Bruksanvisning Nima Dynamic Pro med Q2 03 pump 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bruksanvisning Nima Dynamic Pro med Q2 03 pump 1"

Transkript

1 Bruksanvisning Nima Dynamic Pro med Q2 03 pump 1 Innehållsförteckning: Säkerhetsföreskrifter Sid 2. Introduktion Sid 2. Användningsområde Sid 3. Funktioner Sid 3. Installation Sid 4. Specialfunktioner Sid 5. Rengöring Sid 5. Underhåll Sid 6. Felsökning Sid 6.

2 Bruksanvisning Nima Dynamic Pro med Q2 03 pump 2 Viktiga säkerhetsföreskrifter att tänka på före användning Luftpumpen skall ej användas i fuktiga utrymmen, ej heller lämnas utomhus vid fuktig väderlek. Undvik att hantera pump som utsatts för väta fram tills denna torkat. Var noggrann vid hantering av pump och el/luftsladdar. Elsladd bör fästas i kabelränna. Luftslangar kan skadas av klämning framförallt av sänggrindar. Madrassens komfort och funktion ändras beroende på hur högt lufttrycket är i madrassen. Den tryckgrad i relation till brukarens vikt som står angiven på madrassen är en uppskattning baserat på en normalbrukare. En brukare med deformitet, en väldigt lång eller kort brukare kan väga lika mycket men behöva olika tryck. Detta måste alltid undersökas noggrant på varje brukare Den största faran för en brukare är att sitta igenom madrassen. Detta kan kontrolleras genom ett enkelt handgrepp beskrivet länge fram. Grundregeln är att den del av kroppen som skall avlastas måste avlastas, dvs., inte ligga under tryck. Om brukaren bottnar igenom så förlorar madrassen hela sin funktion. Hygienöverdraget är ångpermeabelt men vätsketätt. Man kan inte andas genom hygienöverdraget. Brukaren får därför inte placeras så att andningsvägarna vänds in mot madrassen. Madrassen kan lätt skadas av vassa föremål. Hygienöverdraget såväl som luftcellerna. Introduktion Denna manual bör användas för den första starten av madrass systemet och som referens. Nima Dynamic Pro är en ekonomisk, högkvalitativ, dynamisk madrass, lämplig för behandling av trycksår i kategori 3 och 4. Att trycksår bildas beror på många faktorer, de viktigaste externa faktorerna delar man ofta upp i 4 delar: 1. Tryck högt tryck mot specifikt område. 2. Skjuv Om brukaren glider i förhållande till underlaget så ökar detta risken för uppkomst av sår. 3. Mikroklimat Om underlaget inte andas så ökar risken för uppkomst av sår. 4. Tid Ju längre tid det aktuella området utsätts för tryck, desto större risk är det att sår uppstår. Nima Dynamic Pro arbetar med växeltryck i kombination med automatisk tryckfördelning mellan celler. Konceptet är att madrassen rör på sig och kontinuerligt belastar/avlastar olika delar av kroppen vilket gör att även brukare som inte själva rör på sig undviker konstant belastning på specifika ytor under längre tid. Systemet förhindrar också att delar av kroppen utsätts för extra kraftigt tryck då trycket automatiskt fördelar sig mellan madrassens celler vid belastning. Produkten har testats och certifierats för att efterleva alla relevanta CE standarder.

3 Bruksanvisningg Nima Dynamic Proo med Q2 03 pumpp 3 Användningsområde. Nima Dynamic Pro är framtagen för erbjuda brukaren en bekväm liggställning, förebyggaa trycksår samt behandlaa existerande trycksår upp till t kategori 4. Med fördel kan madrassen även användas för smärthantering där det krävs specifik avlastning. Madrassen går att använda både för vård i hemmet och på sjukhus. Madrassen skall ej användas i följande situationer. Instabila ryggskador. Till brukare som har behov av stabilt underlag. Funktioner och Inställninsmöjligheter Luftkompressor Q203 Strömbrytaren sitter på pumpens högra sida. Tryck på ON/OFF så kommer kompressorn att sättas på/stängas av. Inställning av lufttryck. Det finns sju luft trycks nivåer att välja mellan. Från 15 till 50 MMHG. Inställning av intervallet mellan tryckväxlingarna. Tryckväxlings tiden (hur ofta madrassen växlar trycket i cellerna) kan växlas mellan 10, 15, 20 och 25 min genom att trycka på intervall knappen över cycletime Alarm Reset Det audio visuella larmet startas när lufttrycket i madrassen blir för lågt. Tryck på reset knappen för att tysta alarmet. Det visuella alarmet kommer fortfarande att lysa fram till dess att trycket t jämnats ut. Tryck på reset knappen igen för att återaktivera larmet. Static/alternating Tryck på denna knapp för att ställa madrassen i växlande eller statiskt läge. Autofirm Omvårdnadsläge Tryck på denna för att ställa madrassen i snabb fyllnads läge. Madrassen fylls då snabbt på luft i alla celler. Detta förenklar omvårdnad av brukaren. Om mann inte ställer tillbaks madrassen inom 300 min återgår den automatiskt till sitt tidigare läge inom 30 min. 1. Strömbrytare 2. Minska tryck 3. Öka tryck 4. Intervall knapp 5. Alarm reset 6. Static / alternating växlingss knapp 7. Auto firm / Omvårdnads läge Installation Nimacare AB, Fruktvägen 6, NACKA

