Datum: 11 oktober Häradsgården Vagnhärad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum: 11 oktober Häradsgården Vagnhärad"

Transkript

1 PROTOKOLL Sammanträde med Vård- och omsorgsnämnden och Individ- och familjeutskottet i Trosa kommun samt landstingets Södra samverksansberedning Datum: 11 oktober 2007 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Häradsgården Vagnhärad Vård- och omsorgsnämnden Monica Jeal Söderberg (fp) ordf Individ- och familjeutskottet Ann Mogren (m), ordf Södra samverkansberedningen Ingrid Nyhlén Brege (m) ordf Leif Thor (m) Catrin Cedvén (fp) t.o.m. 3 Kerstin Landin (mp) t.o.m. 3 Leif Lindström (s) Mona Ström (v) t.o.m. 3 Gösta Johansson (c) Magdalena Fors (kd) Christina Södling (s) vice ordf Inger Jonasson Sjödin (s) Caisa Sävheden Larsson (s) Ej anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Birgitta Danielsson (s) Elin Insulander (s) 1:e vice ordf Lena Stengaard Jeanette Sander, vård- och omsorgschef Georg Hammartjärn, socialchef Helena Gustavsson, MAS Inger Eklind, närvårdskoordinator Ann-Sofie Karlsson, primärvårdschef Jörgen Torstensson, chef tandvårdsenheten Stefan Bernhardsson, Öppenvårdsteam III Peter Moore, BUP Anki Södergran, enhetschef Anna Gezelius, enhetschef Marita Anderzon, LSS-handläggare Landstinget Sörmland Repslagaregatan Nyköping Fax Tfn E-post landstinget.sormland@dll.se SID 1(7)

2 1 Inledning Ordförande Ingrid Nyhlén Brege, Södra samverkansberedningen och ordförande Monica Jeal Söderberg, Vård- och omsorgsnämnden hälsade välkommen till Vagnhärad. Monica Jeal Söderberg, utsågs att tillsammans med Ingrid Nyhlén Brege justera dagens protokoll. Efter justering kommer protokollet att pub- på landstingets hemsida under liceras adress Utskickat förslag till dagordning godkändes. En presentationsrunda föreslogs där ledamöterna kort presenterade sig. På bordet: Liv och Hälsa ung, Trosa-profilen Fokusrapport Ungdomsmottagning Landstingets policy för familjecentral Tidigare beslut kring familjecentral i Trosa 2 Närvård - primärvård H ur ser det ut på vårdcentralen? Primärvårdschef Ann-Sofie Karlsson inledde med att berätta att situa- på vårdcentralen, är halvbra just tionen nu. OH-bilder visade följande: Ohälsotalet minskar betydligt näst bäst i länet Tillgänglighet arbetas mycket med efterfrågan är stor hela tiden tillgängligheten är hög i Trosa inga eftersläpningar på väntelista till läkare. TeleQ telefonrösten kan uppfattas som opersonlig och önskan om ett bättre kundorienterat perspektiv framfördes (gemensamt för hela länet). Distriktsläkarsituationen klarar situationen med hjälp av hyr- läkare för att hålla kontinuiteten. Annonsering pågår efter distriktsläkare samt utbildningsläkare för att fylla upp de 2,25 tjänst som är vakanta. En ny distriktsläkare är rekryterad på halvtid fr.o.m. årsskiftet. SID 2(7)

3 Distriktssköterskesituationen varit kämpigt i år sjukskrivningar samt personal som slutat. Aktiv rekrytering har genomförts vilket har resulterat i att det inte finns några vakanser. Rehabverksamhet avtal med kommunen. Stimulansmedel till droppsyster (som kommer att utgå från Manteln på Nyköpings lasarett) ännu inte tillsatt en rekryteringsfråga. Geriatrisk kompetens i primärvården Geriatrisk kompetens i primärvården efterfrågades av kommunen för stöd och handledning. Kompetensen finns idag på geriatriska kliniken på Nyköpings lasarett dit sjukvårdspersonal vid behov kan vända sig. Inger Eklind informerade om att i Katrineholm har kommunen och landstinget gemensamt tagit fram en utbildningsplan för utbildning av primärvårdspersonal i geriatriska sjukdomar. Utbildningsplanen bifogas protokollet. För stimulansmedel pågår förberedelser för att skapa ett gemensamt team bestående av kommunens demenssjuksköterska, distriktssköterska och arbetsterapeut som ska betjäna både Trosa och Gnesta. Diskussioner pågår, där geriatriker från Nyköpings lasarett ingår, om att ta fram ett gemensamt program för demensvård. Sammanhållen hemvård Trosa kommun har framfört önskemål om att överföra hela hemvården till kommunen. Former har tagits fram för detta genom erfarenheter från rehabsamverkan. Styrgruppen, bestående av politisk representation från samtliga länets kommuner och landstinget, har för avsikt att ha ett länsgemensamt ramavtal för sammanhållen hemvård klart till årsskiftet, varpå den politiska processen kan påbörjas i respektive kommun. Läkemedelsgenomgångar Läkemedelsgenomgångar i särskilda boendeformer och eget boende har genomförts, men inte utifrån den nya modellen. Inför 2008 kommer representant från läkemedelskommittén till Trosa för utbildning av modellen. Vid rekrytering av ny distriktsläkare kommer ansvaret för genomgångarna att ingå i dennes uppdrag. SID 3(7)

