutskott 2013-06-04 59 2 Sammanträdesdatum: Sida: 2013-06-04 1 (12) arbetsutskott Plats och tid Snickaren, Kommunalkontoret, Skillingaryd 4 juni 2013 klockan 13.00 17.30 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD)

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-12.00, 13.00-15.20 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2016-10-24 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Anne-Marie Johansson

Läs mer

Motivskrivning inför beslut Alléskolan/Humlegårdsskolan

Motivskrivning inför beslut Alléskolan/Humlegårdsskolan Handläggare Bisse Carlsson FoG Telefon +46 (0)498 26 33 96 E-post bisse.carlsson@gotland.se Datum 2011-10-29 Tjänsteskrivning Expediering till:bun Motivskrivning inför beslut Alléskolan/Humlegårdsskolan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11)

Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11) Tid och plats Måndagen den 7 december 2009 klockan 15.00 16.40, Hällsnäs konferens, Mölnlycke Ajournering kl.15.50-16.10 Beslutande Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 Beslutande Madli-Ann Pohla (m) Carl-Göran Svensson (c) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Göran Nydahl,

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Kommunhuset kl. 15:00-18:00 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande Mikael Malm (S), 2:e vice ordförande Yvonne Långström (PF),

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 21 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 22 Delgivningar 2018/4005 5 23 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018 6-7 24 Budget 2019 2017/4098

Läs mer

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN onsdagen den 12 maj 2010

Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN onsdagen den 12 maj 2010 Protokoll, Barn- och utbildningsnämnden BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN onsdagen den 12 maj 2010 Ärenden: BUN 57 BUN 58 BUN 59 Tema: Kairos future Framtidens skolledare, Gotland som framgångsrik skolkommun

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2012-02-29 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 29 februari kl. 9.00 12.15 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-11-17 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-10:00 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-11:45 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 11 maj 2011

Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 11 maj 2011 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämnden Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 11 maj 2011 Ärenden: BUN 48 Rapport från uppföljning Plan för intern kontroll 2010

Läs mer

Barn- och utbildningschef Kaj Kaufeldt Förvaltningssekreterare Anita Carlsson Ekonomichef Anders Johansson.... Anita Carlsson....

Barn- och utbildningschef Kaj Kaufeldt Förvaltningssekreterare Anita Carlsson Ekonomichef Anders Johansson.... Anita Carlsson.... 98 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum, Haganäset, kl 17.30 18.30, därefter utdelning av gratifikationer till 20.30 Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2009-11-20 1(7) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 09 00 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2015-12-01 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 1 december 2015 klockan 14.00 18.00 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:00, rast klockan 14:50-15:10 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Urban Jernberg S Ann-Sofi Tureson KD

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 18.45-20.30 Almliden, Bjuv Beslutande ledamöter Kjell-Åke Johnsson, ordförande Annika B Andersson (S)

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 2017-02-13 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-02-22 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-02-22 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 13 Besök från Bränninge rektorsområde... 17 14 Ekonomisk månadsrapport... 18 15 Bokslut 2010... 19 16 Budgetförutsättningar för barn- och utbildningsnämnden verksamhetsåren 2012-2014...

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Rapport. Förskoleplatser lång- och kortsiktigt arbete med planering av förskolans verksamhet

Rapport. Förskoleplatser lång- och kortsiktigt arbete med planering av förskolans verksamhet Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-10-01 Protokoll Au 82 Rapport. Förskoleplatser lång- och kortsiktigt arbete med planering av förskolans verksamhet BUN 2014/127 -(Barn- och utbildningsnämndens

Läs mer

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S 2012-10-23 1(11) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjöv. 4. Hörby kl. 13.00 16.30 Ajournering kl. 14.57 15.02 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande 225-230 Per-Erik Andersson,

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 09.30 11.40 Beslutande ledamöter: Sven Holmqvist (S), ordförande Tord Larsson (S), v ordf Johan Agetoft (S) Anna-Karin Jonsson Kvist (S)

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-22 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 12.00 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Anders Hansson (c), ers f Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer