Information från Svensk Galopps valberedning våren 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information från Svensk Galopps valberedning våren 2016"

Transkript

1 Information från Svensk Galopps valberedning våren 2016 Förslag till val av styrelse, revisor och galoppöverdomstol inför stämman den 18 juni Efter slutfört uppdrag överlämnar valberedningen nedanstående förslag till ledamöter i Svensk Galopps styrelse och Galoppöverdomstol samt förslag till revisor, att väljas för verksamhetsåret mellan årsmötena 2016 och Mandatperioden för styrelsens ordförande är 1 år, och för Galoppöverdomstolen 3 år. Vid årets stämma löper mandatperioden ut för ledamöterna Hans Hansson, Bo Helander, Lars Nordström och Fredrik Reuterskiöld. Mandatperioden för ledamöterna Finn Blichfeldt, Roland Johansson och Anders Östberg löper till stämman Finn Blichfeldt har meddelat att han inte står till förfogande ytterligare ett år. Styrelseledamöterna är desamma i Svensk Galopp Ideell Förening och dotterbolagen Svensk Galopp AB samt Göteborg Galopp AB. Revisorn är densamma i föreningen och samtliga dotterbolag inklusive Svensk Galoppsport AB. Revisorn är även densamma i Skånska Fältrittklubben. Valberedningens förslag till ordförande och ledamöter i styrelsen: Ordförande Lars Nordström Nyval (som ordförande) 1 år Ordinarie ledamot Susanne Hamilton Nyval 2 år Ordinarie ledamot Klaus Koch Nyval 2 år Ordinarie ledamot Viveca Rüter Nyval 2 år Ordinarie ledamot Per Larsson Nyval (fyllnadsval) 1 år Övriga ledamöter valdes 2015 på 2 år och har således 1 år kvar av mandattiden: Ordinarie ledamot Roland Johansson Ordinarie ledamot Anders Östberg Valberedningens förslag till registrerat revisionsbolag med huvudansvarig revisor: Registrerat revisionsbolag KPMG AB Huvudansvarig revisor Camilla Alm Andersson Omval 1 år Valberedningens förslag till ledamöter och suppleanter i Galoppöverdomstolen: Ordinarie ledamot Ronney Hagelberg Omval 3 år Ordinarie ledamot Per Gellström Nyval (som ordinarie) 3 år Suppleant Elisabeth Ekstrand Nyval 3 år Presentationer av föreslagna nya kandidater till styrelsen och galoppöverdomstolen finns nedan. Ale, Lund och Åkersberga den 26 maj 2016 Susanne Sivrup Rosenqvist, ordförande Kristina Anderson Magnus Gustavsson

2 Presentation av föreslagna nya ledamöter till Svensk Galopps styrelse och galoppöverdomstol inför stämman den 18 juni Styrelsens ordförande I samband med Svensk Galopps årsstämma i maj 2015 omvaldes styrelsens ordförande Hans Hansson på ett år, sedan han meddelat valberedningen att han endast stod till förfogande ytterligare ett år. Hans Hansson har till valberedningen bekräftat att han avgår ur Svensk Galopps styrelse i samband med årsstämman den 18 juni Valberedningen har tillfrågat styrelseledamoten Lars Nordström om han vill efterträda Hans Hansson som Svensk Galopps ordförande, vilket han accepterat. Ny ordförande: Lars Nordström Lars Nordström har 30 års erfarenhet från finansbranschen där han de senaste 15 åren arbetat med affärsutveckling och förändringsarbete i ledande befattningar. F n är Lars ansvarig för regulatory affairs på Swedbanks avdelning för stora företag och institutioner. Galoppintresset inkluderar hela familjen hustru, två döttrar och en son som är delägare i en egenuppfödd häst. I styrelsen arbetar Lars primärt med Bro Park och med skapandet av den stiftelse som föreslagits för att hantera likviditeten från försäljningen av Täby Galopp. Vidare arbetar Lars med ett flertal olika frågeställningar i nära samarbete med VD. Styrelsens ledamöter föreslagna nya kandidater Susanne Hamilton (född Zachrisson), Stockholm Susanne Hamilton är VD, förlagschef och marknadsstrateg på Bokförlaget Langenskiöld sedan Hon är född i en genuin galoppfamilj. Under uppväxten fanns alltid hästar i familjen, och Susanne red bl a ponnygalopp. Många söndagar har tillbringats på Täby Galopp, och galoppsporten finns i blodet även om Susanne varit ifrån den en tid.

3 Susanne Hamilton startade den första privata tandhygienistkliniken i Stockholm i mitten av 1990-talet. Arbetade sedan på olika företag som bl a försäljnings- och marknadschef. Langenskiölds arbetar mycket med digitala kanaler och Susanne Hamilton är väl insatt i användningen av alla sociala medier. Sportens stora problem med att vi är för få engagerade är den typ av utmaningar som attraherar Susanne Hamilton. Att vända trenden ser hon som en stor men inte omöjlig uppgift. Viveca Rüter, Falsterbo Viveca Rüter har varit chefsjurist, avdelningschef resp styrelseledamot för Awapatent i Malmö i 23 år, därefter VD resp styrelseledamot för Albihns i Malmö resp Köpenhamn i 8 år. Hon har mångårig erfarenhet från en lång rad styrelseuppdrag och andra engagemang inom nätverk och organisationer såsom Midway Holding, Genovis, Stiftelsen Ackordscentralen, Almi Företagspartner Skåne etc etc. Samtliga dessa uppdrag är avslutade. Viveca Rüter är uppvuxen på en lantgård. Hästar och ridning var ett barndoms- och tonårsintresse, bl a med ridlektioner på MCR. Under 2000-talet var hon delägare i konsortier. Hon har varit ifrån galoppen några år p g a familjeskäl. Viveca Rüter ser nu fram emot att återvända, samt att åter ha en aktiv styrelseroll i en organisation. Viveca Rüter har ett stort kontaktnät, både privat, socialt och yrkesmässigt. I styrelsearbetet kan hon vidare bidra med sunt förnuft, balans i diskussionerna, och sin erfarenhet från en mängd olika områden. Ackordscentralens organisation liknar t ex SGs med en stiftelse samt ett rörelsedrivande bolag.

4 Klaus Koch, Stockholm/Hamburg Klaus Koch blev sportchef för Det Danske Travselskab på 1980-talet. Var sedan sportchef på Solvalla , och därefter fortsatt ansvarig för Elitloppet i ytterligare två år. Han blev sedan administrativ direktör för travbanan i München, och sedan 2015 är han VD för Hamburger Trab (60 % tjänst som blivit heltid). Bland andra uppdrag för sporten kan nämnas att han under 8-9 år var ansvarig för alla de största travloppen i Italien, uppdrag för ATG att etablera V75 i bl a Australien, Malta, Spanien och Tyskland, uppdrag för Winrace GmbH i Tyskland att utveckla travbanor. Han har varit involverad i ny- eller ombyggnadsprojekt för banor i Österrike, Holland och Tjeckien, och är rådgivare för den australasiska travsporten (Australien och Nya Zeeland). Även intresset för galoppsporten går tillbaka till barn- och tonårstiden. Klaus Koch tillbringade då många lördagseftermiddagar på Klampenborg, och har många vänner inom galoppsporten. Under tiden i Stockholm besökte han ofta Täby, och han har sett galopp på många banor över hela världen. Klaus Koch ser det personliga galoppintresset som en förutsättning om man går in i Svensk Galopps styrelse. Han kommer i styrelsearbetet att kunna bidra bl a med bred kunskap om hästsporten, sin egen erfarenhet av att vara anställd tjänsteman inom sporten, nytänkande och annorlunda idéer som kan lyfta sporten, samt sitt stora globala nätverk som ger ringar på vattnet. Per Larsson, Lomma VD och delägare i Champions Mekaniska Verkstad AB, som är ett företag inom byggnadsproduktion. Driver parallellt det egna företaget PAL Management AB med inriktning på förändringar och ledarskap. Dessförinnan har han arbetat i 13 år på chefstjänster inom Postverket och 20 år inom Astra Zeneca på olika ledande befattningar. Per Larsson har ett mångårigt styrelseengagemang inom fotbollsvärlden, bl a som ordförande i Lunds Bollklubb , ordförande i Svensk Elitfotboll Division Ett sedan 2012, och ledamot i Svenska Fotbollsförbundets serieutredningsprojekt sedan Sedan 2015 är Per Larsson även ledamot i Skånska Fältrittklubbens styrelse. Om han inväljs som ledamot i Svensk Galopps styrelse kommer han att lämna SFKs styrelse direkt efter Svensk Galopps stämma. Per Larsson kom in i galoppsporten för snart tre år sedan. Det allra första hästinköpet skedde helt oplanerat tillsammans med fotbollsvänner på åringsauktionen på Roslövsholm. Hästen visade sig vara Manacor vinnare av Dansk Derby 2015 och många andra löpningar! Idag är Per Larsson delägare i hästar i Danmark, Skåne och Stockholm. Han har även ett par avelsston.

5 I Svensk Galopps styrelse kan han bidra bl a med ett starkt ledarskap och att göra organisationen till ett lagbygge. Presentation av föreslagna ledamöter till Svensk Galopps överdomstol Stadgarna Enligt Svensk Galopps stadgar skall överdomstolen bestå av minst tre ledamöter, varav en ordförande och en vice ordförande jämte minst tre suppleanter. Ordförande samt en ledamot samt suppleanter för dessa skall vara lagfarna. Ledamot väljs för tre år. Mandattiden anpassas att årligen utgå för en tredjedel av hela antalet ledamöter och suppleanter. Nuvarande överdomstol I år löper mandatperioden ut för ledamöterna Ronney Hagelberg och Staffan Strömer samt suppleanten Per Gellström. Valda till 2017 är ledamöterna Gisela Jardby och Anders Jonsson. Valda till 2018 är ledamoten Björn Eklund och suppleanten Madeleine Winberg. Valberedningens förslag Ronney Hagelberg ledamot omval till 2019 Per Gellström ledamot nyval (som ledamot) till 2019 Elisabeth Ekstrand suppleant nyval till 2019 Presentation av förslag till ny suppleant - Elisabeth Ekstrand Elisabeth Ekstrand bor i Täby och tog sin jur kand Hon älskar hästar, har ett starkt rättspatos och arbetar som Chief Administrator and Legal officer på Internetstiftelsen i Sverige. ISS är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av internet i Sverige. Ansvarar för internets svenska toppdomän.se samt toppdomänen.nu med registrering av domännamn samt administration och teknisk drift av det nationella domännamnsregistret.

Svensk Galopps valberedning våren 2017 förslag till val av styrelse, revisor och galoppöverdomstol inför stämman den 22 april 2017.

Svensk Galopps valberedning våren 2017 förslag till val av styrelse, revisor och galoppöverdomstol inför stämman den 22 april 2017. Svensk Galopps valberedning våren 2017 förslag till val av styrelse, revisor och galoppöverdomstol inför stämman den 22 april 2017. Distribuerat till föreningens medlemmar senast tre veckor innan stämman,

Läs mer

Information 4-2013 från Svensk Galopps valberedning våren 2013. Förslag till val av styrelse, revisorer och galoppöverdomstol

Information 4-2013 från Svensk Galopps valberedning våren 2013. Förslag till val av styrelse, revisorer och galoppöverdomstol Information 4-2013 från Svensk Galopps valberedning våren 2013 Förslag till val av styrelse, revisorer och galoppöverdomstol Efter slutfört uppdrag överlämnar valberedningen nedanstående förslag till ledamöter

Läs mer

Svensk Galopps valberednings förslag till val av styrelse, revisor och Galoppöverdomstol inför stämman den 21 april 2018

Svensk Galopps valberednings förslag till val av styrelse, revisor och Galoppöverdomstol inför stämman den 21 april 2018 Svensk Galopps valberednings förslag till val av styrelse, revisor och Galoppöverdomstol inför stämman den 21 april 2018 Distribuerat till föreningens medlemmar tre veckor innan stämman, senast 31 mars

Läs mer

STADGAR för Svensk Galopp

STADGAR för Svensk Galopp STADGAR för Svensk Galopp antagna vid ordinarie föreningsstämma den 17 oktober 2015 och fastställda vid extra stämma för Svensk Galopp den 30 januari 2016 1 Föreningens firma och medlemmar Föreningens

Läs mer

Protokoll fört vid Skånska Fältrittklubbens årsstämma torsdagen den 31 maj 2018

Protokoll fört vid Skånska Fältrittklubbens årsstämma torsdagen den 31 maj 2018 Protokoll fört vid Skånska Fältrittklubbens årsstämma torsdagen den 31 maj 2018 Plats: Jägersro, Derby Club Tid: kl 18.00 19.00 Närvarande: 2 hedersmedlemmar och 63 medlemmar Övriga: Camilla Alm Andersson,

Läs mer

Protokoll fört vid höststämman inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 19 november 2018

Protokoll fört vid höststämman inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 19 november 2018 Protokoll fört vid höststämman inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 19 november 2018 Plats: Derby Club, Jägersro Tid: kl 18.00 19.30 Närvarande: 3 hedersmedlemmar och 48 medlemmar Övriga: Stefan Olsson,

Läs mer

Valberedningens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Fastighets AB Balder (publ) onsdagen den 7 maj 2013

Valberedningens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Fastighets AB Balder (publ) onsdagen den 7 maj 2013 Valberedningens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Fastighets AB Balder (publ) onsdagen den 7 maj 2013 Nedanstående beslutsförslag följer den numrering som framgår av den föreslagna dagordningen.

Läs mer

Till medlemmarna i Västerbottens Travsällskap. VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INFÖR FÖRENINGSSTÄMMA 16 april 2019

Till medlemmarna i Västerbottens Travsällskap. VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INFÖR FÖRENINGSSTÄMMA 16 april 2019 Sida: 1 av 5 Till medlemmarna i Västerbottens Travsällskap VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INFÖR FÖRENINGSSTÄMMA 16 april 2019 VAL AV STYRELSELEDAMÖTER, ORDFÖRANDE OCH REVISORER Styrelsen består av 7 ordinarie

Läs mer

Valberedningens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Fastighets AB Balder (publ) onsdagen den 6 maj 2015

Valberedningens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Fastighets AB Balder (publ) onsdagen den 6 maj 2015 Valberedningens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Fastighets AB Balder (publ) onsdagen den 6 maj 2015 Nedanstående beslutsförslag följer den numrering som framgår av den föreslagna dagordningen.

Läs mer

REDOGÖRELSE FÖR WIHLBORGFASTIGHETER AB:s VALBEREDNINGSARBETE INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2013

REDOGÖRELSE FÖR WIHLBORGFASTIGHETER AB:s VALBEREDNINGSARBETE INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2013 REDOGÖRELSE FÖR WIHLBORGFASTIGHETER AB:s VALBEREDNINGSARBETE INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2013 Bakgrund Valberedningen i Wihlborgs Fastigheter AB har bildats med representanter för de tre största ägarna per 30 september

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag Författare: HSB Nordvästra Skåne, valberedningen Datum 2013-11-08 Plats Ärende: Delges: Ramlösa Brunnshotell Valberedningens PM samt förslag till ordinarie föreningsstämma Stämmoombud m.fl. Valberedningens

Läs mer

Valberedningens förslag och motiverande yttrande inför årsstämman 2019

Valberedningens förslag och motiverande yttrande inför årsstämman 2019 Valberedningens förslag och motiverande yttrande inför årsstämman 2019 Valberedningen i Paynova får härmed överlämna följande förslag och information till årsstämman. Årsstämmans ordförande Valberedningen

Läs mer

Valberedningens förslag och motiverande yttrande inför årsstämman 2017

Valberedningens förslag och motiverande yttrande inför årsstämman 2017 Valberedningens förslag och motiverande yttrande inför årsstämman 2017 Valberedningen i Paynova får härmed överlämna följande förslag och information till årsstämman. Årsstämmans ordförande Valberedningen

Läs mer

1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande, Jan Wäreby, hälsade aktieägaren och gäster välkomna till stämman.

1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande, Jan Wäreby, hälsade aktieägaren och gäster välkomna till stämman. Protokoll fört vid årsstämma i RISE Research Institutes of Sweden Holding AB, org.nr. 556179-8520 den 19 april 2018 Blenda View, Lindholmspiren 7A, plan 7, Göteborg Närvarande aktieägare Svenska staten

Läs mer

Svenska staten är ensam aktieägare representerande samtliga aktier och röster i bolaget, vilket godkändes att gälla som röstlängd.

Svenska staten är ensam aktieägare representerande samtliga aktier och röster i bolaget, vilket godkändes att gälla som röstlängd. Protokoll fört vid ordinarie Årsstämma med aktieägaren i AB Göta kanalbolag den 23 april 2010 i Motala Närvarande Aktieägare Svenska staten (näringsdepartementet) genom Jenny Lahrin för 29 272 st aktier.

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag Författare: HSB Nordvästra Skåne, valberedningen Datum 2014-11-08 Plats Ärende: Delges: Ramlösa Brunnshotell Valberedningens PM samt förslag till ordinarie föreningsstämma Stämmoombud m.fl. Valberedningens

Läs mer

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll utsågs Thomas Åkerman och Daniel Rammeskov

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll utsågs Thomas Åkerman och Daniel Rammeskov Protokoll fört vid årsstämma i Scout Gaming Group AB (publ), org. nr 559119-1316, den 23 maj 2018 Linnégatan 14 i Stockholm, kl. 14.00 14:55 1 Stämman öppnades styrelsens ordförande Rolf Blom. Rolf Blom

Läs mer

Staffan Halldin och Jan Lundström utsågs att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

Staffan Halldin och Jan Lundström utsågs att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Karo Bio AB (publ), org nr 556309-3359, den 8 maj 2014 i Huddinge. Närvarande aktieägare och övriga deltagare: Enligt förteckning i Bilaga 1. 1 Stämman öppnades

Läs mer

Valberedningen har följande förslag till HSB Nordvästra Skånes ordinarie föreningsstämma den 8 december 2015.

Valberedningen har följande förslag till HSB Nordvästra Skånes ordinarie föreningsstämma den 8 december 2015. PM Författare: Valberedningen & styrelsen Datum: 2015-09-04 Plats: Ramlösa Brunnshotell Ärende: Fullmäktigesammanträde 2015 Delges: Stämmoombud m.fl. Förslag till val Valberedningens förslag Valberedningens

Läs mer

Valberedningens förslag till Årsstämman 2017, inklusive motiverat yttrande

Valberedningens förslag till Årsstämman 2017, inklusive motiverat yttrande Till styrelsen i Projektengagemang Sweden AB Valberedningens förslag till Årsstämman 2017, inklusive motiverat yttrande Ordförande på stämman att styrelsens ordförande Gunnar Grönkvist utses till ordförande

Läs mer

STADGAR. för. Svensk Galopp

STADGAR. för. Svensk Galopp STADGAR för Svensk Galopp antagna vid ordinarie föreningsstämma (årsstämma) den 18 juni 2016 och fastställda vid ordinarie höststämma för Svensk Galopp den 22 oktober 2016 1 Föreningens firma och medlemmar

Läs mer

Stämman öppnades av styrelsens ordförande, Björn O. Nilsson.

Stämman öppnades av styrelsens ordförande, Björn O. Nilsson. Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i BioInvent International AB (publ), org nr 556537-7263, den 24 april 2014 i Lund. Närvarande aktieägare och övriga deltagare: Enligt förteckning i Bilaga 1.

Läs mer

CELLAVISIONS VALBEREDNINGS FULLSTÄNDIGA FÖRSLAG INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018

CELLAVISIONS VALBEREDNINGS FULLSTÄNDIGA FÖRSLAG INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018 CELLAVISIONS VALBEREDNINGS FULLSTÄNDIGA FÖRSLAG INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018 Valberedningens medlemmar, som utsetts enligt de principer som beslutades på årsstämman 2017, representerar alla aktieägare men utses

Läs mer

Därjämte var advokaterna Sven Rasmusson och Ulrika Magnusson närvarande.

Därjämte var advokaterna Sven Rasmusson och Ulrika Magnusson närvarande. Protokoll fört vid årsstämma i PA Resources AB (publ), org.nr. 556488-2180, avhållen den 16 april 2014 i Stockholm Närvarande: Se bilaga 1 Därjämte var advokaterna Sven Rasmusson och Ulrika Magnusson närvarande.

Läs mer

Bolag Dokumenttyp Funktion Dok nr Säkerhetsklass Sidnr Länsförsäkringar Norrbotten. Policy Styrelsen B24:2012:0:5 Intern

Bolag Dokumenttyp Funktion Dok nr Säkerhetsklass Sidnr Länsförsäkringar Norrbotten. Policy Styrelsen B24:2012:0:5 Intern 1 Innehållsförteckning 1. Utseende av valberedning m.m.... 2 2. Valberedningens uppgifter och arbetsformer... 2 2.1. Styrelsens storlek och sammansättning mm... 3 2.2. Tillsättning av styrelse... 4 2.3.

Läs mer

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG, REDOGÖRELSE FÖR VALBEREDNINGENS ARBETE OCH MOTIVERADE YTTRANDE INFÖR BOLAGSSTÄMMA I NGS GROUP AB (PUBL) DEN 27 APRIL 2016

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG, REDOGÖRELSE FÖR VALBEREDNINGENS ARBETE OCH MOTIVERADE YTTRANDE INFÖR BOLAGSSTÄMMA I NGS GROUP AB (PUBL) DEN 27 APRIL 2016 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG, REDOGÖRELSE FÖR VALBEREDNINGENS ARBETE OCH MOTIVERADE YTTRANDE INFÖR BOLAGSSTÄMMA I NGS GROUP AB (PUBL) DEN 27 APRIL 2016 Bakgrund Valberedningen utsågs på NGS Group AB (publ):s

Läs mer

Information från Valberedningen i Enköpings Segelsällskap (ESS). Valberedningens förslag till Enköpings Segelsällskaps Årsmöte 2016:

Information från Valberedningen i Enköpings Segelsällskap (ESS). Valberedningens förslag till Enköpings Segelsällskaps Årsmöte 2016: Enköping i januari 2016 Information från Valberedningen i Enköpings Segelsällskap (ESS). Vid årsmötet 2016 ska nedan angivna befattningar i ESS tillsättas: Följande väljs på 2 år: Ordförande, Sekreterare,

Läs mer

Valberedningen 2013-14.

Valberedningen 2013-14. Valberedningen Jägareförbundet Jönköpings Län informerar. Valberedningen har som mål att i samverkan med medlemmarna skapa den bästa styrelsen som Jägareförbundet Jönköpings Län kan erhålla, därför är

Läs mer

REDOGÖRELSE FÖR DIÖS FASTIGHETER AB:S VALBEREDNINGSARBETE INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2017

REDOGÖRELSE FÖR DIÖS FASTIGHETER AB:S VALBEREDNINGSARBETE INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2017 INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2017 PUNKT 2, 10, 11, 12, 13 BILAGA 2 1(2) BAKGRUND Valberedningen i Diös Fastigheter AB (publ) ( Diös ) har bildats med representanter för de fyra största ägarna per den 30 september

Läs mer

Ordföranden meddelade att styrelsen anmodat advokat Magnus Pauli, Advokatfirman Vinge, att tjänstgöra som sekreterare vid stämman.

Ordföranden meddelade att styrelsen anmodat advokat Magnus Pauli, Advokatfirman Vinge, att tjänstgöra som sekreterare vid stämman. PROTOKOLL fört vid årsstämma med aktieägarna i CATENA AB (publ), 556294-1715, i Göteborg den 21 april 2008, kl 16:30 17:30 1 Stämmans öppnande Stämman öppnades av styrelsens ordförande, Henry Klotz. 2

Läs mer

Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö

Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö Valberedningens uppgift Enligt bostadsrättsföreningen stadgar skall årsstämman välja en valberedning med uppgift att förbereda

Läs mer

REDOGÖRELSE FÖR DIÖS FASTIGHETER AB:S VALBEREDNINGSARBETE INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018

REDOGÖRELSE FÖR DIÖS FASTIGHETER AB:S VALBEREDNINGSARBETE INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018 INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018 PUNKT 2, 10, 11, 12, 13 BILAGA 2.1 1(3) BAKGRUND Valberedningen i Diös Fastigheter AB (publ) ( Diös ) har bildats i enlighet med beslut på Diös årsstämma 2017. Styrelsens ordförande

Läs mer

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INKLUSIVE MOTIVERAT YTTRANDE BETRÄFFANDE DEN FÖRESLAGNA STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2017 I NETENT AB (PUBL)

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INKLUSIVE MOTIVERAT YTTRANDE BETRÄFFANDE DEN FÖRESLAGNA STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2017 I NETENT AB (PUBL) VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INKLUSIVE MOTIVERAT YTTRANDE BETRÄFFANDE DEN FÖRESLAGNA STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2017 I NETENT AB (PUBL) Valberedningens arbete inför årsstämman 2017 Valberedningen har haft tre

Läs mer

Valberedningens förslag till Årsstämman 2018 för val av styrelse m.m., inklusive motiverat yttrande

Valberedningens förslag till Årsstämman 2018 för val av styrelse m.m., inklusive motiverat yttrande Till styrelsen i Projektengagemang Sweden AB Valberedningens förslag till Årsstämman 2018 för val av styrelse m.m., inklusive motiverat yttrande Ordförande på stämman att styrelsens ordförande Gunnar Grönkvist

Läs mer

Fullständiga förslag till beslut vid årsstämma i Stockwik Förvaltning AB (publ)

Fullständiga förslag till beslut vid årsstämma i Stockwik Förvaltning AB (publ) Fullständiga förslag till beslut vid årsstämma i Stockwik Förvaltning AB (publ) Punkt 2 - Val av ordförande vid stämman Valberedningen föreslår att Andreas Säfstrand utses till ordförande vid årsstämman.

Läs mer

Motion till Svensk Galopps höststämma 2015 - Stadgerevidering

Motion till Svensk Galopps höststämma 2015 - Stadgerevidering Motion till Svensk Galopps höststämma 2015 - Stadgerevidering Svensk Galopps stadgar har några oklarheter som bör åtgärdas. Denna motion syftar till att förtydliga och förändra delar av stadgarna så att

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 14 november 2016 (nr 9)

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 14 november 2016 (nr 9) Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 14 november 2016 (nr 9) Plats: Jägersro, logerna Tid: kl 16.00 17.45 Närvarande: Jacqueline Henriksson (ordf), Per Larsson, Jan

Läs mer

Härnösand Till Absolicons aktieägare

Härnösand Till Absolicons aktieägare Härnösand 2017-05-23 Till Absolicons aktieägare Inbjudan till årsstämma Årsstämma i Absolicon Solar Collector AB (publ) hålls onsdagen 7 juni 2017 klockan 18:30 i Absolicons lokaler på Fiskaregatan 11,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 22 augusti 2016 (nr 7)

Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 22 augusti 2016 (nr 7) Protokoll fört vid styrelsemöte inom Skånska Fältrittklubben måndagen den 22 augusti 2016 (nr 7) Tid: kl 16.00 20.20 Närvarande: Jacqueline Henriksson (ordf), Per Larsson, Jan Carlson, Staffan Lidström

Läs mer

Valberedningen i Byggmax Group AB (publ) org.nr

Valberedningen i Byggmax Group AB (publ) org.nr Valberedningen i Byggmax Group AB (publ) org.nr 556656-3531 ( Bolaget ) fullständiga förslag inför årsstämman 2015 och motiverade yttrande över val av styrelse Valberedningen för Bolaget, som utsetts enligt

Läs mer

Förslag från valberedningen till Tempest Security AB (publ) årsstämma 2019 och motiverat yttrande beträffande förslag till styrelse

Förslag från valberedningen till Tempest Security AB (publ) årsstämma 2019 och motiverat yttrande beträffande förslag till styrelse Pressmeddelande 2019-05-08 Förslag från valberedningen till Tempest Security AB (publ) årsstämma 2019 och motiverat yttrande beträffande förslag till styrelse Inför årsstämman 2019 består Tempest Security

Läs mer

Valberedningens förslag till årsstämman i Opus Group AB (publ) den 22 maj 2014

Valberedningens förslag till årsstämman i Opus Group AB (publ) den 22 maj 2014 1 (4) Valberedningens förslag till årsstämman i Opus Group AB (publ) den 22 maj 2014 Inför årsstämman 2014 består valberedningen, i enlighet med beslut vid Opus Group AB:s årsstämma 2013, av Martin Jonasson

Läs mer

Vilka som är i tur att avgå och tänkbara kandidater har vi beskrivit i bilaga 1. Presentation av nuvarande förbundsstyrelse finner ni i bilaga 2.

Vilka som är i tur att avgå och tänkbara kandidater har vi beskrivit i bilaga 1. Presentation av nuvarande förbundsstyrelse finner ni i bilaga 2. Till lokalföreningar och länsförbund inför stämman 2017 Valberedningen har nu påbörjat sitt arbete inför förbundsstämman 2017. Länsförbund och lokalföreningar, hjälp oss i valberedningen att hitta kandidater

Läs mer

Valberedningens förslag till Årsstämman 2015

Valberedningens förslag till Årsstämman 2015 Till styrelsen i Telefonaktiebolaget LM Ericsson Valberedningens förslag till Årsstämman 2015 Valberedningen i Telefonaktiebolaget LM Ericsson får härmed överlämna följande förslag och information till

Läs mer

Valberedningen i Bilia kommer att framlägga följande förslag vid bolagets årsstämma:

Valberedningen i Bilia kommer att framlägga följande förslag vid bolagets årsstämma: Redogörelse för valberedningens arbete inför årsstämman 2016 Bakgrund I enlighet med den instruktion Bilia ABs ( Bilia ) årsstämma utfärdade 2014 utsågs hösten 2015 en valberedning bestående av representanter

Läs mer

Valberedningens förslag inför årsstämman 2016

Valberedningens förslag inför årsstämman 2016 Manus till årsredovisning och kallelse årsstämma i Paynova AB (publ) Valberedningens förslag inför årsstämman 2016 Valberedningen i bolaget får härmed överlämna följande förslag och information till årsstämman.

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i GHP Specialty Care AB (pubi), org.nr , den 24april2019 i Göteborg. 1. Stämmans öppnande

Protokoll fört vid årsstämma i GHP Specialty Care AB (pubi), org.nr , den 24april2019 i Göteborg. 1. Stämmans öppnande Protokoll fört vid årsstämma i GHP Specialty Care AB (pubi), org.nr 556757-1103, den 24april2019 i Göteborg 1. Stämmans öppnande Bolagsstämman förklarades öppnad av styrelsens ordförande, Carsten Browall.

Läs mer

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG TILL ÅRSSTÄMMAN 2019 I NEW WAVE GROUP AB (PUBL)

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG TILL ÅRSSTÄMMAN 2019 I NEW WAVE GROUP AB (PUBL) VALBEREDNINGENS FÖRSLAG TILL ÅRSSTÄMMAN 2019 I NEW WAVE GROUP AB (PUBL) Valberedningens förslag inför årsstämman 2019 Valberedningen New Wave Group AB (publ) utgörs av Ulf Hedlundh (Svolder Aktiebolag),

Läs mer

På styrelsens uppdrag öppnades stämman av advokat Madeleine Rydberger.

På styrelsens uppdrag öppnades stämman av advokat Madeleine Rydberger. Protokoll fört vid årsstämma i Probi AB (publ), org.nr 556417-7540, onsdagen den 2 maj 2018 i Lund På styrelsens uppdrag öppnades stämman av advokat Madeleine Rydberger. 1 Madeleine Rydberger utsågs att

Läs mer

VALBEREDNINGENS BERÄTTELSE OCH FÖRSLAG 2016

VALBEREDNINGENS BERÄTTELSE OCH FÖRSLAG 2016 VALBEREDNINGENS BERÄTTELSE OCH FÖRSLAG 2016 I VALBEREDNINGEN HAR INGÅTT FÖLJANDE LEDAMÖTER Bo Lidefalk, ordförande Kristianstad Jan Malm Carolyn Månsson Eslöv Jens Hansen Ystad Camilla Rosenqvist Den av

Läs mer

Lennart Johansson och Jan Lundström utsågs att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

Lennart Johansson och Jan Lundström utsågs att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Karo Bio AB (publ), org nr 556309-3359, den 29 april 2015 i Huddinge. Närvarande aktieägare och övriga deltagare: Enligt förteckning i Bilaga 1. 1 Stämman

Läs mer

STADGEREVISION FÖR GÖTEBORGS GALOPPSÄLLSKAP. Underlaget redovisar de stadgeändringar som antogs vid extra stämma i GGS 25 november 2018.

STADGEREVISION FÖR GÖTEBORGS GALOPPSÄLLSKAP. Underlaget redovisar de stadgeändringar som antogs vid extra stämma i GGS 25 november 2018. STADGEREVISION FÖR GÖTEBORGS GALOPPSÄLLSKAP Underlaget redovisar de stadgeändringar som antogs vid extra stämma i GGS 25 november 2018. Andra och slutgiltiga beslutsomgången av dessa ändringar äger rum

Läs mer

Beslöts att upprättande och godkännande av röstlängden skulle behandlas efter VD:s anförande, 6 i dagordningen.

Beslöts att upprättande och godkännande av röstlängden skulle behandlas efter VD:s anförande, 6 i dagordningen. Protokoll fört vid årsstämma i Mycronic AB (publ), org. nr 556351-2374, den 4 maj 2017 i Stora Aulan på Norra Latin/Stockholm City Conference Center, Drottninggatan 71 B i Stockholm, kl. 17.00 18.30 1

Läs mer

Bilaga 1 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INKLUSIVE MOTIVERAT YTTRANDE BETRÄFFANDE DEN FÖRESLAGNA STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018 I NETENT AB (PUBL)

Bilaga 1 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INKLUSIVE MOTIVERAT YTTRANDE BETRÄFFANDE DEN FÖRESLAGNA STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018 I NETENT AB (PUBL) Bilaga 1 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INKLUSIVE MOTIVERAT YTTRANDE BETRÄFFANDE DEN FÖRESLAGNA STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018 I NETENT AB (PUBL) Valberedningens arbete inför årsstämman 2018 Valberedningen har

Läs mer

Valberedningen i Brinova Fastigheter AB (publ.) org.nr

Valberedningen i Brinova Fastigheter AB (publ.) org.nr Valberedningen i Brinova Fastigheter AB (publ.) org.nr 556840-3918 ( Bolaget ) fullständiga förslag inför årsstämman 2018 och motiverade yttrande över val av styrelse Valberedningen för Bolaget, som utsetts

Läs mer

Valberedningens förslag inför årsstämman 2015

Valberedningens förslag inför årsstämman 2015 Manus till kallelse årsstämma i Paynova AB (publ) Valberedningens förslag inför årsstämman 2015 Valberedningen i bolaget får härmed överlämna följande förslag och information till årsstämman. Årsstämmans

Läs mer

Redogörelse för valberedningens i Odd Molly International AB (publ) arbete samt fullständiga förslag och motiverade yttrande inför årsstämman 2017

Redogörelse för valberedningens i Odd Molly International AB (publ) arbete samt fullständiga förslag och motiverade yttrande inför årsstämman 2017 Redogörelse för valberedningens i Odd Molly International AB (publ) arbete samt fullständiga förslag och motiverade yttrande inför årsstämman 2017 Bakgrund Enligt beslut fattat vid årsstämman 2016 i Odd

Läs mer

På styrelsens uppdrag fördes protokoll över förhandlingarna av undertecknad advokat Mikael Ekdahl. 3 Upprättande och godkännande av röstlängd

På styrelsens uppdrag fördes protokoll över förhandlingarna av undertecknad advokat Mikael Ekdahl. 3 Upprättande och godkännande av röstlängd Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i HEXPOL AB (publ), org. nr. 556108-9631, fredagen den 26 april 2019 i Malmö. 1 Årsstämmans öppnande Årsstämman öppnades av Georg Brunstam som fått i uppdrag

Läs mer

KALLELSE. till årsstämma i Ortivus AB (publ) den 29 april 2016

KALLELSE. till årsstämma i Ortivus AB (publ) den 29 april 2016 KALLELSE till årsstämma i Ortivus AB (publ) den 29 april 2016 Aktieägarna i Ortivus AB (publ), 556259-1205, kallas härmed till årsstämma onsdagen den 29 april 2016 kl. 1300 i konferensrum Lyktan på Svärdvägen

Läs mer

Godkändes att, förutom anmälda aktieägare, vissa andra personer närvarade vid stämman som åhörare.

Godkändes att, förutom anmälda aktieägare, vissa andra personer närvarade vid stämman som åhörare. Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Lammhults Design Group AB (publ), org.nr 556541-2094, i Lammhult den 26 april 2018 %1 Stämman öppnades av styrelsens ordförande, Anders Pålsson. %2 Anders

Läs mer

Bolagets styrelseordförande, Carl-Johan Hagman, hälsade samtliga närvarande välkomna och förklarade årsstämman öppnad.

Bolagets styrelseordförande, Carl-Johan Hagman, hälsade samtliga närvarande välkomna och förklarade årsstämman öppnad. Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Concordia Maritime AB (publ), 556068-5819, den 25 april 2017 kl. 13:00 på Gothia Towers, Göteborg Bolagets styrelseordförande, Carl-Johan Hagman, hälsade

Läs mer

Föredragningslista 2017

Föredragningslista 2017 Föredragningslista 2017 1. Föreningsstämmans öppnande 2. Val av ordförande och sekreterare vid stämman 3. Fastställande av föredragslista 4. Fråga om stämman utlysts i behörig ordning 5. Upprättande av

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma med aktieägaren i Systembolaget AB, 556059-9473, den 22 mars 2007 i Stockholm

Protokoll fört vid årsstämma med aktieägaren i Systembolaget AB, 556059-9473, den 22 mars 2007 i Stockholm Protokoll fört vid årsstämma med aktieägaren i Systembolaget AB, 556059-9473, den 22 mars 2007 i Stockholm Närvarande: Statsrådet Maria Larsson Expeditions- och rättschefen Marianne Jenryd, Socialdepartementet

Läs mer

Valberedningens förslag beträffande pkt 2, och 18 på dagordningen

Valberedningens förslag beträffande pkt 2, och 18 på dagordningen Till årsstämman i Intellecta AB (publ) den 12 maj 2016, kl. 16.00, Spårvagnen, Spårvagnshallarna, Birger Jarlsgatan 57 A, Stockholm. Valberedningens förslag beträffande pkt 2, 13-16 och 18 på dagordningen

Läs mer

Förslag från valberedningen i FM Mattsson Mora Group AB

Förslag från valberedningen i FM Mattsson Mora Group AB Förslag från valberedningen i FM Mattsson Mora Group AB 2018-04-04 Valberedningens förslag till beslut vid FM Mattsson Mora Group AB s årsstämma den 15.e maj 2018 VALBEREDNINGENS LEDAMÖTER Hans Karlsson

Läs mer

Motion till Svensk Galopps årsstämma Förslag på stadgeändring

Motion till Svensk Galopps årsstämma Förslag på stadgeändring Motion till Svensk Galopps årsstämma 2016-06-18 Förslag på stadgeändring På Svensk Galopps höststämma 2015 gavs uppdrag till en stadgegrupp att se över stadgarna i sin helhet och rapportera sina förslag

Läs mer

VALBEREDNINGSRAPPORT 2 011

VALBEREDNINGSRAPPORT 2 011 SRAPPORT 2 011 Valberedningens redogörelse inför Hakon Invests årsstämma den 19 april 2012 Bakgrund Den 12 oktober 2011 offentliggjorde Hakon Invest namnen på de personer som utgör valberedningens sammansättning

Läs mer

Bolagsordning för Flen Vatten och Avfall AB

Bolagsordning för Flen Vatten och Avfall AB KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2008:6-341 Bolagsordning för Flen Vatten och Avfall AB Antagen av kommunfullmäktige 2008-06-12 82 Antagen av extra bolagsstämma 2008-08-25 8 Reviderad av kommunfullmäktige

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Svensk-Danska Broförbindelsen SVEDAB AB

Kallelse till årsstämma i Svensk-Danska Broförbindelsen SVEDAB AB Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Kallelse till årsstämma i Svensk-Danska Broförbindelsen SVEDAB AB Härmed kallas till årsstämma i Svensk-Danska

Läs mer

Valberedningens i Swedbank AB förslag till beslut enligt punkterna 2, i förslaget till dagordning vid årsstämman 2019

Valberedningens i Swedbank AB förslag till beslut enligt punkterna 2, i förslaget till dagordning vid årsstämman 2019 Valberedningens i Swedbank AB förslag till beslut enligt punkterna 2, 11-16 i förslaget till dagordning vid årsstämman 2019 Valberedningen inför årsstämman 2019 Årsstämman i Swedbank 2018 beslutade om

Läs mer

Dagordningen punkterna Bilaga 8

Dagordningen punkterna Bilaga 8 Dagordningen punkterna 19-22 Bilaga 8 VAL AV ORDFÖRANDE OCH STYRELSELEDAMÖTER, REVISORER OCH SUPPLEANT, LEDAMÖTER OCH SUPPLEANTER TILL HSB RIKSFÖRBUNDS FULLMÄKTIGE SAMT VALBEREDNING; LEDAMÖTER OCH SUPPLEANT

Läs mer

Valberedningens i Volati AB (publ) förslag till beslut till årsstämman onsdagen den 16 maj 2018

Valberedningens i Volati AB (publ) förslag till beslut till årsstämman onsdagen den 16 maj 2018 Valberedningens i Volati AB (publ) förslag till beslut till årsstämman onsdagen den 16 maj 2018 Valberedningen inför årsstämman 2018 Pa årsstämman den 18 maj 2017 i Volati AB (publ) beslutades om en instruktion

Läs mer

Kallelse till årsstämma

Kallelse till årsstämma Kallelse till årsstämma Aktieägarna i Advenica AB (publ), organisationsnummer 556468 9957, kallas härmed till årsstämma tisdagen den 24 april 2018 klockan 16.00 i Bolagets lokaler på Roskildevägen 1, Malmö.

Läs mer

Årsstämma i Elos AB (publ) onsdagen den 29 april 2009 kl Lidbeckska Huset, Hamngatan 1, Lidköping

Årsstämma i Elos AB (publ) onsdagen den 29 april 2009 kl Lidbeckska Huset, Hamngatan 1, Lidköping Årsstämma i Elos AB (publ) onsdagen den 29 april 2009 kl 17.00 Lidbeckska Huset, Hamngatan 1, Lidköping Dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Val av ordförande vid stämman Valberedningens förslag: Sture Öster

Läs mer

Valberedningens förslag och motiverade yttrande inför årsstämman 2018

Valberedningens förslag och motiverade yttrande inför årsstämman 2018 Valberedningens förslag och motiverade yttrande inför årsstämman 2018 1. Bakgrund I enlighet med de riktlinjer som beslutades av årsstämman i BONESUPPORT HOL- DING AB ( Bolaget ) den 12 april 2017 har

Läs mer

Redogörelse för valberedningens arbete samt förslag och motiverat yttrande inför Bonavas årsstämma den 25 april 2018

Redogörelse för valberedningens arbete samt förslag och motiverat yttrande inför Bonavas årsstämma den 25 april 2018 Redogörelse för valberedningens arbete samt förslag och motiverat yttrande inför Bonavas årsstämma den 25 april 2018 Bakgrund Årsstämman utser en valberedning som har till uppgift att föreslå årsstämman

Läs mer

Valberedningens förslag till årsstämman i Elos Medtech AB (publ) den 26 april 2016

Valberedningens förslag till årsstämman i Elos Medtech AB (publ) den 26 april 2016 Valberedningens förslag till årsstämman i Elos Medtech AB (publ) den 26 april 2016 Inför årsstämman 2016 består valberedningen, i enlighet med beslut vid Elos Medtech ABs årsstämma 2015, av följande representanter

Läs mer

STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN

STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN 1 Skånska Fältrittklubben är en ideell förening som har till ändamål att samverka med Svensk Galopp (SG) och/eller annan organisation för att anordna galopptävlingar. Föreningen

Läs mer

Beslutade stämman att välja advokat Robert Hansson att som stämmoordförande leda dagens stämma.

Beslutade stämman att välja advokat Robert Hansson att som stämmoordförande leda dagens stämma. Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Clean Tech East Holding AB (publ), org nr. 556670-2854, den 25 maj 2012, kl. 14.00 på IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16 i Stockholm Stämmans öppnande

Läs mer

Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2015

Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2015 Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2015 Valberedningens redogörelse Bakgrund Den 24 september 2014 offentliggjorde ICA Gruppen namnen på de personer som utgör valberedningens sammansättning i

Läs mer

INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING

INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING 1. Inledning 1.1 Allmänt om Moment Groups valberedning Styrelsen har beslutat att Moment Group ska följa den svenska Koden för bolagsstyrning ("Koden").

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Bufab Holding AB (publ)

Kallelse till årsstämma i Bufab Holding AB (publ) Kallelse till årsstämma i Bufab Holding AB (publ) Aktieägarna i Bufab Holding AB (publ) kallas härmed till årsstämma måndagen den 5 maj 2014 kl 14.00 i Gamla Gummifabrikens lokaler, Jönköpingsvägen 15/Magasingatan,

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Vattenfall AB

Kallelse till årsstämma i Vattenfall AB Kallelse till årsstämma i Vattenfall AB Härmed kallas till årsstämma i Vattenfall AB, 556036-2138 Tid Onsdagen den 25 april 2018, kl 09.30 (registreringen öppnar kl 08.00 med sista insläpp kl 09.00) Plats

Läs mer

Styrelsens ordförande Stuart Graham hälsade stämmodeltagarna välkomna, och stämman öppnades därefter på styrelsens uppdrag av advokat Sven Unger.

Styrelsens ordförande Stuart Graham hälsade stämmodeltagarna välkomna, och stämman öppnades därefter på styrelsens uppdrag av advokat Sven Unger. Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Skanska AB (publ), på Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35, Stockholm, den 3 april 2014, kl 16.00. 1 Styrelsens ordförande Stuart Graham hälsade stämmodeltagarna

Läs mer

Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2016

Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2016 Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2016 Valberedningens redogörelse Valberedningen ska bestå av fyra ledamöter som representerar bolagets aktieägare. Den 25 september 2015 offentliggjordes valberedningens

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA vid HSB Uppsalas ordinarie föreningsstämma tisdagen den 12 maj 2015

FÖREDRAGNINGSLISTA vid HSB Uppsalas ordinarie föreningsstämma tisdagen den 12 maj 2015 FÖREDRAGNINGSLISTA vid HSB Uppsalas ordinarie föreningsstämma tisdagen den 12 maj 2015 1. Öppnande 2. Val av ordförande vid stämman 3. Anmälan ordförandens val av protokollförare 4. Godkännande av röstlängd

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2013 Mötesdatum: Torsdagen den 2 maj 2013 Tid: Kl. 18:

Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2013 Mötesdatum: Torsdagen den 2 maj 2013 Tid: Kl. 18: Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2013 Mötesdatum: Torsdagen den 2 maj 2013 Tid: Kl. 18:00 19.15 Plats: Ordförande: Sekreterare: Ersta kyrka Staffan Bohman Christina Lehnert

Läs mer

Ersta diakonisällskaps årsmöte Årsmötets öppnande Styrelsens ordförande, Staffan Bohman, öppnade årsmötet.

Ersta diakonisällskaps årsmöte Årsmötets öppnande Styrelsens ordförande, Staffan Bohman, öppnade årsmötet. Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2011 Mötesdatum: Lördagen den 28 maj 2011 Tid: Kl. 11:30 13.00 Plats: Ordförande: Sekreterare: Ersta kyrka Staffan Bohman Christina Lehnert

Läs mer

Valberedningens förslag till beslut, motiverade yttrande samt information om föreslagna styrelseledamöter

Valberedningens förslag till beslut, motiverade yttrande samt information om föreslagna styrelseledamöter Valberedningens förslag till beslut, motiverade yttrande samt information om föreslagna styrelseledamöter Inför årsstämman 2017 består valberedningen av ordförande Carl Douglas (Investment AB Latour),

Läs mer

Hexatronic Group AB valberednings förslag till årsstämman 2016

Hexatronic Group AB valberednings förslag till årsstämman 2016 Hexatronic Group AB valberednings förslag till årsstämman 2016 Förslag till ordförande vid stämman Valberedningen föreslår styrelsens ordförande Göran Nordlund som ordförande vid årsstämman. Förslag till

Läs mer

Upprättade sekreteraren förteckning över närvarande aktieägare, ombud och biträden samt antalet företrädda aktier och röster, Bilaga 1.

Upprättade sekreteraren förteckning över närvarande aktieägare, ombud och biträden samt antalet företrädda aktier och röster, Bilaga 1. Protokoll fört vid årsstämma i GHP Specialty Care AB (publ), org.nr 556757-1103, den 25april2018 i Göteborg 1. Stämmans öppnande Bolagsstämman förklarades öppnad av styrelsens ordförande, Carsten Browall.

Läs mer

Handlingar inför Årsstämma i DUROC AB (publ)

Handlingar inför Årsstämma i DUROC AB (publ) Handlingar inför Årsstämma i DUROC AB (publ) 4 maj 2010 Årsstämma i Duroc AB (publ) 4 maj 2010 kl 16.00 i Duroc Machine Tools lokaler på Reprovägen 15 i Täby. Förslag till dagordning 1. Val av ordförande

Läs mer

STADGAR ANTAGNA VID ÅRSMÖTET 18 OKTOBER 2016

STADGAR ANTAGNA VID ÅRSMÖTET 18 OKTOBER 2016 STADGAR ANTAGNA VID Föreningens ändamål 1 Lean Forum är en ideell förening (non-profit) för allmännyttiga ändamål. Den bildades i oktober 2000 efter internationella förebilder. 2 Lean Forums ändamål är

Läs mer

Årsstämman öppnades av styrelsens ordförande Staffan Eklöw.

Årsstämman öppnades av styrelsens ordförande Staffan Eklöw. Protokoll fört vid årsstämma i Bublar Group AB (publ) (559019-7462) avhållen den 11 april 2019, kl. 18.00, i Spårvagnshallarna (lokal: Perrongen), plan 1, på Birger Jarlsgatan 57A i Stockholm. 1. ÅRSTÄMMANS

Läs mer

Valberedningens förslag inför årsstämman 2014

Valberedningens förslag inför årsstämman 2014 Manus till kallelse årsstämma i Paynova AB (publ) Valberedningens förslag inför årsstämman 2014 Valberedningen i bolaget får härmed överlämna följande förslag och information till årsstämman. Årsstämmans

Läs mer

2 Sedan röstlängden sammanställts i enlighet med bilaga 1, godkändes röstlängden såsom gällande vid stämman.

2 Sedan röstlängden sammanställts i enlighet med bilaga 1, godkändes röstlängden såsom gällande vid stämman. 1 (4) PROTOKOLL fört vid Årsstämma med aktieägarna i Svedbergs i Dalstorp AB den 21 april 2008, kl 17.00 Närvarande: Enligt bilaga 1. 1 Ordförande Oscar Junzell öppnade stämman och utsågs att leda dagens

Läs mer

Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB

Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB Styrdokument Bolagsordning för Katrineholm Vatten och Avfall AB Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 5.11) Godkänd av kommunfullmäktige, 229 Beslutshistorik Godkänd av kommunfullmäktige 2008-11-17,

Läs mer

Valberedningen i Biotage ABs förslag till årsstämman 2010

Valberedningen i Biotage ABs förslag till årsstämman 2010 Valberedningen i Biotage ABs förslag till årsstämman 2010 Bakgrund Bolagets aktieägare beslutade vid årsstämman den 27 april 2009 att bolaget fortsatt ska ha en valberedning. Årsstämman 2009 beslutade

Läs mer

KALLELSE. till årsstämma i Ortivus AB (publ) den 3 maj 2012

KALLELSE. till årsstämma i Ortivus AB (publ) den 3 maj 2012 KALLELSE till årsstämma i Ortivus AB (publ) den 3 maj 2012 Aktieägarna i Ortivus AB (publ), 556259-1205, kallas härmed till årsstämma torsdagen den 3 maj 2012 kl. 1500 i bolagets lokaler på Karlsrovägen

Läs mer

Fullständiga förslag till årsstämma den 25 maj 2016 i Enzymatica AB (publ)

Fullständiga förslag till årsstämma den 25 maj 2016 i Enzymatica AB (publ) Fullständiga förslag till årsstämma den 25 maj 2016 i Enzymatica AB (publ) Fastställande av antalet styrelseledamöter (punkt 9) Valberedningen föreslår att styrelsen ska bestå av 7 ordinarie ledamöter

Läs mer