Verksamhetsberättelse Föreningen Backaskolan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse Föreningen Backaskolan"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse Föreningen Backaskolan Innehållsförteckning Styrelsens verksamhetsberättelse Valberedningen Stadgekommittén Sammanfattning av läsår 2014/15 Styrelsens arbetssätt Verksamhetsplan för antogs på årsmötet Årets aktiva arbetsgrupper Enkätgruppen Styrelsens Verksamhetsplan för Lunchsituationen Innemiljön Klasstorleken Mål och måluppfyllelse för verksamheten på Backaskolan Utvärdering av mål för läsåret Exempel på samarbete på olika nivåer: Storlilla åk fsk 3 Mellanarbetslaget åk 4 6 Stora arbetslaget åk 7 9 Fritids Övriga aktiviteter Personal och elever Delaktighet Fortbildning Nätverk Lokaler och miljö Mål för läsåret Skolans mål Mål baserade på medlemmarnas krav och önskemål Lunchsituationen Klassens storlek Innemiljön

2 Styrelsens verksamhetsberättelse Backaskolan är en ideell förening. Styrelsen, som sammanträder en gång per månad, består av lika många föräldrar som pedagoger. Styrelsen för föreningen Backaskolan har verksamhetsåret 2014/15 bestått av Åsa Fröjd Gittan Sundin Martin Håkansson Nina Andersson Petra Wulkan Mattias Petersson Zdravko Meic Jeanette Sihvonen Gunilla Zelander Benny Bergsell ordförande kassör ledamot, personalrepresentant ledamot, sekreterare ledamot ledamot ledamot, Vice Ordförande ledamot, personalrepresentant suppleant, personalrepresentant suppleant Till ordinarie styrelsemöten har skolledningen, det vill säga Sara Thenfors Linderoth, rektor, och Lena Lindblom, bitr. rektor, varit adjungerade. Lennart Andersson och Susanne Nordberg har varit föreningsrevisor respektive föreningsrevisorssuppleant, medan Christian Eriksson varit den auktoriserade revisor som årsmötet valt. Valberedningen Valberedningen har bestått av Emma Jönsson, Malin Wollmér, Sara Skoow samt Joakim Palmkvist. Stadgekommittén Stadgekommitén har utgjorts av Roger Hargeskog och Lennart Andersson. Sammanfattning av läsår 2014/15 Styrelsen har en aktivitetsplan som ligger tillgrund för det arbete som styrelsen bedriver under året. Varje styrelseledamot tilldelades ett eller flera ansvarsområde för att driva frågorna och arbetet vidare. Arbeten har presenterats löpande i form av rapporter inför samtliga styrelsemöten, samt i mer detalj inför beslut. Huvudparten av årets arbete har kretsat kring det föreläggande angående ventilationen som skolan fått och den stundande renovering som följer ombyggnaden av ventilationen. Alla byggmöten/projekteringsmöten har krävt ett stort arbete och deltagande främst av rektor och styrelseordförande. Men då beslut i frågor tas av majoritet av styrelsen har övriga styrelsemedlemmar varit tvungna att lägga mycket tid på inläsning av material och sammanfattning från styrelseordföranden och rektor. Detta låg utanför styrelsens verksamhetsplan men har krävt större delen av styrelsens aktiva tid. Renoveringen har också inledningsvis lett till oundvikliga och många diskussioner kring skolans form och framtid och vår ekonomiska sits.

3 Styrelsens arbetssätt Styrelsen följer upp protokollförda föräldramöten i varje klass och försöker i mån av möjlighet att medverka vid föräldramöten. Styrelsen har även fortsatt sitt engagemang som samtalspartner för kommunala aktörer vad gäller planering och utveckling av vårt närområde. Årsstämma hölls i november 2014 för samtliga medlemmar (föräldrar och personal). Inför denna kunde de som ville lämna in motioner kring skolans verksamhet (se årsmötesprotokoll). Verksamhetsplan för antogs på årsmötet Via matrådet stödja arbetet i att konstant förbättra skolans mathållning enligt matpolicyn genom regelbundna möten med kökspersonal och skolledning. Fortsätta förbättra personalvården och de anställdas arbetssituation genom uppföljning av arbetsmiljöenkäten som årligen görs på Backaskolan. Med hjälp av föräldraenkäten belysa tendenser som styrelsen anser viktiga, och tillsammans med skolledning planera för vad som ska prioriteras under kommande läsår. Styrelsen vill med ett ökat engagemang bidra till att stärka kopplingen mellan styrelse och pedagoger. Styrelsen värnar om en öppen och lyhörd dialog med medlemmarna. Genom att vara delaktiga på föräldramöte, årsmöte, via hemsida, finnas tillgänglig per mail samt ansvara för den årligen föräldraenkäten är det styrelsens förhoppning att nå ut till samtliga vårdnadshavare flera gånger per läsår. Genom årlig styrelseutbildning, och att löpande se över styrelsens arbetssätt, försäkra sig om att styrelsens arbete bidrar till att driva skolan framåt. Årligen se över Backaskolans befintliga policys och rutiner samt uppdatera dem vid behov. Årets aktiva arbetsgrupper Enkätgruppen Backaskolan skickar årligen ut en enkät till alla föräldrar med frågor som kretsar kring hur de upplever sitt/sina barns skolgång. Enkätsvaren tas sedan upp till diskussion i styrelsen och i pedagoggruppen. Nedan följer en sammanfattning av enkätsvaren: Föräldraenkäten är ett viktigt instrument för att få in föräldrarnas synpunkter och för att skolan ska kunna utvecklas på ett positivt sätt. Den har sänts ut digitalt under fem år. För att försäkra oss om att få in så många svar som möjligt så skickas den ut tre gånger. Vi kan nog bli ännu tydligare med att skolan vill ha in ett svar per barn. Överlag har vi nöjda föräldrar det som vi fått in synpunkter på är vår innemiljö, där framförallt toaletterna är ett problem, klassernas storlek finns det också oro över, angående lunchsituationen så nämns hungriga barn som tycker portionerna är för små och slutligen fanns det viss oro över matematik undervisningen i mellanarbetslaget. Styrelsens Verksamhetsplan för Den föräldraenkät som årligen skickas ut till föräldrarna till Backaskolans elever analyseras och utvärderas av både Styrelse och Skolledning med personal. Med utgångspunkt från denna enkät väljs de områden som Styrelsen anser Skolledningen ska prioritera inför kommande läsår.

4 Lunchsituationen Årets analys visar att lunchsituationen ökat i betyg generellt men marginellt sedan förändringen från levererad mat till eget kök. Många är mycket nöjda med att ha egna kockar på skolan. Men mot bakgrund av de många positiva kommentarerna och den positiva feedback skolan får om lunchen anser Styrelsen det nödvändigt för Skolledningen att se över lunchsituationen då denna endast får 2,83 i snitt av 5,0 möjliga. Innemiljön Skolan har under många år varit medvetna om att innemiljön, främst i Byggnad 25, varit eftersatt speciellt med hänsyn till ventilationen. Kommentarer från föräldrar i årets enkät visar även att toaletterna inte håller en god standard, som för övrigt är för få för det antal personer som vistas i lokalerna. En större renovering är planerad att genomföras under 2016 som kräver både Skolledning och Styrelsens fulla engagemang och fokus. Klasstorleken Skolbidragen har under senare år minskat för många skolor i Sverige, så även för Backaskolan. Att se över skolans ekonomiska situation, och att hitta balans mellan intäkter och kostnader, är därför än viktigare idag. Valet stod mellan att ta in fler elever per klass och reducering av personalstyrkan. Skolledning tillsammans med Styrelsen beslutade att öka klasstorlekarna till vad det är idag samt att fokusera på att införa halvklasstimmar under större delen av veckans timmar. Styrelsen vill ändå ge Skolledningen fortsatt uppdrag att prioritera situationen i barngrupperna och kommunicera tillbaka till Styrelsen om förändringar är nödvändiga som medför ökade kostnader.

5 Mål och måluppfyllelse för verksamheten på Backaskolan Utvärdering av mål för läsåret Öka samarbetet på alla nivåer och få en samsyn i vårt arbetssätt genom att utgå från förmågorna. Exempel på samarbete på olika nivåer: pedagog pedagog elev pedagog elev elev teori praktik skola samhälle arbeta ämnesövergripande uppmuntra elevers ansvar för eget lärande, elevinflytande. samarbeten över årskurser och inom årskurser de pedagogiska samtalen kring undervisningen samarbeten utanför skolan Storlilla åk fsk 3 Att samarbeta över och inom årskurser. Att utnyttja ma/no tjänst för att arbeta tematiskt. Att låta världen utanför komma in i skolverksamheten. Att delta i olika nätverk både fysiska och digitala. Utvärdering av mål Vi har under två veckor detta läsår blandat pedagoger och elever från fsk åk 3 för att jobba tematiskt kring vår kulturvecka och 20 årsjubileet. Att ha en mottagare för arbetet, i detta fall alla som deltog i vårt jubileum, bidrar till ökad lust, att alla elever utgår från sin förmåga och ett synbart lärande. Varje torsdag har fsk åk 1 samarbetet med övergripande teman. Under ht var det ett so tema och under vt har det varit fokus på svenska och estetiska uttryck. Arbetet har fungerat bra men pedagoger har saknat tillfällen att tillsammans diskutera arbetet på ett djupare plan. Tjänsten ma/no har inneburit en möjlighet för ettan att jobba tematiskt med kalenderåret och man har även kunnat utnyttja resursen för att ha mindre läsgrupper. Vi har kunnat dela åk 2 på tre grupper för att jobba med korta teman. Åk 3 har kunnat samarbeta kring de nationella proven. Klasser har arbetat med formativ bedömning, samt haft fritidsråd, klassråd och elevråd. Tjänsten ma/no ökar kvalitén på undervisningen både gällande kunskaper i ma/no, men också genom att det blir fler pedagoger per elev. Åk 3 har haft ett samarbete med klassens föräldrar kring deras yrken. Samtliga elever har kommit ut på studiebesök och föräldrar har kommit till klassen och berättat om sina yrken. Att gå ut i världen berikar eleverna och genom att de delar sina erfarenheter med klasskamraterna kommer världen utanför in i skolan. Fsk åk 1 har utforskat platser i samhället och dess funktion, även detta som ett led i att berika elevernas omvärldsuppfattning. Elva pedagoger på skolan har deltagit i olika nätverk både fysiska ( t ex Teachmeet, utbyte med pedagoger från andra verksamheter) och digitala (sociala medier). Samtal pågår hela tiden men inte i lika stor utsträckning som vi hade önskat. TOK har konkurrerat med arbetslagsplaneringen och vi ser gärna en förändring. Vi har inte haft möjlighet att gå på djupet i våra diskussioner. Pedagogisk afton har gett alla samma utbildning/fortbildning och genererat djupa samtal.

6 Mellanarbetslaget åk 4 6 Att ha en veckomässig kommunikation pedagoger emellan. Att nå personer utanför skolan och synliggöra vårt arbete och elevernas lärande. Att ha en fungerande skoldag som en helhet där praktiska och teoretiska moment varieras. Utvärdering av mål Det var svårt att få alla pedagoger samlade vid A lagsmötena. Pedagoger var involverade i andra möten under mötestiden (andra AL, klasskonferenser, fika, fritids ) Diskussionerna har dock varit givande och har fokuserat på pedagogiska frågor. Vi har oftare lyft samsynsfrågor och inte stannat upp i praktiska problem. Samarbetet kan bli bättre, men samsyn har utvecklats. 4:ans elever har deltagit på skolbiodagen, deltagit i Kompisskoleklass, haft samarbete med Svenska filminstitutet (finns på deras hemsida) samt blivit filmade i Skolverkets regi kring språkutveckling. Klass 4 har en vänklass i Kivik och det är lärorikt att ta del av skola på annan ort. 5:an har gjort en blogg kring klassaktiviteter. Eleverna har fått positiv respons under besök av konstutställning. 5:an har gjort en utställning med tillverkade djur och texter på engelska. Mellanstadiet har medverkat i batterijakten och majblommeförsäljning. Backaskolan har medverkat i en trailer på SVT. Detta är några exempel på vad vi gjort för att synliggöra vårt arbete även utanför skolans väggar. Pedagogerna är med och planerar anpassat schema läsåret för att kunna arbeta praktiskt och teoretiskt. Stora arbetslaget åk 7 9 Att hitta samsyn i vårt arbetslags dvs hitta tider och former för sambedömning, samarbeta kring planering och utförande av arbetsområden. Att utveckla kollegialt lärande genom att besöka varandra i klassrummen. Att uppmuntra till elevinflytande och eget ansvar. Att låta världen utanför komma in i skolan Utvärdering Vi hade flera samtal kring lektionsplanering framför allt i början av terminen, men tyvärr följdes inte alla projekt upp. Dock har klasser har gjort projekt tillsammans där det funnits planering, samarbete och gemensam bedömning. Överlag tycker vi inte att vi inte nått upp till våra mål enligt ovan. Vi har planerat satt igång några projekt som varit ämnesövergripande och elever i olika klasser har fått möjlighet att arbeta med samma tema inom olika ämne t ex. rymdprojekt (ma, so, teknik, sv, no, bild) och Varför blir det som det blir? (historia bild, svenska), men mycket planeringstid har ägnats åt elevärenden. Pedagogmöten varje måndagsmorgon har bidragit till en ökad samsyn.

7 Det kollegiala lärandet har skett genom samtal men vi har endast vid ett fåtal tillfällen besökt varandras lektioner. Då har det handlat om att pedagogerna gjort olika versioner av lektioner och därefter samtalat kring dessa. Här har även eleverna varit involverade. Vi har genom vår ungdomscoach/ skolvärd arbetat med med ART för att öka elevernas självkänsla. På sikt ser vi att detta ger resultat. Med eleverna har vi haft gemensamma genomgångar av mål, planering av undervisning, studieteknik, formativ bedömning och individuell feedback på skolarbete. Vi har haft kontinuerlig kontakt med hemmen, möjlighet för föräldrar och elever att träffa alla lärare vid utvecklingssamtal samt haft samtal kring gymnasievalet. Lärare har gemensamt rättat och bedömt nationella prov, Gällande samarbete/studiebesök utanför skolan, så har vi haft ett samarbete med hiphop centralen (under en längre sammanhängande period för åk 7). Räddningstjänsten har varit på plats och informerat och vi har gjort olika studiebesök. Klass 7 9 har haft en prao vecka, vilket ger eleverna en god inblick i hur arbetslivet kan se ut. Skolan har deltagit i det nationella och regionala nätverket Reggio Emilia och i andra lokala nätverk. Fritids Vi vill ge barnen möjlighet att själva aktivt starta upp saker genom att erbjuda rum som är rika på användbart, utmanande och inspirerande material. Utvärdering Hösten började med att vi försökte skapa olika kreativa rum som skulle inspirera men det var snarare så att barnen drevs av materialet som de vuxna flyttade med sig in för dagen, mycket snarlikt vår verkstadsmodell. Barnen upplevde det nya fritids som att valmöjligheterna begränsades.efter jul var vi tillbaka med våra valbara verkstäder. Vi vill uppmuntra till än mer lek på vårt fritidshem. Utvärdering Förskoleklassens lekvänliga rum blev också verklighet i ettan och i trevligheten. Vi vill finna fruktbara sätt att nyfiket närma oss vad barnen leker, bygger och skapar. Utvärdering Barnens egna tankar och utvärderingar påverkade oss vuxna i våra visioner om ett mer barnstyrt fritids. Det resulterade i att barnens önskemål om vuxenstyrda aktiviteter återinfördes. För oss vuxna har det dock resulterat i en viss utveckling av vårt tänk att ha öppnare aktivitet t ex pyssel i form av ett buffébord, eller armbandsverkstad där materialet kan väljas av barnen. Vi vill motverka revirtänkande som innebär att man tänker att ens klassrum endast är klassens rum. Vi vill bygga vår verksamhet så att det blir naturligt att barnen knyter band över åldersgränserna.

8 Utvärdering I avsaknad av specifika fritidsrum blir det alltid så att varje klassrum förknippas med en specifik årskurs. Därför har verkstäderna istället varit en tydligare inbjudan till barn från andra klasser att få deltaga och åldersblandningen har varit bra nu på våren. Övriga aktiviteter Personal och elever Skolan fick en ny rektor Sara Thenfors Linderoth den 1 augusti Samtliga lärare utom tre har full behörighet. På fritids är den fasta personalen fritidspedagoger/förskolelärare. Skolan har ca 250 elever och 44 anställda (visstid eller tillsvidare). 18 elever slutade på Backaskolan och 7 pedagoger avslutade sin tjänst varav en gick i pension. Nya elever har börjat och fyllt upp platserna i alla klasser utom klass 8. Alla vakanta tjänster är tillsatta. Meritvärdet för de nior som gick ut vt 2015 var 240 poäng. Delaktighet Elever : klassråd, elevråd och kamratstödjare samt regelbundna mentorssamtal. Personal : Arbetslag, torsdagskonferens då all personal träffas, representation i styrelse, delaktighet i skolans pedagogiska utvecklingsgrupp (PUG) samt deltagande i revidering av skolans plattform. Vårdnadshavare : Representation i styrelsen, föräldramöte, kontakt med elevens mentor och lärare. Fortbildning Personalen fick fortbildning i CPS (Collaborating Problem Solving), flera pedagoger deltog i Teach meets möten för att fortbilda sig inom i IT i skolan, inbjudna föreläsare om tematisk arbete samt individuella fortbildningar. Nätverk Backaskolan deltar i Reggio Emilias nätverk både på regional och nationell nivå. Backskolan har aktivt deltagit i projektet Design för lärande som kommer redovisas hösten Backskolan är med i PIK, en intresseförening för friskolor, samt Teach meet nätverk för IT i skolan. Lokaler och miljö Vår verksamhet är fördelad på fyra huskroppar (byggnad 25, 9 och 20 samt det sk Bollhuset). Lokalerna har slitits genom åren och ombyggnad av ventilationen har varit aktuell sedan ett par år tillbaka. Skolan fick under året ett föreläggande från Miljöförvaltningen och därmed aktualiserades problemet på nytt och diskussioner med Stadsfastigheter påbörjades. Stadsfastigheter avser att rusta upp byggnad 25 och även till viss del byggnad 9. Därefter kommer de ta över det inre underhållet och Backskolan kommer få en hyreshöjning, som motsvarar de hyresbidrag vi får från kommunen. Ombyggnaden kommer påverka verksamheten under 2016 och några klasser kommer flytta sin verksamhet till Eko centrum alldeles i närheten.

9

10 Mål för läsåret Skolans mål Att synliggöra lärandet för elever, vårdnadshavare samt för kollegor Det ska finnas pedagogiska planeringar i alla år. Pedagogiska planeringar ska publiceras på ställe där hemmen har tillgång till dessa (hemsida alternativt infomentor). Lärandemålen ska synliggöras för elever. Att bedriva en inkluderande undervisning och skapa en skola för alla Vi ska köpa in och implementera inläsningstjänst så att alla elever får tillgång till inläst material. Vi ska fortbilda oss vidare kring CPS (Collaborative Problem Solving) och möjliggöra undervisning utifrån elevernas behov. Vi ska organisera oss på ett sätt som skapar flexibilitet och ett effektivt resursanvändande för att ge eleverna en undervisning som utvecklar och utmanar. Vi ska bygga ett effektivt EHT (Elevhälsoteamet) med hjälp av rådgivning från SPSM (Specialpedagogiska skolmyndigheten). Mål baserade på medlemmarnas krav och önskemål Lunchsituationen Öka förståelse för varför lunchsituationen på skolan, trots mycket positivt från medlemmarna med eget kök, då detta endast får 2,83 i snitt i år av 5,0 möjliga. Målet är att bättre förståelse ska leda till möjliga förändringar som märkbart ska påverka lunchsituationens betyg till det bättre från medlemmarna i kommande enkät våren Klassens storlek Fortsatt fokus på situationen i klasserna. Trots ökat antal barn per klass ska, så långt det är möjligt, lektionerna även i fortsättningen ske i halvklass eller liknande för att på så sätt underlätta inlärning och ge bättre möjlighet för pedagogerna att ge en bättre undervisning. Målet är att landa mer i den långsiktiga förändring som påbörjats, med ökat antal barn på skolan som trots allt möjliggjort fler halvklass lektioner och därmed färre barn per pedagog i undervisningen med en märkbar uppgång i nästa års enkät.

11 Innemiljön Skolan har under många år varit medvetna om att innemiljön, främst i Byggnad 25, varit eftersatt speciellt med hänsyn till ventilationen. Kommentarer från föräldrar i årets enkät visar också på att övriga brister påverkar skolan negativt. Den planerade stora renoveringen under 2016 kräver både Skolledning och Styrelsens fulla engagemang och fokus. Målet är att med hjälp av alla möjliga medel se till att verksamheten påverkas i så låg utsträckning som möjligt och att kunna återgå till skolans lokaler på utsatta tider för de olika faserna.

Verksamhetsberättelse Föreningen Backaskolan

Verksamhetsberättelse Föreningen Backaskolan Verksamhetsberättelse 2015-2016 Föreningen Backaskolan Innehållsförteckning Styrelsen - Föräldrainflytande Sammanfattning av läsår 2015/16 Styrelsens arbetssätt Verksamhetsplan för 2015 2016 antogs på

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13 Datum 2013-09-05 1 (11) Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016 Vimarskolan Åk 7-9 Tillsammans når vi toppen! Förbättringsområden inom förskola och grundskola enligt Nämndsplanen för styrning av barn- och utbildningsförvaltningen 2014 Nämndsplanen för styrningen av

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skola Kvalitetsredovisning 2015/2016 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Verksamhetsplan för Brännebro skola 2013/2014

Verksamhetsplan för Brännebro skola 2013/2014 Det är roligt att få lagom utmaningar. Då vill man göra sitt bästa. Det är roligt att lära sig nya saker. Vi lär av varandra. Det är roligt att känna att man lyckas. Det gör man när man får utvecklas i

Läs mer

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 2015 har 10 åringen nått statens och våra mål men framförallt sina egna och har tagit ansvar för sin egen utveckling med stöd av vuxna. 10 åringen tror på sig själv

Läs mer

Kästa skolas Likabehandlingsplan

Kästa skolas Likabehandlingsplan Kästa skolas Likabehandlingsplan - mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan, sida 1 Vision Visionen här på Kästa skola är att alla elever, personal och vårdnadshavare ska känna sig

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skolenhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skolenhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skolenhet Kvalitetsredovisning 2016/2017 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa

Läs mer

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015 Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016 Upprättad i juni 2015 Vi ska bli bäst! 2017 ska Vimmerby vara bland de tio bästa skolkommunerna. För Vimmerby kommuns barn och elever innebär

Läs mer

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016 Åtagandeplan Sorgenfriskolan Läsår 2015/20 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Beskrivning av skolan... 3 3 Sammanfattning: Skolans lägesbedömning... 3 4 Skolans utvecklingsområden/ åtaganden för läsåret...

Läs mer

Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola

Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola 2016-2017 Börje skolas vision Vi vill skapa en miljö där alla elever ska känna sig trygga och nöjda och med vilja och lust att lära. Vi vill skapa en

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET 2016-2017 TRYGGHET OCH STUDIERO -Vi kommer att fortsätta ha en hög vuxennärvaro på raster, vid bussar och vid olika aktiviteter så att eleverna känner

Läs mer

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer.

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att lyfta fram goda exempel och fira framgångar. Genom att skapa en gemensam plattform

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan Läsåret 2017-2018 Kungsskolan är skolan mitt i byn. Skolan där positiva förväntningar på eleverna och stort engagemang av personalen ger eleverna en stabil grund och stå på

Läs mer

4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor (Nordlyckeskolan (7-9))

4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor (Nordlyckeskolan (7-9)) 4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor 2013-2013 (Nordlyckeskolan (7-9)) Områden Verksamhetens mål/ utvecklingsfrågor Senaste kommentaren GODA UPPVÄXTVILLKOR NORMER OCH VÄRDEN - Samtliga verksamheter

Läs mer

Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 läsåret

Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 läsåret Årsunda kyrkskola Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 2017-2018 MEDBORGARE (Kunskapsnämndens mål) Resultatet för lärande och kunskap förbättras jämfört med närmast föregående mätning. Elevernas inflytande

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola Kvalitetsredovisning 2017/2018 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet fungerar under läsåret samt beskriva hur vi

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

ARBETSLAGETS VERKSAMHET OCH ORGANISATION

ARBETSLAGETS VERKSAMHET OCH ORGANISATION Årskurs 4 Arbetslagsdeklaration/Arbetslagets pedagogiska idé Vi har som målsättning att eleverna skall utvecklas till självständiga, kreativt tänkande individer och vi vill såväl få eleverna att våga tro

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Lärande Studieresultat ämnesprov grundskolan Antal elever Antal elever som har: Procent Svenska Nått målen i ämnesprovet* Åk 3 10 7 70 % Svenska Åk

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Grundsärskolan Växthuset Läsåret 2015/2016 Identifierade utvecklingsområden som verksamheten arbetat med utifrån föregående läsårs analys 2(5) Att arbeta

Läs mer

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan Lokal Arbetsplan 2011 F-klass och grundskolan NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Fullersta rektorsområde

Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde ligger i Huddinge i ett naturskönt område med närhet till skog, sjöar och idrottsplats. Rektorsområdet har ca 90 personal och ca 580 elever som är uppdelade

Läs mer

Kungsängsskolan. Arbetsplan

Kungsängsskolan. Arbetsplan 2012-09-18 Kungsängsskolan Rambodal 3-6, Smedby F-3, Bitbocken F-2, Bjärby F-2 Arbetsplan Läsåret 2012/2013/(2014) KUNGSÄNGSSKOLAN, RAMBOGATAN 246, 60371 NORRKÖPING, 011-15 34 34, 15 3241 Kommunala utvecklingsområden

Läs mer

Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15

Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15 Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vi har under läsåret kontinuerligt arbetat med värdegrunden på skolan, bla har vi samtal med eleverna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Mogata skola

VERKSAMHETSPLAN Mogata skola 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Mogata skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2018/19 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

SKOLUTVECKLINGSPLAN Kvinnebyskolan 2015-2018. Alla barn ska bli sitt bästa jag

SKOLUTVECKLINGSPLAN Kvinnebyskolan 2015-2018. Alla barn ska bli sitt bästa jag Prioriterade mål: 1. Synliggöra och öka lärandet hos våra elever 2. Elevinflytande genomsyrar det dagliga arbetet 3. Öka upplevelsen av trygghet och gott arbetsklimat 4. Öka elevernas digitala kunskaper

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass

Arbetsplan förskoleklass Arbetsplan förskoleklass Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Handledning av skolans specialpedagog

Läs mer

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013 2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Avesta Kommun Kvalitetsredovisning för läsåret 2008/2009 för Förskolan Prästkragen Avesta RO 3 2009-04-06 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning 1.1 Presentation av enheten Förskolan Prästkragen är en

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Barn och utbildning Sten-Åke Eriksson Rektor Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.1.1 Måluppfyllelse...

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

Österfärnebo skolas arbetsplan

Österfärnebo skolas arbetsplan Österfärnebo skolas arbetsplan 2017-2018 MEDBORGARE Normer och värden Alla elever och vuxna ska känna sig respekterade och väl behandlade på Österfärnebo skola. et är nått när resultatet på kommunens enkät

Läs mer

svenska, engelska, matematik och bild

svenska, engelska, matematik och bild Årskurs 1 Arbetslagsdeklaration/Arbetslagets pedagogiska idé Vi i arbetslag 1 arbetar för att eleverna skall få en trygg och lugn skolmiljö och på så sätt ge dem de verktyg som behövs för att nå de nationella

Läs mer

Verksamhetsmål 2016/17

Verksamhetsmål 2016/17 Verksamhetsmål 2016/17 KARLSKRONA SPRÅKSKOLA Sammanfattning av prioriterade mål ur följande planer: Likabehandlingsplan Lokal arbetsplan skola Verksamhetsplan fritids Skolmåltid Likabehandlingsplanen Elevers

Läs mer

Kvalitetsrapport Hagabackens skola

Kvalitetsrapport Hagabackens skola 2016-06-02 Kvalitetsrapport 2015-2016 Hagabackens skola 1 1. GRUNDFAKTA 2 2. RESULTAT 2.1 Normer och värden Påstående: Årets res. Årets res. Förra året Förra året inte alls/ ganska dåligt % ganska bra/

Läs mer

Vialundskolans ledord!

Vialundskolans ledord! Vialundskolan - 3 hus (A, B och C-hus) - Nyrenoverad skola - 8 klasser - 7-9:an (mindre klass med extra stöd) - 217 elever - 30 personal - 2 arbetslag - Goda möjligheter till fysisk aktivitet Vialundskolans

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖRSKOLEKLASS, SKOLA, SÄRSKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN FÖRSKOLEKLASS, SKOLA, SÄRSKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA, SÄRSKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 4 Sammanfattning av läsåret 2017/18 4 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008 Kvalitetsredovisning STJÄRNEBOSKOLAN Skolan ligger vid norra infarten till Kisa, mellan Kisasjön och ett närliggande skogsområde. I detta skogsområde finns skolans uteklassrum

Läs mer

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Kvalitetsdokument 2015/2016 Viktor Rydbergs samskola

Kvalitetsdokument 2015/2016 Viktor Rydbergs samskola Kvalitetsdokument 2015/2016 Viktor Rydbergs samskola Skolans utvecklingsarbete 1. Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? VRS har under läsåret 2015/2016 arbetat med identifierade

Läs mer

Nulägesanalys. Nolhagaskolan grundskola 13/14. Ämnesfortbildningar i språkutvecklande arbetssätt och matematik

Nulägesanalys. Nolhagaskolan grundskola 13/14. Ämnesfortbildningar i språkutvecklande arbetssätt och matematik 140917 Nulägesanalys Nolhagaskolan grundskola 13/14 Denna nulägesanalys har ringat in att utvecklingsområde läsåret 14/15 är: Ämnesfortbildningar i språkutvecklande arbetssätt och matematik Uppföljning

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Visättraskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Systematiskt kvalitetsarbete När man ser till en för läsåret 2014/2015 kan man se att en överlag ligger högre än vad de gjorde föregående

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2008/2009. Hjortens förskola Rektor Ulla-Britt Blomqvist

Kvalitetsredovisning 2008/2009. Hjortens förskola Rektor Ulla-Britt Blomqvist Kvalitetsredovisning 2008/2009 Hjortens förskola Rektor Ulla-Britt Blomqvist Förordningar om kvalitetsredovisning SFS (Svensk författningssamling) 2005:609 Utbildnings- och kulturdepartementet 2005-08-15

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan 2017-2018 Systematiskt kvalitetsarbete Skola Våra elever är morgondagens världsmedborgare och vi utvecklar därför elevernas kommunikativa förmåga, kreativitet

Läs mer

Verksamhetsplan. Ekeby skola och fritidshem 2018/2019

Verksamhetsplan. Ekeby skola och fritidshem 2018/2019 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2018/2019 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 4 2. Läroplansmål

Läs mer

ARBETSLAGETS VERKSAMHET OCH ORGANISATION. Årskurs 2. Arbetslagsdeklaration/Arbetslagets pedagogiska idé

ARBETSLAGETS VERKSAMHET OCH ORGANISATION. Årskurs 2. Arbetslagsdeklaration/Arbetslagets pedagogiska idé Årskurs 2 Arbetslagsdeklaration/Arbetslagets pedagogiska idé Vi arbetar för att verksamheten ska genomsyras av ömsesidig respekt. Ett av våra viktigaste incitament är dialogen som sker kontinuerligt i

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Grundsärskolan inriktning grundsärskola består av tre grupper, Basgrupp 1,

Läs mer

Lokal arbetsplan för Grundsärskolan 7-9 läsåret 2015/2016

Lokal arbetsplan för Grundsärskolan 7-9 läsåret 2015/2016 i Anna-Karin Broström 20 augusti 2015 Lokal arbetsplan för Grundsärskolan 7-9 läsåret 2015/2016 Våren 2015 har kvalitetsarbetet på Grundsärskolan 7-9 ytterligare stärkts Mått/målet är nått när Processarbetet

Läs mer

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F-3 2018-2019 1 2 Inledning Högalidskolan är en kommunal grundskola för elever från förskoleklass t.o.m. årskurs 9. På lågstadiet finns tre fritidshemsavdelningar

Läs mer

ARBETSPLAN 2018/19 SKEDERIDS SKOLA

ARBETSPLAN 2018/19 SKEDERIDS SKOLA 2017-08-16 rev.180831 ARBETSPLAN 2018/19 SKEDERIDS SKOLA P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L E F O N E - P O S T P L U S G I R O Box 803, 761 28 Norrtälje Estunavägen 14 0176-710 00 barn.skolnamnden@norrtalje.se

Läs mer

Kvalitetsredovisning förskola 2017

Kvalitetsredovisning förskola 2017 Kvalitetsredovisning förskola 2017 RÅGEN 1 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Solna stads vision och övergripande mål... 3 Aktiviteter utifrån nämndmålen... 3 Övrigt arbete inom läroplansområdet...

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Stavreskolans fritidshem 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas...

Läs mer

Karlbergsskolan RO Läsårsplan

Karlbergsskolan RO Läsårsplan L Ä SÅR 2016/2017 Karlbergsskolan RO Läsårsplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Karlbergsskolan RO, Läsårsplan 2(9) Vårt

Läs mer

FERLINSKOLAN

FERLINSKOLAN Barn och Utbildning Gun Palmqvist, rektor ARBETSPLAN 2019-2020 FERLINSKOLAN Foto: Patrik Sjölander Utveckling, lärande och kunskaper I grundskolans skolutvecklingsprogram finns visionen Alla elever skall,

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ingela Dullum Rektor Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ferlinskolan/Strandvägsskolan Rektor Ingela Dullum 1 Innehållsförteckning: Kunskaper sidan 3 Normer och

Läs mer

Lokal arbetsplan för systematiskt kvalitetsarbete Saxnäs skola Mål för

Lokal arbetsplan för systematiskt kvalitetsarbete Saxnäs skola Mål för Lokal arbetsplan för systematiskt kvalitetsarbete Saxnäs skola 2017-19 Mål för 2018-19 Gemensam visionstriangel för Vilhelmina kommuns utbildningar Barn och ungdomar som misslyckas i skolan är en högriskgrupp

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2014-15 Verksamhetsplan läsåret 2015-16. Göran Åkerberg rektor

Kvalitetsredovisning läsåret 2014-15 Verksamhetsplan läsåret 2015-16. Göran Åkerberg rektor Kvalitetsredovisning läsåret 2014-15 Verksamhetsplan läsåret 2015-16 Göran Åkerberg rektor Kunskap och lärande Var är vi? Hur gör vi? Delaktighet och inflytande Vart ska vi? Hur blev det? Normer och värden

Läs mer

Verksamhetsplan. Sundby skola. Skola: Läsåret 2016/2017

Verksamhetsplan. Sundby skola. Skola: Läsåret 2016/2017 ! Läsåret 2016/2017 Skola: Sundby skola 1 Innehållsförteckning Nulägesanalys... 3... 3 Aktuella utvecklingsområden... 4 Handlingsplan... 5 Vilka åtgärder planeras för att utveckla era målområden?... 5

Läs mer

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Datum 161001 Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Verksamhet: Enligt anvisningarna om systematiskt kvalitetsarbete i skollagen (2010:800, 4 kap 3-8 ). Bakgrund är organisation med förskoleklass

Läs mer

FERLINSKOLAN

FERLINSKOLAN Barn och Utbildning Gun Palmqvist, rektor ARBETSPLAN 2018-2019 FERLINSKOLAN Utveckling, lärande och kunskaper I grundskolans skolutvecklingsprogram finns visionen Alla elever skall, när de lämnar grundskolan

Läs mer

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola år 7-9 Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Arbetsplan för Långsättersskolan läsåret 2016/2017

Arbetsplan för Långsättersskolan läsåret 2016/2017 Arbetsplan för Långsättersskolan läsåret 2016/2017 Målkvalitet och processkvalitet Undervisningsprocess Mellanrumsprocess Fritidsprocess Elevhälsoprocess Elevens bästa skoldag- varje dag För hela arbetsplanen

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

VISÄTTRASKOLANS SPRÅKUTVECKLINGSPLAN

VISÄTTRASKOLANS SPRÅKUTVECKLINGSPLAN VISÄTTRASKOLANS SPRÅKUTVECKLINGSPLAN Syftet med den här utvecklingsplanen är att synliggöra hur vi på Visättraskolan ska arbeta för att all undervisning på vår skola ska vara språk-och kunskapsutvecklande.

Läs mer

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer.

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att lyfta fram goda exempel och fira framgångar. Genom att skapa en gemensam plattform

Läs mer

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Grundskolor skolområde VÄST Astrid Lindgrens skola F-6 Brännebro skola F-6 Gullringen Djursdala skola F-6 Rumskulla skola F-6 Södra Vi skola F-6

Grundskolor skolområde VÄST Astrid Lindgrens skola F-6 Brännebro skola F-6 Gullringen Djursdala skola F-6 Rumskulla skola F-6 Södra Vi skola F-6 Grundskolor skolområde VÄST Astrid Lindgrens skola F-6 Brännebro skola F-6 Gullringen Djursdala skola F-6 Rumskulla skola F-6 Södra Vi skola F-6 Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan Färsingaskolan Lokal arbetsplan för Färsingaskolan 2013 Inledning Från och med augusti 2013 har Sandbäcksskolan åk 4-9 flyttat till Färsingaskolan som nu är en 4-9 skola med ca 400 elever. Verksamheten

Läs mer

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 2014-06-03 1. GRUNDFAKTA Stadsskogsskolan 1 191 elever, 113 pojkar och 78 flickor 42 med annat modersmål 22 lärare Andel lärare med högskoleexamen

Läs mer

Alsjöskolan arbetsplan

Alsjöskolan arbetsplan Alsjöskolan Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(6) Alsjöskolan arbetsplan 2015-2016 MEDBORGARE Kunskapsförvaltningens verksamheter lägger grunden för fortsatt utbildning och arbetsliv, demokratiskt

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan 7-9 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan 7-9 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan 7-9 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan F-6 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2017 2018 Strandvägsskolan Rektor Maria Sjödahl Nilsson 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola I er Utvecklings-/Arbetsplan beskriver ni hur ni kommer att arbeta med BUN/förvaltningens

Läs mer

Arbetsplan Norrsätraskolan /18

Arbetsplan Norrsätraskolan /18 Arbetsplan Norrsätraskolan 7-9 2017/18 Stärkt ledarskap i pedagogisk verksamhet Vad vi anser är kännetecken på starkt pedagogiskt ledarskap: Strukturerad undervisning, (Likvärdighet, pedagogiska planeringar,

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret 2015-2016 Fryxellska skolan

Lokal arbetsplan Läsåret 2015-2016 Fryxellska skolan Lokal arbetsplan Läsåret 2015-2016 Fryxellska skolan Fryxellska - en skola där professionalitet och kreativitet skapar ansvarstagande elever redo för framtiden Kunskap och kompetens Bakgrund tolkning av

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen. Kvalitetsrapport Centralskolan

Barn- och utbildningsförvaltningen. Kvalitetsrapport Centralskolan Barn- och utbildningsförvaltningen Kvalitetsrapport Centralskolan Läsåret 2016/2017 Nicklas Olivensjö Rektor Datum Innehåll Inledning... 3 Åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning... 3 Underlag

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan 4-9 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Kvalitetsdokument 2016, Grundskola

Kvalitetsdokument 2016, Grundskola Kvalitetsdokument 2016, Grundskola Innehållsförteckning 1 Re 336 Fribergaskolan... 3 1.1 Skolans utvecklingsarbete... 3 Kvalitetsdokument 2016, Grundskola 2(6) 1 Re 336 Fribergaskolan 1.1 Skolans utvecklingsarbete

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Restaurang- och livsmedelsprogrammet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15 Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (6) Barn- och utbildningsförvaltningen Faktoriet Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15 Vår vision På vår skola vill vi skapa goda relationer

Läs mer

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Innehåll Utbildningsinspektion i Vara kommun Larvs och Tråvads skolor Dnr 53-2005:1524 Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Fritidshemmens arbetsplan Förutsättningar för verksamheten

Fritidshemmens arbetsplan Förutsättningar för verksamheten Färjestadsskolan Fritidshemmens arbetsplan Arbetsplanen: - Visar på vilket sätt fritidshemmet ska arbeta för att nå målen för utbildningen. - Utgår från nationella styrdokument, kommunens strategiska plan,

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Grundsärskolan. Läsåret 2012/13

Verksamhetsberättelse. Grundsärskolan. Läsåret 2012/13 Grundsärskolan Ingela Dullum Rektor Verksamhetsberättelse Grundsärskolan Läsåret 2012/13 1 Innehållsförteckning: Kunskaper sidan 3 Normer och värden sidan 5 Elevernas ansvar och inflytande sidan 7 Skola

Läs mer

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 0 Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskoleklass grundskola åk 1-9 fritidshem Ansvarig rektor Kristin Hägglund 1 2 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Latorps skola ligger i ett

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Perioden januari-mars Hällingsjöskolan Förskoleklass-5 samt fritidshem och fritidsklubb Mål för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet Nationella mål för

Läs mer

Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem

Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem Läsåret 2017 2018 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Kunskaper, bedömning och betyg... 4 3. Enhetens prioriteringar i kvalitetsarbetet...

Läs mer