4 Uppsökande verksamhet Metod för uppsökande verksamhet för äldre i Trosa finns, men i dagsläget har det inte högsta prioritet. Med stöd från Socialstyrelsen är det bara att ta upp verksamheten igen när läge uppstår. Utifrån en öppen undersökning har Trosa minst antal fallskador jämfört med övriga kommuner i länet. Utskrivningsklara patienter Trosa kommun har inget problem med att klara av att ta hem sina utskrivningsklara patienter inom 5 dagar. Missbruk och beroendevård Georg Hammertjärn efterfrågade utvecklad samverkan inom missbruksoch beroendevården. Frågan har diskuterats i den befintliga samverkansgruppen för missbruk där representation finns från kommun, primärvård och psykiatri. Under hösten kommer vårdprogrammet för missbruk och beroendevård att revideras. I detta arbete finns goda förutsättningar för förtydligande av landstinget resp kommunens ansvar och roll. Länets kommuner har genom styrgruppen för närvård i Sörmland ombetts att gemensamt utse en person som kan leda detta arbete. 3 Samverkansområden Stefan Bernhardsson, enhetschef öppenvårdsteam II föredrog att vid dagens sammanträde fokusera på en ny patientgrupp patienter med ADHD vars svenska benämning är hyperaktivitetssyndrom med uppmärksamhetsstörning, vilket medförde att informationen om modellen VITS uteblev. OH-bilder från informationen bifogas protokollet. Peter Moore, psykolog på BUP hade inbjudits för att informera om VITS d.v.s. Vardagsnära Insatser i Tydlig Samverkan, som är en samverkansform mellan landsting och kommun runt familjer med barn med kognitiva svårigheter, framför allt ADHD. Diagnosen ADHD har funnits en längre tid men har blivit alltmer aktuell de senaste åren. BUP tog över ansvaret för utredning, diagnossättande, behandling och uppföljning från NPC (Neuropsykiatriskt Centrum) vid nyåret SID 4(7)

5 2006. Det fanns då en kö till utredningar på ca 100 patienter. Väntetiden var lång. Kön är nu borta och väntetiden för utredning är kort. Ett politiskt beslut finns för att överföra även patienter med Aspergers syndrom från NPC till BUP. Diskussioner bland tjänstemännen om hur övertagandet ska ske pågår. Upptäckten av ADHD görs oftast i skolan och aktualiseras hos skolhälsovården. Skolhälsovården i Trosa samverkar med BUP, socialförvaltingen och LSS-handläggare i VITS-gruppen för att finna de för barnet, familjen och skolan bästa lösningarna. Stödet till VITS är starkt uttalat i Trosa kommun. Stefan Bernhardsson och Peter Moore tackades för en givande information. Familjecentral Landstingets ambition är att samtliga kommuner i länet ska ha en familjecentral och en policy för vad en familjecentral ska innehålla togs fram Trosa är en av länets kommuner som inte har någon familjecentral varför ärendet finns på dagordningen vid dagens sammanträde. Kommunen och landstinget har varit positiva till diskussioner i frågan varför en gemensam förstudie gjordes för att titta på förutsättningarna. Resultatet visade att behov finns av en familjecentral och att den förslagsvis skulle kunna ligga i Vagnhärad. Förstudien delades ut vid dagens sammanträde. Varken kommunen eller landstinget har tagit något politiskt beslut kring familjecentral i Trosa. Inför dagens sammanträde hade frågan aktualiserats och det framkom vid diskussionen att Trosa kommun lägger planerna på en familjecentral på framtiden med tanke på att i dagsläget mer satsa på VITS. Ungdomsmottagning Ramavtalet för ungdomsmottagningarna i länet är nu klart. I Trosa ansvarar skolhälsovården för kuratorsresursen och landstinget för barnmorska. Årskurs 8-9 är de mest frekventa besökarna. För att kunna ta emot åringar behövs ytterligare barnmorskeresurs vilket är på gång. SID 5(7)

6 4 Uppsökande tandvård och förebyggande tandvård för barn och ungdomar i förskola och skola Uppsökande tandvård Jörgen Torstensson, chef på tandvårdenheten i landstinget, har det övergripande ansvaret för tandvården och ansvarar för att landstingets pengar används på rätt sätt. Helena Gustavsson, MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska) i Trosa kommun medverkade utifrån sin roll som kontakt mellan landstinget och kommunen i arbetet med uppsökande tandvård. Tandvårdsenheten är en resurs i tandvårdsfrågor ur ett länsperspektiv har administration och bedömningshandläggning av det reformerade tandvårdsstödet har administration av barn- och ungdomstandvård Till protokollet bifogas OH-bilder som visar landstingets tandvårdsstöd målgruppen för uppsökande tandvårdsstöd, vilka som har rätt att utfärda intyg uppsökande verksamhet munhälsobedömning och syftet med munhälsobedömning munhälsobedömningar i Sörmland 2006 statistik över antalet berättigade munvårdsutbildning nödvändig tandvård Landstingets broschyr om Munhälsa & tandvård för vissa äldre och funktionshindrade delades ut. Förebyggande tandvård för barn och ungdomar i förskola och skola Valfrihet råder för den individuella tandvården till privat eller folktandvård. Kollektiva förebyggande/hälsofrämjande insatser utförs av folktandvården. Till protokollet bifogas OH-bilder som beskriver Förebyggande förskolan Förebyggande skolor Andel barn och ungdomar i respektive åldersgrupp vars sjukdomsrisk bedömdes som hög Andel undersökta med nytillkomna kariesskadade tänder och mellanrumsytor SID 6(7)

7

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Tandvårdsenheten Landstingets resurs i tandvårdsfrågor ur ett länsperspektiv Administration och bedömningshandläggning av det reformerade tandvårdsstödet Administration av barn- och ungdomstandvård Landstingets

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 15 maj 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Landstingskansliet, Nyköping Ingrid Nyhlén Brege

Läs mer

HANDLÄGGARE DATUM DIARIENR Göran Gustavsson HN-HOS Vårdcentralen, Flen. Göran Gustavsson, sekreterare. Sammanträdet öppnas

HANDLÄGGARE DATUM DIARIENR Göran Gustavsson HN-HOS Vårdcentralen, Flen. Göran Gustavsson, sekreterare. Sammanträdet öppnas PROTOKOLL Gemensamt sammanträde mellan Västra samverkansberedning och presidierna i Flens socialnämnd och barn- och utbildningsnämnd Datum: 2007-08-30 Plats: Ledamöter: Vårdcentralen, Flen Karin Wahlgren

Läs mer

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Landstingsstyrelsens Västra samverkans PROTOKOLL. 12 oktober 2010. Datum: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Landstingsstyrelsens Västra samverkans PROTOKOLL. 12 oktober 2010. Datum: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm LS-LED10-009 sammanträde med s Västra samverkans beredning Datum: Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: 12 oktober 2010 Kullbergska sjukhuset, Katrineholm Kjell Rosén (MP), ordförande

Läs mer

Åsa Folkhögskola, Sköldinge

Åsa Folkhögskola, Sköldinge Hälso- och sjukvårdsnämnden DATUM DIARIENR 2007-12-06 HN-HOS07-004 PROTOKOLL Gemensamt sammanträde mellan västra samverkansberedningen och berörda presidier i Flens, Katrineholms och Vingåkers kommuner

Läs mer

56 Avrapportering från Södra samverkansberedningen av arbetet med familjecentraler och ungdomsmottagningar

56 Avrapportering från Södra samverkansberedningen av arbetet med familjecentraler och ungdomsmottagningar Hälso- och sjukvårdsnämnden PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2006-12-14 HN-HOS06-255 56 Avrapportering från Södra samverkansberedningen av arbetet med familjecentraler och ungdomsmottagningar Beslut Hälso- och

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Hälso- och sjukvårdsnämnden BILAGA PsB 11/08 DATUM DIARIENR Göran Gustavsson 2008-02-15 HN-HOS08-021 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Inledning Psykiatriberedningen är ett beredande

Läs mer

39 Handledarstipendier Landstingsstyrelsens beslut. 1. Till handledarstipendiater 2007 utses:

39 Handledarstipendier Landstingsstyrelsens beslut. 1. Till handledarstipendiater 2007 utses: Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2007-03-12 LS-LED06-418 39 Handledarstipendier 2007 Landstingsstyrelsens beslut 1. Till handledarstipendiater 2007 utses: - Överläkare Karl-Ivar Pettersson,

Läs mer

PROTOKOLL LKD Motionssvar. "En landstingspolicy för användandet av bemanningsföretag" Bakgrund

PROTOKOLL LKD Motionssvar. En landstingspolicy för användandet av bemanningsföretag Bakgrund PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2002-10-29 LKD 01602 83 Motionssvar. "En landstingspolicy för användandet av bemanningsföretag" (Lf) Bakgrund Gustaf Wachtmeister och Benny Gezelius (m) har lämnat in en motion

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning PROTOKOLL DATUM 2008-09-29 DIARIENR HN-HOS08-005 Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 29 september 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande:

Läs mer

Yvonne Norling (s) yttrar sig. Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifalles.

Yvonne Norling (s) yttrar sig. Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifalles. PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2005-06-07 LKD04342 38 Motionssvar Gemensam nämnd för att bedriva psykiatrisk vård mellan kommun och landsting Landstingsstyrelsens förslag enligt beslut 2005-05-17 54 (se bilagda

Läs mer

Landstinget Sörmlands Västra samverkansberedning. Kullbergska sjukhuset, Katrineholm. Göran Gustavsson, sekreterare. Sammanträdet öppnas.

Landstinget Sörmlands Västra samverkansberedning. Kullbergska sjukhuset, Katrineholm. Göran Gustavsson, sekreterare. Sammanträdet öppnas. PROTOKOLL Landstinget Sörmlands Västra samverkansberedning Datum: 2007-04-25 Plats: Ledamöter: Sekreterare: Medverkande: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm Karin Wahlgren (m), ordförande Sven Eric Huss

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-04-14 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats 5 februari 2015 kl 10.00-16.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Maria Stenberg, ordf 5-15 Agneta Granström (MP) ande Socialberedningen Helena Öhlund

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

Samverkan inom kost och nutrition är inte aktuellt, var och en av kommunerna genomför sina projekt och Länssjukhuset har sitt projekt.

Samverkan inom kost och nutrition är inte aktuellt, var och en av kommunerna genomför sina projekt och Länssjukhuset har sitt projekt. Samverkan mellan landstinget och kommunerna i länet angående Socialstyrelsens stimulansmedel för 2007 när det gäller vården av äldre, 2007-08-24 Ledningen för Landstingets Primärvård bjöd in representanter

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2010-02-23 LS-LED09-777 38 Investering i anläggning för destruktion av lustgas Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen ger landstingsdirektören i

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Humanistiska nämnden

Sammanträdesprotokoll Humanistiska nämnden Plats och tid Häradsgården, Vagnhärad kl. 17.00-19.00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Helena Koch (M), ordförande Bengt-Eric Sandström (FP), 1:e vice ordförande Elin Insulander Hjelm (S),

Läs mer

Överenskommelse mellan SLL och kommunerna i Stockholms län angående uppsökande verksamhet för vissa äldre och funktionshindrade, Dnr 2068/2011

Överenskommelse mellan SLL och kommunerna i Stockholms län angående uppsökande verksamhet för vissa äldre och funktionshindrade, Dnr 2068/2011 SOCIALFÖRVALTNINGEN OCH ÄLDREFÖRVALTNINGEN Handläggare: Pia Ehnhage Telefon: 08 508 25 911 Till Socialnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2011-11-01 DNR 1.6-0641/2011 Överenskommelse mellan SLL och kommunerna

Läs mer

PM 2012: RV (Dnr /2011)

PM 2012: RV (Dnr /2011) PM 2012: RV (Dnr 327-2068/2011) Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och kommunerna i Stockholms län angående uppsökande verksamhet för vissa äldre och funktionshindrade Rekommendation från

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Dag Måndagen den 14 mars 2016 Tid Kl. 9:00-12:00 Plats Vansbrorummet, Medborgarhuset Närvarande Torsten Larsson kd Kommunstyrelsen

Läs mer

Primärvårdsnämnden Halmstad 34-46. Tid: Tisdagen den 13 juni 2006, kl. 14:00 16:15 Plats: Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1, Halmstad.

Primärvårdsnämnden Halmstad 34-46. Tid: Tisdagen den 13 juni 2006, kl. 14:00 16:15 Plats: Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1, Halmstad. Protokoll Sammanträdesdatum 2006-06-13 Primärvårdsnämnden Halmstad 34-46 Tid: Tisdagen den 13 juni 2006, kl. 14:00 16:15 Plats: Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1, Halmstad Ledamöter Stefan Bengtsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (8) Helena Hultman-Karlsson (C) för vakant

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (8) Helena Hultman-Karlsson (C) för vakant Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-09-28 1(8) Tid och plats onsdagen den 28 september 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Munvård för äldre och funktionshindrade gemensamt ansvar för kommuner och landsting

Munvård för äldre och funktionshindrade gemensamt ansvar för kommuner och landsting Cirkulärnr: 07:39 Diarienr: 07/2235 Handläggare: Håkan Vestergren Avdelning: Avd för vård och omsorg Sektion/Enhet: Hälsa och jämställdhet Datum: 2007-09-03 Mottagare: Kommunernas socialnämnder/äldreomsorgsnämnder

Läs mer

PROTOKOLL Landstingets pensionärsråd Ledningsstaben 2012-11-21 24-32 1(5) Maud Jonsson kl 09.00-12.00

PROTOKOLL Landstingets pensionärsråd Ledningsstaben 2012-11-21 24-32 1(5) Maud Jonsson kl 09.00-12.00 PROTOKOLL Landstingets pensionärsråd 2012-11-21 24-32 1(5) Maud Jonsson kl 09.00-12.00 Sammanträdesplats Landstingshuset, S:t Larsgatan 49 B i Linköping. Lokal: Sessionssalen Närvarande Ledamöter Viktoria

Läs mer

Primärvårdsnämnden Laholm

Primärvårdsnämnden Laholm Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-03 Primärvårdsnämnden Laholm 25 35 Tid: Fredagen den 3 juni 2005 kl. 09:00-12:00 Plats: Konferensrummet, Rehabverksamheten, Vårdcentral Centrum Ledamöter Erling Cronqvist

Läs mer

Torshälla stads förvaltning

Torshälla stads förvaltning Hälso- och sjukvårdsnämnden DATUM DIARIENR 2008-04-08 HN-HOS08-003 PROTOKOLL Sammanträde med norra samverkansberedningen och presidiet för Torshälla stads nämnd den 8 april 2008 Datum: 2008-04-08 Plats:

Läs mer

Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård

Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och Datum: 2016-10-21 kl. 09:00-15:00 Plats: Ledamöter: Åbrogården, Vingåker Landstinget Jacob Sandgren (S) ordförande Lena Zeller (S) Inga-Lill

Läs mer

MAS riktlinje Munhälsa och tandvård

MAS riktlinje Munhälsa och tandvård MAS riktlinje Munhälsa och tandvård 1 Bakgrund Landstingen har genom det lagstadgade tandvårdsstödet ansvar att organisera och finansiera viss tandvård till äldre och personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

Uppsökande verksamhet, nödvändig tandvård för vissa äldre och funktionshindrade

Uppsökande verksamhet, nödvändig tandvård för vissa äldre och funktionshindrade 1 (10) Avdelningen för särskilda vårdfrågor Tandvårdsenheten Uppsökande verksamhet, nödvändig tandvård för vissa äldre och funktionshindrade Anvisningar för kommunens personal mars 2009 2 (10) Innehåll

Läs mer

Rapporter till kommunfullmäktige

Rapporter till kommunfullmäktige ORDFÖRANDEFÖRSLAG 18:1 Dnr KS/2018:214-101 2018-05-11 1/1 Rapporter till kommunfullmäktige 2018-05-28 Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att 1. lägga föreliggande rapporter till handlingarna.

Läs mer

Sammanträde Hälso- och sjukvårdsnämnden på SKL

Sammanträde Hälso- och sjukvårdsnämnden på SKL Hälso- och sjukvårdsnämnden DATUM DIARIENR 2007-05-21 HN-HOS07-001 PROTOKOLL Sammanträde Hälso- och sjukvårdsnämnden på SKL Datum: 2007-05-10 Plats: Sveriges kommuner och landsting, Stockholm Ledamöter:

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Kristoffer Bergström personalchef, Inbjuden verksamhetschef för vårdcentral Andersberg, 68

Protokoll Sammanträdesdatum Kristoffer Bergström personalchef, Inbjuden verksamhetschef för vårdcentral Andersberg, 68 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-10-04 Primärvårdsnämnden Halmstad 62-74 Tid: 2005-10-04 kl. 14:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Andersberg, Skolgången 2 Ledamöter Stefan Bengtsson (c) Agneta Karlsson (s)

Läs mer

MAS riktlinje. 1 Bakgrund VÄRMDÖ KOMMUN

MAS riktlinje. 1 Bakgrund VÄRMDÖ KOMMUN MAS riktlinjer för hälso- och 9ukvård Detta styrdokument beslutades av Finansierlngsnämnden för äldreomsorg 2011 09 07 63 Dnr 11 FNÄ/131 MAS riktlinje Munhälsa oc tandvård 1 Bakgrund Landstingen har genom

Läs mer

Voteringen utfaller med 35 ja-röster:

Voteringen utfaller med 35 ja-röster: PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2004-03-02 LKD 04126 7 Ändring i reglemente avseende hälso- och sjukvårdsnämndernas lokala utskott Landstingsstyrelsens förslag enligt beslut 2004-02-23 18 (se bilagda handlingar)

Läs mer

REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD I SÄRSKILT BOENDE OCH DAGLIG VERKSAMHET ENLIGT LSS. MUNHÄLSOVÅRD

REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD I SÄRSKILT BOENDE OCH DAGLIG VERKSAMHET ENLIGT LSS. MUNHÄLSOVÅRD Region Stockholm Innerstad Sida 1 (6) 2014-05-16 Sjuksköterskor REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD I SÄRSKILT BOENDE OCH DAGLIG VERKSAMHET ENLIGT LSS. Sida 2 (6) INNEHÅLLSFÖRTECKNING REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD

Läs mer

Verksamhets- berättelse 2007

Verksamhets- berättelse 2007 Verksamhets- berättelse 2007 Hälso- och sjukvårdsnämndens Utskott för privata vårdgivare Februari 2008 Verksamhetsberättelse Utskottet för privata vårdgivare Verksamhetsberättelse 2007 Utskottet för privata

Läs mer

MISSIV MISSBRUKSFÖREBYGGANDE ARBETE I OXELÖSUND. Hälso- och sjukvård. Nämnden för Hälso- och sjukvård

MISSIV MISSBRUKSFÖREBYGGANDE ARBETE I OXELÖSUND. Hälso- och sjukvård. Nämnden för Hälso- och sjukvård Hälso- och sjukvård DATUM Hans Tanghöj 2007-05-03 DIARIENR Nämnden för Hälso- och sjukvård MISSIV MISSBRUKSFÖREBYGGANDE ARBETE I OXELÖSUND Försäljningen av alkohol liksom den alkoholrelaterade dödligheten

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats 9 maj 2019 klockan 10.00 13.50 Regionhuset, Styrelserummet Närvarande Region Norrbotten: Kenneth Backgård (SJVP), ordf. Erika Sjöö (SJVP) Linda Frohm

Läs mer

2012-09-27 1(12) Sandra Raimundo, ekonom, ksk 106 Joakim Myrnäs, avdelningschef, 99-106 Britt Stålhandske, strategisk kvalitetsutvecklare 102

2012-09-27 1(12) Sandra Raimundo, ekonom, ksk 106 Joakim Myrnäs, avdelningschef, 99-106 Britt Stålhandske, strategisk kvalitetsutvecklare 102 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(12) Tiohundranämnden Plats och tid Norrtälje k ommunhus, Norrtäljesalen, kl 10.00-14.55 ande enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Tomas Sjöberg,

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar

Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar Minnesanteckningar POLSAM 2018-05-14 Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar Dag: Måndagen den 14 maj Tid: kl. 09.00 11.15 Plats: Vansbrorummet, Medborgarhuset Närvarande:

Läs mer

95 Fastställande av skattesats för Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

95 Fastställande av skattesats för Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. - PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2008-10-28 LS-LED08-581 95 Fastställande av skattesats för 2009 Ärendet behandlades. Landstingsfullmäktiges beslut Landstingsstyrelsens förslag bifölls. Yrkanden Jörgen Danielsson

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 16 januari 2014 Tid 13.00-15.00 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

Sammanträde med programberedningen för tandvård

Sammanträde med programberedningen för tandvård 1 (10) Kl. 16:00-17:00 25-32 Sammanträde med programberedningen för tandvård Karin Fälldin (C) Sargon Daoud (S) Plats Södertörnssalen, Landstingshuset Närvarande ledamöter Karin Fälldin (C) (ordförande)

Läs mer

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2015:3 Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-11 133 1 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR SAMVERKAN KRING SOCIALTJÄNST

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff,

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 36-44

Länspensionärsrådet (LPR) 36-44 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Huskvarna Vårdcentrum Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

Ansvarsfördelning kring uppsökande verksamhet och tandvårdsstöd för vissa äldre och personer med funktionsnedsättning

Ansvarsfördelning kring uppsökande verksamhet och tandvårdsstöd för vissa äldre och personer med funktionsnedsättning ViS - Vård i samverkan kommun - landsting Godkänt den: 2016-07-27 ig: Monica Jonsson Kommun(er): Länets samtliga Landstingsförvaltning(ar): Alla Fastställt av: Tjänstemannaberedning kommuner och landsting,

Läs mer

FÖRSLAG. H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Göran Gustavsson 2012-04-27 GNVO11-037

FÖRSLAG. H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Göran Gustavsson 2012-04-27 GNVO11-037 Gemensam nämnd för vård och omsorg och hjälpmedel FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Göran Gustavsson 2012-04-27 GNVO11-037 19 Utvärdering av den kommunaliserade hemsjukvården, redovisning

Läs mer

Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Kjell-Åke Halldén Sekreterare 26/37 Plats Sammanträdesrummet fyra och en halv trappa upp, Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande Jan Larsson, (v), Pajala Eva Bergström, (s), Luleå Henning Åhman, (s), Arvidsjaur Kenneth Nilsson, (s),

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Ej närvarande: Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Mari Lindahl, L Lena Persson, S Helena Stålhammar, C 7-12 Kjell Lindström, SPF Birgitta

Läs mer

Uppsökande verksamhet, nödvändig tandvård för vissa äldre och funktionshindrade

Uppsökande verksamhet, nödvändig tandvård för vissa äldre och funktionshindrade B 1 (10) Avdelningen för särskilda vårdfrågor Tandvårdsenheten Uppsökande verksamhet, nödvändig tandvård för vissa äldre och funktionshindrade Anvisningar för kommunens personal Uppdaterad januari 2014

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (6) Landstingets kansli 2014-10-20 Kansliavdelningen, Justerat 2014-11-03 SB 6/2014 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 20 oktober 2014 kl. 9-11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL LPR. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde. Tid: l kl Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL LPR. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde. Tid: l kl Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 9-16 201 s-os-if.. Sid 1 (6) Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde Tid: 2018-05-1l kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande Elin Noren

Läs mer

Syfte En god munhälsa betyder mycket för välbefinnandet. I samband med sjukdom och funktionshinder ökar risken för skador i munnen.

Syfte En god munhälsa betyder mycket för välbefinnandet. I samband med sjukdom och funktionshinder ökar risken för skador i munnen. 20130101 Uppsökande verksamhet och Nödvändig tandvård Bakgrund Ett ekonomiskt stöd för tandvård i samband med sjukdom och funktionshinder infördes den 1 januari 1999. Detta stöd administreras av landstinget.

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Minnesanteckning Färgelanda, 2016-09-21, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Irene Svenningsson(chef VC), Anne Lundström(chef rehab

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll från Politisk samverkansberedning Tid och plats Torsdagen den 4 september 2014 10.00-16.00, Sunderbyns Kurs- och konferens Landstinget Kent Ögren (S) Britt Westerlund (S) Dan Ankarholm, (NS)

Läs mer

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr 55-73

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr 55-73 Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 28 Paragrafer nr 55-73 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, 21 november 2016, kl13.30-15.00 Beslutande Leif Andersson, ordförande Roger Holmgren Börje Hermansson

Läs mer

Linneas tandvårdsbesök!

Linneas tandvårdsbesök! Linneas tandvårdsbesök! Ett förbättringsarbete inom Linnea-6 projektet RoseMarie Hansen Leg. Tandhygienist, sjukhustandvården Växjö Johanna Syrén Leg. Tandhygienist, folktandvården Tingsryd 1. Bakgrund

Läs mer

Etiskt förhållningssätt mellan landsting och kommun. Vi vill samverka för att människor ska få god vård- och omsorg på rätt vårdnivå.

Etiskt förhållningssätt mellan landsting och kommun. Vi vill samverka för att människor ska få god vård- och omsorg på rätt vårdnivå. Etiskt förhållningssätt mellan landsting och kommun Vi vill samverka för att människor ska få god vård- och omsorg på rätt vårdnivå. Vi ska ha respekt för varandras uppdrag! Vilket innebär vi har förtroende

Läs mer

Monica Wessman, Div. Vård och omsorg Eila Ulf, Anhörigstrateg. Paragrafer 40-53. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson

Monica Wessman, Div. Vård och omsorg Eila Ulf, Anhörigstrateg. Paragrafer 40-53. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson Plats och tid Stadshuset, Sal B Politiker och representanter Jacob Larsson (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Eva Kerstin Lundborg (mp), ers Margareta Svensson, Nyköpings Demensförening Marianne Ramlöv,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet. Nämnden för kultur, utbildning och

