JL Stockholms läns landsting

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "JL Stockholms läns landsting"

Transkript

1 JL Stockholms läns landsting Tillväxt-och regionplanenämnden PROTOKOLL 9/2015 TR Kl i Sammanträde med tillväxt- och regionplanenämnden Daton for justering: Jens Sjöström (S) Plats Mälarsalen, landstingshuset Närvarande Ledamöter Gustav Hemming (C) Charlotte Broberg (M) Mikael Igelström (M) Christina Eklund (M) Pehr Granfalk (M) Mattias Lönnqvist (FP) Lennart Nilsson (KD) Jens Sjöström(S) Carina Paulsson (S) Tomas Eriksson (MP) Anna Sehlin (V) Ersättare Kjell Jansson(M) Nikolina Bucht(M) Carl Johan Schiller (KD) Meeri Wasberg (S) tjg Jan Valeskog(S) tjg Freddie Lundqvist(S) Karl-Olov Jansson(S) Malin Fijen Pacsay (MP) Thomas Magnusson (V) Ej närvarande Ledamöter Emma Lidell(S) Johnny Nadérus (S)) Ersättare Jan Holmberg(M) Tobias Davidsson(FP) Mia Franzén(FP) Anders Öländer (C) Närvarande Politiska tjänstemän Tjänstemän Morgan Berglund-Williams Therese Rosén Lars Friberg Hanna Wiik Börje Wredén Jan Lindqvist Jessica Andersson Shewen Nysmed Nils Blume Sekreterare

2 Stockholms läns landsting Tillväxt- och regionplanenämnden PROTOKOLL 9/2015 TRN Meddelande Protokoll för sammanträde den 13 oktober med tillväxt- och regionplanenämnden har justerats Bevis/Anslag Datum för justering Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Justeringen har tillkännagivits genom anslag på landstingets anslagstavla Protokollet förvaras i landstingshuset, Hantverkargatan 45 Underskrift Ordförande Justerare? Exp. datum Sign.

3 Stockholms läns landsting 3 Tillväxt- och regionplanenämnden PROTOKOLL 9/2015 TRN Justerare och justeringsdag Tillväxt- och regionplanenämndens beslut Tillväxt- och regionplanenämnden beslutar att utse Gustav Hemming (C) ordförande och Jens Sjöström (S) till justerare, samt att protokollet justeras den 20 oktober Ordförande Justerap 7 Exp. datum Sign.

4 Stockholms läns landsting 4 Tillväxt- och regionplanenämnden PROTOKOLL 9/2015 TRN Förteckning över inkomna ärenden till tillväxt- och regionplaneförvaltningen under tiden Tillväxt- och regionplanenämndens beslut Tillväxt- och regionplanenämnden beslutar att lägga anmälan till handlingarna. Ordförande Justerare 7 Exp. datum Sign.

5 Stockholms läns landsting Tillväxt- och regionplanenämnden PROTOKOLL 9/2015 TRN Samråd av förslag till Miljöprogram med tillhörande handlingsplan för Danderyds kommun TRN Beslutsunderlag Förvaltningens tjänsteutlåtande Förslag till yttrande Förslag till reviderat miljöprogram finns att ladda ner på kommunens hemsida: Mimat/Miljoprogram/ Tillväxt- och regionplanenämndens beslut Tillväxt- och regionplanenämnden beslutar i enlighet med förvaltningens förslag att som yttrande över förslag till Miljöprogram för Danderyds kommun överlämna förvaltningens förslag, bilaga 1. Ordförande Justerare, Exp. datum Sign.

6 Stockholms läns landsting 6 Tillväxt- och regionplanenämnden PROTOKOLL 9/2015 TRN Tillväxt- och regionplanenämndens budget 2016 och planår TRN Beslutsunderlag Förvaltningens tjänsteutlåtande 30 september 2015 Budget 2016 och planår för tillväxt- och regionplanenämnden Tillväxt- och regionplanenämndens beslut Tillväxt- och regionplanenämnden beslutar i enlighet med förvaltningens förslag att fastställa slutlig budget för tillväxt- och regionplanenämnden 2016 med plan för åren 2017 till 2020 i enlighet med bilaga, samt att hemställa hos landstingsstyrelsen om en omfördelning av budgetmedel från landstingsstyrelsen till tillväxt- och regionplanenämnden för merkostnader med anledning av inrättande av ny förvaltning. S-ledamöterna deltar inte i beslut om första att-satsen, samt anmäler särskilt uttalande, bilaga 2. Ordförande Justerare Exp. datum Sign.

7 Stockholms läns landsting Tillväxt- och regionplanenämnden PROTOKOLL 9/2015 TRN Papperslösa utskick På förslag av ordföranden beslutar tillväxt- och regionplanenämnden att utskick av nämndens handlingar sker papperslöst. Ordförande Justerare Exp. datum Sign.

8 Stockholms läns landsting 8 Tillväxt- och regionplanenämnden PROTOKOLL 9/2015 TRN Nämndsammanträde mars 2016 På förslag av ordföranden beslutar tillväxt- och regionplanenämnden att ordföranden i samråd med presidiet till nästa sammanträde föreslår datum för nämndsammanträden år 2016 som inlduderar ett sammanträde i mars för beslut om samråd om RUFS Ordförande Justerare Exp. datum Sign. f

9 Stockholms läns landsting 9 Tillväxt- och regionplanenämnden PROTOKOLL 9/2015 TRN Direktörens rapport Hanna Wiik rapporterar att Jessica Andersson är tillsatt som chef för förvaltningens regionplaneavdelning, samt att ett antal nya tjänster ska rekryteras. Hanna Wiik informerar också om ett informationsseminarium för politiker den i december kl om regionbildning, som arrangeras tillsammans med KSL och SKL. Alla ledamöter är vidare välkomna till RUFS-konferensen den 3 december ld 11-16; Läget i Stockholmsregionen 2015, som äger rum i Kistamässan. Fokus för konferensen är uppföljning av RUFS 2010 utifrån mål om hållbar tillväxt samt jämförelser med andra storstadsregioner. Ordförande Justerare Exp. datum Sign.

10 A Stockholins läns landsting 10 Tillväxt-och regionplanenämnden PROTOKOLL 9/2015 TRN Förstudie landsbygd Shewen Nysmed redogjorde för en förstudie om förutsättningar för en hållbar landsbygdsutveckling i Stockholmsregionen, varefter en diskussion följde. Ordförande Justerare Exp. datum Sign.

11 Stockholms läns landsting 11 Tillväxt- och regionplanenämnden PROTOKOLL 9/2015 TRN Information RUFS 2050 Ett diskussionsunderlag har sänts ut till nämnden. Det behandlar följande aspekter i arbetet med RUFS 2050: Kultur Hållbar landsbygdsutveckling Dialog under samrådet Nils Blume redogör för planeringen av dialog under samrådet, med tonvikt på nämndens roll, varefter en diskussion följer. Eva Bergquist, chef för kulturförvaltningen, redogör för förutsättningar för landstingets kulturpolitik, som kan beskrivas som en politik för kultur, folkbildning och deltagande. Hon beskriver att kulturförvaltningen deltar aktivt i RUFS-processen, varefter en diskussion följer. MP-ledamoten lämnar en skrivelse till nämnden med frågor till nästa sammanträde om en regional kulturstrategi i RUFS, bilaga 3. Ordförande Justerare Exp. datum Sign.

12 Stockholms läns landsting Tillväxt- och regionplanenämnden FÖRSLAG TILL YTTRANDE TRN Bilaga 1 Danderyds kommun Dnr KS Förslag till Miljöprogram för Danderyds kommun Inledning Stockholms läns landsting yttrar sig över remissen i egenskap av regionplaneorgan för Stocldiolms län och har följande synpunkter på förslag till reviderat Miljöprogram för Danderyds kommun Det här yttrandet utgår från ett samlat regionalt utvecklingsperspektiv utifrån landstingets roll som regionplaneorgan, som ansvarig för kollektivtrafiken i länet och för landstingets övergripande trafikpolitik. Ärendet har beretts i samråd med landstingets trafikförvaltning och miljöavdelning som inte avger eget yttrande. Synpunkter Miljöprogrammet är indelat i fem prioriterade områden som täcker in 15 av de 16 nationella miljökvalitetsmålen. Kopplat till miljöprogrammet finns en handlingsplan där mål, uppdrag och förslag till åtgärder och aktiviteter finns samlade. Miljöprogrammets fem prioriterade områden är: Frisk luft Friskt vatten Biologisk mångfald God bebyggd miljö Giftfri miljö. Tillväxt- och regionplaneförvaltningen är positiv till att kommunens prioriterade områden i miljöprogrammet även omfattar länets sex prioriterade miljömål för länet. Förvaltningen önskar dock en tydligare uttalad koppling till länets prioriterade miljömål samt tillhörande strategier och åtgärdsprogram med mera. Landstinget är positiv till att kommunen arbetat med revidering av gällande miljöprogram. Detta ger förutsättningar för en kontinuitet och tydlighet i kommunens miljöarbete.

13 Stockholms läns landsting 2(3) FÖRSLAG TILL YTTRANDE Bilaga 1 Landstinget saknar en tydlighet i kopplingen mellan miljöprogrammet och kommunens övriga styrdokument så som Översiktsplan 2006, Styrdokument för energieffektivisering , Styr dokument för dagvatten och Trafikstrategi De olika styrdokumentens inbördes relation är i samrådsförslaget otydligt. Landstinget saknar i miljöprogrammet formulerade mål för klimatanpassning. Om sådana mål finns i andra kommunala styrdokument bör detta avspeglas i miljöprogrammet. Landstinget anser att handlingsplanens användande av nyckeltal är otydlig. Vissa nyckeltal är mätbara över tid medan andra är en engångsåtgärd eller - aktivitet som därmed inte är mätbara över tid och bör därmed inte klassas som nyckeltal. Ett exempel är uppdraget att ta fram en grön- och blåplan, där nyckeltalet är antagen plan och tiden satt till Landstinget anser att miljöprogrammet skulle vinna på en tydligare definition av kommunens tolkning av nyckeltal och andra centrala begrepp samt renodla användandet. Landstinget anser att den korta programperioden i kombination med föreslagna åtgärder och aktiviteter för en del mål skapar vissa tveksamheter huruvida miljöprogrammets målsättningar går att nås inom programperioden. Översiktsplanens betydelse i detta sammanhang är viktig, särskilt då översiktsplanen har ett längre tidsperspektiv än miljöprogrammet. Ett längre tidsperspektiv kan vara nödvändigt för genomförande av de miljömål som är uppsatta. Kommunen bör vara trygg med att förslagen kan leda till måluppfyllnad. Landstinget är positiv till ambitionerna att påverka nybyggnation mot ett mer hållbart byggande. Samtidigt vill landstinget även betona vikten av att det görs en omställning av det befintliga byggnadsbeståndet i en mer hållbar riktning. Landstinget ser positivt på att Danderyds kommun lyfter in kollektivtrafik och hållbart resande i sitt miljöprogram. Landstinget ser att de mål och åtgärder som formulerats i programmet på många punkter samspelar med det Regionala Trafikförsörjningsprogrammets övergripande mål om attraktiv kollektivtrafik och låg miljö- och hälsopåverkan, som styr hur kollektivtrafiken bedrivs och utvecklas. Trafikförvaltningen och kommunen har redan idag ett samarbete kring kollektivtrafikens utveckling. Landstinget ser fram emot fortsatt dialog om

14 Stockholms läns landsting 3(3) FORSLAG TILL YTTRANDE Bilaga 1 hur kollektivtrafiken kan göras till ett än mer attraktivt alternativ för Danderyds invånare. Landstinget anser att kommunen inom ramen för miljöprogrammet bör utveckla dialogen och samverkan kring miljöpåverkan från verksamheter. Detta kan på ett bra sätt komplettera kommunens tillsynsarbete inom miljöområdet. I arbete medfleraav miljöprogrammets mål kan Landstinget bistå med kunskapsunderlag och olika mötesplattformar. Tillväxt- och regionplaneförvaltningen har till exempel i uppdrag att inrätta ett regionalt cykelkansli som har till uppgift att samordna länets kommuner i syfte att stärka det regionala transportsystemet och genomföra den regionala cykelplanen. Cykelkansliet kommer bland annat att arbeta med kunskapsoch informationsspridning.

15 Stockholms läns landsting SOCIALDEMOKRATERNA SÄRSKILT UTTALANDE 1(1) Bilaga 2 Tillväxt och regionplanenämnden ärende 4 Tillväxt- och regionplanenämndens budget 2016 och planår Tillväxt- och regionplaneförvaltningens budget visar att 2016 kommer att bli ett händelserikt och arbetsintensivt år. I Socialdemokraternas budgetförslag för 2016 anslog vi 10 mnkr mer än den styrande minoriteten eftersom vi menar att det är viktigt att förvaltningen har resurser att arbeta med framtagandet av RUFS 2050 samtidigt som man behöver lägga mer kraft på att arbeta med genomförandefrågor kring RUFS Detta visar inte minst aktualitetsförklaringen av RUFS Vi föreslog att Tillväxt- och regionplaneförvaltningen skulle inrätta ett bostadsbyggnadskansli för att arbeta med framförallt insatser som underlättar och stimulerar ett ökat bostadsbyggande.

16 Stockholms läns landsting Tillväxt- och regionplanenämnden 1(1) MILJÖPARTIET DE GRÖNA SKRIVELSE Bilaga 3 Regional kulturstrategi i RUFS På fullmäktige i mars beslutade fullmäktige om en motion från Miljöpartiet om en regional strategi för kulturen. Behandlingen var något förvirrad då alliansen först ville bifalla motionen men sedan valde att anse den besvarad med ett eget förslag till beslut. Före, under och efter fullmäktiges hantering har det varit svårt att få klarhet i vad som anses vara resultatet av beslutet. Från Miljöpartiets sida känner vi ett behov att få konkret på pränt hur tillväxt- och regionplaneförvaltningen uppfattar beslutet och nu arbetar vidare med frågan. Därför vill vi till nästa tillväxt- och regionplanenämnd ha svar på följande frågor: 1. Hur arbetar tillväxt- och regionplaneförvaltningen konkret vidare med en regional kulturstrategi? Hur ser tidsplanen ut för det fortsatta arbetet? 2. Hur arbetar tillväxt- och regionplaneförvaltningen tillsammans med kulturförvaltningen med frågan? Vilken förvaltningen ansvarar för att arbetet leder framåt? 3. I fullmäktigedebatten sa ansvarigt landstingsråd "att en regional strategi för kulturen ska ingå i en kommande regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen". Beslut om vilka strategier som ska bli en del av RUFS har dock ännu inte tagits. Om detta stämmer, så borde det innebära det att det redan idag är klart att en regional kulturstrategi kommer att vara en av de strategier som beslutas ingå i RUFS när väl beslut tas om vilka strategier som ska ingå. Är det så, eller stämmer inte det landstingsrådet sa i fullmäktigedebatten? 4. Kommer strategin att bli ett eget dokument - om än kopplat till RUFS - och kommer den i så fall att antas av tillväxt- och regionplanenämnden, kulturnämnden eller fullmäktige, eller en kombination därav?

Stockholitis läns landsting

Stockholitis läns landsting Stockholitis läns landsting TR 2015-0004 Kl 15.00-17.10 96-107 Sammanträde med tillväxt- och regionplanenämnden Datum fönjustering: 2015-11-23 Jens Sjöström (S) Plats Mälarsalen, landstingshuset Närvarande

Läs mer

X Stockholms läns landsting

X Stockholms läns landsting X Stockholms läns landsting Tillväxt-och regionplanenämnden PROTOKOLL 4/2016 TRN 2016-0013 KL 15.00-16.15 36-48 i Sammanträde med tillväxt- och regionplanenämnden Datum för justering: 2016-04-21 Datum

Läs mer

Klimat- och miljömål Nynäshamns kommun , remiss

Klimat- och miljömål Nynäshamns kommun , remiss 1 (4) Handläggare: Helena Näsström Tillväxt- och regionplanenämnden Klimat- och miljömål Nynäshamns kommun 2017 2020, remiss Ärendebeskrivning Nynäshamns kommun har tagit fram ett förslag till Klimat-

Läs mer

Stockholms läns landsting Tillväxt- och regionplanenämnden PROTOKOLL 7/2017 2017-12-07 21 TRN 2017-0012 138 Remiss av förslag till kulturstrategi för Stockholmsregionen TRN 2017-0120 Ärendebeskrivning

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Kl. 09:40-09:43 242-243 Sammanträde med Datum för justering: Plats Gjörwellsalen Närvarande ledamöter Irene Svenonius (M), ordförande Hans Andersson (L) ersätter Gustav Hemming (C) Erika Ullberg (S), 2:e

Läs mer

Remiss av förslag till kulturstrategi för Stockholmsregionen (KN 2017/707)

Remiss av förslag till kulturstrategi för Stockholmsregionen (KN 2017/707) 1 (4) Handläggare: Anette Jansson Tillväxt- och regionplanenämnden Remiss av förslag till kulturstrategi för Stockholmsregionen (KN 2017/707) Ärendebeskrivning I ärendet behandlas svar på remiss från landstingets

Läs mer

Yttrande över remiss om Lidingö stads förslag till Blåplan

Yttrande över remiss om Lidingö stads förslag till Blåplan 1 (3) TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Elisabeth Mårell Tillväxt- och regionplanenämnden Yttrande över remiss om Lidingö stads förslag till Blåplan Ärendebeskrivning Stockholms läns landsting har beretts

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Kl 14.00-17.00 Sammanträde med tillväxt- och Datum för justering: 2016-12-08 regionplanenämnden Närvarande ledamöter Gustav Hemming (C) ordförande Charlotte Broberg (M) i:e vice

