BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN"

Transkript

1 KALLELSESIDA Utfärdad den 19 april 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 25 april 2016 kl Kommunkansliet i Åva 28 Laglighet och beslutförhet 29 Protokolljusterare 30 Godkännande, ändring och komplettering av föredragningslistan 31 Ärenden till kännedom 32 Tjänstemannabeslut 33 Budgetuppföljning/Mars Verksamhetsberättelse Dagverksamhet vid Solkulla 36 Arbetsledighet/AN 37 Lediganslagning av närvårdarbefattning 38 Principer för närståendevårdsstöd 39 EXTRA ÄRENDE: Anskaffande av autoklav 40 EXTRA ÄRENDE: Kravspecifikation på larm till Solkulla servicehus Protokollet framläggs till påseende vid Socialkansliet, Åva Ordförande Stina Sjöman genom socialchef Niklas Feiring Denna möteskallelse har anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser under tiden Intygar: Niklas Feiring socialchef

2 Protokollsida Sammanträdestid: Måndagen den 25 april 2016 kl Sammanträdesplats: Mötesrummet, kommunkansliet i Åva Beslutande: Ordinarie: Stina Sjöman, ordförande Roger Husell, viceordförande Marianne Karlström Janica Modig-Eklund Klas-Göran Englund Personlig ersättare Markus Malm Johanna Kull Tore Bäcksbacka Thomas Sjöman Florin Filip Övriga: Tommy Öström, Kst ordförande Niklas Feiring, sekreterare John Wrede, kommundirektör Paragrafer Underskrift Stina Sjöman Niklas Feiring Ordförande Protokollförare Justering Roger Husell Janica Modig-Eklund Protokolljusterare Protokolljusterare Protokollet framlagt till påseende: Kommunkansliet i Åva, Intygar Utdragets riktighet intygar datum namn

3 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET Ordföranden öppnade mötet och förklarade det lagenligt sammankallat och beslutfört. 29 PROTOKOLLJUSTERARE Till protokolljusterare valdes Roger Husell och Janica Modig-Eklund. 30 GODKÄNNANDE, ÄNDRING OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN Punkten ger möjlighet att ändra på innehållet i föredragningslistan t.ex. i vilken ordning ärendena skall behandlas (enkel majoritet). Även extra ärenden bör tas upp i samband med denna punkt. Kompletterad beredning: 37 Extra ärenden 39-40: 39 EXTRA ÄRENDE: Anskaffande av autoklav 40 EXTRA ÄRENDE: Kravspecifikation på larm till Solkulla servicehus Beslut Föredragningslistan omfattades.

4 ÄRENDEN TILL KÄNNEDOM Socialchef Niklas Feiring deltagit i kurs i avancerad excel i Mariehamn. Föreståndare Mari Sjöman, , samt socialchef Niklas Feiring, deltagit i kurs om implementering av funktionsmätningsverktyget RAI i Mariehamn. Socialchef Niklas Feiring deltagit i socialsekreterarträff i Mariehamn där bl.a. Ålands kommunförbund gav information om KST-processen. Linda Karlström deltagit i kursen om barn med specialbehov anordnad av finlands kommunförbund i Mariehamn Att nämnden tecknar ärendena till kännedom.

5 TJÄNSTEMANNABESLUT Förteckning över socialchefens tjänstemannabeslut som bilaga. Att nämnden tecknar ärendet till kännedom.

6 BUDGETUPPFÖLJNING/ MARS 2016 Efter första kvartalet av budgetåret har 21 % av anslagen använts. Bifogas sammanställning av budgetuppföljningen för Ro Socialnämnden, Ro Socialt arbete, Ro Barnomsorg samt Ro Äldreomsorg enligt huvudkostnads-/intäktsslagen. Personalkostnaderna håller sig inom anslagen. Kostnader för specialomsorgen höga vilket dels har att göra med att förhandsfakturering dels har att göra med minskat klientunderlag på vissa kostnadssegment som då blir dyrare per enhet. Detta torde enligt ÅOF kompenseras upp mot slutet av året. Att nämnden tecknar ärendet till kännedom.

7 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Verksamhetsberättelse 2015 samt bokslutssiffror på kontonivå för resultatområdena Socialnämnden, Socialt arbete, Barnomsorg samt Äldreomsorg bifogas. Bruksgraden (nettobokslut/nettobudget) för samtliga resultatområden blev 96 %. Det sammanräknade utfallet för socialsektorn underskred totalanslagen med Ro Socialnämnden underskred budget med 795 och hade en bruksgrad på 98 %. Ro Allmänt socialarbete underskred budget med och hade en bruksgrad på 88 %. Kraftigt minskade kostnader för specialomsorg främst eftersom användningen av tjänster minskat något. Marginellt minskade kostnader för familjerådgivning, förebyggande ungdomsarbete och barnskydd. Överlag minskade kostnader för handikappverksamheten främst eftersom understöden till hushåll för omändringsarbeten inte förverkligats enligt plan men även p.g.a. att färdtjänsten inte blivit så kostsam som beräknat. Gällande så kallad övrig socialvård så har kostnaderna för missbrukarvård ökat mycket kraftigt, medan färdtjänstkostnaderna hålligt sig till anslagen och personalkostnader för stödpersoner inte förverkligats. Gällande utkomststödet har både de beviljade utkomststöden och återkraven ökat något. Ro Barnomsorg underskred anslagen med 646 och hade en bruksgrad om 100 %. Kraftigt ökande personalkostnader kompenserades med inbesparingsåtgärder vad gäller köpta tjänster och material etc. Dessutom utbetaldes mindre hemvårdsstöd än planerat och avgiftsintäkterna ökade. Ro Äldreomsorg underskred anslagen med och hade en bruksgrad om 99 %. Den ordinarie verksamheten följde i stora drag de budgeterade anslagen med undantag för att personalkostnaderna överskred anslagen något, att kostnaderna för närståendevård underskreds kraftigt samt att försäljningsintäkterna ökade något. Att nämnden godkänner förslag till verksamhetsberättelse 2015 för resultatområdena Socialnämnden, Socialt arbete, Barnomsorg samt Äldreomsorg.

8 DAGVERKSAMHET VID SOLKULLA Folkhälsan i Brändö rf har under många år anordnat så kallad Mimosel på Solkulla. I Mimosel deltar såväl boende på Solkulla samt seniorer från byarna. Verksamheten finansieras till största delen med bidrag från Paf-medel, bidrag från Folkhälsans förbund samt en anspråkslös deltagaravgift. Utöver löne- och livsmedelskostnader står lokalföreningen även för taxiskjuts för de som inte kan ta sig till Solkulla på annat sätt. Passageraren betalar 2 euro per riktning. Eftersom kostnaderna för skjutsarna har ökat under senaste år har Folkhälsan i Brändö vänt sig till socialnämnden med en anhållan om bidrag för att fortsättningsvis kunna ordna skjutsar till ett överkomligt pris för de deltagarna som inte kan ordna sina resor till Mimoselträffarna själv. Ansökan bifogas till handlingarna vid mötet. Noteras att eftersom dagverksamhet på distans via Äldis inte blev av så finns det ekonomiskt utrymme att ur Birger Erikssons fond reservera medel för motsvarande syfte. Att socialnämnden beslutar att understöda dagverksamhet i Folkhälsan i Brändös regi genom att subventionera skjutskostnader för år 2016 enligt följande: - 80 % av nettokostnaderna för skjutsarna ersätts av socialnämnden dock högst 1000 för år ersättningen utgår mot redovisning i efterhand senast ersättningen utgår mot att självrisken för resan hålls på rådande nivå d.v.s. 2 euro per riktning - kostnaden täcks med medel ur Birger Erikssons fond - samt att arrangemanget skall utvärderas tillsammans med Folkhälsan.

9 ARBETSLEDIGHET/AN Anneth Nordberg har inkommit med ansökan om arbetsledighet under tiden för att arbeta för annan arbetsgivare. Den sökta ledigheten faller inom ramarna för befintligt regelverk för beviljande av prövningsbara ledigheter. Enligt förvaltningsstadgan skall ärendet avgöras av kommunstyrelsen. Att nämnden förordar arbetsledighet enligt ansökan för tiden för Anneth Nordberg. Att ärendet omedelbart förs till Kst för avgörande.

10 LEDIGANSLAGNING AV NÄRVÅRDARBEFATTNING Ifall Anneth Nordbergs ansökan om arbetsledighet (35h/v) för tiden beviljas blir blir personalförändringar inom äldreomsorgen aktuella. Nämnden 34/2013 har beslutat att arbetsavtalslagens 2 kap 5 tillämpas så att om socialsektorn behöver anställa flera arbetstagare för en period överstigande 90 dagar bör intresserade deltidsanställda i första hand erbjudas att gå upp i arbetstid förutsatt att inte en utökning av arbetstagarens arbetstidsprocent ställer sådana krav som arbetsgivaren inte med rimliga åtgärder kan uppfylla. Sådana åtgärder kan vara att det krävs en omfattande omorganisering av processen med betydande kostnadsökningar som följd eller att risken är uppenbar att processen kommer att halta med driftsstörningar som följd. Att nämnden beslutar att personalens önskemål om att gå upp i arbetstid bör insamlas regelbundet åtminstone en gång per år, t.ex. i samband med utvecklingssamtal. Dessutom bör planerad lediganslagning, om möjligt, i god tid aviseras vid personalmöten så att personalen hinner anmäla intresse i detta skede. Socialchefen har i samråd med t.f. föreståndare Mari Sjöman gjort en bedömningen utgående från antalet fast- eller långtidsanställda, omsorgsarbetets fördelning över dygnet samt gällande arbetstidslagstiftning huruvida det finns utrymme för personal att gå upp i arbetstid. Bedömningen ger vid handen att en viss utökning av arbetstid är möjlig under förutsättning att antalet anställda inte minskar. Arbetsbelastningen motiverar i nuläget inte en justering av personaldimensioneringen. Ingen av de ordinarie anställda är villig att gå upp i arbetstid. Av de behöriga visstidsanställda är Marita Tillema samt Nina Berg intresserade av mera arbetstid. Att nämnden beslutar att Nina Berg och Marita Tillemas arbetstider utökas till 25h/v fr.o.m t.o.m med eventuell förlängning av utökningen t.o.m Ovan nämnda anställningar är fortsättningsvis anställningar i tvåskiftsarbete men som tidigare kan enstaka nattpass förekomma. Att nämnden lediganslår visstidsanställning som närvårdare om 120h/6v (52,29%) att tillsättas för tiden med möjlighet till förlängning t.o.m Ansökningstiden utgår kl Körkort samt tillgång till bil är en fördel. Treskiftsarbete (i snitt 7 nattarbetspass à 10h/6v). Behörighetskrav är för befattningen lämplig yrkesexamen på minst skolnivå eller motsvarande.

11 PRINCIPER FÖR NÄRSTÅENDEVÅRD Principerna för hur man bedömer vilket vårdarvode som skall utbetalas till en närståendevårdare behöver uppdateras. I kommunens gällande principer finns bl.a. annat inte riktlinjer för hur vårdarvodet skall tillämpas för personer under 18 år. Bifogade förslag till principer för närståendevård är byggt enligt mall från åländska kommuner och innehåller kriterier för vårdarvodesklasserna dels för personer 18 år gamla och äldre och dels för personer yngre än 18 år. Att nämnden omfattar principerna för hur vårdklass för närståendevård skall bedömas. Tillämpningen av principerna börjar då ärendet vunnit laga kraft.

12 EXTRA ÄRENDE: ANSKAFFANDE AV AUTOKLAV Autoklaven på Solkulla fungerar inte mera trots reparationsförsök. Autoklaven har använts dagligen för att spola och rengöra flera boendes nattkärl. Nuvarande tillfälliga metoder för att rengöra dessa är inte ändamålsenliga ur sanitetssynpunkt speciellt då det beaktas att flera olika personer använder kärlen. Enligt uppgift är kostnaden för autoklaven som motsvarar tidigare apparat ca 8000 exklusive moms. Detta överskrider inte gränsvärdet för investeringar. Att nämnden konstaterar att en autoklav är nödvändig för att verksamheten skall kunnas skötas med bibehållen standard på sanitet och hygien. Att nämnden besluter att lämplig autoklav anskaffas omedelbart dock så att verkställighet sker först efter kommunstyrelsens möte Att nämnden äskar om anslag i tilläggsbudget I/2016 för ändamålet då kostnaderna klarnat.

13 EXTRA ÄRENDE: KRAVSPECIFIKATION PÅ LARM TILL SOLKULLA SERVICEHUS Byggnadskommittén för ombyggnad Solkulla har i mars kommit i gång med sitt arbete. Det saknas en tydlig beskrivning av vilken sorts funktioner klientlarmen behöver ha i framtiden Nuvarande larm består av den gamla delens stationära rumslarm som byggts ihop med den nya delens stationära rumslarm samt fyra dörrar som larmar med brytare samt tre dörrar som larmar för specifika givare (på klienter). Att nämnden beslutar att ställa följande minimikrav på larmen i det ombyggda Solkulla: - 12 st mobila armbandslarm eller motsvarande - 3 st dörrar som larmar med (klientburen) larmknapp - 4 st dörrar som larmar med brytare - befintliga snörlarm får kvarstå i wc n och bastuutrymmen - behöver inte finnas snörlarm i nya wc n - alla larm skall kopplas till samma system - larmen skall helst komma till sökare/mobiltelefon eller motsvarande - larmen skall ange vem som larmat och varifrån i huset larm kommit Tilläggskostnaden för att bygga ut systemet till de tre Hemgårdslägenheterna som äldreomsorgen svarar för bör utredas.

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 2.9.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 26 augusti 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 2 september 2013 kl.18.30 Kommunkansliet i Åva 62 Laglighet och beslutförhet 63 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 10.12.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 3 december 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 10 decembe r 2015 kl.17.30 Kommunkansliet i Åva 81 Laglighet och beslutförhet 82 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 27.4.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 21 april 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 27 april 2015 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 11 Laglighet och beslutförhet 12 Protokolljusterare 13 Godkännande,

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Brändö bibliotek, mötesrum Hälsingskär, Brändöby

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Brändö bibliotek, mötesrum Hälsingskär, Brändöby 27.02.2017 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 17januari2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 27februari2017kl.18.00 Brändö bibliotek, mötesrum Hälsingskär, Brändöby 12 Laglighet och beslutförhet

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Tisdagen den 19 december 2017 kl.18.00

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Tisdagen den 19 december 2017 kl.18.00 19.12.2017 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 12 december 2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Tisdagen den 19 december 2017 kl.18.00 Solkulla servicehus, Brändöby 101 Laglighet och beslutförhet 102 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 20.6.2016 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 14 juni 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 20 juni 2016 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 54 Laglighet och beslutförhet 55 Protokolljusterare 56 Godkännande,

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 11.1.2016 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 4 januari 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 11 januari 2016 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 1 Laglighet och beslutförhet 2 Protokolljusterare 3 Godkännande,

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 25.4.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 18 april 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 25 april 2013 kl.18.15 Solkulla servicehus i Brändöby 37 Laglighet och beslutförhet 38 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 16.11.2017 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 9 november 2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 16 november 2017 kl.18.00 Brändö kommunkansli, Åva 87 Laglighet och beslutförhet 88 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 23.5.2016 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 17 maj 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 23 maj 2016 kl.18.00 Solkulla servicehus, Nordlingska lägenheten, Brändöby 41 Laglighet och beslutförhet

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 19.10.2016 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 13 oktober 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Onsdagen den 19 oktober 2016 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 92 Laglighet och beslutförhet 93 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Torsdagen den 22 september 2016 kl.18.00

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Torsdagen den 22 september 2016 kl.18.00 22.9.2016 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 15 september 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 22 september 2016 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 77 Laglighet och beslutförhet 78 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 21.3.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 15 mars 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 21 mars 2013 kl.18.30 Solkulla servicehus i Brändöby 24 Laglighet och beslutförhet 25 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 15.10.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 5 oktober 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 15 oktober 2015 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 63 Laglighet och beslutförhet 64 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 19.10.2017 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 12 oktober 2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 19 oktober 2017 kl.18.00 Brändö kommunkansli, Åva 71 Laglighet och beslutförhet 72 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 9.7.2018 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 21 juni 2018 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 9 juli 2018 kl.18.00 Kommunkansliet, Åva 56 Laglighet och beslutförhet 57 Protokolljusterare 58 Godkännande,

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 26.5.2014 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 20 maj 2014 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 26 maj 2014 kl.18.00 Nordlingska lägenheten, Solkulla servicehus i Brändöby 32 Laglighet och beslutförhet

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Torsdagen den 14 september 2017 kl.18.00

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Torsdagen den 14 september 2017 kl.18.00 14.09.2017 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 8 september 2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 14 september 2017 kl.18.00 Brändö kommunkansli, Åva 61 Laglighet och beslutförhet 62 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Onsdagen den 24 augusti 2016 kl.18.00

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN. Onsdagen den 24 augusti 2016 kl.18.00 24.8.2016 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 16 augusti 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Onsdagen den 24 augusti 2016 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 64 Laglighet och beslutförhet 65 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 17.12.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 10 december 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Tisdagen den 17 december 2013 kl.17.00 Kommunkansliet i Åva 105 Laglighet och beslutförhet 106 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 5.9.2018 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 30 augusti 2018 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Onsdagen den 5 september 2018 kl.18.00 Kommunkansliet, Åva 69 Laglighet och beslutförhet 70 Protokolljusterare 71

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 18.10.2018 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 11 oktober 2018 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 18 oktober 2018 kl.18.00 Kommunkansliet, Åva 80 Laglighet och beslutförhet 81 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 21.1.2013 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 15 januari 2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 21 januari 2013 kl.18.30 Kommunkansliet i Åva 1 Laglighet och beslutförhet 2 Protokolljusterare 3

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 24.01.2017 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 17 januari 2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Tisdagen den 24 januari 2017 kl.18.00 Kommunkansliet, Åva 1 Laglighet och beslutförhet 2 Protokolljusterare 3

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 17.4.2018 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 12 april 2018 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Tisdagen den 17 april 2018 kl.18.00 Daghemmet Milan, Torsholma 30 Laglighet och beslutförhet 31 Protokolljusterare

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 10.03.2015 02/15 Sammanträdestid Tisdagen den 10 mars 2015 kl 18.00 19.30. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 17.5.2018 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 9 maj 2018 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 17 maj 2018 kl.18.00 Kommunkansliet, Åva 42 Laglighet och beslutförhet 43 Protokolljusterare 44 Godkännande,

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 1 KALLELSESIDA utfärdad den 23 november 2017 Sammanträdestid: Tisdag den 28 november 2017 kl. 19:00 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 37 LAGLIGHET OCH FÖRDHET 38 PROTOKOLLJUSTERARE 39 GODKÄNNANDE, ÄNDRING

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 20.10.2014 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 13 oktober 2014 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 20 oktober 2014 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 77 Laglighet och beslutförhet 78 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 12.2.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 5 februari 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 12 februari 2015 kl.18.30 Kommunkansliet i Åva 1 Laglighet och beslutförhet 2 Protokolljusterare

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 1 /2016 Sammanträdestid: Måndag den 18.01 kl: 16.00-16.39 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Björkman Kristina, ordförande

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 08.05.2012 4/12 Sammanträdestid Tisdagen den 8 maj 2012 kl 18.00 19.15. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Godby daghem x Karlsson Rolf, ordförande x Mattsson

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 16.08.2017 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 9 augusti 2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Onsdagen den 16 augusti 2017 kl.18.00 Brändö kommunkansli, Åva 49 Laglighet och beslutförhet 50 Protokolljusterare

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 06.05.2014 04/14 Sammanträdestid Tisdagen den 6 maj 2014 kl 18.00 18.35 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården x

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 11.02.2014 02/14 Sammanträdestid Tisdagen den 11 februari 2014 kl 18.00 18.50. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 29.05.2017 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 22 maj 2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 29 maj 2017 kl.18.00 Brändö kommunkansli, Åva 34 Laglighet och beslutförhet 35 Protokolljusterare 36

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars 2015 2 1 Sammanträdestid Torsdag 26 mars 2015 kl. 19.00 19.20. Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö. Närvarande Stig Fellman, ordförande Katarina

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 77 Val av protokolljusterare

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 04.10.2012 7/12 Sammanträdestid OBS! Torsdagen den 4 oktober 2012 kl 18.00 20.10. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Kommunkansliet x Karlsson Rolf, ordförande

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 05.06.2012 5/12 Sammanträdestid Tisdagen den 5 juni 2012 kl 18.00 19.10, rundvandring till 19.30. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande PÅLSBÖLE DAGHEM x Karlsson

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 24.10.2011 9/11 Sammanträdestid Måndagen den 24 oktober 2011 kl 18.00 19.00 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 4 /2017 Sammanträdestid: 18 april kl 13.00 13.10 Sammanträdesplats Socialkansliet ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Eriksson Rainer, ordförande X Lotta

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli SN 106 SN 107 SN 108 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Kallelse och beslutförhet SN 109 Budget 2015 SN 110 SN

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 23.03.2011 3/11 Sammanträdestid Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 19.00. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet

Läs mer

Sammanträdesdatum 10 SOCIALNÄMNDEN 2015-12-16 1. Onsdag 2015-12-16 kl. 19.00 20.45. Kommungården i Föglö Närvarande

Sammanträdesdatum 10 SOCIALNÄMNDEN 2015-12-16 1. Onsdag 2015-12-16 kl. 19.00 20.45. Kommungården i Föglö Närvarande Sammanträdesdatum Nr 10 SOCIALNÄMNDEN 2015-12-16 1 Sammanträdestid Onsdag 2015-12-16 kl. 19.00 20.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö Närvarande Ulenius Katarina, ordförande Karlsson Margaretha

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 27.3.2014 1 KALLELSESIDA utfärdad den 20.3.2014 Sammanträdestid: Torsdag 27.3.2014 kl. 19:00 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRDHET 2 PROTOKOLLJUSTERARE 3 GODKÄNNANDE, ÄNDRING

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 21 mars 2018 Sammanträdestid : Tisdagen den 27 mars 2018 kl.19.00 Sammanträdesplats: Kommunkansliet i Åva Ärenden: 15 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 16 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 17.11.2014 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 10 november 2014 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 17 november 2014 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 91 Laglighet och beslutförhet 92 Protokolljusterare

Läs mer

Ärenden KALLELSE. Nr 2/2016 SKOLNÄMNDEN GETA KOMMUN. Tid Måndagen den kl Ärenden:

Ärenden KALLELSE. Nr 2/2016 SKOLNÄMNDEN GETA KOMMUN. Tid Måndagen den kl Ärenden: GETA KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 04.04.2016 Nr 2/2016 Tid Måndagen den 04.04.2016 kl. 18.30 Plats Geta skola Ärenden: Ärenden 8 Mötets laglighet och beslutförhet 3 9 Val av två protokolljusterare 3 10

Läs mer

Protokolljusterarnas Framlagt till Utdragets riktighet initialer påseende bestyrkes

Protokolljusterarnas Framlagt till Utdragets riktighet initialer påseende bestyrkes 21.01.2016 s.1 KALLELSESIDA utfärdad Sammanträdestid: 21.01.2016 kl.19.00 Sammanträdesplats: Åva, kommunkansliet. 1. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET. 2. PROTOKOLLJUSTERARE 3. GODKÄNNANDE, KOMPLETTERING OCH

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 Sammanträdestid Tisdagen den 27.8.2019 kl. 19 2120 Sammanträdeslokal Tallgården Närvarande Petter Johansson, ordförande Ulla-Britt Dahl Erik Schütten

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE s.1

BRÄNDÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE s.1 1 23.01.2019 s.1 KALLELSESIDA utfärdad Sammanträdestid: 23.01.2018, kl.18.30 -. Sammanträdesplats: Brändö kommunkansli, Åva. 1. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET. 2. PROTOKOLLJUSTERARE 3. GODKÄNNANDE, KOMPLETTERING

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 16.04.2015 Sammanträdestid : torsdagen den kl.19.00 Sammanträdesplats: Kommunkansliet i Åva Ärenden: 20 Bokslut och verksamhetsberättelser för år 2014 21 Ansökan om byggnadslov

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1 Sammanträdestid Måndagen den 24 januari 2011 kl 19.00-21.00 Beslutande Föredragande Kommungården,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 66 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 67 Godkännande och komplettering

Läs mer

SKOLNÄMNDEN möte 6/2016 1(8)

SKOLNÄMNDEN möte 6/2016 1(8) 1(8) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Onsdag den 12.10.2016 kl 17:00 Sammanträdesplats: Kommunkansli, Åva Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Tiina Thörnroos, ordf. Jonny Karlström, vice ordf. Thomas

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid Torsdagen den 2 juli 2015 kl. 19.00 Kommungården Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve VÅRDÖ KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Protokoll 25.3.2019 Nr 3 Tid Måndag den 25.3.2019 kl 17.00 Plats Närvarande Strömsgården Ledamöter: Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve Ersättare:

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 44 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 45 Val av protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 1 KALLELSESIDA utfärdad den 22.2.2019 Sammanträdestid: Torsdag 28.2.2019 kl. 15:00 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 1 LAGLIGHET OCH FÖRDHET 2 PROTOKOLLJUSTERARE 3 GODKÄNNANDE, ÄNDRING OCH KOMPLETTERING

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 7 /2015 Sammanträdestid: Onsdag 1.6.2016 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström Madelene,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet SN 114 SN 115 SN 116 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Kallelse och beslutförhet Val av protokolljusterare,

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 26.09.2019 Nr 5 Tid Torsdagen den 26.09.2019 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 36 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 37 PROTOKOLLJUSTERARE 38 GODKÄNNANDE AV

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN KALLELSESIDA Utfärdad den 27 febuari 2018 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 5 mars 2018 kl.18.00 Brändö kommunkansli, Åvaby 16 Laglighet och beslutförhet 17 Protokolljusterare 18 Godkännande,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 26 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 27 Val av protokolljusterare

Läs mer

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve VÅRDÖ KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Protokoll 29.1.2018 Nr1 Tid Måndag den 29.1.2018 kl 17.00-18.00 Plats Närvarande Strömsgården Ledamöter: Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve Ersättare:

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 07.01.2014 01/14 Sammanträdestid Tisdagen den 7 januari 2014 kl 18.00 18.45. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården

Läs mer

SKOLNÄMNDEN möte 7/2015 1(8)

SKOLNÄMNDEN möte 7/2015 1(8) 1(8) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Torsdag den 06.08.2015 kl 18:30 Sammanträdesplats: Bygården, Åva Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Marja Tuomola, ordf. Jonny Karlström, vice ordf. Tiina Thörnroos

Läs mer

Torsdagen den 22 oktober 2015 kl Kommungården

Torsdagen den 22 oktober 2015 kl Kommungården HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 12 oktober 2015 Socialnämnden 12.10.2015 113-127 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets - nummer Torsdagen den 22 oktober 2015 kl. 19.00

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH UTVECKLINGSNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH UTVECKLINGSNÄMNDEN 1 BRÄNDÖ KOMMUN KALLELSESIDA Sammanträdestid:, kl.18.00. Sammanträdesplats: kommunkansliet, Åva. 17. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET. 18. PROTOKOLLJUSTERARE. 19. GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN.

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 21.12.2009 15/09 Sammanträdestid Måndagen den 21 december 2009 kl 16.15 16.45 OBS! TID OCH PLATS! Beslutande Föredragande Socialkansliet x Torbjörn Björkman, ordförande

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 5 /2016 Sammanträdestid onsdag 6.7.2016 kl. 19.00-19.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Holmström Harry, ordförande

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter:

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter: UNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019 Tid Måndagen den 8.4.2019 kl. 18.30-19.50 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Ersättare: Petter Johansson Ulla-Britt Dahl Annika

Läs mer

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 19.01.2012 1/12 Sammanträdestid Torsdagen den 19 januari 2012, kl. 19.00 21.50. Beslutande Kommunkansliet i Geta x Henriksson, Alfons, ordförande x Sundberg, Ines, viceordf

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25 januari 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25 januari 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25 januari 2017 Socialnämnden 02.02.2017 11-23 Sammanträdestid Torsdagen den 2 februari 2017 kl. 18.00 20.50 Sammanträdesplats Kommungården

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 14.3.2016 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 8 mars 2016 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 14 mars 2016 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 12 Laglighet och beslutförhet 13 Protokolljusterare 14 Godkännande,

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 01.03.2010 2/10 Sammanträdestid Måndagen den 1 mars 2010 kl 18.00 20.30. Sammanträdesplats Beslutande OBS! Godby nya daghem x Torbjörn Björkman, ordförande - Sören Karlsson,

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 26.09.2018 Socialnämnden 04.10.2018 91-97 Sammanträdestid Torsdagen den 4 oktober 2018 kl. 18.00 19.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets - nummer Ärende

Läs mer

Sammanträdesdatum 5 SOCIALNÄMNDEN Onsdag kl Kommungården i Föglö Närvarande

Sammanträdesdatum 5 SOCIALNÄMNDEN Onsdag kl Kommungården i Föglö Närvarande Sammanträdesdatum Nr 5 SOCIALNÄMNDEN 2016-07-06 1 Sammanträdestid Onsdag 2016-07-06 kl. 19.00 19.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö Närvarande Karlström Jan-Erik, ordförande Sundblom

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN /09. von Knorringmuseet, Pålsböle. x Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr.

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN /09. von Knorringmuseet, Pålsböle. x Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr. FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 31.08.2009 5/09 Sammanträdestid Måndagen den 31 augusti 2009 kl 19.00-22.00 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 20.06.2011 6/11 Sammanträdestid Måndagen kl 18.00-19.30 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Kommungården, sammanträdesrummet - Torbjörn Björkman,

Läs mer

KALLELSE Måndagen den kl.16.15

KALLELSE Måndagen den kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 31.8.2015 Nr 4 Tid Måndagen den 31.8.2015 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 31 Mötets laglighet och beslutförhet 3 32 Val av två protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 118 SN 119 SN 120 SN 121 SN 122 SN 123 SN 124 SN 125 SN 126 SN 127 SN 128

Läs mer

SKOLNÄMNDEN möte 1/2015 1(9)

SKOLNÄMNDEN möte 1/2015 1(9) 1(9) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Tisdag 24 februari 2015 kl 10:30 11:55 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Marja Tuomola, ordf. Jonny Karlström, vice ordf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 16.3.2018 1/18 Tid: Fredagen den 16 mars 2018 kl. 9.30-11.30 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 3 januari 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 3 januari 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 3 januari 2017 Socialnämnden 11.01.2017 1-10 Sammanträdestid Onsdagen den 11 januari 2017 kl. 18.00 20.30 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets

Läs mer

KALLELSE 24.11.2011. Denna möteskallelse har utfärdats samt anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser i Godby den 18 november 2011.

KALLELSE 24.11.2011. Denna möteskallelse har utfärdats samt anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser i Godby den 18 november 2011. FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 24.11.2011 Nr 7 Tid Torsdagen den 24.11.2011 kl.16.00 Plats Kommungården i Finström Ärenden: 72 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 73 PROTOKOLLJUSTERARE 74 FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 mars 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 mars 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 mars 2017 Socialnämnden 06.04.2017 33-43 Sammanträdestid Torsdagen den 6 april 2017 kl. 18.00 19.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 26 Val av protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 7.9.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 2 september 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 7 september 2015 kl.18.30 Kommunkansliet i Åva 35 Laglighet och beslutförhet 36 Protokolljusterare

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE s.1 1

BRÄNDÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE s.1 1 17.02.2016 s.1 1 KALLELSESIDA utfärdad Sammanträdestid: 17.02.2016 kl.18.30 Sammanträdesplats: Åva, kommunkansliet. 12. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET. 13. PROTOKOLLJUSTERARE 14. GODKÄNNANDE, KOMPLETTERING

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 15 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 16 Val av protokolljusterare

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige 28.2.2017 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdagen den 28 februari 2017 kl. 19:00-19.45 Kommunkansliet Beslutande Ersättare Frånvarande Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesdatum 1 SOCIALNÄMNDEN Onsdag kl Kommungården i Föglö Närvarande

Sammanträdesdatum 1 SOCIALNÄMNDEN Onsdag kl Kommungården i Föglö Närvarande Sammanträdesdatum Nr 1 SOCIALNÄMNDEN 2017-01-25 1 Sammanträdestid Onsdag 2017-01-25 kl. 19.00-21.00 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö Närvarande Karlström Jan-Erik, ordförande Sjöberg Beatrice

Läs mer

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 3.4.2019 2/19 Sammanträdestid Onsdagen den 3 april 2019 kl. 18.00 19.40 Beslutande Kommunkansliet i Geta x Berndtsson Kjell, ordförande - Åkerholm Christer - Nordlund-White

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 16:40 18.45 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 205 KS 206 KS 207 KS 208 KS 209 KS 210 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

Organ Nr Datum Sida 1 SOCIALNÄMNDEN 57-65, 21 K Protokollet officiellt framlagt till påseende: Kumlinge kommunkansli 9 september 2015

Organ Nr Datum Sida 1 SOCIALNÄMNDEN 57-65, 21 K Protokollet officiellt framlagt till påseende: Kumlinge kommunkansli 9 september 2015 1 SOCIALNÄMNDEN 57-65, 21 K- 07.09.2015 22 K Sammanträdestid: 07.09.2015 kl 18.30-19.30 Sammanträdesplats: Kommunrummet Beslutande: Ordinarie ledamöter: Thomas Fredriksen, ordf. Ulla-Karin Newton, vice

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN KALLELSESIDA Utfärdad den 25 januari 2018 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 1 februari 2018 kl.18.00 Brändö kommunkansli, Åvaby 1 Laglighet och beslutförhet 2 Protokolljusterare 3 Godkännande,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum RÅDET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTT- NING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2018 3/19 Sammanträdestid Onsdagen den 12 december 2018, kl. 17:34-17:55 Sammanträdesplats Herberts Hus Beslutande: Ersättare: Sandbacka,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 15.2.2017 1/17 Tid: Onsdagen den 15 februari 2017 kl. 9.30 11.20 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer