NTF SKÅNES MARKNADSUNDERSÖKNING SKOLSKJUTS 2000

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NTF SKÅNES MARKNADSUNDERSÖKNING SKOLSKJUTS 2000"

Transkript

1 NTF SKÅNES MARKNADSUNDERSÖKNING SKOLSKJUTS 2000 Cecilia Mallard Augusti 2000

2 1. BAKGRUND Hösten 1999 genomförde NTF Skåne en undersökning i tio kommuner vad gäller säkerheten i samband med skolskjutsar. Undersökningen bestod av en enkät som skickades ut till fjorton bussbolag och tio kommuner. Dessutom genomförde NTF Skånes medlemsorganisationer platsbesök för att inventera säkerheten vid hållplatserna. Sammanställningen av enkäten visar att alltfler kommuner i Skåne lägger över ansvaret för upphandling av skolskjuts på enskilda företag. NTF Skåne befarar att det därmed uppstår ett glapp när det gäller ansvaret för barnens säkerhet. Ju längre bort kommunen kommer från själva upphandlingen, desto större är risken för bristande kunskaper och mindre kontroll. Flera av NTF Skånes opinionsgrupper är oroliga för barnens säkerhet just i samband med skolskjuts och arbetar aktivt med att påverka de ansvariga inom respektive kommun. NTF anser att trafiksystemet ska utformas med hänsyn till barns förutsättningar och behov. Ansvaret för barns trafiksäkerhet vilar på de vuxna. Föräldrar ska få gehör när de vill skydda sina barn och ställer krav på förbättringar i deras trafikmiljö och kommunerna måste ta ett större ansvar för barnens trafikmiljö. Kontinuerligt under året med särskild koncentration kring skolstarten i augusti, kommer NTF i kontakt med oroliga föräldrar som vill ha föreningens hjälp med att ställa krav på ökad säkerhet längs barnens skolväg. Material har tagits fram för att engagera föräldrarna, men de utvärderingar som gjorts har inte pekat på några långvariga effekter. Något specifikt material för skolskjuts har heller inte funnits. NTFs strategi är att jobba långsiktigt. Det innebär att organisationen ska verka för bestående förändringar i trafikmiljön så att barnen inte blandas med den övriga trafiken. 2. SYFTE Syftet med marknadsundersökningen är att följa upp 1999-års undersökning och att genom att presentera exempel på säkerhetsbrister i samband med skolskjuts, skapa massmedial uppmärksamhet, och därmed öka föräldrarnas engagemang och kraven på ansvariga på kommuner och bussbolag. Syftet med denna resultatsammanställning är att på ett tillgängligt sätt visa på de brister som finns i länet. 3. METOD NTF Skånes MO/referensgrupper fick uppdraget att inventera säkerheten i samband med skolskjutsar till/från tio skolor i fem kommuner. Detta gjordes genom att de åkte med skolskjutsen morgon och eftermiddag två dagar per skola. Under resans gång noteras busschaufförens beteende vid av- och påsläppning, eventuella lagöverträdelser och dylikt. I fokus stod dock säkerheten i samband med de aktuella hållplatserna. 4. RESULTATREDOVISNING Totalt genomfördes 14 bussturer I nedanstående sammanställning kommer resultatet från formulären,som användes som underlag, att redovisas. Redovisningen följer frågornas ordning i formuläret. 4.1 Antal stopp på resan?

3 Antalet stopp på skolskjutsturerna varierade mellan 1 och 23. I medeltal blir det 14,7 stopp per resa Hur ser förhållandena ut vid hållplatserna? Ingen av de representanter från NTF Skånes MO som åkte med skolskjutsturerna har i denna fråga noterat om busschauffören hjälper barn över starkt trafikerade vägar. I nedanstående diagram redovisas, i procent, hur förhållandena ser ut vid olika hållplatser fördelat på den hastighetsbegränsning som råder vid hållplatsen: Finns det sittplatser till alla barn? Vid tretton skolskjutsturer fanns det sittplatser till alla barn Antal barn som står upp? Inga barn stod upp vid någon av de tretton redovisade skolskjutsturerna Finns mobiltelefon och/eller kommunikationsradio i bussen Tretton bussar har mobiltelefon och/eller kommunikationsradio. En buss saknar denna utrustning Finns bilbälten i bussen? I sju bussar finns bilbälten. I sex bussar saknas de Om ja, finns bilbälten på Av de sju bussar som har bilbälten så finns de på ett begränsat antal platser Om ja, används bilbältena? Av de sju bussar som har bilbälten så används alla passagerarbälten i två bussar. Chauffören använder bälte i fyra bussar samt påminner barnen om bältet i en buss.

4 4.6. Verkar bussen ha trafiksäkerhetsmässiga brister? En buss har noterats pga att den är gammal och har en sprucken vindruta. De övriga 12 bussarna har bedömts vara utan trafiksäkerhetsmässiga brister Gör chauffören något ytterligare för att öka barnens trafiksäkerhet utöver att köra bussen? Följande svar gavs: - Startar ej förrän alla satt sig. Startar ej förrän alla har kommit innanför räcket vid skolan - God ögonkontakt med barnen som väntar vid hållplatserna. Bussen kör inte vidare förrän nypåstigna har satt sig ner. Fina relationer mellan chauffören Per Olof och alla barnen. Barnen representerade åldrarna 6-16 år. Samtliga hållplatser, påstigningsplatser var belägna vid höger sida av vägen. Bussföraren hjälper samtliga barn som ska över vägen vid hemresan. - Inga kommentarer - Kör ej förrän alla satt sig. Kör inte förrän alla kommit in i fållan vid skolan. Rundan gick på mycket små vägar, men chauffören tog det lugnt. - Kompisaktig mot de flesta barnen - Vänlig. Gammal buss, höger sida vindrutan sprucken - Han inväntar så att alla barnen är över vägen innan han kör. Sedan är socialt hjälpsam mot alla barnen. - Han var mycket trevlig till alla barn - Han var mycket trevlig mot barnen - Sträckan Staffanstorp - Kyrkheddinge: Många av påstigningsplaserna under denna sträcka var väldigt olämpliga. De flesta ställena var mitt i korsningar, på ett ställe så pass att bussen fick köra över till vänster sida för att hämta upp barnen och ungdomarna. När det gäller sträckan Staffanstorp Hagalidsskolan fanns det en upphämtningsplats där bussen fick göra en vänstersväng över 90-väg för att komma till platsen sedan vända där, vilket innebär backa för att sedan komma ut på den stora vägen igen där bussen inte fick plats utan fick gå över på vänstersidan med framändan vid själva svängtillfället. Busschauffören på denna sträckan har klagat ett antal gånger men både vägverket och rektorerna godkänner denna livsfarliga upphämtningsplats.

