HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur"

Transkript

1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 39 Ekonomisk redovisning januari-april Organisation ledning och stödfunktion 41 Samarbete om skolornas infrastruktur i Jämtlands län, Zappa (integrering av register) och GAFE (Google Apps for Education) 42 LUPP-enkäten Plan med åtgärder för minskad mobbning och utanförskap 43 Motion om att inrätta grund- och gymnasiesärskola i kommunen 44 Medborgarförslag om inomhushall för fotboll och andra aktiviteter i Ytterhogdal 45 Inventarieförteckning Wemerskolan 46 Aktiviteter på sommarlovet i integrationssyfte 47 Ökat medieanslag till biblioteken 48 Biblioteksplan för Härjedalens kommun Alkoholservering Svegsbadet 50 Fritidsklubb i Sveg 51 Barnomsorg på kvällar och helger i Funäsdalen, utvärdering 52 Ansökan om delfinansiering av den sydsamiska kulturfestivalen Saepmie Welcomes! i Staare Riktlinjer LOK-stöd 54 SKL:s utvecklingsarbete PRIO, information 55 Medborgarförslag om att anlägga beachvolleyplaner 56 Medborgarförslag om hjälp med hyreskostnad för Roadrunners motorgård 57 Överförande av ansvar för Svegs ishall 58 Härjedalens simklubb, hyresdebitering 59 Kulturskolans organisation 60 Ihopslagning av kulturbidragen

2 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Förstärkningsbudget (barn/elever i behov av särskilt stöd) 62 SYV-organisation 63 Delegationsbeslut 64 Meddelanden 65 Slöjdsalar vid grundskolorna i Sveg 66 Resa årskurs 9 vid Funäsdalens skola i samband med skolavslutning

3 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Plats och tid Medborgarhuset, Sveg, , kl Beslutande Leif Nilsson (S) ordförande Gunnar Hedin (C) Sune Halvarsson (S) Elinor Söderlund (S) Pontus Nissblad (M) Jonny Springe (S), tjänstgörande ersättare Anneli Fundin (C), tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Carina Nilsson, föredragande Monika Erlandsson, sekreterare Fredrik Jonasson, ekonom, 39 Linda Bergström, fritidsintendent, 49-50, 53, 55, 57-58, 67 Patrik Byström, kultur- och fritidschef, 52, 56, Utses att justera Gunnar Hedin Tidpunkt Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare... Paragrafer Monika Erlandsson... Leif Nilsson... Gunnar Hedin BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Sammanträdesdatum Ansl uppsättning Ansl nedtagande Förvaringsplats Underskrift Medborgarhuset, Sveg... Monika Erlandsson

4 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 39 Ekonomisk redovisning januari-april 2014 Dnr Ekonomisk rapport för perioden januari-april 2014 redovisades. Resultatet för perioden är tkr. Prognosen för hela året är tkr. VERKSAMHET Budget Utfall Resultat Prognos Fritid Kultur Administration Lokaler Skolövergripande aktiviteter Gemensamma stödanordningar Grundskola Gymnasieskola Gymnasieskola interkommunala Vuxenutbildning Flyktingmottagning Förskola, skolbarnsomsorg och fritidsgårdar Annan utbildning Förändring semesterlöneskuld 0 TOTALT Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna redovisningen och lägga den till handlingarna.

5 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 40 Ledningsorganisation Dnr Nbfk T f förvaltningschef informerade om förslag till ny organisation för ledning och stödfunktion inom barn- och utbildningsverksamheten. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna informationen. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

6 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 41 Samarbete om skolornas infrastruktur i Jämtlands län - Zappa (integrering av register) och GAFE (Google Apps For Education) Dnr Nbfk IT-chefen lämnade information om ett länsgemensamt samarbete för skolornas infrastruktur. Stödsystem för synkronisering och administration har utvecklats genom åren och behöver aktualiseras, både vad gäller teknik och pedagogik. En plan har tagits fram när det gäller införande av Zappa (infrastruktur och administration) och GAFE (verktyg för det dagliga arbetet). Projektledare och styrgrupp behöver få veta hur länets kommuner ser på att integrera sina register (elevregister och personalregister) med Zappa. De vill även ha ett inriktningsbeslut kring GAFE, Google Apps for Education. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar medverka i ett länsgemensamt samarbete för skolornas infrastruktur när det gäller införande av Zappa och GAFE.

7 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 42 LUPP-enkät Plan med åtgärder för minskad mobbning och utanförskap Dnr Nbfk LUPP-enkäten ingår som ett verktyg i Härjedalens nuvarande strategi för ungdomsfrågor och används av många kommuner. Regionförbundet i Jämtlands län har sammanställt en länsrapport som kan användas i kommunerna och i länet i dialog med de unga. I rapporten för 2012 finns en fråga om utanförskap och mobbning där Härjedalen visar alarmerande dåligt resultat. Kommunstyrelsen har , 80, gett Nämnden för bildning, fritid och kultur i uppdrag att vidta åtgärder samt återkomma med en plan på hur man i samarbete med eleverna ska arbeta för minskad mobbning och utanförskap. Bestämmelser i diskrimineringslagen och skollagen ställer krav på att verksamheterna upprättar planer för att främja likabehandling och förebygga och förhindra trakasserier och kränkande behandling av barn och elever. I enlighet med nämndens internkontrollplan, antagen , 106, sker årlig uppföljning av verksamheternas planer mot diskriminering och kränkande behandling. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar hänvisa till befintliga planer samt uppdra till t f förvaltningschef att vid en internkontroll undersöka hur det främjande, förebyggande och åtgärdande arbetet sker. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

8 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 43 Motion om att inrätta grund- och gymnasiesärskola i kommunen Dnr Ks, Nbfk Moderaterna, genom Pontus Nissblad med flera, föreslår i en motion att kommunen inrättar en grund- och gymnasiesärskola. Idag lämnar flera elever Härjedalen för att gå gymnasiesärskola i andra kommuner. Nämnden för bildning, fritid och kultur ska lämna remissvar till kommunstyrelsen. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar uppdra till t f förvaltningschef att utreda möjligheten att inrätta en gymnasiesärskola i kommunen. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

9 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 44 Medborgarförslag om inomhushall för fotboll och andra aktiviteter i Ytterhogdal Dnr Ks, Nbfk Leif Eriksson, Sveg, föreslår att man undersöker möjligheterna för att bygga en inomhushall för fotboll och andra aktiviteter i Ytterhogdal. Nämnden för bildning, fritid och kultur ska lämna remissvar till kommunstyrelsen. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar avslå medborgarförslaget med motivering att frågan kommer att behandlas av en särskild grupp bestående av olika intressenter som undersöker möjligheten till finansiering. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

10 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 45 Inventarieförteckning Wemerskolan Dnr Nbfk Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutade , 74, att inte starta restaurang- och livsmedelsprogrammet från och med läsåret 2013/2014. Programmet har funnits kvar för elever som påbörjat sin utbildning till dess eleverna gått programtiden klart. Vårterminen 2014 är sista terminen som skolan har gymnasieelever. Nämnden beslutade , 20, att ge rektor för gymnasieskolan i uppdrag att planera för avvecklingen och kommunicera åtgärder som behöver vidtas. Nämnden beslutade , 103, att ge rektor för gymnasieskolan i uppdrag att se till att en förteckning över skolans inventarier upprättas för redovisning till nämndens möte i mars Upprättad inventarieförteckning redovisades. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna redovisningen. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

11 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 46 Aktiviteter på sommarlovet i integrationssyfte Dnr Nbfk Under ett antal år har flyktingar tagits emot i främst Svegsområdet. Fritidsverksamheten är en viktig del i integrationen och för språkträningen. Samverkansgruppen för integration har till nämnden för bildning, fritid och kultur lämnat förslag på att fritidsklubben och fritidsgården i Sveg hålls öppen under sommarlovet, i första hand i juni och augusti, med personal som har förutsättningar att genomföra aktiviteter, t ex ett sommarläger under juni månad men även andra aktiviteter. Dessa aktiviteter skulle med fördel kunna nyttjas av alla barn och elever oavsett härkomst, vilket skulle bidra till integrering och andra sociala fördelar. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar att fritidsklubben och fritidsgården i Sveg håller öppet på sommarlovet under juni och augusti. T f förvaltningschef undersöker möjligheten att anordna aktivitet där sommarskola med i första hand undervisning i svenska som andraspråk ingår. Statsbidrag för sommarskola sökes. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

12 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 47 Ökat medieanslag till biblioteken Dnr Nbfk Kommunens anslag till biblioteken för inköp av media sänktes år 2011 med kr och har sedan dess stått på samma nivå. Kultur- och fritidschefen redogjorde för önskemål och krav på nya media vid Härjedalens bibliotek. Under 2014 kommer biblioteken att kunna erbjuda besökarna att låna TV-spel som ett steg att nå fler målgrupper och öka servicenivån. Bibliotekets ökade service till distansstuderande belastar medieanslaget. Kommunen har de senaste åren fått ett flertal medborgare som har ett annat modersmål än svenska. Ny bibliotekslag (2013:801) föreskriver att biblioteken ska ägna särskild uppmärksamhet åt de nationella minoriteterna och personer som har annat modersmål än svenska, bland annat genom att erbjuda litteratur på de nationella minoritetsspråken, på andra språk än svenska samt även litteratur på lättläst svenska. Kultur- och fritidschefen föreslår inför budgetberedning 2015 ett ökat anslag på kronor till biblioteken för inköp av media och för att aktivt kunna arbeta med inkludering och tillgänglighet. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna informationen och beslutar att i budgetberedning förorda ett ökat anslag på kronor till biblioteken. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

13 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 48 Biblioteksplan för Härjedalens kommun Dnr Nbfk Enligt bibliotekslagen (2013:801) ska biblioteksplaner antas av kommuner och landsting för sin verksamhet på biblioteksområdet. I Härjedalens kommun finns folkbibliotek, skolbibliotek och integrerade folk- och skolbibliotek. Ny biblioteksplan för Härjedalen kommun för perioden ska fastställas av kommunfullmäktige. Förslag till biblioteksplan presenteras. Jonny Springe (S) föreslår att biblioteksplanen kompletteras under punkt 2 Vision för biblioteksverksamheten med främja ett levande kulturarv som används och utvecklas. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna förslaget och förslår kommunfullmäktige att anta biblioteksplan för Härjedalens kommun. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna förslaget med tillägget under punkt 2: främja ett levande kulturarv som används och utvecklas och föreslår kommunfullmäktige att anta biblioteksplan

