Kvalitetsanalys för Pysslingen grundskolor Brevik skola 2012/2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsanalys för Pysslingen grundskolor Brevik skola 2012/2013"

Transkript

1 Kvalitetsanalys för Pysslingen grundskolor Brevik skola 2012/2013 Systematiskt kvalitetsarbete Uppdraget i förskola och skola är en tjänst gentemot våra kunder, där barn, elever och föräldrars behov ska tillgodoses inom ramen för kunskapskrav och krav på systematiskt arbete gällande diskriminering och kränkning. Att analysera resultat av nyckeltal och aktiviteter är därför ett ständigt pågående arbete och en förutsättning för att löpande kunna vidta rätt åtgärder för fortsatt arbete och för en förbättrad kvalitet i verksamheten och därmed i barn och elevers lärande. Utifrån resultat i de fyra perspektiven Kund, Lärande, Medarbetare och Ekonomi görs analyser kontinuerligt. Kvalitetsarbetet dokumenteras i Pysslingens digitala styrkort. Uppföljningen sker utifrån nationella styrdokument och affärsplan lokalt på enheten och tillsammans med ansvarig regionchef. Ur skollag (2010:800) 3 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. 4 Sådan planering, uppföljning och utveckling av utbildningen som anges i 3 ska genomföras även på förskole- och skolenhetsnivå. Kvalitetsarbetet på enhetsnivå ska genomföras under medverkan av lärare, förskollärare, övrig personal och elever. Barn i förskolan, deras vårdnadshavare och elevernas vårdnadshavare ska ges möjlighet att delta i arbetet. Rektorn och förskolechefen ansvarar för att kvalitetsarbete vid enheten genomförs enligt första och andra styckena. 5 Inriktningen på det systematiska kvalitetsarbetet enligt 3 och 4 ska vara att de mål som finns för utbildningen i denna lag och i andra föreskrifter (nationella mål) uppfylls. 6 Det systematiska kvalitetsarbetet enligt 3 och 4 ska dokumenteras. Pysslingens grundskolors övergripande utvecklingsområden Lärande Kvalitet i förskola och skola Medarbetare Systematiskt kvalitets och utvecklingsarbete Ekonomi Kvalitet i ekonomisk styrning

2 Brevik förskola och skola Kund Utvecklingsmål - Vi ska bli mer lyhörda för barnens möjlighet att påverka verksamheten. - Vi vässar vår lyhördhet gentemot varje enskilt barn ytterligare. Aktivitet/process - Våra aktiviteter i Synligt lärande kommer att ha att fokus på lyhördhet och delaktighet. - Vi ämnar påbörja ett arbete med elevledda utvecklingssamtal. Kommentar - Nu startar vi upp år 2 av Synligt lärande. Lärande Utvecklingsmål - Läsårets övergripande utvecklingsområde är - Vi utvecklar vår undervisningsskicklighet i samverkan i enlighet med aktuell skolforskning (John Hatties framgångsfaktorer). - För de elever som inte klarar kunskapskraven (1-2 elever per klass) behöver vi fortsatt satsa på specialpedagogisk undervisning och kompetens. Aktivitet/process - Vi arbetar utifrån John Hatties skolforskning Synligt lärande med att kollegialt synliggöra vårt lärande på olika sätt. - Vi ska genom fortbildning utöka vår gemensamma specialpedagogiska kompetens. Kommentar - Nu startar vi upp år 2 av Synligt lärande. Medarbetare Utvecklingsmål - Ur ett medarbetarperspektiv bör vi vikta våra utvecklingsfrågor mer gentemot förskolan. - Vi behöver rekrytera fler förskollärare till Brevik förskola. Aktivitet/process - Vi utökar tiden för förskolans frågor på våra gemensamma möten. - Vi tar emot fler lärarkandidater som ett led i vår rekryteringsplan. Kommentar - Nu startar vi upp år 2 av Synligt lärande.

3 Ekonomi Vi ska säkerställa att alla resurser används på bästa sätt. Det är ett ständigt arbete att pröva och ompröva vår organisation och våra aktiviteter så att måluppfyllelse och kvalitet nås. Kvalitet i perspektiven Kund, Lärande och Medarbetare är en förutsättning för en stabil ekonomisk utveckling. Det är allas ansvar och det är därför viktigt att samtliga medarbetare är involverade i detta arbete. Analys Kvalitetsredovisning Brevik skola läsåret Definition Kvalitetsredovisning är en samlad redovisning och analys av skolans resultat och utifrån resultaten väljer vi åtgärder för vidare skolutveckling och förbättring. Föräldraenkät Pysslingen NKI (nöjdkundindex) Svarsfrekvensen för förskolan, förskoleklassen och grundskolan är sammantaget 86 % totalt har 361 av 419 tillfrågade svarat (82 % i förskolan 71 av 86 föräldrar, och 83 % i skolan 197 av 237 föräldrar, samt 97 % av våra mellanstadieelever 93 av 96 elever). Våra föräldrar i Brevik förskola och skola är överlag nöjda och mycket nöjda men det finns också frågeställningar att arbeta vidare med. Det sammanlagda resultatet för Brevik förskola och skola för nöjdhet, rekommendation och trivsel är 91 % (nöjdhet 85 %, rekommendation 92 %, trivsel 96 %). Ett resultat som vi har anledning att vara mycket stolta över, det går nog att påstå att vi har fått ett i särklass gott resultat! Uppdelat enligt följande: Nöjdhet (NKI) Brevik 83 % (Pysslingen 73) - Brevik 59 av 71 nöjda (-12) Rekommendation 93 % (Pysslingen 83) - Brevik 66 av 71 rekommenderar (-5) Trivselgrad 97 % (Pysslingen 91) - Brevik 69 av 71 trivs (-2) Sammantaget Brevik förskola 91 % (Pysslingen förskolor 82) - Brevik 65 av 71 förskolan (-6) (åk F-6) Nöjdhet (NKI) Brevik 86 % (Pysslingen 69) Brevik 169 av 197 nöjda (-28) Rekommendation 92 % (Pysslingen 75) - Brevik 181 av 197 rekommenderar (-16) Trivselgrad 95 % (Pysslingen 85) - Brevik 187 av 197 trivs (-10) Sammantaget Brevik skola 91 % (Pysslingen skolor 76) - Brevik 179 av 197 skolan (-18) Eleverna (åk 4-6) Nöjdhet (NKI) Brevik 86 % (Pysslingen 65) Brevik 80 av 93 nöjda (-13) Rekommendation 92 % (Pysslingen 67) Brevik 86 av 93 rekommenderar (-7) Trivselgrad 97 % (Pysslingen 79) Brevik 90 av 93 trivs (-3) Sammantaget Brevik elever 92 % (Pysslingen elever 70) Brevik 86 av 93 elever (-7) Nöjdhet (NKI) baseras på tre frågor som besvarats på en 10-gradig skala: 1. Om du tänker på din/ditt barns förskola/skola i sin helhet, hur nöjd är du då med den? Skala: Inte alls nöjd - I högsta grad nöjd 2. Är din/ditt barns förskola/skola lika bra som du hoppades att den skulle vara?

4 Skala: Inte alls så bra som jag hoppades - Bättre än jag hoppades 3. Tänk dig en perfekt förskola/skola. Hur nära en sådan förskola/skola är ditt barns förskola/skola? Skala: Mycket långt ifrån - Mycket nära Kommentar när man jämför de tre bedömningsområdena med varandra (nöjdhet, rekommendation och trivsel) framgår det tydligt att NKI (nöjdhetsfrågan) inte når lika höga värden som rekommendation och trivsel (och detta gäller för samtliga enkäter; föräldrar, elever, medarbetare på enskild verksamhetsnivå och övergripande Pysslingen) och jag tror att fråga 3 perfektfrågan sticker ut och generellt ger ett lägre resultat - Tänk dig en perfekt förskola/skola/arbetsplats. Hur nära en sådan förskola/skola/arbetsplats är er förskola/skola? Differens Brevik skola jämfört med Pysslingen i frågorna gällande nöjdhet, rekommendation och trivsel, samtliga resultat är högre än Pysslingens. +10 % nöjdhet +10 % rekommendation +6 % trivsel - lägst skillnad Brevik jämfört med Pysslingen är trivsel i förskolan +17 % nöjdhet +17 % rekommendation +10 % trivsel Eleverna +21 % nöjdhet +25 % rekommendation - störst skillnad Brevik jämfört med Pysslingen är rekommendation +18 % trivsel Bäst och sämst medeltal Bäst 9,1 av 10 (Pysslingen 8,7) Mitt barn känner sig trygg i förskolan Sämst 7,5 av 10 (Pysslingen 7,2) - Mitt barn har möjlighet att påverka innehållet i förskolan Bäst 9,1 av 10 (Pysslingen 8,4) Personalen på skolan bemöter mig på ett professionellt sätt Sämst 7,6 av 10 (Pysslingen 6,9) Mitt barn har möjlighet att påverka undervisningen Eleverna Bäst 9,4 av 10 (Pysslingen 8,1) Mina föräldrar och lärarna hjälps åt för att jag ska lyckas Sämst 8,4 av 10 (Pysslingen 6,7) Jag tycker att jag kan få arbetsro i skolan Värt att notera är att resultat över 7,0 anses vara ett gott resultat och alla våra sämst-värden ligger över 7,0 Svarsalternativen är enligt följande 1-4 rött 5-6 gult 7-10 grönt Andra styrkor är: Personalen på skolan bemöter mig på ett professionellt sätt (8,9) Mitt barns pedagoger gör så att han/hon får lust att lära sig mer (8,9) Mitt barn får varierad och näringsriktig mat i förskolan (8,9) Mitt barn får varierad och näringsriktig mat i skolan (9,1) Mitt barn känner sig trygg i skolan (9,0) och fritidshemmet samverkar kring mitt barns utveckling och lärande (8,9) Eleverna Jag känner mig trygg i skolan (9,4) Det är en stimulerande lärmiljö i min skola (9,2)

5 De vuxna på min skola tar ansvar för att alla ska bli behandlade med respekt (9,2) Sammanfattning och åtgärd Det går att dra följande slutsats att våra föräldrar i Brevik förskola är mer nöjda än vad föräldrarna är i Pysslingens förskolor i stort men också att kvalitén i Pysslingens förskolor överlag är gott. Därefter kan vi se att våra föräldrar i Brevik skola är betydligt mer nöjda än vad föräldrarna är bland Pysslingens skolor. Värt att notera är att nöjdheten brukar sjunka i takt med att barnen blir äldre, kanske för att det ställs andra krav men säkert också för att barnen vistas i en större och mer komplex miljö. Ett riktigt gott betyg är det att vår skola håller en hög standard, en lika god standard som vår förskola har. Det riktigt intressanta i vår enkät är våra elevers nöjdhet, här sticker vi ut rejält, skillnaden mellan våra elevers nöjdhet och Pysslingens elever i stort, är betydande. Bäst-omdömet ovan är ett viktigt resultat för oss, att det starkaste kortet är tryggheten i förskolan, att vi har ett professionellt bemötande i skolan och att våra elever upplever att vi samverkar om deras bästa! Det vi behöver satsa på är att bli mer lyhörda för barnens möjlighet att påverka verksamheten i förskolan och skolan samt fortsatt arbeta med arbetsro (även om det är värt att också notera att sämst-siffrorna är klart godkända med mellan 7,5 8,4 av 10 möjliga). Den lägsta siffran i elevenkäten, arbetsro 8,4, är i sammanhanget en bra siffra (Pysslingen 6,7) och det är inte ett problemområde för oss, däremot alltid utvecklingsbart och en fråga vi är mycket måna om - arbetsro ska råda för ett gott lärande! Medarbetarenkät Pysslingen NMI (nöjdmedarbetarindex) Svarsfrekvensen är 93 % (39 och 42 tillfrågade har svarat, nyanställda, vikarier och långtidsfrånvarande deltar ej). Vi har ett gott och mycket gott resultat på medarbetarenkäten och några frågor att arbeta vidare med. Det sammanlagda resultatet för Brevik förskola och skolas medarbetare för nöjdhet, attraktivitet, engagemang och ledning är 87 % (nöjdhet 84, engagemang 89, attraktivitet 86 och ledarskap 87). Uppdelat enligt följande: Nöjdhet (NKI) 78 % (Pysslingen 71) - Brevik 8 av 11 nöjda (-3) Engagemang 83 % (Pysslingen 87) - Brevik 9 av 11 engagemang (-2) Attraktivitet 78 % (Pysslingen 78) - Brevik 8 av 11 attraktivitet (-3) Ledarindex 80 % (Pysslingen 74) - Brevik 9 av 11 ledning (-2) Sammantaget förskolas medarbetare 80 % (Pysslingen förskolor 77) - 9 av 11 (-2) Nöjdhet (NKI) 90 % (Pysslingen 71) - Brevik 25 av 28 nöjda (-3) Engagemang 95 % (Pysslingen 87) - Brevik 27 av 28 engagemang (-1) Attraktivitet 94 % (Pysslingen 78) - Brevik av 26 av 28 attraktivitet (-2) Ledarindex 94 % (Pysslingen 74) - Brevik av 26 av 28 ledning (-2) Sammantaget Brevik skolas medarbetare 93 % (Pysslingen skolor 77) - 26 av 28 (-2) Bäst och sämst - medeltal Bäst 8,8 av 10 (Pysslingen 9,4) Mitt arbete är viktigt och meningsfullt Sämst 6,9 av 10 (Pysslingen 6,3) Sambandet mellan lön och prestation Bäst 10 av 10 (Pysslingen 9,0) Vi bemöter elever och föräldrar på ett professionellt sätt Sämst 7,8 av 10 (Pysslingen 6,7) Jag kan påverka min arbetstakt Svarsalternativen är enligt följande 1-4 rött 5-6 gult 7-10 grönt nöjd och mycket nöjd Andra styrkor är: Jag är delaktig vid planering av verksamheten (8,7)

6 Totalt sett har jag förtroende för min närmaste chef (8,6) Jag är nöjd med min arbetsplats (8,5) Mitt arbete är viktigt och meningsfullt (9,9) Jag anstränger mig för att nå goda resultat (9,8) Totalt sett har jag förtroende för min närmaste chef (9,7) Sammanfattning och åtgärd Det går att dra följande slutsats att medarbetarna i Brevik förskola är något mer nöjda än vad medarbetarna är i genomsnitt bland Pysslingens förskolor med undantag för området engagemang där resultatet är gott med 83 % men här ligger Pysslingens snitt högre med 87 %. Gäller frågorna - jag har stimulerande arbetsuppgifter, jag tar tillvara på möjligheter att lära i arbetet, jag ser vanligtvis fram emot att gå till arbetet, jag anstränger mig för att nå goda resultat inom mitt ansvarsområde, jag upplever mitt arbete som viktigt och meningsfullt, jag anser att min kompetens tas tillvara på min arbetsplats. Samtidigt är 83 % för engagemang det högsta resultatet för Brevik förskolas medarbetare så det är svårt att dra någon närmare slutsats. Det vill säga i jämförelse med de andra frågeställningarna är Brevik förskolans medarbetare mest nöjda med sitt engagemang men differensen gällande övriga frågeområden jämfört med Pysslingen är större till vår förmån, nöjdhet (+7 %), attraktivitet (lika) och ledning (+6 %). Den stora skillnaden i medarbetarenkäten är också här på skolsidan. Brevik skolas medarbetare är betydligt mer nöjda än snittet bland Pysslingens skolor (Breviks 93 % jämfört med Pysslingens 77 %). Det går också att utläsa att Brevik skolas pedagoger är mer nöjda än Brevik förskolas pedagoger, skolan ligger på ett svar på i snitt 93 % och Brevik förskolas pedagoger har ett snitt på 80 %. Rimligt är att anta att det är Brevik skola som dragit den största fördelen av verksamhetsutvecklingen och att jämfört med andra verksamheter är det skolan som utvecklats mest och upplevs som lyckosam av skolpedagoger. Det ligger i linje med vår ambition när vi startade Brevik skola svensk förskola är suverän på många sätt och behovet av förändring är inte lika påtaglig, däremot finns en hel del att utveckla i svensk grundskola och den chansen har vi tagit i och med att vi har lanserat en ny pedagogmodell med vår Breviksmodell och som resultat får vi en stark enkät med siffror som nog i sammanhanget får anses vara sensationella. I ljuset av detta går det att förstå varför skolans resultat ligger högre än förskolans. Men det stämmer också till eftertanke när det gäller vilka frågor vi ska satsa på framöver, där till exempel jag som ledare kan vikta intresset mer åt förskolans utveckling. Frågeställningen är dock ett dilemma, min ståndpunkt är och har varit att inte göra någon åtskillnad mellan förskolan och skolan, att bygga en stark gemensam kultur, en lärandekultur, och se verksamheten som en från 1-12 år. Frågor vi behöver satsa på är - att bli mer tydliga med sambandet mellan lön och prestation (6,9 av 10, Pysslingen 6,3) samt fundera vidare kring frågor om arbetstakt (7,8 av 10, Pysslingen 6,7). Ett utvecklingsområde svensk skola har generellt är behovet av minskad administration och vi kan äntligen börja skönja ett samförstånd i frågan på övergripande nivå. Vi ser fram emot ett större fokus kring undervisningsfrågor och ett mindre fokus kring dokumentation. För förskolans del är nog det mest aktuella utvecklingsområdet ett än större fokus på lärande, en lärande förskola, här finns en intressant utvecklingsfråga att ta sig an, en utveckling vi på Brevik förskola har påbörjat och vi kan se fram emot ett spännande utvecklingsarbete. Vi ska också njuta och fira att det sammanlagda resultatet för Brevik förskola och skola för nöjdhet, rekommendation och trivsel är 92 % (elever) och 91 % (föräldrar) och det sammanlagda resultatet för Brevik förskola och skolas medarbetare för nöjdhet, attraktivitet, engagemang och ledning är 87 % (medarbetare). Ett enastående resultat! Varmt tack alla elever, föräldrar och medarbetare vårt arbete och detta gensvar gav oss kvalitetspriset 2013, hur kul som helst! Ämnesprov/nationellt prov åk 3 och åk 6 Brevik skola våren 2013 Åk 3 resultat 100 % godkända i svenska Åk 3 resultat 95 % godkända i matematik Åk 6 resultat 94 % godkända i svenska Åk 6 resultat 94 % godkända i matematik Åk 6 resultat 100 % godkända i engelska Åk 6 resultat 88 % godkända i SO historia

7 Åk 6 resultat 94 % godkända i NO biologi Det går bra för våra elever. För de elever som inte klarar kunskapskraven behöver vi fortsatt satsa på specialpedagogisk undervisning, gärna med specialpedagogisk kompetens i respektive lag. Vi ska också arbeta vidare med vår lärandekultur - formativ bedömning, individstöd, undervisningskultur, förhållningssätt, förväntan och resursfördelning. Lärandeindex Brevik förskola I slutet av mars inspekterades Brevik förskola med utgångspunkt från lärarindex inom frågeområdena värdegrund, språk, lek och naturvetenskap och vi fick ett gott resultat i stort och ett utvecklingsområde. Särskilt våra småbarnsavdelningar fick ett mycket gott omdöme. I Brevik förskola är vi skickliga på mycket lärande, omhändertagande, struktur, tydlighet, omtanke, vänlighet men vi kan vässa vår lyhördhet gentemot varje enskilt barn ytterligare. Att i de finstilta situationerna bli än mer lyhörda för varje individ ett spännande utvecklingsområde på hög nivå och en frågeställning för oss att titta närmare på. Årets utvecklingstema Vi har under året arbetat med vårt övergripande utvecklingstema Synligt lärande. Ett arbete som fortlöper på flera års sikt där fokus är utveckling och kvalitetsäkring av vår undervisningsnära verksamhet. Vi utvecklar vår undervisningsskicklighet i samverkan. Tyresö kommuns kvalitetspris Under läsåret har vi förärats Tyresö kommuns kvalitetspris en stor ära och en fantastisk känsla. Varmt tack Tyresö kommun och stort GRATTIS till oss på Brevik förskola och skola! Vi ska njuta och fira och fortsätta att arbeta för en välfungerande förskola och skola! Medarbetare Antalet anställda pedagoger i Brevik förskola och skola är drygt 50 personal (förskollärare, barnskötare, grundskollärare, praktiskt/est lärare, specialpedagog, fritidspedagog, fritidsledare, kock, köksbiträde, vaktmästare, skolsekreterare, skolsköterska, rektor). Därtill har vi anställda medarbetare på viss tid, skolpsykolog och skolläkare. Samtliga klasslärare i Brevik skola är utbildade grundskollärare (inriktning årskurs 1-3, 1-7 och 4-9). Våra lärare med 1-3 behörighet undervisar på lågstadiet, våra åk 1-7 lärare undervisar på låg eller mellan och vår 4-9 lärare undervisar på mellanstadiet. Vi organiserar oss för kompletterande ämneskombinationer på årskursklassnivå. Vi har en förskollärare per förskoleavdelning samt till övervägande del utbildade pedagoger i förskolan och på fritids. I Brevik förskola strävar vi efter att ha två förskollärare och en barnskötare per avdelning. I takt med att vi får vakanta tjänster i förskolan söker vi utbildade förskollärare. Rekrytering Intresset för att arbeta i Brevik skola är fortsatt stort. Till hösten 2013 har vi rekryterat en ny förskollärare till vår nya förskoleavdelning, två nya grundskollärare till lågstadiet samt en vikarierande idrottslärare. Vår personalomsättning är normalt låg och måttlig, några pedagoger är barnlediga. Vi har ett viktigt arbete när vi tar emot nya medarbetare där vi vill delge vår kulturella grund, vårt förhållningssätt och vårt arbetssätt men också bereda plats för våra nya kollegors tankar och idéer kring skolutveckling. Frisknärvaro

