För att kunna använda tidsregistrering med scanning skall du först göra inställning i systemet samt ha upprättat medarbetare och resurser.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "För att kunna använda tidsregistrering med scanning skall du först göra inställning i systemet samt ha upprättat medarbetare och resurser."

Transkript

1 Tidsregistrering med skanner För att kunna använda tidsregistrering med scanning skall du först göra inställning i systemet samt ha upprättat medarbetare och resurser. Meny-hänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision. Uppsättning Under Service Tidsredovisning Uppsättning Tidsredovisning uppsättning skall du ta ställning till fälten på fliken generellt (DM tid fliken gäller användning av DM-tid). Fält Standardjournal tidsreg Std. Starttid (Heldagsreg.) Standard tillåt bokföring utan maskinnr. Tid i hundradelar Innehåll Här anger du journalnamnet, som ska användas till uppsamling av inskannade tidsposterposter i exemplet används en journal med namnet SCANNING. När du scannar en heldagsregistrering kommer den att får den starttid, som står i detta fält (ex kl. 7) Får det inskannas till serviceorder utan maskinnr, dvs. När endast maskingrupp är påfört. Om detta är tillåtet, ska du sätta en bock i detta fält. Har du inte markerat denna ruta och det scannas in tider till en serviceorder utan maskinnr, men t.ex maskingruppen motorsåg så går det inte att överföra dessa poster till serviceordern. Sätt bock i denna ruta om du vill att utskrifter skall

2 vara hundradelar, t.ex 45 minuter skrivs ut som 75. Beräkna övertid vid bokföring Övertid på internorder Gör faktureringsbar tomgångsrad I tidsregistreringsjournalen finns möjlighet att beräkna övertid automatiskt under knappen Funktion. Genom att markera denna tura beräknas övertid automatiskt när tid överförs till orderrader. Är denna ruta markerad beräknas även övertid för internjobb. Om denna ruta är markerad kommer den första stämplingen för dagen räknas tillbaka montörens instämplingstid. Dvs. om det är kö vid stämpelklockan kommer fulltid för dagen ändå debiteras på serviceorder. Resurser Under Resursplanering Resurser ska alla medarbetare som ska skanna in tid vara upprättade, Det skall dessutom finnas priser för resursen eller resursgruppen som resursen är knuten till: Genom att fylla i fältet Std. Arbetstypkod behöver mekanikern inte scanna in arbetstyp om det inte gäller annat arbete än normalt. För att statistik och uppföljning skall bli rätt måste var resurs ha en kapacitet angiven under knappen Planering Resurskapacitet

3 Kapacitet matas in via knappen Planläggn. Ange kapacitet. Då kommer följande bild: Fyll i bilden t.ex 1 år åt gångenför var resurs, med upplysning om kapaciteten för varje veckodag t.ex såhär:

4 Ska det matas in kapacitet för många resurser går det att skapa en mall som hjälp. Genom att ange mallens namn i fältet Arbetstidsmall kommer det automatiskt att hämtas den arbetstid som gäller för mallen. Godkänn genom att klicka på Lägg till kapacitet. Då kommer följande dialogbox fram: Klicka ja för att sätta kapacitetsupplysningarna för medarbetaren. Varje resurs kan dessutom vara knuten till ett bestämt ansvarsenhet och eller en bestämd arbetstypkod: Om medarbetaren är knuten till en ansvarsenhet, kan bilden Tidsredovisningsöverblick (Service Tidsredovisning Översikt Tidsredovisningsöverblick) endast användas till att visa de resurser som är knutna till en ansvarsenhet. Är en arbetstypkod angiven för medarbetaren kommer den att föreslås vid skanning. Det är därför endast nödvändigt att skanna arbetstyp när det är angivet här, på detta vis blir skanningen snabbare. Medarbetare Resurserna skall också skapas som medarbetare under Personal Personal. Det ska som minimum inmatas som upplysningar. På fliken Allmänt skall fyllas i Anställningsnummer (kan ev. va samma som det resursnummer) som det ska knytas samman med:

5 Och fältet Resursnr. på fliken Administration ska fyllas i för att knyta ihop medarbetarnumret med ett resursnummer: Arbetstyper Slutligen ska det finnas upprättat i systemet ett antal arbetstyper Resursplanering Inställning Arbetstyper. Dessa kan användas både vid manuell registrering av tid på serviceorder och vid skanning av tider. En arbetstyp kan märkas med typen Frånvaro eller Semester när arbetstypen används i tidsregistreringsjournalen kommer fältet bli visat

6 och senare överfört till tidsposterna, det är alltså möjligt att skriva ut dessa upplysningar på statistiklistor. Det är även möjligt att ange en övertidsarbetstyp för varje arbetstyp. Övertidsarbetstyper blir använt i stället för den normala arbetstypen, när funktionen Beräkna övertid utförs i tidsredovisningsjournalen. Streckkodsuppsättning När medarbetare, resurser och arbetstyper är upprättade, ska det matas in upplysningar för utskrift av etiketter på medarbetare och arbetstyper under Service Tidsredovisning - Uppsättning Tidsreg. streckkodsuppsättning. Fältet Typ I fältet kan det skapas 9 olika typer: Medarbetare Arbetstyp Komma Gå Paus Enter Rensa Återupptag Heldagsreg. Typerna Komma, Gå, Paus, Enter, Rensa, Återupptag och Heldagsreg ska upprättas en gång. Alla medarbetare och arbetstyper, som ska kunna skannas, ska upprättas

7 Fältet Nummer Fältet ska bara fyllas i för typerna Medarbetare och Arbetstyp, med hänvisning till Medarbetarnummer och arbetstypkod. Fältet Streckkod prefix Upplysningarna i fältet används till att generera den streckkod, som ska användas till skanning. Det rekommenderas att ge streckkodsuppsättningar av samma typ samma prefix, t.ex. 100 för medarbetare, 200 till arbetstyp osv. Fältet Streckkod löpnr. Upplysningarna i fältet används till att generera den streckkod, som ska användas till skanning. För ett streckkodsprefix ska löpnumret vara unikt, dvs. streckkodsprefix 100 löpnummer kan endast finnas en gång. Fältet Streckkodnr. Värdet i fältet genereras automatiskt från upplysningarna i fälten. Prefix och löpnr. Utskrift av streckkoder Streckkoder skrivs ut under Service Tidsregistrering Rapporter - Tidsredovisnings Labels 48x25. Beställningsbilden till rapporten: Du kan välja att avgränsa rapporten t.ex. bara utskrift av medarbetare, det går även att avgränsa med ett intervall av anställningsnummer. Streckkoderna kan skrivas ut med etikettstorlek 48 x 25 mm. Etiketterna med streckkod används för skanning av arbetstider. Även serviceordern skall skrivas ut med streckkod för att skanning ska fungera. Skanning Skärmbild för inskanning finner du under Service Tidsredovisning Tidsredovisning Tidsredovisning scanning:

8 Vi rekommenderar att det finns en skärm som alltid har inskanningsbilden uppe för att det skall vara enkelt och snabbt att registrera tider. I bildens övre högra hörn står det Ny registrering med blå skrift när systemet är klart för en ny registrering. När inskanning pågår ändras texten till Ej klar för registrering i rött. När alla nödvändiga upplysningar är skannade ändras texten till Klar till registrering med grön skrift detta innebär att det bara återstår att skanna enter för att godkänna. Om jag skannat fel är det bara att skanna på streckkoden Rensa och börja om igen. Tidsåtgång kan bara registrerat om det är knutet till en medarbetare, serviceorder och arbetstyp (om standard arbetstyp finns angivet för resursen är det inte nödvändigt att skanna den). Det går också att skanna Komma, Gå eller Paus. Efter en paus skannas återupptag för att fortsätta på den sista inskanningen för den angivna resursen. Dagen startar med att registrera på komma, dvs. f.ex. först scanning av streckkoden Komma, därefter skanning av medarbetarstreckkoden (i valfri ordning). Det går att skanna serviceorder och arbetstyp utan att först registrera komma. Systemet kommer då automatiskt registrera en Komma registrering på samma tidpunkt. Är det valt Skapa fakturerbar tomgångstid i tidsredovisningsuppsättningen, kommer det att skapas en extra linje till den första serviceordern med tomgångtiden från Kommatiden till tiden för den första serviceordern. Skärmbilden ser ut så här:

9 Dvs. medarbetaren och klockslaget är nu ifyllt i bilden. Härefter skannas Enter för att godkänna posten härefter är det inte längre möjligt att ändra posten i denna bild. För att ändra, se avsnittet Tidsregistreringsposter. Nu ser bilden ut så här posten är synlig och det är klart för ny skanning. Här efter skannas åter medarbetarnummer, arbetstyp och streckkod på arbetskort. Bilden ser ut så här:

10 Skanna Enter för att godkänna. Finns det mer än en maskin på en arbetsorder kommer det fram en rad där mekanikern skall markera vilken maskin arbetet gäller ok därefter klicka OK. Denna funktion kan inte skannas utan tangentbord eller mus måste användas. Var gång en medarbetare skannar kommer dagens samtliga inskannade rader att visas i bildens nedre halva. När det hålls paus skannas Anställningsnummer och Pausstreckkod samt Enter streckkod. Vid start av nytt jobb skannas medarbetare, arbetstyp och serviceordernr samt Enter Föregående jobb avslutas då automatiskt. Vid övertid ska medarbetaren själv skanna om till övertid, alternativt kan verkmästaren använda funktionen Beräkna övertid i tidsredovisningsjournalen. Vid dagen slut ska det skannas Gå samt Enter. Om en medarbetare glömmer att registrera Gå vid dagens slut kommer systemet skapa en Gåregistrering Denna automatik kommer också att generera en Gåpost även om arbetet pågår till efter midnatt. Om en medarbetare arbetar på en serviceorder från och skannar in på en ny order från när han går hem kommer systemet att registrera en Gåpost och en Kommapost Dvs. medarbetaren registrerar följande:

11 27/3 kl komma 27/3 kl start på serviceorder /3 kl start på serviceorder /3 kl gå Medarbetaren har alltså registrerat 10 timmar på serviceorder pluss ½ timme på serviceorder På grund av de automatiskt registrerade posterna, som genereras av hänsyn till glömda komma- och gå-stämplingar, kommer det att ligga följande poster i tidsredovisningsjournalen. 27/3 kl komma 27/3 kl start på serviceorder /3 kl gå (automatisk) 28/3 kl komma (automatisk) 28/3 kl start på serviceorder /3 kl gå I tidsredovisningsjournalen kommer det alltså bara finnas 8 timmar på serviceorder i stället för 10 timer, plus ½ timme på serviceorder Vid kontroll av tidsredovisningsjournalen ska man alltså alltid va särskilt uppmärksam på registreringar med klockslaget 23.59, då dessa oftast beror på två orsaker: 1) en medarbetare har glömt att stämpla GÅ vid dagen slut, dvs. serviceorder/löneunderlag innehåller för många timmar. 2) en medarbetare har arbetat över midnatt, dvs. det har varit ett datumskifte. I detta fall kommer serviceorder/löneunderlag att innehålla för få timmar. Man skall därför justera posterna i tidsredovisningsjournalen innan de överförs till serviceordrarna. Tidsredovisningsöversikt Som en hjälp för verkmästaren finns det en översiktsbild där man kan se de senaste inskannade tiderna per resurs. Bilden finns under Service Tidsredovisning Översikt Tidsredovisningsöversikt

12 Av bilden framgår att tre medarbetare är instämplade på arbetskort och en har inte Skannat in. Då det inte är ifyllt något i Ansvarsenhetsfilter visas översikten för samtliga ansvarsenheter. Tidsredovisningsjournal Var gång det skannas Enter överförs Det skannade från Skanningsbilden till tidsredovisningsjournalen. Under Service Tidsredovisning Tidsredovisningsjournal. Det överförs till det journalnamn som är angivet i inställningarna. Så länge posterna ligger i tidsregistreringsjournalen är det inte överfört något till den enskilda arbetsordern. Det finns alltså möjlighet att ändra i posterna innan de förs över till serviceordrarna

13 Under funktion är det möjligt att välja Beräkna övertid. Denna funktion läser igenom registrerade tider och ändrar tider utanför ordinarie tid till övertid. För att styra detta används den inmatade kapaciteten för resursen samt den övertidstyp som är satt på den allmänna tidstypen. Det finns möjlighet att ha en övertidssats per arbetstyp så att när arbetstypen ändras från normal till övertid sker det för de arbetsorder som ligger sist på dagen. Det betyder alltså att det aldrig registreras övertid för de arbeten som utförs på morgonen innan normal arbetstid börjar. Det finns möjlighet att sätta upp regler för automatisk registrering av övertid, så att det sker en beräkning var gång det överförs tid från journalen till serviceordern. Tänk på att övertiden beräknas per tillfälle tider förs över. Det betyder att en dags arbete kan överföras direkt för att övertid skall beräknas. Om normaltiden är 8 timmar och det överförs 10 timmar kommer 2 timmar att omvandlas till övertid. Om tiden däremot överförs i två omgångar med 5 timmar i varje, kommer det inte att generera någon övertid. När posterna är överförda till serviceordern finns det fortfarande möjlighet att ändra, men då måste ändringen göras inne på var serviceorder. Till hjälp att kontrollera posterna finns det möjlighet att göra en utskrift genom att klicka på knappen Utskrift. Beställningsbilden för utskriften har två flikar. Det aktuella journalnamnet föreslås automatiskt på den första fliken där det finns möjlighet att selektera på datum och resurskoder. På nästa flik väljs utskriftens detaljgrad:

14 Utskriften innehåller upplysningar om såväl kapacitet som inskannad och aktiv tid per medarbetare och datum. Finns det poster i tidsregistreringsjournalen för en serviceorder som är bokförd, t.ex. för att kunden har önskat betala sin faktura innan jobbet är klart, kan dessa poster markeras i fältet Överför bara till tidsregistreringsposter. Då överförs posterna bara till tidsregistreringsposter så att ett korrekt underlag för löner kan skrivas ut den mekaniker som gjort jobbet. När posterna it tidsregistreringsjournalen är kontrollerade och klara, ev. kan t.ex timmar för sjukdom inmatas till löneunderlag, klickar du på knappen Funktion Överför till serviceorder. Svara ja till frågan i den följande dialogboxen. Det gör att resursraderna som gäller serviceorder överförs till respektive serviceorder. Samtliga rader överförs tidsredovisningsposter som finns under: Service Tidsredovisning Översikt Tidsredovisningsposter. Tidsredovisningsposter Tidsredovisningsposterna finns under Service Tidsredovisning Översikt Tidsredovisningsposter. Dessa poster används för utskrift av statistik samt till löneunderlag

15 Om poster har blivit godkända i journalen som senare visar sig vara felaktiga finns möjlighet att rätta posterna dels de som blivit överförda till serviceorder och dels att rätta i tidsregistreringsposterna. Av säkerhetsskäl går det bara att rätta genom att markera ett fält och sedan trycka F2 och därefter rätta innehållet i fältet. Detta för att misstag skall undvikas och löneunderlagen skall bli rätt. Utskrift av löneunderlag Löneunderlag skrivs ut under Service Tidsredovisning Utskrifter-. Här ska du lägga till rapportnummer och under knappen Ändra: Beställningsbilden för rapporterna har tre flikar och ser ut såhär:

16 På fliken resurs kan det selekteras på de resursnummer som önskas i utskriften. På näste flik går det att välja vilka arbetstyper som skall vara med: På sista fliken anges startdatum för utskriften (för rapport skrivs alltid en 14-dages period, för rapport skrivs alltid en månad): Listan skrivs på basis av tidsredovisningsposterna. För varje medarbetare skrivs en total per datum och arbetstyp, och det visas en summa för hela perioden

17 Dessutom visas en summa för inaktiv tid, dvs tid som inte går att överföra till serviceorder, t.ex sjukdom, semester eller liknande. Utskrift av statistik Tidsredovisningsstatistik skrivs ut under Service Tidsredovisning - Rapporter: Beställningsbilden för rapporten har tre flikar: På fliken Resurs går det att selektera på de resursnummer som önskas i utskriften. På nästa flik väljs de arbetstyper som önskas: På sista fliken väljs period för utskriften:

18 Listan skrivs från tidsregistreringsposterna. Per. medarbetare skrivs periodens tidsförbrukning, uppdelat och summerat per arbetstyp. Det finns uppgift om kapacitet, registrerad tid och fakturerad tid, både i timmar och i procent, samt om det finns utejobb. Det finns också uppgifter om fakturerat belopp uppdelat mellan internt och externt. Utskrift av statistik intern/externt Tidsredovisningsstatistik skrivs ut under Service Tidsredovisning Rapporter Resursstatistik internt/externt Beställningsbilden för rapporten har två flikar: På fliken Resurs går det att selektera på resursnummer. På sista fliken väljs period:

19 Listan skrivs ut från tidsredovisningsposterna. Per. medarbetare skrivs ut periodens tidsförbrukning och belopp, uppdelat i interna och externa kunder och summerat per serviceorder

Tidsregistrering med scanner

Tidsregistrering med scanner Skanning Skärmbild för inskanning finner du under Service Tidsredovisning Tidsredovisning Tidsredovisning scanning: Vi rekommenderar att det finns en skärm som alltid har inskanningsbilden uppe för att

Läs mer

Arbetstyper Arbetstyper kan användas för att styra olika priser på resurser, t.ex. montörtimmar på verkstad och montörtimmar med bil.

Arbetstyper Arbetstyper kan användas för att styra olika priser på resurser, t.ex. montörtimmar på verkstad och montörtimmar med bil. Stamdata till serviceplanering De angivna menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision. Arbetstyper Arbetstyper kan användas för att styra olika priser på resurser, t.ex. montörtimmar

Läs mer

Garantibetingelser På maskinkortet kan du ange Garantitypkod, vilka garantibetingelser som ska gälla för maskinen.

Garantibetingelser På maskinkortet kan du ange Garantitypkod, vilka garantibetingelser som ska gälla för maskinen. Garantiuppföljning De angivna menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision. Garantibetingelser På maskinkortet kan du ange Garantitypkod, vilka garantibetingelser som ska gälla för maskinen.

Läs mer

Behandling av inköpsfakturor samlingsfaktura

Behandling av inköpsfakturor samlingsfaktura Behandling av inköpsfakturor samlingsfaktura De angivna menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision Inköpsordern med reservdelarna kan löpande inlevereras och faktureras. Detta görs på

Läs mer

Förutsättningen för detta är att orderna löpande utlevereras men inte faktureras. Först skapas ordern (under Lager Order och kontakter Förs.

Förutsättningen för detta är att orderna löpande utlevereras men inte faktureras. Först skapas ordern (under Lager Order och kontakter Förs. Massfakturering av reservdelsorder Försäljningsorder med reservdelar kan löpande levereras och faktureras. Detta görs genom att, på den enskilda försäljningsordern, klicka på knappen Bokföring och där

Läs mer

Tidredovisningssystem TimeAssist

Tidredovisningssystem TimeAssist version 9.637 Tidredovisningssystem TimeAssist Winassist System AB Sjöängsvägen 15, S-192 72 Sollentuna, Sverige Telefon 08-754 10 40, Fax 08-626 70 25 E-post assist@winassist System AB, http://www.winassist

Läs mer

OBS!: Det är inte möjligt att använda garanti-funktionen på rader med redovisningskonto. Dessa kommer alltid att ligga utanför garantihantering.

OBS!: Det är inte möjligt att använda garanti-funktionen på rader med redovisningskonto. Dessa kommer alltid att ligga utanför garantihantering. Garanti och garantiuppföljning Genom att använda DSM s garantifunktion finns det möjlighet att skapa en faktura till kunden som visar vad reparationen har kostat och hur stor andel av reparationen som

Läs mer

För att kunna använda räntor och påminnelser skall följande punkter upprättas i systemet:

För att kunna använda räntor och påminnelser skall följande punkter upprättas i systemet: Räntor och påminnelser kunder För att kunna använda räntor och påminnelser skall följande punkter upprättas i systemet: Bokföringskonto till ränteintäkter från kunder Bokföringskonto till kreditering av

Läs mer

Pågående arbete till försäljningspris rapport 6052113. Pågående arbete till kostpris rapport 6039084.

Pågående arbete till försäljningspris rapport 6052113. Pågående arbete till kostpris rapport 6039084. Pågående arbete i kostpriser eller försäljningspriser Pågående arbete till försäljningspris rapport 6052113. Pågående arbete till kostpris rapport 6039084. Pågående arbete är en körning som i form av en

Läs mer

Inköpsorder finner man under Inköp Orderbearbeting Order.

Inköpsorder finner man under Inköp Orderbearbeting Order. Inköpsorder reservdelar De angivna menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision. Inköpsorder finner man under Inköp Orderbearbeting Order. Inköpsordern är uppdelad i skärmbilderna Inköpsorderhuvud

Läs mer

Nedan kommer vi att gå igenom:

Nedan kommer vi att gå igenom: Kunder inbetalning av fakturaposter Nedan kommer vi att gå igenom: Betalning av en kundfaktura Betalning av flera kundfakturor acontobetalning De angivna hänvisningarna refererar till Navigationsrutan

Läs mer

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order.

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Försäljningsorder reservdelar De angivna menyhänvisningarna refererar till Navigeringsrutan i Navision. Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Försäljningsordern

Läs mer

Arbetsgång Fakturaspecifikation

Arbetsgång Fakturaspecifikation Arbetsgång Fakturaspecifikation Innehåll INLEDNING... 3 ARBETSGÅNG... 3 SKAPA FAKTURASPECIFIKATION... 4 REDIGERA FAKTURASPECIFIKATION... 8 Ta bort rad... 9 Lägg till rad... 10 Slåsamman/radera rader...

Läs mer

Inköp av maskiner. Inköp av maskiner. Skapa inköpsorder. Först skapas inköpsorderhuvudet.

Inköp av maskiner. Inköp av maskiner. Skapa inköpsorder. Först skapas inköpsorderhuvudet. Skapa inköpsorder Först skapas inköpsorderhuvudet. Gå till Avdelningar Maskinhandel Inköp Inköpsorder. Välj Ny under Startfliken eller tryck Ctrl+N och tryck Enter, så skapas ett nytt ordernummer. Skärmbilden

Läs mer

Inköp av maskiner. Inköp av maskiner. Menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision.

Inköp av maskiner. Inköp av maskiner. Menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision. Inköp av maskiner Menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision. Skapa inköpsorder Först skapas inköpsorderhuvudet. Gå in under kategorin inköp i menypunkten Maskinhandel Inköp Inköpsorder

Läs mer

Arbetskort. Arbetskort. De angivna meny-hänvisningarna refererar till Navisionfönstret i Navision.

Arbetskort. Arbetskort. De angivna meny-hänvisningarna refererar till Navisionfönstret i Navision. Arbetskort De angivna meny-hänvisningarna refererar till Navisionfönstret i Navision. Körning finns under Service Orderbearbetning Serviceorder (snabb) Skriv ut Arbetskort. Eller Service Orderbearbetning

Läs mer

Beställningsmetod, (Partiformeringsmetod) = Maximalt antal Beställningspunkt Maxlager,(Beställningsgräns)

Beställningsmetod, (Partiformeringsmetod) = Maximalt antal Beställningspunkt Maxlager,(Beställningsgräns) Inköpsförslag (beställning av reservdelar) De angivna menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision. Denna instruktion beskriver beräkning av inköpsförslag via menypunkten Inköp - Planering

Läs mer

Inköp av maskiner. Inköp av maskiner. Skapa inköpsorder. Först skapas inköpsorderhuvudet.

Inköp av maskiner. Inköp av maskiner. Skapa inköpsorder. Först skapas inköpsorderhuvudet. Inköp av maskiner Skapa inköpsorder Först skapas inköpsorderhuvudet. Gå till Avdelningar Maskinhandel Inköp Inköpsorder och placer kategorin inköp i menypunkten Maskinhandel Inköp Inköpsorder. Välj Ny

Läs mer

I systemet kan man exempelvis skriva ut etiketter, fraktsedlar, tullpapper etc, och de sker automatisk EDI-överföring till vald speditör.

I systemet kan man exempelvis skriva ut etiketter, fraktsedlar, tullpapper etc, och de sker automatisk EDI-överföring till vald speditör. Integration till Unifaun Online och Pacsoft Unifaun Online är ett internetbaserat system som kan hantera flera olika speditörfirmor. I systemet kan man exempelvis skriva ut etiketter, fraktsedlar, tullpapper

Läs mer

Förloppet kan se ut enligt följande:

Förloppet kan se ut enligt följande: Årsbokslut Övergång till nytt bokföringsår sker i flera steg, eftersom de sista bokningarna på gamla året kanske inte är klara på flera månader. Förloppet kan se ut enligt följande: 1. Normalt månadsbokslut

Läs mer

Försäljningsorder Maskiner. Försäljningsorder Maskiner

Försäljningsorder Maskiner. Försäljningsorder Maskiner Försäljningsorder Maskiner Försäljningsordern hittar du under kategorin Maskinhandel Försäljning Säljorder. Välj Ny i menyn eller tryck Ctrl+N. Försäljningsorderhuvud Huvudet på försäljningsordern är indelat

Läs mer

PDF-utskrift av externa dokument

PDF-utskrift av externa dokument PDF-utskrift av externa dokument Det finns möjlighet att sända vissa externa dokument, t.ex. faktura, kreditnota, kontoutdrag m.fl., direkt till kunden med e-mail som en bifogad pdf-fil istället för att

Läs mer

Maskinkassajournalen hittas under Maskinhandel Maskiner Maskinkassajournal och används till följande:

Maskinkassajournalen hittas under Maskinhandel Maskiner Maskinkassajournal och används till följande: Maskinkassajournal Maskinkassajournalen hittas under Maskinhandel Maskiner Maskinkassajournal och används till följande: Bokföra upplupna omkostnader och upplupna inköp Flytta värden från en maskin till

Läs mer

Artikelsök - Analysera artikel. Artikelsök - Analysera artikel. Under Lager Planering och utförande Artikelsök kan du söka efter artikelnummer.

Artikelsök - Analysera artikel. Artikelsök - Analysera artikel. Under Lager Planering och utförande Artikelsök kan du söka efter artikelnummer. Artikelsök - Analysera artikel Under Lager Planering och utförande Artikelsök kan du söka efter artikelnummer. Sökningen görs i artikelregistret och i katalogvarorna eller så kan du söka i reservdelsdatabasen.

Läs mer

Maskinkassajournal. Upplupna omkostnader

Maskinkassajournal. Upplupna omkostnader en hittas under Maskinhandel Maskiner Och används till följande: Bokföra upplupna omkostnader och upplupna inköp Flytta värden från en maskin till en annan Bokföra överprisjusteringar Diverse poster på

Läs mer

version Anställda och Veckoplanering - Dagsplanering

version Anställda och Veckoplanering - Dagsplanering version 10.4.2.13 Anställda och Veckoplanering - Dagsplanering Innehållsförteckning Anställda och Veckoplanering... 3 Registrera anställda... 3 Arbetsschema... 6 Koppla anställd med arbetsschema... 9 Boka

Läs mer

Inköpsorderhuvud Inköpsorderhuvudet är indelat i olika flikar: Allmänt Fakturering Leverans Utlandshandel E-handel. Se beskrivning Obligatoriska fält.

Inköpsorderhuvud Inköpsorderhuvudet är indelat i olika flikar: Allmänt Fakturering Leverans Utlandshandel E-handel. Se beskrivning Obligatoriska fält. Maskinhandelsinköpsorder Inköpsordern hittas under Maskinhandel Inköp Inköpsorder och är uppdelad i en huvud- och en skärmbild. Nederst på inköpsordern finns det 6 knappar som innehåller undermenyer. Undermenyerna

Läs mer

Plockning kan användas på både försäljnings- och serviceorder. Lagerinförsel används i förbindelse med inleverans av ankomna inköpsorder.

Plockning kan användas på både försäljnings- och serviceorder. Lagerinförsel används i förbindelse med inleverans av ankomna inköpsorder. Plockning och lagerinförsel Dessa funktioner används kan användas när orderavdelning och lager är olika avdelningar och när stora mängder gods skickas till kunder. Den kan också användas vid integration

Läs mer

Mobiltid 3L Pro 2014. Mobiltid. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 23

Mobiltid 3L Pro 2014. Mobiltid. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 23 Mobiltid Sida 1 av 23 Innehåll TIDREDOVISNING... 3 MOBIL TID... 3 Redovisa tid... 3 SPÄRR MOT ÖVERLAPPANDE TIDPERIODER... 3 LÖNEPERIODSTYP... 4 REGISTRERA RESA... 7 Förutsättningar för att registrera resa...

Läs mer

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Orderbilden består av orderhuvud och rader.

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Orderbilden består av orderhuvud och rader. Försäljningsorder reservdelar Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Orderbilden består av orderhuvud och rader. Nederst på försäljningsordern finns 6 knappar

Läs mer

Handledning Indata via Webb. - Provmjölkning - Betäckningar - Semineringar - Vägningar, namn, mm.. Missbildningar 2014-08-04

Handledning Indata via Webb. - Provmjölkning - Betäckningar - Semineringar - Vägningar, namn, mm.. Missbildningar 2014-08-04 Handledning Indata via Webb - Provmjölkning - Betäckningar - Semineringar - Vägningar, namn, mm.. Missbildningar 2014-08-04 www.vxa.se I Innehållsförteckning 1 Kapitel 1 Provmjölkning 1 Steg 1 Ny provning...

Läs mer

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! Vi har nu släppt FLEX Tidredovisning version 12.2a. Bland nyheterna i denna version kan nämnas utökade möjligheter att kombinera

Läs mer

Pilar till länkade aktiviteter skrivs ut även från översikt

Pilar till länkade aktiviteter skrivs ut även från översikt Vad är nytt i Easy Planning 6.58 Detta är en större uppdatering som innehåller ett flertal förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version.

Läs mer

Presentkort. Tillgodoreskontra. Copyright FDT AB Köpmangatan LULEÅ. Försäljning Support Fax

Presentkort. Tillgodoreskontra. Copyright FDT AB Köpmangatan LULEÅ. Försäljning Support Fax Presentkort Tillgodoreskontra Copyright 2016 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna

Läs mer

WWW.SERVICECONNECTION.NU

WWW.SERVICECONNECTION.NU ServiceConnection Snabbguide del 2 Återrapportering, underhåll och sökning WWW.SERVICECONNECTION.NU ServiceConnection - Förstasidan Förstasidan På första sidan finns en status sammanställning av aktuella

Läs mer

Çrona Rapportera LSS

Çrona Rapportera LSS Çrona Rapportera LSS DataVara AB har specialiserat sig på att utveckla programvaror för personaladministration. Bland produkterna finner du löneprogram, tid- och reseräkningsprogram samt personaldokument.

Läs mer

Modellbasen finns under Maskinhandel Uppsättning Modellbas. Dessutom ska ett antal fasta upplysningar betr. modellbasen definieras.

Modellbasen finns under Maskinhandel Uppsättning Modellbas. Dessutom ska ett antal fasta upplysningar betr. modellbasen definieras. Modellbasen Modellbasen finns under Maskinhandel Uppsättning Modellbas. En modellbas, t.ex. MB, kan användas vid uppläggning av maskiner: I stället för att mata alla upplysningar manuellt finns det möjlighet

Läs mer

WinTid. Nyheter version

WinTid. Nyheter version 11.2.0 WinTid Nyheter version 11.2.0 Innehåll 1. OM DOKUMENTET... 3 1.1 DOKUMENTETS MÅL... 3 1.2 VEM ÄR DOKUMENTET SKRIVET FÖR?... 3 1.3 UPPBYGGNAD OCH FÖRVARING... 3 1.4 ANSVARIG FÖR UNDERHÅLL AV DOKUMENTET...

Läs mer

Beräkning av lärares tjänstgöring

Beräkning av lärares tjänstgöring När tjänstefördelning har registrerats eller lektioner har skapats i Novaschem kan programmet hjälpa till med att summera den tid som bokats för varje lärare. Det finns även möjlighet att beräkna tjänstgöringen

Läs mer

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll ROT/ RUT-avdrag Innehåll 1. Registrera Grunduppgifter... 1 2. Skapa order och registrera ROT-avdrag... 3 3. Skapa order och registrera RUT-avdrag... 6 4. Skapa ROT/RUT-faktura... 9 5. Registrera inbetalning

Läs mer

6.3.0. MinTid användardokumentation

6.3.0. MinTid användardokumentation 6.3.0 MinTid användardokumentation MinTid användardokumentation Innehåll i Innehåll MinTid 1 Generellt... 1 Vem skall använda MinTid och vad kan göras?... 1 Standardfunktioner i MinTid... 1 Logga in...

Läs mer

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter ROT-avdrag Sedan 1 juli 2009 kan köpare dra av halva arbetskostnaden på husarbeten. Som säljare fakturerar du kunden med halva arbetskostnaden inklusive moms. Först när fakturan har blivit slutbetald kan

Läs mer

6. Skapa kontrolluppgiftsregister

6. Skapa kontrolluppgiftsregister 6. Skapa kontrolluppgiftsregister Välj att arbeta i det föregående året databasen för inkomstår 2013. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla

Läs mer

Användarmanual för assistenter

Användarmanual för assistenter 2018-12-21 Användarmanual för assistenter Den här manualen rättar sig till dig som jobbar som assistent utan att samtidigt vara administratör. Den vanligaste behörighetsprofilen används. Start När du loggar

Läs mer

Semesterberäkning för semesterkategorin Semesterlagen + rörliga lönedelar

Semesterberäkning för semesterkategorin Semesterlagen + rörliga lönedelar Semesterberäkning för semesterkategorin Semesterlagen + rörliga lönedelar Semesterkategorin Semesterlagen + rörliga lönedelar ska du använda om ditt företag följer semesterlagen och även har rörlig lön

Läs mer

Förloppet kan se ut enligt följande:

Förloppet kan se ut enligt följande: Årsbokslut Övergång till nytt räkenskapsår sker i flera steg, eftersom de sista bokningarna på gamla året kanske inte är klara på flera månader. Förloppet kan se ut enligt följande: 1 Normalt månadsbokslut

Läs mer

Schemala tt Export till HOGIA lo n plus

Schemala tt Export till HOGIA lo n plus Schemala tt 6.0 - Export till HOGIA lo n plus Inledning Denna lathund beskriver hur man utför export av grundschema och lönetransaktioner från Schemalätt 6.0 till HOGIA Lön plus. Lathunden visar också

Läs mer

Användarmanual för assistenter

Användarmanual för assistenter 2018-11-12 Användarmanual för assistenter Den här manualen rättar sig till dig som jobbar som assistent utan att samtidigt vara administratör. Den vanligaste behörighetsprofilen används. Start När du loggar

Läs mer

Medarbetarens ansvar i självservice

Medarbetarens ansvar i självservice Sida 1 av 9 Medarbetarens ansvar i självservice Avvikelser (frånvaro, extratid, turbyten mm) skall vara registrerade senast den 10:e varje månad. Registrera dina avvikelser så snart som möjligt Logga in

Läs mer

Bli ett bättre företag!

Bli ett bättre företag! Bli ett bättre företag! ITimeManager ger hantverksföretaget total kontroll från det att ett uppdrag påbörjats tills det att det avslutats. Via sin telefon/dator stämplar hantverkarens anställda in på sina

Läs mer

1 Administrarör ETL MIR

1 Administrarör ETL MIR Administrarör är en Webb baserad lösning för att kunna fylla i och skicka rapporter från vilken ansluten produkt som helst, dator, surfplatta eller mobil. Focus på utvecklingen ligger i ett enkelt, snabbt

Läs mer

Medarbetarens ansvar i Visma självservice

Medarbetarens ansvar i Visma självservice Sida 1 av 9 Medarbetarens ansvar i Visma självservice Registrera dina avvikelser (frånvaro, extratid, turbyten mm) så snart som möjligt Logga in på självservice och välj rapportera. Lägg till dina avvikelser

Läs mer

Medarbetarens ansvar i Självservice HR/Lön - Följande ska göras

Medarbetarens ansvar i Självservice HR/Lön - Följande ska göras Medarbetarens ansvar i Självservice HR/Lön - Följande ska göras 1. Kontrollera at dit schema i Självservice HR/Lön stämmer överens med dit arbetsschema. Du kan antingen kontrollera ditt schema i din kalender

Läs mer

Administration av närvarostämplingar

Administration av närvarostämplingar Administration av närvarostämplingar Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver

Läs mer

ALEPH ver. 18 Lån - övningar

ALEPH ver. 18 Lån - övningar ALEPH ver. 18 Lån - övningar Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping Anslut till lånemodulen i biblioteket/databasen SWE50 (administrativ databas). Låntagare A. Registrera tre nya låntagare Ø Visa

Läs mer

Gäller version Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura

Gäller version Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura Gäller version 2011.2 Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura Välkommen som användare av Hogia Approval Manager, en programvara där du kommer att attestera

Läs mer

Manual för INFOFLEX Kassaregister IVK 1.0

Manual för INFOFLEX Kassaregister IVK 1.0 Manual för INFOFLEX Kassaregister IVK 1.0 Inställningar och användartips för INFOFLEX Kassaregister med inkopplad kontrollenhet och användning enligt kassalagen. 2 Innehåll... 4 Aktivering kassainloggning...

Läs mer

Handbok. Handledning för administratör/-kontoinnehavare. Steg-för-steg-guide för att komma igång med ditt nya tidsredovisningssystem

Handbok. Handledning för administratör/-kontoinnehavare. Steg-för-steg-guide för att komma igång med ditt nya tidsredovisningssystem Handbok Handledning för administratör/-kontoinnehavare Steg-för-steg-guide för att komma igång med ditt nya tidsredovisningssystem Introduktion Tidsedel vänder sig till företag och företagare i byggbranschen.

Läs mer

Visa även ej upplagda rapporter är de rapporter som ej är upplagda i programmet men som finns att ladda ner.

Visa även ej upplagda rapporter är de rapporter som ej är upplagda i programmet men som finns att ladda ner. Handbok Rapporter 0 Innehåll Innehållsförteckning Rapport - översikt... 2 Inställningar... 3 Ladda upp befintlig rapport... 4 Ladda upp ny rapport... 5 Byt namn... 6 Lägg en rapport som favorit... 6 Skriv

Läs mer

Semesterkassans utfasning, Måleri

Semesterkassans utfasning, Måleri Entré Semesterkassans utfasning, Måleri Som framgått av information från Målaremästarna och Målareförbundet så ska Semesterkassan utfasas för att senare upphöra. Detta innebär bland annat att företagen

Läs mer

Rapporten Stäm av maskinvärde är ett verktyg för avstämning av maskinernas värde mot bokföringen.

Rapporten Stäm av maskinvärde är ett verktyg för avstämning av maskinernas värde mot bokföringen. Avstämning Maskinvärde Rapporten Stäm av maskinvärde är ett verktyg för avstämning av maskinernas värde mot bokföringen. Inställningar Innan rapporten kan användas måste det ställas in lite på maskinernas

Läs mer

OBS! Ersättning, kräver en aktiverad varning för negativt saldo (i Försäljningsinställning).

OBS! Ersättning, kräver en aktiverad varning för negativt saldo (i Försäljningsinställning). Ersättningsvaror Ersättningsvaror kan användas för att länka flera varunummer tillsammans så att ersättningsvaror kan användas för att ersätta artiklar i försäljningsordern, t ex. om antalet varor inte

Läs mer

Körningen hittas under Lager Reservdelar Prisbehandling Uppdatera försäljningspriser från ej lagerförda artiklar.

Körningen hittas under Lager Reservdelar Prisbehandling Uppdatera försäljningspriser från ej lagerförda artiklar. De angivna menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision. Körningen hittas under Lager Reservdelar Prisbehandling. Körningen används till att uppdatera nya försäljningspriser och rabattkoder

Läs mer

Semesterberäkning för semesterkategorin Plåtavtalet, Månadslön

Semesterberäkning för semesterkategorin Plåtavtalet, Månadslön Semesterberäkning för semesterkategorin Plåtavtalet, Månadslön Semesterkategorin Plåtavtalet, Månadslön är anpassat efter Byggnads Plåtslageriavtal som tecknats mellan Svenska Byggnadsarbetareförbundet

Läs mer

Tidrapportering i FLEX Portal

Tidrapportering i FLEX Portal Tidrapportering i FLEX Portal Inloggning När du startar FLEX Portal möts du av en inloggningsruta. Ange ditt användar id och mata in ditt lösenord. Klicka på OK. 2 Inloggning saknade inloggningsuppgifter

Läs mer

Manual till Tims löneprogram Version 2

Manual till Tims löneprogram Version 2 Manual till Tims löneprogram Version 2 Fliken Inmatning använder du för att mata in huvuddelen av all information som skall behandlas av löneprogrammet. Du kan endast knappa in information i de vita cellerna.

Läs mer

Stämplingsinstruktion

Stämplingsinstruktion Stämplingsinstruktion Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för

Läs mer

Semesteravtal 21, Byggnads Plåt, månadsavlönade

Semesteravtal 21, Byggnads Plåt, månadsavlönade Semesteravtal 21, Byggnads Plåt, månadsavlönade Det beräknas fram betalda dagar som den anställde tjänat in under intjänandeåret samt en semesterlön som utgör 13,2% på semesterlönegrundande rörlig lön

Läs mer

Raindance-guide: Anläggningsregistrering

Raindance-guide: Anläggningsregistrering Raindance-guide: Anläggningsregistrering 1 Innehåll Anläggningsredovisning... 2 Kriterier för överföring till preliminärt anläggningsregister... 2 Överföring till definitivt anläggningsregister... 2 Anläggningstyper...

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Viva IFO. Version 1.0. Handledning Viva Fakturor

Viva IFO. Version 1.0. Handledning Viva Fakturor Viva IFO Version 1.0 Handledning Viva Fakturor Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Introduktion/Förord... 2 Handledningen... 2 Hantera fakturor i databasen Viva Fakturor... 3 Vyer i fakturadatabasen...

Läs mer

Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem.

Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem. Generellt Allmänt Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem. Tilläggsmodul Pocket är en tilläggsmodul till Näsgård

Läs mer

Artikelkortet hittar du under Lager Planering och utförande Artiklar. På artikelkortet finns det 8 flikar med uppgifter.

Artikelkortet hittar du under Lager Planering och utförande Artiklar. På artikelkortet finns det 8 flikar med uppgifter. Artikelkort Artikelkortet hittar du under Lager Planering och utförande Artiklar. På artikelkortet finns det 8 flikar med uppgifter. Flikarna är: Allmänt Fakturering Återanskaffning Planering Utlandshandel

Läs mer

Kassajournalen hittar du under Ekonomi Redovisning Redovisningsjournaler:

Kassajournalen hittar du under Ekonomi Redovisning Redovisningsjournaler: Kassajournal De angivna menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision. Kassajournalen hittar du under Ekonomi Redovisning Redovisningsjournaler: Generellt om kassajournalen Journalnamn

Läs mer

Raindance-guide: Anläggningsregistrering

Raindance-guide: Anläggningsregistrering Raindance-guide: Anläggningsregistrering 1 Innehåll Anläggningsredovisning... 2 Kriterier för överföring till preliminärt anläggningsregister... 2 Överföring till definitivt anläggningsregister... 2 Anläggningstyper...

Läs mer

Leverantörsbetalningar

Leverantörsbetalningar Leverantörsbetalningar Leverantörsbetalningar Skapa betalningar Lista skapade betalningar Korrigera/skicka skapade betalningar Utskrift skapade betalningar Godkänna betalningar Leverantörsbetalningar Inställningar

Läs mer

Tidtagning med Eresults Lite programmet

Tidtagning med Eresults Lite programmet Tidtagning med Eresults Lite programmet Till en början: Börja med att anlsuta i EMIT läsaren till datorn genom att plugga in den gråa USB kabeln till USBporten där det står EMIT -> Starta sedan EResults

Läs mer

RUTINER FÖR SJÄLVSERVICE

RUTINER FÖR SJÄLVSERVICE RUTINER FÖR SJÄLVSERVICE Uppdaterad 2011-06-07 Hur använder jag självservice? 1 Kom & Gå 1. Starta Webbläsaren och välj din favorit Persona Tid Självservice eller lägg den som startsida så att den alltid

Läs mer

Arbetsgång Tidredovisning

Arbetsgång Tidredovisning Arbetsgång Tidredovisning Sida 1 av 14 Innehåll INLEDNING... 3 ARBETSGÅNG... 3 TIDRAPPORTERINGSPERIOD... 3 SPÄRR MOT ÖVERLAPPANDE TIDPERIODER... 3 REGISTRERING AV TID... 4 KLARMARKERA TID... 7 ATTESTERA

Läs mer

Arbetsorder. Arbetsorder. Funktioner i arbetsorder

Arbetsorder. Arbetsorder. Funktioner i arbetsorder Arbetsorder Allmänt Modulen arbetsorder finns i versionerna ProXtra och Advicer av Näsgård Management. Arbetsorder kan skrivas ut i pappersformat eller öppnas via Näsgård MOBILE. Användare av Näsgård MOBILE

Läs mer

Inställning För att inläsning ska kunna köras måste det göras inställningar i systemet.

Inställning För att inläsning ska kunna köras måste det göras inställningar i systemet. Inläsning av försäljningspriser till katalogartiklar De angivna menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision. Funktionen Inläsning av försäljningspriser till katalogartiklar hittar du

Läs mer

För att du ska kunna registrera tidsedlar behöver du modulen Lönesystem. Och att du här har registrerat såväl lönearter som personaluppgifter.

För att du ska kunna registrera tidsedlar behöver du modulen Lönesystem. Och att du här har registrerat såväl lönearter som personaluppgifter. Checklista tidsedlar För att du ska kunna registrera tidsedlar behöver du modulen Lönesystem. Och att du här har registrerat såväl lönearter som personaluppgifter. Innehåll Innehåll... 1 Inställningar

Läs mer

PMO- Inskrivningsmanual

PMO- Inskrivningsmanual PMO- Inskrivningsmanual Första kontakten Inskrivning, nyfödd Inskrivning, ej nyfödd Skriva ut Hembesöksunderlag Manual: PMO- Inskrivningsmanual. Version 1.0 Inskrivningsmanual 1.1. Innehållsförteckning

Läs mer

LATHUND NYTT BOKFÖRINGSÅR I ENTRÉ...

LATHUND NYTT BOKFÖRINGSÅR I ENTRÉ... Hantverksdata Entré Lathund Nytt Bokföringsår i Entré Innehåll LATHUND NYTT BOKFÖRINGSÅR I ENTRÉ... - 1 - Varje år... - 1 - Skapa ett nytt redovisningsår... - 1 - Föra över Utgående balanser... - 1 - Vid

Läs mer

Beställningsmetod (Partiformeringsmetod) = Maximalt antal Beställningspunkt Maxlager (Beställningsgräns)

Beställningsmetod (Partiformeringsmetod) = Maximalt antal Beställningspunkt Maxlager (Beställningsgräns) Inköpsförslag (beställning av reservdelar) Denna instruktion beskriver beräkning av inköpsförslag via menypunkten Avdelningar Inköp Planering Inköpsförslag. Stamdata Förutsättningen för att en artikel

Läs mer

Aveny Ekonomi Tips & Trix

Aveny Ekonomi Tips & Trix Aveny Ekonomi Tips & Trix Eniac Data AB Användarmötet 2014 3 Innehåll 1 Ekonomirapporter... 4 1.1 Kopiera och ändra en ekonomirapport... 4 1.2 Analysera en ekonomirapport... 6 1.3 Rensa gamla ekonomirapporter...

Läs mer

Time Care Pool för medarbetare

Time Care Pool för medarbetare Time Care Pool för medarbetare Skriv in webbadressen i webbläsaren på din mobiltelefon/ipad/dator. http://tcpool.kronoberg.se Logga in med ditt BankID till Region Kronoberg. Ditt användarid för Region

Läs mer

Det bör även finnas avräkningskonto för Ej fakturerade kundfodringar, ex 1513, och för Uttag från kassan, ex 1689.

Det bör även finnas avräkningskonto för Ej fakturerade kundfodringar, ex 1513, och för Uttag från kassan, ex 1689. E-dag dagsavslut Med hjälp av e-dagsavslut går det att bokföra och kontera dagskassor på ett enkelt och säkert sätt. När inställningar är gjorda i e-bokföring kan siffrorna från kassaterminalen fyllas

Läs mer

Självservice Personec P

Självservice Personec P 2013-08-19 Självservice Personec P Manualen finns även att hämta på http://www.mtgskaraborg.se under Löneadministration ALLMÄNT... 2 Vad är Personec självservice... 3 INLOGGNING... 4 INSTÄLLNINGAR... 5

Läs mer

Palasso egenrapportering.. 3. Kom igång med egenrapportering, så här gör du: 3. Inloggningsuppgifter:.. 3

Palasso egenrapportering.. 3. Kom igång med egenrapportering, så här gör du: 3. Inloggningsuppgifter:.. 3 Innehållsförteckning Palasso egenrapportering.. 3 Kom igång med egenrapportering, så här gör du: 3 Inloggningsuppgifter:.. 3 Som egenrapportör är det viktigt att du tänker på följande för att din lön ska

Läs mer

GUIDE TILL SKAPA PROJEKT

GUIDE TILL SKAPA PROJEKT GUIDE TILL SKAPA PROJEKT Projektet är grunden för hela systemet. Projekt innehåller alltid Projektnamn, Datum, Projektledare, Anteckningar och vilket typ av projekt det är: Internt eller Externt. Externt

Läs mer

Uppdragsvyn 1. Så här lägger du till ett nytt uppdrag

Uppdragsvyn 1. Så här lägger du till ett nytt uppdrag 1. Ange ett namn på uppdraget du vill skapa. Ett uppdragsnummer genereras automatisk när du har sparat. Så här lägger du till ett nytt uppdrag 2. Du måste ange samma ResEnh som projektet ligger i. 3. Sedan

Läs mer

Användarmanual för assistenter

Användarmanual för assistenter 2018-04-03 Användarmanual för assistenter Den här manualen rättar sig till dig som jobbar som assistent utan att samtidigt vara administratör. Den vanligaste behörighetsprofilen används. Start När du loggar

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning Nyheter. Åtgärdade fel. Release Easy Planning

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning Nyheter. Åtgärdade fel. Release Easy Planning Vad är nytt i Easy Planning 7.05 Uppdateringen innehåller flera förbättringar och nya funktioner. Kunder som har version 7.03 eller 7.04 måste uppdatera till 7.05 omgående för att undvika problem. Vi rekommenderar

Läs mer

Ersättningsartiklar. Ersättningsartiklar

Ersättningsartiklar. Ersättningsartiklar Ersättningsartiklar Ersättningsartiklar kan användas för att länka flera artikelnummer tillsammans så att ersättningsartiklar kan användas för att ersätta artiklar i försäljningsordern, t ex. om saldot

Läs mer

5. Gå igenom inställningar för anställda och företag

5. Gå igenom inställningar för anställda och företag 5. Gå igenom inställningar för anställda och företag I år har det skett förändringar i rutinen för kontrolluppgifter på grund av Skatteverkets nya regler gällande kontrolluppgifter. För att du med automatik

Läs mer

Stämpling- Manual. Medarbetare. Medvind Informationsteknik AB. Version

Stämpling- Manual. Medarbetare. Medvind Informationsteknik AB. Version Stämpling- Medarbetare Manual Version 2015.08 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Instämpling... 3 Användare... 4 Ange val av arbetsplats... 4 Kvittens vid instämpling... 5 Efter att du har dragit ditt

Läs mer

Beräkning av lärares tjänstgöring

Beräkning av lärares tjänstgöring SKOLA24 SCHEMA BERÄKNING AV LÄRARES TJÄNSTGÖRING Beräkning av lärares tjänstgöring När tjänstefördelning har registrerats eller lektioner har skapats i Skola24 Schema eller Novaschem kan programmet hjälpa

Läs mer

Filregistrering. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet

Filregistrering. Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt I Toppmenyn Filer har du möjlighet att bestämma var Business Online ska hämta de filer du sänder till banken, samt var

Läs mer