Budgetunderlag för budgetåren för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Budgetunderlag för budgetåren för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF)"

Transkript

1 1 (10) Kopia till: Arbetsgivarverket Ekonomistyrningsverket Finansdepartementet Riksdagens utredningstjänst Riksrevisionen Statskontoret Regeringskansliet Arbetsmarknadsdepartementet Stockholm Budgetunderlag för budgetåren för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF) Enligt förordning (2000:605) om årsredovisning och budgetunderlag ska myndigheterna årligen lämna budgetunderlag till regeringen med förslag till finansiering av verksamheten de tre närmast följande räkenskapsåren. Härmed överlämnar Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF) budgetunderlag för perioden Arbetslöshetskassan Alfas synpunkter och underlag angående kassans ekonomi bifogas i särskild bilaga (ALFA dnr S11/11). I detta ärende har Anne-Marie Qvarfort beslutat. Anders Jansson har varit föredragande. I den slutliga beredningen av detta ärende har även Edvard Käll, Lars Seger och Gunilla Wandemo deltagit. Anne-Marie Qvarfort Generaldirektör Anders Jansson

2 2 (10) Budgetunderlag för budgetåren för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF) 1 Sammanfattning IAF hemställer att regeringen: till IAF:s förvaltningsanslag anvisar 2012: kronor 2013: kronor 2014: kronor till anslaget Bidrag till administration av grundbeloppet anvisar: 2012: kronor 2013: kronor 2014: kronor ger IAF möjlighet till en räntekontokredit på kronor, ger IAF möjlighet till en anslagskredit på kronor, gör en översyn av avtalet mellan staten och den kompletterande arbetslöshetskassan Alfa, prövar att ändra 5 förordningen (1997:836) om arbetslöshetskassor till ett bemyndigande för IAF att utfärda föreskrifter om uppgiftsskyldighet avseende de personer som ansöker om arbetslöshetsersättning, samt prövar att ändra 10 lagen (2006:469) om behandling av personuppgifter vid Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen i syfte att stärka förutsättningarna för att på ett systematiskt sätt kunna följa frågan om eventuellt felaktiga utbetalningar i arbetslöshetskassornas verksamhet.

3 3 (10) 2 IAF:s förvaltningsanslag (utgiftsområde 14 anslag 1:8 ap 1) IAF hemställer att regeringen: till IAF:s förvaltningsanslag anvisar: 2012: kronor : kronor 2014: kronor ger IAF möjlighet till en räntekontokredit på kronor ger IAF möjlighet till en anslagskredit på kronor 2.1 Utgångspunkter IAF:s interna utvecklingsarbete har lett till förtydliganden av IAF:s uppdrag som delats in i fyra verksamhetsområden: Förtydliga regelverket runt arbetslöshetsförsäkringen Tillsyn över och granskning av arbetslöshetskassorna samt Arbetsförmedlingens handläggning av ärenden som har samband med arbetslöshetsförsäkringen Förvaltning av vissa uppdrag som är kopplade till arbetslöshetsförsäkringen Uppföljning i syfte att följa utvecklingen inom arbetslöshetsförsäkringens område. IAF:s planering är inriktad och anpassad till att fullfölja de uppdrag som ligger inom respektive verksamhetsområde. Verksamhetsområdet Tillsyn dimensioneras och inriktas utifrån den årliga riskanalys som IAF numera gör. Dessutom tillkommer så kallade löpande granskningar utifrån akuta iakttagelser och risker som identifieras. IAF har trots en relativt hög personalrörlighet i huvudsak lyckats fullfölja den årliga planeringen. Visst återflöde av förvaltningsmedel i jämförelse med anvisat förvaltningsanslag och lagd budget har dock uppstått. Detta beror främst på personalrörlighet och föräldraledigheter. Interna utvecklingsprojekt i stödverksamheten har därmed fått senareläggas och budgeterade medel har inte kunnat arbetas upp enligt plan. År 2012 blir ett år där den europeiska databasen EESSI ska implementeras. Till viss del innebär detta investeringar för IAF, men det innebär också att IAF måste avsätta resurser för samordning och uppföljning inom ramen för rollen som förbindelseorgan. IAF bedömer även att 2012 blir ett 1 Yrkande i enlighet med regeringens budgetproposition för 2011 (prop.2010/11:1).

4 4 (10) år där tillsynen och granskningen utökas och inriktas mot hur arbetslöshetskassorna och arbetsförmedlingen tillämpar EU-förordningen 883/2004, som då kommer att ha varit verksam under två år. IAF har ambitionen att kunna genomföra uppdrag inom de fyra verksamhetsområdena i samma omfattning och med samma kvalitet som tidigare år under förutsättning att förvaltningsanslag ligger på samma nivå som Dessutom kommer resurser att behöva avsättas för en fördjupad juridisk omvärldsbevakning, utveckling av databasen A-stat och fortsatt intern verksamhetsutveckling samt utveckling inom ramen för e-förvaltningen. För att nå denna ambition måste än mer fokus läggas på kompetensförsörjningen med inriktningen att kunna behålla befintlig personal under längre tider och dessutom klara att vara en attraktiv arbetsgivare vid nyrekryteringar. För befintlig personal gäller att kunna erbjuda tydliga kompetensutvecklingsprogram, men också att ha en relevant lönebild relativt andra myndigheter. Under en period av 3-4 år behöver IAF komma till rätta med obalanser i lönebilden inom verksamhetskritiska delar. IAF är i dessa delar ur lönesynpunkt inte tillräckligt konkurrenskraftig i jämförelse med andra arbetsgivare inom IAF:s verksamhetsområden. I syfte att utveckla och säkerställa kompetensförsörjningen har IAF även identifierat ett behov av att utveckla personalfunktionen med en HR-strateg. Med den redovisade ambitionsnivån anhåller IAF att befintlig anslagsnivå kvarstår i enlighet med av regeringen anvisade förslag i budgetpropositionen för IAF:s samlade resursbehov för 2012, 2013 och 2014 Utifrån ovanstående motiv anhåller IAF om att regeringen anvisar förvaltningsmedel för 2012, 2013 och 2014 som motsvarar nivån på anslaget år IAF bedömer att kreditutrymmet på räntekontot bör motsvara det kortsiktiga likviditetsbehovet IAF kan komma att ha. Det grundas på utbetalningar under en och samma månad (30 dagar). Räntekontokrediten bör därmed vara kronor. IAF bedömer vidare att en anslagskredit på 3 procent av anslaget är rimlig. Således bör anslagskrediten vara kronor.

5 5 (10) 3 Bidrag till administration av grundbeloppet - Arbetslöshetskassan Alfa (utgiftsområde 14 anslag 1:9 ap 3) IAF hemställer att regeringen: till anslaget Bidrag till administration av grundbeloppet anvisar: 2012: kronor 2013: kronor 2014: kronor gör en översyn av avtalet mellan staten och den kompletterande arbetslöshetskassan Alfa, För 2011 uppgår Bidrag till administration av grundbeloppet till tkr. Regeringen beräknar i budgetpropositionen för anslaget till tkr för 2012, tkr för 2013 och tkr för Arbetslöshetskassan Alfa har vidare rätt att ta ut en avgift av dem som får ersättning enligt grundförsäkringen och som inte är anslutna till kassan. Avgiften ska bidra till att täcka kassans förvaltningskostnader för denna grupp ersättningsberättigade. 4 IAF meddelade efter förslag från arbetslöshetskassan Alfa föreskrift om storleken på denna avgift om 17 kr per ersättningsdag från och med 1 januari Efter ny framställan från arbetslöshetskassan Alfa beslutade IAF den första juli 2010 nu gällande (feb 2011) avgiftsnivå om 24 kr per ersättningsdag. 5 IAF har under 2010 genomfört en fördjupad granskning av Arbetslöshetskassan Alfas ekonomi. Granskningen var också en uppföljning av den granskning av Arbetslöshetskassan Alfas kostnadsfördelningsmodell som genomfördes under Efter granskningen kvarstår IAF:s tidigare bedömning av problematiken med Arbetslöshetskassan Alfas kostnads- 2 Prop. 2010/11:1 3 För 2014 har anslaget enligt budgetpropositionen också minskats på grund av beräknade samordningsvinster i samband med e-förvaltningsprojekt i statsförvaltningen. 4 Lagen (1997:236) om arbetslöshetskassor, 87 5 IAFFS 2009:8 respektive 2010:4. 6 IAF dnr 2009/301.

6 6 (10) fördelningsmodell och även behovet av en omprövning av finansieringen av arbetslöshetskassan Alfa:s administration av grundbeloppet. 7 IAF har i föregående års budgetunderlag för bedömt det som ytterst angeläget att regeringen gör en översyn av det avtal som ursprungligen tecknades år 1997 mellan regeringen och arbetslöshetskassan Alfa och som ändrades år Som redovisats ovan kvarstår denna bedömning. IAF har således inte ett tillräckligt tydligt underlag för att pröva behovet av en eventuell förändring av nivån på statsbidraget för administration av grundbeloppet för IAF redovisar därför i föreliggande budgetunderlag en anslagsnivå för anslaget Bidrag till administration av grundbeloppet på samma nivå som regeringen anger i budgetpropositionen för Se Fördelningsmodell för anslagsnivåerna för bidrag till administration av grundbeloppet i arbetslöshetsförsäkringen. IAF 2009:7 8 Budgetunderlag för budgetåren för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF), IAF dnr 2010/ Ändring av avtal den 11 december 1997 mellan staten och den kompletterande arbetslöshetskassan Alfa, Regeringskansliet dnr A97/3894/A, nr 2004/9457/A.

7 7 (10) 4 Förslag till justeringar av lagar och förordningar av betydelse för IAF:s tillsynsområde 4.1 Förslag till ändring av 5 förordning (1997:836) om arbetslöshetskassor IAF föreslår att i 5 förordningen (1997:836) om arbetslöshetskassor utformas som ett bemyndigande för IAF att utfärda föreskrifter om uppgiftsskyldighet avseende de personer som ansöker om arbetslöshetsersättning. IAF har i uppdrag att utöva tillsyn över effektivitet och rättssäkerhet i arbetslöshetsförsäkringen. För att kunna utföra uppdraget behöver IAF ha möjlighet att kunna följa upp alla personer som ansöker om eller uppbär arbetslöshetsersättning. Arbetslöshetskassornas uppgiftsskyldighet gentemot IAF regleras i 5 förordningen (1997:836) om arbetslöshetskassor. Enligt den bestämmelsen har IAF i dag endast möjlighet att begära att kassorna lämnar uppgifter om de medlemmar som får ersättning. Enligt 2 samma förordning jämställs i detta fall medlemmar med anslutna till den kompletterande arbetslöshetskassan. Uppgiftsskyldigheten omfattar dock inte de icke anslutna personer som erhåller arbetslöshetsersättning från den kompletterande arbetslöshetskassan Alfa (s.k. icke-anslutna). Enligt den nyss nämnda bestämmelsen är kassorna vidare skyldiga att lämna uppgifter endast om de personer som erhållit ersättning. För att IAF ska kunna fullgöra sitt uppdrag är det viktigt att också löpande kunna följa upp personer som fått avslag på sin ansökan, alternativt valt att inte fullfölja sin ansökan om arbetslöshetsersättning. Uppgiftsskyldigheten bör således också omfatta alla personer som har ansökt om arbetslöshetsersättning. IAF:s behov av att kunna inhämta olika typer av uppgifter kan komma att skifta över tid och även utökas, till exempel om IAF får i regeringsuppdrag att undersöka och följa upp nya faktorer bland de grupper som ansöker om och erhåller ersättning. Det är viktigt att uppgiftsskyldigheten för arbetslöshetskassorna på ett smidigt sätt kan anpassas efter sådana framtida behov. Därför bör stadgandet i 5 förordningen om arbetslöshetskassor utformas som ett bemyndigande för IAF att utfärda föreskrifter om uppgiftsskyldighet avseende de personer som ansöker om arbetslöshetsersättning. Det finns utrymme för ett sådant bemyndigande i 90 Lagen (1997:239) om arbetslöshetskassor. Som en konsekvens av förslaget till ändrad lydelse av 5 bör hänvisningen till nämnda paragraf tas bort i 2.

8 8 (10) IAF föreslår mot den anförda bakgrunden att 2 och 5 ges följande lydelse. Förordning (1997:836) om arbetslöshetskassor Nuvarande lydelse 2 Vad som i följande bestämmelser sägs om medlemmar ska i fråga om den kompletterande kassan gälla de anslutna: 4 om skyldighet att lämna uppgift om antalet medlemmar m.m., 5 om skyldighet att lämna uppgifter om medlemmar som får ersättning, 7 a om skyldighet att till Statistiska centralbyrån lämna vissa uppgifter om den som är eller har varit medlem samt 10 och 11 a om finansieringsavgift och arbetslöshetsavgift. F (2009:1435). Föreslagen lydelse 2 Vad som i följande bestämmelser sägs om medlemmar ska i fråga om den kompletterande kassan gälla de anslutna: 4 om skyldighet att lämna uppgift om antalet medlemmar m.m, 7 a om skyldighet att till Statistiska centralbyrån lämna vissa uppgifter om den som är eller har varit medlem samt 10 och 11 a om finansieringsavgift och arbetslöshetsavgift. 5 En arbetslöshetskassa ska i enlighet med vad Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen närmare föreskriver lämna uppgifter om de medlemmar som får ersättning. Uppgift ska lämnas om personnummer, postnumret i postadressen och arbetslöshetskassans beteckning samt, i förekommande fall, beteckningen på den avdelning hos kassan som medlemmen tillhör, år och veckonummer för början på den aktuella ersättningsperioden, uppgivna förvärvsinkomster och lönetyp, beräknad normalarbetstid och arbetsutbudet i timmar per vecka, antalet dagar med ersättning och karens, antalet återstående ersättningsdagar i ersättningsperioden efter utbetalningstillfället, utbetalat bruttobelopp per vecka som utbetalningen avser. 5 En arbetslöshetskassa ska i enlighet med vad Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen närmare föreskriver lämna uppgifter om de personer som ansöker om arbetslöshetsersättning. En arbetslöshetskassa ska vidare för en person som första gången kvalificerat sig för rätt till ersättning lämna uppgift om detta skett med stöd av huvudregeln i 12 första stycket 1 lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring eller med stöd av alternativregeln i 12 första stycket 2 samma lag. Uppgift ska också lämnas om medlemmen utför eller deklarerar deltidsarbete, om 35 första eller andra stycket lagen om arbetslöshetsförsäkring tillämpas, om dagpenning lämnas i form av grundbelopp eller inkomstrelaterad ersättning och uppgift om ersättningens storlek, om en medlem som har mindre än 70 ersättningsdagar kvar av ersättningsperioden av kassan bedöms komma att uppfylla villkoren för en ny ersättningsperiod, om personen har beslut om bisyssla, det antal timmar per vecka bisysslan omfattar samt inkomsten per vecka av bisysslan, om personen bedriver studier under den period som arbetslöshetsersättning lämnas. F (2008:59).

9 9 (10) 4.2 Förslag till ändring av 10 lag (2006:469) om behandling av personuppgifter vid Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen IAF föreslår att 10 lagen (2006:469) om behandling av personuppgifter vid Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen ändras i syfte att stärka förutsättningarna för att på ett systematiskt sätt kunna följa frågan om eventuellt felaktiga utbetalningar i arbetslöshetskassornas verksamhet. Regeringen har i budgetpropositionen för 2011 (prop. 2010/11:1 s. 279 ff.) uttalat följande. Myndigheter, arbetslöshetskassor och kommuner förutsätts fortsätta arbetet med att effektivisera systemens administration och kontroll. Det ökar möjligheterna för såväl medborgare som handläggare att göra rätt från början och minskar risken för både oavsiktliga och avsiktliga fel. Regeringen är angelägen om att utbetalningar från välfärdssystemen sker i rätt tid, till rätt person och med rätt belopp. Arbetet med att bekämpa felaktiga utbetalningar, svartarbete och skattefusk ska fortsätta att integreras i berörda myndigheters löpande verksamhet. Regeringen ser positivt på det målinriktade arbete som bedrivs på myndigheterna och förutsätter att ytterligare åtgärder vidtas för att minska de felaktiga utbetalningarna och motverka bidragsbrott. Även i kommentarerna under utgiftsområde 14, sid 88 betonas att IAF:s arbete med att säkerställa riktiga utbetalningar och med att motverka bidragsbrott ska utvecklas ytterligare. Mot den bakgrunden ser IAF ett behov av att på ett systematiskt sätt kunna följa frågan om eventuellt felaktiga utbetalningar i arbetslöshetskassornas verksamhet. För att kunna göra detta behöver IAF bland annat kunna följa upp i vilken omfattning polisanmälan sker i enlighet med lagen (2007:612) om bidragsbrott samt effekterna av dessa anmälningar. I detta arbete är det av värde att kunna behandla sådana uppgifter i IAF:s statistik- och tillsynsdatabas. Nuvarande lydelse av 10 lagen (2006:469) om behandling av personuppgifter vid Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen tillåter emellertid inte IAF att behandlar uppgifterna i denna databas. Begränsningen följer av den hänvisning som idag görs i denna paragraf till de uppgifter som anges i 21 personuppgiftslagen (1998:204). De uppgifter som anges i 21 personuppgiftslagen är personuppgifter om lagöverträdelser som innefattar brott, domar i brottmål, straffprocessuella tvångsmedel eller administrativa frihetsberövanden. För att IAF på ett systematiskt sätt ska kunna följa frågan om eventuellt felaktiga utbetalningar i arbetslöshetskassornas verksamhet behöver denna begränsning tas bort.

10 10 (10) 10 lagen (2006:469) om behandling av personuppgifter vid Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen bör därför ges följande lydelse. Lag (2006:469) om behandling av personuppgifter vid Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen Nuvarande lydelse 10 Sådana personuppgifter som avses i 21 personuppgiftslagen (1998:204) samt uppgifter om att den enskilde har vårdats med stöd av socialtjänstlagen (2001:453) eller varit föremål för åtgärd enligt utlänningslagen (2005:716) får inte behandlas i statistik- och tillsynsdatabasen. Föreslagen lydelse 10 Uppgifter om att den enskilde har vårdats med stöd av socialtjänstlagen (2001:453) eller varit föremål för åtgärd enligt utlänningslagen (2005:716) får inte behandlas i statistik- och tillsynsdatabasen.

11 1 (1) Bilaga 1 - Utgiftsområde 14 arbetsmarknad Utgiftsområde 14: arbetsmarknad År 2010 År 2011 År 2012 År 2013 År 2014 Utfall Prognos Beräkn Beräkn Beräkn tkr tkr tkr tkr tkr Anslag: ap 1 IAF förvaltningsanslag * ap 3 Bidrag till administration av grundbeloppet ** Avgiftsbelagd verksamhet som ej disponeras av IAF: Inkomsttitel 2525 Finansieringsavgift från arbetslöshetskassan*** Arbetslöshetsavgift (från juli 2008)**** Bidrag från Schweiz, undertitel * Beloppet för 2011 omfattar förvaltningsanslaget på tkr och anslagssparandet från föregående år på tkr ** Bidrag till administration av grundbeloppet och förvaltningsanslaget för perioden följer regeringens budgetproposition för 2011 (prop. 2010/11:1). *** Finansieringsavgiften beräknas med en faktor 1,31 x antalet medlemmar i arbetslöshetskassorna x den genomsnittliga dagpenningen under månaden (för beräkningsunderlag, se LAK 48). Den prognostiserade Finansieringsavgiften baseras på en rak framskrivning av antalet medlemmar om per månad och en genomsnittlig dagpenning om 614 kr per månad. **** Arbetslöshetsavgiften beräknas med 33 procent av den av kassan under månaden utbetalade inkomstrelaterade arbetslöshetsersättningen minus 50 kronor per icke arbetslös medlem (för beräkningsunderlag, se LAK 48 a). Den prognostiserade Arbetslöshetsavgiften baseras på Arbetsförmedlingens prognos för utbetalda inkomstrelaterade ersättningsdagar och ett antagande om att fem procent av medlemmarna är arbetslösa.

12 1 (1) Bilaga 2 Investeringar i anläggningstillgångar Investeringar i anläggningstillgångar År 2011 År 2012 År 2013 År 2014 Utfall/ prognos Förslag Beräkn Beräkn IB lån i RGK Beräknad nyupplåning varav investering i materiella anläggningstillgångar Beräknad amortering UB lån riksgäldskontoret Beslutad / föreslagen låneram Beräknad ränteutgift Ränteantagande för nyupplåning 2% 3% 3% 4% Finansiering av räntor och amorteringar Utgiftsområde 13, Anslag 22:12 ap 1 IAF Förvaltningskostnader Räntekonto med kredit och annan kredit i Riksgäldskontoret IAF bedömer att kreditutrymmet på räntekontot bör motsvara det kostsiktiga likviditetsbehovet IAF kan komma att ha. Det grundas på utbetalningar under en och samma månad (30 dgr). Räntekontokrediten bör därmed vara tkr. Anslagskredit på ramanslag IAF bedömer att en anslagskredit på 3 % av anslagets storlek är rimlig. Således bör anslagskrediten vara ca tkr. Ränteantagande IAF följer Riksbankens räntebana avrundat till närmaste hela procent för bedömning av beräknad ränteutgift.

13 Inspektionen för arbetslöshetsförsäkring IAF Box KATRINEHOLM Vårt diarienummer: Dnr S11/11 Arbetslöshetskassans Alfa underlag och synpunkter till IAF:s budgetunderlag för Arbetslöshetskassan Alfa (Alfa-kassan) har per e-post den 25 januari 2011 beretts möjlighet att lämna underlag och synpunkter till IAF mot bakgrund av att IAF skriver på budgetunderlag för perioden Alfa-kassans styrelse har vid sammanträde den 26 januari 2011 behandlat frågan. Bilagt finns verksamhetsplan och budget för 2011 samt nyckeltal och fem år i sammandrag ( ) avseende verksamheten med de icke anslutna. Kassan bedömer att det inte är möjligt att göra en prognos för perioden Utifrån de bedömningar som vi idag kan göra förutser vi dock inga väsentliga förändringar inför 2012 och har inga utökade anspråk för den löpande driften, med nu gällande förutsättningar, utöver normal uppräkning. Alfa-kassan vill dock särskilt framföra följande avseende uppdraget med de icke anslutna: Alfa-kassans totala antal beslut för icke anslutna ökade kraftigt från 2008 till 2009, besluten ökade med ca 55%. Statsbidraget har under den perioden legat konstant. Det har inneburit att intäkten per beslut gått från kr per beslut 2008 till kr per beslut Statsbidraget per beslut för 2010 var kr. Räknas administrationsavgiften som för närvarande är 24 kr per ersättningsdag ihop med statsbidraget har ersättningen per beslut gått från kr per beslut 2008 till kr per beslut För 2010 var den sammanlagda ersättningen per beslut kr. Det medförde att Alfa-kassan bedömde ett behov av höjd ersättning till 24 kr per ersättningsdag för att täcka kostnaderna för den ökade arbetsmängden. Då antalet ersättningsdagar per bifallsbeslut har varit sjunkande under 2010 så har intäkterna ändå minskat, trots höjning av ersättningen. Se bifogat underlag.

14 2 (2) Alfa-kassan hemställde i skrivelse den 26 februari 2010 till IAF att skyndsamt uppta överläggningar avseende nytt avtal om uppdraget med de icke anslutna; ett avtal som är bättre anpassat till förändringar i arbetsbelastning och kostnader avseende verksamheten för de icke anslutna. IAF har därefter meddelat kassan att dess uppdrag avseende underlag för avtalet mellan Alfakassan och staten är slutfört och redovisat till Arbetsmarknadsdepartementet. IAF har vidare informerat kassan om att förhandlingar om nytt avtal ska ske direkt mellan kassan och staten. Några sådana överläggningar har inte kommit till stånd under 2009 eller För kassan är det av största vikt att snarast få ett till den nuvarande verksamheten anpassat avtal i kraft. En avsedd förändring då det nuvarande avtalet med staten träffades och man gick ifrån ett system med månatlig rekvisition som exakt täckte utgifterna för verksamheten med de icke anslutna till ett fast anslag var att kassan skulle ges möjlighet att bygga upp ett eget kapital även för verksamheten med de icke anslutna som buffert för snabba förändringar i förutsättningarna. De intäkter som kassan sedan dess kunnat tillgodogöra sig i form av statsbidrag och administrationsbidrag per ersättningsdag ifrån ersättningstagare har emellertid inte ens täckt kostnaderna för denna verksamhet. Istället för en buffert har verksamheten hittills skapat ett ackumulerat underskott om ca: 25 mkr. Budgeten för 2011 är utarbetad utifrån att den löpande verksamheten för de icke anslutna ska balansera för verksamhetsåret. Att täcka det ackumulerade underskottet med löpande driftsöverskott med nuvarande nivå på stadsbidraget bedömer kassan som omöjligt då det skulle kräva en höjning av avgiften per ersättningsdag som skulle bli orealistiskt hög. Kassan behöver därför ett utökat statsbidrag eller helst ett engångsbidrag som täcker det upparbetade underskottet. Sundbyberg den 31 januari 2011 e. u av Alfa-kassans styrelse / Inga-Lill Andersson, Kassaföreståndare Bilagor: Verksamhetsplan och budget för 2011 Utveckling Nyckeltal och fem år i sammandrag

Budgetunderlag för budgetåren

Budgetunderlag för budgetåren BUDGETUNDERLAG 1 (10) Regeringskansliet Arbetsmarknadsdepartementet 103 33 Stockholm Budgetunderlag för budgetåren 2020 2022 Enligt förordningen (2000:605) om årsredovisning och budgetunderlag ska myndigheterna

Läs mer

Budgetunderlag för budgetåren för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF)

Budgetunderlag för budgetåren för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF) 1 (14) Kopia till: Arbetsgivarverket Ekonomistyrningsverket Finansdepartementet Riksdagens utredningstjänst Riksrevisionen Statskontoret Regeringskansliet Arbetsmarknadsdepartementet 103 33 Stockholm Dnr

Läs mer

Budgetunderlag för budgetåren

Budgetunderlag för budgetåren BUDGETUNDERLAG 1 (10) Regeringskansliet Arbetsmarknadsdepartementet 103 33 Stockholm Budgetunderlag för budgetåren 2019 2021 Enligt förordningen (2000:605) om årsredovisning och budgetunderlag ska myndigheterna

Läs mer

Budgetunderlag för budgetåren 2013 2015 för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF)

Budgetunderlag för budgetåren 2013 2015 för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF) 2012-02-28 1 (13) Kopia till: Arbetsgivarverket Ekonomistyrningsverket Finansdepartementet Riksdagens utredningstjänst Riksrevisionen Statskontoret Regeringskansliet Arbetsmarknadsdepartementet 103 33

Läs mer

1 Budgetunderlag för budgetåren för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF)

1 Budgetunderlag för budgetåren för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF) 1 (12) Kopia till: Arbetsgivarverket Ekonomistyrningsverket Finansdepartementet Riksdagens utredningstjänst Riksrevisionen Statskontoret Regeringskansliet Arbetsmarknadsdepartementet 103 33 Stockholm Dnr

Läs mer

1 Budgetunderlag för budgetåren 2017 2019 för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF)

1 Budgetunderlag för budgetåren 2017 2019 för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF) 1 (14) Kopia till: Arbetsgivarverket Ekonomistyrningsverket Finansdepartementet Riksdagens utredningstjänst Riksrevisionen Statskontoret Regeringskansliet Arbetsmarknadsdepartementet 103 33 Stockholm Dnr

Läs mer

Arbetslöshetskassan Alfa Granskning av ekonomi. Rapport 2017:13

Arbetslöshetskassan Alfa Granskning av ekonomi. Rapport 2017:13 Arbetslöshetskassan Alfa Granskning av ekonomi Rapport 2017:13 Om IAF IAF har regeringens och riksdagens uppdrag att verka för att arbetslöshetsförsäkringen ska fungera som en omställningsförsäkring. Vi

Läs mer

Innehåll. Sammanfattning Promemorians lagförslag... 5 Förslag till lag om ändring i lagen (1997:239) om arbetslöshetskassor...

Innehåll. Sammanfattning Promemorians lagförslag... 5 Förslag till lag om ändring i lagen (1997:239) om arbetslöshetskassor... Innehåll Sammanfattning... 3 1 Promemorians lagförslag... 5 Förslag till lag om ändring i lagen (1997:239) om arbetslöshetskassor...5 2 Inledning... 9 3 Gällande rätt... 13 3.1 Medlemsavgiften till en

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen Regeringsbeslut 18 Arbetsmarknadsdepartementet 2017-12-18 A2017/02437/A A2017/02382/SV (delvis) A2017/00855/A Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen Box 210 641 22 Katrineholm Regleringsbrev för budgetåret

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen Regeringsbeslut 14 Arbetsmarknadsdepartementet 2016-12-20 A2016/02466/A A2016/00780/A A2016/01487/A m.fl. Se bilaga 1 Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen Box 210 64122 Katrineholm Regleringsbrev

Läs mer

Budgetunderlag för budgetåren 2011 2013 för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF)

Budgetunderlag för budgetåren 2011 2013 för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF) 2010-02-26 1 (11) Kopia till: Arbetsgivarverket Ekonomistyrningsverket Finansdepartementet Riksdagens utredningstjänst Riksrevisionen Statskontoret Regeringskansliet Arbetsmarknadsdepartementet 103 33

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2019 avseende Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen

Regleringsbrev för budgetåret 2019 avseende Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen Regeringsbeslut 10 Arbetsmarknadsdepartementet 2018-12-21 A2018/02004/A A2018/00158/A A2018/01994/SV (delvis) Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen Box 210 641 22 Katrineholm Regleringsbrev för budgetåret

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen Regeringsbeslut 22 Arbetsmarknadsdepartementet 2015-12-17 A2015/03285/A A2015/01040/A A2015/03257/SV (delvis) Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen Box 210 64122 Katrineholm Regleringsbrev för budgetåret

Läs mer

Finansieringen av arbetslöshetsförsäkringen

Finansieringen av arbetslöshetsförsäkringen 2013:2 Finansieringen av arbetslöshetsförsäkringen Uppföljning initierad av IAF Rättssäkerhet och effektivitet i arbetslöshetsförsäkringen Dnr: 2012/770 Finansieringen av arbetslöshetsförsäkringen Uppföljning

Läs mer

Anne-Marie Qvarfort. Kopia för kännedom: Arbetslöshetskassan Alfa Dnr 2009/422TO 1 (1)

Anne-Marie Qvarfort. Kopia för kännedom: Arbetslöshetskassan Alfa Dnr 2009/422TO 1 (1) 2009-09-06 Dnr 2009/422TO 1 (1) Generaldirektör Anne-Marie Qvarfort 0150-48 70 30 Arbetsmarknadsdepartementet 103 33 STOCKHOLM Rapport om IAF:s pågående granskning av Arbetslöshetskassan Alfa Arbetslöhetskassan

Läs mer

Arbetslöshetskassornas eget kapital och finansiella placeringar

Arbetslöshetskassornas eget kapital och finansiella placeringar 2013:3 Arbetslöshetskassornas eget kapital och finansiella placeringar Kartläggning initierad av IAF Rättssäkerhet och effektivitet i arbetslöshetsförsäkringen Dnr: 2012/673 Arbetslöshetskassornas eget

Läs mer

Budgetunderlag för Universitetskanslersämbetet

Budgetunderlag för Universitetskanslersämbetet Budgetunderlag för Universitetskanslersämbetet 2019-2021 Reg. nr. 121-96-18 Utgiven av Universitetskanslersämbetet 2018 Författare: Ledningskansliet och Avdelningen för verksamhetsstöd Universitetskanslersämbetet

Läs mer

Granskning av Arbetslöshetskassan Alfas ekonomi

Granskning av Arbetslöshetskassan Alfas ekonomi 2009-12-30 Dnr: 2009/301 T3 Granskning av Arbetslöshetskassan Alfas ekonomi Granskningar under 2009 med IAF:s slutsatser och planerad uppföljning under 2010. En breddad och fördjupad granskning av arbetslöshetskassornas

Läs mer

Dnr 2015 00597 BUDGETUNDERLAG

Dnr 2015 00597 BUDGETUNDERLAG Dnr 2015 00597 BUDGETUNDERLAG 2016 1 Dnr 2015 00597 Innehållsförteckning Följebrev 2 Investeringar i forskning och innovation 3 Budgetförslag för budgetåren 2016-2018 4 Regelförteckning 4 Investeringar

Läs mer

Mer information om medlemsantal, finansieringsavgifter, medlemsavgifter och nyckeltal Innehåll

Mer information om medlemsantal, finansieringsavgifter, medlemsavgifter och nyckeltal Innehåll Mer information om medlemsantal, finansieringsavgifter, medlemsavgifter och nyckeltal Innehåll 1 Medlemsantal... 3 1.1 Regelverk om medlemsantal... 3 2 Finansieringsavgifter... 4 2.1 Regelverk om finansieringsavgiften...

Läs mer

Arbetslöshetskassornas eget kapital

Arbetslöshetskassornas eget kapital 2016:12 Arbetslöshetskassornas eget kapital Uppföljning initierad av IAF Dnr: 2016/55 Arbetslöshetskassornas eget kapital Uppföljning initierad av IAF Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF) har

Läs mer

Ansökningshandlingen ska vara utformad på sådant sätt att den endast avser inträde i en arbetslöshetskassa.

Ansökningshandlingen ska vara utformad på sådant sätt att den endast avser inträde i en arbetslöshetskassa. FÖRFATTNINGSSAMLING Ansvarig utgivare: Lars Seger Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringens föreskrifter om arbetslöshetskassor; beslutade den 17 december 2010. IAFFS 2010:8 Utkom från trycket den 30

Läs mer

Revisorsnämndens budgetunderlag för räkenskapsåret 2007

Revisorsnämndens budgetunderlag för räkenskapsåret 2007 1(7) 2006-02-28 Dnr 2006-428 Till Regeringen Justitiedepartementet 103 33 STOCKHOLM Revisorsnämndens budgetunderlag för räkenskapsåret 2007 Revisorsnämnden (RN) överlämnar härmed budgetunderlag för räkenskapsåret

Läs mer

Arbetslöshetskassornas eget kapital

Arbetslöshetskassornas eget kapital 2015:9 Arbetslöshetskassornas eget kapital Granskning initierad av IAF Rättssäkerhet och effektivitet i arbetslöshetsförsäkringen Dnr: 2014/648 Arbetslöshetskassornas eget kapital Granskning initierad

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING. IAFFS 2008:2 Utkom från trycket den Den 27 juni Beslutsordning

FÖRFATTNINGSSAMLING. IAFFS 2008:2 Utkom från trycket den Den 27 juni Beslutsordning FÖRFATTNINGSSAMLING Ansvarig utgivare: Uno Ströberg Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringens föreskrifter om ändring i inspektionens föreskrifter (IAFFS 2006:4) och inspektionens föreskrifter (IAFFS

Läs mer

Svenska ESF-rådet överlämnar härmed delårsrapporten för perioden bestående av

Svenska ESF-rådet överlämnar härmed delårsrapporten för perioden bestående av 1(8) Diarienummer 2008-08-11 2008-01743 Till Arbetsmarknadsdepartementet 103 33 STOCKHOLM Delårsrapport 2008 Svenska ESF-rådet överlämnar härmed delårsrapporten för perioden 2008-01-01 2008-06-30 bestående

Läs mer

Information om uppgifterna i statistikdatabasen Innehåll

Information om uppgifterna i statistikdatabasen Innehåll 1 (10) Information om uppgifterna i statistikdatabasen Innehåll 1 Allmänt... 2 2 Antalet personer som fått arbetslöshetsersättning... 3 2.1 Inkomstrelaterad ersättning/grundbelopp... 3 2.2 Normalarbetstid...

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Justitiekanslern

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Justitiekanslern Regeringsbeslut 1:22 Justitiedepartementet 2017-12-13 Ju2017/08263/Å Ju2017/09205/Å (delvis) Justitiekanslern Box 2308 103 17 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Justitiekanslern Riksdagen

Läs mer

3 En arbetslöshetskassas beslut att bevilja en inträdesansökande medlemskap ska vara skriftligt.

3 En arbetslöshetskassas beslut att bevilja en inträdesansökande medlemskap ska vara skriftligt. FÖRFATTNINGSSAMLING Ansvarig utgivare: Lars Seger Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringens föreskrifter om arbetslöshetskassor; beslutade den xx månad 2012. IAFFS 2012: Utkom från trycket den Inspektionen

Läs mer

2 (6) Beteckning. Sändlista: Finansdepartementet Arbetsgivarverket Ekonomistyrningsverket Riksdagens utredningstjänst Riksrevisionen Statskontoret

2 (6) Beteckning. Sändlista: Finansdepartementet Arbetsgivarverket Ekonomistyrningsverket Riksdagens utredningstjänst Riksrevisionen Statskontoret 2 (6) Beteckning Sändlista: Finansdepartementet Arbetsgivarverket Ekonomistyrningsverket Riksdagens utredningstjänst Riksrevisionen Statskontoret 3 (6) Beteckning 1. Säkerställande av samlingarnas långsiktiga

Läs mer

Budgetunderlag 2014-2016

Budgetunderlag 2014-2016 Regeringen Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Budgetunderlag 2014-2016 Statens försvarshistoriska museer överlämnar budgetunderlag 2014-2016 enligt förordning (2000:605) om årsredovisning och budgetunderlag.

Läs mer

BUDGETUNDERLAG 2010 2012

BUDGETUNDERLAG 2010 2012 : 29-2-27 Dnr 21-163-29 BUDGETUNDERLAG 21 212 Nedan presenteras budgetunderlag upprättat enligt föreskrifterna till Förordning (2:65) om årsredovisning och budgetunderlag. VERKSAMHETENS FINANSIERING (tkr)

Läs mer

Budgetunderlag för åren 2016-2018

Budgetunderlag för åren 2016-2018 Dnr: 11 2009:637 Budgetunderlag för åren 2016-2018 Budgetunderlag Dnr 11-2013:1106 Budgetunderlag Dnr: 11-2015:1340 Innehåll Innehåll... 2 1 Statens skolinspektions förslag... 3 2 Statens skolinspektion

Läs mer

Ekonomigranskning 2015

Ekonomigranskning 2015 2015:32 Ekonomigranskning 2015 Granskning initierad av IAF Ekonomigranskning 2015 Granskning initierad av IAF Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF) har granskat arbetslöshetskassornas årsredovisningar

Läs mer

KONKURRENSVERKET Adress Telefon Fax

KONKURRENSVERKET Adress Telefon Fax KONKURRENSVERKET Budgetunderlag för 2017 2019 KKV1000, v1.2, 2011-02-05 2016-02-04 Dnr 42/2016 1 (6) Budgetunderlag för budgetåren 2017, 2018 och 2019 I enlighet med förordning (2000:605) om årsredovisning

Läs mer

Regeringen har gett uttryck för att den högsta dagpenningen enligt inkomstbortfallsförsäkringen

Regeringen har gett uttryck för att den högsta dagpenningen enligt inkomstbortfallsförsäkringen Promemoria 2014-10-09 A2014/3522/A Arbetsmarknadsdepartementet Höjd inkomstrelaterad ersättning i arbetslöshetsförsäkringen Bakgrund Regeringen har gett uttryck för att den högsta dagpenningen enligt inkomstbortfallsförsäkringen

Läs mer

Nya regler om rätten till ersättning vid deltidsarbetslöshet

Nya regler om rätten till ersättning vid deltidsarbetslöshet 2008-04-04 1 (5) IAF Informerar Nr 2 Nya regler om rätten till ersättning vid deltidsarbetslöshet Den 7 april 2008 träder nya regler med förändringar i rätten till ersättningen vid deltidsarbetslöshet

Läs mer

Budgetunderlag

Budgetunderlag Årsplan 2007 maj juni juli augusti september oktober november december v.27 v.36 v.45 v.40 1 l v.14 2 o 3 t 3 s 4 m v.23 4 o 5 t 5 s 6 m v.32 6 t 7 f 7 s 8 m v.41 8 t 9 f 4 f 5 t 6 7 8 5 l 6 7 v.37 v.46

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statskontoret

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statskontoret Regeringsbeslut III 9 2016-12-20 Fi2016/04581/RS (delvis) Finansdepartementet Statskontoret Box 8110 104 20 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statskontoret Riksdagen har beslutat om

Läs mer

Granskning av arbetslöshetskassornas årsredovisningar Rapport 2018:12

Granskning av arbetslöshetskassornas årsredovisningar Rapport 2018:12 Granskning av arbetslöshetskassornas årsredovisningar 2017 Rapport 2018:12 Om IAF IAF har regeringens och riksdagens uppdrag att verka för att arbetslöshetsförsäkringen ska fungera som en omställningsförsäkring.

