Verksamhetsberättelser 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelser 2016"

Transkript

1 Verksamhetsberättelser 2016 Styrelsen Juniorkommittén Damkommittén Herrkommittén Seniorkommittén Medlemskommittén Tävlings- & handikappskommittén Banutvecklingsgruppen Fastighetskommittén & Arbetsgruppen

2 Styrelsen Deltagare i styrelsen: - Patrick Ekman (ordförande) - Magnus Carlsson (vice ordförande) - Maria Eriksson (kassör) - Dan Ericsson - Thomas Collin - Susanna Cassberg Allmänt om verksamhetsåret Styrelsen är mycket glada över att ha vänt ett negativt resultat till ett svag positivt under ett ansträngt ekonomiskt och personellt år. Största fokus har varit att öka intäkter och en bygga en plattform för framtiden och det är mycket glädjande att intäkterna har ökat kraftigt och i mars 2017 är en ny organisation på plats för att fortsätta utveckla Sjögärde GK mot vår vision. Styrelsen vill framföra ett varmt tack till alla ideellt arbetande, anställda och samarbetspartners, som gjorde det möjligt för Sjögärde GK att fortsätta utvecklas. Årsplanen Styrelsen har följt den årsplan som skapades till verksamhetsåret Affärsplaneringen görs under våren, där styrelsen tar fram och reviderar övergripande mål, strategier och fokusområden för kommande verksamhetsplanering. Affärsplanen har ett sikte på fem år framåt. Verksamhetsplanerna tas fram under hösten med inriktningen från affärsplanen och underlag från kommittéer och banutvecklingsgruppen. Verksamhetsplanerna har ett sikte på kommande verksamhetsår och bildar underlag till budgeten som slutligen beslutas av årsmötet i november. Bild 1: Styrelsens årsplan Övergripande strategier De övergripande strategierna 2016 var att fortsätta bygga och växa. De viktigaste fokusområden var att genomföra medlems och kundintäktshanteringen, som planerades under 2015 för att möjliggöra en ny organisation För att lyckas behöver Vem vara på plats innan Vad kan genomföras. Genomförda aktiviteter under strategierna Bild 2: Strategier Bygga Organisation, strukturer och arbetssätt: - Under året har den administrativa delen av organisationen styrts av Dan Eriksson under våren och Anna Berglund under sommar och höst. På grund av sjukskrivning av ordinarie kanslipersonal har nya resurser gjort ett fantastiskt jobb efter förutsättningarna i receptionen.

3 - Effektivisering av betalningsflödet har genomförts i projektet ordning och reda med ett nytt kassasystem, som underlättar för kunder och personal. - I projektet ordning och reda med Anna Berglund som projektledare har en ny paketering av partnersamarbeten tagits fram, dokumentering av arbetsinstruktioner med digitalisering av dokumentation i ett kvalitetssystem och en ny kontoplan (BAS 2016) kommer att användas Befattningsbeskrivningar är dokumenterade för alla roller. - Delegationer har dokumenterats och arbetsmiljöarbetet har strukturerats. - Rollen som kanslichef är borttagen och ersättes 2017 av en receptionistroll och en klubbchefsroll. - Verksamhetsplanering genomförd tillsammans med kommittéerna. - Banutvecklingsgruppen har tagit fram underlag för verksamhetsplanen och budgeten. Nya anläggningsdelar: - Arvsfondsprojektet avslutades under 2016 med att färdigställa utegymmet. - Inomhusgymet öppnade i början av oktober och blev mycket populärt med över 140 medlemmar. - Sjögärde GK fick en ny hyresgäst i klubbhuset (acomms) i december. Medlems- och intäktshantering Ökade intäkter: - Sjögärde GK minskade med fem medlemmar under 2016, men ökade intäkten av årsavgifterna med över kronor utan att höja några avgifter. Det nya premiummedlemskapet innehas av 186 medlemmar 2016 som bidrog till de ökade intäkterna. - Greenfeeintäkterna ökade med kr (precis på budget) med ungefär lika många greenfeespel som föregående år. Den ökade intäkten kan härledas ur de nya teorierna om ökade intäkter med hjälp av prognosering och analyser av spelbeläggning på samma sätt som andra branscher (exempelvis Tåg-, flyg- och hotellbranschen). - Medlemsspelet ökade under de mest attraktiva tiderna med över 20 % jämfört med föregående år. De nya bokningsregler har varit en bidragande orsak då alla medlemmar har möjlighet att boka före våra gäster. Nöjda Medlemmar och Gäster Antalet ambassadörer bland våra gäster och medlemmar är det allra viktigaste för att kunna utveckla Sjögärde GK över tid. Under 2015 ökade mätetalet Net Promotor Score (NPS) kraftigt, men har fallit tillbaka under 2016 och behöver jobbas vidare på ett långsiktigt hållbart sätt under Bild 3: Antalet ambassadörer gröna och kritiska röda 2015 Bild 4: Antalet ambassadörer gröna och kritiska röda 2016 Sjögärde GK har fortfarande höga NPS-siffror och ligger 6 enheter bättre än Sverigesnittet.

4 Juniorkommittén Deltagare i kommittén: - Philip Svärdh (ordförande) - Martina Andreasson - Dag Andreasson - Stefan Emmoth - Ulf Almersson - Henning Cederqvist Styrelsens representant: Thomas Collin Träningsverksamhet Tränare för verksamhetsåret var Jacob Bengtsson och Anna Berglund. Verksamheten bestod dels av knatteträning för barn-juniorer huvudsakligen i åldersspannet 7 12 år och denna pågick under vår- och höstsäsong med huvudansvar av Anna. Tränare var i första hand våra äldre juniorer som drog ett stort lass och ställde upp i snitt en kväll i veckan. Knattarna hade också ett sommarläger på klubben och deltog även i år i Kungsbackaklubbarnas tävling Johan Edfors Kungsbacka Junior Tour deltog vi också i Göteborg Golf Cup som är uppbyggd på samma sätt som en fotbollscup. Detta var väldigt uppskattat av våra juniorer och vi kommer troligtvis ställa upp även De äldre juniorerna, från 13 år och uppåt tränade i två olika grupper, en onsdagsgrupp och en torsdagsgrupp. Onsdagsgruppen tränade varje vecka medan torsdagsgruppen varannan vecka med tränare och varannan vecka egenträning i grupp utan tränare. Träningen pågick mellan april till oktober med ett sommaruppehåll. I onsdagsgruppen deltog alla juniorer som inte deltog i knatteträningen och i torsdagsgruppen deltog de juniorer som är ute och tävlar samt eliten. Vi hade även försäsongsträning från januari fram till mars, denna träning anordnades på Sjögärde GK med fokus på studion och i Kungsbacka Bowlinghall där vi använder oss av golfsimulatorn. Vinterträningen hölls av David Olsson från Delsjö GK. Träningsläger Vi hade vårt träningsläger på Landskrona GK i månadsskiftet april maj. Det var ett läger över tre dagar med mycket bra träning och det blev spelat mycket golf. Detta är en höjdpunkt för våra juniorer så ett läger kommer även att ske Tävlingar eliten 2016 ställe vi upp med ett lag i Nationella Seriespelet som i år spelades på Lerjedalens GK, i denna grupp (Division 2 Göteborg) var vi tolv lag och vi slutade på en åttonde plats. Segrade gjorde Gräppås GK. Vi som deltog i laget var Philip Svärdh, Emil Andreasson, Oskar Andreasson, Filip Andreasson och Markus Bengtsson ställde vi också upp i Göteborgsserien även i år. Detta är ett seriespel mellan alla klubbar i Göteborgs Golfförbund. Vi gjorde det godkänt med tanke på våra spelare. Vi ser fram emot 2017 och tror att det kommer att bli ett bra år. Nu tackar vi Jacob för allt han har gjort för våra juniorer och önskar honom lycka till i framtiden. Vi ser ett bra kommande samarbete med den personen som kommer bli vår nya PRO & tränare.

5 Damkommittén Deltagare i kommittén: - Pernilla Lexman (ordförande) - Marie Svensson - Ingela Gustafsson - Anna Ekman - Kristina Wennerström - Gitte Magnusson - Rose-Marie Andersson - Marie Haglund Styrelsens representant: Maria Eriksson Under året har vi haft 19 tävlingar och utbyte med Varbergs GK. 12 stycken Gärdatävlingar som vi har på tisdag eftermiddagar har vi en lottad tävling men man kan även spela under förmiddagen. Vi slår sedan ihop alla till en Gärda tävling per tisdag. Totalt har det varit 195 stycken som spelat Gärda 2016 fördelat på 45 stycken personer. Snittet spelare har öka med 3 stycken per Gärda tävling jämfört med 2015, roligt att vi blir fler. Övriga tävlingar har varit Vår happening, Bästis, Texasslaget, White Lady, Sommargärda, Flaggan och avslutningstävlingen då vi spelar snör-golf. Vi har även haft match cup under Årets Hemliga resa den 2 september gick till Björnhults GK. 34 golfsugna damer spelade bra golf och det blev fina scorer på en trevlig bana. På avslutningen den 24 september korade vi alla som vunnit en gärda tävling under 2016 med ett glas. Totalvinnaren och årets Gärda blev Ulrika Brunnberg. Årets match cupvinnare blev Gullvi Andersson. Stort Grattis till alla vinnarna. Vi tackar alla som deltagit i våra tävlingar 2016 och önskar er välkomna igen till 2017 år verksamhet.

6 Herrkommittén Deltagare i kommittén: - Per-Anders Andersson (ordförande) - Magnus Carlsson - Ove Andersson Styrelsens representant: Magnus Carlsson Vad hände 2016? Herrgolfen hade ett möte i april inför säsongsstarten där önskemål inför säsongen diskuterades. Onsdagsgolfen inleddes onsdagen den 4 maj. Tävlingen spelas i två klasser och med en tävling för närmast hål infördes närmast hål även på hål nummer sex vilket innebar att det fanns dubbla möjligheter (hål 6 och hål 17) att vinna närmast hål. Arton (18) omgångar spelades under sommaren, sjutton (17) omgångar på Sjögärde och en omgång på Gräppås. Spelomgången på Gräppås sker i samband med ett utbyte där Gräppås motsvarighet till Onsdagsgolfen spelas på Sjögärde. Under 2016 har 1225 spelstarter skett i samband med onsdagsgolfen trots en spelomgång mindre. Onsdagsgolfen avslutades med en finaltävling den 24 september med 61 deltagare. På kvällen avslutades säsongen med prisutdelning och middag i klubbens restaurang. I samband med avslutningen hölls även en tävling i dart där Sjögärdes dartmästare korades. Alla onsdagstävlingar har registrerats i realtid i GIT vilket inneburit att spelarna har kunnat följa resultatet direkt i GIT. Herrarnas matchspel avgjordes under sommaren. Vinnaren får en egen parkering i ett år utöver pokal och inskription på vandringspriset. Fyrtiofyra (44) förhoppningsfulla deltagare gjorde upp om vägen fram till finalspelet. Segrade gjorde Rune Persson. Under 2016 har två matchspelstävlingar genomförts mot Gräppås med mindre glädjande resultat för Sjögärde. Vi får hoppas på bättre resultat En del ( kronor) av överskottet från herrarnas startavgifter har lämnats som gåva till juniorernas verksamhet. Glädjande för Herrkommittén så kunde inte Ove Andersson slita sig från Sjögärde vilket vi är väldigt tacksamma för. Vi Herrkommittén vill tacka deltagarna, personalen i shopen och restaurangen för 2016 års säsong och hoppas på att 2017 blir minst lika bra. Glädjande är att deltagandet har ökat i Onsdagsgolfen var det 979 starter, 2016 hade det ökat till starter trots en omgång mindre. Det innebär en ökning med 246 starter under 2016, ett snitt på 64 startande per omgång. En målsättning för 2017 är att komma upp till ett snitt på 70 startande per omgång. Onsdagsgolfen och Matchcupen startar som vanligt i början på maj månad om vädret tillåter.

7 Seniorkommittén Deltagare i kommittén: - Paul Karlsson (ordförande) - Gudrun Skantze - Nils Emegård - Lolo Sellman - Tommy Larsson - Anders Diebisch Kommittén har haft följande ansvar och uppgifter: - Att samordna klubbens seriespel gentemot Göteborgs Golfförbund samt tillse att lagledare utses samt att dessa erhåller information om seriespelet. - Att samordna tävlingsspelet för seriespelen Klubbar Emellan samt Hallands Gentlemen. Old Girls Halland sköts av damkommittén. - Att anordna seniorgolfen, som vanligtvis äger rum på måndagar. GGF:s Seriespel: Sjögärde GK har varit representerad med 3 damlag (D30, D50, D60) och 5 herrlag (H30, H40, H50, H70, H75). Lagledare har varit, - D30 Susanna Cassberg - D50 Maria Eriksson - D60 Karin Malm - H30 Markus Bengtsson - H40 Jonas Sjödahl - H50 Thomas Collin, - H70 Bengt A Jöckert - H75 Nils Emegård Övriga tävlingsverksamhet: Sjögärde GK har varit representerat i seriespelen för damer 50+ och herrar 50+, klubbar Emellan. Lagledare har varit Paola Andreasson samt Stig Johansson. Sjögärde GK deltar i Old Girls Halland D50+( damkommitténs ansvar) och Hallands Gentlemen H55+. Under vår och höst arrangeras tävlingar med reducerad greenfee för medlemmar i de deltagande klubbarna. Sjögärde har varit värd för H55+ klass A och B (två tillfällen). Ansvariga för herrarna har varit Anders Diebitsch. Seniorgolfen: Under året har tävlingar anordnats för 50+ spelare på måndagar, från tidig vår till sista helgen i september. Deltagandet har varit rekordstort under Utbyte har skett som vanligt med Chalmers och Gräppås. Vi besökte Chalmers under våren. Gräppås gästade Sjögärde GK under hösten och besöktes under Våren. Säsongen avslutades med den traditionsenliga hemliga resan som i år gick till Kungälv Kode.

8 Resultat GGF seriespel 2016 Damer: Damer 30- Div. 2 Damer 50 - Div. 2 Damer 60 - Div. 1 Hills GK Lerjedalens GK Delsjö GK Forsgårdens GK Torslanda GK Göteborgs GK Vallda G&CC Lycke G&CC Albatross GK Partille GK Göteborgs GK Kungsbacka GK St Jörgen Park GC Forsgårdens GK Särö GC Delsjö GK Särö GC Sjögärde GK Öijared GK Chalmers GK Ale GK Partille GK Sjögärde GK Sjögärde GK Herrar: Herrar 30 - Div. 2 Herrar 40 - Div. 4 Herrar 50 - Div. 4 Albatross GK Mölndals GK Lerjedalens GK St Jörgen Park GC Sjögärde GK Sisjö GK Vallda G&CC Torrekulla GK Mölndals GK Gräppås GK Lunna Golf Sjögärde GK Kungsbacka GK Särö GC Sjögärde GK Kungälv-Kode GK Myra GK Herrar 70 - Div. 2 Herrar 75 - Div. 2 Sjögärde GK Gräppås GK Chalmers GK Torslanda GK Gräppås GK Albatross GK Albatross GK Delsjö GK Delsjö GK Chalmers GK Torslanda GK Sjögärde GK Vi gratulerar Herrar 70 - till vinsten i division 2 och avancemanget till division 1.

9 Medlemskommittén Deltagare i kommittén: - Hans O Werner (ordförande) - Gunvi Larsson - Eva Norling - Suzanne Sjöberg Styrelsens representant: Patrick Ekman Då kommittén endast bestod av fyra ledamöter under året, koncentrerade vi oss i första hand på att få golfvärdarna att ställa upp och att få in priser till lotterier på årsmötena och någon tävling. Vi har som vanligt stått för blomsterarrangemangen runt Sjögärde, vår, sommar o höst. I juni arrangerade vi en tävling för hcp 29 och högre med inriktning på nya golfare och särskilt tjejer. Med god hjälp av Filip Andreasson skickade vi då ut en riktad inbjudan till hundratals medlemmar inom högre hcp via mail. Det blev en omtyckt tävling och ett trettital deltagare upplevde en fin golfdag. I mitten av augusti deltog vi i den årliga Föreningsdagen i Frillesås som arrangeras av Vi i Frillesås på Torget mellan 10 och 13. Vi hade tillverkat skyltar om golfens villkor illustrerade med bilder från Sjögärde och informativ statistik och även om den nya företeelsen FootGolf. Det nya Gymmet informerade vi också om på våra skyltar. En stor puttingsmatta och möjlighet att pricka olika mål med chans att vinna golfbollar och godisklubbor gjorde stor succé bland ung och gammal! En strålande solig måndag den 12 september, då Åsa hade namnsdag, deltog vi tillsammans med Sjögärde Restaurangen i Åsa Dagen vid stora parkeringen vid ICA i Åsa. Tillställningen höll på från 16 ända till 20 och Sjögärderestaurangens eminenta fisksoppa tog snabbt slut. Vi körde samma koncept som på Föreningsdagen och trängseln var stor vid puttningsmattan och godisklubbor och golfbollar fick strykande åtgång. För att synas bättre nästa gång bör vi skaffa bättre skyltställningar och annat iögonfallande material. Vi fick(tog) en bra plats och hundratals människor passerade ändå förbi och fick soppa, godis och vann golfbollar. Nästa gång skall vi synas ändå mera och vara flera funktionärer. I skrivande stund består Medlemskommittén av 0 antal ledamöter. Vi har jobbat i 6-7 år och andra behöver ta över. Vi har förstått att det är en bra verksamhet att ha golfvärdar och några lotterier när vi träffas. Lotterierna har de senaste 6 åren bekostat golfvärdarna och dessutom gett vinst och vi har minskat antalet golfvärdar per år från över hundra till cirka 80. Vi hjälper gärna till när nya kommittémedlemmar tar vid och skall kontakta golfvärdar. Vi har också förstått att tävlingsverksamhet bör arrangeras av en tävlingskommitté som har de rätta resurserna även när det gäller den så viktiga introduktionsgolfen av nya golfare. Det måste få högre prioritet! Det borde gå att införa en rutin för tävlingskommittén som gör det enklare att arrangera mindre och riktade 9-hålstävlingar för nya golfare och högre hcp. En 9-håls scramble med ett trettiotal startande behöver bara något över en timme för att starta! Vi måste nog inse att Medlemskommitténs dagar som festfixare och arrangör av diverse roliga jippon är över. Det kom inte ens 1 % av medlemmarna på tillställningar vi arrangerat de sista åren! Informationsmöten för nya medlemmar har inte heller dragit folk

10 vilket troligen beror på att de flesta nya medlemmar är etablerade golfare som bytt klubb och därför inte känner behov av information. Det som får medlemmar att börja i klubben och stanna kvar är nog om förutsättningarna att lära sej tekniken och spelet är riktigt bra och om möjligheterna att träna året runt finns i klubben och om banan har en rimlig svårighetsgrad, allt till ett bra pris. Utvecklas man så stannar man, står man still tröttnar man och tycker att det finns andra alternativ. Golfvärdar är bra! Att synas i samhället är bra! Att ta hand om de nya golfarna och stimulera med enkla tävlingar är A och O! Detta skall vi koncentrera oss på! Till det behöver kommittén nya entusiaster och medarbetare. Vi behöver avbytare! Välkomna att höra av Er!

11 Tävlings- & handikappskommittén Deltagare i kommittén: - Barbro Jöckert (ordförande handikappskommittén) - Freddy Sylvenius (ordförande tävlingskommittén) - Tomas Carlsson - Magnus Carlsson - Rolf Andersson - Marie Haglund - Karin Malm - Ulrika Brunnberg (adjungerad) Styrelsens representant: Magnus Carlsson Handikappskommittén Under 2016 har vi både höjt och sänkt handicapet för ett antal spelare, vi fortsätter att följa de automatiska rekommendationerna. Vi har haft utbildning i regler men ingen ytterligare i GIT, vilket vi måste ha 2017, så fler medlemmar kan vara behjälpliga vid våra tävlingar. Tävlingskommittén Tävlingssamarbetet fortsatte med Gräppås GK, de tävlar fortsatt mer hos oss än tvärt om. Vi spelade Golfhäftet Trophy för andra året och det deltog fler par från andra klubbar 2016 än KM spelades under bra väderleksförhållande, återigen deltagarrekord. Men vi behövde inte ha några begränsningar. Sommartouren spelades men tyvärr väldigt få deltagare. Minus? Återigen bara en singeltävling förutom KM, det tycker vi är lite klent men det handlar om att få tävlingarna sponsrade. Vi är tyvärr inte bra på att hitta sponsorer till våra tävlingar. Lite tävlingsstatistik: Vanliga tävlingar + KM, 922 startande GGF serierna 230 st Hallands Gentlemän 98 st Old Girls 75 st Gärda 312 st Onsdagsgolf st Seniorerna 854 st Avslutningsvis ett stort tack till alla som hjälpt till vid våra tävlingar.

12 Banutvecklingsgruppen (BUG) Deltagare i gruppen: - Arne Ahlquist (ordförande) - Gudrun Skantze - Karin Malm - Filippa Lindh - Nils Emegård - Jan-Olof Norling - Per-Erik Erlandsson - Dan Wikström (adjungerad) Styrelsens representant: Dan Eriksson Under våren/sommaren 2016 har BUG med sitt arbete utgått från befintligt läge och inga som helst funderingar eller förslag om ändrad spelordning av banans hål eller annan justering har förekommit. BUG vill framöver bevara och förvalta nuvarande anläggning efter rådande ekonomiska tillgångar. Enligt NPS (NetPromotorScore) är den sammanfattande beskrivningen av golfbanan: - Banans utformning, kvalitet och skötsel uppfattas allmänt i positiva ordalag. - Rolig att spela och gäster uttrycker att de gärna återkommer. - Av och till återkommer bedömning av rullhastigheten på greenerna (för tröga), men detta är troligen subjektiva värderingar (?). - Känt sedan tidigare återkommer kritiken över bunkerkvaliteten (hårda, för lite sand, sten, lerklumpar, skillnad från bunker till bunker etc.). Åtgärder under säsongen: - Banskiss/informationstavlor utplacerade vid 55 respektive 50 tees. - Spel från 44 tees ytterst sällan förekommande och fortsatt utvärdering måste ske innan vi slutligen fastställer plats för framtida uppbyggnad av dessa tees är eftersatta i förhållande till 55 tees - ojämna och lutande och en allmän ytjustering påbörjad (ex tee hål 1). Uppgifter inför 2017: - av rent estetiska skäl kommer mekanisk rensning av dammar att påbörjas - broar- och asfaltsövergångar till gräs slitna, leriga och osnygga - slitage på grund av "felaktiga" vägval med vagnar - säkerhetsnäten (hål 9/hål 1, hål 8) bör ses över - bevattningsanläggningen i stort bör diskuteras/penetreras för eventuella åtgärder - bunkrar åtgärdas i prioritetsordning efter ekonomi och arbetstillgång BUG vill slutligen framföra en stor eloge till all banpersonal och till medlemmarna i arbetsgruppen för engagerade och oegennyttiga arbetsinsatser på banan under året. Sammantaget leder dessa till att Sjögärdes medlemmar och gäster genomför sitt golfspel med största glädje och behållning.

13 Fastighetskommittén och Arbetsgruppen Ordförande: Ove Svenningsson FK/AG tillhör organisatoriskt Anläggningar. Vi träffas regelbundet en gång per vecka. Därutöver har vi möten med myndigheter, entreprenörer, leverantörer m.fl. Inom FK/AG:s ansvarsområde ligger klubbens fastigheter, fasta inventarier, kringliggande planteringsytor, infartsvägar, parkeringsytor, samt delar av banskötsel. Följande åtgärder och projekt har genomförts under 2016: Fortsatt omläggning/ansning av planteringsytor Underhåll o reparation av VVS- och elanläggningar Inredning av aktivitetsrum, isolering, gipsning, elinstallation, målning, färdigställd Ett stort antal mindre åtgärder såsom lagningar, tätningar byte av sanitetsgods, byte/komplettering av belysning etc enligt besiktningar och akuta behov Energioptimering av värme, varmvatten, ventilation. Varje vecka under säsong utför FG/ AG Bollplockning och klippning av drivingrangen samt städning runt utslagsmattorna Tömma papperskorgarna och peg-kopparna samt fylla på bolltvättarna och sand i lådorna på tee Återkommande arbeten under säsongen Rensa i rabatter och gångar Skära avståndsmarkeringar på tee och fairway. Köra med röjsågen vid rangen runt staket m.m. Laga uppslagsmärken på tee samt laga nedslagsmärken på greenerna Rensa ogräs mellan stenplattor Rensa hängrännorna på klubbhuset och maskinhallen. Skära runt sprinklers på tee. Hålla rent från fågelbon Tvätt av soffor och hyrvagnar Röjning och rensning under viltstängsel Vad händer under 2017? Först o främst de löpande underhållen enligt ovan, därutöver planerar vi fortsatt målning av takkupor med tillhörande plåtbeslag. Flytta arbetsgruppens lokal så att den kan iordningställas för uthyrning. Färdigställning av terrass/tak vid kiosken. Fortsatt energioptimering av värme, varmvatten, ventilation. Fortsatt omläggning av planteringsytor. Renovering och lagning av spolplatta/oljeavskiljare. Anslutning till kommunalt vatten och avlopp. Därutöver tillkommer naturligtvis akuta insatser, som allt oftare uppstår i en 20 år gammal fastighet med ganska hårt slitage, egen VA-anläggning samt en mängd tekniska installationer.

Årsmöte Vår

Årsmöte Vår Årsmöte Vår 2017-02-28 Varför finns : Vi tillhör riksidrottsrörelsen som finns till för att utveckla idrotten, samt skapa glädje och gemenskap. Högsta prioritet har s medlemmar Erbjudande Vi erbjuder en

Läs mer

Affärs- och verksamhetsplan 2016

Affärs- och verksamhetsplan 2016 Affärs- och verksamhetsplan 2016 50" 45" 40" 35" 30" 25" 20" 15" 10" 5" 0" 6" 8" 10" 12" 14" 16" 18" 20" 22" 24" 26" 28" 30" 32" 34" 36" 38" 40" 42" 44" 46" 48" 50" 52" 54" 56" 58" 60" 62" 64" 66" 68"

Läs mer

Varsågod. Nytt väderskydd, nya rangebollar med klubbemblem och en mycket bra övningsgreen.

Varsågod. Nytt väderskydd, nya rangebollar med klubbemblem och en mycket bra övningsgreen. Varsågod. Nytt väderskydd, nya rangebollar med klubbemblem och en mycket bra övningsgreen. Folkrikt och festligt med 470 tävlande under Golfveckan! Pro: Jan Hallgren Här omgiven av deltagarna i sommarläger

Läs mer

Förslag till förändring av seriespelet för Div 1, 2, 3, 4 Herrar och Damer

Förslag till förändring av seriespelet för Div 1, 2, 3, 4 Herrar och Damer Förslag och Diskussionsunderlag Förslag till förändring av seriespelet för Div 1, 2, 3, 4 Herrar och Damer Förslaget är uppdelat i fem punkter från 1-5 utan inbördes prioritering där varje punkt tas upp

Läs mer

Göteborg Info nr HCP-gränser: 10,0-30,0.

Göteborg Info nr HCP-gränser: 10,0-30,0. HeP-serierna D50+/H55+ "klubbar emellan 2017" D50+ 1 D50+ 2 D50+ 3 D50+ 4 161212 Datum Tid Lag Datum Tid Lag Datum Tid Lag Datum Tid Lag - 08-maj 1000 Sjögärde 8.maj 1000 Partille 08-maj 00:00 Backa Säteri

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tönnersjö golfklubb 2016

Verksamhetsberättelse för Tönnersjö golfklubb 2016 Verksamhetsberättelse för Tönnersjö golfklubb 2016 Tönnersjö golfklubb har 491 medlemmar varav 263 greenfee medlemmar, 107 aktiva medlemmar, 82 nybörjarmedlemmar, tillkommer anställda, sekundära medlemmar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB Skriven av: Styrelsen ARLANDASTAD GK den 22 januari 2019 Verksamhetsplan 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. 2019 kommer att bli ett intensivt

Läs mer

Prel. VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2017

Prel. VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2017 KANSLI/SHOP 2017 Jörgen Carlsson som klubbchef svarar för samordning och ledning för den dagliga driften av klubben. Verksamheten vid kansliet är att ge service till bl.a. klubbens medlemmar, greenfeegäster,

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd Värdegrund Våra

Läs mer

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut..