5 SLUTSATSER Det är anmärkningsvärt att så många som 39 % av hållplatserna på sjuttiosträckor ligger vid avtagsvägar och att 33% finns vid vägkanten. 18% av hållplatserna på nittiosträckor ligger dessutom, även de, vid avtagsvägar. Säkerhetsriskerna för barnen som väntar på skolbussen här är mycket stora. Det finns plats till alla att sitta under resorna och inga barn står upp av annan anledning heller. Vad som däremot är bristfälligt inuti bussen är tillgången på bilbälten. Endast hälften av bussarna har bälte och då endast på ett begränsat antal platser, vilket omöjliggör för barnen att välja det säkraste alternativet. Endast en busschaufför påminner barnen om att använda bilbältena och endast fyra av de 14 chaufförerna använder själva bältet. Detta trots att det numera är lag även för yrkesförare att använda bältet. Chaufförerna borde här föregå med gott exempel samt påminna barnen att använda de bälten som finns. Endast en buss noterades ha trafiksäkerhetsmässiga brister. Det rörde sig här om en gammal buss med sprucken vindruta, som naturligtvis borde ha reparerats för att möjliggöra optimal sikt för föraren. Att en buss dessutom saknar mobiltelefon och/eller kommunikationsradio talar för att några mindre brister trots allt finns på bussarna och deras utrustning. Det är bra att så många av busschaufförerna har god kontakt med barnen, väntar med att köra till alla satt sig och inte kör vidare förrän barnen hunnit en bit från bussen. Någon chaufför hjälpte även barnen över vägen vid hemresan. De största bristerna vid skolskjutstransporter verkar sammanfattningsvis ligga i hållplatserna. Barnen får vänta på bussen ute vid vägar med hög hastighet. Bara det faktum att barnen måste vistas här vid alla väder och i mörker såväl som i dagsljus talar för att kommunerna måste prioritera att se över skolskjutshållplatserna.

NTF SKÅNES MARKNADSUNDERSÖKNING BLAND HYRBILSFÖRETAG. Cecilia Mallard Juli 2000

NTF SKÅNES MARKNADSUNDERSÖKNING BLAND HYRBILSFÖRETAG. Cecilia Mallard Juli 2000 NTF SKÅNES MARKNADSUNDERSÖKNING BLAND HYRBILSFÖRETAG Cecilia Mallard Juli 1. BAKGRUND Bilbälte och bilbarnskydd är den viktigaste skyddsutrustningen i bilen. Flera studier visar att ett rätt använt bilbälte

Läs mer

Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun?

Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? 2013-12-16 TN-295/2012 623 Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning november-december 2012 SAMMANFATTNING Varje år genomförs en enkätundersökning bland föräldrar som har barn

Läs mer

2014-01-21. Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun?

2014-01-21. Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? 2014-01-21 Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning november-december 2013 SAMMANFATTNING Varje år genomförs en enkätundersökning bland föräldrar som har barn med skolskjuts.

Läs mer

Trafiksäkerhet i bussbranschen

Trafiksäkerhet i bussbranschen Trafiksäkerhet i bussbranschen Sammanställning av enkätsvar från bussföretag i Stockholms län Anna-Sofia Holmquist November 2000 2000 Notat 11 Förord Under hösten 2000 har NTF Stockholms län genomfört

Läs mer

Riktlinjer för skolskjuts. säker skolväg skapar vi tillsammans

Riktlinjer för skolskjuts. säker skolväg skapar vi tillsammans Riktlinjer för skolskjuts säker skolväg skapar vi tillsammans gäller från och med läsåret 2012/2013 Vem har rätt till skolskjuts i Lessebo kommun Skolskjuts styrs av skollagens10 kapitel Skollagen (2010:800)

Läs mer

Var rädd om våra barn i trafiken!

Var rädd om våra barn i trafiken! Var rädd om våra barn i trafiken! Du är förälder till ett barn som just har börjat skolan Nacka kommun arbetar aktivt med trafiksäkerheten och tryggheten runt skolorna. Idag skjutsar många föräldrar sina

Läs mer

SKOLSKJUTSINFORMATION

SKOLSKJUTSINFORMATION Vasa Övningsskola SKOLSKJUTSINFORMATION 1 1. Inledning Denna broschyr är utarbetad av Vasa Övningsskola för att ge elever, vårdnadshavare och chaufförer information om skolskjutsarna och de spelregler

Läs mer

KALMAR. Säker hållplats i Kalmar - Checklista och inventering för smartare åtgärdsplanering

KALMAR. Säker hållplats i Kalmar - Checklista och inventering för smartare åtgärdsplanering Säker hållplats i Kalmar - Checklista och inventering för smartare åtgärdsplanering Bakgrund Vi MöTs i Kalmar är en gemensam kraftsamling för miljö och trafiksäkerhet mellan Vägverket Region Sydöst och

Läs mer

Trafiksäker väg till fotbollen

Trafiksäker väg till fotbollen Trafiksäker väg till fotbollen www.ntf.se Inledning. 2 NTF Trafiksäker väg till fotbollen Landslagets Fotbollsskola Svenska Fotbollförbundets vision är att alla barn som är med på Landslagets fotbollsskola

Läs mer

Riktlinjer för skolskjuts. säker skolväg skapar vi tillsammans

Riktlinjer för skolskjuts. säker skolväg skapar vi tillsammans Riktlinjer för skolskjuts säker skolväg skapar vi tillsammans gäller från och med läsåret 2014/2015 Vem har rätt till skolskjuts i Lessebo kommun? Skolskjuts styrs av skollagens10 kapitel Skollagen (2010:800)

Läs mer

Skrymmande packning får inte tas med i bussen, som till exempel: cyklar, skidor och pulkor, stora hockeytrunkar och liknande.

