LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott"

Transkript

1 planerings- och utvecklingsutskott Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Kindla, Lindesberg, kl. 09:00-10:58 Beslutande Pär-Ove Lindqvist (M), ordf Tuula Marjeta (C), ersättare för Anders Larsson (C), kl. 9:17-10: Ingrid Åberg (KD) Inger Griberg (-) Göran Karlsson (S), ersättare för Anders Ceder (S) Irja Gustavsson (S) Övriga deltagande Linda Svahn, nämndsekreterare Lennart Jansson, kommunchef Gunilla Sandgren, ekonomichef Ingrid Andrén, kommunekolog, kl. 09:00-09:40, 65 Per Granlund, stadsarkitekt, kl :40, 65 Magnus Nordkvist, kommunledningsstaben, 09:50-10:58, Gunnar Jaxell, kommunledningsstaben, 10:20-10:40 69, 70 David Larsson, miljösamordnare, kl. 10:40-10:58, 71 Christina Pettersson (C), socialnämndens ordförande Utses att justera Göran Karlsson (ersättare Ingrid Åberg) Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Justerare... ANSLAG - BEVIS Organ planerings- och utvecklingsutskott Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kanslienheten Underskrift...

2 Ärendeförteckning PU Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning naturreservat på Kyrkberget i Lindesberg 66 Information om kommunal borgen för återuppbyggnad av ishallen Bernehov i Fellingsbro 67 Kultur- och fritidsförvaltningen förvärv av biografen/teatern i Lindesberg 68 Information om lokalisering av turistbyrån i Lindesberg 69 Kommunledningsstaben förstudier resecentrum i Lindesbergs kommun 70 Kommunledningsstaben överförande av arbetsuppgifter från miljö- och byggförvaltningen 71 Kommunledningsstaben förbättringsåtgärder för kollektivtrafikens infrastruktur i Lindesbergs kommun

3 2 Pu 65 Dnr Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning Naturreservat på Kyrkberget i Lindesberg Meddelas: Kommunchefen Beslut Det uppdras till kommunchefen att till den 31 maj 2010 ta fram förslag till projektorganisation med tidplan för hur arbetet med naturreservat ska fortsätta. Ärendet Naturreservat på Kyrkberget i Lindesberg. Ärendets tidigare behandling Kommunfullmäktige beslutade den 21 september 2009 att: Det uppdras till miljökontoret att utreda möjligheterna till att ombilda Kyrkberget till naturreservat. Det uppdras till kultur- och fritidsförvaltningen att utreda möjligheterna till att ombilda Kyrkberget till kulturreservat. Miljö- och byggförvaltningen inkom med yttranden den 16 mars Ingrid Andrén, kommunekolog, informerade den 10 maj 2010 planerings- och utvecklingsutskottet om möjligheten att bilda naturreservat på Kyrkberget. Det går inte att göra både natur- och kulturreservat av samma område, däremot går det att skydda även kulturvärden även i ett naturreservat. Kägelbanan skulle kunna rustas upp och användas av skolan och förskolan som redan använder Kyrkberget mycket. Det finns även äldreboenden i närheten som är intresserade av att använda området. Det går att anpassa gångstigar så att det är möjligt att gå med rullator. Arbetsformen skulle kunna vara en projektgrupp med representanter för berörda förvaltningar. LONAbidragen är regeringens sätt att visa att detta är viktigt och det finns goda chanser att få bidrag för detta projekt för år 2011.

4 3 Pu 66 Dnr Information om kommunal borgen för återuppbyggnad av ishallen Bernehov i Fellingsbro Kommunchef Lennart Jansson informerade planerings- och utvecklingsutskottet den 10 maj 2010 om möjligheterna att återuppbygga ishallen Bernehov i Fellingsbro. Fellingsbro-Frövi Ishockeyklubb kommer att få ersättning av försäkringsbolaget. Denna ersättning räcker för att bygga upp en tälthall motsvarande den tidigare hallen. Föreningen har fått lånelöfte av Bergslagens Sparbank under förutsättning att det finns ett kommunalt borgensåtagande. Detta är en förutsättning för att hallen som byggs blir mer energisnål och i och med detta blir driftskostnaderna på längre sikt lägre.

5 4 Pu 67 Dnr Kultur- och fritidsförvaltningen förvärv av biografen/teatern i Lindesberg Beslut Kommunchefens information läggs till handlingarna. Ärende Förvärv av biografen/teatern i Lindesberg. Ärendets tidigare behandling Kultur- och fritidschefen inkom den 18 mars 2009 med ett förslag om att kommunen inleder en förhandling om förvärv av biografen/teatern i Lindesberg. I förslaget står bland annat att läsa: Biograf- och teaterlokalen i f.d. Folkets Hus i Lindesberg, numera ägd av Samuel Karlsson Fastigheter AB, har sedan oktober 2007 hyrts av kommunen. Kontraktet löper t.o.m. den 31 december 2009 och om inte uppsägning sker senast den 30 september 2009 förlängs det ytterligare ett år. Årshyran är kronor. Lokalen är nu den enda kvarvarande i kommunen som kan härbärgera de teaterproduktioner från t.ex. Riksteatern och Länsteatern, som kräver en scen där vissa tekniska och ytmässiga krav måste kunna uppfyllas. Dessutom förefaller det troligt, eller åtminstone kan man befara, att det snart också är den enda kvarvarande biografen i Lindesbergs kommun. Biografen i Fellingsbro har gått en osäker framtid till mötes när det för en tid sedan meddelades att fastigheten som inhyser biografen är till salu. Det finns alltså två viktiga skäl att agera om vi även i framtiden vill försäkra oss om att kunna bjuda på film och teater i kommunen. Forts.

6 5 Forts. Pu 67 Mot bakgrund av ovanstående föreslår jag att kommunen inleder en förhandling med Samuel Karlsson AB om förvärv av den del av fastigheten som idag är biograf/teater inklusive foajé och loger. Planerings- och utvecklingsutskottet uppdrog den 27 april 2009 till kommunchefen att undersöka möjligheterna till: tredimensionell fastighetsdelning av f.d. Folkets Hus för förvärv av den del av fastigheten som idag är biograf/teater, eller att använda kommunens befintliga lokaler till biograf/teater i Lindesberg Kultur- och fritidsförvaltningen inkom den 4 november 2009 med skrivelse i ärendet. Planerings- och utvecklingsutskottet beslutade den 9 november 2009 att det uppdras till kommunledningsstaben och kultur- och fritidsförvaltningen att inkomma med kompletterande information till planerings- och utvecklingsutskottet den 24 november Planerings- och utvecklingsutskottet beslutade den 14 december 2009 att det uppdras till kommunledningsstaben att förhandla fram ett avtal med hyresvärden för biograf- och teaterlokalen i före detta Folkets Hus i Lindesberg med avsikt att fortsätta hyra lokalen för en kortare tid. Samuel Karlsson Fastigheter i Lindesberg inkom den 21 december 2009 med förslag till förlängning av befintligt hyreskontrakt för biograf- och teaterlokalen till och med 30 juni Planerings- och utvecklingsutskottet beslutade den 21 december 2009 att: 1. Lindesbergs kommun förlänger det befintliga hyreskontraktet för biograf- och teaterlokalen i före detta Folkets Hus i Lindesberg till och med 30 juni På grund av att ärendet brådskar beslutar planerings- och utvecklingsutskottet enligt kommunstyrelsens delegationsordning att finansiering sker ur kommunstyrelsens konto för strukturella satsningar. Kommunchef Lennart Jansson informerade den 26 april 2010 planerings- och utvecklingsutskottet om villkoren för hyresavtalet för biografen/teatern i Lindesberg. Forts.

7 6 Forts. Pu 67 Kommunchefen informerade planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter den 10 maj 2010 om att kultur- och fritidsnämnden ska ta fram kravspecifikation - vad krävs för att visa teater och bio. Barnoch utbildningsnämnden ska också diskutera denna fråga då Lindeskolans aula kommer att behöva göras om. När kravspecifikationerna kommit fram ska Roger Sixtensson på Tredingen Utveckling AB se vilka möjligheter som finns samt ta fram ekonomiska kalkyler.

8 7 Pu 68 Information om lokalisering av turistbyrån i Lindesberg Kommunchef Lennart Jansson informerade den 10 maj 2010 planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter om att turistbyråns lokalisering kommer att utredas.

9 8 Pu 69 Dnr Kommunledningsstaben förstudier resecentrum i Lindesbergs kommun Beslut Kommunledningsstabens information läggs till handlingarna. Ärendet Förstudier av resecentrum i Lindesbergs kommun. Ärendets tidigare behandling Kommunledningsstaben inkom den 17 februari 2010 med Granskningsrapporter förstudie Lindesberg samt Förstudie förslagshandling - tillgänglighetsanpassning i Lindesberg, anpassning för persontågstrafik Vedevåg. Dessa remitterades till bergslagens miljö- och byggförvaltning för synpunkter om miljöaspekter. Bergslagens miljö- och byggförvaltning inkom med remissvar den 4 mars 2010 om att de inte har något att anmärka på vad gäller miljöaspekterna. Kommunledningsstaben informerade planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter den 8 mars 2010 om de förstudier som gjorts för resecentrum runt om i kommunen (Lindesberg, Storå, Vedevåg, Gusselby och Fellingsbro). Planerings- och utvecklingsutskottet uppdrog den 8 mars till planerings- och utvecklingsutskottets ordförande och kommunchefen att tillsammans med Regionförbundet Örebro överlämna de förstudier som är järnvägsrelaterade, Vedevåg, Lindesberg och Gusselby, till Banverket för vidare hantering. Forts.

10 9 Forts. Pu 69 Gunnar Jaxell, kommunledningsstaben, informerade planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter om att Vägverket överväger att flytta de pengar som tilldelats Örebro län till Sörmland då ansökningarna i Örebro län varit förhållandevis få. Planerings- och utvecklingsutskottet uppdrog den 22 mars 2010 till planerings- och utvecklingsutskottets ordförande och kommunchefen att tillsammans kontakta Länstrafiken Örebro för att begära uppskov till den 15 april 2010 för att färdigställa prioritering av objekt samt tidplan för genomförande. Gunnar Jaxell, kommunledningsstaben, informerade den 12 april 2010 planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter i ärendet. Planerings- och utvecklingsutskottet uppdrog den 12 april 2010 till kommunledningsstaben att inkomma till planerings- och utvecklingsutskottet den 26 april 2010 med kompletterande information i ärendet. Gunnar Jaxell, kommunledningsstaben, informerade den 26 april 2010 planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter i ärendet. Planerings- och utvecklingsutskottet beslutade den 26 april 2010 att ärendet överlämnas till kommunstyrelsen. Gunnar Jaxell, kommunledningsstaben, informerade den 10 maj 2010 planerings- och utvecklingsutskottet om kontakterna som hållits med Banverket.

11 10 Pu 70 Dnr Kommunledningsstaben överförande av arbetsuppgifter från miljö- och byggförvaltningen Meddelas: Kommunchefen Hällefors kommun Ljusnarsbergs kommun Nora kommun Beslut Det uppdras till kommunchefen att samordna frågan om tillstånd med övriga berörda kommuner i KNÖL-samarbetet. Ärendet Överförande av trafikingenjörens arbetsuppgifter från miljö- och byggförvaltningen. Ärendets tidigare behandling Bergslagens miljö- och byggförvaltning inkom den 26 mars 2010 med skrivelse om överförande av trafikingenjörens arbetsuppgifter från miljö- och byggförvaltningen. Magnus Nordkvist, kommunledningsstaben, informerade den 12 april 2010 planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter om arbetet med att föra över trafikingenjör Jan Gustafssons arbetsuppgifter från miljöoch byggförvaltningen. Jan Gustafsson går i pension under våren år Gunnar Jaxell, kommunledningsstaben, inkom den 5 maj 2010 med yttrande i ärendet. Gunnar Jaxell, kommunledningsstaben, informerade den 10 maj 2010 planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter om att bidragen för enskilda vägar har flyttats från Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning (BMB) till kommunledningsstaben.

12 11 Pu 71 Dnr Kommunledningsstaben förbättringsåtgärder för kollektivtrafikens infrastruktur i Lindesbergs kommun Beslut Miljösamordnarens information läggs till handlingarna. Ärendet Förbättringsåtgärder för kollektivtrafikens infrastruktur i Lindesbergs kommun. Ärendets tidigare behandling Miljösamordnare David Larsson inkom den 5 maj 2010 med följande yttrande i ärendet: Den 8 mars fick planerings- och utvecklingsutskottet en presentation av ett antal små infrastrukturåtgärder för kollektivtrafiken. Några av dessa är nödvändiga att införa för att genomföra de planerade förändringar som inför hösten 2011, andra är önskvärda för att ytterligare utveckla och stärka kollektivtrafiken. Det är möjligt att söka stöd till flera av åtgärderna. Ansökningsförfarandet varierar, beroende på om åtgärden berör en statlig väg eller inte. Det finns också särskilda stöd till cykelvägar och trafiksäkerhetsåtgärder. När det gäller kollektivtrafikåtgärder utanför det statliga vägnätet, är i stort sett alla pengar för 2011 redan intecknade. På nästa sida följer en lista över åtgärderna, med följande prioritering: 1. Absolut nödvändig för att genomföra planerade förändringar av kollektivtrafiken. Utebliven åtgärd medför stora merkostnader. 2. Nödvändig för att genomföra planerade förändringar av kollektivtrafiken. Utebliven åtgärd medför vissa merkostnader. 3. Önskvärda åtgärder för en effektiv och attraktiv kollektivtrafik. Nödvändiga för att uppnå mål om ökat resande. Forts.

13 12 Forts. Pu Önskvärda åtgärder för en effektiv och attraktiv kollektivtrafik. Förslag till beslut: kronor avsätts för att genomföra åtgärder under 2011 (prioritet 1-3) kronor avsätts för att genomföra åtgärder under 2012 (prioritet 4) Koncernledningsstaben får i uppdrag att ansöka om statliga bidrag för genomförandet, samt att organisera genomförandet Prio Objekt 1 Rällså, vändslinga kronor Nödvändig for att trafikera Rällså med linjebuss. Fornaboda,vändslinga kronor Nödvändig for att trafikera med stor skolbuss. Torphyttan, ny hållplats kronor Nödvändig for att trafikera med stor skolbuss. Lia, vändslinga och förbättrad hållplats kronor Nödvändig för att skolelever ska kunna åka med linjebuss. Delsumma kronor 2 Fornaboda, förbättrad hållplats kronor Nödvändig for att trafikera med stor skolbuss. Brotorpsskolan, förbättrad hållplats kronor Nödvändig for att skolelever ska kunna åka med linjebuss. Delsumma kronor 3 Guldsmedshyttan, rese centrum kronor Önskvärd for effektiv linjetrafik. Vedevåg, förbättrade hållplatser kronor Önskvärd for effektiv linjetrafik. Bergslagsvägen, ny rondell kronor Önskvärd for effektiv linjetrafik. Rockhammarsvägen, förbättrad hållplats kronor Önskvärd for effektiv linjetrafik. Forts.

14 13 Forts. PU 71 Silverhagsvägen, förbättrad hållplats kronor Önskvärd när skolelever ska åka med linjebuss. Fanthyttan, förbättrad hållplats kronor Önskvärd när skolelever ska åka med linjebuss. Meritor, förbättrad hållplats kronor Önskvärd for att hantera ökat resande. Molinders väg, förbättrad hållplats kronor Önskvärd for att hantera ökat resande. Delsumma kronor 4 Lasarettet, förbättrad hållplats och ny rondell kronor Önskvärd for öka tillgängligheten till lasarettet och för att hantera ökat resande. Molinders väg, ombyggd vägkorsning kronor Önskvärd for effektiv linjetrafik. Sörlunda, vändslinga kronor Önskvärd for att norrgående turer ska kunna starta i Skottbackarna. Lövboda och Skinnartorp, nya hållplatser kronor Önskvärd for effektiv skoltrafik. Delsumma kronor Totalsumma l kronor Miljösamordnare David Larsson informerade den 10 maj 2010 planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter om vilka de prioriterade objekten är.

K A L L E L S E. Information om planläggningsfrågor stadsarkitektkontoret. Information om lokalbokning utvecklingschefen

K A L L E L S E. Information om planläggningsfrågor stadsarkitektkontoret. Information om lokalbokning utvecklingschefen 1 K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 12 april 2010 kl. 09:00 i Kindla, kommunhuset, Lindesberg. Ledamot som är förhindrad att

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-04-12

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-04-12 planerings- och utvecklingsutskott 2010-04-12 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Kindla, Lindesberg, kl. 09:00-12:38 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Patrik Öhrström (FP),

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11 planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Kindla, Lindesberg, kl. 09:00-11:42 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Ingrid Åberg (KD)

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-12-21

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-12-21 planerings- och utvecklingsutskott 2009-12-21 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 13:00-15:20 ande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Ingrid Åberg (KD) Inger Griberg

Läs mer

Tillägg 2. Kommunfullmäktiges sammanträde Nr Dnr Ärende

Tillägg 2. Kommunfullmäktiges sammanträde Nr Dnr Ärende Tillägg 2 Kommunfullmäktiges sammanträde 2010-06-14 Kompletterande handlingar till ärenden Nr Dnr Ärende 1 2009.0207 Bergslagens Kommunalteknik ny förbundsordning (handlingar utskickade med ordinarie kallelse)

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-10-26

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-10-26 planerings- och utvecklingsutskott 2009-10-26 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 08:30-11:20 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Lilian Wahlqvist (KD)

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott planerings- och utvecklingsutskott 2009-08-10 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-11:10 ande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Lilian Wahlqvist (KD) Inger

Läs mer

K A L L E L S E. Information om naturreservatet på Kyrkberget i Lindesberg Ingrid Andrén, kommunekolog

K A L L E L S E. Information om naturreservatet på Kyrkberget i Lindesberg Ingrid Andrén, kommunekolog K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 9 maj 2011 kl. 09:00 i Kindla, Kommunhuset, Lindesberg. Ledamot som är förhindrad att delta,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2014-01-13

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2014-01-13 Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9-12.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Linda

Läs mer

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 Innehållsförteckning 2010-01-28 1 Tillförordnade förvaltningschefen presenterar sig 2 Meddelanden 3 Kurser och konferenser 4 Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 5 Team Mikro - ansökan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-09:15 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Kurt Scharnke (C), ersättare för Bo Bäckman (C) Tuula Marjeta (C)

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-02-22

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-02-22 planerings- och utvecklingsutskott 2010-02-22 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Kindla, Lindesberg, kl. 09:00-11:35 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Anniette Lindvall (M), ersättare för Pär-Ove

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08 Kommunstyrelsens planerings- och Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.15-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Arnold Bengtsson (S) Inger Griberg (MP) Jonas

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott, måndagen den 4 mars 203 kl. 9- i Leja,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2011-01-11 Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-10:41 Beslutande, ordf. Bengt Storbacka (S), ersättare för Irja Gustavsson (S) Arnold Bengtsson (S) Margaretha

Läs mer

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Arnold Bengtsson) Malin Sjöberg. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Arnold Bengtsson) Malin Sjöberg. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 8.30-11.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S), ordförande Arnold Bengtsson (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.05-11.20 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S) ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9-11:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S) Ordförande Irja Gustavsson (S) Vice ordförande Linda Svahn (S) Inger Griberg (MP) Pär-Ove Lindqvist (M)

Läs mer

Jerry Elvin (ersättare Christina Pettersson) Omedelbar justering, 14 april Anna Nilsson. Ordförande Anders Ceder

Jerry Elvin (ersättare Christina Pettersson) Omedelbar justering, 14 april Anna Nilsson. Ordförande Anders Ceder Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11-11.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S), ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott Plats och tid Leja, Kommunhuset, kl. 9.00-11.05 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S) Irja Gustavsson (S) Linda Svahn (S) Inger Griberg (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Jonas Kleber (C) Ingrid

Läs mer

OBS! Lokal! Kindla finns två trappor upp i kommunhuset

OBS! Lokal! Kindla finns två trappor upp i kommunhuset 1 K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 11 januari 2010 kl. 09:00 i Kindla, kommunhuset, Lindesberg. OBS! Lokal! Kindla finns två

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2014-12-01

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2014-12-01 Plats och tid Leja, Kommunhuset, kl. 9.00-11.20 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Linda Svahn (S) Inger Griberg (MP) Pär-Ove Lindqvist

Läs mer

Ingela Larsson (S), ersätter Nafih Mawlod (S) Tommy Lönnström (SD), ersätter Amanda Funk (SD)

Ingela Larsson (S), ersätter Nafih Mawlod (S) Tommy Lönnström (SD), ersätter Amanda Funk (SD) LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Lindeskolans aula, kl. 15:30-16:00 ande: Tjänstgörande ersättare: Övriga deltagare: Utses att justera Justeringens plats och tid: Margareta

Läs mer

KALLELSE TILL PU. Information om arbetet med den fördjupade översiktsplanen Anders Ceder (S)

KALLELSE TILL PU. Information om arbetet med den fördjupade översiktsplanen Anders Ceder (S) KALLELSE TILL PU Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med planerings- och utvecklingsutskottet måndagen den 9 januari 2012 kl. 09:00 i Leja, kommunhuset, Lindesberg Ledamot som är förhindrad att

Läs mer

Jonas Kleber (ersättare Arnold Bengtsson) Kommunstyrelsen 2013-06-10. Kanslienheten. Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.50-12.

Jonas Kleber (ersättare Arnold Bengtsson) Kommunstyrelsen 2013-06-10. Kanslienheten. Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.50-12. Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.50-12.20 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Arnold Bengtsson (S) Hans-Olof Hake (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2013-06-25

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2013-06-25 Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 11-12, 13-13.55 Beslutande Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Arnold Bengtsson (S) Inger Griberg (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Jonas Kleber

Läs mer

K A L L E L S E. Information om Lindesjön Runt ekonomichefen samt stabschefen

K A L L E L S E. Information om Lindesjön Runt ekonomichefen samt stabschefen K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 24 januari 2011 kl. 09:00 i Kindla, kommunhuset, Lindesberg. Ledamot som är förhindrad att

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kompletterande handlingar Nr. Ärende Dnr 8. Val av 7 ledamöter i styrelsen för 2015/49 Lindesbergsbostäder AB 9. Val av 7 ledamöter i styrelsen för Linde energi

Läs mer

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt 1 Plats och tid Möteslokal Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 10.10 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt Adjungerade

Läs mer

Ayse Mertoglu, sekreterare Gunilla Sandgren, ekonomichef. Ingrid Åberg (ersättare Linda Svahn) Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

Ayse Mertoglu, sekreterare Gunilla Sandgren, ekonomichef. Ingrid Åberg (ersättare Linda Svahn) Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9-12:20 ande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S) Irja Gustavsson (S) Linda Svahn (S) Pär-Ove Lindqvist (M) Jonas Kleber (C) Ingrid Åberg (KD) Övriga deltagande

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott planerings- och utvecklingsutskott 2009-02-23 Plats och tid Smedjan, Masugnen, Lindesberg, kl. 09:00-12:00 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Patrik Öhrström (FP), ersättare för

Läs mer

Linda Svahn (ersättare Jan Hansson) Kanslienheten, Plats och tid Leja, kommunhuset, kl Beslutande. Tjänstgörande ersättare

Linda Svahn (ersättare Jan Hansson) Kanslienheten, Plats och tid Leja, kommunhuset, kl Beslutande. Tjänstgörande ersättare Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9.00-9.50 ande Tjänstgörande ersättare Irja Gustavsson (S) Jonas Kleber (C) Linda Svahn (S) Kristine Andersson (S) Daniel Andersson (S) Bengt Storbacka (S) Jonas Bernström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr 1 Plats och tid Möteslokal Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 11.10 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt Adjungerade

Läs mer

Anders Ceder, ordförande Pär-Ove Lindqvist, vice ordförande Anniette Lindvall Linda Svahn Irja Gustavsson Jonas Kleber Jerry Elvin

Anders Ceder, ordförande Pär-Ove Lindqvist, vice ordförande Anniette Lindvall Linda Svahn Irja Gustavsson Jonas Kleber Jerry Elvin Plats och tid Möteslokal Leja, kommunhuset i Lindesberg, kl. 13.30-15:40 1 ande Anders Ceder, ordförande Pär-Ove Lindqvist, vice ordförande Anniette Lindvall Linda Svahn Irja Gustavsson Jonas Kleber Jerry

Läs mer

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Inger Griberg) Linda Svahn. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Inger Griberg) Linda Svahn. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9-11 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S) Irja Gustavsson (S) Arnold Bengtsson (S) Inger Griberg (MP) Jonas Kleber (C) Ingrid Åberg (KD) Pär-Ove Lindqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr 1 Plats och tid Möteslokal Leja, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 12.30 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt 27-32

Läs mer

Sammanträdesdatum Räddnings- och säkerhetsnämnden

Sammanträdesdatum Räddnings- och säkerhetsnämnden Plats och tid Brandstationen Lindesberg, kl. 15:00-17:10 ande Jonas Kleber (C), ordf. Gert Rydelius (C), ersättare för Agneta Nilsdotter (-) Farhan Kadir (C) Gunnar Nilsson (M) Jan Marne (M) Göran Gustavsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesrum Näset, kommunhuset Lindesberg, kl

Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesrum Näset, kommunhuset Lindesberg, kl Kommunala pensionärsrådet 2019-04-16 Plats och tid ande Sammanträdesrum Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 14.00-16.00 Irja Gustavsson (S), ordförande Sven-Erik Larsson, socialnämnden Inez Reuterhäll,

Läs mer

Anders Brännström, sekreterare. Åsa Karlsson-Öhrström. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande.

Anders Brännström, sekreterare. Åsa Karlsson-Öhrström. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00 ande Bo Jönsson (c) ordförande Birgitta Duell (m) Magnus Nordkvist (m) Malin Laurberg (c) Åsa Karlsson-Öhrström (fp) Sivert Juneholm (v) Hans-Olof

Läs mer

K A L L E L S E. Ledamot som är förhindrad att delta, bör själv kalla sin personlige ersättare. V.g. tänk på allergikerna, undvik stark parfymering!

K A L L E L S E. Ledamot som är förhindrad att delta, bör själv kalla sin personlige ersättare. V.g. tänk på allergikerna, undvik stark parfymering! 1 K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 26 januari 2009 kl. 09:00 i sammanträdesrum Leja i Kommunhuset, Lindesberg Ledamot som är

Läs mer

Justeringens Lindesbergs kommunhus, plats och tid. Underskrifter Sekreterare... Paragraf 1-6 Erika Johansson. Ordförande...

Justeringens Lindesbergs kommunhus, plats och tid. Underskrifter Sekreterare... Paragraf 1-6 Erika Johansson. Ordförande... Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 14.00-16.00 Irja Gustavsson (S), ordförande Bodil Larsson, RBU Kjell Eriksson, DHR Christina Wendin, Attention Göran Ahlner,

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kompletterande handlingar Nr. Ärende Dnr 8. Val av 7 ledamöter i styrelsen för 2015/49 Lindesbergsbostäder AB 9. Val av 7 ledamöter i styrelsen för Linde energi

Läs mer

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 10 november 2009, kl 08:30-13:00

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 10 november 2009, kl 08:30-13:00 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 10 november 2009, kl 08:30-13:00 Pär-Ove Lindqvist (M) ordf Bengt Evertsson (V) v. ordf Bente Ekström (C) Arnold Bengtsson

Läs mer

Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef. Kommunsekreterarens rum, 11 december 2013.

Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef. Kommunsekreterarens rum, 11 december 2013. Plats och tid Aulan på Fellingsbro Folkhögskola, kl. 17-19.30 Beslutande Se bilaga Övriga deltagande Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef Utses att justera Irja Gustavsson och Pär-Ove

Läs mer

Reidar Johansson PRO Lindesberg Per-Olof Edstam SPF seniorerna Christina Pettersson SPF Löa Storå på kommunhuset

Reidar Johansson PRO Lindesberg Per-Olof Edstam SPF seniorerna Christina Pettersson SPF Löa Storå på kommunhuset LINDESBERGS KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2018-10-22 Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum på Lindesbergs kommun, Näset, 14.00 16.00 Irja Gustavsson

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid: Lindeskolans aula, kl. 17:00-18:10 ande: Daniel Andersson (S) Irja Gustavsson (S) Linda Svahn (S) Jonas Bernström (S) John Omoomian (S) Ingela

Läs mer

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt 1 Plats och tid Möteslokal Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 10.30 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt Adjungerade

Läs mer

Pär-Ove Lindqvist (M) ersättare Jonas Kleber (C) Kanslienheten, tisdag 24 november. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Pär-Ove Lindqvist (M) ersättare Jonas Kleber (C) Kanslienheten, tisdag 24 november. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 9.00-9.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), 1:e vice ordförande Linda Svahn (S) Pär-Ove Lindqvist (M) Kristine Andersson

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Susanne Karlsson (C) (ersättare Pär-Ove Lindqvist (M)) Kanslienheten, onsdag 14 december. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Susanne Karlsson (C) (ersättare Pär-Ove Lindqvist (M)) Kanslienheten, onsdag 14 december. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 9.00-9.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), vice ordförande Linda Svahn (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent Plats och tid Kultur- och fritidskontoret, Lindesberg kl. 14.00 16.00 1 ande Nafih Mawlod (S), ordförande Gunnar Lindström (S) Jonas Bernström (S) Inger Griberg (MP) Per Carlström (FP) Sven Öberg (KD)

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Näset, kommunhuset, kl. 9:00-9:20, 14:10-14:30 Beslutande: Tjänstgörande ersättare: Linda Svahn (S) John Omoomian (S) Jonas Bernström (S)

Läs mer

Behandlade ärenden fritidsnämnden

Behandlade ärenden fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2014-01-28 Behandlade ärenden fritidsnämnden 1 Uppföljning av verksamhetsmål för 2013. 2 Uppföljning av intern kontroll 2013. 3 Verksamhetsberättelse 2013. Bilaga 1. 4 Verksamhetsmål

Läs mer

Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl

Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl Lindesbergs kommun Plats och tid ande Adjungerade Övriga deltagande Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl. 09.00-11.15 Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Tommy Kragh Pär-Ove Lindqvist, vice

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsen, tisdagen den 24 september 2013 kl. 9 i Leja, kommunhuset, Lindesberg. Ledamot som är förhindrad att delta,

Läs mer

Margareta Ahlm (S), ersätter Bernt Larsson (C) Göran Gustavsson (M), ersätter Nils Detlofsson (L) Kommunhuset, 15 mars, kl

Margareta Ahlm (S), ersätter Bernt Larsson (C) Göran Gustavsson (M), ersätter Nils Detlofsson (L) Kommunhuset, 15 mars, kl LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Kindla, kommunhuset, kl. 9:30-10:15 ande: Tjänstgörande ersättare: Övriga deltagare: Utses att justera Justeringens plats och tid: Gunilla

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2011-02-09 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 34 Ishall i Sveg 35 Svegs Folkets Hus. Uppsägning av avtal. Kommunstyrelsen 2011-02-09 2 Plats och tid Folkets Hus,

Läs mer

Helena Randefelt, kommunsekreterare Christer Lenke, kommundirektör Jessica Brogren, nämndsekreterare Mats Melander, ordförande kommunala revisionen

Helena Randefelt, kommunsekreterare Christer Lenke, kommundirektör Jessica Brogren, nämndsekreterare Mats Melander, ordförande kommunala revisionen LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Plats och tid: Lindeskolans aula, Lindesberg, kl. 17:00-18.05 ande: Övriga deltagare: Utses att justera Justeringens plats och tid: Se bilaga Helena Randefelt,

Läs mer

Jonas Bernström (S) med Pär-Ove Lindqvist (M) som ersättare. Måndag 28 januari på sekreterarens rum. Ordförande. Irja Gustavsson.

Jonas Bernström (S) med Pär-Ove Lindqvist (M) som ersättare. Måndag 28 januari på sekreterarens rum. Ordförande. Irja Gustavsson. LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Näset, kommunhuset, kl. 9:00-11:55 ande: Övriga deltagare: Irja Gustavsson (S) Jonas Bernström (S) Jonas Kleber (C) Ulf Axelsson (V) Pär-Ove

Läs mer

Sammanträdesrummet Leja, kommunhuset Lindesberg, kl

Sammanträdesrummet Leja, kommunhuset Lindesberg, kl Kommunala pensionärsrådet 2019-02-12 Plats och tid ande Övriga deltagande Sammanträdesrummet Leja, kommunhuset Lindesberg, kl. 14.00-15.30 Irja Gustavsson (S), ordförande Carina Östrand, PRO Lindesberg

Läs mer

K A L L E L S E. Information och diskussion om organisationsförändringar Peter Bring, kommunchef

K A L L E L S E. Information och diskussion om organisationsförändringar Peter Bring, kommunchef K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 8 augusti 2011 kl. 09:00 i Leja, kommunhuset, Lindesberg OBS! LOKAL Ledamot som är förhindrad

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Pär-Ove Lindqvist (M) ordf Bengt Evertsson ( ) v. ordf Bente Ekström (C) Arnold Bengtsson

Läs mer

Sammanträdesrummet Näset, kommunhuset Lindesberg, kl Irja Gustavsson, ordförande (S)

Sammanträdesrummet Näset, kommunhuset Lindesberg, kl Irja Gustavsson, ordförande (S) Kommunalt råd för personer med funktionsnedsättning 2019-02-05 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 14.00-15.15 Irja Gustavsson, ordförande (S) Bodil Larsson, RBU Margaretha

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2003-12-08 1 (15 ) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund, 2003-12-08 kl.16.00 16.50. Beslutande Kent Larsson (s), ordförande Ylva Averin (s) Kurt Andersson

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:05. Annika Lundström (S) Staffan Malm (M) Åke Wallman (KD)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:05. Annika Lundström (S) Staffan Malm (M) Åke Wallman (KD) Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:05 Beslutande ledamöter Övriga närvarande: Carl von der Esch (M), ordf. Annika Lundström (S) Staffan Malm (M) Åke Wallman (KD) Göran Hammarlund (FP) Britta

Läs mer

K A L L E L S E. Information om ny brandstation i Lindesberg fysiska planeraren. Information om M-huset, Lindeskolan fysiska planeraren

K A L L E L S E. Information om ny brandstation i Lindesberg fysiska planeraren. Information om M-huset, Lindeskolan fysiska planeraren 1 K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 1 juni 2009 kl. 09:00 i Leja, kommunhuset, Lindesberg Ledamot som är förhindrad att delta,

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C)

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C) Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 15.40. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C) Ej tjänstgörande ersättare Annie Carlsson (S) Lennart

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott planerings- och utvecklingsutskott 2009-03-23 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-12:30 ande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Bengt Evertsson (V), ersättare

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-05-21 11 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2013-05-21 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Bertil Nilsson,

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott, onsdagen den 8 oktober 2014 kl. 15.15

Läs mer

Jonas Kleber (C) (ersättare Per Söderlund (SD)) Kanslienheten den 17 juni 2015. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Jonas Kleber (C) (ersättare Per Söderlund (SD)) Kanslienheten den 17 juni 2015. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Nya näset, kommunhuset, kl. 9.00-10.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), 1:e vice ordförande Linda Svahn (S) Pär-Ove Lindqvist

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-11-03 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 171 Upphandling av mottagandeservice i Ytterhogdal 172 Årets företagare 2010 173 Inflyttarservice

Läs mer

K A L L E L S E. Information om exploatering av Sörlunda och Näsby 24:7 i Frövi Magnus Nordkvist. Information om organisationsutredning Mercuri Urval

K A L L E L S E. Information om exploatering av Sörlunda och Näsby 24:7 i Frövi Magnus Nordkvist. Information om organisationsutredning Mercuri Urval 1 K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 8 mars 2010 kl. 09:00 i Pipan, Masugnen, Lindesberg. OBS! Lokal! OBS! PU kommer att pågå

Läs mer

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors.

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors. 1(6) Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, torsdagen den 2 april 2015, kl 08.15-10.20. Ajournering kl 09.10-09.40. Hans Jildesten (S) Christina Skogström (S)

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT Ordinarie ledamöter kallas till extra sammanträde med kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott, tisdagen den 28 augusti 2012 direkt

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med beredande kommunstyrelsen, måndagen den 18 november 2013 kl. 8.30-12 i Leja, kommunhuset, Lindesberg. (Observera

Läs mer

Linda Svahn (ersättare Pär-Ove Lindqvist) Kanslienheten, Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 9-11.05. Beslutande. Tjänstgörande ersättare

Linda Svahn (ersättare Pär-Ove Lindqvist) Kanslienheten, Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 9-11.05. Beslutande. Tjänstgörande ersättare Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 9-11.05 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S) Irja Gustavsson (S) Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Jerry Elvin (ersättare Gunnar Nilsson) Valnämnden Kanslienheten. Plats och tid Näset, kommunhuset, kl

Jerry Elvin (ersättare Gunnar Nilsson) Valnämnden Kanslienheten. Plats och tid Näset, kommunhuset, kl Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 10-11.05 ande Tjänstgörande ersättare Carina Östrand (S), ordförande Jerry Elvin (S), vice ordförande Gunnar Nilsson (M) Bernt Larsson (C) Maria Lagerman (S), ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Närvarande 38 ordinarie ledamöter, 7 ersättare. Leif Björnfot, kommunsekreterare Lennart Jansson, kommunchef Gunilla Sandgren, ekonomichef,

Närvarande 38 ordinarie ledamöter, 7 ersättare. Leif Björnfot, kommunsekreterare Lennart Jansson, kommunchef Gunilla Sandgren, ekonomichef, Plats och tid Masugnen, lokal Smedjan, Lindesberg, kl. 17:00-18:00 ande Se bilaga Närvarande 38 ordinarie ledamöter, 7 ersättare Övriga deltagande Leif Björnfot, kommunsekreterare Lennart Jansson, kommunchef

Läs mer

Bengt Evertsson (MP) ersättare Margareta Ahlm (S) Kanslienheten, måndag 30 november 2015. Helena Randefelt. Ordförande Bengt Storbacka

Bengt Evertsson (MP) ersättare Margareta Ahlm (S) Kanslienheten, måndag 30 november 2015. Helena Randefelt. Ordförande Bengt Storbacka 1 Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9.00-12.00 ande Bengt Storbacka (S), ordförande John Omoomian (S) Margareta Ahlm (S) Susanne Karlsson (C), vice ordförande Anniette Lindvall (M) Bengt Evertsson (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum 429, onsdagen den 4 mars 2009 klockan 08.30-10.55 Åsa Herbst (M), ordförande Lennart Engström (KD) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson

Läs mer

K A L L E L S E. Ledamot som är förhindrad att delta, bör själv kalla sin personlige ersättare.

K A L L E L S E. Ledamot som är förhindrad att delta, bör själv kalla sin personlige ersättare. 1 K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 23 februari 2009 kl. 09:00 i Smedjan, Masugnen, Lindesberg OBS! Plats! Ledamot som är förhindrad

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Jonny Bengtsson, s Ove Engqvist, s Ingrid Rosen Per-Inge Pettersson Åke Bergh Övriga deltagande Sven Carlsson Bo Strangnefjord

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum. Utskottet för stöd och strategi

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum. Utskottet för stöd och strategi LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Näset, kommunhuset, kl. 9:00-12:15 ande: Tjänstgörande ersättare: Irja Gustavsson (S) Jonas Bernström (S) Jonas Kleber (C) Ulf Axelsson (V)

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

Sammanträdesdatum Valnämnden

Sammanträdesdatum Valnämnden Plats och tid Kindla, kommunhuset, kl. 10-10.50 ande Tjänstgörande ersättare Carina Östrand (S), ordförande Jerry Elvin (S), vice ordförande Gunnar Nilsson (M) Bernt Larsson (C) Ingrid Åberg (KD), ersättare

Läs mer

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.35 Beslutande Övriga deltagande Kitty Strandberg (S), Ljusnarsberg, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun Raimo

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-02-06 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2012-02-06 10.00-16.30

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-02-06 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2012-02-06 10.00-16.30 Kommunstyrelsen 2012-02-06 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2012-02-06 10.00-16.30 Beslutande: Anders Ljung (C) Jan-Olof Andersson (C) Markus Hall (MP) Göran Landström (M) Malin Svensson (M) Ing-Britt

Läs mer

Ta med handlingarna från beredande kommunstyrelsen! (Ordinarie kallelse samt två tilläggskallelser)

Ta med handlingarna från beredande kommunstyrelsen! (Ordinarie kallelse samt två tilläggskallelser) K A L L E L S E Beslutande kommunstyrelsen kallas till sammanträde måndag 7 juni 2010 direkt efter beredande kommunstyrelsen, Smedjan, Masugnen, Lindesberg. V.g. tänk på allergikerna, undvik stark parfymering!

Läs mer

Direktionen

Direktionen 2004-02-27 1 Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg kl: 13.30-16.05 Beslutande Benny Jansson (s) Ingvar Johansson (s) Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-06-07 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Sammanträdesdatum 2005-06-07 Kultur- och utbildningsnämnden 1 (8)

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Sammanträdesdatum 2005-06-07 Kultur- och utbildningsnämnden 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Folkets Hus D-salen kl 9.00-11.00 Annika Engelbrektsson ordf. (s) Yvonne Karlsson (s) Fred Kiberu Mpiso (s) Ove

Läs mer