8 Vi har en frisknärvaro runt %. I perioder har vi haft en ökad korttidsfrånvaro och vi behöver arbeta för en än högre frisknärvaro. För första gången har vi haft långtidsfrånvaro, dock ej av arbetsrelaterad karaktär. Vi fortsätter vår satsning med friskvårdsbidrag och vi arbetar kontinuerligt för en hög trivselfaktor. Barn/elever och organisation Vi har förskola (1-5 år), förskoleklass samt grundskola (åk 1-6) med 320 barn, i snitt 17-grupper i förskolan och 20-grupper i skolan, till hösten 2013 har vi 340 barn och elever. Vi skulle behöva ta emot fler skolbarn och på några års sikt kan vi få bekymmer med anledning av att våra nuvarande lågstadieklasser är väl små. Detta kommer, som det ser ut, att bli vår största utmaning i takt med att vi nu går in i ett nytt hyressystem baserat på antalet inskrivna barn/elever. Vi har efterfrågan på förskoleplatser och tar emot drygt 80 barn i förskolan. Vi är organiserade i åldershomogena grupper och vi arbetar med årskursklasser i skolan. I stora drag bor knappt 40 barn per årskull i vårt upptagningsområde och för att kunna bereda plats till alla skolbarn oavsett efterfrågan organiserar vi oss i årskursklasser. Årskursklass är en bra organisatorisk lösning med många pedagogiska fördelar. En årskursklass är en klass som arbetar med olika gruppindelningar utifrån behov (stor grupp, halvgrupp, liten grupp), anpassat till elevgruppen och undervisningstillfället. De största pedagogiska vinsterna med årskursklass är att vi får ut de bästa möjliga sammansatta undervisningsgrupperna, kompletterande lärarlag och grupper som kan variera och ändras vartefter. Till en årskursklass knyts ett arbetslag med motsvarande personaltäthet som vid en traditionell klassindelning. Det är avgörande att vi lyckas rekrytera fler elever till vårt lågstadium för att kunna fortsätta att arbeta med vår nuvarande modell med åldershomogena klasser. Breviksmodellen Sedan skolans start 2007 har vi arbetat med en modell som vi kallar Breviksmodellen, ett nytt sätt att organisera skola, fritids och lärande. Modellens främsta del är att vi kan anpassa våra elevgruppers storlek utifrån lärandets behov och situation. Vi arbetar med årskursklasser och utgår från en halvklassorganisation och kan gruppera oss i små grupper och stora grupper utifrån behov och tillfälle. Till exempel en matematiklektion kan med fördel ske i en liten grupp och en högläsningsstund kan fungera bra i en stor grupp. Vi kan också ha enskild undervisning vid behov med vår Breviksmodell utan att skapa nya resurser. En väl sammansatt årskursklass har drygt 40 elever med drygt 20 barn per halvklass. Till årskursklassen knyts ett arbetslag om 4 pedagoger (ca 3,5 tjänst) och vi strävar efter att laget ska bestå av 3 grundskollärare och 1 fritidspedagog alternativt fritidsledare. Grunden i Breviksmodellen är att vi byter ut en fritidspedagogtjänst mot en grundskollärartjänst för att få en lag om 3+1 (istället för standard 2+2). Vi kompetenshöjer vår skola med vår modell och får en högre grundskollärartäthet än standard. För att modellen ska fungera har alla pedagoger i Brevik skola ett heldagsuppdrag (alla arbetar med undervisning och fritids) men det är också utifrån tanken att grundskollärare som lär känna sina elever under den mer fria tiden på fritids också kommer att kunna erbjuda ett bättre lärande under skoltid, mer individanpassat. Vi säkerställer också de krav som finns på ämnesbehörighet med vår Breviksmodell. Samtliga grundskollärare i Brevik skola har semestertjänst, och terminsloven nyttjas framförallt till skolutvecklingsarbete. En viktig fördel med modellen är att vi får en bättre fungerande fritidsverksamhet med våra årskursklasser, barnen är kvar i samma lokal med samma pedagoger. En Breviksmodell-lärare har inte en traditionell lärartjänst med viss tid för undervisning och viss tid för planering per dag, utan förfogar tillsammans med sina kollegor all tid gemensamt. Arbetslaget beslutar under ledning av lagchefen (en av pedagogerna i laget) hur den gemensamma tiden ska användas från tid till annan (tiden är oreglerad). Till exempel när lärare A undervisar röd grupp, kan lärare B planera under skoltid och lärare C undervisa blå grupp. När samtliga lärare undervisar kan en 40-grupp delas in i tre små elevgrupper eller två lärare undervisar var sin halvklass och den tredje läraren undervisar några enstaka barn som behöver extra support vid tillfället. Fritidspedagogen går främst in i de

9 undervisningsgrupper och undervisningssituationer där det är bra att vara två pedagoger på plats samtidigt, fritidspedagogen kan också undervisa i enlighet med den utbildning man har till exempel i praktiskt/estetiska ämnen. Efter 6 år med Breviksmodellen (som har utvecklats från en form när vi var enparallella till dagens modell där vi till stor del är tvåparallella) tycker vi att vi har en modell som ger oss riktigt bra förutsättningar att arbeta i enlighet med vårt uppdrag och vi får en ökad måluppfyllelse. Vi ska fortsätta att arbeta i enlighet med vår Breviksmodell och här är det viktigt med ett gott internlärande och att vi värnar om våra grundvärden samt utvecklar vår modell varefter nya frågor står i fokus. Barn i behov av särskilt stöd Vi har en i stora drag väl fungerande stödverksamhet i Brevik skola och en väl fungerande samlad elevhälsa. Vårt uppdrag är att alltid och ständig prioritera barn i behov av extra insatser. Vi ska fortsätta att utveckla vår arbetsmodell med en samlad elevhälsa. LUS läsutvecklingsschema Sedan några år arbetar vi med LUS som ett led att övergripande och på individnivå kunna följa läsutvecklingen på skolan. Vårt mål för årskurs 1 är att alla barn i Brevik skola ska kunna läsa en åldersadekvat text när vårterminens närmar sig sitt slut. Läsning är vårt mest prioriterade område. Vi ska fortsatt utveckla vår gemensamma tolkning av läsbedömning och resultat för att säkerställa materialet. Vi riktar våra resurser för att kunna stödja läsinlärningen fullt ut. Systematiskt kvalitetsarbete Vi ska fortsätta att utveckla vårt systematiska kvalitetsarbete med tonvikt på undervisningsnära verksamhet. Vi fortsätter med vårt utvecklingstema synligt lärande på alla nivåer i organsationen, i linje med aktuell skolforskning. Föräldrakontakt Under året har vi fördjupat oss i temat - föräldrasamverkan som gynnar barnet och lärandet. Vi har samtalat kring hur man håller intressanta föräldramöten, hur man håller svåra samtal, varför det är viktigt att utveckla föräldrasamverkan, varför det är en fördel att försöka komma överens, möjligheten till samförstånd, bemötande och kommunikationsvägar. I Brevik skola är vi mycket måna om goda föräldrarelationer för barnens bästa. Vi ska fortsätta att utveckla vår kompetens i frågan om hur vi kan arbeta för goda föräldrarelationer för barnens bästa. Alla som arbetar i Brevik skola har i uppdrag att verka för en nära och utvecklande föräldrasamverkan med tolerans och integritet som honnörsord. Synpunktshantering och anmälningar De synpunkter som har kommit oss till del har vi hanterat, i övrigt inget anmärkningsvärt. Vi fortsätter vårt arbete med hög transperens och att intressera oss för aktuella frågeställningar som kommer oss till del samt bjuda in till samtal och delaktighet. Det som gäller är en hög grad av lyhördhet och professionalism.

10 Årlig plan för likabehandling Vi har arbetat enligt plan. Vår främsta inriktning för att arbeta främjande är att satsa på barn/elevgruppens utveckling med tonvikt på gott kamratskap och arbetsro. Grupp Tillsammans (vår antimobbinggrupp) har sammankallats vid några tillfällen under läsåret för att bistå i elevärenden. Vi ska ta fram en ny årlig plan för likabehandling i Brevik förskola och skola. Till grund för detta har vi bland annat vår årliga elevenkät. Nya styrdokument Vi har under året satt oss in i våra nya styrdokument och ska fortsätta arbeta utifrån ett fördjupat kunnande i förskolans och skolans styrdokument. Vi kommer under året att arbeta med ett fördjupat kunnande kring våra nya styrdokument, bland annat med ett fortsatt fokus på bedömningsfrågor. Årets utvecklingsämne är matematik i linje med den nationella satsningen på utökad undervisningstid i matematik på lågstadiet. Ledning Det är intressant att fundera kring dilemmat ledning och lyhördhet. Att både kunna leda, i meningen visa vägen och lyssna, i meningen höra efter var vägen går eller kan gå - är att gå en spännande balansgång. Ibland blir det övervikt åt något håll och här gäller det att bygga en organisation där alla kan delta i balansgången och bistå med justeringar under resans gång. I en frisk organisation finns många ledare och det är min ambition att vi alla ska kunna leda oss själva och varandra. Att fortsätta skapa utrymme i organisationen för den här typen av viktiga frågor som i mångt och mycket påverkar trivsel, delaktighet och framgång. Framgångsfaktorer Nu är vårt gemensamma uppdrag att fortsätta utveckla Brevik förskola och skola utifrån aktuella framgångsfaktorer med mottot att vi är framtidens skola nu! Med följande som grund ska vi ta oss an nästa läsår: Ett lyhört lärande! Vi ska arbeta med det som i skolforskningen har visat sig vara framgångsfaktorer, utifrån vår modell - några få satsningar i taget och se till att de blir lyckosamma! Vi ska veta vad vi gör och varför. Vi ska ta reda på om det leder till önskat resultat. Vi ska ta reda på om det finns bättre vägar att gå. Vi ska vara pålästa och nyfikna. Vi ska uppmuntra varandra och vara varandras bästa critical friends. Vi ska våga pröva och pröva igen. Vi ska arbeta med nuläge och nytt läge. Vi ska sikta högt och tro på framgång. Vi ska erbjuda det bästa möjliga! Personligen tror jag att vägen till framgång hänger tätt samman med samtal, att vi har ett ständigt pågående samtal med varandra. Att vi prövar och tänker, får insikt och förståelse - det tror jag är framgångsrikt. Brevik skola Pysslingen framtidens skola nu!

Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello

Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello 1 Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello Systematiskt kvalitetsarbete Uppdraget i förskola och skola är en tjänst gentemot våra kunder, där barn, elever och föräldrars behov ska tillgodoses inom

Läs mer

Kvalitetsredovisning Brevik skola läsåret 2013-2014

Kvalitetsredovisning Brevik skola läsåret 2013-2014 Brevik skola - Pysslingen Brevik skola Nytorpsvägen 32 135 68 Tyresö Handläggare förskolechef/rektor Anna Hansson-Bittár och biträdande rektor Linda Svanbom - juni 2014 Kvalitetsredovisning Brevik skola

Läs mer

Kvalitetsanalys för Pysslingen Förskolor Nallebjörnen 2011/2012

Kvalitetsanalys för Pysslingen Förskolor Nallebjörnen 2011/2012 Kvalitetsanalys för Pysslingen Förskolor Nallebjörnen 2011/2012 Systematiskt kvalitetsarbete Uppdraget i förskola och skola är en tjänst gentemot våra kunder, där barn, elever och föräldrars behov ska

Läs mer

Kvalitetsanalys för Pysslingen Grundskolor Parkskolan 2012/2013

Kvalitetsanalys för Pysslingen Grundskolor Parkskolan 2012/2013 Kvalitetsanalys för Pysslingen Grundskolor Parkskolan 2012/2013 Systematiskt kvalitetsarbete Uppdraget i förskola och skola är en tjänst gentemot våra kunder, där barn, elever och föräldrars behov ska

Läs mer

Kvalitetsanalys för Pysslingen Grundskolor Alfaskolan 2012/2013

Kvalitetsanalys för Pysslingen Grundskolor Alfaskolan 2012/2013 Kvalitetsanalys för Pysslingen Grundskolor Alfaskolan 2012/2013 Systematiskt kvalitetsarbete Uppdraget i förskola och skola är en tjänst gentemot våra kunder, där barn, elever och föräldrars behov ska

Läs mer

Kvalitetsanalys för Pysslingen Skolor Vendelsö Hage 2013/2014

Kvalitetsanalys för Pysslingen Skolor Vendelsö Hage 2013/2014 Kvalitetsanalys för Pysslingen Skolor Vendelsö Hage 2013/2014 Systematiskt kvalitetsarbete Uppdraget i förskola och skola är en tjänst gentemot våra kunder, där barn, elever och föräldrars behov ska tillgodoses

Läs mer

Kvalitetsrapport 2015/2016 Förskolan St: Jörgen

Kvalitetsrapport 2015/2016 Förskolan St: Jörgen Kvalitetsrapport 2015/2016 Förskolan St: Jörgen Delaktighet, trygghet och lärande Pysslingen Skolors kvalitetsarbete syftar till att säkerställa att varje barn och elev oavsett skola ges möjlighet att

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Kvalitetsrapport 2015/2016 Vällingby Park

