Analytiker Axel Leth

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Analytiker Axel Leth"

Transkript

1 Nyckelfaktorer Omsättningstillväxten - Har de tre senaste åren haft en genomsnittlig omsättningstillväxt om 64 %. Nyemission - Tog in cirka 602 MSEK för ett förvärv. Lågt ägande från styrelsen - Endast 2 utav 6 medlemmar i styrelsen äger aktier i företaget. Kort om Probi Probi är ett företag som är verksamma inom probiotisk forskning och utveckling av probiotika som är baserat i Lund. Bolagets kunder är hälso-, livsmedels- och läkemedelsföretag. Företagets bakteriekulturer används i både Functional Foods och Consumer Healthcare. Functional Food kan beskrivas som en business-to-business - marknad, där Probi licensierar ut bolagets probiotika och teknologi. Consumer Healthcare är allt ifrån traditionella kosttillskott till registrerade produkter med ett tydligt hälsopåstående. Probis fem forskningsområden för probiotikans hälsoeffekter är: mag- och tarmbesvär, näringsupptag, immunförsvar, metabol hälsa samt järnupptag. Några viktiga samarbetspartners är: Danone, Kraft Foods, Skånemejerier, Merck och Bringwell. Bolagets historia Probi grundades år 1991 vilket var samma år som företaget sökte sina första patent för sina bakteriekulturer. År 1994 fick de sitt första licensavtal med Skånemejerier och då började drycken ProViva produceras och lanserades på den Svenska marknaden. År 1998 börsintroducerades Probi på Stockholmsbörsen. Sedan dess har företaget vuxit rejält och är idag en internationell aktör med ett 30-tal samarbetspartners spridda över ett 30-tal länder.

2 Marknad Förutom den nordamerikanska marknaden så är de även verksamma i Europa och Asien. Probi ser stor potential i den asiatiska marknaden som drivs utav att medelklassen växer och att probiotiska livsmedel är inne just nu. De ingick under 2015 ett samarbete med ett sydkoreanskt företag som anses vara väldigt viktigt, strategiskt sett, för den asiatiska marknaden. Enligt bedömningar som Probi har gjort så estimerar de att marknaden för probiotika kommer uppgå till 48 miljarder USD år Idag bedöms den uppgå till 35 miljarder USD, där Asien utgör den största delen dagens marknad. Den kraftiga befolkningstillväxten i kombination med ökat välstånd gör att den största efterfrågan på denna typ av produkter ligger i Asien. Dock är USA den marknad som växer mest, procentuellt sett. Konkurrenter BioGaia är en svensk konkurrent till Probi som också är verksamma inom Functional Foods och Consumer Healthcare och deras produkter finns i ett 60-tal länder. Deras viktigaste samarbetspartner är Semper som främst producerar barnmat. Barnhälsa svarar för cirka 80 % av omsättningen. De grundades år 1990 och har egentligen alltid varit större (omsättningsmässigt) än Probi fram tills nu. BioGaia har ett p/e-tal på 27,65, omsatte under KSEK och har en vinstmarginal på cirka 25 %. En annan konkurrent är Valio. De har funnits sedan 1905 och grundades i Finland. De är i grund och botten ett mejeri men som även har forskning inom probiotika. Valio själva hävdar att de är världsledande inom segmentet Functional Foods. Analys av ledning/insideraktivitet Peter Nählstedt som är Probis vd har en civilingenjörsexamen i kemiteknik och en kandidatexamen i ekonomi vid Lunds universitet. Peter blev vd år 2014 och har en gedigen erfarenhet av den internationella Life Science-industrin från bl.a. GE Healthcare Life Science, där han sysslade med marknadsföring och försäljning. Han äger 3500 aktier (motsvarar 0,03 % av bolaget) i Probi och är född år Gunn-Britt Fransson är ansvarig för Probis forsknings- och utvecklingsverksamhet. Hon har en doktorsexamen i näringslära vid Uppsala Universitet. Gunn-britt har en lång erfarenhet från ledande positioner inom livsmedels-, läkemedels- och bioteknikindustrin. Hon verkade under drygt 10 år som forskningsdirektör vid Procordia Food AB och Orkla Foods AS. Hon är född 1953 och äger 2100 (motsvarar 0,018 % av bolaget) aktier i Probi. Jean-Yves Parisot är Probis styrelseordförande och har varit det sedan april Han har en ekonom- och veterinärexamen. Han har utöver det haft en rad ledande roller under sitt liv, bland annat hos Pfizer och Air Liquide. Jean-Yves äger inga aktier i Probi och är född år 1962.

3 Eva Redhe är styrelseledamot och har varit det sedan Eva är civilekonom och har studerat vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon har tidigare varit VD och arbetande ordförande för Erik Penser Fondkommission AB. Innan det har hon haft en mängd jobb inom finanssektorn. Eva har erfarenhet från ett 20-tal tidigare styrelseuppdrag och besitter följande styrelseuppdrag just nu: styrelseordförande i Spago Nanomedical AB och i Ftrack AB, styrelseledamot i Pled Pharma AB, Starbreeze AB, Axel Christiernsson International AB, Temaplan Asset Management Holding AB, D Carnegie AB och i Första AP-fonden. Hon är född 1962 och har 4000 aktier i Probi (motsvarar 0,035 % av bolaget). Resterande delar av ledningsgruppen och styrelsen är även dem erfarna personer med en tydlig inriktning mot just läkare, veterinärer och kemister. Dock är det endast 2 av 6 personer i styrelsen som äger aktier i Probi. Detta motsvarar cirka 0,04 % av bolaget. Under 2016 har insynspersoner köpt totalt 2900 aktier. Anledningen till att just dessa fyra personer tas upp är att de sitter på nyckelroller inom företaget eller har intressanta erfarenheter eller har intressanta nuvarande uppdrag. Den största ägaren i Probi är Clearstream Banking S.A, som äger 50,4 % utav bolaget. Clearstream är ett fondförvaltningsföretag har sitt säte i Luxemburg. Efter dem kommer Swedbanks aktiefond Robur med 7,83 % och efter dem kommer fjärde AP-fonden, med en ägarandel på 5,98 %. Att ha en ägare som äger över 50 % av rösterna i ett företag kan vara både positivt och negativt beroende på vad ägaren har för avsikter. Då Clearstream är ett fondförvaltningsföretag så bör de ha aktiens välmående i sitt intresse. Anledningen till att de äger så stor del av företaget är svårt att avgöra men de har antagligen en god framtidstro om Probi vilket måste ses som positivt.

4 Nyemission och förvärv I oktober 2016 genomförde Probi en nyemission om st. aktier vilket motsvarar en emissionslikvid på cirka 602 MSEK. Denna nyemission genomfördes då Probi behövde kapital för ett uppköp av det amerikanska probiotikaföretaget TNT Gamble inc. som bedrev sin verksamhet under namnet Nutraceutix. Köpeskillingen för bolaget var cirka 900 MSEK. Förvärvet mer än tredubblar Probis marknadsandel på den nordamerikanska marknaden, samtidigt som det tillför viktiga nya teknologier och tillverkningskompetens. Nutraceutix var en av de största tillverkarna och leverantörerna av probiotika i Nordamerika med en nettoomsättning på cirka 34 MUSD (290 MSEK) och EBITDA om cirka 8 MUSD (70 MSEK) Sedan 2011 har verksamheten uppvisat en tvåsiffrig procentuell försäljningstillväxt. Nutraceutix kundbas består av amerikanska och globala varumärkesdistributörer, återförsäljare och direktförsäljare, samt andra kontraktstillverkare, främst inom kosttillskott. Räknat på 2015 års vinst så köpte Probi företaget till ett p/e-tal på cirka 13 vilket måste anses lågt om man jämför med Probis värdering. Tar man dessutom i åtanke att det ökar marknadsandelen markant på den nordamerikanska marknaden samt att det ökar kompetensen inom företaget så är det ett väldigt bra köp. Även marknaden tyckte att det var ett bra köp då nyemissionen fulltecknades på ungefär en månad och kursen steg. Värdering och nyckeltal Probis omsättning har ökat kraftigt de senaste 3 åren och är till största del organisk tillväxt. Siffrorna för 2016 är estimat gjorda på q1-q4 rapporter släppta från Probi. Att den ökat så extremt för år 2016 beror till stor del av organisk tillväxt men förvärvet av Nutraceutix bidrar cirka 76 MSEK av totala 443,5 MSEK. De senaste 3 åren har Probi haft en genomsnittlig omsättningstillväxt på cirka 64 %. Estimatet för 2016 pekar på att Probi kommer ha en omsättningstillväxt på cirka 106 % varav den organiska tillväxten ligger på 71 %, där de slog försäljningsrekord 3 av årets 4 kvartal. Resultatet de senaste 5 åren har ökat stadigt och verkar hänga med bra i jämförelse med att Probi växer. Enligt estimaten för 2016 ser det ut som att Probi kommer ha en vinstmarginal på 29 % Omsättning (KSEK) Resultat efter skatt (KSEK)

5 Som vi kan se utifrån ovanstående tabell så har kostnaderna för Probi ökat rejält under Däremot ser man att vinstmarginalen förblir på samma nivå som 2015 vilket tyder på att kostnader ökar i samma takt som försäljningen gör. Det som däremot inte är lika direkt beroende ut av försäljningen är administrativa kostnader samt forskningskostnader. Att de administrativa kostnaderna ökat verkar dock bero på uppköpet. Att de lägger mer pengar på forskning anser jag vara positivt då det antyder att de vill ligga i framkant med sina produkter och ständigt utvecklar dem. Probis övriga finansiella kostnader har ökat rejält under 2016 vilket även de beror på uppköpet till stor del.

6 Probi har i dagsläget ett p/e-tal på 44,43 (baserat på resultaten från q1-q4 och en kurs på 508 kr). Detta är i allmänhet ett väldigt högt p/e-tal, dock ligger det genomsnittliga p/e-talet för företag inom sjukvård på 48,93. Anledningen till att sjukvårdsföretag generellt har så högt p/e-tal är att de oftast är förhoppningsföretag som inte gör så stor vinst än. Att Probi är så högt värderat indikerar att det finns höga förväntningar på Probi och dess framtida framgång. Eftersom Probi till stor del finansierade uppköpet av Nutraceutix med nyemissionen så har deras soliditet inte drabbats särskilt mycket utav det. I dagsläget ligger Probis soliditet på 74,3 %. Detta tycker jag är ett högt soliditets-tal vilket i detta fall är positivt enligt mig. Detta indikerar att de har en finansiell styrka för eventuella nya förvärv eller ny forskning. Aktien Priset på aktien har ökat 327 % på ett år. Man kan se att aktien började rusa i maj 2016 då det kom nyheter om nya avtal på flera nya europeiska marknader. Sedan fortsatte börsuppgången i samband med nyheterna om uppköpet. Uppgången beror även på riktigt starka försäljningssiffror för q3 och q Aktiekurs Slutsats Probi är i dagsläget väldigt högt värderade, med ett p/e-tal på 44,43. Jag skulle dock säga att det är motiverat. De växer så det knakar och har precis genomfört ett uppköp som kommer öka försäljning, resultat och kompetensen inom företaget rejält. Det lägger även en bättre grund för den nordamerikanska marknaden som i dagsläget är deras viktigaste. Jag tror dock att det kommer uppstå fler integrationskostnader i samband med förvärvet som kan komma att tynga 2017 års resultat då det enligt min erfarenhet

7 ofta uppstår problem man inte räknat med i samband med integrationen. Men på lång sikt tror jag att detta var helt rätt beslut som kommer leda till att Probi får en stor konkurrensfördel. Att de dessutom har en hög soliditet anser jag vara ett gott tecken och visar på stabilitet. Jämför man Probi med deras svenska konkurrent BioGaia så är de mycket lägre värderade, med ett p/e-tal på 27,65 och samtidigt en omsättning på KSEK. Probis vinstmarginal är även lite högre än BioGaias. Värt att notera är att det genomsnittliga p/e-talet på stockholmsbörsen ligger på cirka 20, alltså är bägge dessa bolag värderade över snittet. Jag tror skillnaden i värdering främst beror på framtidsutsikterna för de båda bolagen. Probi visar på en mycket större tillväxt än BioGaia och värderas därefter. När det kommer till ledningen så tycker jag alla verkar vara väldigt kompetenta. Jag hade dock gärna sett att hela styrelsen även äger aktier i företaget då det ger dem incitament att jobba hårt för Probi. Nu är det bara 2 av 6 som äger aktier i företaget. Eva Redhe har en hel del styrelseuppdrag vilket gör att hon inte har 100 % fokus på Probi. Dock är hon den i styrelsen med störst ägande i Probi så hon bör ha ett stort egenintresse i att göra ett bra jobb. Probi hade under 2015 cirka 60 % av sin försäljning i USA. Detta har varit positivt under 2016 eftersom att dollarn har stärkts. Dock hade jag gärna sett att de har en större spridning på sina marknader så att de inte blir allt för beroende utav en marknad. Jag anser att Probi är ett välskött företag som har potential för fortsatt tillväxt i framtiden även om det just nu har en hög värdering. Axel Leth Källor probi_ar2015_webb_ pdf probi.se

Presentation Delårsrapport jan-sept 2014. Nettoomsättningen ökade med 54% till 37 msek i Q3. Peter Nählstedt, CEO Niklas Brandt, CFO

Presentation Delårsrapport jan-sept 2014. Nettoomsättningen ökade med 54% till 37 msek i Q3. Peter Nählstedt, CEO Niklas Brandt, CFO Presentation Delårsrapport jan-sept 2014 Nettoomsättningen ökade med 54% till 37 msek i Q3 Peter Nählstedt, CEO Niklas Brandt, CFO 1 Agenda Kort om Probi Viktiga händelser under tredje kvartalet Summering

Läs mer

Skapa egen bull & bear mall: Radera bilderna från mallen och klipp och klistra in din egna tabell

Skapa egen bull & bear mall: Radera bilderna från mallen och klipp och klistra in din egna tabell Independent Equity Analysis Analytiker: Eric Stussare & Robert Ydenius 0 March 06 Skapa egen bull & bear mall: Radera bilderna från mallen och klipp och klistra in din egna tabell Futura storlekz 9. Ni

Läs mer

Swedencare Bolagspresentation

Swedencare Bolagspresentation Swedencare Bolagspresentation SWEDENCARE EVENTUELL NOTERING PÅ FIRST NORTH Swedencare AB ( Swedencare eller Bolaget ) utvecklar, marknadsför och säljer premiumprodukter inom hälsa på den globala husdjursmarknaden

Läs mer

TILLVÄXT PÅ 28 % I FÖRSTA KVARTALET

TILLVÄXT PÅ 28 % I FÖRSTA KVARTALET PROBI AB DELÅRSRAPPORT 2012-01-01 2012-03-31 TILLVÄXT PÅ 28 % I FÖRSTA KVARTALET FÖRSTA KVARTALET 2012 NETTOOMSÄTTNINGEN uppgick till 30,6 MSEK (23,9). RÖRELSERESULTATET uppgick till 8,5 MSEK (6,8). RESULTAT

Läs mer

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost Delårsrapport Januari - mars 2015 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln.

Läs mer

PROB. Lagerminskning Starka kassaflöden Betydande FF-avtal REMIUM EQUITY RESEARCH

PROB. Lagerminskning Starka kassaflöden Betydande FF-avtal REMIUM EQUITY RESEARCH PROBI NASDAQ OMX Mid Cap Lagerminskning Starka kassaflöden Betydande FF-avtal Lagerminskning. Försäljningen under Q4 217 påverkades som väntat kraftigt av lagerminskningsprogrammet hos en av Probis större

Läs mer

Marknadsvärde (MSEK) KURSUTVECKLING

Marknadsvärde (MSEK) KURSUTVECKLING PROBI NASDAQ OMX Small Cap KURS (SEK): 216-6-8 246, Hälsovård Förvärv dubblar storleken Lägre marginaler än Probi Finansieras av företrädesemission Förvärv dubblar storleken. Probis inkråmsförvärv av Nutraceutix

Läs mer

Marknadsvärde (MSEK) KURSUTVECKLING

Marknadsvärde (MSEK) KURSUTVECKLING PROBI NASDAQ OMX Small Cap KURS (SEK): 216-7-21 369, Hälsovård Fortsatt stark organisk tillväxt Imponerande skalbarhet Förvärv av Nutraceutix Fortsatt stark organisk tillväxt. Nettoomsättningen under Q2

Läs mer

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018 NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 28 Q 28 Q 27 HELÅR 27 Nettoomsättning, ksek 88 46 8 98 344 739 Ändring i lokala valutor, procent 6, 2,3 Bruttoresultat, ksek 6 595 54

Läs mer

Delårsrapport. Juli september. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Juli september. J.Harvest & Frost Delårsrapport Juli september 2016 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranchen samt sport-

Läs mer

Delårsrapport Q1 2010 MedCore AB (publ)

Delårsrapport Q1 2010 MedCore AB (publ) Medcore AB (Publ) Org.nr 556470-2065 Delårsrapport Q1 2010 MedCore AB (publ) Januari mars 2010 Nettoomsättningen uppgick till 14,9 (12,4) MSEK +20% EBITDA 0,6 (0,2) MSEK Resultat efter skatt uppgick till

Läs mer

FORTSATT GOD TILLVÄXT OCH TRANSFORMERANDE FÖRVÄRV

FORTSATT GOD TILLVÄXT OCH TRANSFORMERANDE FÖRVÄRV PROBI AB DELÅRSRAPPORT -01-01 -06-30 FORTSATT GOD TILLVÄXT OCH TRANSFORMERANDE FÖRVÄRV ANDRA KVARTALET NETTOOMSÄTTNINGEN uppgick till 73,3 MSEK (59,0). RÖRELSERESULTATET uppgick till 20,7 MSEK (15,7).

Läs mer

Probi förvärvar Nutraceutix och ökar kraftigt sin närvaro och kapacitet i Nordamerika samt offentliggör företrädesrättsemission om cirka 600 MSEK

Probi förvärvar Nutraceutix och ökar kraftigt sin närvaro och kapacitet i Nordamerika samt offentliggör företrädesrättsemission om cirka 600 MSEK PRESSMEDDELANDE Informationen lämnades för offentliggörande den 6 juni 2016, kl. 21.00 (CET). Detta pressmed del an de får inte offentligg ör as, pub liceras el ler distri bue ras, di r ekt eller indi

Läs mer

Nordic leader in health & wellbeing products. Nordic leader in health & wellbeing products

Nordic leader in health & wellbeing products. Nordic leader in health & wellbeing products 1 Nordic leader in health & wellbeing products 2 Wilh. Sonesson förvärvar norska Midelfart och namnändrar till Midelfart Sonesson Midelfart är Norges ledande leverantör av produkter för hälsa och välbefinnande

Läs mer

Delårsrapport Januari - Juni 2008

Delårsrapport Januari - Juni 2008 Delårsrapport Januari - Juni 2008 Ökad omsättning och fortsatt stark tillväxt i abonnentportföljen Antal nya abonnenter ökar med 121% jämfört med 1 januari - 30 juni 2007 Omsättningen ökar med 45% Återbetalningstiden

Läs mer

FORTSATT TILLVÄXT OCH STRATEGISKT FÖRVÄRV. Bokslutskommuniké 2016 Publicerad 14 februari 2017

FORTSATT TILLVÄXT OCH STRATEGISKT FÖRVÄRV. Bokslutskommuniké 2016 Publicerad 14 februari 2017 FORTSATT TILLVÄXT OCH STRATEGISKT FÖRVÄRV Bokslutskommuniké 2016 Publicerad 14 februari 2017 INTEGRERAD I 21 MOBILA ENHETER 21 mobila enheter med Precise BioMatch Mobile lanserades under fjärde kvartalet

Läs mer

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost Delårsrapport Januari - mars 2016 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranchen samt sport-

Läs mer

FÖRVÄRVET AV NUTRACEUTIX SLUTFÖRT OCH NYTT FÖRSÄLJNINGSREKORD I KVARTALET

FÖRVÄRVET AV NUTRACEUTIX SLUTFÖRT OCH NYTT FÖRSÄLJNINGSREKORD I KVARTALET PROBI AB DELÅRSRAPPORT -01-01 -09-30 FÖRVÄRVET AV NUTRACEUTIX SLUTFÖRT OCH NYTT FÖRSÄLJNINGSREKORD I KVARTALET TREDJE KVARTALET NETTOOMSÄTTNINGEN uppgick till 89,2 MSEK (51,9). RÖRELSERESULTATET 1 uppgick

Läs mer

Årsstämma 2017 Årsstämma 2017

Årsstämma 2017 Årsstämma 2017 Årsstämma Över 200 bolag Verksamhet i 28 länder i 4 världsdelar 5 500 anställda Årlig tillväxt på 17% i genomsnitt sedan starten 1978 Nettoomsättning 13 miljarder SEK God tillväxt i omsättning och vinst

Läs mer

Extra bolagsstämma 12 augusti 2015

Extra bolagsstämma 12 augusti 2015 Extra bolagsstämma 12 augusti 2015 Mot vår mission och vision Mission Vi vill göra det lättare för människor att själva bidra till ett sundare liv i vardagen Vision Ledande i Norden inom hälsa och välbefinnande

Läs mer

Fjärde kvartalet 2010. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2011-02-02

Fjärde kvartalet 2010. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2011-02-02 Fjärde kvartalet 21 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 211-2-2 Sammanfattning av Q4 Koncernen Omsättningen ökade med 1 procent till 864 MSEK (786) - Hög komponentandel har bidragit med 8 MSEK inom Nolato

Läs mer

PRESSINFORMATION 2014

PRESSINFORMATION 2014 PRESSINFORMATION 2014 Om Probi OM PROBI Probi är ett svenskt bioteknikföretag som utvecklar och säljer probiotika med kliniskt dokumenterade positiva hälsoeffekter. Vår mission är att erbjuda konsumenter

Läs mer

Analytiker: Emil Wasteson Michael Wang

Analytiker: Emil Wasteson Michael Wang De senaste åren har det svenska Fenix Outdoor som tillverkar och distribuerar friluftskläder och produkter fått mycket uppmärksamhet då det växt stadigt som även visas av att aktiekursen har skjutit i

Läs mer

Bokslutskommuniké 2016 Prolight Diagnostics AB (publ) Väsentliga händelser under 2016

Bokslutskommuniké 2016 Prolight Diagnostics AB (publ) Väsentliga händelser under 2016 Bokslutskommuniké 2016 Prolight Diagnostics AB (publ) 556570-9499 24 februari 2017 Väsentliga händelser under 2016 Samarbetsavtal Under första delen av 2016 fokuserade Prolight Diagnostics på upprättandet

Läs mer

VD Ulf Wahlstedt, 5 mars 2008

VD Ulf Wahlstedt, 5 mars 2008 VD Ulf Wahlstedt, 5 mars 2008 Snabb expansion sedan starten 2004 2006 NSP bildas i juli 2004 i och med förvärvet av 21 Burger King-restauranger. NSP övertar driften från 2005 och omsättningen ökar med

Läs mer

Pressmeddelande från ASSA ABLOY AB (publ)

Pressmeddelande från ASSA ABLOY AB (publ) Pressmeddelande från ASSA ABLOY AB (publ) 5 maj 1999, Nr 5 DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 1999 Omsättningen ökade med 10% till 2 310 MSEK (2 095) Resultatet före skatt ökade med 21% till 198 MSEK (163) Den

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari september

DELÅRSRAPPORT januari september 2018 DELÅRSRAPPORT januari september DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och

Läs mer

Välkommen till Årsstämman Klicka här för att ändra format på underrubrik i bakgrunden

Välkommen till Årsstämman Klicka här för att ändra format på underrubrik i bakgrunden Välkommen till Årsstämman 2009 Klicka här för att ändra format på underrubrik i bakgrunden 2 Indutrades tillväxt 0 1000 2000 3000 4000 5000 6000 7000 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992

Läs mer

Peter Rothschild, VD, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Jan Annwall, vvd, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Website: www.biogaia.se

Peter Rothschild, VD, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Jan Annwall, vvd, BioGaia AB, tel: 08-555 293 00 Website: www.biogaia.se Pressmeddelande 24 oktober, 2003 (7 sidor) BioGaia AB Delårsrapport 1 januari 30 september, 2003 Finansiell utveckling under perioden 1 januari 30 september 2003 - Omsättningen uppgick till 29,9 miljoner

Läs mer

Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef

Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef NYEMISSIONEN VISAR TYDLIGA RESULTAT VI SKAPAR STORT INTRESSE OCH FÖRTROENDE Nyemissionen tillförde cirka MSEK 1 996 Starkt stöd från aktieägare

Läs mer

Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-mars 2012 First North:FIRE

Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-mars 2012 First North:FIRE Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-mars 2012 First North:FIRE Orderingången ökade med 11 % till 23,3 mkr (21,0 mkr) Orderstocken ökade med 23 % till 21,7 mkr (17,6 mkr) Omsättningen

Läs mer

Presentation 9 februari. Bokslutskommuniké Januari - December 2011

Presentation 9 februari. Bokslutskommuniké Januari - December 2011 Presentation 9 februari Bokslutskommuniké Januari - December 2011 Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december 2017 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och

Läs mer

Extra bolagsstämma. Stockholm 7 september 2011

Extra bolagsstämma. Stockholm 7 september 2011 Extra bolagsstämma Stockholm 7 september 2011 Från VC till rörelsedrivande bolag Transplantation Skapande av GmbH Inc. Intressebolag Avyttras Byggandet av ett transplantationsbolag Förvärv av Olerup SSP

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. januari - mars

DELÅRSRAPPORT. januari - mars 2018 DELÅRSRAPPORT januari - mars DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och inredningssektorn.

Läs mer

Årsstämma i Probi (publ) 24 april, 2013. Michael Oredsson, VD

Årsstämma i Probi (publ) 24 april, 2013. Michael Oredsson, VD Årsstämma i Probi (publ) 24 april, 2013 Michael Oredsson, VD Agenda Introduktion Probi Året som gått Q1 2013 Fokus 2013 Summering 2 Probi är ledande inom probiotisk forskning Det började med en vision

Läs mer

Analytiker Simon Johansson Gustav Nordkvist

Analytiker Simon Johansson Gustav Nordkvist Concentric Rekommendation: Behåll Riktkurs DCF: 115 Den goda vinsttillväxten - Bolaget har sedan sin notering genererat en god vinsttillväxt trots en mer eller mindre oförändrad omsättning. Detta tyder

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari - juni

DELÅRSRAPPORT januari - juni 2018 DELÅRSRAPPORT januari - juni DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och inredningssektorn.

Läs mer

Probi AB Delårsrapport 2015-01-01 2015-09-30

Probi AB Delårsrapport 2015-01-01 2015-09-30 PROBI AB DELÅRSRAPPORT -01-01 - -09-30 LANSERING AV NY LIVSMEDELSPRODUKT I SYDKOREA TREDJE KVARTALET NETTOOMSÄTTNINGEN uppgick till 51,9 MSEK (37,1). RÖRELSERESULTATET uppgick till 16,3 MSEK (9,0). RESULTAT

Läs mer

Analys av Electra Gruppen

Analys av Electra Gruppen Rättelse, jag har fått många synpunkter på min analys, tidigare har de blivit ganska bra, främst på slutsumman. Efter många synpunkter så har jag lagt än mer tid på att få fakta på siffrorna och reviderar

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Jan - Mars 2007 (jämfört med första kvartalet 2006) Nettoomsättningen ökade med 90% till 27,0 MSEK (14,2) Rörelseresultatet ökade

Läs mer

Precio Systemutveckling AB.

Precio Systemutveckling AB. Bull or Bear Independent Analysis Precio Systemutveckling AB. Value Drivers Quality of Earnings Risk Profile Quality of Management Störst i Sverige Genom förvärvet skapas Sveriges största special företag

Läs mer

Bokslutskommuniké. Januari december. J.Harvest & Frost

Bokslutskommuniké. Januari december. J.Harvest & Frost Bokslutskommuniké Januari december 2016 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranchen samt

Läs mer

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2018

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2018 Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2018 DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2018 April - juni 2018 (kvartal två) Nettoomsättningen uppgick till 24 868 (6 857) tkr Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer

Försäljning fördelat över affärsområdena [%] Electrolux 2011. Analytiker: Daniel Berglund Jonas Olsson

Försäljning fördelat över affärsområdena [%] Electrolux 2011. Analytiker: Daniel Berglund Jonas Olsson 2012-09-30. Electrolux är en världsledande tillverkare av hushållsprodukter för privat och professionell användning. Företaget säljer varje år över 40 miljoner produkter på över 150 olika marknader. De

Läs mer

Omsättning 2013 (Mkr)

Omsättning 2013 (Mkr) Axfood är idag en av de största aktörerna inom dagligvaruhandeln i norden. Aktien har gett en stabil direktavkastning, samtidigt har värdet ökat med ungefär 15 % per år de senaste 14 åren. De senaste dagarna

Läs mer

Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj Välkomna!

Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj Välkomna! Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj 2016 Välkomna! Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj 2016 Ernst Westman, VD Kort om Boule ett tillväxtbolag med inriktning diagnostik Sedan 1999 utvecklar, tillverkar

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015

New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015 New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015 SEX MÅNADER 2015 SEX MÅNADER 2014 Q2 2015 Q2 2014 Nettoomsättning, ksek 149 433 136 007 76 486 74 935 Bruttoresultat, ksek 99 545

Läs mer

Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Probi AB (publ) 2016

Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Probi AB (publ) 2016 Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Probi AB (publ) Distribution av detta Tilläggsprospekt och teckning av nya aktier är föremål för begränsningar i vissa jurisdiktioner,

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2013

New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2013 New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2013 Q4 Q4 2013 2012 2013 2012 Nettoomsättning, ksek 227 983 203 787 59 691 46 651 Bruttoresultat, ksek 148 789 126 457 37 041 28 308 Bruttomarginal,

Läs mer

Årsstämma 2016 Årsstämma 2016

Årsstämma 2016 Årsstämma 2016 Årsstämma 200 bolag Verksamhet i 27 länder i 4 världsdelar Över 5 000 anställda Årlig tillväxt på 17% i genomsnitt sedan starten 1978 Nettoomsättning 12 miljarder SEK God tillväxt i omsättning och vinst

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2017

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2017 New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2017 Q1 2017 Q1 2016 HELÅR 2016 Nettoomsättning, ksek 80 908 74 576 306 842 Ändring i lokala valutor, procent 6,0 5.1 3,2 Bruttoresultat,

Läs mer

121% tillväxt och ökad lönsamhet, EBITDA marginal 7,2%!

121% tillväxt och ökad lönsamhet, EBITDA marginal 7,2%! Hexatronic Scandinavia AB (publ) Pressrelease 1 juli 2013 Kvartalsrapport 3, 1 mars till 31 maj 2013 121% tillväxt och ökad lönsamhet, EBITDA marginal 7,2%! Teknikhandelskoncernen börja ta form. Under

Läs mer

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL ETT 2018

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL ETT 2018 Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL ETT 2018 DELÅRSRAPPORT KVARTAL ETT 2018 Jan - mars 2018 (Första kvartalet) Nettoomsättningen uppgick till 17 415 (6 291) tkr Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer

Halvårsrapport. Attana AB

Halvårsrapport. Attana AB Halvårsrapport för Attana AB 556931-4106 Perioden 2019-01-01--2019-06-30 Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Bolaget bedriver utveckling och försäljning av biosensorer samt förbrukningsvaror

Läs mer

presenterar förvärv av RACE Stockholm den 18 april 2006

presenterar förvärv av RACE Stockholm den 18 april 2006 presenterar förvärv av RACE Stockholm den 18 april 2006 Studsvik förvärvar RACE Studsvik förvärvar amerikansk verksamhet inom hantering av radioaktivt avfall RACE omsatte 2005 MUSD 40,6 med en EBITDAmarginal

Läs mer

VD kommentar Första kvartalet Tourn Content Discovery Klickkampanjer

VD kommentar Första kvartalet Tourn Content Discovery Klickkampanjer VD kommentar Första kvartalet Året inleddes med flera investeringar i verksamheten, bolaget tog bland andra in Rosanna Thun som vvd med ansvar för organisation, HR och marknad. Rosanna kommer tidigare

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2011 för Zinzino Group (publ.)

Delårsrapport januari juni 2011 för Zinzino Group (publ.) Delårsrapport januari juni 2011 för Zinzino Group (publ.) Organisations nr. 556718-1045 Zinzino AB (publ.) är ett av de ledande direktförsäljningsbolagen, representerat i Sverige, Norge, Danmark, Finland,

Läs mer

Delårsrapport. April - juni. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. April - juni. J.Harvest & Frost Delårsrapport April - juni 2016 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranchen samt sport-

Läs mer

Bokslutskommuniké Januari december

Bokslutskommuniké Januari december Bokslutskommuniké Januari december 2008 18 februari 2009 Summering januari december 2008 Operativt Vikande marknad där Mekonomen fortsätter ta marknadsandelar Nya butikskoncepten Mekonomen Mega och Mekonomen

Läs mer

Ordinarie bolagstämma 2005-05-13

Ordinarie bolagstämma 2005-05-13 Ordinarie bolagstämma 2005-05-13 1 Agenda Året som gått Integrationen med Schibsted Mobil Q1 2005 2 Året i korthet marknad och försäljning Från B2B till fokuserat B2C bolag Konsolideringen på marknaden

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Q3 2017

DELÅRSRAPPORT Q3 2017 DELÅRSRAPPORT Q3 2017 JOJKA COMMUNICATIONS AB (PUBL) 556666-6466 (JOJK) 20 OKT 2017 STYRELSEN FÖR JOJKA COMMUNICATIONS AB Siffror i sammandrag Januari September 2017 Januari september 2017 jämfört med

Läs mer

Gullberg & Jansson AB (publ) Delårsrapport januari - juni 2012

Gullberg & Jansson AB (publ) Delårsrapport januari - juni 2012 Gullberg & Jansson AB (publ) Delårsrapport januari - juni 2012 Nettoomsättning 15 105 (12 816) KSEK Rörelseresultat 2 505 (2 806) KSEK Resultat efter skatt 1 873 (2 077) KSEK Resultat per aktie 0,43 (0,51)

Läs mer

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL 1 2017 Delårsrapport kvartal ett 2017 Jan - mars 2017 (Första kvartalet) Nettoomsättningen uppgick till 6 291 (1 062) tkr Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2014

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2014 New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2014 Q1 2014 Q1 2013 HELÅR 2013 Nettoomsättning, ksek 61 072 51 027 227 983 Ändring i lokala valutor, procent 15,1 0,7 14,2 Bruttoresultat,

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 NSP: NSP visar kraftig ökning av omsättning och vinst under säsongsmässigt svagaste kvartalet Första kvartalet 2007 Omsättningen ökade med 83 procent till 117,6 MSEK

Läs mer

DELÅRSRAPPORT april juni

DELÅRSRAPPORT april juni 2019 DELÅRSRAPPORT april juni DETTA ÄR NEW WAVE GROUP Sverige Bangalore Dhaka Ho Chi Min Shanghai New Wave Group är en tillväxtkoncern som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken. Koncernen skall erbjuda

Läs mer

Årsstämma 28 april 2009

Årsstämma 28 april 2009 Årsstämma 28 april 2009 VD Carl Backman Innehåll Bure idag och historisk återblick Transaktioner Moderbolaget & Portföljbolagen Bure framtid -2- Bure idag och historisk återblick Transaktioner Moderbolaget

Läs mer

Probi AB Delårsrapport 2013-01-01 2013-09-30

Probi AB Delårsrapport 2013-01-01 2013-09-30 PROBI AB DELÅRSRAPPORT -01-01 -09-30 NYA LANSERINGAR I USA OCH SCHWEIZ TREDJE KVARTALET NETTOOMSÄTTNINGEN uppgick till 24,1 MSEK (20,8). RÖRELSERESULTATET uppgick till 4,5 MSEK (4,0). RESULTAT EFTER SKATT

Läs mer

Omsättningen uppgick till 472 tkr (910 tkr ) under det första kvartalet. Resultat efter skatt var -1026 tkr (-1139 tkr) under det första kvartalet.

Omsättningen uppgick till 472 tkr (910 tkr ) under det första kvartalet. Resultat efter skatt var -1026 tkr (-1139 tkr) under det första kvartalet. MIRIS HOLDING AB (publ) - Delårsrapport per 2008-03-31 Omsättningen uppgick till 472 tkr (910 tkr ) under det första kvartalet. Resultat efter skatt var -1026 tkr (-1139 tkr) under det första kvartalet.

Läs mer

Starkt tillväxt i Europa - utebliven tillväxt i Norden beroende på sena leveranser

Starkt tillväxt i Europa - utebliven tillväxt i Norden beroende på sena leveranser Delårsrapport kvartal 1 2019 Starkt tillväxt i Europa - utebliven tillväxt i Norden beroende på sena leveranser Höjdpunkter första kvartalet - Nettoomsättningen ökade med 12 procent till 20 489 KSEK (18

Läs mer

Kvartalsrapport januari - mars 2014

Kvartalsrapport januari - mars 2014 Kvartalsrapport januari - mars 2014 Omsättningen för januari-mars 2014 uppgick till 1 860 KSEK (4 980 KSEK) Rörelseresultatet före avskrivningar uppgick till -196 KSEK (473 KSEK) Rörelseresultatet uppgick

Läs mer

PROBI AB DELÅRSRAPPORT 2010.01.01 2010.06.30

PROBI AB DELÅRSRAPPORT 2010.01.01 2010.06.30 PROBI AB DELÅRSRAPPORT.01.01.06.30 Nettoomsättningen ökade med 1,9 msek och rörelseresultatet med 1,4 msek rensat för engångsintäkt från Kraft i andra kvartalet Nettoomsättningen för rapportperioden uppgick

Läs mer

Aspiro i korthet. Noterad på Stockholmsbörsens Attract 40 Schibsted huvudägare (42,9%) Börsvärde 16 augusti: cirka 753 MSEK

Aspiro i korthet. Noterad på Stockholmsbörsens Attract 40 Schibsted huvudägare (42,9%) Börsvärde 16 augusti: cirka 753 MSEK Aspiro AB (publ) Delårsrapport januari-juni juni 2006 1 Aspiro i korthet Aspiro säljer mobila innehållstjänster Omsätter cirka 500 MSEK på årsbasis 132 anställda Huvudkontor i Sverige Lokala marknadskontor

Läs mer

PRESSMEDDELANDE FRÅN GETINGE INDUSTRIER AB KVARTALSRAPPORT JANUARI JUNI 2000. Orderingången uppgick till 2.518,7 Mkr (2.447,5)

PRESSMEDDELANDE FRÅN GETINGE INDUSTRIER AB KVARTALSRAPPORT JANUARI JUNI 2000. Orderingången uppgick till 2.518,7 Mkr (2.447,5) PRESSMEDDELANDE FRÅN GETINGE INDUSTRIER AB KVARTALSRAPPORT JANUARI JUNI 2000 Orderingången uppgick till 2.518,7 Mkr (2.447,5) Nettoomsättningen uppgick till 2.419,5 Mkr (2.381,0) Rörelseresultatet uppgick

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ oktober december

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ oktober december 2018 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ oktober december DETTA ÄR NEW WAVE GROUP Sverige Bangalore Dhaka Ho Chi Min Shanghai New Wave Group är en tillväxtkoncern som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken. Koncernen

Läs mer

Bokslutskommuniké. 1 januari- 31 december 2014

Bokslutskommuniké. 1 januari- 31 december 2014 Bokslutskommuniké 1 januari- 31 december 2014 Styrelsen och verkställande direktören för avger härmed bokslutskommuniké för helåret 2014. Sammanfattning perioden januari december 2014 Nettoomsättningen

Läs mer

Produkter, segment samt geografisk spridning

Produkter, segment samt geografisk spridning Axis är världsledande på den snabbväxande marknaden för nätverkskameror och står just inför en expansion i Asien. Samtidigt satsar man på att bredda sitt sortiment för att enklare tillgodose sina kunders

Läs mer

Bokslutskommuniké. januari december 2008

Bokslutskommuniké. januari december 2008 2009-02-26 Bokslutskommuniké januari december 2008 Tillväxten fortsätter och omsättningen ökade med 39 % Nordic Camping vänder till positivt rörelseresultat Nordic Camping förvärvar anläggning på Fröson

Läs mer

Valberedningens förslag och motiverade yttrande inför Probis årsstämma 4 maj 2017

Valberedningens förslag och motiverade yttrande inför Probis årsstämma 4 maj 2017 Valberedningens förslag och motiverade yttrande inför Probis årsstämma 4 maj 2017 Bakgrund Årsstämman i Probi AB 2016 utsåg en valberedning bestående av Heinz-Jürgen Bertram, CEO Symrise AG, Marianne Flink,

Läs mer

Årsstämma 2018 Midway Holding AB. Malmö den 24 april 2018

Årsstämma 2018 Midway Holding AB. Malmö den 24 april 2018 Årsstämma 2018 Midway Holding AB Malmö den 24 april 2018 VDs anförande 2018 Midway i korthet Midway är ett investmentbolag bestående av mindre och medelstora företag Koncernen omsätter totalt ca 1,6 miljarder

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT FRÅN IBS JANUARI-JUNI 1998

HALVÅRSRAPPORT FRÅN IBS JANUARI-JUNI 1998 HALVÅRSRAPPORT FRÅN IBS JANUARI-JUNI 1998 17 JULI 1998 { Resultatet fördubblades till 41 mkr { Omsättningen ökade med 40% till ca 850 mkr. { Strategiskt produktsamarbete med amerikanskt programvaruföretag

Läs mer

Delårsrapport kvartal 1

Delårsrapport kvartal 1 Delårsrapport kvartal 1 2012 Första kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 7,3 MSEK (7,0) Rörelseresultatet uppgick till 0,3 MSEK (0,0) Resultatet efter skatt blev 0,2 MSEK (-0,1) Resultatet efter skatt

Läs mer

Unlimited Travel Group har tillträtt 100 % av aktierna i JB Travel AB den 1 juli 2007.

Unlimited Travel Group har tillträtt 100 % av aktierna i JB Travel AB den 1 juli 2007. BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JULI JUNI 2006/2007 VERKSAMHETSÅRET 2006/2007 UNLIMITED TRAVEL GROUP UTG AB (publ) 1 JULI 30 JUNI 2006-2007 Nettoomsättningen uppgick till 133* (103,8) MSEK, en ökning med 28,4 % EBITA

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Kvartalsrapport Q1 januari - mars 2013

New Nordic Healthbrands AB (publ) Kvartalsrapport Q1 januari - mars 2013 New Nordic Healthbrands AB (publ) Kvartalsrapport Q1 januari - mars 2013 Q1 2013 Q1 2012 HELÅR 2012 Nettoomsättning, ksek 51 027 52 171 203 787 Ändring i lokala valutor, procent 0,7 8,7 3,3 Bruttoresultat,

Läs mer

7 feb 2016 Q Bokslutskommuniké

7 feb 2016 Q Bokslutskommuniké 7 feb 2016 Q4 2016 Bokslutskommuniké 1 Agenda Sammanfattning Q4 2016 Väsentliga händelser Verksamheten Finansiell ställning 2 Sammanfattning Q4 2016: Tillväxt, starkt kassaflöde och andelen återkommande

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari mars

DELÅRSRAPPORT januari mars 2019 DELÅRSRAPPORT januari mars DETTA ÄR NEW WAVE GROUP Sverige Bangalore Dhaka Ho Chi Min Shanghai New Wave Group är en tillväxtkoncern som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken. Koncernen skall

Läs mer

Systemair AB bokslutskommuniké Q4 2011/12 Gerald Engström, CEO Glen Nilsson, CFO

Systemair AB bokslutskommuniké Q4 2011/12 Gerald Engström, CEO Glen Nilsson, CFO Systemair AB bokslutskommuniké Q4 2011/12 Gerald Engström, CEO Glen Nilsson, CFO Systemair ventilation world wide Systemairbolag i 44 länder 60 bolag med 3 100 anställda 200 000 m 2 produktionsyta Omsättning

Läs mer

Investerarintervju med Lars Persson, Styrelseordförande i Invent Medic

Investerarintervju med Lars Persson, Styrelseordförande i Invent Medic Investerarintervju med Lars Persson, Styrelseordförande i Invent Medic Invent Medic Sweden AB har utvecklat en helt unik medicinteknisk produkt för icke- kirurgisk behandling av kvinnlig ansträngnings-

Läs mer

FORTSATT TILLVÄXT FÖR HELÅRET TROTS MINSKNING FÖR PROVIVA

FORTSATT TILLVÄXT FÖR HELÅRET TROTS MINSKNING FÖR PROVIVA PROBI AB DELÅRSRAPPORT -01-01 -09-30 FORTSATT TILLVÄXT FÖR HELÅRET TROTS MINSKNING FÖR PROVIVA TREDJE KVARTALET NETTOOMSÄTTNINGEN uppgick till 20,8 MSEK (21,9). RÖRELSERESULTATET uppgick till 4,0 MSEK

Läs mer

Gullberg & Jansson AB (publ) Delårsrapport januari - september 2015

Gullberg & Jansson AB (publ) Delårsrapport januari - september 2015 Gullberg & Jansson AB (publ) Delårsrapport januari - september 2015 Nettoomsättning 40,7 (32,0) MSEK Rörelseresultat 3,6 (2,1) MSEK Resultat efter skatt 2,8 (1,6) MSEK Resultat per aktie 0,47 (0,27) SEK

Läs mer

Novus Group. Independent Analysis. Analytiker Sebastian Kejlberg. Nyckeldata

Novus Group. Independent Analysis. Analytiker Sebastian Kejlberg. Nyckeldata Independent Analysis Novus Group Starkt varumärke Novus var under Almedalsveckan 2014 det mest citerade undersökningsföretaget. Hela 32 % av alla publicerade undersökningar i svensk press var en Novus

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER. J.Harvest & Frost

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER. J.Harvest & Frost DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2017 J.Harvest & Frost DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranchen samt sport-

Läs mer

OptiFreeze. Lönsamhet 3 Ledning 8 Avk. Pot. 7 Trygg Placering 2

OptiFreeze. Lönsamhet 3 Ledning 8 Avk. Pot. 7 Trygg Placering 2 Independent Analysis OptiFreeze Marknadsledande produkter med marginal på över 55% OptiFreeze har en hög marginal på sina produkter och har utvecklat en väldigt avancerad teknik som ger otroligt bra slutresultat

Läs mer

Delårsrapport från Bringwell International AB 2001.07.01 2001.09.30 http://www.bringwell.se

Delårsrapport från Bringwell International AB 2001.07.01 2001.09.30 http://www.bringwell.se 1(6) Delårsrapport från Bringwell International AB 2001.07.01 2001.09.30 http://www.bringwell.se Sammanfattning Försäljningen uppgick till 5,2 MSEK (f.å. 6,4MSEK). Resultatet efter finansiella poster uppgick

Läs mer

VD Ulf Wahlstedt, 5 september 2007

VD Ulf Wahlstedt, 5 september 2007 VD Ulf Wahlstedt, 5 september 2007 Fortsatt ökad vinst och omsättning Första halvåret 2007 Omsättningen ökade med 64 procent till 244,4 MSEK (148,7) Resultat före avskrivningar (EBITDA) ökade till 14,1

Läs mer

Marknadsvärde (MSEK) KURSUTVECKLING

Marknadsvärde (MSEK) KURSUTVECKLING PROBI NASDAQ OMX Small Cap KURS (SEK): 216-5-2 156,5 Hälsovård Överraskande stark Q1 Ipsen-avtalet har stor potential Prognoshöjning - igen Överraskande stark Q1. I samband med bokslutskommunikén 215 uppgav

Läs mer

Halvårsrapport för Cline Scientific AB (publ), , för period 1 januari 30 juni 2017

Halvårsrapport för Cline Scientific AB (publ), , för period 1 januari 30 juni 2017 Halvårsrapport för Cline Scientific AB (publ), 556867-8238, för period 1 januari 30 juni 2017 Halvår januari-juni 2017 i sammandrag Intäkter under första halvåret uppgick till 365 ksek (132 ksek). Resultat

Läs mer

Delårsrapport. Januari juni. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Januari juni. J.Harvest & Frost Delårsrapport Januari juni 2017 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranchen samt sport-

Läs mer

ABSOLENT GROUP AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JAN-DEC 2014

ABSOLENT GROUP AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JAN-DEC 2014 Absolent Group AB Bokslutskommuniké jan-dec 2014 ABSOLENT GROUP AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JAN-DEC 2014 Nettoomsättningen för perioden jan - dec blev 276,0 Mkr (209,7) Rörelseresultat före avskrivningar på immateriella

Läs mer