- att arbeta för, stödja och utveckla psykoterapi på psykodynamisk grund;

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "- att arbeta för, stödja och utveckla psykoterapi på psykodynamisk grund;"

Transkript

1 Stadgar för Riksföreningen PsykoterapiCentrum antagna den 19 april Ändringar antagna på kongressen den 24 april 1999, 5 april 2003 och 9 april Föreningens inriktning Föreningens namn är RIKSFÖRENINGEN PSYKOTERAPICENTRUM (RPC). Föreningen är en intresseförening som är öppen för legitimerade psykoterapeuter med psykodynamisk inriktning och psykoterapistuderande med denna inriktning samt andra psykoterapiintresserade som kan vara till gagn för föreningens syfte. 2 Föreningens syfte Föreningens syfte är - att arbeta för, stödja och utveckla psykoterapi på psykodynamisk grund; - att verka för kontakt och information mellan psykoterapeuter; - att verka för information om psykoterapi till allmänhet, myndigheter och politiska instanser. 3 Föreningens verksamhet Föreningens verksamhet bedrivs dels i riksföreningen, dels i lokalföreningar. Föreningen skall söka nå sitt ovan angivna syfte genom - att hålla regelbundna sammankomster och överläggningar - att ordna föredrag, utbildnings- och handledningsverksamhet samt upplysningsverksamhet; - att inom områden där inga adekvata utbildningsmöjligheter föreligger verka för att sådan utbildning anordnas; - att bedriva information och förmedlingsverksamhet som service för terapisökande och legitimerade psykoterapeuter; - att förhandla med offentliga och privata instanser och personer för att tillvarata psykoterapins intressen; - att vara remissinstans inom områden som berör psykoterapi; - att arbeta med etiska frågor. 3.1 Stipendium Styrelsen delar årligen ut PHI-stipendiet till projekt avseende forskning/utvärdering/metodutveckling inom området psykoterapihandledning enligt de villkor som finns reglerade i gåvohandlingen mellan RPC och PHI. 4 Medlemskap Medlemskap sökes hos styrelsen. Som ordinarie medlem kan den antas som är legitimerad psykoterapeut med psykodynamisk inriktning.

2 Som studerandemedlem kan den antas som påbörjat utbildning till psykoterapeut. Som hedersmedlem kan den inväljas som föreningen vill hedra för utomordentligt förtjänstfulla insatser inom psykodynamisk psykoterapi. Som stödjande medlem kan annan psykoterapiintresserad som vill verka för föreningens syfte antas. 4.1 Årsavgift Medlem - dock icke hedersmedlem - skall till föreningen senast den 31 januari erlägga årsavgift för innevarande kalenderår vars storlek fastställs av kongressen. Kongressen kan fastställa en lägre avgift för studerande, stödjande och pensionerade medlemmar. 4.2 Uteslutning Medlem som icke erlagt årsavgift enligt ovan trots två påminnelser eller som bryter mot av kongressen fastställda etiska riktlinjer, riktlinjer om kvalitetssäkring och regler enligt 4.4 eller som motarbetar föreningens syfte och verksamhet, kan av styrelsen uteslutas ur föreningen. Styrelsen skall skriftligen motivera uteslutningen. Beslut om uteslutning kan på begäran av den uteslutne överprövas av nästkommande kongress. 4.3 Utträde Utträde ur föreningen begärs genom skriftlig uppsägning av medlemskapet till styrelsen. Utträde gäller från det skriftlig begäran därom inkommit till styrelsen. Erlagd årsavgift återbetalas ej. 4.4 Riktlinjer och regler för medlemmar För medlem gäller av kongressen fastställda etiska riktlinjer (Bil 1) och riktlinjer om kvalitetssäkring; (Bil 2). För medlem som är psykoterapihandledare gäller av kongressen fastställda etiska riktlinjer för psykoterapihandledare. 5 Kongress Kongressen är föreningens högsta beslutande organ. Kongress hålles vartannat år senast i april. Extra kongress hålles då styrelsen finner lämpligt eller då en av revisorerna eller minst en tiondel av föreningens ordinarie medlemmar begär det hos styrelsen, med uppgift om det eller de ärenden som därvid skall behandlas. 5.1 Kongressombud Till kongressombud utser varje lokalförening med upp till 30 medlemmar två ledamöter och därefter en ledamot per ytterligare påbörjat 30-tal medlemmar. Endast ordinarie medlem kan väljas till kongressombud och övriga förtroendeuppdrag. Medlemmar som inte tillhör någon lokalförening betraktas inför kongressen som egen valkrets och utser kongressombud på samma beräkningsgrunder som lokalföreningarna. 5.2 Kallelse Kallelse till ordinarie kongress skall av styrelsen utsändas minst tre veckor i förväg. Till extra kongress skall kallelsen vara utsänd två veckor i förväg. I kallelsen skall anges de ärenden

