Vertikalskärare och gräsmatteluftare 2 i 1 Instruktionsmanual

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vertikalskärare och gräsmatteluftare 2 i 1 Instruktionsmanual"

Transkript

1 Vertikalskärare och gräsmatteluftare 2 i 1 Instruktionsmanual Läs noga igenom denna instruktionsmanual innan maskinen används

2

3

4

5

6

7

8 Läs noga igenom denna instruktionsmanual innan maskinen används 1. ALLMÄN INFORMATION Denna manual har tagits fram av tillverkaren och är en del av tillbehören till din maskin och skall förvaras vid maskinen. Denna manual beskriver vad maskinen skall användas till och innehåller all information om säker och korrekt användning. Manualen skall läsas igenom innan maskinen tas i bruk och innan anpassning och underhåll sker på maskinen. Säkerhetsinstruktionerna garanterar din säkerhet och längre livstid för maskinen. Det är viktigt att följa dessa instruktioner korrekt. Alla bilder och foton i denna manual har tillverkaren tagit fram för att se till att du blir nöjd med informationen. Om tillverkarens kvalitetskrav och produktutveckling ändras kan produktspecifikationerna ändras utan föregående meddelande. 2. TEKNISKA DATA Motor W 1300 Obelastad Omd./m 3500 Vikt Kg 14 Gräsuppsamlare L 35 Arbetsbredd Cm 33 Arbetsdjup Cm -12, -8, -4, +10 Ljudnivå db(a) Garanterad ljudnivå db(a) 105 Handtagsvibration m/s 2 <2.8 Transmission Rem Strömförsörjning V Isoleringsklass II 3. SYMBOLER Lär dig följande symboler innan denna manual läses igenom. Läs arbets- och serviceinstruktionerna noga före användning. Var fullständigt bekant med maskinens knappar före användning. FARA Starta inte maskinen när barn, vuxna eller djur är i närheten.

9 FARA Sätt inte händer eller fötter nära eller under roterande delar. Se till att inte komma nära utkastaröppningen. Knivarna kan rotera en kort tid efter att strömmen har brutits. FARA Bryt alltid strömmen genom att dra ut elkontakten före rengöring, efterkontroll, reparation eller om kabeln har skadats eller trasslats ihop. Af FARA Håll alltid undan elsladden från knivarna se till att alltid veta var sladden är. Risk för personskada, livsfara eller skada på maskinen. Dubbel isolering. 4. ALLMÄNNA SÄKERHETSFÖRESKRIFTER När maskinen används skall de grundläggande säkerhetsföreskrifterna följas, inklusive de följande för att reducera risken för eld, elektrisk stöt och personskada. Läs igenom denna manual noga och följ alla gällande säkerhetsinstruktioner före, under och efter arbetet och håll din maskin i gott skick. Gör dig bekant med knapparna/kontakterna på din maskin före användning, men var framför allt säker på att du vet hur maskinen kan stoppas fort. Spara denna manual och annan litteratur som levererats med denna maskin för framtida bruk. Tillåt aldrig barn eller personer som inte är bekanta med denna maskin att använda den, ej heller andra som inte har läst manualen. Låt inte barn, djur eller andra personer upphålla sig i närheten av maskinen när den är i gång se till att de är på ett avstånd av minst 6 meter från maskinen. Användaren är ansvarig för olyckor eller skador på personer och egendom. Din maskin är tillverkad endast för att användas på el-nät med växelström - försök inte att använda den på annat sätt.

10 Använd en strömkabel H05 RN-F eller H05 VVF eller större, med minimum tvärsnittsareal på 2x1,5 mm 2 och max. längd 20 m. Koppla maskinen till ett vägguttag aldrig till ett belysningsuttag. Bär aldrig maskinen i sladden och ryck aldrig i kabeln för att dra ut stickkontakten ur uttaget. Håll kabeln borta från värmekällor, olja och skarpa kanter. Undersök sladdens skick före användning och använd inte maskinen om sladden är skadad. Bär alltid kraftiga skor eller stövlar nyslaget gräs är fuktigt och halt. Gummi eller konstmaterial i skorna ökar din säkerhet. Använd skyddsmask om det dammar. Använd skyddsutrustning. Använd skyddsglasögon när du kör maskinen och hörselskydd om ljudnivån känns obehaglig. Använd aldrig maskinen barfota eller med öppna sandaler. Använd långa byxor för att skydda dina ben stenar och liknande kan kastas ut av knivarna. El-kabeln bör regelmässigt inspekteras för att se om det uppstått skador och får bara användas om den är i gott skick. Håll alltid el-kabeln undan från knivarna se till att veta var kabeln befinner sig hela tiden. Håll alltid el-kabeln undan från roterande delar och håll hela tiden koll på var den befinner sig. Se till att maskinen är i säker arbetskondition. Dra ur kontakten före inspektion och kontrollera de roterande delarna för att se om de har skador eller blivit slitna. Skadade, roterande delar och lösa skruvar/bultar kan vara farliga. Var också säker på att de roterande delarna sitter fast. Kontrollera noga för att se till att alla skruvar och bultar sitter fast. Se alltid till att din gräsmatta är fri från grenar, sten, ledningar och skräp. Kontakt med sådant kan vara farligt då de kan fördärva maskinen och kastas ut av knivarna. När handtaget trycks nedåt för att starta maskinen, tryck inte mer än nödvändigt. Se alltid till att båda händerna befinner sig i arbetsposition och att fötterna är fria från knivarna innan maskinen sätts ned på marken. Maskinen kommer att fortsätta att arbeta en kort tid efter att du har släppt stoppgreppet. Låt alltid maskinen stanna själv. Släpp brytarhandtaget för att stänga maskinen och dra ut stickkontakten ur uttaget: Varje gång du lämnar maskinen utom synhåll. Innan kontroll, rengöring, justering eller annat arbete görs på maskinen. Innan blockerande föremål tas bort. Om maskinen börjar vibrera abnomt (kontrollera omgående). Efter att ha kört in i främmande föremål, se efter om maskinen har skadats och reparera om nödvändigt. Försök aldrig använda maskinen när den ligger på sidan och försök aldrig att stoppa knivarna, låt alltid maskinen stanna av sig själv. Starta aldrig maskinen när den ligger på sidan och försök inte att hindra de roterande delarna att rotera, vänta alltid tills maskinen stannar av sig själv Sätt aldrig händer eller fötter nära eller under roterande delar.

11 Håll dig undan från utkastningsöppningen hela tiden. Starta alltid maskinen i enlighet med instruktionerna och håll dina fötter borta från knivarna. Starta alltid maskinen i enlighet med instruktionerna och håll dina fötter på säkert avstånd från roterande delar. Använd inte maskinen när det regnar och låt den inte bli våt. Undvik att använda maskinen i vått gräs om möjligt. Använd bara maskinen i dagsljus eller i bra konstljus. Drag inte maskinen mot dig eller gå baklänges under arbetet. Korsa inte grusvägar eller vägar under tiden som knivarna eller andra roterande delar är i gång. Var alltid säker på ditt fotfäste, säskilt i sluttningar. Kör alltid på tvären i sluttningar, aldrig upp och ned. Var särskilt försiktig när riktningen ändras i sluttningar. Kör inte på extremt branta sluttningar och använd alltid halksäkra skodon. Kontrollera gräsuppsamlaren för slitage eller skada och byt ut den om nödvändigt. Använd aldrig maskinen om inte gräsuppsamlaren är påsatt. Gå, spring aldrig. Pressa inte på maskinen. Lyft eller bär aldrig maskinen under tiden som motorn går. Var säker på att knivarna har stannat och var ytterst försiktig innan du lyfter maskinen för att flytta den. Använd aldrig maskinen med defekt säkerhetsskydd. Förvara maskinen torrt när den inte används samt utom räckhåll för barn. Använd inte lösningsmedel eller rengöringsmedel för att rengöra maskinen använd en kort skrapa för att ta bort gräs och smuts. Dra alltid ut el-kontakten innan regöring. Använd inte maskinen om några delar är defekta, kassera alla defekta delar och montera i nya delar före användning. Håll alla muttrar, bultar och skruvar fast iskruvade för att vara säker på att maskinen är i gott arbetsskick. 5. ELEKTRISK SÄKERHET El-motorn skall bara användas på 1-fas spänning. Var säker på att din spänning motsvarar den som beskrivits på etiketten. Maskinen har dubbel isolering i överensstämmelse med direktiven EN60335, därför är jordad ledning inte nödvändig. Använd alltid en godkänd stickkontakt för dubbelisolering när du byter kabel. Stäng alltid av maskinen innan kontakten tas ut ur uttaget eller förlängningssladdens uttag. Ökad säkerhet kan uppnås genom att installera ett överströmsskydd (30mA). Om du inte har en sådan brytare installerad, rekommenderar vi absolut att strömmen till maskinen går genom en högkänslig strömbrytare (30mA) RCD (Residual current device). RCD är tillverkad för att ge ett högt personskydd mot elektrisk ström i händelse av fel.

12 Användning av ett Hfi-relä eller annan strömbrytarenhet befriar inte användaren av maskinen från att följa säkerhetsinstruktionerna i denna manual. När förlängningssladd används var säker på att den är godkänd och av korrekt storlek för att leda ström till maskinen (se teknisk specifikation). Minsta sladdstorlek är 1.5 mm 2. Rulla ut sladden helt om du använder en kabelvinda. 6. BESKRIVNING OCH FÖRPACKNINGSINNEHÅLL Förpackningen innehåller (FIG. 1): 1 maskin försedd med: handtag för att justera hjulhöjd (1), säkerhetsskydd (2) och knivar för vertikalskärning (3) 1 övre handtag (4) försett med: kontakt för kabel och kontaktutlösarknapp (5), kontakthandtag (6) och stickkontakt för anslutning till förlängningssladdens kontakt (7) 1 mellanhandtag (8) 2 nedre handtag (9) försedda med: plasthållare (10) och fingerskruvar (11) 2 kabelklämmor (12) 2 set vingmuttrar och bultar (13) för att göra fast mellanhandtagen till de nedre handtagen 2 set fingermuttrar och bultar (14) för att göra fast de översta handtagen till mellanhandtaget. 1 krok för att hålla förlängningssladden (15) 1 uppsamlingsbehållare (16) 1 set knivar till gräsmatteluftaren (17) 1 sexkantsnyckel (18) för att byta knivar OBS: Var säker på att maskinen och tillbehören i förpackningen inte är skadade 7. MONTERING OCH FÖRVARING Bryt alltid strömmen före montering och förvaring MONTERING AV HANDTAG (FIG. 2)

13 Sätt i det nedersta handtagets fingerskruv (9) från yttersidan in i de två hålen på maskinen och skruva fast fingerskruvarna för att sätta fast handtaget (FIG. 2.1). Sätt ihop mellanhandtaget (8) med det nedre handtaget (9) med hjälp av de medföljande vingmuttrarna och bultarna (13) (Fig. 2.2). Sätt ihop de översta handtaget (4) med mellanhandtaget (8) med hjälp av de medföljande fingermuttrarna och bultarna (14) (Fig. 2.4) Sätt fast kabeln vid handtaget med klämmorna (12) (Fig. 2.5) MONTERING AV GRÄSUPPSAMLARE (FIG. 3) Sätt i frontmetallramen i bakersta metallramen (Fig. 3.1) Sätt fast frontmetallramen på insidan av klämmorna till tygpåsen (Fig. 3.2) Montera gräsuppsamlarpåsen som visas på bilden (Fig. 3.3). HÖJDJUSTERING (FIG. 4) Använd justeringsarmen (1) på maskinen för att justera hjulhöjden för vald arbetshöjd. Dra i justeringsarmen (1) för att flytta den längs spåret (Fig. 4.1). Välj någon av de 4 höjdmöjligheterna. Lös ut och sätt justeringsarmen (1) i position i krysset för att låsa kopplingen mellan justeringsarmen och skyddet (Fig. 4.2) BYTE AV KNIVAR (FIG. 5) Använd det medföljande verktyget (18) för att byta knivarna när det behövs. Vrid över maskinen till motorsidan på ett torrt ställe och lossa 2 bultar och ta bort dem (Fig. 5.1). Dra knivarnas fäste horisontellt bort från maskinens inkoppling (Fig. 5.2). Dra originalknivarna uppåt för att montera bort dem från maskinen (Fig. 5.3). Tryck ned knivarnas skaft för att koppla till det fyrkantiga skaftet på maskinen (Fig. 5.4). Sätt i knivarnas fäste i maskinens inkoppling (Fig. 5.5). Skruva i de 2 bultarna hårt och vänd på maskinen före användning. (Fig. 5.6). 8. ARBETSINSTRUKTIONER Följ alltid instruktionerna när det gäller säkerhet och gällande regler och förordningar. Pressa inte maskinen för hårt. TIPS OCH FÖRSLAG

14 HUR SKALL VERTIKALSKÄRAREN ANVÄNDAS (knivsystemet (3)) Genom att använda vertikalskäraren luckras hårda ytor, gräsområden, ogräs och torra gräsrötter upp. Gräsmattan kan andas igen och kan ta upp näringssubstanser, syre och vatten. Detta hindrar också uppkomsten av bakterier i gräset på vintern. Klipp gräset i en höjd på ca 40 mm innan vertikalskäraren används. Gräsmattan skall vara torr. Den bästa tidpunkten för skärning är under växtsäsongen, från slutet av april till september. Skär minst en gång om året. Vi rekommenderar gödning efter luftning om du vill ha en grön gräsmatta. HUR SKALL LUFTAREN ANVÄNDAS (knivsystemet (17)) Vid luftning tas döda ting, mossa och ogräs bort som inte är vackert i en gräsmatta. Dött gräs blir till en vattensugande fibermatta som hindrar vattnet att tränga ned i jorden. Använd inte gräsmattsluftaren genom gräs som är längre än 75 mm. Gräsmattan skall vara torr när maskinen används. Vi rekommenderar att gräsmatteluftaren används i början och slutet av gräsklippningssäsongen för att ge gräsmattan en genomgående luftning. Din gräsmatteluftare bör också användas efter varje gräsklippning för att få bort gräsavfall som blir kvar efter klippning. TÄND/SLÄCK FIG. 6 Maskinen är försedd med en elektrisk kontakt mot start vid olyckshändelse. Tryck på säkerhetslåsknappen (5) på kontaktboxen, dra sedan kontaktarmen (6) mot handtaget (Fig. 6.1). Tophandtaget är försett med en krokad ring (15) som håller förlängningssladden på plats. Häng på kabeln för att skydda stickkontakten från att ryckas loss. (Fig. 6.2). ALLMÄN ANVÄNDNING FIG. 7 Vi rekommenderar att maskinen körs i samma riktning för att uppnå maximalt klippresultat från maskinen och för att reducera risken för att sladden kommer in i arbetsområdet. Placera förlängningssladden på gräsmattan nära startstället (position 1, Fig. 7.1). Håll båda händerna på handtaget. VARNING: Försök inta att köra maskinen med en hand du skall styra med båda händerna. Använd inte maskinen på sand, betong och träytor. Vänd handtaget nedåt för att lyfta fronten på maskinen en aning för att reducera risken för att skada gräsmattan när maskinen startas. Tryck på säkerhetsknappen (5) på kontaktboxen och håll den fortfarande nedtryckt medan du drar kontaktarmen (6) mot dig. Maskinen startar och du kan låta låsknappen utlösas och sänka ned maskinen till korrekt klipposition och påbörja klippning. Fortsätt nedåt klippområdet som visas i Fig. 7.1, arbeta från position 1 mot position 2 och när position 2 nås, sväng till höger och fortsätt mot position 3. Forsättt till slutet av klippområdet, sväng till vänster och fortsätt mot position 4. Fortsätt på samma sätt som visas i Fig och arbeta hela tiden bort från kabeln. Använd inte metoden som visas i Fig. 7.2, arbetande mot sladden, då detta är ett farligt sätt. INSTÄLLNING AV ARBETSDJUP

15 Arbetsdjupet kan varieras i 4 lägen i förhållande enligt tabell nedan. Dra justeringsarmen (1) från en position och flytta till önskad position. Nummer Arbets- Djup Gräsförhållande position 4 Högsta - 12 mm Slitna knivar 3 Andra - 8 mm Plan gräsmatta 2 Tredje - 4 mm Ojämn gräsmatta 1 Lägsta + 10 mm Transport Det rekommenderas att maskinens positioner används enligt följande: Högsta inställning. Denna inställning används när du önskar ge gräsmattan en kraftig luftning eller skärning. Vid denna inställning kommer din maskin som gräsmatteluftare att ta bort allt avfall och kvistar som samlats nere i gräsmattan. Den kommer också att ta bort mossa och ogräs. Vid denna inställning kommer din maskin som vertikalskärare att ta bort alla rester och torra gräsrötter. Andra inställning: Denna inställning används när du önskar ge gräsmattan en moderat luftning eller skärning. Denna inställning passar till de flesta gräsmattor. Tredje inställningen: Denna inställning kommer att lufta och skära din gräsmatta lätt. Din maskin som gräsmatteluftare lyfter nedtryckt gräs och krypande grässtrån så att du kan klippa det. Vid denna inställning samlar du lätt in nedfallna blad och gräsrester. Din maskin som vertikalskärare kan luckra upp hårda ytor och ta bort mossa och ogräs. Lägsta inställning: Denna inställning skall användas när du transporterar och flyttar maskinen. 9. UNDERHÅLL Råd som ges i detta avsnitt täcker allmän skötsel och underhåll på basmaskinen. Använd inte en förlängningssladd som har skador. Använd en helt ny sladd och inte en reparerad sladd. Håll alltid maskinen ren och fri från avklippt gräs och smuts, speciellt på undersidan av skyddet och vid ventillationshålen. Kontrollera alla el-kablar regelbundet och undersök om de är slitna eller har skador. Tag bort rester som sitter fast på undersidan av maskinen med en spatel varje gång du är färdig med klippningen.

16 Rengör alla plastdelar med en fuktig trasa. Använd inte lösningsmedel eller rengöringmedel då dessa kan förstöra maskinens plastkomponenter. 10. Reklamationsrätt Vänd dig till butiken där du har köpt maskinen om det mot våra förväntningar skulle uppstå problem.

Studsmatta 512x305 cm

Studsmatta 512x305 cm SÄKERHETSANVISNINGAR OCH MONTERINGSANVISNINGAR Art. 9053595 Studsmatta 512x305 cm Studsmatta, fyrkantig - Art. 9053595 Beskrivning: Fyrkantig studsmatta med nät, matta och stege. Innehåll Inledning...

Läs mer

GRÄSTRIMMER LTA350 HN Användarmanual Läs användarmanualen noggrant innan grästrimmern tas i bruk.

GRÄSTRIMMER LTA350 HN Användarmanual Läs användarmanualen noggrant innan grästrimmern tas i bruk. GRÄSTRIMMER LTA350 HN 10052 Användarmanual Läs användarmanualen noggrant innan grästrimmern tas i bruk. 1 2 GRÄSTRIMMERENS HUVUDDELAR 1. Handtag 2. Startkontakt 3. Kabelhållare 4. Kabel och kontakt 5.

Läs mer

COLLECTOR 41EL /0

COLLECTOR 41EL /0 COLLECTOR 41EL 71503801/0 CG rsb STIGA-71503801/0 22-12-2003 9:28 Pagina 2 2 CG rsb STIGA-71503801/0 22-12-2003 9:28 Pagina 3 3 CG rsb STIGA-71503801/0 22-12-2003 9:28 Pagina 4 4 CG rsb STIGA-71503801/0

Läs mer

Engelskt hjul ITEM. Monterings och bruksanvisning

Engelskt hjul ITEM. Monterings och bruksanvisning Engelskt hjul ITEM 74104 Monterings och bruksanvisning Spara denna manual Du kommer att behöva manualen för de säkerhetsvarningar, monteringsinstruktioner handhavande, skötselråd, lista över delarna och

Läs mer

Plattvibrator Typ PL20

Plattvibrator Typ PL20 Bruksanvisning Art. 9049036 Plattvibrator Typ PL20 Bruksanvisning Plattvibrator PL20 Art. 9049036 Beskrivning: Bensindriven plattvibrator som används till att vibrera jord, grus eller sand vid olika anläggningsarbeten,

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA

INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA Struktur Kära kund, Vänligen läs noga igenom hela denna användarmanual innan du

Läs mer

Handbok. Sladdlös skruvdragare SFAA0360S

Handbok. Sladdlös skruvdragare SFAA0360S Handbok Sladdlös skruvdragare SFAA0360S SÄKERHET Säkerhet VARNING! 1. Tänk på arbetsmiljön. Exponera inte verktyget för regn. Använd inte verktyget på fuktig eller våt plats. Se till att arbetsbelysningen

Läs mer

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE HN 12362 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 B R U K S A N V I S N I N G Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 1 Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs bruksanvisningen noggrant före första användning och spara

Läs mer

USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING. Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK

USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING. Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK Tack för att du har valt denna luftkonditionering av högsta kvalitet. Läs denna användarhandbok noga innan du använder apparaten. Vid eventuella

Läs mer

AquaForte Slamsugare 3i1, Våt, torr och damm.