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Sida 1 av 6 En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Efter att ha öppnat tidigt, samt genomlidigt den kallaste maj månad i mannaminne, fick säsongen äntligen fart i augusti och vi hade

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb Inledning Hofgårds GK har runt 600 medlemmar. Medelåldern i klubben är 47 år och fördelning män 74 % och kvinnor 26%. Andelen juniorer upp till 20 år är 13% (83

Läs mer

Affärs- och verksamhetsplan Sjögärde GK

Affärs- och verksamhetsplan Sjögärde GK Affärs- och verksamhetsplan Sjögärde GK 2017-11-29 Varför finns Sjögärde GK: Vi tillhör riksidrottsrörelsen som finns till för att utveckla idrotten, samt skapa glädje och gemenskap. Högsta prioritet har

Läs mer

Tönnersjö GK. Årsmöte , Tönnersjö Golfrestaurang. 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2017

Tönnersjö GK. Årsmöte , Tönnersjö Golfrestaurang. 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2017 Tönnersjö GK Årsmöte 2017-12-10, 15.00 Tönnersjö Golfrestaurang. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2017 1. Föredragningslista 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2017 3. Verksamhetsberättelse för Seniorkommittén Dam

Läs mer

VISION OCH MÅL 2014-2017. Söderköpings GK

VISION OCH MÅL 2014-2017. Söderköpings GK VISION OCH MÅL 2014-2017 Söderköpings GK SÖDERKÖPINGS GOLFKLUBB (SgGK) SYFTE MED DOKUMENTET Dokumentet beskriver VAD klubben ska genomföra på både lång och kort sikt. erna ska spegla vision och mål. Dokumentet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2018

VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2018 KANSLI/SHOP 2018 Jörgen Carlsson som klubbchef svarar för samordning och ledning för den dagliga driften av klubben. Verksamheten vid kansliet är att ge service till bl.a. klubbens medlemmar, greenfeegäster,

Läs mer

Tönnersjö GK. Årsmöte , Tönnersjö Golfrestaurang. 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2018

Tönnersjö GK. Årsmöte , Tönnersjö Golfrestaurang. 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2018 Tönnersjö GK Årsmöte 2018-12-16, 15.00 Tönnersjö Golfrestaurang. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2018 1. Föredragningslista 2018 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2018 3. Verksamhetsberättelse för Seniorkommittén

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2016 11 20 Nyhetsbrev Nu närmar sig året sitt slut och det är hög tid att sammanfatta verksamhetsåret. Vill man så kan man fortsätta att spela golf i vår otroligt fina golfhall. Perfekt nu när det blir

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

Kravdokument Banan Sjögärde GK. Ett levande dokument som beskriver Sjögärde GK golfbana, nuläge, krav och målsättningar.

Kravdokument Banan Sjögärde GK. Ett levande dokument som beskriver Sjögärde GK golfbana, nuläge, krav och målsättningar. Kravdokument Banan Sjögärde GK Ett levande dokument som beskriver Sjögärde GK golfbana, nuläge, krav och målsättningar. Om dokumentet En attraktiv golfbana är en förutsättning för att få nöjda medlemmar

Läs mer

Tävlingsmanual för Juniorserien J21 inkl Lag-DM och J16 inom Göteborgs Golfförbund.

Tävlingsmanual för Juniorserien J21 inkl Lag-DM och J16 inom Göteborgs Golfförbund. Tävlingsmanual för Juniorserien J21 inkl Lag-DM och inom Göteborgs Golfförbund. 1 TÄVLINGSBESTÄMMELSER LAG Generellt Varje lag består av 8 personer varav 6 stycken spelar varje omgång. Man har rätt att

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd med tyngdpunkt

Läs mer

HÖSTMÖTE 2014 VÄLKOMMEN!

HÖSTMÖTE 2014 VÄLKOMMEN! HÖSTMÖTE 2014 VÄLKOMMEN! Gräppås 2011-2014 Gräppås Golfklubb Vi vill vara den vänliga klubben för alla som vill spela golf och trivas i en avslappnad naturskön miljö Idé - inriktning - kännetecken Verksamhetsidé

Läs mer

Verksamhetsplan Seniorkommittén Vreta Kloster GK

Verksamhetsplan Seniorkommittén Vreta Kloster GK Verksamhetsplan 2017-2018 Seniorkommittén Vreta Kloster GK Vision 3 Ledord 3 Värderingar 3 Organisation 3 Verksamhet 4 Klubbtävlingar 4 Regiontävlingar 4 Resor 5 Resursgrupp 5 Målsättning 5 2 (5) Vision

Läs mer

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb Verksamhetsplan för Isaberg Golfklubb 2012 Inledning Verksamhetsplanen är ett dokument som behandlar kort- och långsiktiga mål och aktiviteter, samt vision och strategier. Syftet med dokumentet är att

Läs mer

Deltagarlista Juniorledarkonferens Albatross 18/1 2008

Deltagarlista Juniorledarkonferens Albatross 18/1 2008 Deltagarlista Juniorledarkonferens Albatross 18/1 2008 Klubb Namn Adress Postnr Albatross Joachim Sjögren Lundgrensg. 10 412 56 Albatross GK Ulrika Johansson Sägengatan 67 422 58 Albatross GK Fidde Friberg

Läs mer

Verksamhetsplan Kårsta Golfklubb och Kårsta Golfanläggning AB. Kårsta 811, Örebro

Verksamhetsplan Kårsta Golfklubb och Kårsta Golfanläggning AB. Kårsta 811, Örebro Verksamhetsplan 2019 Kårsta Golfklubb och Kårsta Golfanläggning AB Verksamhetsidé för Kårsta GK Kårsta Golfklubb ska erbjuda medlemmar, gäster och samarbetspartners en golfanläggning med hög kvalité och

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Protokoll för styrelsemöte 5/2018 Datum: Tisdag 1 maj 2018 Tid: Kl. 12.30-14.30 Plats: Klubbhuset ÅGK Närvarande: Styrelsen ÅGK Björn Pettersson Tf ordförande Susanne Lundberg Kassör Lotta Gylling Sekreterare

Läs mer

Protokoll för HÖSTMÖTE Tisdagen den 18 okt kl Mötet hölls i klubbhuset.

Protokoll för HÖSTMÖTE Tisdagen den 18 okt kl Mötet hölls i klubbhuset. Protokoll för HÖSTMÖTE 2017 Tisdagen den 18 okt. 2016 kl.15.00 Mötet hölls i klubbhuset. 1 Mötets öppnande Lars Åke hälsade alla mötesdeltagarna (47 st.) välkomna. 2 Mötets behöriga utlysande Mötet godkände

Läs mer

Order of Merit Herrar 2015, Göteborgs Golfförbund

Order of Merit Herrar 2015, Göteborgs Golfförbund Order of Merit Herrar 2015, Göteborgs Golfförbund Slutställning AlGK LerGK GGK TlGK Total DM 1 Alexander Wennstam S:t Jörgen Park Golf Club 20 12 32 2 Jens Alfrost Albatross Golfklubb 10 17 27 3 Oscar

Läs mer

Verksamhetsplan Seniorkommittén Vreta Kloster GK

Verksamhetsplan Seniorkommittén Vreta Kloster GK Verksamhetsplan 2016-2017 Seniorkommittén Vreta Kloster GK Vision 3 Ledord 3 Värderingar 3 Organisation 3 Verksamhet 4 Klubbtävlingar 4 Regiontävlingar 4 Resor 5 Resursgrupp 5 Målsättning 5 2 (5) Vision

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtson, Claes Carlstedt, Bo Eliasson

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtson, Claes Carlstedt, Bo Eliasson Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 19 juni 2017 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtson, Claes Carlstedt,

Läs mer

Verksamhetsplan Seniorkommittén.

Verksamhetsplan Seniorkommittén. 1 Verksamhetsplan Seniorkommittén. 1. Vision: Utökad och förbättrad social verksamhet. Mål: Att få fler involverade i vår Seniorverksamhet. Strategier: Seniorgolf en gång i veckan. Gemensamma luncher vid

Läs mer

Forsgårdens Tävlingsprogram 2016

Forsgårdens Tävlingsprogram 2016 Forsgårdens Tävlingsprogram 2016 Lör 23 apr Tor 5 maj Sön 22 maj Fre 27 maj Sön 5 juni Sön 12 juni Tis 14 juni Fre 24 juni Vårrullen + Vårlunch 18 hål Texas scramble, lottade lag 1 Klass, kanonstart TL:

Läs mer

Seniorkommitténs information inför

Seniorkommitténs information inför Seniorkommitténs information inför 2019 2019-01-15 1 Dagens agenda Introduktion. Vintern/vårens regelkurs presenteras. Seniorkommitténs ordförande inledning. Utkast till tävlingsprogram för 2019 presenteras.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

Året som gått! En liten resumé från säsongen 2017

Året som gått! En liten resumé från säsongen 2017 -BLADET Året som gått! En liten resumé från säsongen 2017 Kallelse till Mora GKs årsmöte 27 november i Klubbhuset 18.30 Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Styrelsen har under året haft 12 möten. Har bestått

Läs mer

KORVEN SÄSONG

KORVEN SÄSONG Korven i siffror Det kom 197 till start och spelade 1302 rundor. Snitt 6,5 rundor/man. Äldst 85 år yngst 50 år. Snittålder 70,8 år. Våra HCP lägst 2,7 högst 34,9. Snitthandicap 17,8. Flest 133 startande,

Läs mer

KORVEN SÄSONG

KORVEN SÄSONG KORVEN SÄSONG 78 2018 Korven i siffror Det kom 216 till start och spelade1399 rundor. Snitt 6,5 rundor/man. Äldst 84 år yngst 50 år. Snittålder 70,2 år. Våra HCP lägst 2,9 högst 33,1. Snitthandicap 17,8.

Läs mer

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/ 1 Styrelsens verksamhetsberättelse 2014 2 Inledning Verksamhetsåret 2014-01-01 12-31. 2014 har varit ett bra år för klubben med mycket aktivitet både sportsligt och med arbetet att utveckla klubben att

Läs mer

Nyhetsbrev #7 Årets medlem enkätresultat rapport från Höstmötet Adressändring? God Jul

Nyhetsbrev #7 Årets medlem enkätresultat rapport från Höstmötet Adressändring? God Jul Nyhetsbrev #7 Årets medlem enkätresultat rapport från Höstmötet Adressändring? God Jul Sida 1 av 5 Vänner, Så kom vintern till slut, även om vi när vädret tillåter, fortfarande spelar golf på vår linksbana.

Läs mer

ROAD MAP VARBERGS GK 2017-

ROAD MAP VARBERGS GK 2017- ROAD MAP VARBERGS GK 2017- Agenda 1 2 4 VAR ÄR VI? VART SKA VI? ÖVERGRIPANDE MÅL UNIKITET, VISION o MISSION 5 HUR VILL VI UPPFATTAS & VAD ÄR VÅRT ERBJUDANDE? Agenda 1 2 3 4 VAR ÄR VI? VART SKA VI? ÖVERGRIPANDE

Läs mer

Sammanfattande rapport. Kungsbacka Golfklubb

Sammanfattande rapport. Kungsbacka Golfklubb Sammanfattande rapport Kungsbacka Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 749 Svarsfrekvens 38% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 63 Utveckling -4 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Kravdokument Banan Sjögärde GK. Ett levande dokument som beskriver Sjögärde GK golfbana - nuläge, krav och målsättningar.

Kravdokument Banan Sjögärde GK. Ett levande dokument som beskriver Sjögärde GK golfbana - nuläge, krav och målsättningar. Kravdokument Banan Sjögärde GK Ett levande dokument som beskriver Sjögärde GK golfbana - nuläge, krav och målsättningar. Om dokumentet En attraktiv golfbana är en förutsättning för att få nöjda medlemmar

Läs mer

Göteborgs Golfförbund Historik klubbrepresentation. Valberedning Mötesordförande GGF Årsmöte Delegater till SGF Årsmöte

Göteborgs Golfförbund Historik klubbrepresentation. Valberedning Mötesordförande GGF Årsmöte Delegater till SGF Årsmöte Göteborgs Golfförbund Historik klubbrepresentation Valberedning 1989-2016 Mötesordförande GGF Årsmöte 1989-2016 Delegater till SGF Årsmöte 1990-2016 Göteborgs Golfförbund Valberedning 1989-2016 1989-1990

Läs mer

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Sida 1 av 5 Vänner, Inom kort får vi lägga ännu en framgångsrik säsong bakom oss. Men inte riktigt än, det finns fortfarande mycket

Läs mer

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb Sammanfattande rapport Öregrunds Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 328 Svarsfrekvens 33% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 40 Utveckling -15 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 aug 2011 mellan kl

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 aug 2011 mellan kl Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 aug 2011 mellan kl 09.00-12.00 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordförande Eva Thörngren

Läs mer

STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER

STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER 1 Innehållsförteckning nummer Instruktion för styrelsens ordförande S 3 Instruktion för vice ordförande S 4 Instruktion för kassören S 5 Instruktion för sekreteraren

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb Sammanfattande rapport Holms Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 427 Svarsfrekvens 31% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 54 Utveckling +1 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året

Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året Förslag Verksamhetsplan 2018 och kortfattad plan för det kommande året. 2017-12-12 Timrå Golfklubbs ambition är att erbjuda medlemar, gäster och partners: En förstklassig Golfbana En förstklassig Träningsanläggning

Läs mer

Sammanfattande rapport. Karlshamns Golfklubb

Sammanfattande rapport. Karlshamns Golfklubb Sammanfattande rapport Karlshamns Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 501 Svarsfrekvens 38% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 72 Utveckling - Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Wittsjö Golfklubb Juli 2018 Information om undersökningen Antal svar 94 Svarsfrekvens 47% Insamlingsperioden Juli 2018 Ambassadörspoäng 55 Utveckling -7 Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

Golf i Göteborg. Juniorkalendern. www.ggf.nu

Golf i Göteborg. Juniorkalendern. www.ggf.nu Golf i Göteborg Juniorkalendern 2013 www.ggf.nu Gemenskap Glädje och Uppmuntran! Innehåll Innehåll GGF Tävlingar Lexus Junior Tour 9-10 år...6 Lexus Junior Tour 11-12 år...7 Lexus Junior Tour 13-21 år...8

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Loftahammars Golfklubb Maj 2018 Information om undersökningen Antal svar 53 Svarsfrekvens 34% Insamlingsperioden Maj 2018 Ambassadörspoäng 90 Utveckling +1 Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Wittsjö Golfklubb Maj 2018 Information om undersökningen Antal svar 67 Svarsfrekvens 37% Insamlingsperioden Maj 2018 Ambassadörspoäng 62 Utveckling - Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

NYHETSBREV. Våren 2016

NYHETSBREV. Våren 2016 NYHETSBREV Våren 2016 Hej alla golfare i Lanna GK! Våren är på gång, även om det fortfarande ligger lite snö på marken. Många är vi väl som längtar efter våren och gröna gräsmattor och fina golfdagar.

Läs mer

Juniorverksamheten 2011 Föräldramöte. Vallda G&CC 2011-01-23

Juniorverksamheten 2011 Föräldramöte. Vallda G&CC 2011-01-23 Juniorverksamheten 2011 Föräldramöte Vallda G&CC 2011-01-23 Agenda 1. Pågående aktiviteter 2. Vallda Golf Junior- och Elitklubb 3. Juniorverksamheten 2011 4. Tävling 5. Vägen mot officiellt hcp 6. Samarbete

Läs mer

Företagspaket Guld, Silver eller Brons

Företagspaket Guld, Silver eller Brons Företagspaket Guld, Silver eller Brons Välkommen till ett ännu vassare 2013! Vi har haft ett fantastiskt fint golfår! Vår golfbana har aldrig varit i bättre kondition och därför rankats vi som en av de

Läs mer

KCC info , nr 1.

KCC info , nr 1. Kristinehamns Curling Club Grundad 1965 KCC info 2015-2016, nr 1. Snart curlingdags Säsongen 2015-2016 står för dörren. Vi startar med curling-/golftävlingen Tee Tee där vi genomför detta arrangemang under

Läs mer

Höstmötet HaningeStrand

Höstmötet HaningeStrand Höstmötet 2015 1 En golfsäsong Ett år Årsplan Varför? 2 Nyår En golfsäsong Ett år Årsplan Höstmöte Stämma Upptaktskonferens Kommittéer Höstmöte Kommittéer Konferens Plan nästa år Budget nästa år Avgifter

Läs mer

BodensGolfKlubb. Verksamhetsplan 2019 utdrag. I den skrivna verksamhetsplanen för 2019 finns respektive område tydligare och mer utförligt beskrivna.

BodensGolfKlubb. Verksamhetsplan 2019 utdrag. I den skrivna verksamhetsplanen för 2019 finns respektive område tydligare och mer utförligt beskrivna. BodensGolfKlubb Verksamhetsplan 2019 utdrag I den skrivna verksamhetsplanen för 2019 finns respektive område tydligare och mer utförligt beskrivna. Bodens Golfklubb Vision Bodens Golfklubbs vision är vår

Läs mer

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar 1 Vision Vi vill skapa en stabil ungdomsverksamhet för att på så sätt garantera Roslagens Gk:s framtid. Vi skall erbjuda barn och ungdomar en trygg

Läs mer

Vreta Kloster GK Damkommitté

Vreta Kloster GK Damkommitté Vreta Kloster GK Damkommitté Verksamhetsberättelse 2012 Säsongen 2012, allmänt 3 Mål för säsongen 2012 3 Verksamhetsplanen 4 Genomförda tävlingar 5 Tisdagsgolf 5 Målarstegen 6 Ladies Tour 6 Klubbmästare

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 ARLANDASTAD GOLFKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2018 ARLANDASTAD GOLFKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018 ARLANDASTAD GOLFKLUBB Skriven av: Styrelsen ARLGK den 2 februari 2018 Verksamhetsplan 2018 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. När vi planerar verksamheten i golfklubben

Läs mer

Budget 2015 Styrelsen för Laholms Golfklubb lägger härmed fram följande förslag till budget för 2015.

Budget 2015 Styrelsen för Laholms Golfklubb lägger härmed fram följande förslag till budget för 2015. Budget 2015 Styrelsen för Laholms Golfklubb lägger härmed fram följande förslag till budget för 2015. Budget för 2015 bygger på ett medlemsantal på drygt 1600 medlemmar i tre olika medlemsformer. 27-hålsmedlemskap

Läs mer

DAMGOLF & TRIVSELGOLF 2019

DAMGOLF & TRIVSELGOLF 2019 DAMGOLF & TRIVSELGOLF 2019 Damgolfen på Österlens Golfklubb har följande målsättning: l Att skapa en god gemenskap inom klubben. l Att våra golfbanor skall vara en trevlig mötesplats, där träning, spel

Läs mer

Sundsvalls Golfklubbs Höstmöte

Sundsvalls Golfklubbs Höstmöte Sundsvalls Golfklubbs Höstmöte 2017 12 04 Prisutdelning Innan höstmötet öppnades, inleddes kvällen med prisutdelning till vinnare och stipendiater av: KM Argentinapokalen Kay von Schultz Sundsvalls Golfklubbs

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb

Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndag den 13 april 2015. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Gunilla Björkman, Martin Engström, Peter Ljungkvist,

Läs mer

Sammanfattning Damgolf 2015

Sammanfattning Damgolf 2015 Sammanfattning Damgolf 2015 Damernas säsongsavslutning 2015-09-26 Vilken härlig avslutningskväll Säsongen 2015 avslutades med golftävling, mingel, puttningstävling, prisutdelning, lotteri och en god middag

Läs mer

Forsgårdens Golfklubb 2013

Forsgårdens Golfklubb 2013 Forsgårdens Golfklubb 2013 Styrelsemöte 2013-04-15 Närvarande Lars-Åke Fritzson (LF) Bo Dahlström (BD) Gert Karlsson (GK) Pierre Reinler (PR) Thomas Setterberg (TS) Annika Harrysson (AH) Elisabeth Schumacher

Läs mer

Verksamhetsplan. Norråva GK 2016

Verksamhetsplan. Norråva GK 2016 Verksamhetsplan Norråva GK 2016 Priser 2016 Medlemsavgift Klubben Årsavgift Senior 2015 995 kr Årsavgift Junior 2015 595 kr Medlemspriser på Norråva Årskort Senior 3.990 kr ( Vid köp före 1 mars 3.700)

Läs mer

Seniorkommitténs information om aktiviteter för år 2015

Seniorkommitténs information om aktiviteter för år 2015 Seniorkommitténs information om aktiviteter för år 2015 Albatross Golfklubb Seniorkommitté 2015 Bo Ödling Ordförande Tel. Jan bostad Lundmark 031-209012 - ansvarig Åre Tel. mobil bostad 0705 031 209013-552151

Läs mer

Verksamhetsidé. Värdegrund. Vision. Vi ska erbjuda:

Verksamhetsidé. Värdegrund. Vision. Vi ska erbjuda: Verksamhetsidé Vi ska erbjuda: en golfanläggning med hög kvalitet och hög tillgänglighet en attraktiv golfklubb, i trivsam miljö, för både befintliga och nya medlemmar en social samvaro som bygger på demokrati,

Läs mer

HANDLINGSPROGRAM 2018

HANDLINGSPROGRAM 2018 HANDLINGSPROGRAM 2018 1. Utgångsläge Ekerums Golfklubb är en fristående ideell organisation vars verksamhet bygger på en särskild överenskommelse med Ekerum Resort. Överenskommelsen innehåller reglering

Läs mer

Ordföranden hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Till justeringsman valdes Sven-Åke Runelid.

Ordföranden hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Till justeringsman valdes Sven-Åke Runelid. PROTOKOLL nr 2015-04, fört vid möte med styrelsen för FORSBACKA GOLFKLUBB Torsdagen den 9 april 2015 kl. 18.30 Lokal: Forsbacka Golfklubb Närvarande: Ordinarie: Sten G Svenhage Sven-Åke Runelid Rolf G

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2017-12-12 Nyhetsbrev Utesäsongen för golf är nu slut för i år, men som ni alla vet så kan ni fortsätta att spela golf i vår fina golfhall. Perfekt nu när det blir både kallare och mörkare utomhus. Långsiktig

Läs mer

Order of Merit Herrar 2016, Göteborgs Golfförbund

Order of Merit Herrar 2016, Göteborgs Golfförbund Order of Merit Herrar 2016, Göteborgs Golfförbund Slutställning efter 5 omgångar GGCC AlGK LerGK GGK StLGK Total DM 1 Daniel Dagsved Gullbringa Golf & Country Club 17 12 17 8 20 74 2 Kristoffer Idestål

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2013-04-10

Informationsmöte Juniorer 2013-04-10 Informationsmöte Juniorer 2013-04-10 Program Träningen Grönt kort och teori Aktiviteter Övriga tävlingar Juniorrepresentanter Information Övrigt Medlem/icke medlem MEDLEM: Fritt spel på banan hela säsongen,

Läs mer

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan 1. Nulägesanalys Under 2015 har det bedrivits en ungdomsverksamhet med drygt 60 ungdomar fördelat på tre olika träningsgrupper, baserat på ålder

Läs mer

Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström, Gunilla Björkman & Sofie Widal

Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström, Gunilla Björkman & Sofie Widal Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 3 april 2017 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordförande Cecilia

Läs mer

Tid: Tisdag 25/11 Plats: Elite Hotel Knaust

Tid: Tisdag 25/11 Plats: Elite Hotel Knaust HÖSTMÖTE 2014 Tid: Tisdag 25/11 Plats: Elite Hotel Knaust ORDFÖRANDE HAR ORDET Hallo Öjen golfare, Nu har vi precis avslutat en kanonsäsong, med lysande förutsättningar för oss golfare.2014 var säsongen

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2015

Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till ett nytt golfår på Vallda Golf & Country Club och tack för ert engagemang under 2014! Det är fantastiskt roligt att få vara en del av Valldas juniorverksamhet

Läs mer

Opalåret 2013 en återblick

Opalåret 2013 en återblick Opalåret 2013 en återblick Hultas OPAL-golfare utgörs av klubbens seniorer som spelar golf varje måndag förmiddag under säsongen. Den 23: säsongen inleddes måndagen den 8:e april. Som vanligt, denna tidiga

Läs mer

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2 veckor före Årsmötet. Klubbens verksamhets-

Läs mer

Medlemsundersökning Hagge GK 8 28 Oktober, Standardrapport Del 2

Medlemsundersökning Hagge GK 8 28 Oktober, Standardrapport Del 2 Medlemsundersökning Hagge GK 8 28 Oktober, 2011 Standardrapport Del 2 1 Kön Kvinna 29,8% 134 Man 70,2% 315 Svarande 449 Inget svar 0 2 Ålder Yngre än 21 år 3,1% 14 21-30 år 5,6% 25 31-40 år 11,1% 50 41-50

Läs mer

Prisutdelningar och årsmöte Senior/OPAL

Prisutdelningar och årsmöte Senior/OPAL Prisutdelningar och årsmöte Senior/OPAL 2018-10-02 Prisutdelning 1 - Dagens tävling Tisdagens tävling (6 x 3 special): Segrande lag var: Anita Skoglund m.fl. (141 slag)! Närmast hål på hål 13: Dam: Lisbeth

Läs mer

Informationsmöte Juniorer Breddgrupper och golfkul

Informationsmöte Juniorer Breddgrupper och golfkul Informationsmöte Juniorer 2018-04-18 Breddgrupper och golfkul Program Träningen Grönt kort och teori Aktiviteter Tävlingar Information Övrigt Medlem/icke medlem MEDLEM: Fritt spel på banan hela säsongen,

Läs mer

H Ö S T M Ö T E 2 9 N OV E M B E R

H Ö S T M Ö T E 2 9 N OV E M B E R HÖSTMÖTE 29 NOVEMBER 2016 Sida 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har behörigen utlysts. 3. Fastställande av Föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

Onsdagar f.o.m kl. 20:00 kommer liksom föregående säsong reserveras för träning.

Onsdagar f.o.m kl. 20:00 kommer liksom föregående säsong reserveras för träning. KCC info 2018-2019. Välkommen till en ny spännande curlingsäsong Efter en alldeles för varm sommar så har vädret äntligen återgått till det normala. Lag Edin har redan tjuvstartat sin säsong medan vi vackert

Läs mer

VIKSJÖ GOLFKLUBB Elitverksamheten

VIKSJÖ GOLFKLUBB Elitverksamheten Verksamhetsplan Elitsektionen 2019 Ansvarsområde Elitsektionen (ES) inom Viksjö golfklubb (Vi GK) ansvarar för att bevaka all elitverksamhet på Vi GK. Elitsektionen består av ideella ledamöter. Elitsektionen

Läs mer

HG:s verksamhet bereds och planeras av en Arbetsgrupp och beslutas av en Styrgrupp vid ett årsmöte.

HG:s verksamhet bereds och planeras av en Arbetsgrupp och beslutas av en Styrgrupp vid ett årsmöte. 2018-04-25 Beskrivning av Hallands Gentlemän Hallands Gentlemän (HG) är en kombinerad lag- och individuell tävling som spelas årligen och riktar sig till herrar som fyller eller fyllt 55 år under året

Läs mer

Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019

Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019 Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Vision... 2 1.2 Organisation för knatte- och juniorverksamheten...2 1.3 Målsättning... 2 2. Utvecklingstrappan

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 för Glasrikets GK.

Verksamhetsplan 2018 för Glasrikets GK. Verksamhetsplan 2018 för Glasrikets GK. Den övergripande målsättningen är att driva och utveckla klubben och hela golfanläggningen med utgångspunkt från golfsportens spelidé och idrottsliga krav. Klubben

Läs mer

Herrljunga GK LÅNGTIDSPLAN MED STRATEGISKA MÅL FÖR HERRLJUNGA GOLFKLUBB Postadress : Telefon : Telefax : Reg.nr : Bankgiro : Postgiro :

Herrljunga GK LÅNGTIDSPLAN MED STRATEGISKA MÅL FÖR HERRLJUNGA GOLFKLUBB Postadress : Telefon : Telefax : Reg.nr : Bankgiro : Postgiro : Herrljunga GK LÅNGTIDSPLAN MED STRATEGISKA MÅL FÖR HERRLJUNGA GOLFKLUBB 2016-2020 Postadress : Telefon : Telefax : Reg.nr : Bankgiro : Postgiro : Trollabo, Hudene 0513-23910 0513-23913 864000-8333 716-3652

Läs mer

Preliminär Verksamhetsplan 2018

Preliminär Verksamhetsplan 2018 Bilaga 1 Preliminär Verksamhetsplan 2018 Vad har hänt under 2017 Under 2017 har vi fått spela på vår nya bana som växt till sig. Resultatet av banombyggnaden ser vi vid de enkätsvar att: - Medlemmarnas

Läs mer

Sammanfattning av golf- och idrottsåret 2018

Sammanfattning av golf- och idrottsåret 2018 Sammanfattning av golf- och idrottsåret 2018 Sammanfattning av Golfåret 2018 på NSGK På golf- och idrottssidan har Norrköping Söderköping haft ett framgångsrikt år och vi gör stora framsteg med att få

Läs mer