Styrelsemöte nr söndag 21 oktober Idrottens Hus Stockholm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsemöte nr. 3 12-13 söndag 21 oktober Idrottens Hus Stockholm"

Transkript

1 Närvarande: Ninnie Broberg Tommy Hedlund Stefan Sjöö Joachim Vieglins Christine Gandrup Gustav Lindström Anders Mårtensson Jeanette Kuhl Simon Ottosson, personalens representant Adjungerad: Thomas Angarth, förbundschef Återbud: P-G Fahlström 26. Öppnande av mötet Förbundschefen Thomas Angarth öppnade mötet och hälsade alla välkomna samt informerade kort om ett pågående beslutskommittéärende. 27. Val av ordförande för mötet att välja Ninnie Broberg till ordförande för mötet. 28. Val av justerare att välja Christine Gandrup till justerare att jämte mötesordförande justera protokollet. 29. Val av sekreterare att välja Thomas Angarth till sekreterare. 30. Godkännande av dagordning Anders Mårtensson anmälde punkter; Översyn stadgarna Hemsidan Simon Ottosson anmälde punkter; EM-utvärdering Kommunikation personal/styrelse Värdegrund Styrelsen anmälde: Press/media, beslutskommittéärende att godkänna dagordningen med tilläggen under övriga frågor. 31. Godkännande av protokoll att godkänna protokoll nr 2 12/13 och lägga det till handlingarna. 1 (8)

2 32. Inför dagens möte, kort presentation, förväntningar, ambitioner Samtliga fick göra en kort presentation av sig själva och förväntningarna inför dagens möte och framtiden. 33. Ekonomi. a) Innevarande prognos prognos arbete i framtiden Thomas visade en prognos för 12/13 vilket visade på ett försämrat resultat beroende på bl.a. ytterligare försämringar i SF-stödet. Sedan diskuterades om hur prognoserna framöver skall rapporteras. att FC gör kvartalsprognoser till styrelsen. b) Likviditetsprognos Joachim och Thomas hade gjort ett underlag för en likviditetsprognos fram till juni 2013 som visade behov att tillföra medel ca under december samt ca under maj juni. c) RF-lån, förskott Thomas visade på de två alternativen som finns hos RF, antingen begära förskott eller låna pengar av RF. att ansöka om att låna pengar av RF att Joachim och Thomas undersöker hur vi skall gå tillväga. Se ovan d) Ekonomi, långsiktigt e) Budget 13/14 Thomas visade ett utkast på budget för 13/14 där endast intäktssidan bearbetats och visade på en ytterligare försämring under bidrag, SF-stöd och elitidrottsstödet. att Thomas i samråd med Stefan fortsätter arbetet parallellt med ovanstående punkter. 34. Beslutspunkter 1. Presentation, underlag för handlingsplan, programförklaring En "presentationsrunda" genomfördes och därefter gjorde Stefan Sjöö en föredragning som motsvarande den som gjordes för distrikten och föreningarna i samband med verksamhetskonferensen. 2. Verksamhetsinriktning tagen/viktiga kompletteringar a) Mål Stefan menade att vi saknar ett gemensamt och övergripande mål för hela verksamheten och hela badmintonsverige, ett mål alla kan samlas runt och alla kan ställa sig bakom. 2 (8)

3 att få fram ett gemensamt mål för Badminton Sweden. att en grupp som består av Ninnie, Stefan, P-G och Simon, tar fram ett förslag till gemensamt mål. b) Ansvar/roller och befogenheter Ninnie informerade om hur den nya centrala matrisorganisationen sedan något år tillbaka har landat. Denna saknar i viss mån tydlighet kring roller/ansvar etc. c) Kommunikation Ninnie informerade om att det i verksamhetsinriktningen finns att en intern & extern kommunikationspolicy ska tas fram. att ta fram denna kommunikationspolicy snarast möjligt och beakta då ev. organisationsförändringar/kommunikationsvägar. Beslöts angående punkterna b) och c) att den tidigare organisationsgruppen Ninnie, Gustav, Thomas fortsätter och utökas med Anders, Joachim, Jeanette och Simon och delar upp arbetet mellan sig 3. Omorganisation / Proposition Som inledning på denna punkt föredrog Jeanette den nya modellen för SF-stöd vilket visar att badminton fortsättningsvis tappar bidrag de kommande åren. Jeanette hade kontaktat RF-ansvariga och styrelsen fick ett klargörande hur modellen fungerar in i detalj. Stefan föredrog resten av ärendet med bakgrunden att regionsamarbetet är något man tidigare beslutat om att sträva efter för att få igång igen men som gått trögt. Beslöts att tillsvidare lägga resterande skrivning som intern bilaga A till originalprotokollet. 4. Nationellt Badminton Center NBC har funnits i fyra år. Malmö kommun är succesivt på väg att backa ur sina åtaganden vilket innebär att förbundet nu är tvingat att finna en långsiktig lösning på frågan. Det framtida strategiska beslutet kring centraliserad träning måste bli sanktionerat i hela badmintonsverige. Centraliserad träning är många förespråkare för, formen idag kan eventuellt ifrågasättas och omarbetas. Vi har förutsättningar att vara kvar i Malmö till men om förändringar skall ske är det nog lämpligt att dessa finns klara fr.o.m. sommaren (8)

4 att omgående skicka ut enkät i badmintonsverige om hur man anser att den centraliserade träningen i Sverige skall bedrivas och för vilka? Med enkät som underlag ta fram beslut om hur BS anser att den centraliserade träningen skall bedrivas. Skaffa stöd för beslutet (t.ex. i anslutning till SIS 2013) bland ledare, spelare och tränare. att bilda en grupp med P-G, Anders, Christine och Jonas Herrgårdh som sammanställer en enkät. att till nästa styrelsemöte ha ett underlag färdigt i NBC-frågan. 5. Omorganisation/Externa intäkter Bakgrund Stefan föredrog och menade att externa intäkter saknas i verksamhetsplanerna. Insatser har gjorts tidigare men inte givit några större resultat och vi har endast en större sponsor i Wilson. att tillsätta en grupp bestående av Stefan, Joachim och Christine som får i uppdrag att ta fram olika paket för att stärka de externa intäkterna och samtidigt ser till att få ut dessa på marknaden. att införa EXTERNA INTÄKTER (arbetsnamn) som en service/stödfunktion. 6. Verksamhetsplaner Thomas har gjort ett enormt jobb med att få en budget i balans för innevarande räkenskapsår. Budgeten är ett verk som kommit fram i absolut sista stund p.g.a. rådande omständigheter. Budgeten har skurits och vi saknar koppling till de verksamhetsplaner som ligger/föredrogs på förbundsmötet. Likviditeten är ansatt efter EM och vi måste hålla kontroll på denna. Beslöts att Thomas fortsätter prioriteringar enligt beslut från senaste styrelsemötet i verksamhetsplanerna för innevarande år och säkra att utvecklingen följs och underlaget håller. att parallellt lägga förslag på prioriteringar i verksamhetsinriktningen och förslaget läggs av Ninnie, P-G och Thomas. 7. Utbildning Talangutvecklingsplanen (TUP) är nu till innehållet framtagen. Den ligger idag hos Jonas Rindlaug under VoIB:s vingar. Den måste nu ut och implementeras i verksamheten. 4 (8)

5 att uppdra till VoIB/Utbildning (där Jonas Rindlaug finns) att ta över ansvar för utrullning och implementering av TUP:en i utbildningssystemet och hela organisationen. 8. Ekonomiskt upprop att bordlägga punkten. 9. Inspirationskonvent Simon föredrog ärendet och gick igenom beslutet med mötesplatser och sedan förslag till program för konventet, beslöts: att avvakta beslut från styrelsens telefon/avstämningsmöte 14 nov ang. extra förbundsmöte och därefter fastställa programmet för konventet. 10. Tournament Planner / Proposition Förbundet har under många år betalat avgiften för TP till leverantören i Holland och klubbarna har utan kostnad kunnat nyttja det i alla tävlingar. Skälet till detta beslut var att det fanns stridigheter inom förbundet gällande val av system och det fanns några som ansåg att man skulle välja annan lösning. Med utvecklingen på internationell marknad och utvecklingen i Sverige (endast 3 tävlingar detta år utan TP) kan man konstatera att beslutet var helt korrekt. Fr.o.m. nästa sommar skall vi in i ny avtalsperiod och vi bedömer idag att dagens kostnad om ca 150 kkr/år kommer stiga ytterligare. En kvalificerad gissning ca 200 kkr. att lägga en proposition till det extra förbundsmötet om att avgift skall tas ut av arrangerande klubb för nyttjandet av TP på sanktionerade tävlingar (idag ca ). att Gustav tar fram ett förslag till proposition till nästa styrelsemöte. 11. Extra förbundsmöte Uppdraget från förbundsmötet för nya styrelsen var att lysa igenom förbundets verksamhet och komma med en långsiktig handlingsplan för förbundets verksamhet och ekonomi samt att utlysa ett extra förbundsmöte. att arbeta för ett extra förbundsmöte men avvakta beslut från styrelsens telefon/avstämningsmöte 14 nov. 12. FC Tjänsten, personal att Stefan och Ninnie slutför diskussionerna/avtalet med Thomas om FC-tjänsten. 5 (8)

6 Beslöts att tillsvidare lägga resterande skrivning som intern bilaga B till originalprotokollet. 35. Rapportpunkter 1. Tröja för representanter Stefan föredrog ärendet och menade att när styrelsen/personal är ute i verksamheten skulle det synas att vi är representanter från förbundet. att införskaffa jackor modell soft shell till styrelsen/personal. Jocke kollar med Nordea. att Stefan diskuterar med Wilson eftersom vi vill följa avtalet som finns. 2. Idrottslyftet Utvecklingsplan Simon föredrog ärendet om den information om planerings- och analysarbete som RF har informerat SF om. att Simon arbetar fram ett förslag till utvecklingsplan. 3. SIS tävling - avtal En större diskussion fördes runt arrangemanget om vi skall genomföra sådana arrangemang som kan belasta ekonomin. Sammanfattningsvis menade styrelsen att SIStävlingen är viktig för Badminton Sweden men till kommande år 2014 och framåt utlysa och låta en lokalarrangör genomföra och ta ansvar för hela arrangemanget. Årets tävling 2013, att genomföra tävlingen med risken att den gör ett underskott. 36. Bordlagda ärenden från styrelsemöte nr 1 a) Val av vice ordförande att välja Ninnie Broberg till vice ordförande. b) Styrelsens arbetsordning att godkänna den reviderade arbetsordningen exklusive fokusområden/distriktskontakt. c) Fokusområden/distriktskontakt/riktlinjer att Stefan är styrelsens kontaktperson för ekonomi. att Gustav är styrelsens kontaktperson för personalärenden. att badminton.nu e-postadress är till för de som representerar förbundet. att bokning av resor/boende sker i samråd med FC. 6 (8)

7 att i övrigt bordlägga fokusområden /distriktskontakt till nästa möte. d) Årskalender att genomföra ett styrelsemöte på telefon 14 nov och enda punkten just nu är beslut om extra förbundsmöte samt avstämning av uppdrag. att genomföra ett styrelsemöte den 10 dec ca i Stockholm. e) Aktivitetslistan att bordlägga ärendet till nästa möte. Från styrelsemöte nr 2, telefonmöte a) Erbjudande BEC Hans Lenkert att anta Hans Lenkerts erbjudande att informera styrelsen vad som händer inom BEC och annan internationell verksamhet. 37 Övriga frågor a) Översyn stadgarna Oklarheter råder angående att det är en annan skrivning i tävlingsbestämmelserna, i förhållande till stadgarna, i det pågående beslutskommittéärendet. Beslöt att avvakta det i veckan kommande beslutskommittémötet. b) Hemsidan att bordlägga ärendet till nästa möte. c) EM-utvärdering / rapport EM-rapporten har skickats från Bengt Johansson till RF. Beslöts att Thomas och Simon ser över den och ser till att den läggs på hemsidan. d) Värdegrundsarbete att överföra ärendet till den nya styrelsen efter det extra förbundsmötet. e) Kommunikation personal/styrelse att stryka ärendet då svaren framkommit i ett tidigare skede av mötet. 7 (8)

8 f) Press/media i beslutskommittéärende. att avvakta beslutskommitténs beslut. 38. Mötets avslutande Ninnie avslutade mötet kl och tackade alla för ett bra genomfört möte. Thomas Angarth Sekreterare Justeras: Ninnie Broberg mötesordförande Christine Gandrup Ledamot 8 (8)

Styrelsemöte nr. 8 12-13 onsdag 20 mars Idrottens Hus Stockholm

Styrelsemöte nr. 8 12-13 onsdag 20 mars Idrottens Hus Stockholm Närvarande: Mats Tibbelin Stefan Sjöö Anders Mårtensson Jeanette Kuhl Mats Svensson Thomas Angarth, FC adjungerad Återbud: Curt Ingedahl Christine Gandrup Simon Ottosson, personalens representant 83. Mötets

Läs mer

Styrelsemöte 6, 2013-2014 lördag 17 maj. Hotell Clarion Arlanda

Styrelsemöte 6, 2013-2014 lördag 17 maj. Hotell Clarion Arlanda Närvarande: Mats Tibbelin, ordf Stefan Sjöö Torbjörn Jansson Elisabeth Bademo Marcus Bergh Mats Borg Simon Ottosson, Personalens repr. Adjungerad: Thomas Angarth, Förbundschef (FC) Återbud: Curt Ingedahl

Läs mer

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm.

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Stockholm 2013-12-09 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 9/13 Tid och plats Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på s kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Anna

Läs mer

Styrelseprotokoll nr.2 09-10 fredag 6 november lördag 7 november Quality Hotel Konserthuset, Malmö

Styrelseprotokoll nr.2 09-10 fredag 6 november lördag 7 november Quality Hotel Konserthuset, Malmö Kallade: Adj sekr Mervi Karttunen Ninnie Broberg Örjan Fridner Tommy Hedlund Bengt Johansson Maria Karlsson ( 11-16 ) Kenneth Nordh Gunnar Hagelin, suppleant Gustav Lindström, suppleant Magnus Fantenberg

Läs mer

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Catarina Andersson, ledamot (CA) Elisabeth Lindgren, vice ordförande (EL) Lotta

Läs mer

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Plats: World Trade Center, Stockholm Tid: Lördagen 22 Mars 2014 kl 9.08-11.05 1 Mötets öppnande Förbunds ordförande Daniel Norrgård hälsade alla varmt

Läs mer

HÄLSINGLANDS BADMINTONFÖRBUND

HÄLSINGLANDS BADMINTONFÖRBUND Arbetsordning Hälsinglands Badmintonförbund Vs 1.2 Antagen vid styrelsemöte nr 3 2009/10, 2010-03-11 A. Arbetsordning för Förbundsmöte 1. Förbundsmötet fattar beslut i enlighet med HBF:s stadgar samt beslutar

Läs mer

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION Protokoll styrelsemöte 2 (2016-12-12) Storgatan 28, Stockholm Anmält frånvaro: Anders Stark, Tommy Jakobsson och Jesper Zander Närvarande: Eric Jakobsson, Johan Österberg, Jonas Gustafsson, Mikael Hamrén,

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Helsingborgs Arena , kl.10.00

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Helsingborgs Arena , kl.10.00 FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Helsingborgs Arena 2015-09-20, kl.10.00 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Mats Tibbelin öppnade Svenska Badmintonförbundets sjuttiosjunde ordinarie årsmöte. 2 UPPROP OCH FULLMAKTSGRANSKNING

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Datum: 20130618 Tid: 18.30 Plats: Klubbstugan Närvarande: Alf Karlström Bengt Jonsson Ingrid Lundh Ingela Brandt Jerker Jeppsson Ida

Läs mer

Protokoll styrelsesammanträde nr.8 0809 fredag 21 augusti lördag 22 augusti 2009 Comfort Hotel, Jönköping

Protokoll styrelsesammanträde nr.8 0809 fredag 21 augusti lördag 22 augusti 2009 Comfort Hotel, Jönköping Närvarande: Mervi Karttunen Återbud: Ove Lindblom Bengt Johansson Göran Boström Örjan Fridner 105-126 Tommy Hedlund Maria Karlsson Kenneth Nordh Ninnie Broberg Adj Magnus Fantenberg 100. Ordförande för

Läs mer

Protokoll januari 2013

Protokoll januari 2013 Protokoll 27-28 januari 2013 Styrelsens sammanträde nr 4/13 Tid och plats Onsdagen den 6 maj klockan 09,35 till 15,35 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson,

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 29 september 2015 Telefon

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 29 september 2015 Telefon Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 29 september 2015 Telefon Närvarande: Johan Robertson, Anders Dahlén, Conny Thunberg, Frida Bulukin Wilén och Martin Carlsson 1-15 Frånvarande: John Hall och Suzan

Läs mer

Tid 2005-12-03 kl 10.00-15.45 Plats Grand Hotel, Stockholm

Tid 2005-12-03 kl 10.00-15.45 Plats Grand Hotel, Stockholm PROTOKOLL STY 8/2005 1(6) PROTOKOLL STY 8/2005 Sammanträdesdata Tid 2005-12-03 kl 10.00-15.45 Plats Grand Hotel, Stockholm Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman

Läs mer

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser.

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser. Styrelseprotokoll nr 8/11, avseende 86-106 Plats: Idrottens Hus Dag: 15 maj, 2011 Närvarande: Eva Eliasson, v.ordf. Bengt Forsgren Yvonne Hagström-Theander Anna Lögdberg Jennifer van der Gronden Sanna

Läs mer

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndag den 17 oktober 2011 kl. 20.00 Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen Sekreterare Plats: Telefonmöte Närvarande ledamöter Stig Berndtsson Bengt-Ove Bergquist Ulrika

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 10/ Plats: Telefonmöte Datum: Tid:

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 10/ Plats: Telefonmöte Datum: Tid: SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 10/ 2008 159-179 Plats: Telefonmöte Datum: 2009-05-06 Tid: 19.30-22.25 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Adjungerade: Ordförande Lena Arvidsson Lars Granström,

Läs mer

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna.

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna. Förbundsstyrelsen protokoll nr 12/11-12, avseende 172 193 Plats: Sergel Plaza, Stockholm Dag: 3 4 december, 2011 Deltagare: Erik Söderberg, ordförande Anna Lögdberg Bengt Forsgren Eva Eliasson Jennifer

Läs mer

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 PROTOKOLL NR 8/14 Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, v ordf (AB) Catarina Andersson, ledamot (CA) Lotta Jegenstam, ledamot

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda , kl.13.00

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda , kl.13.00 FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda 2018-09-30, kl.13.00 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Tommy Theorin öppnade Svenska Badmintonförbundet åttionde ordinarie årsmöte. 2 UPPROP OCH FULLMAKTSGRANSKNING

Läs mer

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge.

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Stockholm 2015-09-13-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 5/15 Tid och plats Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Närvarande ledamöter

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 6-2010 85-103 Plats: Telefonmöte Datum: 2010-04-13 Tid: 19.30-22.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Ann Stålhammar, Thomas Nilsson, Kerstin

Läs mer

Styrelsen beslutade: Styrelsen beslutade: Styrelsen beslutade:

Styrelsen beslutade: Styrelsen beslutade: Styrelsen beslutade: Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2014-08-18 till 2014-08-22 Deltagare: Emma Spak Pär Näverskog Jonas Ålebring Sara Lei Maja Weinryb Joanna Ahlkvist David Svaninger (från 15) Ann Abrahamsson

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

Protokoll Förhindrad: Lars Holm, LH Lotta Kellander, (LK) 118 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte.

Protokoll Förhindrad: Lars Holm, LH Lotta Kellander, (LK) 118 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte. Skånes Idrottsförbund Styrelsemöte Protokoll 2015-12-02 Närvarande: Jane Andersson, (JA), ordf Caj-Åke Andersson, (CÅA) Gitte Nählinder, (GN) Malin Sandvig, (MS) 118-123, 125-129 Peter Tallinger, (PT)

Läs mer

Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje.

Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje. Stockholm 2014-11-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 10/14 Tid och plats Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), (ledamot), (ledamot), Susan Falk (ledamot) och 219. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötet noterade att ordinarie ledamot Jazmine Ohgami vid

Läs mer

GÖTA ÄLVS VATTENVÅRDSFÖRBUND

GÖTA ÄLVS VATTENVÅRDSFÖRBUND Protokoll fört vid Göta älvs vattenvårdsförbunds förbundsmöte 2014 Tid: Tisdagen den 29 april 2014 kl. 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Sparbankssalen, Utbildningens Hus i Alingsås Ca 50 personer. Representanter

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, John Hall, Anders Dahlén och Conny Thunberg 1 21 Martin Carlsson 1-12 Adjungerad:

Läs mer

Peter Langley, tf Generalsekreterare (PL) Amelie Wigzell, adjungerad sekreterare (AW)

Peter Langley, tf Generalsekreterare (PL) Amelie Wigzell, adjungerad sekreterare (AW) PROTOKOLL Sammanträde: Datum och plats: Deltagare: Svenska Ishockeyförbundet Förbundsstyrelse nr 5 2013/14 Den 24 oktober 2013, Förbundskansliet Christer Englund, ordförande (CE) Jonas Bergqvist (JB) Peter

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad

Läs mer

Styrelsens arbetsordning

Styrelsens arbetsordning 2018-04-23 Styrelsens arbetsordning Förbundsstyrelsen har till uppgift att främja, utveckla och administrera den svenska orienteringsidrotten och att företräda den nationellt och internationellt. Detta

Läs mer

1 Mötet öppnas Roland öppnar mötet och hälsar alla välkomna till Idrottens hus.

1 Mötet öppnas Roland öppnar mötet och hälsar alla välkomna till Idrottens hus. Protokoll till styrelsemöte 1 (2018-01-10) Kallade: Annika Wrenkler, Jeanne Céwe, Johan Johansson, Johan Österberg, Jonas Gustafsson, Josefin Due-Boje, Oskar Samuelsson, Roland Edin och Tommy Jacobsson

Läs mer

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndag den 5 mars 2018. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt,

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 3-2010 41-60 Plats: Rica Talk Hotel, Älvsjö Datum: 2010-03-06 Tid: 11.15-19.00 Närvarande: Adjungerade: Lena Arvidsson, Jan Lund-Jensen, Ingrid Ryrholm,

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från SJF:s årsmöte 2011 Datum: Söndagen 13 mars 2011, kl 11.00-14.20 Plats: Ibis Hotell, Stadiongatan 21, Malmö. Inledning SJF:s förbundsordförande Kent Härstedt hälsade samtliga hjärtligt välkomna

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte. Stockholm

Protokoll. Styrelsemöte. Stockholm Protokoll Styrelsemöte Stockholm 2017-10-21 Närvarande: Eva Viding Bussell, Dzenan Sahovic, Gustaf Ålander, Bo Svensson, Martin Söderberg, Marcus Sjöberg 1. Mötets öppnande Ordförande Eva Viding Bussell

Läs mer

Protokoll 19 juni 2013

Protokoll 19 juni 2013 Protokoll 19 juni 2013 Styrelsens sammanträde nr 6/13 Tid och plats Onsdagen den 19 juni klockan 09,30 till 14,00 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson,

Läs mer

Styrkelyftförbundet. Magnus Ekvall Tobias Lundström. Leif Waldeck

Styrkelyftförbundet. Magnus Ekvall Tobias Lundström. Leif Waldeck Omfattar 18-29. Protokoll fört vid konstitueringssammanträde med Syd Svenska Styrkelyftförbundet Plats: Folkets Hus i Lund Datum: 2002 02 23 Tid: 13.30-14.15 Närvarande: Förhinder: Jörg Jönsson Stefan

Läs mer

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION Protokoll till styrelsemöte 3 (2019-02-14) Närvarande: Annika Wrenkler, Jeanne Céwe, Jonas Gustafsson, Kari Fredheim, Oskar Samuelsson och Tommy Jacobsson samt tjänsteman Jamie Spörndli. Anmält frånvaro:

Läs mer

Söndag 30 oktober, kl Idrottens Hus Stockholm. Yvonne Mattsson Lena Johnsson Johnny Pettersson Lars Henriksson Peter Hoxell Stig Thybelius

Söndag 30 oktober, kl Idrottens Hus Stockholm. Yvonne Mattsson Lena Johnsson Johnny Pettersson Lars Henriksson Peter Hoxell Stig Thybelius Protokoll SCF:s styrelse sammanträde nr 7/05 Tid och Plats Söndag 30 oktober, kl 09.00 Idrottens Hus Stockholm Närvarande ledamöter Åke Hansson, förbundsordförande Yvonne Mattsson Lena Johnsson Johnny

Läs mer

PROTOKOLL FS 05/19 fört vid styrelsemöte Telefonmöte. Närvarande. Adjungerad. Anmält förhinder

PROTOKOLL FS 05/19 fört vid styrelsemöte Telefonmöte. Närvarande. Adjungerad. Anmält förhinder PROTOKOLL FS 05/19 fört vid styrelsemöte 2019-06-11 Telefonmöte Förbundsstyrelsen Närvarande Adjungerad Anmält förhinder Urban Andersson, ordf. Michael Bergman Jane Schörling Joanna Stassos Wolf Urban

Läs mer

Protokoll fört med SGVF:s Motionskommitté kl , Bosön, Stockholm.

Protokoll fört med SGVF:s Motionskommitté kl , Bosön, Stockholm. Protokoll fört med SGVF:s Motionskommitté 2008-03-07 kl 18.00-21.30, Bosön, Stockholm. 1 (4) Närvarande: Jan-Erik Wettermark, Gunnar Wall, Lennart Gustafsson, Karin Dahl och Gunnel Svensson. Ej närvarande:

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hos Monica, 2013-11-29, kl. 18.00 Deltagare: Monica Lindberg Ordförande Morgan Engdahl Ledamot Peter Höglund Kassör Jonas Mattsson-Frost Ledamot Monika ledel Sekreterare

Läs mer

Ordförande öppnade mötet och hälsade de närvarande välkomna.

Ordförande öppnade mötet och hälsade de närvarande välkomna. PROTOKOLL styrelsemöte 10-2018 2018-10-23 Art: Plats: Närvarande: Styrelsemöte Klubbstugan Ulle Liukkonen, ordförande Karin Arkmo Larsson, sekreterare Kristina Nilsson, kassör Isabel Skogström, ledamot

Läs mer

Protokoll Nr 7, 83-101, 2014

Protokoll Nr 7, 83-101, 2014 Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2014-05-25, kl. 10.00-15.00. Plats: Färs och Frosta Sparbank Arena, Lund. Närvarande: Jesper Kedjevåg ordförande Nico Christoforidis kassör

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9-10 januari 2016, Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9-10 januari 2016, Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9-10 januari 2016, Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, Anders Dahlén, Martin Carlsson och Conny Thunberg 1 19 Adjungerad: Peter Lundmark,

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006 Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006 Omfattning 83-89 Beslutande Elisabeth Wahlström Calle Bengtsson Karin Dahl Birger Fält Börje Hansson Jan-Erik Wettermark Anmält

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 20 oktober 2017, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Nagam Alkass, Försäkringskassan.

Läs mer

1 Mötets öppnande LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

1 Mötets öppnande LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte 160823, kl. 18.00 Närvarande Ordinarie ledamöter Lilian Jonsson (LJ) Torbjörn Håkansson (TH) Birgitta Limnefelt Sundin (BLS) Eva Fabiansson-Johnsson

Läs mer

Årsmöte Smålands bilsportsförbund

Årsmöte Smålands bilsportsförbund Årsmöte Smålands bilsportsförbund 2017-02-18 1. Mötets öppnande: Ungdomarna Frida Lindström och Daniel Nordenborg berättade om sina tankar och visioner för 2017. Önskar att klubbarna skall lyfta fram sina

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE (13:00-16:00) Stockholm

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE (13:00-16:00) Stockholm PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2018-03 2018-04-13 (13:00-16:00) Stockholm Deltagare - Svemo Håkan Leeman Åke Knutsson Fredrik Hansson Jonas Gustafsson Josefin Lundin Thomas Avelin Tony Jacobsson Ulla Peterson

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-06-14 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

3 Val av justerare som utöver ordföranden justerar protokollet

3 Val av justerare som utöver ordföranden justerar protokollet ARASLÖVS GOLFKLUBB 2014-04-01 Sida 1 (5) Tid: 2014-04-01 kl 18.00 Plats Araslövs GK Deltagare: Styrelsen Initialer Närvarande Åsa Melkersson ÅM X Tore Bergman TB X Camilla Breitenfellner CB X Markus Brånemo

Läs mer

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Förbundsstyrelsen har vid styrelsemötet den 2 april 2016 fastställt att detta dokument ska gälla som arbetsordning

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-05-08 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar Bentley User Group Sweden BUS Föreningsstadgar Stadgar för Bentley User Group Sweden 1. Namn och säte Föreningens namn är Bentley User Group Sweden. Förkortas BUS. Föreningen har sitt säte på föreningsordförandens

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

PROTOKOLL nr 4/14. Fört vid styrelsens sammanträde den 17 maj på Idrottens Hus i Stockholm.

PROTOKOLL nr 4/14. Fört vid styrelsens sammanträde den 17 maj på Idrottens Hus i Stockholm. PROTOKOLL nr 4/14 Fört vid styrelsens sammanträde den 17 maj på i Stockholm. Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, v ordförande (AB) Catarina Andersson, ledamot (CA) Elisabeth Lindgren,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Styrelsemöte Göteborgs Fältrittklubb 20 mars 2019 i konferensrummet, GFRK. Närvarande Göran Albertsson Rebecka Alves-Martins Anneli Fagerberg Jonas Hemlin Eva-Carin Jeppson Jenny

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Hotel Arlandastad , kl.09.00

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Hotel Arlandastad , kl.09.00 FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Hotel Arlandastad 2014-09-14, kl.09.00 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Mats Tibbelin öppnade Svenska Badmintonförbundets sjuttiosjätte ordinarie årsmöte. 2 UPPROP OCH FULLMAKTSGRANSKNING

Läs mer

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-10-27, SITTANDE MÖTE PLATS: LIDKÖPINGSVÄGEN 2, SKARA NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU FRÅNVARANDE:

Läs mer

HGK Styrelseprotokoll 1/ 2015

HGK Styrelseprotokoll 1/ 2015 Protokoll: Styrelsemöte HGK Klubbstyrelse Möte nr: 1/2015 Plats: Lindö golfanläggning Mötestid: 8 dec 2013 klockan 20.30-21.30 Deltagare: Hans Gustavsson (HG), Per Liedstrand (PL), Louise Lindell (LL),

Läs mer

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN Stockholm 26 februari 2017 Bästa föreningsledare, Bifogat finner ni kallelse till Svenska Taekwondounionens årsmöte den 1 april 2017 på Lidingö, Stockholm. STU:s årsmöte kommer alltså att äga rum en dag

Läs mer

Protokoll styrelsesammanträde nr.7 0708 fredag-lördag 6-7 juni 2008, M/S Cinderella

Protokoll styrelsesammanträde nr.7 0708 fredag-lördag 6-7 juni 2008, M/S Cinderella Närvarande: Mervi Karttunen Återbud: Hans Lenkert Göran Boström Maria Karlsson Tommy Hedlund Fredrik Johansson Bengt Johansson Kenneth Nordh Örjan Fridner Ove Lindblom Lalle Sologub Jan Åhrberg 66 Justerare

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 13-2018 179-198 Plats: Telefonmöte Datum: 2018-10-08 Tid: 18.30-21.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Daniel Everborn, Tony Irving, Jan Falk, Jan Lund-Jensen,

Läs mer

Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017

Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017 Styrelseprotokoll4, 15 maj 2017 Datum: Plats: löpnummer: 15 maj 2017 Scouternas kansli, Örnsberg / Skype 051-8-2017 Deltagare Närvarande O rd}o'mnde Leelamole r Britta Burreau Gustaf Haag Martin Persson

Läs mer

Adjungerade. Åsa Berg

Adjungerade. Åsa Berg Förbundsstyrelsemöte Svenska Skolidrottsförbundet Organisationsnummer: 802003-0618 Möte nr: 4 Tema: Budget 2019 och Tävling Datum och tid: 14 okt 2018 kl 08:30-12:00 Plats: Quality Hotel View, Malmö Närvarande

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / 2008 90-110 Plats: Telefonmöte Datum: 2008-05-13 Tid: 19.30 22.50 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Adj. personal: Frånvarande: Ordförande Ulf Gustafsson.

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1 (6) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 2-2013 2013-01-31 (18.00-20.00) (Telefonmöte) Deltagare SVEMO Peter Isgren Tommy Allansson Magnus Markenfelt Håkan Olsson Roger Karlsson Koordinator Ledamot Ledamot

Läs mer

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Organisation är en förutsättning för att en verksamhet ska fungera. En bra organisation är nödvändig för att nå bra resultat. I bland fungerar organisationen

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 18 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 18 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 150226 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Janne Gustavsson JG Lena Johansson LJ Lena Torstensson LT Emelie Carlsson

Läs mer

3. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-9, godkändes och lades till handlingarna.

3. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-9, godkändes och lades till handlingarna. FS-PROTOKOLL Nr 1/2017 Datum söndag den 29:e januari, 2017 Tid Kl. 12.40 17.35 Plats Kansliet, Stockholm Närvarande August Wallén, Fredrik Gundmark, Helena Hugosson, och Johanna Rydberg, Adjungerade Jonathan

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 12 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 12 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 12 / 2010 179-197 Plats: Telefon Datum: 2010-08-17 Tid: 19.30-21.45 Närvarande: Lena Arvidsson, Jonny Svensson, Lars Granström, Ann Stålhammar, Jan Lund-Jensen,

Läs mer

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass Sida 1 av 8 SÖRMLAND PROTOKOLL 06/2013 Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Plats Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping Närvarande: Bo Erixon Helge Andersson

Läs mer

Årsmöte Smålands bilsportsförbund

Årsmöte Smålands bilsportsförbund Årsmöte Smålands bilsportsförbund 2015-02-21 1. Mötets öppnande: Ordförande Roger Engström hälsade närvarande välkomna till årsmötet i Vrigstad och förklarade mötet öppnat. Han lämnade därefter över ordet

Läs mer

Arbetsordning. Version

Arbetsordning. Version Version 1.1 2011-11-19 ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av Bohusläns klätterklubbs (BKK) styrelse den 2011-11- 19. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter

Läs mer

SPÅRVÄGEN HF Stadgar

SPÅRVÄGEN HF Stadgar SPÅRVÄGEN HF Stadgar antagna 1991-05-14. Reviderade 2010-06- 16 Innehåll 1. Medlemskap... 3 2. Styrelse... 4 3. Årsmöte och extra föreningsmöte... 5 4. Årsmötesdagordning... 5 5. Verksamhets- och räkenskapsår...

Läs mer

Arbetsordning för styrelse och klubbchef

Arbetsordning för styrelse och klubbchef Arbetsordning för styrelse och klubbchef Fastställd vid styrelsemöte 2015-06-01 Hammarö Golfklubb 1 Styrelsen Klubbens angelägenheter handhas av styrelsen. Den skall inom ramen för RF:s, SGF:s och dess

Läs mer

Protokoll januari 2013

Protokoll januari 2013 Protokoll 27-28 januari 2013 Styrelsens sammanträde nr 1/13 Tid och plats Söndagen den 27 januari klockan 16,00 till måndagen den 28 januari 2013 klockan 15,45 på Bosön, Lidingö. Närvarande ledamöter Lena

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte (ordförande), Reidar Otterbjörk (ledamot), (ledamot) och (ledamot). 203. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 203.1. Val av protokollförare utsågs till protokollförare

Läs mer

Protokoll Nr 11, , 2014

Protokoll Nr 11, , 2014 Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2014-11-22, kl. 14.00 2014-11-23, kl. 12.00. Plats: Scandic, Värnamo. Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Nico Christoforidis (kassör),

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Torsdagen 21:e Mars 2013 1. Mötet öppnas Erik Lönroth öppnade mötet 20:40 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På

Läs mer

Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på Idrottens Hus, Stockholm

Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på Idrottens Hus, Stockholm Stockholm 2015-04-19 PROTOKOLL 2/2015 Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, vice ordförande (AB) Ella Lindgren, ledamot (EL)

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204.

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda , kl.13.00

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda , kl.13.00 FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL Clarion Hotel Arlanda 2017-10-01, kl.13.00 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Tommy Theorin öppnade Svenska Badmintonförbundet sjuttionionde ordinarie årsmöte. 2 UPPROP OCH FULLMAKTSGRANSKNING

Läs mer

Protokoll nr 6/13. Fört vid styrelsens sammanträde den 9 september 2013 på Bosön, Stockholm.

Protokoll nr 6/13. Fört vid styrelsens sammanträde den 9 september 2013 på Bosön, Stockholm. Protokoll nr 6/13 Fört vid styrelsens sammanträde den 9 september 2013 på Bosön, Stockholm. Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande Anders Bromée, v ordförande Ulf Näslund, ledamot Lotta Jegenstam, ledamot

Läs mer

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Datum och tid: 2016-03-13, kl. 11.20 14.00. Plats: Scandic Frimurarhotellet, St Larsgatan 14, Linköping. 1. Mötets öppnande. Ordförande Jesper

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 3-2010 2010-03-06 10.00-16.15 SVEMO kansli Deltagare SVEMO Sture Fredell Stig Klemetz Agneta Andersson Olle Bergman Bertil Bergström Jörgen Hafström Åke Knutsson Håkan Olsson

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

Datum: 3 april 2008 Tid: Kl Plats: Samordningsförbundets konferenslokal Västra Gatan 64, Kungälv

Datum: 3 april 2008 Tid: Kl Plats: Samordningsförbundets konferenslokal Västra Gatan 64, Kungälv Datum: 3 april 2008 Tid: Kl. 09.00 12.00 Plats: Samordningsförbundets konferenslokal Västra Gatan 64, Kungälv Närvarande: Ledamöter: Thomas Gustafsson, tjänsteman, Agneta Malmsten, tjänsteman, Gun-Marie

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 23-24 april i Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, Anders Dahlén, Martin Carlsson, Conny Thunberg och Suzan Edvardsson 1 Mötets öppnande Johan

Läs mer

Bilaga 1 Mötesunderlag Bilaga 2 Dagordning Bilaga 3 - Beslutslista

Bilaga 1 Mötesunderlag Bilaga 2 Dagordning Bilaga 3 - Beslutslista Närvarande: Sara VO, Emil, Patrick, Sofia, Sara B, Maria B, Kitty, Maria K, Sigrid (endast under 7) Utom styrelsen: Ej närvarande: Sigrid (utom 7) Bilagor: Bilaga 1 Mötesunderlag Bilaga 2 Dagordning Bilaga

Läs mer

Protokoll sektion ST Västra Svealand styrelsemöte 2013-04-10

Protokoll sektion ST Västra Svealand styrelsemöte 2013-04-10 Protokoll sektion ST Västra Svealand styrelsemöte 2013-04-10 Plats: Dala-Husby Tid: 09.00-15.00 Lämnat återbud: Christer, Marita, Ann Kristin 1) Mötets öppnande Staffan hälsar alla välkomna till första

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundet

Svenska Skolidrottsförbundet Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 2, perioden 2012-2014 avseende 18 43 Plats: Dag: Bogesunds Slottsvandrarhem, Vaxholm Söndag den 10 juni Tid: Kl 08.30 12.15 Närvarande: Erik Söderberg,

Läs mer