Skapa ditt drömår. Årsbok och plan för att skapa ditt drömår 2017 Råd, verktyg, övningar och insikter.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skapa ditt drömår. Årsbok och plan för att skapa ditt drömår 2017 Råd, verktyg, övningar och insikter."

Transkript

1 2017 Skapa ditt drömår Årsbok och plan för att skapa ditt drömår 2017 Råd, verktyg, övningar och insikter.

2 Skapa ditt drömliv Vi drömmer alla om det perfekta livet. Livet som vi vill leva, egentligen, bara jag bara det och bara det lite som Alfons Åbergs ska bara. Människan har cirka 800 autonoma reaktioner varje dag. Och det autonoma systemet är bra på att göda skuld och skam. Men du har chansen att styra ditt liv dit du vill. Ditt liv kan skapas och omskapas här och nu. Och nu. Och nu. Du har hela tiden chansen att ta fram just det drömliv som du vill leva och våra celler längtar efter meningsfullhet. Ibland känns det övermäktigt och då kan det vara skönt att ha lite hjälp på traven. En hand att hålla i eller en instruktion som du kan luta dig emot. Med lite fokus och stöd kan du skapa mer än du någonsin trodde var möjligt och jag vill gärna hjälpa dig att komma just dit. Därför finns nu denna årsbok - som ett stöd för dig att ta dig an livet en dag i taget, men också ett år i taget. Blicka framåt och se hur du vill sätta upp just ditt magiska - ett år i compassion. Forskning visar att det tar dagar att skapa en ny vana. Nu har du ett helt år på dig att öva med hjälp av den här boken. Det enda du behöver göra är att sätta igång. Precis där du är just nu. Med precis de förutsättningar och hinder som du ser just nu. Det finns inga ursäkter.

3 Om Jörgen Tranberg Jörgen Tranberg har varit verksam som komplementärmedicinsk terapeut i 30 år. Han har även fördjupat sig i den buddhistiska läran och kvantfysik. Jörgen är även en erkänd föreläsare som engagerar och entusiasmerar stora publiker över hela världen om kvantfysik, kroppens hormonsystem, universum, mikro- och makrokosmos. Allt hänger ihop och allt har en syfte. Han har även initierat föreläsningsserien Universal Heart som skapades Jörgens vision och önskan är att bidra till att människor får uppleva en positiv utveckling och förändring på alla plan, med utgångspunkt i det individuella. Att vi kan hitta meningsfullhet i våra liv genom individens ansvar och att befinna oss i gynnsamma miljöer. Han vill verka för att skapa en planet i balans där människan kan existera i harmoni med allt levande. facebook.com/jorgentranbergs & jorgentranberg.com & instagram.com/jorgentranberg

4 Den här årsboken innehåller Övningar för att släppa taget och tack för året som varit. Hjälp att välja riktning under kommande året och i livet. Hjälp att komma igång med att skapa ditt liv. Dina grundvärderingar Hjälp att ta första steget mot ett mer meningsfullt liv där du tar kontroll över din tid Verktyg för att hjälpa dig uppnå det du vill det kommande året och i livet. Stöd för att sätta upp mål. Sätt att hantera motgångar. En meditation för att hjälpa dig att hitta stillhetens magi. Saker du kanske inte har tänkt när det gäller glädje, frihet och att få ett meningsfullt liv.

5 Förberedelser Inga krångligheter. Inga förberedelser, men du kan: skaffa dig en fin bok att skriva alla dina övningar i om du inte vill skriva direkt i den här boken. se till att du har några papper, färg, gamla tidningar, klister och färgpennor redo om du vill bli ordentligt kreativ. Det har visat sig att handen står i direktkontakt med hjärtat. Att skriva för hand gör alltså något med oss. Handen står också i direktkontakt med ansiktsuttrycket. Att skriva i strukturerade sammanhang utvecklar möjligheten att påverka vårt inre system. Därför förespråkar jag att du i detta arbete skriver med papper och penna istället för dator. Du får gärna rita och måla med. Det ger samma effekt. Men gör det som känns enklast för dig. Det som får dig att komma igång helt enkelt.

6 Är du redo? Att jobba med sig själv behöver inte vara jobbigt. Men vi måste ta oss förbi steget där vi bara går på olika inspirerande seminarier och läser självhjälpböcker. Du behöver även agera, fundera, skriva, förändra, vara i stillhet och ge dig in i de jobbiga frågorna. Du behöver djupdyka lite. Om man bara vill och inte agerar så tröttar man så småningom ut sig. Det blir en slags inre torka som gör att vi inte kan komma vidare. En nedåtgående spiral. Du kan använda dig av vänner, terapeuter, stödjande miljöer, kurser och självhjälpböcker. Men själva arbetet behöver du göra själv. Det är också viktigt att vi ger oss själva gynnsamma förutsättningar. Ge dig själv den gåvan att få leva och verka i miljöer som gör det enklare för dig. Var själv en sådan miljö för andra. Men du behöver också göra det. Du behöver utföra detta arbete. Du behöver drömma din dröm och leva ditt liv. Du behöver jobba med dig själv. För att skapa maximal påverkan behöver du investera i dig och dina drömmar. Alla är inte redo att göra jobbet. Är du?

7 Instruktioner för hur du kan jobba med denna bok Prioritera detta arbete. Boka tid i din kalender eller skriv upp egentid på din att-göra-lista. Du måste inte jobba med årsboken i en viss ordning (även om man kan jobba så med). Arbeta gärna utifrån det som tilltalar dig. Fyll i de delar som står ut - som talar till dig, som ger dig glädje och energi. Jobba kontinuerligt med denna bok under året. Gå tillbaka och skriv mer eller skriv om. Vissa sidor kan du kopiera och sätta upp på väggen - sådant som du vill bli påmind om dagligen eller ofta. Ha gärna färgpennor redo, ibland känner man för att rita och kladda - inte bara skriva. Boka minst en timme i din kalender varje månad nästa år då du går igenom det du skrivit i den här boken då du kan reflektera och kanske gör små noteringar, fylla på eller göra ändringar.

8 Nu börjar vi...

9 Vi börjar med lite stillhet Stillhetens magi. Innan vi sätter igång med övningarna vill jag att du bara sätter dig ned en stund och riktar uppmärksamheten inåt. Bara sitt så. Låt allting vara och bara var i stunden. Landa i dig själv och låt det som kommer komma. Strunta i alla måsten och bara var i dig själv. Unna dig själv lyxen att få lyssna till den visaste personen i ditt liv - DU. Ge dig själv gåvan av stillhet i cirka 10 minuter. Sedan lyssna till den här meditationen (30 min): Meditation: Naturlagens original - skapa något nytt Om du har problem med filen kan det vara någon inställning i din webbläsare eller dator. Då kan du ladda ned filen på din hårddisk. Om filen säger This file can t be previewed eller att den inte kan förhandsvisas, klicka bara på Ladda ned. Du behöver också ha en ljudfilsläsare i din dator vilket brukar vara standard i de flesta datorer.

10 Hej då 2016

11 Gör slut med 2016 I den här metoden jobbar vi på årsbasis. Så vi fokuserar på Men det går bra att göra övningarna när som helst på året. Det är aldrig för sent. Men vi börjar med att blicka tillbaka på året som varit, eller om du börjar mitt i året så se ett år bakåt, och se på det som varit. Vissa saker ska firas. Andra ska släppas. Men för att gå framåt behöver vi först reflektera. Kanske är det saker som du är stolt, glad eller nöjd med. De ska vi kika lite närmare på men även dessa ska vi släppa för att kunna öppna upp för nya saker. Vad som skedde året som gick skedde av en orsak. Låt det vara så. Det är ingen idé att fastna i det som varit. Det nya året ger dig en fantastisk möjlighet att gå vidare. Du blir allt mer modig, stark, klok och större som människa för varje dag. Lita på processen.

12 Beskriv dig själv Hur skulle du beskriva dig själv året som gått. Exempel: Strävande, hoppfull, kärleksfull, osv. Skriv ned så många ord du kommer på.

13 Jag förändrades/utvecklades detta år för att... Se ett år tillbaka. Vad har du varit med om. Vad gjorde att du förändrades och utvecklades? Exempel: Jag har fått vara med om många motgångar. Jag tog vara på möjligheter. Vissa svar är lika de du redan svarat på men det gör inget. Reflektionen är det viktiga.

14 Jag är olycklig på grund av... Vilka saker i ditt liv gör dig olycklig. Vi ska inte fastna här, men det kan vara bra att få upp dem till ytan. Exempel: att det inte blev som jag önskade med min bästa vän, att mamma inte förstår och inte verkar vilja förstå. Att jag har så svårt att släppa taget om de jag älskar.

15 Jag är lycklig tack vare... Det här vill vi fokusera mer på. Exempel: att jag har självinsikt, att jag är hel i mig själv, att jag kan.

16 Tacksamhet Skriv det som du är tacksam för. Är det svårt? Här kommer några tips: barnen, kärleken, resor, föräldrar, syskon, vänner, skogen, naturen, soluppgångar, eller varför inte lista alla vänner med namn.

17 Closure övning Sitt en stund och andas och tacka för allt som du varit med om. Öppna upp för nya vackra möjligheter. Släpp taget och andas, släpp taget om allt det gamla som inte längre ger dig något och som är färdigt. Släpp även taget om ljus, glädje, lycka, framgång, kärlek och värme som du upplevt. Sitt med känslorna och minnena och framtidstron i några minuter. Andas.

18 2017

19 Välkommen nya året! Nu ska vi blicka framåt. Men ta det inte på allt för stort allvar. Det viktiga är att göra detta på ett lekfullt sätt. Testa! Försök. vad är det värsta som kan hända? Om du fastnar, tänk så här om jag låtsades göra den här övningen, hur skulle jag då göra? Och vad du än skriver så kan du faktiskt ändra det senare.

20 Mina 7 grundvärderingar Vi börjar med dina värderingar eftersom de sätter grunden för allt du företar dig. Vad du väljer, medvetet eller omedvetet, att värdesätta mest här i livet kommer att ha en stark påverkan på utformningen av ditt liv. Det kommer att påverka dina val, det kommer att påverka vem du väljer att dela ditt liv med och det kommer att påverka hur lycklig du kommer att vara. Vi möter ständigt situationer i våra liv som får oss att tänka efter, handla och fatta beslut. Våra handlingar och beslut grundas till stor del på våra värderingar. Värderingar hjälper oss att ta ställning i olika frågor och många av dessa värderingar har vi övertagit från människor som betytt eller betyder mycket för oss, men det kan hända att vi ser på dessa värderingar från andra som om de vore våra egna. Vilka är dina värderingar?

21 Skriv ned dina 7 grundvärderingar Det kan vara enkla ord, ordspråk eller en mening, exempel: Frihet, Lätthet, Kärlek, att tala sanning, att dela med sig, oändliga resurser

22 Hur vill du känna dig 2017? Stanna upp och pausa innan du svarar. Finn ett djupare svar och inte endast det snabba autonoma svaret. Exempel: glad, lycklig, euforisk, lätt, smal, fri, magiskt.

23 Hur vill du upplevas 2017? Skriv ned hur du vill att andra ska uppleva dig. Även här, utgå från den positiva känslan försök bortse från skuld, skam, ouppnådda önskningar. Utgå från glädje.

24 Vad kan du göra för att du ska upplevas så Vad kan du göra för att andra ska uppleva dig på detta vis? Exempel: sluta skvallra, börja le.

25 Vad vill du göra för andra? Vad du vill göra för andra (kollegor, 3e världen, vänner). Exempel: fortsätta skänka pengar till organisationer. Bli mer uppmärksam på andras behov som jag enkelt kan hjälpa. Vara en positiv kraft. Inte bränna ut mig själv för andra.

26 Drömpartner Beskriv hur du vill att din drömpartner ska se ut, kännas, göra, vara, älska, visa. Det kan vara en du redan är tillsammans med eller en person som du önskar få in i ditt liv. Utgå ifrån den positiva känslan försök bortse från skuld, skam, misslyckade tidigare relationer. Utgå ifrån glädje. Om du inte önskar någon drömpartner kan du skriva hur du vill att du ska känna dig med dig själv.

27 Din omgivning 2017 Vissa människor tar mer energi än andra. Vissa människor tar mer energi under vissa perioder. Fundera lite över din omgivning. Jim Rohn sade: You are the average of the five people you spend the most time with. Vilka fem personer spenderar du mest tid med? Hur mycket energi ger och tar de av dig? Våra miljöer, det vill säga de människor vi umgås och arbetar med, påverkar oss. De kan vara stödjande eller inte. Compassion 1. Jag gör något medvetet. Medvetenhet, det jag gör, säger och tänker gynnar mig (det kan göra ont initialt för jag måste kanske bryta vissa mönster). 2. Jag gör något som jag medvetet vet om att det gynnar andra människor. 3. Jag har en tydlig integritet och gör vissa gränsdragningar så jag inte förbrukar mig själv. Om jag lever i compassion kan det väcka en medvetenhet om att jag inte är i gynnsam miljö.

28 Se över din omgivning 1. Skriv ned namnen på de människor som du spenderar mest tid med och som du vet påverkar dig någorlunda. Det är troligen familj och nära vänner. 2. Rita en ring runt dem. 3. Utanför denna ring, skriv ned namnen på de personer som är nära vänner och arbetskollegor som du träffar men som kanske inte känner dig jättebra. 4. Rita en ring runt dem. 5. Utanför denna ring, skriv ned vänner på ytliga, men sociala personer som du umgås med emellanåt. 6. Rita en ring runt dem. 7. Skriv sedan ned + eller - tecken bredvid dessa människor om de ger eller tar energi från dig. Se till majoriteten av fallen om du har svårt att välja + eller -

29 Din omgivning Nära Halvnära Ytliga

30 Reflektera över olika negativa personer i ditt liv Skriv ned namn och reflektera över varför dessa människor finns i ditt liv och om de är några du kanske vill släppa eller spendera mindre tid med. Vi ska inte fastna i negativitet, men ibland behöver vi belysa det som vi behöver släppa eller förändra. Det kan kännas ovant att släppa - men du har ett val. Jättearga, bråkiga människor Besserwissers (som alltid ska ha rätt) Offer (har ofta på sig den så kallade offerkoftan ) Elaka, fördomsfulla människor De som aldrig slutar prata (om sig själva)

31 Dra till dig dina drömpersoner Skriv ned namnen på de människor du skulle vilja spendera mer tid med. Om du inte har någon specifik person i åtanke. Beskriv egenskaper hos den person du skulle vilja dra till dig.

32 Vilka vill du träffa? Skriv in de människor som du helt enkelt bara vill träffa, kända eller okända.

33 Sätta mål Att sätta mål hjälper oss att komma närmare våra drömmar och uppnå nya saker. De finns där för att hålla oss motiverade och vägleda oss så att vi hela tiden arbetar i rätt riktning med det vi vill uppnå. Att sätta upp mål är väldigt enkelt och något som vem som helst kan göra. Skriv alltid ner dina mål, de får gärna vara storslagna. Genom att ha målen på papper så ökar chanserna att man faktiskt kommer lyckas. 1. Skriv ned målet 2. Skriv ned delmål som gör det uppnåeligt. 3. Skriv ned 5 saker som visar att du är i början av dina mål (dessa kan du fylla på under året) Låt ingen, inget hindra dig. Hur skulle det se ut om allt fanns där. Vad är din idealiska situation. Vad vill du påverka, Vilka vill du påverka. Vad vill du ge för avtryck under nästa år. Vad drömde du om som barn, tonåring, ung vuxen? Gå tillbaka och fundera en stund över detta. Sen sätter du igång.

34 Mina ekonomiska mål Mina mål Fem saker som tyder på att du lever i början av dina mål (dvs att du är på väg att nå dit). Mina delmål

35 Mål gällande min kropp Mina mål Fem saker som tyder på att du lever i början av dina mål (dvs att du är på väg att nå dit). Mina delmål

36 Mål gällande kärleken Mina mål Fem saker som tyder på att du lever i början av dina mål (dvs att du är på väg att nå dit). Mina delmål

37 Mål gällande jobb/karriär/mitt företag Mina mål Fem saker som tyder på att du lever i början av dina mål (dvs att du är på väg att nå dit). Mina delmål

38 Mål gällande kreativitet i mitt liv Mina mål Fem saker som tyder på att du lever i början av dina mål (dvs att du är på väg att nå dit). Mina delmål

39 Mina spirituella mål Mina mål Fem saker som tyder på att du lever i början av dina mål (dvs att du är på väg att nå dit). Mina delmål

40 Mina personliga mål Mina mål Fem saker som tyder på att du lever i början av dina mål (dvs att du är på väg att nå dit). Mina delmål

41 Stillhetens kraft Att meditera behöver inte vara svårt eller komplicerat. Det är inget som du behöver göra på något särskilt sätt. Det viktiga är att du får in stillhet i ditt liv. Regelbundet. Så att du ger utrymme åt space. Det är i spacet som nya saker skapas, nya idéer byggs och som du når dina inre lager. Se till att skapa utrymme för stillhet varje dag. Hur ofta har du tid att bara vara i stillhet? Sätt in i din kalender stunder varje dag för stillhet. Stunder då du bara sitter ned i 5-15 minuter och är i ditt inre. På bussen, i sängen, i duschen, på toan. Hitta dina tillfällen om det är svårt. Lycka till!

42 Tankens kraft Forskning visar att 70 procent av människor: Tänker en sak Känner en annan sak Vill en tredje sak Och gör något helt annat. Hur tänker du? Vilka val gör du i olika situationer. Tänker du ofta på samma sätt. Tänker du ofta negativt eller positivt. Kan du se något positivt i det som verkar negativt? Tror du att du är dina tankar? Kan du påverka dina tankar? Vill du förändra dina tankar? Vill du förändra dig? Sitt ned i några minuter och reflektera över frågorna ovan. Fundera över hur du vill tänka framåt.

43 Livbojen Trots alla goda intentioner finns det tillfällen i livet när vi känner oss riktigt låga. Ibland på grund av en känd orsak. Ibland vet vi inte riktigt varför. När du kommer till en sådan period kan det vara bra att inte fly från den. Känslan är där av en anledning. Sitt i känslan en stund och se om du kan komma på varför den är där. Den kom för att visa dig något. Ibland är det inte ens vår egen känsla utan något vi plockar upp från någon annan. Vi påverkas av energierna omkring oss också. Om du däremot fastnar i känslan kan det vara bra att ha lite knep att ta till för att få dig själv att må bättre. Dessa kan du plocka fram när du har en låg-energidag. På nästa sida har du ett exempel. Bästa sättet att hantera motgångar är genom acceptans. Det betyder inte att vi ska tycka om det som händer. Vi behöver inte ens gilla läget. Men att stillsamt acceptera att ja nu har det här hänt, så tråkigt, men så är det. Forskning pekar på att en biokemisk reaktion kan bara peaka i 90 sekunder. Sedan sjunker den. När du får panik, kan det vara skönt att påminna sig om att ok, detta varar bara i 90 sekunder, sedan blir det lugnare. Här kan andningen vara en god hjälp. Utandningen frisätter dessutom oxytocin.

44 Mina 5 livbojar Snabbräddning Skriv ned 5 saker som du snabbt kan göra när det går emot dig och ha dem i plånboken eller i mobilen. Det ska vara enkla saker som du kan göra på stående fot som att andas, prata med en vän, promenera, etc. Ett annat bra knep är att rikta uppmärksamheten åt ett annat håll så att du faller ur den jobbiga situationen och slutar att förstärka den genom att tänka på något annat

45 Lycka till! Bravo! Du har nu drömt fram ditt liv. Nu blir det spännande att se hur allting utvecklas. Kom ihåg. Övningarna är till för att skapa flöde. Öppna ditt hjärta och tala om för universum att här är jag och det här vill jag. Allt kanske inte kommer till dig på en gång. Men du har börjat. Vissa saker är beroende av andras önskningar och kanske inte matchar dina. Men det kan bli bra ändå. Till och med bättre än du först trodde. Försök vara öppen för att det finns alternativ till de vägar och sätt som du ser. Tänk inte så mycket på huret. Var öppen för att det finns en större kraft som håller dig när du inte orkar eller när du inte tror. Släpp kontrollen när du gjort din del av uppgiften och låt livet leda dig. Det är ett samarbete, ett flöde, en lek.

46 Sammanfattning Vi inledde med lite stillhet. Sedan såg vi tillbaka på 2016 och firade och släppte taget om olika saker. Du fick även skriva ned vad du är stolt över och lista olika saker som du är tacksam för. Sen fick du symboliskt stänga året som varit innan vi gick över till nästa år. Du fick börja med att fastställa dina 7 grundvärderingar i livet just nu och sedan beskriva hur vill du känna dig och till exempel vilken drömpartner du vill ha (om du vill ha någon). Vi gick vidare och pratade om vår omgivning och hur människor i din härhet påverkar oss och hur viktigt det är med stödjande miljöer. Sedan gick vi över till mål och du fick sätta mål för din kropp, ekonomi, kärlek bland annat. Sedan gick vi tillbaka och fokuserade på stillhetens kraft, tankens kraft och d. Och du fick hjälpa dig själv när livet gungar genom att ta fram 5 livbojar att hålla i. Kram och lycka till! Jörgen

47 The End Lycka till med året och livet! Tack för att du tog dig tid att jobba med dig själv genom min årsbok. På återseende! Här hittar du fler saker från mig

48 Tack! Jörgen Tranberg facebook.com/jorgentranbergs Boken är framställd i samarbete med Jörgen Tranberg, Pernilla Hjort och Malin Wittig. Graphics designed by Starline - Freepik.com

Finn din inre styrka och bli ditt bästa jag Hur gör man?

Finn din inre styrka och bli ditt bästa jag Hur gör man? Finn din inre styrka och bli ditt bästa jag Hur gör man? Välbefinnande inifrån och ut Du är själv portvakten som har nyckeln till medvetandets dörr och dina obegränsade möjligheter Annika Karlsson Hälsoinspiratör

Läs mer

"Magiska" tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen

Magiska tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen Guidad barnmeditation för harmoni och inre styrka "Magiska" tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen www.helenespjut.se Du är unik och värdefull känn det!... 4 Varför guidad meditation?...

Läs mer

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja?

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Vi lever i en värld där mycket handlar om ägande och prestationer. Definitionen på att ha lyckats i sitt liv är att haft och gjort mycket,

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

kan kämpa ett helt liv i ständig uppförsbacke utan att uppnå de resultat som de önskar. Man försöker ofta förklara den här skillnaden med att vissa

kan kämpa ett helt liv i ständig uppförsbacke utan att uppnå de resultat som de önskar. Man försöker ofta förklara den här skillnaden med att vissa Förord Det här är en speciell bok, med ett annorlunda och unikt budskap. Dess syfte är att inspirera dig som läsare, till att förstå hur fantastisk du är, hur fantastisk världen är och vilka oändliga möjligheter

Läs mer

Ta kommando över dina tankar

Ta kommando över dina tankar Ta kommando över dina tankar Vår hjärna vän eller fiende! Har du någon gång hört uttrycket det är bara ord, eller, det var bara en oskyldig tanke. Min vän, det finns ingenting så förödande som ord och

Läs mer

Skrivglädje i vardagen!

Skrivglädje i vardagen! glädje i vardagen! - distanskursen för dig som vill hitta skrivglädje i vardagen! Inspirationsbrev om drömmar Hej! Nu har du nått halvvägs in i kursen och viktigast är att du har startat upp ditt skrivande

Läs mer

Hantera motstånd och få ett bättre liv

Hantera motstånd och få ett bättre liv Hantera motstånd och få ett bättre liv Ett bättre liv betyder olika saker för olika människor men för de flesta innebär det att ha trygghet, glädje och harmoni i sitt liv. Det finns många sätt att skapa

Läs mer

Passion for life Skapa Ditt drömliv. Visionality. Förverkliga Din vision

Passion for life Skapa Ditt drömliv. Visionality. Förverkliga Din vision Visionality Förverkliga Din vision Hej och varmt välkommen! Jag heter Anneli Svensson, jag är grundare av Visionality och coach för kreativa kvinnor och män som vill förverkliga sina visioner I den här

Läs mer

Smakprov DIG SJÄLV. ur: KÄRLEKSBOMBA NINA JANSDOTTER BRAIN BOOKS

Smakprov DIG SJÄLV. ur: KÄRLEKSBOMBA NINA JANSDOTTER BRAIN BOOKS Smakprov ur: KÄRLEKSBOMBA DIG SJÄLV NINA JANSDOTTER BRAIN BOOKS Brain Books AB Box 344 551 15 Jönköping www.brainbooks.se 2007 Nina Jansdotter, samt Brain Books AB Avtal genom Tönnheim Literary Agency

Läs mer

Det som kan ställa till problem är om vi delar upp vårt agerande och vår känsla på samma sätt.

Det som kan ställa till problem är om vi delar upp vårt agerande och vår känsla på samma sätt. Att Leva som du lär Många upplever att de har en obalans i sina liv, denna obalans kan komma av att de delar upp sitt liv även känslomässigt. Att dela upp sitt liv på olika sätt behöver vi ofta göra, vi

Läs mer

Vägen till en NY RelationsBlueprint...

Vägen till en NY RelationsBlueprint... Vägen till en NY RelationsBlueprint... Kommer du ihåg... sist gick vi igenom den viktigaste delen som kontrollerar din lycka, framgång och tillfredsställelse i kärleksfulla och passionerade relationer

Läs mer

SAPU Stockholms Akademi för Psykoterapiutbildning

SAPU Stockholms Akademi för Psykoterapiutbildning KÄNSLOFOKUSERAD PSYKOTERAPI SAPU Claesson McCullough 2010 Information för dig som söker psykoterapi Det finns många olika former av psykoterapi. Den form jag arbetar med kallas känslofokuserad terapi och

Läs mer

Från boken "Som en parkbänk för själen" -

Från boken Som en parkbänk för själen - En öppen himmel Som människor har vi både djupa behov och ytliga önskningar. Vi är fria att tänka, känna och välja. När vi gör kloka val är kropp och själ i balans, när vi inte lyssnar inåt drar själen

Läs mer

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken.

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Vialundskolan: Nystart med Drömmen om det goda i Kumla av Malin Sundin För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Jag började direkt när jag kom tillbaka till skolan

Läs mer

De viktigaste. Till Inre balans och välmående

De viktigaste. Till Inre balans och välmående De viktigaste stegen Till Inre balans och välmående De viktigaste stegen till inre balans Att hitta hem Att bli hel Att leva i inre balans Inre styrka Beskrivningarna från våra deltagare, på hur de upplever

Läs mer

Har du 64/47: Brukar du känna dig förvirrad? Tillåt att du inte alltid har svaret men det kommer ett aha över tid

Har du 64/47: Brukar du känna dig förvirrad? Tillåt att du inte alltid har svaret men det kommer ett aha över tid 9 Energicenter Huvud: Har du 63/4: Tvivlar du på dig själv? Har du mental oro? Vänd det inte mot dig själv Det är ett tecken på att ett mönster/process inte ger lätthet i livet och för framtiden. Vad kan

Läs mer

Avhandling. Vad har programmet gett mig och hur har jag uppfattat dess innehåll?

Avhandling. Vad har programmet gett mig och hur har jag uppfattat dess innehåll? Avhandling Vad har programmet gett mig och hur har jag uppfattat dess innehåll? Programmet har gett mig en stabil grund att stå på för att kunna fortsätta att transformeras och stå stadigt i min sanning,

Läs mer

Mentorprogrammet. Processverktyg Mentorprogrammet

Mentorprogrammet. Processverktyg Mentorprogrammet Mentorprogrammet Processverktyg Mentorprogrammet 1 Allmän information Anledningen till att detta dokument är gratis är att du skall få en medvetenhet om din nuvarande tillvaro. Men det skall nämnas att

Läs mer

Var alltid en förstklassig version av dig själv istället för en medelmåttig version av någon annan. Judy Garland

Var alltid en förstklassig version av dig själv istället för en medelmåttig version av någon annan. Judy Garland Var alltid en förstklassig version av dig själv istället för en medelmåttig version av någon annan. Judy Garland 2011 Sandra Leierth Design Kropp & Själ från A-Ö w w w.sandraleierth.com Text: Lena Leierth

Läs mer

Fördelarna med Meditation och hur du använder den i ditt liv

Fördelarna med Meditation och hur du använder den i ditt liv 1 www.ashtarcommandcrew.net www.benarion.com www.benarion.com/sverige copyright Ben-Arion (se sista sidan) Fördelarna med Meditation och hur du använder den i ditt liv Av Ben-Arion Jag får många frågor

Läs mer

Ann-Charlotte Wesley & Laila Karlsson

Ann-Charlotte Wesley & Laila Karlsson Ann-Charlotte Wesley & Laila Karlsson 1 Den här lilla boken är skapad utifrån vår önskan om att hjälpa dig hitta glädje och lycka i vardagen för att kunna leva Ditt Magiska Liv Övningar som sätter guldkant

Läs mer

Från fattigdom till rikedom - ditt ekonomiska genombrott i 10 steg

Från fattigdom till rikedom - ditt ekonomiska genombrott i 10 steg Från fattigdom till rikedom - ditt ekonomiska genombrott i 10 steg STEG 1 Ändra ditt sätt att tänka De första stegen till det ekonomiska genombrottet och ekonomisk frihet handlar om förändringar inom dig.

Läs mer

tips och insikter för att bemöta en stressad/utmattad person på rätt sätt

tips och insikter för att bemöta en stressad/utmattad person på rätt sätt FÖR ARBETSGIVARE, HR, LEDNINGSGRUPPER OCH ANHÖRIGA 29 tips och insikter för att bemöta en stressad/utmattad person på rätt sätt ROOM FOR.se Photo by Matthew Henry on Unsplash Hej! Det kan vara lockande

Läs mer

8 tecken på att du har en osund relation till kärlek

8 tecken på att du har en osund relation till kärlek ! Tisdag 28 mars 2017 Av Alexandra Andersson 8 tecken på att du har en osund relation till kärlek Hamnar du alltid i destruktiva förhållanden? Känner du att du alltid förändrar dig själv för att accepteras

Läs mer

Tänk om det handlar om dina försök att undvika smärtan? - Lektion 6. Kärlek Glädje Nyfikenhet Ilska Rädsla Sorg Skuld/skam Chock Avsmak

Tänk om det handlar om dina försök att undvika smärtan? - Lektion 6. Kärlek Glädje Nyfikenhet Ilska Rädsla Sorg Skuld/skam Chock Avsmak - Lektion 6 Att acceptera och tillåta oss själva att ha jobbiga känslor och kroppstillstånd utan att behöva tappa kontrollen över beteendet. mariahelander.se mariahelander.se Tänk om det handlar om dina

Läs mer

HÄR OCH NU! Tina Persson Hälsoinspiratören

HÄR OCH NU! Tina Persson Hälsoinspiratören HÄR OCH NU! Tiden går fort, även om den under tiden kan gå väldigt långsamt. Det är mycket jag vill här i livet, men livet tar sån tid på sig. Fast jag vet att det är nog jag som behöver tiden för att

Läs mer

Heartful Endless Love - HEL. Heléne F Sandström. Heléne F Sandström Krealiv www.krealiv.se

Heartful Endless Love - HEL. Heléne F Sandström. Heléne F Sandström Krealiv www.krealiv.se Heartful Endless Love - HEL Heléne F Sandström Heléne F Sandström Krealiv www.krealiv.se Heartful Endless Love HEL Hur har du det med kärleken min vän? Älskar du hårt och passionerat eller är kärleken

Läs mer

ditt kommande Året som kommer Jag tror att allt är möjligt kommande år ditt kommande år Datum: underskrift

ditt kommande Året som kommer Jag tror att allt är möjligt kommande år ditt kommande år Datum: underskrift Jag tror att allt är möjligt kommande år Datum: ditt kommande underskrift år Gjort av volontärer för YearCompass och Invisible University International. Översättning: Lena Weesar (GROW magazine) http://yearcompass.com/se

Läs mer

Värderingskartlägging. Vad är värderingar?

Värderingskartlägging. Vad är värderingar? Värderingskartlägging. Vad är värderingar? Man kan säga att värderingar är frågor som är grundläggande värdefullt för oss, som motiverar och är drivkraften bakom vårt beteende. De är centrala principer

Läs mer

och upptäcka att vi alla har svaren på de stora frågorna inom oss.

och upptäcka att vi alla har svaren på de stora frågorna inom oss. FredsProjektet är en ideell organisation vars mål är att belysa den kunskap som både göms och glömts av konventionella medier samt att inspirera varje unik människa att se till sitt eget unika vetande

Läs mer

Led dig själv med visioner

Led dig själv med visioner Var är du i livet Söker du färdigheter r och verktyg för att kunna Led dig själv med visioner en kurs i personligt ledarskap och effektivitet hantera förändringar? Är du intresserad av personlig utveckling

Läs mer

ditt kommande år

ditt kommande år ditt kommande år 2017 2018 Årsplanering - Häfte Vad är det här? Det här häftet kommer att hjälpa dig att se tillbaka på året som gått och planera det år du har framför dig. Varför är det bra för mig? Att

Läs mer

Lektion 4 Ditt inre kompass

Lektion 4 Ditt inre kompass Lektion 4 Ditt inre kompass Att sätta upp ett mål kan vem som helst göra. Men om du inte förstår värdet av att nå det målet du har satt upp, kommer du med stor sannolikhet inte kunna nå ditt mål. Värdet

Läs mer

SKULD & SKAM. och vägen till frihet. text Pamela Sjödin-Campbell foto Privat

SKULD & SKAM. och vägen till frihet. text Pamela Sjödin-Campbell foto Privat SKULD & SKAM och vägen till frihet text Pamela Sjödin-Campbell foto Privat Legitimerade psykoterapeuten Pamela Sjödin-Campbell från Äktenskap & Familj i Fokus möter ofta människor som bär på skuld och

Läs mer

Barn kräver väldigt mycket, men de behöver inte lika mycket som de kräver! Det är ok att säga nej. Jesper Juul

Barn kräver väldigt mycket, men de behöver inte lika mycket som de kräver! Det är ok att säga nej. Jesper Juul Vi har en gammal föreställning om att vi föräldrar alltid måste vara överens med varandra. Men man måste inte säga samma sak, man måste inte alltid tycka samma sak. Barn kräver väldigt mycket, men de behöver

Läs mer

Många gånger förväxlar vi gränslöshet med vänlighet och är rädda för att personer som vi gillar inte skulle gilla oss om vi satte gränser.

Många gånger förväxlar vi gränslöshet med vänlighet och är rädda för att personer som vi gillar inte skulle gilla oss om vi satte gränser. Att sätta gränser på arbetet är en bra grund för att skapa en trivsam och effektiv arbetsmiljö. Vi, tillsammans med våra kollegor, har olika värderingar, behov och föreställningar om vad som är rätt. Otydliga

Läs mer

Vi hoppas att ni har glädje av berättelsen om Undra!

Vi hoppas att ni har glädje av berättelsen om Undra! Barn mår bra av att veta Den här berättelsen handlar om habiliteringen. Ditt barn får veta vad habilitering är och höra om barn med olika funktionsnedsättningar. Igenkänning kan ge ditt barn trygghet och

Läs mer

Undra besöker habiliteringen

Undra besöker habiliteringen Barn mår bra av att veta Den här berättelsen handlar om habiliteringen. Ditt barn får veta vad habilitering är och höra om barn med olika funktionsnedsättningar. Igenkänning kan ge ditt barn trygghet och

Läs mer

Janne Tengvall. Janne Tengvall. Nycklarna till framgång och välmående för dig, ditt ledarskap, företag och organisation.

Janne Tengvall. Janne Tengvall. Nycklarna till framgång och välmående för dig, ditt ledarskap, företag och organisation. Håll upp din hand framför dig. Sträck ut alla fingrar och titta på dem. Du tittar just nu på den hand som kommer att vara ditt redskap och din hjälp under din positiva utveckling de kommande åren. Bilden

Läs mer

PEDAGOGMATERIAL - SKA VI VA?

PEDAGOGMATERIAL - SKA VI VA? Illustration Pija Lindenbaum Syftet med det här materialet är att på ett enkelt sätt inspirera dig som pedagog att arbeta mer med dina och barnens teaterupplevelser. Du delar barnens upplevelse av föreställningen

Läs mer

6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv.

6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv. 6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv Låt oss säga att du vill tänka en positiv tanke, till exempel Jag klarar det här galant. och du vill förbli positiv och fortsätta tänka den här

Läs mer

2. Den andra sanningen är att trovärdighet är grunden för ledarskap.

2. Den andra sanningen är att trovärdighet är grunden för ledarskap. LEDARSKAPETS SANNINGAR (Liber, 2011) James Kouzes är Barry Posner är båda professorer i ledarskap och i boken sammanfattar de det viktigaste de lärt sig efter att ha studerat framgångsrikt ledarskap i

Läs mer

2 Marknadsföring från Hjärtat Modul 2: Tillåtelse Vad hindrar dig från att lyckas?

2 Marknadsföring från Hjärtat Modul 2: Tillåtelse Vad hindrar dig från att lyckas? Instruktioner Så här använder du arbetsboken Ladda ner din arbetsbok Planera in ditt arbete med kursen i din kalender Vår vardag är ofta fylld med många måsten. För att du ska få så stor nytta som möjligt

Läs mer

Sharing nature på svenska

Sharing nature på svenska Sharing nature på svenska Välkommen på workshop med Enabygdens naturskoleverksamhet. Vårt utepass är uppbyggt så att ni genom att prova på och reflektera kring ett antal övningar ska få kunskap om ett

Läs mer

SILENT BOOKS PÅ RYDAHOLMS SKOLA och RYDAHOLMS BIBLIOTEK Rydaholm, Värnamo / KREATIVT KAOS I RYDAHOLM

SILENT BOOKS PÅ RYDAHOLMS SKOLA och RYDAHOLMS BIBLIOTEK Rydaholm, Värnamo / KREATIVT KAOS I RYDAHOLM SILENT BOOKS PÅ RYDAHOLMS SKOLA och RYDAHOLMS BIBLIOTEK Rydaholm, Värnamo 2017-04-27 / 05-04 KREATIVT KAOS I RYDAHOLM I samarbete med Värnamo Internationella vänner, http://internationellavanner.se/, ska

Läs mer

10 TIPS - ditt eget recept För balans och framgång!

10 TIPS - ditt eget recept För balans och framgång! 10 TIPS - ditt eget recept För balans och framgång! Kenth Åkerman Det är värt vilket pris som helst att få se en slocknad blick lysa upp på nytt, få se ett leende tändas hos den som tycktes ha glömt att

Läs mer

Ätstörningar. Att vilja bli nöjd

Ätstörningar. Att vilja bli nöjd Ätstörningar Ätstörningar innebär att ens förhållande till mat och ätande har blivit ett problem. Man tänker mycket på vad och när man ska äta, eller på vad man inte ska äta. Om man får ätstörningar brukar

Läs mer

Livet är enkelt att leva

Livet är enkelt att leva Livet är enkelt att leva 2 Livet är enkelt att leva Teresa M Rask 3 Livet är enkelt att leva 2013, Teresa M Rask Ansvarig utgivare Novaera. ISBN 978-91-637-1031-5 Illustrationer Eva Rask. Omslagsfotografi

Läs mer

Välkommen till. Superkommunikatören. Skapa nyårslöfte! Niclas Agnesmed Folkbildare

Välkommen till. Superkommunikatören. Skapa nyårslöfte! Niclas Agnesmed Folkbildare Välkommen till Superkommunikatören Skapa nyårslöfte! Niclas Agnesmed Folkbildare Spåna fritt och hämta upp dina djupt dolda drömmar. Låt dem se ljuset och överdriv dem gärna. Inga begränsningar, full frihet.

Läs mer

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Lyssna, jag känner mig enormt glad och hedrad att jag får spendera den här tiden med dig just nu och att du tar dig tid

Läs mer

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut I den första övningsdelen började du stärka din självbild bland annat med hjälp av en lista med positiva affirmationer anpassade just för dig. Förhoppningsvis

Läs mer

pedagogerna möta dig i olika situationer/uppgifter så att olika lärstilar får utrymme.

pedagogerna möta dig i olika situationer/uppgifter så att olika lärstilar får utrymme. Om lärstilstestet et syftar till att hjälpa dig att få insikt om de olika lärstilar som finns och dina egna styrkor och svagheter när gäller lärandet. Genom att medvetet arbeta med olika lärstilar kan

Läs mer

Fem Steg till Rikedom

Fem Steg till Rikedom Fem Steg till Rikedom Av Susanne Jönsson Vill du veta mer om ditt inre växande, ditt medvetande och vilka fantastiska förmågor just Du har inom dig? Besök Soul & Heart Journey School på: www.sj-school.se

Läs mer

Extramaterial till skola och förskola

Extramaterial till skola och förskola Extramaterial till skola och förskola Hej! För tredje året i rad lanserar vi Snällkalendern en julkalender med uppmaningar om att göra något snällt varje dag fram till julafton. Vi har tagit fram Snällkalendern

Läs mer

Mina bästa tips! Gå emot dina rädslor. Så steg 1, gå emot din rädsla. hanterar du din ångest

Mina bästa tips! Gå emot dina rädslor. Så steg 1, gå emot din rädsla. hanterar du din ångest Gå emot dina rädslor Jag bestämde mig tidigt för att inte låta mina rädslor stoppa mig. Eftersom det är så mycket jag är rädd och orolig för så är jag medveten om att rädslorna kan växa om jag inte utsätter

Läs mer

MOD Tippan provar på en ny hobby, även om hon är jättenervös i början.

