PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Sid 1 (12) Samhällsbyggnadsförvaltningen Stadsarkitektavdelningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Sid 1 (12) Samhällsbyggnadsförvaltningen Stadsarkitektavdelningen"

Transkript

1 Sid 1 (12) SAMRÅDSHANDLING Plan 13/105 Detaljplan för NORJE 6:10, 6:30 OCH 6:31 Norje, Sölvesborgs kommun PLANBESKRIVNING

2 Sid 2 (12) Planeringens syfte och huvuddrag Byggnadsnämnden gav BN 18, stadsarkitektavdelningen i uppdrag att, på den sökandens bekostnad upphäva gällande byggnadsplan för del av fastigheterna Norje 6:10, 6:30 och 6:31 samt att ge stadsarkitektavdelningen i uppdrag att införa områdesbestämmelser för del av fastigheterna Norje 6:10, 6:30 och 6:31. På grund av inkomna synpunkter och tekniska skäl kring förfarandet för områdesbestämmelser har stadsarkitektavdelningen istället valt att ta fram en ny detaljplan. Byggnadsnämnden gav BN 76 i uppdrag om detaljplan. Syftet är att bostads- fritidsbebyggelse kan uppföras på lämplig yta väster om befintliga byggnader, mot Karlshamnsvägen. Två meter öster om husen, mot havet, ska ingen ytterligare bebyggelse tillåtas för att säkerställa strandområdet för allmänhetens passage, växt- och djurliv m.m. Byggnationen som finns idag strider mot gällande detaljplan. Ärendet handläggs enligt reglerna för begränsat standardförfarande. Fastigheter som ingår är Norje 6:10 (1), 6:30 och 6:31. Byggnadsreglerande bestämmelser Totala byggnadsytan på huvudbyggnad, gäststugor och andra uthus får uppgå till högst 85 kvm per fastighet. Bebyggelsen får endast uppföras i en våning. I en zon utmed vattnet får inga byggnader uppföras. Här ska det vara allmänt tillgängligt. Då ex attefallshus kan uppföras på mark som inte får bebyggas (prickmark) finns en bestämmelse om utökad lovplikt. Detta för att undvika att bygglovsbefriade byggnader uppförs på prickmark. Utmed väg 508 finns en 12 meter bred zon från vägkant där inga byggnader eller fasta föremål som kan påverka trafiksäkerheten placeras. Berörda fastigheter. Norje 6:10 (1), 6:30 och 6:31.

3 Sid 3 (12) Planområde Samrådet och arbetsprocessen Arbetet genomförs enligt begränsat standardförfarande. Arbetet påbörjades under sommaren 2015 och målet är en antagen detaljplan vintern För att förslaget ska kunna genomföras som ett begränsat förfarande krävs att förslaget godkänns i samrådet. Vid upprättande av detaljplan ska en lagstadgad planeringsprocess följas, med följande steg; Samrådsskede/Godkännande Antagande Laga kraft Handlingar Planhandlingen omfattar förutom denna beskrivning även en karta. Som underlag i arbetet kommer också en grundkarta samt fastighetsförteckning att tas fram. Efter samrådet upprättas en samrådsredogörelse där de inkomna synpunkterna sammanställs. Behov av MKB För den aktuella detaljplanen har ingen särskild miljökonsekvensbeskrivning upprättats.

4 Sid 4 (12) Prel tidsplan Samrådsbeslut byggnadsnämnden Antagandebeslut byggnadsnämnden Laga kraft dec 2015 Planförhållanden och tidigare ställningstaganden Översiktliga planer För Sölvesborg finns sedan 2010 en antagen översiktsplan. Den anger ingen användning för planområdet. Gällande detaljplaner För området gäller detaljplanen för del av Norje Nordansund med Laga kraft Den anger området som allmän plats park och vattenområde. Riksintresse Området ingår i riksintresset för högexploaterad kust och rörligt friluftsliv. De ingår i Riksintresset Geografiska bestämmelser enl 4 Kap Miljöbalken. Det omfattar hela Blekinges kuststräcka och där ska turismen och friluftslivets intressen särskilt beaktas vid bedömningen av tillåtlighet av exploateringsföretag eller andra ingrepp i miljön. Fritidsbebyggelse får endast komma i stånd i form av kompletteringar till befintlig bebyggelse. Kommunens ställningstagande innebär att området ska skyddas mot åtgärder som skadar eller påverkar riksintresset negativt. Åtgärder får inte heller vidtas som hindrar allmänhetens möjligheter att utnyttja riksintresseområden. Planen bedöms inte påverka riksintresset då den endast tillåter komplettering av befintlig bebyggelse som inte sker närmare vattnet än den befintliga bebyggelsen.

