Tn 46. Redovisning av obesvarade medborgarförslag Tn 47. Försäljning av villatomt, avstyckning från Edsvik 1:3

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tn 46. Redovisning av obesvarade medborgarförslag Tn 47. Försäljning av villatomt, avstyckning från Edsvik 1:3"

Transkript

1 Tekniska nämnden (13) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 45. Godkännande av föredragningslistan Tn 46. Redovisning av obesvarade medborgarförslag Tn 47. Försäljning av villatomt, avstyckning från Edsvik 1: Tn 48. Arbetsplan E6, delen Pålen - Tanumshede Tn 49. Kommunala tomter på Sönneberget, Havstenssund Tn 50. Skäret i Hamburgsund Tn 51. Exploateringsavtal för planområdet Slänten i Fjällbacka Tn 52. Förslag till gång- och cykelvägar samt prioritering

2 Tekniska nämnden (13) Plats och tid Tingshuset, Tanumshede, klockan :10 ande Enligt bifogad närvaroförteckning Övriga deltagande Kenneth Eriksson, samhällsbyggnadschef Kathrine Kahlman, administratör tomtkö, 47 Andrea Johansson, lantmäteriingenjör Rolf Lundholm, exploateringsingenjör, 51 Roger Andersson, gatuingenjör, 52 Kerstin Andersson, sekreterare Utses att justera Alf Jonasson Paragrafer Underskrifter Sekreterare... Kerstin Andersson Ordförande... Hans Bjerklinger Justerare... Alf Jonasson BEVIS OM ANSLAG Tekniska nämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla. Sammanträdesdag Anslaget uppsatt Anslaget nedtages Protokollet förvaras på Samhällsbyggnadsförvaltningen, Kommunhuset, Tanumshede Underskrift...

3 Tekniska nämnden (13) Tn 45 Godkännande av föredragningslistan Tekniska nämnden beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Tillkommande ärenden: - Exploateringsavtal för planområdet Slänten i Fjällbacka

4 Tekniska nämnden (13) Tn Tn Redovisning av obesvarade medborgarförslag Enligt 6a i de gemensamma reglementsbestämmelserna ska nämnden två gånger per år redovisa de medborgarförslag som inte avgjorts inom ett år från det förslaget väcktes i fullmäktige. Fullmäktige ska informeras om anledningen till att ärendena inte avgjorts och när beslut beräknas fattas. Redovisningen ska göras på fullmäktiges ordinarie sammanträden i april och oktober. Redovisning, se bilaga. Tekniska nämnden beslutar att överlämna redovisning av obesvarade medborgarförslag till kommunfullmäktige för kännedom.

5 Tekniska nämnden (13) Tn Tn Försäljning av villatomt, avstyckning från Edsvik 1:3 Henrik Karlsson, Edsvik, har till kommunstyrelsen inkommit med en begäran om att få köpa en tomt, avstyckad från Edsvik 1:3. Miljö- och byggnadsnämnden har lämnat positivt förhandsbesked för nybyggnad av bostadshus. Samhällsbyggnadsförvaltningen har begärt in värdering av den tänkta fastigheten från tre fastighetsmäklare och en fastighetskonsult. Värderingarna ligger på , , och kronor. Fastighetens exakta utformning och areal fastställs vid lantmäteriförrättningen. Kommunstyrelsens näringslivsgrupp har satt priset till kronor, och ett vitesbelopp om kronor skall utfalla om köparen säljer fastigheten utan kommunens godkännande enligt gällande regler. Kommunstyrelsens näringslivsgrupp har också gett samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att erbjuda tomten till de som står i kommunens tomtkö för Edsvik. En intresseförfrågan har skickats ut till samtliga i tomtkön för Edsvik. Tre har inkommit med intresseanmälan, Eva Johansson, Grebbestad, Panos Plegas, Grebbestad och Henrik Karlsson, Edsvik. Eva Johansson som står först i tomtkön har senare meddelat att hon ej längre är intresserad, och erbjudandet har då gått till Panos Plegas (nr två i tomtkön) som tackat ja till erbjudandet. Panos Plegas har betalat in handpenningen om kronor och undertecknat köpekontraktet. Tillträde till fastigheten sker när fastighetsbildningsförrättningen och kommunfullmäktiges beslut att sälja fastigheten vunnit laga kraft. Synpunkter från boende i Edsvik har inkommit, bilaga. Tekniska nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att sälja avstyckning från Edsvik 1:3 enligt bilaga till Panos Plegas, Grebbestad, att priset för fastigheten skall vara kronor, samt att köparen åläggs ett vite om kronor om köparen överlåter fastigheten utan kommunens godkännande enligt gällande regler.