Läs mer

Utställning fördjupad översiktsplan för Karby och Brottby

Utställning fördjupad översiktsplan för Karby och Brottby 1 (3) TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Matilda Rehn Tillväxt- och regionplanenämnden Utställning fördjupad översiktsplan för Karby och Brottby Ärendebeskrivning Stockholms läns landsting har beretts möjligheten

Läs mer

Samrådsförslag Regional Cykelstrategi för Uppsala län

Samrådsförslag Regional Cykelstrategi för Uppsala län 1 (3) Handläggare: Björn Sax Kaijser Tillväxt- och regionplanenämnden Samrådsförslag Regional Cykelstrategi för Uppsala län Ärendebeskrivning Stockholms läns landsting har beretts möjlighet att yttra sig

Läs mer

Yttrande över remiss om LIS-utredning, landsbygdsutveckling i strandnära läge, för Ekerö kommun

Yttrande över remiss om LIS-utredning, landsbygdsutveckling i strandnära läge, för Ekerö kommun 1 (4) Handläggare: Elisabeth Mårell Tillväxt- och regionplanenämnden Yttrande över remiss om LIS-utredning, landsbygdsutveckling i strandnära läge, för Ekerö kommun Ärendebeskrivning Stockholms läns landsting

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i Kl 10.00-11.30 37-42 Sammanträde med landstingsstyrelsens ägarutskott Datum för justering: 24 september 2015 Datum för justering 42 22 september 2015 Plats Landstingshuset,

Läs mer

JL Stockholms läns landsting

JL Stockholms läns landsting JL Stockholms läns landsting Kl 15.00-17.00 1-12 Sammanträde med tillväxt- och regionplanenämnden Datum för justering: 2016-02-04 tumjprjustering 7, 8: Plats Roslagssalen, landstingshuset Närvarande Ledamöter

Läs mer

Yttrande över samrådsförslaget till Riktlinjer för bostadsförsörjning

Yttrande över samrådsförslaget till Riktlinjer för bostadsförsörjning 1 (2) FÖRSLAG TILL YTTRANDE Sundbybergs stad Riktlinjer till bostadsförsörjning Östra Madenvägen 4 172 92 Sundbyberg Yttrande över samrådsförslaget till Riktlinjer för bostadsförsörjning i Sundbybergs

Läs mer

X Stockholms läns landsting

X Stockholms läns landsting X Stockholms läns landsting Tillväxt- och regionplanenämnden PROTOKOLL 6/2016 TRIM 2016-0013 KL 15.00-17.03 68-83 i Sammanträde med tillväxt- och regionplanenämnden Datum för justering: 2016-09-08 Datum

Läs mer

Yttrande över samrådsförslaget till Mål och riktlinjer för bostadsförsörjning i Vaxholms stad

Yttrande över samrådsförslaget till Mål och riktlinjer för bostadsförsörjning i Vaxholms stad 1 (3) Handläggare: Matilda Rehn Tillväxt- och regionplanenämnden Yttrande över samrådsförslaget till Mål och riktlinjer för bostadsförsörjning i Vaxholms stad 2017 2020 Ärendebeskrivning Stockholms läns

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i Kl 15.00-16.15 100-115 Sammanträde med tillväxt- och Datum för justering: 2018-11-15 regionplanenämnden Plats Gjörwellsalen, landstingshuset Närvarande ledamöter Gustav Hemming

Läs mer

JIIL Stockholms läns landsting i (G)

JIIL Stockholms läns landsting i (G) JIIL Stockholms läns landsting i (G) Tillväxt- och reglonplaneförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE TRN 2015-0157 Handläggare: Maja Berggren Tillväxt- och regionplanenämnden Förslag till inriktning för havsplaneringen

Läs mer

Klimat- och miljöpolitiskt program för Haninge kommun

Klimat- och miljöpolitiskt program för Haninge kommun 1 (3) TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Michael Erman Tillväxt- och regionplanenämnden Klimat- och miljöpolitiskt program för Haninge kommun Ärendebeskrivning Stockholms läns landsting har beretts möjlighet

Läs mer

Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen, RUFS 2050

Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen, RUFS 2050 1 (6) Handläggare: Ulrika Palm Tillväxt- och regionplanenämnden Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen, Ärendebeskrivning Ärendet omfattar ett förslag till regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen,,

Läs mer

Motion 2017:37 av Tomas Eriksson m.fl. (MP) om att inrätta en regional klimat- och innovationsfond

Motion 2017:37 av Tomas Eriksson m.fl. (MP) om att inrätta en regional klimat- och innovationsfond TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (4) s förvaltning Landstingsdirektörens stab Clara Wahren 2017-12-18 s miljöberedning Motion 2017:37 av Tomas Eriksson m.fl. (MP) om att inrätta en regional klimat- och innovationsfond

Läs mer

JIL Stockholms läns landsting i (4)

JIL Stockholms läns landsting i (4) JIL Stockholms läns landsting i (4) Tillväxt- och regionplaneförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Helena Näsström Tillväxt- och regionplanenämnden Grönstrukturplan för Nynäshamns stad Arendebeskrivning

Läs mer

att utse Anna Kettner att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

att utse Anna Kettner att jämte ordföranden justera dagens protokoll. 65-74 2010-12-08 Justerat 2010-12-20 Erik Langby Anna Kettner Anslaget 2011-01-10 Närvarande Ordförande Erik Langby (m) 1:e vice ordförande Stella Fare (fp) 2:e vice ordförande Anna Kettner (s) Ledamöterna

Läs mer

Motion 2015:27 av Tomas Eriksson m.fl. (MP) om regional storsatsning på elladdstolpar

Motion 2015:27 av Tomas Eriksson m.fl. (MP) om regional storsatsning på elladdstolpar Stockholms läns landsting 1(3) Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsdirektören 2016-04-13 LS 2015-1233 Handläggare: Anna Prestjan Landstingsstyrelsens miljöberedning Motion 2015:27 av Tomas Eriksson

Läs mer

Tillväxt- och regionplaneförvaltningen STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING 1(4)