5 Sid 5 (12) Strandskydd Fastigheterna omfattas av strandskydd vilket avses upphävas genom denna planläggning. Strandskyddet kommer inte upphävas inom hela planen utan bara inom kvartersmark där byggnad får uppföras. Strandskyddet kan inte upphävas i område som behövs för att mellan strandlinjen och bebyggelsen säkerställa fri passage för allmänheten och för att bevara goda livsvillkor för växt- och djurliv. Som särskilt skäl är att området redan är ianspråktaget inom respektive etablerad tomtplats enl 7 kap 18 c i Miljöbalken. Område där strandskydd avses upphärvas. Gångstigen utmed vattnet intill tomtplats.

6 Sid 6 (12) Natura 2000 Hela Pukaviksbukten är ett Natura område. Berörda fastigheter gränsar mot havet och således Natura området. Kommunens ställningstagande är att områden ska skyddas mot åtgärder som kan påtagligt skada områdena. Aktuella åtgärder inom planområdet bedöms inte påverka Natura Natura 2000, del av Pukaviksbukten.

7 Sid 7 (12) Risk och sårbarhet Planområdets närhet till havet innebär en risk för översvämning vid kommande havsnivåhöjning och högvatten. Stora delar av området ligger lägre än de 3,0 meter som Länsstyrelsen rekommenderar för nya bostäder. Risk för översvämning + 1,8 (ljusblå) resp + 2,8 m (grå)

8 Sid 8 (12) Riktlinjer från Länsstyrelsen Länsstyrelsen i Blekinge län beslutade om nya riktlinjer för säkerhetsnivåer för byggande i låglänta områden hänsyn till översvämningsrisker i föränderligt klimat. En tabell från de riktlinjerna redovisas nedan.

9 Sid 9 (12) Nulägesbeskrivning Markanvändning Fastigheterna ligger mellan Karlshamnsvägen och havet. Stugorna ligger i en fin lövskog där bok dominerar. Stranden är sand och i vissa delar stenblock i strandkanten. Landområdet inom detaljplanen är ca 9000 kvm och ligger strax norr om Norje havsbad. Marken är i enskild ägo. Bilder från området Service Viss kommersiell, offentlig och social service finns i Norje dock ej inom planområdet.

10 Sid 10 (12) Teknisk försörjning Avfall Avfallshantering sköts av det kommunala bolaget Västblekinge Miljö AB. Vid utformning av soputrymmen m.m. skall samråd ske med dem. Vatten och avlopp Norje 6:10 och 6:31 är vattenabonnenter medan 6:30 är abonnent för både vatten- och avlopp. Norje 6:30 har en privat ledning som lagts under 2006 till förbindelsepunkt på Norje 40:1. Fastigheterna ligger inte inom verksamhetsområde för varken vatten eller avlopp och enligt Sölvesborg energi finns inga planer på att ta in dem i verksamhetsområdet. Det innebär att fastighetsägarna själva får bekosta och ombesörja ev pumpstationer och framdragning av ledningar till befintligt VA-system. Anslutningspunkter finns i så fall söderut på Norje 40:1. Fastigheten ägs av kommunen. Miljöförvaltningen anger att: Vid nyanläggning eller ändring av befintlig avloppsanläggning, avseende belastning eller utförande, ska anslutning göras till det kommunala avloppsnätet. detta på grund av närheten till havet, förväntad grundvattennivå och då anslutningspunkten till allmänt avlopp finns nära. El För elförsörjningen i området ansvarar Olofströms kraft Bebyggelseförutsättningar Områdesbeskrivning Fastigheterna ligger mellan havet och Karlshamnsvägen, (tidigare E22). Som en följd av E 22:ans nya dragning har trafiken och därmed bullret minskat kraftigt. Därmed har situationen förbättrats för boende i Norje. Gällande riktvärde för trafikbuller ska följas och ev åtgärder ska bekostas av exploatören. Utmed vägen kommer även en gång- och cykelväg samt nya hållplatser att anordnas vilket ger bättre kommunikationer för boende inom området. In- och utfart kan ske direkt till Karlshamnsvägen. Trafiken på Karlshamnsvägen, tidigare E22, är numera inte så tät.

11 Sid 11 (12) GENOMFÖRANDE Genomförandebeskrivningen har ingen rättsverkan. Avsikten med beskrivningen är att den ska vara vägledande vid genomförandet av detaljplanen. Organisatoriska frågor Genomförandetid Nedanstående ska alltid anges och finnas med: Genomförandetiden är 10 år från det datum då planen vunnit laga kraft. Genomförandetid är den tidsrymd inom vilken planen är tänkt att genomföras och fastighetsägare inom planområdet har en garanterad byggrätt i enlighet med planen under denna tid. Efter genomförandetidens utgång fortsätter planen att gälla men kan då ändras eller upphävas utan att de rättigheter som uppkommit genom planen behöver beaktas. Efter genomförandetidens utgång finns också en ökad möjlighet att göra avvikelser från planen. Huvudmannaskap för allmän platsmark Att ett område är allmän platsmark innebär att marken är avsedd för ett gemensamt behov. Kommunen är inte huvudman för den allmänna platsmarken som på plankartan utgörs av HUVUDGATA och NATUR. Huvudman för Karlshamnsvägen är Trafikverket. Huvudmannen ansvarar för den allmänna platsmarkens utbyggnad, drift och underhåll. Som särskilt skäl att kommunen inte är huvudman för väg 508 (Karlshamnsvägen) är att det är den gamla E22 och att den är fortsatt viktig ur ett statligt perspektiv. Planavtal Mellan ägarna till de tre fastigheterna och stadsarkitektavdelningen, har avtal träffats om upprättande av detaljplan. Fastighetsrättsliga frågor Fastighetsbildning, gemensamhetsanläggning m.m. För att möjliggöra anslutning av VA krävs servitut för ledningar. Servitut behöver upprättas på följande vis: Norje 6:31 behöver servitut på 6:30, 6:10 och 10:27. Norje 6:30 behöver servitut på 6: 10 och 10:27. Norje 6:10 behöver servitut på 10:27. Detta för att komma till anslutningspunkten på Norje 40:1. Fastighetskonsekvenser Planen har inga föreslagna fastighetsrättsliga åtgärder som påverkar varje enskild fastighetsägare (PBL 4:33)

12 Sid 12 (12) Ansökan om lantmäteriförrättning Ägaren till respektive fastighet ansöker om och beskostar erforderlig lantmäteriförrättning. Ekonomiska frågor Kostnader för planläggning Kostnaden för upprättandet av nu aktuell detaljplan svarar exploatören för. Någon planavgift i samband med framtida bebyggelse skall därför inte tas ut för tillkommande bebyggelse och andra anläggningar inom planområdet. Kommunala utbyggnadskostnader Kommunen bekostar ingen utbyggnad av allmän platsmark och vatten- och avloppsnät i området. Ekonomiska konsekvenser för enskilda fastighetsägare Alla anläggningar, utfyllnader, byggnationer och ledningsdragningar inom kvartersmark bekostas av exploatör/fastighetsägare, liksom eventuella kompletterande geotekniska eller andra erforderliga utredningar. Tekniska frågor Behov av ytterligare tekniska utredningar Inför detaljprojektering av kvartersmarken (husgrundläggning, uppfyllnader m.m.) kan ytterligare undersökningar behövas. Medverkande Genomförandebeskrivningen är framtagen i samråd med tekniska avdelningen. Maria Houmann Stadsarkitekt Dan Janérus Planeringsarkitekt

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

Sida 1(10) GRANSKNINGSHANDLING. Datum Dnr 2015/273 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för FASTIGHETEN Ärlan 1

Sida 1(10) GRANSKNINGSHANDLING. Datum Dnr 2015/273 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för FASTIGHETEN Ärlan 1 1(10) PLANBESKRIVNING Detaljplan för FASTIGHETEN Ärlan 1 2(10) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Syftet med planförslaget är att möjliggöra för att, på fastigheten Ärlan 1, sammanbygga bostadshuset med friggeboden

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Detaljplan för FUCHSIAN 6

Detaljplan för FUCHSIAN 6 1(11) Granskningshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för FUCHSIAN 6 1 (11) 2(11) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för en fastighetsreglering där fastigheten kan delas

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för del av Grängshammar 1:2 ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-14 i Säters kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en karta i skala 1:1 000, vilken också redovisar

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet

Läs mer

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft.

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft. Datum Diarienummer Sida 2013-05-15 1/5 Samrådshandling Detaljplan för Ulvesunds Marina Ulvesund 1:206 m fl i Ljungskile Uddevalla kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Dnr: LKS 11-94-214 Upprättad: 2013-01-07 Justerad: 2013-02-28, 2013-05-22 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för GULLMARSSTRAND Skaftö-Fiskebäck 1:480 m.fl. Fiskebäckskil, kommun ANTAGANDE Planen är antagen

Läs mer

Detaljplan för Myggenäs 12:3 samt del av 12:139 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland

Detaljplan för Myggenäs 12:3 samt del av 12:139 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-0-04 NORMALT PLANFÖRFARANDE (UTSTÄLLNINGSHANDLING) Detaljplan för Myggenäs 12: samt del av 12:19 ALMÖ LIVS Tjörns Kommun, Västra Götaland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-03-13 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-XX-XX XX Dnr: BN 2016-954 Granskningshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden,

Läs mer

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Upprättad 2018-10-11 Dnr: BN 2016-1429 Granskningshandling Tillägg till planbeskrivning Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp

Läs mer

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd

Läs mer

Detaljplan för Mottagningsstation Lima Besparingsskog 1:11 och s:1

Detaljplan för Mottagningsstation Lima Besparingsskog 1:11 och s:1 Detaljplan för Mottagningsstation Lima Besparingsskog 1:11 och s:1 Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i oktober 2017 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2017-02-15 Antagen

Läs mer

Detaljplan för Lofsdalen 1:287

Detaljplan för Lofsdalen 1:287 Härjedalens kommun, Jämtlands län Upprättad 07--8 Samråd 08-0-3-08-0-4 Granskning 08-03- - 08-04-03 Antagen 08-0-7 Laga kraft 08-06-08 Planförfattare: Ulf Alexandersson Arkitekt SAR/MSA PLANBESKRIVNING

Läs mer

Samrådshandling Januari Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING

Samrådshandling Januari Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING Samrådshandling Januari 2017 Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-03-06 Reviderad: 2018-03-02 Godkänd

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

Läs mer

HENÅN 1:67 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagen av KF Laga kraft Henån, Orust kommun Västra Götalands län

HENÅN 1:67 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagen av KF Laga kraft Henån, Orust kommun Västra Götalands län Antagen av KF 2012-02-23. Laga kraft 2012-03-21 Detaljplan för seniorboende inom HENÅN 1:67 m.fl. Henån, Orust kommun Västra Götalands län Upprättad 2011-06-15, rev 2011-12-22 Till detaljplanen hör följande

Läs mer

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Antagandehandling Stenungsunds kommun

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Antagandehandling Stenungsunds kommun STENUNGSUNDS KOMMUN Dnr: 0324/09 Genomförandebeskrivning Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7 Tillhör kommunfullmäktiges i Stenungsunds kommun beslut 2012-11-19 200...

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för Klippan 3:128 och 3:129 m fl i Klippans tätort och kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET Bollebygds kommun, Västra Götalands län Samrådshandling 2009-01-20 Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd för samråd: SBN

Läs mer

Sida 1(8) Datum Dnr 2013/621. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för FASTIGHETEN Istaby 9:46 Sölvesborgs kommun

Sida 1(8) Datum Dnr 2013/621. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för FASTIGHETEN Istaby 9:46 Sölvesborgs kommun Sida 1(8) Datum 2019-02-13 Dnr 2013/621 Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för FASTIGHETEN Istaby 9:46 Sölvesborgs kommun ALLMÄNT Detaljplanens syfte Detaljplanens syfte är att öka byggrätten på

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER

TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER Antagandehandling Ändring av detaljplan Tillägg till Detaljplan för del av fastigheten Stuverum 1:9 (La 040924) Lofta, i Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad

Läs mer

G r e b b e s t a d s b r y g g a n

G r e b b e s t a d s b r y g g a n G r e b b e s t a d s b r y g g a n Samrådshandling Detaljplan för GREBBESTAD 2:1 M FL Tanums kommun Genomförandebeskrivning WSP Samhällsbyggnad september 2008 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Grebbestad

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun KS10.431 Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun Genomförandebeskrivning samrådshandling 2012-05-22 Genomförandebeskrivning En genomförandebeskrivning redovisar de

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser 1 (7) Datum Dnr 2017-01-02 2013-306 Samrådshandling Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för Moningssand å fastigheten Böle 3:2 m. fl. (1965-10-30) Ändring och utvidgning av byggnadsplan

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan II för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-12-20 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-04-09 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-04-17 95 Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: BN 2011-1150 Antagandehandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län GRANSKNINGSHANDLING 2014-09-10 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

Antagandehandling Dnr: 0481/10

Antagandehandling Dnr: 0481/10 1(5) Tillhör Kommunstyrelsen i beslut 2015-11-02 2... Agneta Dejenfelt Kommunsekreterare DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 i Ödsmål Västra Götalands län Antagandehandling

Läs mer

269 Dnr: SBN 2018/94. Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK

269 Dnr: SBN 2018/94. Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK 269 Dnr: SBN 2018/94 Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun Ändring av detaljplan

Läs mer

Bostäder Videbacken 1 OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE

Bostäder Videbacken 1 OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE December 2009 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bostäder Videbacken 1 OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret 135 81 Tyresö Tel 08-5782 91 00 Fax 08 5782 90 45 kommun@tyreso.se

Läs mer

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl.

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl. Ändring av detaljplan för del av Trolleboda 1:149 m.fl. Ronneby kommun Blekinge län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Plankarta Planbeskrivning Behovsbedömning Fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Torp 2:80 Bostäder vid Torpskolan Lerums kommun

Detaljplan för del av fastigheten Torp 2:80 Bostäder vid Torpskolan Lerums kommun KS 10.80 Detaljplan för del av fastigheten Torp 2:80 Bostäder vid Torpskolan Lerums kommun Genomförandebeskrivning - Samrådshandling SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD Mark- och projektenheten 2010-09-03 Innehåll

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagen av Myndighetsnämnden 2012-06-12 Laga kraft 2012-07-13 ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för FUNÄSDALEN 105:72 M FL Skarvliden Härjedalens kommun, Jämtlands Län Upprättad av VästArkitekter

Läs mer

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs Detaljplan för Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs i Säters kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-07 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en plankarta i skala 1:1000,

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Sid 1 (5) Uppdrag Byggnadsnämnden gav i uppdrag åt Stadsarkitektavdelningen att påbörja planarbete för Hörby 42:1.

Sid 1 (5) Uppdrag Byggnadsnämnden gav i uppdrag åt Stadsarkitektavdelningen att påbörja planarbete för Hörby 42:1. 2014-06-24 Sid 1 (5) ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande Dnr: 2013/504 Upprättad: 2014-06-24 Laga kraft: 2014-09-22 Ändring av detaljplan för Hörby 42:1 i Hällevik, Sölvesborgs kommun Syfte Ändringen

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2014-06-12 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/6 Planområdet G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling, 2009-12-14, reviderad 2010-07-14 Laga kraft, 2010-08-30 DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2014-04-17 Antagen: 2014-04-28 Laga Kraft:

Läs mer

Detaljplan för. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för RATTEN 2 och del av Bromölla 11:1 SAMRÅDSHANDLING

Detaljplan för. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för RATTEN 2 och del av Bromölla 11:1 SAMRÅDSHANDLING 1(13) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för FASTIGHETEN RATTEN 2 och del av BROMÖLLA 11:1 2(13) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Detaljplanens syfte är att utreda möjligheten att ändra användningen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING 1! (! 7) TILLÄGG TILL GÄLLANDE DETALJPLAN Detaljplan för VALDEMARSVIK 5:1 del av m.fl. GRÄNNÄS GÅRD Valdemarsviks kommun Östergötlands län GRANSKNINGSHANDLING 2016-05-10 P 93/15! 1 ! 2(! 7) Gällande detaljplan:

Läs mer

(6) Detaljplan för Vikarskogen 1:75 och del av Stockviksstranden 1:53

(6) Detaljplan för Vikarskogen 1:75 och del av Stockviksstranden 1:53 NORDANSTIGS KOMMUN Plan- och byggkontoret 2012-01-23 1 (6) Samrådshandling Enkelt planförfarande Detaljplan för Vikarskogen 1:75 och del av Stockviksstranden 1:53 2012-01-23 2 (6) PLAN OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER

TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER Ändring av detaljplan Tillägg till Detaljplan för del av fastigheten Stuverum 1:9 (La 040924) Lofta, i Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-12-13 TILLÄGG

Läs mer

PL AN BES K R I VN I N G

PL AN BES K R I VN I N G 1 Nordanstigs kommun, Gävleborgs län Laga kraft PL AN BES K R I VN I N G Planförfarande Prövning av detaljplanen sker genom enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagen. Förfarandet tillämpas eftersom

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Lerum 20:4 Bro över Säveån i Lerums kommun. Genomförandebeskrivning - Samrådshandling KS08.306

Detaljplan för fastigheten Lerum 20:4 Bro över Säveån i Lerums kommun. Genomförandebeskrivning - Samrådshandling KS08.306 KS08.306 Detaljplan för fastigheten Lerum 20:4 Bro över Säveån i Lerums kommun Genomförandebeskrivning - Samrådshandling SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD Mark- och projektenheten 2010-12-10 Rev 2011-03-21 Innehåll

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer: 2009.0253 Objektnummer: 507 159 Datum: 2018-10-26 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen för Apotekaren 24 UTSTÄLLNINGSHANDLING Inledning Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Kaggebo 2:121 Valdemarsviks kommun

Detaljplan för fastigheten Kaggebo 2:121 Valdemarsviks kommun Vy visar del av fastigheten med befintligt bostadshus. Tillägg till gällande detaljplan "Förslag till byggnadsplan för fritidsbebyggelse för Kaggebo 2:1, Tjust Eds kommun". Detaljplan för fastigheten Kaggebo

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelsen Dnr: LKS 11/253/214 Datum: 2011-11-04 SAMRÅDHANDLING Detaljplan för BANSVIKSBROTTET Del av Kronberget 1:82, GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(6) SPN-141/2008 214 G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 11:2 med närområde inom Klockaretorpet i Norrköping, fysisk planering den 12 januari 2009 reviderad den

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(12) tillhörande ändring av Förslag till ändring av stadsplan för kv. Bladet m.fl. inom Nordantill i Norrköping (Haken 16 och 18-21) den 17 januari 2019 SAMRÅDSHANDLING Antagen

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 20 januari 2015 12 februari 2015 ANTAGANDE 24 februari 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Fredsbacken Hov 49:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande Tillägg till Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348 Antagen av byggnadsnämnden 2009-05-19 med laga kraft 2009-06-23 med genomförandetid till 2019-06-22

Läs mer

WALLHAMNS INDUSTRIOMRÅDE, HABBORSBY 2:50 OCH VALLHAMN 3:4

WALLHAMNS INDUSTRIOMRÅDE, HABBORSBY 2:50 OCH VALLHAMN 3:4 Antagandehandling 2010-03-08 Detaljplan för WALLHAMNS INDUSTRIOMRÅDE, HABBORSBY 2:50 OCH VALLHAMN 3:4 Tjörns kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Norconsult AB Ref: 991 233 002 INNEHÅLL

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

Tidpunkten för laga kraft beslutet förutsätter att ett överklagande av detaljplanen inte sker.

Tidpunkten för laga kraft beslutet förutsätter att ett överklagande av detaljplanen inte sker. Detaljplan för småindustri Del av HÖGENORUM 1:12 Stenungsunds kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling 2010-03-02 justerad 2010-06-09 ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Målsättningen med detaljplanen

Läs mer

Detaljplan för del av Dergården 1:58 m. fl. Bagges Torg, Solkatten, Triangeltomten

Detaljplan för del av Dergården 1:58 m. fl. Bagges Torg, Solkatten, Triangeltomten KS 08.596 Detaljplan för del av Dergården 1:58 m. fl. Bagges Torg, Solkatten, Triangeltomten Lerums kommun Genomförandebeskrivning - Samrådshandling SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD Mark- och projektenheten 2010-09-03

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

- MARK OCH PLANERING Dnr 2014/70 DP/ä 253/343

- MARK OCH PLANERING Dnr 2014/70 DP/ä 253/343 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 2014-10-01 2014-10-31 ANTAGANDE 2015-01-20 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Område vid kyrkan Hov 73:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala län Enkelt

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2011-09-05, rev 2011-12-12 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för del av fastigheten Oxhalsö 2:112 i Blidö församling Dnr 11-30.214 Ks 11-69

Läs mer

KVARTERET TRÄDGÅRDSBRUKET Område för flerbostadsbebyggelse

KVARTERET TRÄDGÅRDSBRUKET Område för flerbostadsbebyggelse Stadsbyggnadskontoret Anders Lind, exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR KVARTERET TRÄDGÅRDSBRUKET Område för flerbostadsbebyggelse Fastigheten Kumla 3:1130 samt del

Läs mer

Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Lysekils kommun, Västra Götalands län 2008-11-20

Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Lysekils kommun, Västra Götalands län 2008-11-20 Antagandehandling Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl, Västra Götalands län 2008-11-20 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Norconsult AB Ref: 1415001 2 (7) INLEDNING En genomförandebeskrivning redovisar

Läs mer

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län Dnr: 16.171 Projektnummer: D7276 Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar: 1 Handling som finns på bygg och miljö Fastighetsförteckning 1 Planbeskrivning

Läs mer

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande Dnr: 2018-000140 Utökat förfarande Planbeskrivning Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av Essunga kommun Västra Götalands län Samrådshandling Samrådshandling 2019 2019 Upphävande av detaljplan

Läs mer

Åsen 1:69. Detaljplan för fastigheten. i Sköllersta, Hallsbergs kommun, Örebro län

Åsen 1:69. Detaljplan för fastigheten. i Sköllersta, Hallsbergs kommun, Örebro län Dnr KS 140/2007 Detaljplan för fastigheten Åsen 1:69 i Sköllersta, Hallsbergs kommun, Örebro län HALLSBERGS KOMMUN Upprättad 2007-11-19 Kommunkansliet Antagen 2008-03-11 Laga kraft 2008-04-14 2 (8) Dnr

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag till ändring av detaljplan...

Läs mer

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL,

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL, Dnr KS/2012/528 PLANBESKRIVNING Detaljplan för, i Jonstorp, Höganäs kommun, Skåne län Platsen för detaljplanen, juli 2012 LAGA KRAFT-HANDLING, 2013-05-28 FÖRORD OM DETALJPLAN En detaljplan styr hur marken

Läs mer

Bostäder, kontor och handel vid Tegvägen

Bostäder, kontor och handel vid Tegvägen SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Oktober 2012 Jenny Linné, exploateringsingenjör Dnr: 2007KSM0691 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bostäder, kontor och handel vid Tegvägen Näsby 8:1 och

Läs mer

Upphävande av tomtindelningar genom ändring av detaljplan A369 och stadsplan A165 i Karlshamn, Karlshamns kommun, Blekinge län

Upphävande av tomtindelningar genom ändring av detaljplan A369 och stadsplan A165 i Karlshamn, Karlshamns kommun, Blekinge län 2016-11-15 D n r : 2 0 1 5 / 3 7 0 2 S a m r å d s h a n d l i n g Upphävande av tomtindelningar genom ändring av detaljplan A369 och stadsplan A165 i Karlshamn, Karlshamns kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

Figur 1. Översiktsbild som redovisar planområdets läge i förhållande till Smedjebackens tätort

Figur 1. Översiktsbild som redovisar planområdets läge i förhållande till Smedjebackens tätort Figur 1. Översiktsbild som redovisar planområdets läge i förhållande till Smedjebackens tätort PLANBESKRIVNING Detaljplan för Morgårdshammars kiosk Smedjebackens kommun, Dalarnas län Upprättad: 2016-05-25

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Tillägg till byggnadsplan för del av fastigheten Björnö 1:20 Dnr: 13-1876.214 Ks 13-1532.214

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Tillägg till byggnadsplan för del av fastigheten Björnö 1:20 Dnr: 13-1876.214 Ks 13-1532.214 SAMRÅDSFÖRSLAG 2013-11-07, rev. 2015-03-25 och 2015-07-03 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Tillägg till byggnadsplan för del av fastigheten Björnö 1:20 Dnr: 13-1876.214 Ks 13-1532.214 TILLÄGG TILL

Läs mer

Inre hamnen (Båtsmansgatan)

Inre hamnen (Båtsmansgatan) 2018-05-09 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling 2 Planbeskrivning för Inre hamnen (Båtsmansgatan) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen

Läs mer

Upphävande av Bp 12 för Vålan

Upphävande av Bp 12 för Vålan Samrådshandling Dnr: MK BN 2017/00958 Färnäs, Mora kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING September 2018 Handlingar Planbeskrivning Gällande detaljplan Bp 12 Övriga handlingar Fastighetsförteckning med registerkarta

Läs mer

Inre hamnen (Båtsmansgatan)

Inre hamnen (Båtsmansgatan) 2018-02-28 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling Planbeskrivning för Inre hamnen (Båtsmansgatan) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen av

Läs mer

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. SAMRÅDSHANDLING Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Följande handlingar utgör förslaget: Plankarta i skala 1:1000 med planbestämmelser

Läs mer

Ändring av detaljplan LD 147, för fastigheten Hallegården 1:39 m fl Område öster om Lilla Stamsjön, i Lerums kommun

Ändring av detaljplan LD 147, för fastigheten Hallegården 1:39 m fl Område öster om Lilla Stamsjön, i Lerums kommun KS15.465 Ändring av detaljplan LD 147, för fastigheten Hallegården 1:39 m fl Område öster om Lilla Stamsjön, i Lerums kommun Planbeskrivning - Samrådshandling Sektor samhällsbyggnad Plan- och exploateringsenheten

Läs mer

Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19

Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19 ANTAGANDEHANDLING 1(6) Detaljplan för TALLBACKEN Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19 Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2009-06-01 Reviderad 2009-11-11 Godkänd

Läs mer

Detaljplan för del av Kronotorparen 17 Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun

Detaljplan för del av Kronotorparen 17 Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2013-973 0126K-15789 Antagandehandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning Detaljplan för del av Kronotorparen 17 Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning. Dnr: 2019/361

Plan- och genomförandebeskrivning. Dnr: 2019/361 o KommunGIS juli 8, 2019 Dnr: 2019/361 Plan- och genomförandebeskrivning Credits not available. 5 0 5 10 15 20 25 30 35 40 1:500 Ändring av Detaljplan för Tallåsens stugområde, Tvååkers-Ås 1:17 m fl. Samrådshandling,

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för. Rälla 1:17 Järnnian. Borgholms kommun PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING. Antagandehandling

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för. Rälla 1:17 Järnnian. Borgholms kommun PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING. Antagandehandling SAMHÄLLSBYGGNAD Ändring av detaljplan för Borgholms kommun PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2016-12-01 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 6 Genomförandebeskrivning

Läs mer

Antagandehandling. Detaljplan för Kvarteret Hällristningen. Inom kommundelen Glömsta, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Antagandehandling. Detaljplan för Kvarteret Hällristningen. Inom kommundelen Glömsta, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN PL 2011/9,318 0126K-15644 Antagandehandling Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Kartan visar planområdets utbredning med vit streckad linje. Blå linjer är fastighetsgränser. Detaljplan för Kvarteret

Läs mer

Bostäder utmed Oxledsvägen

Bostäder utmed Oxledsvägen 2008-03-18 rev. 2008-11-24 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 ANTAGANDEHANDLING Antagen av KF 27 januari 2009 Laga kraft 19 juli 2010 Diarienummer KS/2003:315 Detaljplan för Bostäder utmed Oxledsvägen

Läs mer

Planbeskrivning. Tillhörande Upphävande av tomtindelningar I Ludvika kommun Upprättad i februari Samrådshandling

Planbeskrivning. Tillhörande Upphävande av tomtindelningar I Ludvika kommun Upprättad i februari Samrådshandling Samrådshandling Diarienummer SBN 2018/1461 Tillhörande I Ludvika kommun Upprättad i februari 2019 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA Carlavägen 24 0240-863 10 exp

Läs mer