Skapa cupsida i CuMap. Steg-för-steg manual

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skapa cupsida i CuMap. Steg-för-steg manual"

Transkript

1 Skapa cupsida i CuMap Steg-för-steg manual

2 Starta Cumap och Egen Cup-fliken, dubbelklicka på Webcumap: Lägg upp ny cup på webben

3 Fyll i uppgifter om Cupens namn, första speldatumet, användarnamn/lösenords uppgifter, vilken idrott det handlar om och ifall ni vill använda extra funktioner. Har du tidigare skapat en cupsida i Cumap kan du här välja att kopiera alla menyer mm från den tidigare cupen. Om du inte redan stängt anmälnings formuläret på den gamla kan du lösa det här. Verkställ!

4 Du får nu en påminnelse på att du verkligen lagt upp alla klasser som ni kommer att tävla i under cupen. Har du inte med alla klasser klicka Nej och återgå till Grunduppgiftsfliken under menyn Registrering av åldersklasser till cuper och serier lägger du till de klasser du saknar. Spara och återvänd till egen cup-fliken och lägg upp ny cup på webben. Fyll i uppgifter på nytt och klicka Ja på kontroll av åldersklasser.

5 Du får nu möjlighet att läsa på om funktionen för SMS prenumeration för tredje part. Via funktionen ges era besökare möjlighet att få resultat efter slutspelade matcher direkt i sin telefon. Välj att aktivera det nu eller senare.

6 Nu är din cuphemsida skapad och du får här information om vilka möjligheter du har med den. All admin av hemsidan sköts via Webadmin som du hittar här: Återgå Du hittar också snabblänkar till cuphemsida och webadmin här:

7 Klicka nu på webadmin länken och logga in

8 Här har du möjlighet att administrera din hemsida ETT TIPS! Vid rutan med frågetecken får du en hel del hjälp

9 Under denna meny har du möjlighet att ställa in en del visningar i menyer, ange vilka språk ni vill använda och möjlighet att visa flaggor vid anmälda lag mm ETT TIPS! Du får en hel del hjälp av frågetecknen! Använd gärna dem

10 Under denna meny har du möjlighet att designa bakgrundsbild och färgtema på din hemsida ETT TIPS! Förhandsgranska dina val här: Du får också möjlighet att starta en integrerad lösning till hemsida om ni redan har en egen Här hittar du också en manual för den funktionen. Cumap 8 har en massa bakgrundsbilder att välja på Passar inte någon av dessa kan du ladda upp din egen bakgrundsbild

11 Här lägger du in hälsningsmeddelande på startsidan Du kan ladda upp ett dokument med spelprogrammet när det väl är klart. Det hamnar på startsidan och texten som du vill förmedla skriver du här: Har du Facebook, Youtube-kanal eller vill länka till någon sponsor har du den möjligheten här: GLÖM INTE ATT SPARA ÄNDRINGARNA!!!

12 Här kan du stänga anmälansfunktionen här De vanligaste fälten som du vill ha info om från anmälande lag finns redan ifyllt och de går att redigera textmässigt. Du kan välja vilka fält som ska finnas på formuläret och om det måste vara obligatoriskt att fylla i information för att komma vidare. GLÖM INTE ATT SPARA ÄNDRINGARNA!!!

13 Cumap genererar själv ett referensnrpå varje anmälan Ett bekräftels skickas ut till anmälande person. Här kan du skriva in en text som finns med i e- mailet. GLÖM INTE ATT SPARA ÄNDRINGARNA!!!

14 Fyll i dina klassnamn och koppla till den åldersklass du skapat i Cumap PC (grunduppgifter) Reservlista = om ni tar emot 12 lag och det är fullt klickar ni i och nästa lag som anmäler sig hamnar på reservplats i klassen. Tar ni emot max antal lag i en klass sätter ni in antalet här. Systemet håller reda på antalet anmälningar i klassen och sätter över till reservlista när max-antalet uppnåtts. GLÖM INTE ATT SPARA ÄNDRINGARNA!!!

15 Här kan ni informera om kostnader, konton, viktiga datum osv Behöver ni ha in ytterligare info finns det möjligheter till att designa frågor själv Tre olika alternativ finns. Se på nästa sida hur dessa inställningar ser ut i anmälningsformuläret och glöm inte att ta hjälp av GLÖM INTE ATT SPARA ÄNDRINGARNA!!!

16

17 Skapa ny meny genom att ange menynummer Ta bort menyer Lägger du till eller ändrar befintliga menyer har du olika möjligheter: Länk-klistra in länken till en befintlig webbsida Uppladdad Ladda upp dokument (pdf, word, excel, webbsida, jpg mm) Fri text skriv in din egen text GLÖM INTE ATT SPARA när du är klar!!!

18 Det finns möjlighet att lägga till Banners. Vi arbetar med bilder och anger formaten i Pixlar Kolumn/bild 1 är en fast bild och kolumn/bild 2 kan du välja om du vill köra fast eller rullande. Du kan bestämma hur länge varje bild ska visas och rullningsschema Ange höjd och bredd på bilderna, leta upp bilden i din dator och ladda upp. Du kan ha 15 banners igång. GLÖM INTE ATT SPARA DITT ARBETE!!!

19 Det finns också möjlighet att lägga till loggor i footern. Här kan du också länka till en sponsors hemsida. Leta upp bilden i din dator och ladda upp. Du kan ha 5 loggor igång. GLÖM INTE ATT SPARA DITT ARBETE!!!

20 Nu har du designat en hemsida till din cup LYCKA TILL! CuMap- gänget