Tillväxt- och regionplaneförvaltningen STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING 1(4) STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING 1(4) Handläggare: Maja Berggren Tillväxt- och regionplanenämnden Tjänsteutlåtande över betänkandet En trygg dricksvattenförsörjning (SOU 2016:32) Ärendebeskrivning 2013 tillsatte

Läs mer

Yttrande över Haninge stad stadsutvecklingsplan. fördjupning av översiktsplanen, utställningshandling,

Yttrande över Haninge stad stadsutvecklingsplan. fördjupning av översiktsplanen, utställningshandling, 1 (4) Handläggare: Susanne Skärlund Tillväxt- och regionplanenämnden Yttrande över Haninge stad stadsutvecklingsplan fördjupning av översiktsplanen, utställningshandling Ärendebeskrivning Stockholms läns

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2017:121 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2017:18 av Malin Fijen Pacsay m.fl. (MP) om att påskynda arbetet med cirkulär ekonomi i Stockholms läns landsting IIII 60(86) sijlb Stockholms

Läs mer

Remiss om Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge

Remiss om Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge 1 (6) Tillväxt- och regionplaneförvaltningen Handläggare: Karin Willis Tillväxt- och regionplanenämnden Remiss om Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära

Läs mer

RL Stockholms läns landsting

RL Stockholms läns landsting RL Stockholms läns landsting TRIM 2016-0013 Kl 15.00-16.20 84-101 i Sammanträde med tillväxt- och regionplanenämnden Datum för justering: 2016-10-06 Datum för justering av 90, 93 Charlotte Broberg Plats

Läs mer

JIL Stockholms läns landsting

JIL Stockholms läns landsting JIL Stockholms läns landsting i Kl 15.00-17.00 108-124 Sammanträde med tillväxt- och regionplanenämnden Datum för justering: 2015-12-17 Datum föhustering 117: Jens Sjöström (S) Plats Mälarsalen, landstingshuset

Läs mer

Utställning av Sundbybergs översiktsplan, Sundbyberg 2030

Utställning av Sundbybergs översiktsplan, Sundbyberg 2030 1 (4) Handläggare: Michael Erman Tillväxt- och regionplanenämnden Utställning av Sundbybergs översiktsplan, Sundbyberg 2030 Ärendebeskrivning Stockholms läns landsting har beretts möjlighet att yttra sig

Läs mer

Skärgårdssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45, Stockholm. Antonia Jaksic (m), ersättare för Marita. Benjamin Dousa (m) Lennart Nilsson (kd)

Skärgårdssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45, Stockholm. Antonia Jaksic (m), ersättare för Marita. Benjamin Dousa (m) Lennart Nilsson (kd) 1 (11) Kulturnämnden 2015-05-11 Sammanträdesdag Måndagen den 11 maj 2015 Sammanträdestid 17.00 18.15 Sammanträdeslokal Sammanträdets art Skärgårdssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45, Stockholm Kulturnämnden

Läs mer

JIL Stockholms läns landsting

JIL Stockholms läns landsting JIL Stockholms läns landsting Kl 10.30-12.00 53-60 i Sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott Datum för justering: 21 juni 2017 Plats Mälarsalen, Landstingshuset Närvarande ledamöter Irene Svenonius

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting 1(10) Landstingsstyrelsen PROTOKOLL LS 2018-0078 Kl. 11:00-11:15 105-108 Sammanträde med landstingsstyrelsen Plats Gjörwellsalen Närvarande ledamöter Irene Svenonius (M) (ordförande) Ninos Maraha (L) (i:e

Läs mer

Yttrande över Ingen övergödning - Strategi för Stockholms län

Yttrande över Ingen övergödning - Strategi för Stockholms län 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2014-11-26 LS 1404-0476 Landstingsstyrelsen Yttrande över Ingen övergödning - Strategi för Stockholms län Föredragande landstingsråd: Gustav Hemming Ärendebeskrivning

Läs mer

Motion 2017:18 av Malin Fijen Pacsay m.fl. (MP) om att påskynda arbetet med cirkulär ekonomi i Stockholms läns landsting 29 LS

Motion 2017:18 av Malin Fijen Pacsay m.fl. (MP) om att påskynda arbetet med cirkulär ekonomi i Stockholms läns landsting 29 LS Motion 2017:18 av Malin Fijen Pacsay m.fl. (MP) om att påskynda arbetet med cirkulär ekonomi i Stockholms läns landsting 29 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-01 Motion 2017:18 av Malin

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i Kl 10.00-11.00 32-38 Sammanträde med landstingsstyrelsens fastighets- och investeringsberedning Datum för justering: 2017-09-01 Paul Lindquist Plats Rolf Lindel Mälarsalen,

Läs mer

X Stockholms läns landsting

X Stockholms läns landsting X Stockholms läns landsting Kl 15.00-16.45 11-23 i Sammanträde med tillväxt- och regionplanenämnden Datum för justering: 2015-03-19 Gi$tav Hemming (C) Plats (J Jens Sjöström (S) Mälarsalen, landstingshuset

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting 16 (27) Landstingsstyrelsen (LS) PROTOKOLL 2017-0084 2017-06-20 KL 10:00-10:15 132-148 139 Yttrande över Naturvårdsverkets redovisning av två uppdrag: Förbättrad avfallsstatistik

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i Kl. 10.00-11.40 15-22 Sammanträde med landstingsstyrelsens fastighets- och investeringsheredning Datum för justering: 2016-04-21 Paul Lindquist Plats RolfLindell Mälarsalen,

Läs mer

Utställningsförslag översiktsplan Vallentuna kommun 2040

Utställningsförslag översiktsplan Vallentuna kommun 2040 1 (4) Handläggare: Olof Evers Tillväxt- och regionplanenämnden Utställningsförslag översiktsplan Vallentuna kommun 2040 Ärendebeskrivning Stockholms läns landsting har getts möjligheten att yttra sig över

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

Torbjörn Rosdahl Christer G Wennerholm Helene Hellmark Knutsson

Torbjörn Rosdahl Christer G Wennerholm Helene Hellmark Knutsson Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 10/2013 246-260 Sammanträdesdag Kl 10.00 10.05 Datum för justering: 2013-12-16 Datum för justering av : 251-252 Datum för anslag av : 251-252 Datum för anslag: 2013-12-17

Läs mer

Yttrande över Gemensam utvecklingsplan för Enköping, Eskilstuna, Strängnäs och Västerås

Yttrande över Gemensam utvecklingsplan för Enköping, Eskilstuna, Strängnäs och Västerås 1 (4) Handläggare: Matilda Rehn Tillväxt- och regionplanenämnden Yttrande över Gemensam utvecklingsplan för Enköping, Eskilstuna, Strängnäs och Västerås Ärendebeskrivning Region Stockholm har beretts möjlighet

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-06-25 92 Plats och tid Mobergsalen, kommunhuset Emmaboda, 2012-06-25, 17:00 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Regional godsstrategi för Stockholms län inriktningsbeslut

Regional godsstrategi för Stockholms län inriktningsbeslut 1 (6) Handläggare: Susanne Skärlund Tillväxt- och regionplanenämnden Regional godsstrategi för Stockholms län inriktningsbeslut Ärendebeskrivning Landstingsfullmäktige har i budget för 2017 gett uppdrag

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-02-10 Tid: 15:00 15:40 Plats: Stadsbiblioteket Göteborg Utbildningssalen, plan 3 Paragrafer: 29 44 Närvarande Ledamöter Ordförande Mariya Voyvodova (S), 1:e

Läs mer

kemikalierådgivning riktat till kommuner inom Stockholms län för

kemikalierådgivning riktat till kommuner inom Stockholms län för Tillväxt- och regionplaneförvaltningen JIL STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING l (4) TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-10-25 TRN 2016-0116 Handläggare: Christina Larsson Tillväxt- och regionplanenämnden Ansökan om bidrag ur

Läs mer

Motion 2017:8 av Aviva Barczewska m.fl. (MP) om att använda SCB:s riktlinjer och uttrycket person med utländsk bakgrund

Motion 2017:8 av Aviva Barczewska m.fl. (MP) om att använda SCB:s riktlinjer och uttrycket person med utländsk bakgrund 1 (3) TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Matilda Rehn Tillväxt- och regionplanenämnden Motion 2017:8 av Aviva Barczewska m.fl. (MP) om att använda SCB:s riktlinjer och uttrycket person med utländsk bakgrund

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Kl 09.50-09.55 89-90 i Extra sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott Datum för justering: 2017-11-14 rene Svenonius Plats Jens Sjöström Gjörwellsalen, Landstingshuset

Läs mer

Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet 45-54

Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet 45-54 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Regionens hus, sal A Närvarande: Beslutande: Torbjörn Eriksson (KD) ordförande 45-50 Malin Olsson (M) ordförande, närvarande 51-54 Lars Carlborg (M) ers Malin Olsson

Läs mer

Ji Stockholms läns landsting

Ji Stockholms läns landsting Ji Stockholms läns landsting Tillväxt- och regionplanenämnden PROTOKOLL 5/2016 KL 15.00-17.00 49-67 i Sammanträde med tillväxt- och regionplanenämnden Datum för justering: 2016-05-31 Dajaim får justering

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i Landstingshuset i Kl 10.00-11.45 56-67 Sammanträde med styrelsen för landstingshuset i Datum för justering: 2 december 2016 Torbjörn Rosdahl Erika Ullberg Plats Skärgårdssalen

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i Kl 10.30-12.00 74-81 Sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott Datum för justering: 2017-09-28 rene Svenonius Plats Mälarsalen, Landstingshuset Närvarande ledamöter

Läs mer

Framtidens kollektivtrafik i Stockholm

Framtidens kollektivtrafik i Stockholm KORTVERSION Framtidens kollektivtrafik i Stockholm REGIONALT TRAFIKFÖRSÖRJNINGSPROGRAM FÖR STOCKHOLMSREGIONEN Vad är trafikförsörjningsprogrammet? Trafikförsörjningsprogrammet är det viktigaste styrande

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i Kl 10.00-11.30 1-8 Sammanträde med landstingsstyrelsens forskningsberedning Datum för justering: 2016-01-22 Plats Skärgårdssalen, landstingshuset Närvarande ledamöter Peter

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Innova tionsberedning i Kl 15.30-17.30 23-28 Sammanträde med landstingsstyrelsens innovationsberedning Datum för justering: 2016-05-19 Daniel Forslund Plats Victor Harjvr Skärgårdssalen,

Läs mer

Plats och tid Sessionssalen Nya Rådhuset Kl. 15:00-16:00. Kristina Strömbeck Kardoud Projektledare. Ordförande... Nicklas Ljungström (MP)

Plats och tid Sessionssalen Nya Rådhuset Kl. 15:00-16:00. Kristina Strömbeck Kardoud Projektledare. Ordförande... Nicklas Ljungström (MP) Miljöutskottet Datum 2013-11-27 Plats och tid Sessionssalen Nya Rådhuset Kl. 15:00-16:00 Beslutande Nicklas Ljungström (MP) Ordförande Stefan Malmberg (S) Vice ordförande Sune Mårtensson (M) Ledamot Övriga

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2013:19 av Anna Sehlin m.fl. (V) om vegetarisk mat och ekologiska livsmedel

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2013:19 av Anna Sehlin m.fl. (V) om vegetarisk mat och ekologiska livsmedel FÖRSLAG 2015:11 LS 1309-1155 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2013:19 av Anna Sehlin m.fl. (V) om vegetarisk mat och ekologiska livsmedel Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 1/2015 35 Sammanträdesdag

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Kl 10.30-11.40 62-74 i Sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott Datum för justering: 8 september 2015 Torbjörn Rosdahl Plats Landstingshuset, Mälarsalen Närvarande ledamöter

Läs mer

Datum för justering: Ordföranden 1:e vice ordf 2:e vice ordf Ledamöter. Gunnel Orselius-Dahl (L)

Datum för justering: Ordföranden 1:e vice ordf 2:e vice ordf Ledamöter. Gunnel Orselius-Dahl (L) Sammanträdesdag Kl 17:00 Datum för justering: 2018-03-26 Gunnel Orselius-Dahl (L) Närvarande ledamöter Ordföranden 1:e vice ordf 2:e vice ordf Ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (L) Rickard Wessman (M) Robert

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i Innova tionsberedningen Kl 15.30-17.30 29-36 Sammanträde med landstingsstyrelsens innovationsberedning Plats Skärgårdssalen, Landstingshuset Närvarande ledamöter Pia Helleday

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2016:14 LS 2015-1234 Landstingsstyrelsens förslag till beslut ersättning till landstingets förtroendevalda för biloch Stockholms läns landsting 22 Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 2/2016 Tisdagen

Läs mer

Sammanträde med Sjukvårdsutskott norr

Sammanträde med Sjukvårdsutskott norr 1 ( 8) Sammanträde med Datum för justering: 2017-08-29 Hans Andersson (L) Christina Enocson-Mårtensson (S) Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Närvarande ledamöter Hans Andersson (L)

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i PROTOKOLL 1/2017 2017-05-30 Kl 10.50-12.10 1-4 Sammanträde med landstingsstyrelsens krisledningsutskott Datum för justering: 2017-06-01 Plats Mälarsalen, Landstingshuset Närvarande

Läs mer

Bostadsförsörjningsprogram - med fokus 2016-2020, samrådshandling

Bostadsförsörjningsprogram - med fokus 2016-2020, samrådshandling Stockholms läns landsting 1 (4) Tillväxt- och regionplaneförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-03-30 TRN 2016-0032 Handläggare: Maja Berggren Tillväxt- och regionplanenämnden Bostadsförsörjningsprogram -

Läs mer

Yttrande över utställt förslag till Upplands Väsbys översiktsplan Väsby stad 2040

Yttrande över utställt förslag till Upplands Väsbys översiktsplan Väsby stad 2040 1 (5) Handläggare: Anders Wilandson Tillväxt- och regionplanenämnden Yttrande över utställt förslag till Upplands Väsbys översiktsplan Väsby stad 2040 Ärendebeskrivning Stockholms läns landsting har fått

Läs mer

Yttrande över utställningsförslag Översiktsplan för Österåkers

Yttrande över utställningsförslag Översiktsplan för Österåkers 1 (5) Handläggare: Olof Evers Tillväxt- och regionplanenämnden Yttrande över utställningsförslag Översiktsplan för Österåkers kommun 2040 Ärendebeskrivning Stockholms läns landsting har getts möjlighet

Läs mer

FÖRSLAG 2016:102 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Anmälan av slutlig budget 2017 för Stockholms läns landsting

FÖRSLAG 2016:102 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Anmälan av slutlig budget 2017 för Stockholms läns landsting FÖRSLAG 2016:102 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Anmälan av slutlig budget 2017 för Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting 58 Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 9/2016 Tisdagen den 22

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i LISAB 2016-0003 Kl 10.00-12.00 8-12 Sammanträde med styrelsen för Landstingshuset i Stockholm AB Datum för justering: 18 februari 2016 Torbjörn Rosdahl Plats Skärgårdssalen

Läs mer

POLICY. Miljöpolicy för Solna stad

POLICY. Miljöpolicy för Solna stad POLICY Miljöpolicy för Solna stad POLICY antas av kommunfullmäktige En policy uttrycker politikens värdegrund och förhållningssätt. Denna typ av dokument fastställs av kommunfullmäktige då de är av principiell

Läs mer

Kommunstyrelsens miljöutskott

Kommunstyrelsens miljöutskott Sidan 1 av 13 Plats och tid Rotebrorummet 9:00-11:00 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Övriga Utsedda att justera Ordförande Carina

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 2/2016 LS 2016-0039 Personalutskott Torsdagen den 25 februari 2016 Kl 10.00-12.00 9-16 Sammanträde med landstingsstyrelsens personalutskott Datum

Läs mer

Motion 2013:19 av Anna Sehlin (V) m.fl. om vegetarisk mat och ekologiska livsmedel

Motion 2013:19 av Anna Sehlin (V) m.fl. om vegetarisk mat och ekologiska livsmedel Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-01-21 LS 1309-1155 Landstingsstyrelsen Motion 2013:19 av Anna Sehlin (V) m.fl. om vegetarisk mat och ekologiska livsmedel Föredragande

Läs mer

Information om trafikförvaltningens arbete med trafik och transportsystem i arbetet med kommande RUFS

Information om trafikförvaltningens arbete med trafik och transportsystem i arbetet med kommande RUFS 1(5) Handläggare Jens Plambeck +46 8 686 16 51 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2015-06-02, info punkt 18 Information om trafikförvaltningens arbete med trafik och transportsystem i arbetet med kommande

Läs mer

Sammanfattande redogörelse av genomförda dialoger med länets kommuner om en eventuell regionbildning i Stockholms län.

Sammanfattande redogörelse av genomförda dialoger med länets kommuner om en eventuell regionbildning i Stockholms län. Stockholms läns landsting 1(6) Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsdirektörens stab TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Clara Wahren Regionbildning i Stockholms län Ärendebeskrivning Landstingsstyrelsens

Läs mer

JIL Stockholms låns landsting

JIL Stockholms låns landsting JIL Stockholms låns landsting Kl 09.00-09.20 5-8 Sammanträde med landstingsstyrelsens beredning för utbyggd Datum för justering: 2016-03-08 Torbjörn Rosdahl Plats TallaAlkurdi Mälarsalen, Landstingshuset

Läs mer

16 Motion 2017:37 av Tomas Eriksson m.fl. (MP) om att inrätta en regional klimat- och innovationsfond LS

16 Motion 2017:37 av Tomas Eriksson m.fl. (MP) om att inrätta en regional klimat- och innovationsfond LS 16 Motion 2017:37 av Tomas Eriksson m.fl. (MP) om att inrätta en regional klimat- och innovationsfond 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2018-02-07 Landstingsstyrelsen Motion 2017:37 av Tomas Eriksson

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i LISAB 2016-0003 Kl 10.00-11.30 47-53 Sammanträde med styrelsen för Landstingshuset i Stockholm AB Datum för justering: 3 oktober 2016 Närvarande ledamöter Torbjörn Rosdahl (M),

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-28

Socialnämnden 2014-11-28 Socialnämnden 2014-11-28 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 10.30-11.00 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting PROTOKOLL Kl. 10:00-11:00 Sammanträde med Datum för justering 2018-10-25 Irene Svenonius (M) Erika Ullberg (S) Plats Gjörwellsalen Närvarande ledamöter Irene Svenonius (M), (ordförande) Gustav Hemming

Läs mer

xtillväxt- och regionplaneförvaltningen

xtillväxt- och regionplaneförvaltningen STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING l (6) l Handläggare: Ulrika Palm Tillväxt- och regionplanenämnden Samråd om samrådsförslag RUFS 2050 Ärendebeskrivnmg Ärendet omfattar samrådsförslag för RUFS 2050, ny regional

Läs mer

Stockholms läns landsting 4

Stockholms läns landsting 4 Stockholms läns landsting 4 Landstingsstyrelsen Miljöberedningen PROTOKOLL 2/2017 2017-03-16 LS 2017-0073 8 Motion 2016:38 av Marina A Davidsdotter (V) om att införa elbilspool i Stockholms län LS 2016-1407

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Christina Eriksson, sekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Christina Eriksson, sekreterare 1(5) Plats och tid Tranholmen, Mörby centrum, plan 6, kl.18.30 18.52 Paragrafer 45-48 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve (S), 2:e vice

Läs mer

Remiss betänkande En utvecklad översiktsplanering.

Remiss betänkande En utvecklad översiktsplanering. 1 (5) Handläggare: Anders Wilandson Tillväxt- och regionplanenämnden Remiss betänkande En utvecklad översiktsplanering. Del 1: Att underlätta efterföljande planering (SOU 2018:46) Ärendebeskrivning Stockholms

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut 1 (2) FÖRSLAG 2013:58 LS 1212-1649 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2012:27 av Paul Lappalainen (MP) om att Stockholms läns landsting ska söka medlemskap i UNESCO:s Europeiska koalition

Läs mer

Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL 1(6) Diarienummer och attraktivitet Plats: Regionens hus, sal A Närvarande: ande: Malin Wengholm (M), ordförande Torbjörn Eriksson (KD), 1:e vice ordförande Margareta Andersson (KD) ersätter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Sammanfattande redogörelse av genomförda dialoger med länets kommuner om en eventuell regionbildning i Stockholms län.

Sammanfattande redogörelse av genomförda dialoger med länets kommuner om en eventuell regionbildning i Stockholms län. Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2016-11-09 LS 2015-0997 Landstingsstyrelsen Regionbildning i Stockholms län Föredragande landstingsråd: Gustav Hemming Ärendebeskrivning

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2014-06-13 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-09.50, 10.30-11.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

KS SU PROTOKOLL 2015-05-18

KS SU PROTOKOLL 2015-05-18 KS SU PROTOKOLL !t:. HEDEMORA 1 (8) Kommunstyrelsens strateg i utskott Plats och tid Rådhuset, lokal Rådhussalen, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Ulf Hansson (S), ordförande Kristina Lundgren (C)

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i Tillväxt- och reglonplanenämnden PROTOKOLL 3/2018 TRIM 2018-0023 Kl 15.00-16.30 32-50 Sammanträde med tillväxt- och regionplanenämnden Datum för justering: Datum föjuustäcing

Läs mer

JIL Stockholms läns landsting

JIL Stockholms läns landsting JIL Stockholms läns landsting Tillväxt- och regionplanenämnden PROTOKOLL 04/2017 TRN 2017-0012 2017-06-08 Kl 15.00-16.35 47-71 i Sammanträde med tillväxt- och Datum för justering: 2017-06-13 Datum för

Läs mer

Allmänpolitiska utskottet 12-22. Tid: 2012-03-20, 10:00 Plats: Landstingets kansli, sal C

Allmänpolitiska utskottet 12-22. Tid: 2012-03-20, 10:00 Plats: Landstingets kansli, sal C PROTOKOLL 1(5) Plats: Landstingets kansli, sal C Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång Forsberg, ordf KD Per Hansson FP Jarl Karlsson S Kjell Ekelund S Eva Eliasson S Annika Hansson S Maria Hörnsten

Läs mer

2016/322 Yttrande över samrådsförslaget till Regionplan utvecklingsplan för Stockholmsregionen RUFS 2050

2016/322 Yttrande över samrådsförslaget till Regionplan utvecklingsplan för Stockholmsregionen RUFS 2050 Kulturnämnden PROTOKOLL 2016-09-28 63 2016/322 Yttrande över samrådsförslaget till Regionplan utvecklingsplan för Stockholmsregionen RUFS 2050 Kulturförvaltningen föreslog kulturnämnden besluta att till

Läs mer

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (5) Motion 2007:39 av Lars Dahlberg och Anna Kettner (S) om kapacitetsstarka tvärförbindelser

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (5) Motion 2007:39 av Lars Dahlberg och Anna Kettner (S) om kapacitetsstarka tvärförbindelser SKRIVELSE 1 (5) Landstingsstyrelsen Motion 2007:39 av Lars Dahlberg och Anna Kettner (S) om kapacitetsstarka tvärförbindelser Föredragande landstingsråd: Christer Wennerholm ÄRENDET Motionärerna föreslår

Läs mer

Motion 2016:38 av Marina A Davidsdotter (V) om att införa elbilspool i Stockholms läns landsting

Motion 2016:38 av Marina A Davidsdotter (V) om att införa elbilspool i Stockholms läns landsting P 10, 2017-05-30 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-05-17 LS 2016-1407 Landstingsstyrelsen Motion 2016:38 av Marina A Davidsdotter (V) om att införa elbilspool i Stockholms läns landsting Föredragande

Läs mer