14 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 49 Alkoholservering Svegsbadet Dnr Nbfk Fritidsintendenten har i tjänsteutlåtande framställt önskemål om att få ansöka om tillstånd för servering av alkoholdrycker för Svegsbadet. Svegsbadet önskar få möjligheten att sälja alkoholdrycker vid slutna sällskap och event med åldersgräns 18 år. För närvarande har slutna sällskap möjlighet att ta med egna alkoholdrycker. Vid egen försäljning har personalen bättre möjlighet att kontrollera alkoholintaget. Nämnden för bildning, fritid och kultur behöver ta ställning till om Svegsbadet ska få ansöka om tillstånd för servering av alkoholdrycker. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar uppdra till fritidsintendenten att ytterligare utreda frågan och därefter återkomma med ett förslag. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

15 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 50 Fritidsklubb i Sveg, utvärdering Dnr Nbfk Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutade , 11, att starta öppen fritidsverksamhet i Sveg, s k fritidsklubb, för barn mellan 10 och 13 år (klass 4-6). Verksamheten är avgiftsfri och organiseras inom befintliga resurser för skolbarnsomsorg och fritidsgårdsverksamhet. Utvärdering av verksamheten redovisades. Verksamheten har bedrivits sedan vecka 45, 2013, och har varit förlagd till Norra skolan med öppettider måndag-torsdag, fredag. Öppettiderna har styrts av skoldagens slut. I genomsnitt har 25 barn vistats på fritidsklubben. I utvärderingen framkommer att både fritidshemmen (den lagstadgade skolbarnsomsorgen) och fritidsgårdsverksamheten inför nästkommande läsår inte anser sig ha möjligheter att avsätta resurser till fritidsklubben. Inför kommande läsår behöver fritidshemmet på Norra skolan all den personal som är avsatt i budget då antalet barn i åldern 6-7 år stort och fler barn i behov av särskilt stöd finns. För personalen vid fritidsgården är det ett stressmoment att ha två olika arbetsplatser med två olika arbetsledare. I utvärderingen framkommer att fritidsklubben fyller ett stort behov både socialt och språkligt för de nyanlända barnen. I tjänsteutlåtande föreslås att fritidsklubbsverksamheten fortsätter från och med höstterminen 2014 och att personalresurser för fritidsklubben avsätts i budget. Arbetsutskottet beslutade , 27, att uppdra till t f förvaltningschef att till nämndens möte redovisa ett förslag på lösning. T f förvaltningschef lämnade redovisning på lösning som innebär att fritidsgården i Sveg ej har öppet under dagtid vilket medför att personal frigörs för fritidsklubbsverksamheten. Rektor för gymnasieskolan har genom sitt ansvar för skolans inre organisation uppgiften att ordna uppehållsrum för gymnasieskolans elever under dagtid. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna redovisningen.

16 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 51 Barnomsorg på kvällar och helger i Funäsdalen Dnr Nbfk Nämnden för bildning, fritid och kultur har av kommunfullmäktige beviljats utökad ram i budget 2014 för att under sex månader pröva verksamhet med barnomsorg under kvällar och helger i Funäsdalen. Verksamheten har varit i gång sedan 9 december 2013 och har bedrivits i förskolan Sjöängens lokaler. Delrapport från verksamheten för de första åtta veckorna redovisades vid nämndens möte , 22. Ny delrapport för verksamheten fram till och med vecka 12 (15 veckor) redovisades vid arbetsutskottets möte. Redovisning för prövotiden på sex månader lämnades med information om antal barn, anmälda respektive närvarande barn. I budgetberedning 2015 ska nämnden ta ställning till om verksamheten ska fortsätta efter provtidens slut. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna rapporteringen och beslutar ställa sig positiva till en fortsättning av verksamheten. Ärendet tas upp i budgetberedning. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

17 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 52 Ansökan om delfinansiering av den sydsamiska kulturfestivalen Saepmie Welcomes! i Staare 2014 Dnr Nbfk I juni 2014, i samband med den internationella fotbollsturneringen ConIFA World Football Cup, vill Gaaltije-sydsamiskt kulturcentrum arrangera en sydsamisk kulturfestival under namnet Saepmie welcomes!. Gaaltije ansöker hos Härjedalens kommun om medfinansiering av festivalen med kronor. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutade , 33, att överlämna frågan till arbetsutskottet för beredning. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar avslå begäran om medfinansiering. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

18 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 53 Riktlinjer LOK-stöd Dnr Nbfk LOK-stöd (lokalt aktivitetsstöd) kan sökas av alla idrottsföreningar som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 5-20 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott. Från 1 januari 2014 gäller nya LOK-stödsföreskrifter hos RF (Riksidrottsförbundet). Föreslås att Härjedalens kommuns riktlinjer anpassas efter de statliga normerna. Förslag till nya riktlinjer för Härjedalens kommun presenteras. Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna förslag till nya riktlinjer. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

19 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 54 SKL:s utvecklingsarbete PRIO (Planering, Resultat, Initiativ och Organisation) Dnr Nbfk Kommunen har erbjudits att delta i SKL:s (Sveriges Kommuner och Landsting) utvecklingsarbete PRIO. PRIO Planering, Resultat, Initiativ och Organisation är ett utvecklingsarbete som bygger på slutsatserna från McKinseys två rapporter om framgångsrika skolsystem från 2007 och 2010, samt annan aktuell forskning om vad som påverkar elevers studieresultat. Intresset bland kommunens skolor har skett och de skolor som anmält intresse är Funäsdalens skola och Södra skolan i Sveg. Nämnden beslutade , 99, att delta i utvecklingsarbetet PRIO om ansökan om deltagande beviljas. Nämnden för bildning, fritid och kultur vill med denna utvecklingssatsning skapa förutsättningar för att varaktigt höja kunskapsresultaten genom att höja kompetensen och att en skolorganisation som jobbar med ständiga förbättringar renodlas. Varje kommun ska utse minst två men högst tre deltagare, så kallade förändringsledare. T f förvaltningschef lämnade information. Av de två skolor som tidigare anmält intresse utgår Södra Skolan i Sveg och i stället kommer Sonfjällsskolan i Hede att delta tillsammans med Funäsdalens skola. En styrgrupp ska utses där ordförande i nämnden för bildning, fritid och kultur ska ingå. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna informationen.

20 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

21 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 55 Medborgarförslag om att anlägga beachvolleyplaner Dnr Ks, Nbfk Per Axel Lindström, Sveg, föreslår att man anlägger en eller flera beachvolleyplaner i närheten av badhuset i Sveg. Kommunfullmäktige har , 15, beslutat överlämna ärendet till nämnden för bildning, fritid och kultur för beredning och beslut. I anslutning till badhuset i Sveg finns en beachvolleyplan. Planen har inte nyttjats under några år och är i behov av upprustning. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar bifalla medborgarförslaget såtillvida att befintlig beachvolleyplan rustas upp. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar samråda med samhällsbyggnadsförvaltningen om upprustning av befintlig beachvolleyplan. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

22 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 56 Medborgarförslag om hjälp med hyreskostnad för Roadrunners motorgård Dnr Ks, Nbfk Alexander Hurtig med flera föreslår att kommunen hjälper Roadrunners motorgård med deras hyreskostnad som uppgår till kronor per år. Kommunfullmäktige har , 14, beslutat överlämna ärendet till nämnden för bildning, fritid och kultur för beredning och beslut. Arbetsutskottet beslutade , 34, att beslut skall tas vid nämndens möte i maj. Kultur- och fritidschefen föreslog att kr beviljas för halva hyreskostnaden för andra halvåret 2014 med medel ur kulturverksamhetens konton. FÖRSLAG Sune Halvarsson (S) föreslår att kr beviljas i bidrag för hyreskostnaden för andra halvåret Gunnar Hedin (C) m fl föreslår att kr beviljas i bidrag för halva hyreskostnaden för andra halvåret 2014 och att frågan om ytterligare bidrag lämnas till kommunstyrelsen. SGÅNG Ordföranden prövar förslagen och finner att nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt Gunnar Hedins m fl förslag. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar att bevilja kr i bidrag för halva hyreskostnaden för andra halvåret 2014 och att frågan om ytterligare bidrag lämnas till kommunstyrelsen. RESERVATION Sune Halvarsson (S) Pontus Nissblad (M)

23 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 57 Överförande av ansvar för Svegs ishall Dnr Nbfk Ishallen i Sveg är en anläggning som ligger under nämnden för bildning, fritid och kulturs ansvarsområde. Den personal som ansvarar för fastigheten ligger under samhällsbyggnadsnämndens ansvarsområde varför det är mer lämpligt att samhällsbyggnadsnämnden övertar ansvaret för anläggningen. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar samråda med samhällsbyggnadsförvaltningen och ställa sig positiva till att överföra ansvaret för ishallen i Sveg till samhällsbyggnadsnämnden. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

24 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 58 Härjedalens Simklubb, hyresdebitering Dnr Nbfk Härjedalens simklubb nyttjar Svegs badhus för simträning när badhuset är stängt för allmänheten. Vid varje träningstillfälle betalar den enskilde medlemmen avgift för inträde till badhuset. I samråd med Härjedalens simklubb finns ett förslag på att kommunen debiterar simklubben en årlig hyresavgift och att inga inträdesavgifter tas ut av medlemmarna vid simträningstillfällena. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt förslaget och beslutar debitera Härjedalens Simklubb en årlig hyresavgift på kronor. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

25 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 59 Kulturskolans organisation Dnr Nbfk Beslut har tidigare tagits om att utöka den frivilliga musikundervisningen till en integrerad kulturskola. En kulturskola är en organisation där minst tre av ämnena musik, bildkonst, teater, dans och film/video finns som frivillig regelbundet återkommande verksamhet. Idag bedrivs i stort sett enbart musikundervisning med regelbundenhet inom den frivilliga kulturskolan. Övriga kulturutövningar förekommer enbart i kortare projekt med hjälp av medel från Kulturrådets satsning Skapande skola då medel i budget saknas för att anställa pedagoger för de olika kulturyttringarna. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutade , 20, att ge kultur- och fritidschefen i uppdrag att se över olika lösningar för utveckling av kulturskoleverksamheten och att inför budgetförhandlingar 2015 lämna förslag på kulturskolans organisation. I tjänsteutlåtande föreslås att en danspedagog anställs på 50 % under läsåret 2014/15 eller så länge ordinarie musiklärares tjänstledighet pågår. Pedagogen ska undervisa i jazz-, scen- och showdans för elever i grundskolans tidigare år. Från och med höstterminen 2014 erbjuds även frivillig kurs inom film/video. Undervisning i kulturskolan sker på dagtid. Förändringen genomförs inom befintlig budgetram. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna informationen och ställer sig positiva till att undervisning inom kulturskolan sker på dagtid.

26 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 60 Ihopslagning av kulturbidragen Dnr Nbfk I tjänsteutlåtande föreslås att konton för kulturbidrag (teater 40 tkr), (musik 45 tkr) samt (dokumentation 30 tkr) slås ihop till ett gemensamt konto (kulturbidrag 115 tkr). För att medel för kulturbidrag i största möjliga mån ska komma föreningar till nytta har det varit brukligt att t ex bevilja bidrag till ett teaterarrangemang från kontot för Dokumentation Härjedalen. Detta har skett under årets sista kvartal då något eller några av kontona varit tömda och medel har i stället beviljats ur annat kulturbidragskonto. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar att konton för kulturbidrag (teater), (musik) samt (dokumentation) slås ihop till ett gemensamt konto för kulturbidrag.

27 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 61 Förstärkningsbudget 2014/15 Dnr Nbfk Redovisning av förstärkningsbehov för barn och elever i behov av särskilt stöd lämnades. I budget för grundskolan finns 15 tjänster. Det sökta behovet är 18,8 tjänster, d v s en differens på 3,8 tjänster. I förskolan finns i budget 0,5 tjänst. Sökt behov är 1,75 tjänster, d v s en differens på 1,25 tjänst. Ökat anslag har begärts i budgetberedning. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna redovisningen.

28 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 62 SYV-organisation Dnr Nbfk T f förvaltningschef lämnade information om plan för ny SYVorganisation. Den nya organisationen innebär en utökning av antal tjänster. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna informationen.

29 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 63 Delegationsbeslut Dnr Nbfk 2014 Barn, utbildning och fritid 3-5 Funäsdalen/Bruksvallarna /Lofsdalen Hede/Vemdalen/Lillhärdal Norra skolan Södra skolan Ytterhogdal Härjedalens gymnasium 6-12 LärCentrum Fritid/Kultur Nämnden för bildning, fritid och kultur godkänner återrapporteringen.

30 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 64 Meddelanden Följande meddelanden föreligger: 1. Statsbidrag för personalförstärkning inom elevhälsa år 2014, Skolverket, dnr 2013:909, Miljö- och hälsoskyddstillsyn Förskolan Furan, Lillhärdal 3. Miljö- och hälsoskyddstillsyn Furulundsskolan, Lillhärdal 4. Miljö- och hälsoskyddstillsyn Norra skolan, Sveg 5. Miljö- och hälsoskyddstillsyn Södra skolan, Sveg 6. Svar på remiss om Jämtlands läns ungdomsstrategi , Nbfk arbetsutskott, 23, Remiss ansökan om godkännande som fristående huvudman, Nbfk arbetsutskott, 29, Beslut om nationellt godkänd idrottsutbildning vid Härjedalens gymnasium för längdskidåkning från och med läsåret 2015/16, Skolverket, ärendenummer Statsbidrag för omsorg på obekväm tid 2014, Skolverket, dnr 2014:88, Bidrag sommarskola 2014, Skolverket Anmälan kännedom om kränkande behandling 1. Anmälan om diskriminering, Ytterhogdals skola Anmälan kännedom om kränkande behandling, Ytterhogdal, Anmälan kännedom om kränkande behandling, Södra skolan, Anmälan om kränkande behandling, Södra skolan, Utredning av kränkning, , Norra skolan.

31 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Anmälan kännedom om kränkande behandling, , Ytterhogdal. 7. Anmälan om kränkande behandling, , Ytterhogdal. - Nämnden för bildning, fritid och kultur förklarar meddelandena delgivna.

32 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 65 Slöjdsalar vid grundskolorna i Sveg Dnr Nbfk I Sveg finns fyra slöjdlokaler, två träslöjdslokaler och två textilslöjdslokaler. Dessa finns på Norra skolan och Södra skolan. Rektor på Norra skolan har i tjänsteskrivelse redovisat brister i de båda slöjdlokalerna på Norra skolan. Brister som bland annat påpekats vid skydds- och miljöronder och vid genomförda hörselmätningar. Nyinvesteringar behöver göras i maskinpark och hyvelbänkar i träslöjdslokalen. Möblerna i de båda slöjdlokalerna är gamla och slitna och uppfyller inte ergonomiska krav. Innan beslut om upprustning av Norra skolans lokaler tas finns anledning att se över behovet av slöjdlokaler i Sveg. Nämnden för bildning, fritid och kultur har , 110, gett rektor på Norra skolan och rektor på Södra skolan i uppdrag att undersöka möjligheten att organisera undervisning i ämnet slöjd så att skolorna kan nyttja samma slöjdlokaler. Förslag presenteras som innebär att undervisningen i slöjd organiseras i en och samma slöjdlokal, förslagsvis Södra skolans lokaler för att minska behovet av nyinvesteringar gällande arbetsmiljön. Förslaget är att Norra skolans nuvarande slöjdlokaler iordningställs för klassundervisning. Nämnden beslutade , 18, att uppdra till samhällsbyggnadsförvaltningen att ta fram förslag på förändring enligt förslaget. Samhällsbyggnadsnämnden har , 28, beslutat att samhällsbyggnadsförvaltningen inte har möjlighet att utföra uppdraget och att ärendet ska återgå till nämnden för bildning, fritid och kultur. - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar att hos samhällsbyggnadsförvaltningen begära kostnadsberäkning enligt nedanstående:

33 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Norra skolan i samråd med rektor Iordningställande av textilslöjdslokal till lokal för klassundervisning Ombyggnad och iordningställande av träslöjdslokal till lokal för klassundervisning Södra skolan i samråd med rektor och annan personal (slöjdlärare) Behov av åtgärder i textilslöjdslokal och träslöjdslokal för att avhjälpa arbetsmiljöbrister samt behov av nyinvesteringar i maskinpark, hyvelbänkar och möbler.

34 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 66 Resa årskurs 9 i samband med skolavslutning Dnr Nbfk Katarina Dahlsten, fritidsledare i Funäsdalen, har i skrivelse till nämnden ansökt om kr/elev för att anordna en hemlig resa med buss för elever i årskurs 9 vid Funäsdalens skola i samband med årets skolavslutning. Syftet är att få eleverna att avstå från att dricka alkohol i samband med skolavslutningen. Som exempel nämns Älvdalen som använt denna metod under flera år med god framgång. Hon föreslår att Funäsdalens får testa konceptet i år och att om allt fungerar bra så kan det utökas till övriga skolor i kommunen nästa år. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar bevilja kr (15 elever x kr) under förutsättning att samtliga elever i årskurs 9 vid Funäsdalens skola deltar i arrangemanget.

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-01-29 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-01-29 1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-01-29 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete, Södra och Norra skolan 2 Organisation grundskolan

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-05-27 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-05-27 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-05-27 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 22 Ekonomisk redovisning 1:a kvartalet 2008 23 Kvalitetsredovisning 2007 24 Handlingsplan

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2012-10-25 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 59 Budget 2013 60 Ekonomisk redovisning första halvåret 2012 61 Verksamhetsplan 2013 62 Bidrag

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Val av ledamöter och ersättare till nämnden för bildning, fritid och kulturs arbetsutskott 2 Val av

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 54 Ekonomisk redovisning, första halvåret 2008 55 Kommentarer till sifferbudget 2009 56 Revidering

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2012-08-29 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 41 Budget 2013 42 Bidrag studieförbund 2013 43 Elevenkät årskurs 5 och 8 44 Erbjudande om

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-03-13 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 13 Årsredovisning 2013 14 Medborgarförslag om utbyggnads av skjutbanor vid Svegs skidstadion

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2011-05-19 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 33 Ekonomisk redovisning 1:a kvartalet 2011 34 Kvalitetsredovisning 2010 35 Riktlinjer för

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 49 Ekonomisk redovisning, tredje kvartalet 2009 50 Nämndens sammanträdesdagar 51 Antal friluftsdagar

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2013-05-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 30 Ekonomisk redovisning januari-april 2013 31 Programstruktur gymnasieskolan läsåret 2013/14

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 81 Ekonomisk långsiktig plan (KELP) 82 Motion vårdnadsbidrag 83 Medborgarförslag tennisbanan

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Delegation av arbetsmiljöuppgifter socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Delegation av arbetsmiljöuppgifter socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2014-03-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 31 Ekonomisk rapport 2014 socialnämndens verksamheter 32 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 33

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 230 Projekt Inlandsbanan,Destination Vemdalen, medfinansiering

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 230 Projekt Inlandsbanan,Destination Vemdalen, medfinansiering Kommunstyrelsen 2012-11-28 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 228 Projekt Samordnade servicelösningar, information 229 Hemsändningsbidrag 230 Projekt Inlandsbanan,Destination

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 2 Plats och tid Medborgarhuset, Sveg,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Härjedalen Sveg Airport, ändring i projekt

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Härjedalen Sveg Airport, ändring i projekt Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2012-09-19 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 121 Budget 2013 122 Härjedalen Sveg Airport, ändring i projekt 123 Infrastrukturprojekt, Funäsdalen

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-06-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 59 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 60 Budget 2012 socialnämndens verksamheter 61 Socialnämndens verksamheter,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-02-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 18 Ekonomisk uppföljning socialnämndens verksamheter 19 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 20 Reglemente

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2012-12-07 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 74 Gymnasieskolans struktur och programutbud 75 Ny organisation fritidsenheten 76 Plan skola-omvärld

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2011-11-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 197 Varumärkesprojekt Härliga Härjedalen 198 Stadgar för Stiftelsen Tännäs Fritidsanläggningar 199 Sammanträdesdagar

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2011-12-13 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2011-12-13 1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2011-12-13 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 94 Filial gymnasieskola i Funäsdalen 95 Systematiskt kvalitetsarbete 96 Organisation Ytterhogdals

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-12-09 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-12-09 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-12-09 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 64 Rapport från lokalsamrådsgrupp 65 Elever som inte fullgör skolplikt 66 Bidrag till fristående

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens ungdomsråd 2013-11-07 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens ungdomsråd 2013-11-07 1 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 45 Val av justerare 46 Val av ordförande för ungdomsrådet 47 Protokollshantering, information 48 Föregående protokoll 49 Uppdatering kontaktlista

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen 2008-10-01 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen 2008-10-01 1 Kommunstyrelsen 2008-10-01 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 140 Ny kommunledningsorganisation 141 Projektering och ansökan om vattendom för nytt vattenverk i Funäsdalen 142

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Ove Brodin (Utbildningschef) Anette Martinsson (Nämndsekreterare) Magnus Thilén (Gymnasiechef) Carina Bertilsson (Rektor) 42-44

Ove Brodin (Utbildningschef) Anette Martinsson (Nämndsekreterare) Magnus Thilén (Gymnasiechef) Carina Bertilsson (Rektor) 42-44 1 / 18 Sammanträdesdatum Plats och tid De la Gardie Norra, Fabriksgatan, Entré 7 kl. 08:30-11:00 Ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Tomas Lidberg (S) (ordförande) Sofia Hellberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl Barn- och utbildningsnämnden 2018-11-20 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.30 Ajournering kl 10.10 10.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Nils-Erik

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-08-15 1(7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-03-20 1. 32 Verksamhetsberättelser 2011 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-03-20 1. 32 Verksamhetsberättelser 2011 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2012-03-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 30 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 31 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 32 Verksamhetsberättelser

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2012-02-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 18 Studiebesök vid socialnämndens verksamheter i Hede 19 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 20 Socialnämndens

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kulturskolan kl. 14:30 16.15 ande Kristina Eriksson (C) Ordf. Ahmed Yonis Warsame (S) Andreas Eidevåg (S) tj. Ers. Anton Håkansson (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2013-10-22 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 138 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 139 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 140 Riktlinjer

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-01-17 1(8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Sune Frisk (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

Ulla Lundh (S) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom, 13:15-13:40 Jenny Dahlin, bitr. barn- och bildningschef

Ulla Lundh (S) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom, 13:15-13:40 Jenny Dahlin, bitr. barn- och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 2 i källaren kl 13:15 14:15 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Samhällsbyggnadsnämnden 2011-06-16 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 46 Medborgarförslag om namnändring på väg i Lillhärdal 47 Rutiner för namnsättning av vägar 48 Översiktsplan

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunfullmäktige 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 153 Utökning av Regionförbundet

Läs mer

Eva Pettersson, sekreterare Helene Eng, enhetschef Helen Källvik, ekonom

Eva Pettersson, sekreterare Helene Eng, enhetschef Helen Källvik, ekonom Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00 11:45 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (11)

Barn- och utbildningsnämnden (11) Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-18 1(11) Plats och tid: Stålvallaskolan, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Sune Frisk

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för Unga och Lärande

Kommunstyrelsens utskott för Unga och Lärande 1 (8) Datum: Torsdag Tid: 09:00-12:00 Plats: Beslutande: Sollefteå kommunhus, Junselerummet Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga Guniris Jonasson Sekreterare närvarande: Örjan Abrahamsson Huvudenhetschef

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-09-27 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 79 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 80 Delårsrapport per juli månad 2011 äldreomsorgen 81 Socialnämndens

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2015-03-31 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 32 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 33 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 34

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Revisionsrapport Granskning av försörjningsstöd, förslag till yttrande

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Revisionsrapport Granskning av försörjningsstöd, förslag till yttrande Socialnämnden 2014-01-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 2 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 3 Revisionsrapport

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-04-21 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-04-21 1 Socialnämnden 2015-04-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 49 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 50 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 51

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2011-02-09 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 34 Ishall i Sveg 35 Svegs Folkets Hus. Uppsägning av avtal. Kommunstyrelsen 2011-02-09 2 Plats och tid Folkets Hus,

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-05-02 1(12) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 14.40. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2013-11-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 81 Verksamhetsplan 2014 82 Filial Härjedalens gymnasium i Funäsdalen 83 Barnomsorg på kvällar

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 185 Motion om köp av Fortums aktier i Härjeåns AB, återtagande

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 185 Motion om köp av Fortums aktier i Härjeåns AB, återtagande Kommunstyrelsen 2013-09-17 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 182 Köp av Sveg 2:3, 2:12 samt Färjestaden 1:14 183 Projekt Påfart Härjedalen, delegationer 184 Delårsrapport januari

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2013-12-16 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 106 Internkontrollplan 107 Återkoppling kunskapsresultat 2012/13 108 Inför Skolinspektionens

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Monica Dahlén (s) Hans Ringberth (s)

Sammanträdesdatum. Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Monica Dahlén (s) Hans Ringberth (s) Barn-, kultur- och utbildningsnämndens 2013-03-15 Blad 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Strömsund, sammanträdesrum Almen kl 10.00-11.00 Beslutande Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Monica

Läs mer

c) Inbjudan seminarium Kommunerna och föreningslivet Teknikringen

c) Inbjudan seminarium Kommunerna och föreningslivet Teknikringen Kulturnämnden 2010-08-30 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 36. Budgetinformation 37. Kulturnämndens delårsrapport 2010 38. Budget 2011 39. Verksamhetsplan till budget 2011 40.

Läs mer

Promemoria Skolbibliotek 1 (7) Skolbibliotek

Promemoria Skolbibliotek 1 (7) Skolbibliotek Promemoria 2018-09-11 Skolbibliotek 1 (7) Skolbibliotek 2 (7) Innehåll 1. Rättslig reglering av skolbibliotek... 3 2. Vem som ansvarar för att elever får tillgång till skolbibliotek... 4 3. Definition

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-11-03 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 171 Upphandling av mottagandeservice i Ytterhogdal 172 Årets företagare 2010 173 Inflyttarservice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-05 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-11.30 Sofia Söderström (S), ordförande Anki Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga deltagande

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 21 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 22 Delgivningar 2018/4005 5 23 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018 6-7 24 Budget 2019 2017/4098

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(14) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.15 Hans Sjögren (s), ordförande Janet Åkesson (s) Henrik Carlsson (s) Siv Friedmann Björk (c) Stig Johansson (m), tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26)

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Plats och tid Päronsalen, Stadshuset kl. 13.30-16.55 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-11-17 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-10:00 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:10 10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Klarström (SD) Ulla Lundh (S) Karl

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-10-11 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Elisabeth Nordin (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

Karl Persson (SD) Sebastian Ullström, sekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helén Källvik, ekonom

Karl Persson (SD) Sebastian Ullström, sekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helén Källvik, ekonom Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00 12:00 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Birgitta Eklund (S) ersättare

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Barn- o utbildningsnämndens au 2015-02-18 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna

Läs mer

Konferenslokal, Hede lokalkontor, 09: Johan Fredholm M Gunnar Hedin C Tjänstgörande ersättare Bengt-Arne Persson L Ted Länsberg SD

Konferenslokal, Hede lokalkontor, 09: Johan Fredholm M Gunnar Hedin C Tjänstgörande ersättare Bengt-Arne Persson L Ted Länsberg SD Plats och tid Konferenslokal, Hede lokalkontor, 09:00-11.00 Beslutande Ledamöter Johan Fredholm M Gunnar Hedin C Tjänstgörande ersättare Bengt-Arne Persson L Ted Länsberg SD Övriga närvarande Tina Svensson-Hammargård,

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kulturnämndens arbetsutskott 2010-08-17 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 22 Budgetinformation 23 Kulturnämndens delårsrapport 2010 24 Verksamhetsplan till budget 2011 25 Ansökan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2015-10-12 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:55 11:35 Ledamöter Margareta Johansson (C) ordförande Jerry Sellin (Op) vice ordförande Gunnel Jonsson (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-08-26 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 67 Budget 2015 68 Elevenkät årskurs 5 och 8 69 Återkoppling gymnasieskolans struktur och

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 203 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 203 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunstyrelsen 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 202 Vision 2020 203 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 204 Utökning

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Medarbetarundersökning 2013 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Medarbetarundersökning 2013 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2013-12-17 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 173 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 174 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 175 Omställning

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 18.45 21.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

67 Skrivelse angaende befintliga broar over Harjean mot Sunnana i Lillhardal. 69 Ansokan om gatubelysning vid Vemdalsvagen/Kolvagen i Vemhan

67 Skrivelse angaende befintliga broar over Harjean mot Sunnana i Lillhardal. 69 Ansokan om gatubelysning vid Vemdalsvagen/Kolvagen i Vemhan HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL BLAD Samhallsbyggnadsnamnden 2014-08-28 1 FORTECKNING Paragraf nr Arenderubrik 62 Ekonomiinformation 63 Information forvaltningschef 64 Nya renhallningsforeskrifter

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid B-rummet, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström,(s)ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(bv) Sammanträdesdatum 2011-02-09 Sida 1 (10) Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01 2014-09-01 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 08:30-12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa Malm (MP) Laila Andrén (S) Klas

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Hyllan, Centrumhuset, kl 09.30 17.00 Beslutande Anna Schönning (S), ordförande Eva Sjölander (S) 10-13, 21, del av 22, 23 Torbjörn Nyholm (S) Kenneth Berg (S) Pia Sjöblom (S),

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSUTSKOTTET Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSUTSKOTTET Protokoll 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga Ersättare, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-12.45 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Jessica Larsson (S)

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10 ) Magnus Gabrielsson (S), ordförande Jenny Joelsson (S), v ordförande Marcus Schön (M), ledamot

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10 ) Magnus Gabrielsson (S), ordförande Jenny Joelsson (S), v ordförande Marcus Schön (M), ledamot HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10 ) Plats och tid Kommunhuset, Tingssalen, den 4 juni 2013 kl 08:00-16:30 Beslutande Magnus Gabrielsson (S), ordförande Jenny Joelsson (S), v ordförande Marcus Schön

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10)

Barn- och utbildningsnämnden (10) Barn- och utbildningsnämnden 2017-02-07 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.15 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Sune

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Samhallsbyggnadsnamnden ARENDEFORTECKNING. Paragraf Arenderubrik nr. 74 Ekonomiinformation

HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Samhallsbyggnadsnamnden ARENDEFORTECKNING. Paragraf Arenderubrik nr. 74 Ekonomiinformation HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL BLAD Samhallsbyggnadsnamnden 2014-09-29 1 FORTECKNING Paragraf Arenderubrik nr 74 Ekonomiinformation 75 Information forvaltningschef 76 Budget 2015 77 Nya renh&llningsforeskrifter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-10-07 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 13:00-15:30 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 2015-04-13 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 106 Erbjudande ungdomskort Länstrafiken i Jämtlands Län 2015-04-13 2 Plats och

Läs mer

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista)

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) 1(8) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 16.15 Beslutande Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson 2012-12-18 418 (424) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Rådrummet, Tierps köping Kl. 08.30 12.30 Jonas Nyberg (S), ordförande Åsa Sikberg (M), vice ordförande Björn Hellstedt (C) Kenneth

Läs mer