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet. Nämnden för kultur, utbildning och JFilu@sverksamhet DATUM 201 1-10-04 DIARIENR KN-KUS11-O01 sammanträde med friluftsverksamhet : Tid: Plats: 4 oktober 201 1 K1 09:OO-17:OO A-huset, Nyköping Ledamöter: Ersättare: Anmält förhinder: Ej anmält

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Linneas munhälsa. Anneli Schippert Leg. Tandhygienist, Folktandvården Tingsryd Ulrika Tegsved Leg. Tandhygienist, Folktandvården Alvesta

Linneas munhälsa. Anneli Schippert Leg. Tandhygienist, Folktandvården Tingsryd Ulrika Tegsved Leg. Tandhygienist, Folktandvården Alvesta Linneas munhälsa Anneli Schippert Leg. Tandhygienist, Folktandvården Tingsryd Ulrika Tegsved Leg. Tandhygienist, Folktandvården Alvesta Förbättringsarbete Linnea 5 1. Bakgrund Den 1 januari 1999 infördes

Läs mer

Leif Klingensjö. Sektionen för äldreomsorg och sjukvård

Leif Klingensjö. Sektionen för äldreomsorg och sjukvård Cirkulärnr: 1998:209 Diarienr: 1998/3172 Handläggare: Sektion/Enhet: Datum: 1998-12-21 Mottagare: Rubrik: Ersätter: 1998:165- Bilagor: Gabriella Kollander Fållby Leif Klingensjö Sektionen för Socialtjänst

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet Tid: , kl 10:00-15:05 Medicinklinikens konferensrum, Höglandssjukhuset Eksjö

Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet Tid: , kl 10:00-15:05 Medicinklinikens konferensrum, Höglandssjukhuset Eksjö PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Närvarande: Medicinklinikens konferensrum, Höglandssjukhuset Eksjö Beslutande: Helena Stålhammar (C), ordförande Kerstin Robertson (M) Mona-Lisa Hagström Svensson (S)

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Barn och unga Styrgruppsmöte Familjecentralen

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Barn och unga Styrgruppsmöte Familjecentralen Minnesanteckning Färgelanda, 2016-12-07, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Mötesdagar 2017: Fredag 3 mars Fredag 2 juni Fredag 29 september Fredag 1 december 8.00-9.00 Barn och unga Styrgruppsmöte

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (9) Landstingets kansli 2011-06-20 SB 3 /2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-06-27 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 20 juni 2011 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman Vård- och omsorgsnämnden 2014-05-05 1/8 Sammanträdestid: 2014-05-05, kl. 13.00 16.10 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Ann-Charlotte

Läs mer

Vikarierande bedömningstandläkare

Vikarierande bedömningstandläkare 2010-12-20 2/2010 Nationella riktlinjer Barn- och ungdomstandvård Vikarierande bedömningstandläkare Tandvårdens hemsida Informationsansvarig: Klas Lindström Tel. 010-103 70 84 e-post klas.lindstrom@lio.se

Läs mer

Sammanträdesrummet, administrationslokalerna, Hyltebruks vårdcentral. Lisbeth Larsson, SACO

Sammanträdesrummet, administrationslokalerna, Hyltebruks vårdcentral. Lisbeth Larsson, SACO LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HYLTE 38-47 Tid: 2003-06-24 kl. 13:30 16:20 Plats: Närvarande: Ledamöter Ersättare Personalföreträdare Tjänstemän Sammanträdesrummet, administrationslokalerna,

Läs mer

Hantverkargatan 45, Landstingshuset. Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande

Hantverkargatan 45, Landstingshuset. Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande 2015-02-03 1 (6) Sammanträde med Patientnämnden Dag: 2015-02-03 Tid: 14.30 16.30 Plats: Hantverkargatan 45, Landstingshuset Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Eleonor Eriksson (S) Vice ordf Pia Helleday

Läs mer

Socialnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Socialnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING Socialnämnden 2007-04-11 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 99 Delgivning av protokoll...2 100 Delegationsbeslut...3 101 Information från personliga ombud PO-teamet...4 102 Avvikelserapporter...5 103 Fastställande av

Läs mer

Tandvård med landstingsansvar

Tandvård med landstingsansvar Lednings- och verksamhetsstöd HANDLÄGGARE DATUM FLIK 24 Avgiftshandboken 2008-07-01 Tandvård med landstingsansvar Innehåll Allmänt sidan 2 Personkrets för det särskilda tandvårdsstödet sidan 2 Intyg för

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Torsdag den 5 september 2013 kl 09.30-16.00, Sunderby folkhögskola, Västergård Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Monica Carlsson

Läs mer

Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby

Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 8 september 2015 kl. 10:00 15:00 Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), ordförande Annlouise Brodén (S) Birgit Dahlgren

Läs mer

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde I Il ~ Landstinget DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 26-34 Sida 1 (7) Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde Dag/tid:, kl. 09.30-12.00. Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande

Läs mer

PROTOKOLL 5. 2015 02 25 t o m sid 9. Landstingsstyrelsen i egenskap av driftnämnd. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås

PROTOKOLL 5. 2015 02 25 t o m sid 9. Landstingsstyrelsen i egenskap av driftnämnd. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås PROTOKOLL 5 Organ Plats Landstingsstyrelsen i egenskap av driftnämnd Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 25 februari 2015 Ledamöter Ersättare Övriga Denise Norström

Läs mer

Ny rutin hantering grönt kort och erbjudande munhälsobedömning. Ny organisation uppsökande tandvård

Ny rutin hantering grönt kort och erbjudande munhälsobedömning. Ny organisation uppsökande tandvård Ny rutin hantering grönt kort och erbjudande munhälsobedömning 1 Ny organisation uppsökande tandvård 2 Översynsarbete hantering tandvårdsintyg och uppsökande tandvård Nuläge Mellanläge Inom snar framtid-

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl

Plats och tid: Trosa kommunhus kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 18.00 19.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C),

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-06-15 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 16.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C),

Läs mer

Uppsökande verksamhet, nödvändig tandvård för vissa äldre och funktionshindrade

Uppsökande verksamhet, nödvändig tandvård för vissa äldre och funktionshindrade Beställare Vård Särskilda vårdfrågor Tandvårdsenheten Uppsökande verksamhet, nödvändig tandvård för vissa äldre och funktionshindrade Anvisningar för kommunens personal November 2005 Innehåll Inledning...3

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 23 35

Primärvårdsnämnden Hylte 23 35 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-05-05 Primärvårdsnämnden Hylte 23 35 Tid: Onsdagen den 5 maj 2004, kl. 14:00-16:50 Plats: Sammanträdesrummet, administrationsbyggnaden, Hyltebruks vårdcentral Ledamöter

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV)

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV) Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-06-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Sammanträdesrummet, administrationslokalerna, Hyltebruks vårdcentral

Sammanträdesrummet, administrationslokalerna, Hyltebruks vårdcentral LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HYLTE 1-12 Tid: 2003-01-28 kl. 13:30 15:40 Plats: Närvarande: Ledamöter Ersättare Personalföreträdare Tjänstemän Sammanträdesrummet, administrationslokalerna,

Läs mer

Munhälsovård, uppsökande verksamhet och nödvändig tandvård

Munhälsovård, uppsökande verksamhet och nödvändig tandvård Riktlinje 7/ Munhälsovård LSS Rev. 2017-01-13 Socialkontoret Annicka Pantzar Medicinskt ansvarig sjuksköterska Munhälsovård, uppsökande verksamhet och nödvändig tandvård En god mun- och tandhälsa Det är

Läs mer

86 Framtidens diabetesvård i Sörmland. Landstingsfullmäktiges beslut. 1 Landstingsstyrelsens förslag bifalles.

86 Framtidens diabetesvård i Sörmland. Landstingsfullmäktiges beslut. 1 Landstingsstyrelsens förslag bifalles. PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2003-11-25 11-26 LKD 03603 86 Framtidens diabetesvård i Sörmland Landstingsstyrelsens förslag enligt beslut 2003-11-03 121 (se bilagda handlingar) behandlas. Yrkande Ingrid Nyhlén

Läs mer

Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård

Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och Datum: 2016-09-09 kl. 09:00-12:00 Plats: Mariebergsgården, Nyköping Ledamöter: Landstinget Jacob Sandgren (S) ordförande Camilla Holmgren (S)

Läs mer

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-03-09 Plats och tid: Ajournering: ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.50 11, kl 14.30

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR VÄSTRA SAMVERKANSBEREDNINGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR VÄSTRA SAMVERKANSBEREDNINGEN Hälso- och sjukvårdsnämnden DATUM DIARIENR Göran Gustavsson 2008-01-11 HN-HOS08-004 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR VÄSTRA SAMVERKANSBEREDNINGEN Inledning Västra samverkansberedningen är ett beredande

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden Plats och tid Mörrumssalen, Rådhuset, klockan

PROTOKOLL Socialnämnden Plats och tid Mörrumssalen, Rådhuset, klockan sid 1 av 12 Plats och tid Mörrumssalen, Rådhuset, klockan 15.40 16.30 Beslutande: Jan-Åke Berg Ordförande (S) Sofie Dahlqvist Vice Ordförande (S) Liz Wennerberg Ledamot (MP) Anna Wihlstrand Ledamot (SD)

Läs mer

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. - PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2009-10-20 LS-LED09-167 86 Dags att utveckla vården av alkoholmissbrukare ytterligare! Motionssvar Ärendet behandlades. Landstingsfullmäktiges beslut Landstingsstyrelsens förslag

Läs mer

Halmstadsnämnden 10-18

Halmstadsnämnden 10-18 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-20 Halmstadsnämnden 10-18 Tid: Onsdagen den 20:e februari 2008, kl. 10:00-15:55 Plats: Borgsalen, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina Nillius

Läs mer

1 Rekrytering och anställning av nyckelgrupper inom Primärvårdsnämndens verksamhetsområde

1 Rekrytering och anställning av nyckelgrupper inom Primärvårdsnämndens verksamhetsområde Primärvårdsnämnden KALLELSE D A T U M D I A R I E N R 2014-12-01 PVN-HSF14-001-8 1 Rekrytering och anställning av nyckelgrupper inom Primärvårdsnämndens verksamhetsområde Diarienummer: PVN-HSF13-096 Dokument:

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN08-001

Protokoll D.nr DU-KAN08-001 2008-09-26 D.nr DU-KAN08-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DU-nämnden Datum: 2008-09-26 Tid:

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer