Kvalitetsbokslut 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsbokslut 2012"

Transkript

1 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Akutkliniken MSE Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet

2 Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens... 3 Verksamhetens uppdrag... 4 Tillgänglighet... 6 Medicinska resultat... 6 Patientsäkerhetsresultat... 6 Patienterfarenheter... 6 Måluppfyllelse... 6 Ekonomi... 6 Aktiviteter Akutkliniken MSE, Kvalitetsbokslut (7)

3 Inledning Akutklinikens uppdrag ingår i en vårdprocess som är länkad både prehospitalt som inom sjukhuset. På akutmottagningen ser vi stadigt ett ökande antal besökare. Svårigheten är att variationen är stor både i antal patienter per tidsenhet, medicinsk angelägenhetsgrad och i variation av sökorsak i alla åldrar och somatiska discipliner. Ca 20% av våra besökare kommer med ambulans, dock ett fåtal av dessa som larmpatienter. Akutbesöket avslutas i ca 30% av fallen med inläggning på sjukhuset, med stor variation mellan klinikerna och där medicinkliniken toppar med ca 50% inläggningar. Uppdraget att på jourtid ansvara för vårdplatskoordineringen har blivit allt mer utmanande tidsmässigt, då vårdplatstillgången inte alltid överensstämmer med behovet. Den ur kompetenssynpunkt viktigaste resursen, jourläkare, kommer från de olika disciplinklinikerna och har på jourtid också uppdrag att vara hus- respektive operationsjour. Akutvårdsavdelningen har en i jämförelse med andra vårdavdelningar på sjukhuset unik verksamhet med hög genomströmningtakt och flera olika disciplinspecialiteter. Akutvårdsavdelningen får också utgöra en sorts expansionskärl för hela sjukhuset vid olika vårdplatssituationer både gällande platser som klinikspecialiteter. Ca 80% av patienterna skrivs hem från avdelningen medan resterande ca 20% flyttas vidare inom sjukhuset för vård på mer specialiserad avdelning. Administrativa enheten har ej varit fullbemannade under året varför det tagit längre tid att "skriva ikapp" efter sommaren, då bemanningen legat på miniminivå. Faktaruta Fakta Utfall 2012 Omsättning Antal anställda Akutbesök 90 mnkr 165 st st Organisation / Kompetens Kliniken består av tre enheter; Akutmottagning (AKM), Akutvårdsavdelningen (AVA), Administrativa enheten (AE). Ledningsgruppen består av verksamhetschef, medicinskt rådgivande läkare, enhetschefer och bitr. enhetschef och arbetar strategiskt. Operativt leds kliniken av verksamhetschef och enhetschefer. Samverkan sker med patientägande kliniker via samverkansgrupper och VPE-styrelsen på MSE. Facklig samverkan sker organiserat enligt anvisningar och överenskommelser i Lt Sörmland via arbetsplatsträffar/enhet och basenhetsråd på kliniken. Akutkliniken MSE, Kvalitetsbokslut (7)

4 Fr o m 2010 anställs ST-läkare på Akutkliniken, dessa är organiserade direkt under verksamhetschefen. De utbildas i samverkan med Medicin-, Kirurg-, Ortopedklinikerna och Primärvården till specialister i akutsjukvård. Detta är en långsiktig satsning för att bygga upp en organisation med hög kompetens i det akuta omhändertagandet. Verksamhetens uppdrag Verksamhetens innehåll Verksamheten är uppdelad på tre enheter: Akutmottagningen (AKM) Akutvårdsavdelningen (AVA) Administrativa enheten (AE) På AKM bedrivs traditionell akutverksamhet dygnet runt för medicin-, kirurgi- och ortopedpatienter. Jourtid även barnmedicin-, gynekologi-, ögon- och öronpatienter. På AVA vårdas patienter tillhörande medicin-, kirurgi-, ortoped- och infektionskliniken som beräknas behöva kort vårdtid, 1-3 dygn, med möjlighet till 5 dygn. AE arbetar på hela kliniken med journalskrivning, i receptionsarbete på AKM och ansvarar för sjukhusets centrala journalarkiv. På kliniken utbildas ST-läkare till Akutsjukvårdsspecialister. Akutkliniken samverkar med hela sjukhuset. Samverkan sker dessutom med primärvård, ambulans, polis, kommun m fl. Grunduppdrag AKM:s grunduppdrag är att dygnet runt ge medborgarna den vård de är i behov av gällande allvarliga akuta sjukdomstillstånd eller större olycksfall. Jourläkare är tillgängliga för specialiteterna medicin, kirurgi och ortopedi. För övriga specialiteter inom sjukhuset finns dagtid jourverksamhet på respektive mottagning men jourtid handläggs patienterna via AKM av respektive kliniks jourhavande läkare. Alltid öppet Planerad verksamhet skall ej förekomma Maxkapacitet är 3 RÖDA traumapatienter samtidigt enligt katastrofplanen AKM har en viktig funktion i Lt Sörmlands katastroforganisation enligt plan AKM ansvarar för handhavande av skyddsutrustning, utbildar i och deltar i utbildning i sanering vid kemikalieolyckor inom länet AKM har en saneringsanläggning i anslutning till lokalerna AKM har vårdplatskoordinatorsfunktionen på jourtid, det innebär kännedom om antal lediga vårdplatser (som registreras från respektive vårdavdelning) samt befogenhet att fördela dessa, vid vårdplastbrist enligt Beredskapsplan. STRADA-rapportering, samverkan med Transportstyrelsen som tillskjuter budgetmedel för arbetstiden Akutkliniken fortsätter anställa och utbilda läkare under 2013 i form av STläkare som skall utbildas till specialister i akutsjukvård. AVA:s grunduppdrag är att dygnet runt övervaka, utreda, behandla och i möjligaste mån färdigbehandla patienterna inom 1-3 dygn med möjlighet upp till 5 dygn. Totalt har Akutkliniken MSE, Kvalitetsbokslut (7)

5 avdelningen 30 vårdplatser, med 2 överbeläggningsmöjligheter, fördelade på 19 medicin-, 2 infektions-, 2 ortoped- och 7 kirurgplatser som skall utnyttjas effektivt. Alltid öppet 30 stycken 7-dygns slutenvårdsplatser, varav 8 st enkelrum Planerad kapacitet 90% beläggning Möjlighet till arytmi-övervakning finns på 8 platser Vårdplanering initieras från AVA, dels via direktkontakt med kommun, enligt särskilt avtal och dels v b i samverkan med vårdplaneringsteamet på sjukhuset AE omfattar arbete i receptionen på AKM, på sekretariatet både på AKM och på AVA och centralarkiv. Öppet mellan söndag torsdag och fredag lördag Arkivlokalerna är ej arkivklassade AE ombesörjer all journalhantering inom akutkliniken som utskrift av journalanteckningar och diagnosregistrering och på jourtid även till övriga sjukhuset då utskrifter är medicinskt nödvändiga AE fungerar som traumasekreterare vid traumalarm AE ansvarar för det administrativa arbetet i receptionen på AKM i samband med öppenvårdsbesöket och för slutenvårdsregistrering vid inläggning Diskussion pågår om centralarkivets organisatoriska hemvist med länsarkivarien som har ett uppdrag att se över länets arkivfunktioner Diskussion pågår om arkiveringsrutiner med länsarkivarien, se ovan. Verksamhetsidé/vision, mål och kännetecken Verksamhetsidén är att med respekt och professionalitet bemöta och behandla människor som drabbats av akut sjukdom eller skada som kräver sjukhusvård. Patienten som lämnar akutkliniken ska känna att den blivit väl omhändertagen och varit delaktig i sin vård. Det innebär: hög medicinsk kunskap hög omvårdnadskunskap god kunskap om bemötande stor flexibilitet Verksamheten skall bedrivas resurseffektivt. Akutkliniken arbetar för en god arbetsmiljö och det är allas ansvar att bidra till ett gott arbetsklimat. Det innebär: samverkan utveckling eget ansvar Akutkliniken MSE, Kvalitetsbokslut (7)

6 Tillgänglighet Kliniken är öppen 24/7/365. Under sommaren 2012 var 10 vårdplatser stängda på AVA under 6 veckor p g a semestervikariebrist inom yrkeskategorin sjuksköterskor. Beläggningen på AVA har under 2012 ökat och ligger på en av de högsta beläggningssiffrorna, %, i länet. En bidragande faktor till det är att Kirurgkliniken/MSE, KSK inte haft alla sina vårdplatser öppna. Därför har patienter med längre och mer specifikt vårdbehov vårdats på AVA och omsättningen av patienter har stagnerat. Överbeläggningar har varit legio istället för undantag. Vistelsetiderna på AKM ligger kvar på att ca 65% av patienterna är klara inom 4 timmar, trots ökade besökssiffror med ca 5%. Det är fortfarande stora variationer mellan de olika klinikerna, där Medicinkliniken har lägst antal klara inom 4 timmar. Medicinska resultat Akutkliniken har inte egna patienter. Patientsäkerhetsresultat Kliniken deltar i övergripande PPM mätningar inom landstinget. Riskanalys är gjord på AVA utifrån den ökade beläggningen. Patienterfarenheter Patienterfarenheter tillvaratas dels genom patientenkäter, patientnämndsärenden och dels genom direktkontakt tagen av patienter. Detta resulterar i avvikelser i LtS avvikelsesystem Synergi som utgör underlag för förbättringsarbete. En stor andel handlar om upplevd låg bemanning gentemot uppdraget att klara en god vård. Ärenden från Socialstyrelsens enhet för tillsyn har besvarats och inte föranlett någon åtgärd från Socialstyrelsen. Måluppfyllelse Flera skäl finns till varför vi inte klarar målet på 80% inom 4 timmar på AKM. Ett är att läkarkompetens är låg och att jourläkare även är hus- och operationsjourer. Inom NYSAM-området har vi i jämförelse med andra likstora akutmottagningar låg andel specialister och ST-läkare som jourer. Andra skäl är trånga, ej ändamålsenliga lokaler och avflödeshinder bestående av väntan på vårdplats. Att få den egna personalen, inom budget, att räcka till i mottagningsarbetet är en tuff utmaning mot de ökande besökssiffrorna. Även lab- och röntgensvarstider påverkar patientens vistelsetid. Ekonomi Utifrån vårt uppdrag på hela kliniken att alltid vara öppna måste vi alltid ha minst minimibemanning, vilket är lågt mot patientantalet, och det är kostsamt Akutkliniken MSE, Kvalitetsbokslut (7)

7 bemanningsmässigt både vid korttidsfrånvaro och då rekrytering ej är i fas med personalomsättningen. Sedan sommaren 2012 måste vi hyra sjuksköterskor för att klara uppdraget på AKM. De interna inkomsterna för vårdplatser på akutvårdsavdelningen ligger över budget eftersom vi har en högre beläggning än budgeterat med överbeläggningar eller öppnande av extra vårdplatser. Totalt sett klarar vi inte personalkostnaden inom budget. I jämförelse inom NYSAM med liknande akutmottagningar har vi låga personalkostnader per akutmottagningsbesök. Aktiviteter 2013 Akutkliniken utmaningar inför 2013 är personalrekrytering och bemanning, främst sjuksköterskor och att bidra med förbättringsarbete inom den akuta vårdprocessen. Förhoppningen är också att kunna bygga om AKM så den blir mer ändamålsenlig i väntan på en nybyggnation. Aktiviteter Patientenkäter Framtagande av kompetensplaner Introduktion och kliniksamverkan Personaldelaktighet i förbättringsarbete 4 timmar på AKM AVA utveckling AE utveckling AKM utveckling Delegeringar Hygien- och klädregler Andel medarbetare som gått miljöutbildning i ELLSA Översyn av förbrukningsmaterial, köpta tjänster, bemanning och ansvarsområden Akutkliniken MSE, Kvalitetsbokslut (7)

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Akutkliniken NLN Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ögonkliniken Sörmland Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ortopedkliniken NLN Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Ortopedkliniken NLN 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ortopedkliniken MSE, KSK Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation /

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Medicinkliniken KSK 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Ögonkliniken Sörmland 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Torshälla Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

moderaterna SÖRMLANDS FRÄMSTA SJUKVÅRDSPARTI

moderaterna SÖRMLANDS FRÄMSTA SJUKVÅRDSPARTI AN 1"SÖRN1 1.AND Ank.der, 2016-05- 3 ont/j---( /( moderaterna SÖRMLANDS FRÄMSTA SJUKVÅRDSPARTI Interpellation om den akuta sjukvården i Sörmland Landstingsstyrelsens ordförande Monica Johansson Den akuta

Läs mer

Kvalitetsbokslut Ortopedkliniken NLN

Kvalitetsbokslut Ortopedkliniken NLN Kvalitetsbokslut 2011 Ortopedkliniken NLN Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Laboratoriemedicin Sörmland Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation

Läs mer

Rutin för styrning av vårdplatser Sunderby sjukhus

Rutin för styrning av vårdplatser Sunderby sjukhus Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (9) Rutin för styrning av vårdplatser Sunderby sjukhus Syfte Ett stöd för verksamheten för att hantera inkommande patienter till slutenvård på ett patientsäkert sätt

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Flen

Kvalitetsbokslut VC Flen Kvalitetsbokslut 2011 VC Flen Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 5 Organisation / Kompetens... 6 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Oxelösund 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Överbeläggningsplan för somatisk slutenvård i Region Kronoberg Gäller för: Kirurgi- kvinno- och barncentrum, Medicin- och akutcentrum

Överbeläggningsplan för somatisk slutenvård i Region Kronoberg Gäller för: Kirurgi- kvinno- och barncentrum, Medicin- och akutcentrum Riktlinje Process: 3.0.3 RGK Organisera Område: Administrativt stöd Giltig fr.o.m: 2018-06-11 Faktaägare: Madelene Johannisson, vårdplatskoordinatorer Medicin- och akutcentrum Fastställd av: Per-Henrik

Läs mer

Kvalitetsbokslut Ögonkliniken

Kvalitetsbokslut Ögonkliniken Kvalitetsbokslut 2011 Ögonkliniken Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat...

Läs mer

Förslag till ny vårdplatsdimensionering Visby lasarett HSN

Förslag till ny vårdplatsdimensionering Visby lasarett HSN Förslag till ny vårdplatsdimensionering Visby lasarett HSN 080624 Medicin/rehab/infektion Plan 4 medicinhuset en avdelning med 28 vårdplatser (M2/M3) Plan 2 medicinhuset en avdelning med 20 vårdplatser

Läs mer

Framtidens Hälso- och sjukvård. Målbild

Framtidens Hälso- och sjukvård. Målbild 1 Framtidens Hälso- och sjukvård Målbild 2015-10-14 2 Aktuella uppdrag till LD Utreda dagakuten i Karlshamn Beskriva en arbetsfördelning mellan Karlshamn och Karlskrona Ta fram en 10-årig investeringsplan

Läs mer

Akuta medicinska larm vid SÄS Skene

Akuta medicinska larm vid SÄS Skene 2017-09-11 24039 1 (5) Sammanfattning Riktlinjen beskriver ansvar, larmrutiner och handläggning av patienter med både livshotande och mindre allvarliga tillstånd vid SÄS Skene. Dessutom handläggning vid

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Laboratoriemedicin Sörmland 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Uppföljning av kapacitetsanpassning hösten 2011, baserad på underlagen för perioden 2011-09-01 tom. 2011-10-31

Uppföljning av kapacitetsanpassning hösten 2011, baserad på underlagen för perioden 2011-09-01 tom. 2011-10-31 Hälso- och sjukvård D A T U M DDA AT TU UM M D I A R I E N R DDI AI AR RI EI EN NR R 20--28 20--29 LSN-HSF-137 Uppföljning av kapacitetsanpassning hösten 20, baserad på underlagen för perioden 20-09-01

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 180425-26 Kirurgkliniken SK Sjukhus Hässleholm Ort Kirurgi Verksamhetsområde Åsa oström och erne Eriksson Inspektörer STRUKTUR Verksamheten

Läs mer

BESLUT. inspektionenförvård och omsorg Dnr / (5)

BESLUT. inspektionenförvård och omsorg Dnr / (5) TgK1 2017v 1.2 gamma,a. _ gmwwa&,-:szgavw~ w, BESLUT inspektionenförvård och omsorg 2017 11-08 Dnr 8.5-8459/2017-10 1(5) Ert dnr STS-2017-084 Södertälje Sjukhus AB Chefläkaren 152 86 SÖDERTÄLJE Vårdgivare

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Torshälla 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 BUP Sörmland Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Uppdrag: Akuta flödet i Landstinget Gävleborg

Uppdrag: Akuta flödet i Landstinget Gävleborg Uppdrag: Akuta flödet i Landstinget Gävleborg Kjell Norman 2014 04 23 Översyn av det akuta flödet inom Landstinget Gävleborg för att på ett patientsäkert sätt borga för att patienter får ett gott bemötande

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2011 BUP NLN, KSK

Kvalitetsbokslut 2011 BUP NLN, KSK Kvalitetsbokslut 2011 BUP NLN, KSK Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 9 Tillgänglighet... 10 Medicinska resultat...

Läs mer

Omställningsarbete HSF

Omställningsarbete HSF Omställningsarbete HSF 1. Vårdplatser och dimensionering av dessa 2. KK, barn, akuten och An/Op/IVA 3. Specialistmottagningar, dimensionering, produktivitet och gränsdragning mot primärvården 4. Jourlinjer

Läs mer

Aktivitets- och tidplan för omställningsarbetet per

Aktivitets- och tidplan för omställningsarbetet per Aktivitets- och tidplan för omställningsarbetet per 090216 Förutsättningar enligt beslut HSN 080624 1. Neddragning av antal vårdplatser på Visby lasarett från 180 till 158 2. Förtätning av vårdavdelningar

Läs mer

Löpande granskning av intern kontroll Omhändertagande och väntetider inom akutmottagningarna (PM 5) Landstinget Gävleborg

Löpande granskning av intern kontroll Omhändertagande och väntetider inom akutmottagningarna (PM 5) Landstinget Gävleborg Revisionsrapport Löpande granskning av intern kontroll Omhändertagande och väntetider inom akutmottagningarna (PM 5) Landstinget Gävleborg Karin Magnusson Margaretha Larsson Mars 2012 Löpande granskning

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdplatsenheten NLN 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

Nya akutkliniken i Växjö. Informationsavdelningen januari Länssjukvården

Nya akutkliniken i Växjö. Informationsavdelningen januari Länssjukvården Nya akutkliniken i Växjö Informationsavdelningen januari 2010 Länssjukvården Modern akutsjukvård Arbetet med att planera en total ombyggnad av akutkliniken i Växjö har pågått sedan 2004. Det är en genomgripande

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022 23 Helsingborgs lasarett Sjukhus Helsingborg Ort Psykiatri Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR Verksamheten

Läs mer

Kvalitetsbokslut Radiologiska kliniken NLN

Kvalitetsbokslut Radiologiska kliniken NLN Kvalitetsbokslut 2011 Radiologiska kliniken NLN Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska

Läs mer

Bilaga Verksamhetsstatistik

Bilaga Verksamhetsstatistik Granskning av semesterplaneringen Bilaga Verksamhetsstatistik Region Halland Bilaga Verksamhetsstatistik Innehållsförteckning 1 Tillgänglighet 1 1.1 Ortopedi 1 1.1.1 Väntetid till mottagning 1 1.1.2 Väntetid

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2011 BUP MSE

Kvalitetsbokslut 2011 BUP MSE Kvalitetsbokslut 2011 BUP MSE Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Utbildnings- och övningsplan Kris och katastrofmedicin

Utbildnings- och övningsplan Kris och katastrofmedicin HANDLÄGGARE DATUM DIARIENUMMER/DOKUMENTNUMMER Euan Morin, Joakim Strand, Åsa Hessel 2018-03-28 LS-LED18-1486 Utbildnings- och övningsplan 2018-2020 Kris och katastrofmedicin SID 1(11) Bakgrund Hälso- och

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Ögonkliniken Sörmland

Kvalitetsbokslut 2014. Ögonkliniken Sörmland Kvalitetsbokslut 2014 Ögonkliniken Sörmland Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Granskning av akutmottagningarna

Granskning av akutmottagningarna Revisionsrapport Granskning av akutmottagningarna Region Halland Rebecca Lindström Jean Odgaard December 2014 Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund... 1 1.2. Uppdrag och revisionsfråga...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Fröslunda Eskilstuna 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Övergripande organisation Sjukhusen i väster

Övergripande organisation Sjukhusen i väster Övergripande organisation Sjukhusen i väster Vi vill/vi ska Främja samverkan Engagera fler i ledning och utveckling Främja nya idéer Dela ut mandat och ansvar Driva genom engagemang mer än styrning Se

Läs mer

Redovisning av väntetider och patientenkäter vid regionens akutmottagningar

Redovisning av väntetider och patientenkäter vid regionens akutmottagningar Redovisning av väntetider och patientenkäter vid regionens akutmottagningar Väntetider och patientflöden på akutmottagningar Rapport februari 2017 Socialstyrelsen http://www.socialstyrelsen.se/lists/artikelkatalog/attachments/20493/2017-2-16.pdf

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Kvinnokliniken MSE, KSK Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Åsidan Nyköping 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

MÄVA medicinsk vård för äldre. Vård i samverkan med primärvård och kommuner

MÄVA medicinsk vård för äldre. Vård i samverkan med primärvård och kommuner MÄVA medicinsk vård för äldre Vård i samverkan med primärvård och kommuner 1 300 000 Vi blir äldre 250 000 200 000 150 000 100 000 85 år och äldre 65-84 år 0-64 år 50 000 0 2008 2020 Jämförelse av fördelningen

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181211 12 Lasarettet i Landskrona Sjukhus Landskrona Ort kutmottagningen i Helsingborg Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer

Läs mer

Svar på interpellation 2016:1544 av Håkan Jörnehed (V) angående det hårda patienttrycket och arbetsbelastningen på Södersjukhusets akutmottagning

Svar på interpellation 2016:1544 av Håkan Jörnehed (V) angående det hårda patienttrycket och arbetsbelastningen på Södersjukhusets akutmottagning Sjukvårdslandstingsråd Marie Ljungberg Schött (M) INTERPELLATIONSSVAR 2017-02-09 1 (5) LS 2016-1544 Svar på interpellation 2016:1544 av Håkan Jörnehed (V) angående det hårda patienttrycket och arbetsbelastningen

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN Vårdplatshantering

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN Vårdplatshantering Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 32767 su/adm 2018-12-18 3 Innehållsansvarig: Anne Haglund Olmarker, Chefläkare, Kvalitetsutveckling och patientsäkerhet (annha69) Godkänd av: Ann-Marie

Läs mer

Etiskt förhållningssätt mellan landsting och kommun. Vi vill samverka för att människor ska få god vård- och omsorg på rätt vårdnivå.

Etiskt förhållningssätt mellan landsting och kommun. Vi vill samverka för att människor ska få god vård- och omsorg på rätt vårdnivå. Etiskt förhållningssätt mellan landsting och kommun Vi vill samverka för att människor ska få god vård- och omsorg på rätt vårdnivå. Vi ska ha respekt för varandras uppdrag! Vilket innebär vi har förtroende

Läs mer

Akutmedicin - Akutsjukvård Akutkliniken i Lund Akutläkare på Akuten

Akutmedicin - Akutsjukvård Akutkliniken i Lund Akutläkare på Akuten Akutmedicin - Akutsjukvård Akutkliniken i Lund Akutläkare på Akuten Bosse Erwander Universitetssjukhuset i Lund Verksamhetschef Akutkliniken, Ordförande i SWESEM Läkare, specialist i internmedicin och

Läs mer

Hur står det till med våra akutmottagningar? Tillsyn av patientsäkerheten vid akutmottagningar i Uppsala/Örebro sjukvårdsregion

Hur står det till med våra akutmottagningar? Tillsyn av patientsäkerheten vid akutmottagningar i Uppsala/Örebro sjukvårdsregion Hur står det till med våra akutmottagningar? Tillsyn av patientsäkerheten vid akutmottagningar i Uppsala/Örebro sjukvårdsregion Bakgrund tillsyn Nationell tillsyn av vårdgivarnas ledningssystem för kvalitet

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022 24 Hälsostaden Sjukhus Ängelholm Ort kutmottagningen i Helsingborg Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR

Läs mer

Rapport från Hälso- och sjukvården. per september 2015

Rapport från Hälso- och sjukvården. per september 2015 Sv Rapport från Hälso- och sjukvården per september 2015 Tillgänglighet och produktion per september 2015 Sett över året så behöver tillgängligheten i Hälso- och sjukvårdsförvaltningen förbättras och verksamheterna

Läs mer

Metod för att förutsäga vårdplatsbehovet

Metod för att förutsäga vårdplatsbehovet Metod för att förutsäga vårdplatsbehovet Monica Hjelmgren, verksamhetschef Fredrik Hansson, utvecklingsledare Joakim Gedda, utvecklingsledare i samarbete med Vårdplatsanalys Varför/hur kom den till? Började

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 180320-21 och 180425-26 entralsjukhuset Kristianstad och Hässleholms sjukhus Sjukhus Ort Ortopedi Verksamhetsområde Åsa oström, jörn Ohlsson

Läs mer

Blekingesjukhuset. Hälso- och sjukvårdsnämnden

Blekingesjukhuset. Hälso- och sjukvårdsnämnden 1 Blekingesjukhuset Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-06-26 2 Vårdproduktion Jan-Maj 2012-2014 2012 2013 2014 Diff - Antal Diff - Procent Vårdtillfällen 9873 10250 10192-58 -0,6% Vårddagar 59016 61380 60407-973

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Mariefred 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT

DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT Tillfällig uppdragsgrupp i Närvårdssamverkan Södra Älvsborg angående samverkan vid utskrivning

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Åsidan Nyköping Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation

Läs mer

Lean Healthcare Överläkare Lars Eurenius Medicinkliniken

Lean Healthcare Överläkare Lars Eurenius Medicinkliniken Lean Healthcare Överläkare Lars Eurenius Medicinkliniken Agenda Lean Healthcare Capio S:t Görans modellen Bakgrund Lean Healthcare principer Lean Healthcare i praktiken, exempel akuten Lean Healthcare

Läs mer

Utvärdering Sommar 2015 Juni-Augusti Sahlgrenska Universitetssjukhus

Utvärdering Sommar 2015 Juni-Augusti Sahlgrenska Universitetssjukhus Utvärdering Sommar 2015 Juni-Augusti Sahlgrenska Universitetssjukhus 2015-10-20 Utvärdering Sommar 2015 Juni-Augusti Vårdplatser Sahlgrenska Universitetssjukhus 2015-10-20 Avgränsningar Denna analys baseras

Läs mer

för 3. Mer tid med patienter och mindre till administration. - Låt personalen lägga mer tid på patienter och mindre tid på prislistor

för 3. Mer tid med patienter och mindre till administration. - Låt personalen lägga mer tid på patienter och mindre tid på prislistor för 3. Mer tid med patienter och mindre till administration. - Låt personalen lägga mer tid på patienter och mindre tid på prislistor Sammanfattning Mycket av det Alliansen har gjort vad gäller valfrihet

Läs mer

Influensasäsongen 2014-2015 vid SÄS

Influensasäsongen 2014-2015 vid SÄS Influensasäsongen 2014-2015 vid SÄS Ett vårdhygieniskt perspektiv Kort fakta om SÄS En del av Västra Götalandsregionen Ett av tre stora länssjukhus med alla medicinska specialiteter Ett komplett akutsjukhus

Läs mer

NSM ärende. Bildspel med delar av Fysisk utvecklingsplan Malmö sjukhusområde,

NSM ärende. Bildspel med delar av Fysisk utvecklingsplan Malmö sjukhusområde, 2017-05-09 Daterad 7-05 5-11 NSM ärende Bildspel med delar av Fysisk utvecklingsplan Malmö sjukhusområde, 2017-04-20 Hänvisning till: Fysisk utvecklingsplan, Malmö 2017-04-20 med underliggande dokument:

Läs mer

6-5. SKL och Kommunals överenskommelse om kompetensförsörjning i hälso- och sjukvården.

6-5. SKL och Kommunals överenskommelse om kompetensförsörjning i hälso- och sjukvården. LANDSTINGET SÖRMLAND Ank.den 2017-09-0 5 Dnr./ 6-5 INTERPELLATION till Personallandstingsrådet Jacob Sandgren (S) SKL och Kommunals överenskommelse om kompetensförsörjning i hälso- och sjukvården. Rekryteringsbehovet

Läs mer

2011-04-11. Agenda för akutsjukvården i Västra Götalandsregionen

2011-04-11. Agenda för akutsjukvården i Västra Götalandsregionen 2011-04-11 Agenda för akutsjukvården i Västra Götalandsregionen Inledning Under de senaste åren har akutsjukvården varit i starkt fokus i Västra Götalandsregionen. En av orsakerna till detta är att politiken

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Radiologiska kliniken NLN Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation /

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2011. Laboratoriemedicin i DLL

Kvalitetsbokslut 2011. Laboratoriemedicin i DLL Kvalitetsbokslut 2011 Laboratoriemedicin i DLL Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022--23 Helsingborgs lasarett Sjukhus Helsingborg Ort kutmottagning Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR

Läs mer

Överbeläggningar och utlokaliseringar augusti 2013

Överbeläggningar och utlokaliseringar augusti 2013 Överbeläggningar och utlokaliseringar augusti 2013 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter Sedan hösten 2012 använder alla landsting och regioner en gemensam metod för att mäta överbeläggningar

Läs mer

Oppositionen reserverade sig

Oppositionen reserverade sig Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2009-03-24 LS-LED09-268 45 Akutläkare på Mälarsjukhusets akutmottagning Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen godkänner inrättande av akutläkare

Läs mer

Riskanalys Stroke / Neurologi 2008-10. Riskanalys Delprojekt Stroke / Neurologi 2008-10-24-2009-03-02

Riskanalys Stroke / Neurologi 2008-10. Riskanalys Delprojekt Stroke / Neurologi 2008-10-24-2009-03-02 Dokument nr : Version: Status: Sida: 1.0 Utgåva (1)9 Dokumentbeskrivning: Riskanalys Delprojekt Stroke / Neurologi 2008-10-24-2009-03-02 Styrgrupp för genomförandeprojektet 2009-03-17. Information till

Läs mer

VARFÖR EN UTVECKLINGSSTRATEGI?

VARFÖR EN UTVECKLINGSSTRATEGI? VARFÖR EN UTVECKLINGSSTRATEGI? För att kunna bedriva en fortsatt god vård för länets invånare! Tydliggör riktningen vart vi ska och varför Vägleder oss i de beslut vi fattar prioriteringar och satsningar

Läs mer

Palliativ vård uppdragsbeskrivning

Palliativ vård uppdragsbeskrivning 01054 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Regionkontoret Hälso- och sjukvård Datum Diarienummer 2014-04-01 HSS130096 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Palliativ vård uppdragsbeskrivning Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen

Läs mer

Överbeläggningar och utlokaliseringar juni 2013

Överbeläggningar och utlokaliseringar juni 2013 Överbeläggningar och utlokaliseringar juni 2013 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter Sedan hösten 2012 använder alla landsting och regioner en gemensam metod för att mäta överbeläggningar

Läs mer

Frågor och information 16 april

Frågor och information 16 april Frågor och information 16 april Vårdplatser och kompetensförsörjning - Utskrivningsklara patienter - Avtal om externa vårdplatser Organisationsarbetet - Närsjukvård och länsverksamheter - Länskliniker

Läs mer

Överbeläggningar och utlokaliseringar juli 2013

Överbeläggningar och utlokaliseringar juli 2013 Överbeläggningar och utlokaliseringar juli 2013 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter Sedan hösten 2012 använder alla landsting och regioner en gemensam metod för att mäta överbeläggningar

Läs mer

Nyckeltal Rapport Akutmottagning

Nyckeltal Rapport Akutmottagning Nyckeltal 2015 Rapport Akutmottagning Maj 2016 Innehållsförteckning 1. Om Nysam...3 2. Beskrivning och profilgrafer...4 2.1 Profilbeskrivning...4 2.2 Verksamhetsbeskrivning och Profilgrafer...6 3. Nyckeltalsgrafer

Läs mer

Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård

Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård Hälso- och sjukvården i Dalarnas län är uppbyggt kring länets primärvård och 26 vårdcentraler, öppenvårdsmottagningar, sjukhusen i Säter, Ludvika

Läs mer

Svar på Inriktningsbeslut för primärvårdens akuta omhändertagande i västra Blekinge

Svar på Inriktningsbeslut för primärvårdens akuta omhändertagande i västra Blekinge !~~' ~n~ landslinget BLEKINGE Primärvårdsförvaltning Primärvårdsstab RosMarie Nilsson 2016-04-04 Ärendenummer: Dokumentnummer: Till Nämnden för primärvård och folktandvård Svar på Inriktningsbeslut för

Läs mer

AT-SPUR SUNDERBY SJUKHUS, LULEÅ 2010-11-17 11-19

AT-SPUR SUNDERBY SJUKHUS, LULEÅ 2010-11-17 11-19 AT-SPUR SUNDERBY SJUKHUS, LULEÅ 2010-11-17 11-19 Sunderby sjukhus är ett länssjukhus med ett upptagningsområde som omfattar 250 000 personer. Årligen tillsätts 11 AT-block med uppstart två gånger per år.

Läs mer

Hälsoval Jämtlands län

Hälsoval Jämtlands län Hälsoval Jämtlands län - ökar patientens valfrihet och inflytande i vården Varför hälsoval? Obligatoriskt för landstingen att från och med 2010 införa valfrihetssystem (vårdval) i primärvården. Lagen om

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-02-14 Skaraborgs Sjukhus Skövde Medicinkliniken Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Bengt Sallerfors Inspektörer Gradering A B C D Socialstyrelsens

Läs mer

Presentation av Lägesrapport inom patientsäkerhetsområdet 2015

Presentation av Lägesrapport inom patientsäkerhetsområdet 2015 Presentation av Lägesrapport inom patientsäkerhetsområdet 2015 Socialstyrelsens lägesrapporter om patientsäkerhet Socialstyrelsen tar fram lägesrapporter på uppdrag av regeringen. De årliga rapporterna

Läs mer

Budgetskrivelse för PE 022 Barn- och Kvinnocentrum i Östergötland 2004

Budgetskrivelse för PE 022 Barn- och Kvinnocentrum i Östergötland 2004 Budgetskrivelse för PE 022 Barn- och Kvinnocentrum i Östergötland 2004 I och med den länsövergripande omorganisationen har gemensamt styrkort för Barn- och Kvinnocentrum ännu inte utarbetats. Ett balanserat

Läs mer

Händelseanalys. Datum: Opererad spinal stenos, meningit missades initialt postoperativt. September Analysledare:

Händelseanalys. Datum: Opererad spinal stenos, meningit missades initialt postoperativt. September Analysledare: Datum: 2016-11-21 Händelseanalys Opererad spinal stenos, meningit missades initialt postoperativt September 2015 Analysledare: Ortopedi Västra Götalandsregionen 1 Sammanfattning För att förbättra patientsäkerheten

Läs mer

Site visit Region Sjaelland 3 november, 2008. Capio S:t Görans Sjukhus

Site visit Region Sjaelland 3 november, 2008. Capio S:t Görans Sjukhus Site visit Region Sjaelland 3 november, 2008 Nyckeltal för Capio S:t Görans Sjukhus 2007 Grundat 1888, i Capios regi sedan 1999 176 200 besök varav 65 000 akutbesök, 23 000 slutenvårdstillfällen varav

Läs mer

Svensk hälso- och sjukvård

Svensk hälso- och sjukvård Svensk hälso- och sjukvård Värdsledande succé eller krisigt renoveringsobjekt? Anna-Lena Sörenson, vice ordf. Socialutskottet samt gruppledare (S) Mål för regeringens hälso- och sjukvårdspolitik Politiken

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Radiologiska kliniken NLN 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Vårdgivare Stockholms Läns Landsting, SLL, med verksamhet vid akutmottagningen på Karolinska Universitetssjukhuset Solna.

Vårdgivare Stockholms Läns Landsting, SLL, med verksamhet vid akutmottagningen på Karolinska Universitetssjukhuset Solna. BESLUT 2017-11-30 Dnr 8.5-8461/2017-7 1(6) Ert dnr K 2017-0953 Karolinska Universitetssjukhuset Kvalitet och patientsäkerhet Chefläkaren 171 76 STOCKHOLM Vårdgivare Stockholms Läns Landsting, SLL, med

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Sven Oredsson Medicinsk rådgivare 040-675 30 59 Sven.Oredsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-03-19 Dnr 1800275 1 (7) Hälso- och sjukvårdsnämnden Regional satsning på akutsjukvård

Läs mer

BRA MOTTAGNING SPECIALISTMOTTAGNINGEN PITEÅ ÄLVDALS SJUKHUS

BRA MOTTAGNING SPECIALISTMOTTAGNINGEN PITEÅ ÄLVDALS SJUKHUS BRA MOTTAGNING SPECIALISTMOTTAGNINGEN PITEÅ ÄLVDALS SJUKHUS Catrin Filipsson Inga-Britt Nordgren Gunbritt Nordberg Mona Eidegren Jan Bergström Doris Öhlund Slutrapport maj 2008 1 Verksamhetsområde Specialistmottagningen

Läs mer

Resultat överbeläggningar och utlokaliserade patienter mars 2016

Resultat överbeläggningar och utlokaliserade patienter mars 2016 Resultat överbeläggningar och utlokaliserade patienter mars 216 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter Sedan hösten 212 använder alla landsting och regioner en gemensam metod för att

Läs mer

Glesbygdsmedicinsk profil på ST i Allmänmedicin

Glesbygdsmedicinsk profil på ST i Allmänmedicin Glesbygdsmedicinsk profil på ST i Allmänmedicin Den 24 juni 2008 beslutade Socialstyrelsen att meddela nya föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2008:17) om läkarnas specialiseringstjänstgöring som gäller

Läs mer

Borde en läkare ta en titt?

Borde en läkare ta en titt? Borde en läkare ta en titt? Så hittar du rätt i vården Åk till rätt mottagning så får du Många väljer att åka till de stora sjukhusens akutmottagningar när de skadat sig eller har akuta besvär. Där kan

Läs mer

Publicerat för enhet: Akutmedicinklinik; Ambulansverksamhet; Akutmottagning Norra Älvsborgs Länssjukhus Version: 10

Publicerat för enhet: Akutmedicinklinik; Ambulansverksamhet; Akutmottagning Norra Älvsborgs Länssjukhus Version: 10 Publicerat för enhet: Akutmedicinklinik; Ambulansverksamhet; Akutmottagning Norra Älvsborgs Länssjukhus Version: 10 Innehållsansvarig: Jonas Feldthusen, Överläkare, Akutmottagning läkare (jonfe) Giltig

Läs mer

Nyckeltal Rapport Akutmottagningar

Nyckeltal Rapport Akutmottagningar Nyckeltal 2014 Rapport Akutmottagningar Maj 2015 Innehållsförteckning 1. Om Nysam...3 2 Beskrivning och profilgrafer...4 3 Nyckeltalsgrafer, läns- och enhetsnivå...13 Tabellbilaga, länsnivå...30 Tabellbilaga,

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdplatsenheten MSE

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdplatsenheten MSE Kvalitetsbokslut 2014 Vårdplatsenheten MSE Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 7 Tillgänglighet... 7 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer