CMG Speech Attendant. Användarmanual. 19 februari PUBLIC

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "CMG Speech Attendant. Användarmanual. 19 februari PUBLIC"

Transkript

1 CMG Speech Attendant Användarmanual 19 februari PUBLIC

2 Innehåll 1 Inledning Tips Funktioner Framkoppling enligt namn Enkel framkoppling Flera personer med det sökta namnet När personen har en aktivitet registrerad i CMG Koppling till mobil Koppling till avdelning Koppling till telefonist Nummerupplysning Anknytning och mobilnummer Hemlighållande av nummerinformation Aktivitetsregistrering Ringa aktivitetsregistreringen Registrera en aktivitet i CMG Ta bort aktiviteter (10)

3 1 Inledning CMG Speech Attendant är en röststyrd telefonist genom vilken du kan bli kopplad till personer inom ditt företag. Du kan också få nummerinformation för anknytningar och mobiler i företagets katalog. Användarmanualen beskriver hur du använder CMG Speech Attendant. CMG Speech Attendant huvudfunktioner: - Koppling till namn - Koppling till avdelning - Nummerinformation - Aktivitetsregistrering (i vissa språk) Speech Attendant finns tillgänglig på flera språk och det är möjligt att byta språk under samtalets gång genom att säga språkets namn. Samtalsdialogen skiljer sig lite beroende på om det inringande numret finns i systemets katalog eller inte. Om numret är okänt kommer systemets inspelade texter innehålla mer information än när numret är känt. I det senare fallet är texterna kortare och dialogen därmed snabbare. Exemplen i detta dokument illustrerar samtal där det inringande numret är okänt. 2 Tips Speech Attendant använder taligenkänning för att interagera med användarna. Du ger kommandon till applikationen genom att säga vad du vill göra och applikationen kommer att försöka förstå och agera på kommandot du har gett. Här kommer några tips för att underlätta användningen av tjänsten och öka igenkänningsgraden: Prata naturligt! Taligenkänningsprogrammen är skrivna för att behandla naturligt språk. Den bästa igenkänningen uppnås om man pratar tydligt, utan överdriven artikulation, i normalt tempo och utan långa pauser som om man pratade till en människa och inte till en maskin. Du behöver inte vänta! Fördelen med att prata med en dator är att man inte behöver vara artig och lyssna klart. Det går alldeles utmärkt att avbryta en uppläsning om man vet vad man ska säga. Användandet går då mycket snabbare. Det enda undantaget är under uppspelningen av det första välkomstmeddelandet då systemet kalibreras mot nivån på bakgrundsljudet. Högljudda miljöer och högtalartelefoner: Programmet kan ha problem med att förstå vad du säger om du ringer från en högljudd miljö eller använder högtalartelefon, särskilt om andra människor pratar i bakgrunden. I sådana fall, minska bakgrundsljuden eller använd telefonluren. 3(10)

4 3 Funktioner 3.1 Framkoppling enligt namn Enkel framkoppling Ring Speech Attendant och säg namnet på personen du vill bli kopplad till. Speech Attendant kommer att svara med sin tolkning av det du sa, så du har möjlighet att korrigera eventuella fel. Om du inte korrigerar tolkningen blir du kopplad till den person du sökte. Till exempel: Maria Andersson Maria Andersson Varsågod Om Speech Attendant är osäker på om den rätt förstod vad du sa kommer den att fråga dig om en explicit bekräftelse. Till exempel: Maria Andersson Sa du Maria Andersson? Ja Varsågod Om Speech Attendant feltolkade det du sa, kan du lätt rätta till det. Maria Andersson Marta Andersson Nej Säg för- och efternamnet på personen du vill prata med, eller säg telefonist Maria Andersson Maria Andersson Varsågod Du kan också rätta till feltolkningar genom att på en gång repetera namnet: Maria Andersson Marta Andersson Nej, Maria Andersson Maria Andersson Varsågod 4(10)

5 Om Speech Attendant inte kan hjälpa dig efter ett antal försök (normalt tre), blir du kopplad till telefonist för personlig service Flera personer med det sökta namnet Om det finns flera användare med samma namn i systemet så kommer Speech Attendant att fråga dig om avdelningstillhörighet för personen du söker. Speech Attendant läser namnen på alla avdelningar den hittade för personer med det sökta namnet. Till exempel: Karl Persson Karl Persson Det finns flera personer med namnet. Menar du Karl Persson på utveckling eller inköp? Utveckling Karl Persson på utveckling... Varsågod. Om Speech Attendant feltolkade ditt svar, kan du säga Nej för att backa ett steg i dialogen. Du kan också ange avdelningens namn på en gång om du vet att det finns flera personer med samma namn som den du söker. Till exempel: Karl Persson på utveckling Karl Persson på utveckling Varsågod. Om avdelningen är densamma men personerna finns på olika platser (i olika städer), och dessa är definierade i CMG Directory Manager, kan Speech Attendant istället be dig specificera vilken plats den du söker finns på: Karl Persson Karl Persson Det finns flera personer med namnet. Menar du Karl Persson i Stockholm eller London? Stockholm Karl Persson i Stockholm... Varsågod. Du kan också ange orterns namn direkt, om du känner till den. Till exempel: Karl Persson i Stockholm Karl Persson i Stockholm Varsågod. Om två eller flera användare med det angivna namnet arbetar på samma avdelning och finns på samma plats, eller avdelningen eller platsen ej kan avgöras, kan inte Speech Attendant hjälpa dig och kopplar dig istället till telefonist. 5(10)

6 3.1.3 När personen har en aktivitet registrerad i CMG Om den du söker har en stängande aktivitet registrerad i CMG, kommer Speech Attendant inte att koppla dig utan istället läsa upp information om aktiviteten, exempelvis: Karl Persson Karl Persson Lunch till Ofta har den sökta personen en särskild meny kopplad till en aktivitet, där den som ringer erbjuds vissa kontaktmöjligheter, t ex att lämna ett röstmeddelande eller kopplas till en kollega. Om du vill välja något av menyvalen kan du antingen repetera valet, exempelvis: Karl Persson Karl Persson Lunch till Vill du spela in ett meddelande eller koppla samtalet till telefonist? Meddelande. Varsågod. Om du inte vill göra något av de erbjudna valen utan prova med någon annan istället, säg bara Nej istället. Karl Persson Karl Persson Lunch till Vill du spela in ett meddelande eller koppla samtalet till telefonist? Nej. Säg namnet på personen eller avdelningen du vill prata med, eller säg 6(10)

7 3.1.4 Koppling till mobil Normalt kopplar Speech Attendant dig till en arbetsplatsanknytning, men du kan också bli kopplad till en persons mobil genom att säga att du vill nå en person på mobilen eller mobil. Till exempel: Maria Andersson på mobilen Maria Andersson på mobilen Varsågod Om personen du söker inte har mobil eller om Speech Attendant är konfigurerad så att den inte tillåter koppling till personens mobil, blir du informerad om detta och får frågan om du vill bli kopplad till någon annan. Till exempel: Maria Andersson på mobilen Maria Andersson på mobilen. Uppgift om mobil saknas. Vill du försöka med någon annan? Koppling till avdelning Speech Attendant ger dig möjlighet att bli kopplad till en särskild avdelning eller funktion inom organisationen, om avdelningen är konfigurerad med en anknytning och ett namn som Speech Attendant kan använda. Till exempel: Support Support Varsågod Koppling till telefonist Du kan alltid be om att bli kopplad till telefonist om du har problem med att bli kopplad till personen du söker. Förutom detta, om Speech Attendant inte kan hitta den du söker, kopplar den dig (efter ett antal misslyckade försök) automatiskt till telefonist. Till exempel: Telefonist Telefonist Varsågod 7(10)

8 3.2 Nummerupplysning Anknytning och mobilnummer Du kan fråga Speech Attendant om en persons anknytning eller mobilnummer. Speech Attendant använder samma metoder för förfining av din sökning som i framkoppling med hjälp av namn. D.v.s. om det finns flera användare med samma namn, får du specificera avdelning eller plats. För att få användarens anknytning eller mobilnummer säg: telefonnumret till <namnet> eller mobilnumret till <namnet> eller motsvarande. Till exempel: Telefonnumret till Maria Larsson Telefonnumret till Maria Larsson <numret> Vill du få informationen repeterad? Mobilnumret till Maria Larsson Mobilnumret till Maria Larsson <numret> Vill du få informationen repeterad? Svara nej för att gå tillbaka till huvudmenyn. Svara ja om du vill att Speech Attendant läser upp numret en gång till. Systemet erbjuder två upprepningar av numret. Efter den andra repetitionen går Speech Attendant tillbaka till huvudmenyn. Speech Attendant kan hantera olika uttryck, som mobilnummer, anknytning och så vidare Hemlighållande av nummerinformation Det är möjligt att konfigurera Speech Attendant för att inte avslöja användarens anknytning eller mobilnummer. Om du frågar efter ett hemligt telefonnummer kommer Speech Attendant att svara att nummerinformationen inte är tillgänglig. 8(10)

9 3.3 Aktivitetsregistrering Ringa aktivitetsregistreringen Speech Attendant Aktivitetsregistrering når man antingen genom att man ringer huvudnumret till Speech Attendant och byter dialog, eller genom att man ringer ett speciellt nummer. I bägge fall läser aktivitetsregistreringen först en orienterande fras och sedan, om det finns några, aktuella aktiviteter. Om man ringer genom huvudnumret låter dialogen som följer: Aktivitetsregistrering Om man ringer numret direkt börjar aktivitetsdialogen direkt: För att använda aktivitetsregistreringen måste man vara en användare i CMG och CMG Speech. Något loginförfarande finns inte idag utan man måste ringa från ett känt nummer, som kan härledas till en användare. Om numret man ringer från inte är bekant nekas man tillträde: Aktivitetsregistreringen. Du ringer från ett okänt nummer. Tyvärr kan du inte använda denna tjänst Registrera en aktivitet i CMG Alla aktiviteter som kan registreras i Office Web kan också sättas i Speech Attendant. Speech Attendant kan bara registrera aktiviteter som börjar direkt när de registreras. Det enklaste sättet är att bara säga aktivitetens namn. Speech Attendant föreslår då en återtid. Om tiden är OK kan man bara vänta (eller säga ja ), så registrerar Speech Attendant aktiviteten: Lunch Lunch till aktiviteten är registrerad. Om man vill ange en särskild tid går det bra att säga den i anslutning till aktiviteten: Lunch till Lunch till aktiviteten är registrerad. Om återtiden inte passar bra, eller inte var den tid du sa, kan du enkelt rätta den: Lunch till Lunch till nej, (10)

10 Lunch till aktiviteten är registrerad. Om Speech Attendant helt missuppfattar dig kan du bara säga nej, så börjar den om från början: Tillfälligt ute till Lunch till Nej! Vilken aktivitet vill du registrera? Ta bort aktiviteter Speech Attendant kan också användas för att ta bort pågående aktiviteter. Om du bara har en aktivitet, kan du helt enkelt säga ta bort när du hör den. Aktivitetsregistreringen. Din nuvarande aktivitet är lunch till Hur kan jag hjälpa till? Ta bort Tar bort lunch...aktiviteten har tagits bort. Om du har flera aktiviteter kan du säga namnet på den aktivitet du vill ta bort: Aktivitetsregistreringen. Du har två pågående aktiviteter. Hur kan jag hjälpa till? Ta bort lunch Tar bort lunch...aktiviteten har tagits bort. Om du inte minns vilken du vill ta bort, kan du säga ta bort utan att specificera någon. I så fall läser Speech Attendant upp dem och du kan välja en. Aktivitetsregistreringen. Du har två pågående aktiviteter. Hur kan jag hjälpa till? Ta bort Vilken vill du ta bort lunch, möte eller alla? Lunch Tar bort lunch...aktiviteten har tagits bort. Du kan också ta bort alla pågående aktiviteter på en gång. Aktivitetsregistreringen. Du har två pågående aktiviteter. Hur kan jag hjälpa till? Ta bort alla aktiviteter Tar bort alla pågående aktiviteter...alla pågående aktiviteter har tagits bort. 10(10)

Användarhandbok för Automatisk telefonist (inklusive Talad hänvisning)

Användarhandbok för Automatisk telefonist (inklusive Talad hänvisning) Användarhandbok för Automatisk telefonist (inklusive Talad hänvisning) MEDDELANDE Informationen i detta dokument tros vara korrekt i alla hänseenden, men garanteras inte av Mitel Networks Corporation (MITEL

Läs mer

Automatisk Telefonist (021-10)3100 ----------------------------------------------------- Användarmanual 1 (1)

Automatisk Telefonist (021-10)3100 ----------------------------------------------------- Användarmanual 1 (1) Automatisk Telefonist (021-10)3100 ----------------------------------------------------- Användarmanual 1 (1) Innehåll Syfte... 3 Tips... 3 Översikt... 4 Att söka någon med Netwise Auto Attendant... 4

Läs mer

Handbok - CMG Office Web

Handbok - CMG Office Web Handbok - CMG Office Web CMG Office Web CMG Office Web är portalen för ditt företags interna kommunikation. Med Office Web kan du hitta dina medarbetares telefonnummer, organisationstillhörighet och aktiviteter.

Läs mer

Netwise CMG Voice. 2002-02-28, Rev 1.0, CJ 1(16)

Netwise CMG Voice. 2002-02-28, Rev 1.0, CJ 1(16) Netwise CMG Voice Allmänt... 2 Användargränssnitt... 3 Telefongränssnitt... 3 Aktivitetsinformation... 3 Administration... 3 Inloggning... 4 Huvudmeny...4 Administration av dina röstmeddelanden... 5 Administration

Läs mer

Snabbguide Telenor One 2.0 Webbtjänster och Röstbrevlåda

Snabbguide Telenor One 2.0 Webbtjänster och Röstbrevlåda Snabbguide Telenor One 2.0 Webbtjänster och Röstbrevlåda Innehållsförteckning Mina sidor 3 Informera webb 7 Informera mobilwebb 16 Röstbrevlåda snabbguide 17 2 Telenor Mina sidor Mina sidor är din egen

Läs mer

Office Web med CMG Voice NETWISE. Lathund

Office Web med CMG Voice NETWISE. Lathund Office Web med CMG Voice NETWISE Lathund Logga in För att komma åt personliga funktioner såsom aktiviteter, röstbrevlåda (Voice), inställningar med mera, måste du logga in dig med din anknytning samt lösenord.

Läs mer

Talstyrd aktivitetsregistrering/ hänvisning vid frånvaro Användarmanual

Talstyrd aktivitetsregistrering/ hänvisning vid frånvaro Användarmanual Talstyrd aktivitetsregistrering/ hänvisning vid frånvaro Användarmanual December 13, 2010 www.intranet.umea.se www.netwisecorp.com Innehåll Tips... 3 Logga in... 4 Direktinloggning... 4 Ange anknytning...

Läs mer

CMG Office Web. Dokumenttyp: Guide CMG Office Web 2014-03-20

CMG Office Web. Dokumenttyp: Guide CMG Office Web 2014-03-20 Nedan visas hur ser ut när den öppnas (OBS bilderna är gamla men funktionerna är den samma). Sidan består av en navigationsmenyn med ikoner samt av sökfälten, Namn/Tel, Sökord och Org rubrik samt en kryssruta

Läs mer

Telia Centrex mobil anknytning

Telia Centrex mobil anknytning Telia Centrex mobil anknytning När du ringer ut är det ditt fastnätsnummer som visas, inte mobilnumret. När du skickar ett SMS/MMS visas mobilnumret. SMS/MMS skickas direkt till och från mobiltelefonnumret,

Läs mer

Manual för Snom 760. http://support.easytelefoni.se support@easytelefoni.se 0774-400 600

Manual för Snom 760. http://support.easytelefoni.se support@easytelefoni.se 0774-400 600 Manual för Snom 760 Innehållsförteckning 1. Överblick Snom 760 2. Ringa med telefonen 2.1. Ringa genom att slå telefonnummer 2.2. Ringa med snabbknappar 2.3. Ringa från dina kontakter 2.4. Söka i kontaktlistan

Läs mer

Användarmanual för. Phonera Mobil Växel. - För administratörer -

Användarmanual för. Phonera Mobil Växel. - För administratörer - Användarmanual för Phonera Mobil Växel - För administratörer - 1 Välkommen till Phonera Mobil Växel! Nedan följer en kort guide för hur ni kommer igång med er nya växel. Behöver du hjälp eller har frågor

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med smartphone-appen

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med smartphone-appen Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med smartphone-appen Så här använder du appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint. Välj

Läs mer

Netwise Office Web. 2001-12-05, Rev 1.0, CJ 1(30)

Netwise Office Web. 2001-12-05, Rev 1.0, CJ 1(30) Netwise Office Web Netwise Office Web... 2 Allmänt... 2 Användargränssnitt... 2 Inloggning... 4 Felmeddelande vid personlig inloggning... 5 Katalogsökning... 6 Användarinformation... 8 Avancerad sökning...

Läs mer

Dokumentation. Användarmanual. Aastra CMG Server 7.5 för HiPath 4000 Aastra CMG Office Webb 7.5. Konfidentiellt Sida 1 av 23

Dokumentation. Användarmanual. Aastra CMG Server 7.5 för HiPath 4000 Aastra CMG Office Webb 7.5. Konfidentiellt Sida 1 av 23 Dokumentation Användarmanual Aastra CMG Server 7.5 för HiPath 4000 Aastra CMG Office Webb 7.5 Konfidentiellt Sida 1 av 23 Versionshantering Version Datum Namn Kommentar 1.0 2006-01-03 JEJ Dokument upprättat

Läs mer

Användarmanual Uno Fast Snom 300/360

Användarmanual Uno Fast Snom 300/360 Användarmanual Uno Fast Snom 300/360 Innehållförteckning 1. Komma igång 2. Att ringa med din Snom telefon 2.1. Slå ett telefonnummer 2.2. Ringa med snabbval 2.3. Ringa en kontakt i kontaktlistan 2.4. Söka

Läs mer

Installera. Telia Touchpoint Plus Softphone 2

Installera. Telia Touchpoint Plus Softphone 2 Installera Här får du en enkel guide till hur du installerar Touchpoint Plus Softphone version 5.x i din dator. De här enkla stegen behöver du bara gå igenom en gång: Logga in på användarwebben första

Läs mer

Användarhandbok. Telia Jobbmobil Växel

Användarhandbok. Telia Jobbmobil Växel Användarhandbok Telia Jobbmobil Växel Användarhandbok. Telia Jobbmobil Växel Revision A, 2008-03-26 2008 TeliaSonera Sverige AB Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar i denna upplaga av

Läs mer

IP400 Office Telefon 2010

IP400 Office Telefon 2010 IP400 Office Telefon 2010 Version 1 (16/05/2001) Telefon 2010... 3 Introduktion till modell 2010... 3 Handsfree (högtalare) och svar / nedkoppling... 3 Toner och ringsignaler... 4 Telefonlampan... 4 Funktioner...

Läs mer

TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING

TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING KOM IGÅNG MED SMARTPHONE-APPEN Så här använder du appen Telia Touchpoint. Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint. Välj appen

Läs mer

Manual för Snom 370. http://support.easytelefoni.se support@easytelefoni.se 0774-400 600

Manual för Snom 370. http://support.easytelefoni.se support@easytelefoni.se 0774-400 600 Manual för Snom 370 Innehållsförteckning 1. Överblick Snom 370 2. Ringa med telefonen 2.1. Ringa genom att slå telefonnummer 2.2. Ringa med snabbknappar 2.3. Ringa från dina kontakter 2.4. Söka i kontaktlistan

Läs mer

3Växel Max. Kom igång guide.

3Växel Max. Kom igång guide. 3Växel Max. Kom igång guide. Innehåll. Så fungerar 3Växel Max...4 Kom igång...5 3Växel-programmet...6 Logga in...9 Hantera svarsgrupper...10 Koppla vidare samtal...12 Använda status (hänvisning)...13 Vidarekoppling

Läs mer

Installation av Android-mobiler

Installation av Android-mobiler Installation av Android-mobiler Anm! För detaljer avseende installation hänvisas till dokumentation levererad med din mobil. Installera mymmx på Android-mobiler: 1. Starta webbläsaren på din mobil. 2.

Läs mer

Snabbguide till CMG Office Web

Snabbguide till CMG Office Web Snabbguide till CMG Office Web I CMG Office Web kan du göra hänvisningar och vidarekoppla din telefon, även tidsstyrda vidarekopplingar. Office Web är dessutom ett arbetsredskap för telefonisterna och

Läs mer

Telia Jobbmobil Växel. Handbok

Telia Jobbmobil Växel. Handbok Telia Jobbmobil Växel Handbok Telia Jobbmobil Växel Handbok 2 Handbok Telia Jobbmobil Växel Revision D, 2011-02-01 Du hittar alltid senaste versionen av denna handbok på www.telia.se/mspa (Mina Sidor på

Läs mer

Bruksanvisning Telefonbeskrivning. Dokumenttyp: Guide Bruksanvisning

Bruksanvisning Telefonbeskrivning. Dokumenttyp: Guide Bruksanvisning Telefonbeskrivning 1. Telefonlur med lampa Den röda lampan på telefonluren blinkar när telefonen ringer. Lampan lyser med fast sken när det finns nya röstmeddelanden. 2. Display Information om telefonen,

Läs mer

Office Quick 7.5. Handbok. 2010-06-04, Rev C www.aastra.com CUSTOMERS, PARTNERS

Office Quick 7.5. Handbok. 2010-06-04, Rev C www.aastra.com CUSTOMERS, PARTNERS Office Quick 7.5 Handbok 2010-06-04, Rev C www.aastra.com CUSTOMERS, PARTNERS Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Använda Quick... 4 2.1 Starta programmet... 4 2.2 Logga in... 4 2.3 Ändra lösenord... 5 2.4

Läs mer

MANUAL. Weblink WebCall

MANUAL. Weblink WebCall MANUAL Weblink WebCall WebCall är en datorbaserad applikation, där du kan se status på dina kollegor i växeln. Om de pratar i telefon eller är lediga. Du kan vidarekoppla din telefon, logga in och ut ur

Läs mer

MANUAL LYNC 365 TELEFONI

MANUAL LYNC 365 TELEFONI INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 Användarmanual Cellips gränssnitt... 2 1. Lync 365- telefonnummer... 2 1.1. Vidarekoppling... 2 1.2. Telefoniinställningar... 3 1.3. Röstbrevlåda... 3 1.4.

Läs mer

FleXi Voice. Talad hänvisning med Röstbrevlåda. - en kort guide -

FleXi Voice. Talad hänvisning med Röstbrevlåda. - en kort guide - FleXi Voice Talad hänvisning med Röstbrevlåda - en kort guide - Hur ringer jag min Röstbrevlåda? Du kan ringa din Röstbrevlåda från valfri tonvalstelefon varifrån som helst. Din Röstbrevlåda skyddas av

Läs mer

Hantera samtal. 3FrontOffice. Svara och avsluta samtal. Hantera samtal i Softphone Hantera samtal

Hantera samtal. 3FrontOffice. Svara och avsluta samtal. Hantera samtal i Softphone Hantera samtal i Softphone Svara och avsluta samtal...... Spela in samtal... Visa inspelade samtal... 4 Inställningar för inspelning av samtal... 4 Koppla samtal direkt... 5 Koppla samtal med avisering... 6 Flerpartssamtal...

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med appen Så här använder du appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint. Installera appen

Läs mer

Kontakter och flikar

Kontakter och flikar Kontaktlistan... Söka efter och visa kontakter... 4 Markera kontakt som favorit... 5 VIP... 5 Blockerad... 6 Visa Outlook-kontakter i katalogen... 6 Ringa kontakt... 7 Ringa till ett externt nummer...

Läs mer

Snabb guide Telia Centrex Uppringd

Snabb guide Telia Centrex Uppringd Snabbguide Tilläggstjänster för Telia Centrex Uppringd Index Instruktioner forts. Användning Tjänster och begrepp Koppla dina samtal vidare om ditt nummer är upptaget Koppla vidare ditt nummer till ett

Läs mer

Manual för Flexi Presentity app för ios

Manual för Flexi Presentity app för ios Manual för Flexi Presentity app för ios Datatal har utvecklat en mobilapplikation för din smartphone, med den kan du enkelt sätta hänvisningar och lyssna av röstmeddelanden. För att ladda ner mobilapplikationen,

Läs mer

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms.

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms. Via Informera kan du själv lägga in egna hänvisningar, skicka meddelanden och ringa till kollegor, hantera samtal och söka på anknytningar inom företaget utan att behöva vända dig till telefonist. Informera

Läs mer

Användarmanual Snom 710

Användarmanual Snom 710 Användarmanual Snom 710 Innehållsförteckning 1. Komma igång 2. Att ringa med din Snom telefon 2.1. Slå ett telefonnummer 2.2. Ringa med snabbval 2.3. Ringa en kontakt i kontaktlistan 2.4. Söka en kontakt

Läs mer

Touchpoint Plus Användare

Touchpoint Plus Användare Touchpoint Plus Användare Mål: Efter genomgången utbildning ska du förstå hur du kan använda din Touchpoint Plus app och din Touchpoint Plus softphone (telefon i datorn) på ett sätt som passar dig i ditt

Läs mer

Denna handbok behandlar ett standard konfigurerat Office Web 2007 system.

Denna handbok behandlar ett standard konfigurerat Office Web 2007 system. Netwise Office Web 2007 Handbok Denna handbok behandlar ett standard konfigurerat Office Web 2007 system. Har du frågor gällande Netwise systemet ska du vända dig till: IT service helpdesk tel. 031-786

Läs mer

Röstbrevlåda. NETWISE CMG VOICE Snabbguide Karolinska Institutet

Röstbrevlåda. NETWISE CMG VOICE Snabbguide Karolinska Institutet Röstbrevlåda NETWISE CMG VOICE Snabbguide Karolinska Institutet CMG VOICE röstbrevlåda Detta är en röstbrevlåda som är kopplad till ditt telefonnummer i KIs växel, det vill säga 08-54 xxxxx. Det gäller

Läs mer

Kom igång med Telia Touchpoint App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3719_2-1505

Kom igång med Telia Touchpoint App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3719_2-1505 Kom igång med Telia Touchpoint App Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3719_2-1505 Installera Här får du en enkel guide till hur du installerar Touchpoint App

Läs mer

SNABBGUIDE SNOM 300/320/370

SNABBGUIDE SNOM 300/320/370 SNABBGUIDE SNOM 300/320/370 Version1, 11-09-23. [Dokumentets innehåll riktar sig till användare av kommunikationsplattformen SolusBC. Snabbguiden avser handhavande av IP Telefoner SNOM 300, 320 & 370.]

Läs mer

Manual för Flexi Presentity app för Android

Manual för Flexi Presentity app för Android Manual för Flexi Presentity app för Android Datatal har utvecklat en mobilapplikation för din smartphone, med den kan du enkelt sätta hänvisningar, ringa, söka upp kollegor och lyssna av röstmeddelanden.

Läs mer

Aastra 7433ip/Aastra 7434ip Snabbguide

Aastra 7433ip/Aastra 7434ip Snabbguide Aastra 7433ip/Aastra 7434ip Snabbguide Den här snabbguiden ger kortfattade beskrivningar över hur du använder basfunktionerna Fler funktioner och tekniska data beskrivs i användarhandboken Den fullständiga

Läs mer

Kom igång med Telia Touchpoint App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3719_1-1403

Kom igång med Telia Touchpoint App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3719_1-1403 Kom igång med Telia Touchpoint pp Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3719_1-1403 Installera Här får du en enkel guide till hur du installerar Touchpoint pp i

Läs mer

Tidsstyrningslistor, 3Växel administratör.

Tidsstyrningslistor, 3Växel administratör. Tidsstyrningslistor. Med hjälp av en tidsstyrningslista kan du automatiskt styra vilka tider ett nummer ska vara öppet eller stängt. Du börjar med att skapa en tidsstyrningslista, därefter kan du använda

Läs mer

Aastra 7434 - ip telefon

Aastra 7434 - ip telefon Aastra 7434 - ip telefon Innehållsförteckning Telefonens delar 3 Inkommande samtal 4 Utgående samtal 4 Under samtal 4 Samtalslista 5 Telefonboken 6 Logga in/ut användare 6 Telefoninställningar 6 Telefonens

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Bruksanvisning Handi 4 Funktionsbeskrivning Telefon Programversion 4.6.0 eller senare Rev C Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Använda Telefon... 3 2.1 Kontaktlistan... 3 2.2 Ringa samtal... 4 2.3

Läs mer

Röstbrevlådan. 3FrontOffice. Röstbrevlådan i appen och mobilen Röstbrevlådan

Röstbrevlådan. 3FrontOffice. Röstbrevlådan i appen och mobilen Röstbrevlådan i appen och mobilen När du inte kan svara på ditt nummer är standardinställningen att inkommande samtal vidarekopplas till din röstbrevlåda i 3FrontOffice. Det gäller till exempel när du har ställt in

Läs mer

Aastra CMG Contact Management

Aastra CMG Contact Management Your connection to the world Aastra CMG Contact Management Lars Kjennerud Sales Director Large Enterprise - CMG Suite 2007 - CMG Suite 7.5 nyheter Aastra CMG Suite 2007 CMG suite 2007 En kraftfull och

Läs mer

En telefon. En lösning. Ett smartare sätt att arbeta. Telenor One

En telefon. En lösning. Ett smartare sätt att arbeta. Telenor One En telefon. En lösning. Ett smartare sätt att arbeta. Telenor One TA12027_Telenor One_utan_pris.indd 1 08-07-15 14.50.39 Jag kan aldrig tänka mig en traditionell växel igen. Fördelarna med att vara trådlös

Läs mer

C 365 UC Communicator Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil...

C 365 UC Communicator Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil... C 365 UC COMMUNICATOR Varje användare får vår desktopapplikation C 365 UC Communicator som laddas ner och installeras på valfri dator. När du är inloggad på din Cellip 365 UC Communicator kan du styra

Läs mer

Trio Voic - Röstbrevlåda

Trio Voic - Röstbrevlåda Trio VoiceMail - Röstbrevlåda Med hjälp av röstbrevlådan Trio Voicemail kan du bland annat: Lyssna av röstmeddelanden Hänvisa din telefon Figuren nedan visar översiktligt hur röstbrevlådan används. Respektive

Läs mer

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig!

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! Användarmanual Cisco-telefon 150404 Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! 1 Innehållsförteckning Med Weblink Unified 2.0 erhålls en rad tjänster och funktioner,

Läs mer

Advoco NetPBX Portalen Användare

Advoco NetPBX Portalen Användare Advoco NetPBX Portalen Användare Webbportalen i Advoco NetPBX ger användaren ett snabbt och enkelt sätt att hantera samtal, hänvisningar och kontakter. Portalen använder användarens primära telefon för

Läs mer

!!!!!!!!!!! Användarmanual Uno Fast Snom 710

!!!!!!!!!!! Användarmanual Uno Fast Snom 710 Användarmanual Uno Fast Snom 70 Innehållförteckning. Komma igång. Att ringa med din Snom telefon.. Slå ett telefonnummer.. Ringa med snabbval.3. Ringa en kontakt i kontaktlistan.. Söka en kontakt och ringa..

Läs mer

QTel ver Manual QTel. (Gränssnitt för telefonistarbetsplats)

QTel ver Manual QTel. (Gränssnitt för telefonistarbetsplats) Manual QTel (Gränssnitt för telefonistarbetsplats) 1 Innehåll 1. Förord... 3 2. Logga in första gången.... 4 3. Fält... 5 4. Inställningar för telefonist... 6 5. Samtalshantering... 7 6. Köer... 9 7. Historik,

Läs mer

Svarsgrupper, 3Växel administratör.

Svarsgrupper, 3Växel administratör. Svarsgrupper. Markerar du Svarsgrupper under Växel Administratör visas de olika svarsgrupper som finns inom företaget. Du ser vilka telefonnummer som är kopplade till svarsgruppen, hur många medlemmar

Läs mer

Tele2 Växel. mobil. Så här enkelt är det! Vill du också ha en lösning som passar ditt företag? Gå in på tele2.se/foretag eller ring 0200-23 23 23.

Tele2 Växel. mobil. Så här enkelt är det! Vill du också ha en lösning som passar ditt företag? Gå in på tele2.se/foretag eller ring 0200-23 23 23. Tele2 Växel Vill du också ha en lösning som passar ditt företag? Gå in på tele2.se/foretag eller ring 0200-23 23 23. mobil. Så här enkelt är det! XXXXXX Tele2 Växel Mobil: Allt i en app! Kom igång. Ladda

Läs mer

Telia Mobilanknytning Enkel. Handbok

Telia Mobilanknytning Enkel. Handbok Telia Mobilanknytning Enkel Handbok Välkommen Med Telia Mobilanknytning Enkel får du ett antal praktiska funktioner utöver vidarekoppling. Tack vare detta kan du ge bättre service och jobba effektivare.

Läs mer

Svarsgrupper, 3Växel administratör.

Svarsgrupper, 3Växel administratör. Svarsgrupper. Markerar du Svarsgrupper under Växel Administratör visas de olika svarsgrupper som finns inom företaget. Du ser vilka telefonnummer som är kopplade till svarsgruppen, hur många medlemmar

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 4 3. Meddelande 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

Vi samtalsoptimerar din telefoni

Vi samtalsoptimerar din telefoni Vi samtalsoptimerar din telefoni Kunder som får svar är glada kunder Tellit är en kommunikationslösning som gör dig tillgänglig på dina villkor, var du än befinner dig. Samtal till din verksamhet slussas

Läs mer

Användarhandbok Trio hänvisningssystem

Användarhandbok Trio hänvisningssystem Användarhandbok Trio hänvisningssystem Uppdaterad 2012-09-11 Ansvar Växeln i Orsa kommun har en funktion för att hantera inkommande samtal och förmedla dessa på bästa sätt. Växelfunktionen kan också ta

Läs mer

Snabbguide till Netwise Office Web

Snabbguide till Netwise Office Web Snabbguide till Netwise Office Web I Netwise Office Web kan du göra hänvisningar och vidarekoppla din telefon, även tidsstyrda vidarekopplingar. Netwise är dessutom ett arbetsredskap för telefonisterna

Läs mer

Om tjänsten. Att komma igång. Installation för mobil. Installation för dator

Om tjänsten. Att komma igång. Installation för mobil. Installation för dator BASIC mac OS Snabbguide Om tjänsten icentrex är ett samarbetsverktyg för hela ert företag. Tjänsten finns tillgänglig för alla användare i din organisation. Applikationen är kompatibel med iphone ios,

Läs mer

Manual för Softphone

Manual för Softphone Manual för Softphone Innehållsförteckning 1. Överblick Softphone 2. Ringa med Softphone 2.1. Ringa genom att slå telefonnummer 2.2. Ringa från dina kontakter 2.3. Söka i kontaktlistan och ringa 2.4. Besvara

Läs mer

Denna handbok behandlar ett Netwise CMG 2007 system. Netwise Office är det program som i Umeå kommun ibland kallas Internkatalogen på intranätet.

Denna handbok behandlar ett Netwise CMG 2007 system. Netwise Office är det program som i Umeå kommun ibland kallas Internkatalogen på intranätet. Netwise Office Web 2007 Handbok Denna handbok behandlar ett Netwise CMG 2007 system. Netwise Office är det program som i Umeå kommun ibland kallas Internkatalogen på intranätet. Har du frågor gällande

Läs mer

Cisco 6961. Bruksanvisning. Dokumenttyp: Guide Bruksanvisning Cisco 6961 2014-03-20

Cisco 6961. Bruksanvisning. Dokumenttyp: Guide Bruksanvisning Cisco 6961 2014-03-20 Cisco 6961 Bruksanvisning Telefonbeskrivning 1. Telefonlur med lampa Den röda lampan på telefonluren blinkar när telefonen ringer. Lampan lyser med fast sken när det finns nya röstmeddelanden. 2. Display

Läs mer

Snabbguide Mobil anknytning i Phonera Växel. Utan mobilapp

Snabbguide Mobil anknytning i Phonera Växel. Utan mobilapp 1 Snabbguide Mobil anknytning i Phonera Växel Utan mobilapp 2 Mobil anknytning i Phonera Växel utan mobilapp Välkommen som växelkund hos Phonera! Denna guide hjälper dig att komma igång med mobil anknytning

Läs mer

Hantera samtal i Softphone

Hantera samtal i Softphone Hantera samtal i Softphone Hantera samtal För att svara på ett inkommande samtal klickar du på Besvara samtal (den gröna luren). Du kan även trycka på Enter för att besvara samtalet. Du kan nu hantera

Läs mer

TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING

TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING KOM IGÅNG MED APPEN OCH ADMINISTRERA VÄXELN Såhär använder du Telia Touchpoint som administratör. Installera appen I den här guiden går vi igenom hur du som administratör

Läs mer

Telefonist Avancerade funktioner

Telefonist Avancerade funktioner Telefonist Avancerade funktioner Ta emot samtal... Hantera samtal... Utökad målinformation... 4 Väntkoppla samtal... 5 Parkera samtal... 5 Aktivera camp-on på Telefonistnummer... 6 Placera samtal i kö

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

Telefonist Avancerade funktioner

Telefonist Avancerade funktioner i Softphone Telefonist Avancerade funktioner Ta emot samtal För att svara på ett inkommande samtal klickar du på Besvara samtal (den gröna luren). Du kan även trycka på Enter för att besvara samtalet.

Läs mer

Mobilt. Guide för Telia mobilabonnemang

Mobilt. Guide för Telia mobilabonnemang Mobilt Guide för Telia mobilabonnemang Välkommen till Telia Välkommen till Telia! Här berättar vi hur du sätter i gång ditt mobilabonnemang, vilka tjänster som ingår och hur du använder dem. Utöver de

Läs mer

MBX Klient Windows OS X Handledning

MBX Klient Windows OS X Handledning Klient Windows OS X Handledning Information för att ladda ner och installera klienten fås av Wx3 eller din återförsäljare. Inloggning För att logga in Ange din anknytning och lösenord. Tryck sedan på knappen

Läs mer

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms.

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms. Innehållsförteckning Via Informera kan du själv lägga in egna hänvisningar, skicka meddelanden och ringa till kollegor, hantera samtal och söka på anknytningar inom företaget utan att behöva vända dig

Läs mer

TeleProffs GO Fast telefon SNABBGUIDE 1.3. Mina sidor (på webben) Användbara funktioner

TeleProffs GO Fast telefon SNABBGUIDE 1.3. Mina sidor (på webben) Användbara funktioner TeleProffs GO Fast telefon SNABBGUIDE.3 Mina sidor (på webben) Samtliga användare i TeleProffs GO har tillgång till en personlig webbsida för hantering av sin anknytning. Mina sidor nås via: https://bc.teleproffs.se

Läs mer

TeleProffs GO Fast telefon SNABBGUIDE 1.2. Mina sidor (på webben) Användbara funktioner

TeleProffs GO Fast telefon SNABBGUIDE 1.2. Mina sidor (på webben) Användbara funktioner TeleProffs GO Fast telefon SNABBGUIDE.2 Mina sidor (på webben) Samtliga användare i TeleProffs GO har tillgång till en personlig webbsida för hantering av sin anknytning. Mina sidor nås via: https://bc.teleproffs.se

Läs mer

CMG 7.5. Snabbguide InConference. Förvandlar din anknytning till ett konferensrum

CMG 7.5. Snabbguide InConference. Förvandlar din anknytning till ett konferensrum Snabbguide InConference Förvandlar din anknytning till ett konferensrum Om InConference InConference förvandlar din vanliga anknytning till ett konferensrum. Detta gör det mycket enkelt att hålla ett konferenssamtal,

Läs mer

Röstbrevlådan. 3FrontOffice. Information om nya meddelanden. Röstbrevlådan i appen och mobilen Röstbrevlådan

Röstbrevlådan. 3FrontOffice. Information om nya meddelanden. Röstbrevlådan i appen och mobilen Röstbrevlådan i appen och mobilen När du inte kan svara på ditt nummer är standardinställningen att inkommande samtal vidarekopplas till din röstbrevlåda i 3FrontOffice. Det gäller till exempel när du har ställt in

Läs mer

BluStar Agent mobiltelefon (MEX)

BluStar Agent mobiltelefon (MEX) BluStar Agent mobiltelefon (MEX) Alla samtal till Supportcenter, på 8888, kommer in via ett telefonisystem som heter Solidus. Programmet vi arbetar i på våra datorer heter BluStar Agent. Samtalen kommer

Läs mer

Netwise Quick , Rev 1.0, CJ 1(7)

Netwise Quick , Rev 1.0, CJ 1(7) Netwise Quick Netwise Quick... 2 Allmänt... 2 Användargränssnitt... 2 Inloggning... 3 Ändra lösenord... 4 Nytt snabbval... 5 Ta bort snabbval...6 Använda snabbval... 6 Ta bort snabbval...6 Tillfällig aktivitet...

Läs mer

Handbok. Netwise Office Web 2007

Handbok. Netwise Office Web 2007 Netwise Office Web 2007 Handbok Denna handbok behandlar ett standard konfigurerat Netwise CMG 2007 system. Vissa funktioner, layouter och fältnamn kan därför skilja sig något från ert system. Har du frågor

Läs mer

C 365 UC MOBIL APP Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil...

C 365 UC MOBIL APP Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil... C 365 UC MOBIL APP Varje användare kan ladda ner en mobil app C 365 UC Communicator som kan installeras på iphone eller Android. Klienten används för att hantera samtal, profiler, röstbrevlådan, kunna

Läs mer

Användarmanual för. Phonera Mobil Växel. - För iphone -

Användarmanual för. Phonera Mobil Växel. - För iphone - Användarmanual för Phonera Mobil Växel - För iphone - 1 Välkommen till Phonera Mobil Växel! Med Phoneras app för iphone, Android och Windows Phone får du som har tjänsten Phonera Växel med tilläggstjänsten

Läs mer

SNOM 710 Version 1.0 Jämtlands Gymnasieförbund, Linda Lignell 2014-03-16

SNOM 710 Version 1.0 Jämtlands Gymnasieförbund, Linda Lignell 2014-03-16 Lathund för: SNOM 710 Version 1.0 Jämtlands Gymnasieförbund, Linda Lignell 2014-03-16 INNEHÅLL 1. TA EMOT SAMTAL... 3 2. RINGA SAMTAL... 4 3. SAMTALSHISTORIK... 4 4. KONTAKTLISTA & KONTAKTSÖKNING... 5

Läs mer

Användarkort för Business Communications Manager Telefonisttelefon

Användarkort för Business Communications Manager Telefonisttelefon Användarkort för Business Communications Manager Telefonisttelefon 2001 Nortel Networks P0941619 Utgåva 01 Använda telefonisttelefonen Din telefon har programmerats som telefonisttelefon för specifika

Läs mer

Advoco NetPBX Advoco Mi

Advoco NetPBX Advoco Mi Advoco NetPBX Advoco Mi Advoco Mi är en mobilapplikation som, installerad på en mobiltelefon med Windows eller Androids mobiloperativsystem, gör att du kan hantera samtal i Advoco NetPBX företagsväxel

Läs mer

Om tjänsten. Att komma igång. Installation för mobil. Installation för dator

Om tjänsten. Att komma igång. Installation för mobil. Installation för dator BASIC Android Ver. 8- Snabbguide Om tjänsten icentrex är ett samarbetsverktyg för hela ert företag. Tjänsten finns tillgänglig för alla användare i din organisation. Applikationen är kompatibel med iphone

Läs mer

Advoco NetPBX Telefonist

Advoco NetPBX Telefonist Advoco NetPBX Telefonist Figure 1. Exempel på användargränssnitt för enkel och utökad telefonist Både den enkla och utökade telefonisten i Advoco NetPBX ger användaren ett snabbt och enkelt sätt att hantera

Läs mer

Aastra CMG. Aastra CMG Office Web 7.5

Aastra CMG. Aastra CMG Office Web 7.5 Aastra CMG Aastra CMG Office Web 7.5 CMG Office Web Handbok CMG Office Web 7.5 Rev B, 2010-06-01 2010 Aastra Technologies Limited. All rights reserved. This document contains proprietary information,

Läs mer

Hantera och koppla samtal

Hantera och koppla samtal Hantera och koppla samtal I denna guide beskrivs grundläggande samtalshantering i Softphone i datorn som till exempel att svara och koppla samtal. Ytterligare mer avancerade funktioner beskrivs i guiden

Läs mer

Anvä ndärguide fö r BluStär Agent

Anvä ndärguide fö r BluStär Agent Anvä ndärguide fö r BluStär Agent Innehåll 1. Vad är Solidus och BluStar Agent?... 2 2. Hur loggar jag in i BluStar Agent?... 2 3. Hur gör jag för att besvara ett inkommande samtal?... 4 4. Hur gör jag

Läs mer

Användarmanual Trio Voice Mail

Användarmanual Trio Voice Mail Användarmanual Trio Voice Mail Trio Enterprise 3.1 Dokumentation: Magnus Eriksson, Lars-Gunnar Fredriksson, bost Ändringsdatum: 2010-11-08 Trio Enterprise AB Box 6795 SE-113 85 Stockholm Sweden Telephone:

Läs mer

Lync 2013 utbildningsmaterial för Android 4

Lync 2013 utbildningsmaterial för Android 4 Lync 2013 utbildningsmaterial för Android 4 Upplägget av utbildning i Lync för Android 4 Vi kommer att gå igenom följande avsnitt med paus mellan avsnitten Installera Lync, inloggning och inställningar

Läs mer

Kom igång med Telia Touchpoint i mobilen. Hur du använder de viktigaste funktionerna. TSP-3721_2-1403

Kom igång med Telia Touchpoint i mobilen. Hur du använder de viktigaste funktionerna. TSP-3721_2-1403 Kom igång med Telia Touchpoint i mobilen Hur du använder de viktigaste funktionerna. TSP-3721_2-1403 Använda Touchpoint i mobilen: Med Telia Office Extension Så här använder du som har Telia Office Extension

Läs mer

Vanliga frågor för VoiceXpress

Vanliga frågor för VoiceXpress Vanliga frågor för VoiceXpress 1) Hur stort ordförråd (vokabulär) innehåller VoiceXpress? VoiceXpress innehåller ett mycket omfattande ordförråd, och svaret på frågan varierar en aning beroende på hur

Läs mer