Nyhetsbrev April. Bifogad finns minnesanteckningar från förra boendemöte samt anteckningar från programgruppsmöte för kulturen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyhetsbrev April. Bifogad finns minnesanteckningar från förra boendemöte samt anteckningar från programgruppsmöte för kulturen."

Transkript

1 Göteborg Nyhetsbrev April Vegahusen Hej! Nu har vi i nya träffpunkten fått en toppmodern solhörna med riktigt solljus. En timme i den solen motsvarar en kvart utomhus i full sol. Ta gärna en kopp kaffe eller ett glas juice och sätt dig och njut av sol, värme och vågskvalp. I april kommer varje hus eller våningsplan ha egna boendemöten. Vi välkomnar boende på Hus A våning 3 till engelska rummet måndag 20 april kl 16:00. Boende på B-äldre är välkomna till biblioteket måndag 27 april kl 16:00. Närstående är också välkomna till respektive möte. Bifogad finns minnesanteckningar från förra boendemöte samt anteckningar från programgruppsmöte för kulturen. Som vissa redan uppmärksammat så är det lite uppfräschning på gång i olika kontorer på B-huset. På våning 12 sitter i dag sjuksköterskorna som tillhör yngreenheten. Dessa sjuksköterskor skall numera få kontor på våning 5, närmre sina hyresgäster. Därefter kommer enhetschef Lisa Schjelde flytta upp till ett kontor på våning 12, och biträdande enhetschef Marie Bernhardsson flyttar in i Lisas nuvarande kontor på Hus A våning 3.

2 24 april är det invigning av nya träffpunkten! Kl 14:00 kommer Monica Berglund och klipper bandet. Sedan blir det musik, mingel, tårta och bubbel. Den 30/4 firar vi Valborgsmässoafton med sångkör kl Den 29/4 är det den internationella dansdagen. Detta uppmärksammas genom att visa dansfilmer. Tre Stiftelsers vänförening skickar en vårhälsning som bifogas i mejlet (läser du detta brev på hemsidan ser du hälsningen under fliken Tre Stiftelser och Vänföreningen ). Lisa Schjelde, enhetschef Med vänliga hälsningar Lisa Schjelde & Marie Bernhardsson Marie Bernhardsson, biträdande enhetschef Tel: Tel: Mail: lisa.schjelde@trestiftelser.se Mail: marie.bernhardsson@trestiftelser.se Vill du att någon ytterligare närstående skall få detta nyhetsbrev? Meddela mig mailadress. Har du några synpunkter på Tre Stiftelsers verksamhet? Skicka e-post till monica.berglund@trestiftelser.se Vi uppskattar dina synpunkter!

3 Anteckningar från boendemöte måndag 23 mars kl Vegasalen Petra Mattsson, Malin Svanberg och Lisa Schjelde håller i mötet Låsta dörrar Förklarar varför dörrarna varit låsta + tag vid hissarna. Lisa frågar om det är något som känns väldigt besvärligt/tidpunkter som är mer besvärliga. Svaret är nej, hyresgästerna tycker det skall vara tag dygnet runt, eller åtminstone fler timmar under dygnet. Vissa boende att de ser personer de inte känner igen och som kommer och förser sig med frukt och annat. När det gäller låsta dörrar på våningsplanen upplevs det mer besvärligt. Biträdande enhetschef Sofia Eliasson introducerar sig Sofia är biträdande enhetschef på Hus A våning 4 och 5 samt hus C. Schema Vi undrar om hyresgästerna har några funderingar kring hur personalens schema ser ut i dag, exempelvis om det finns vissa tider pr dygn då de upplever det finns för få eller för mycket personal. - Hyresgästerna vill veta vem som jobbar nästa arbetspass. På A-huset v 4 och 5 finns en griffeltavla där personalen skriver upp vem som jobbar. - Önskar diskutera schemafrågan sinsemellan och ta med det till nästa adressmöte Välfärdsteknologi - Tre Stiftelser önskar ligga i framkant - Lisa informerar om studiebesök på Bovision onsdag 29 april kl 13:30-16 för undersköterskor på A3, B-äldre och natt samt städerskan Nancy. Lisa och biträdande ec Marie B skall också åka med. Bivision är ett utvecklingscenter med fokus på välfärdsteknologi och de har visningslokaler och många olika tekniska hjälpmedel som kan vara användbara i vardagen. Finns det någon hyresgäst som vill åka med? Anmäl dig till Lisa. Våningsmöte/adressmöte Adressmöte är främst för boende, och vi uppmuntrar närstående att närvara under våningsmöten/husmöten. Nästa möte, i april, är våningsmöte/husmöten, ej gemensamt adressmöte. Varje enhetschef skickar ut inbjudan i god tid inför nästa träff. (Adressmöte = gemensamt möte för alla på Vegahusen. Våningsmöte = ex Hus A våning 3. Husmöte = ex hus C eller B-äldre) Posten Vilket ansvar har posten respektive Tre Stiftelser för hanteringen av breven som kommer. Förslag att en personal från varje våningsplan tar posten en gång om dagen. Storstädning Finns det möjlighet att få storstädning ett par gånger pr år? I dagsläget ligger all städning på kontaktperson (förutom golven). Hyresgästerna tycker det skall ingå i kostnaden. En hyresgäst berättar att hon får storstädning ut av ungdomar till en rimlig kostnad istället för att anlita ett extern städbolag. Anteckningar förda av Lisa Schjelde

4 Minnesanteckningar programgrupp Närvarande: Fredrika, Mary, Ruth, Gunnel, Ingemar, Joseph, Ulla-Britt, Håkan, Elisabeth, Linda, Margareta, Lennart, Ena, Maj-Britt, Max + anhörig, Barbro, Inger, Rosita, Göran och Jessica A. Från och med detta programgruppstillfället så var alla boende inbjudna till träffen, vilket resulterade i många nya ansikten. Kul! Vi börjar med att gå igenom förra programmet. Vi har bokat in Smoke Rings Sisters för en swingafton den 21/10. De har tidigare uppträtt här genom speldags och de vi frågade tyckte att de var mycket bra. Förskoleprojektet har kommit igång ordentligt och vi har träffats vid tre tillfällen nu. Det kommer att vara ytterligare en träff, den 20/4. Sedan planerar vi en vernissage den 4/5 kl där vi även kommer att bjuda in barnens föräldrar och era anhöriga. På vernissagen ställer vi ut de konstverk som deltagarna i Färg & Form gjort tillsammans med barnen. Vi informerade om att Pia Thulin kommer att ta över efter Petra Mattson på Yngre och att vi väntar tills hon börjat med att sätta programpunkterna för yngreenheten. Minnen från ditt liv utgår på programmet pga av svalt intresse. Vi bestämde att istället förlänga tiden för Färg & Form till Matilda har ju tagit över efter Pablo och ni som varit på hennes cirkel upplever den som bra. Den syntolkade filmen på Änggårdsbacken fungerar bra så den kommer vi att fortsätta med under våren. Marianne ska köpa in lite nya syntolkade filmer. Åsa Lilliestams föreläsningar är mycket uppskattade. Sist hon var här berättade hon om en ny utställning som de kommer att ha på Sjöfartsmuseet och att vi kunde få en guidad tur samt en privat föreläsning av henne där till hösten. Deltagarna på mötet tyckte att det lät som ett bra förslag. Mer info om detta kommer. Världsberättardagen den 20/3 upplevdes som mycket positivt på alla adresserna så detta kommer att bli en återkommande händelse.

5 Nya träffpunkten är nu äntligen klar. Den officiella invigningen kommer att ske den 24/4 mellan kl Monica Berglund klipper bandet och sedan bjuder vi på musik, mingel, tårta, bubbel, poängpromenad m.m. Kl bjuds vi på en vårsoaré framförd av Fredrik Gustavsson och Franz Lundberg Pålbrand. Anslag om detta kommer. Vi pratade än en gång om biblioteksgrupp, vi ska återuppta detta nu och kolla på ett datum då vi kan vara i biblioteket och röja upp. Intresset för en bokcirkel är stort. Vi kollar upp möjligheten att ni själva startar en, förslagsvis på helgen. Ni upplever fortfarande att det är för få deltagare på speldags, vad beror detta på? Vi ska prova att från och med nästa gång byta lokal till nya träffpunkten. Ni önskar att tiderna är de samma för cirklarna dvs att de startar på samma tider. Vi förklarar att tiderna beror lite på vad cirkeln innehåller. Vissa cirklar behöver längre tid och för att inte riskera att dra över tiden så börjar vi en kvart tidigare istället. Vi bestämda att testa ett nytt upplägg på Färg & Form, vi kommer att använda oss av två bord (när det andra kommer) och på det ena har vi en mer styrd cirkel och på det andra bordet blir det fritt skapande. Vi testar detta sätt under våren och utvärderar sedan. Vi behåller konceptet på Ord & Ton. Dvs att vi har i huvudsak klassisk musik samt information ang. kompositören och stycket vi lyssnar på. Även Fredagsgodis fungerar som det är nu med ett blandat urval av filmer, föreläsningar, högläsning m.m. Några utflykter är planerade under våren - 20/5 åker vi på en dagsutflykt till Danmark. Jessica A kollar upp priser och dyl. och återkommer. Anmälan måste ske senast 30/4. Denna utflykt samkör vi med Otium och Änggårdsbacken - 11/6, under Prideveckan åker vi till Regnbågsparken och kollar runt. - Efter önskemål från er så ska vi även kolla på en dagsutflykt till Göksäter på Orust. Detta återkommer vi om.

6 För ett par veckor sedan visades dokumentären Mitt Grekland på tv, och vi visade den även här dagen efter. Den handlade om ett grupp boende på äldreboenden i Västervik som åkte i väg till Grekland en vecka. Detta fick oss och bli nyfikna på om även vi skulle kunna göra detta. Vi har därför påbörjat planeringen av en resa till Gran Canaria under vår/tidig sommar nästa år. Vi kommer att börja med att sätta ihop en resegrupp som ska bestå av boende, personal och chefer. Är ni intresserade av att ingå i gruppen så hör av er till Jessica Atterlöf I år kommer vi bara att ha fyra feriearbetare här. Detta för att vi ska hinna med dem och göra det så bra som möjligt för de ungdomar som kommer. Vi kommer enbart att ha dem en period denna gång pga av att vi inte fick ihop det med semestrar och så. Sommarprogrammet drar igång den 22/6 och håller på till den 17/8. Under den perioden så kommer vi att ha cirklar här två dagar/vecka, vilka dagar är inte bestämt än. Vecka 29 är vi alla på semester så då har vi stängt vår verksamhet. Vi tar gärna emot önskningar om vad ni vill att vi gör under sommarperioden samt under tiden feriearbetarna är här. Vi pratade om alternativa bingovinster istället för godis och chips. Detta kan vara, duschtvål, handtvål, glödlampor, servetter m.m. Förslaget mottogs positivt av gruppen. Den 15/4 är det städdag i trädgården. Då är det bara att komma ut i trädgården och antingen hjälpa till eller bara sitta bredvid och ta en fika. Det kommer att vara musik och fikaservering. Personalen kan passa på att komma ner och hämta jord och blommor till balkongerna. Anslag kommer. Ni som redan varit inne i vår nya träffpunkt har kanske sett att vi har inrett en solhörna med bohusländskt tema. Hit är man välkommen för att sitta en stund i solen och bara koppla av. En timma i solen motsvarar en kvart utomhus så den gör även nytta för hälsan. När man sitter i solen så måste man ha solglasögon på sig då den är så pass stark att den kan skada ögonen. Vi har glasögon för utlåning. Säg bara till så får ni låna ett par. Vi har en önskan om att träffpunkten ska vara levande hela tiden. Man ska kunna komma och gå precis som man önskar och även om det inte är någon cirkel igång så kan man komma in och sitta i solen eller spela spel. Ett önskemål kom upp om att vi skulle ha kaffe i termos som man bara kunde ta av samt en tillbringare med juice eller saft. Ett förslag kom även upp ang att hyra in en kaffemaskin. En sådan med flera olika dryckesval. Jessica A kollar upp om detta är möjligt och återkommer. Vi ska

7 även införskaffa ett kylblock för att hålla drycken kall. Vi bestämde att vi redan nu anordnar ett kaffebord i träffpunkten. Ni ville även ha tillgång till träffpunkten på helgerna. Som det ser ut nu kommer träffpunkten att vara larmad. Jessica A kollar upp även om detta. Självklart ska lokalen kunna utnyttjas även under helg. Eventuellt ställer vi in föreläsningen av Reza Parsa pga av för litet intresse från er boende. Den 29/4 är det den internationella dansdagen. Detta uppmärksammar vi genom att visa dansfilmer. Kom gärna med förslag på filmer. Frågan kom upp ang. solskydd för fönstren i träffpunkten pga av ljuset samt värmen. Vi håller på att kollar på olika alternativ. Ett önskemål kom upp ang. någon form av enkel pubafton en gång i månade. Då restaurangen kan ha öppet på kvällen så att man kan köpa nått gott att dricka och ev nått enkelt tilltugg. Det är bra att kunna umgås med varandra även på kvällarna samt att anhöriga kan komma. Det uppkom även önskemål om att resturangen skulle vara öppen längre på dagarna så att man kunde ta sig en fika ihop med anhöriga ute i trädgården. Speciellt nu under sommaren då det är trevligt att sitta ute. Jessica A kom med förslag om att ta in syninstruktörer och anhörigkonsult som kan föreläsa för oss. Detta mottogs positivt. Jessica A kollar med syninstruktörerna och Ann Malmsten som är anhörigkonsulent i Majorna-Linné om de kan komma hit vid tillfälle. Ipadcirkeln kommer att byta form till hösten. Vi kommer att anordna ett s.k. surfcafé för dem med egna surfplattor. De surfplattor som är utlånade till deltagarna i cirkeln nu kommer vi att behöva till den gruppen som vi startar upp på Änggårdsbacken till hösten. De av er som vill ha hjälp att köpa in en egen platta, hör av er till Jessica H eller Rosita. Nästa träff är torsdagen den 4/6 kl (Obs tiden Vid pennan: Rosita Vid datorn: Jessica A

Nyhetsbrev Juni. Sommarvädret dök plötsligt upp! Solen skiner och värmen har anlänt. Hoppas den håller i sig ett bra tag nu!

Nyhetsbrev Juni. Sommarvädret dök plötsligt upp! Solen skiner och värmen har anlänt. Hoppas den håller i sig ett bra tag nu! Göteborg 150615 Nyhetsbrev Juni Hej! Sommarvädret dök plötsligt upp! Solen skiner och värmen har anlänt. Hoppas den håller i sig ett bra tag nu! Bifogat i detta nyhetsbrev finns senaste anteckningar från

Läs mer

Nyhetsbrev Maj. Nu är våren här! Än så länge med lite kyliga vindar men förhoppningsvis kommer solen kika fram vid våra utomhusarrangemang!

Nyhetsbrev Maj. Nu är våren här! Än så länge med lite kyliga vindar men förhoppningsvis kommer solen kika fram vid våra utomhusarrangemang! Göteborg 150518 Nyhetsbrev Maj Vegahusen Hej! Nu är våren här! Än så länge med lite kyliga vindar men förhoppningsvis kommer solen kika fram vid våra utomhusarrangemang! Bifogat i detta nyhetsbrev till

Läs mer

Nyhetsbrev december 2018 Vegahusen A

Nyhetsbrev december 2018 Vegahusen A Göteborg 2018-12-17 Nyhetsbrev december 2018 Vegahusen A Vi vill börja med att tacka för trevliga boendemöten som vi hade på varje våning. Vi fick många bra idéer som vi kan jobba med för att förbättra.

Läs mer

Nyhetsbrev April. På valborg kommer Göteborgs vokalensemble till vår trädgård och underhåller klockan 17.30.

Nyhetsbrev April. På valborg kommer Göteborgs vokalensemble till vår trädgård och underhåller klockan 17.30. Göteborg 140415 Nyhetsbrev April Vegahusen Hej! Påsken faller sent in i år vi ser fram emot en påsk förhoppningsvis i vårens tecken! Dagarna blir ljusare och ljusare o ljusare och solen bränner mot ryggen.

Läs mer

OTIUM Idag när man tittar ut så kan jag konstatera att hösten verkar vara här på riktigt. Utanför öser regnet ner.

OTIUM Idag när man tittar ut så kan jag konstatera att hösten verkar vara här på riktigt. Utanför öser regnet ner. Göteborg Nyhetsbrev September OTIUM Idag när man tittar ut så kan jag konstatera att hösten verkar vara här på riktigt. Utanför öser regnet ner. Några medarbetare och hyregäster med norrlandsrötter hade

Läs mer

Nu när all personal är tillbaka från semesterar och andra ledigheter är vi redo att ta oss an höstens utmaningar.

Nu när all personal är tillbaka från semesterar och andra ledigheter är vi redo att ta oss an höstens utmaningar. Göteborg 130915 Nyhetsbrev Änggårdsbacken September Nu känns det som att hösten är på väg. Det har varit många fina dagar i september och kanske blir det även några i oktober? Vi har ju haft en fantastisk

Läs mer

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss.

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss. Mars 2015 Information till hyresgäster och närstående mars 2015 Hej här kommer mars månads brev till dig som bor på Brunnbäcksgatan 20 eller är närstående till någon av våra hyresgäster. Här berättar vi

Läs mer

Träffpunkt Ekåsen DECEMBER Ekåsen stängt pga. aktivitet för boende på Enliden och planering.

Träffpunkt Ekåsen DECEMBER Ekåsen stängt pga. aktivitet för boende på Enliden och planering. DECEMBER 2018 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 3/12 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.49 Tisdag 4/12 Onsdag 5/12 11.00 Torsdag 6/12 GEMENSAMT JULBORD I ARONTORP MED SOLBUSSEN PRIS: 275kr/per. Vi åker

Läs mer

Cirkelförklaringar Höst 2018

Cirkelförklaringar Höst 2018 Cirkelförklaringar Höst 2018 T räffpunkterna är öppna för alla som bor på Tre Stiftelser. Här erbjuds du gemenskap och olika aktiviteter. Du har möjlighet att lära känna andra, träffas kring gemensamma

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Nyhetsbrev. September. Hej! Uder. Välj:Änggården/Vega/Otium

Nyhetsbrev. September. Hej! Uder. Välj:Änggården/Vega/Otium Göteborg 130915 Nyhetsbrev September Uder Hej! Kultur Kräft och skaldjursfest torsdagen 3 oktober. Havskräftor och räkor, västerbottenpaj, kaffe och en god hemlagad kaka. 1 glas vin eller 1 starköl ingår

Läs mer

Nyhetsbrev April. Tre Stiftelser Kallebäck. Göteborg

Nyhetsbrev April. Tre Stiftelser Kallebäck. Göteborg Göteborg 180423 Nyhetsbrev April Tre Stiftelser Kallebäck Vad har hänt? Stort tack för anhörigträffen. Alltid lika trevligt att ha fester tillsammans! Efter skålen berättade jag lite om vad som har varit

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 Kontakt: Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 Hemsida: www.lund.se/kulan E-post: kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Det händer hos oss! program vår/sommar 2014 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Socialpsykiatrins. Aktiviteter. våren 2014. Socialpsykiatrin

Socialpsykiatrins. Aktiviteter. våren 2014. Socialpsykiatrin Socialpsykiatrins Aktiviteter våren 2014 Socialpsykiatrin Hej igen! Här kommer info om vårens aktiviteter; både nyheter och favoriter i repris. Socialpsykiatrins Träfflokaler är mötesplats för kreativitet,

Läs mer

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL APRIL 2019 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/4 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.14 Tisdag 2/4 09.30 GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL ÖLAND Start på Ekåsen kl.09.30, sedan hämtar vi upp på Äringen och Frikadellen.

Läs mer

Sommar med Träffpunkterna i Angered

Sommar med Träffpunkterna i Angered Sommar med Träffpunkterna i Angered Juli - augusti 2019 Träffpunkterna i Angered finns för att främja hälsan hos stadsdelens seniorer, men alla är välkomna oavsett ålder. Vi finns på Hammarkulletorget

Läs mer

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Servicebostad - VAD ÄR DET? Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

25 juni-24 augusti. Änggårdsbacken. Sommar-sommar-sommar

25 juni-24 augusti. Änggårdsbacken. Sommar-sommar-sommar I år ses vi i det gröna! Änggårdsbacken Sommar-sommar-sommar 25 juni-24 augusti 2012 Vid regn och rusk flyttas alla aktiviteter, som är planerade att vara ute i trädgården, in till Träffpunkten. Välkomna

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

Ni som är nyinflyttade och era närstående är hjärtligt välkomna till oss.

Ni som är nyinflyttade och era närstående är hjärtligt välkomna till oss. 2017-06-07 Information till boende och närstående juni 2017 Hej! Vi vill gärna berätta lite för er bor hos oss eller är närstående till någon av våra boende på Nibblegården, om vad som är på gång hos oss

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE

ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida Vi är Anhörigcentrum s.5 Det här erbjuder vi s.7 Någon nära mig är äldre eller långvarigt sjuk s.9 Jag

Läs mer

Månadsbrev Bergfotens fritidshem januari 2014

Månadsbrev Bergfotens fritidshem januari 2014 Månadsbrev Bergfotens fritidshem januari 2014 Den nya terminen rullar på och det blir ljusare och ljusare. Alla pedagoger arbetar aktivt med att erbjuda nya, spännande aktiviteter för era barn. I sin planering

Läs mer

Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet?

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet? Utvärdering Hur är du med dagen som helhet? miss B. 2 4 12,1 C. 3 19 57,6 10 30,3 Total 33 100 97,1% (33/34) Bra ordnat trots sista-minuten-återbud Familjeverkstaden blev inställd pga sjukdom Det blev

Läs mer

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge Servicebostad -VAD ÄR DET? -Lättläst Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och

Läs mer

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL Uggleposten Exklusivt 2* intervju i detta nummer År: 2011 Nummer: 1 I det här numret: I detta nummer hedrar vi vår kära Barbro Ljungholm som snart går

Läs mer

ANHÖRIGÅRET 2016. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamhet Sektor vård och omsorg

ANHÖRIGÅRET 2016. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamhet Sektor vård och omsorg ANHÖRIGÅRET 2016 Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR 2016 Anhörigstödsverksamhet Sektor vård och omsorg Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd,

Läs mer

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter!

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Kallelse till medlemsmöte i KLIPPAN för att välja styrelse (bifogas) Vårprogram för Träffpunkten i Täby (bifogas) Ny styrelse i FUB i Södra Roslagen Ordförande:

Läs mer

Bilaga. STUDIEPROGRAM för VÅREN 2015 DE FLESTA AV VÅRENS CIRKLAR 2015 STARTAR I VECKA 6. Anmälningstiden för vårens cirklar, se respektive cirkel

Bilaga. STUDIEPROGRAM för VÅREN 2015 DE FLESTA AV VÅRENS CIRKLAR 2015 STARTAR I VECKA 6. Anmälningstiden för vårens cirklar, se respektive cirkel Bilaga STUDIEPROGRAM för VÅREN 2015 Nytta, Nöje och Hälsa i samarbete med ABF DE FLESTA AV VÅRENS CIRKLAR 2015 STARTAR I VECKA 6 Anmälningstiden för vårens cirklar, se respektive cirkel STUDIEKOMMITTÉ

Läs mer

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen.

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen. Utflykten till Skansen var en härligt blöt dag! Vi såg många djur och hade en fantastisk klass som det var en fröjd att åka på utflykt med, och de tog även hänsyn till andra passagerare på både Roslagsbanan

Läs mer

Vi börjar med att välkomna åter våra nya kompisar på Mumindalen och Trollskogen.

Vi börjar med att välkomna åter våra nya kompisar på Mumindalen och Trollskogen. Vi börjar med att välkomna åter våra nya kompisar på Mumindalen och Trollskogen. Namn på nya kompisar Det har önskats från föräldrarådet att vi ska skriva ut namnen på den nya barnen i månadsbreven detta

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM September 2017 Hej. Ja då var sommaren över för denna gång sägs det, men vi kan ju alltid hoppas på en underbar höst istället.

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet/föreningsmöten Sommarfesten Hemmavinsten Melbystrand lägret (platser kvar) Medlemsrådgivare & Rättsombud Styrelsen

Läs mer

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter som

Läs mer

Sommarlov. Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun

Sommarlov. Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun Sommarlov Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun Bjuvs Fritidsgård Tel: 042-458 50 97 Vecka 25 Måndag 17 juni Öppet 13.00 17.00 Tisdag 18 juni Midsommarfest. Kostnad 100kr. Anmälan sker till personalen. obs! öppet

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Studieprogram. Våren 2016. Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00

Studieprogram. Våren 2016. Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00 Studieprogram Våren 2016 Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00 ABF Burlöv Dalbyvägen 25, Arlöv Öppet hus Lördagen den 16/1 14.00-16.00

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Veckans ordspråk: Man kan sätta sångfågeln i bur men aldrig sången. Harry Belafonte Hej! I veckan blev jag uppvaktad av elever

Läs mer

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun

Evenemang våren 2012. Biblioteken i Lessebo kommun Evenemang våren 2012 Biblioteken i Lessebo kommun Kurt Henriksson Boda Kurre berättar om sitt artistliv Glasblåsaren från Boda blev rikskändis som akrobaten Boda-Kurre. Tid. måndag 9/1 kl. 17.00 LCHF:

Läs mer

Varför är det viktigt att ditt barn läser?

Varför är det viktigt att ditt barn läser? LUST ATT LÄSA Många av oss föräldrar drar en lättnadens suck när barnen lärt sig läsa och vill börja läsa själva. Och visst är det en milstolpe att fira, men även efter detta har du möjlighet att uppleva

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2018

SOMMARLOVSPROGRAM 2018 SOMMARLOVSPROGRAM 2018 Kostnadsfria Sommarlovsaktiviteter För åk 4-9 Genom fritidsklubben och fritidsgården i Allaktivitetshuset FRITID MÅNDAG 18 juni 09:00-12:00 KOMTEK kommer till oss och vi gör expriment!

Läs mer

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset Hej alla medlemmar, Trots en tidig vår med mycket sol som vill locka ut oss i naturen har föreningen också viktiga aktiviteter på gång som vi hoppas ni vill delta i även om det vackra vädret fortsätter

Läs mer

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättighet

Läs mer

Förskoleklass Bubblan

Förskoleklass Bubblan Sida 1 av 5 Skarpnäcks skola Förskoleklass Bubblan Bulleribock telenr: 0761291067 Bubblan telenr: 0761294382 Öppning och stängningsfritids telenr: 50815626 Veckobrev 30 mars 2012 för vecka 14, 16 och 17

Läs mer

Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet!

Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet! Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet! Alla är välkomna Mötesplatser för hösten 2019 Kom och umgås, ta en kopp kaffe och något gott Mötesplatserna arrangeras i samverkan med

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Information från. Anhörigstödet. våren 2016

Information från. Anhörigstödet. våren 2016 Information från Anhörigstödet våren 2016 Hej! År 2015 går mot sitt slut, och det är dags att summera och planera inför nästa år. Året som gått har bjudit på många trevliga möten med er som är anhöriga

Läs mer

Hej! Här kommer en information till dig som har kommunal hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm.

Hej! Här kommer en information till dig som har kommunal hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm. ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2015-02-27 1 (6) Kvartalsbrev Mars 2015. Hej! Här kommer en information till dig som har kommunal hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm. Vi är redan inne i Mars månad, och efter en

Läs mer

Medlemsblad Höst 2017

Medlemsblad Höst 2017 Medlemsblad Höst 2017 Kära medlem, Nu är sommaren slut och hösten kommer snart. har haft en mycket fin och trevlig sommar med bland annat vår välbesökta sommarfest, korvgrillningar, kognition diskussionstillfälle

Läs mer

Gruppbostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Gruppbostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Programblad Vår - Sommar 2015

Programblad Vår - Sommar 2015 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

Inköp av pallkragar och fröer har vi fixat till kolonin med nya kryddor och sådd av rädisor och blommor.

Inköp av pallkragar och fröer har vi fixat till kolonin med nya kryddor och sådd av rädisor och blommor. Maj 2018 Hälsning från oss på Inledning hänt sedan sist I slutet av april kom äntligen våren. Med härlig värme och sol. Inköp av pallkragar och fröer har vi fixat till kolonin med nya kryddor och sådd

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2013

Fritidsnytt. Nr 2/2013 Fritidsnytt Nr 2/2013 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

Januari 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Januari 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram Januari 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun God fortsättning! Vecka 1 Tisdag 1 Onsdag 2 Torsdag 3 Fredag 4 Januari Kristallen har stängt p.g.a.

Läs mer

Eksjö bibliotek med filialer. Vårprogram. med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer

Eksjö bibliotek med filialer. Vårprogram. med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer Vårprogram Eksjö bibliotek med filialer Vå r p r o g r a m med 100-årsfirande Eksjö stadsbibliotek och filialer Vårprogram 2015 www.eksjo.se/biblioteket stadsbiblioteket@eksjo.se 0381-361 00 Biblioteket

Läs mer

FUB presenterar 2015 års sommarläger

FUB presenterar 2015 års sommarläger FUB presenterar 2015 års sommarläger På FUB:s lägergård i Stenestad vill vi ge deltagarna möjlighet att prova olika gemensamma aktiviteter och att tillsammans få minnesvärda upplevelser och erfarenheter.

Läs mer

GRUPPER. och. informationstillfällen HÖSTEN 2013 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60

GRUPPER. och. informationstillfällen HÖSTEN 2013 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 GRUPPER och informationstillfällen HÖSTEN 2013 HABILITERINGSCENTER NACKA Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 www.habilitering.nu 1(18) Grupper för person som har en

Läs mer

Mötesplatser i Norr December 2015

Mötesplatser i Norr December 2015 Blombacka Duvan Anhörigträff Mötesplatser i Norr December 2015 Foto Matton.se Broschyr om alla aktiviteter för Anhörigträffarna i Norr och för Mötesplatserna Duvan och Blombacka Mötesplats Blombacka Våra

Läs mer

Gruppbostad. - VAD ÄR DET? - Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad. - VAD ÄR DET? - Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? - Lättläst Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Program våren Anhörigstöd Hisingen. Anhörigstöd Hisingen. Våren goteborg.se

Program våren Anhörigstöd Hisingen. Anhörigstöd Hisingen. Våren goteborg.se Program våren 2019 Anhörigstöd Hisingen Anhörigstöd Hisingen Våren 2019 goteborg.se Vad är anhörigstöd? Program våren 2019 Stöd för dig som har en närstående som på grund av sjukdom, beroendesjukdom, fysisk

Läs mer

Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24

Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24 Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24 Pris till Järlas elever Ett stort och varmt grattis till våra elever i åk 6! Under vecka 12 var det vernissage i Stadshuset för utställningen Framtidens stad i Nacka

Läs mer

Enkät om gemensamhetsutrymme på gruppbostäder i Stockholms län

Enkät om gemensamhetsutrymme på gruppbostäder i Stockholms län Enkät om gemensamhetsutrymme på gruppbostäder i Stockholms län Läns-Klippan skickade denna fråga till cheferna för gruppbostäder och servicebostäder i Stockholms län: Hej Vi har en fråga: När kan de som

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014 Mötesplatser för Seniorer Program för hösten 2014 Välkommen! I Lidköpings kommun finns flera trevliga mötesplatser där vi erbjuder olika aktiviteter, matservering och framförallt gemenskap! Du som är äldre

Läs mer

Kommunbladet november 2015

Kommunbladet november 2015 Kommunbladet november 2015 Det här är några av artiklarna i kommunbladet nummer 8 2015. Har du frågor eller vill veta mer om vad som händer i Norsjö under november månad? Ring växeln, telefon 0918-140

Läs mer

Hovslund vårdbostad och hemvård

Hovslund vårdbostad och hemvård Hovslund vårdbostad och hemvård Hovslund vårdbostad och hemvård Omsorgsnämndens vision Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Mål och speciell inriktning

Läs mer

VÄLKOMMEN. Syftet med detta häfte är att informera dig om hur det är att bo på Oasen.

VÄLKOMMEN. Syftet med detta häfte är att informera dig om hur det är att bo på Oasen. VÄLKOMMEN Syftet med detta häfte är att informera dig om hur det är att bo på Oasen. Så här fungerar det för ett barn att bo på Oasen Socialtjänsten har bestämt att du ska bo på Oasen under en viss tid.

Läs mer

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter Täby seniorcenter Aktuella aktiviteter taby.se/seniorcenter Välkommen till Täby seniorcenter Täby seniorcenter är en öppen kommunal verksamhet där du kan träffa andra seniorer, vara med på något av de

Läs mer

Öppen förskola. Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. kulansoppnaforskola@live.se

Öppen förskola. Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. kulansoppnaforskola@live.se Öppen förskola Höstterminen 2014 Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 E-mail : kulansoppnaforskola@live.se Hemsida: www.lund.se/kulan Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

Närståendebrev mars 2017

Närståendebrev mars 2017 Sid 1 (9) Hej alla närstående! Nu närmar sig våren och ljusare tider. Det märks att våra boende är mer angelägna om att få gå ut på kortare eller längre promenader. Vi har startat en promenadgrupp som

Läs mer

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015. Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015. Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015 Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter VALHALLAVÄGEN 38s 10 SÖRBYVÄGEN ÖPPETTIDER FÖR VÅRA LOKALER VALHALLAVÄGEN

Läs mer

Hälsa, mat och rörelse för våra små. Material till stöd för personal vid samtal med föräldrar till barn i förskolan.

Hälsa, mat och rörelse för våra små. Material till stöd för personal vid samtal med föräldrar till barn i förskolan. 2009 06 29 Hälsa, mat och rörelse för våra små Material till stöd för personal vid samtal med föräldrar till barn i förskolan. 1 En hälsofrämjande förskola Det friska är i fokus. Arbetet utgår från att

Läs mer

Välkommen till Familjehuset!

Välkommen till Familjehuset! Välkommen till Familjehuset! Vad är Familjehuset? Familjehuset är ett akut- utrednings- och behandlingshem för barn och föräldrar. Andledningen till att en familj kommer till Familjehuset varierar. Det

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Silverbrev från Solbacka maj 2015

Silverbrev från Solbacka maj 2015 Silverbrev från Solbacka maj 2015 Hej alla närstående! Här kommer lite information från oss. Nu har solen äntligen hittat tillbaka till de här breddgraderna och förhoppningsvis kan vi se fram emot en riktigt

Läs mer

Aktiviteter. April-Maj-Juni 2014 VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN. April V.14 Tisdag 1 april Kl.13.00-14.00 Bingo. Onsdag 2 april Kl.13.00-15.00 Tema: Påskpyssel

Aktiviteter. April-Maj-Juni 2014 VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN. April V.14 Tisdag 1 april Kl.13.00-14.00 Bingo. Onsdag 2 april Kl.13.00-15.00 Tema: Påskpyssel VÄLFÄRDSFÖRVALTNINGEN Aktiviteter Sätt guldkant på tillvarondin eller någon annans April-Maj-Juni 2014 April V.14 Tisdag 1 april Kl.13.00-14.00 Bingo Se sista sidan för mer som händer VARJE VECKA Onsdag

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

Att skapa trygghet i mötet med brukaren

Att skapa trygghet i mötet med brukaren NATIONELL VÄRDEGRUND Utbildning med Egon Rommedahl Att skapa trygghet i mötet med brukaren November 2014 Instruktioner till träff 2, Hösten 2014, Värdighetsgarantierna i Mölndal stad. Del 1 Att skapa trygghet

Läs mer

Hej och välkomna till årets första föräldraföreningsmöte torsdagen den 14 februari kl 18.30 på Strandskolan.

Hej och välkomna till årets första föräldraföreningsmöte torsdagen den 14 februari kl 18.30 på Strandskolan. VECKOBLAD v. 7 2013 Till elever Veckans ordspråk: Det är när man upptäcker musiken som många unga hjärtan också lär sig älska. Richard Strauss Hej! En vecka med massor av nationella prov har tagit sitt

Läs mer

Mötesplats Centrum. Maj 2019 Engelbrektsgatan 2. V.19 Måndag 6. V.18 Torsdag 2

Mötesplats Centrum. Maj 2019 Engelbrektsgatan 2. V.19 Måndag 6. V.18 Torsdag 2 Mötesplats Centrum Maj 2019 Engelbrektsgatan 2 Datum Tid Aktivitet V.18 Torsdag 2 Fredag 3 Lördag 4 V.19 Måndag 6 10.00-10.20 10.20 ca 11.30 10.00-11.00 10.30-11.30 Samling & ombyte i fritidslokalen Seniorgymnastik

Läs mer

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015. Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015. Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015 Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal HÖSTENS och VINTERNS 2 AKTIVITETER 2014-2015 Lär dig cykla! Sörliden Valla ordnar i samarbete

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer