PRESSMEDDELANDE CITROËN PÅ BILSALONGEN I FRANKFURT. Paris den 13 september 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PRESSMEDDELANDE CITROËN PÅ BILSALONGEN I FRANKFURT. Paris den 13 september 2011"

Transkript

1 PRESSMEDDELANDE Paris den 13 september 2011 CITROËN PÅ BILSALONGEN I FRANKFURT Vid den 64:e internationella bilsalongen i Frankfurt har Citroën lagt stor vikt på den nya DS-serien som nu består av tre modeller. De två tidigare modellerna CITROËN DS3 och DS4 kompletteras här med den tredje modellen CITROËN DS5 som har Europapremiär i Frankfurt. DS5 är den första modellen från Citroën som får den nya drivlinan HYBRID4 - en fullhybrid med kombinationen dieselmotor fram och elmotor bak. I sin monter i Hall 8 presenterar Citroën fler tekniska innovationer och en del av montern disponeras av sadelmakare som visar hur man tillverkar läderarbeten till stolar, ratt och instrumentpanel i DS-seriens mest exklusiva modeller. Den stora attraktionen i Citroëns monter är den helt nya konceptbilen CITROËN TUBIK, en minibuss för 9 personer som ger prov på Citroëns kärnvärden DJÄRVHET och CREATIVE TECHNOLOGIE DS-SERIEN DJÄRV OCH SPECIELL Bara ett och ett halvt år efter lanseringen har CITROËN DS3 redan sålts i över exemplar, och några månader efter lanseringen av CITROËN DS4 nere på kontinenten har man mottagit order på närmare bilar. Vid bilsalongen i Frankfurt ställer märket ut sina tre modeller i DS-serien och den stora stjärnan är förstås CITROËN DS5, den senaste modellen som nu får Europapremiär och lanseras i slutet av året. Märket bekräftar sin djärva satsning genom att även presentera CITROËN DS3 Ultra Prestige, en ny version som bland annat får en läderklädsel med inslag som påminner om ett flätat klockarmband, vilket tagits fram specifikt för DS-serien. Helt i linje med den speciella känsla som präglar DS-serien vill Citroën dela med sig av sin passion för förfinade material. Man har därför avdelat ett hörn i montern till sina bästa sadelmakare som demonstrerar hur deras alster tar form. DET FRÄMSTA AV CITROËNS TEKNOLOGI Sedan slutet av 2010 erbjuder Citroën en helt elektrisk bil CITROËN C-ZERO. CITROËN DS5 blir den första fullhybriden med drivlinan Hybrid 4. Den kombinerar en dieselmotor fram och en elmotor bak, vilket 1(9)

2 ger god prestanda (200 hk och fyrhjulsdrift) och samtidigt minskade koldioxidutsläpp (99g/km). I montern presenteras också CITROËN C3 med den nya mikrohybridtekniken e-hdi 70. Den har koldioxidutsläpp på låga 87 g/km och placerar sig därmed bland de främsta i sin kategori vad gäller utsläpp av CO 2. Citroën visar även prov på sin teknologi i utrustning som är Praktisk till 100 %. Exempelvis erbjuder man tjänsten CITROËN etouch som bland annat ger automatisk lokalisering av fordonet vid en olycka, vilket innebär att räddningstjänsten snabbare kan vara på plats. Ett annat exempel är den gashydrauliska fjädringen som Citroën är ensamma om i världen och som finns på CITROËN C5 och C6. Denna fjädring ger en perfekt kombination av komfort och god väghållning. Citroëns teknologiska kompetens kommer också till sin rätt i nya CITROËN DS3 WRC, som redan vunnit en rad segrar i årets Rally-VM. CITROËN GÖR DET ENKLARE ATT RESA CITROËN MULTICITY lanserades i Frankrike den 1 mars 2011 och i början av nästa år står den tyska marknaden på tur. Tjänsten är tillgänglig på internet och via mobiltelefoner och gör det lätt att planera sina resor. Det gäller allt från att välja resväg inklusive alla transportsätt till att boka inkvartering. CITROËN fullföljer sina idéer om det mobila samhället och tvekar inte att bana ny väg. Det kommer till uttryck i en nydanande konceptbil CITROËN TUBIK, en minibuss för 9 personer som är tänkt som ett behagligt resealternativ för pendlare. Mer information om Citroëns nyheter på Frankfurtmässan samt bilder finns på Cision Wire och MyNewsDesk och ytterligare material kan laddas ner från följande länkar: Internationella pressmeddelanden finns på FILMER OCH FOTON finns på : ANVÄNDARNAMN: CITROEN LÖSENORD: FRANCFORT För mer information och för bokning av intervjuer med Citroëns ledning under pressdagarna välkommen att kontakta mig direkt. Väl mött i Citroëns monter i Hall 8. Lena Rönnelius Ericson - Tel Mob lena.ericson@citroen.com 2(9)

3 DS-SERIEN DJÄRV OCH SPECIELL CITROËN DS5 ATT VÅGA ÖVERRASKA OCH VARA ATTRAKTIV CITROËN DS5 ger dig glädjen att köra en mycket ovanlig och originell bil och överraskar och lockar med följande: - Teknik: CITROËN DS5 blir den första av märkets modeller som får fullhybridteknik diesel Hybrid 4, som ger såväl prestanda (200 hk, fyrhjulsdrift) som låga koldioxidutsläpp, 99 g/km. - Stil: med en djärv och inspirerande stil är DS5 som en aerodynamisk skulptur, ett uttryck för det allra bästa av märkets sakkunskap. Den har inretts med ädla material och unik tillverkning, så som i sätenas speciella sömmar. - Intelligent konstruktion: en okonventionell bil som ger en ny vision av premiumbilen genom ett kompakt yttre men ändå en så rymlig kupé. - Väghållning: precis som CITROËN DS3 och DS4 har DS5 unik väghållning och ger en känsla av fullständig kontroll. - Atmosfär: CITROËN DS5 ger sina förare en överraskande körupplevelse med en förarplats som är utformad som en cockpit. CITROËN DS5 börjar säljas i slutet av CITROËN DS4 AKT II I DS-SERIEN CITROËN DS4 marknadsförs sedan maj 2011 och närmare beställningar har redan gjorts. Detta visar ännu en gång styrkan i märkets Creative Technologie. Den förhöjda silhuetten med fyra dörrar förenar coupéns dynamiska elegans och kompakta mått med en kompakt sedans praktiska funktioner och rymlighet. Allting är noga genomtänkt och tillverkat för att skapa en sammanhållen och exklusiv helhet, från sätena i skinn av bästa kvalitet, via LED-belysningen fram och bak, till de kromade detaljerna. CITROËN DS4 ger en helt ny körglädje tack vare den upphöjda körställningen, panoramavindrutan och en förarplats som kombinerar coupéns mått med sedanens komfort. Den har en unik väghållning som stämmer väl överens med dess unika stil. 3(9)

4 CITROËN DS3 EN YTTERST PRESTIGEFYLLD VERSION Stärkt av de stora försäljningsframgångarna för CITROËN DS3, med närmare sålda bilar varav en tredjedel på den högsta utförandenivån, presenteras nu CITROËN DS3 Ultra Prestige i Frankfurt. Med ädla material och tillverkningsmetoder som är helt nya i bilvärlden, placerar sig CITROËN DS3 Ultra Prestige utan tvekan i det exklusiva segmentet. Versionen Ultra Prestige har diamantprydda antracitgrå 17 tums fälgar och nyansen Dark Chrome på dörrarnas skyddslister och på kylargallret fram. Inne i kupén har CITROËN DS3 Ultra Prestige skinnklädsel med de speciella sömmar som återfinns i alla DS-seriens modeller. Både fram- och baksäte har säten klädda i semianilinskinn. Det är en kvalitet som annars bara brukar förekomma i specialbeställda klädslar. I framsätena har klädseln hämtat inspiration från modevärlden med en färgnyans som tagits fram i en mycket speciell process. Resultatet är en skiftande färg som går från vitt längst upp på ryggstödet till svart på sitsen. Instrumentbrädan är klädd med vitt skinn Alpin Weiss med en präglad DS-logo som också återfinns längst upp på framsätenas ryggstöd. Denna extrema omsorg om detaljerna återspeglas också i färgen på instrumenttavlans display som matchar det vita i interiörens dekor. CITROËN DS3 Ultra Prestige har tjocka golvmattor kantade med en dubbel stickning i kontrasterande färg. Det hela fullbordas med att skinnet också återkommer i dörrpanelerna och på mittarmstödet. Helt i stil med DS-serien strävar CITROËN efter att visa sin passion för ädla material genom att i sin monter på bilsalongen i Frankfurt presentera sina bästa bilsadelmakare och deras verk. CITROËN DS3 VÅGAR SATSA PÅ FÄRG Efter att nyligen har lanserats i en ny karossfärg, brun Hickory, kommer nu CITROËN DS3 med en ny färg på taket, fuchsiarosa, som går att få på alla anpassningsbara ytor: backspegelkåporna, mutterkåporna, instrumentbrädans panel och växelspaksknoppen. Det finns också ett nytt självhäftande dekorationsmotiv i raffinerad bohemisk stil. Det är Flower, med en helt ny effekt som är både matt och pärlemorblank. CITROËN DS3 WRC: RALLYÄVENTYRET FORTSÄTTER CITROËN fortsätter sitt rallyäventyr med nya CITROËN DS3 WRC. Den deltar i rallyvärdsmästerskapen 2011 och uppfyller de nya regler som träder i kraft i år. Märkets mål är att erövra en sjunde världsmästartitel för konstruktörer. 4(9)

5 CITROËN Total World Rally Team består av 2 lag: Sébastien LOEB/Daniel ELENA och Sébastien OGIER/Julien INGRASSIA. Tre andra DS3-bilar har anförtrotts privata förare. CITROËN DS3 WRC är ett verkligt koncentrat av kreativ teknologi. Den är mer kompakt än C4 WRC och drivs med en 1,6 liters turbomotor med direktinsprutning. Den har fyrhjulsdrift, manuell växellåda och jämn kraftfördelning mellan fram- och bakvagn. 5(9)

6 DET FRÄMSTA AV CITROËNS TEKNOLOGI HYBRID4 DIESEL CITROËN DS5 blir den första modellen som får drivlina med fullhybrid tillsammans med en dieselmotor HDi och eldrift. Med hybrid 4 har man lyckats förena prestanda (200 hk, fyrhjulsdrift, stadskörning med el, boostfunktion vid acceleration i sportläge) med mycket låga koldioxidutsläpp (99 g/km). Den nyskapande fullhybridtekniken är resultatet av en kombination av flera olika tekniker: - Förbränningsmotor 2.0 HDi 160 med partikelfilter. - Stop & Start-system av andra generationen med startgenerator. - Elstyrd manuell 6-växlad växellåda med optimerade växellägen. - Synkronmotor med permanentmagnet bakaxeln, med en effekt på 27 kw (37 hk). - Elektronisk övervakning, Power Train Management Unit, som automatiskt hanterar de två motorernas olika funktionslägen för att ge så låg bränsleförbrukning som möjligt. Föraren kan välja mellan fyra olika funktionslägen: - I läget Auto sker övergången mellan förbränningsmotorn och elmotorn automatiskt för optimal bränsleförbrukning. - I läget Zero Emission Véhicle (noll utsläpp) används enbart elmotorn om hastigheten inte överstiger 60 km/h. - I läget Fyrhjulsdrift främjas framdrivning på låg växel och hela tiden med fyrhjulsdrift (framhjulen drivs med förbränningsmotorn och bakhjulen med elmotorn). - Läget Sport ger reaktionssnabbhet och dynamik genom att elmotorn används maximalt med stöd av förbränningsmotorn. 100 % ELEKTRISKA BILAR Citroën har utökat sitt program i småbilsklassen med en helt eldriven bil, C-ZERO. Noll i bränsleförbrukning, noll föroreningar, noll CO 2 -utsläpp och noll motorljud. Den här modellen är ett tydligt resultat av den kreativa teknologi som har utnyttjats vid konstruktionen. CITROËN C-ZERO är en perfekt stadsbil men lämpar sig också för landsvägskörning. Litet format, snabb uppladdning och tillräckligt lång räckvidd för vardagskörning. På den här bilen kommer tekniken i första hand, bland annat med ett litium-jon-batteri, och den stora erfarenhet som CITROËN har hunnit skaffa sig kommer väl till pass. Märket har redan sålt över elbilar. Med Berlingo First Electrique, som också säljs nu, finns alla förutsättningar för att bli ledande på elbilsmarknaden som sannolikt kommer att växa under de närmaste åren. Det har redan beställts elbilar, därav C-ZERO, och de första bilarna började levereras i slutet av (9)

7 TEKNIK SOM MINSKAR CO 2 -UTSLÄPPEN Genom att införa mikrohybridtekniken e-hdi på alla sina senare modeller, och med lanseringen 2010 av CITROËN C-ZERO, har märket bekräftat sin strävan att minska koldioxidutsläppen. I år har mer än 50 % av de bilar som CITROËN har sålt, varit bilar som släpper ut mindre koldioxid än 130 g/km. Medelnivån för koldioxidutsläpp för hela modellprogrammet i Europa har också sänkts med 5 gram. Vid bilsalongen i Frankfurt presenteras CITROËN C3 med den nya mikrohybridtekniken e-hdi 70. Den har koldioxidutsläpp på så lite som 87 g/km och placerar sig därmed bland de främsta i sin kategori vad gäller utsläpp. Motorn HDi 70 har en elstyrd växellåda och ett stop & start-system av senaste generationen. Genom att presentera CITROËN C3 e-hdi 70 i färgen brun Hickory, som matchar panelen i instrumentbrädan och sätenas klädsel, och med kromade backspegelkåpor, visar märket också att det faktiskt går att förena teknik och stil. CITROËN etouch - INNOVATIVA TJÄNSTER Nu tar Créative Technologie plats i bilen med CITROËN nöd- och assistanssamtal med lokalisering. Med hjälp av en GPS-modul och ett inbyggt SIM-kort kan bilen, vid ett tillbud eller en olycka, lokaliseras exakt och hjälpen kan snabbt vara på plats. Det finns två knappar: en SOS-knapp för nödsamtal (vid en kollision sker detta automatiskt) och en med märkets emblem som används som för assistanssamtal. Dessa två etouch-tjänster är gratis och tillgängliga dygnet runt, sju dagar i veckan. Det finns också ytterligare två tjänster: En servicebok på Internet (uppföljning av bilens tekniska skick och av servicen) och CITROËN Eco Driving (kontroll av CO 2 -utsläpp). Båda dessa kan hämtas på Internet via den personliga sidan MyCITROËN. GASHYDRAULISK FJÄDRING EXKLUSIVT FÖR CITROËN Den gashydrauliska fjädringen ger en unik kombination av dynamik och komfort. Den finns på CITROËN C5 och C6 och är en teknik som märket är ensamma om i bilvärlden. Fjädringen av typen Hydractive III + har på C5 två styvhets- och dämpningslägen, vilket innebär att fjädringen kan regleras i realtid och anpassas optimalt efter vägegenskaper och förarens önskemål. C6 har dessutom elstyrd, variabel stötdämpning, som ger ytterligare en dimension till komforten som redan i C5 är exceptionell. I sportläget kan föraren välja en mer dynamisk körstil som mer gynnar väghållning än komfort. Fjädringssystemet är också kopplat till styrning av markfrigången i realtid. Det ger jämn markfrigång oavsett last i bilen, och i hög hastighet sänks den automatiskt, vilket påverkar luftmotståndet och minskar bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Det går också att höja markfrigången för att lättare passera hinder i låga hastigheter. 7(9)

8 CITROËN GÖR DET ENKLARE ATT RESA CITROËN MULTICITY Den 1 mars i år lanserade CITROËN sin nya plattform CITROËN MULTICITY i Frankrike, och därmed blev man den första bilkonstruktör som bidrar till att underlätta resor med alla befintliga transportmedel. Plattformen finns tillgänglig på mobiltelefon och Internet på adressen och den består av en innovativ modul, din resa dörr-till-dörr, som för en given sträcka ger olika möjliga förslag. Det går också att beställa flyg- och tågbiljetter, hyra bil (inklusive CITROËN C-ZERO 100 % elektrisk) och beställa weekend- och semesterresor. CITROËN MULTICITY är en portal som tänker på kunderna, eftersom den erbjuder specifika tjänster som underlättar användningen av den egna bilen. Fyra månader efter lanseringen i Frankrike har webbplatsen redan haft närmare en miljon besökare och över kunder har gjort ett köp. CITROËN MULTICITY lanseras i Tyskland i början av nästa år. CITROËN TUBIK NÄR RESAN ÄR VIKTIGARE ÄN MÅLET Nu för tiden, när man inte längre pratar om avstånd utan snarare om restid, när informationen sprids snabbare än människan förflyttar sig, när samma sträcka kan göras med en mängd olika transportmedel, när konsumenterna främst värderar att det är lätt att förflytta sig då är bilkonstruktörens största utmaning att redan idag kunna föreslå lösningar på morgondagens mobilitetsproblem. Ytterligare en gräns har idag överskridits med konceptbilen Tubik, vars ambition är att återskapa lusten att resa. Tubik antar utmaningen genom att erbjuda en bil med plats för 9 personer. Den har en stil och en prestationsnivå som inte kompromissar med de traditionella egenskaperna hos en personbil. Citroëns designteam har hämtat inspiration från den berömda modellen CITROËN Type H och dess föregångare TUB, som den populärt blev kallad i Frankrike. Konceptbilen TUBIK är originell till formen med färger och material som uppfyller högt ställda krav på förfining och komfort. Interiören i TUBIK liknar en kokong i bästa loungestil, en avslappnande och bekväm miljö som gör att man känner glädje och nöje i att resa. Det finns många möjligheter att förändra interiören genom att flytta om och ändra sätena (lutande, mitt emot varandra m m). Teknologin i form av en halvcirkelformad storbildskärm, ljudanläggning 5.1 med surroundljud osv gör kupén till ett sällskapsrum. Resan blir lika viktig som målet! Att kunna erbjuda stor volym utan att öka bränsleförbrukningen kräver en nyskapande drivlina. Med Hybrid4 har Citroën lyckats lösa ekvationen. Fullhybrid-teknologin i kombination med en genomarbetad aerodynamik håller koldioxidutsläppen för Tubik på samma nivå som i en personbil. 8(9)

9 Mer information om Citroëns nyheter på Frankfurtmässan samt bilder finns på Cision Wire och MyNewsDesk och ytterligare material kan laddas ner från följande länkar: Internationella pressmeddelanden finns på FILMER OCH FOTON finns på : ANVÄNDARNAMN: CITROEN LÖSENORD: FRANCFORT För mer information och för bokning av intervjuer med Citroëns ledning under pressdagarna välkommen att kontakta mig direkt. Väl mött i Citroëns monter i Hall 8. Lena Rönnelius Ericson - Tel Mob lena.ericson@citroen.com CITROËN CITROËN, som gjort sig känt som ett dynamiskt och kreativt märke, lanserade under 2010 CITROËN DS3, som blev en verklig försäljningssuccé, och under 2011 kom så DS4. Den distinkta DS-serien kompletteras i slutet av 2011 med CITROËN DS5. Med över 90 års erfarenhet av Créative Technologie erbjuder CITROËN i sitt modellprogram två helt eldrivna bilar, likaså bilar med microhybrid-tekniken e- HDi och snart också en fullhybrid Hybrid4. Märket är också innovativt vad gäller tjänster och erbjuder en mobilitetsportal, CITROËN MULTICITY. Märket har kontaktpunkter för kunder, medarbetare, representation i närmare 80 länder och sålde under 2010 hela fordon, varav bilar i Kina. 9(9)

DS3 Cabrio erbjuder dessutom modern teknik som ytterligare framhäver bilens unika karaktär men ändå inte

DS3 Cabrio erbjuder dessutom modern teknik som ytterligare framhäver bilens unika karaktär men ändå inte PRESSMEDDELANDE Spånga den 11 april 2013 CITROËN DS3 CABRIO - DAGS FÖR LANSERING Nu lanseras CITROËN DS3 CABRIO på den svenska marknaden ett positivt vårtecken för den som gillar att fälla ner biltaket

Läs mer

CITROËNS FÖRSÄLJNINGSRESULTAT 2010 FRAMGÅNGAR FÖR PRODUKTSTRATEGI OCH CRÉATIVE TECHNOLOGIE

CITROËNS FÖRSÄLJNINGSRESULTAT 2010 FRAMGÅNGAR FÖR PRODUKTSTRATEGI OCH CRÉATIVE TECHNOLOGIE PRESSMEDDELANDE Paris den 13 januari 2011 CITROËNS FÖRSÄLJNINGSRESULTAT 2010 FRAMGÅNGAR FÖR PRODUKTSTRATEGI OCH CRÉATIVE TECHNOLOGIE Citroën ökade sin totala försäljning i världen med 8 % vilket motsvarar

Läs mer

VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST?

VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST? VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST? MÖT EN NY GENERATION PEUGEOT. De senaste åren har vi målmedvetet arbetat med att ta Peugeot till en högre nivå i alla led. Kvalitet, komfort och design har givetvis varit

Läs mer

CITROËNS HALVÅRSRAPPORT

CITROËNS HALVÅRSRAPPORT PRESSMEDDELANDE Spånga den 16 juli 2009 CITROËNS HALVÅRSRAPPORT 2009 le 00 Mois 0000 Citroën visar i sin halvårsrapport att märket har stärkt sin ställning globalt trots kärva tider i bilbranschen. På

Läs mer

citroën DS design och teknologi som väcker känslor

citroën DS design och teknologi som väcker känslor citroën DS design och teknologi som väcker känslor citroën DS5 Väldigt mycket känsla i en ovanligt snygg Citroën Lasse Svärd, DN Motor 26 maj 2012 Med sin avancerade teknik, design och materialval är Citroën

Läs mer

Prius Plug-in Hybrid

Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid. Bilen som är det bästa av två världar både en elbil och en hybrid i ett med mycket låg bränsleförbrukning och lågt koldioxidutsläpp. Tack vare de tekniskt framstående

Läs mer

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL

BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL BMW MOTORTEKNOLOGI. DIESEL ATT VÄLJA RÄTT MOTOR. DIESEL. BENSIN. HYBRID. ELEKTRISK. Utvecklingen av motorer har tagit enorma steg de senaste åren. BMWs diesel-, bensin- och plug-in hybridmotorer är inget

Läs mer

NYA CITROËN C4 PICASSO TECHNOSPACE

NYA CITROËN C4 PICASSO TECHNOSPACE PRESSMEDDELANDE Spånga 2 april 2013 NYA CITROËN C4 PICASSO TECHNOSPACE CITROËN visar idag de officiella bilderna på nya C4 Picasso och tar därmed ytterligare ett steg framåt i sin dynamiska produktutveckling.

Läs mer

Gotland Race Experience 2011

Gotland Race Experience 2011 Gotland Race Experience 2011 Höstens snabbaste utmaning, tillsammans med Gotland Ring och Fartbolaget. 15-16 oktober går Gotland Race Experience av stapeln för första gången. Fartbolaget tillsammans med

Läs mer

B - Porto Betalt PREMIÄR FÖR HAR NYA YARIS PREMIÄRHELG 22-23 OKTOBER? - YAPP! CUSTOMERSONLY

B - Porto Betalt PREMIÄR FÖR HAR NYA YARIS PREMIÄRHELG 22-23 OKTOBER? - YAPP! CUSTOMERSONLY B - Porto Betalt PREMIÄR FÖR NYA YARIS! CUSTOMERSONLY HAR NYA YARIS PREMIÄRHELG 22-23 OKTOBER? - YAPP! Ny dynamisk och sportig design. Stopp- & startteknik och Optimal Drive håller både utsläpp och kostnader

Läs mer

NYA PARTNER ELECTRIC

NYA PARTNER ELECTRIC NYA PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC FÖR ALLA BEHOV Vi tar ytterligare ett steg i den tekniska utvecklingen och har nu en modell med en motor som är 100 % eldriven. Med minskad miljöpåverkan

Läs mer

Emotion BMW i8 Den kilformade sportbilsilhuetten s ä n d e r o m g i v n i n g e n e n t y d l i g s i g n a l :

Emotion BMW i8 Den kilformade sportbilsilhuetten s ä n d e r o m g i v n i n g e n e n t y d l i g s i g n a l : Nu är framtiden här. En sportbil med bokstavligt talat elektrifierande egenskaper. En unik drivlina som saknar motstycke. Sportig körupplevelse med blixtrande respons. Extremt innovativ design tar aerodynamiken

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat GTE

Pressen hyllar nya Passat GTE Pressen hyllar nya Passat GTE En laddhybrid har nog aldrig varit så attraktiv som nu. Bytbil.com, 28 augusti Grönare mil med bil är svårt att finna i den här populära klassen. TT (Nyhetsbyrå), november

Läs mer

Volvo FE Hybrid. Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning

Volvo FE Hybrid. Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning Volvo FE Hybrid Förstavalet inom miljöanpassad distribution och renhållning En ren och lönsam framtidslösning Volvo Lastvagnar har över tjugo års erfarenhet av hybridteknologi. Redan 1985 presenterades

Läs mer

TACK FÖR ATT DU KÖR EN TOYOTA PRIUS.

TACK FÖR ATT DU KÖR EN TOYOTA PRIUS. TACK FÖR ATT DU KÖR EN TOYOTA PRIUS. Skandinaviens mest nöjda bilägare i mellanbilsklassen kör Toyota Prius 2007-2010. - AUTOINDEX 2011 Hybridåret 2012. Smygpremiär 3 X Prius. Som Priusägare är du redan

Läs mer

PRESSINFORMATION SAMMANDRAG OCH FÖRDJUPAD INFORMATION

PRESSINFORMATION SAMMANDRAG OCH FÖRDJUPAD INFORMATION PRESSINFORMATION SAMMANDRAG OCH FÖRDJUPAD INFORMATION Stockholm den 15 september 2009 CITROËN PÅ 2009 ÅRS BILSALONG I FRANKFURT: 90 ÅR AV KREATIVITET OCH TEKNOLOGI 2009 är året då Citroën fyller 90 år.

Läs mer

BMW i. När du älskar att köra NYA. BMW i.

BMW i. När du älskar att köra NYA. BMW i. BMW i När du älskar att köra NYA BMW i. KRAFTEN I UTVECKLINGEN. Utveckling handlar inte om kompromisser. Utan om ett speciellt förhållningssätt, när det gäller att utforska gränserna för det möjliga och

Läs mer

NYA DS 3 PREMIÄRVISAD - SNYGGARE, TRENDIGARE OCH BÄTTRE.

NYA DS 3 PREMIÄRVISAD - SNYGGARE, TRENDIGARE OCH BÄTTRE. PRESSMEDDELANDE Spånga den 20 januari 2016 NYA DS 3 PREMIÄRVISAD - SNYGGARE, TRENDIGARE OCH BÄTTRE. Sedan lanseringen år 2010 har 390 000 kunder fallit för den snygga och trendiga modellen DS 3. Från Paris

Läs mer

Premiär för nya Hyundai

Premiär för nya Hyundai Premiär för nya Hyundai En dynamisk filosofi. Tre elektriska tolkningar. hybrid laddhybrid el Räckvidd på el: Begränsad CO2: 79 g/km *) Räckvidd på el: >50 km CO2: 32 g/km *) Räckvidd på el: >250 km Inga

Läs mer

NYA LEXUS UX 250h EN NY STJÄRNA HAR TÄNTS VID HORISONTEN

NYA LEXUS UX 250h EN NY STJÄRNA HAR TÄNTS VID HORISONTEN UX 250h DESIGN DESIGN NYA LEXUS UX 250h EN NY STJÄRNA HAR TÄNTS VID HORISONTEN Helt nya Lexus UX utmanar allt som du tidigare upplevt i bilvärlden. Med sin djärva design och sofistikerade prestanda tar

Läs mer

Genom att skanna den här QR-koden med din smartphone kan du öppna en film som låter dig upptäcka Citroën DS4 ur alla vinklar.

Genom att skanna den här QR-koden med din smartphone kan du öppna en film som låter dig upptäcka Citroën DS4 ur alla vinklar. CITROËN DS4 Genom att skanna den här QR-koden med din smartphone kan du öppna en film som låter dig upptäcka Citroën DS4 ur alla vinklar. Förförelse Förfining Stil Citroën DS4 En unik bil Med

Läs mer

Nästa Toyota Prius är här. Följ med!

Nästa Toyota Prius är här. Följ med! Customersonly B - Porto Betalt Nästa Toyota Prius är här. Följ med! miljö innovation + ekonomi På Toyota har vi en nollvision om utsläpp. Vi arbetar för att våra bilar inte ska ha några farliga utsläpp

Läs mer

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet.

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet. Annons Hela denna bilaga är en annons från BMW Annons BMW The all-new i BMW X5 www.bmw.com När Sheer du älskar Driving att köra Pleasure allt annat än statisk elektricitet. BILEN SOM ÄR BYGGD AV KOL ISTÄLLET

Läs mer

TIME MACHINE LIMITED EDITION

TIME MACHINE LIMITED EDITION TIME MACHINE LIMITED EDITION Banbrytande ögonblick Från det att Volvo Lastvagnar år 1956 lanserade sin första, frambyggda stadslastbil och fram till dagens superavancerade fjärrtransportbilar har företaget

Läs mer

DJÄRV NYSKAPANDE DESIGN

DJÄRV NYSKAPANDE DESIGN NEW DS 5 INNE- HÅLL DJÄRV, NYTÄNKANDE DESIGN S.4 / DETALJKÄNSLA OCH FÖRFINING S.14 TEKNIK S.20 / DYNAMIK S.26 ANPASSA DIN BIL S.30 / TILLBEHÖR S.34 TRYGGHET & SERVICE S.37 / MOTORALTERNATIV S.38 DS MODELLPROGRAM

Läs mer

The Nya Snaew ab Saab Sedan

The Nya Snaew ab Saab Sedan Nya The Saab new Saab Sedan En storslagen upplevelse. Den svenska naturen är unik. Och på Saab har vi alltid låtit oss inspireras av vår omgivning. Med blicken fäst på en avlägsen horisont och med ett

Läs mer

SCANIA TOURING. Välkommen ombord

SCANIA TOURING. Välkommen ombord Välkommen ombord Berätta om din verksamhet Möt Scania Touring. Med sin kraftfullt formade exteriör är den här allsidiga turistbussen skapad för att motsvara kraven för charter trafik och reguljärtrafik

Läs mer

CITROËN DS5. Nya Citroën DS5 början på en ny tid. Öppet hus i helgen 21 22 april

CITROËN DS5. Nya Citroën DS5 början på en ny tid. Öppet hus i helgen 21 22 april ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Citroën ANNONS CITROËN DS5 Nya Citroën DS5 början på en ny tid Citroën FreeDrive Sveriges mest generösa serviceavtal? Citroën. Med innovation i generna Öppet

Läs mer

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE

EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE 2 FÖRAREN I CENTRUM EN MÄNNISKONÄRA BIL FÖR DEN PASSIONERADE Giulietta är först och främst en Alfa Romeo-bil. Designad helt och hållet för personen sätter den föraren i centrum för total kontroll över

Läs mer

FORD INKLUDERAR EUROPA I SIN ELBILSPLAN: FEM MODELLER SKA LANSERAS TILL 2013

FORD INKLUDERAR EUROPA I SIN ELBILSPLAN: FEM MODELLER SKA LANSERAS TILL 2013 PRESSMEDDELANDE FORD INKLUDERAR EUROPA I SIN ELBILSPLAN: FEM MODELLER SKA LANSERAS TILL 2013 Som en del av sin globala elbilsplan kommer Ford att presentera fem helt elektriska modeller och hybridmodeller

Läs mer

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget).

Enastående design. Vanliga i30 har en grill med fyra ribbor och elegant formade LED-varselljus (se omslaget). Modellbroschyr Enastående design. Hyundais karakteristiska sexkantiga grill dominerar fronten på i30 och ger bilen ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du kommit att förvänta dig av Hyundai.

Läs mer

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt Sollentuna 7 sep 2015 Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt - Ny design och identitet - Förbättrad komfort och ljudisolering - Förfinad interiör - Utvecklad

Läs mer

Microcar. News. innovation. DCI Révolution. www.microcar.se. Fabriqué en France

Microcar. News. innovation. DCI Révolution. www.microcar.se. Fabriqué en France Microcar NYHET Ny collection AV Microcar M8 Coffee & Chocolate innovation Ny MOTORTEKNIK DCI Révolution News wwwmicrocarse MICROCAR M8 FINNS NU MED AIRCONDITION Fabriqué en France excellence M 8 C&C fr

Läs mer

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från kr

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från kr November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr 50.13/13.09.30/PL Andra helgen i november blir det svensk premiär för helt nya Mazda3 med priser från 164 900 kronor. På den svenska marknaden

Läs mer

VOLKSWAGEN TRANSPORTBILAR

VOLKSWAGEN TRANSPORTBILAR AKTUELLA MODELLER VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN TRANSPORTBILAR AUDI AUDI SKODA SEAT AKTUELLA BONUS BILAR Bonusbilar Volkswagen Personbilar e-up Drivmedel El Räckvidd: 160 km Co2: 0 g/km Bonus: 60 000

Läs mer

Volvo Personvagnar AB

Volvo Personvagnar AB Volvo Personvagnar AB C30 Electric Annelie Gustavsson, Produkt chef Page 1 Drive towards zero Varför elektrifiering C30 Electric Utmaningar Page 2 Drive Towards Zero Vision : Att konstruera bilar som inte

Läs mer

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten De nya transportbilarsmodellerna håller priserna och kostnaderna i styr Volkswagen utvecklar sina transportbilar så att de i allt högre grad ska beakta

Läs mer

Innovativt hybridbusskoncept från Scania ökar bränsleeffektiviteten med 25%

Innovativt hybridbusskoncept från Scania ökar bränsleeffektiviteten med 25% PRESS info P09601SE / Per-Erik Nordström Maj 2009 Innovativt hybridbusskoncept från Scania ökar bränsleeffektiviteten med 25% Scania påbörjar omfattande driftprov med en unik elhybriddrivlina som konstruerats

Läs mer

Storhet i en liten bil.