6 Tekniska nämnden (13) Tn Tn Trafikverkets förslag till arbetsplan gällande väg E6 mellan Pålen och Tanumshede Trafikverket Region Väst har upprättat ett förslag till arbetsplan för ny sträckning av väg E6, delen Pålen-Tanumshede, se kartbilaga. Väg E6 mellan Pålen och Tanumshede är den sista utbyggnadsetappen av E6 till motorväg. Under förutsättning att arbetsplanen vinner laga kraft under 2011 är Trafikverkets bedömning att byggnadsarbeten kan starta årsskiftet 2011/2012 och vägen öppnas för trafik sommaren Eventuella synpunkter på den utställda arbetsplanen skall ha inkommit till Trafikverket Region Väst senast Miljö- och plan/byggavdelningens yttrande till miljö- och byggnadsnämnden, bilaga. Tekniska nämnden beslutar föreslå kommunstyrelsen att den nya motorvägen ska ha en bredd av 21,5 meter.

7 Tekniska nämnden (13) Tn Tn Kommunala tomter på Sönneberget, Havstenssund Detaljplan för del av Fåraby 1:5, Sönneberget, vann laga kraft den 18 december et att anta planen överklagades upp till Regeringsrätten, som den 24 november 2010 avvisade ansökan om rättsprövning. Kommunen tecknade 2003 ramavtal med Astha Hall om marköverlåtelser med avsikten att på kommunal mark få fram tomter för åretruntboende och verksamheter i Havstenssund. Marköverlåtelse skulle ske i två steg, varav det första steget med köp av bland annat Lökholmen är genomfört. Steg 2, med planområdet Sönneberget och Tången, kan nu genomföras. Planen för Sönneberget medger avstyckning av elva bostadstomter, varav förre markägaren enligt avtal ska behålla fem tomter. Kostnader för mark och plan uppgår hittills till cirka 1,2 mkr. Kartor, se bilaga. Samhällsbyggnadsförvaltningen har fått i uppdrag att värdera tomterna på Sönneberget. Värderingar har beställts från tre fastighetsmäklare och en fastighetskonsult och resultatet blev följande: Fastighetsbyrån (Gert Jacobsson): ± kronor samt ± kronor Svensk fastighetsförmedling: kronor NaiSvefa: kronor ( ) Fastighetsbyrån: kronor Samhällsbyggnadsförvaltningen har i en tjänsteskrivelse till kommunstyrelsen föreslagit ett tomtpris om kronor. Plangruppen har föreslagit att kommunen genomför en infrastrukturell utbyggnad av gator och VA i egen regi. Plangruppen rekommenderar tekniska nämnden att begära medel i kompletteringsbudget 2011 för utbyggnad av gator och VA på Sönneberget. forts.

8 Tekniska nämnden (13) forts Tn 49 Tekniska nämnden beslutar föreslå kommunfullmäktige att bevilja tekniska nämnden fem miljoner kronor i kompletteringsbudget 2011 för utbyggnad av gator och VA på Sönneberget, att de blivande tomterna i första hand ska förmedlas via kommunens tomtkö, och att priset för en avstyckad tomt exklusive VA ska vara kronor.

9 Tekniska nämnden (13) Tn Tn Skäret i Hamburgsund Tanums kommun har för sin fastighet Hamburgsund 17:1, ansökt om servitutsupplåtelse för x-område inom Skäretplanen på fastigheten Hamburgsund 3:96. Dessutom har kommunen ansökt om att Lantmäteriet skall avvakta med avstyckning av nya fastigheter på Skäret tills frågan om servitut behandlats. Lantmäteriet bedömer att Tanums kommun inte är sakägare när det gäller avstyckningsförrättningen, varför avstyckning av fem fastigheter skall genomföras. Ägarna till Hamburgsund 3:96 har motsatt sig servitutsupplåtelse och Lantmäteriets bedömning att ett servitut för allmän gång- och cykelväg inte är av väsentlig betydelse för Hamburgsund 17:1. Detaljplanen är inte genomförbar i denna del och förrättningen skall därför ställas in. Lantmäteriets beslut överklagades av kommunstyrelsen genom beslut den 14 april 2010, 117. Förlikningsförhandlingar har förts enligt protokoll från Göteborgs Tingsrätt, Fastighetsdomstolen. Skäret i Hamburgsund AB/Bohusläns Markutveckling AB inkom den 8 mars 2011 med skrivelse angående åtaganden i samband med projekt Skäret. Efter detta datum har det arbetats fram ett förlikningsavtal via Fylgia, vårt ombud, se bilaga. Tekniska nämnden beslutar föreslå kommunstyrelsen att under förutsättning att förlikningsavtalet godkännes och följs skall följande att-satser gälla, att återkalla sitt överklagande av lantmäteriets beslut om avstyckning av fem fastigheter på Skäret, samt att ändra sin ansökan om servitut på området till att endast gälla passagen mellan huset tre och fyra där det bildas ett servitut, samt att bemyndiga samhällsbyggnadschefen att göra nödvändiga juridiska justeringar i samråd med kommunens jurist.

10 Tekniska nämnden (13) Tn Tn Exploateringsavtal för planområdet Slänten i Fjällbacka Det aktuella området, kallat Slänten, ligger inom en gällande plan från 1984 som omfattar ett större område. Planen har blivit genomförd i de flesta delar utom i Släntenområdet där Havstens Fastighetsutvackling AB nu tar fram en ny detaljplan. Planarbetet har tidigare fördröjts i omgångar eftersom nya arkeologiska fynd orsakat flera omarbetningar av planen. All mark inom planområdet är i kommunal ägo. Planförslaget redovisar området för bostadsändamål i likhet med gällande plan. Trafik och VA-lösningen behöver förbättras och den nya planen har en utformning som är mer anpassad till dagens behov. Med anledning av det nya planförslaget tecknas bifogade exploateringsavtal, se bilaga. Exploateringsavtalet ger Havstens Fastighetsutveckling AB en optionsrätt att under vissa villkor få förvärva området. Överenskommen grundersättning är en miljon tvåhundratusen kronor. Om den nya detaljplanen medger fler än femton tomter skall exploatören dessutom, för varje tomt därutöver, betala en tilläggsköpeskilling om åttiotusen kronor per tomt. Exploatören bekostar utbyggnad av allmän plats och VA-anläggning. Marköverlåtelse enligt exploateringsavtalet förutsätter: att detaljplanen vinner laga kraft, ett gällande exploateringsavtal, att stödmur mot fastigheterna längs Löparvägen byggs innan exploateringen startar och att det sker inom två år efter att planen vunnit laga kraft, att merparten av gator och VA är utbyggt, eller påbörjat i sådan omfattning att kommunen kan godkänna det Tekniska nämnden beslutar föreslå kommunfullmäktige att godkänna bilagda exploateringsavtal, och att exploateringsavtalet skall vara skriftligt godkänt av exploatören innan den 5 april 2011, om inte förordar tekniska nämnden att projektet drivs i egen regi.

11 Tekniska nämnden (13) Tn Tn, Tn Förslag till gång- och cykelvägar samt prioritering Västra Götalandsregionen gör en särskild satsning för utbyggnad av cykelbanor längs regionalt/statligt vägnät. Trafikverket begär därför underlag från kommunerna för att upprätta en regional cykelplan för perioden En förutsättning är att kommunerna är beredd att medfinansiera projektering och utbyggnad av gång- och cykelvägarna. Satsningen omfattar totalt 150 miljoner kronor under en treårsperiod och fördelas enligt följande: * Regionala planmedel / Trafikverket 37 milj 25% * Regionala utvecklingsmedel 37 milj 25% * Kommunal medfinansiering 74 milj 50% Medel ska i första hand satsas på cykelstråk där potentialen är hög för skol- och arbetspendling med cykel, samt på anslutningar till kollektivtrafikterminaler/ hållplatser. Tanums kommun har anlitat en konsult, BBK Teknik & Miljökonsulter, för en utredning av framtida gång- och cykelvägar i Tanums kommun. De föreslagna gång- och cykelvägarnas sträckningar har indelats i olika etapper och kostnaderna för varje etapp har beräknats. Mark- och exploateringsavdelningen har därför bett samtliga förvaltningar, partigrupper och samhällsförvaltningar att inkomma med ett förslag till prioritering av de olika etapperna. Yttrande skall lämnas senast den 22 mars Inkomna yttranden redovisas. Tekniska nämnden skall fastställa en prioriteringslista. Tekniska nämnden beslutar föreslå kommunstyrelsen att prioriteringslista enligt nedan skall insändas till Trafikverket 1. Slottet Rörvik Hamburgsund 2. Sportshopen Grebbestad Camping 3. Grebbestad Camping Grebbestad 4. Brygge Gerlesborg 5. Oppen Motorovalen 6. Östad Backa 7. Grebbestad Edsvik forts.

12 Tekniska nämnden (13) forts Tn 52 att uppdra åt samhällsbyggnadsförvaltningen att skriva bidragsansökan i enlighet med givna riktlinjer.

13 Tekniska nämnden (13) NÄRVAROFÖRTECKNING: NAMN Närvaro Omröstningar ORDINARIE: Ja Nej Avst Ja Nej Avst Ja Nej Avst Arne Mörk (C) Björn Christiansson (C) *1) Rikard Hermansson (C) - Hans Bjerklinger (M) Helen Blad (M) Ulf Andersson (M) Harriet Larsåsen (Fp) Eva Hansson (Fp) Alf Jonasson (S) Roz Lind (S) Siv Bergström (MVT) ERSÄTTARE: Tjg Ej tjg Urban Hermansson (C) ersätter Rikad Hermansson (C) Magnus Bengtsson (C) Dick Johansson (C) *2) ersätter Björn Christiansson (C) Kenneth Östberg (M) Ewa Granholm (M) Per Johansson (M) Pierre Barath (Fp) Lennart Stjern (Fp) Christian Wiklund (S) Ronny Larsson (S) Benjamin Grahn-Danielsson (MVT) *3) *1) närvarande *2) tjänstgörande *3) ej närvarande 49-52

Tekniska nämnden (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Tekniska nämnden (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Tekniska nämnden 2011-01-20 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 2010.0363-563 Tn 1. Renhållningstaxa för bostäder och verksamheter med hushållsliknande avfall från och med 1 januari 2011 och taxa för

Läs mer

Tekniska nämnden (9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration Tn 101. Budgetuppföljning per den 30 juni 2010

Tekniska nämnden (9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration Tn 101. Budgetuppföljning per den 30 juni 2010 Tekniska nämnden 2010-08-23 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 2009.001-206 Tn 101. Budgetuppföljning per den 30 juni 2010 2010.001-206 Tn 102. Budget 2011 2010.008-200 Tn 103. Meddelande

Läs mer

Tekniska nämnden (5)

Tekniska nämnden (5) TANUMS KOMMUN PROTOKOLL Tekniska nämnden 2015-11-19 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: TN 2015/0354-314 128. Begäran om ställningstagande och förlängd tid av Exploateringsavtal mellan Tanums kommun

Läs mer

Tekniska nämnden (13) TN 2013/ Ny delegationsordning för tekniska nämnden

Tekniska nämnden (13) TN 2013/ Ny delegationsordning för tekniska nämnden Tekniska nämnden 2014-01-23 1(13) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration TN 2013/0001-206 1. Internbudget 2014 TN 2014/0008-206 2. s- och behörighetsattestanter 2014 TN 2013/0376-201 3. Ny delegationsordning

Läs mer

2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö. 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling 2011, Lokalvård

2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö. 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling 2011, Lokalvård Tekniska nämnden 2010-10-08 1(8) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 137. Presentation av ny medarbetare 2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 2010.182-200 Tn 120. Driftupphandling 2011 Byggnader och installationer, Tanums kommun 2010.183-200 Tn 121. Driftupphandling

Läs mer

Mark- och Exploatering

Mark- och Exploatering Tekniska nämnden 2011-11-17 1(19) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 156. Information Folkhälsorådet 157. Information - Handikappfrågor 2011/0009-200 Tn 158. Information från Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Tekniska nämnden 2007-04-26 1(17) 62. Kommunala Handikapprådet

Tekniska nämnden 2007-04-26 1(17) 62. Kommunala Handikapprådet Tekniska nämnden 2007-04-26 1(17) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Information 61. Folkhälsorådet 62. Kommunala Handikapprådet 2007.006-200 Tn 63. Samhällsbyggnadsförvaltningen Administration 2007.007-200

Läs mer

2011/ Tn 147. Information från Samhällsbyggnadsförvaltningen

2011/ Tn 147. Information från Samhällsbyggnadsförvaltningen Tekniska nämnden 2011-10-20 1(1) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 144. Utbildning - Ekonomi 145. Information Folkhälsorådet 146. Information - Handikappfrågor 2011/0009-200 Tn 147. Information

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 268 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan. 2012.0128-339 269

Läs mer

Tekniska nämnden (14)

Tekniska nämnden (14) Tekniska nämnden 2009-09-24 1(14) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 138. Godkännande av föredragningslistan Information 139. Folkhälsorådet 140. Handikappfrågor 2009.006-200 Tn 141. Information från samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Tekniska nämnden (12)

Tekniska nämnden (12) Tekniska nämnden 2006-09-28 1(12) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 149. Information - Folkhälsorådet Administration 2005.001-206 Tn 150. Delårsbokslut per den 31 augusti 2006 2006.005-201 Tn 151. Anmälan

Läs mer

Tekniska nämnden (16)

Tekniska nämnden (16) Tekniska nämnden 2013-06-20 1(16) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 2013/0001-206 Tn 76. Budget 2014 Budgetanvisningar mm 2013/0029-262 Tn 77. Slutredovisning - Nybyggnad förskola, Barnkullen,

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (6)

Miljö- och byggnadsnämnden (6) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-10-18 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 279 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring Tillkommande

Läs mer

3. Presentation av ledamöter och ersättare i tekniska nämnden. 2011.0009-200 Tn 6. Information från Samhällsbyggnadsförvaltningen

3. Presentation av ledamöter och ersättare i tekniska nämnden. 2011.0009-200 Tn 6. Information från Samhällsbyggnadsförvaltningen Tekniska nämnden 2011-01-20 1(26) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Information 2. Anhörigas tack 3. Presentation av ledamöter och ersättare i tekniska nämnden 4. Introduktion 5. Information - Handikappfrågor

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2009-12-16

KOMMUNSTYRELSEN 2009-12-16 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-12-16 2009.307-212 Ks 262 Ansökan från Tanumstrand att utbyggnaden av hotellet får finansieras och bedrivas enligt sale & leaseback-principen Justering(sign)

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: 2013.0308-339 202 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna de utsända föredragningslistorna med följande ändringar:

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: Ärenden: 2013.0308-339 186 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan med

Läs mer

Tekniska nämnden 2014-06-18 1(21)

Tekniska nämnden 2014-06-18 1(21) Tekniska nämnden 2014-06-18 1(21) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration TN 2014/0009-201 82. Redovisning av delegationsbeslut TN 2013/0289-569 83. Medborgarförslag från Carin och Carl-Evert

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr Ärende Tid: Tisdag 2016-01-19, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2016/0003-339 1 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

Budget och verksamhetsstyrning

Budget och verksamhetsstyrning ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr : Ärende Tid: Tisdag 2016-02-23, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2016/0003-339 21 Godkännande av föredragningslistan att godkänna de utsända

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2011-12-13 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Miljö- och byggnadsnämnden 2011-12-13 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Miljö- och byggnadsnämnden 2011-12-13 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: 343 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärenden: - Detaljplan

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) ÄRENDEFÖRTECKNING: 2013.0308-339 135 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna de utsända föredragningslistorna med följande ändringar:

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Tid: Tisdag 2016-05-24, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2016/0003-339 77 Godkännande av föredragningslistan Miljö-

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 2013.0308-339 27 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna de utsända föredragningslistorna med

Läs mer

Tn 170. Information från samhällsbyggnadsförvaltningen Tn 172. Driftupphandling 2011 Byggnader och installationer

Tn 170. Information från samhällsbyggnadsförvaltningen Tn 172. Driftupphandling 2011 Byggnader och installationer Tekniska nämnden 2010-12-16 1(1) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Information 169. Folkhälsorådet 2010.008-200 Tn 170. Information från samhällsbyggnadsförvaltningen Administration 2010.006-201 Tn 171.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2012-09-18

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2012-09-18 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 241 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Tillkommande ärenden: Tanums-Röd 1:2

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) ÄRENDEFÖRTECKNING: Tid: Tisdag 2015-02-17, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2015/0120-339 33 Godkännande av föredragningslistan Miljö-

Läs mer

Tekniska nämnden (18)

Tekniska nämnden (18) Tekniska nämnden 2013-12-12 1(18) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 2013/0028-200 Tn 134. Redovisning av delegationsbeslut VA 2013/0378-540 Tn 135. Redovisning av VA-projekt 2012/0400-549

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2009-09-22 1(6)

Miljö- och byggnadsnämnden 2009-09-22 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden 2009-09-22 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 228 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående

Läs mer

Tekniska nämnden (17)

Tekniska nämnden (17) Tekniska nämnden 2013-02-28 1(17) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 21. Godkännande av dagordningen Administration 2012/0001-206 Tn 22. Ansvars- och verksamhetsbudget för investeringar 2013 tekniska nämnden

Läs mer

Tekniska nämnden 2006-10-26 1(7) 2006.239-543 Tn 158 Justering av va-taxan för 2007 avseende anslutningsavgifter

Tekniska nämnden 2006-10-26 1(7) 2006.239-543 Tn 158 Justering av va-taxan för 2007 avseende anslutningsavgifter Tekniska nämnden 2006-10-26 1(7) ÄREDEFÖRTECKIG: Dnr: : Ärenden: 2006.239-543 Tn 158 Justering av va-taxan för 2007 avseende anslutningsavgifter 2006.214-5623 Tn 159 Förslag till ändring av renhållningstaxa

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-05-06 2009.148-488 Ks 79 Framställan om stöd till Fiskeområde Bohuslän Justering(sign) TAUMS KOMMU PROTOKOLL 2(5) Plats och tid Kommunhuset, Tanumshede,

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-10-21

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-10-21 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr Ärende Tid: Tisdag 2014-10-21, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2014/0042-339 225 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-09-16

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-09-16 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr Ärende Tid: Tisdag 2014-09-16, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2014/0042-339 191 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Miljö- och byggnadsnämnden (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Miljö- och byggnadsnämnden 2009-02-02 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 13 Godkännande av fördragningslistan Mbn beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan. Miljöärenden 2008.0471-821

Läs mer

Tekniska nämnden (18)

Tekniska nämnden (18) Tekniska nämnden 2013-05-23 1(18) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 2012/0001-206 Tn 62. Delårsbokslut 1 per den 30 april 2013 2013/0002-206 Tn 63. Information Investeringsanslag Tanums

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 99 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärenden: - Detaljplan

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-04-28

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-04-28 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Tid: Tisdag 2015-04-28, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2015/0120-339 78 Godkännande av föredragningslistan Miljö-

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-18

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-18 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Tid: Tisdag 2015-08-18, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2015/0120-339 165 Godkännande av föredragningslistan Miljö-

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 2013.0308-339 89 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna föredragningslistan med följande ändringar,

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-06-18 Dnr Ärende 2007.125-745 Bun 60 Remiss Utsträckt serveringstid i Tanums kommun 2007.146-610 Bun 61 Inriktning för kvalitetsredovisning

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 305 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärenden: - Disponering

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden TANU KOUN PROTOKOLL 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr : Ärende Tid: Tisdag 2017-01-24, klockan 08:30 Plats: ammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2017/0001-339 1 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Tid: Tisdag 2015-03-24, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2015/0120-339 54 Godkännande av föredragningslistan Miljö-

Läs mer

Tekniska nämnden (18) Administration TN 2013/ Budgetuppföljning per den 31 oktober 2014

Tekniska nämnden (18) Administration TN 2013/ Budgetuppföljning per den 31 oktober 2014 Tekniska nämnden 2014-11-20 1(18) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration TN 2013/0001-206 141. Budgetuppföljning per den 31 oktober 2014 TN 2014/0009-201 142. Redovisning av delegationsbeslut

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) ÄRENDEFÖRTECKNING: 291 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna de utsända föredragningslistorna med följande ändring: Tillkommande

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) KOMMUSTYRELSE 2014-12-17 Dnr Ärende KS 2014/0091-321 291 Överklagande av Länsstyrelsens beslut 2014-12-01 om förordnande om utvidgat strandskydd i Tanums kommun, Länsstyrelsens

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 2013.0308-339 163 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna de utsända föredragningslistorna med följande ändringar:

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-01-26

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-01-26 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 1 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: - Ansökan från Marius

Läs mer

71. Godkännande av dagordning Information. 2011.0009-200 Tn 74. Förvaltningsledning under pågående rekryteringsprocess

71. Godkännande av dagordning Information. 2011.0009-200 Tn 74. Förvaltningsledning under pågående rekryteringsprocess Tekniska nämnden 2011-04-21 1(1) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 71. Godkännande av dagordning Information 72. Folkhälsorådet 73. Handikappfrågor 2011.0009-200 Tn 74. Förvaltningsledning under pågående

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2008-05-20 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Miljö- och byggnadsnämnden 2008-05-20 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 127 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: Förhandsbesked för bostadshus, Richard

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Kommunstyrelsen KS 2017/

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Kommunstyrelsen KS 2017/ Protokoll 1 (5) Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanrädeslokal Bullaren i kommunhuset, Tanumshede, kl 08.30 08,45 Ledamöter Övriga närvarande Justeringens plats och tid Paragrafer 97 Se nästa sida. Ulf

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Miljö- och byggnadsnämnden (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Miljö- och byggnadsnämnden 2011-01-25 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 1 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Tillkommande

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-03-23

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-03-23 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) ÄRENDEFÖRTECKNING: 65 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende:

Läs mer

123. Godkännande av föredragningslistan Tn 126. Information från samhällsbyggnadsförvaltningen. Mark- och exploatering

123. Godkännande av föredragningslistan Tn 126. Information från samhällsbyggnadsförvaltningen. Mark- och exploatering Tekniska nämnden 2010-09-30 1(1) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 123. Godkännande av föredragningslistan Information 124. Folkhälsorådet 125. Handikappfrågor 2010.008-200 Tn 126. Information från samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Miljö- och byggnadsnämnden (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Miljö- och byggnadsnämnden 2009-06-16 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 172 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2009-05-19 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Miljö- och byggnadsnämnden 2009-05-19 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 144. Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Tillkommande ärende Ansökan från Tore Melin,

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Barn- och utbildningsnämnden 2010-01-12 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-02-16 Dnr Ärende 9 Information från Folkhälsorådet 10 Arbetsmarknadssituationen bland ungdomar 11

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr Ärende Tid: Tisdag 2014-07-01, klockan 08:30 Plats: Tanums Shoppingcenter, Oppen Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2014/0042-339 139

Läs mer

Tekniska nämnden 2013-04-25 1(20) 48. Godkännande av dagordning

Tekniska nämnden 2013-04-25 1(20) 48. Godkännande av dagordning Tekniska nämnden 2013-04-25 1(20) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 48. Godkännande av dagordning Administration 2013/0027-206 Tn 49. Ändring/tillägg av behörighetsattest 2013 2013/0028-201 Tn 50. Redovisning

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärende:

Miljö- och byggnadsnämnden ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärende: Miljö- och byggnadsnämnden 2012-01-31 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärende: 1 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende:

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2011-04-06

KOMMUNSTYRELSEN 2011-04-06 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(68) Dnr Ärende 2011.0012-923 Ks 93 Bokslut 2010 KOMMUNSTYRELSEN 2011-04-06 2011.0166-978 Ks 94 Årsredovisning 2010 för Tanums Bostäder AB 2011.0165-978 Ks 95 Årsredovisning 2010

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-01-16 Dnr Ärende 2007.005-601 Bun 1 Val av arbetsutskott 2007-2010 2007.006-601 Bun 2 Val av verksamhetsfaddrar 2007-2010 2007.007-690 Bun

Läs mer

140. Godkännande av dagordningen Tn 143. Information från samhällsbyggnadsförvaltningen

140. Godkännande av dagordningen Tn 143. Information från samhällsbyggnadsförvaltningen Tekniska nämnden 2010-10-28 1(20) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 140. Godkännande av dagordningen Information 141. Folkhälsorådet 142. Handikappfrågor 2010.008-200 Tn 143. Information från samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (7)

Miljö- och byggnadsnämnden (7) Miljö- och byggnadsnämnden 2012-03-27 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: 67 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärenden: - Besiktning

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02 Dnr Ärende 2007.074-606 Bun 85 Delårsredovisning Tertial 2 2007.042-607 Bun 86 Fyrbodals gymnasieskola Prislista 2008 2007.204-375

Läs mer

Folkhälsorådet Birgitta Nilsson (M) informerade. Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att tacka för informationen.

Folkhälsorådet Birgitta Nilsson (M) informerade. Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att tacka för informationen. ÄRENDEFÖRTECKNING: 2013.0308-339 227 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärenden: Ansökan

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden TANU KOUN PROTOKOLL 1(7) iljö- och byggnadsnämnden 2016-11-01 ÄRENDEFÖRTECKNING: Tid: Tisdag 2016-11-01, klockan 08:30 Plats: ammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2016/0003-339 166 Godkännande

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(10) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-04-23 Dnr Ärende 2007.102-130 Bun 44 Reviderad verksamhetsplan 2007 Arbetsmarknadsenheten 2007.103-610 Bun 45 Kvalitetsredovisning 2006 46

Läs mer

Tekniska nämnden (24) Information 1. Information Folkhälsorådet. 2012/ Tn 2. Information från Samhällsbyggnadsförvaltningen

Tekniska nämnden (24) Information 1. Information Folkhälsorådet. 2012/ Tn 2. Information från Samhällsbyggnadsförvaltningen Tekniska nämnden 2012-01-26 1(24) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Information 1. Information Folkhälsorådet 2012/0015-200 Tn 2. Information från Samhällsbyggnadsförvaltningen Administration 2011/0001-206

Läs mer

Tekniska nämnden (17)

Tekniska nämnden (17) Tekniska nämnden 2014-05-22 1(17) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: VA TN 2013/0387-547 67. Utökning av VA-verksamhetsområde och övertagande av Källvägens samfällighetsförenings VA-anläggning TN 2014/0153-541

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2010-05-18 1(6)

Miljö- och byggnadsnämnden 2010-05-18 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-05-18 1(6) ÄRENDEFÖRTECKNING: 2010.0894-339 146 Parentation 147 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring:

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2008-10-01

KOMMUNSTYRELSEN 2008-10-01 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(32) Dnr Ärenden KOMMUNSTYRELSEN 2008-10-01 2008.016-923 Ks 205 Delårsrapport för perioden den 1 januari till den 31 augusti 2008 2008.015-923 Ks 206 Finansrapport för perioden

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) Miljö- och byggnadsnämnden TANUS KOUN PROTOKOLL 1(4) Tid: Tisdag 2016-08-23, klockan 08:00 Plats: Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede 2016/0003-339 130 Godkännande av föredragningslistan iljö- och byggnadsnämnden

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2007-09-10

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2007-09-10 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(26) KOMMUNFULLMÄKTIGE 2007-09-10 78. Laga ordning 79. Information om polisens verksamhet i Strömstads närpolisområde 80. Dagordning 81. Svar på medborgarförslag om gång-och cykelväg

Läs mer

Tekniska nämnden (18)

Tekniska nämnden (18) Tekniska nämnden 2013-03-21 1(18) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 34. Förändringar i föredragningslistan Administration 2012/0001-206 Tn 35. Budgetuppföljning per den 28 februari 2013 2013/0103-319

Läs mer

Tekniska nämnden (16) 134. Godkännande av föredragningslistan Tn 136. Utvidgning av kommunalt verksamhetsområde, Myrstigen

Tekniska nämnden (16) 134. Godkännande av föredragningslistan Tn 136. Utvidgning av kommunalt verksamhetsområde, Myrstigen Tekniska nämnden 2007-09-27 1(16) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 134. Godkännande av föredragningslistan VA 135. Information Gemensam reservvattenförsörjning i norra Bohuslän 2007.237-547 Tn 136. Utvidgning

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Tekniska nämnden TN 2017/ Se nästa sida. Kerstin Andersson.

