Musikstopp* Sätt på musik och alla skall springa (alt dansa, gå, hoppa...) när den stoppas skall alla stå still.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Musikstopp* Sätt på musik och alla skall springa (alt dansa, gå, hoppa...) när den stoppas skall alla stå still."

Transkript

1 Kom alla mina gymnaster * Alla ställer upp vid en linje och skall sedan ta sig över till motsatt sida som nedan... - Kom alla mina gymnaster, ropar ledaren. - Som vaddå?, svarar gymnsterna - Som... långa giraffer...(olika djur, dinosarier, olika fordon, gående gymnaster med tår framåt sträckt hållning, gå på lina, jultomtar, påskharar...) Björnen sover* Alla barn lägger sig i mitten och alla föräldrar eller ledare sjunger visan. Björnen sover, björnen sover i sitt lugna bo, han är inte farlig, bara man är varlig, men man kan dock, men man kan dock, honom aldrig tro... När den är klar jagar barnen alla föräldrar och/eller ledare. Land, hav, skepp* Springlek mellan två väggar (gärna med ribbstolar), på lämpligt avstånd. Ena väggen är hav. Andra väggen är land. Mitten är skepp. Alle man till livbojarna= sitta 2 och 2 med fötterna mot varandra och ro. Taket rasar= lägga sig på golvet Golvet brinner= klättra upp i ribbstolarna, stå på bänkar (undvika golvet). - Ledaren ropar: hav! Alla barnen springer till hav(väggen). - Ledaren ropar: Skepp! Alla springer till mitten osv Ledaren forsätter ropa så länge barnen orkar/vill. Musikstopp* Sätt på musik och alla skall springa (alt dansa, gå, hoppa...) när den stoppas skall alla stå still. Musikstopp då alla skall ställa sig i en ring* När musiken stoppas skall alla ställa sig i en ring, ok med fler i samma. Ta bort ringar efter hand...

2 Kul med boll eller ärtpåse* Alla ställer upp vid en linje och skall sedan ta sig över till motsatt sida som nedan... Ledaren har olika lappar som denne plockar ur en mössa/hatt där det står vad de skall göra på vägen över t.ex.: - Boll under hakan. Gå på alla fyra med boll under hakan (eller på ryggen) - Boll mellan fötter och hoppa Stanna på mitten och kasta/fånga bollen 5ggr - Bollen bakom huvudet och gå baklänges - Boll klämd i axeln - Boll mellan knäna Bollen bakom uppvikt knä och händer, hoppa på ett ben - Boll på huvudet -Boll under tröjan Under Hökens Vingar Springlek mellan två väggar, på lämpligt avstånd. 1 hök (står i mitten med utsträckta armar) Höken säger: -Under hökens vingar kom! De andra svarar: -Vilken färg? Höken: -Blå!(tex) Nu får alla som har blått GÅ till andra sidan (de är säkrade den omgången). De som inte har blått skall springa till andra sidan och försöka att inte bli fångad av höken. Blir jag fångad, blir jag också hök. Nästa omgång bestäms en ny färg och fler hökar blir fångade. Den/de som klarar sig längst vinner. Variant: Byt ut färger mot mönster. Svarte man Springlek mellan två väggar, på lämpligt avstånd. 1 Svarte man (står i mitten med utsträckta armar) Denne säger: Vem är rädd för svarte man? De andra svarar: Inte jag! Och så skall de springa över utan att bli tagen av Svarte man. De som blir det blir också Svarte män! Görs om tills bara några är kvar!

3 Moroten 1 trädgårdsmästare (vuxen eller barn) Övriga morötter. Morötterna lägger sig på magen på golvet och krokar arm med varandra. Morötterna blundar eller tittar i golvet (ska inte se trädgårdsmästaren). Trädgårdsmästaren går runt morötterna och väljer en morot att dra upp. Drar i benen så att moroten lossnar. Nu är det två trädgårdsmästare som drar upp resten av morötterna. Den sista moroten får börja vara trädgårdsmästare, nästa omgång. Första gången eller om barnen är små, kan ledaren vara trädgårdsmästare. Tjockmatte-stafett Lag delade på ca 5 och 5, 2 tjockmattor med hala sidan ned. Det gäller för lagen att först komma till andra sidan genom att springa och hoppa i tjockmattan så den gilder framåt. När de sprungit och hoppat, springer de tillbaka på UTSIDAN, klappar nästa lag på tur och ställer upp mitt lag längst bak och invätar deras tur att springa igen! Bänkleken Två lag sitter på varsina bänkrader med ledaren i mitten. Ledaren utser i varje lag: Farmor & Farfar, Mamma & Pappa, Lisa & Kalle ( barnen ), hundar, och resten elefanter ( cirkus ). Familjen är alla utom elefanten. När sagan läses upp skall respektive person springa ett varv runt bänken! Saga: Det var en helt vanlig söndag. Mamma satt och läste tidningen och Pappa var i köket och lagade mat. Hunden låg på golvet och slöade. Då kom barnen in och ropade: Det är Cirkus i stan. Kan vi inte gå dit, sa Lisa? Nej sa Pappa. Jo det kan vi väl få sa Kalle. De har stora hundar och elefanter som uppträder sa Mamma. Vi tar med oss Farmor och Farfar. O ja sa barnen och hunden skällde och viftade på svansen, för det var inte varje dag Familjen gick på Cirkus. När hela Familjen ätit gick de till Farmor och Farfar och frågade om de ville följa med på Cirkus. Ja det kan vi väl göra sa Farfar så traskade hela Familjen iväg till Cirkus. Farfar bjöd hela Familjen. Särskilt Kalle tyckte det här skulle bli skoj, men även Mamma, Pappa och Lisa tyckte det skulle bli roligt. Det blev verkligen en lyckad eftermiddag på Cirkus och när alla kom hem bjöd Mamma på saft. Hela Familjen tyckte verkligen att det hade varit en lyckad dag!

4 Kramkull 1-2 kullare (beroende på hur många barn som är med). Blir jag kullad står jag stilla och väntar på att någon av de andra (inte kullare) kommer fram och kramar mig. Nu är jag fri och kan springa iväg/ bli kullad igen. Kullaren får inte kulla någon som blir kramad. Tunnelkull 1-2 kullare (beroende på hur många barn som är med). Blir jag kullad står jag stilla med benen brett isär. Väntar på att någon av de andra (inte kullare) kommer fram och kryper mellan mina ben. Nu är jag fri och kan springa iväg/ bli kullad igen. Kullaren får inte kulla någon som håller på att krypa mellan benen. Tunnelboll Dela upp i 3-4 lag och ställ dem på led med ca 1m mellan och ben brett isär. Den förste har boll som på given signal rullas under alla ben till siste elev som tar den springer och ställer sig först och rullar den bakåt... Plinten Ca 8 elever per lag med lika stora plintar. Vid lekens start sitter alla på sin plint. På gien signal skall de två och tå snabbt förflytta plinten försiktigt och när plinten har byggts upp igen så skall alla sätta sig uppepå den igen och ropa Klara. OBS! Prata om klämrisken och att alla lag måste klara detta utan att någon gör sig illa, man kan även prata om ergonomi samt att de som klarar det tystast vinner! Byta ärtpåse Varje lag sitter bakom lika hinderbanor av plintar, bänkar mm. Längst bort ligger en ring med en ärtpåse. Förste man har också en ärtpåse med annan färg. På given signal skall nr1 ta sig över alla hinder med sin ärtpåse, byta med den i ringen, springa tillbaka vid sidan och växling sker med att lämna över ärtpåsen till nästa.

5 Förförlytta laget utan att nudda golv. Sätt lagen på varsinn tunn matta med en matta bakom och några redskap som kanske en ring som man får kliva i, en liten bänk. På given signal skall de förflytta sig genom att tillsammans lyfta och lägga mattor mm framför sig och kliva på. De får inte kliva av på golvet. De kan först få prata på vägen dit och på vägen tillbaka får de inte prata med varandra... Namnboll * Alla sitter i en ring och bollen rullas mellan barnen. Den som får bollen säger sitt namn. Fortsätter tills alla har fått säga sitt namn. Nicken-Pricken * Ramsa: Nicken, pricken, klacken, tå. Säg vad pekar jag uppå? Barnet ska blunda och föräldern/kompisen sätter handen på en kroppsdel och barnet ska säga vilken. Rummet och kroppen * Barnen springer runt i rummet och kör bil (händerna framför sig och styr med händerna). Ledaren har en Röd och en grön skylt (band går också bra). Röd skylt = Stanna, Grön skylt=spring. Går att utveckla för äldre barn med Gul skylt = laga punktering (cykla med händerna i luften) Blå = åka hem (eller vad man nu väljer) Stock och gelé * Förälder rullar barnet som en stock (spänd) och som gelé (avspänd) vad är lättast? Samtal med barnen efter. Uppsamlingsplats (del av tema brand) * Placera ut en rockring i varje hörn av salen. Barnen springer runt till musik. När musiken tystnar ska man springa till närmaste rockring. Går att dela in barnen i grupp och då ha särskild rockring att springa till. Brandbilen (del av tema brand) * Ställ upp bänkar som barnen kan sitta på ex 5 på varje bänk. De kör brandbilen (bänken). När ledaren säger till ska barnen springa ett varv runt bänken sedan ställa sig på den och släcka elden. Därefter sätter de sig igen och kör vidare.

6 Linjekull (passar lite äldre barn BA FL/PO) Man får bara springa på golvets linjer. Kullaren har ett band i handen så man lätt ser vem som är kullare. Kan försvåras genom att bara vissa färger på linjer får användas eller att man har fler kullare. Tvister hela havet stormar (passar lite äldre barn) Placera ut händer och fötter på golvet i olika färger. I början valfri färg eller form sedan svårare och svårare. I början räcker kanske en kroppsdel sedan två osv. Den som sist hittar sin plats åker ut och bestämmer nästa utmaning. Försvåra genom att ta bort händer och fötter från golvet under lekens gång. Tjock, smal, liten, stor långt där nere, ett spöke bor. -Är han farlig? -Nej, nej, nej, han vill bara säga HEJ! RAMSOR Kon står på ängen (stå på alla fyra, låtsas beta, mua) Grisen rullar runt i gyttjan (rulla runt på golvet, grymta) Fåren hoppar över diket (hoppa på alla fyra över linjerna på golvet, bäa) Tuppen gal (stå på ett ben, kuckelikua) Bonden sa godnatt till alla djuren (vinka godnatt till alla, säg godnatt) Alla la sig ner för att sova (lägga sig ner på golvet) ZZZZZZZZ (snarka några gånger) Jag brukar resa mig upp och säga att nu sätter jag på lite musik för djuren, och sätter på lugn musik. Går tillbaka och lägger mig ner några minuter, sen reser jag mig och stänger av musiken och säger att nu ska alla djuren vakna och avslutar med någon kort ramsa till.

7 Först kommer ett -då står vi snett Sen kommer två -då står vi på tå Sen kommer tre då går vi ut å går ska ni se Sen kommer fyra -då kryper vi som en myra Sen kommer fem -då går vi hem, (vinka, HEJDÅ!) 1 & 2 Vi går på TÅ 3 & 4 Vi kastar LYRA 5 & 6 Vi äter KEX 7 & 8 Vi sitter på POTTA 9 & 10 Vi slår med LIE 11 & 12 Vi klappar händer i GOLV Vägra sitta still ramsa (musik: Sill i dill) Nu ska vi gympa (barnen upprepar) För det är skoj (barnen upprepar) Röra på kroppen (barnen upprepar) Oj oj oj (barnen upprepar) Å benen kan hoppa (barnen upprepar) De vill inte stoppa (barnen upprepar) Därför vi vägar (barnen upprepar) Sitta still, sitta still, sitta still still still (alla tillsammans) Hej då gympa ramsa Klappa i händerna, stampa med fötterna, vicka på rumpan Hej då gympan

Tips på några lekar att leka på rasterna. Av Rastaktivitetsgruppen

Tips på några lekar att leka på rasterna. Av Rastaktivitetsgruppen Tips på några lekar att leka på rasterna. Av Rastaktivitetsgruppen TUNNELKULL ISKULL ELEFANTKULL PEPPARKAKSKULL SMÅ STJÄRNE KULL RUTNA ÄGGET KATT OCH RÅTTA AKTA DIN SVANS STAMPA ORM HELA HAVET STORMAR

Läs mer

Kullarkivet. Mats Nydesjö, Ulriksbergskolan, Växjö www.lektion.se

Kullarkivet. Mats Nydesjö, Ulriksbergskolan, Växjö www.lektion.se Kullarkivet Mats Nydesjö, Ulriksbergskolan, Växjö www.lektion.se Enkla kullekar Kull ska gå fort. Du ska inte kunna stå still och titta på allt för länge. Därför rekommenderar jag 2-3 kullare på en grupp

Läs mer

Innehållsförteckning. Handboll i skolan

Innehållsförteckning. Handboll i skolan Lekar med boll Innehållsförteckning 1. BLIXTBOLL... 3 2. BOLLJAKTEN... 3 3. BOLLKULL (MJUKBOLL)... 3 4. BOLLKULL MED PASS... 3 5. BORT MED BOLLARNA... 3 6. BRÄNNBOLL (UTELEK)... 4 7. BRÄNNBOLLSRUGBY...

Läs mer

Lekar. Namnlekar. Lekens namn Stå i en ring

Lekar. Namnlekar. Lekens namn Stå i en ring Lekar Lek har stor betydelse för barns utveckling och är därför en viktig del av friidrottsskolan. Genom att leka olika typer av rörelselekar utvecklar barn och ungdomar sin rörlighet, balans, koordination

Läs mer

LEK MED BOLLEN. Svenska Fotbollförbundet

LEK MED BOLLEN. Svenska Fotbollförbundet LEK MED BOLLEN Svenska Fotbollförbundet Syfte Genom bollek vill vi i tidig ålder ge barn en möjlighet att uppleva glädje och kamratskap inom idrotten. Bollek uppmuntrar barn att använda sin kreativitet

Läs mer

Fotbollsövningar 2 P08 Mariaskolan

Fotbollsövningar 2 P08 Mariaskolan Fotbollsövningar 2 P08 Mariaskolan Dribbla Svarteman Anpassa storleken på ytan efter antalet spelare 1 spelare är Svarteman och placerad på ena linjen Övriga spelare (förslagsvis med boll) på motsatt linje

Läs mer

Fotbollslekar. Ett kompendium av bra övningar för att leka och lära sig fotboll

Fotbollslekar. Ett kompendium av bra övningar för att leka och lära sig fotboll Fotbollslekar Ett kompendium av bra övningar för att leka och lära sig fotboll Barn har ett naturligt behov av lek och rörelse i unga år men även en begränsad förmåga till att inse vikten av och konsekvenserna

Läs mer

FIrar 10 år. Festen kan börja: Samla alla barnen på det sätt ni brukar och tala om att idag är det kalas för Bamsegympan som fyller 10 år

FIrar 10 år. Festen kan börja: Samla alla barnen på det sätt ni brukar och tala om att idag är det kalas för Bamsegympan som fyller 10 år Inledning FIrar 10 år Festen kan börja: Samla alla barnen på det sätt ni brukar och tala om att idag är det kalas för Bamsegympan som fyller 10 år Alla som... Lek leken och associera gärna till vad som

Läs mer

Play Football. Uppvärmningslekar/tävlingar, avslutande övningar i kombination. av färdighetsträning

Play Football. Uppvärmningslekar/tävlingar, avslutande övningar i kombination. av färdighetsträning Play Football Uppvärmningslekar/tävlingar, avslutande övningar i kombination av färdighetsträning Rekomenderad ålder: Från 6 år - 11år Parkull med boll Vad: Driva, samarbete/kommunikation Hur: Utsatt yta

Läs mer

Övningar/lekar för ökad rörelseglädje

Övningar/lekar för ökad rörelseglädje Övningar/lekar för ökad rörelseglädje Grundtanken med Rörelseglädje (Rörelserikedom) är att barn, unga och vuxna ska kunna göra så många olika saker som möjligt med sin kropp att alla ska ha en bred rörelsekompetens.

Läs mer

Lekar. Kenth Hedevåg, Kungälv

Lekar. Kenth Hedevåg, Kungälv Tvillingkull Två elever håller varandra i hand och försöker kulla sina kamrater. Den som blir kullad byter plats med den som kullat. Variant: Två elever håller varandra i hand och försöker kulla sina kamrater.

Läs mer

Inbollning. Bagger 2 & 2: Parabola bagger som skickas rakt fram i axelhöjd utan båge (med böjda knän).

Inbollning. Bagger 2 & 2: Parabola bagger som skickas rakt fram i axelhöjd utan båge (med böjda knän). Inbollning (! = även lämplig för nybörjare) 1. Inbollning 2 & 2 - bagger. Bagger 2 & 2: Parabola bagger som skickas rakt fram i axelhöjd utan båge (med böjda knän). 2.! Inbollning 2 & 2 - grundslag och

Läs mer

Övningskompendium. www.svenskbordtennis.com

Övningskompendium. www.svenskbordtennis.com Övningskompendium SBTF UTBILDNING NIVÅ 1 Utbildningsmaterial från Svenska Bordtennisförbundets ungdom- och utbildningskommitté Framställt av Emanuel Christiansson & Sandra Rusk www.svenskbordtennis.com

Läs mer

Lekar och övningar för Fotbollsskolan Kareby IS

Lekar och övningar för Fotbollsskolan Kareby IS Lekar och övningar för Fotbollsskolan Kareby IS Bollövningar Mål Dribbla en boll mellan koner och skjut på mål. Fråga gärna om någon spelare vill stå i mål. Man kan utöka denna övning med att när man dribblat

Läs mer

PM för barngymnastik i SGA 4-8 år

PM för barngymnastik i SGA 4-8 år PM för barngymnastik i SGA 4-8 år Upplägg, övningar och tips Skrivet av Hannah Olsson 2015 Börja alltid med att samla alla barnen i en ring genom att till exempel säga Nu vinkar vi hejdå till alla föräldrar

Läs mer

Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö

Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö 1. När man sjunger så blir man så glad När man sjunger så blir man så glad. När man sjunger så blir man så glad. Så det vill man göra varendaste dag, ja, det vill

Läs mer

Innehållsförteckning. Handboll i skolan

Innehållsförteckning. Handboll i skolan Innehållsförteckning ÖVNINGSFÖRRÅD (LÄTT NIVÅ)...2 1. Kasta-fånga/Jag och bollen...2 2. Kasta - fånga/vi två och bollen...3 3. Kasta-fånga/Vi och bollen i rummet...3 4. Studsa/Jag och bollen...3 5. Studsa/Vi

Läs mer

INFÖR TEATERBESÖKET. Av Ann-Christine Magnusson Foto Martin Skoog

INFÖR TEATERBESÖKET. Av Ann-Christine Magnusson Foto Martin Skoog Hej! Vi tänkte ge er lite tips och förhoppningsvis lite inspiration inför ert teaterbesök med MolièreEnsemblen. Barnen kommer att få se en pjäs som heter Äta själv!. Pjäsen handlar om att klara av saker

Läs mer

Träningslek. Killekillekill! 1. Nudda fingertoppar

Träningslek. Killekillekill! 1. Nudda fingertoppar Lek dig stark Träningslek, skratta, rulla, kryp och hoppa i roligaste höstträningen! Gröngräset är som gjort för träningslek. Varsågod här är 9 övningar du kan göra med barnen. 1 1. Nudda fingertoppar

Läs mer

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll Detta dokument är en bilaga till Riktlinjer för träning och beskriver hur ett träningsprogram kan läggas upp, vad man ska tänka på under övningarna

Läs mer

Babysång Öppna förskolan Sävsjö

Babysång Öppna förskolan Sävsjö Babysång Öppna förskolan Sävsjö 1. Hej, hej på dej Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n. Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n 2. Jag kan klappa

Läs mer

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna.

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna. Tips Lära känna varandra Vid första träffen är det viktigt att man lär känna varandra. Det ger trygghet för hela gruppen och individen. Alla kommer också att lära sig namnen fortare vilket är bra för både

Läs mer

Pedagogik & Metodik Verktygslåda. Uppvärmningslekar: Senast uppdaterad 2006-03-21

Pedagogik & Metodik Verktygslåda. Uppvärmningslekar: Senast uppdaterad 2006-03-21 Pedagogik & Metodik Verktygslåda Uppvärmningslekar: Namn: Brokull Genomförande: När man blir kullad ställer man sig som en bro, man blir befriad genom att kompisen kryper under. Namn: Plåsterkull Genomförande:

Läs mer

POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN.

POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN. POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN. Nu spelar vi på trumman. Nu spelar.på trumman Han/hon spelar medan vi sjunger såhär God dag,

Läs mer

TEXT-HÄFTE. Hej alla hopp & poppare!

TEXT-HÄFTE. Hej alla hopp & poppare! TEXT-HÄFTE Hej alla hopp & poppare! Här är texterna till skivan Hopp och pop på bondgården med Smultron & Sång och kompisen katten Tiger. Om man vill, kan man göra rörelser till sångerna och följa sångtexterna.

Läs mer

Idrot t i s kolan 2011. Kullerbyttan

Idrot t i s kolan 2011. Kullerbyttan Idrot t i s kolan 2011 Kullerbyttan 1 Kullerbyttan Kullerbyttan är ett av Finlands Svenska Idrotts skolidrottsprojekt. Kullerbyttan startar i mars 2011 och då har eleverna en ypperlig chans att bekanta

Läs mer

Fotbollsskolan. bollekar.indd

Fotbollsskolan. bollekar.indd Fotbollsskolan bollekar.indd 1 07-06-05 16.14.36 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära

Läs mer

Handboll i skolan Lekar

Handboll i skolan Lekar Lekar Innehållsförteckning 1. BLIXTBOLL... 2 2. BOLLJAKTEN... 2 3. BOLLKULL (MJUKBOLL)... 2 4. BOLLKULL MED PASS... 3 5. BORT MED BOLLARNA... 3 6. BRÄNNBOLL (UTELEK)... 3 7. BRÄNNBOLLSRUGBY... 3 8. BÄNKHANDBOLL...

Läs mer

Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord

Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord Välkomna F Gm 7 F Välkomna till Musiklek, idag ska vi ha det bra F Gm 7 F Vi ska sjunga och dansa och fira att alla kan va m Gm 7 F Gm 7 F Här här här, du är

Läs mer

Handbollstips. häfte nr 1. Handboll ska... a vara kul a främja lek med boll a ge teamkänsla a skapa gemenskap

Handbollstips. häfte nr 1. Handboll ska... a vara kul a främja lek med boll a ge teamkänsla a skapa gemenskap Handbollstips häfte nr 1 Handboll ska... a vara kul a främja lek med boll a ge teamkänsla a skapa gemenskap 1. Domaren kan bli lite grinig om du tar mer än tre steg med bollen. 2. Studsa bollen är bra,

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

VÄGVISAREN SAMARBETSÖVNINGAR. SYFTE Att träna på samarbete och lyhördhet. Att hjälpa varandra.

VÄGVISAREN SAMARBETSÖVNINGAR. SYFTE Att träna på samarbete och lyhördhet. Att hjälpa varandra. VÄGVISAREN Att träna på samarbete och lyhördhet. Att hjälpa varandra. Den här övningen går ut på att en elev ska styra den andre eleven som blundar och samtidigt går runt i rummet. 1. Dela upp eleverna

Läs mer

Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden]

Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden] Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden] . Langt borta i rymden... fast inte så långt som man skulle kunna tro, ligger en liten grön planet, Grönis heter den. Planeten ser ut ungefär som

Läs mer

6-8 år, Uppvärmning 1- Vroom Vroom racerbil

6-8 år, Uppvärmning 1- Vroom Vroom racerbil 6-8 år, Uppvärmning 1- Vroom Vroom racerbil Intro 1x8 Vers 1, Det står en nyköpt.. 8x8 Tappa på stället 4x8, Vicka på höfter 4x8 Brygga, Han backar in.. 4x8 Marchera in i ringen 2x8, Marchera ut + peka

Läs mer

Fler övningar och lekar för ökad vattenvana

Fler övningar och lekar för ökad vattenvana Fler övningar och lekar för ökad vattenvana Övningar flyta och glida Stjärnan Stå i ring, varannan ligger på rygg eller mage. De andra drar ringen runt. På rygg Försök att ligga stilla på rygg i vattnet.

Läs mer

Frågor. Svar. Elevuppgifter Kim och Lina badar en bil. Elevuppgifter Kim och Lina räddar Sture

Frågor. Svar. Elevuppgifter Kim och Lina badar en bil. Elevuppgifter Kim och Lina räddar Sture Elevuppgifter Kim och Lina räddar Sture Frågor 1. Vem är Sture? 2a.Vad gör Sture? 2b. Varför gör han det? 3. Kim vill rädda Sture. Hur gör han då? 4. Varför kommer brand-bilen? 5. Vad gör Sture till sist?

Läs mer

Försvar. 1. Förberedande försvarsträinng (5 eller 6 spelare). 2. Försvar mot 1:a-tempo följt av 3:e-tempo (minst 6 spelare).

Försvar. 1. Förberedande försvarsträinng (5 eller 6 spelare). 2. Försvar mot 1:a-tempo följt av 3:e-tempo (minst 6 spelare). Försvar (! = även lämplig för nybörjare) 1. Förberedande försvarsträinng (5 eller 6 spelare). En passare i mitten (framme vid nät) och fyra försvarare/anfallare på position 1, 2, 4 & 5 (alternativt hel

Läs mer

HEJ HYPER. en musikal om NPF. Bra att veta inför musikalen HEJHYPER.SE

HEJ HYPER. en musikal om NPF. Bra att veta inför musikalen HEJHYPER.SE HEJ HYPER en musikal om NPF Bra att veta inför musikalen HEJ och välkommen till föreställningen! Katarina Martin Vi heter Katarina och Martin. Det är vi som möter dig när du kommer. När du har tagit av

Läs mer

Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig.

Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Texter rörelseanvisningar Amalia! Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Ophelia, Ophelia, Ophelia

Läs mer

Träningsbank. Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) Tänka på. Uppvärmning Följa John 10 min (max 20 st) Fotbollsträning. Ålder: 8-10 Ange tid här

Träningsbank. Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) Tänka på. Uppvärmning Följa John 10 min (max 20 st) Fotbollsträning. Ålder: 8-10 Ange tid här Fotbollsträning Träningsbank Ålder: 8-10 Ange tid här Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) 1. Led om två och två 2. Starta tåget som ett ånglok långsamma steg som ökar till joggning, gör ångloksljud 3.

Läs mer

Lek & Fys. Övrigt - Lek 8 övningar. Nivåer: 1, 2. Övningar i träningspasset: Svenska fotbollförbundets Tränar- och spelarutbildning

Lek & Fys. Övrigt - Lek 8 övningar. Nivåer: 1, 2. Övningar i träningspasset: Svenska fotbollförbundets Tränar- och spelarutbildning Svenska fotbollförbundets Tränar- och spelarutbildning & Fys Övrigt - 8 övningar. Nivåer: 1, 2 Övningar i träningspasset: 1 2 3 4 5 6 7 8 LFS (D1, EM, Ö5) - en Stafettormen Målvakt C - - Kängurustafett

Läs mer

LEK & TÄVLING LEKAR BASKETSPELAREN

LEK & TÄVLING LEKAR BASKETSPELAREN LEK & TÄVLING LEKAR BASKETSPELAREN En står i mitten av salen (förslagsvis tränaren första gångerna). Övriga ställer upp bakom ena baseline. Alla har varsin boll, som ska dribblas hela tiden. Basketspelaren

Läs mer

Skapa aktiviteter där alla barn är aktiva undvik långa köer. Skapa variation i innehållet utgångspunkten är rörelseglädje och kul verksamhet

Skapa aktiviteter där alla barn är aktiva undvik långa köer. Skapa variation i innehållet utgångspunkten är rörelseglädje och kul verksamhet Grundläggande principer för träningspasset: Skapa aktiviteter där alla barn är aktiva undvik långa köer. Skapa variation i innehållet utgångspunkten är rörelseglädje och kul verksamhet Välj lekar och övningar

Läs mer

KIN- BALL och SIX- BALL aktiviteter:

KIN- BALL och SIX- BALL aktiviteter: KIN- BALL och SIX- BALL aktiviteter: The giant bubblegum. En eller två är tuggummin med var sin KIN- ball. De andra ska springa förbi tuggummina utan att bli träffad av KIN- ballarna. Tuggummina står i

Läs mer

ÄVENTYR I TROLLSKOGEN KONSTVERKET

ÄVENTYR I TROLLSKOGEN KONSTVERKET ÄVENTYR I TROLLSKOGEN KONSTVERKET ÄVENTYR I TROLLSKOGEN 1. Trollen är skickliga på att ta sig över hinder i skogen. Hur kan ni ta er över en sten, en stor gren eller ett omkullfallet träd? 2. Trollen tycker

Läs mer

Lilla Krabat. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Klappa, klappa, klappa, klappa. Stopp. Svänga, svänga, svänga, svänga.

Lilla Krabat. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Klappa, klappa, klappa, klappa. Stopp. Svänga, svänga, svänga, svänga. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Klappa, klappa, klappa, klappa. Stopp

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

Checkpoint Lassalyckan - påsklovsveckan

Checkpoint Lassalyckan - påsklovsveckan Checkpoint Lassalyckan - påsklovsveckan Planering: Amy Lundberg Ulricehamns OK Dag 1: Till ledarna: Det är viktigt att ni så snabbt som möjligt lär er alla barnens namn. Det är viktigt att barnen känner

Läs mer

Författare: Birgitta Ekstrand-Ohlsson från SONDs Träningsprogram. Presentation: Catharina Benzel från Benzelia Hälsa & Inspiration

Författare: Birgitta Ekstrand-Ohlsson från SONDs Träningsprogram. Presentation: Catharina Benzel från Benzelia Hälsa & Inspiration 1 Vattengympa Lätt 2019 Författare: Birgitta Ekstrand-Ohlsson från SONDs Träningsprogram Presentation: Catharina Benzel från Benzelia Hälsa & Inspiration SOND 2019. För eftertryck krävs skriftligt tillstånd.

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

INTRODUKTION 3 INOMHUS LEKAR 4. Kartritar leken 4. Kartteckenmemory 4. Kopieringsstafett 5. Pusselstafett 5. Ja & Nej stafett 6 UTOMHUSLEKAR 7

INTRODUKTION 3 INOMHUS LEKAR 4. Kartritar leken 4. Kartteckenmemory 4. Kopieringsstafett 5. Pusselstafett 5. Ja & Nej stafett 6 UTOMHUSLEKAR 7 INNEHÅLL INTRODUKTION 3 INOMHUS LEKAR 4 Kartritar leken 4 Kartteckenmemory 4 Kopieringsstafett 5 Pusselstafett 5 Ja & Nej stafett 6 UTOMHUSLEKAR 7 Emit-stafett 7 Trollskogen 7 Kartan 8 Karttecken 8 SKATTJAKTEN

Läs mer

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då?

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då? MATTE PÅ ZOO HEJSAN! Jag heter Mattias och jag är 8 år. Jag kallas Matte, det har jag gjort sedan jag var väldigt liten. Jag har tre syskon. Elin, Matilda och Rut. Elin är två år mindre än mig. Matilda

Läs mer

~ SÅNGHÄFTE ~ med tecken

~ SÅNGHÄFTE ~ med tecken ~ SÅNGHÄFTE ~ med tecken HEJ! Varje samling börjar med Goddag-sången och att tamburinen skickas runt och så sjunger vi för varje barn. Sen tar vi fram Tittut-påsen och skickar runt den så alla barn får

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Övningar P03, v37 och v Tema: - Utmana - övningar/match i högt tempo - målvaktsövningar måndag 12/9

Övningar P03, v37 och v Tema: - Utmana - övningar/match i högt tempo - målvaktsövningar måndag 12/9 Övningar P03, v37 och v38 2011 Tema: - Utmana - övningar/match i högt tempo - målvaktsövningar måndag 12/9 AIK P03, V37-11, måndag och torsdag, uppvärmning, ca 10 min A Övningar: driva boll, passa, ta

Läs mer

Bollspel och -lekar DODGE BALL (VARIATION)

Bollspel och -lekar DODGE BALL (VARIATION) Bollspel och -lekar A GENT 007 Området är rektangulärt och delas upp i två delar. De två lagen för röra sig på sitt eget område. Varje lag bestämmer en hemlig agent 007. Lagens uppgift är att bränna det

Läs mer

Indiansmyg med boll Bollkamp/prickboll Attack fotboll!

Indiansmyg med boll Bollkamp/prickboll Attack fotboll! Bollekar Indiansmyg med boll Lämpar sig bäst i en utrustad gymnastikhall eller ute i skogen. Ledaren/barnen sprider ut redskap som är tillräckligt stora att gömma sig bakom över hela golvet på gymnastikhallen.

Läs mer

Långhopprep Hoppa i: Ström Upp med tempot och PULSEN!

Långhopprep Hoppa i: Ström Upp med tempot och PULSEN! 1 2 Arbeta i par, slå en tärning. Siffran visar vad de ska göra. Jobba i 20 min. 1. Handbanan 2. 50 hopp med hopprep 3. Snabba fötter 5 varv (lite kortare och enklare bana) 4. 15 burbies, 15 armhävningar,

Läs mer

Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. ISBN 978-91-86651-97-8. HEGAS www.hegas.

Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. ISBN 978-91-86651-97-8. HEGAS www.hegas. Frågor Noa på taket av Noa går på taket. Han leker att han flyger. En takpanna lossnar. Noa ramlar. Hjälp! ropar Noa. NOA PÅ TAKET på taket ISBN 978-91-86651-97-8 www.hegas.se noa_paa_taket_oms.indd 1

Läs mer

I rondat ska barnen landa på mage

I rondat ska barnen landa på mage MATTA Innan barnen kan börja med något svårare övningar så bör dom kunna stå på händer. Nedan följer några tips på övningar som leder till handstående. För att lära barnen vilken vinkel kroppen ska ha

Läs mer

Spelregler. Mina första spel handdockor

Spelregler. Mina första spel handdockor Spelregler 3292 Mina första spel handdockor Copyright - Spiele Bad Rodach 2008 Habermaaß-Spiel Nr. 3292 Mina första spel handdockor SVENSKA En rolig spelsamling för 1-4 barn från 2 år. Redaktionell bearbetning:

Läs mer

mysteriet Torsten Bengtsson

mysteriet Torsten Bengtsson mysteriet med smitarna Torsten Bengtsson Mysteriet med smitarna av Torsten Bengtsson Illustrerad av Katarina Strömgård Nära döden Jag smyger fram genom den mörka salen. Det hörs inte ett ljud. På golvet

Läs mer

Vecka 1: 4-5 år: Affären 6-8 år: Gammelgäddan 9-14 år: Hinderlöpning Vecka 2: 4-5 år: Kroppsdelsspring 6-8 år: Spegelkull 9-14 år: Signalleken

Vecka 1: 4-5 år: Affären 6-8 år: Gammelgäddan 9-14 år: Hinderlöpning Vecka 2: 4-5 år: Kroppsdelsspring 6-8 år: Spegelkull 9-14 år: Signalleken Veckans lek/uppvärmnings tips Följade tips på lekar/uppvärmningslekar hittade vi på Nikegymnasternas hemsida och tyckte att de var så bra att de var värda att spridas vidare. Upplägget är en lista med

Läs mer

Nyttiga rörelser vid Parkinsons sjukdom

Nyttiga rörelser vid Parkinsons sjukdom Nyttiga rörelser vid Parkinsons sjukdom Gör övningarna i den takt som känns bäst för dig. Skippa övningar som inte känns bra eller som du får mer ont av. Du ska känna dig pigg efter programmet! 1. Övningar

Läs mer

Utfallssteg. K. Ekelöf, H. Östlund

Utfallssteg. K. Ekelöf, H. Östlund Cirkelträning Utfallssteg Tag ett steg framåt med främre knät i 90 graders vinkel, stanna strax ovanför marken med det bakre knät. Tag därefter ett nytt steg med andra benet. Det främre benets knä ska

Läs mer

Aktiviteter förskolan

Aktiviteter förskolan Aktiviteter förskolan Äggkartongsuppdrag Du behöver: Äggkartonger Typ av aktivitet: par Tränar följande: - att bilda par - hälften och dubbelt - geometriska former och talföljder - jämförelseord - antal

Läs mer

Utdrag från Lpfö 98/10,s9-11.

Utdrag från Lpfö 98/10,s9-11. Vi erbjuder sånger och rörelselekar i vår verksamhet som stimulerar och utmanar barnens lärande och utveckling. Förskolan strävar efter att varje barn: utvecklar sin identitet och känner trygghet i den,

Läs mer

Lekar och övningar. Lycka till! /Plattformengänget SISU Idrottsutbildarna

Lekar och övningar. Lycka till! /Plattformengänget SISU Idrottsutbildarna Lekar och övningar Lekar och övningar i syfte att träna motorik, fantasi, aerob kapacitet, koncentration, ansvar, ärlighet, visa hänsyn, samarbetsförmåga, social träning samt mycket mer och framförallt

Läs mer

1 BOLLKULL 2 KEDJEKULL 3 PEPPARKAKSGUBBAR 4 TUNNELKULL 5 JÄTTAR, TROLLKARLAR, DVÄRGAR 6 KINESISKA MUREN

1 BOLLKULL 2 KEDJEKULL 3 PEPPARKAKSGUBBAR 4 TUNNELKULL 5 JÄTTAR, TROLLKARLAR, DVÄRGAR 6 KINESISKA MUREN 1 BOLLKULL Dela upp spelarna i grupper om fem. Fyra är jagade och en kullare. De jagade är endast säkra när de har bollen, medspelarna måste hela tiden vara rörliga och passningsvilliga. Kullaren kan ta

Läs mer

Gubben i stubben (Rim) Batmansången Honkey tonky

Gubben i stubben (Rim) Batmansången Honkey tonky Gubben i stubben (Rim) 1. Uti skogen i en stubbe 1. Händerna flata mot varandra 2. bor en rolig liten gubbe 2. Håll upp en tumme 3. om du smyger fram så tyst 3. Två fingrar går på tex. Golv eller ben utan

Läs mer

Åsa IF:s Innebandyskola

Åsa IF:s Innebandyskola Åsa IF:s Innebandyskola Mål: Genom lek och glädje stimulera barnen att vilja gå till innebandyn. Av gemenskapen med lagkamrater känna en social trygghet både på och utanför planen. Förkunskaper: Det krävs

Läs mer

Ellie och Jonas lär sig om eld

Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Textbearbetning: Boel Werner och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Grafisk form: Per

Läs mer

Skapande genom olika estetiska uttrycksformer, till exempel lek, bild, musik, dans och drama - Skapande och estetiska uttrycksformer, Fritidshem

Skapande genom olika estetiska uttrycksformer, till exempel lek, bild, musik, dans och drama - Skapande och estetiska uttrycksformer, Fritidshem Mellovecka Skapande genom olika estetiska uttrycksformer, till exempel lek, bild, musik, dans och drama - Skapande och estetiska uttrycksformer, Fritidshem Syfte Varför? Eleverna gillar melodifestivalen

Läs mer

Uppvärmning/fys. (! = även lämplig för nybörjare) Ansvarig utgivare: Ricardo Ferré

Uppvärmning/fys. (! = även lämplig för nybörjare) Ansvarig utgivare: Ricardo Ferré Uppvärmning/fys (! = även lämplig för nybörjare) Ansvarig utgivare: Ricardo Ferré 1. Bänk-fys. Börja med att sitta gränsle över bänken. Hoppa upp på bänken och ner (gränsle) igen. Man måste "doppa" baken

Läs mer

Anders Frisk GIH Stockholm. anders.frisk@gih.se. Undersökande dans med koreografiska nycklar

Anders Frisk GIH Stockholm. anders.frisk@gih.se. Undersökande dans med koreografiska nycklar Undersökande dans med koreografiska nycklar Anders Frisk, GIH Stockholm 2011 Leken är något av det mest grundläggande vi har när det gäller att komma i kontakt med kreativitet och fysisk aktivitet. Kan

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

11 övningar som gör dig mindre stel. Här får du ett program som mjukar upp dina höfter. Och som ger dig större rörelsefrihet.

11 övningar som gör dig mindre stel. Här får du ett program som mjukar upp dina höfter. Och som ger dig större rörelsefrihet. 11 övningar som gör dig mindre stel Här får du ett program som mjukar upp dina höfter. Och som ger dig större rörelsefrihet. 1 1. Steg framåt och korsa» Sätt ner vänster fot snett framför den högra.» Håll

Läs mer

Motoriksamling 1. Kenth Hedevåg, Kungälv

Motoriksamling 1. Kenth Hedevåg, Kungälv Motoriksamling 1 Alla börjar med att sitta i en ring på golvet. Rulla en boll till ett barn och säg: Jag heter... Vad heter du? Barnet svarar och rullar iväg bollen till någon annan samt ställer samma

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

TRÄDET BRINNER, MÅSTE BYTA HOHO

TRÄDET BRINNER, MÅSTE BYTA HOHO TRÄDET BRINNER, MÅSTE BYTA HOHO TRÄDET BRINNER, MÅSTE BYTA En lekdeltagare står på mitten och har inget bo. Han eller hon ropar: Trädet brinner, måste byta!. De lekdeltagare som står i bona byter bo, och

Läs mer

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Förföljaren Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Var på din vakt och håll ögonen öppna, med sylvassa naglar

Läs mer

Fotbollsövningar 5-7 år. Lindsdals IF

Fotbollsövningar 5-7 år. Lindsdals IF Fotbollsövningar 5-7 år Lindsdals IF Övning: Passa genom mål Kommentar: Ta emot och passa eller passa direkt. Man kan tävla genom att räkna antal pass på tid. Övning: Driva bollen i en slalombana Kommentar:

Läs mer

Seniorsportutrustning

Seniorsportutrustning Seniorsportutrustning från Lappset Övningar Träning är viktigt för att vi ska fungera i vardagen, både för unga och gamla. Med stigande ålder försämras framför allt balansen men vi blir även stelare i

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här.

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Det är morgon och fortfarande mörkt ute. Utanför fönstret är det bara

Läs mer

Mamma Mu gungar. Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen.

Mamma Mu gungar. Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen. 1 Mamma Mu gungar Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen. Utom Mamma Mu. Mamma Mu smög iväg och hoppade över staketet.

Läs mer

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt.

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. TORGET, RINKEBY DRÖMHUSET Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. Traktorerna i området är fortfarande det mest intressanta för barnen. För att utöka

Läs mer

Ali & Eva KAPITEL 8 LÄSFÖRSTÅELSE

Ali & Eva KAPITEL 8 LÄSFÖRSTÅELSE KAPITEL 8 LÄSFÖRSTÅELSE Rätt eller fel? rätt fel det kan man inte veta 1. har bytt till en annan förskola. 2. Emmas föräldrar tror att har mycket kontakt med Malin. 3. s pappa är ingenjör. 4. trivs bra

Läs mer

Att be med barn Maria Furusand & Ann Lundgren

Att be med barn Maria Furusand & Ann Lundgren Att be med barn Maria Furusand & Ann Lundgren Barn kan be! Men de måste ibland få veta att deras böner är lika viktiga som vuxna krusidullböner. När vi ber med barn, brukar vi sätta upp enkla böneregler.

Läs mer

Sommarprogram för Årsta F03

Sommarprogram för Årsta F03 Sommarprogram för Årsta F03 Här kommer lite inspiration för vad man kan träna på under sommaren. Ingenting är obligatoriskt men vill ni träna finns dessa program som inspiration. Sommaren är en perfekt

Läs mer

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra. Den hemliga roboten Asta, Bea och Cesar har fått ett uppdrag av deras lärare Olle. Uppdraget var att de skulle hitta en bok i skolbiblioteket som Olle skulle läsa som högläsning på morgonen i klassrummet.

Läs mer

Karusellen. Låt karusellen gå! Ta i kanterna på tyget och låt farten öka från gång till löpning. Byt riktning.

Karusellen. Låt karusellen gå! Ta i kanterna på tyget och låt farten öka från gång till löpning. Byt riktning. Karusellen Låt karusellen gå! Ta i kanterna på tyget och låt farten öka från gång till löpning. Byt riktning. Regnbågen Byt plats fort! Ledarparet ropar en färg, till exempel grön. Då ska alla som står

Läs mer

MÅLVAKTSTRÄNING BK HÖLLVIKEN P02

MÅLVAKTSTRÄNING BK HÖLLVIKEN P02 MÅLVKTSTRÄNING K HÖLLVIKEN P02 Syfte: tt lära ut grundläggande målvakts teknik för barn och ungdomar. Träningens fokus områden Försvarsinriktning Ställning/Positionering Greppteknik Fallteknik Rörlighet/Sidledsförflyttning

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Hjälps åt att skriva några rader om senaste scoutmötet i avdelningens loggbok.

Hjälps åt att skriva några rader om senaste scoutmötet i avdelningens loggbok. SCOUTMÖTET JAG SJÄLV, INUTI OCH UTANPÅ Det är bra om du som ledare läser igenom detta innan mötet äger rum. Under dagens möte får scouterna fundera kring sådant som finns inuti oss och påverkar vårt beteende,

Läs mer

Se till att jobba kvicka fötter fram och tillbaka över sidlinjen så fort du bara kan. (6sek jobba, 20sek vila)*4

Se till att jobba kvicka fötter fram och tillbaka över sidlinjen så fort du bara kan. (6sek jobba, 20sek vila)*4 Snabbhetsövningar Snabbhetspass 1 1) Kvicka fötter Se till att jobba kvicka fötter fram och tillbaka över sidlinjen så fort du bara kan. (6sek jobba, 20sek vila)*4 2) Sidohopp Stå bredvid linjen och hoppa

Läs mer

Försök komma hem till boet utan att bli fasttagen.

Försök komma hem till boet utan att bli fasttagen. Kom hem Försök komma hem till boet utan att bli fasttagen. Dra upp ett lekområde och rita ett runt bo i mitten av det. Utse några fasttagare som vaktar boet. De andra väntar utanför lekområdet. När en

Läs mer

BARN, BAD OCH VAtten.

BARN, BAD OCH VAtten. BARN, BAD OCH VAtten. ingen ska drunkna Varje år drunknar nio barn i Sverige. Många av olyckorna i vatten händer nära barnens hem. Alla vuxna tänker inte på att det kan finnas farliga platser för barn

Läs mer

Tara är barnskötare YLVA HEROU ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN

Tara är barnskötare YLVA HEROU ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN Omslaget Titta på bilden på omslaget och berätta vad du ser. Svara på frågorna: 1. Vad ser du på bilden? 2. Var är de? 3. Vilket yrke har kvinnan? 4. Vilken årstid är det på bilden?

Läs mer