MOD Tippan provar på en ny hobby, även om hon är jättenervös i början. Karaktärsstyrkor MOD Tippan provar på en ny hobby, även om hon är jättenervös i början. Vågar göra saker, även om det är nervöst. Vågar visa sina känslor och berätta hur det känns. Vågar försvara andra

Läs mer

Be Your Power. Dorotea Pettersson

Be Your Power. Dorotea Pettersson LIVE YOUR PURPOSE Be Your Power JANUARI 2019 Dorotea Pettersson Live Your Purpose! Den här månaden ska vi jobba med "Live Your Purpose". För mig handlar det om att vara tydlig med vad syftet med allt man

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Vår gemensamma värdegrund.

Vår gemensamma värdegrund. Vår gemensamma värdegrund. Dynamiskt engagemang Bemötande Personligt mod Gemensamt arbete Kunskapstörst På vår skola visar vi ett positivt och varmt engagemang i varandra och i skolan. Vi visar vilja att

Läs mer

Skrivglädje i vardagen!

Skrivglädje i vardagen! glädje i vardagen! - distanskursen för dig som vill hitta skrivglädje i vardagen! Inspirationsbrev om framtiden Hej! Förra veckan ägnade vi åt dina tillgångar och nu är vi framme vid sista kursdelen som

Läs mer

DET RÖDA TRÄDET. Samtalshandledning

DET RÖDA TRÄDET. Samtalshandledning DET RÖDA TRÄDET Samtalshandledning Samtalshandledning till Dalateaterns uppsättning av DET RÖDA TRÄDET Dramatisering och regi Pelle Öhlund Samtalshandledningen: Malin Byman, Dramapedagog Dalateatern Föreställningsbilder:

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

http://youtu.be/04vx_pmid6c http://www.youtube.com/watch?v=zw-a8eqbjdq Mindfulness Kerstin Kronqvist Karin Forsell 2 Mindfulness Karin Forsell Kerstin Kronqvist Harmoni för hela dig -Hur stavas kärlek?

Läs mer

hästfolk 6 hästfocus #2 2011 www.hastfocus.se De helande hästarna Samspel Anna och hennes halvblod Benetton samspelar i terapisessionerna.

hästfolk 6 hästfocus #2 2011 www.hastfocus.se De helande hästarna Samspel Anna och hennes halvblod Benetton samspelar i terapisessionerna. hästfolk De helande hästarna Samspel Anna och hennes halvblod Benetton samspelar i terapisessionerna. 6 hästfocus #2 2011 www.hastfocus.se De helande hästarna hästfolk De helande hästarna The Joy of being

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

Ta vara på tiden, du är snabbt "för gammal" för att inte behöva ta ansvar.

Ta vara på tiden, du är snabbt för gammal för att inte behöva ta ansvar. Några ord till min Tips och råd från IHL1A, 16 januari 2015 Lev livet medan du kan Tänk ej för mycket på framtiden, ej heller på det förflutna Var snäll mot dem som är snälla mot dig; det lönar sig. Gör

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Ett batteri av frågor finns längst bak i denna handledning. Boken finns på tex Storytel

Ett batteri av frågor finns längst bak i denna handledning. Boken finns på tex Storytel Handledning till Klaras hemlighet Eleverna använder en loggbok för tankar och reflektioner under hela läsningen. Loggbokens framsida finns som kopieringsunderlag. Först när boken är slut ritar eleverna

Läs mer

Mötesordning. Nu stillar vi oss en stund och mediterar över varför vi är här och läser sedan ACA-bönen tillsammans.

Mötesordning. Nu stillar vi oss en stund och mediterar över varför vi är här och läser sedan ACA-bönen tillsammans. Mötesordning Välkommen till detta ACA möte, jag heter och är ett vuxet barn. ACA vuxna barn till alkoholister och från andra dysfunktionella familjer är en sammanslutning av män och kvinnor med det gemensamt

Läs mer

Handhygien. Max handtvättskola Handbok för lärare

Handhygien. Max handtvättskola Handbok för lärare Handhygien Max handtvättskola Handbok för lärare Handhygien Gör handtvätten minnesvärd Max handtvättskola är ett enkelt sätt att uppmuntra barn att tvätta och torka händerna ordentligt. Med Max hjälp får

Läs mer

VÄLKOMMEN frågor som hjälper dig att avsluta 2017 och påbörja 2018

VÄLKOMMEN frågor som hjälper dig att avsluta 2017 och påbörja 2018 VÄLKOMMEN 2018 35 frågor som hjälper dig att avsluta 2017 och påbörja 2018 Du får gärna dela dessa frågor med dina vänner genom att skicka dem via mail, blogga om den eller förmedla den via de sociala

Läs mer

Vilka av situationerna och företeelserna på lapparna ansågs fel/avvikande/oväntade och uppmuntrades inte i din omgivning när du växte upp?

Vilka av situationerna och företeelserna på lapparna ansågs fel/avvikande/oväntade och uppmuntrades inte i din omgivning när du växte upp? Ett bra sätt att komma igång med ett normkritiskt arbete är att reflektera över hur du som vuxen förhåller dig till olika värderingar och normer. Din egen historia och dina erfarenheter har format de värderingar

Läs mer

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed Hemliga Clowndocka Yara Alsayed - Olivia vakna! Du kommer för sent till skolan, ropade mamma. - Ja jag kommer. Olivia tog på sig sina kläder och åt frukosten snabbt. När hon var klar med allt och står

Läs mer

Skriv ner din upplevelse under visualiseringen: bilder, känslor eller ord som kommer från din inrementor.

Skriv ner din upplevelse under visualiseringen: bilder, känslor eller ord som kommer från din inrementor. Din inrementor Den inrementorn är en 20 år äldre, visare version av dig. Allteftersom du får en levande känsla för denna äldre, visare och mer autentisk version av dig själv, kommer du märka att hon existerar

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Läsnyckel Anna och Simon. Solresan av Bente Bratlund

Läsnyckel Anna och Simon. Solresan av Bente Bratlund Läsnyckel Anna och Simon. Solresan av Bente Bratlund Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska räcka länge och att läsaren ska aktiveras

Läs mer

Hela människan-hjulet Författarna och Studentlitteratur 2010

Hela människan-hjulet Författarna och Studentlitteratur 2010 Gruppträff 5 Tema: Min kropp & mina gränser Budskap: Min kropp är min, och jag har kroppsliga och sexuella gränser. Syfte: Att uppmärksamma att en individ har både kroppsliga och sexuella gränser, samt

Läs mer

ÅrsPlanering KOMPASS - FÖR ÅR

ÅrsPlanering KOMPASS - FÖR ÅR ÅrsPlanering KOMPASS - FÖR ÅR 2016 2015 2016 ÅRET SOM KOMMER 2015 2016 ÅRSPLANERING VAD ÄR DET HÄR? Det här häftet hjäper dig att värdera året som gått och planera året du har framför dig. VARFÖR ÄR DET

Läs mer

ÅRET SOM KOMMER KOMPASS - FÖR ÅR ÅrsPlanering JAG TROR - OCH VET - ATT ALLT ÄR MÖJLIGT DETTA ÅR. Datum: underskrift

ÅRET SOM KOMMER KOMPASS - FÖR ÅR ÅrsPlanering JAG TROR - OCH VET - ATT ALLT ÄR MÖJLIGT DETTA ÅR. Datum: underskrift ÅrsPlanering JAG TROR - OCH VET - ATT ALLT ÄR MÖJLIGT DETTA ÅR. Datum: underskrift Made by the volunteers of YearCompass and Invisible University International. Békéssy László, Freisinger Ádám, Gyebnár

Läs mer

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Välkomna till det 24:e inspirationsbrevet. Repetera: All förändring börjar med mina tankar. Det är på tankens nivå jag kan göra val. Målet med den här kursen är

Läs mer

Text: Anna-Sofia Giese Vesterlund, 2018

Text: Anna-Sofia Giese Vesterlund, 2018 Text: Anna-Sofia Giese Vesterlund, 2018 Utgives genom Känsla ditt välbefinnande och KänslaEducation Manifestera med månenergi Fascineras du av månen? Längtar du efter att leva ett mjukt och följsamt liv

Läs mer

Livskvalitet-100. Hur är din livskvalitet för tillfället? Gör testet och se hur många poäng du får.

Livskvalitet-100. Hur är din livskvalitet för tillfället? Gör testet och se hur många poäng du får. Livskvalitet-100 Hur är din livskvalitet för tillfället? Gör testet och se hur många poäng du får. Du får en poäng för varje påstående som stämmer. Poäng: 1. Familj / Relationer Jag är nöjd och belåten

Läs mer

Livet är enkelt där allt är möjligt även det omöjliga. Jag går med glädje och lätthet mot mina drömmar & mål.

Livet är enkelt där allt är möjligt även det omöjliga. Jag går med glädje och lätthet mot mina drömmar & mål. DECEMBER/JANUARI 2017 26 annandag jul Stefan, Staffan 27 Vecka 52 Livet är enkelt där allt är möjligt även det omöjliga. Jag går med glädje och lätthet mot mina drömmar & mål. Johannes, Johan 28 Benjamin

Läs mer

Förbättra din studieteknik med Matematik 5000! 12 praktiska tips!

Förbättra din studieteknik med Matematik 5000! 12 praktiska tips! Förbättra din studieteknik med Matematik 5000! 12 praktiska tips! ik Hej! Det är jag som är Daniel Nilsson. Jag är utbildad matematik- och historielärare och även speciallärare med inriktning mot matematik.

Läs mer

Skapa ditt Liv. Soul and Heart Journey School. Du kan skapa ditt liv bara du gör det på rätt sätt. Tillåt dig att skapa ditt liv! www.sj-school.

Skapa ditt Liv. Soul and Heart Journey School. Du kan skapa ditt liv bara du gör det på rätt sätt. Tillåt dig att skapa ditt liv! www.sj-school. Skapa ditt Liv. Du kan skapa ditt liv bara du gör det på rätt sätt Tillåt dig att skapa ditt liv! Soul and Heart Journey School www.sj-school.se 0 Att skapa med ditt hjärta och känsla Egentligen borde

Läs mer

Datum: underskrift. Gjort av volontärer för YearCompass och Invisible University International.

Datum: underskrift. Gjort av volontärer för YearCompass och Invisible University International. Jag tror att allt är möjligt kommande år Datum: ditt kommande underskrift år Gjort av volontärer för YearCompass och Invisible University International. Békéssy László, Csúth Zsófia, Freisinger Ádám, P.

Läs mer

The LifeSpider Webbinar startar om några minuter!

The LifeSpider Webbinar startar om några minuter! Life Spider System You can never be somebody else but you can always become a better and more powerful version of your self The LifeSpider Webbinar startar om några minuter! Ta fram papper och penna!!!

Läs mer

Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30

Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30 Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30 Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, som har ett milt

Läs mer

NÄRMARE VARANDRA. Övningshäfte till NIO VECKOR TILL EN STARKARE PARRELATION. Natur & Kultur

NÄRMARE VARANDRA. Övningshäfte till NIO VECKOR TILL EN STARKARE PARRELATION. Natur & Kultur MARIA BURMAN ANNA-KARIN NORLANDER PER CARLBRING GERHARD ANDERSSON Övningshäfte till NÄRMARE VARANDRA NIO VECKOR TILL EN STARKARE PARRELATION Natur & Kultur VALENTINSKALAN 1. Jag kan samarbeta väl och lösa

Läs mer

mista livet. När du har planerat, funderat, vänt och vridit på alla stenar är du fortfarande sugen på att klättra upp för Mount Everest?

mista livet. När du har planerat, funderat, vänt och vridit på alla stenar är du fortfarande sugen på att klättra upp för Mount Everest? Efter att jag hållit något av mina föredrag om respekt, inställning och bemötande, kommer ofta någon eller några åhörare fram till mig. De vill berätta om sina mål, drömmar och visioner. En gång berättade

Läs mer

Sandra Lindholm 5 NYCKLAR TILL GRÄNSLÖST VÄLBEFINNANDE. Skapa mera glädje och mindre stress

Sandra Lindholm 5 NYCKLAR TILL GRÄNSLÖST VÄLBEFINNANDE. Skapa mera glädje och mindre stress Sandra Lindholm 5 NYCKLAR TILL GRÄNSLÖST VÄLBEFINNANDE Skapa mera glädje och mindre stress INNEHÅLL 1 2 3 4 5 6 7 Ditt välbefinnande - Kropp, själ och ande Nyckel #1: Stanna upp! Nyckel #2: Ta hand om

Läs mer

SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA

SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA OLA 52 SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA OLA 52 SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA Innehåll FÖRORD NÄR DU VAKNAR FOKUSERA OMSORG

Läs mer

Exempel på värderingar och konkreta steg inom olika livsområden

Exempel på värderingar och konkreta steg inom olika livsområden Exempel på värderingar och konkreta steg inom olika livsområden Relationer Värdering: Vara en kärleksfull förälder Berätta för mina barn att jag tycker om dem/älskar dem varje dag Ha en stund varje dag

Läs mer