BEHOVSBEDÖMNING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BEHOVSBEDÖMNING"

Transkript

1 B PL 365 Detaljplan för Skogsledens förlängning Köpings tätort, Köpings kommun BEHOVSBEDÖMNING PL 365 BEHOVSBEDÖMNING (15)

2 B Planens syfte Planen syftar till att möjliggöra bostadsbyggande i form av småhus och eventuellt flerbostadshus. Bebyggelsen planeras i förlängningen av Skogsleden, i skogsområdet vid Skogsledens förlängning ner till Ängebyleden, sydväst om Köpings centrum. Området kan bli en trivsam boendemiljö med närhet till befintlig infrastruktur, natur och rekreationsmöjligheter. ÖP 2012: Ca 80 småhus i 3-4 kvarter längs Skogsleden. Bostadsområdet berör utredningsområde för tätortens grönstruktur (Pelarskogen). Stor hänsyn ska tas till Pelarskogens rekreations- och naturvärden fick stadsarkitektkontoret i uppdrag att upprätta program för detaljplan för bostäder vid Skogsledens förlängning. Underlag till planprogram är påbörjat. Förutsättningarna har sedan dess ändrats och stadsarkitektkontoret har för avsikt att få planuppdraget förnyat. Beskrivning av planområdet Planområdet består till största delen av kuperad moränmark med en generell lutning mot sydöst, ca 20 ha stort. Områden med lera finns konstaterat i området. Berg i dagen finns på några platser. Grundvattennivåerna inom området är ytliga. Området angränsar till Pelarskogen som är en skog med sociala- och naturvärden. Själva planområdet används även det i viss utsträckning som strövområde, värden att beakta vid planering. Till största delen består området av tallskog. Det finns ett par sanka områden där björk är dominerande inslag och i områdets sydöstra del är det tätbevuxet med sly. Området gallrades 2014 enligt skogsvårdsplan. Köpings kommun Handläggare Stadsarkitektkontoret: Planarkitekt Victor Zakrisson Vårt diarienummer PL /2015 PL 365 BEHOVSBEDÖMNING (15)

3 Innehåll BEHOVSBEDÖMNING 4 Områdesskydd Mark 5 5 Vatten 5 Naturvärden Biologisk mångfald 6 7 Forn- och kulturlämningar 8 Bebyggelse Människors hälsa och säkerhet 8 9 Befolkning 10 Luft och klimat 10 Landskapsbild/Stadsbild 11 Sammanfattande beskrivning av planförslaget Fel! Bokmärket är inte definierat. Ställningstagande 11 PL 365 BEHOVSBEDÖMNING (15)

4 BEHOVSBEDÖMNING Behovsbedömningar är en slags checklista som planförfattaren tar fram med medverkan från berörda förvaltningar för att bedöma om planarbetet kan tänkas medföra betydande miljöpåverkan. Om så är fallet skall en miljöbedömning göras, bl.a. genom att en miljökonsekvensbeskrivning (MKB) upprättas. Bedömningarna är preliminära. Under planarbetet kan ny kunskap tillföras som kan innebära att bedömningarna måste omvärderas. Denna behovsbedömning är upprättad för det aktuella planområdet: PL 365, Skogsledens förlängning. De klassificeringar som används i bedömningen är: Ja Ev (eventuellt) Ja; betydande miljöpåverkan, samt er. Exempel (exemplet har inte med denna behovsbedömning att göra) Om planen bedöms ha positiv miljöpåverkan markeras rutan ja i ljusgrönt. Förutsättningar PL 365 BEHOVSBEDÖMNING (15)

5 Områdesskydd Berör förslaget områden med bestämmelser om: Naturreservat? Området angränsar till Pelarskogen, ett område som är utpekat med höga naturvärden i Naturvärdesinventering från 2013 (se nedan under rubriken Naturvärden ). Naturminne? Strandskydd? Djur- /växtskyddsområde? Natura2000-område? Biotopskydd? Mark Förutsättningar Påverkar de geologiska förhållandena planens syfte? Erosion, ras eller skredrisk inom planområdet? Förekommer förorenad mark inom området? Det pågår förnärvarande geoteknisk- och geofysisk utredning i området. Eventuell utformning av området och kan komma att minska antalet tomter från ÖP. Det finns inget som tyder på att tidigare användning i området har lett till att marken har förorenats. Vatten Påverkar/berör ett Vattentillgång i yteller grundvattentäkt? Sker inget uttag av vatten i området idag. Inom området är det tämligen goda uttagsmöjligheter gällande vattenkapacitet i berglagren. Någon bedömning för vattenförande jordlager finns inte inom området. PL 365 BEHOVSBEDÖMNING (15)

6 Grundvattenkvalitet? Ytvattenkvalitet? Se nedan under infiltration och dagvattenhantering. Infiltration? Mer hårdgjord yta påverkar infiltrationen på ett negativt sätt. Flöde, riktning eller strömförhållande i betydande vattendrag? Skyddsområde för vattentäkt? Dagvattenhanteringen i planområdet? Idag obebyggt område. Lokalt omhändertagande av vatten förespråkas enligt riktlinjer från ÖP (2012). En dagvattenutredning tas fram i samband med den geotekniska undersökningen för området (våren 2016). Naturvärden Påverkar/berör ett Områdets natur-, djuroch växtliv? Naturvärdesinventering genomfördes av Naturcentrum AB NVI bifogas i ett separat dokument. Sumpskog? Naturvärdesområde? Rekreationsmöjligheter? I området finns idag strövstigar. Det finns en vilja inom kommen att skapa ett sammanhängande millångt spår, då det tidigare spåret i Johannisdalsskogen har tagits bort. En tänkt sträckning på det nya spåret skulle kunna gå genom området och på så vis koppla samman området via skogsspår till Pelarskogen, Skoftesta och Ängeby (söder om Ängebyleden). Inom området försämras möjligheterna till rekreation, men kopplingarna till rekreationsstråk som ansluter till området kan komma att bli starkare efter PL 365 BEHOVSBEDÖMNING (15)

7 detaljplanen. Detta skulle då fungera som en kompensation till att en del av skogsområdet tas i anspråk för bostads-byggande. Grönstruktur? Området (Ullvi-Högstaskogen) ingår i grönstruktur-inventeringen som gjordes av Köpings kommun 2010 och klassas som ett större naturområde (>2 ha) med rekreations och naturvärden. Dock är just denna del av skogen inte märkt som en skog med Sociala värden. Skogens största värde finns i Pelarskogen som ligger i anslutning till planområdet i väster. Med hänsynstagande i planeringen kommer de stora värdena gällande grönstrukturen inte att påverkas på ett betydande sätt. Viltstråk? Har ej utretts grundligt i dagsläget. Ambitionen är att spara gröna stråk runt området. Fiskevatten eller jaktmark? Bergs- eller skogsområden? Vattendrag eller sjöar? Biologisk mångfald Påverkar/berör ett Rödlistade arter? En skogsalm och två askar finns rapporterade från 2013 (artdataportalen ). I övrigt inga observerade rödlistade arter inom området. Observationerna kommer från en NVI, Naturcentrum AB Andra unika, sällsynta eller hotade djur och växtarter? I anslutning till området finns Pelarskogen. I och med detta lät kommunen göra en särskild naturvärdesinventering 2013 där ett PL 365 BEHOVSBEDÖMNING (15)

8 helhetsgrepp kring Pelarskogen och kringliggande områden togs. Två delområden (24 och 25) som berörs av planen ingår, dels en brynmiljö där skötseln rekommenderar att spara och gynna alm och ask (klass 3), dels en blandskogsdel där äldre tallar och granar rekommenderas att sparas och gynnas. Forn- och kulturlämningar Påverkar/berör ett Fornlämningar? En arkeologisk utredning genomförs under våren Vid etapp 1 undersökningen påträffades ett par fasta fornlämningar och utredningsobjekt. Genom att ta hänsyn till objekten vid planering och bebyggelse minimeras påverkan. Fornminnen? Det finns idag inga kända fornminnen i området. Kulturreservat? Kulturminnesvård? Historiskt kulturellt eller arkeologiskt betydelsefulla markområden Vid den arkeologiska utredningen har det påträffats objekt vars ursprung inte är identifierat, eventuellt militärt. Statusförslag på dessa är Övrig kulturhistorisk lämning. Se kommentar för Fornlämningar. Bebyggelse Påverkar/berör ett Byggnadsminne? Värdefull byggnad? Vatten och avlopp? Verksamhetsområdet för VA kommer att utökas i och med detaljplaneläggning. PL 365 BEHOVSBEDÖMNING (15)

9 Avfall? Mer avfall kommer att produceras i området i och med exploatering. Gemensamhetslösning eller kärl vid respektive fastighet är ännu inte utrett. Energiförsörjning? Området är tänkt att anslutas till Köpings fjärrvärmenät. Nätstation som ska försörja området med el har inga kapacitetsproblem med ny bebyggelse. Samråd med Mälarenergi elnät AB gällande utformning kommer ske under detaljplaneprocessen. Människors hälsa och säkerhet Påverkar/berör ett Trafiksäkerhet? Skogsleden förlängs, dock är det inte tänkt att göra en genomfartsförbindelse till Ängebyleden söder om planområdet. Detta innebär att trafiken i planområdet begränsas till de som har ärenden i just planområdet. Något ökade flöden av trafik kan väntas längs befintlig del av Skogsleden. Buller? Enligt bullerutredning ( ) når Leq 50 dba m från Ängebyledens mittlinje och Lmax 70 uppstår på avståndet m från samma mittlinje. Farlig verksamhet? Allergier/Radon? I samband med geoteknisk utredning (pågående) undersöks radon i marken. Enligt de översiktliga radonkarteringar som finns idag är området inte märkt som ett högriskområde. Översvämning? Ljus? PL 365 BEHOVSBEDÖMNING (15)

10 Befolkning Påverkar/berör ett Kommunikationer/ Transporter? Ej utrett hur området kommer att anslutas till GC-nätet ännu. I tidigare diskussioner har en cykelbana längs Skogsleden diskuterats (bred väg som skulle kunna delas upp i körfält för bilar samt cykel). Områdets placering i förhållande till dagligvaruhandel, förskolor, service och annat innebär att boende kommer vara bilberoende till vardags i stor utsträckning. Rekreationsområden? Strövområde idag med stigar. Eventuellt kan området komma att kopplas ihop med det spårsystem som finns vid Skoftesta, nordväst om planområdet, för att bilda ett 1- milsspår för motion inom Köpings tätort, för att kompensera det förlorade strövområdet planen tar i anspråk. Service? Arbetstillfällen? Luft och klimat Påverkar/berör ett förslaget: Områdets luftkvalitet? I och med att uppvärmning med fjärrvärme möjliggörs finns inte behov av eldning för uppvärmning. Ökad biltrafik kan komma att påverka luftkvaliteten från dagens nivåer. Risker kopplat till klimat och klimatförändringar (skyfall, översvämning, lokalklimat, etc) inom planområdet Stor del moränmark idag inom området idag (finns mindre partier med lera) samt sänkor där vatten samlas. I och med byggnation kommer nya avrinningsvägar för vattnet att skapas. Genom att PL 365 BEHOVSBEDÖMNING (15)

11 Risker kopplat till klimat och klimatförändringar utanför planområdet? använda höjdsättning i planskedet (förprojektering) för gata och tomter kan man minimera risken kring klimatrelaterade påverkan inom planområdet genom att skapa säkra flödesvägar. Beroende på vilken dagvattenlösning som utformas, lokalt omhändertagande eller kompensationsåtgärd utanför planområdet innan vattnet når slutlig recipient. Landskapsbild/Stadsbild Påverkar/berör ett Stads- och landskapsbild? Siktlinjer samt in- och utblick? Jungfrulig mark tas i anspråk för nybyggnation. Förändringar kommer att ske, i detta skede har de inte studerats närmare utan det görs i samband med att utformning av området tas fram (utifrån de förutsättningar som ges i pågående utredningar för arkeologi, geoteknik och dagvatten). Ställningstagande Planförslaget bedöms innebära en sådan betydande miljöpåverkan som enligt 6 kap. MB kräver därför att en särskild miljöbedömning måste göras. Behovsbedömningen grundas på följande: Detaljplanen syftar till att uppfylla översiktsplanens (2012) intentioner att bygga ut området med ca 80 småhus (och eventuellt möjliggöra för flerbostadshus). Ambitionen är att, där det är möjligt, utnyttja stråk och områden i de utredningar som pågår och har genomförts (arkeologi, geoteknik, dagvatten, NVI, buller, mm.) och anpassa planen till de förutsättningar som kommit fram för att främja en hållbar utveckling. Gröna korridorer och kilar i området sparas kring fornminnen samt naturvärden och topologiska hinder och förstärks genom spår/stigar samt mindre grönområden. Genom att lämna en grön korridor runt den nya bebyggelsen hålls bullernivåerna nere och förändring kring siktlinjer in och ut minimeras. En god och prioriterad cykelförbindelse kan locka boende att välja cykel istället för bil, dock är området placerat på ett sådant sätt att man med stor sannolikhet kan bedöma området som bilberoende för vissa vardagliga ärenden. PL 365 BEHOVSBEDÖMNING (15)

12 Dagvattenutredningen som är under framtagande har i syfte att visa på dagvattenlösningar som innebär LOD. I och med detta anses inte MKN kring vatten påverkas från området. Förslag på avgränsning MKB: I och med att jungfrulig mark (skog) tas i anspråk och behovet av bil för de tillkommande boende är troligt, bedömer stadsarkitektkontoret att en miljöbedömning med inkluderad miljökonsekvensbeskrivning är nödvändig. STADSARKITEKTKONTORET Victor Zakrisson Planarkitekt PL 365 BEHOVSBEDÖMNING (15)

13 Bilaga 1. Planförslagets förhållande till nationella och lokala mål Innebär ett förslaget Att konflikt med relevanta nationella miljömål uppstår? Begränsad klimatpåverkan Ja Boende kommer till viss del vara beroende av biltransport. Frisk luft Ja Se ovan kring bilberoende. Bara naturlig försurning Ja Se ovan kring bilberoende. Giftfri miljö Skyddande ozonskikt Säker strålmiljö Radonproblematik åtgärdas genom säkert byggande Ingen övergödning Delvis Se ovan kring bilberoende. Levande sjöar och vattendrag Under förutsättning att lokalt omhändertagande av dagvatten ordnas. Grundvatten av god kvalitet Hav i balans Myllrande våtmarker Levande skogar Ja Ett rikt odlingslandskap Storslagen fjällmiljö Ej relevant God bebyggd miljö Ja Närhet till rekreation för nytillkommen bebyggelse är en positiv aspekt. Dock är avstånd till dagligvaruhandel, service och annat i konflikt med målet. Ett rikt växt- och djurliv Ja Att konflikt uppstår med vattendirektivets mål att alla vatten saka ha god status och vattenkvaliteten inte får försämras? Under förutsättning att lokalt omhändertagande av dagvatten ordnas eller kompensationsåtgärder. Att konflikt med relevanta folkhälsomål uppstår? Sunda och säkra miljöer och produkter Fysisk aktivitet Kan bli positiv effekt med bättre tillgång till spår. Att konflikt med kommunala mål uppstår? En kommun med hög kvalitet En kommun med inflytande och bra kommunikation En planprocess med god kommunikation med de som PL 365 BEHOVSBEDÖMNING (15)

14 Trygghet i livets alla skeenden Aktiv och bred kultur för alla Miljöarbete med omsorg om gemensammar resurser, natur och klimat Attraktivt boende Arbete och näringsliv Alla barn och ungdomar ska ha goda uppväxtvillkor Vi ska ge barn och ungdomar kunskap för livet Att konflikt med relevanta delar av kommunens miljöpolicy uppstår? hushållar med energi- och naturresurser minskar våra utsläpp till luft, Ja mark och vatten skyddar och vårdar naturen samt arbetar för att öka den biologiska mångfalden genom förebyggande arbete minskar uppkomsten av föroreningar bland annat genom att köpa varor och tjänster som är skonsamma mot miljön bygger upp ett miljömedvetande inom hela vår organisation som återspeglas i värderingar och handlingar i all planering samverkar för att skapa en god livsmiljö efterlever gällande lagstiftning och övriga krav som vi berörs av arbetar för att ständigt bli bättre inom miljöområdet inspirerar och samarbetar med de som bor och verkar i Ja Ja, delvis Ej relevant redan bor i området förutsätts I och med bilberoende för boende uppstår en konflikt till viss del med policyn. Jungfrulig skogsmark blir bostadsområde. Man har för avsikt att behålla natur så långt som möjligt. Anläggningsarbeten i kommunal regi ska följa miljöpolicyn och krav i miljöledningssystemet. Planeringen sker i samverkan mellan stadsarkitektkontor, miljökontor och tekniskt kontor. PL 365 BEHOVSBEDÖMNING (15)

15 kommunen för en bättre miljö i både smått och stort PL 365 BEHOVSBEDÖMNING (15)

BEHOVSBEDÖMNING

BEHOVSBEDÖMNING B PL 398 Detaljplan för Kv. Nifelhem 7 Köpings tätort, Köpings kommun BEHOVSBEDÖMNING 2016-02-16 Planområdet Nifelhem 7, avgränsat med vit streckad linje. 398 BEHOVSBEDÖMNING 2016-02-16 1 (9) B Planens

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING

BEHOVSBEDÖMNING PL 390 Detaljplan för del av kv. GAUTIOD m.m. (område vid Västra Långgatan), Köpings tätort, Köpings kommun Västra Långgatan från söder. Foto Stadsarkitektkontoret, juni 2012. BEHOVSBEDÖMNING 2016-02-12

Läs mer

Fastigheterna SORBY 2:80 och 2:81 (Spontanidrottsplats) BEHOVSBEDÖMNING

Fastigheterna SORBY 2:80 och 2:81 (Spontanidrottsplats) BEHOVSBEDÖMNING B PL 391 Detaljplan för Fastigheterna SORBY 2:80 och 2:81 (Spontanidrottsplats) Munktorps tätort, Köpings kommun BEHOVSBEDÖMNING 2015-09-01 391 BEHOVSBEDÖMNING 2015-09-01 1 (10) B Planens syfte Syftet

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING

BEHOVSBEDÖMNING B PL 368 Detaljplan för Västra Sömsta Köpings tätort, Köpings kommun BEHOVSBEDÖMNING 2015-11-04 Figur 1. Bilden visar planområdet som omfattar ca 11,1 ha. PL 368 BEHOVSBEDÖMNING 2015-11-04 1 (15) B Planens

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING

BEHOVSBEDÖMNING B PL 401 Detaljplan för Tavsta Hage Dåvö, Köpings kommun BEHOVSBEDÖMNING 2017-06-07 PL 401 BEHOVSBEDÖMNING 2017-06-07 1 (12) B Planens syfte Syftet med en ny detaljplan för Tavsta hage är att ge stöd för

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING

BEHOVSBEDÖMNING B PL 402 Detaljplan för Berghagen Dåvö, Köpings kommun BEHOVSBEDÖMNING 2017-06-07 PL 402 BEHOVSBEDÖMNING 2017-06-07 1 (11) B Planens syfte Syftet med en ny detaljplan för Berghagen är att ge stöd för att

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING (rev , tillägg bilaga 1)

BEHOVSBEDÖMNING (rev , tillägg bilaga 1) B PL 396 Detaljplan för Innerstaden 1:38 (del av Kv. Fylgia) Köping tätort, Köpings kommun BEHOVSBEDÖMNING 2015-10-23 (rev. 2015-11-20, tillägg bilaga 1) PL396 BEHOVSBEDÖMNING 2015-10-23, rev 2015-11-20

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING

BEHOVSBEDÖMNING B PL 395 Detaljplan för Del av INNERSTADEN (Kv. Hake etapp 2) Köpings tätort, Köpings kommun BEHOVSBEDÖMNING 2015-12-08 Planområdet Kv. Hake etapp 2 avgränsat med gul linje. PL 395 BEHOVSBEDÖMNING 2015-12-08

Läs mer

JONSTORP 10:5 (ICA), JONSTORP

JONSTORP 10:5 (ICA), JONSTORP BEHOVSBEDÖMNING OCH STÄLLNINGSTAGANDE TILL DETALJPLAN FÖR JONSTORP 10:5 (ICA), JONSTORP HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN OM PLANEN KAN ANTAS INNEBÄRA BETYDANDE MILJÖPÅVERKAN ENLIGT 6 KAP 11 MB Bild på planområdet

Läs mer

Handläggare Direkttelefon Vår beteckning Er beteckning Datum Malin Sjöstrand 0455-32 10 24 PLAN.1846.2013 2013-10-16

Handläggare Direkttelefon Vår beteckning Er beteckning Datum Malin Sjöstrand 0455-32 10 24 PLAN.1846.2013 2013-10-16 Handläggare Direkttelefon Vår beteckning Er beteckning Datum Malin Sjöstrand 0455-32 10 24 PLAN.1846.2013 2013-10-16 BEHOVSBEDÖMNING Bedömning av behovet att upprätta en miljökonsekvensbeskrivning enligt

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING

BEHOVSBEDÖMNING B PL 392 Detaljplan för Macksta (etapp 1) Köpings tätort, Köpings kommun BEHOVSBEDÖMNING 2015-12-17 Bilden visar det tänkta planområdet, 3.9 ha, Macksta etapp 1, avgränsad av Västeråsvägen i norr. Området

Läs mer

Behovsbedömning för MKB vid ändring av detaljplan för del av Norrfjärden

Behovsbedömning för MKB vid ändring av detaljplan för del av Norrfjärden 1 Behovsbedömning för MKB vid ändring av detaljplan för del av Norrfjärden ÄNDRING FÖR FASTIGHETERNA GNARPS-BÖLE 3:86 OCH NORRFJÄRDEN 14:1. Planens syfte Planen syftar till att öka den sammanlagda byggrätten

Läs mer

Detaljplan för Hamre 3:5 m.fl.

Detaljplan för Hamre 3:5 m.fl. Behovsbedömning Datum 2017-04-04 1 (6) Detaljplan för Hamre 3:5 m.fl. VERKSAMHETSOMRÅDE 2 (6) Behovsbedömning Allmänt För alla planer som tas fram inom plan och bygglagen ska kommunen bedöma om förslaget

Läs mer

1 (6) Dnr: Antagandehandling ANTAGEN LAGAKRAFT Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning

1 (6) Dnr: Antagandehandling ANTAGEN LAGAKRAFT Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning 1 (6) 2018-04-10 Antagandehandling ANTAGEN 2018-06-18 LAGAKRAFT 2018-07-18 Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för kv. Sofielund och Nordslund Trädgårdsgatan Lessebo samhälle Lessebo

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING (med checklista)

BEHOVSBEDÖMNING (med checklista) Centralorten, Oskarshamns kommun BEHOVSBEDÖMNING (med checklista) Behovsbedömningen utgör underlag för beslut om detaljplanen kan tänkas medföra betydande miljöpåverkan eller inte. Om detaljplanen kan

Läs mer

Bedömning av betydande miljöpåverkan

Bedömning av betydande miljöpåverkan VALLENTUNA KOMMUN 2016-04-06 SID 1/ 10 Bedömning av betydande miljöpåverkan Detaljplan för Kumla-Stensta i Vallentuna kommun, Stockholms län. Checklistan utgör underlag för att i ett tidigt skede i planprocessen

Läs mer

Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning

Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning 1(6) 2019-04-17 Samrådshandling Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för del av fastigheterna Vega och Tor m.fl. Eriksgatan/Baldersgatan Hovmantorps samhälle Lessebo kommun Kronobergs

Läs mer

Planprogram för del av Teckomatorp 12:1 m fl (Södra Vallarna), Teckomatorp, Svalövs kommun.

Planprogram för del av Teckomatorp 12:1 m fl (Södra Vallarna), Teckomatorp, Svalövs kommun. Diarienr 13-2012 Planprogram för del av Teckomatorp 12:1 m fl (Södra Vallarna), Teckomatorp, Svalövs kommun. Underlag för bedömning av betydande miljöpåverkan, checklista Plan- och bygglovsarkitekt, Vlasta

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING 2013 01-29 (Övriga handlingar) CHECKLISTA FÖR BEHOVSBEDÖMNING

ANTAGANDEHANDLING 2013 01-29 (Övriga handlingar) CHECKLISTA FÖR BEHOVSBEDÖMNING ANTAGANDEHANDLING 2013 01-29 (Övriga handlingar) CHECKLISTA FÖR BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN: Anolfsbyn 1:43 i Skållerud Melleruds kommun, Västra Götalands län Behovsbedömningen är en analys som leder fram

Läs mer

Underlag för bedömning av betydande miljöpåverkan

Underlag för bedömning av betydande miljöpåverkan VALLENTUNA KOMMUN 2016-06-28 SID 1/9 Underlag för bedömning av betydande miljöpåverkan Program för detaljplanering av Stensta-Ormsta i Vallentuna kommun, Stockholms län. Syftet med planläggningen är att

Läs mer

1(5) Dnr: Antagandehandling Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning

1(5) Dnr: Antagandehandling Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning 1(5) 2017-09-21 Dnr: 2017.0073.214 Antagandehandling Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för fastigheten Skruv 15:13 m.fl Skruv samhälle Lessebo kommun Kronobergs län Denna checklista

Läs mer

NYA BOSTÄDER SÖDER OM NYHEMSSKOLAN Del av fastigheten Nyhem 1:2. Finspångs kommun, Östergötlands län Enkelt planförfarande BEHOVSBEDÖMNING AV MKB

NYA BOSTÄDER SÖDER OM NYHEMSSKOLAN Del av fastigheten Nyhem 1:2. Finspångs kommun, Östergötlands län Enkelt planförfarande BEHOVSBEDÖMNING AV MKB BMN 11.005 Behovsbedömning MKB Datum 2011-02-17 1 (6) Detaljplan för NYA BOSTÄDER SÖDER OM NYHEMSSKOLAN Del av fastigheten Nyhem 1:2 Finspångs kommun, Östergötlands län Enkelt planförfarande BEHOVSBEDÖMNING

Läs mer

Upphävande av detaljplan för golfbana vid Rossö gård

Upphävande av detaljplan för golfbana vid Rossö gård Antagandehandling Upphävande av detaljplan för golfbana vid Rossö gård Del av Nyland 14:1, Nordanåker 1:11 Figur 1. Ortofoto med det aktuella planområdet illustrerat. Antagandehandling Upphävande av detaljplan

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan och behov av MKB för detaljplan för Tallvirket 6,Tureberg

Bedömning av miljöpåverkan och behov av MKB för detaljplan för Tallvirket 6,Tureberg Kommunledningskontoret Tony Andersson Planarkitekt 010722 85 95 Behovsbedömning 20140326 Sida 1 av 8 Dnr 2013/0358 KS 203 Bedömning av miljöpåverkan och behov av MKB för detaljplan för Tallvirket 6,Tureberg

Läs mer

Checklista som beslutsunderlag för prövning enligt plan- och bygglagen 4 kap 34, om detaljplanen kan antas få betydande miljöpåverkan.

Checklista som beslutsunderlag för prövning enligt plan- och bygglagen 4 kap 34, om detaljplanen kan antas få betydande miljöpåverkan. Checklista som beslutsunderlag för prövning enligt plan- och bygglagen 4 kap 34, om detaljplanen kan antas få betydande miljöpåverkan. Bedömningsobjekt: Detaljplan för Slåtta industriområde - del av Alfta

Läs mer

Checklista som beslutsunderlag för prövning enligt plan- och bygglagen 4 kap 34, om detaljplanen kan antas få betydande miljöpåverkan.

Checklista som beslutsunderlag för prövning enligt plan- och bygglagen 4 kap 34, om detaljplanen kan antas få betydande miljöpåverkan. Checklista som beslutsunderlag för prövning enligt plan- och bygglagen 4 kap 34, om detaljplanen kan antas få betydande miljöpåverkan. BEDÖMNINGSOBJEKT: DETALJPLAN FÖR GAMLA RUNEMO SKOLA, RUNEMO 7:1 MFL.

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING GODKÄNNANDEHANDLING. del av fastigheten LINDÖ 2:1 med närområde (Lindö småbåtshamn) 1(7) tillhörande program till detaljplan för

BEHOVSBEDÖMNING GODKÄNNANDEHANDLING. del av fastigheten LINDÖ 2:1 med närområde (Lindö småbåtshamn) 1(7) tillhörande program till detaljplan för 1(7) SPN-583/2008 214 BEHOVSBEDÖMNING tillhörande program till detaljplan för del av fastigheten LINDÖ 2:1 med närområde (Lindö småbåtshamn) inom Lindö i Norrköpings kommun Stadsbyggnadskontoret, fysisk

Läs mer

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning 1(7) 2017-01-13 Antagandehandling Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för fastigheten Djurhult 1:31 m.fl Lessebo samhälle Lessebo kommun Kronobergs län Denna checklista utgör underlag

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING SAMRÅDSHANDLING. fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde. tillhörande detaljplan för. inom Arkösund i Norrköping

BEHOVSBEDÖMNING SAMRÅDSHANDLING. fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde. tillhörande detaljplan för. inom Arkösund i Norrköping SPN 263/2008 BEHOVSBEDÖMNING tillhörande detaljplan för fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde inom Arkösund i Norrköping Stadsbyggnadskontoret, fysisk planering den 27 mars 2009 SAMRÅDSHANDLING

Läs mer

Dnr: PLAN Behovsbedömning

Dnr: PLAN Behovsbedömning Dnr: PLAN.2017.186 2017-08-02 Behovsbedömning Ändring av detaljplan för del av Fredriksdal 10:1 och del av Nättraby Västra 10:3 i Nättraby, (nuvarande Nättraby 10:87) Karlskrona kommun Vad är en behovsbedömning?

Läs mer

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning 1(6) 2018-11-29 Granskningshandling Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för fastigheten Kosta 13:20 - Stenstugan Kosta samhälle Lessebo kommun Kronobergs län Denna checklista utgör

Läs mer

B EHOVSBEDÖMNING 1(7) tillhörande detaljplan för Björnö 1:1 (marin verksamhet) inom Vikbolandet i Norrköpings kommun

B EHOVSBEDÖMNING 1(7) tillhörande detaljplan för Björnö 1:1 (marin verksamhet) inom Vikbolandet i Norrköpings kommun 1(7) B EHOVSBEDÖMNING tillhörande detaljplan för Björnö 1:1 (marin verksamhet) inom Vikbolandet i Norrköpings kommun, fysisk planering den 3 februari 2011 G O D K Ä N N A N D E H A N D L I N G Godkänd

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING (med checklista)

BEHOVSBEDÖMNING (med checklista) Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret maj 2013, reviderad september och november 2013 BEHOVSBEDÖMNING (med checklista) Behovsbedömningen utgör underlag för beslut om detaljplanen

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl

Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl 1(5) 2018-04-10 Antagandehandling ANTAGANDE 2018-06-18 LAGAKRAFT 2018-07-18 Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl Skolgatan Hovmantorps samhälle

Läs mer

Ändring av detaljplan för 1183K-A99 Körsbäret 1 m fl

Ändring av detaljplan för 1183K-A99 Körsbäret 1 m fl Dnr.: BN2017-1120 Datum: 2019-04-02 Behovsbedömning Ändring av detaljplan för 1183K-A99 Körsbäret 1 m fl Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp Behovsbedömning för detaljplan Miljöpåverkan

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Skruv 15:13 m.fl

Detaljplan för fastigheten Skruv 15:13 m.fl 1(6) 2018-09-25 Granskningshandling version 2 Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för fastigheten Skruv 15:13 m.fl Gåsamålavägen, Skruvs camping Skruvs samhälle Lessebo kommun Kronobergs

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för Norra industriområdet norr om Kv. Kättingen, Hjo stad i Hjo kommun Hjo stad i Hjo kommun

Behovsbedömning av detaljplan för Norra industriområdet norr om Kv. Kättingen, Hjo stad i Hjo kommun Hjo stad i Hjo kommun Hjo kommun Samhällsbyggnad Madeleine Turén (kompletterad av Louise Eriksson) Behovsbedömning av detaljplan för Norra industriområdet norr om Kv. Kättingen, Hjo stad i Hjo kommun Hjo stad i Hjo kommun Planens

Läs mer

B E H O V S B E D Ö M N I N G

B E H O V S B E D Ö M N I N G 1(8) B E H O V S B E D Ö M N I N G tillhörande tillägg till detaljplan för fastigheterna Djurön 1:2 och 1:3 (Djurön 1:163 med närområde) inom Dagsberg i Norrköpings kommun, fysisk planering den 9 april

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för inom stadsdelen/serviceorten, Skellefteå kommun, Västerbottens län

Behovsbedömning av detaljplan för inom stadsdelen/serviceorten, Skellefteå kommun, Västerbottens län Referens: Behovsbedömning av detaljplan för inom stadsdelen/serviceorten, Skellefteå kommun, Västerbottens län Ställningstagande Samhällsbyggnad, plan bedömer att planen innebär betydande miljöpåverkan.

Läs mer

BOSTÄDER PÅ HÖGBY FAstigheterna Åldermannen 2, 3 och 4 samt del av fastigheten Högby 1:2. Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

BOSTÄDER PÅ HÖGBY FAstigheterna Åldermannen 2, 3 och 4 samt del av fastigheten Högby 1:2. Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande Dnr Ks 2011.0056 Behovsbedömning MKB Datum 2010-12-29 1 (6) Detaljplan för BOSTÄDER PÅ HÖGBY FAstigheterna Åldermannen 2, 3 och samt del av fastigheten Högby 1:2 Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt

Läs mer

MILJÖBEDÖMNING AV AVFALLSPLAN FÖR BENGTSFORD, DALS-ED. FÄRGELANDA OCH MELLERUDS KOMMUNER

MILJÖBEDÖMNING AV AVFALLSPLAN FÖR BENGTSFORD, DALS-ED. FÄRGELANDA OCH MELLERUDS KOMMUNER MILJÖBEDÖMNING AV AVFALLSPLAN FÖR BENGTSFORD, DALS-ED. FÄRGELANDA OCH MELLERUDS KOMMUNER Bilaga 5 till avfallsplan för fyra Dalslandskommuner 2018-2025 2018-06-26 Miljöbedömning av avfallsplanen För Dalslands

Läs mer

Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Skäggriskan 2 1

Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Skäggriskan 2 1 Behovsbedömning av MKB för detaljplan checklista Skäggriskan 2 1 BEHOVSBEDÖMNING Checklistan skall utgöra underlag för att i ett tidigt skede i planprocessen bedöma behovet av en miljöbedömning, om planens

Läs mer

B EHOVSBEDÖMNING. Åby. Jursla. Programområde. Jursla 1:26 med närområde. tillhörande program inför detaljplan för fastigheten

B EHOVSBEDÖMNING. Åby. Jursla. Programområde. Jursla 1:26 med närområde. tillhörande program inför detaljplan för fastigheten SPN-143/2008 214 B EHOVSBEDÖMNING Programområde 55 Åby Jursla tillhörande program inför detaljplan för fastigheten Jursla 1:26 med närområde inom Jursla i Norrköpings kommun, fysisk planering den 7 juli

Läs mer

Detaljplan för del av Hässleholm 88:1

Detaljplan för del av Hässleholm 88:1 Dnr.: BN 2016-927 Datum: 2018-06-05 Underlag för behovsbedömning Detaljplan för del av Hässleholm 88:1 Hässleholms kommun, Skåne län Underlag för behovsbedömning www.hassleholm.se/dp Behovsbedömning för

Läs mer

Behovsbedömning SAMRÅDSHANDLING 1(9) tillhörande ändring av Detaljplan för en del av Ljura 1:1 m.fl. (Ljurafältet) inom Ljura i Norrköpings kommun

Behovsbedömning SAMRÅDSHANDLING 1(9) tillhörande ändring av Detaljplan för en del av Ljura 1:1 m.fl. (Ljurafältet) inom Ljura i Norrköpings kommun Behovsbedömning 1(9) tillhörande ändring av Detaljplan för en del av Ljura 1:1 m.fl. (Ljurafältet) inom Ljura i Norrköpings kommun den 7 maj 2018 Plangräns för tillägg SAMRÅDSHANDLING Antagen i SPN: Laga

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING. Dnr SBN 2015/ Uppdragsbeslut Samrådsbeslut Granskningsbeslut

BEHOVSBEDÖMNING. Dnr SBN 2015/ Uppdragsbeslut Samrådsbeslut Granskningsbeslut Detaljplan för Malghult 2:102 m.fl. fastigheter POD, Kristdala, Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret april 2016, reviderad maj 2017 Dnr SBN 2015/000200 Uppdragsbeslut 2015-10-13 Samrådsbeslut

Läs mer

Behovsbedömning av ändring av detaljplan för Hassela friluftsbad, Hassela Kyrkby 5:40 och 5:11

Behovsbedömning av ändring av detaljplan för Hassela friluftsbad, Hassela Kyrkby 5:40 och 5:11 1 Behovsbedömning av ändring av detaljplan för Hassela friluftsbad, Hassela Kyrkby 5:40 och 5:11 Planens syfte Planen syftar till att möjliggöra nybyggnad av kompletterande byggnader till friluftsbadets

Läs mer

Porten 11 ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(8) Behovsbedömning. tillhörande detaljplan för fastigheten

Porten 11 ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(8) Behovsbedömning. tillhörande detaljplan för fastigheten 1(8) Behovsbedömning tillhörande detaljplan för fastigheten Porten 11 med närområde inom Hageby i Norrköping den 12 juni 2013 ANTAGANDEHANDLING Antagen: 2013-09-10, 158 Laga kraft: 2013-10-17 Genomförandetidens

Läs mer

CHECKLISTA BEHOVSBEDÖMNING

CHECKLISTA BEHOVSBEDÖMNING CHECKLISTA BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Hammar 1: 62, Hammarö kommun En behovsbedömning genomförs för att svara på frågan om planen kommer att påverka miljön. Behovsbedömningen är en analys som leder

Läs mer

Behovsbedömning för MKB november 2008

Behovsbedömning för MKB november 2008 Stadsarkitektkontoret MKB-gruppen Detaljplan för ILÄNDA 1:6 m fl Behovsbedömning för MKB november 2008 Dnr 2007.20.214 1(7) Behovsbedömning BAKGRUND Enligt 6 kap. 11 miljöbalken ska kommunen göra en miljöbedömning

Läs mer

Planprogram för Kärnekulla 1:4

Planprogram för Kärnekulla 1:4 Diarienummer BN13/329 Planprogram för Kärnekulla 1:4 Habo kommun Behovsbedömning 2014-12-03 Behovsbedömningens syfte Enligt 6 kap. 11 miljöbalken ska kommunen göra en miljöbedömning när en detaljplan eller

Läs mer

Ändring av detaljplan 11-HÄS-185/65, Område norr om Brobyvägen, Hästveda stationssamhälle

Ändring av detaljplan 11-HÄS-185/65, Område norr om Brobyvägen, Hästveda stationssamhälle Dnr.: BN 2017-1499 Datum: 2018-05-03 Underlag för behovsbedömning Ändring av detaljplan 11-HÄS-185/65, Område norr om Brobyvägen, Hästveda stationssamhälle Hässleholms kommun, Skåne län Ändring av befintlig

Läs mer

Checklista Behovsbedömning. Tvärbanans Kistagren, Stockholms stad. dnr

Checklista Behovsbedömning. Tvärbanans Kistagren, Stockholms stad. dnr Sida 1 (6) Checklista Behovsbedömning Tvärbanans Kistagren Dnr 201407599 Checklista Behovsbedömning Tvärbanans Kistagren, Stockholms stad dnr 201407599 (Miljöbalken 6 kap 12 punkt 6 och MKB förordningen

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningen Diarienummer: 2012:169 Plan- och byggenheten

Kommunstyrelseförvaltningen Diarienummer: 2012:169 Plan- och byggenheten 1 Kommunstyrelseförvaltningen Diarienummer: 2012:169 Plan- och byggenheten 2016-06-02 MKB-CHECKLISTA Underlag för behovsbedömning/avgränsning av MKB Detaljplan för: Vikarskogen 1:28 Planens syfte: Handläggare:

Läs mer

Undersökning av planens miljöpåverkan

Undersökning av planens miljöpåverkan Undersökning Samhällsbyggnad Handläggare Xxxx Xxxx 201X-XX-XX Diarienummer: 201X-XXXX Undersökning av planens miljöpåverkan Detaljplan för inom kommundelen/stadsdelen/serviceorten kommun, Västerbottens

Läs mer

Samhällsutveckling- och kommunikation Diarienummer 2018:315 Plan och bygglov

Samhällsutveckling- och kommunikation Diarienummer 2018:315 Plan och bygglov 1 Samhällsutveckling- och kommunikation Diarienummer 2018:315 Plan och bygglov MKB-CHECKLISTA Underlag för behovsbedömning/avgränsning av MKB Detaljplan för: Gnarps-Berge 12:43 Planens syfte: Handläggare:

Läs mer

Behovsbedömning avseende linbana mellan Häggvik station och Väsjön, Häggvik och Edsberg, Sollentuna kommun

Behovsbedömning avseende linbana mellan Häggvik station och Väsjön, Häggvik och Edsberg, Sollentuna kommun Kommunledningskontoret 20150306 Stefan Larsson Sida 1 av 7 Planarkitekt 08579 215 95 Dnr 2013/0677 KS.310 Behovsbedömning avseende linbana mellan Häggvik station och Väsjön, Häggvik och Edsberg, Sollentuna

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING. Östra Eneby 1:1 med närområde (väster om Svärtinge) och Ryssnäs 1(7) tillhörande detaljplan för. inom Svärtinge i Norrköpings kommun

BEHOVSBEDÖMNING. Östra Eneby 1:1 med närområde (väster om Svärtinge) och Ryssnäs 1(7) tillhörande detaljplan för. inom Svärtinge i Norrköpings kommun 1(7) SPN-137/2008 214 BEHOVSBEDÖMNING tillhörande detaljplan för Östra Eneby 1:1 med närområde (väster om Svärtinge) och Ryssnäs inom Svärtinge i Norrköpings kommun Stadsbyggnadskontoret, Fysisk planering

Läs mer

betydande miljöpåverkan

betydande miljöpåverkan Undersökning om 1(9) 2019-08-30 betydande miljöpåverkan tillhörande ändring av detaljplan för del av fastigheten Händelö 2:41 med närområde inom Kvillinge i Norrköpings kommun (Fliset 1 med närområde)

Läs mer

Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning

Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning 1(5) 2019-08-15 Granskningshandling Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning Ändring av detaljplan för fastigheterna Ankungen 1 & 2, Rödluvan 1 & 2, Tingeling 1 samt del av Hovmantorp 6:1 Denna checklista

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan och behov av MKB för detaljplan för Lektionen 33,Tureberg

Bedömning av miljöpåverkan och behov av MKB för detaljplan för Lektionen 33,Tureberg Kommunledningskontoret Tony Andersson Planarkitekt 010722 85 95 Behovsbedömning 20140515 Sida 1 av 8 Dnr 2013/0362 KS 203 Bedömning av miljöpåverkan och behov av MKB för detaljplan för Lektionen 33,Tureberg

Läs mer

en del av Åby samhälle (Åby Gästgivaregård 2 m.fl.) I Kvillinge socken och kommun (Numera inom Åby i Norrköpings kommun).

en del av Åby samhälle (Åby Gästgivaregård 2 m.fl.) I Kvillinge socken och kommun (Numera inom Åby i Norrköpings kommun). 1(6) B EHOVSBEDÖMNING tillhörande tillägg till detaljplan för en del av Åby samhälle (Åby Gästgivaregård 2 m.fl.) I Kvillinge socken och kommun (Numera inom Åby i Norrköpings kommun)., fysisk planering

Läs mer

Behovsbedömning - checklista

Behovsbedömning - checklista 2018-06-19 DNR 2018-055 Behovsbedömning - checklista Enligt 6 kap. 11 miljöbalken ska kommunen göra en miljöbedömning av planer, program eller ändringar, om dess genomförande kan antas medföra en betydande

Läs mer

Undersökning om betydande miljöpåverkan hovsbedömning

Undersökning om betydande miljöpåverkan hovsbedömning Undersökning om betydande miljöpåverkan hovsbedömning 1(9) tillhörande ändring av Förslag till stadsplanebestämmelser för kvarteret Kronan i Norrköping inom Gamla staden (Kronan 8) den 20 maj 2019 reviderad

Läs mer

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING 1(9) SPN 2014/ SPN 2014/

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING 1(9) SPN 2014/ SPN 2014/ Behovsbedömning 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Agetomta 2:3 (norra och södra) och del av fastigheten Agetomta 2:10 inom Styrstad i Norrköpings kommun den 24 maj 2018 reviderad den 24

Läs mer

Checklista som beslutsunderlag för prövning enligt planoch bygglagen 4 kap 34, om detaljplanen kan antas få betydande miljöpåverkan.

Checklista som beslutsunderlag för prövning enligt planoch bygglagen 4 kap 34, om detaljplanen kan antas få betydande miljöpåverkan. Checklista som beslutsunderlag för prövning enligt planoch bygglagen 4 kap 34, om detaljplanen kan antas få betydande miljöpåverkan. BEDÖMNINGSOBJEKT: Detaljplan för område väster om Gamla Faluvägen i

Läs mer

ÅSTOLS GAMLA SKOLA Åstol 1:43 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

ÅSTOLS GAMLA SKOLA Åstol 1:43 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län BEHOVSBEDÖMNING 1/7 DETALJPLAN FÖR ÅSTOLS GAMLA SKOLA Åstol 1:43 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län SYFTE Detaljplaner ska enligt Miljöbalken (MB) miljöbedömas och en miljökonsekvensbeskrivning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN 1(6) BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN DP XX Upprättad: 2018-02-09 Standardförfarande Samrådstid: 2017-05-31 2017-06-15 Antagen av SBN: 201x-xx-xx

Läs mer

Undersökning om betydande miljöpåverkan hovsbedömning

Undersökning om betydande miljöpåverkan hovsbedömning Undersökning om betydande miljöpåverkan hovsbedömning 1(9) tillhörande ändring av Detaljplan för kvarteret Lyckan 14 inom Gamla staden i Norrköping den 27 september 2018 SAMRÅDSHANDLING Antagen i SPN/KF:

Läs mer

Behovsbedömningen görs i samband med ny detaljplan för delar av fastigheterna Medora 168:60 samt 168:63

Behovsbedömningen görs i samband med ny detaljplan för delar av fastigheterna Medora 168:60 samt 168:63 Enligt 6 kap 11 miljöbalken ska kommunen göra en miljöbedömning när en detaljplan eller ett program ska upprättas eller ändras. Miljöbedömningens första steg, behovsbedömningen, ska avgöra om detaljplanen,

Läs mer

CHECKLISTA DNR 2017/566. Behovsbedömning för planer och program LAGAR OCH FÖRORDNINGAR GÄLLANDE REGLERINGAR OCH SKYDDSVÄRDEN

CHECKLISTA DNR 2017/566. Behovsbedömning för planer och program LAGAR OCH FÖRORDNINGAR GÄLLANDE REGLERINGAR OCH SKYDDSVÄRDEN CHECKLISTA Behovsbedömning för planer och program Datum: 20180507 Detaljplan för: Flässjum 2:52, ÄNGHEM Fastighetsbeteckningar: Flässjum 2:52 Planens syfte: Förtätning med ett flerbostadshus ca 15 lägenheter

Läs mer

Behovsbedömning. Smedby 6:1 (Smedby idrottsplats) GRANSKNINGSHANDLING. Normalt planförfarande 1(8)

Behovsbedömning. Smedby 6:1 (Smedby idrottsplats) GRANSKNINGSHANDLING. Normalt planförfarande 1(8) Behovsbedömning 2018-04-25 1(8) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1 (Smedby idrottsplats) inom Smedby i Norrköping den 5 november 2018 GRANSKNINGSHANDLING Normalt planförfarande 2(8)

Läs mer

Behovsbedömning DETALJPLAN FÖR DEL AV SÖDERKÖPING 3:60 OCH 3:63, SÖDERKÖPING, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN BESKRIVNING AV PLANFÖRSLAGET

Behovsbedömning DETALJPLAN FÖR DEL AV SÖDERKÖPING 3:60 OCH 3:63, SÖDERKÖPING, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN BESKRIVNING AV PLANFÖRSLAGET 1(7) Behovsbedömning DETALJPLAN FÖR DEL AV SÖDERKÖPING 3:60 OCH 3:63, SÖDERKÖPING, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN Upprättad: 2015-10-21 Standardförfarande Antagen av SBN: 2017-12-19 I enlighet

Läs mer

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås. Behovsbedömning

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås. Behovsbedömning Datum 2015-10-09 1 (6) Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås Behovsbedömning 1. Behovsbedömning av miljöbedömning En miljöbedömning skall göras för planer och program om dess genomförande kan antas medföra

Läs mer

Undersökning om betydande miljöpåverkan

Undersökning om betydande miljöpåverkan Undersökning om betydande miljöpåverkan 1(9) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2 inom Klockaretorpet i Norrköping den 24 januari 2019 SAMRÅDSHANDLING Antagen i SPN: Laga kraft: Genomförandetidens

Läs mer

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING SPN-000/000 1(8) tillhörande tillägg till detaljplan för Manhem 2:1 MM

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING SPN-000/000 1(8) tillhörande tillägg till detaljplan för Manhem 2:1 MM Behovsbedömning 1(8) SPN-000/000 tillhörande tillägg till detaljplan för Manhem 2:1 MM i Dagsbergs socken i Norrköping kommun, upphävande av del av detaljplan den 18 oktober 2016 ANTAGANDEHANDLING Antagen

Läs mer

Detaljplan för Vannaröd 7:35 m.fl. (förskola)

Detaljplan för Vannaröd 7:35 m.fl. (förskola) Dnr.: 2016-520 Datum: 2017-05-02 Underlag för behovsbedömning Detaljplan för Vannaröd 7:35 m.fl. (förskola) Hässleholms kommun, Skåne län Underlag för behovsbedömning www.hassleholm.se/dp Behovsbedömning

Läs mer

betydande miljöpåverkan

betydande miljöpåverkan Undersökning om 1(9) betydande miljöpåverkan tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2 inom Klockaretorpet i Norrköping den 9 april 2019 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2019-06-11, 134 Laga kraft:

Läs mer

Behovsbedömning SAMRÅDSHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gamla Rådstugan 1. med närområde inom Gamla staden i Norrköping

Behovsbedömning SAMRÅDSHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gamla Rådstugan 1. med närområde inom Gamla staden i Norrköping Behovsbedömning 1(6) SPN 2010/0113 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gamla Rådstugan 1 med närområde inom Gamla staden i Norrköping den 29 september 2017 SAMRÅDSHANDLING Antagen: Laga kraft:

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Blåmesen 13 m.fl. fastigheter Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret november 2014

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Blåmesen 13 m.fl. fastigheter Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret november 2014 A 5012 BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Blåmesen 13 m.fl. fastigheter Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret november 2014 Dnr SBN 2013/000009 Uppdragsbeslut 2012-10-10 Samrådsbeslut

Läs mer

Behovsbedömning för MKB

Behovsbedömning för MKB 1 (7) 2015-02-25 Dnr KUS 2014/0097 KULTUR OCH SAMHÄLLSUTVECKLINGSNÄMNDEN Kultur och Samhällsutvecklingsförvaltningen Behovsbedömning för MKB Detaljplan för Sandviksudden, Stenåker 4:1, 4:2 Söderhamns kommun,

Läs mer

Behovsbedömning. Detaljplan för fastigheterna Norsjö 56:22, 56:23 mfl. (busstation) i Norsjö samhälle, Norsjö kommun, Västerbottens län

Behovsbedömning. Detaljplan för fastigheterna Norsjö 56:22, 56:23 mfl. (busstation) i Norsjö samhälle, Norsjö kommun, Västerbottens län 2015-02-11 Diarienr: 2014.814/0201 Behovsbedömning Detaljplan för fastigheterna Norsjö 56:22, 56:23 mfl. (busstation) i Norsjö samhälle, Norsjö kommun, Västerbottens län Ställningstagande Miljö- och byggavdelningen

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Oskarshamn 3:31 Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret, februari 2018

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Oskarshamn 3:31 Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret, februari 2018 Detaljplan för Oskarshamn 3:31 Oskarshamns kommun Upprättad av Samhällsbyggnadskontoret, februari 2018 Dnr SBN 2017/000227 Uppdragsbeslut 2018-02-07 Samrådsbeslut 2018-06-20 Granskningsbeslut 20xx-xx-xx

Läs mer

Behovsbedömning. För tillägg av detaljplan del av Vimmerby 3:6 och Vimmerby 3:313 i Vimmerby stad, Vimmerby kommun, Kalmar län

Behovsbedömning. För tillägg av detaljplan del av Vimmerby 3:6 och Vimmerby 3:313 i Vimmerby stad, Vimmerby kommun, Kalmar län Behovsbedömning För tillägg av detaljplan del av Vimmerby 3:6 och Vimmerby 3:313 i Vimmerby stad, Vimmerby kommun, Kalmar län Behovsbedömning Enligt 6 kap 11 miljöbalken ska kommunen göra en miljöbedömning

Läs mer

Behovsbedömning MKB checklista. för PLÅTEN 1, Centralorten, Oskarshamns kommun

Behovsbedömning MKB checklista. för PLÅTEN 1, Centralorten, Oskarshamns kommun Behovsbedömning MKB checklista för PLÅTEN 1, Centralorten, Oskarshamns kommun Behovsbedömning MKB Berörs Inledning Dynamate äger fastigheten Plåten 1 där det idag finns lagerbyggnader. P.g.a. utökad verksamhet

Läs mer

Behovsbedömning SAMRÅD. För detaljplan Mimer 6, del av Hultsfred 3:1, samt del av Mimer 7, Hultsfred kommun, Kalmar län

Behovsbedömning SAMRÅD. För detaljplan Mimer 6, del av Hultsfred 3:1, samt del av Mimer 7, Hultsfred kommun, Kalmar län Miljö- och byggnadsförvaltningen Behovsbedömning SAMRÅD För detaljplan Mimer 6, del av Hultsfred 3:1, samt del av Mimer 7, Hultsfred kommun, Kalmar län Sida 1 av 7 Behovsbedömning Enligt 6 kap 11 miljöbalken

Läs mer

Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län

Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län Kommunledningsförvaltningen Sofia Elfström, 0550-88543 sofia.elfstrom@kristinehamn.se SAMRÅDSHANDLING Datum 2015-05-04 Referens Sida 1(6) Behovsbedömning Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län

Läs mer

B EHOVSBEDÖMNING 1(6) tillhörande detaljplan för Kvarteret Spinnrocken med närområde. inom Gamla staden i Norrköping

B EHOVSBEDÖMNING 1(6) tillhörande detaljplan för Kvarteret Spinnrocken med närområde. inom Gamla staden i Norrköping 1(6) B EHOVSBEDÖMNING tillhörande detaljplan för Kvarteret Spinnrocken med närområde inom Gamla staden i Norrköping, fysisk planering den 11 februari 2011 A N T A G A N D E H A N D L I N G Antagen i SPN:

Läs mer

HANDEL OCH VERKSAMHETER SÖDER OM NORRKÖPINGSVÄGEN (VÄG 51) Hårstorp 3:326, 3:327 sam del av Hårstorp 1:1

HANDEL OCH VERKSAMHETER SÖDER OM NORRKÖPINGSVÄGEN (VÄG 51) Hårstorp 3:326, 3:327 sam del av Hårstorp 1:1 Dnr 20xx.yyyy Behovsbedömning MKB Datum 2011-03-01 1 (6) Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER SÖDER OM NORRKÖPINGSVÄGEN (VÄG 51) Hårstorp 3:326, 3:327 sam del av Hårstorp 1:1 Finspångs kommun, Östergötlands

Läs mer

BEDÖMNING AV BEHOVET ATT UPPRÄTTA EN MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING Enligt Plan- och Bygglagen och enligt kriterierna i MKB-förordningens bilagor 2 och 4

BEDÖMNING AV BEHOVET ATT UPPRÄTTA EN MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING Enligt Plan- och Bygglagen och enligt kriterierna i MKB-förordningens bilagor 2 och 4 BEDÖMNING AV BEHOVET ATT UPPRÄTTA EN MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING Enligt Plan- och Bygglagen och enligt kriterierna i MKB-förordningens bilagor 2 och 4 Planens syfte är att i enlighet med Plan- och bygglagen

Läs mer

ELDSBERGA 6:13 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. Tillhörande detaljplan för. ELDSBERGA, HALMSTADS KOMMUN Plan 1094 K

ELDSBERGA 6:13 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. Tillhörande detaljplan för. ELDSBERGA, HALMSTADS KOMMUN Plan 1094 K BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING Tillhörande detaljplan för ELDSBERGA 6:13 ELDSBERGA, HALMSTADS KOMMUN Plan 1094 K Normalt förfarande, KS 2013/0280 Samhällsbyggnadskontoret 2015-02-03 Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Vårt diarienummer Gamla Rådstugan 1 UTSTÄLLNINGSHANDLING

Vårt diarienummer Gamla Rådstugan 1 UTSTÄLLNINGSHANDLING Behovsbedömning 1(7) SPN 2010/0113 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gamla Rådstugan 1 med närområde inom Gamla staden i Norrköping den 24 maj 2018 Bild: ÅWL Arkitekter UTSTÄLLNINGSHANDLING

Läs mer

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1 Behovsbedömning 1(8) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1 (Smedby idrottsfält) inom Smedby i Norrköping den 15 september 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2015-10-13, 211 Laga kraft:

Läs mer

Undersökning om betydande miljöpåverkan

Undersökning om betydande miljöpåverkan Undersökning om betydande miljöpåverkan 1(12) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Kullerstad 12:1 och del av fastigheten Kullerstads Prästgård 1:1 med närområde inom Skärblacka den 21 januari

Läs mer

Behovsbedömning för MKB

Behovsbedömning för MKB 1 (7) 2015-05-18 Dnr KUS/2012/0114 KULTUR OCH SAMHÄLLSSERVICESNÄMNDEN Kultur- och samhällsserviceförvaltningen Behovsbedömning för MKB Detaljplan för Lagern 9 m.fl., Söderhamn, Söderhamns kommun, Gävleborgs

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING SAMRÅDSHANDLING 1(8) tillhörande detaljplan för fastigheten Rambodal 1:1 med närområde. inom Brånnestad i Norrköping

BEHOVSBEDÖMNING SAMRÅDSHANDLING 1(8) tillhörande detaljplan för fastigheten Rambodal 1:1 med närområde. inom Brånnestad i Norrköping 1(8) SPN 923/2006 BEHOVSBEDÖMNING tillhörande detaljplan för fastigheten Rambodal 1:1 med närområde inom Brånnestad i Norrköping Stadsbyggnadskontoret, fysisk planering den 3 mars 2011 SAMRÅDSHANDLING

Läs mer

Östra Eneby 1:1 med närområde (Östra Ryssnäs) Stadsbyggnadskontoret, Fysisk planering den 24 mars 2011 A N T A G A N D E H A N D L I N G

Östra Eneby 1:1 med närområde (Östra Ryssnäs) Stadsbyggnadskontoret, Fysisk planering den 24 mars 2011 A N T A G A N D E H A N D L I N G SPN-106/2009 214 BEHOVSBEDÖMNING tillhörande detaljplan för Östra Eneby 1:1 med närområde (Östra Ryssnäs) inom Svärtinge i Norrköpings kommun Stadsbyggnadskontoret, Fysisk planering den 24 mars 2011 A

Läs mer

Behovsbedömning för MKB

Behovsbedömning för MKB 1 (7) 2014-02-27 Dnr KULTUR OCH SAMHÄLLSUTVECKLINGSNÄMNDEN Kultur och Samhällsutvecklingsförvaltningen Behovsbedömning för MKB Tillägg till detaljplan för Balder 2, Söderhamns kommun, Gävleborgs län Postadress

Läs mer

BEHOVSBEDÖMING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN BYGG

BEHOVSBEDÖMING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN BYGG Detaljplan för Liden 2:3 BEHOVSBEDÖMING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN BYGG Ingående handlingar: Behovsbedömning Checklista, behovsbedömning Handläggare: Bengt-Göran Nilsson Fysisk planerare 0510-77 02 21 Datum:

Läs mer

tillhörande program för del av fastigheten Kanaljorden 1:1 med närområde (Norsholms kanalområde) inom Norsholm i Norrköping

tillhörande program för del av fastigheten Kanaljorden 1:1 med närområde (Norsholms kanalområde) inom Norsholm i Norrköping 1(8) SPN 561/2006 214 BEHOVSBEDÖMNING tillhörande program för del av fastigheten Kanaljorden 1:1 med närområde (Norsholms kanalområde) inom Norsholm i Norrköping Stadsbyggnadskontoret, planenheten den

Läs mer