Skrymmande packning får inte tas med i bussen, som till exempel: cyklar, skidor och pulkor, stora hockeytrunkar och liknande. Att åka Skolbuss Åka skolbuss Att åka skolbuss till och från skolan är en nödvändighet för många elever. Här får du svar på de vanligaste frågorna om skolskjuts samt information om hur vi tillsammans kan

Läs mer

Beslutat av bildningsnämnden 2011-05-30 SKOLSKJUTSREGLER FÖR ELEVER I GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA I HAMMARÖ KOMMUN

Beslutat av bildningsnämnden 2011-05-30 SKOLSKJUTSREGLER FÖR ELEVER I GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA I HAMMARÖ KOMMUN Beslutat av bildningsnämnden 2011-05-30 SKOLSKJUTSREGLER FÖR ELEVER I GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA I HAMMARÖ KOMMUN Regler Övrig information 1. Fri skolskjuts Rätten till fri skolskjuts omfattar i Hammarö

Läs mer

Ungdomars resor. - Ungdomars upplevelser av transportsystem. Linda Hallenberg

Ungdomars resor. - Ungdomars upplevelser av transportsystem. Linda Hallenberg Ungdomars resor - Ungdomars upplevelser av transportsystem Linda Hallenberg RAP. 6 juli 2005 Innehållsförteckning SAMMANFATTNING...5 2 SYFTE...6 3 METOD...6 4 RESULTAT...6 4.1 T-BANAN ÄR EN OTRYGG OCH

Läs mer

Hur upplever föräldrar och barn skolskjutsen i Norrköping? Enkätundersökning oktober 2010

Hur upplever föräldrar och barn skolskjutsen i Norrköping? Enkätundersökning oktober 2010 Hur upplever föräldrar och barn skolskjutsen i Norrköping? Enkätundersökning oktober 2010 Rapport upprättad av Nathalie Randeniye, Manpower student, januari 2011 2 Innehållsförteckning Sammanfattning...

Läs mer

Kommunala trafiksäkerhetskrav på skolskjutstransporter

Kommunala trafiksäkerhetskrav på skolskjutstransporter Kommunala trafiksäkerhetskrav på skolskjutstransporter 1. Vilken/vilka skolskjutsformer använder ni i er kommun? Upphandlad skolskjuts (använd endast frågorna under rubrik 2) Buss i linjetrafik (använd

Läs mer

Antagen av barn- och utbildningsnämnden , 77, reviderad samt ny författning antagen av kommunfullmäktige , 85

Antagen av barn- och utbildningsnämnden , 77, reviderad samt ny författning antagen av kommunfullmäktige , 85 Antagen av barn- och utbildningsnämnden 2011-05-26, 77, reviderad 2014-11-27 samt ny författning antagen av kommunfullmäktige 2008-05-07, 85 1 (5) 1. Fri skolskjuts Rätten till fri skolskjuts omfattar

Läs mer

Att åka. Skolbuss. norrkoping.se

Att åka. Skolbuss. norrkoping.se Att åka Skolbuss norrkoping.se Åka skolbuss Att åka skolbuss till och från skolan är en nödvändighet för många elever. Här får du svar på de vanligaste frågorna om skolskjuts samt information om hur vi

Läs mer

Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun?

Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? 2015-11-18 TN-2015/0558 Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning oktober 2015 SAMMANFATTNING Varje år genomförs en enkätundersökning bland föräldrar som har barn som reser

Läs mer

Skrymmande packning får inte tas med i bussen, som till exempel: cyklar, skidor och pulkor, stora hockeytrunkar och liknande.

Skrymmande packning får inte tas med i bussen, som till exempel: cyklar, skidor och pulkor, stora hockeytrunkar och liknande. Att åka Skolbuss Åka skolbuss Att åka skolbuss till och från skolan är en nödvändighet för många elever. Här får du svar på de vanligaste frågorna om skolskjuts samt information om hur vi tillsammans kan

Läs mer

(Beslutat av barn- och utbildningsnämnden 2011-11-09, BUN 117/11)

(Beslutat av barn- och utbildningsnämnden 2011-11-09, BUN 117/11) BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN REGLEMENTE 2011-11-09 Skolskjutsreglemente (Beslutat av barn- och utbildningsnämnden 2011-11-09, BUN 117/11) Bilagor: 1. Kartor 2. Modell för bedömning av risk och otrygghet

Läs mer

Karta 5. Busshålplatser inom förstudieområdet. Väg 56 Katrineholm-Bie Förstudie 15 BIE STRÄNGSTORP Meters KATRINEHOLM

Karta 5. Busshålplatser inom förstudieområdet. Väg 56 Katrineholm-Bie Förstudie 15 BIE STRÄNGSTORP Meters KATRINEHOLM N BIE Lundsjön 677 677 Hissjö Övre Malmen Nordankärr STRÄNGSTORP Mellan Malmen Vallmotorp Nedre Malmen Lilla Näsnaren Näsnaren 0 250500 1 000 1 500 2 000 Meters KATRINEHOLM 55 Teckenförklaring Teckenförklaring

Läs mer

Skolskjutsregler. Nynäshamns Kommun

Skolskjutsregler. Nynäshamns Kommun Skolskjutsregler Nynäshamns Kommun Författning antagen av kommunfullmäktige 2008-05-07. Antagen av barn- och utbildningsnämnden 2011-05-26, 77. Reviderad 2014-11-27 och 2018-08-30. Skollagen Grundskola

Läs mer

Undersökning angående barns säkra skolvägar. Vägverket. November 2006

Undersökning angående barns säkra skolvägar. Vägverket. November 2006 Undersökning angående barns säkra skolvägar Vägverket November 2006 Business & Market Research Group Unr 1325-604 Rune Broo Markus Lagerqvist Jenny Lövsund Vägverket, 604 Barns säkra skolvägar, rapport,

Läs mer

Projektförslag. Skolhastighetsmätningar

Projektförslag. Skolhastighetsmätningar Projektförslag Skolhastighetsmätningar Skolhastighetsmätningar Det är av yttersta vikt att hastigheten 30 km/h hålls utanför skolor. NTF Sörmland- Örebro län- Östergötland arbetar för att öka uppmärksamheten

Läs mer

SKOLSKJUTSENS A-Ö. Kollektivtrafiknämnden, april 2007

SKOLSKJUTSENS A-Ö. Kollektivtrafiknämnden, april 2007 SKOLSKJUTSANSVARIG Varje skola har en skolskjutsansvarig som handlägger skolans skolskjutsfrågor. SKOLSKJUTSFORMER Skolskjuts bedrivs SKOLTAXI Vid skoltaxi skall särskilt beaktas: Skolbarn skall till och

Läs mer

Foto: Nettbuss Alexander Hagstadius. Bussresor för barn och ungdomar

Foto: Nettbuss Alexander Hagstadius. Bussresor för barn och ungdomar Foto: Nettbuss Alexander Hagstadius Bussresor för barn och ungdomar Januari 2018 Denna rekommendation handlar om tillfälliga beställda resor med buss, framför allt när barn och ungdomar finns bland passagerarna.