AquaForte Slamsugare 3i1, Våt, torr och damm. AquaForte Slamsugare 3i1, Våt, torr och damm. Innan du använder AquaForte Pond Cleaner, läs instruktionerna noga. Denna dammsugare är mest lämpad för dammar, men kan användas som våt & torrdammsugare även

Läs mer

SE Bruksanvisning. Modell: Modell:

SE Bruksanvisning. Modell: Modell: 2004 SE Bruksanvisning Modell: 335 532 Modell: 552 572 SE - Innehållsförteckning Säkerhetsföreskrifter........ 2 Justering av jordspjut och stödhjul......... 3 Rengöring och underhåll av fräs.......3 Förvaring......

Läs mer

Snabbklyv. Modell BM Artikelnummer

Snabbklyv. Modell BM Artikelnummer Snabbklyv Modell BM11056 Artikelnummer 498235 Om Verktygsboden: Vi har arbetat med verktyg och maskiner sedan mitten av åttiotalet. Vår marknad är Sverige och Borås är vår bas. Här finns 3 000 kvm butik

Läs mer

KONVEKTORELEMENT. INSTRUKTIONSMANUAL Modell No. PH-ET06AF-1500

KONVEKTORELEMENT. INSTRUKTIONSMANUAL Modell No. PH-ET06AF-1500 KONVEKTORELEMENT INSTRUKTIONSMANUAL Modell No. PH-ET06AF-1500 VAR VÄNLIG SPARA DESSA INSTRUKTIONER VARNING: LÄS DENNA ANVÄNDARMANUAL NOGGRANT INNAN ANVÄNDNING. VARNING VARNING: ELEMENTET FÅR INTE ANVÄNDAS

Läs mer

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Avfuktare Instruktionsmanual WASCO 2000 DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Läs och spara dessa instruktioner för senare bruk INNEHÅLLSFÖRTECKNING Läs noga igenom manualen före användning och spara den som referens.

Läs mer

Svensk bruksanvisning

Svensk bruksanvisning Contura 3 Svensk bruksanvisning 1 Stopplatta 2 Påmatare/Resthållare 3 Vagnlås 4 Vred för skivtjocklek 5 Vippströmbrytare (temp/kont drift) 6 Uppsamlarbricka 7 Typskyllt 8 Kabelvinda 9 Nätsladd 10 Matarvagn

Läs mer

Skärmaskin E 16 E 21. Svensk bruksanvisning

Skärmaskin E 16 E 21. Svensk bruksanvisning Skärmaskin E 16 E 21 Svensk bruksanvisning 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Strömbrytare (temp/kont drift) Stopplatta Matarvagn Tjockleksvred Uppsamlarbricka Typetikett Nätsladd Kabelvinda Påmatare/Resthållare

Läs mer

Instruktionsbok med reservdelslista. Lunningsvinsch V6500

Instruktionsbok med reservdelslista. Lunningsvinsch V6500 Instruktionsbok med reservdelslista Lunningsvinsch V6500 Tillverkare: Generalagent: Fransgård Maskinfabrik A/S Närlant Import AB Fredbjergvej 132 Filarevägen 8 DK-9640 Farsø 703 75 Örebro Tele: +45 98

Läs mer

Användarmanual. Great Northern Popcorn - Little Bambino

Användarmanual. Great Northern Popcorn - Little Bambino Användarmanual Great Northern Popcorn - Little Bambino För manual på Danska, Finska, Norska och Engelska vänligen besök vår hemsida. For manual in Danish, Finnish, Norwegian or English, please visit our

Läs mer

Plattvibrator CNP20. Bruksanvisning. Art

Plattvibrator CNP20. Bruksanvisning. Art Bruksanvisning Art. 9049036 Plattvibrator CNP20 Plattvibrator CNP 20 - Art. 9049036 Beskrivning: Bensindriven plattvibrator som används till att vibrera jord, grus eller sand vid olika anläggningsarbeten,

Läs mer

4 / 10 TONS HYDRAULISK RIKTSATS INSTRUKTIONSMANUAL

4 / 10 TONS HYDRAULISK RIKTSATS INSTRUKTIONSMANUAL 4 / 10 TONS HYDRAULISK RIKTSATS INSTRUKTIONSMANUAL LÄS IGENOM DENNA INSTRUKTIONSMANUAL NOGA FÖRE ANVÄNDNING VIKTIGT LÄS IGENOM DENNA INSTRUKTION NOGA. OBSERVERA SÄKERHETSINSTRUKTIONERNA OCH VARNINGARNA.

Läs mer

Markant 01 Markant 05

Markant 01 Markant 05 Markant 01 Markant 05 Svensk bruksanvisning 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Strömbrytare (temp/kont drift) Vred för skivtjocklek Stopplatta Kabelvinda Typskylt Positionsplatta Matarvagn bestående av 7a Fingerskydd

Läs mer

Scarifier - Vertikalskärare VE32/SE32/XSE32 SV... 4 IT... 44 KÄYTTÖOHJEET FI... 9 ES... 49 BRUGSANVISNING PT... 54 BRUKSANVISNING DA...

Scarifier - Vertikalskärare VE32/SE32/XSE32 SV... 4 IT... 44 KÄYTTÖOHJEET FI... 9 ES... 49 BRUGSANVISNING PT... 54 BRUKSANVISNING DA... Scarifier - Vertikalskärare VE32/SE32/XSE32 BRUKSANVISNING SV... 4 ISTRUZIONI PER L USO IT... 44 KÄYTTÖOHJEET FI... 9 INSTRUCCIONES DE USO ES... 49 BRUGSANVISNING DA...14 INSTRUÇõES DE UTILIZAÇÃO PT...