3 som skall behandlas på kongressen Tillsammans med kallelsen till ordinarie kongress utsändes styrelsens verksamhetsberättelse, balansräkning och resultaträkning jämte revisorernas berättelse för verksamhetsåren under verksamhetsperioden samt valberedningens förslag. 5.3 Beslut Såsom kongressens beslut gäller den mening om vilken de flesta närvarande förenar sig. Vid lika röstetal gäller den mening som biträds av kongressordföranden. Röstning skall ske öppet men kongressen kan besluta om sluten omröstning om kongressombud begär det. 5.4 Föredragningslista Närvaroförteckning skall upprättas vid kongress. Vid ordinarie kongress skall följande ärenden förekomma: 1. Val av ordförande att leda kongressens förhandlingar. 2. Val av sekreterare, justeringsmän och rösträknare. 3. Fråga om kongressens stadgeenliga utlysande. 4. Anmälan av styrelsens verksamhetsberättelse och redovisningshandlingar för den förflutna. 5. Anmälan av revisionsberättelsen. 6. Fråga om fastställande av balansräkning och resultaträkning för den förflutna verksamhetsperioden. 7. Fråga om ansvarsfrihet åt styrelseledamöterna. 8. Stadgeändringar. 9. Propositioner från styrelsen. 10. Motioner, som skriftligen skall ha inkommit från medlemmarna till styrelsen senast den 31 december året före kongressen. 11. Fastställande av ekonomiska ramar för nästkommande verksamhetsperiod. 1) Fastställande av årsavgift för ordinarie medlemmar, studerandemedlemmar och stödjande medlemmar samt det belopp av årsavgiften som gäller riksföreningen. 2) Fastställande av arvoden för föreningens ordförande, sekreterare, kassör, kansliansvarig och styrelseledamöter. 3) Fastställande av ekonomiska ramar i övrigt. 12. Val av föreningens ordförande som också är styrelsens ordförande. 13. Val av styrelsemedlemmar:

4 1) Val av sekreterare. 2) Val av kassör. 3) Val av fyra övriga styrelseledamöter. 14. Val av personliga suppleanter för kassör och fyra övriga styrelseledamöter. 15. Val av etisk kommitté, bestående av ordförande och fyra övriga ledamöter. 16. Val av två revisorer. 17. Val av två revisorssuppleanter. 18. Val av valberedning, bestående av ordförande och fyra övriga ledamöter. 19. Övriga frågor. 6 Valberedning Valberedningen skall till kongressen framlägga förslag på ordförande för föreningen, föreningsstyrelse och personliga suppleanter. Valberedningen ska också föreslå medlemmar till Etiska kommittén, revisorer och revisorssuppleanter samt lämna förslag till kongressordförande och sekreterare för kongressen. Valberedningen skall senast i januari samma år som kongressen äger rum meddela styrelsen, lokalföreningarna och medlemmarna vilka förtroendevalda som avsagt sig omval eller endast kan omväljas om synnerliga skäl föreligger och därefter ta emot förslag på nya förtroendevalda från styrelsen, lokalföreningar och medlemmar. Valberedningen bör bistå styrelsen med förslag på ersättare om innehavare av förtroendepost lämnar sitt uppdrag i förtid. Valberedningen bör verka för att styrelsen med suppleanter blir så allsidigt sammansatt som möjligt med hänsyn till föreningens syfte och uppgifter samt till medlemsspridningen i landet. Valberedningen bör beakta både kontinuitet och förnyelse i styrelsen, etisk kommitté och bland revisorerna så att kompetens bibehålls genom omval samtidigt som nyval successivt görs. Valberedningen bör i sitt arbete beakta den för styrelsearbetet hämmande verkan som ekonomiska, terapeutiska och andra beroenderelationer styrelsemedlemmarna emellan kan ha. Valberedningen väljs för en verksamhetsperiod. Till valberedningen kan endast väljas medlemmar, som inte innehar annan av kongressen vald förtroendepost i föreningen. Omval kan ske men endast två gånger i följd om inte synnerliga skäl föreligger. 7 Revisorer Medlem som väljs till revisor och revisorssuppleant får inte samtidigt inneha annan förtroendepost i föreningen. Revisorer och revisorssuppleanter väljs för en verksamhetsperiod.

