1. Tillämpning. 2. Erbjudanden. 3. Order och Avtal. 4. Material och hållbarhet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Tillämpning. 2. Erbjudanden. 3. Order och Avtal. 4. Material och hållbarhet"

Transkript

1 1. Tillämpning Dessa bestämmelser skall utgöra en integrerad del av alla avtal rörande försäljning av varor som ingås av Nordic Flanges Group (nedan Nordic Flanges). Avvikande villkor som anges av köparen i beställning eller på annat sätt skall inte äga tillämpning. Ändringar i eller tillägg till dessa bestämmelser måste godkännas skriftligen av Nordic Flanges. Skulle Köparens order innehålla villkor som står i konflikt med dessa allmänna försäljningsvillkor ska de allmänna försäljningsvillkoren ha företräde även i det fall Nordic Flanges inte invänder mot sådana från Köparen avvikande villkor. Genom orderbeställning godkänner Köparen dessa allmänna försäljningsvillkor i aktuella och framtida avtalsrelationer mellan Nordic Flanges och Köparen. Dessa villkor kan laddas ned och läsas från Nordic Flanges hemsida eller, på begäran, skickas till Köparen. Eventuella ändringar av de allmänna försäljningsvillkoren skall ske skriftligen. Vid avtal och till detta bifogade handlingar har de Allmänna försäljningsvillkoren företräde framför motstridiga villkor i Köparens order, bekräftelser, blanketter och andra handlingar. Skriftligen har i detta avseende innebär att dokumentet ska vara underskrivet av båda parterna eller utgöra en handling som har skickats som brev, fax, e-post eller liknande. 2. Erbjudanden Erbjudanden skall gälla för den period som anges i offerten. Om inte annat avtalats skall ett erbjudande gälla i 30 (trettio) dagar räknat från dagen för offerten. Nordic Flanges förbehåller sig rätten att ändra pris och leveranstid i erbjudandet på grund av omständigheter som inte ligger inom Nordic Flanges kontroll och som Nordic Flanges inte kan påverka. 3. Order och Avtal Order lagd i överensstämmelse med erbjudande från Nordic Flanges sida och inom i erbjudandet angiven tid skall räknas som ett avtal mellan Nordic Flanges och Köparen. Om en order inte grundar sig på ett erbjudande från Nordic Flanges sida, blir ordern bindande i och med att den bekräftas av Nordic Flanges. Nordic Flanges skall vid förfrågan från Köparen sända en bekräftelse på ordern. Nordic Flanges ansvarar inte för eventuella felaktigheter i en order som har gjorts muntligen av Köparen, under förutsättning att ordern inte bekräftats skriftligen av Nordic Flanges innan leverans eller innan tillverkning av produkten. 4. Material och hållbarhet Krav på material och hållbarhet baseras på de tekniska specifikationer och standarder som hänvisas till i avtalet. De krav vad gäller material, standarder och hållbarhet som Köparen har

2 gällande särskilda produkter producerade i enlighet med Köparens instruktioner måste alltid definieras i Köparens förfrågan eller order. Nordic Flanges garanterar att material i leveranser överensstämmer med överenskomna specifikationer. Om ingenting annat avtalats skall material och hållbarhet hålla en för Nordic Flanges generell standard. 5. Kvalité Nordic Flanges garanterar produkternas kvalité och kontroll av desamma i enlighet med ISO Varuprov Nordic Flanges skall leverera varuprover av särskilda produkter till Köparen innan serietillverkning inleds av dessa, under förutsättning att avgifter och tillvägagångssätt särskilt härom har avtalats. Köparen skall utan dröjsmål undersöka varuproven och meddela Nordic Flanges resultatet av undersökningen. Om Köparen inte haft några anmärkningar vad gäller varuproven godkänner inte Nordic Flanges anmärkningar på de tillverkade produkterna under förutsättning att dessa överensstämmer med varuproven. 7. Leveransvillkor, riskövergång Leveransvillkor skall tolkas i enlighet med gällande Incoterms vid den tidpunkt då beställningen gjordes. Under förutsättning att ingenting annat överenskommits, levereras produkterna från fabrik (Incoterms 2010). Leverans sker från tillverkningsfabriken i enlighet med instruktioner från Köparen. Produkterna levereras i ändamålsenliga förpackningar. Om produkterna kräver specialförpackning kommer Köparen att debiteras för dessa. 8. Leveranstidpunkt och förseningar Om Nordic Flanges upptäcker att leverans inte kan ske vid avtalad tidpunkt, skall Nordic Flanges utan dröjsmål underrätta Köparen om förseningen. Om förseningen inte beror på force majeure och förseningen orsakar Köparen uppenbar olägenhet är Köparen berättigad att avbeställa ordern eller del av denna, under förutsättning att leveransen blir försenad mer är fyra veckor. Under förutsättning att inte annat har avtalats är Nordic Flanges inte skyldig att betala skadestånd eller ersättning till följd av förseningen. Nordic Flanges är inte heller ansvarig för indirekt skada som kan orsakas Köparen till följd av förseningen (se artikel 16).

3 9. Force majeure Följande omständigheter utgör force majeure: strejk, lock-out, blockad, upplopp, brand, översvämning, krig eller krigshändelse, embargo, valutarestriktion eller andra liknande omständigheter som ligger utanför parternas kontroll och som dessa inte kunnat räkna med eller kunnat undvika. 10. Pris Offererade priser anges exklusive moms. Moms skall, när så är nödvändigt, anges på fakturans totalsumma med på fakturandagens tillämpligt belopp. Nordic Flanges förbehåller sig rätten till prishöjning vid ändrade produktionskostnader som ligger utanför Nordic Flanges kontroll, såsom ökade råvarupriser eller större förändringar i valutakurser. Nordic Flanges skall meddela eventuella prisförändringar minst 14 (fjorton) dagar innan förändringen. Om Köparen inte samtycker till prisförändringen har denne rätt att avbeställa lagd order inom 7 (sju) dagar från det att han fått meddelande om ovanstående förändring. 11. Betalningsvillkor och äganderättsövergång Betalning skall erläggas i enlighet vad som stipuleras i offerten. Om inte annat avtalats skall betalning vara Nordic Flanges tillhanda inom 30 (trettio) dagar från fakturadagen. Nordic Flanges förbehåller sig äganderätten till produkterna till dess full betalning, inklusive eventuell dröjsmålsränta, erlagts. Om Köparen inte erlägger betalning inom betalningsfristen är Nordic Flanges berättigad att hålla inne ytterligare leveranser utan föregående underrättelse. 12. Krav på förskottsbetalning vid leverans Nordic Flanges förbehåller sig rätten att kräva förskottsbetalning för leverans eller fortsatt leverans om tvivel har uppkommit om Köparens betalningsförmåga eller om Köparen kommer att erlägga betalning inom utsatt tid. Vid försenad betalning utgår dröjsmålsränta från dag ett i enlighet med i fakturan angiven räntesats. 13. Defekta varor och brister Varorna betraktas endast som defekta, om de inte möter specifikationerna som är överenskomna uttryckligen för den särskilda leveransen, eller om varorna inte möter Nordic Flanges allmänna specifikationer för tiden av leveransen.

4 Varorna som säljs som icke standard vara, eller under den liknande beskrivningen, som de är eller befintligt skick betyder att all rätt för gottgörelse eller kompensation avfärdas. I händelsen av defekter eller brister i varorna, skall köparen meddela Nordic Flanges skriftligen inom en vecka efter att varorna kommit till deras slutdestination, i överensstämmande med den avgjorda leveransen mellan parterna. Om anmälan görs mer än ett år efter ankomst har risken under tiden överförts till köparen, Nordic Flanges inte är skyldig att utföra några, eller någon kompensation till köparen. 14. Tekniska specifikationer och produktinstruktioner Alla ritningar och tekniska handlingar, som ena parten överlämnar till den andra, förblir den överlämnade partens egendom och får inte av den andre parten obehörigen användas, reproduceras eller bringas till tredje mans kännedom. 15. Produktansvar och informationsskyldighet Nordic Flanges är ansvarig för produktskador och skador för tredje man i överensstämmelse med EUs produktansvarsregler och dessa villkor (Rådets direktiv 85/374/EEGav den 25 juli 1985). Parterna skall omgående informera varandra om eventuella sak- och personskador eller dödsfall till följd av felaktiga produkter. Köparen skall informera Nordic Flanges om samtliga eventuella skaderisker han är medveten om angående egenskaper och avsett användande av produkterna. Köparen skall informera Nordic Flanges om samtliga ersättningsanspråk som gjorts angående produkterna. Parterna skall på egen bekostnad inneha ett fullgott försäkringsskydd som även täcker skador som kan komma att drabba tredje man. Försäkringen skall vara ändamålsenlig och anpassad för den verksamhet parten bedriver. Ersättningsbeloppen i försäkringen får inte understiga Svenska kronor. Köparen skall vid förfrågan från Nordic Flanges kunna uppvisa ett försäkringsbrev. Om Nordic Flanges har anledning att befara att produkter skulle kunna orsaka användaren eller tredje man skada vid användandet äger Nordic Flanges rätt att stoppa leveransen av produkten eller återkalla produkten från Köparen. Om en sådan situation uppstår är reglerna gällande force majeure tillämpliga.

5 16. Ansvarsbegränsning Nordic Flanges är inte ansvarig för skador till följd av felaktig installation eller felaktigt underhåll av produkter, om inte Nordic Flanges utfört installationen eller stått för underhållet. Nordic Flanges är inte ansvarig för skador till följd av att produkterna använts på ett felaktigt sätt. Nordic Flanges ansvarar inte för indirekta skador eller ekonomisk skada till följd av produktbortfall. Därutöver är begränsningarna om garantivillkoren hos produkten tillämpliga (se bestämmelserna om standard- och ersättningsgaranti). 17. Hävning av avtalet Vid väsentligt avtalsbrott eller brott mot de allmänna försäljningsreglerna av endera parten äger den andra parten rätt att, skriftligen, säga upp avtalet till omedelbart upphörande. I händelse av konkurs, insolvens, avveckling, likvidation eller risk för någonting av dessa eller liknande tillstånd där risk föreligger att Köparen inte kan fullfölja sina förpliktelser, har Nordic Flanges rätt att säga upp avtalet till omedelbart upphörande. Nordic Flanges har även rätt att säga upp avtalet om tekniska eller produktionsrelaterade omständigheter skulle omöjliggöra fullföljande av avtalet. 18. Överlåtelseförbud Part får inte utan den andre partens skriftliga medgivande överlåta avtalet på annan part. Nordic Flanges får dock överlåta avtalet på annat bolag inom samma koncern eller annat bolag som Nordic Flanges sammarbetar med vid produkternas framtagande. 19. Avtalshandlingarnas inbördes ordning Orgalime S 2012 generella villkor skall med undantag för artiklarna 13-16, 19, 20; kapitel 1-3, artiklarna 27, 30, 38, 41, 46 och 47, vara applicerbara på avtalet och ska utgöra en del av offerten och de allmänna försäljningsvillkoren. Köparen har beretts möjlighet att gå igenom Orgalime S 2012 innan köpet. Genom accepterandet av köpeerbjudandet blir Köparen bunden av dessa avtalsvillkor. Avtalshandlingarna skall ha följande inbördes rangordning: 1. Offerten 2. Nordic Flanges allmänna försäljningsvillkor 3. Orgalime S Incoterms 2010

6 Om Nordic Flanges skulle gjort en felaktig tolkning eller misslyckas att kräva fullgörelse enligt en av ovanstående punkter innebär inte detta att inte övriga punkter är applicerbara på avtalet eller att avtalet i stort gäller. Invändningar mot någon punkt i avtalet skall göras skriftligen samt motiveras av parten. 20. Skiljedom Detta avtal skall tolkas och tillämpas enligt svensk lag, dock med undantag av privaträttsliga lagvalsregler och Lagen (1987: 822) om internationella köp. Eventuella tvister skall avgöras genom skiljedom i Sverige enligt gällande lag om skiljeförfarande. Part får dock inför allmän domstol föra talan om utbetalning av ostridiga, enligt avtalet förfallna belopp.

Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor

Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor 1. TILLÄMPNING Dessa Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor gäller för samtliga leveranser av produkter gentemot Köpare. Inköpsvillkor eller specifika krav

Läs mer

Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor

Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor DACAPO STAINLESS AB Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor 1. INLEDNING Dessa Allmänna Försäljnings- och Leveransvillkor gäller för samtliga leveranser av produkter och/eller tjänster från Dacapo Stainless

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR 1. Inledning Dessa villkor är tillämpliga i förhållandet mellan Ikaros och dess kunder genom direkt referens till avtalsvillkoren i parternas individuella avtal eller avtalshandlingar.

Läs mer

Om inget annat överenskommits används nedanstående leveransvillkor, som gäller för produkter levererade av HAGENS FJEDRE.

Om inget annat överenskommits används nedanstående leveransvillkor, som gäller för produkter levererade av HAGENS FJEDRE. Om inget annat överenskommits används nedanstående leveransvillkor, som gäller för produkter levererade av HAGENS FJEDRE. Allmänna leveransvillkor 1.Nedanstående allmänna leveransvillkor ska förutsatt

Läs mer

ENERVENT ALLMÄNNA FÖRSÄLJNINGSVILLKOR 11/2017

ENERVENT ALLMÄNNA FÖRSÄLJNINGSVILLKOR 11/2017 1 (5) ENERVENT ALLMÄNNA FÖRSÄLJNINGSVILLKOR 11/2017 1 TILLÄMPNING Dessa Enervent Oy:s ( Enervent ) allmänna försäljningsvillkor tillämpas, om inget annat skriftligen har avtalats mellan parterna, både

Läs mer

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid Avtal (förslag) Mellan Institutionen för systemteknik, Linköpings universitet, org 202100-3096 (nedan kallat ISY) och [namn på leverantör], org nr [leverantörens organsiationsnummer] (nedan kallad leverantören)

Läs mer

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR Definitioner I de allmänna leveransvillkoren skall nedan angivna termer ha följande betydelse: Med Bolaget avses Dental Technology AB med organisationsnummer 556657-0338. Med Kunden

Läs mer

I de allmänna leveransvillkoren skall nedan angivna termer ha följande betydelse:

I de allmänna leveransvillkoren skall nedan angivna termer ha följande betydelse: Sälj/Leveransvillkor Allmänna leveransvillkor Definitioner I de allmänna leveransvillkoren skall nedan angivna termer ha följande betydelse: Med Bolaget avses Aqua Line Pipe Systems AB med organisationsnummer

Läs mer

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal)

1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) 1 KOMMERSIELLA VILLKOR (utkast till beställning/avtal) Nedanstående avtal har tecknats mellan följande parter Kommunen Drottninggatan 32 651 84 Karlstad Org.nr 212000-1850 Leverantören Företagsnamn Adress

Läs mer

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor Offertunderlagets bilaga 3 2014-04-17 Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län Kontraktsvillkor KONTRAKT rörande försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län 1. Köpare Myndigheten Postadress

Läs mer

Allmänna försäljningsvillkor (N2015:1)

Allmänna försäljningsvillkor (N2015:1) Allmänna försäljningsvillkor (N2015:1) 1. TILLÄMPNING 1.1 Dessa allmänna försäljningsvillkor ( Villkoren ) gäller för samtliga leveranser av produkter ( Produkter ), konsulttjänster ( Konsulttjänster )

Läs mer

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND 1(7) MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND Avtal mellan.och gällande utbildning av service- eller. Innehållsförteckning Sid nr 1. AVTALSPARTER OCH KONTAKTPERSONER 2 2. OMFATTNING 3 3.

Läs mer

AVTAL. 2. Definitioner Avtal detta avtalsdokument med tillhörande bilagor

AVTAL. 2. Definitioner Avtal detta avtalsdokument med tillhörande bilagor 1 (6) AVTAL Mellan Länsstyrelsen i Stockholms län, nedan kallad Beställaren (organisationsnummer 202100-2247) och xxxxxx, nedan kallad Leverantören (organisationsnummer xxxxxx-xxxx) har träffats följande

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR PLASTBRANSCHEN

ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR PLASTBRANSCHEN ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR PLASTBRANSCHEN Antagna år 2009 av Svensk Plastindustriförening och Plast- och Kemibranscherna Tillämplighet. 1.Dessa allmänna leveransbestämmelser skall tillämpas när

Läs mer

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster.

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster. Allmänna villkor för Fibergruppen nät Rev 2012-12-20 1 Inledning 1.1 Dessa allmänna villkor gäller då Fibergruppen Sverige AB ( Fibergruppen ) till en småhusägare ( Fastighetsägaren ) tillhandahåller installation

Läs mer

Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet

Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet 1 (5) Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet Ingress Dessa allmänna bestämmelser är avsedda att användas vid uppdrag inom området revision i kommuner, landsting och kommunala

Läs mer

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR FÖR HUSVAGN OCH HUSBIL 2011 (konsument)

ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR FÖR HUSVAGN OCH HUSBIL 2011 (konsument) Bilaga 1 ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR FÖR HUSVAGN OCH HUSBIL 2011 (konsument) ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR utarbetade av Husvagnsbranschens Riksförbund efter överenskommelse med Konsumentverket 1. Giltighet För

Läs mer

Kommersiella villkor m.m.

Kommersiella villkor m.m. Kommersiella villkor m.m. Priser (vid avrop) Tjänsterna är prissatta per timme med ett angivet takpris som inte får överskridas. Debitering ska baseras på faktiska förhållanden. Endast utförda arbetsuppgifter

Läs mer

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter 1 (6) Handläggare Heléne Hill Samhällsbyggnadsdirektör 08-535 365 48 Helene.hill@huddinge.se Datum 2017-10-13 Avtalsparter I direktupphandling av Konsult för utredning av -Möjliga verktyg där äldre planers

Läs mer

Allmänna Försäljnings- och leveransvillkor

Allmänna Försäljnings- och leveransvillkor 1 Allmänna Försäljnings- och leveransvillkor Om annat ej överenskommits skriftligt, gäller följande villkor för anbud och leveranser. Ändringar skall göras genom skriftlig överenskommelse mellan parterna.

Läs mer

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören.

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. Bilaga 8 1. Parter Avtal Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden

Läs mer

Allmänna villkor för konsultuppdrag

Allmänna villkor för konsultuppdrag 14 FEBRUARI 2011 ALLMÄNNA VILLKOR Stockholm Strategic Advise AB 1(6) STRATVISE 11-0078 Allmänna villkor för konsultuppdrag Dessa bestämmelser gäller vid anlitande av konsulter vid kompetens- och resursuppdrag.

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans)

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) 1 ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) Tillämplighet 1 Dessa villkor skall tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Arbetstid

Läs mer

AVTAL Avtal avseende upphandling av traktorband och band till rundbalspress i samband med LIFE-projektet Foder & Fägring 2010-2014

AVTAL Avtal avseende upphandling av traktorband och band till rundbalspress i samband med LIFE-projektet Foder & Fägring 2010-2014 2011-XX-XX Bilaga 1 AVTAL Avtal avseende upphandling av traktorband och band till rundbalspress i samband med LIFE-projektet Foder & Fägring 2010-2014 Dnr. 511-719-2011 1. AVTALETS PARTER Mellan Länsstyrelsen

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, 76-03, Husgeråd

AVTAL. Ramavtal, 76-03, Husgeråd AVTAL Ramavtal, 76-03, Husgeråd Parter Mellan Harry Carlssons Hushållsmaskiner AB, Stenkumlaväg 4 a, 621 46 VISBY, nedan kallad säljaren och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen har följande

Läs mer

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören 1(6) Bilaga 1. Förlaga till Avtal avseende Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan Kungl. biblioteket och Leverantören Kommentar: Avtalet utgör tillsammans med förfrågningsunderlaget och leverantörens

Läs mer

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX Bilaga 3 Ramavtal SMHI och XXXXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens åtaganden...

Läs mer

Checklista för granskning/författande av avtal för köp av vara eller tjänst

Checklista för granskning/författande av avtal för köp av vara eller tjänst Checklista för granskning/författande av avtal för köp av vara eller tjänst Inför avtalsförhandlingen Eventuella tidigare avtal har beaktats avseende den nu aktuella transaktionen. Vid större och strategiska

Läs mer

Upphandlingen omfattar kommunerna Dals-Ed, Säffle och Åmål samt de kommunala bolagen Bengtsforshus och Edshus.

Upphandlingen omfattar kommunerna Dals-Ed, Säffle och Åmål samt de kommunala bolagen Bengtsforshus och Edshus. 1 Parter Leverantör: Företagsnamn Organisationsnummer Beställaren: Organisation: Organisationsnummer: Mellan ovanstående leverantör och beställare har följande avtal träffats. 2 Omfattning Dalslandskommunerna

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS Tillämplighet 1 Dessa villkor ska tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Konsultföretag

Läs mer

1 Parter. 2 Omfattning. 3 Leasingform. 4 Avtalstyp. 5 Avtalsperiod. 6 Priser. 1.1 Kontakt under avtalstiden. 6.1 Ersättning till leverantören

1 Parter. 2 Omfattning. 3 Leasingform. 4 Avtalstyp. 5 Avtalsperiod. 6 Priser. 1.1 Kontakt under avtalstiden. 6.1 Ersättning till leverantören 1 Parter Leverantör: Företagsnamn Adress Postadress Organisationsnummer Beställaren: Dals-Eds kommun Box 31 668 21 Ed 212000-1413 Mellan ovanstående leverantör och beställare har följande avtal träffats.

Läs mer

ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR KEMIKALIER. Tillämpas av SISOURCE AB. Gäller fr.o.m. 2013-09-01. 3. Kvalitet och dokumentation

ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR KEMIKALIER. Tillämpas av SISOURCE AB. Gäller fr.o.m. 2013-09-01. 3. Kvalitet och dokumentation Gäller fr.o.m. 2013-09-01 ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR 1. Allmänt KEMIKALIER Tillämpas av Dessa leveransbestämmelser skall tillämpas mellan ( Säljaren ) och Köpare ( Köparen ) av kemiska produkter

Läs mer

Visma Utvecklarpaket för eget bruk

Visma Utvecklarpaket för eget bruk Visma Utvecklarpaket för eget bruk Tack för ditt intresse att köpa Visma Utvecklarpaket för eget bruk. Bifogat med detta e-brev finns vårt avtal med tillhörande bilagor. Visma Spcs är en av Sveriges största

Läs mer

Kraftringens allmänna försäljningsvillkor för Laddutrustning Konsument

Kraftringens allmänna försäljningsvillkor för Laddutrustning Konsument Kraftringens allmänna försäljningsvillkor för Laddutrustning Konsument Giltiga från och med [2018-09-01] 1 Tillämpning 1.1 Dessa allmänna avtalsvillkor ( Allmänna Villkor ) gäller när Kraftringen Energi

Läs mer

(1) Västsvenska Handelskammaren Service AB, org.nr , Box 5253, SE Göteborg ( Handelskammaren ) och

(1) Västsvenska Handelskammaren Service AB, org.nr , Box 5253, SE Göteborg ( Handelskammaren ) och DEPOSITIONSAVTAL (1) Västsvenska Handelskammaren Service AB, org.nr 556063-6796, Box 5253, SE-402 25 Göteborg ( Handelskammaren ) och (2) XXXXX, XXXX, org.nr 000000-000, ( Deponenten ) och (3) XXXXXX,

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, , Bårtransporter av avlidna

AVTAL. Ramavtal, , Bårtransporter av avlidna AVTAL Ramavtal, 108-05, Bårtransporter av avlidna Parter Mellan Åhlbergs Begravningsbyrå AB, Storgatan 4, 620 12 HEMSE, nedan kallad entreprenören och Gotlands kommun, Hälso- och sjukvårdsnämnden, 621

Läs mer

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats.

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. 1 Uppdragets omfattning Leverantören [ ]ska utföra drift av fastighetsnät och trådlöst nät till kunden Skellefteå enligt bilaga 1 svarsformulär uppdragsbeskrivning, bilaga 2a objektlista fastighetsnät,

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2015-05-07 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

VILLKOR FÖR ANNONSERING I GP:S DIGITALA KANALER

VILLKOR FÖR ANNONSERING I GP:S DIGITALA KANALER VILLKOR FÖR ANNONSERING I GP:S DIGITALA KANALER Genom beställning och/eller köp av annons genom Göteborgs-Postens Nya AB, org. nr 556000-6966, 405 02 Göteborg ( GP ) accepterar du ( Annonsören ) GP:s vid

Läs mer

LJUSREKLAMFÖRBUNDET. Ljusreklamförbundet s allmänna bestäm m el s er för konsultuppdra g

LJUSREKLAMFÖRBUNDET. Ljusreklamförbundet s allmänna bestäm m el s er för konsultuppdra g LJUSREKLAMFÖRBUNDET Ljusreklamförbundet s allmänna bestäm m el s er för konsultuppdra g 1. Inledning och tillämplighet 1.1 Ljusreklamförbundet är en branschorganisation för företag som marknadsför, konstruerar,

Läs mer

Allmänna villkor. Cision 2014

Allmänna villkor. Cision 2014 Allmänna villkor Cision 2014 juni 2014 ALLMÄNNA VILLKOR 1. Allmänt 1.1. Dessa Allmänna villkor gäller tjänster som Kunden abonnerar på (Tjänsten) från Cision Sverige AB (Cision). Genom Tjänsten kommer

Läs mer

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING Mellan Post- och telestyrelsen organisationsnummer 202100-4359 (nedan kallad PTS) och XXXX organisationsnummer xxxxxx-xxxx (nedan kallad Företaget) har träffats följande AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING

Läs mer

REKLAMFILMSPRODUKTIONSAVTAL

REKLAMFILMSPRODUKTIONSAVTAL REKLAMFILMSPRODUKTIONSAVTAL Följande avtal har ingåtts om produktion av reklamfilm samt rättighetsöverlåtelse av reklamfilmen ( Avtalet ) mellan: Annonsören : org. nr och Produktionsbolaget : org. nr 1.

Läs mer

REDRENTAL by MAAN AB. Hyresvillkor. Mellan parterna. REDRENTAL by MAAN AB org nr , Polstjärnegatan 14, Göteborg, tel

REDRENTAL by MAAN AB. Hyresvillkor. Mellan parterna. REDRENTAL by MAAN AB org nr , Polstjärnegatan 14, Göteborg, tel - 1 - REDRENTAL by MAAN AB Hyresvillkor Mellan parterna REDRENTAL by MAAN AB org nr 559065-9806, Polstjärnegatan 14, 41758 Göteborg, tel 031-802190 gäller följande villkor vid hyra av egendom mellan Uthyrare

Läs mer

FIRMA DAVID WIBERGH - Allmänna villkor

FIRMA DAVID WIBERGH - Allmänna villkor Detta är Firma David Wibergh:s allmänna försäljningsvillkor för konsulttjänster. Vid all kontakt med Firma David Wibergh så förutsätts kunden ha läst och godkänt dessa villkor. Dessa villkor gäller ovillkorligen

Läs mer

Nera Installation i Nyköping AB Allmänna villkor

Nera Installation i Nyköping AB Allmänna villkor Nera Installation i Nyköping AB Allmänna villkor 1(5) 1 Tillämplighet 1.1 Dessa allmänna villkor (nedan Villkoren ) ska äga tillämplighet när Beställaren anlitar Entreprenören för utförande av tjänst,

Läs mer

Bilaga 1 -Ramavtal RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET

Bilaga 1 -Ramavtal RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET 1 Ramavtal 1.1 Allmänt Staffanstorps kommun avser att från och med 1 januari 2013, genomföra ett brett upplagt utbildningspaket för utvald personal av kommunen, inom

Läs mer

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren.

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden XXXX-XX-XX till XXXX-XX-XX med möjlighet

Läs mer

LEVERANSVILLKOR LANTBRUK 16

LEVERANSVILLKOR LANTBRUK 16 LEVERANSVILLKOR LANTBRUK 16 Det finstilta på vanlig svenska Leveransvillkoren Lantbruk 16 är utarbetade och framtagna av Maskin- Leverantörerna (ML) och Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) tillsammans. Vi

Läs mer

1. Ändringar och tillägg. 2. Detta avtal inklusive bilagor. 3. Förfrågningsunderlaget inkl. ev. kompletteringar. 4. Anbudsgivarens anbud.

1. Ändringar och tillägg. 2. Detta avtal inklusive bilagor. 3. Förfrågningsunderlaget inkl. ev. kompletteringar. 4. Anbudsgivarens anbud. Stadsledningskontoret Juridiska avdelningen 1(5) BILAGA 1 Avtalsmall 1. Avtalstid Beräknad avtalstid är 2013-01-07 till 2015-01-06, med möjlighet för Landskrona stad att förlänga avtalet i ytterligare

Läs mer

Surface Finishing Solutions

Surface Finishing Solutions Surface Finishing Solutions certified acc. to EN ISO 9001 EN ISO 14001 Leverans- och betalningsvillko 1. Allmänt: I dessa leverans- och betalningsvillkor avses med TIGER Coatings TIGER Coatings Sweden

Läs mer

Regeringskansliet 103 33 Stockholm (nedan kallad sponsorn) Adress Postadress. 202100 3831 (ange)

Regeringskansliet 103 33 Stockholm (nedan kallad sponsorn) Adress Postadress. 202100 3831 (ange) Avtalsnummer: (diarienummer) Denna avtalsmall kan användas vid avtal om sponsring. Under varje avsnitten i avtalsmallen ges förslag på vad som bör regleras i avtalet (rödmarkerad text) och även på lämpliga

Läs mer

Affärsvillkor för LanguageWire

Affärsvillkor för LanguageWire Affärsvillkor för LanguageWire 1. TILLÄMPNINGSOMRÅDE 1.1 Följande affärsvillkor ska gälla för alla avtal om översättningsuppdrag mellan LanguageWire (hädanefter LW) och kunden, inklusive alla övriga tjänster

Läs mer

Fraktkostnaden kan du se i kassan innan du bekräftar köpet.

Fraktkostnaden kan du se i kassan innan du bekräftar köpet. Köpvillkor Från och med 20160108 Försäljningsvillkor Samtliga priser på brandbynature.se visas inklusive 25 % moms. Inga extra kostnader utöver eventuell fraktkostnad tillkommer. Efter lagd beställning

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KONSULTUPPDRAG

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KONSULTUPPDRAG ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KONSULTUPPDRAG Mellan (nedan kallad Uppdragsgivaren), org nr.. med adress och (nedan kallad Konsulten), org nr... med adress.. har denna dag träffats följande avtal: 1 Uppdragets

Läs mer

AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT

AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT mellan TeliaSonera Network Sales AB och OPERATÖREN AB 1 TeliaSonera Network Sales AB, org.nr 556458-0040, 123 86 Farsta, nedan Network Sales, och OPERATÖREN AB, org.nr,,

Läs mer

KGH:S ALLMÄNNA VILLKOR FÖR TILLHANDAHÅLLANDE AV TJÄNSTER

KGH:S ALLMÄNNA VILLKOR FÖR TILLHANDAHÅLLANDE AV TJÄNSTER KGH:S ALLMÄNNA VILLKOR FÖR TILLHANDAHÅLLANDE AV TJÄNSTER 1. Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor för tillhandahållande av tjänster ( Villkoren ) ska gälla för alla tjänster KGH utför åt Kunden såvida KGH

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Enheten för Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och XX, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget

Läs mer

ALLMÄNNA VILKOR. Vid eventuell avvikelse mellan nedanstående handlingar, skall dessa äga företräde enligt följande:

ALLMÄNNA VILKOR. Vid eventuell avvikelse mellan nedanstående handlingar, skall dessa äga företräde enligt följande: ALLMÄNNA VILKOR Dessa Allmänna Villkor gäller då InfoQB ( InfoQB ) tillhandahåller en tjänst ( Tjänsten ) till en kund ( Kunden ). Tjänsten specificeras i ett Kundavtal mellan InfoQB och Kunden, inkluderade

Läs mer

PoG Woody Bygghandel AB (PoG:s) ALLMÄNNA SÄLJ- OCH LEVERANSVILLKOR FÖR LEVERANSER AV BYGGMATERIAL M M TILL KONSUMENT

PoG Woody Bygghandel AB (PoG:s) ALLMÄNNA SÄLJ- OCH LEVERANSVILLKOR FÖR LEVERANSER AV BYGGMATERIAL M M TILL KONSUMENT PoG Woody Bygghandel AB (PoG:s) ALLMÄNNA SÄLJ- OCH LEVERANSVILLKOR FÖR LEVERANSER AV BYGGMATERIAL M M TILL KONSUMENT 2013-01-01 Om inget annat följer av tvingande lag tillämpas följande avtalsvillkor vid

Läs mer

CAROTTE ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR

CAROTTE ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR CAROTTE ALLMÄNNA LEVERANSVILLKOR Dessa allmänna leveransvillkor gäller då La Carotte Catering Jobéus AB (org.nr. 556305-1068) tillhandahåller cateringtjänster och utgör bilaga till av parterna träffat

Läs mer

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006 Stockholm, 2006-XX-XX Dnr KUR 2005/XXXX 1(7) Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 7843 103 98 Stockholm

Läs mer

AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT

AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT Avtalsnummer: AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT mellan TeliaSonera Network Sales AB och OPERATÖREN AB 1 TeliaSonera Network Sales AB, org.nr 556458-0040, 123 86 Farsta, nedan Network Sales, och OPERATÖREN AB, org.nr,,

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: I U C i Skåne AB, 556101-2153, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö i det följande IUC SKÅNE AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de

Läs mer

AFFÄRSVILLKOR FÖR LANGUAGEWIRE

AFFÄRSVILLKOR FÖR LANGUAGEWIRE AFFÄRSVILLKOR FÖR LANGUAGEWIRE 1. TILLÄMPNINGSOMRÅDE 1.1 Följande affärsvillkor ska gälla för alla avtal om översättningsuppdrag mellan LanguageWire (hädanefter LW) och kunden, inklusive alla övriga tjänster

Läs mer

11 januari 2017 Sista anbudsdag: Referens: SBF HÖ

11 januari 2017 Sista anbudsdag: Referens: SBF HÖ Direktupphandling 11 januari 2017 Sista anbudsdag: 2017-01-17 Referens: SBF HÖ 2016-11-30 Kartsystem - GIS tjänster Tingsryds kommun inbjuder Er att lämna anbud på rubricerad direktupphandling i enlighet

Läs mer

Adress Postnr Postort

Adress Postnr Postort Sidan 1 av 6 BESTÄLLNING / AVTAL Företagskund Företagsnamn Kontaktperson Adress Postnr Postort Organisationsnummer Tel Mobiltel E-post Tjänstebeskrivning (GEAB) tillhandahåller ett fiberpar för kunds bruk

Läs mer

AVTALSVILLKOR, KEMIKALIER TILL VA-VERKSAMHETEN.

AVTALSVILLKOR, KEMIKALIER TILL VA-VERKSAMHETEN. Datum 2011-xx-xx Handläggare Telefonanknytning E-postadress Nils Nilsson 0xx/xx xx xx nils.nilsson@xx.se F4 AVTALSVILLKOR, KEMIKALIER TILL VA-VERKSAMHETEN. Anbudsgivaren ska acceptera de kommersiella villkoren

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för Stadsnätsanslutning

Allmänna avtalsvillkor för Stadsnätsanslutning Allmänna avtalsvillkor för Stadsnätsanslutning Utformat efter SSNF:s Allmänna avtalsvillkor för bredbandsanslutning till stadsnät i Sverige Halmstads stadsnät AB 556532-6187 Ver.1.3 2012-04-11 1. Allmänt

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget Landstinget

Läs mer

Titan Beslag Sverige AB

Titan Beslag Sverige AB Allmänna Villkor 2016-10-24 Dessa Allmänna villkor utgör tillsammans med orderbekräftelse avtal mellan Titan Beslag i Sverige AB och dess kunder. Definitioner 1. I dessa Allmänna villkor ska nedan angivna

Läs mer

ActiWay Avtal för ActiWay

ActiWay Avtal för ActiWay ActiWay Avtal för ActiWay Partners för Cykeltjänsten ActiWay AB Ynglingagatan 14, 113 47 Stockholm Org. nr 556686-7890 Tfn: 08-510 622 90 E-post: info@actiway.se www.actiway.se Avtal ActiWay- Cykeltjänsten

Läs mer

Utgåva. Juli ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER för legotillverkning av snickeriprodukter. levererade från Joreds Postformning. & Laminatteknik AB 1

Utgåva. Juli ALLMÄNNA LEVERANSBESTÄMMELSER för legotillverkning av snickeriprodukter. levererade från Joreds Postformning. & Laminatteknik AB 1 1 1 TILLÄMPLIGHET 1.1 Dessa allmänna leveransbestämmelser skall tillämpas när parterna skriftligen eller på annat sätt avtalet därom. Avvikelser från bestämmelserna måste avtalas skriftligen för att bli

Läs mer

AVTAL - SAMTRAFIK. Telia Network Sales AB och Operatören benämns i det följande även Part eller Parter.

AVTAL - SAMTRAFIK. Telia Network Sales AB och Operatören benämns i det följande även Part eller Parter. AVTAL - SAMTRAFIK Telia Network Sales AB och Operatören benämns i det följande även Part eller Parter. 1 Allmänt Samtrafik tillhandahålls i enlighet med bestämmelser härom i lagen om elektronisk kommunikation

Läs mer

AVTALSMALL. 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och

AVTALSMALL. 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och 1 (5) AVTALSMALL 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och Säljarens namn Adress Telefonnummer Organisationsnummer - nedan kallad Säljaren - sluts följande avtal angående

Läs mer

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER 2008-01-30 Version 1.0 2 (6) Mellan Sjukvårdsrådgivningen SVR AB, organisationsnummer 556559-4230 (nedan benämnd Sjukvårdsrådgivningen) och organisationsnummer

Läs mer

BILAGA 2 AVTAL OM UPPHANDLING AV KAFFE, TE, KAKAOPULVER OCH CHOKLADDRYCKER

BILAGA 2 AVTAL OM UPPHANDLING AV KAFFE, TE, KAKAOPULVER OCH CHOKLADDRYCKER BILAGA 2 AVTAL OM UPPHANDLING AV KAFFE, TE, KAKAOPULVER OCH CHOKLADDRYCKER Avtalsparter Beställare Utförare 2. Entreprenör... Centrallagret 22111 Mariehamn Entreprenör... Föremål för avtalet Avtalsparterna

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INKÖP AV TJÄNSTER FÖR OLJEANALYS (SVERIGE)

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INKÖP AV TJÄNSTER FÖR OLJEANALYS (SVERIGE) ALLMÄNNA VILLKOR FÖR INKÖP AV TJÄNSTER FÖR OLJEANALYS (SVERIGE) Detta är ett avtal ( Avtalet ) mellan dig (som Kund ) och Shell. Shell avser AB Svenska Shell, ett i Sverige registrerat företag (reg. nr.

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Social Hållbarhet

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Social Hållbarhet Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Dessa Allmänna villkor gäller i sin helhet vid bedömning. För leverantörer som enbart avser att beskriva sitt arbete med i Självskattningsenkäten

Läs mer

Leverantörens kontaktperson gällande avtalsfrågor/verksamhetsfrågor Christina Sandberg Telefon:

Leverantörens kontaktperson gällande avtalsfrågor/verksamhetsfrågor Christina Sandberg Telefon: Avtal Mellan Mora kommuns Inköpscentral, 792 80 Mora, organisationsnr. 212000-2213 (nedan kallad beställaren) och Orsa Optik, Kyrkogatan 10, 794 30 Orsa, organisationsnr. 556283-1049 (nedan kallad leverantören)

Läs mer

GAMMADATA ALLMÄNNA VILLKOR

GAMMADATA ALLMÄNNA VILLKOR Sida 1 (7) 1. TILLÄMPLIGHET 2. PRISER Dessa villkor tillämpas vid leverans av produkter från Gammadata ( Säljaren ) till kund ( Köparen ). När Köparen bekräftar en beställning genom skriftligt avtal eller

Läs mer

Allmänna villkor IS/IT uppdrag.

Allmänna villkor IS/IT uppdrag. Detta är Prima Pictura:s allmänna försäljningsvillkor för konsulttjänster. Vid all kontakt med Prima Pictura så förutsätts kunden ha läst och godkänt dessa villkor. Dessa villkor gäller ovillkorligen om

Läs mer

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION

VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION VALIDOO ITEM; VILLKOR FÖR VARULEVERANTÖRERNAS ANVÄNDNING AV TJÄNSTEN FÖR VALIDERING AV ARTIKELINFORMATION 1. Inledning Detta dokument innehåller villkoren för Validoo AB:s ( VALIDOO ) tillhandahållande

Läs mer

Bilaga 3 Kommersiella villkor Ramavtal. Upphandling av

Bilaga 3 Kommersiella villkor Ramavtal. Upphandling av Bilaga 3 Kommersiella villkor Ramavtal Upphandling av Utbildningssamordning och kompetensutveckling ESF-projekt Gnesta Företagsutveckling Gnesta Kommun Ramavtal konsulttjänster 1 Avtalsparter Mellan Gnesta

Läs mer

Mellan nedanstående parter, Köparen och Leverantören, har följande avtal träffats. Köparen

Mellan nedanstående parter, Köparen och Leverantören, har följande avtal träffats. Köparen Parter Mellan nedanstående parter, Köparen och Leverantören, har följande avtal träffats. Köparen Box 5204 402 24 Göteborg Org.nr. 222000-0752 Leverantören NAMN POSTADRESS POSTNUMMER OCH POSTORT Org.nr.

Läs mer

Allmänna Villkor för Bättre Läge

Allmänna Villkor för Bättre Läge Allmänna Villkor för Bättre Läge Gäller Fr.o.m 2016-01-12 1 Inledning 1.1Dessa allmänna villkor gäller då Svenska Stadsnät AB ( SSAB ) till en småhusägare ( Fastighetsägaren ) tillhandahåller installation

Läs mer

Offert. Säljare: Slavica Cosic Datum: 2012-12-07. Kund: Invajo, Kontaktperson: Diana Denim Adress: Tel: Fax: Mai: Projekt:

Offert. Säljare: Slavica Cosic Datum: 2012-12-07. Kund: Invajo, Kontaktperson: Diana Denim Adress: Tel: Fax: Mai: Projekt: Offert Säljare: Slavica Cosic Datum: 2012-12-07 Kund: Invajo, Kontaktperson: Diana Denim Adress: Tel: Fax: Mai: Projekt: Vi tackar för förfrågan och erbjuder följande enligt nedan: Pris exklusive moms

Läs mer

Med HP-Massa ökar lönsamheten med en femma per ko och dag!

Med HP-Massa ökar lönsamheten med en femma per ko och dag! Prislista 2018:1 Gäller från den 10/9 Med ökar lönsamheten med en femma per ko och dag! Beställ och säkra leverans senast 10 april då får du absolut lägsta pris! Beställ omgående! Betalningstid upp till

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, 33-04, Symaskiner och symaskinsservice

AVTAL. Ramavtal, 33-04, Symaskiner och symaskinsservice AVTAL Ramavtal, 33-04, Symaskiner och symaskinsservice Parter Mellan Idé-Kök i Visby AB, Endreväg 3, 621 43 VISBY nedan kallad säljaren och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen har följande

Läs mer

Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25.

Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25. Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25. 1 Allmänt 1.1 Dessa villkor reglerar förhållandet mellan kunden ( Kund ) och Excellent Hosting Sweden AB ("EHSAB") 1.2 Kunden kan vara en myndig fysisk

Läs mer

Utförande av tjänster inom Knivsta kommuns valfrihetssystem inom hemtjänsten

Utförande av tjänster inom Knivsta kommuns valfrihetssystem inom hemtjänsten AVTAL Bilaga 5 SN-2014/259 Utförande av tjänster inom Knivsta kommuns valfrihetssystem inom hemtjänsten ALLMÄNNA KONTRAKTSVILLKOR 1.1 Parter och kontaktpersoner Beställare Knivsta kommun, socialnämnden

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE Senast uppdaterad 5 September, 2018 1 Inledning ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE Välkommen till My Mall och försäljning via vår marknadsplats på mymall.se. Vårt samarbete är viktigt och innebär såväl juridiska

Läs mer

Fält Communications AB Allmänna Villkor för Tjänster:

Fält Communications AB Allmänna Villkor för Tjänster: Fält Communications AB Allmänna Villkor för Tjänster: (gäller från och med den 1 december 2014) 1 ALLMÄNT 1.1 Dessa allmänna villkor gäller då Fält Communications AB ( Fältcom ) tillhandahåller tjänster

Läs mer

Vardera parten förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter.

Vardera parten förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter. Ramavtal gällande Kommunsammanslagingsutredning 1 Omfattning 1.1 Avtalets parter Avtal av nedanstående lydelse har ingåtts mellan parterna Ålands landskapsregering nedan kallad myndigheten och [den ekonomiske

Läs mer

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2005

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2005 Stockholm, datum Dnr Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2005 Avtalsparter Statens kulturråd Box 7843 103 98 Stockholm Leverantören Postadress

Läs mer

2.1 Fastighet Med Fastighet avses fast egendom som angivits i Avtalet (definierat nedan).

2.1 Fastighet Med Fastighet avses fast egendom som angivits i Avtalet (definierat nedan). 1. Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor ( Villkoren ) gäller när du som husägare ( Fastighetsägaren ) tecknar avtal med Satellithuset i limmared ab, org nr 556180-4583, med adress Fabriksgatan 2, 51442 Limmared,

Läs mer

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm AVTALSUTKAST Dnr Adm 2008/70 Bilaga 1 Avtal distribution m.m. av trycksaker 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 27215 102 53 Stockholm Organisationsnummer 202100-1280 Distributören Organisationsnummer

Läs mer

Aktivering av bredbandsanslutning i Karlskogas stadsnät Kontrakt Karlskogahem

Aktivering av bredbandsanslutning i Karlskogas stadsnät Kontrakt Karlskogahem Aktivering av bredbandsanslutning i Karlskogas stadsnät Kontrakt Karlskogahem Tjänsten: Leverantör: Avtalet: Företrädesordning: Avtalstid: Tjänsten består i att aktivera bredbandsanslutningen till stadsnätet

Läs mer