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Tekniska nämnden TN 2017/ Se nästa sida. Kerstin Andersson. Protokoll 1 1 (10) Diarienummer TN 2017/0002-200 Tekniska nämnden Plats och tid Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede, kl 08.30 09.20 Ledamöter Övriga närvarande Se nästa sida. Justeringens

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07 Dnr Ärende 2013/0113-601 Bun 30 Framtida organisation av förskoleverksamhet 2013/0099-600 Bun 31 Nämndsförslag 2013/0114-609 Bun 32

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(10) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-04-27 Dnr Ärende 32 Information från Folkhälsorådet 33 Elev- och föräldraenkät 34 Information och diskussion om resurser och måluppfyllelse

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: 2014/0042-339 81 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna de utsända föredragningslistorna med följande ändringar:

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-08-26 2009.138-835 Ks 164 Samråd kring Förslag till förvaltningsplan för Västerhavets vattendistrikt Justering(sign) TAUMS KOMMU PROTOKOLL 2(5)

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-04-20 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-04-20 ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) ÄRENDEFÖRTECKNING: 105 Godkännande av föredragningslistan Mbn beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Tillkommande ärenden: - Fullmakt

Läs mer

Tekniska nämnden (19) 96. Förändringar i föredragningslistan. 2013/ Tn 98. Redovisning av obesvarade medborgarförslag

Tekniska nämnden (19) 96. Förändringar i föredragningslistan. 2013/ Tn 98. Redovisning av obesvarade medborgarförslag Tekniska nämnden 2013-09-26 1(19) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 96. Förändringar i föredragningslistan Administration 2012/0001-206 Tn 97. Delårsbokslut 2 per den 31 augusti 2013 2013/0092-200 Tn

Läs mer

Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn.

Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn. 32-34 Plats och tid Beslutande Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn. Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd)

Läs mer

2007.1088-339 184 Konst i offentlig miljö ett Fyrbodalprojekt Förvaltningschef Ann-Carin Andersson informerade

2007.1088-339 184 Konst i offentlig miljö ett Fyrbodalprojekt Förvaltningschef Ann-Carin Andersson informerade ÄRENDEFÖRTECKNING: 182 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: Avloppsanläggning för Tanums-Ejgde 2.40 Tillkommande

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28 Dnr Ärende 59 Information från Ungdomsrådet 2011/0170-375 Bun 60 Ansökan från Tanums IF om bidrag till fotbollsmål på Hedevallen 2011/0073-375

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2008-12-16

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2008-12-16 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 367 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: - Remiss från Lantmäteriet,

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 2013.0308-339 59 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna de utsända föredragningslistorna med följande ändring:

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden 2009-10-20

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden 2009-10-20 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 251 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan 2009.0234-339 252 Folkhälsorådet Birgit Ekholm

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21 Dnr Ärende 2007.067-376 Bun 70 Ansökan om ekonomiskt stöd till förening 2007.084-705 Bun 71 Arne Joelssons minnesfond 2007.172-600

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-04-29 Dnr Ärende 2008.081-784 33Ansökan om lönebidrag KKV-B 2008.081-784 34Ansökan om lönebidrag Hamburgsunds IF 2008.053-376 35Ansökan om

Läs mer

HALLERNA ETAPP II GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Detaljplan för. Stenungsunds kommun, Västra Götaland

HALLERNA ETAPP II GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Detaljplan för. Stenungsunds kommun, Västra Götaland Antagandehandling Detaljplan för HALLERNA ETAPP II Stenungsunds kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB, Mark och exploatering Uppdragsnummer: 215 550 2 1 INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden ÄRENDEFÖRTECKNING. Dnr: : Ärenden:

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden ÄRENDEFÖRTECKNING. Dnr: : Ärenden: TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING 257 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: Ändring av delegationsordningen

Läs mer

Agneta Hägglund (S), Christian Nordberg (MP) Kl tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen

Agneta Hägglund (S), Christian Nordberg (MP) Kl tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 17:00 tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Leif Zetterberg (C), ordförande Christian Nordberg (MP) Agneta Hägglund

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 281 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärenden: - Byggnad,

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Kommunfullmäktige Slutredovisning Utbyggnad av långtidsparkeringar

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Kommunfullmäktige Slutredovisning Utbyggnad av långtidsparkeringar TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(13) KOMMUFULLMÄKTIGE 2011-11-21 95 Laga ordning 96 Slutredovisning Utbyggnad av långtidsparkeringar 97 Kommunal utdebitering för år 2012 98 Försäljning av del av fastigheten Tanum

Läs mer

Ordförande... Benny Augustsson (S) Peter Göthblad (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Benny Augustsson (S) Peter Göthblad (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2015-02-12 1 (9) Plats Rum 522, 4:e våning, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen den 12 februari Kl: 09:20 11:05 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Utsedd

Läs mer

Tekniska nämnden (20)

Tekniska nämnden (20) Tekniska nämnden 2008-05-29 1(20) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 77. Godkännande av dagordningen Information 78. Folkhälsorådet 79. Handikappfrågor 2008.004-200 Tn 80. Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer