Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 17 mars 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 17 mars 2016"

Transkript

1 Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 17 mars 2016 Dag: Torsdag den 11 mars 2015 Tid: Kl Plats: Hotell Högland, Nässjö Närvarande Johan Alkstedt Mattias Anderson Dan Eriksson, ordf. Ann Hertzman Birgitta Lagerqvist Helén Bergvich Jens Christian Larsen Håkan Ledin Anders Linge Anders Olai Charlotte Sand, sekr. Björn Werner Daniel Wärnsberg Johan Liliequist Närvarande under delar av mötet Mari Bergeling Anna Bergelin Förhindrade Lisa Bergander Kalmar, Västerviks sjukhus Kalmar, Oskarshamns sjukhus Östergötland, Vrinnevisjukhuset, Norrköping Jönköping, Värnamo sjukhus Jönköping, Sjukhuset Ryhov, Jönköping Östergötland Aleris/Lasarettet i Motala Kalmar, Kalmar sjukhus Östergötland, Ledningsstaben Östergötland, Vrinnevisjukhuset, Norrköping Jönköping, Höglandssjukhuset Eksjö Kalmar, Västerviks sjukhus Jönköping, Qulturum Östergötland, Vrinnevisjukhuset, Norrköping 1) Inledning och Lägesbeskrivning från respektive klinik Dan Eriksson, ordförande, hälsade samtliga välkomna till mötet. Anna Bergelin och Johan Liliequist presenterade sig. Linköping, Ortopeden Vi har fortsatt stängda vårdplatser pga brist på sjuksköterskor. Jobbar med att försöka hitta former för uppgiftsväxling och vi är med i ett pilotprojekt rörande utökande vårdnära servicetjänster. Servicepersonal utför slutstädning efter utskrivning, den patientnära dagliga städningen, beställning av tvätt, mat-, förrådsvaror. De hjälper även pat i dagrummet i samband med måltider (men vårdpersonalen bestämmer vilka som kan hjälpas)

2 Stora problem på US rörande vårdplatser, störst problematik på medicinlinjen. Detta får konsekvenser i form av satellitpat på andra kliniker, och kan även leda till att elektiv kirurgi tvingas strykas. Har idag en tillfredsställande bemanning på läkarsidan. Har 3 st nyrekryterade ST-läkare, och ytterligare rekrytering planeras. Har pensionsavgångar framför oss, 8 st inom en 10årsperiod. Vårdavdelningen flyttade till nya lokaler v 35. Nu har beslut fattats i US ledning att ortopedens vårdavdelning ska flytta igen i maj 2017, för att skapa mer robusta och stabila vårdavdelningar. Det planeras i termer av kluster- vi kommer att ha vår vårdavd på samma plan som Geriatrikens vårdavd. Dock inget beslut rörande på hur samverkan ska se ut. God tillgänglighet till besök, men klarar ej tillgängligheten till behandling. Rör ffa övre extremitetssektionen. Påbörjat arbete med produktionsplanering och verksamhetsstyrning men är inte helt i mål ännu. US har valt att stärka barnanestesiprocessen, genom en ny struktur och planering på AnOp. Likaså arbetar vi med att kvalitetssäkra BORC-processen (BORC=barnortopediskt regioncentrum) genom ett arbete med alla berörda kliniker och enheter, interprofessionellt. Norrköping Stabilt på kliniken, full bemanning på läkare och ssk sidan. Hög tillgänglighet, bra samarbete med kirurgen i Finspång och Vin. Vårdadministratör granskar alla inkommande remisser och fördelar, samarbetar med operationsfördelare och schemaläggare. Gett goda resultat. Vårdavd beläggning på 90 %, lite för lång väntan till höftop. Eksjö Läkarbemanningen är god men många av ST-läkarna är i år föräldralediga eller på randutbildning. Det saknas sjuksköterskor och från januari till mars har vi minskat vårdplatser. Detta har medfört att vi inte utfört slutenvårdsoperationer i den utstäckning som önskas. Nu har vi anställt sjuksköterskor och återgår i normal verksamhet vecka 14. Bristen på vårdplatser har gjort att väntetiderna till dessa operationer ökat men i övrigt har vi god kontroll på väntetiderna. Kalmar God tillgänglighet och goda resultat. Många underläkarvikarier då ingen av ordinarie ST läkare är i tjänst innevarande halvår. Pågående satsning på att en ortopedöverläkare och en ortopedspecialist att utbilda sig till ryggkirurg genom återkommande längre randningar i Linköping och genom att gå Spine Academy. Målsättningen är att på sikt klara länsuppdrag för ryggkirurgin. Tre syriska ortopedläkare (två överläkare, en ortopedspecialist) finns periodvis på kliniken för språkpraktik, men insikt att det inte är en enkel väg för rekrytering på kort sikt. Rekryteringsproblem på sjuksköterskesidan, samt till viss del även bland sekreterarna.

3 Västervik Det finns fortfarande brist på ssk på vårdavdelningen och operationssjuksköterskor. Rekrytering pågår av bl a av ssk från Polen. På läkarsidan är det två pensionsavgångar under året. Vi har inför dessa arbetat med kompetensöveröring senaste åren och det hela verkar falla väl ut. Hög omsättning på personal, inte bara negativt, nya möjligheter till utveckling. Jönköping Uppdrag att planera som om ortopedverksamheten i Region Jönköping vore en och samma klinik. Tillgängligheten bättre. Resultat av nya arbetssätt, schemaläggning veckostyrningsmöten, ändringar i schema på kort sikt. Bemanningsmässigt är det överlag bra, ytterligare bakjourskompetens skulle behövas. Står inför en stor omorganisering då en ortopedgeriatrisk vårdavdelning ska läggas ned, förs över till ortopedkliniken, Motala Förlängt avtal till 1 okt Verksamhet stabil. Fokus på fot, höft och knäprotes. Ingen hyrpersonal. Hög produktion. Värnamo Lokalt i Värnamo kommer kirurgen bli en administrativ enhet. Oro för vad som ska hända med kliniken i Värnamo framöver. Viss ssk-brist men brukar lösa sig. Från maj akut underläkarbrist. Öron, hud, urologer och kirurgi har blivit länsklinik i RJL. Oskarshamn Vi har det ganska bra blev ett bra år med ca 600 proteser och goda resultat både på knäoch höftsidan. Ingen personalbrist ännu. En hyrnarkossjuksköterska på operationsavdelningen. Linköping, ryggkliniken Bemanning pensionsavgångar i antågande, första till sommaren som jobbar kvar på halvtid fr.o.m hösten. Inom 5-10 år många kompetenstapp. ST-läk finns men behövs fler. Vårdavd svårt med ssk bemanning, svårt att öppna upp alla vårdplatser, planerad kirurgi får ibland avbokas pga brist på vårdplatser. Svår logistik att få ihop op planering. Ca ryggpatienter skickades 2015 till andra kliniker. Barnprocess på op, nya krav från nationell nivå. Ställer nya krav på logistik kring op av barn. Två op salar reserverade för barnnarkos/teamet. Två team avsatta varje vecka för att sköta barnkirurgi. (Rygg, HPK, öron, ortopedi). 2) Kvalitetsrapport/Värdekompass för 2015 Årets kvalitetsrapport är framtagen av Dan Eriksson, Mari Bergeling och Anna Bergelin. Dan gick igenom kvalitetsrapporten. Generellt är resultaten för ortopedi i sjukvårdsregionen bland de bästa i landet.

4 Några reflektioner i samband med redovisningen av kvalitetsrapporten: Viss statistik är baserade p å 2014 års uppgifter, vilka är inaktuella i nuläget. Arbetet med KPP oklart vad som mäts och hur? Kompetens - Hur mäta kompetens för att få jämförbara siffror? Ryggklubb finns fortfarande och kan betraktas som en undergrupp till RMPG....något att fundera på Ger dessa resultat de svar vi behöver för att säkra God ortopedi i regionen? Önskvärt att, om möjligt, bredda rapporten framöver, även inkludera ex övre delen av kroppen. Hur arbetar vi med dessa underlag vid våra respektive verksamheter och för specifika patientgrupper? Genomgång på ledningsgrupper, APT etc Ökad patienträttighet/patientlagen vad har detta fått för konsekvenser i vår region? Fotkirurgi - hur hittar vi data kring detta? Regionalisering. 2019? Hur förbereder vi oss för detta? Specialisering hur möter vi detta? Träning ger färdighet Vad gäller antal djupa infektioner ortopedi -finns ambitionen att med en guide försöka testa/validera infektionsverktyget på respektive sjukhus. Förslag: Testa verktyget, dra lärdomar, försöka jämföra utdata med eventuellt eget komplikation/infektionsregister och fortsatta diskussion vid höstmötet. Rimligt att jämföra från och mer år Barnortopediskt register startade vid årsskiftet. Uppdaterat bildspel bifogas 3) Behandlingsrutiner för höftfrakturer Johan Liljequist redogjorde för Västerviks rutiner gällande hantering/flöden av höftfrakturer. Utgångspunkten var öppna jämförelser 2008, då man bestämde sig för att genomföra ett utvecklingsarbete. Onödiga inläggningar? Inledningsvis hade ca 1 av 20 patienter inte höftfraktur, kan ha stigit något. Från akutmottagning till operation < 12 timmar. Bekymmer när patienter kommer in akut och går på noak. Turordning till oprum gäller, dvs den ordning som patienterna är bokade till op. Lördag och söndag tillämpas tidig opstart, dvs ca Bildspel bifogas 4) Decentraliserad läkarutbildning Diskussion kring den nya decentraliserade läkarutbildningen. Farhågor kring kravet att ha tillräckligt med läkare som kan fungera som handledare på klinikerna med den stora ökningen av antal studenter. Enligt Stergios information hösten 2015 kommer klinikerna att märka ökningen från 2018?

5 5) Årsrapport 2015 Jens Christian gick igenom årsrapporten. 6) Nytt uppdrag till RMPG Regionsjukvårdsledningen har under en tid sett ett behov av att förnya RMPG:s uppdrag. Anledningen är dels att antalet frågor där den nationella nivån vänder sig till sjukvårdsregional nivå, snarare än landstings/regionnivån, har vuxit, dels att antalet frågor där huvudmännen själva ser en vinst i ökat samarbete i sjukvårdsregionen har ökat. Exempel på detta är: - Kunskapsstyrning och kopplingen till den nationella nivån - Sjukvårdsregional nivåstrukturering/arbetsfördelning - Upphandling - Ökat läkemedelssamarbete - Jämförelser 7) Övriga frågor a) Regionmöte hölls januari Är det lagom ofta att ha mötet vartannat år? Ja b) Diskussion angående dusch/tvätt inför op. Olika rekommendationer där vissa förespråkar mer dusch andra förespråkar mindre dusch. c) Barnortopedisk beredskapslinje på US - Finns behov av en beredskapslinje 16-07? RMPG ser i nuläget inget större behov av en barnortopedisk beredskapslinje i nuläget. Bra dock att det finns vardagar dagtid! d) Testprojekt upphandling i Jönköping - antikoagulation elektiva höft och knäproteser. Tablett istället för injektion. Gemensam upphandling framöver? Flera positiva till att testa fast track under vårdtid. Fortsatt diskussion framöver. e) Erfarenheter av hantering av provtjänstgöring för utlandsrekryterade läkare/personal? Birgitta informerade om KULT-spår där AT-chef håller ihop och godkänner. (Halland?) f) Regionala ST-dagarna, långsiktig plan saknas. Värnamos tur att ha ansvaret våren 2016 (11-12 maj, v. 19) Förslag från gruppen att flytta fram datumet till september och göra ett utskick snarast. Mattias sätter samman en lista över nuvarande ST-studierektor

6 8) Nästa möte Nästa möte bestäms till den 6 oktober 2016 på hotell Högland i Nässjö Förslag till punkter på agendan: Smärtlindring? Johan Liljequist Charlotte Sand Ledningsstaben, Region Östergötland Charlotte.sand@regionostergotland.se

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 7 oktober 2015

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 7 oktober 2015 Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 7 oktober 2015 Dag: Onsdag den 7 oktober 2015 Tid: Kl. 09.30 16.00 Plats: Hotell Högland, Nässjö Närvarande Johan Alkstedt Mattias Anderson Lisa Bergander Dan Eriksson

Läs mer

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi oktober 2017

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi oktober 2017 Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 12-13 oktober 2017 Dag: 12-13 oktober 2017 Plats: Hotell Ullinge Deltagare Johan Alkstedt Mattias Anderson Lisa Bergander (deltog dag 1) Helén Bergvich Dan Eriksson,

Läs mer

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 8 oktober 2014

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 8 oktober 2014 Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 8 oktober 2014 Dag: Onsdag den 8 oktober 2014 Tid: Kl. 09.30 16.00 Plats: Hotell Högland, Nässjö Närvarande Johan Alkstedt Lisa Bergander Åke Deiver Dan Eriksson Ann

Läs mer

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 9 mars 2017

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 9 mars 2017 Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 9 mars 2017 Dag: Torsdag 9 mars 2017 Tid: Kl. 09.30 14.15 Plats: Hotell Högland, Esplanaden 4, Nässjö Närvarande Johan Alkstedt Lisa Bergander Helén Bergvich Dan Eriksson,

Läs mer

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 6 oktober 2016

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 6 oktober 2016 Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 6 oktober 2016 Dag: Torsdag 6 oktober 2016 Tid: Kl. 09.30 14.15 Plats: Hotell Högland, Esplanaden 4, Nässjö Närvarande Johan Alkstedt Mattias Anderson Lisa Bergander

Läs mer

Resultatrapport - Värdekompass. RMPG ortopedi

Resultatrapport - Värdekompass. RMPG ortopedi Resultatrapport - Värdekompass RMPG ortopedi 2015 sydöstra sjukvårdsregionen Principer för urval av data Använda tillgängliga data ur centrala register, minimera arbetet med manuella datauttag på respektive

Läs mer

Rapporter Nyheter Kardiologiska kliniken, US

Rapporter Nyheter Kardiologiska kliniken, US Rapporter Nyheter Kardiologiska kliniken, US Magnus Janzon Adm möte i Eksjö 180321 Disposition Kort från VC Ischemi - Joakim Hjärtsvikt Kjell (Peter hemma jobbar kliniskt) VOC Mats, Niels Arytmi - Anders

Läs mer

RMPG ortopedi. Resultatrapport - Värdekompass. sydöstra sjukvårdsregionen. M Bergeling/2016

RMPG ortopedi. Resultatrapport - Värdekompass. sydöstra sjukvårdsregionen. M Bergeling/2016 RMPG ortopedi Resultatrapport - Värdekompass 2017 sydöstra sjukvårdsregionen Principer för urval av data Använda tillgängliga data ur centrala register, minimera arbetet med manuella datauttag på respektive

Läs mer

Årsrapport RMPG Ortopedi. Andreas Meunier VC Ortopedkliniken US

Årsrapport RMPG Ortopedi. Andreas Meunier VC Ortopedkliniken US Årsrapport RMPG Ortopedi Andreas Meunier VC Ortopedkliniken US Vad har vi diskuterat Bra regionsamarbete Utvecklingstendenser Tillgänglighet Regiongemensamma upphandlingar av implantat Osteoporosscreening

Läs mer

Resultatrapport - Värdekompass. RMPG ortopedi

Resultatrapport - Värdekompass. RMPG ortopedi Resultatrapport - Värdekompass RMPG ortopedi 2016 sydöstra sjukvårdsregionen Principer för urval av data Använda tillgängliga data ur centrala register, minimera arbetet med manuella datauttag på respektive

Läs mer

Hand- och Plastikkirurgiska Kliniken 2014 och framåt

Hand- och Plastikkirurgiska Kliniken 2014 och framåt Hand- och Plastikkirurgiska Kliniken 2014 och framåt Uppdrag och Vision Skall ge sjukvård av högsta internationella klass inom verksamhetsområdena handkirurgi, plastikkirurgi och brännskadevård. RMPG Hand

Läs mer

Ortopedi. Valda delar ur Årsrapport 2016 Valda delar ur Kvalitetssammanställning

Ortopedi. Valda delar ur Årsrapport 2016 Valda delar ur Kvalitetssammanställning Ortopedi Valda delar ur Årsrapport 2016 Valda delar ur Kvalitetssammanställning 2017-05-02 Årsrapport 2016 Kvalitetsindikatorer Värdekompassen (sedan 2008), intern benchmarking, möjliga uppnåeliga nivåer,

Läs mer

Resultatrapport - Värdekompass. RMPG ortopedi

Resultatrapport - Värdekompass. RMPG ortopedi Resultatrapport - Värdekompass RMPG ortopedi 2014 sydöstra sjukvårdsregionen Principer för urval av data Använda tillgängliga data ur centrala register, minimera arbetet med manuella datauttag på respektive

Läs mer

Minnesanteckning Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård

Minnesanteckning Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård Minnesanteckning 2016-11-15 Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård Datum: 2016-11-15 Tid: 14.00-15.30 Plats: Video Närvarande; Karl Landergren ordf. Leni Lagerqvist sekr. Claes Hjalmarsson Malin

Läs mer

Minnesanteckningar 2015-03-25. Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård

Minnesanteckningar 2015-03-25. Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård Minnesanteckningar 2015-03-25 Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård Datum: 2015-03-25 Tid: 10.00-16.00 Plats: Vimmerby, Fredensborgs Herrgård Närvarande Centrumråd Christina Edward ordf. Leni

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Ortopedkliniken NLN 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

Mötesanteckningar RMPG Ögon 12 april 2018

Mötesanteckningar RMPG Ögon 12 april 2018 2018-04-12 Mötesanteckningar RMPG Ögon 12 april 2018 Närvarande Francesco Mirabelli, ordf Inger Engdahl Raneen Khudair Marie Törnlöf Tomasz Marczuk Susanne Svensson Kauppinen Leena Tjärnén Anna Hägg Lagerberg

Läs mer

Årsrapport Regional Medicinsk Programgrupp för Ortopedi inom Sydöstra sjukvårdsregionen

Årsrapport Regional Medicinsk Programgrupp för Ortopedi inom Sydöstra sjukvårdsregionen Årsrapport 2017. Regional Medicinsk Programgrupp för Ortopedi inom Sydöstra sjukvårdsregionen RMPG ortopedi har under året 2017 haft två ordinarie möten. Ett vår- och ett höstmöte. Höstmötet hade formen

Läs mer

Helena Engström, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Karin Cederquist Roger Gunnarsson Niels Hornstra Stefan Rustscheff

Helena Engström, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Karin Cederquist Roger Gunnarsson Niels Hornstra Stefan Rustscheff PROTOKOLL 1(3) Diarienummer Plats: Värnamo sjukhus Närvarande: Ej närvarande: Helena Engström, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Karin Cederquist Roger Gunnarsson Niels Hornstra Stefan Rustscheff

Läs mer

Regionsjukvårdsnämnd 21 maj Nivåstrukturering av cancervården Sydöstra sjukvårdsregionen

Regionsjukvårdsnämnd 21 maj Nivåstrukturering av cancervården Sydöstra sjukvårdsregionen Regionsjukvårdsnämnd 21 maj 2013 Nivåstrukturering av cancervården Sydöstra sjukvårdsregionen 54 000 nya cancerfall per år i Sverige Varje patient unik med sitt vårdförlopp Flera professionella grupperingar

Läs mer

Årsrapport 2014 RMPG Kvinnosjukvård Kvalitetsgrupp BB-vård (BBQ)

Årsrapport 2014 RMPG Kvinnosjukvård Kvalitetsgrupp BB-vård (BBQ) Årsrapport 214 RMPG Kvinnosjukvård Kvalitetsgrupp BB-vård (BBQ) Anna Hallberg KK Värnamo Anna Westling KK länssjukhuset Ryhov Jönköping Cecilia Lundgren KK länssjukhuset Kalmar Emma Lindqvist KK Höglandsjukhuset

Läs mer

Mötesanteckningar RMPO ÖNH

Mötesanteckningar RMPO ÖNH 2019-05-08 Mötesanteckningar RMPO ÖNH Datum 2019-05-08 Plats Videomöte 8-10 Närvarande Tatiana Jaklovska, Karin Rahm Björneld, Sven Tylstedt, Bozena Wicik Ros, Maria Svensson 1. Återkoppling RMPO rapport

Läs mer

Lean Healthcare Överläkare Lars Eurenius Medicinkliniken

Lean Healthcare Överläkare Lars Eurenius Medicinkliniken Lean Healthcare Överläkare Lars Eurenius Medicinkliniken Agenda Lean Healthcare Capio S:t Görans modellen Bakgrund Lean Healthcare principer Lean Healthcare i praktiken, exempel akuten Lean Healthcare

Läs mer

Ingen representant från Värnamo, Eksjö eller Oskarshamn har tyvärr deltagit under 2014.

Ingen representant från Värnamo, Eksjö eller Oskarshamn har tyvärr deltagit under 2014. 2015-03-23 Årsrapport från RMPG handkirurgi 2014 Inom sydöstra sjukvårdsregionen finns ett mångårigt välutvecklat och gott samarbete inom ämnesområdet handkirurgi. Målet i det regionala samverkansarbetet

Läs mer

Gör lex Maria vården säkrare?

Gör lex Maria vården säkrare? Gör lex Maria vården säkrare? En uppföljning av lex Maria-anmälningar från den somatiska specialistsjukvården i sydöstra Sverige Lex Maria ska, genom lärande och förändring, förstärka patientsäkerheten

Läs mer

Motion - Den äldre människan på akutmottagningen

Motion - Den äldre människan på akutmottagningen ÄRENDE 9 LF februari 2012 Motion - Den äldre människan på akutmottagningen Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Motion från Anne Karlsson, SD Yttrande från Hälso-

Läs mer

Resultatrapport - Värdekompass. RMPG ortopedi

Resultatrapport - Värdekompass. RMPG ortopedi Resultatrapport - Värdekompass RMPG ortopedi 2013 sydöstra sjukvårdsregionen Öppna jämförelser 2013 rörelseorganens sjukdomar Sydöstra sjukvårdsregionen Placering 1 7 Placering 8-14 Placering 15-21 Kommentar:

Läs mer

Årsrapport 2012 för RMPG Hematologi

Årsrapport 2012 för RMPG Hematologi Årsrapport 2012 för RMPG Hematologi Linköping 130327 I gruppen deltar: Öl Niklas Theorin, Norrköping; öl Anders Johnsson, Motala; öl Jonas Alsenhed, Västervik; öl Petra Hinnen, Oskarshamn; öl Johan Häggström,

Läs mer

Minnesanteckningar Centrumråd Kirurgi-Onkologi-Ortopedi Tid: Kl Plats: Vimmerby Björkbacken, Karaktärshotellet, Traktorgatan 3

Minnesanteckningar Centrumråd Kirurgi-Onkologi-Ortopedi Tid: Kl Plats: Vimmerby Björkbacken, Karaktärshotellet, Traktorgatan 3 Minnesanteckningar 2014-09-18 Centrumråd Kirurgi-Onkologi-Ortopedi Tid: Kl. 10.00-15.00 Plats: Vimmerby Björkbacken, Karaktärshotellet, Traktorgatan 3 Närvarande: Christina Edward ordf. Leni Lagerqvist

Läs mer

Minnesanteckning Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård

Minnesanteckning Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård Minnesanteckning 2018-09-25 Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård Datum: 2018-09-25 Tid: 09.30 12.00 Plats: Video Närvarande: Karl Landergren ordf. Leni Lagerqvist sekr. Fredrik Stenmark Ann

Läs mer

Årsrapport Regional Biverkningsfunktion

Årsrapport Regional Biverkningsfunktion Årsrapport 2012 Läkemedelsverket Uppsala - Klinisk farmakologi US Linköping Under året har vi totalt haft 111 tillfällen i regionen där vi har informerat/undervisat om misstänkta läkemedelsbiverkningar

Läs mer

Rapportering Ägarutskottet - kvalitet och patientsäkerhet. 4 maj 2017 Karin Möller

Rapportering Ägarutskottet - kvalitet och patientsäkerhet. 4 maj 2017 Karin Möller Rapportering Ägarutskottet - kvalitet och patientsäkerhet 4 maj 2017 Karin Möller Trycksår PPM v 10 2017 Rättelse 12 Trycksår PPM v10 2017 kat 2-4 11,4 10 9,9 Procent 8 6 4 7,3 6,6 5,8 5,4 6,5 MÅL

Läs mer

Regionrapport 2012 Fostermedicin

Regionrapport 2012 Fostermedicin Regionrapport 2012 Fostermedicin Syfte och mål Den regionala arbetsgruppen för Fostermedicin startade på uppdrag av RMPG Kvinnosjukvård hösten 2009. Gruppens syfte är att göra kvalitetsuppföljning av kvinnoklinikernas

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Rehabilitering och smärta

Minnesanteckningar från möte med RMPG Rehabilitering och smärta 2016-04-27 Minnesanteckningar från möte med RMPG Rehabilitering och smärta Dag: 2016-04-27 Tid: Kl. 9:30-16:00 Plats: Konferensrum plan 6, hus 12, Västerviks sjukhus Närvarande: Wolfram Antepohl, ordförande

Läs mer

Nätverksträff RMPG-sekreterare

Nätverksträff RMPG-sekreterare Nätverksträff RMPG-sekreterare 2016-11-11 Dagens program 1. Inledning Marie Gustavsson 2. RMPGs uppdrag Jan-Erik Karlsson 3. Information om det Mats Bojestig sjukvårdsregionala arbetet 4. Diskussion RMPG

Läs mer

RMPG kirurgi. Årsberättelse i korthet Jessica Frisk

RMPG kirurgi. Årsberättelse i korthet Jessica Frisk RMPG kirurgi Årsberättelse i korthet 2017 Jessica Frisk 180427 Sammanfattning Nivåstruktureringen måste utföras så att samtliga sjukhus kan bibehålla den kompetens som krävs för det uppdrag som föreligger

Läs mer

DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT

DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT Tillfällig uppdragsgrupp i Närvårdssamverkan Södra Älvsborg angående samverkan vid utskrivning

Läs mer

Årsrapport RMPG rehabilitering och smärta

Årsrapport RMPG rehabilitering och smärta Årsrapport 2015 RMPG rehabilitering och smärta Permanenta arbetsgrupper Arbetsgrupp smärta och multimodal rehabilitering (MMR) Arbetsgrupp ryggmärgsskaderehabilitering Arbetsgrupp forskning, utveckling

Läs mer

HJÄRTSJUKVÅRD 2016 Sydöstra sjukvårdsregionen. Centrumråd hjärtsjukvård

HJÄRTSJUKVÅRD 2016 Sydöstra sjukvårdsregionen. Centrumråd hjärtsjukvård HJÄRTSJUKVÅRD 2016 Sydöstra sjukvårdsregionen Centrumråd hjärtsjukvård 2017-05-05 RMPG - Hjärtsjukvård TILLGÄNGLIGHET God tillgänglighet till nybesök kardiologi, thoraxoperation, ablationer Nationellt

Läs mer

Skånes universitetssjukvård Förvaltningsledning

Skånes universitetssjukvård Förvaltningsledning Skånes universitetssjukvård Förvaltningsledning Beslutsunderlag Datum: 2016-08-23 1 (5) Utfasning av inhyrda sjuksköterskor dagtid på SUS Bakgrund Den ökande svårigheten att rekrytera viss vårdpersonal

Läs mer

Förnyad uppdragsbeskrivning för RMPG i Sydöstra sjukvårdsregionen

Förnyad uppdragsbeskrivning för RMPG i Sydöstra sjukvårdsregionen Regionsjukvårdsledningen 2016-06-01 1 (8) Förnyad uppdragsbeskrivning för RMPG i Sydöstra sjukvårdsregionen 1. Bakgrund Den Sydöstra sjukvårdsregionen består av Region Östergötland (RÖ), Region Jönköpings

Läs mer

HJÄRTSJUKVÅRD 2012 sydöstra sjukvårdsregionen

HJÄRTSJUKVÅRD 2012 sydöstra sjukvårdsregionen Centrumråd Hjärtsjukvård 2013-04-09 HJÄRTSJUKVÅRD 2012 sydöstra sjukvårdsregionen Jan-Erik Karlsson RMPG - Hjärtsjukvård TILLGÄNGLIGHET förbättring God tillgänglighet till nybesök kardiologi Thoraxoperation

Läs mer

RMPG Medicinsk diagnostik inom den sydöstra sjukvårdsregionen Ett övergripande råd för värdeskapande användning av medicinsk diagnostik.

RMPG Medicinsk diagnostik inom den sydöstra sjukvårdsregionen Ett övergripande råd för värdeskapande användning av medicinsk diagnostik. Bilaga 1 Årsrapport 2016 RMPG Medicinsk diagnostik inom den sydöstra sjukvårdsregionen Ett övergripande råd för värdeskapande användning av medicinsk diagnostik. Syfte RMPG medicinsk diagnostik ska eftersträva

Läs mer

RMPG Kirurgi PROTOKOLL 1(9) Diarienummer , lunch till lunch Plats: Hotell Borgholm, Borgholm

RMPG Kirurgi PROTOKOLL 1(9) Diarienummer , lunch till lunch Plats: Hotell Borgholm, Borgholm PROTOKOLL 1(9) Diarienummer Plats: Hotell Borgholm, Borgholm Närvarande: Claes Hjalmarsson, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Jessica Frisk Magnus Fröstorp Thomas Kjellin Per Loftås Karsten Offenbartl

Läs mer

RMPG ÖNH. Årsrapport Regionala centrumrådet, , Tatiana Jaklovska

RMPG ÖNH. Årsrapport Regionala centrumrådet, , Tatiana Jaklovska RMPG ÖNH Årsrapport 2016 Regionala centrumrådet, 2017-04-25, Tatiana Jaklovska Kvalitetsindikatorer 1 100,0 80,0 98,9 Genomförda operationer/åtgärder inom 90 dagar i ÖNH 2016 89,6 78,0 96,7 81,4 60,0 40,0

Läs mer

Rmpg urologi. Årsrapport , Reidar Källström

Rmpg urologi. Årsrapport , Reidar Källström Rmpg urologi Årsrapport 2016 20170426, Reidar Källström Aktiviteter 4 RMPG möten Flertal AU-möten (videokonf) Regiondag Nivåstrukturering Forskningsprojekt Utbildning 2 Kvalitetsindikatorer Benign kirurgi,

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ortopedkliniken NLN Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Almateamet på Akutmottagningen i Linköping

Almateamet på Akutmottagningen i Linköping Almateamet på Akutmottagningen i Linköping Ett specialteam för äldre patienter med komplexa vård- och omsorgsbehov Elisabet Carlgren sjuksköterska, vårdplatskoordinator, Akutmottagningen, Universitetssjukhuset

Läs mer

YTTRANDE LJ2012/140

YTTRANDE LJ2012/140 YTTRANDE 2012-10-23 LJ2012/140 Avsändare Landstingsstyrelsen Yttrande över motion: Riktlinjer och omvårdnadsansvarig för äldre på akuten I en motion till landstingsfullmäktige föreslår Anders Gustafsson

Läs mer

LiÖ 2012-4112. Överenskommelse om tilläggsuppdrag 2013 akutsjukvård mellan Hälso- och sjukvårdsnämnden och Hjärt- och medicincentrum

LiÖ 2012-4112. Överenskommelse om tilläggsuppdrag 2013 akutsjukvård mellan Hälso- och sjukvårdsnämnden och Hjärt- och medicincentrum LiÖ 2012-4112 Överenskommelse om tilläggsuppdrag 2013 akutsjukvård mellan Hälso- och sjukvårdsnämnden och Hjärt- och medicincentrum Tilläggsuppdrag Hjärt- och medicincentrum Parter Beställare Leverantör

Läs mer

Svar på skrivelse från Socialdemokraterna om växande köer, stängda vårdplatser och försämrad tillgänglighet

Svar på skrivelse från Socialdemokraterna om växande köer, stängda vårdplatser och försämrad tillgänglighet Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Louise von Bahr Utvecklingsavdelningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-12-10 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-01-31 1 (5) HSN 2016-4461 Svar på skrivelse från Socialdemokraterna

Läs mer

TILL DIG SOM VÅRDAS AKUT

TILL DIG SOM VÅRDAS AKUT TILL DIG SOM VÅRDAS AKUT Välkommen till oss Inom verksamhetsområde Ortopedi har vi stor erfarenhet av att behandla sjukdomar och skador i rörelseorganen. Vårt mål är alltid att med god omvårdnad och rehabilitering

Läs mer

Kliniker i Oskarshamn

Kliniker i Oskarshamn Kliniker i Oskarshamn Som AT-läkare tjänstgör du 5,5 månader på medicinkliniken och 5,5 månader på kirurgkliniken, vilket inkluderar tjänstgöring på ortopeden samt anestesi. Viss placering kan också erbjudas

Läs mer

Granskning av det akuta omhändertagandet av höftfrakturer

Granskning av det akuta omhändertagandet av höftfrakturer Revisionsrapport Granskning av det akuta omhändertagandet av höftfrakturer Region Halland Jean Odgaard Cert. kommunal revisor Innehållsförteckning Sammanfattning 1 1 Inledning 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Uppdrag

Läs mer

Välkommen till onkologkliniken i Jönköping. Information om onkologklinken

Välkommen till onkologkliniken i Jönköping. Information om onkologklinken Välkommen till onkologkliniken i Jönköping Information om onkologklinken Vår vision Tillsammans för god cancervård Onkologkliniken är en länsklinik och vi omsätter ca 200 milj. kr per år. Vårt huvuduppdrag

Läs mer

På ögonmottagningen arbetar fem läkare, sex ögonsjuksköterskor, två undersköterskor samt fem sekreterare.

På ögonmottagningen arbetar fem läkare, sex ögonsjuksköterskor, två undersköterskor samt fem sekreterare. Bra Mottagning Skåne 4 Verksamhetsområde Ögonkliniken Sjukhuset i Ängelholm Deltagare i teamet Per Carlsson Helena Ingemarsson Björn Hasselqvist Petronella Pedro På ögonmottagningen arbetar fem läkare,

Läs mer

Praktiske forbedringer basert på DRG-analyse. hva har vi gjort?

Praktiske forbedringer basert på DRG-analyse. hva har vi gjort? Praktiske forbedringer basert på DRG-analyse hva har vi gjort? Urban Jürgensen 40-talist Dansk (fast icke rökare) Specialist i Gynekologi och obstetrik 1980 Klinikchef K.K. Eksjö sedan 1994 Obstetrik och

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL Sahlgrenska Universitetssjukhuset Område 3, Ortopedi

VÄLKOMMEN TILL Sahlgrenska Universitetssjukhuset Område 3, Ortopedi VÄLKOMMEN TILL Sahlgrenska Universitetssjukhuset Område 3, Ortopedi Verksamhetsområde Ortopedi Nordens största ortopediska verksamhet. Verksamma på alla 3 husen. Akut och planerad verksamhet. Basortopedi

Läs mer

Boel Andersson Gäre F län Karin Fälth Magnusson ordförande /Pk 1 Peter Blomstrand ordförande /Pk 3 Carl Edvard Rudebeck ordförande /Pk 5

Boel Andersson Gäre F län Karin Fälth Magnusson ordförande /Pk 1 Peter Blomstrand ordförande /Pk 3 Carl Edvard Rudebeck ordförande /Pk 5 PROTOKOLL 1 Sammanträdesplats: Sjukhuset, Västervik Deltagande Ledamöter Åke Rosandher, FORSS ordförande Eva Idvall ersättare, H län Claes Hallert E län Boel Andersson Gäre F län Karin Fälth Magnusson

Läs mer

Löften till cancerpatienter - resultatredovisning

Löften till cancerpatienter - resultatredovisning Ett samarbete inom cancervården i sydöstra sjukvårdsregionen Löften till cancerpatienter - resultatredovisning INNEHÅLL Inledning... 3 Regionala processledarens kommentar... 3 LÖFTE 1 Alla cancerpatienter

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik 2014-12-19 Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Fredagen den 19 december 2014 Tid Kl 10:00 15:00 Plats Närvarande Telefonmedverkan Anmält förhinder Hotell Högland, Nässjö Robert

Läs mer

Resultatrapport RMPG-urologi

Resultatrapport RMPG-urologi Resultatrapport RMPG-urologi För incidens och behandlingsfrekvens se separat dokument 2017 Regional medicinsk programgrupp urologi 2016 Värdekompass Sydöstra sjukvårdsregionen Kliniska resultat Prostatacancer

Läs mer

C6 Measures for microsystem management

C6 Measures for microsystem management C6 Measures for microsystem management Mari Bergeling-Thorell Peter Kammerlind Qulturum Measures, microsystem and management Collaborative Access Balanced Scorecard Value Compass Statistical Process Control

Läs mer

Resultatrapport RMPG-urologi

Resultatrapport RMPG-urologi Resultatrapport RMPG-urologi För incidens och behandlingsfrekvens se separat dokument 2016 Regional medicinsk programgrupp urologi 2016 Värdekompass Sydöstra sjukvårdsregionen Kliniska resultat Prostatacancer

Läs mer

Motion Riktlinjer och omvårdnadsansvarig för äldre på akuten

Motion Riktlinjer och omvårdnadsansvarig för äldre på akuten ÄRENDE 8 LF februari Motion Riktlinjer och omvårdnadsansvarig för äldre på akuten Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet

Läs mer

Klinisk Neurofysiologi

Klinisk Neurofysiologi Klinisk Neurofysiologi Handlingsplan för likvärdig nyttjande av neurofysiologiska undersökningar i Sydöstra sjukvårdsregionen Greta Gustafsson 2018-04-16 Jämlik sjukvård=diagnostik Hälso- och sjukvården

Läs mer

Höftprocessen Landstinget i Östergötland Östra distriktet.

Höftprocessen Landstinget i Östergötland Östra distriktet. Vrinnevisjukhuset en Landstinget i Östergötland Östra distriktet Detta är ett övergripande PM för patienter med misstänkt höftfraktur i östra länsdelen Alla patienter med misstänkt höftfraktur handläggs

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 180320-21 och 180425-26 entralsjukhuset Kristianstad och Hässleholms sjukhus Sjukhus Ort Ortopedi Verksamhetsområde Åsa oström, jörn Ohlsson

Läs mer

Rutin för styrning av vårdplatser Sunderby sjukhus

Rutin för styrning av vårdplatser Sunderby sjukhus Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (9) Rutin för styrning av vårdplatser Sunderby sjukhus Syfte Ett stöd för verksamheten för att hantera inkommande patienter till slutenvård på ett patientsäkert sätt

Läs mer

RMPG KIRURGI. Årsrapport 2016

RMPG KIRURGI. Årsrapport 2016 RMPG KIRURGI Årsrapport 2016 FOKUSFRÅGOR - Nivåstruktureringen effekter på utbildning, akutverksamhet och möjligheter till jämlik vård - SVF resurser och undanträngningseffekter - Utbildning i kirurgi

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Regionsjukvårdsstaben Gunnita Augustsson 2018-02-08 Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Torsdagen den 8 februari 2018 Tid Kl 08:00-10:00 Plats Videomöte, ring IP 1089992 (Mote2

Läs mer

WEBBTABELLER TILL RIKSSTROKES ÅRSRAPPORT 2017

WEBBTABELLER TILL RIKSSTROKES ÅRSRAPPORT 2017 WEBBTABELLER TILL RIKSSTROKES ÅRSRAPPORT 2017 WEBBTABELL 1, 2017 Antikoagulantia vid utskrivning hos patienter under 80 år med förmaksflimmer. Gemensam tabell för TIA- och strokepatienter. För stroke har

Läs mer

Nationella riktlinjer för vård vid epilepsi

Nationella riktlinjer för vård vid epilepsi TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Regionsjukvårdsstaben Leni Lagerqvist 2018-04-23 SVN 2018-12 Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen Nationella riktlinjer för vård vid epilepsi Förslag till beslut Samverkansnämnden

Läs mer

Minnesanteckningar från RMPG Medicinsk diagnostik

Minnesanteckningar från RMPG Medicinsk diagnostik Minnesanteckningar från RMPG Medicinsk diagnostik Dag fredagen den 18 september 2015 Tid Kl 10:15-14:45 Plats Närvarande Hotell Högland i Nässjö Robert Ring, ordförande Linköping Ann-Charlotte Mengel Linköping

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Akutkliniken NLN Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Esther ledningsgrupp

Esther ledningsgrupp MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Plats: Ulfsparresalen, gula villan, hus 17, Höglandssjukhuset Eksjö Närvarande: Kerstin Carlsson, Eksjö kommun Ann-Katrin Henrysson, Eksjö kommun Jill Malmqvist, Eksjö kommun Ingela

Läs mer

Minnesanteckningar RMPG Onkologi Videomöte

Minnesanteckningar RMPG Onkologi Videomöte Minnesanteckningar RMPG Onkologi Videomöte Datum 2012-12-18 Videomöte Kl. 09.00-12.00 Närvarande; Freddi Lewin ordf. Jönköping x Måns Agrup Linköping förhinder Gunnar Adell Linköping x Per Rosenberg Linköping

Läs mer

Regionalt cancercentrum Norr ATT ARBETA I TEAM

Regionalt cancercentrum Norr ATT ARBETA I TEAM Regionalt cancercentrum Norr 20181018 ATT ARBETA I TEAM Erfarenheter från Geriatriskt Centrums Ortopedgeriatriska Hemrehabteamet (OHR) & Geriatriska Öppenvårdsteamet (GÖT) Uppdrag Möjliggöra tidigare utskrivning

Läs mer

Bilaga Verksamhetsstatistik

Bilaga Verksamhetsstatistik Granskning av semesterplaneringen Bilaga Verksamhetsstatistik Region Halland Bilaga Verksamhetsstatistik Innehållsförteckning 1 Tillgänglighet 1 1.1 Ortopedi 1 1.1.1 Väntetid till mottagning 1 1.1.2 Väntetid

Läs mer

, lunch-lunch Gränsö slott, Västervik

, lunch-lunch Gränsö slott, Västervik PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Gränsö slott, Västervik Närvarande: Jessica Frisk, ordförande Region Östergötland Lars Abrahamsson, sekreterare Region Jönköpings län Fredrik Stenmark Landstinget i Kalmar

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik 2016-10-26 Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag torsdagen den 20 oktober 2016 fredagen den 21 oktober 2016 Tid Plats kl 17:00 torsdag 20 oktober kl 08:30 14:30, fredag 21 oktober

Läs mer

Årsrapport 2016 Regional Medicinsk Program Grupp för Lungsjukvård inom Sydöstra sjukvårdsregionen

Årsrapport 2016 Regional Medicinsk Program Grupp för Lungsjukvård inom Sydöstra sjukvårdsregionen Årsrapport 2016 Regional Medicinsk Program Grupp för Lungsjukvård inom Sydöstra sjukvårdsregionen Gruppen består som tidigare av representanter som är lungläkare från alla sjukhusen i sydöstra sjukvårdsregionen.

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Dag Måndagen den 16 november 2015 Tid Kl. 9:00-11:00 Plats Vansbrorummet, Medborgarhuset Närvarande Torsten Larsson kd Kommunstyrelsen

Läs mer

Den östgötska vårdkrisen. Så kapar vi vårdens köer.

Den östgötska vårdkrisen. Så kapar vi vårdens köer. Den östgötska vårdkrisen Så kapar vi vårdens köer. Så kapar vi vårdköerna i Östergötland Bakgrund Vårdköerna har ökat drastiskt i Sverige. Idag är de dubbelt så långa som 2014. Situationen i Östergötland

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2017-06-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 juni 2017 kl 13.30-16.00

Läs mer

moderaterna SÖRMLANDS FRÄMSTA SJUKVÅRDSPARTI

moderaterna SÖRMLANDS FRÄMSTA SJUKVÅRDSPARTI AN 1"SÖRN1 1.AND Ank.der, 2016-05- 3 ont/j---( /( moderaterna SÖRMLANDS FRÄMSTA SJUKVÅRDSPARTI Interpellation om den akuta sjukvården i Sörmland Landstingsstyrelsens ordförande Monica Johansson Den akuta

Läs mer

, lunch till lunch Plats: Tylösand

, lunch till lunch Plats: Tylösand PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Tylösand Närvarande: Claes Hjalmarsson, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Johanna Björkman Jessica Frisk Magnus Fröstorp Per Loftås Per Sandström Conny Wallon

Läs mer

Organisationen Region Östergötland. Maria Randjelovic Övergripande ST-studierektor

Organisationen Region Östergötland. Maria Randjelovic Övergripande ST-studierektor Organisationen Region Östergötland Maria Randjelovic Övergripande ST-studierektor Hösten Region 2017 Östergötland ST-LIV Östergötland Östergötland är det fjärde största länet i Sverige, sett till antal

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG öron

Minnesanteckningar från möte med RMPG öron Regionsjukvårdsstaben Gunnita Augustsson 2013-03-11 Minnesanteckningar från möte med RMPG öron Dag Onsdagen den 6 mars 2013 Tid kl 9:00-15:00 Plats: Närvarande Förhindrad att närvara Särskilt inbjudna

Läs mer

Å rsrapport RMPG neurosjukdomar

Å rsrapport RMPG neurosjukdomar Å rsrapport 2017 RMPG neurosjukdomar Inledning... 3 Kvalitetsindikatorer... 5 Stroke... 5 MS... 9 Epilepsikirurgi... 10 Tillgänglighet... 11 Högspecialiserad vård... 11 Riktlinjer/vårdprogram... 14 Nivåstrukturering/arbetsfördelning...

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Fredagen den 7 april 2017 Tid kl 09:30 15:15 Plats Konferenscentrum, Alvesta Närvarande Robert Ring, ordf Linköping Ann-Charlotte Mengel Linköping

Läs mer

Geriatrik Direkt. Daniel Gustafsson, överläkare Geriatriska kliniken Länssjukhuset Ryhov. Seniordialogen

Geriatrik Direkt. Daniel Gustafsson, överläkare Geriatriska kliniken Länssjukhuset Ryhov. Seniordialogen Geriatrik Direkt Daniel Gustafsson, överläkare Geriatriska kliniken Länssjukhuset Ryhov Seniordialogen 2012-11-07 Geriatrik direkt bakgrund vad är geriatrik direkt vad patienterna tycker hur vet vi att

Läs mer

WEBBTABELLER TILL RIKSSTROKES ÅRSRAPPORT 2018

WEBBTABELLER TILL RIKSSTROKES ÅRSRAPPORT 2018 WEBBTABELLER TILL RIKSSTROKES ÅRSRAPPORT 2018 WEBBTABELL 1, 2018 Täckningsgrad för TIA, per sjukhus Sjukhus Täckningsgrad TIA, Akademiska 80 Aleris Bollnäs 97 Alingsås 98 Arvika 98 Avesta 91 Borås 96 Capio

Läs mer

Dokumentnamn: 1. Akutkliniken Akutmottagning Ledningsansvarig Läkare. Giltig fr o m:

Dokumentnamn: 1. Akutkliniken Akutmottagning Ledningsansvarig Läkare. Giltig fr o m: Dokumentera tagna beslut och åtgärder med klockslag. Åtgärdskalendern kan används som dokumentationsunderlag. STABSLÄGE DATUM: Åtgärd Klockan/ Signatur 1. Kontrollera med Ledningsansvarig sjuksköterska

Läs mer

, lunch-lunch Plats: Hestraviken. adjungerade

, lunch-lunch Plats: Hestraviken. adjungerade PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Hestraviken Närvarande: Jessica Frisk, ordförande Region Östergötland Lars Abrahamsson, sekreterare Region Jönköpings län Magnus Fröstorp Landstinget i Kalmar Niklas

Läs mer

RMPG Kirurgi. Årsrapport 2014

RMPG Kirurgi. Årsrapport 2014 RMPG Kirurgi Årsrapport 214 Väntat högst 9 dagar på besök i specialiserad vård, andel (%) 1 98 96 94 92 9 okt-13 mar-14 88 86 84 82 Östergötland Jönköping Kalmar RIKET Data från Öppna jämförelser Väntat

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 180320-21 och 180425-26 entralsjukhuset Kristianstad och Hässleholms sjukhus Sjukhus Ort Ortopedi Verksamhetsområde Åsa oström, jörn Ohlsson

Läs mer

Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 6

Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 6 Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 6 Innehållsansvarig: Arvin Yarollahi, Verksamhetschef, Område II gemensamt (arvya1) Giltig från: 2018-09-06 Godkänt av: Arvin Yarollahi, Verksamhetschef, Område

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverksträff för RMPG sekreterare

Minnesanteckningar från nätverksträff för RMPG sekreterare 2015-09-04 Minnesanteckningar från nätverksträff för RMPG sekreterare Dag 3 september 2015 Plats Regionhuset, Linköping Närvarande: Anna Bengtsson, (fm) Östergötland Henning Elvtegen Östergötland Charlotte

Läs mer

Utvärdering Sommar 2015 Juni-Augusti Sahlgrenska Universitetssjukhus

Utvärdering Sommar 2015 Juni-Augusti Sahlgrenska Universitetssjukhus Utvärdering Sommar 2015 Juni-Augusti Sahlgrenska Universitetssjukhus 2015-10-20 Utvärdering Sommar 2015 Juni-Augusti Vårdplatser Sahlgrenska Universitetssjukhus 2015-10-20 Avgränsningar Denna analys baseras

Läs mer