Kvalitetsrapport 2015/2016 Vällingby Park Kvalitetsrapport 2015/2016 Vällingby Park Pysslingen Skolors kvalitetsarbete syftar till att säkerställa att varje barn och elev oavsett skola ges möjlighet att uppnå kunskapskraven. Genom att kontinuerligt

Läs mer

Kvalitetsrapport Avseende läsåret 2010/2011

Kvalitetsrapport Avseende läsåret 2010/2011 2011-04-28 1 (7) Dnr: Kvalitetsrapport Avseende läsåret 2010/2011 Södra Bäckby skolor Sofiaskolan Ansvarig: Birgitta Leijon Kvalitetsrapport grundskola och särskola Inledning I den nya skollagen är kravet

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017

Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017 2016-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade områden läsåret 2016-2017... 3 Förväntansdokument... 5 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 2015-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade område läsåret 2015-2016... 3 Förväntansdokument... 6 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer

Enhetsrapport 2015. Pysslingen Förskolor - medarbetare Gläntan

Enhetsrapport 2015. Pysslingen Förskolor - medarbetare Gläntan Enhetsrapport Pysslingen Förskolor - medarbetare Gläntan Svarsfrekvens Gläntan % ( svarande/ mottagare) Svarsfrekvens Pysslingen Förskolor 8% (9 svarande/8 mottagare) Svarsfrekvens AcadeMedia totalt 8%

Läs mer

Pysslingen förskolor Medarbetarundersökning 2013. Gläntan Antal svar: 22 st Svarsfrekvens: 100 procent

Pysslingen förskolor Medarbetarundersökning 2013. Gläntan Antal svar: 22 st Svarsfrekvens: 100 procent Medarbetarundersökning Antal svar: st Svarsfrekvens: procent Presentation Om undersökningen Resultat - NMI, Ledarskap, Engagemang och Attraktivitet Index per frågeområde Resultat per fråga Verksamhetsspecifika

Läs mer

ÅRSHJUL- SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FRÖDINGSKOLAN Från skollagen:

ÅRSHJUL- SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FRÖDINGSKOLAN Från skollagen: Från skollagen: Grundskolan skall enligt skollagen 4 kap 3-5 : 3 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera följa upp och utveckla utbildningen. 4 Sådan

Läs mer

TEGELS FÖRSKOLA. Lokal utvecklingsplan för 2013-2017. Reviderad 150130

TEGELS FÖRSKOLA. Lokal utvecklingsplan för 2013-2017. Reviderad 150130 TEGELS FÖRSKOLA Lokal utvecklingsplan för 2013-2017 Reviderad 150130 Planen ska revideras årligen i samband med att nya utvecklingsområden framkommer i det systematiska kvalitetsarbetet. Nedanstående är

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rälsen Förskola Norrviken 2014 Enhet Mia Elverö Systematiskt kvalitetsarbete i fristående enhet Förskolechefens/rektorns namn Ansvarig uppgiftslämnare Mia Elverö 1/13 Inledning

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Mogata skola

VERKSAMHETSPLAN Mogata skola 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Mogata skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2018/19 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Kvalitetsrapport Brevik skola

Kvalitetsrapport Brevik skola Brevik Skola - Pysslingen Brevik skola Nytorpsvägen 32 135 68 Tyresö Handläggare förskolechef/rektor Anna Hansson-Bittár Kvalitetsrapport Brevik skola 2015-2016 Definition Kvalitetsrapport är en samlad

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete BUN 2013-08-27 57 Systematiskt kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Systematiskt kvalitetsarbete i Svenljunga kommun Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt

Läs mer

Neglinge gårds förskola. Nacka kommun

Neglinge gårds förskola. Nacka kommun Neglinge gårds förskola Nacka kommun Observationen genomfördes av: Inger Dobson Ekerö kommun Anita Fröberg Ekerö kommun v 19 2017 Innehållsförteckning Inledning Om Våga visa Kort om förskolan Observatörernas

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 0 Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskoleklass grundskola åk 1-9 fritidshem Ansvarig rektor Kristin Hägglund 1 2 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skolenhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skolenhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skolenhet Kvalitetsredovisning 2016/2017 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa

Läs mer

Förskolerapport 2014. Pysslingen Förskolor - Förskola föräldrar Kadetten

Förskolerapport 2014. Pysslingen Förskolor - Förskola föräldrar Kadetten Förskolerapport 214 Pysslingen Förskolor - Förskola föräldrar Kadetten Svarsfrekvens Kadetten % ( svarande/ mottagare) Svarsfrekvens Pysslingen Förskolor % (4 svarande/ mottagare) Svarsfrekvens AcadeMedia

Läs mer

Fritidshemmets måluppfyllelse

Fritidshemmets måluppfyllelse Fritidshemmets måluppfyllelse fokusområde matematik Läsåret 2012-2013 dec jan feb nov mars okt april sept maj aug juli juni Anette Christoffersson Utvecklingsledare Bakgrund Utifrån kraven i den nya skollagen

Läs mer

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014)

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) 1 Vasaskolan 1.1 Inledande frågor 1.1.1 Utvecklingsområden på skolan Skolans främsta utvecklingsområden under läsåret 2013/2014 I vår verksamhetsplan

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Kvalitetsarbete för förskolan Tunet period 4 (april-juni), läsåret 2012-2013

Kvalitetsarbete för förskolan Tunet period 4 (april-juni), läsåret 2012-2013 Kvalitetsarbete för förskolan Tunet period 4 (april-juni), läsåret 2012-2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

KVALITETSRAPPORT. Fritidshem Mariaskolan. Läsåret 2014/2015

KVALITETSRAPPORT. Fritidshem Mariaskolan. Läsåret 2014/2015 KVALITETSRAPPORT Fritidshem Mariaskolan Läsåret 2014/2015 1 1. Inledning Underlaget till denna Kvalitetsrapport har varit fritidshemmens uppföljningar och dokumentation under läsåret 2014/2015, samt arbetslagens

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

KVALITETSRAPPORT. Fritidshem Mariaskolan. Läsåret 2013/2014

KVALITETSRAPPORT. Fritidshem Mariaskolan. Läsåret 2013/2014 KVALITETSRAPPORT Fritidshem Mariaskolan Läsåret 2013/2014 1. Inledning Underlaget till denna Kvalitetsrapport har varit fritidshemmets uppföljningar och dokumentation under läsåret 2013/2014, samt arbetslagens

Läs mer

Verksamhetsplan Förskolan 2017

Verksamhetsplan Förskolan 2017 Datum Beteckning Sida Kultur- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan Förskolan 2017 Innehåll Verksamhetsplan... 1 Vision... 3 Inledning... 3 Förutsättningar... 3 Förskolans uppdrag... 5 Prioriterade

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14 Datum 1 (9) Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/förskolan styrs av nationella styrdokument som skollag (2010:800) och läroplaner, vilka är kopplade till respektive skolform. Dessutom styrs verksamheterna av kommunala

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret ÅSENSKOLAN Jan Setterberg Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2016-17 1 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.2 Måluppfyllelse... 3 1.2.1 Läsutveckling

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete

Barn- och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete Barn- och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete 1 Barn och utbildningsnämndens systematiska kvalitetsarbete 2 Nuläge 2 Systematiskt kvalitetsarbete enligt skollagens 4:e kapitel 2 Modellen för

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Stavreskolans fritidshem 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas...

