ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset verksamhetsåret Styrelsen har under året haft nio protokollförda sammanträden.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset verksamhetsåret Styrelsen har under året haft nio protokollförda sammanträden."

Transkript

1 ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset verksamhetsåret 2015 Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Eva Löwer Sekreterare Agneta Heldt Kassör Eva Eriksson Övriga ledamöter Roar Ersdal Eva Skarin Birgitta Sämskar Styrelsen har under året haft nio protokollförda sammanträden. Revisorer: Inga-Britt Jacobson Carina Libonius Verksamhetsansvariga / Frivilligledare: Anhörigstöd Besöksverksamhet Agneta Heldt Fixargrupp Peter Jungwallius Internationell träffpunkt Margareta Garfjärd Rödakorsvärdar Birgitta Sämskar Sygrupp Inga-Britt Jacobson Systuga för invandrarkvinnor Ingar Trulson Medlemsregister Evy Standwerth Kretsens hemsida Lars Ståhle Penninginsamling Eva Skarin Lokal beredskap Eva Löwer / Roar Ersdal Lördagsöppet Styrelsens ledamöter Inköp till köket Styrelsens ledamöter Samverkansrådet: Eva Löwer Under året har hållits fyra sammanträden Penninginsamlingar Kretsen har deltagit i insamlingen Världens barn samt Röda Korsets insamling På flykt. 21 november anordnades insamlingsgalan Reach Out Roslagen på restaurang Culinar. Galan gav kr till insamlingen På flykt. Vi har insamlingsbössor utplacerade på Norrköp, ICA-Kryddan, Lindgrens Radio, Janssons Tobak, ICA Bergshamra, Friskis och Svettis och i entrén till Norrtälje Sjukhus. Vi har även samlat in pengar genom lotterier och i vårt marknadsstånd på Norrtälje höstmarknad. Totalt har vi under året samlat in kronor.

2 KRETSENS SOCIALA VERKSAMHETER Styrelsens ambition under 2015 har varit att enligt Riksstämmans beslut prioritera satsning på äldre, ensamma och invandrare samt att utveckla och förbättra verksamheten. Anhörigstöd Kretsen har under året haft ett nära samarbete med enhetschefen för Norrtälje kommuns anhörigstöd Kerstin Söderqvist och anhörigstödjarna Anette Johansson och Margareta Sjöblom. Inger Gustavsson har fortsatt med sin anhöriggrupp, som fått några nya deltagare. Under två veckor i juni / juli ordnade vi för åttonde året i rad Öppet Hus för anhörigvårdare, vilka deltog ensamma eller med den de vårdar. Deltagarna kom från olika delar av kommunen. Verksamheten bekostades med en deltagaravgift på 50 kr per dag. Underskottet på 7000 kr delades mellan Norrtälje kommuns anhörigenhet och Norrtäljekretsen. Elva frivilliga ställde upp med att baka, laga mat och servera och som mest deltog 60 personer. Kretsen bjöd på kaffe, lunch, underhållning samt ordnade två utflykter. Den första gick till Bröderna Anderssons Nostalgilada på Rådmansö, där man fick beskåda många gamla saker, som väckte minnen till liv. I samlingssalen på övervåningen bjöds det sedan på kaffe med dopp. Den andra utflykten gick till Överlöpe Camping, där ägaren Torvald Eriksson guidade runt i familjens stora hembygdsmuseum och berättade om alla ting från gården, som funnits i släkten i generationer. Sen bjöds på kaffe med hembakt bröd. Utvärderingen av de båda veckorna visade, att de deltagande var mycket nöjda och önskade liknande verksamhet nästa sommar. Besöksverksamhet Elva frivilliga har under året besökt ensamma äldre i hemmet och på äldreboenden för en pratstund eller en promenad. Det hålls även telefonkontakt. Behovet är stort och vi är glada över att ha fått nya besökare under året. Fixargrupp Fixargruppens åtta medlemmar är väl etablerade i kommunen. De samarbetar med TioHundra, Räddningstjänsten och adventisterna i Ekebyholm/ Rimbo. Frivilligledaren finns på Rödakorsgården måndagar mellan och och övriga tider kan man tala in sin förfrågan på telefonsvarare. De förmedlar kostnadsfria tjänster till äldre personer i kommunen. Det kan gälla att lyfta tunga saker, hänga upp gardiner, byta glödlampor eller fixa balkonglådor. De informerar även om brandsäkerhet i hemmet och hur man förebygger fallolyckor. Verksamheten fyller en viktig social funktion och fixaren får ofta stanna för en pratstund och en kopp kaffe. Internationell träffpunkt / Träna svenska Deltagare från många olika länder träffas varje tisdag mellan och för att träna svenska och under lättsamma former umgås med svenskar. Åtta frivilliga lärare ställer upp i denna verksamhet, som sker i samarbete med SFI. Antalet deltagare har ökat kraftigt under året på grund av det stora antal flyktingar som kommit till

3 kommunen. Nytt för året är att fem lärare bedriver läxläsning med ensamkommande flyktingungdomar på ett asylboende. Lokal beredskap Beredskap är ingen verksamhet utan en ständigt pågående process av planering och förberedelser för att kunna möta det oförutsägbara, dvs händelser utanför våra normala verksamheter. Det är den enskilda situationen som avgör vilka verksamheter som omfattas, men alla kan komma att beröras. Styrelsen har nu en färdig beredskapsplan som vi kan arbeta efter om en större olycka skulle inträffa i vår närhet. Vi har också kontinuerlig utbildning i första hjälpen och i att använda en hjärtstartare. Rödakorsvärdar I nitton år har det funnits Rödakorsvärdar på Norrtälje Sjukhus. Just nu har vi arton värdar spridda över hela sjukhuset. De finns i både gamla och nya entrén och ute på olika avdelningar. De är mycket uppskattade och gör en viktig social insats genom att finnas till hands om patienter känner sig osäkra eller behöver hjälp med praktiska ting. Värdarna har en röd väst på sig där det tydligt står vem de representerar. De gör på detta sätt även en insats för att synliggöra Röda Korset i Norrtälje. Sygrupp Sygruppens sexton flitiga damer har under året träffats den sista måndagen i månaden. De har gjort nyttiga och praktiska plagg och vackra handarbeten till våra lotterier på Trevliga Torsdag och till höst-och julmarknaderna och har genom sitt arbete dragit in en betydande summa pengar till vår egen verksamhet, under 2015 ca kronor. kronor. Systugan Ingar Trulson ansvarar för vår systuga, som vänder sig till invandrarkvinnor. De träffas varje tisdag mellan och Syftet med systugan är att dessa kvinnor ska kunna skapa nya kontakter och öva sin svenska, medan de under ledning lär sig att sy användbara saker. Tradera Kretsen började använda försäljningssajten Tradera hösten Det visade sig vara lönsamt, då man här har en mycket större marknad. Kundkretsen finns över hela landet med många som är villiga att betala för sitt specialintresse. Försäljningen under året har dragit in kronor. Trevliga Torsdag Trevliga Torsdag är ett kulturprogram för äldre som styrelsen anordnar varje vecka tillsammans med andra kretsar i kommunen. Norrtäljekretsen bidrog under året med inte mindre än tolv program. Det är en mycket uppskattad verksamhet och vid populära program kan det komma upp till sextio personer. Alla musikprogram drar mycket folk och när jazzorkestern Eh La-Bas spelade var salen proppfull. Den 11 december kom Norrtälje Lucia och det var också uppskattat. Alla program kostar oss inte pengar. Spelmannen Kaj Jarbrant och Roslagscittrorna ställer upp gratis varje år och drar alltid stor publik. Till dem vill vi framföra ett varmt tack!

4 RÖDAKORSGÅRDEN, FRIVILLIGA, MEDLEMMAR Rödakorsgården Rödakorsgården är en social mötesplats öppen året runt. Mötesplatsen besöks varje vecka av ett stort antal personer. För många innebär Rödakorsgården en trygghet, där det finns gemenskap och någon att prata med. Många har också upptäckt, att man kan handla prisvärt i vår försäljning och att vi har ett utmärkt café. Det sjuder av liv på gården. Pensionärsföreningen Rurik har sin expedition här och ett stort antal intresseföreningar har här sina möten. I vävstugan kan man hyra en vävstol och där finns även en systuga för invandrarkvinnor. Vi hyr också ut lokaler till enskilda och föreningar. Rödakorsgårdens öppettider är måndag torsdag fredag lördag Det gångna året har varit synnerligen besvärligt, eftersom flera av de anställda varit långtidssjukskrivna, något som ställt stora krav på styrelsens medlemmar, som fått hoppa in och försöka fylla de tomma platserna. Vi blev även tvungna att ha sommarstängt en vecka på grund av personalbrist. KJ Snickeri & Bygg samt Kent Källströms Rör har sponsrat oss genom att inte ta betalt för en del småjobb, vilket vi är mycket tacksamma för. Utbildningar / Besök 2015 representerar Röda Korset i N FUNK, Nätverket för ensamkommande flyktingbarn. deltog under hösten i Röda Korsets riksnätverk för anhörigstöd. Anhörigverksamheten har i många kommuner nu övergått till kommunal regi. Norrtäljekretsen har varit pionjär i sin verksamhet på detta område. Kurs i rödakorskunskap samt första hjälpen har anordnats. och Eva Löwer deltog i Röda Korsets ordförandemöte i Stockholm. Där presenterades Röda Korsets verksamhetsinriktning för de kommande fyra åren. Till vår glädje upptäckte vi, att vi redan nu i stort arbetar efter dessa riktlinjer. Ekonomi Beträffande Rödakorsgårdens ekonomi visar resultatrapporten för 2015 ett stort underskott. Styrelsen föreslår att förlusten balanseras till nästa år. Se årets balans och resultaträkning. Personal / anställda och frivilliga På Rödakorsgården har vi 5 personer anställda i varierande anställningsgrad. Förutom dessa personer bedrivs verksamheten med hjälp av 7 förtroendevalda och 28 frivilliga, vilka arbetar i köket, klädsorteringen och försäljningen. Utan dessa frivilliga skulle vi inte klara verksamheten. Vi tar också emot personer som behöver arbetsträning och sådana som gör en kortare tids samhällstjänst. För att samordna arbetet hålls personalmöte en gång i månaden. För att tacka personal och frivilliga på Rödakorsgården bjöds alla på en utflykt till Kröns Trädgård på Väddö. Där fick vi en guidad tur genom den vackra trädgården och besöket avslutades med lunch och sång i växthuset.

5 Medlemmar 2015 I december 2015 hade vi 468 betalande medlemmar registrerade. För att hålla medlemmarna informerade om vad som händer i kretsen skickade styrelsen ut ett informationsblad om aktuell verksamhet i samband med inbjudan till kretsstämman. Alla medlemmar inbjöds till lunch med anledning av kretsens 100-årsjubileum i oktober. SLUTORD Många frivilliga har med oavlönat arbete stött Röda Korsets verksamhet i Norrtälje. Till alla dessa och till den anställda personalen på Rödakorsgården vill styrelsen uttrycka ett varmt tack. Styrelsen vill också tacka ICA Flygfyren för sponsring av vår julmarknad och vår frivilligfest samt även enskilda personer för gåvor och stöd. Ett särskilt stort tack vill styrelsen rikta till Norrtälje kommun för det stöd både ekonomiskt och personellt, som vi har fått ta del av under året. Utan detta stöd hade vi haft svårt att klara våra sociala uppgifter. Norrtälje den 28 februari 2016 Styrelsen för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Eva Eriksson Roar Ersdal Agneta Heldt Eva Löwer Eva Skarin Birgitta Sämskar

ÅRSBERÄTTELSE. för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset verksamhetsåret 2014

ÅRSBERÄTTELSE. för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset verksamhetsåret 2014 ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset verksamhetsåret 2014 Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Marit Lidfeldt Vice ordförande Eva Löwer Sekreterare Agneta

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2013

ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2013 ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2013 Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Marit Lidfeldt Vice ordförande Eva Löwer Sekreterare Agneta

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2012

ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2012 ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2012 Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Marit Lidfeldt Vice ordförande Eva Skarin Sekreterare Agneta

Läs mer

SOLNA RÖDAKORS VERKSAMHETSPLAN 2018

SOLNA RÖDAKORS VERKSAMHETSPLAN 2018 SOLNA RÖDAKORS VERKSAMHETSPLAN 2018 FRÅN RÖDAKORSFORUM 2017 DETTA SKALL VI TÄNKA PÅ INFÖR 2018 Framtid 2020 Röda Korset skall stärka den lokala organisationen och vara närvarande och synligt i lokalsamhället.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017 Aktivitet Berättelse Stämma Styrelse Hölls 22 januari 2017 på Mötesplatsen. 17 medlemmar deltog 7 protokollförda sammanträden har hållits samt 1 konstituerande

Läs mer

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2018

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2018 Geflekretsens Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen under 2018 Rolf Nilsson, ordförande Britta Heimer Dereborn, vice ordförande Marie Höglund, sekreterare Yvonne Eriksson, kassör Holger Wiklund Anki Spåls

Läs mer

Kultur & Aktiviteter. för seniorer i Västra Göteborg

Kultur & Aktiviteter. för seniorer i Västra Göteborg Kultur & Aktiviteter för seniorer i Västra Göteborg Juli - Augusti 2014 Åkerhus Åkerhus Träffpunkt, Juteskärsgatan 2 Flexlinjens mötesplats 2435 Telefon 031-366 44 15 Öppettider: Måndag till fredag kl.

Läs mer

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2016

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2016 Geflekretsens Verksamhetsberättelse 2016 Anhörigstöd Ansvarig: Britta Heimer Dereborn Ett spännande projekt Ansvarig: Anna-Lena Hellman Verksamheten har bedrivits i samarbete med kommunen och andra organisationer.

Läs mer

INFORMATION OCH VERKSAMHET för äldre och daglediga

INFORMATION OCH VERKSAMHET för äldre och daglediga TÖREBODA KOMMUN 2011-03-01 Vård och omsorg INFORMATION OCH VERKSAMHET för äldre och daglediga Äldreomsorgens dagverksamhet i samarbete med föreningslivet Om du undrar över något eller känner någon som

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2015-02-10 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2014 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte 2015-02-11 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning

Läs mer

Röda Korset Gefl ekretsen Verksamhetsberättelse 2017

Röda Korset Gefl ekretsen Verksamhetsberättelse 2017 Röda Korset Geflekretsen Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen under 2017 Rolf Nilsson, ordförande Britta Heimer Dereborn, vice ordförande Lennart Karlström, sekreterare Yvonne Eriksson, kassör Roger Larsson

Läs mer

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM September 2017 Hej. Ja då var sommaren över för denna gång sägs det, men vi kan ju alltid hoppas på en underbar höst istället.

Läs mer

Kultur & Aktiviteter. för seniorer i Västra Göteborg

Kultur & Aktiviteter. för seniorer i Västra Göteborg Kultur & Aktiviteter för seniorer i Västra Göteborg Maj - juni 2014 Åkerhus Åkerhus Träffpunkt, Juteskärsgatan 2 Flexlinjens mötesplats 2435 Telefon 031-366 44 15 Öppettider: Måndag till fredag kl. 10.00

Läs mer

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera!

Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! Träffpunkt Ålem Håller öppet för Dig! Kom in och hälsa på, så berättar vi mera! ÖPPETTIDER med personal Måndag.08.00 16.00...08.00 14.00 Onsdag..08.00 16.30...08.00 16.00 Lokalen finns tillgänglig andra

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2016-02-07 Mellersta samverkansrådet Fastställd: 2016-02-10 vid samverkansråd. Verksamhetsberättelse 2015 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte

Läs mer

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Sida: 1 ( 4) Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2013 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Vice

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets 2016-09-12 Närvarande: Anette Lirsjö, Elisabeth Johansson, Pär-Jonas Jönsson, Lena Larsson, Lilian Svensson, Inger Kindblad, Ingrid Augustinsson

Läs mer

STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA

STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA Verksamhetschef: Karoline Lundvall 08-580 229 28 Karoline.lundvall@jarfalla.se Ansvarar för Stöd och förebyggande,

Läs mer

Mötesplats Skogslid månadsblad september 2016

Mötesplats Skogslid månadsblad september 2016 Mötesplats Skogslid månadsblad september 2016 torsdag 1 9.00 9.45 10.00 11.30 Bingo+ fika 30 kr obs! fredag 2 9.00 10.30, spelar spel Fredagsfika. önska låtar och artister som jag tar fram från datorn

Läs mer

MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI Malmabergs Mötesplats. Släggargatan Västerås Telefon:

MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI Malmabergs Mötesplats. Släggargatan Västerås Telefon: MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI 2016 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 Västerås Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Ipad, dator, mobil 13.30-15.30 Tisdagar Balansgrupp

Läs mer

Västlands Hembygdsförening. Verksamhetsberättelse 2014

Västlands Hembygdsförening. Verksamhetsberättelse 2014 Västlands Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen 2014 Ordinarie ledamöter Carl-Bertil Wallin Ordförande Inger Lind Sekreterare Peter Mattsson Kassör Gunnel Eriksson Vice sekreterare Bengt

Läs mer

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område i centrala Hanaskog. I huset finns bibliotek, en mötesplats för äldre och lägenheter för

Läs mer

Programblad april-maj 2019

Programblad april-maj 2019 Programblad april-maj 2019 Träffpunkt Ålem Johan Skyttes väg 6, Ålem Tel. 0499-177 59 April Måndag 1/4 Besök från Blomstermåla Träffpunkten från Blomstermåla kommer och besöker oss. Tisdag 2/4 Baka med

Läs mer

Programblad september - oktober 2019

Programblad september - oktober 2019 Programblad september - oktober 2019 Träffpunkt Ålem Johan Skyttes väg 6, Ålem Tel. 0499-177 59 September Matlagning i stora gruppen Du behöver föranmäla dig. Café med önskemusik eller quiz Bingo Melodikrysset

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Juni-juli 2014

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Juni-juli 2014 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Grillning den 25/6 kl.12.00 föranmälans krav Foto Taina Ahola Juni-juli 2014 1 ANSLAGSTAVLAN Semesterstängt Medelpunkten har stängt för aktiviteter

Läs mer

Måndag 4 februari kl Parkgårdens mötesplats Entré 30 kr inkl. fika

Måndag 4 februari kl Parkgårdens mötesplats Entré 30 kr inkl. fika Måndag 4 februari kl. 14.30 Parkgårdens mötesplats Entré 30 kr inkl. fika Filmvisning Unga Astrid Onsdag 6 februari kl.14.00 Parkgårdens mötesplats Tillberga Kaffeservering i pausen Vi firar alla hjärtans

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola Augusti 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckans program finns att hämta på Medelpunkten, Rådhuset och

Läs mer

Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan Hässleholm

Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan Hässleholm Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan 17 281 32 Hässleholm 0451-826 91 hassleholm@redcross.se Org nr 837001-2679 Kretsnr 11033 BG 5395-1232 www.redcross.se/hassleholm www.facebook.com/rodakorsethassleholm..

Läs mer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer Sommarblad 2019 Rönnby Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Månadsbladet riktar sig till Seniorer Mötesplats Rönnby Släggkastargatan 1 722 41 Västerås 021-393635 Ansvarig för seniorverksamheten

Läs mer

Tips och aktiviteter för dig som fyllt 65 år

Tips och aktiviteter för dig som fyllt 65 år Förebyggande enheten Västra Göteborg Tips och aktiviteter för dig som fyllt 65 år Kalender januari juni 2015 goteborg.se/traffpunkterivaster Välkommen till våra mötesplatser! Du håller just nu vårens utbud

Läs mer

Västlands Hembygdsförening

Västlands Hembygdsförening Västlands Hembygdsförening Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen 2013 Ordinarie ledamöter Carl-Bertil Wallin Ordförande Inger Lind Sekreterare Peter Mattsson Kassör Gunnel Eriksson Vice sekreterare Vice

Läs mer

UTBILDNINGAR VÅREN 2019

UTBILDNINGAR VÅREN 2019 UTBILDNINGAR VÅREN 2019 Foto: Niklas Björling Foto: Niklas Björling Inledning: Med vår utbildningskatalog vill vi uppmuntra alla medarbetare (frivilliga, förtroendevalda, anställda, praktikanter och medlemmar)

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2011 Samt dagordning till Årsmöte Hammarö Röda Kors Krets Aktiv sedan 1945 Tillsammans är vi starka! www.redcross.se Kretsstämma/årsmöte Tid Söndagen den 19 februari 2012 kl 15.00

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 MSVR Sida: 1 ( 8) Region Gotland 2018-02-12 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2017 Reviderad vid AU möte 2018-01-17 och därefter uppdaterad till Utgåva 2. Antagen och fastställd vid samverkansrådets

Läs mer

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område i centrala Hanaskog. I huset finns bibliotek, en mötesplats för äldre och lägenheter för

Läs mer

Visby Rödakorskrets verksamhetsberättelse för år 2013

Visby Rödakorskrets verksamhetsberättelse för år 2013 Sidan 1 av 6 Visby Rödakorskrets verksamhetsberättelse för år 2013 1. Styrelsens sammansättning Ordförande Per Lindqvist Vice ordförande Gertrud Hagnell-Hammarström Sekreterare Liesen Lagerberg Kassör,

Läs mer

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2014 1 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan inleds den 7 september kl.14.00 med tal av Liliana Lindström och lite barsnack

Läs mer

Program på Äldrecentrum Januari- Februari 2019

Program på Äldrecentrum Januari- Februari 2019 Program på Äldrecentrum Januari- Februari 2019 Öppetider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl.14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2019

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2019 UTBILDNINGAR HÖSTEN 2019 Foto: Marie Sparréus Foto: Niklas Björling RÖDAKORSKUNSKAP Innehåll Grundkursen för Rödakorsare. Obligatorisk för alla medarbetare. Vill du veta mer om Röda Korset, vad vi står

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Anhörigstöd i Bodens kommun

Anhörigstöd i Bodens kommun Anhörigstöd i Bodens kommun Vad är anhörigstöd Anhörigstöd är insatser som syftar till att underlätta för dig som ger stöd och omsorg till någon närstående. Insatserna kan vara biståndsbedömda, dvs. ges

Läs mer

Verksamhetsberättelse 10

Verksamhetsberättelse 10 Verksamhetsberättelse 10 Samt inbjudan till Årsmöte Clevegården, Skoghall Hammarö Röda Kors Krets Aktiv sedan 1945 Tillsammans är vi starka! www.redcross.se Inbjudan till kretsstämma/årsmöte Inbjudan till

Läs mer

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL APRIL 2019 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/4 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.14 Tisdag 2/4 09.30 GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL ÖLAND Start på Ekåsen kl.09.30, sedan hämtar vi upp på Äringen och Frikadellen.

Läs mer

Träffpunkt Skogslid. månadsblad September 2015

Träffpunkt Skogslid. månadsblad September 2015 Träffpunkt Skogslid månadsblad September 2015 Tis 1 9.00-10.15 14.30-16.00 Våffel café 25 kr Anders och Bertil spelar Ons 2 15.00 Kort bingo Anhörig café (café för anhöriga som vårdar sina respektive i

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Medlemssekreterare

Läs mer

Anhörigstöd Program juli - december 2018

Anhörigstöd Program juli - december 2018 Anhörigstöd Program juli - december 2018 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Anhörigstöd Program januari-juni 2019

Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

PROGRAM JANUARI OCH FEBRUARI

PROGRAM JANUARI OCH FEBRUARI SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM JANUARI OCH FEBRUARI Hej. Önskar alla god fortsättning på det nya året. Nu är snart alla aktiviter i full gång igen. Lite nya

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014 Mötesplatser för Seniorer Program för hösten 2014 Välkommen! I Lidköpings kommun finns flera trevliga mötesplatser där vi erbjuder olika aktiviteter, matservering och framförallt gemenskap! Du som är äldre

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari

Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari i Älta Kulturknut. Styrelsemedlemmar efter årsmötet

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets 2018-05-14 Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl. 18.00 Närvarande: Ordförande Ingrid Augustinsson Swennergren, Inger Kindblad, Elisabeth Johansson,

Läs mer

Frivilligcentralen. Program 1 oktober 2017 till 28 februari 2018

Frivilligcentralen. Program 1 oktober 2017 till 28 februari 2018 Frivilligcentralen Program 1 oktober 2017 till 28 februari 2018 Har du en stund över? Det finns många ensamma människor i Fagersta som skulle vilja dela den stunden med dig. Vi på frivilligcentralen förmedlar

Läs mer

SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Till dig som är senior. Information om det stöd och den service du som äldre kan ha rätt att få.

SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Till dig som är senior. Information om det stöd och den service du som äldre kan ha rätt att få. SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN 2018 Till dig som är senior Information om det stöd och den service du som äldre kan ha rätt att få. Dagcentral Kommunens dagcentraler är värdefulla mötesplatser

Läs mer

Frivilligcentralen. Program 1 mars till 30 september 2016

Frivilligcentralen. Program 1 mars till 30 september 2016 Frivilligcentralen Program 1 mars till 30 september 2016 Har du en stund över? Det finns många ensamma människor i Fagersta som skulle vilja dela den stunden med dig. Vi på frivilligcentralen förmedlar

Läs mer

Frivilligcentralen. Program 1 oktober 2015 till 29 februari 2016

Frivilligcentralen. Program 1 oktober 2015 till 29 februari 2016 Frivilligcentralen Program 1 oktober 2015 till 29 februari 2016 Har du en stund över? Det finns många ensamma människor i Fagersta som skulle vilja dela den stunden med dig. Vi på frivilligcentralen förmedlar

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa- Vagnhärad Lokalförening

Verksamhetsberättelse 2016 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa- Vagnhärad Lokalförening Verksamhetsberättelse 2016 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa- Vagnhärad Lokalförening Geografiskt område Lokalföreningen omfattar Trosa och Gnesta kommuner. Styrelsens ledamöter Kerstin Arman, ordförande

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012 2012 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Samt dagordning till Årsmöte Hammarö Röda Kors Krets Aktiv sedan 1945 Tillsammans är vi starka! www.redcross.se 2 Kretsstämma/årsmöte Tid Söndagen den 23 februari 2014 kl. 15.00

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 IBF Borlänge Verksamhetsåret 2014-2015 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen under året har uppgått till 571 st. Fördelningen är 77 st. ledare, lagföräldrar, styrelse samt

Läs mer

Hjortron myr i Gargnäs

Hjortron myr i Gargnäs Hjortron myr i Gargnäs Årsberättelse för Intresseföreningen Gargnäs Behövs gällande 2010. Organisations nummer: 895400-8366 Skolvägen 15 mail. info@gargnas.se 920 73 Gargnäs. Styrelse: Östen Dahlström

Läs mer

Medlemmar: Sista december, 31/ hade vi 181 betalande medlemmar.

Medlemmar: Sista december, 31/ hade vi 181 betalande medlemmar. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Föreningen Freija Roslagens företagarkvinnor Styrelsen Styrelsen för Freija Roslagens företagarkvinnor, lämnar härmed sin verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015 Styrelsen,

Läs mer

Anhörigstöd Program juli - december 2019

Anhörigstöd Program juli - december 2019 Anhörigstöd Program juli - december 2019 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Rödakorskretsen Bromma-Västerled 01002 Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen för Rödakorskretsen Bromma-Västerled avger följande verksamhetsberättelse för 2011. Styrelse: Anita Nilsson Röjning ordförande

Läs mer

Trygga seniorer. - Enkla råd för att förebygga olyckor och missöden

Trygga seniorer. - Enkla råd för att förebygga olyckor och missöden Trygga seniorer - Enkla råd för att förebygga olyckor och missöden Några enkla tips som får dig att må bättre! Rör dig regelbundet, det stärker benstomme och muskler, motverkar yrsel och ger bra allmän

Läs mer

Träffpunkt Årsta. Månadsblad september En mötesplats för dig som är senior 65+

Träffpunkt Årsta. Månadsblad september En mötesplats för dig som är senior 65+ Månadsblad september 2019 Träffpunkt Årsta En mötesplats för dig som är senior 65+ Här är du välkommen för en stunds sällskap, ta en kopp kaffe, läsa dagens UNT eller delta i de aktiviteter som erbjuds.

Läs mer

Bäckby Mötesplats MÅNADSPROGRAM. Juni-juli-augusti 2019

Bäckby Mötesplats MÅNADSPROGRAM. Juni-juli-augusti 2019 MÅNADSPROGRAM Juni-juli-augusti 2019 - Bäckby Mötesplats Bäckby Torg 2. Telefon 021-39 84 90 Öppettider Juni Mån fred kl. 10:00-16:00 Stängt 6 juni. Sommarstängt Juli 1/7-11/8 Fritid Väster 721 87 Västerås

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM Augusti 2016 - Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2016 Augusti ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00, lördag-söndag 8.00-15.00 Måndag 1 augusti Måndag 1 augusti kl. 14:00 Tisdag

Läs mer

Chefsbyte på FoUU-avdelningen

Chefsbyte på FoUU-avdelningen Nyhetsbrev Nr 7, Nyhetsbrev oktober 2010 FoUU-avdelningen Framför dig ser du ett nummer av FoUU-avdelningens nyhetsbrev! Detta brev utkommer fyra gånger per år. Vill du vara säker på att inte missa breven

Läs mer

Hälsans hus. Herrgärdets Mötesplats. Månadsprogram oktober. MÅNADSPROGRAM Oktober

Hälsans hus. Herrgärdets Mötesplats. Månadsprogram oktober. MÅNADSPROGRAM Oktober MÅNADSPROGRAM Oktober Herrgärdets Mötesplats Hälsans hus 2015 Månadsprogram oktober Herrgärdets mötesplats Knutsgatan 2D Telefon: 021-39 03 06 Dagverksamhet: 021-39 03 06 Reception: 021-39 03 00 Restaurang:

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 24-28 september 2018 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad Samlat program för äldrekulturveckan 2018 1 Måndagen den 24 september invigs äldrekulturveckan på Vallgården

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Frösön VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Styrelsen för SPF Frösön får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA Ordförande Ingrid Borgström Vice ordförande

Läs mer

Social- och omsorgskontoret Öppna mötesplatser

Social- och omsorgskontoret Öppna mötesplatser Social- och omsorgskontoret Öppna mötesplatser FÖR AKTIVITET OCH SOCIAL GEMENSKAP 1 I Södertälje kommun finns flera öppna mötesplatser som dagligen har verksamhet för dig över 65 år. Hit kan du komma för

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM Juni Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2018 juni ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00, lördag-söndag 8.00-15.00 Fredag 1 juni Kl. 14:00 Musikkryss med Bosse Fredag 1 juni

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM December 2016 + Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2016 December ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00, lördag-söndag 8.00-15.00 Torsdag 1 december Kl. 10:00 Vattengympa Kl.

Läs mer

Program på Äldrecentrum Maj - Juni 2019

Program på Äldrecentrum Maj - Juni 2019 Program på Äldrecentrum Maj - Juni 2019 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl.14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information i

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 21-25 september 2015 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad 1 Samlat program för äldrekulturveckan 2015 invigs äldrekulturveckan på Yngaregården klockan 11.00, invigningstalare

Läs mer

Program på Äldrecentrum Mars -April 2019

Program på Äldrecentrum Mars -April 2019 Program på Äldrecentrum Mars -April 2019 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30-12.00, 13.00-16.00 Lördag och söndag: kl.14.00-16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information i

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

TRÄFFPUNKTEN LINDOME MARS - MAJ

TRÄFFPUNKTEN LINDOME MARS - MAJ TRÄFFPUNKTEN LINDOME MARS - MAJ 2018 VÄLKOMMEN TILL OSS! Du håller just nu Träffpunkten Lindomes utbud för våren i din hand. Vi hoppas att detta program väcker din nyfikenhet och får dig att vilja besöka

Läs mer

Trivselpunkten. En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun. Foto: Couleur

Trivselpunkten. En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun. Foto: Couleur Trivselpunkten En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun Foto: Couleur Aktivitetsprogram för Oktober 2019 Information Trivselpunkten är en öppen social mötesplats.

Läs mer

SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019

SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019 1 av 5 2019-02-27 20:06 SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019 Om du inte önskar få vårt månadsbrev med beskrivning av månadens aktiviteter så är det bara att meddela oss detta på spfseniorerna.trosa@gmail.com

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors 1 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors VÅR VERKSAMHET Barns rätt till skydd mot våld I förebyggande syfte samverkar vi med skolor och folkhälsoförvaltningen.

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 24-28 september 2012 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad Samlat program för äldrekulturveckan 2012 Invigning på Strandgården klockan 14.00. Monica Johansson, ordförande

Läs mer

För en bra vistelse Information till patienter och anhöriga om Norrtälje sjukhus vårdavdelningar.

För en bra vistelse Information till patienter och anhöriga om Norrtälje sjukhus vårdavdelningar. För en bra vistelse Information till patienter och anhöriga om Norrtälje sjukhus vårdavdelningar. För dig som är patient För att din vistelse hos oss ska bli så bra som möjlig, följer här information som

Läs mer

MÅNADSBLAD DECEMBER Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD DECEMBER Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD DECEMBER -2017 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Internationella danser 09.30-11.30 PRO Haga-Malmaberg Trivselträff

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckan invigs söndagen den 13 september av kommunstyrelsens

Läs mer

1970 Kommunen upplät kårlokal hyresfritt i gamla Apotekshusets källare Brobackenlokalen (f.d. Röda huset, nu parkeringsplats).

1970 Kommunen upplät kårlokal hyresfritt i gamla Apotekshusets källare Brobackenlokalen (f.d. Röda huset, nu parkeringsplats). MÖTESPLATS KUPAN 1990 IDAG 1948 Fru Ellida Lagerman ville överlämna fastigheten Lilla Holmen, Lerum, till Överstyrelsen i Stockholm att användas som vilohem för sockersjuka. Överstyrelsen frågade Lerumskretsen

Läs mer

Mötesplatser i Norr December 2015

Mötesplatser i Norr December 2015 Blombacka Duvan Anhörigträff Mötesplatser i Norr December 2015 Foto Matton.se Broschyr om alla aktiviteter för Anhörigträffarna i Norr och för Mötesplatserna Duvan och Blombacka Mötesplats Blombacka Våra

Läs mer

Karin Thalén, TioHundraförvaltningen Kerstin Nielsson, Röda Korset Arne Jonsson, Röda Korset Eva Rutman, TioHundra AB

Karin Thalén, TioHundraförvaltningen Kerstin Nielsson, Röda Korset Arne Jonsson, Röda Korset Eva Rutman, TioHundra AB 08-05-14 TioHundraförvaltningen 1 Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid, Norrtäljesalen i kommunhuset, 2008-05-14 kl. 10.00 12.15. Beslutande Enligt förteckning. Övriga deltagande

Läs mer

Aktiviteter i Eslövs kommun

Aktiviteter i Eslövs kommun Aktiviteter i Eslövs kommun höst och vinter 2013 Öppet för alla! AKTIVITETER I ESLÖV Aktivitetshuset Karidal Karidal är en mötesplats för kommunens invånare där alla är lika välkomna. Här finns möjlighet

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2014

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2014 2014 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande - studieorganisatör Vice ordförande - pressombud Kassör Sekreterare - IT / webbansvarig Styrelseledamot

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM Maj Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2018 maj ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00, lördag-söndag 8.00-15.00 Onsdag 2 maj Kl. 14:00 Fotgympa/Lättbalans Fredag 4 maj kl. 13-15

Läs mer

Ekonomisk sammanställning

Ekonomisk sammanställning iktigt! Blanketterna kommer att läsas in maskinellt. exta tydligt. Använd antingen versaler (stora bokstäver) eller gemener (små bokstäver), blanda inte. Använd blå kulspetspenna. Krets Kretsnummer Kommun

Läs mer

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD DECEMBER-16 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Tvåänds-stickning 09.00-12.00 Internationella danser (Avslutning

Läs mer