Läs mer

Skolskjuts i Karlshamns kommun

Skolskjuts i Karlshamns kommun Skolskjuts i Karlshamns kommun Information om Karlshamns kommuns skolskjutsverksamhet inom förskoleklass, grundskola och särskola Karlshamns kommun Utbildningsförvaltningen 374 81 Karlshamn 0454-810 00

Läs mer

SKOLSKJUTSBESTÄMMELSER

SKOLSKJUTSBESTÄMMELSER SKOLSKJUTSBESTÄMMELSER ANTAGNA AV BARN- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 2009-12-15, 81 REVIDERADE 2011-03-30, 26 SAMT 2011-11-29, 80. REVIDERADE AV KOMMUNSTYRELSEN 2012-06-04, 111 1. VILKA HAR RÄTT TILL FRI SKOLSKJUTS?

Läs mer

Skolskjuts i Karlshamns kommun

Skolskjuts i Karlshamns kommun Skolskjuts i Karlshamns kommun Information om Karlshamns kommuns skolskjutsverksamhet inom förskoleklass, grundskola och särskola Karlshamns kommun Utbildningsförvaltningen 374 81 Karlshamn 0454-813 00

Läs mer

Skolskjutsreglemente Laxå kommun

Skolskjutsreglemente Laxå kommun Skolskjutsreglemente Laxå kommun Ur Skollagen 4 kap 7 Hemkommunen är skyldig att sörja för att eleverna i grundskolan anordna kostnadsfri skolskjuts, om sådan behövs med hänsyn till färdvägens längd, trafikförhållanden,

Läs mer

Titel: Barns skolvägar Utgivningsdatum: 2009-10-30 Utgivare: Vägverket Kontaktperson: Jouko Säisä Undersökningsinstitut: Nordiska

Titel: Barns skolvägar Utgivningsdatum: 2009-10-30 Utgivare: Vägverket Kontaktperson: Jouko Säisä Undersökningsinstitut: Nordiska Barns skolvägar Titel: Barns skolvägar Utgivningsdatum: -10-30 Utgivare: Vägverket Kontaktperson: Jouko Säisä Undersökningsinstitut: Nordiska Undersökningsgruppen AB Sammanfattning Syfte, metod och svarsfrekvens

Läs mer

Riktlinjer för Skolskjuts VÄRMDÖ KOMMUN

Riktlinjer för Skolskjuts VÄRMDÖ KOMMUN Riktlinjer för Skolskjuts VÄRMDÖ KOMMUN Dnr 04BUF/0041-623 Beslutad av Barn- och ungdomsnämnden 2004-06-01 Reviderad 2006-10-10 Reviderad av grundskolenämnden 2008-05-21 Reviderad av gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Läs mer

Regler för skolskjuts i Lekebergs kommun

Regler för skolskjuts i Lekebergs kommun Regler för skolskjuts i Lekebergs kommun Fastställd av: Kultur och bildningsnämnden Datum: 2017-08-30 Ansvarig för revidering: Kultur och bildningsnämnden Ansvarig tjänsteman: Skolskjutshandläggare Diarienummer:

Läs mer

Besvara frågorna genom att sätta ett kryss i lämplig ruta. Kom ihåg att det alltid frågas efter, vad Du anser eller hur Du brukar göra!

Besvara frågorna genom att sätta ett kryss i lämplig ruta. Kom ihåg att det alltid frågas efter, vad Du anser eller hur Du brukar göra! Besvara frågorna genom att sätta ett kryss i lämplig ruta. Kom ihåg att det alltid frågas efter, vad Du anser eller hur Du brukar göra! 1. Är Du man eller kvinna? 1 Man 2 Kvinna 2. Hur gammal är Du? 1

Läs mer

Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamhet i Götene kommun

Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamhet i Götene kommun Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamhet i Götene kommun Antagen av: Barn -och utbildningsnämnden Datum för antagande: 2017-03-21 Innehållsförteckning Vad är skolskjuts?... 3 Ansvar;... 3 Färdvägens

Läs mer

Information till skolor

Information till skolor Information till skolor Många föräldrar känner en oro för sina barns skolväg. Det leder ofta till att barnen skjutsas ända fram till dörren. Detta beteende skapar kaotiska trafiksituationer runt skolan,

Läs mer

Karta 5. Busshålplatser inom förstudieområdet. Väg 56 Katrineholm-Bie Förstudie 15 BIE STRÄNGSTORP Meters KATRINEHOLM

Karta 5. Busshålplatser inom förstudieområdet. Väg 56 Katrineholm-Bie Förstudie 15 BIE STRÄNGSTORP Meters KATRINEHOLM N BIE Lundsjön 677 677 Hissjö Övre Malmen Nordankärr STRÄNGSTORP Mellan Malmen Vallmotorp Nedre Malmen Lilla Näsnaren Näsnaren 0 250500 1 000 1 500 2 000 Meters KATRINEHOLM 55 Teckenförklaring Teckenförklaring

Läs mer

Årlig uppföljning av skolskjutsavtalen

Årlig uppföljning av skolskjutsavtalen Barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson 2019-05-15 Barn- och utbildningsnämnden Årlig uppföljning av skolskjutsavtalen Sammanfattning Barn- och utbildningsnämnden som har verksamhetsansvaret för skolskjutsfrågor

Läs mer

SKOLSKJUTS I ÖDESHÖGS KOMMUN. INFORMATION Till dig som bor utanför tätorten och har barn i förskoleklass och grundskola

SKOLSKJUTS I ÖDESHÖGS KOMMUN. INFORMATION Till dig som bor utanför tätorten och har barn i förskoleklass och grundskola INFORMATION Till dig som bor utanför tätorten och har barn i förskoleklass och grundskola Barn- och utbildningsnämnden Juni 2018 SKOLSKJUTS I ÖDESHÖGS KOMMUN Åka buss till skolan Nya riktlinjer nya rutiner

Läs mer

Skolskjutsregler fo r Ljusdals kommun

Skolskjutsregler fo r Ljusdals kommun Skolskjutsregler fo r Ljusdals kommun Vad a r skolskjuts? Skolskjuts är transport av elev mellan en påstigningsplats i närheten av bostaden och skolan. Kommunen är skyldig att anordna kostnadsfri skolskjuts

Läs mer

TN 2015/ Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun?

TN 2015/ Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? TN 2015/0208-1 Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning november 2014 SAMMANFATTNING Varje år genomförs en enkätundersökning bland föräldrar som har barn med skolskjuts. Syftet

Läs mer

Kommunstyrelsen. Anvisningar för skolskjuts. Kommunstyrelsen 2011-06-08

Kommunstyrelsen. Anvisningar för skolskjuts. Kommunstyrelsen 2011-06-08 Kommunstyrelsen Anvisningar för skolskjuts Kommunstyrelsen 2011-06-08 Lagstiftning Från och med 2011-07-01 gäller en ny skollag. I den nya lagstiftningen lyfts skolskjuts fram som en rättighet för eleven

Läs mer

Bilaga 2 tabeller och öppna svar föräldrar

Bilaga 2 tabeller och öppna svar föräldrar Barn- och ungdomsnämnden/kollektivtrafiknämnden Bilaga 2 tabeller och öppna svar föräldrar Skolans tider och skolskjuts i Linghemsområdet Februari 2007 AO Statistik & Utredningar Lars-Åke Gustafson, Christin

Läs mer

Besvara frågorna genom att sätta ett kryss i lämplig ruta. Kom ihåg att det alltid frågas efter, vad du anser eller hur du brukar göra!

Besvara frågorna genom att sätta ett kryss i lämplig ruta. Kom ihåg att det alltid frågas efter, vad du anser eller hur du brukar göra! Besvara frågorna genom att sätta ett kryss i lämplig ruta. Kom ihåg att det frågas efter, vad du anser eller hur du brukar göra! 1. Är du man eller kvinna? Man Kvinna 2. Vilket år är du född? 3. Känner

Läs mer

Skolskjutsreglemente för Laxå Kommun

Skolskjutsreglemente för Laxå Kommun Skolskjutsreglemente för Laxå Kommun 170201 1 Skolskjutsreglemente Laxå kommun Elever i grundskola med offentlig huvudman har rätt till kostnadsfri skolskjuts från en plats i anslutning till elevens hem

Läs mer

Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning oktober 2016

Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning oktober 2016 -11-18 Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning oktober Sammanfattning Varje år genomförs en enkätundersökning bland föräldrar som har barn som reser med skolskjuts. Syftet

Läs mer

Ansökan skolskjuts vid särskilda skäl för 4 barn boende i Ytterklintfäboda/Stenfors

Ansökan skolskjuts vid särskilda skäl för 4 barn boende i Ytterklintfäboda/Stenfors Ansökan skolskjuts vid särskilda skäl för 4 barn boende i Ytterklintfäboda/Stenfors Ansökan Enligt bifogade ansökningar om skolskjuts vid särskilda skäl, ansöker vårdnadshavare för 4 barn boende i Ytterklintfäboda

Läs mer

Trafiksäkerhet på lätt svenska

Trafiksäkerhet på lätt svenska Trafiksäkerhet på lätt svenska www.ntf.se Gående. Det är viktigt att alltid se sig för och att få ögonkontakt med andra. Gå aldrig över gatan förrän du är säker på att bilen stannar. 2 NTF Trafiksäkerhet

Läs mer

Bilbältesanvändning bland förare av tunga lastbilar

Bilbältesanvändning bland förare av tunga lastbilar Bilbältesanvändning bland förare av tunga lastbilar Resultat av observationer 24 Kjell Cronvall Juni 24 24 Rapport 42 Förord NTF Stockholms län har i samarbete med Yrkestrafikrådet 1 studerat bilbältesanvändningen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2008 NTF KALMAR LÄN

VERKSAMHETSPLAN 2008 NTF KALMAR LÄN 1. UPPDRAG VERKSAMHETSPLAN 2008 NTF KALMAR LÄN Nuläge NTF Kalmar län har som uppgift att förena organisationer, företag och myndigheter i det frivilliga trafiksäkerhetsarbetet samt planera, leda och samordna

Läs mer

Bilbältesanvändning bland förare av tunga lastbilar

Bilbältesanvändning bland förare av tunga lastbilar Bilbältesanvändning bland förare av tunga lastbilar Resultat av observationer 2003 Kjell Cronvall September 2003 2003 Notat 0302 Förord NTF Stockholms län har i samarbete med Yrkestrafikrådet 1 studerat

Läs mer

20xx-xx-xx. Skolvägsplan för Malsta skolan

20xx-xx-xx. Skolvägsplan för Malsta skolan 20xx-xx-xx Skolvägsplan för Malsta skolan Innehåll 1. Fakta om skolan 3 2. Vi som tagit fram planen 3 3. Resvanor 3 4, Skolvägen 4 5. Trafikmiljön vid skolan 4 6. Mål 5 7. Övergripande syfte 5 8. Insatser

Läs mer

Rapport: Bältesanvändning ombord på expressbussen. Februari 2017

Rapport: Bältesanvändning ombord på expressbussen. Februari 2017 Rapport: Bältesanvändning ombord på expressbussen Februari Allt fler använder bälte på expressbussen Bältesanvändningen på expressbussen ökar för andra året i rad. 83 procent använder alltid bältet på

Läs mer

OBSERVATIONSSTUDIE BARNS FÄRD I BIL

OBSERVATIONSSTUDIE BARNS FÄRD I BIL OBSERVATIONSSTUDIE BARNS FÄRD I BIL av NTF på uppdrag av Volkswagen, Besafe och If SAMMANFATTNING AV STUDIEN Enligt svensk lag ska alla som åker i fordon sitta på en plats med bilbälte, om det finns en

Läs mer

Riktlinjer för skolskjuts i Degerfors kommun

Riktlinjer för skolskjuts i Degerfors kommun Datum Beteckning Sida Kultur- och utbildningsförvaltningen 2015-06-17 KUN 76-2015/5 1(12) Riktlinjer för skolskjuts i Degerfors kommun Antaget av kultur- och utbildningsnämnden KUN 76/2015-06-17 Kultur-

Läs mer

Riktlinjer för skolskjuts och andra elevresor

Riktlinjer för skolskjuts och andra elevresor 1 Riktlinjer för skolskjuts och andra elevresor i Nordanstigs kommun Gäller från 1 juli 2014 Fastställda av Kommunfullmäktige Nordanstigs kommun 2014-06-02 62 2 Innehållsförteckning Inledning sid 3 Avståndsregler

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1. Berga... 2 2. Broby... 4 3. Haga - Björkbacken... 6 4. Mogata... 8 5. Ramunder... 10 6. S:t Anna... 12 7. Skönberga... 14 8. Västra Husby... 16 9. Östra Ryd... 18 1. Berga Sammanställning

Läs mer

INFORMATION OM SKOLSKJUTSRUTINER FÖR GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA. Läsåret 2015/2016

INFORMATION OM SKOLSKJUTSRUTINER FÖR GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA. Läsåret 2015/2016 INFORMATION OM SKOLSKJUTSRUTINER FÖR GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA Läsåret 2015/2016 KOMMUNENS SKYLDIGHETER OCH ANSVAR VID SKOLSKJUTS. Enligt skollagen, 10 kap 32 samt 11 kap 31, har elever i grundskola

Läs mer

REGELVERK FÖR GRUND- OCH SÄRSKOLEELEVERS SKOL- RESOR I BJUVS KOMMUN

REGELVERK FÖR GRUND- OCH SÄRSKOLEELEVERS SKOL- RESOR I BJUVS KOMMUN REGELVERK FÖR GRUND- OCH SÄRSKOLEELEVERS SKOL- RESOR I BJUVS KOMMUN Inledning Detta regelverk för grund- och särskoleelevers resor i Bjuvs kommun har utarbetats i samarbete med Helsingborgs stad, Svalövs

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur Datum: Onsdagen den 4 april 2018 Tid: Kl. 18:00 20:00 Lokal: Medborgarhuset, Genarp Närvarande: Karin Berg Genarp Tommy

Läs mer

Informationskatalog för FRÖJERED SKOLA Läsåret 2013-2014

Informationskatalog för FRÖJERED SKOLA Läsåret 2013-2014 Informationskatalog för FRÖJERED SKOLA Läsåret 2013-2014 Kontaktuppgifter Adress Faxnummer E-postadress Fröjereds skola 0502-311 30 frojeredskolan@tidaholm.se 522 94 Tidaholm Telefonnummer Titel Namn Telefonnummer

Läs mer

Skolskjutsbestämmelser

Skolskjutsbestämmelser Skolskjutsbestämmelser Beslutad 2002-03-26 Reviderad 2011-06-22 Innehållsförteckning Bestämmelser för skolskjutsar... 3 01. Huvudregel... 3 Kortaste skolväg till skola för skolskjuts... 3 Längsta gångavstånd

Läs mer

Besvara frågorna genom att sätta ett kryss i lämplig ruta. Kom ihåg att det alltid frågas efter, vad Du anser eller hur Du brukar göra!

Besvara frågorna genom att sätta ett kryss i lämplig ruta. Kom ihåg att det alltid frågas efter, vad Du anser eller hur Du brukar göra! Besvara frågorna genom att sätta ett kryss i lämplig ruta. Kom ihåg att det alltid frågas efter, vad Du anser eller hur Du brukar göra! 1. Är Du man eller kvinna? 1 Man 2 Kvinna 2. Vilket år är du född?

Läs mer

Enkätsammanställning Hällby skola 2009 2011

Enkätsammanställning Hällby skola 2009 2011 Stadsbyggnadsnämnden Datum 2011-12-04 Stadsbyggnadsförvaltningen Trafikavdelningen Ann Gustafsson, 016 710 76 82 Enkätsammanställning Hällby skola 2009 2011 1. Sammanfattning Hällby skola har varit med

Läs mer

Skolvägsplan för XXX-skolan

Skolvägsplan för XXX-skolan 2011-03-22 Skolvägsplan för XXX-skolan Innehåll Skolvägsplan... 3 Arbetssätt... 3 Arbetsgång... 3 Skolan... 4 Vi som tagit fram planen... 4 Resvanor... 5 Dagens resvanor... 5 Önskade resvanor... 5 Hur

Läs mer

Barns trafiksäkerhet vuxnas ansvar.

Barns trafiksäkerhet vuxnas ansvar. Barns trafiksäkerhet vuxnas ansvar. Föräldrar till skolbarn 6-12 år www.ntf.se Din roll som förälder är viktig Vårt samhälle är i ständig förändring. Städer växer, skolskjutsar ändras, infrastrukturen

Läs mer

Att åka. Skoltaxi. norrkoping.se

Att åka. Skoltaxi. norrkoping.se Att åka Skoltaxi norrkoping.se Åka skoltaxi Den här broschyren är för dig som har beviljats skoltaxi. Att åka skoltaxi till och från skolan är en nödvändighet för många elever. Här får du svar på de vanligaste

Läs mer

Hur upplever föräldrar och barn skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning november 2011

Hur upplever föräldrar och barn skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning november 2011 Hur upplever föräldrar och barn skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning november 2011 Rapport av Cecilia Ellehammar, Manpower Januari 2012 Sammanfattning Denna rapport redovisar svaren från

Läs mer

till dig som ska åka regionbuss till skolan Ht 2009

till dig som ska åka regionbuss till skolan Ht 2009 till dig som ska åka regionbuss till skolan HT 2009 Strövelstorp Kattarp Hasslarp Klippan Vedby en Hjälmshult Allerum Maria kviken Ödåkra Ramlösa Rydebäck Ventrafiken Ålabodarna Påarp Bårslöv Gantofta

Läs mer

Skolskjuts inom Gällivare kommun

Skolskjuts inom Gällivare kommun Skolskjuts inom Gällivare kommun Skolskjuts Avser resor mellan anvisad på- avstigningsplats i hemmets närhet och av kommunen anvisad eller beviljad skola. Skolskjuts omfattar inte förskola, pedagogisk

Läs mer

Enkät om resvanor till skola och fritidsaktivitet i Lomma kommun

Enkät om resvanor till skola och fritidsaktivitet i Lomma kommun 1 PM 2017:43 Jonna Milton Karin Neergaard 2017-06-19 Enkät om resvanor till skola och fritidsaktivitet i Lomma kommun Våren 2017 Åldermansgatan 13 SE-227 64 Lund / Sweden Telefon +46 (0)10-456 56 00 info@trivector.se

Läs mer

Besvara frågorna genom att sätta ett kryss i lämplig ruta. Kom ihåg att det alltid frågas efter, vad Du anser eller hur Du brukar göra!

Besvara frågorna genom att sätta ett kryss i lämplig ruta. Kom ihåg att det alltid frågas efter, vad Du anser eller hur Du brukar göra! Besvara frågorna genom att sätta ett kryss i lämplig ruta. Kom ihåg att det alltid frågas efter, vad Du anser eller hur Du brukar göra! 1a Är Du man eller kvinna? 1 Man 2 Kvinna 1b Hur gammal är Du? 1

Läs mer

Skolvägsplan. Näsviken skola

Skolvägsplan. Näsviken skola Skolvägsplan Näsviken skola 15-03-04 Beskrivning av skolan Om skolan Näsvikens skola ligger 1.5 mil från Hudiksvall vid Södra Dellens södra del. Området erbjuder vacker natur med närhet till både skog

Läs mer

Användning bilbälte 2016 NTF RAPPORT 2016:4

Användning bilbälte 2016 NTF RAPPORT 2016:4 Användning bilbälte 2016 NTF RAPPORT 2016:4 Resultat för NTF:s mätning av bilbältesanvändning 2016. Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 3 2 Inledning 3 3 Metod 3 4 Finansiering 3 5 Resultat 4 6 Diskussion

Läs mer

Skolskjutsreglemente

Skolskjutsreglemente POLICY Datum Antagen av Kommunstyrelsen Reviderad datum Paragraf 1(5) Skolskjutsreglemente 2(5) Skolskjutsreglemente För elever i grundskolan, åk 1-9 och för 6-åringar i förskoleklass, anordnar kommunen

Läs mer

IT-projektet ya svenskar i trafiken

IT-projektet ya svenskar i trafiken Bakgrund och fakta IT-projektet ya svenskar i trafiken Pågått sedan 2004 i samarbete mellan FMK, NTF, Bilkåren och Vägverket Mål: ge kunskap om svensk trafiklag + påverka attityder och beteenden när det

Läs mer

Reglemente för skolskjutsverksamheten i Uppvidinge kommun

Reglemente för skolskjutsverksamheten i Uppvidinge kommun 2013 11 08 Reglemente Reglemente för skolskjutsverksamheten i Uppvidinge kommun Gäller elever i skolår F 9 och barn med särskilda behov inom särskolan. Antagen av barn och utbildningsnämnden 2013 12 11

Läs mer

Hjälp oss få kunskap om ditt barns skolväg!

Hjälp oss få kunskap om ditt barns skolväg! Hjälp oss få kunskap om ditt barns skolväg! Projektet En lättare framtid arbetar nu med att se över barnens resvanor och skolvägar inom Norrtälje kommun. För att detta arbete ska bli så bra som möjligt

Läs mer

Håll hastigheten för säkra vägar i Täby

Håll hastigheten för säkra vägar i Täby Håll hastigheten för säkra vägar i Täby Hastigheten påverkar trafiksäkerheten Vi är många som rör oss i trafiken i Täby. Men oavsett om vi ska till jobbet, affären eller barnens fotbollsträning är det

Läs mer

Att åka skolskjuts MED SKOLBUSS ELLER SKOLTAXI. norrkoping.se

Att åka skolskjuts MED SKOLBUSS ELLER SKOLTAXI. norrkoping.se Att åka skolskjuts MED SKOLBUSS ELLER SKOLTAXI norrkoping.se Åka skolskjuts Här får du svar på de vanligaste frågorna om skolskjuts och information om hur vi tillsammans kan göra resan trygg, säker och

Läs mer

Alkolås i Sveriges kommuner

Alkolås i Sveriges kommuner Alkolås i Sveriges kommuner MHF:s enkätundersökning i kommunerna visar att det har skett stora förbättringar av trafiksäkerheten under 2-talet genom en ökad användning av alkolås. I åtminstone varannan

Läs mer

Skolskjutsregler för grundskolan och särskolan Ovanåkers kommun

Skolskjutsregler för grundskolan och särskolan Ovanåkers kommun Skolskjutsregler för grundskolan och särskolan Ovanåkers kommun Gäller från och med 15 juni 2012 Antagna av barn- och skolnämnden 14 maj 2012 1 (12) Det här dokumentet beskriver de regler som gäller för

Läs mer

Riktlinjer gällande skolskjuts i förskoleklass, grundskola och grundsärskola. Barn- och ungdomsnämnden Gäller fr.o.m. 2011-07-01

Riktlinjer gällande skolskjuts i förskoleklass, grundskola och grundsärskola. Barn- och ungdomsnämnden Gäller fr.o.m. 2011-07-01 Riktlinjer gällande skolskjuts i förskoleklass, grundskola och grundsärskola Barn- och ungdomsnämnden Gäller fr.o.m. 2011-07-01 1. Bakgrund...3 2. Syfte...3 3. Omfattning...3 4. Beslutsfattare...3 5. Rätt

Läs mer

Om NTF. Verksamhet. 04-01-09 Flik 15

Om NTF. Verksamhet. 04-01-09 Flik 15 Om NTF Verksamhet NTF som verkat sedan 1934, är traditionellt sett en pekpinne-organisation som arbetat för att uppfostra goda trafikanter under paroller som kör nykter, sänk hastigheten och använd bilbälte.

Läs mer

Hastighetsmätningar Ljungskogen 2015

Hastighetsmätningar Ljungskogen 2015 2015-04- 23 Hastighetsmätningar Ljungskogen 2015 Kontaktuppgifter NTF Sydost: Madelein Johansson Adress: WTC, Skeppsgatan 19, 211 11 Malmö Telefon: 076-177 81 90 Hemsida: www.ntf.se/sydost E- post: madelein.johansson@ntf.se

Läs mer

Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00. Deltagare:

Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00. Deltagare: Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00 Deltagare: Leif Nilsson, ordf. Region Dalarna Claes Annerstedt, VD Dalatrafik Bengt Benjaminsson, Trafikchef Dalatrafik Bakgrund: Idag den 9 februari presenterar

Läs mer

Skolskjutsreglemente

Skolskjutsreglemente POLICY Datum 2015-02-03 Antagen av Kommunstyrelsen Reviderad datum Paragraf 18 1(5) Skolskjutsreglemente 2(5) Skolskjutsreglemente För elever i grundskolan, åk 1-9 och för 6-åringar i förskoleklass, anordnar

Läs mer

Riktlinjer för skolskjutsar

Riktlinjer för skolskjutsar Barn- och utbildningsförvaltningen TJÄNSTESKRIVELSE Upprättad: Diarienummer: 2016-05-26 BOUN.2016:55 Barn- och utbildningsnämnden Riktlinjer för skolskjutsar Förslag till beslut i barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Skolskjuts i Nättraby. Handlingsplan samt information om Nättrabyskolans skolskjutsverksamhet inom förskoleklass och grundskola.

Skolskjuts i Nättraby. Handlingsplan samt information om Nättrabyskolans skolskjutsverksamhet inom förskoleklass och grundskola. Skolskjuts i Nättraby Handlingsplan samt information om Nättrabyskolans skolskjutsverksamhet inom förskoleklass och grundskola. Vad är skolskjuts? Skolskjuts är transport av elev i förskoleklass och grundskola/särskola

Läs mer

Skolskjutsregler. För- och grundskolenämnden. Dokumentnamn Skolskjutsregler för- och grundskolenämnden. Fastställd Nämndsbeslut

Skolskjutsregler. För- och grundskolenämnden. Dokumentnamn Skolskjutsregler för- och grundskolenämnden. Fastställd Nämndsbeslut Skolskjutsregler För- och grundskolenämnden Dokumentnamn Skolskjutsregler för- och grundskolenämnden Fastställd Nämndsbeslut 2018-06-13 117 Dokumentansvarig Stabschef, skolkontoret Reviderad 2018-06-13

Läs mer

Trafikanternas respekt för 30-skylten vid skolor i Västsverige

Trafikanternas respekt för 30-skylten vid skolor i Västsverige Trafikanternas respekt för -skylten vid skolor i Västsverige NTF Västs undersökning Väst inledning INNEHÅLL Alla 16 kommuner Inledning...........................................................................................

Läs mer

Trafikanternas respekt för 30 skylten vid skolor i Västsverige. Hastighetsmätningar

Trafikanternas respekt för 30 skylten vid skolor i Västsverige. Hastighetsmätningar Trafikanternas respekt för 30 skylten vid skolor i Västsverige Hastighetsmätningar 1996 2015 Hastighetsmätningar vid skolor 1996 2015 Runt många skolor är hastigheten begränsad till 30 km/h och vägen försedd

Läs mer

Skyddsutrustning i taxi

Skyddsutrustning i taxi Skyddsutrustning i taxi En undersökning om förekomsten av skyddsutrustning för barn i taxibilar Lasse Holm ÅR 2001 Notat 5 Förord Det bör vara en självklarhet att alla, även de allra minsta, ska kunna

Läs mer

Det är av vikt för ledning av rättstillämpningen att överklagandet prövas av högre rätt.

Det är av vikt för ledning av rättstillämpningen att överklagandet prövas av högre rätt. Till Kammarrätten i Göteborg ÖVERKLAGANDE Yrkande Sofia Haargaard yrkar att Kammarrätten i Göteborg meddelar prövningstillstånd samt undanröjer dom i Förvaltningsrätten om att avslå överklagandet beträffande

Läs mer

Skolskjutsundersökning

Skolskjutsundersökning Skolskjutsundersökning Sammanställning av enkätfrågor till kommunerna i Stockholms län Lasse Holm 2002 Notat 0209 Förord Det bör vara en självklarhet att alla skolbarn ska kunna färdas säkert till och

Läs mer

Emmaboda kommun Bildningsförvaltningen SKOLSKJUTS REGLER FÖR SKOLSKJUTS I EMMABODA KOMMUN. Fastställd av bildningsnämnden 2014-11-13

Emmaboda kommun Bildningsförvaltningen SKOLSKJUTS REGLER FÖR SKOLSKJUTS I EMMABODA KOMMUN. Fastställd av bildningsnämnden 2014-11-13 Emmaboda kommun Bildningsförvaltningen SKOLSKJUTS REGLER FÖR SKOLSKJUTS I EMMABODA KOMMUN Fastställd av bildningsnämnden 2014-11-13 1. Skolskjutsinformation Enligt skollagen har kommunen skyldighet att

Läs mer

Resor med buss eller tåg i Västmanland

Resor med buss eller tåg i Västmanland Resor med buss eller tåg i Västmanland Här kan du läsa hur du ska göra när du vill resa med buss och tåg i Västmanland Bolaget du reser med heter VL. Du får veta var du kan köpa biljetter och hur du gör

Läs mer

Hur jobbar Växjö med attityder och beteende för att öka trafiksäkerheten? Magnus Nykvist, trafikingenjör Växjö

Hur jobbar Växjö med attityder och beteende för att öka trafiksäkerheten? Magnus Nykvist, trafikingenjör Växjö Hur jobbar Växjö med attityder och beteende för att öka trafiksäkerheten? Information som en viktig del i det förebyggande TS-arbetet Det är ett naturligt steg för Växjö att kombinera information med fysiska

Läs mer

Regler för skolskjuts i Lekebergs kommun

Regler för skolskjuts i Lekebergs kommun Regler för skolskjuts i Lekebergs kommun Fastställd av: Kultur och bildningsnämnden Datum: 2016-01-26 Ansvarig för revidering: Kultur och bildningsnämnden Ansvarig tjänsteman: Skolskjutshandläggare Diarienummer:

Läs mer

Bussresor för barn och ungdomar

Bussresor för barn och ungdomar Bussresor för barn och ungdomar Foto: Nettbuss Alexander Hagstadius. www.ntf.se Några regler kring resor med buss. Denna rekommendation handlar om tillfälliga beställda resor med buss, framför allt då

Läs mer