Läs mer

Bruksanvisning Aina gåbord/talarstol

Bruksanvisning Aina gåbord/talarstol Bruksanvisning Aina gåbord/talarstol Hos Faaborg Rehab Technic arbetar vi ständigt med att förbättra våra produkters kvalitet och driftssäkerhet. Därför förbehåller vi oss rätten att utan varsel ändra

Läs mer

OLJEFYLLT MINI-ELEMENT

OLJEFYLLT MINI-ELEMENT OLJEFYLLT MINI-ELEMENT HN NR. 3552 INSTRUKTIONER VIKTIGT! Läs noga igenom instruktionerna före användning och spara dem för framtida referens. Fig. 1 Förberedelse för användning Fig. 2 Sätt i kontakten

Läs mer

WUB5511 Elektrisk Värmefilt

WUB5511 Elektrisk Värmefilt WUB5511 Elektrisk Värmefilt Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar Sid 2 VIKTIGA anvisningar! Spara för framtida bruk! VARNING: EJ avsedd

Läs mer

Handbok. Batteridriven borrmaskin/ skruvdragare DE3-1920V

Handbok. Batteridriven borrmaskin/ skruvdragare DE3-1920V Handbok Batteridriven borrmaskin/ skruvdragare DE3-1920V SÄKERHET Säkerhet VARNING! 1. Tänk på arbetsmiljön. Exponera inte verktyget för regn. Använd inte verktyget på fuktig eller våt plats. Se till att

Läs mer

Jordfräs RTT 3. Nima Maskinteknik AB nima@nimaab.se Tel 019-30 43 00. Box 1505, 701 15 ÖREBRO www.nimaab.se Fax 019-36 16 97

Jordfräs RTT 3. Nima Maskinteknik AB nima@nimaab.se Tel 019-30 43 00. Box 1505, 701 15 ÖREBRO www.nimaab.se Fax 019-36 16 97 Jordfräs RTT 3 Tekniska data 3 växlar Arbetsbredd 60cm Vikt 78 kg Däckdimension 1.00-6 Fräsknivarnas dimension 320 mm Rotationshastighet kniv 27 rpm Hastighet växel 1 1,1 km/h Hastighet växel 2 2,1 km/h

Läs mer

Bruksanvisning. Slaghack 155 Art Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Slaghack 155 Art Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Slaghack 155 Art. 90 44 853 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Slaghack 155 Artikelnummer: 9044853 Beskrivning: Slaghack med

Läs mer

Frontblad 2,0m - 2,2m - 2,4m Bruksanvisning

Frontblad 2,0m - 2,2m - 2,4m Bruksanvisning Frontblad 2,0m - 2,2m - 2,4m Bruksanvisning 2015-09-07 Bon Net AB 1 2015-09-07 Bon Net AB 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INTRODUKTION 2. ANVÄNDNINGSOMRÅDE 3. ALLMÄNNA SÄKERHETSANVISNINGAR 4. TEKNISKA DATA 5.

Läs mer

OBSERVERA: Innan du monterar motorn på antennmasten ska du koppla motorn till kontrollenheten med kontrollkabeln och utföra funktionen i paragraf 7.

OBSERVERA: Innan du monterar motorn på antennmasten ska du koppla motorn till kontrollenheten med kontrollkabeln och utföra funktionen i paragraf 7. INSTRUKTIONSMANUAL ANTENNROTATIONSMOTOR OBSERVERA: Läs noga igenom alla SÄKERHETSFÖRESKRIFTER i denna manual samt all övrig information rörande säkerhet, installation och användning som medföljer både

Läs mer

Sandspridare 1,8m - 2,1m - 2,4m Bruksanvisning

Sandspridare 1,8m - 2,1m - 2,4m Bruksanvisning Sandspridare 1,8m - 2,1m - 2,4m Bruksanvisning 2015-09-07 Bon Net AB 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INTRODUKTION 2. ANVÄNDNINGSOMRÅDE 3. ALLMÄNNA SÄKERHETSANVISNINGAR 4. TEKNISKA DATA 5. MONTERING 6. SÄRSKILDA

Läs mer

PW TRANSPORTÖR. Bruks- och monteringsanvisning

PW TRANSPORTÖR. Bruks- och monteringsanvisning PW TRANSPORTÖR Bruks- och monteringsanvisning 2006-10-02 Läs anvisningen noga innan maskinen tas i bruk. PW Transportör levereras omonterad och monteras enligt anvisningar på sidan 4-7. Teknisk data: Snäckväxelmotor:

Läs mer

Popcornmaskin. Poppar med smör eller olja. Behållare fungerar som serveringsskål 700W effekt. Instruktionsmanual Engelska. Svenska.

Popcornmaskin. Poppar med smör eller olja. Behållare fungerar som serveringsskål 700W effekt. Instruktionsmanual Engelska. Svenska. Popcornmaskin Poppar med smör eller olja. Behållare fungerar som serveringsskål 700W effekt Instruktionsmanual Engelska Svenska Modell: PN120 ALLMÄNNA SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs alla instruktioner och spara

Läs mer

MSS 5572 Elektrisk Knivslip

MSS 5572 Elektrisk Knivslip MSS 5572 Elektrisk Knivslip Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar 2 Bruksanvisning Tack för att du valt en av våra produkter! Hoppas du

Läs mer

Svensk bruksanvisning

Svensk bruksanvisning Compact 1 Compact 5 Svensk bruksanvisning 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Strömbrytare (temp/kont drift) Variabel hastighetsjustering (endast Compact 5 ) Tjockleksvred Uppsamlarbricka Typetikett Nätsladd

Läs mer

DEUTSCH. Multiclip 46 El

DEUTSCH. Multiclip 46 El DEUTSCH D Multiclip 46 El 8211-0229-08 S SVENSKA A 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 2 SVENSKA S 9. 10. 3 SE SVENSKA SYMBOLER Följande symboler finns på maskinen för att påminna Er om den försiktighet och uppmärksamhet

Läs mer

Bruksanvisning. Hjulgående grästrimmer Art Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Hjulgående grästrimmer Art Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Hjulgående grästrimmer Art. 90 44 732 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Hjulgående grästrimmer. Artikelnummer: 9044732 Beskrivning:

Läs mer

CITRUS JUICER CJ 7280

CITRUS JUICER CJ 7280 SV CITRUS JUICER CJ 7280 H A G B F E C D 3 SÄKERHET OCH INSTÄLLNINGAR Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund av

Läs mer

ELEKTRISKT LÖPBAND PD111 BRUKSANVISNING

ELEKTRISKT LÖPBAND PD111 BRUKSANVISNING ELEKTRISKT LÖPBAND PD111 BRUKSANVISNING Läs anvisningarna noggrant före användning och spara på lämpligt ställe. Kontrollpanel sökning hastighet tid avstånd kalorier På/av Bruksanvisning Nödstoppbrytare

Läs mer

Användarmanual. Great Northern Popcorn Skyline 800

Användarmanual. Great Northern Popcorn Skyline 800 Användarmanual Great Northern Popcorn Skyline 800 För manual på Danska, Finska, Norska och Engelska vänligen besök vår hemsida. For manual in Danish, Finnish, Norwegian or English, please visit our website.

Läs mer

STIGA COLLECTOR 30" BRUKSANVISNING

STIGA COLLECTOR 30 BRUKSANVISNING STIGA COLLECTOR 30" BRUKSANVISNING 8211-1227-02 S SVENSKA 1. 2. 3. 4. SVENSKA S 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. S SVENSKA 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. SVENSKA SE SÄKERHETSFÖRESKRIFTER 1. Låt aldrig någon använda

Läs mer

NOVIPro TELESKOPSTEGE

NOVIPro TELESKOPSTEGE NOVIPro TELESKOPSTEGE TELESKOPSTEGE AV ALUMINIUM, 3,20 M SP typkontrollsnr SC2299-12 Godkänd enligt: SS 2091 Tillverkad enligt: EN 131-1:2007 Tack för att du bestämde dig för att köpa vår produkt! Vi gör

Läs mer

Saromica Perkolator, kaffemaskin

Saromica Perkolator, kaffemaskin Saromica Perkolator, kaffemaskin Modell Saromica 6005 / Saromica 6010 / Saromica 6015 Bruksanvisning 1 1. Allmän information Läs noga igenom bruksanvisningen med viktig information för säker och korrekt

Läs mer

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning AVFUKTARE DH10M Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning Innehåll Lägg vänligen tid på läsa denna manual noggrant och spara den för senare användning. Sida Specifikationer

Läs mer

DEUTSCH. Silent 40 Batt 8211-3453-02

DEUTSCH. Silent 40 Batt 8211-3453-02 DEUTSCH D Silent 40 Batt 8211-3453-02 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S A BC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 S SVENSKA SYMBOLER Följande symboler

Läs mer

DEUTSCH. Multiclip batt

DEUTSCH. Multiclip batt DEUTSCH D Multiclip batt. 8211-3417-03 S SVENSKA 2. 230 V 1. 3. 4. 5. 1 2 6. 7. SVENSKA S 8. 9. 1 2 3 11. 36 mm 19 mm 10. SE SVENSKA SYMBOLER Följande symboler finns på maskinen för att påminna Er om den

Läs mer

Artikelnummer. Smådelstvätt, 150 l

Artikelnummer. Smådelstvätt, 150 l Artikelnummer 64906 Smådelstvätt, 150 l Om Verktygsboden: Vi har arbetat med verktyg och maskiner sedan mitten av åttiotalet. Vår marknad är Sverige och Borås är vår bas. Här finns 3 000 kvm butik och

Läs mer

Manual NitroClean automatisk poolrobot

Manual NitroClean automatisk poolrobot Manual NitroClean automatisk poolrobot Grattis till ditt köp av den automatiska poolroboten NitroClean. NitroClean är enkel att använda och underhåller din pool utan någon ansträngning. Genom att följa

Läs mer

Handbok. Dammsugare. Drift och underhåll

Handbok. Dammsugare. Drift och underhåll Handbok Dammsugare Drift och underhåll SÄKERHET MINSKA RISKEN FÖR BRAND, ELEKTRISK STÖT OCH SKADA GENOM ATT LÄSA OCH FÖLJA DESSA SÄKERHETSINSTRUKTIONER INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DAMSUGAREN! Den här dammsugaren

Läs mer

ENGLISH WHEEL ART. Monterings- och Bruksanvisning

ENGLISH WHEEL ART. Monterings- och Bruksanvisning ENGLISH WHEEL ART. 70246 Monterings- och Bruksanvisning Spara denna Bruksanvisning Denna Bruksanvisning innehåller referenser till säkerhetsvarningar/förebyggande åtgärder, monteringsanvisningar, skötsel-

Läs mer

Installationsanvisning för källvattenkylare från Aqua Service

Installationsanvisning för källvattenkylare från Aqua Service Installationsanvisning för källvattenkylare från Aqua Service Installationsanvisning Källvattenkylare svenska v1.1 2018 Waterlogic Sverige AB Tack för ditt förtroende Tack för att du valt en källvattenkylare

Läs mer

Sulky Linjemålare 1200

Sulky Linjemålare 1200 Form No. 3355 Version C Sulky Linjemålare 00 Modellnr 403 600000 och upp Bruksanvisning Registrera din produkt på www.toro.com. Översättning av originalet (SV) Innehåll Introduktion.................................

Läs mer

Bruksanvisning. Multi-Skärare med kantskärare - Tillbehör Art.:

Bruksanvisning. Multi-Skärare med kantskärare - Tillbehör Art.: Bruksanvisning Multi-Skärare med kantskärare - Tillbehör Art.: 90 41 506 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från

Läs mer

BRUKSANVISNING RG 2000

BRUKSANVISNING RG 2000 BRUKSANVISNING RG 2000 T E X T I L V Å R D S M A S K I N Obs! Läs igenom bruksanvisningen noga innan du sätter ihop och startar maskinen. VIKTIGA ANMÄRKNINGAR! Kontrollera att nätspänningen överensstämmer

Läs mer

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Grattis till ditt köp av den elektriska kaminen Cozzy Fire. Läs noga igenom monterings- och bruksanvisningen samt säkerhetsföreskrifterna innan du använder produkten.

Läs mer

BRUKSANVISNING Classic Trend

BRUKSANVISNING Classic Trend BRUKSANVISNING Classic Trend INNEHÅLLSFÖRTECKNING I. Generella upplysningar II. Delar III. Tekniska data IV. Driftsvillkor V. Montering 1. Montering av väggbeslag 2. Montering av spiskåpa 3. Anslutning

Läs mer

Widetech WA Portabel split

Widetech WA Portabel split Widetech WA-12000 Portabel split DRIFT OCH SKÖTSELINSTRUKTION Innehållsförteckning Sid Beskrivning av komponenter 3 Driftsfunktioner 4 Manöverpanelen 5 Installation och underhåll 6 Energibesparingstips

Läs mer

Adventus Brukarmanual

Adventus Brukarmanual Adventus 2018-06 Revision 2 Adventus Innehåll Säkerhet... 4 Allmänna föreskrifter... 4 Ändamål och normal användning... 4 Inte avsedd användning... 4 Symboler... 4 Varningar... 5 Avfallshantering... 6

Läs mer

Art BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK

Art BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Art 90011 BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Vi är glada att du har valt vår produkt 90011 BAIN MARIES. Produkten har en modern och smart design och är producerad av stål med hög kvalitet. För att du

Läs mer

Ultra 350 Blower Blåsmaskin/vakuumsugare

Ultra 350 Blower Blåsmaskin/vakuumsugare Form No. Ultra 350 Blower Blåsmaskin/vakuumsugare Modellnr 51569 200000001 & upp Bruksanvisning Svenska (S) 2 VIKTIGA SÄKERHETSFÖRESKRI FTER När man använder en elektrisk apparat ska grundläggande säkerhetsåtgärder

Läs mer

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. Phaser 5500 Laserskrivare

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. Phaser 5500 Laserskrivare Användarsäkerhet Skrivaren och de rekommenderade förbrukningsartiklarna har utformats och testats för att uppfylla strikta säkerhetskrav. Genom att uppmärksamma följande instruktioner ser du till att skrivaren

Läs mer

Bruksanvisning. Centrifugalspridare, 23 liter. Art

Bruksanvisning. Centrifugalspridare, 23 liter. Art Bruksanvisning Art. 9053255 Centrifugalspridare, 23 liter Centrifugalspridare- Art. 9053255 Beskrivning: Centrifugalspridare med 23 liters behållare. Användning: För spridning av exempelvis gödning, salt

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 B R U K S A N V I S N I N G Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 1 Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga eller

Läs mer

Bruksanvisning. Målarspruta Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Målarspruta Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Målarspruta Art.: 90 37 797 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Säkerhet Packa upp enheten och kontrollera omsorgsfullt om någonting

Läs mer

QUIKPOINT FOGSPRUTA BRUKSANSVISNING

QUIKPOINT FOGSPRUTA BRUKSANSVISNING QUIKPOINT FOGSPRUTA BRUKSANSVISNING Fogsprutan med påmonterad borrmaskin 1 INNEHÅLLFÖRTECKNING * Säkerhetsföreskrifter Sida 3 * Tillbehör 4 * Montering av munstycke 4 * Montering av matarskruv 5 * Montering

Läs mer

Användarmanual. Modell: SLIM M602W / M602SS

Användarmanual. Modell: SLIM M602W / M602SS Användarmanual Modell: SLIM M602W / M602SS Användarmanual till HN 8395 och HN 8397 spisfläkt slim M602W / M602SS VIKTIGT Läs denna användarmanual noggrant innan installation och användning av spisfläkten.

Läs mer

OBS: Starta inte din poolrobot utan vatten. Startas den utan vatten kan det skada motorerna. Garantin täcker inte detta fel.

OBS: Starta inte din poolrobot utan vatten. Startas den utan vatten kan det skada motorerna. Garantin täcker inte detta fel. MV-5701-PT9i-9-2015 PT9i ROBOTIC POOL CLEANER Lycka till med ditt köp! PT9i är en teknologisk avancerad automatisk pool robot, som är enkel att använda. PT9I gör det lätt att hålla din pool ren. Följ nedanstående

Läs mer

Lumination LED-lampor

Lumination LED-lampor GE Lighting Solutions Installationsanvisning Lumination LED-lampor LED-pendelarmatur (EP14-serien) Funktioner Lång livslängd (förväntad livslängd 50 000 timmar) 5 års garanti IP30 Klassad för torra lokaler

Läs mer

VATTENKOKARE WK-2015SC

VATTENKOKARE WK-2015SC VATTENKOKARE WK-2015SC ANVÄNDARMANUAL 1 Läs denna användarmanual noggrant innan vattenkokaren tas i bruk. Manualen innehåller viktig information för vattenkokarens användning och underhåll. SYMBOLER I

Läs mer

Motorlyft. Lyftkapacitet 2000Kg. Artikelnummer

Motorlyft. Lyftkapacitet 2000Kg. Artikelnummer Motorlyft Lyftkapacitet 2000Kg Artikelnummer 53408 Om Verktygsboden: Vi har arbetat med verktyg och maskiner sedan mitten av åttiotalet. Vår marknad är Sverige och Borås är vår bas. Här finns 3 000 kvm

Läs mer

Monteringsanvisning. Tallriksharv till ATV. Art

Monteringsanvisning. Tallriksharv till ATV. Art Monteringsanvisning Art. 9053258 Tallriksharv till ATV Tallriksharv - Art. 9053258 Beskrivning: Tallriksharv till ATV. Användning: För kultivering av jord på mindre åkerbitar. All annan användning undanbedes.

Läs mer

epsilon INSTRUKTION L075 Var god och läs instruktionerna noggrannt innan produkten används första gången.

epsilon INSTRUKTION L075 Var god och läs instruktionerna noggrannt innan produkten används första gången. epsilon L075 LÖPBAND INSTRUKTION Var god och läs instruktionerna noggrannt innan produkten används första gången. Kontrollpanel Bläddra Automatiskt Hastighet Tid Kalorier Av/På Ändra hastighet Mode Auto

Läs mer

TERRASSVÄRMARE HN Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk.

TERRASSVÄRMARE HN Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. TERRASSVÄRMARE HN 12356 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla delar finns

Läs mer

Bruksanvisning. Vedklyv, 7 tons Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Vedklyv, 7 tons Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Vedklyv, 7 tons Art.: 90 16 341 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan installation

Läs mer

Ej komplett bruksanvisning! För original se Husqvarnas hemsida HUSQVARNA AUTOMOWER UNDERHÅLL. "OM, Automower, 420, 430X, 450X, 2016"

Ej komplett bruksanvisning! För original se Husqvarnas hemsida HUSQVARNA AUTOMOWER UNDERHÅLL. OM, Automower, 420, 430X, 450X, 2016 Ej komplett bruksanvisning! För original se Husqvarnas hemsida HUSQVARNA AUTOMOWER UNDERHÅLL U t v a l d a d e l a r hä m t a d e ur br u k s a n v i s n i n g "OM, Automower, 420, 430X, 450X, 2016" INTRODUKTION

Läs mer

KOMPOSTKVARN SHB2800 HN 6218

KOMPOSTKVARN SHB2800 HN 6218 KOMPOSTKVARN SHB2800 HN 6218 ANVÄNDARMANUAL Läs denna användarmanual noggrant innan kompostkvarnen tas i bruk, och spara den om du skulle behöva läsa några avsnitt igen. Läs följande instruktioner och

Läs mer

Manual - SE Modell: VCM40A16L

Manual - SE Modell: VCM40A16L Manual - SE Modell: VCM40A16L Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Viktiga säkerhetsåtgärder: Läs denna bruksanvisning noggrant innan du

Läs mer

STIGA VILLA 85 M READY 85 M

STIGA VILLA 85 M READY 85 M STIGA VILLA 85 M READY 85 M 8211-3039-03 1. 2. A B 3. 4. 5. 6. 7. 8. R L 9. 10. Y Z X W V 11. SE SVENSKA SYMBOLER Följande symboler finns på maskinen för att påminna Er om den försiktighet och uppmärksamhet

Läs mer

Handmixer-Set. Tehosekoitinsetti Elvisp Håndmiksersett KH 1131

Handmixer-Set. Tehosekoitinsetti Elvisp Håndmiksersett KH 1131 D GR FIN S N Handmixer-Set Σετ µίξερ χειρός Tehosekoitinsetti Elvisp Håndmiksersett KH 1131 2. 1. Elvisp KH 1131 Föreskriven användning Denna apparat är avsedd för att knåda deg, mixa vätskor (t ex fruktsaft),

Läs mer

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING Modell: AC-210 / AC-310 Vänligen läs noggrant igenom bruksanvisningen för att säkerställa korrekt användning, underhåll och installation. Spara manualen för framtida

Läs mer

TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual

TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual Regelbundet underhåll på din TOCA Touch Trainer förlänger livslängden på din tillgång och försäkrar dig om att varje träningspass flyter på utan problem.

Läs mer

VARNING. Bruksanvisning. Slow Juicer Modell nr: ZZI-802 DRA ALLTID UR KONTAKTEN EFTER ANVÄNDANDET LÅT INTE BARN LEKA MED MASKINEN ADESSO AB

VARNING. Bruksanvisning. Slow Juicer Modell nr: ZZI-802 DRA ALLTID UR KONTAKTEN EFTER ANVÄNDANDET LÅT INTE BARN LEKA MED MASKINEN ADESSO AB VARNING Slow Juicer Modell nr: ZZI-802 DRA ALLTID UR KONTAKTEN EFTER ANVÄNDANDET LÅT INTE BARN LEKA MED MASKINEN Bruksanvisning Endast för hushållsbruk ADESSO AB Denna slowjuicer är endast avsedd för hushållsbruk.

Läs mer

STIGA VILLA 92 M 107 M

STIGA VILLA 92 M 107 M STIGA VILLA 92 M 107 M 8211-3037-04 1. 2. A C B 3. 4. 5. 6. A+5 A B+5 B 7. 8. 9. R 10. L Z X Y W 11. 12. V L+R SE SVENSKA SYMBOLER Följande symboler finns på maskinen för att påminna Er om den försiktighet

Läs mer

BRUKSANVISNING BEEMOO SYSKONVAGN. Beemoo Premium Syskonvagn

BRUKSANVISNING BEEMOO SYSKONVAGN. Beemoo Premium Syskonvagn BRUKSANVISNING BEEMOO SYSKONVAGN Beemoo Premium Syskonvagn BRUKSANVISNING BEEMOO syskonvagn Instruktionsmanual Var god följ alla instruktioner för att säkerställa barnens säkerhet. Följs inte dessa instruktioner

Läs mer

Installationsanvisning. Diskmaskiner

Installationsanvisning. Diskmaskiner Installationsanvisning Diskmaskiner MONTERING AV TRÄLUCKA - FULLINTEGRERAD OBS! Träluckan får ej täcka fläktutblåset 2 FÖLJANDE MEDFÖLJER MASKINEN 4 st distansbrickor plast (C) 4 st skruv 4,2 x 38 mm (F)

Läs mer

Massagebadkar Monte 62107 INSTALLATIONSGUIDE BRUKSANVISNING FÖR MASSAGEBADKAR MODELL: MONTE 62107 Bästa användare: Tack för att du har valt ett BATHLIFE-badkar. För att garantera säkerhet, läs instruktionerna

Läs mer

DOLOMITE JAZZ BRUKSANVISNING. Använd inte rollatorn som rullstol eller för persontransport. SV BRUKSANVISNING

DOLOMITE JAZZ BRUKSANVISNING. Använd inte rollatorn som rullstol eller för persontransport. SV BRUKSANVISNING DOLOMITE JAZZ Använd inte rollatorn som rullstol eller för persontransport. BRUKSANVISNING Läs noga igenom bruksanvisningen före användning. Rollatorn är anpassad för både inom- och utomhusbruk. SV BRUKSANVISNING

Läs mer

Rotorslåtter Bruksanvisning

Rotorslåtter Bruksanvisning Rotorslåtter Bruksanvisning INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INTRODUKTION 2. ANVÄNDNINGSOMRÅDE 3. ALLMÄNNA SÄKERHETSANVISNINGAR 5. MONTERING 6. SÄRSKILDA SÄKERHETSREGLER OCH SKYDDSANORDNINGAR 7. HANDHAVANDE 8.

Läs mer

BRUKSANVISNING Vägguttagsprovare med RCD-test E

BRUKSANVISNING Vägguttagsprovare med RCD-test E BRUKSANVISNING Vägguttagsprovare med RCD-test 42.9060E EAN: 5706445114009 Vägguttagsprovare med RCD-test sid 1 Allmänt Den här bruksanvisningen innehåller både information och varningstext som är nödvändig

Läs mer

KOMPOSTKVARN SHF2500

KOMPOSTKVARN SHF2500 KOMPOSTKVARN SHF2500 HN 10244 Bruksanvisning Läs bruksanvisningen noga innan kompostkvarnen används och spara den för framtida bruk. Här hittar du viktig information om användning av maskinen. 1 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

1. Allmänna säkerhetsinstruktioner Definition av symboler som används i denna manual.

1. Allmänna säkerhetsinstruktioner Definition av symboler som används i denna manual. BRUKSANVISNING 1. Allmänna säkerhetsinstruktioner Definition av symboler som används i denna manual. I denna instruktionsmanual har instruktionerna gällande säkerhet märkts med den allmänna symbolen för

Läs mer

Bruksanvisning. Dränkbar pump. Art

Bruksanvisning. Dränkbar pump. Art Bruksanvisning Art. 9027882 Dränkbar pump Dränkbar pump - Art. 9027882 Beskrivning: Dränkbar pump 230 V med plastvinge. Levereras med 10 meter kabel och motor på 1.100 W. Användningsområden: Pumpen är

Läs mer

NACK & SKULDROR MASSAGE UTRUSTNING

NACK & SKULDROR MASSAGE UTRUSTNING NACK & SKULDROR MASSAGE UTRUSTNING MSS-303B Användarmanual Tack för ert köp av Nack & Skuldror massage utrustning Förvara bruksanvisningen på en lättåtkomlig plats så du kan läsa den senare Vänligen, läs

Läs mer

Innehållsförteckning. Instruktioner för matberedaren. English

Innehållsförteckning. Instruktioner för matberedaren. English Instruktioner för matberedaren Innehållsförteckning Säker användning av matberedaren Viktiga säkerhetsföreskrifter 6 Krav på elektrisk utrustning 8 Avfallshantering av elektrisk utrustning 8 DELAR OCH

Läs mer

1.0 INLEDNING 2.0 SÄKERHET

1.0 INLEDNING 2.0 SÄKERHET 1.0 INLEDNING Tack för att du har valt oss! Du har valt en maskin som har tillverkats av högkvalitativa material och med den allra senaste tekniken. Din egen, dina kunders och dina användares säkerhet

Läs mer

ELVISP BRUKSANVISNING

ELVISP BRUKSANVISNING ELVISP BRUKSANVISNING Modell: BBR1000 Läs bruksanvisningen noggrant innan du börjar använda vispen och spara den för framtida behov. SÄKERHET! Tänk på att alltid sätta säkerheten främst när du använder

Läs mer

ATV Betesputs/gräsklippare

ATV Betesputs/gräsklippare Bruksanvisning Art: 9036773 ATV Betesputs/gräsklippare Betesputs/gräsklippare Art: 9036773 Beskrivning: 116 cm betesputsare/ gräsklippare med 3 knivar, bakåtkast och 16 Hk bensinmotor. Säkerhet: Läs och

Läs mer

Modell: MFD10-5050MR 2. Bruksanvisning avfuktare

Modell: MFD10-5050MR 2. Bruksanvisning avfuktare Modell: MFD10-5050MR 2 87 460 30 Bruksanvisning avfuktare Innehåll Varningar 3 Användning och effektivitet 5 Beskrivning av delar 6 Välj rätt funktionsval 7 Förberedelser inför användning 8 Användning

Läs mer

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 SVENSKA

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 SVENSKA CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 SVENSKA A B C D E F 1 2 3 SÄKERHET Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund av

Läs mer