5 Omval kan ske men endast två gånger i följd om inte synnerliga skäl föreligger. 8 Styrelsen Styrelsen är föreningens högsta verkställande organ. Styrelsen handlägger föreningens angelägenheter i frågor där ej annat stadgats. Styrelsen fastställer utifrån kongressens beslut om ekonomiska ramar en budget för respektive verksamhetsår och i övrigt de ekonomiska ramar inom vilka utskott, arbetsgrupper och kommittéer har att verka. Styrelsen består av föreningens ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter med inom styrelsen beslutade ansvarsområden. Styrelsen utser inom sig vice ordförande och vice sekreterare. Styrelsen tillsätter också kansliansvarig. För kassör och övriga fyra styrelseledamöter skall personliga suppleanter finnas. Styrelsen beslutar om suppleanternas deltagande i styrelsearbetet. Styrelsen utser de utskott och arbetsgrupper som fordras för verksamheten. 8.1 Val till styrelsen Styrelseledamöter och suppleanter väljs på kongressen vartannat år. Styrelseledamöter och suppleanter väljs för en verksamhetsperiod på två år. Omval kan ske två gånger i följd men därefter endast om synnerliga skäl föreligger. Om innehavare av förtroendepost tillsatt av kongressen lämnar sitt uppdrag i förtid skall föreningens styrelse utse ersättare för tiden fram till nästa kongress efter att ha tillfrågat valberedningen om förslag på ersättare. 8.2 Verkställande utskott Styrelsen utser inom sig ett verkställande utskott bestående av ordföranden och två andra styrelseledamöter. Kassören bör ingå i verkställande utskottet. Verkställande utskottet beslutar mellan styrelsemötena i akuta frågor och den löpande föreningsverksamheten. Anmälan om utskottets beslut och åtgärder görs kontinuerligt vid styrelsens sammanträden. 8.3 Styrelsens sammanträden Styrelsen sammanträder minst tre gånger under första halvåret och två gånger under andra halvåret som regel under en lördag eller söndag. Kallelse till styrelsemöte med angivande av de ärenden som skall behandlas samt beslutsunderlag skall utsändas tio dagar före sammanträdet. Styrelsen är beslutsför då minst hälften av ledamöterna är närvarande. Såsom styrelsens beslut gäller den mening om vilken de flesta närvarande förenar sig. Vid lika röstetal gäller den mening som biträds av ordföranden. 9 Firmateckning Föreningens firma tecknas av dem - två i förening - som styrelsen för viss tid utser. 10 Extra utdebitering Vid akut behov under verksamhetsperioden kan kassören föreslå extra utdebitering av medlemsavgift. Beslut därom fattas av styrelsen.

6 11 Räkenskaper Föreningens räkenskapsår omfattar tiden 1/1-31/12. Balans- och resultaträkning skall före den 28 februari varje år överlämnas till revisorerna för granskning. Revisorernas berättelse skall senast tre veckor därefter överlämnas till styrelsen. Om budgetläget så påkallar skall extra kongress utlysas. 12 Verksamhetsberättelse Styrelsen skall före den 28 februari kongressåret avge styrelseberättelse över de två föregående verksamhetsåren och överlämna den till revisorerna för granskning. 13 Etisk kommitté Etiska kommittén är en referensgrupp för styrelsen och medlemmarna. Kommittén skall bestå av ordförande och fyra övriga ledamöter och väljs för en verksamhetsperiod. 14 Regionskonferens Föreningen bör vår och höst, dock minst en gång årligen, genomföra Regionskonferens för att diskutera målsättningsfrågor, utbyta information, dra upp riktlinjer i policyfrågor samt avhandla ärenden som är av regional karaktär men har riksbetydelse. Riksföreningen representeras av styrelsen. Lokalföreningarna representeras av ordförandena och de representanter som lokalföreningen utser. Regionskonferensen hålles på våren i regel i Stockholm och på hösten i annan del av landet. Riksstyrelsen ansvarar för att Regionskonferenser arrangeras. 15 Lokalförening Lokalförening bildas för visst distrikt, vilket fastställs av riksstyrelsen och vars gränser skall framgå av lokalföreningens stadgar. Medlemskap i lokalförening medför medlemskap i riksföreningen och vice versa. Lokalförening bildas genom att styrelse konstitueras, stadgar antas och lokalföreningsstatus söks hos riksföreningens styrelse. Lokalföreningar utgör självständiga juridiska och ekonomiska enheter i förhållande till riksföreningen. Av hela årsavgiften, som medlemmarna inbetalar till riksföreningen, behåller riksföreningen av kongressen fastställt belopp och resten redovisas och utbetalas till respektive lokalförening två gånger årligen per den 1/4 och 31/ Stadgar För lokalförening gäller samma stadgar som för riksföreningen vad beträffar 1-3. Övriga är tillämpliga efter förtydligande om vad som avser riksnivå respektive lokal nivå, samt efter nödvändiga omformuleringar anpassade till lokalföreningens villkor. Lokalförening har årsmöte i stället för kongress samt andra tider för verksamhetsberättelse och räkenskapsredovisning Verksamhet De verksamheter som stadgas i 3 genomföres av lokalförening i mån av resurser och vilar i övrigt på riksföreningen även för lokalföreningens medlemmar Medlemskap i lokalförening Medlem tillhör den lokalförening inom vars distrikt medlemmen har sin bostadsadress.

7 Medlem med bostadsadress utanför någon lokalförenings distrikt tillhör enbart riksföreningen. Dock kan sådan medlem tillhöra angränsande lokalförening efter anmälan till riksföreningen och godkännande av vederbörande lokalförening. Medlem som genom sin bostadsadress tillhör en lokalförening kan, om det finns särskilda skäl, istället tillhöra annan lokalförening efter anmälan till riksföreningen och godkännande av de två berörda lokalföreningarna Styrelse Lokalföreningens styrelse skall bestå av minst ordförande, sekreterare och kassör. I övrigt bestämmer lokalföreningens årsmöte om antalet styrelseledamöter och arbetssätt för lokalföreningen inom ramen för riksföreningens stadgar. Lokalföreningen skall till riksföreningen årligen inlämna årsmötesprotokoll, årsberättelse och revisionsberättelse Årsavgift Lokalföreningen fastställer vid sitt årsmöte om årsavgiften för dess medlemmar skall vara högre eller lägre än vad kongressen fastställt vad avser beloppet till lokalförening. Beslut om sådan ändring ska meddelas riksföreningen senast 1/10 året före det kalenderår avgiften avser Förmedlingsverksamhet Lokalföreningens styrelse fastställer regler och avgifter för den egna förmedlingsverksamheten Utträde ur riksföreningen För lokalförenings utträde ur riksföreningen krävs att lokalföreningen upplöses enligt vad som stadgas i 16 och Stadgeändringar För beslut om ändring av dessa stadgar gäller att beslutet skall fattas antingen på två på varandra följande kongresser, varav minst en ordinarie, eller på en ordinarie kongress varvid minst tre fjärdedelar av de deltagande i omröstningen biträtt förslaget. 17 Upplösning av föreningen För upplösning av föreningen beslutas på samma sätt som då det gäller stadgeändringar. Vid föreningens upplösning skall kongressen fastställa hur föreningens tillgångar skall disponeras.

Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgeändring, förslag till årsmötet 27 april 2011

Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgeändring, förslag till årsmötet 27 april 2011 Stadgeändring, förslag till årsmötet 27 april 2011 1 Nuvarande lydelse Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening fastställda vid föreningens sammanträde den 4 december 1967, den 29 maj 1968, den 10

Läs mer

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28.

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. Sid 1 Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Forum Östersjön - allmännyttig ideell förening. 2 Föreningens ändamål Föreningens

Läs mer

Normalstadgar. för. Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar

Normalstadgar. för. Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Normalstadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Normalstadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Stadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar

Läs mer

StorStockholms Genealogiska Förening

StorStockholms Genealogiska Förening StorStockholms Genealogiska Förening Förslag till revidering av stadgarna för SSGF. Nu gällande stadgar. 1 Föreningens namn är StorStockholms Genealogiska Förening, förkortat SSGF. Föreningen är en ideell

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Normalstadgar. för. Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar

Normalstadgar. för. Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Normalstadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Normalstadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Stadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar

Läs mer

Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening

Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening 1 Firma Föreningens namn är Registrars.se, Ideell Förening 2 Ändamål Registrars.se är en icke vinstdrivande intresseförening, bildad av registrarer för den nationella

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS. 1 1 Föreningens firma och organisation

STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS. 1 1 Föreningens firma och organisation 1.1 Föreningens firma är Convictus. STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS 1 1 Föreningens firma och organisation 1.2 Convictus är en ideell stödförening för hemlösa och för människor på väg ur hemlöshet, drogberoende

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN MILJÖREVISORER I SVERIGE (reviderade 2005-11-17)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN MILJÖREVISORER I SVERIGE (reviderade 2005-11-17) 1 STADGAR FÖR FÖRENINGEN MILJÖREVISORER I SVERIGE (reviderade 2005-11-17) 1 FÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE Föreningens namn är Miljörevisorer i Sverige. Den har sitt säte i Stockholm. Föreningen kan inrätta

Läs mer

för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T)

för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T) STADGAR för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T) Ändamål 1 Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan, som bildades 1 oktober 1941, är en förening bland personal inom

Läs mer

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF)

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) 1 Mål Föreningens mål är: - att sprida intresse för och kunskap om räddningshunden - att anordna lägerverksamhet och lagtävlingar för medlemmarna -

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF)

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Förslag till stadgar beslutade en första gång vid extra föreningsmöte med Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) den 8 november 2012 i Hässleholm.

Läs mer

S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ÄNDAMÅL 1 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att via kabel distribuera TV-program till medlemmarna att erbjuda

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action På årsmötet 2015 beslutades att föreningen byter namn till Fair Action och att stadgarna ändras i enlighet med beslutet. Stadgarna antogs av Fair Trade Centers konstituerade

Läs mer

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD Antagna första gången vid ordinarie årsmöte 2018-03-20 Antagna andra gången vid extra årsmöte 2018-11-13 Godkända av BirdLife Sverige November

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action 1 Föreningens namn och säte Fair Action är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Ändamål och metoder Fair

Läs mer

Stadgar för Agronomförbundet

Stadgar för Agronomförbundet 1. Ändamål [STADGAR FÖR AGRONOMFÖRBUNDET] Antagna den 9 mars 2013 Stadgar för Agronomförbundet Medlemskap i Agronomförbundet tillkommer den som besitter agronomexamen eller som bedriver studier för att

Läs mer

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden.

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC stadgar Senast reviderad 2016-03-06 1 Namn och ändamål Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC är

Läs mer

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Skarholmens båtklubb i Uppsala 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att se

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Stadgar Sveriges Fellponnyförening

Stadgar Sveriges Fellponnyförening Stadgar Sveriges Fellponnyförening 1 Ändamål.. Föreningen är till för att främja Fellponny rasens användande i såväl avel som arbete. Föreningen jobbar för att öka kunskapen om Fellponnyn i Sverige och

Läs mer

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar Vid en konstituerande stämma i Eslöv fredagen den i november 2007 har följande stadgar antagits: 1. Ändamål. 1.1 Föreningen skall verka för att

Läs mer

Svenska Russavelsföreningen. Svenska Russavelsföreningens stadgar, ändrade vid årsmöte 2011 och 2012

Svenska Russavelsföreningen. Svenska Russavelsföreningens stadgar, ändrade vid årsmöte 2011 och 2012 Svenska Russavelsföreningen Svenska Russavelsföreningens stadgar, ändrade vid årsmöte 2011 och 2012 1 Namn. 2 Säte 3 Ändamål. 4 Lokalförening 5 Medlemskap Föreningens namn är "Svenska Russavelsföreningen"

Läs mer

Stadgar för BMW Sport Club

Stadgar för BMW Sport Club Stadgar för BMW Sport Club 1 Namn Klubbens namn är BMW Sport Club, vilket förkortas BMWSC. 2 Natur och ändamål BMWSC är en ideell förening utan ekonomiska, politiska, eller religiösa intressen. Klubben

Läs mer

STADGAR MOLLÖSUNDS BÅTFÖRENING

STADGAR MOLLÖSUNDS BÅTFÖRENING STADGAR MOLLÖSUNDS BÅTFÖRENING Stadgar för den ideella föreningen Mollösunds Båtförening (MBF), bildad 1980, med hemort Mollösund, Orust kommun. Stadgarna fastställdes på föreningsmötena 2013-07-08 samt

Läs mer

Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för

Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för 2000-04-29 1 FIRMA Föreningens firma är Mälaröarnas Montessori, ek. för. 2 ÄNDAMÅL Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

Klubbens Stadgar

Klubbens Stadgar Klubbens Stadgar 2019-05-18 1. Föreningens namn Föreningens namn är Svenska Volvo C70-klubben 2. Föreningens syfte Svenska Volvo C70-klubben är en religiöst och politiskt obunden ideell förening, med kulturell

Läs mer

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige STADGAR FÖR SOS-Animals Sverige Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 31a maj 2008 1 Ändamål SOS-Animals Sverige är en ideell förening som skall verka för djurs välbefinnande i och utanför Sverige.

Läs mer

Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening

Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening 1 Firma Föreningens namn är Registrars.se, Ideell Förening. 2 Ändamål Registrars.se är en icke vinstdrivande intresseförening, med syfte att arbeta för en svensk

Läs mer

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 1. ÄNDAMÅL Svenska Motorvagnsklubben (SMoK) är en riksomfattande ideell förening. Dess huvudsyfte är att bevara kulturarvet i form av äldre svenska motorvagnar, och

Läs mer

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun.

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. Stadgar antagna den 24 april 2018 Föreningen Svalorna Indien Bangladesh Stadgar för Föreningen Svalorna Indien Bangladesh 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh.

Läs mer

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund 0 Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund (baserade på Förbundets Normalstadga för förening) Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post

Läs mer

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske Dessa stadgar är antagna den 26 mars 2011 efter att ha behandlats vid föreningsmöte den 16 oktober 2010 och vid föreningens årsmöte den 26 mars 2011. Malmö Dövas Förening Svenske är ansluten till Sveriges

Läs mer

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening STADGAR Stadgarna antagna vid bildandemöte den 2012 02-19 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen skall verka för historiska värden angående Wisingsborgs Grevskap och Grevarna Brahes påverkan och betydelse

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

STADGAR antagna 1962

STADGAR antagna 1962 STADGAR antagna 1962 med ändringar 1982, 1986, 1988, 1994, 1999, 2000, 2007, 2009, 2011 och 2012 1 Namn Föreningens namn är Föreningen för Svenskar i Världen. 2 Ändamål Föreningens ändamål är att företräda,

Läs mer

STADGAR FÖR. Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun. Bildad den 9 september Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013.

STADGAR FÖR. Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun. Bildad den 9 september Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013. STADGAR FÖR Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun Bildad den 9 september 2011 Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013 1 Ändamål Kommunbygderådet i Karlskrona kommun är en ideell förening

Läs mer

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability GMIC Sweden - Inspiring Sustainability Stadgar för den näringsdrivande ideella föreningen GMIC Sweden 1 Namn Föreningens namn är GMIC Sweden. 2 Ändamål och verksamhetsområde Förening är en ideell icke

Läs mer

antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Föreningen har som ändamål att bedriva havsbastuverksamhet i Kullavik.

antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Föreningen har som ändamål att bedriva havsbastuverksamhet i Kullavik. Bilaga 1 till Protokoll Årsmöte 2015 STADGAR för Kullaviks Havsbastuförening antagna 2000-10-11, ändrade 2003-11-12,2010-03-15 samt 2015-03-04. Allmänna bestämmelser 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

Stadgar för Kraftkällan Antagna på årsmöte den 1 juni 2015

Stadgar för Kraftkällan Antagna på årsmöte den 1 juni 2015 Stadgar för Kraftkällan Antagna på årsmöte den 1 juni 2015 1) Grundläggande a. Namn Föreningens namn är Kraftkällan. b. Säte Kraftkällans säte är den ort där förvaltningen förs. c. Organisationsform Kraftkällan

Läs mer

Skapande Broderi Stockholm

Skapande Broderi Stockholm Skapande Broderi Stockholm Antagna av årsmötet 2016-03-05, bekräftade av medlemsmötet? Allmänna bestämmelser 1 Skapande Broderi Stockholm är en ideell förening, som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte 2009-09-05 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Distriktsförenings Normalstadgar

Distriktsförenings Normalstadgar Distriktsförenings Normalstadgar Datum: 2017-01-01 Förslag till Normalstadgar för Distriksföreningar inom Svenska Ridtravarförbundet Distrikt: Bildat den Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den enligt

Läs mer

STADGAR för Mälarens Båtförbund

STADGAR för Mälarens Båtförbund STADGAR för Mälarens Båtförbund Fastställda vid Båtdagen 2008-03-29 Fastställda vid Båtdagen 2016-03-09 1 STADGAR FÖR MÄLARENS BÅTFÖRBUND 1. Namn Mälarens Båtförbund, bildat 1951 är ett regionalt båtförbund

Läs mer

Stadgar för Svenska Steriltekniska föreningen Antagna vid årsmötet

Stadgar för Svenska Steriltekniska föreningen Antagna vid årsmötet Stadgar för Svenska Steriltekniska föreningen Antagna vid årsmötet Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Föreningens ändamål är att stärka professionell kompetens, samverkan och erfarenhetsutbyte inom föreningen

Läs mer

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar Bentley User Group Sweden BUS Föreningsstadgar Stadgar för Bentley User Group Sweden 1. Namn och säte Föreningens namn är Bentley User Group Sweden. Förkortas BUS. Föreningen har sitt säte på föreningsordförandens

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2016-04-23) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

NORMALSTADGAR för SÄLLSKAPET TRÄDGÅRDSAMATÖRERNAS KRETSAR OCH SPECIALGRUPPER enligt beslut vid årsmöte i Linköping

NORMALSTADGAR för SÄLLSKAPET TRÄDGÅRDSAMATÖRERNAS KRETSAR OCH SPECIALGRUPPER enligt beslut vid årsmöte i Linköping NORMALSTADGAR för SÄLLSKAPET TRÄDGÅRDSAMATÖRERNAS KRETSAR OCH SPECIALGRUPPER enligt beslut vid årsmöte i Linköping 2013-10-20 1...-kretsen/specialgruppen är en krets inom Sällskapet Trädgårdsamatörerna

Läs mer

NORMALSTADGAR. för. lokal förening. ansluten till organisationen FÖRETAGARNA

NORMALSTADGAR. för. lokal förening. ansluten till organisationen FÖRETAGARNA 1 (6) NORMALSTADGAR för lokal förening ansluten till organisationen FÖRETAGARNA Fastställda av kongressen 2012 2 (6) INNEHÅLL Normalstadgar för lokal förening 1 Inledning 12 2 Namn och ändamål 12 3 Antagande

Läs mer

VIKTIGA SKILLNADER MELLAN NUVARANDE STADGAR OCH FÖRSLAGET TILL FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015

VIKTIGA SKILLNADER MELLAN NUVARANDE STADGAR OCH FÖRSLAGET TILL FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 VIKTIGA SKILLNADER MELLAN NUVARANDE STADGAR OCH FÖRSLAGET TILL FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 1 Namn, säte, ändamål m.m. Föreningens namn skall vara Classic Car Week. Föreningen är en ideell förening

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA STADGAR 1. ÄNDAMÅL Ideella Föreningen Eketånga Montessoriskola har till ändamål att bedriva montessoriförskola, montessoriförskoleklass, montessoriskol- och

Läs mer

Stadgar för Sollentuna Square Dancers

Stadgar för Sollentuna Square Dancers Stadgar för Sollentuna Square Dancers 2014-12-18 STADGAR för Sollentuna Square Dancers Antagna vid föreningens bildande 22 april 1983, med tidigare ändringar fastställda 27 maj 1986, 17 februari 1998

Läs mer

Stadgar för Rydebäcks Byalag

Stadgar för Rydebäcks Byalag Stadgar för Rydebäcks Byalag Antagna vid föreningsstämman 2014-02-25 Tidigare versioner Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2012-02-21 Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2010-02-16 Reviderade

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING 1 UNG FÖRETAGSAMHET STOCKHOLMSREGIONENS ÄNDAMÅL Ung Företagsamhet Stockholmsregionen är en ideell förening som har till ändamål att ge ungdomar insikter i företagandets

Läs mer

Stadgar för Linköpings fäktklubb

Stadgar för Linköpings fäktklubb 1(6) Stadgar för Linköpings fäktklubb Syfte 1 Föreningens namn är Linköpings fäktklubb, i förkortad form LFK. Föreningens syfte är att bedriva fäktning i Linköping. Föreningen skall vara organiserad enligt

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

Stadgar för Stureby SK

Stadgar för Stureby SK Stadgar för Stureby SK 1 Föreningen har till uppgift främja och genom sina medlemmar utöva allmän idrottslig verksamhet. För detta ändamål skall föreningen verka för idrottens bästa, välja ändamålsenliga

Läs mer

Stadgar. För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000.

Stadgar. För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000. Stadgar För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000. Stadgarna är fastställda den 24/8 2000. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

Öppna Händer Välgörenhet

Öppna Händer Välgörenhet Öppna Händer Välgörenhet Stadgar Antagna: Antagna vid föreningsmöte 2010-01-20. Innehåll Allmänt 3 Styrelsen 3 Revision 4 Årsmöte 4 Stadgeändring 5 Övrigt 5 2 Allmänt 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim.

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. STADGAR FÖR FÖRENINGEN BETANIAHEMMET 1 Föreningen är en ideell förening. Dess namn är Föreningen Betaniahemmet.

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer

Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer 802513-5388 1 Föreningens syfte Uppsala Spelmanslag, som är en politiskt och religiöst obunden ideell förening och som har sitt verksamhetsområde i Uppsala

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2012-04-21) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

Stadgar för Lidingö Ryttarförening. medlem i Svenska Ridsport Förbundet

Stadgar för Lidingö Ryttarförening. medlem i Svenska Ridsport Förbundet Stadgar för Lidingö Ryttarförening medlem i Svenska Ridsport Förbundet Bildat 1950 Stadgar ändrade på extra allmänt möte den 27 september 1994. 1 Ändamål Lidingö Ryttarförening är en ideell förening som

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun.

För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun. Föreningens stadgar För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun. Föreningen bildades den 27 november 2007 med antagande av nedanstående stadgar. Föreningens

Läs mer

Årsmötet, som är föreningens högsta beslutande organ, hålls före utgången av april månad på tid och plats som styrelsen bestämmer.

Årsmötet, som är föreningens högsta beslutande organ, hålls före utgången av april månad på tid och plats som styrelsen bestämmer. 1. Ändamål. Föreningens målsättning är att erbjuda människor i alla åldrar möjlighet till ett varierat dansutbud inom scenisk dans av god kvalitet till en rimlig kostnad. En meningsfull fritid, där även

Läs mer

1 Namn Mom. 1: Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund

1 Namn Mom. 1: Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund Stadga för Öppna Moderater - Moderaternas hbt-förbund Antagna vid förbundsstämman 2014-04-26 1 Namn Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund 2 Ändamål Mom.1: Öppna Moderater

Läs mer

(ursprungligen antagna och omarbetade 1995 m. ändringar 1998 och 2003)

(ursprungligen antagna och omarbetade 1995 m. ändringar 1998 och 2003) (ursprungligen antagna 1992-05-19 och omarbetade 1995 m. ändringar 1998 och 2003) 1. Lindholmsdockans Hamnförening är en sammanslutning för båtintresserade medlemmar. 2. Hamnföreningens ändamål och syfte

Läs mer

SVERIGES FRANCHISETAGARE

SVERIGES FRANCHISETAGARE stadgar för SVERIGES FRANCHISETAGARE (802433-3828) Reviderade 2006, 2011 och 2014 1 Stadgar för Sveriges Franchisetagare 1 Firma och säte Föreningens firma är Sveriges Franchisetagare och har sitt säte

Läs mer

Stadgar för SOLLENTUNA RIDKLUBB. medlem i Svenska Ridsport Förbundet

Stadgar för SOLLENTUNA RIDKLUBB. medlem i Svenska Ridsport Förbundet Stadgar för SOLLENTUNA RIDKLUBB medlem i Svenska Ridsport Förbundet Stadgarna ändrade på årsmöte den 21 februari 2016 1 Ändamål Sollentuna Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB.

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Billeruds Jaktskytteklubb. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att främja intresse och färdighet i jakt- och

Läs mer

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 Förslaget har upprättats av Anders Klasson, Göran Wendelin och Jan Säbb 1 KAP ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

STADGAR. Botkyrka Hembygdsgille. för

STADGAR. Botkyrka Hembygdsgille. för STADGAR för Botkyrka Hembygdsgille Nytryck av stadgar med beslutade ändringar och tillägg införda. Textsatt med programmet PageMaker av Arne Mattsson 2012. 1 STADGAR FÖR BOTKYRKA HEMBYGDSGILLE 1. ÄNDAMÅL

Läs mer

Modell. för. stadgar. för. Lokal uppfinnarförening. Fastställda 991020

Modell. för. stadgar. för. Lokal uppfinnarförening. Fastställda 991020 Modell för stadgar för Lokal uppfinnarförening Fastställda 991020 Tfn 08-545 16470 SANDELSGATAN 21 Bankgiro 714-9230 Fax 08-545 16471 11534 STOCKHOLM Plusgiro 57537-3 suf@uppfinnare.se www.uppfinnare.se

Läs mer

Stadgar för STOCKHOLMS TRÄVARUHANDELSFÖRENING. 1 Ändamål

Stadgar för STOCKHOLMS TRÄVARUHANDELSFÖRENING. 1 Ändamål Stadgar för STOCKHOLMS TRÄVARUHANDELSFÖRENING 1 Ändamål Stockholms Trävaruhandelsförening är en organisation för företag inom handeln med byggoch trävaror inom Stockholmsregionen Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för Gefle Ölsellskaps

Stadgar för Gefle Ölsellskaps för s En ideell förening med hemort i Gävle kommun. Organisationsnummer: 885002-2024 Styrelsen 2019 Bildad den na fastställs av årsmöte den 6e februari 2019,

Läs mer

STADGAR FÖR IFA/SVERIGE

STADGAR FÖR IFA/SVERIGE STADGAR FÖR IFA/SVERIGE antagna vid föreningens årsmöte den 14 juni 1994 samt ändrade vid årsmöten den 18 april 2002 och den 21 juni 2011. 1 Namn och ändamål Föreningens namn är IFA/SVERIGE, (IFA/SWEDEN).

Läs mer

STADGAR för OFFICERARES IDEELLA STÖDFÖRENING

STADGAR för OFFICERARES IDEELLA STÖDFÖRENING 1 STADGAR för OFFICERARES IDEELLA STÖDFÖRENING Stadgarna är fastställda av årssammanträdet 2011-04-28 samt extra föreningssammanträde 2011-11-03. Ny lydelse för 16 fastställdes av årssammanträdet 2012-04-25.

Läs mer

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER 1 Ändamål KÄRRA VÄNNER är en ideell förening, vars syfte är att verka för att bevara byn Kärradals karaktär och verka för en god, trivsam och innehållsrik

Läs mer

Stadgarna är antagna vid årsmötet den 21 mars 2018.

Stadgarna är antagna vid årsmötet den 21 mars 2018. 1 (7) för Göteborgspolisens Pensionärsförening Stadgarna är antagna vid årsmötet den 21 mars 2018. 2 (7) 1 Föreningens namn och syfte Föreningen vars namn är Göteborgspolisens Pensionärsförening, har till

Läs mer

Stadgar för Haflingersport Sverige

Stadgar för Haflingersport Sverige Stadgar för Haflingersport Sverige Bildad den 28 september 2014. Förslag på ändringar på stadgar, beslutas av årsmöte samt extra allmänt möte 2017. 1 Ändamål Föreningen skall skapa en plattform för alla

Läs mer

Landsnora Villaägareförening

Landsnora Villaägareförening Landsnora Villaägareförening STADGAR Föreningens namn 1 Föreningens firma är Landsnora villaägareförening. Föreningens verksamhetsområde 2 Föreningens verksamhetsområde är Landsnora och Falkberget inom

Läs mer

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING 1 FÖRENINGENS NAMN OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Föreningens namn är: Gårdsjöbygdens Förening. Verksamhetsområdet är Gårdsjö m.o. 2. FÖRENINGENS ORGAN Föreningens organ är ÅRSMÖTET, STYRELSEN OCH REVISORERNA.

Läs mer

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr 897000-0710 Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 1 Innehållsförteckning Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning

Läs mer

Stadgarna är antagna vid årsmötet den 15 mars 2005.

Stadgarna är antagna vid årsmötet den 15 mars 2005. Sidan 1 (6) för Göteborgspolisens Pensionärsförening Stadgarna är antagna vid årsmötet den 15 mars 2005. Ändringar/tillägg har efterhand skett. Uppgift härom återfinns på sista sidan. 1 Föreningen vars

Läs mer

STADGAR FÖR SUNNE BÅTKLUBB

STADGAR FÖR SUNNE BÅTKLUBB STADGAR FÖR SUNNE BÅTKLUBB www.sunnebatklubb.com Antagna vid årsmöte den 10/11 1991, samt reviderade vid årsmöten 18/11 1995, 8/11 2003 och 12/11 2011 1 Namn Sunne Båtklubb (SBK) stiftad den 30/9 1991,

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE

STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE KAPITEL 1 Firma, säte och ändamål STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE 1:1 Namn 1:2 Säte Föreningens namn är Linjeföreningen BEWARE. Föreningens styrelse har sitt säte i Västerås. 1:3 Föreningstyp Linjeföreningen

Läs mer

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Stadgar Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö 1 NAMN Föreningens namn är Malmö mot Diskriminering föreningarnas organisation för att främja

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala

Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Grundad den 8 maj 2014 Reviderade och antagna den 25 februari 2015 Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Innehåll 1. Föreningens namn 2. Föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK. Bildad 2018

STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK. Bildad 2018 STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK Bildad 2018 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet relaterad till utveckling av kunskap och forskning kring mjölk,

Läs mer