4 Bruksanvisning Nima Dynamic Pro med Q2 03 pump 4 1. Placera madrassen så att fotändan på madrassen (delen där slangen går in i madrassen) är vid sängens fotända. 2. Fäst madrassen i sängen med ett av de två fästsystemen. Den kan fästas i sängen med de elastiska banden och/eller spännena som är fästa i de elastiska banden. Det finns fyra fästen, ett för vart och ett av sängens fyra hörn. 3. Häng pumpen på sänggaveln med hjälp av upphängningskrokarna eller ställ den på en plan yta nära fotändan på sängen. 4. Sätt i stickkontakten. Vid behov trä först in el sladden i kabelhållarna på madrassens högra sida(så att kabeln inte ligger på golvet bredvid sängen eller kläms i justerbar säng). 5. Öppna luftslangens snabbfäste och för in snabbfästet i luftpumpen Det spelar inte någon roll hur snabbfästet är vänt i förhållande till pumpen. 6. Kontrollera att CPR ventilen är stängd. 7. Starta pumpen med on/off knappen som är placerad strax ovanför där elkabeln går in i pumpen. Madrassen är förinställd på en brukarvikt på upp till 105 kg och börjar automatiskt fylla madrassen med luft. När madrassen är fylld till lämplig nivå så börjar den automatiskt på ett växlande läge program med en cykel på 15min. 8. Vid behov, ändra luft trycket i madrassen genom plus eller minus knapparna på Pressure Range 9. Sätt ett lakan på madrassen *Notering! Det tar ca 1 h att fylla madrassen. *Notering! Madrassen kan varna för lågtryck under uppfyllnadsfasen. Tryck då på Alarm Reset knappen för att tysta alarmet. När korrekt tryck uppnås så släcks detta sedan automatiskt. * Notering! Madrassen anpassar sig efter nya inställningar först vid påföljande cykel. Om cykeln är på 15 min kan det alltså ta 15 minuter innan en ny inställning märks i madrassen. * Notering! Överdraget är avtagbart, det går endast att montera på madrassen åt rätt håll. Hand test av madrassens lufttryck För att verifiera att brukaren inte ligger igenom madrassen så finns ett enkelt hand test. Luftpumpen har indikationer på olika viktlägen. Dessa är baserade på brukare med normalt BMI (normal vikt i förhållande till längd) och är satta som säkerhet för att brukare inte skall riskera att ligga igenom madrassen. Dock skall inställningen anpassas beroende på varje brukares behov. En lång brukare behöver generellt sett lägre tryck i madrassen än en kortare brukare med samma vikt. En tumregel är att man måste kunna få in en hand mellan brukaren och den statiska underdelen på den tömda cellen. Dvs det område som avlastas måste avlastas, om trycket i madrassen är satt så lågt att brukaren ligger igenom till den luftfyllda underdelen på madrassen så förlorar madrassen sin behandlande funktion.

5 Bruksanvisning Nima Dynamic Pro med Q2 03 pump 5 Dynamic pro specialfunktioner. Dynamic pro är en madrass uppbyggd på ett sätt som gör att man enkelt, medan en brukare ligger på sängen, kan byta ut enskilda celler. Man kan också stänga av hela eller delar av enskilda celler. Det finns också olika typer av celler till Dynamic pro. 1 Huvudceller Dessa är en 20 cm hög luftcell som främst används för att sitta under brukarens huvud och vara kontinuerligt uppblåsta. 2 Standard celler. Dessa är två kammar celler som har en ca 5 cm hög del som är kontinuerligt uppblåst och en 15 cm hög del som alternerar. 3 Ventilations celler. Dessa är uppbyggda som standard cellerna men har små ventilationsfickor som blåser ut små mängder luft uppåt in i överdraget. Exempel på funktioner. 1. Avlastning av specifik kroppsdel. e.g. en häl. Stäng av den övre cellen under den specifika kroppsdelen, täpp till luftslangen med medföljande ventil som ligger i en ficka i madrassen. 2. Skapande av luftigare känsla om brukaren känner att överdraget känns varmt på specifikt ställe. Sätt en ventilerande cell under det specifika stället. Dynamic pro har tre luftslangar från kompressorn. En luftslang, mellanslangen, blåser kontinuerligt och ger högt statiskt tryck. Denna används för att fylla huvudceller under huvudet och för att fylla de undre cellkamrarna på alla madrassens celler. Detta garanterar att det alltid finns luft i madrassen oavsett hur man ställer in den för brukaren. Det finns sedan två växlande slangar, och dessa kan också ställas in på att ge kontinuerligt tryck. Vidare så kan man justera hur kraftigt det kontinuerliga trycket skall vara. Detta gör att man kan ställa in madrassen för att vara arbeta inom kontinuerligt låg trycks principen där madrassen agerar som en vanlig statisk automatiskt tryckutjämnande madrass men med inställbart tryck. Man kan också ställa in den på statiskt högt tryck och man får då en hård madrass. Rengöring Kompressorn. Använd våt trasa och milt rengöringsmedel över kompressor och elsladd. Överdrag Tag av och tvätta i tvättmaskin 90 grader samt torktumla. Överdraget kan också torkas av med våt trasa. Madrass, luft celler samt luftslang Använd våt trasa och milt rengöringsmedel Alternativt ta av en specifik cell och torka av denna. Filter. Luftfiltret på baksidan av pumpen kan tvättas med milt rengöringsmedel. Luftfiltret kommer man lätt åt genom inspektionslucka för luftfiltret på baksidan av pumpen. Underhåll

6 Bruksanvisning Nima Dynamic Pro med Q2 03 pump 6 1. Kontrollera elsladden och stickkontakten för att se om det finns skador eller onormalt slitage. 2. Kontrollera överdraget för att se om det finns skador eller onormalt slitage. 3. Kontrollera att madrassens celler är korrekt isatta i luftslangarna 4. Starta pumpen och undersök luftströmmen från pumpen (med luftslangen oinkopplad). Luftströmmen bör alternera mellan övre och undre hålet (av tre) varje växlingstid. Det mellersta hålet skall alltid ge luft. 5. Kontrollera luftslangarna för att se om det finns skador eller onormalt slitage. Kontroll om kompressorn larmar för lågtryck. 1. Kontrollera om luftslangen sitter korrekt i kompressorn. 2. Kontrollera om det finns luft läckage i ventilerna mellan luftceller och luftslang. 3. Kontrollera att CPR Ventilen är ordentligt påsatt. 4. Kontrollera alla luft celler för läckor. Detta sker enklast efter att kompressorn ställts inpå maximalt tryck så att alla celler är fyllda. Felsökning Kompressorn fungerar inte. Kontrollera att elkontakten är ordentlig isatt, sätt sedan på kompressorns strömbrytare igen. Om ström indikatorn är på men pumpen inte fungerar så ring säljaren (Nimacare AB) Om ström indikatorn är av så kan det vara problem med uttaget. Testa med ett annat eluttag. Om madrassen inte fylls upp som den skall. (för lågt tryck) Ställ upp trycket till maximum, undersök om luftslangarna är böjda eller om det finns något läckage i någon cell. Kontrollera att CPR ventilen är stängd. Dåligt luftflöde Ett smutsigt luftfilter kan minska luftflödet. Tvätta luftfiltret med milt rengöringsmedel för att hålla det rent. Luftfiltret sitter lättåtkomligt på baksidan av pumpen och kan lossas med ett enkelt handgrepp. Om ni har några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss! Det är med hjälp av era erfarenheter vi kan lära oss och utveckla våra produkter. Nimacare AB Kontorstider: 09:00 16:30 ringer ni på nummer: Jour helger och vardagar efter / innan kontorstid fram till 21:30 ringer ni på vårt journummer:

OptiCell 3 Dynamisk växeltrycksmadrass

OptiCell 3 Dynamisk växeltrycksmadrass Återförsäljare i Sverige: Bromsvägen 3, 891 60 ÖRNSKÖLDSVIK Tel: +46 660 22 28 50 OptiCell 3 Dynamisk växeltrycksmadrass Bruksanvisning Art nr.: OC3-085200, OC3-090200, OC3-105200 Datum: 2013-11-01 Art

Läs mer

Bruksanvisning Nima Dynamic Pro + med Q3 03 pump 1

Bruksanvisning Nima Dynamic Pro + med Q3 03 pump 1 Bruksanvisning Nima Dynamic Pro + med Q3 03 pump 1 Nima Dynamic Pro + Art nr: PRO+8520020 Materialspecifikation: Stomme (luftceller): Polyuretan, Överdrag: PU belagd polyester, slangar i PVC fri plast.

Läs mer

Bruksanvisning Nima Procell och Nima Procell + med Q2 02 pump 1

Bruksanvisning Nima Procell och Nima Procell + med Q2 02 pump 1 Bruksanvisning Nima Procell och Nima Procell + med Q2 02 pump 1 Innehållsförteckning: Säkerhetsföreskrifter Sid 2. Introduktion Sid 2. Användningsområde Sid 3. Funktioner Sid 3. Installation Sid 4. Specialfunktioner

Läs mer

OptiCell 4 Dynamisk växeltrycksmadrass

OptiCell 4 Dynamisk växeltrycksmadrass Återförsäljare i Sverige: Bromsvägen 3, 891 60 ÖRNSKÖLDSVIK Tel: +46 660 22 28 50 OptiCell 4 Dynamisk växeltrycksmadrass Bruksanvisning Art nr.: OC4-085200 Datum: 2013-11-01 Art nr.: OC4-Q3032 ------------------------

Läs mer

OPTICELL 2. Alternerande luftbäddmadrass med växeltrycksfunktion BRUKSANVISNING

OPTICELL 2. Alternerande luftbäddmadrass med växeltrycksfunktion BRUKSANVISNING OPTICELL 2 Alternerande luftbäddmadrass med växeltrycksfunktion BRUKSANVISNING Artikel: OC2-080200 OC2-080210 OC2-085200 OC2-085210 OC2-090200 OC2-090210 OC2-105200 OC2-105210 OC2-120200 OC2-120210 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

OPTICELL 3. Dynamisk växeltrycksmadrass BRUKSANVISNING

OPTICELL 3. Dynamisk växeltrycksmadrass BRUKSANVISNING OPTICELL 3 Dynamisk växeltrycksmadrass BRUKSANVISNING Artikel: OC3-080200 OC3-080210 OC3-085200 OC3-085210 OC3-090200 OC3-090210 OC3-105200 OC3-105210 OC3-120200 OC3-120210 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Säkerhetsföreskrifter...3

Läs mer

OptiCell 4 Dynamisk växeltrycksmadrass

OptiCell 4 Dynamisk växeltrycksmadrass OptiCell 4 Dynamisk växeltrycksmadrass Bruksanvisning Art nr.: OC4-080200 Datum: 2014-12-03 Art nr.: OC4-085200 Art nr.: OC4-090200 Art nr.: OC4-105200 ------------------------ Luhma Care AS ------------------------

Läs mer

OPTICELL 4. Dynamisk växeltrycksmadrass BRUKSANVISNING

OPTICELL 4. Dynamisk växeltrycksmadrass BRUKSANVISNING OPTICELL 4 Dynamisk växeltrycksmadrass BRUKSANVISNING Artikel: OC4-080200 OC4-080210 OC4-085200 OC4-085210 OC4-090200 OC4-090210 OC4-105200 OC4-105210 OC4-120200 OC4-120210 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Opticell

Läs mer

Kortinfo. Tryckavlastning: Ersättningsmadrass och Bäddmadrass. OBS! Läs igenom bruksanvisning 56-895-A1 innan produkten tas i bruk.

Kortinfo. Tryckavlastning: Ersättningsmadrass och Bäddmadrass. OBS! Läs igenom bruksanvisning 56-895-A1 innan produkten tas i bruk. Kortinfo 56-895-K1 Brukarvikt 0-230 kg Air Express Tryckavlastning: Ersättningsmadrass och Bäddmadrass OBS! Läs igenom bruksanvisning 56-895-A1 innan produkten tas i bruk. Återförsäljare i Sverige: Gate

Läs mer

VÄXELTRYCKSMADRASS BRUKSANVISNING

VÄXELTRYCKSMADRASS BRUKSANVISNING ROBER VÄXELTRYCKSMADRASS BRUKSANVISNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÄMNE SIDA VIKTIG INFORMATION 3 INSTALLATION OCH ANVÄNDNING 3 BESKRIVNING AV SYSTEMETS DELAR 3-5 INSTALLATION AV MADRASSEN 5 INSTALLATION AV

Läs mer

VÄXELTRYCKSMADRASS BRUKSANVISNING

VÄXELTRYCKSMADRASS BRUKSANVISNING ROBER VÄXELTRYCKSMADRASS BRUKSANVISNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÄMNE SIDA VIKTIG INFORMATION 3 INSTALLATION OCH ANVÄNDNING 3 BESKRIVNING AV SYSTEMETS DELAR 4-5 INSTALLATION AV MADRASSEN 6 INSTALLATION AV

Läs mer

BRUKSANVISNING. OptiCell 4 NX. lufttrycksmadrass

BRUKSANVISNING. OptiCell 4 NX. lufttrycksmadrass BRUKSANVISNING OptiCell 4 NX lufttrycksmadrass 1 Tack till ditt val av OptiCell. Vårt mål är att du ska bli nöjd med madrassen både vad gäller funktion och livslängd. Vi ber dig därför att ägna några minuter

Läs mer

Bruksanvisning. PreVento Ultra 387 2014-11-21. Artikelnummer bruksanvisning: 565 955

Bruksanvisning. PreVento Ultra 387 2014-11-21. Artikelnummer bruksanvisning: 565 955 Bruksanvisning PreVento Ultra 387 2014-11-21 Artikelnummer bruksanvisning: 565 955 Innehållsförteckning Användningsområde 3 Leveransinnehåll 3 Produktbeskrivning 4 Monterings och installationsinstruktioner

Läs mer

Bruksanvisning. Apollo Topp Artikelnummer bruksanvisning:

Bruksanvisning. Apollo Topp Artikelnummer bruksanvisning: Bruksanvisning Apollo Topp 65 2015-02-02 Artikelnummer bruksanvisning: 570 142 Innehållsförteckning Användningsområde 2 Leveransinnehåll 3 Uppackning och installation 3 Viktigt 3 Teknisk information madrass

Läs mer

BRUKSANVISNING. OptiCell 3 NX. lufttrycksmadrass

BRUKSANVISNING. OptiCell 3 NX. lufttrycksmadrass BRUKSANVISNING OptiCell 3 NX lufttrycksmadrass 1 Tack till ditt val av OptiCell. Vårt mål är att du ska bli nöjd med madrassen både vad gäller funktion och livslängd. Vi ber dig därför att ägna några minuter

Läs mer

BRUKSANVISNING. OptiCell 2 NX. lufttrycksmadrass

BRUKSANVISNING. OptiCell 2 NX. lufttrycksmadrass BRUKSANVISNING OptiCell 2 NX lufttrycksmadrass 1 Tack till ditt val av OptiCell. Vårt mål är att du ska bli nöjd med madrassen både vad gäller funktion och livslängd. Vi ber dig därför att ägna några minuter

Läs mer

Bruksanvisning. PreVento Castor 303 2014-11-21. Artikelnummer bruksanvisning: 570 278

Bruksanvisning. PreVento Castor 303 2014-11-21. Artikelnummer bruksanvisning: 570 278 Bruksanvisning PreVento Castor 303 2014-11-21 Artikelnummer bruksanvisning: 570 278 Innehållsförteckning Användningsområde 3 Leveransinnehåll 3 Produktbeskrivning 3 Installation och användarinstruktioner

Läs mer

Bruksanvisning Växeltrycksmadrass LOTUS ALPHA

Bruksanvisning Växeltrycksmadrass LOTUS ALPHA Bruksanvisning Växeltrycksmadrass LOTUS ALPHA 1. DET VIKTIGASTE I SAMMANFATTNING 1.1 Systemindikationer LOTUS Alpha är ett växeltrycksystem för decubitusprofylax hos patient med medelhög till hög risk

Läs mer

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Avfuktare Instruktionsmanual WASCO 2000 DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Läs och spara dessa instruktioner för senare bruk INNEHÅLLSFÖRTECKNING Läs noga igenom manualen före användning och spara den som referens.

Läs mer

Bruksanvisning PreVento Soft 2 2016-02-11

Bruksanvisning PreVento Soft 2 2016-02-11 Bruksanvisning PreVento Soft 2 2016-02-11 Artikelnummer bruksanvisning: 570 069 Innehållsförteckning Användningsområde 3 Leveransinnehåll 3 Produktbeskrivning 3 Installation- och användarinstruktioner

Läs mer

Air Express Artikelnummer 56-895 /56-894 / 56-893 / 56-890

Air Express Artikelnummer 56-895 /56-894 / 56-893 / 56-890 Artikelnummer 56-895-A1 Air Express Artikelnummer 56-895 /56-894 / 56-893 / 56-890 Tryckavlastande madrassystem med alternerande tryck Dynamiskt madrassystem Autoanpassat lågt tryck, kan ställas i statiskt

Läs mer

PRODUKTKATALOG Madrasser

PRODUKTKATALOG Madrasser 2014-06-05 PRODUKTKATALOG Madrasser Standard, tryckförebyggande, tryckavlastande Avtal 1200412, 2012-07-01-2014-06-30 Kontakt Region Skåne Prisinformation vid köp och hyra Strategisk inköpare Lars-Olof

Läs mer

Bruksanvisning Vicair Liberty Dyna

Bruksanvisning Vicair Liberty Dyna 2006-05-22 Bruksanvisning Vicair Liberty Dyna Återförsäljare: Invacare AB Box 66, Fagerstagatan 9-163 91 Spånga Tel:08-761 7090 Fax: 08-761 8108 e-mail: sweden@invacare.com, www.invacare.se Introduktion

Läs mer

Modell nummer Q10, Q10M, Q12, Q12M

Modell nummer Q10, Q10M, Q12, Q12M Luftavfuktare Instruktionsbok Modell nummer Q10, Q10M, Q12, Q12M Läs och behåll för framtida bruk Innehåll Läs denna manual innan ni använder denna produkt och behåll manualen för framtida behov. Specifikationer

Läs mer

Bruksanvisning. Apollo Comp Artikelnummer bruksanvisning:

Bruksanvisning. Apollo Comp Artikelnummer bruksanvisning: Bruksanvisning Apollo Comp 2014-11-12 Artikelnummer bruksanvisning: 570 243 Innehållsförteckning Användningsområde 2 Placering i överdrag 3 Leveransinnehåll 3 Uppackning och installation 3 Viktigt 3 Teknisk

Läs mer

VÄXELTRYCKSMADRASS BRUKSANVISNING

VÄXELTRYCKSMADRASS BRUKSANVISNING ROBER VÄXELTRYCKSMADRASS BRUKSANVISNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÄMNE SIDA VIKTIG INFORMATION 3 INSTALLATION OCH ANVÄNDNING 3 BESKRIVNING AV SYSTEMETS DELAR 3-5 INSTALLATION AV MADRASSEN 5 INSTALLATION AV

Läs mer

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning AVFUKTARE DH10M Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning Innehåll Lägg vänligen tid på läsa denna manual noggrant och spara den för senare användning. Sida Specifikationer

Läs mer

Portabel Luftkonditionering A/C Milan

Portabel Luftkonditionering A/C Milan Portabel Luftkonditionering A/C Milan Vänligen läs denna manual noggrant och spara den för framtida bruk och referens Innehållsförteckning 1. Säkerhetsföreskrifter..1 2. Benämning på delar....2 3. Tillbehör.......2

Läs mer

Bruksanvisning. PreVento Ultra 311 2014-11-21. Artikelnummer bruksanvisning: 565 955

Bruksanvisning. PreVento Ultra 311 2014-11-21. Artikelnummer bruksanvisning: 565 955 Bruksanvisning PreVento Ultra 311 2014-11-21 Artikelnummer bruksanvisning: 565 955 Innehållsförteckning Användningsområde 3 Leveransinnehåll 3 Produktbeskrivning 3 Monterings och installationsinstruktioner

Läs mer

Upphandlade Antidecubitusmadrasser. Mjuk madrass i fiber som kan verka smärtlindrande och i viss mån värmande.

Upphandlade Antidecubitusmadrasser. Mjuk madrass i fiber som kan verka smärtlindrande och i viss mån värmande. Objekt 1 Bäddmadrass fiber Förebyggande toppmadrass Madrass Liljenberg mjukfibermadrass 90x200x9 cm 3-delad Webbplats: Mjuk madrass i fiber som kan verka smärtlindrande och i viss mån värmande. Upphandlad

Läs mer

Modell nummer Q10, Q10M, Q12, Q12M

Modell nummer Q10, Q10M, Q12, Q12M Luftavfuktare Instruktionsbok Modell nummer Q10, Q10M, Q12, Q12M Läs och behåll för framtida bruk Innehåll Läs denna manual innan ni använder denna produkt och behåll manualen för framtida behov. Säker

Läs mer

RCS-M3500UA PORTABELT KYLAGGREGAT ANVÄNDARMANUAL

RCS-M3500UA PORTABELT KYLAGGREGAT ANVÄNDARMANUAL RCS-M3500UA PORTABELT KYLAGGREGAT ANVÄNDARMANUAL OBS: Läs användarmanualen före användning Viktigt: Aggregatet skall transporteras stående Om aggregatet av någon anledning legat ner skall det placeras

Läs mer

Bruksanvisning för soft air wds

Bruksanvisning för soft air wds Bruksanvisning för soft air wds Art. nr 110 400-wds antidecubitus tryckavlastningssystem Monterings- och användarinstruktioner Hälsa. Säkerhet. Oberoende. Innehållsförteckning 1 Förord Sidan 3 2 Säkerhetsupplysningar

Läs mer

Art BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK

Art BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Art 90011 BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Vi är glada att du har valt vår produkt 90011 BAIN MARIES. Produkten har en modern och smart design och är producerad av stål med hög kvalitet. För att du

Läs mer

Mobil Aircondition. Svensk Bruksanvisning. Best.nr. 5020

Mobil Aircondition. Svensk Bruksanvisning. Best.nr. 5020 Mobil Aircondition Svensk Bruksanvisning Best.nr. 5020 Innehållsförteckning Instruktion 1 Kontrollpanel - funktioner 2 Fjärrkontroll 4 Rengörning - förvaringsfack 5 Felsökningsguide 6 Installationsinstruktioner

Läs mer

PreVento Lupus S

PreVento Lupus S Bruksanvisning PreVento Lupus 13-305S 2015-02-09 Artikelnummer bruksanvisning: 570 296 Innehållsförteckning Användningsområde 3 Leveransinnehåll 3 Produktbeskrivning 3 Monterings och installationsinstruktioner

Läs mer

Academy Active Cushion

Academy Active Cushion Academy Active Cushion GB User manual NL Gebruikershandleiding Bruksanvisning Vicair Academy Active sittdyna Bästa kund/brukare av Vicair Academy Active Tack för att du har valt en Vicair Academy Active.

Läs mer

ComfortSystem. Bruksanvisning för SimCair självuppblåsande bäddmadrass. ComfortSystem vår erfarenhet din trygghet. vår erfarenhet din trygghet

ComfortSystem. Bruksanvisning för SimCair självuppblåsande bäddmadrass. ComfortSystem vår erfarenhet din trygghet. vår erfarenhet din trygghet Bruksanvisning för SimCair självuppblåsande bäddmadrass ComfortSystem vår erfarenhet din trygghet Läs bruksanvisningen innan sängen tas i bruk! ! Varning. Läs nogrannt igenom alla anvisningar. I annat

Läs mer

Invacare. Antidecubitus StairWay

Invacare. Antidecubitus StairWay VÄGLEDNING - att välja madrass Förebyggande hos brukare med hög risk att utveckla trycksår. Brukare med trycksår kategori 3-4 eller massiva sår kategori 2. Brukare med ständigt återkommande trycksår. HÖG

Läs mer

AIRSELECT ELITE VENAFLOW ELITE

AIRSELECT ELITE VENAFLOW ELITE AIRSELECT ELITE VENAFLOW ELITE BRUKSANVISNING PATIENT VenaFlow Elite AirSelect Elite VENAFLOW ELITE FUNKTION OCH DISPLAY Pumpindikatorlampor (grön = påslagen, blinkande rött = larm). Spärrknapp för sängkrok.

Läs mer

Invacare Scandi-Puls. Bruksanvisning (SV)

Invacare Scandi-Puls. Bruksanvisning (SV) Invacare Scandi-Puls Invacare Scandi-Puls Bruksanvisning (SV) Invacare AB Ident. nr.: 1427684 Version 01 01.2003 Innehållsförteckning 1. Allmä nt...4 2. Scandi-Puls systemet...4 3. Vid leverans av Scandi-Puls...4

Läs mer

GRUPP 5, TRYCKAVLASTANDE OCH POSITIONERANDE DYNOR

GRUPP 5, TRYCKAVLASTANDE OCH POSITIONERANDE DYNOR GRUPP 5, TRYCKAVLASTANDE OCH POSITIONERANDE DYNOR Definition: Målgrupp: Rullstolsdyna som genom form, material eller individuell anpassning kompenserar eller korrigerar deformitet och/eller kompenserar

Läs mer

PreVento Lupus

PreVento Lupus Bruksanvisning PreVento Lupus 13-353 2015-09-10 Artikelnummer bruksanvisning: 565 990 Innehållsförteckning Användningsområde 3 Leveransinnehåll 3 Produktbeskrivning 3 Monterings och installationsinstruktioner

Läs mer

BRUKSANVISNING RG 2000

BRUKSANVISNING RG 2000 BRUKSANVISNING RG 2000 T E X T I L V Å R D S M A S K I N Obs! Läs igenom bruksanvisningen noga innan du sätter ihop och startar maskinen. VIKTIGA ANMÄRKNINGAR! Kontrollera att nätspänningen överensstämmer

Läs mer

! Wood s avfuktare. Manual till MDC 16, MDC 20 serien. " Läs och spara denna manual för framtida bruk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

! Wood s avfuktare. Manual till MDC 16, MDC 20 serien.  Läs och spara denna manual för framtida bruk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wood s avfuktare Manual till MDC 16, MDC 20 serien " Läs och spara denna manual för framtida bruk Innehåll Grattis Till köpet av en kvalitetsavfuktare från Wood s Wood s avfuktare är inte bara Skandinaviens

Läs mer

MOBIL KYLA. mod. KY. Drift- & skötselanvisningar...

MOBIL KYLA. mod. KY. Drift- & skötselanvisningar... MOBIL KYLA mod. KY Drift- & skötselanvisningar... INNEHÅLL Innehåll Tekniska data Fjärkontroll Manöverpanel Funktioner och Inställning av KYLA, AVFUKTNING och ENDAST FLÄKT Funktioner och Inställningar

Läs mer

Sortimentsöversikt Förebyggande och behandlande madrasser mot trycksår

Sortimentsöversikt Förebyggande och behandlande madrasser mot trycksår Sortimentsöversikt Förebyggande och behandlande madrasser mot trycksår 2018-10 Innehåll Sårkategorier... 1 Madrasser... 2 Madrass Liljenberg 3-delad... 2 Madrass Optimal 5 Zon BM... 3 Madrass Dacapo Comfort

Läs mer

Manual. Ultrasonisk Luftfuktare HACE MJS-400 - HACE MJS-500

Manual. Ultrasonisk Luftfuktare HACE MJS-400 - HACE MJS-500 Manual Ultrasonisk Luftfuktare HACE MJS-400 - HACE MJS-500 Viktiga säkerhetsföreskrifter Plocka aldrig isär, laga eller förändra denna maskin. Service måste utföras av utbildad servicepersonal. Förändringar

Läs mer

Handbok. Textil- & våtdammsugare Apollo

Handbok. Textil- & våtdammsugare Apollo Handbok Textil- & våtdammsugare Apollo TORRDAMMSUGNING - Sätt i filtret (E) i behållaren (I). - Haka fast motorn (A) på behållaren (I) och lås den med de båda krokarna (G). - Sätt fast den rörliga slangen

Läs mer

Beställningsunderlag antidecubitusmadrass

Beställningsunderlag antidecubitusmadrass 1(5) Beställningsunderlag antidecubitusmadrass Viktig information om användning av madrass och grind Avstånd mellan madrassens överkant och grindens övre kant (i uppfällt läge) ska vara minst 22 cm. Om

Läs mer

Portabel luftavfuktare

Portabel luftavfuktare Portabel luftavfuktare Bruksanvisning MRD10/12/15 1. LÄS BRUKSANVISNINGEN FÖRST. 2. KONTAKTA ÅTERFÖRSÄLJAREN OM DU UNDRAR ÖVER NÅGOT. 3 1 2 VIKTIGA DELAR 7 4 ➀ Reglagepanel ➁ Handtag ➂ Torrluftutblås ➃

Läs mer

Regelbunden skötsel i hemmet/vårdinrättning

Regelbunden skötsel i hemmet/vårdinrättning Sidan 1 Regelbunden skötsel i hemmet/vårdinrättning Generell brukar och förskrivarinformation Dynan ska endast användas till det den är avsedd för. Dynan får inte användas utan överdrag. Dynan ska placeras

Läs mer

Modell: MFD10-5050MR 2. Bruksanvisning avfuktare

Modell: MFD10-5050MR 2. Bruksanvisning avfuktare Modell: MFD10-5050MR 2 87 460 30 Bruksanvisning avfuktare Innehåll Varningar 3 Användning och effektivitet 5 Beskrivning av delar 6 Välj rätt funktionsval 7 Förberedelser inför användning 8 Användning

Läs mer

Bruksanvisning. Värmekanon, Galaxy 29 och 40 Art.: och

Bruksanvisning. Värmekanon, Galaxy 29 och 40 Art.: och Bruksanvisning Värmekanon, Galaxy 29 och 40 Art.: 90 21 201 och 90 21 202 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Dammsugare Artikelnummer 9015-1151 (lila), 9015-1152 (grön)

B R U K S A N V I S N I N G. Dammsugare Artikelnummer 9015-1151 (lila), 9015-1152 (grön) B R U K S A N V I S N I N G Dammsugare Artikelnummer 9015-1151 (lila), 9015-1152 (grön) 1 Dammsugare Artikelnummer 9015-1151 (lila), 9015-1152 (grön) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER BRUKSANVISNING Läs bruksanvisningen

Läs mer

Freecom RDH-Z80U-T ECHODRY SORPTIONSAVFUKTARE FÖR KRYPGRUNDER

Freecom RDH-Z80U-T ECHODRY SORPTIONSAVFUKTARE FÖR KRYPGRUNDER Freecom RDH-Z80U-T ECHODRY SORPTIONSAVFUKTARE FÖR KRYPGRUNDER BRUKSANVISNING LÄS BRUKSANVISNINGEN INNAN DU ANVÄNDER AGGREGATET OCH BEHÅLL DEN FÖR FRAMTIDA BRUK. 2008-11-21 2009-06-04 EGENSKAPER 1. Miljövänlig.

Läs mer

Bruksanvisning. ATV spruta Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. ATV spruta Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning ATV spruta Art.: 90 15 552 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du installerar

Läs mer

Bruksanvisning. Wood s WLD75

Bruksanvisning. Wood s WLD75 Bruksanvisning Wood s WLD75 BRUKSANVISNING WOOD S TORKRUMSAVFUKTARE WLD75 Innehåll 3... Kontrollpanelen 4... Användningsråd 5... Säkerhetsföreskrifter 5... Installation 6... Vattenavledning 6... Torka

Läs mer

VALUE IN CARING DORMI TRYCKAVLASTNING FÖR SÄNGLIGGANDE

VALUE IN CARING DORMI TRYCKAVLASTNING FÖR SÄNGLIGGANDE VALUE IN CARING DORMI TRYCKAVLASTNING FÖR SÄNGLIGGANDE KUNSKAP OM Madrasser, sömn och sår VI LIGGER MYCKET Vi människor spenderar ca 1/3 av vår tid i sängen. Äldre, sjuka och svaga personer mycket mer.

Läs mer

Användarhandbok Luftkonditionering Breeze www.trygghandel.se 0771-222030

Användarhandbok Luftkonditionering Breeze www.trygghandel.se 0771-222030 2008-07-08. Sida 1 av 14 Användarhandbok Luftkonditionering Breeze 2008-07-08. Sida 2 av 14 Förord Gratulerar till ditt val av Luftkonditionering Denna manual är generell för fler modeller av luftkonditioneringar,

Läs mer

Invacare Antidecubitus. StairWay

Invacare Antidecubitus. StairWay Antidecubitus StairWay VÄGLEDNING - att välja madrass EXTRA HÖG brukare med mycket hög risk att utveckla trycksår. Brukare med trycksår kategori 3-4 eller massiva sår kategori 2. Brukare med ständigt återkommande

Läs mer

Widetech WA Portabel split

Widetech WA Portabel split Widetech WA-12000 Portabel split DRIFT OCH SKÖTSELINSTRUKTION Innehållsförteckning Sid Beskrivning av komponenter 3 Driftsfunktioner 4 Manöverpanelen 5 Installation och underhåll 6 Energibesparingstips

Läs mer

epsilon INSTRUKTION L075 Var god och läs instruktionerna noggrannt innan produkten används första gången.

epsilon INSTRUKTION L075 Var god och läs instruktionerna noggrannt innan produkten används första gången. epsilon L075 LÖPBAND INSTRUKTION Var god och läs instruktionerna noggrannt innan produkten används första gången. Kontrollpanel Bläddra Automatiskt Hastighet Tid Kalorier Av/På Ändra hastighet Mode Auto

Läs mer

WUB5511 Elektrisk Värmefilt

WUB5511 Elektrisk Värmefilt WUB5511 Elektrisk Värmefilt Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar Sid 2 VIKTIGA anvisningar! Spara för framtida bruk! VARNING: EJ avsedd

Läs mer

BRUKSANVISNING. 3-delad Mjukfibermadrass

BRUKSANVISNING. 3-delad Mjukfibermadrass BRUKSANVISNING 3-delad Mjukfibermadrass Innehåll Säkerhetsföreskrifter... 3 CE-Märkning... 3 Introduktion... 3 Uppackning... 3 Användning... 4 Fakta 3-delad mjukfibermadrass... 4 Storlekar... 4 Tillbehör...

Läs mer

Bruksanvisning för soft air plus wds

Bruksanvisning för soft air plus wds Bruksanvisning för soft air plus wds art. nr 110 401-wds Antidecubitus tryckavlastningssystem Monterings- och användarinstruktioner Hälsa. Säkerhet. Oberoende. Innehållsförteckning 1 Förord Sidan 3 2 Säkerhetsupplysningar

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL. För modell: A002K-17C. Portabel luftkonditionering. Vänligen läs denna manual noggrant för korrekt användande,

INSTRUKTIONSMANUAL. För modell: A002K-17C. Portabel luftkonditionering. Vänligen läs denna manual noggrant för korrekt användande, INSTRUKTIONSMANUAL För modell: A002K-17C Portabel luftkonditionering Vänligen läs denna manual noggrant för korrekt användande, underhåll och installation. FÖRORD Portabla luftkonditioneringar har högt

Läs mer

MANUAL TC-9000 PORTABEL LUFTKONDITIONERING

MANUAL TC-9000 PORTABEL LUFTKONDITIONERING MANUAL TC-9000 PORTABEL LUFTKONDITIONERING Läs och följ anvisningarna och säkerhetsinstruktionerna inför användning av denna produkt. Spara manualen om du skulle behöva den senare. Kontakta behörig personal

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 B R U K S A N V I S N I N G Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 1 Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 Värmemadrassen har 4 olika värmenivåer och har timer där automatisk avstänging kan väljas mellan

Läs mer

Widetech WA-9000 Portabelt kylaggregat

Widetech WA-9000 Portabelt kylaggregat Widetech WA-9000 Portabelt kylaggregat DRIFT OCH SKÖTSELINSTRUKTION Innehållsförteckning Sid Beskrivning av komponenter 3 Driftsfunktioner 4 Manöverpanelen 5 Installation 6 Underhåll 7 Energibesparingstips

Läs mer

KCC 816-820EA DS046:0822 AVFUKTARE DRIFT OCH SKÖTSELMANUAL

KCC 816-820EA DS046:0822 AVFUKTARE DRIFT OCH SKÖTSELMANUAL KCC 816-820EA DS046:0822 AVFUKTARE DRIFT OCH SKÖTSELMANUAL UNDERHÅLL Se till att aggregatet är spänningslöst genom att ta ur kontakten, innan underhåll/service påbörjas. 1) Rengörning av höljet: A. Torka

Läs mer

BRUKSANVISNING - Sittdynor

BRUKSANVISNING - Sittdynor 2018-03-26 SE BRUKSANVISNING - Sittdynor VARILITE Solo VARILITE Zoid VARILITE Evolution Innehållsförteckning sida 1 Introduktion och säkerhetsföreskrifter...2 2 Underhåll av din sittdyna... 3 3 Att placera

Läs mer

LUFTKONDITIONERING PORTABLA AGGREGAT DRIFT OCH SKÖTSEL INSTRUKTION

LUFTKONDITIONERING PORTABLA AGGREGAT DRIFT OCH SKÖTSEL INSTRUKTION DRIFT OCH SKÖTSEL INSTRUKTION Flipperice 0307 EG 1. FÖRSTA STARTEN Vi gratulerar till Ert val av FRAL luftkonditionering. UPPACKNING. FRAL s portabla luftkonditionering levereras i fabrikspackad kartong,

Läs mer

KCC-520DB AVFUKTARE DRIFT OCH SKÖTSELMANUAL

KCC-520DB AVFUKTARE DRIFT OCH SKÖTSELMANUAL KCC-520DB AVFUKTARE INNEHÅLL BESKRIVNING AV KOMPONENTER FUNKTIONSBESKRIVNING 1 DRIFTINSTRUKTIONER 2 PERMANENT KONDENSA VLOPP 3 VARNING 4 UNDERHÅLL/NÖDF ALL 5 TEKNISK A DATA 6 DRIFT OCH SKÖTSELMANUAL SPÄNNING

Läs mer

Platsen för placering av äggkläckningsapparaten bör vara så pass ventilerad och torr så att temperaturen är konstant ca 17-23 C.

Platsen för placering av äggkläckningsapparaten bör vara så pass ventilerad och torr så att temperaturen är konstant ca 17-23 C. Innan användning. Innan maskinen används för första gången, ta del av denna bruksanvisning, teknisk data, och kontrollera att följande är med: bruksanvisning termometer (Fahrenheit) metalllåda för termometer

Läs mer

Vattenrenare O3 - VR O3

Vattenrenare O3 - VR O3 Vattenrenare O3 - VR O3 Installations- & Service Manual Viktiga Säkerhetsinstruktioner Vid installation och användande av Vattenrenare O3 ska följande instruktioner alltid följas. Vid allt arbete med enheten,

Läs mer

Wake n Shake Curve. Bruksanvisning. Väckarklocka med starkt akustiskt och optiskt alarm samt vibrator. Art.nr

Wake n Shake Curve. Bruksanvisning. Väckarklocka med starkt akustiskt och optiskt alarm samt vibrator. Art.nr Wake n Shake Curve Bruksanvisning Väckarklocka med starkt akustiskt och optiskt alarm samt vibrator Art.nr. 353045 Innehåll Översikt 3 Nätdrift 4 Batteri (backup) 4 Ställa klockan och bestämma Snooze-intervall

Läs mer

GerroMed Manual Växeltrycksmadrass RENCO 1100

GerroMed Manual Växeltrycksmadrass RENCO 1100 GerroMed Manual Växeltrycksmadrass RENCO 1100 Art.nr: 74559 1 Datum: 2006-03-30 Innehåll 1 Säkerhetsinformation... 3 2 Produktens användningsområde och funktion...... 4 3 Produktens konstruktion......

Läs mer

DRIFT & SKÖTSELMANUAL AVFUKTARE KCC-610HA

DRIFT & SKÖTSELMANUAL AVFUKTARE KCC-610HA DRIFT & SKÖTSELMANUAL AVFUKTARE KCC-610HA VIKTIGA SÄKERHETSINSTRUKTIONER 1.Läs noggrant igenom dessa instruktioner innan ni tar aggregatet Idrift. 2. VARNING. Låt inte barn leka med Aggregatet är inte

Läs mer

A1. Bruksanvisning. Brukarvikt kg. Air Express. Tryckavlastning: Ersättningsmadrass och Bäddmadrass

A1. Bruksanvisning. Brukarvikt kg. Air Express. Tryckavlastning: Ersättningsmadrass och Bäddmadrass Bruksanvisning 56-895-A1 Brukarvikt 0-230 kg Air Express Tryckavlastning: Ersättningsmadrass och Bäddmadrass Innehållsförteckning Kära användare... 3 Viktigt!... 3 Garanti... 3 Symboler... 4 Säkerhetsföreskrifter...

Läs mer

Protac fokuserar på miljö och säkerhet i tillverkningsprocessen. Protacs plastbollar är TÜVgodkända.

Protac fokuserar på miljö och säkerhet i tillverkningsprocessen. Protacs plastbollar är TÜVgodkända. - Bruksanvisning Protac MyBaSe Du har valt en kvalitetsprodukt från Protac. Protac garanterar att du har fått en originalprodukt, designad i Danmark och utvecklad tillsammans med yrkeskunniga samarbetspartner.

Läs mer