Sammanträdesdag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdag"

Transkript

1 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Tid kl PROTOKOLL Sammanträdesdag Plats Stensberg Omfattning ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel Akinder (S) Jan Petersson (S) Ann-Marie Engström (S) Ginn Berggren Eklund (V) Kerstin Edvinsson (M) Rolf Wahlberg (M) Birgitta Nordlöw (FP) Ruth Pahlm (KD) Ersättare Övriga närvarande Zymer Kuqaj (S) Jimmy Holmevi (S) Kerstin Gustafsson (V) Mark Hammar (MP) Maria Roos (KD) Lars Axelsson Christina Erlandsson Madelene Eriksson Laila Andersson Marcus Gustavsson Caroline Hansén Yvonne Brasch 84 Sekreterare Agneta Järkelid Justerat Steve Sjögren Kerstin Edvinsson Anslaget på kommunens anslagstavla den 14 / intygar:

2 Omsorgsnämnden Information om Vindbryggan Enhetschef Yvonne Brasch informerar om Vindbryggan, ett boende för personer med psykiska funktionsnedsättningar. Här finns plats för nio personer, vilket egentligen är alltför stort för den här målgruppen. Det vore också bättre med lokaler i markplan. Verksamheten fanns tidigare på Fiskeläget, Smedängen men flyttade 2006 till Stensberg när detta var nyrenoverat. De personer som bor här är i medelåldern och har alla levt länge med sin sjukdom. Flera har bott på olika ställen. På Vindbryggan tillämpas arbetssättet ESL = Ett Självständigt Liv. Varje person har två kontaktmän. Genomförandeplaner finns för alla med tydliga rutiner för den enskilde. På Vindbryggan förekommer mycket aggressivitet, ångest och hot och våld. Ibland måste polishandräckningar begäras. Här arbetar 12 personal, 9 dag/kväll/helg och 3 vaken natt. Det är önskvärt att personalen har utbildning och en god grundkunskap om psykisk ohälsa. Utbildning och kontinuerlig handledning är viktigt. Vissa arbetsmiljöproblem har funnits i lokalerna. Bland annat har mögellukt känts. Mätningar ska göras. Ventilationen är inte heller fullgod. Här har mätningar gjorts men de visar inget fel. Markiser har satts upp för att ta bort solljus. Omsorgsnämnden tackar för informationen och antecknar den till protokollet. 85 Budgetuppföljning efter maj 2009 (dnr AO 2009/ ) Handling * Omsorgsförvaltningens skrivelse den 15 juni Budgetprognosen efter fyra månader visar på ett underskott om 4,358 miljoner kronor på driftbudgeten. Investeringsbudgeten kan lämna ett överskott om 1 miljon kronor. Omsorgsnämnden godkänner budgetuppföljningen för maj månad och överlämnar den till kommunledningskontoret.

3 Omsorgsnämnden Utredningsplan - LOV (dnr AO 2008/ ) Handling * Omsorgsförvaltningens skrivelse den 15 juni 2009 Under 2008 gav regeringen Socialstyrelsen i uppdrag att fördela 280 miljoner kronor till landets kommuner för att stimulera ett införande av den nya lagen om valfrihetssystem (LOV) som trädde i kraft den 1 januari Syftet med stimulansmedlen är att stödja kommunerna i deras process att utreda förutsättningarna för att införa ett valfrihetssystem. Kalmar kommun har erhållit 1,5 miljoner kronor till detta ändamål. Omsorgsförvaltningen har anställt en utredningssekretare för att utreda förutsättningarna och konsekvenserna av ett införande av valfrihets-system. Vid förra sammanträdet fick nämnden information om ett förslag till utredningsplan. Inför dagens sammanträde har en reviderad utredningsplan utsänts till nämnden. Överläggning Ingegerd Petersson (C), Kerstin Edvinsson (M) och Rolf Wahlberg (M) anser att ändringarna i planen är otydliga. De begär ajournering av sammanträdet. Efter ajourneringen meddelar Ingegerd Petersson (C) att Alliansen inte deltar i beslutet om utredningsplan för LOV. Ann-Marie Engström (S) och Jean Welander (MP) yrkar bifall till den föreslagna utredningsplanen. Omsorgsnämnden godkänner Utredningsplan LOV med redovisade syfte, fokuseringsområden, frågeställningar, avgränsningar och genomförande. 87 Ändrad ansvarsfördelning mellan omsorgsnämnden och socialnämnden (dnr AO 2008/ ) Handling * Omsorgsförvaltningens skrivelse den 15 juni Av förslag till budget framgår att kommunen planerar att inrätta en renodlad plan- och bygglovsnämnd, en servicenämnd samt att överföra ansvaret för LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade) och psykiskt funktionshindrade till socialnämnden. Förslaget innebär att följande resurser överförs från omsorgsnämnden till socialnämnden.

4 Omsorgsnämnden All verksamhet kopplad till verksamhetsområde LSS Handläggare för LSS och personer med psykiska funktionsnedsättningar Utomkommunala placeringar Cirka 37 % av administrativa resurser Vid behandling av ärendet i kommunstyrelsens arbetsutskott den 9 juni 2009 antogs tre tilläggsförslag. Tilläggsförslag 1 betonar vikten av nära samarbete mellan nämnderna/förvaltningarna i frågor gällande bemanning, rehabilitering, nyplacering och önskad sysselsättningsgrad. Dessa frågor kommer att tas med i de projektdirektiv som ledningsgruppen för överförandet ska arbete med. Tilläggsförslag 2 handlar om bemanningsservice. Bemanningsservice kommer att delas enligt delningsprincipen och LSS del kommer att överföras till socialförvaltningen. Fråga om Södermöres delaktighet i bemanningsservice kommer att ses över under hösten. Tilläggsförslag 3 berör samarbetet med de fackliga organisationerna. För omsorgsförvaltningens del kommer inte samarbetet eller samverkansrutinerna att ändras. Omsorgsnämndens tidigare oro kvarstår att förslaget innebär tappad samordning av befintliga resurser samt att delningskostnader uppstår. Omsorgsnämnden förutsätter att hanteringen av gränsdragningsfrågor är helt klarlagd innan förändringen träder i kraft. Omsorgsförvaltningen får i uppdrag att aktivt delta i förändringsarbetet och att påbörja översyn av omsorgsnämndens organisation som ska träda i kraft den 1 januari Tilläggsförslagen från kommunstyrelsens arbetsutskott anses besvarade enligt ovan. 88 Ansökan om stimulansmedel för en bättre vård och omsorg om de äldre (dnr AO 2009/ ) Handling * Omsorgsförvaltningens skrivelse den 15 juni En ny ansökan ska göras till Socialstyrelsen för 2009 angående stimulansmedel för äldre. Årets ansökan avser samma områden som tidigare nämligen, rehabilitering, kost/nutrition, läkemedelsgenomgångar i särskilt och ordinärt boende samt socialt innehåll. Totalsumman som ansökan avser är 6,329 miljoner kronor, vilket är lägre än tidigare ansökningar. Beloppen har minskats något och en del av stimulansmedlen har förts över till anhörigstödsprojekt.

5 Omsorgsnämnden Omsorgsnämnden godkänner ansökan om stimulansmedel 2009 för en bättre vård och omsorg om de äldre. Denna paragraf förklaras omedelbart justerad. 89 Tillsyn rörande omsorgsnämndens arbete med våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnar våld (dnr AO 2009/ ) Handling * Omsorgsförvaltningens skrivelse den 5 juni Länsstyrelsen i Kalmar har genomfört en tillsyn enligt 13 kap 2 socialtjänstlagen av omsorgsnämndens arbete med våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnar våld. Länsstyrelsen har riktat kritik mot följande brister: På ansvarsområdet uppsökande arbete saknar omsorgsnämnden ett aktivt och uppsökande arbete när det gäller våldsutsatta kvinnor. Inom ansvarsområdet personalens kompetens säkerställer omsorgsnämnden inte att all personal som möter våldsutsatta kvinnor har erforderlig kompetens på området. Omsorgsnämnden saknar kvalitetssystem som berör området våldsutsatta kvinnor. Länsstyrelsen har också funnit att omsorgsnämnden även på andra områden som granskats inte fullt lever upp till lagens krav, men dessa brister kan åtgärdas som en del av kvalitetsarbetet. Vidtagna åtgärder är att omsorgsförvaltningens ledningsgrupp har tagit del av och diskuterat tillsynsrapporten. Denna har ökat kunskapen om lagstiftningen och dess inverkan på verksamheten. Dessutom har ledningsgruppen haft en inledande diskussion och möte med föreståndaren på ATV (Alternativ Till Våld). En handlingsplan för att åtgärda tillsynens brister ska formuleras tillsammans med ATV. Utbildningsinsatser för personalen planeras. ATV:s informationsmaterial kommer att spridas i verksamheten. Under hösten 2009 ska omsorgsnämndens verksamhetsmål revideras. I samband med detta ska mål för arbetet med våldsutsatta kvinnor fastställas. I handlingsplanen för att utveckla stödet till närstående som vårdar äldre ska rutiner utvecklas för att uppmärksamma om omsorgstagare utsätts för våld hemma. Omsorgsnämnden lämnar redovisade åtgärder som svar på Länsstyrelsens tillsyn om nämndens arbete med våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnar våld.

6 Omsorgsnämnden Byte av fadder (dnr AO 2009/ ) Mikael Palmqvist (S) har lämnat sina uppdrag i omsorgsnämnden. Jimmy Holmevi är ny ersättare för socialdemokraterna och föreslås ta över Palmqvists fadderuppdrag. Omsorgsnämnden utser Jimmy Holmevi till fadder för enheterna SoL 4, LSS 14 och LSS Allmän lägesrapport Vad är på gång? Aktuella frågor för förvaltningen är: Ändrad ansvarsfördelning mellan omsorgsnämnden och socialnämnden. Thomas Tryggvesson har utsetts till ny förvaltningschef och tillträder den 1 september Ett nytt tungt ärende i hemtjänsten kräver omvårdnad 24 timmar om dygnet. Frågan om kyld mat har överlämnats till kostutredningen under ledning av Ola Johansson. Tillgången på semestervikarier är god. Introduktion har genomförts för 678 personer. Den har omfattat läkemedel, hygienrutiner, mål, organisation, medarbetarkontrakt, sjuk- och friskanmälan, förflyttningsteknik. 92 Öppettider vid träffpunkterna sommaren 2009 Verksamheten vid träffpunkterna är anpassad och reducerad vid frånvaro och ledighet hos personalen. Det innebär att hälften av ordinarie personal finns på plats. På en del träffpunkter måste man vara två personal. Ingen träffpunkt är fullt bemannad under sommarveckorna. Några träffpunkter är stängda under huvudsemestern. Personalen omfördelas och de som har fasta daggrupper prioriteras. 93 Planering av bostäder för personer med psykisk funktionsnedsättning

7 Omsorgsnämnden Behovet av bostäder med stöd för personer med psykiska funktionsnedsättningar är inte tillgodosett i tillräcklig omfattning. Vid skatteväxlingen som skedde i samband med psykiatrireformen 1995 överfördes inga boenden från landsting till kommun, endast kontaktgrupper. Sedan dess har följande bostäder med stöd tillkommit. Fiskeläget, som ej var fullvärdigt boende och därför avvecklades Linet, som avvecklades 2007 Kungsljuset ersatte Linet. Flera personer kunde då erbjudas boende Dressinen Vindbryggan Timmermansgatan B Timmermansgatan C Skogsdal, tidigare gruppbostad för personer med utvecklingsstörning och psykisk problematik ändrad målgrupp till personer med psykiska funktionsnedsättningar Servicebostad söder Servicebostad norr Antalet ansökningar om bostad med stöd från personer med psykiska funktionsnedsättningar ökar under Om inte beslut om insatser enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) eller SoL (socialtjänstlagen) tillhandahålls inom skälig tid kan aktuell nämnd åläggas att betala en särskild avgift. Omsorgsförvaltningen arbetar med olika alternativ. Överläggning Kerstin Edvinsson (M) påminner om nämndens beslut i december 2007, 132, att aktivt arbeta för att se över möjligheterna till entreprenader/intraprenader och kooperativ inom SoL och LSS. Ärendet återkommer vid nämndens sammanträde i augusti..

8 Omsorgsnämnden Boendesamordnarens rapport och omsättning i särskilt boende Alla beslut om särskilt boende har kunnat verkställas under månaden. Detta gäller även korttidsplatser. 95 Statistik avseende hemsjukvården Antalet hemsjukvårdspatienter är för närvarande Statistik avseende sjukfrånvaro och frisknärvaro Tillgänglig statistik visar en fortsatt minskning av långtidsfrånvaron. Det mål som sattes upp i samband med AFA:s enkät, 8,5 % sjukfrånvaro är nu uppnått. Sjukfrånvaron är 8,0 %. 97 Anmälningsärenden För kännedom anmäls följande ärenden. Utdrag ur kommunstyrelsens protokoll den 4 maj 2009, 70, ang omsorgsnämndens förslag om sin resultatutjämningsfond och skatteväxlingen för hemsjukvården. Noteras att kommunstyrelsen inte biföll omsorgsnämndens förslag. Utdrag ur kommunfullmäktiges protokoll den 4 maj 2009, 71, ang Hyresavtal för äldreboendet Vasallparken. Länsstyrelsens beslut i tillsynsärende angående handläggning av ansökan om korttidsvistelse i form av lägervistelse enligt 9 6 LSS. (dnr AO 2009/70 738) Protokoll från LSS-rådets sammanträde den 12 maj Förvaltningschefens beslut den 25 maj 2009 om ändringar i attestantförteckningen Sammanställning av myndighetshandläggarnas beslut enligt socialtjänstlagen och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

9 Omsorgsnämnden under tiden 26 maj 22 juni Fadderrapporter Kerstin Edvinsson (M) rapporterar från fadderbesök vid Dragkroken och Frikadellen i Lindsdal. Personalen påtalade behov av kompetensutveckling när det gäller demenssjukdomar och neuropsykiatriska sjukdomar. På Frikadellen önskar man ett tak över uteplatsen. Jean Welander (MP) meddelar att han har besökt sina enheter i Smedby. Nytt besök ska göras under hösten.

Kerstin Gustafsson (v) Kent Pettersson (fp) Rolf Wahlberg (m) Ann-Mari Jeansson (kd) Justerat Steve Sjögren Gunnel Akinder Ordförande

Kerstin Gustafsson (v) Kent Pettersson (fp) Rolf Wahlberg (m) Ann-Mari Jeansson (kd) Justerat Steve Sjögren Gunnel Akinder Ordförande KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-02-23 Tid kl 13.00-16.20 Plats Omsorgskontoret Omfattning 13-22 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Jimmy Holmevi (S) Kerstin Gustafsson (V) Mark Hammar (MP) Junita Karlsson (KD) Justerat Steve Sjögren Jan Petersson Ordförande

Jimmy Holmevi (S) Kerstin Gustafsson (V) Mark Hammar (MP) Junita Karlsson (KD) Justerat Steve Sjögren Jan Petersson Ordförande KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-01-21 Tid kl 13.00-14.00 Plats Stensberg Omfattning 1-9 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel Akinder

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-11-27 Tid kl 13.00-16.20 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 157-174 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Gunnel

Läs mer

Anslaget på kommunens anslagstavla den / intygar:

Anslaget på kommunens anslagstavla den / intygar: KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-12-17 Tid kl 11.00-14.45 Plats Oxhagshemmet Omfattning 171-194 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-10-26 Tid kl 13.00-16.00 Plats Omsorgskontoret Omfattning 109-122 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Sammanträdesdag 2009-01-29

Sammanträdesdag 2009-01-29 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-01-29 Tid kl 13.00-14.55 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 1-19 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean

Läs mer

Sammanträdesdag 2008-06-26

Sammanträdesdag 2008-06-26 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-06-26 Tid kl 13.00-16.15 Plats Magistern Omfattning 91-105 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean Welander (mp) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-08-27 Tid kl 13.00-16.00 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 106-118 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Gunnel

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-03-18 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 24-35 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-05-29 Tid kl 13.00-16.00 Plats Skälby gård Omfattning 75-90 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Gunnel Akinder (s) Jan Petersson

Läs mer

Sammanträdesdag 2008-09-24

Sammanträdesdag 2008-09-24 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-09-24 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 119-136 ande Ingegerd Petersson (c) ordförande Jean Welander (mp)

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-09-23 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 117-134 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Sammanträdesdag 2007-10-25

Sammanträdesdag 2007-10-25 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-10-25 Tid kl 13.00-16.15 Plats Norrlidshemmet Omfattning 97-111 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean Welander (mp) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdag 2009-04-29

Sammanträdesdag 2009-04-29 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-04-29 Tid kl 13.30-16.00 Plats Norrlidshemmet Omfattning 55-67 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdag 2008-10-30

Sammanträdesdag 2008-10-30 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-10-30 Tid kl 13.00-17.00 Plats Omsorgsförvaltningen, Riskvarnen Omfattning 137-156 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:30-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 94-105 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-06-29 Tid kl 13.00-16.20 Plats Omsorgskontoret Omfattning 64-79 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-04-22 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 36-50 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Sammanträdesdag 2007-02-22

Sammanträdesdag 2007-02-22 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-02-22 Tid kl 12.30-16.45 Plats Omsorgskontoret Omfattning 18-35 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean Welander (mp) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-10-21 Tid kl 12.30-16.40 Plats Oxhagshemmet Omfattning 109-125 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Jean Welander (MP) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdag 2006-05-23

Sammanträdesdag 2006-05-23 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-05-23 Tid kl 13.00-15.30 Plats Omsorgskontoret Omfattning 49-63 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 72-74 Beslutande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice

Läs mer

Anslaget på kommunens anslagstavla den / 2011 intygar:

Anslaget på kommunens anslagstavla den / 2011 intygar: KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-04-20 Tid kl 13.00-15.40 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 43-56 ande Steve Sjögren (S) ordförande Folke Fagerlund (KD) Birgitta Axelsson

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-12-18 Tid kl 11.00-14.30 Plats Oxhagshemmet Omfattning 175-193 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Jean Welander (mp) Gunnel

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, Kalmar Omfattning 52-64 ande Steve Sjögren (S), Ordförande Folke Fagerlund (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-12-20 Tid kl 10.00-13.30 Plats Samlingssalen, Stensberg Omfattning 129-144 ande ordförande Jean Welander Ersättare Övriga närvarande Zymer Kuqaj

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-02-18 Tid kl 13.00-16.05 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 10-23 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-03-26 Tid kl 13.00-16.15 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 37-54 ande Steve Sjögren (S) ordförande Gunnel Akinder (S)

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-11-22 Tid kl 13.00-16.30 Plats Omsorgskontoret Omfattning 123-137 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Lene Sejr Sörensen

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid 20 juni 2012 kl. 13:00 16:15 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 65-79 ande Steve Sjögren (S), Ordförande Folke Fagerlund (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e

Läs mer

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55

Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-08-19 Tid kl 13.00-15.50 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 79-91 ande Steve Sjögren (S) ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-09-28 Tid kl 13.00-15.15 Plats Omsorgskontoret Omfattning 95-108 ande Steve Sjögren (s) ordförande Ingegerd Petersson (c) Ann Hellenborg (mp)

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B. Omfattning 9-15

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B. Omfattning 9-15 Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B Omfattning 9-15 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 22 november 2018 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 73-82 Beslutande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice

Läs mer

utarbetande av förslag till program och planer inom nämndens verksamhetsområde, samt att utarbeta tillhörande handlingsplaner,

utarbetande av förslag till program och planer inom nämndens verksamhetsområde, samt att utarbeta tillhörande handlingsplaner, REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN I LUND Antaget av kommunfullmäktige den 9 december 1999, 173. Ändrat av kommunfullmäktige den 24 februari 2011, 30, den 27 oktober 2011, 185 samt den 24 september

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-15:35 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 104-118 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2006-04-20, kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c), ordförande Anelia Dotcheva (c) Terttu Martinsson (c) Inger Herfindal

Läs mer

Ajournering mellan 46 och 47 kl

Ajournering mellan 46 och 47 kl Omsorgsnämnden 2017-09-28 1(14) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 28 september 2017 kl. 13.15 16.05 Ajournering mellan 46 och 47 kl. 14.45 15.00 Justerade paragrafer 42-52 Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 2007-02-15 Äldreboendet Jägarens sammanträdesrum 2007-02-15 kl. 09.00 16.00 Leif Andersson (s) Anna-Lena Carlsson (c) Lisbeth

Läs mer

Motion från Birgitta Nordlöw (FP) och Anna-Britt Wejdsten (FP): Välja mat självklart

Motion från Birgitta Nordlöw (FP) och Anna-Britt Wejdsten (FP): Välja mat självklart TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2014-12-18 KS 2013/0583 50044 Kommunfullmäktige Motion från Birgitta Nordlöw (FP) och Anna-Britt Wejdsten (FP): Välja mat självklart Förslag

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-14:50 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 65-75

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-14:50 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 65-75 Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-14:50 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 65-75 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

OMSORGSNÄMNDEN. Sammanträdesdag 2011-02-24. Tid kl 13.00-15.45. Omsorgsförvaltningen. Omfattning 16-28

OMSORGSNÄMNDEN. Sammanträdesdag 2011-02-24. Tid kl 13.00-15.45. Omsorgsförvaltningen. Omfattning 16-28 KALMAR KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-02-24 Tid kl 13.00-15.45 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 16-28 ande Steve Sjögren (S) ordförande Folke Fagerlund (KD) Birgitta Axelsson

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stöd till resultatstyrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-02-18 Handläggare Christina Egerbrandt Telefon: 08-508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 1-11

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:00 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 1-11 Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:00 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 1-11 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Motion från Birgitta Nordlöw (FP) om sällskapsdjur på äldreboende i Kalmar

Motion från Birgitta Nordlöw (FP) om sällskapsdjur på äldreboende i Kalmar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2014-12-22 KS 2014/0424 Kommunfullmäktige Motion från Birgitta Nordlöw (FP) om sällskapsdjur på äldreboende i Kalmar Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Riktlinjer för boendestöd till vuxna personer med funktionsnedsättning

Riktlinjer för boendestöd till vuxna personer med funktionsnedsättning Riktlinjer för boendestöd till vuxna personer med funktionsnedsättning Bistånd enligt socialtjänstlagen (SoL) 4 kap 1 Fastställda av vård- och omsorgsnämnden 2015-05-13, 45, Dnr VON 2015/103 Innehållsförteckning

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Dagordning för socialnämndens arbetsutskott den 22 november 2013

Dagordning för socialnämndens arbetsutskott den 22 november 2013 Linda Larsson Kallelse/Underrättelse 13 november 1 (6) Till ledamöterna i och till övriga inom SOF för kännedom Kallelse till arbetsutskott: Datum: Fredagen den 22 november 2013, kl 13.00 cirka 16.30 i

Läs mer

Reglemente för Omsorgsnämnden

Reglemente för Omsorgsnämnden Reglemente för Omsorgsnämnden 1 Antagen av kommunfullmäktige den 20 december 2010 213. Ändringar gjorda under punkt 3.2 beslutade av kommunfullmäktige den 16 december 2013 200. 1 Gemensamma bestämmelser

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-16:20. Ersättare Yvonne Bernsby (M) Monika Jernetz (M) Eva Fransson (C)

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-16:20. Ersättare Yvonne Bernsby (M) Monika Jernetz (M) Eva Fransson (C) Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-16:20 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 127-142 ande Steve Sjögren (S), Ordförande 127-128, 133-142 Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande, ordförande 129-132 Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum A1, Engelbrektsgatan 15, kl. 13.30-14.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-03-24 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30 Beslutande Britt-Marie Johansson (M)ordf Yvonne Simonsson (S) 2:e vice ordf Eva A Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:10 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Carin Palm (S) för Kenneth Axelsson, (M) Astrid-Marie Jonsson (C)

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden

Reglemente för omsorgsnämnden KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING A 11 1(6) Gäller från Diarienummer 2011-08-29 2011/577 Antagen: kommunfullmäktige 2005-10-30 154 och ändrad senast 2011-08-29 72 (ersätter: KF 2011-03-28 20) Reglemente för

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2019

Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2019 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johnny Lesseur 2019-05-07 SN 2019/0380.11.01 0480-450000 Socialnämnden Ej verkställda beslut 1:a kvartalet 2019 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-11-01 Tid 15:45-15:47 Plats Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens Omfattning 171-172 Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 12-16 2 12 Delegerad beslutanderätt...4 13 Ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m m Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid kl.13:00-15.50 Plats Omsorgsförvaltningen, Skeppsbrogatan 55 Omfattning 28-38 ande Folke Fagerlund (KD), ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande Jan Petersson (S)

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP)

Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson (S) Stina Espenkrona (KD) Olof Börjesson (C) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-16.00. Ajournering kl. 14.00-14.30. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert (M), ordförande Ola Strand (KD) Birgitta Granström (S) Mats Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Hans Bengtson

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Hans Bengtson Protokoll 1 (14) Plats och tid: Camp Igge, Iggesund klockan 08.30-15.30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Kåge Wallner (MP) ordf Birgitta Medin (M) Kerstin Karlsson (M) Agneta Palmqvist (M) Marcus

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 27 september 2011 kl 08.00 12.00 Beslutande Rolf Emanuelsson, ordf FP Annika Holmstrand C Lotta Wignell C Margareta

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 6 februari 2013 kl Ajournering f lunch och gruppmöte

Kommunhuset, Västervik 6 februari 2013 kl Ajournering f lunch och gruppmöte 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 6 februari 2013 kl. 09.30 13.50 Ajournering 11.15-13.30 f lunch och gruppmöte Tanja Pålsson (M) tjg.ers. ersättare Birgitta Sjölander (M) tjg.ersättare

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-11-24 2 SN 145 Dnr 21.10 700 Ekonomisk uppföljning Ekonom Karin Johansson redovisar ekonomisk uppföljning för oktober månad. Ekonomisk uppföljning daterad 2010-11-08 Arbetsutskottets

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar. Siv Gyllensten (M) Sahadet Mavraj (FP) 6-7

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar. Siv Gyllensten (M) Sahadet Mavraj (FP) 6-7 2010-01-04 1 1-7 Tid 14.00-15.00 Plats Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar Christina Magnusson (S) Karl-Gustav Kyrk (KD) Ann-Christin

Läs mer

Ajournering mellan 25 och 26 kl

Ajournering mellan 25 och 26 kl Omsorgsnämnden 2015-04-08 1(2) Plats och tid Högåsen, Aringsåsvägen 11, Alvesta 8 april 2015 kl. 14.15 16.05 Ajournering mellan 25 och 26 kl. 15.00 15.10 Justerade paragrafer 23-32 ande Mats Martinsson

Läs mer

Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50

Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50 1 (11) Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50 Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers. Britt-Louise Åberg (M) Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2005-10-27 1(10) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00 16.05 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Kurt Enell (kd) Gunnel Elg (kd) Elisabeth

Läs mer

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman Vård- och omsorgsnämnden 2014-05-05 1/8 Sammanträdestid: 2014-05-05, kl. 13.00 16.10 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Ann-Charlotte

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Vård- och omsorgsnämnden 2012-08-30 92

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Vård- och omsorgsnämnden 2012-08-30 92 Plats och tid Kommunhuset, Sessionsalen, kl. 18.30-20.10 Beslutande Berit Lundström (M) Lena Blennow-Andersson (M) Irene Norrman (M) Bodil Czernyson (C) Ethel Thulin (SJP) Yvonne Roos (S) Liz-Beth Persson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Konferensrummet Uret, kl. 13.15-15.45 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Jörgen Alkberg (S) Elisabeth Henningsson (S) Elsie-Britt Eriksson (S) Peter Agelii (S) Viveca Andersson

Läs mer

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA 2012-11-20 1(1) Plats och tid: Konferensrum, Förvaltningen för omsorg och hälsa, Gärdesvägen, Alvesta kl 13.00-14.30 Beslutande Helen Gustavsson (M) Kia Johnsson (M) Lars Andersson (FP) Margaretha Berggren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 15.50 ande Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:00 17.00 Leif Andersson (S) Tove-Liv Johansson, (S) Anna-Lena Carlsson (C) Sten Brodén (V),

Läs mer

Reglemente för omvårdnadsnämnden

Reglemente för omvårdnadsnämnden (Rev utifrån KF beslut 171218 276 om förändrad ansvarsfördelning SoL och LSS) Reglemente för omvårdnadsnämnden Utöver vad som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Motion från Margreth Johansson (KD) om kompetensutvecklingsplan och utbildningsanställning

Motion från Margreth Johansson (KD) om kompetensutvecklingsplan och utbildningsanställning TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2015-01-12 KS 2014/0740 50044 Kommunfullmäktige Motion från Margreth Johansson (KD) om kompetensutvecklingsplan och utbildningsanställning

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING A 10 1(6) Gäller från Diarienummer 2015-01-01 2014/1404 003 Antagen: kommunfullmäktige 1995-10-30 154 och ändrad senast i kommunfullmäktige 2014-12- 15 140 (ersätter: KF 2011-03-28

Läs mer

Bärnstenen, S:t Kristoffers väg 1, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen)

Bärnstenen, S:t Kristoffers väg 1, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-02-10 Tid Kl 09.00 11.45 Plats Bärnstenen, S:t Kristoffers väg 1, Kalmar Omfattning 1-15 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 38-50

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen. Omfattning 38-50 Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 38-50 ande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.30-15.30 Beslutande Gunnel Kask (s) Sölve Persson (s) Gun-Britt Andersson (s) Mats Gullberg (s) Lise-Lott Lidström (s) Mikael Johansson

Läs mer