Läs mer

Kvalitetsanalys för Växthusets förskola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Växthusets förskola läsåret 2013/14 1 (6) Datum Kvalitetsanalys för Växthusets förskola läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Lokal arbetsplan för Eneryda förskola

Lokal arbetsplan för Eneryda förskola Utbildningsförvaltningen Lokal arbetsplan för Eneryda förskola 2013-2014 Innehållsförteckning 1 Presentation av förskolan. 3 2 Årets utvecklingsområden. 4 3 Normer och värden 5 4 Utveckling och lärande.

Läs mer

V Ä L K O M M E N. Bengt Thorngren Skolverket

V Ä L K O M M E N. Bengt Thorngren Skolverket ? V Ä L K O M M E N Bengt Thorngren Skolverket Varför har allmänna råden revideras? o Råden har anpassats till nu gällande skollag och läroplan o Ge stöd i tillämpningen av bestämmelserna o Belysa utvecklingsområden

Läs mer

Kvalitetsarbete för förskolan Tunet period 4 (april-juni), verksamhetsår

Kvalitetsarbete för förskolan Tunet period 4 (april-juni), verksamhetsår Kvalitetsarbete för förskolan Tunet period 4 (april-juni), verksamhetsår 2013-2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Kvalitetsrapport 2016/2017 Förskolan St:Jörgen

Kvalitetsrapport 2016/2017 Förskolan St:Jörgen Kvalitetsrapport 2016/2017 Förskolan St:Jörgen Förskolan St. Jörgen startade 2005 med fem avdelningar, 2011 utökade vi och idag går 175 barn hos oss fördelat på 10 avdelningar. Förskolan ligger vackert

Läs mer

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015 Tillsammans når vi toppen! Tre prioriterade utvecklingsområden för skolområde ÖST Höja måluppfyllelse och resultat Nationella prov Betyg Enkätresultat Elevhälsa VÄRDEGRUNDSARBETE Förebyggande arbete Samordna

Läs mer

Kvalitetsredovisning Fritidshem

Kvalitetsredovisning Fritidshem Kvalitetsredovisning Fritidshem Läsåret 2012/2013 Edvinshems fritidshem Väster Ansvarig rektor: Jonas Thun Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole och skolenheter

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Lärande Studieresultat ämnesprov grundskolan Antal elever Antal elever som har: Procent Svenska Nått målen i ämnesprovet* Åk 3 10 7 70 % Svenska Åk

Läs mer

Kvalitetsrapport för. Montessoriskolan Castello. läsåret 2014-2015

Kvalitetsrapport för. Montessoriskolan Castello. läsåret 2014-2015 1 Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello läsåret 2014-2015 2 Kvalitetsrapport Pysslingens skolors kvalitetsarbete syftar till att säkerställa att varje barn och elev oavsett skola ges möjlighet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds förskola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds förskola läsåret 2013/14 Datum 140909 1 (5) Kvalitetsanalys för Boo Gårds förskola läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

1. Inledning Förutsättningar... 3

1. Inledning Förutsättningar... 3 Verksamhetsrapport för Forssaängskolans fritidshem läsåret 2015-2016 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Förutsättningar... 3 2.1. Styrning och ledning... 3 2.2. Organisation... 3 2.3. Personal...

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

2.1 Normer och värden

2.1 Normer och värden Riktlinjerna anger förskollärares ansvar för att undervisningen bedrivs i enlighet med målen i läroplanen. Riktlinjerna anger också uppdraget för var och en i arbetslaget, där förskollärare, barnskötare

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan F-3 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete - med fokus på språk-, läs- och skrivutveckling Göteborg den 24 september 2013 Marie Sedvall Bergsten, undervisningsråd Allmänna råd Skolverkets allmänna råd med kommentarer

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Kronans fritidshem 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Kronans fritidshem 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Kronans fritidshem 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 3 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 3

Läs mer

Strandvägsskolan Björn Svantesson Rektor. Strandvägsskolan

Strandvägsskolan Björn Svantesson Rektor. Strandvägsskolan Strandvägsskolan Björn Svantesson Rektor Strandvägsskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2012 2013 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015 Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016 Upprättad i juni 2015 Vi ska bli bäst! 2017 ska Vimmerby vara bland de tio bästa skolkommunerna. För Vimmerby kommuns barn och elever innebär

Läs mer

Skolornas SKA ligger till grund för Grundskolans SKA som sedan ligger till grund för Utbildnings SKA.

Skolornas SKA ligger till grund för Grundskolans SKA som sedan ligger till grund för Utbildnings SKA. Skola Rektor SKA-samtal 18/19 Svedala kommun ska vara en utbildningskommun som varaktigt räknas bland landets tio bästa utifrån SKL:s Öppna jämförelser. Svedala kommun ska ha en utbildningsverksamhet där

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2006 Fole/Gothem rektorsområde

ÅRSREDOVISNING 2006 Fole/Gothem rektorsområde ÅRSREDOVISNING 2006 Fole/Gothem rektorsområde Förskolan Klangstenen Förskolan Ägget Gothem skola F-6 Fole skola F-6 Barn- och utbildningsförvaltningen Årsredovisning 2006 Fole/Gothem rektorsområde rektor

Läs mer

Fö rä ldrärs syn pä fö rsköleverksämheten

Fö rä ldrärs syn pä fö rsköleverksämheten Fö rä ldrärs syn pä fö rsköleverksämheten I Eslövs kommun genomförs varje år en enkätundersökning till föräldrar som har barn i förskolan i Eslövs kommun. Enkäten går ut till de förskolor där kommunen

Läs mer

Utbildningspolitisk strategi

Utbildningspolitisk strategi Utbildningspolitisk strategi 2012-2015 för förskola, förskoleklass, skola och fritidshem i Örnsköldsvik Antagen av kommunfullmäktige 2012-05-28 77 Våra huvudmål: Högre måluppfyllelse & Nolltolerans mot

Läs mer

Förskolerapport 2015. Pysslingen Förskolor - föräldrar Mariatorget

Förskolerapport 2015. Pysslingen Förskolor - föräldrar Mariatorget Förskolerapport 25 Pysslingen Förskolor - föräldrar Mariatorget Svarsfrekvens Mariatorget 77% (53 svarande/9 mottagare) Svarsfrekvens Pysslingen Förskolor 79% (524 svarande/ mottagare) Svarsfrekvens AcadeMedia

Läs mer

Kvalitetsredovisning Förskolan Slottet läsåret 2010 2011

Kvalitetsredovisning Förskolan Slottet läsåret 2010 2011 Kvalitetsredovisning Förskolan Slottet läsåret 2010 2011 1 Inledning Förskolan Slottet har med sina fyra avdelningar ännu mer än tidigare blivit ett hus istället för fyra olika avdelningar. Vi jobbar målmedvetet

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Datum 130909 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsarbete för förskolan Svedjan period 4 (april-juni), läsåret

Kvalitetsarbete för förskolan Svedjan period 4 (april-juni), läsåret Kvalitetsarbete för förskolan Svedjan period 4 (april-juni), läsåret 2013-14. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning Läsåret 2012/2013 Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Innehåll 1. Kvalitetsutvecklingsplan Planering Uppföljning Utvärdering och utveckling Analys och rapport Kvalitetsredovisning

Läs mer

Kvalitetsplan

Kvalitetsplan Dnr KS/555/2015 Kvalitetsplan 2016 2018 Förskola, obligatoriska skolformer, gymnasie- och gymnasiesärskola samt fritidshem Kommunstyrelsen 2016-01-12, 20 Inledning Varje huvudman inom skolväsendet ska,

Läs mer

Förskolan Kringlan Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2012/13.

Förskolan Kringlan Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2012/13. 1 Förskolan Kringlan Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2012/13. Innehåll: Inledning 2 Förutsättningar...2 Bedömning av kvalitet och måluppfyllelse 3 Beslutade mål och åtgärder 5 Slutord 7 Bilaga 1: Bedömning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Kvalitetsanalys 15/16. Åsalyckans fritidshem

Kvalitetsanalys 15/16. Åsalyckans fritidshem Kvalitetsanalys 15/16 Åsalyckans fritidshem Innehållsförteckning Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 Resultatet av årets verksamhet... 5 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet...

Läs mer

Melleruds Kommun. Skollagen kap 4. Kvalité och inflytande

Melleruds Kommun. Skollagen kap 4. Kvalité och inflytande Skollagen kap 4 Kvalité och inflytande Skollagen kap 4 Systematiskt kvalitets arbete skall ske inom alla verksamheter huvudmannen ansvarig för att det sker. Skall dokumenteras Stratsys under uppbyggnad

Läs mer

En förskola för alla där kunskap och människor växer

En förskola för alla där kunskap och människor växer En förskola för alla där kunskap och människor växer Engagemang Kompetens - Arbetsglädje Mål Linköpings kommun: Maximalt lärande - alla barn & elever utmanas i sitt lärande och förväntas nå så långt som

Läs mer

Huvudmannens systematiska kvalitetsarbete i Borlänge kommun verksamhetsområde förskolan

Huvudmannens systematiska kvalitetsarbete i Borlänge kommun verksamhetsområde förskolan Bildningssektorn 2016-04-15 Huvudmannens systematiska kvalitetsarbete i Borlänge kommun verksamhetsområde förskolan Var är vi? Hur blev det? Vart ska vi? Hur gör vi? Dokumentationen av det systematiska

Läs mer

Kvalitetsrapport Förskola

Kvalitetsrapport Förskola Kvalitetsrapport Förskola Läsåret 2015/2016 Förskolans namn.. Förskolechef. 1. Beskrivning av verksamheten En kort presentation av förskolan. Beskriv kortfattat organisation: ledning, pedagoger, arbetslag

Läs mer

Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor. Strandvägsskolan

Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor. Strandvägsskolan Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor Strandvägsskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013-2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Skolplan Med blick för lärande

Skolplan Med blick för lärande Skolplan 2012-2015 Med blick för lärande Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 23 maj 2012 Sävsjö kommuns skolplan - en vägvisare för alla förskolor och skolor i Sävsjö kommun Sävsjö kommuns skolplan

Läs mer

Kvalitetsarbete för Smedby förskola period 3 (jan mars), läsåret

Kvalitetsarbete för Smedby förskola period 3 (jan mars), läsåret Kvalitetsarbete för Smedby förskola period 3 (jan mars), läsåret 2013-2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Kundundersökning 2013

Kundundersökning 2013 21 Pysslingen Förskolor Kundundersökning 21 Solrosen Föräldrar förskolan Antal svar: st Svarsfrekvens: 9 procent 2 Presentation Om undersökningen Resultat koncerngemensamma frågor - NKI, Rekommendation

Läs mer

Kvalitetsarbete för förskolan Ekorren period 3 (jan mars), läsåret 2013.

Kvalitetsarbete för förskolan Ekorren period 3 (jan mars), läsåret 2013. Kvalitetsarbete för förskolan Ekorren period 3 (jan mars), läsåret 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Lorensberga skola grundskola åk 4-6 Ansvarig rektor åk 4-6 Ann-Katrin Bohman Innehåll Styrkort 2015-2016... 1 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skola Kvalitetsredovisning 2015/2016 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖRSKOLA - OMRÅDE C

VERKSAMHETSPLAN FÖRSKOLA - OMRÅDE C 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLA - OMRÅDE C 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4 Centralt prioriterade

Läs mer

Kvalitetsdag! Fika - Nuläge - Elevhälsa - Resultat och analys Lunch - Prognos - Ak:viteter och åtgärder - Kommunika:on Slut

Kvalitetsdag! Fika - Nuläge - Elevhälsa - Resultat och analys Lunch - Prognos - Ak:viteter och åtgärder - Kommunika:on Slut Kvalitetsdag! Fika - Nuläge - Elevhälsa - Resultat och analys Lunch - Prognos - Ak:viteter och åtgärder - Kommunika:on Slut Systematiskt kvalitetsarbete Vittraskolorna Utgångspunkt: De nationella målen

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Junibackens skola förskoleklass grundskola åk 1-6 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2017 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Beslut. efter kvalitetsgranskning av Prolympia Jönköpings arbete vid elevers övergångar till årskurs 7 i Jönköpings kommun. Beslut

Beslut. efter kvalitetsgranskning av Prolympia Jönköpings arbete vid elevers övergångar till årskurs 7 i Jönköpings kommun. Beslut Beslut Prolympia AB info@prolympia.se 2018-03-01 Dnr 400-2016:11437 Beslut efter kvalitetsgranskning av Prolympia Jönköpings arbete vid elevers övergångar till årskurs 7 i Jönköpings kommun Inledning Skolinspektionen

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET 2016-2017 TRYGGHET OCH STUDIERO -Vi kommer att fortsätta ha en hög vuxennärvaro på raster, vid bussar och vid olika aktiviteter så att eleverna känner

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR /2008 SID 2 (5)

TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR /2008 SID 2 (5) SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING BARN- OCH UNGDOMSAVDELNINGEN SID 1 (5) 2008-11-18 Handläggare: Göta Sandin Telefon: 08-508 03 294 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Stockholms stads förskoleplan - en

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Kullens förskolas plan för diskriminering och annan kränkande behandling

Kullens förskolas plan för diskriminering och annan kränkande behandling Kullens förskolas plan för diskriminering och annan kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Jan Wallin Ann-Sofi Karlsson Mona

Läs mer

Sida 1(14) RAPPORT. Datum Bildningsförvaltningen Anvar Jusufbegovic

Sida 1(14) RAPPORT. Datum Bildningsförvaltningen Anvar Jusufbegovic Bildningsförvaltningen Anvar Jusufbegovic anvar.jusufbegovic@edu.hallsberg.se RAPPORT 1(14) Utvecklingsplan Område Vretstorp Tallbacken och Sagobacken 2018 2019 2(14) Prioriterade mål Under årets arbete

Läs mer