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Kronofogdemyndigheten

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Kronofogdemyndigheten Regeringsbeslut I 14 2016-12-20 Fi2016/04489/S3 Finansdepartementet Kronofogdemyndigheten Box 1050 172 21 Sundbyberg Regleringsbrev för budgetåret avseende Kronofogdemyndigheten 1bilaga Riksdagen har beslutat

Läs mer

Arbetslöshetskassan Alfas ekonomi

Arbetslöshetskassan Alfas ekonomi 2014:19 Arbetslöshetskassan Alfas ekonomi Uppföljning initierad av IAF Rättssäkerhet och effektivitet i arbetslöshetsförsäkringen Dnr: 2014/61 Arbetslöshetskassan Alfas ekonomi Uppföljning initierad av

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Justitiekanslern

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Justitiekanslern Regeringsbeslut I:25 Justitiedepartementet 2015-12-17 Ju2015/09474/L6 (delvis) Ju2015/09812/LED(delvis) Justitiekanslern Box 2308 10317 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Justitiekanslern

Läs mer

2 En ansökan om medlemskap ska vara skriftlig och undertecknad.

2 En ansökan om medlemskap ska vara skriftlig och undertecknad. FÖRFATTNINGSSAMLING Ansvarig utgivare: Ulf Staffansson Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringens föreskrifter om arbetslöshetskassor; beslutade den 16 december 2013. IAFFS 2013:1 Utkom från trycket den

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Brottsoffermyndigheten

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Brottsoffermyndigheten Regeringsbeslut I:14 Justitiedepartementet 2014-12-22 Ju2014/7862/KRIM Ju2014/7851/KRIM Ju2014/7900/PO(delvis) Brottsoffermyndigheten Box 470 90109Umeå Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Brottsoffermyndigheten

Läs mer

Budgetunderlag 2013-2015

Budgetunderlag 2013-2015 BESLUT 1 (1) 2012-03-01 Dnr 111-1197-12 Länsstyrelsen i Uppsala län Hamnesplanaden 3 751 86 Uppsala Regeringen Finansdepartementet 103 33 Stockholm Budgetunderlag Länsstyrelsens beslut Länsstyrelsen i

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (7) meddelad i Stockholm den 22 juni 2017 KLAGANDE OCH MOTPART AA Ombud: Förbundsjurist Markus Sjöstedt Unionen 105 32 Stockholm MOTPART OCH KLAGANDE Inspektionen för

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statens servicecenter

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statens servicecenter Regeringsbeslut III 5 2016-12-20 Fi2016/04581/RS (delvis) Finansdepartementet Statens servicecenter FE152 80127Gävle Regleringsbrev för budgetåret avseende Statens servicecenter Riksdagen har beslutat

Läs mer

DS 2009:46, A2009/2824/AE

DS 2009:46, A2009/2824/AE 1 (5) Arbetsmarknadsdepartementet 103 33 Stockholm Dnr: 2009/1421 M1 Remissvar avseende regeringens pm Stöd till personer som lämnar sjukförsäkringen temporära förändringar i arbetslöshetsförsäkringen

Läs mer

Budgetunderlag för för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF

Budgetunderlag för för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF Dnr 2007/252 M0 Översänds till: Arbetsgivarverket Ekonomistyrningsverket Finansdepartementet Riksdagens utredningstjänst Riksrevisionen Statskontoret Till Regeringen Arbetsmarknadsdepartementet 103 33

Läs mer

3 Metod och genomförande

3 Metod och genomförande PM 1 (5) 2011:11 Breddad och fördjupad ekonomigranskning av arbetslöshetskassorna 2010 Sammanfattning Under 2010 och början av 2011 granskades tretton arbetslöshetskassor som ett led i den fortsatta breddade

Läs mer

Budgetunderlag. För åren 2020, 2021 och 2022

Budgetunderlag. För åren 2020, 2021 och 2022 Budgetunderlag För åren 2020, 2021 och 2022 Publikationen kan laddas ner som PDF från ESV:s webbplats esv.se. Datum: 2019-02-28 Dnr: 2019-00133 Copyright: ESV Rapportansvarig: Joakim Lundgren INNEHÅLL

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2012 avseende Justitiekanslern

Regleringsbrev för budgetåret 2012 avseende Justitiekanslern Regeringsbeslut I:9 Justitiedepartementet 2012-12-06 Ju2012/7746/Å Ju2012/7483/Å (delvis) Ju2012/7567/Krim (delvis) Justitiekanslern Box 2308 103 17 STOCKHOLM Regleringsbrev för budgetåret 2012 avseende

Läs mer

N2016/07645/SUBT N2016/07505/KLS (delvis) Lantmäteriet 80182Gävle

N2016/07645/SUBT N2016/07505/KLS (delvis) Lantmäteriet 80182Gävle Regeringsbeslut III 5 Näringsdepartementet 2016-12-08 N2016/07645/SUBT N2016/07505/KLS (delvis) Lantmäteriet 80182Gävle Regleringsbrev för budgetåret avseende Lantmäteriet inom utgiftsområde 18 Samhällsplanering,

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Inspektionen för vård och omsorg

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Inspektionen för vård och omsorg Regeringsbeslut III:13 2016-12-20 S2016/07779/RS (delvis) Socialdepartementet Inspektionen för vård och omsorg Box 45184 104 30 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Inspektionen för vård och

Läs mer

Underlag avseende bidrag till arbetslöshetskassor. Rapport 2017:10

Underlag avseende bidrag till arbetslöshetskassor. Rapport 2017:10 Underlag avseende bidrag till arbetslöshetskassor Rapport 2017:10 Om IAF IAF har regeringens och riksdagens uppdrag att verka för att arbetslöshetsförsäkringen ska fungera som en omställningsförsäkring.

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Överklagandenämnden för studiestöd

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Överklagandenämnden för studiestöd Regeringsbeslut II:3 Utbildningsdepartementet 2016-12-20 U/2016/05525/SF (delvis) U/2016/05625/SF Överklagandenämnden för studiestöd Box 110 871 23 Härnösand Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statens medieråd

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Statens medieråd Regeringsbeslut 42 2016-12-14 Ku2016/02761/LS(delvis) Kulturdepartementet Statens medieråd Box 27204 10253 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Statens medieråd Riksdagen har beslutat om Statens

Läs mer

Budgetunderlag för för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF

Budgetunderlag för för Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF 2008-02-28 Dnr 2008/297 M0 Översänds till: Arbetsgivarverket Ekonomistyrningsverket Finansdepartementet Riksdagens utredningstjänst Riksrevisionen Statskontoret Till Regeringen Arbetsmarknadsdepartementet

Läs mer

Begäran om ändringar i lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring (ALF) och förordningen (1997:835) om arbetslöshetsförsäkring

Begäran om ändringar i lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring (ALF) och förordningen (1997:835) om arbetslöshetsförsäkring 2014-06-02 1 (8) Arbetsmarknadsdepartementet 103 33 STOCKHOLM Begäran om ändringar i lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring (ALF) och förordningen (1997:835) om arbetslöshetsförsäkring IAF föreslår

Läs mer

Arbetslöshetskassorna som administratör av aktivitetsstöd

Arbetslöshetskassorna som administratör av aktivitetsstöd 2012-02-21 registrator@finance.ministry.se registrator@employment.ministry.se Skrivelse med anledning av slutrapport Samverkansuppdrag om utveckling av metoder för redovisning av resultat av arbetet mot

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Energimarknadsinspektionen

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Energimarknadsinspektionen Regeringsbeslut II:3 2016-12-14 M2016/02922/S (delvis) Miljö- och energidepartementet Energimarknadsinspektionen Box 155 63103 Eskilstuna Regleringsbrev för budgetåret avseende Energimarknadsinspektionen

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Pensionsmyndigheten

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Pensionsmyndigheten Regeringsbeslut I:3 2015-06-25 S2015/04530/RS (delvis) Socialdepartementet Pensionsmyndigheten Box 38190 100 64 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Pensionsmyndigheten Riksdagen har beslutat

Läs mer

Granskning av arbetslöshetskassornas årsredovisningar 2011

Granskning av arbetslöshetskassornas årsredovisningar 2011 2012:13 Granskning av arbetslöshetskassornas årsredovisningar 2011 Granskning initierad av IAF Rättssäkerhet och effektivitet i arbetslöshetsförsäkringen Dnr: 2012/70 Granskning av arbetslöshetskassornas

Läs mer

N2016/07982/IFK N2016/07822/KLS(delvis) N2016/01729/IFK m.fl. Se bilaga 1. Patent- och registreringsverket Box Stockholm

N2016/07982/IFK N2016/07822/KLS(delvis) N2016/01729/IFK m.fl. Se bilaga 1. Patent- och registreringsverket Box Stockholm Regeringsbeslut I 5 Näringsdepartementet 2016-12-20 N2016/07982/IFK N2016/07822/KLS(delvis) N2016/01729/IFK m.fl. Se bilaga 1 Patent- och registreringsverket Box 5055 102 42 Stockholm Regleringsbrev för

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter

Information om behandling av personuppgifter Policy för behandling av personuppgifter Information om behandling av personuppgifter Syftet med behandlingen av dina uppgifter Vi behandlar personuppgifter för att vi ska kunna hantera ditt medlemskap

Läs mer

2 En ansökan om medlemskap ska vara skriftlig och undertecknad.

2 En ansökan om medlemskap ska vara skriftlig och undertecknad. FÖRFATTNINGSSAMLING Ansvarig utgivare: Lars Seger Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringens föreskrifter om arbetslöshetskassor; beslutade den 15 november 2012. IAFFS 2012:2 Utkom från trycket den 28

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Försvarsexportmyndigheten

Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Försvarsexportmyndigheten Regeringsbeslut 20 Försvarsdepartementet 2013-12-19 Fö2013/123/ESL (delvis) Fö2013/489/MFU Fö2013/1773/MFU m.fl. Se bilaga 1 Försvarsexportmyndigheten Box 56081 10217 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Kronofogdemyndigheten

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Kronofogdemyndigheten Regeringsbeslut I 15 2015-12-17 Fi2015/05629/S3 (delvis) Finansdepartementet Kronofogdemyndigheten Box 1050 172 21 Sundbyberg Regleringsbrev för budgetåret avseende Kronofogdemyndigheten Riksdagen har

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2013 avseende Inspektionen för vård och omsorg

Regleringsbrev för budgetåret 2013 avseende Inspektionen för vård och omsorg Regeringsbeslut I:8-12-12 S/8842/SAM Socialdepartementet Inspektionen för vård och omsorg Box45184 104 30 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Inspektionen för vård och omsorg Riksdagen har

Läs mer

A2018/01420/SV. Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering Box Uppsala

A2018/01420/SV. Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering Box Uppsala Regeringsbeslut 9 2018-06-28 A2018/01420/SV Arbetsmarknadsdepartementet Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering Box 513 751 20 Uppsala Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende

Läs mer

Granskning av arbetslöshetskassornas årsredovisningar Rapport 2017:14

Granskning av arbetslöshetskassornas årsredovisningar Rapport 2017:14 Granskning av arbetslöshetskassornas årsredovisningar 2016 Rapport 2017:14 Om IAF IAF har regeringens och riksdagens uppdrag att verka för att arbetslöshetsförsäkringen ska fungera som en omställningsförsäkring.

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Myndigheten för press, radio och tv

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Myndigheten för press, radio och tv Regeringsbeslut 10 2017-12-13 Ku2017/02544/LS(delvis) Kulturdepartementet Myndigheten för press, radio och tv Box33 121 25 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Myndigheten för press, radio

Läs mer

IAF. Begäran om ändringar i lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring (ALF) och förordningen (1997:835) om arbetslöshetsförsäkring

IAF. Begäran om ändringar i lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring (ALF) och förordningen (1997:835) om arbetslöshetsförsäkring a rbetslöshetsförsä kring en 2014-06-02 1 (8) Arbetsmarknadsdepartementet 103 33 STOCKHOLM Begäran om ändringar i lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring (ALF) och förordningen (1997:835) om arbetslöshetsförsäkring

Läs mer

Tabell 1: Ersättningsnivåer för arbetslöshetsförsäkringen, inget försörjningsansvar

Tabell 1: Ersättningsnivåer för arbetslöshetsförsäkringen, inget försörjningsansvar 2017-06-22 Dnr 2017:852 Rapport från utredningstjänsten NIVÅER OCH VARAKTIGHET FÖR A-KASSAN Vad blir den offentligfinansiella effekten av att höja taket i a-kassan till 1 200 kr per dag under 100 dagar

Läs mer

Ku2017/02634/DISK. Delegationen mot segregation c/o Kommittén om inrättande av en delegation mot segregation(ku 2017:01) Stockholm

Ku2017/02634/DISK. Delegationen mot segregation c/o Kommittén om inrättande av en delegation mot segregation(ku 2017:01) Stockholm Regeringsbeslut II:1 2017-12-21 Ku2017/02634/DISK Kulturdepartementet Delegationen mot segregation c/o Kommittén om inrättande av en delegation mot segregation(ku 2017:01) 103 33 Stockholm Regleringsbrev

Läs mer

(5) Dnr: 2017/140. Rättsenheten

(5) Dnr: 2017/140. Rättsenheten 1 (5) Rättsenheten Konsekvensbeskrivning som gäller Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringens föreskrifter (IAFFS 2017:2) om anmälan hos den offentliga arbetsförmedlingen för rätt till ersättning vid

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Marknadsdomstolen

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Marknadsdomstolen Regeringsbeslut II 6 2016-06-22 Fi2016/02476/KO Finansdepartementet Marknadsdomstolen Box 2217 103 15 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Marknadsdomstolen Riksdagen har beslutat om Marknadsdomstolens

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Specialpedagogiska skolmyndigheten

Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Specialpedagogiska skolmyndigheten Regeringsbeslut 1:2 2016-02-11 U2016/00585/S Utbildningsdepartementet Specialpedagogiska skolmyndigheten Box 1100 871 29 Härnösand Regleringsbrev för budgetåret 2016 avseende Specialpedagogiska skolmyndigheten

Läs mer

Kommittédirektiv. Obligatorisk arbetslöshetsförsäkring. Dir. 2007:100. Beslut vid regeringssammanträde den 28 juni 2007. Sammanfattning av uppdraget

Kommittédirektiv. Obligatorisk arbetslöshetsförsäkring. Dir. 2007:100. Beslut vid regeringssammanträde den 28 juni 2007. Sammanfattning av uppdraget Kommittédirektiv Obligatorisk arbetslöshetsförsäkring Dir. 2007:100 Beslut vid regeringssammanträde den 28 juni 2007 Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare skall föreslå hur den nuvarande arbetslöshetsförsäkringen

Läs mer

Länsstyrelsens i Stockholms läns delårsrapport 1 januari 30 juni 2015

Länsstyrelsens i Stockholms läns delårsrapport 1 januari 30 juni 2015 Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2015 BESLUT Datum 2015-08-14 Beteckning 111-25939-2015 Regeringen Finansdepartementet 103 33 Stockholm Länsstyrelsens i Stockholms läns delårsrapport 1 januari 30 juni

Läs mer

Budgetunderlag 2014-2016

Budgetunderlag 2014-2016 BESLUT 1 (1) 2013-03-01 Dnr 100-1157-13 Länsstyrelsen i Uppsala län Hamnesplanaden 3 751 86 Uppsala Regeringen Finansdepartementet 103 33 Stockholm Budgetunderlag Länsstyrelsens beslut Länsstyrelsen i

Läs mer

Förstagångsprövade företagarärenden vid Kommunalarbetarnas arbetslöshetskassa

Förstagångsprövade företagarärenden vid Kommunalarbetarnas arbetslöshetskassa 2014:30 Förstagångsprövade företagarärenden vid Kommunalarbetarnas arbetslöshetskassa Granskning initierad av IAF Rättssäkerhet och effektivitet i arbetslöshetsförsäkringen Dnr: 2014/253 4.1 Kommunalarbetarnas

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2010 avseende Försvarets radioanstalt

Regleringsbrev för budgetåret 2010 avseende Försvarets radioanstalt Regeringsbeslut 4 Försvarsdepartementet 2009-12-17 Fö2009/2385/EPS (delvis) Fö2009/113/EPS m.fl. Sebilaga1 Försvarets radioanstalt Box 301 161 26 BROMMA Regleringsbrev för budgetåret avseende Försvarets

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Rådet för Europeiska socialfonden i Sverige

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Rådet för Europeiska socialfonden i Sverige Regeringsbeslut 13 Arbetsmarknadsdepartementet 216-12-2 A216/2465/A A216/2422/SV (delvis) Rådet för Europeiska socialfonden i Sverige Box47141 174 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 217 avseende Rådet

Läs mer

Fi2018/00740/KO. Fastighetsmäklarinspektionen Box Karlstad

Fi2018/00740/KO. Fastighetsmäklarinspektionen Box Karlstad Regeringsbeslut II 2-04-05 Fi/00740/KO Finansdepartementet Fastighetsmäklarinspektionen Box 5045 650 05 Karlstad Regleringsbrev för budgetåret avseende Fastighetsmäklarinspektionen Riksdagen har för budgetåret

Läs mer

Budgetunderlag för åren 2015-2017

Budgetunderlag för åren 2015-2017 Dnr: 11 2009:637 Budgetunderlag för åren 2015-2017 Budgetunderlag Dnr 11-2013:1106 Budgetunderlag Dnr: 11-2014:1562 Innehåll Innehåll... 2 1 Statens skolinspektions förslag... 3 2 Statens skolinspektion

Läs mer

VERKSAMHET Myndighetens uppgifter framgår av förordningen(2011:1162) med instruktion för Myndigheten för yrkeshögskolan.

VERKSAMHET Myndighetens uppgifter framgår av förordningen(2011:1162) med instruktion för Myndigheten för yrkeshögskolan. Regeringsbeslut II:1 2014-11-13 U2014/6739/GV Utbildningsdepartementet Myndigheten för yrkeshögskolan Box 145 72105 Västerås Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Myndigheten för yrkeshögskolan Riksdagen

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Kronofogdemyndigheten

Regleringsbrev för budgetåret 2015 avseende Kronofogdemyndigheten Regeringsbeslut I 8 2014-12-18 Fi2014/4482 (delvis) Finansdepartementet Kronofogdemyndigheten Box 1050 17221 Sundbyberg Regleringsbrev för budgetåret avseende Kronofogdemyndigheten Riksdagen har beslutat

Läs mer

IAF:s granskning av företagarärenden: Svensk handels och arbetsgivarnas arbetslöshetskassa

IAF:s granskning av företagarärenden: Svensk handels och arbetsgivarnas arbetslöshetskassa PM 2010-06-14 1 (3) Dnr 2010/43 2010:10 IAF:s granskning av företagarärenden: Svensk handels och arbetsgivarnas arbetslöshetskassa Sammanfattning Den 15-16 februari 2010 utfördes en ärendegranskning på

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Kungl. biblioteket

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Kungl. biblioteket Regeringsbeslut III:37 Utbildningsdepartementet 2017-12-18 U2017/05023/BS (delvis) U2017/05087/F Kungl. biblioteket Box 5039 102 41 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Kungl. biblioteket Riksdagen

Läs mer

Publik och tillgänglighet Statens centrum för arkiektur och design ska redovisa

Publik och tillgänglighet Statens centrum för arkiektur och design ska redovisa Regeringsbeslut 4-11-12 Ku/02715/KI Kulturdepartementet Statens centrum för arkitektur och design Skeppsholmen 11149 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Statens centrum för arkitektur och

Läs mer

A2016/02461/SV A2016/02422/SV (delvis) Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering Box Uppsala

A2016/02461/SV A2016/02422/SV (delvis) Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering Box Uppsala Regeringsbeslut 9 Arbetsmarknadsdepartementet 2016-12-20 A2016/02461/SV A2016/02422/SV (delvis) Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering Box 513 75120 Uppsala Regleringsbrev för

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2012 avseende Försvarets radioanstalt

Regleringsbrev för budgetåret 2012 avseende Försvarets radioanstalt Regeringsbeslut 3 Försvarsdepartementet 2011-12-22 Fö2011/90/ESL (slutligt) Fö2011/1883/ESL m.fl. Sebilaga1 Försvarets radioanstalt Box 301 161 26 BROMMA Regleringsbrev för budgetåret avseende Försvarets

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Statens väg- och transportforskningsinstitut inom utgiftsområde 22 Kommunikationer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Statens väg- och transportforskningsinstitut inom utgiftsområde 22 Kommunikationer Regeringsbeslut II 5 Näringsdepartementet 2017-12-21 N2017/07848/SUBT N2017/07559/KLS (delvis) N2017/01342/SUBT (slutligt) m.fl. Se bilaga 1 Statens väg- och transportforskningsinstitut 581 95 Linköping

Läs mer

Arbetslöshetskassornas Samorganisation, SO, har givits möjlighet att lämna synpunkter på rubricerat förslag.

Arbetslöshetskassornas Samorganisation, SO, har givits möjlighet att lämna synpunkter på rubricerat förslag. 1(7) 2011-10-25 Ert Dnr Fi2011/2588/S3 SO Dnr 177/11 Finansdepartementet 103 33 Stockholm registrator@finance.ministy.se Yttrande från SO över: Månadsuppgift snabbt och enkelt (SOU 2011:40) Arbetslöshetskassornas

Läs mer

Länsstyrelsens i Stockholms läns delårsrapport 1 januari 30 juni 2016

Länsstyrelsens i Stockholms läns delårsrapport 1 januari 30 juni 2016 Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2016 BESLUT Datum 2016-08-15 Beteckning 111-27884-2016 Regeringen Finansdepartementet 103 33 Stockholm Länsstyrelsens i Stockholms läns delårsrapport 1 januari 30 juni

Läs mer

2004-04-01. Kostnadsutvecklingen för anslaget 22:8 Bidrag till administration av grundbeloppet (Arbetslöshetskassan Alfa)

2004-04-01. Kostnadsutvecklingen för anslaget 22:8 Bidrag till administration av grundbeloppet (Arbetslöshetskassan Alfa) 2004-04-01 Kostnadsutvecklingen för anslaget 22:8 Bidrag till administration av grundbeloppet (Arbetslöshetskassan Alfa) Kostnadsutvecklingen för anslaget 22:8 Bidrag till administration av grundbeloppet

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Kungl. biblioteket

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Kungl. biblioteket Regeringsbeslut III:36 Utbildningsdepartementet 2016-12-20 U2016/04699/F U2016/05494/BS(delvis) U2016/05666/F Kungl. biblioteket Box 5039 102 41 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret avseende Kungl.

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2019 avseende Kommerskollegium

Regleringsbrev för budgetåret 2019 avseende Kommerskollegium Regeringsbeslut III:13 Utrikesdepartementet 2018-12-20 UD2018/21158/FH (delvis) UD2018/21196/HI Kommerskollegium Box 6803 113 86 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2019 avseende Kommerskollegium Riksdagen

Läs mer