Bas- och tilläggsuppföljning hos kommunens äldreboenden per december år 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bas- och tilläggsuppföljning hos kommunens äldreboenden per december år 2010"

Transkript

1 Bas- och tilläggsuppföljning hos kommunens äldreboenden per december år 2010 Maria Sandberg Dnr 2010/450 Januari 2011

2 (13) Innehåll 1. BAKGRUND SYFTE METOD ANALYS Uppföljningsresultat av genomförandeplaner Förslag på åtgärder Sammanställning av de krav som utförarna ej uppfyller Almen Björken Eken Kastanjen Linden Lönnen Olovslund Tallbohov SLUTSATS...12 BILAGOR...12

3 (13) 1. BAKGRUND När kommuner upphandlar och lägger ut sina verksamheter på externa utförare ställs det stora krav på att det sker uppföljningar av det arbete som utföraren levererar. För att säkerställa att kraven i upphandlingarna efterlevs är det viktigt med att regelbundet kontrollera den levererade kvaliteten. Under våren år 2010 arbetade socialförvaltningen fram ett generellt bas- och tilläggsuppföljningsunderlag för kommunens äldreboenden utifrån de avtal som finns mellan socialnämnden och utförarna. Socialnämnden informerades om detta under våren år Uppföljningsunderlaget består av två enkäter, en för basuppföljningen och en för tilläggsuppföljningen samt granskning av 10 % av de genomförandeplaner som finns för de boende. 2. SYFTE Syftet med uppföljningen är att säkerställa att de externa utförarna som socialnämnden har upphandlat sköter sitt jobb enligt de avtal som finns mellan nämnden och utföraren och levererar utlovad kvalitet. 3. METOD Uppföljningen sker genom att två enkäter skickas ut i digital from till kommunens äldreboenden och korttidsboende. Uppföljningsenkäterna finns bifogade rapporten som bilaga A och B. Utförarna hade två veckor på sig att besvara enkäterna. Därefter sammanställs utförarnas svar och jämförs med det gällande avtalet mellan parterna. Förvaltningen har valt att enbart redovisa de aspekter som skiljer sig mot vad som krävs i avtalen. Besök på boendena kommer även att genomföras där förvaltningen anser att behov föreligger. Enkäten är gjord utifrån de nya upphandlingsunderlagen som tagits fram under 2009/2010. Det betyder att en del av verksamheterna hade förfrågningsunderlag som är äldre än 2009/2010 och därmed finns det inte samma krav i de olika underlagen. Därför har det på vissa ställen blivit så att utföraren inte har det som efterfrågas i enkäten med följer det som står i deras aktuella avtal. Uppföljaren har då valt att gå efter utförarens nuvarande avtal eftersom det är detta avtal som reglerar deras arbete och gällde vid den dåvarande upphandlingen. Detta gäller för Björken, Tallbohov, Almen, Kastanjen, Linden och Lönnen. De två sistnämnda får en ny utförare under år 2011 och den upphandlingen skedde efter nya underlag men det är fortfarande det gamla avtalet som gäller tills den nya utföraren tagit över.

4 (13) Vidare har förvaltningen begärt in 10 % av det totala antalet genomförandeplanerna som finns upprättade för de boende för granskning. Genomförandeplaner har bedömts utifrån följande: 1. Finns det underskrift från den enskilde Detta är grundläggande för att styrka delaktigheten i upprättande av genomförandeplanen. 2. Finns det datum för uppföljning av planen Det ska finnas ett specifikt datum angivet då genomförandeplanen ska följas upp så att den är aktuell och anpassad efter den enskildes behov och önskemål. 3. Är genomförandeplanen aktuell Det ska finnas ett datum för när planen är upprättad. 4. Finns det delmål för den enskilde i planen Delmål är viktiga för att den enskildes hjälp ska kunna utformas på ett sätt att arbetet kan följas upp. 5. Finns det personliga önskemål Finns den enskildes identitet med i genomförandeplanen? Hur individualiserad är beskrivningen av hur, vad och när? 6. Används Järfälla kommuns mall Utföraren ska använda de av Järfälla kommun anvisade dokumentationssystemen. Utifrån vad uppföljningen visar kommer eventuella åtgärder att begäras från utföraren.

5 (13) 4. ANALYS 4.1. Uppföljningsresultat av genomförandeplaner Av de granskade planerna är resultatet överlag bristfälligt. Följande resultat kunde utläsas: 96 % av genomförandeplanerna har ett uppföljningsdatum men endast 65 % är aktuella. Personalen har alltså missat att uppdatera planen efter ett halvår. Personalen behöver ha övervakning av uppföljningsdatumen så att den enskildes genomförandeplan inte blir för gammal. Alla utom fem planer saknar utredningen som handläggaren har gjort och den enskildes bakgrundshistoria. Det är vikigt att personalen lär sig att kopiera in handläggarens utredning, inför beslut om äldreboende, så att de får en bakgrundsbild av den enskildes tillstånd. Många av genomförandeplanerna innehåller felstavningar, felaktiga meningsbyggnader och ordföljd, problem med stora och små bokstäver samt punkt och förkortningar. Det är anhöriga, läkare m.fl som kan komma att läsa dessa planer och det är oprofessionellt att planerna är utformade på detta sätt. Planerna ska vara välskrivna såväl textmässigt som behovsmässigt för den enskilde. Många av målen som sätts kan inte relateras till den enskilde utan läggs helt på personalen samt att vissa åtaganden inte kan ses som mål, t. ex: Personalen ska uppfylla de överenskomna behov som jag har, jag har rena kläder varje dag, jag har fint och städat hemma, jag ska inte gå hungrig. Målen ska ju fokuseras på den enskilde. Att ha rena kläder, städat hemma och inte gå hungrig är en självklarhet! Detta ingår i upphandlingsavtalen! Exempel på ett fokuserat mål: Jag ska fortsätta med att kunna gå på toaletten själv. Dessa målsättningar behöver skrivas om omedelbart. Endast 71 % av planerna innehåller mål/delmål för den enskilde. Vidare har många av genomförandeplanerna mål efter varje rubrik. Det är inte alltid nödvändigt. Det är bättre att det finns några få, väluttänkta och bra mål, än många och felaktiga. Genomförandeplanerna innehåller väldigt sällan så kallade. hurbeskrivningar som förvaltningen vid ett flertal tillfällen har påpekat är själva grunden för hur personalen ska utföra vården och omsorgen av den enskilde. I endast 68 % av planerna finns den enskildes egna önskemål och vilja med. Personalen behöver bli bättre på att arbeta utifrån den enskildes hurperspektiv. Många av de saker som skrivs i genomförandeplanerna är inte relevanta i just detta sammanhang, t. ex. Mitt hår är kort och tunt. Denna information ger ingen kunskap om hur den enskilde vill ha sin vård och omsorg och är därför inte nödvändig att ha med.

6 (13) Förslag på åtgärder Många de studerade genomförandeplanerna går ut i maj och juni år Rekommenderat är då att personalen tar till sig ovanstående påpekanden och har med sig det i framtagandet av nya genomförandeplaner. När den nya mallen för genomförandeplaner togs fram framställdes även en lathund som skulle vägleda personalen hur planen skulle utformas och fyllas i. Personalen rekommenderas att använda den. Ytterligare en uppföljning av genomförandeplanerna bör genomföras efter sommaren för att kontrollera att ovanstående problem har åtgärdats.

7 (13) 4.2. Sammanställning av de krav som utförarna ej uppfyller Almen Fråga: Behärskar all personal det svenska språket i skrift? Svar: Nej Krav: Utföraren ska tillse att personalen behärskar det svenska språket. Kommentar: På Almen arbetar en person som har problem med det svenska språket i skrift. Personen är tillsvidare anställd av en tidigare arbetsgivare sedan För att klara av språket har personen stöd av verksamhetschefen samt har gått utbildningar. Socialförvaltningen anser att det är viktigt att den personen lär sig det svenska språket i skrift snarast och det bör ha åtgärdats för länge sedan då personen haft anställning i Sverige i 13 år. Åtgärd: Utföraren ska inkomma med en skriftlig redovisning för hur personens kunskaper inom det svenska språket i skrift ska utvecklas till att personen självständigt ska kunna klara av den skriftlig dokumentation Fråga: Vad innehåller den sociala akten? Svar: Genomförandeplan, levnadsberättelse, socialjournal, signeringslistor, kontaktpersonens ansvar samt ekonomiblad. Krav: Akten ska även innehålla det aktuella uppdraget. Åtgärd: Utföraren ska komplettera akterna med aktuella uppdragen Fråga: Finns det något brukarråd på äldreboendet? Svar: Nej Krav: Om det är möjligt ska det finnas ett brukarråd på äldreboendet? Åtgärd: Utföraren ska inkomma med en skriftlig förklaring till varför de anser att det inte är möjligt att ha ett brukarråd på boendet. Därutöver finns det inget att erinra utifrån förfrågningsunderlaget.

8 (13) Björken Fråga: Vad innehåller den sociala akten? Svar: Genomförandeplan Krav: Akten ska även innehålla uppdraget, socialjournal och signeringslista. Åtgärd: Utföraren ska komplettera akterna med aktuella uppdragen, social journal och signeringslista. Uppföljning av akternas innehåll kommer att ske Fråga: Finns det någon form av anhörigstöd, brukarråd eller anhörigråd? Svar: Nej Krav: Utföraren ansvarar för att det finns goda möjligheter till inflytande för de boende och om möjligt ett brukarråd på äldreboendet. Det är även önskvärt att det finns ett råd för att kanalisera de anhörigas/närståendes inflytande. Anhöriga utgör en viktig del av resurserna på äldreboendet då de genom sina insatser bidrar till den enskildes livskvalitet. Ett gott anhörigstöd skapar trygghet och bidrar till att öka tilliten mellan anhöriga och personal. Åtgärd: Utföraren ska inkomma med en skriftlig förklaring varför de anser att det inte är möjligt med ett brukarråd på boendet. Utföraren ska inkomma med en skriftlig förklaring till varför de har valt att inte ha något anhörigråd på boendet. Utföraren ska införa ett anhörigstöd samt inkomma med en skriftlig redogörelse av hur arbetet med införandet av anhörigstöd genomförts. Därutöver finns det inget att erinra utifrån förfrågningsunderlaget.

9 (13) Eken Fråga: Behärskar all personal det svenska språket i tal och skrift? Svar: Nej Krav: Utföraren ska tillse att personalen behärskar det svenska språket. Kommentar: På Eken arbetar personer som har problem med det svenska språket både i tal och skrift. De ska få en 1-årig svenska undervisningskurs som kommer att ske tillsammans med hemtjänstpersonal och andra boenden. Om de inte kan tillräckligt med svenska efter det året kommer Vård och Omsorg att fundera på vilka andra arbetsuppgifter dessa personer kan få. Då Vård och Omsorg undertecknade gällande kravspecifikation så hade de antingen redan denna personal på plats eller så har de anställts under året. Om de anställdes under 2010 har Vård och Omsorg gått emot det avtal som finns med beställaren. Om personerna finns anställda sedan tidigare så borde de ha fått en utbildning i svenska tidigare. Då den kommande utbildningen beräknas att ta ett år så borde Vård och Omsorg se till att dessa personer får andra arbetsuppgifter så länge utbildningen pågår tills det kan anses att deras tal och skrift i svenska är tillräckligt god för att leva upp till de kompetenskrav som beställaren har på boendets personal. Åtgärd: Utföraren ska inkomma med en skriftlig redovisning över vilka arbetsuppgifter personerna kommer att ha under året som deras utbildning i svenska pågår eller hur deras språksvårigheter kommer att hanteras under året, dels i kontakten med kunderna och dels gällande den skriftliga dokumentationen Fråga: Vad innehåller den sociala akten? Svar: Genomförandeplan och dokumentation. Krav: Akten ska innehålla biståndsbedömarens utredning, beslut, beställning och socialjournal. Åtgärd: Utföraren ska komplettera akterna med de aktuella utredningarna, besluten, beställningarna samt social journal. Uppföljning av akternas innehåll kommer att ske Fråga: Finns det något brukarråd på äldreboendet? Svar: Nej Krav: Vård och Omsorg har ansvar för att det finns någon form av fungerande brukarråd på äldreboendet. Åtgärd: Vård och Omsorg inrätta ett brukarråd på Olovslunds äldreboende samt lämnar in en skriftlig redogörelse av införandet av ett brukarråd på boendet.

10

11 (13) Lönnen Fråga: Får personalen handledning? Svar: Nej Krav: Personalen ska erbjudas utbildningstillfällen inom: - Handledning för vårdpersonal - Handledning från kvalitetsavdelningen - Handledning från företagshälsovården Åtgärder: Utföraren ska erbjuda sin personal ovanstående utbildningstillfällen samt inkomma med en skriftlig redogörelse för hur arbetet genomförts Fråga: Finns det någon form av anhörigstöd? Svar: Nej Krav: Det finns personer som har fått utbildning i anhörigstöd på Linden och en mall för anhörigstöd. Denna mall och arbetssätt ska även implementeras på Lönnen. Åtgärd: Utföraren ska införa anhörighetsstöd samt inkomma med en skriftlig redogörelse för hur arbetet genomförts. Därutöver finns det inget att erinra utifrån förfrågningsunderlaget.

12 (13) Olovslund Fråga: Vad innehåller den sociala akten? Svar: Genomförandeplan och löpande dokumentation Krav: Biståndsbedömarens utredning, beslut, beställning, social journal och genomförandeplan. Åtgärd: Utföraren ska komplettera akterna med aktuell utredning, beslut, beställning och social journal. Uppföljning av akternas innehåll kommer att ske Fråga: Finns det något brukarråd på äldreboendet? Svar: Nej Krav: Vård och Omsorg har ansvar för att det finns någon form av fungerande brukarråd på äldreboendet. Åtgärd: Vård och Omsorg ska inrätta ett brukarråd på Olovslunds äldreboende samt inkomma med en skriftlig redogörelse av införandet av ett brukarråd på boendet. Därutöver finns det inget att erinra utifrån förfrågningsunderlaget.

13 (13) Tallbohov Fråga: Känner samtliga i personalen till innehållet i Järfälla kommuns styrdokument? Svar: Nej, varken Vision eller inriktnings- och effektmål för äldreomsorgen. Krav: Utföraren ska skaffa sig kunskap om och bedriva verksamheten i enlighet med de kommunala styrdokumenten: Järfälla kommuns vision samt Järfälla kommuns inriktnings- och effektmål för äldreomsorgen. Åtgärd: Utföraren ska informera sin personal om Järfälla kommuns Vision samt äldreomsorgens mål samt inkomma med en skriftlig redogörelse för hur arbetet genomförts. Därutöver finns det inget att erinra utifrån förfrågningsunderlaget. 5. SLUTSATS Beställarens alla påpekade brister ska åtgärdas av utföraren snarast möjligt. BILAGOR Bilaga A Basuppföljningsenkät Bilaga B Tilläggsuppföljningsenkät

14

15

16

17

18

19

Dnr 2011/664 Återupphandling och konkurrensutsättning av verksamheter inom äldreomsorgen Almen, Björken, Eken

Dnr 2011/664 Återupphandling och konkurrensutsättning av verksamheter inom äldreomsorgen Almen, Björken, Eken TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2012-01-11 Socialnämnden Dnr 2011/664 Återupphandling och konkurrensutsättning av verksamheter inom äldreomsorgen Almen, Björken, Eken Förslag till beslut Förslag till socialnämnden

Läs mer

2014-03-25. Socialnämnden Torsdag den 10 april 2014, kl. 15.30 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg

2014-03-25. Socialnämnden Torsdag den 10 april 2014, kl. 15.30 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg Arbetsutskott Marie Normalm KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) 2014-03-25 Socialnämnden Torsdag den 10 april 2014, kl. 15.30 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg Justering Tisdag den 15 april 2014,

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV

KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV 1(8) KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(8) Innehållsförteckning Sid nr 1 UPPDRAGSBESKRIVNING 3 1.1 Målgrupp 3 1.2 Syfte 3 1.3 Mål för sysselsättningen

Läs mer

Sammanställning av uppföljning kring åtgärder och fokusområden på Kastanjens korttidsboende den 9 april 2015.

Sammanställning av uppföljning kring åtgärder och fokusområden på Kastanjens korttidsboende den 9 april 2015. 2015-06-24 1 Dnr 2015/212 Sammanställning av uppföljning kring åtgärder och fokusområden på Kastanjens korttidsboende den 9 april 2015. Närvarande: Cecilia Bengtsson, verksamhetschef, Inger Brandell, utredare,

Läs mer

Öppna jämförelser inom äldreomsorgen 2015

Öppna jämförelser inom äldreomsorgen 2015 Tjänsteutlåtande Kvalitetscontroller --7 Emelie Spanne 08-590 973 02 Dnr: emelie.spanne@upplandsvasby.se SÄN/:300 34223 Social- och äldrenämnden Öppna jämförelser inom äldreomsorgen Förslag till beslut

Läs mer

Uppföljning av verksamhet för särskilt boende SOL 2015

Uppföljning av verksamhet för särskilt boende SOL 2015 Uppföljning av verksamhet för särskilt boende SOL 2015 Jenny Järf Utredare Dnr 2015/212 Februari 2016 2016-02-15 1 (20) Innehåll SAMMANFATTNING... 2 1. BAKGRUND... 3 1.1. Verksamhetsuppföljning 2012...

Läs mer

Översyn av anhöriganställningar inom hemtjänsten Dnr SN17/

Översyn av anhöriganställningar inom hemtjänsten Dnr SN17/ 2018-01-29 Karolina Nygren Utvecklingsledare 08 124 57 236 Karolina.Nygren@ekero.se Översyn av anhöriganställningar inom hemtjänsten Dnr SN17/139-511 Bakgrund Inom vissa delar av socialtjänsten förekommer

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Kontaktperson, Ledsagare, Avlösning, Korttidsvistelse i form av stödfamilj LSS samt Kontaktperson SOL Första halvåret 2017

Verksamhetsuppföljning Kontaktperson, Ledsagare, Avlösning, Korttidsvistelse i form av stödfamilj LSS samt Kontaktperson SOL Första halvåret 2017 Verksamhetsuppföljning Kontaktperson, Ledsagare, Avlösning, Korttidsvistelse i form av stödfamilj LSS samt Kontaktperson SOL Första halvåret 2017 Bakgrund Verksamhetsuppföljning för stödenheten har genomförts

Läs mer

SN G2 Kravspecifikation. Krav nummer Skall-kravet är uppfyllt

SN G2 Kravspecifikation. Krav nummer Skall-kravet är uppfyllt Stödtjänster till företagshälsovården G2 Kravspecifikation avseende alkohol- och drogproblematik Inköp Kjell-Arne Engström SN 49-202 202-05-08 Öppenvårdsbehandling Beskrivning av verksamheten Anbudsgivaren

Läs mer

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-10 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26 Yttrande

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-326/2018 Sida 1 (7) 2018-04-26 Handläggare Birgitta

Läs mer

Dnr Son 2017/228 Drift av nytt särskilt boende i Kallhäll

Dnr Son 2017/228 Drift av nytt särskilt boende i Kallhäll TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2017-10-02 Socialnämnden Dnr Son 2017/228 Drift av nytt särskilt boende i Kallhäll Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Det nya särskilda boendet på Smedvägen i Kallhäll

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes.

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-05-31 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) och för

Läs mer

Dnr Son 2018/532 Begäran om nytt äldreboende i Barkarbystaden III

Dnr Son 2018/532 Begäran om nytt äldreboende i Barkarbystaden III TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-11-20 Socialnämnden Dnr Son 2018/532 Begäran om nytt äldreboende i Barkarbystaden III Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag: 1. Socialnämnden beslutar att begära

Läs mer

Vad tycker de äldre om hemtjänsten i Hjo 2014? I Hjo svarade 73 personer, vilket är 71,6% av de tillfrågade.

Vad tycker de äldre om hemtjänsten i Hjo 2014? I Hjo svarade 73 personer, vilket är 71,6% av de tillfrågade. Vad tycker de äldre om hemtjänsten i Hjo 2014? I Hjo svarade 73 personer, vilket är 71,6% av de tillfrågade. Andel positiva svar* inom området kontakter med kommunen * staplarna visar andel svarande i

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Ankaret Oktober 2016-Mars 2017

Verksamhetsuppföljning Ankaret Oktober 2016-Mars 2017 Verksamhetsuppföljning Ankaret Oktober 2016-Mars 2017 Bakgrund Verksamhetsuppföljning för Ankaret har påbörjats under oktober månad 2016 men sträckt sig in i första kvartalet 2017. I verksamhetsuppföljningen

Läs mer

Kvalitet inom äldreomsorgen

Kvalitet inom äldreomsorgen Revisionsrapport* Kvalitet inom äldreomsorgen Mora kommun Februari 2009 Inger Kullberg Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning...3 2 Inledning och bakgrund...4 2.1 Revisionsfråga...5 2.2 Revisionsmetod...5

Läs mer

Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015

Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Årets avtalsuppföljning har haft fokus på att se hur väl verksamheten följer

Läs mer

Svanen Hemtjänst AB. 1. Verksamhetsredovisning under perioden maj 2018 oktober 2018

Svanen Hemtjänst AB. 1. Verksamhetsredovisning under perioden maj 2018 oktober 2018 1. Verksamhetsredovisning under perioden maj 2018 oktober 2018 Uppdragstilldelning Uppdragsfördelning till och med 2018-10-08, antal kunder 24. Det är en minskning sedan senast uppföljning i april med

Läs mer

Vad tyckte de äldre om äldreomsorgen i Uddevalla Hemtjänst Särskilt boende

Vad tyckte de äldre om äldreomsorgen i Uddevalla Hemtjänst Särskilt boende Vad tyckte de äldre om äldreomsorgen i Uddevalla 2017 Hemtjänst Särskilt boende Deltagare Hemtjänst: Totalt svarade 91 634 personer på årets enkät, vilket är 63,4% av de tillfrågade. I Uddevalla svarade

Läs mer

REVISIONSRAPPORT. Granskning av LSS. Kvalitetssäkring av genomförandeplaner. Emmaboda kommun. 9 oktober 2012

REVISIONSRAPPORT. Granskning av LSS. Kvalitetssäkring av genomförandeplaner. Emmaboda kommun. 9 oktober 2012 REVISIONSRAPPORT Granskning av LSS Kvalitetssäkring av genomförandeplaner Emmaboda kommun 9 oktober 2012 Jard Larsson, certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Inledning 1 1.1 Uppdrag, revisionsfråga

Läs mer

Rapport från tillsyn vid Mariebergsgårdens demensboende vån 2 och

Rapport från tillsyn vid Mariebergsgårdens demensboende vån 2 och Rapport Dnr VON16/48 Nämndansvarig tjänsteman Datum Marie Johnsson Vård- och omsorgsnämnden Rapport från tillsyn vid Mariebergsgårdens demensboende vån 2 och 3 Tillsynen Tillsynen genomförs som ett samtal

Läs mer

Anhörig/närståendepolicy för Stockholms stad äldreomsorg

Anhörig/närståendepolicy för Stockholms stad äldreomsorg SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING OMSORGEN OM ÄLDRE OC H STÖD TILL PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Handläggare: Lena Alksten, Therese Lang Telefon: 08-508 24 551, 08-508 24 506 2010 Till Skärholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Dnr Son 2016/261 Nytt förfrågningsunderlag för upphandling enligt Lag om valfrihet (LOV) för daglig verksamhet och korttidsvistelse

Dnr Son 2016/261 Nytt förfrågningsunderlag för upphandling enligt Lag om valfrihet (LOV) för daglig verksamhet och korttidsvistelse TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2016-09-12 Dnr Son 2016/261 Nytt förfrågningsunderlag för upphandling enligt Lag om valfrihet (LOV) för daglig verksamhet och korttidsvistelse Förslag till beslut Socialförvaltningens

Läs mer

Förlängning av internavtal med Styrelsen Uppsala vård och omsorg avseende Villa Djurgården 2016-01-01 2016-12-31

Förlängning av internavtal med Styrelsen Uppsala vård och omsorg avseende Villa Djurgården 2016-01-01 2016-12-31 SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Edlund Johan Datum 2015-11-23 Diarienummer SCN-2015-0360 Socialnämnden Förlängning av internavtal med Styrelsen Uppsala vård och omsorg avseende Villa Djurgården 2016-01-01

Läs mer

Yttrande över granskningsrapport Verksamheter utlagda på entreprenad

Yttrande över granskningsrapport Verksamheter utlagda på entreprenad Kommunstyrelsen 2011 03 14 70 135 Arbets och personalutskottet 2011 02 28 41 78 Dnr 10.814 007 marsks17 Yttrande över granskningsrapport Verksamheter utlagda på entreprenad Bilaga: Tekniska nämndens yttrande

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Oxelgatan 2013-08-23

Verksamhetsuppföljning Oxelgatan 2013-08-23 Verksamhetsuppföljning Oxelgatan 2013-08-23 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten Elisabeth Rubin MAS 1 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Oxelgatans gruppboende ligger

Läs mer

www.pwc.se Revisionsrapport Avtal institutionsplaceringar Karin Magnusson Malou Olsson Söderhamns kommun Oktober 2014

www.pwc.se Revisionsrapport Avtal institutionsplaceringar Karin Magnusson Malou Olsson Söderhamns kommun Oktober 2014 www.pwc.se Revisionsrapport Avtal institutionsplaceringar Karin Magnusson Malou Olsson Oktober 2014 Söderhamns kommun Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund... 1 1.2.

Läs mer

Social dokumentation

Social dokumentation Sid. 1 (6) Programområde eller övergripande: Äldreomsorgen Framtagen av: Ingrid Fagerström Utbildnings- och kvalitetssamordnare Gäller from: 100218 Verksamhet: Beslutad av: Socialnämnden 100218 13 Reviderad:

Läs mer

Flödesschema från ansökan till flytt till VÅBO 2012-01-23, reviderad 2013-08-29 GN/PH

Flödesschema från ansökan till flytt till VÅBO 2012-01-23, reviderad 2013-08-29 GN/PH Flödesschema från ansökan till flytt till 2012-01-23, reviderad 2013-08-29 GN/PH Vem: Bistånds -handläggare : Ta emot ansökan Skicka broschyr till VT med info om Boka tid för hembesök Inleda ärende i Utreda

Läs mer

Uppföljning av individuella genomförandeplaner för handikappomsorgen per 31 december 2009

Uppföljning av individuella genomförandeplaner för handikappomsorgen per 31 december 2009 Uppföljning av individuella genomförandeplaner för handikappomsorgen per 31 december 2009 Maria Sandberg Februari 2010 Dnr Son 2010/41 2009-01-29 1 (6) Innehåll 1. BAKGRUND...2 2. SYFTE...2 3. METOD...2

Läs mer

Bilaga IT till förfrågningsunderlag Bil 3 Inledning

Bilaga IT till förfrågningsunderlag Bil 3 Inledning Bilaga IT till förfrågningsunderlag Bil 3 Inledning Innehåll Detta dokument innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för privata utförare att förhålla sig till som krav innan man ansöker

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Korttidsvistelsen 2011-05-06

Verksamhetsuppföljning Korttidsvistelsen 2011-05-06 Socialförvaltningen Verksamhetsuppföljning Korttidsvistelsen 2011-05-06 Johanna Bendtsen Omsorgshandläggare Lena Thosteman Enhetschef Handläggarenheten SAMMANFATTNING Korttidsvistelsen nådde upp till samtliga

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV 1(7) ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(7) Innehållsförteckning Sid nr 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Upphandlingsförfarande

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12 (16)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12 (16) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12 (16) Socialnämndens arbetsutskott 2013-10-08 101 Socialnämndens yttrande gällande klagomål på Väsbygårdens äldreboende (SN 2013.148) Arbetsutskottets beslut Socialnämnden

Läs mer

Bilder: istockphoto och Stock.xchng. Social dokumentation. inom äldreomsorgen. kortversion av två projektrapporter

Bilder: istockphoto och Stock.xchng. Social dokumentation. inom äldreomsorgen. kortversion av två projektrapporter Bilder: istockphoto och Stock.xchng kortversion av två projektrapporter Social dokumentation inom äldreomsorgen PROJEKTET Syfte Att förbättra den sociala genomförandedokumentationen i äldreomsorgen, med

Läs mer

Granskning av Krusmyntans äldreboende

Granskning av Krusmyntans äldreboende TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun Datum 2012-01-16 Socialförvaltningen 1 (6) Diarienummer 0206/11-013 Granskning av Krusmyntans äldreboende Beslut Tillsynen avslutas Ingrid Boheman Risto Förvaltningschef

Läs mer

BETYGSBOK ÄLDREBOENDEN Sammanställning och urval av Ris & Ros för respektive boende

BETYGSBOK ÄLDREBOENDEN Sammanställning och urval av Ris & Ros för respektive boende BETYGSBOK ÄLDREBOENDEN 2017 Sammanställning och urval av Ris & Ros för respektive boende ALMEN - Jättebra - God mat - Bra personal - Fantastisk sjuksköterska - Fick en bra tid - Tacksam att mamma fick

Läs mer

VÄRDEGRUND. Äldreomsorgen, Vadstena Kommun. SOCIALFÖRVALTNINGEN Antagen av socialnämnden den 16 oktober 2012, 116 Dnr 2012/165-730, 2012.

VÄRDEGRUND. Äldreomsorgen, Vadstena Kommun. SOCIALFÖRVALTNINGEN Antagen av socialnämnden den 16 oktober 2012, 116 Dnr 2012/165-730, 2012. VÄRDEGRUND Äldreomsorgen, Vadstena Kommun Antagen av socialnämnden den 16 oktober 2012, 116 Dnr 2012/165-730, 2012.1034 INNEHÅLL Bakgrund... 3 Nationellt... 3 Vadstena... 3 Värdegrund för vadstena kommuns

Läs mer

4. Ansökan om kontrakt för tandreglering

4. Ansökan om kontrakt för tandreglering Inbjudan 2017-08-16 Upphandlande organisation Region Västmanland Caroline Qwarfordt Upphandling Valfrihet inom tandreglering i Region Västmanland Sista ansökansdag: 2027-08-12 00:00 Symbolförklaring Texten

Läs mer

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) -- Socialnämnden Dnr Son /1 Ersättningslokal för Almens äldreboende Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Viksjös äldreboende ersätter Almens äldreboende från inflyttningsdatum,

Läs mer

Brukarundersökning Järfälla kommun. Socialförvaltningen Utvärdering Äldreboende inom Äldreomsorgen (ÄO) Januari 2014

Brukarundersökning Järfälla kommun. Socialförvaltningen Utvärdering Äldreboende inom Äldreomsorgen (ÄO) Januari 2014 Brukarundersökning 2013 Socialförvaltningen Utvärdering Äldreboende inom Äldreomsorgen (ÄO) Januari 2014 Nordiska Undersökningsgruppen 2014-01-31 Titel: Socialförvaltningen Utvärdering Äldreboende Inom

Läs mer

Lönnen har börjat arbeta mer med individuella aktiviteter för de boende och inte bara med aktiviteter som ska vara för alla.

Lönnen har börjat arbeta mer med individuella aktiviteter för de boende och inte bara med aktiviteter som ska vara för alla. Uppföljning på Lindens och Lönnen äldreboende, 30 november 2011, kl 9-11:30. Zacharias Mårdh, Ansvar och Omsorg AB Håkan Borg, verksamhetschef på Lindens äldreboende Ulrika Dahnell, medicinskt ansvarig

Läs mer

BRUKARUNDERSÖKNING 2008

BRUKARUNDERSÖKNING 2008 sida 1 (10) BRUKARUNDERSÖKNING 2008 SOCIALFÖRVALTNINGEN Falkenbergs Kommuns sida 2 (10) SAMMANFATTNING... 3 METOD... 4 RESULTAT HEMTJÄNST... 4 RESPEKT... 4 SJÄLVBESTÄMMANDE... 4 TRYGGHET... 5 PERSONALKONTINUITET...

Läs mer

Bilagor Uppföljning av avtal vid Inslussboende skrivelse

Bilagor Uppföljning av avtal vid Inslussboende skrivelse TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-02-11 Dnr: 2015/63-IFN-702 Åsa Påls - bl623 E-post: asa.pals@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Uppföljning av avtal Inslussboende

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-13 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Proffssystern i Stockholm AB Adress: Bagartorpsringen 26, 170 64 Solna Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hengameh Azari,

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Skillinge Vård- och omsorgdistrikt

Verksamhetsuppföljning Skillinge Vård- och omsorgdistrikt Verksamhetsuppföljning Skillinge Vård- och omsorgdistrikt 2014-09-26 2014-09-29 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten 1 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Skillinge Vård-

Läs mer

Verksamhetsuppföljning XX Datum

Verksamhetsuppföljning XX Datum Verksamhetsuppföljning XX Datum Johanna Bendtsen Verksamhetsuppföljare Sofia Spetz vik. avdelningschef Handläggarenheten Elisabeth Rubin MAS 1 Innehåll Bakgrund... 3 Bedömningskriterier... 3 Syfte med

Läs mer

Granskning av hur kommunen säkerställer att privata utförare följer kommunfullmäktiges mål och riktlinjer KS-2015/651

Granskning av hur kommunen säkerställer att privata utförare följer kommunfullmäktiges mål och riktlinjer KS-2015/651 Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2016-05-10 97 Granskning av hur kommunen säkerställer att privata utförare följer kommunfullmäktiges mål och riktlinjer KS-2015/651 Förslag till beslut

Läs mer

Uppföljning av kontaktperson sammanfattning av enkätuppföljningar, april 2016

Uppföljning av kontaktperson sammanfattning av enkätuppföljningar, april 2016 Dnr 2016/0166 VON Uppföljning av kontaktperson sammanfattning av enkätuppföljningar, april 2016 En kontaktperson är en medmänniska som ska göra det lättare för en person med funktionsnedsättning att leva

Läs mer

Stenungsunds kommun. Förfrågningsunderlag. Valfrihetssystem (LOV) inom hemtjänst, serviceinsatser

Stenungsunds kommun. Förfrågningsunderlag. Valfrihetssystem (LOV) inom hemtjänst, serviceinsatser Stenungsunds kommun Förfrågningsunderlag Valfrihetssystem (LOV) inom hemtjänst, serviceinsatser INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING 3 1.1. Allmänt om kommunen 3 1.2. Allmänt om LOV 3 2. OMFATTNING 3 2.1.

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Alerta Omsorg (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Alerta Omsorg (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Alerta Omsorg (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Hemtjänst Orsa (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Hemtjänst Orsa (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Hemtjänst Orsa (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Bollnäs hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Bollnäs hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Bollnäs hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Granskning av kontroll och uppföljning av privata utförare. Synpunkter som gäller otydligheter eller felaktigheter i rapporten

Granskning av kontroll och uppföljning av privata utförare. Synpunkter som gäller otydligheter eller felaktigheter i rapporten 2018-05-28 1 (6) YTTRANDE Socialnämnden Kommunrevisionen Kommunrevisionen Dnr Son 2018/193 Granskning av kontroll och uppföljning av privata utförare Yttrandet kommer att fokusera dels på synpunkter som

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Krokoms kommun (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Krokoms kommun (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Krokoms kommun (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Uppföljning av särskilda boenden inom äldreomsorgen

Uppföljning av särskilda boenden inom äldreomsorgen SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2014-05-08 AN-2014/162.732 1 (6) HANDLÄGGARE Natalie Vaneker 08-535 316 74 natalie.vaneker@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Uppföljning av särskilda boenden inom äldreomsorgen

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Hemtjänsten (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Hemtjänsten (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Hemtjänsten (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Verksamhetsområde Kvarngatan/Bruket 5 och 9 November 2017

Verksamhetsuppföljning Verksamhetsområde Kvarngatan/Bruket 5 och 9 November 2017 Verksamhetsuppföljning Verksamhetsområde Kvarngatan/Bruket 5 och 9 November 2017 Bakgrund Verksamhetsuppföljning för verksamhetsområde Kvarngatan/ Bruket 5 och 9 har genomförts under november 2017. I verksamhetsuppföljningen

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Splendida AB (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Splendida AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Splendida AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet

Läs mer

Rutin: Dokumentation. (social journal och genomförandeplan)

Rutin: Dokumentation. (social journal och genomförandeplan) Rutin: Dokumentation (social journal och genomförandeplan) I socialtjänstlagen 1 11 kap. 5 första stycket SoL och 21 a första stycket LSS finns bestämmelser om dokumentation i samband med genomförande

Läs mer

På förhand Tack för din medverkan! Julia Tornemalm. Löpnummer: 24

På förhand Tack för din medverkan! Julia Tornemalm. Löpnummer: 24 Hej! Demensförbundet har gjort en kravspecifikation som ska underlätta för kommuner vid upphandling av demensvård. Jag har fått information om att kommunen som du arbetar vid har inhandlat denna kravspecifikation,

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Stockholms län Resultat för AVA assistans hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Stockholms län Resultat för AVA assistans hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för AVA assistans hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för

Läs mer

Resultat av nationella brukarundersökningen inom äldreomsorgen 2016

Resultat av nationella brukarundersökningen inom äldreomsorgen 2016 Tjänsteutlåtande Kvalitetscontroller 2016-11-18 Emelie Spanne 08-590 973 02 Dnr: emelie.spanne@upplandsvasby.se SÄN/2015:331 34223 Social- och äldrenämnden Resultat av nationella brukarundersökningen inom

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Humana hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Humana hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Humana hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Wonabee (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Wonabee (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Wonabee (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Hemtjänst 03 (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Hemtjänst 03 (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Hemtjänst 03 (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Stockholms län Resultat för Hemtjänsten på Hantverkargatan (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Stockholms län Resultat för Hemtjänsten på Hantverkargatan (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Hemtjänsten på Hantverkargatan (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Horndal (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Horndal (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Horndal (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER Äldreomsorg, Vadstena Kommun Antagen av socialnämnden den 16 oktober 2012, 117 Dnr 2012/100-730, 2012.1036 INNEHÅLL Bakgrund... 3 Nationellt... 3 Vadstena... 4 Värdegrund för

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Stockholms län Resultat för AB Jessys assistans (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Stockholms län Resultat för AB Jessys assistans (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för AB Jessys assistans (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Rud (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Rud (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Rud (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen Vad

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Hemservice i Halland AB (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Hemservice i Halland AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Hemservice i Halland AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Ovanåker Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Ovanåker Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Ovanåker Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Här redovisas resultaten för er verksamhet från 2013 års nationella brukarundersökning

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Carls Åby/Solbringen (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Carls Åby/Solbringen (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Carls Åby/Solbringen (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Demensteam (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Demensteam (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Demensteam (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av avtal utifrån Socialtjänstlagen (SoL) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL)

Verksamhetsuppföljning av avtal utifrån Socialtjänstlagen (SoL) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) 1 (5) HANDLÄGGARE TEL DIREKT DATUM Diarienummer Tomas Öberg 08-731 30 55 2016-10-28 OSN/2016:168 Joséphine Orling 08-731 31 75 Verksamhetsuppföljning av avtal utifrån Socialtjänstlagen (SoL) och Hälso-

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Gertrud Care (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Gertrud Care (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Gertrud Care (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare: Aleris äldreomsorg AB, Tessingården Adress: Banergatan 73, 115 53 Stockholm Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Kornknarren serviceboende (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Kornknarren serviceboende (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Kornknarren serviceboende (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet

Läs mer

Sammanställning av uppföljning kring åtgärder och fokusområden på Ekens äldreboende den 12 maj 2015.

Sammanställning av uppföljning kring åtgärder och fokusområden på Ekens äldreboende den 12 maj 2015. 2015-06-18 1 Dnr 2015/212 Sammanställning av uppföljning kring åtgärder och fokusområden på Ekens äldreboende den 12 maj 2015. Närvarande: Åsa Hagestål, verksamhetschef, Marie Wiberg, sjuksköterska, Inger

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Veteranpoolen AB (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Veteranpoolen AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Veteranpoolen AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Uppföljning av socialförvaltningens kvalitetsgarantier 2009

Uppföljning av socialförvaltningens kvalitetsgarantier 2009 Uppföljning av socialförvaltningens kvalitetsgarantier 2009 Uppföljning av kvalitetsgarantier inom socialförvaltningen 2009 Bakgrund Socialnämnden införde kvalitetsgarantier inom äldreomsorgen, individ-

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Hemtjänst Åsa/Frillesås (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Hemtjänst Åsa/Frillesås (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Hemtjänst Åsa/Frillesås (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Borås_Internationell hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Borås_Internationell hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Borås_Internationell hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Solna_Mica Omsorg (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Solna_Mica Omsorg (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Solna_Mica Omsorg (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet/område

Läs mer

Verksamhetsuppföljning- Daglig verksamhet Oktober/November 2017

Verksamhetsuppföljning- Daglig verksamhet Oktober/November 2017 Verksamhetsuppföljning- Daglig verksamhet Oktober/November 2017 Bakgrund Verksamhetsuppföljning för daglig verksamhet har genomförts under oktober/november 2017. I verksamhetsuppföljningen har enhetschef

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Gnesta hemtjänstgrupp (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Gnesta hemtjänstgrupp (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Gnesta hemtjänstgrupp (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-20 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Hemtjänst Malmby (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Hemtjänst Malmby (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Hemtjänst Malmby (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Vad tycker de äldre om särskilt boende i Götene?

Vad tycker de äldre om särskilt boende i Götene? Vad tycker de äldre om särskilt boende i Götene? Sammanställning av resultatet från den nationella brukarundersökningen inom särskilt boende 2014 Resultat Nationell brukarundersökning 2014 särskilt boende

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Solna_Adela Omsorg (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Solna_Adela Omsorg (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Solna_Adela Omsorg (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet/område

Läs mer

Analys och kommentarer till Öppna jämförelser 2015 stöd till personer med funktionsnedsättning

Analys och kommentarer till Öppna jämförelser 2015 stöd till personer med funktionsnedsättning 2015-07-08 er till Öppna jämförelser 2015 stöd till personer med funktionsnedsättning Bakgrund och ärendebeskrivning Sveriges kommuner och landsting, SKL och Socialstyrelsen har i år genomfört en sjätte

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för HS Service och Support (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för HS Service och Support (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för HS Service och Support (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Nickkällan (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Nickkällan (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Nickkällan (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL 3/17 Socialförvaltningens samverkanskommitté

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL 3/17 Socialförvaltningens samverkanskommitté FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL 3/17 Socialförvaltningens samverkanskommitté Dag: 2017-03-21 Plats: Upplevelsen Närvarande: Johan Klingborg Ordförande Susanne Winroth Sekreterare Daniel Johansson Tf. adm.

Läs mer