Storhet i en liten bil. Modellbroschyr 2 Storhet i en liten bil. Nya i10 vänder upp och ner på alla tidigare föreställningar om bilar i den här klassen. Den är tuff, rymlig och rolig att köra med imponerande utrustning och överlägsna

Läs mer

ds4 Nya CITROËN ds4 CITROËN ds3 CITROËN

ds4 Nya CITROËN ds4 CITROËN ds3 CITROËN ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Citroën ANNONS CITROËN DS4 Nya Citroën DS4 inte som alla andra bilar Style it your way Citroën DS3 Citroën Mindre förbrukning, större besparing Öppet hus i helgen

Läs mer

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30

Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Modellbroschyr Enastående formgivning Mer effektiv Den nya i30 Hyundais karaktäristiska sexkantiga grill dominerar fronten på alla nya i30 och ger ett intryck av styrka och karaktär - egenskaper som du

Läs mer

Mazda Hazumi en glimt av nästa generations småbil

Mazda Hazumi en glimt av nästa generations småbil Mazda Hazumi en glimt av nästa generations småbil 13.14/14.03.04/PL Vid utvecklingen av nya generationens bilar fokuserar Mazda på främst fyra områden: designtemat KODO Soul of Motion, Skyactiv-teknologi,

Läs mer

INNEHÅLL P04 - DESIGN P06 - KOMFORT P12 - CITROËN C5 TOURER P14 - ANVÄNDBAR TEKNIK P20 - PRESTANDA P22 - SÄKERHET P26 - CITROËN C5 CROSSTOURER

INNEHÅLL P04 - DESIGN P06 - KOMFORT P12 - CITROËN C5 TOURER P14 - ANVÄNDBAR TEKNIK P20 - PRESTANDA P22 - SÄKERHET P26 - CITROËN C5 CROSSTOURER CITROËN C5 INNEHÅLL P04 - DESIGN P06 - KOMFORT P12 - CITROËN C5 TOURER P14 - ANVÄNDBAR TEKNIK P20 - PRESTANDA P22 - SÄKERHET P26 - CITROËN C5 CROSSTOURER INNEHÅLL 02 ELEGANT DESIGN, SMART TEKNIK Citroën

Läs mer

Världspremiär för GTC Paris Opels nya konceptbil förenar fart och flärd

Världspremiär för GTC Paris Opels nya konceptbil förenar fart och flärd Pressinformation 4 augusti 2010 Opel på bilsalongen i Paris: Offensiv för framtiden Världspremiär: GTC Paris Opels nya koncept förenar fart och flärd Världspremiär: Astra Sports Tourer en atletisk allfixare

Läs mer

Nya Kia pro_cee d GT Är du laddad? >>>

Nya Kia pro_cee d GT Är du laddad? >>> The new Kia 2 Nya Kia pro_cee d GT Är du laddad? >>> Glöm gamla tankebanor, gör dig redo för nya tankesätt och upplevelser Här presenterar vi nya Kia pro_cee d GT, det seaste tillskottet i den populära

Läs mer

Nya motorversioner Euro 5

Nya motorversioner Euro 5 Nya Ducato Kära återförsäljare, Sedan lanseringen 1981är Ducato en av de ledande inom 2G-segmentet och presenterar ständigt uppdaterade och innovativa funktioner. Den nya versionen av Ducato erbjuder ett

Läs mer

Energieffektivitet: Saab BioPower, hybridsystem, solcellspanel i taket

Energieffektivitet: Saab BioPower, hybridsystem, solcellspanel i taket Information Genève, den 4 mars 2008 - Design i detalj Saab 9-X BioHybrid: Utmanar konventionerna för kompaktbilar Uttrycksfull design för kompaktbilsegmentet Energieffektivitet: Saab BioPower, hybridsystem,

Läs mer

Automobiles Chatenet har tillverkat bilar sedan 1984

Automobiles Chatenet har tillverkat bilar sedan 1984 Automobiles Chatenet har tillverkat bilar sedan 1984 Utveckling, säkerhet, design och urval av komponenter är alla viktiga faktorer för att upprätthålla arvet av Chatenet s bilar. Tillverkas i Frankrike

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar

Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar Anders Erngren PR- och produktchef Mitsubishi Motors: Miljövision 2020 Utveckla elbilstekniken n Mål 2020: 20% av Mitsubishi Motors produktion ska vara elbilar (300 000 bilar) Reducera miljöpåverkan under

Läs mer

GM Europe. GM på Paris Bilsalong 2008 ÅTTA PREMIÄRER PLUS MILJÖPOSITIV BILTEKNIK

GM Europe. GM på Paris Bilsalong 2008 ÅTTA PREMIÄRER PLUS MILJÖPOSITIV BILTEKNIK GM Europe General Motors Europe AG Stelzenstrasse 4 P.O. Box CH-8152 Glattbrugg Switzerland GM på Paris Bilsalong 2008 ÅTTA PREMIÄRER PLUS MILJÖPOSITIV BILTEKNIK 5 världspremiärer: o Chevrolet Cruze o

Läs mer

SMARTA PROFESSIONELLA ELFORDON

SMARTA PROFESSIONELLA ELFORDON SMARTA PROFESSIONELLA ELFORDON 1 Elfordon blir mer användbara: Tysta, kompakta och miljövänliga. 2 VI GÖR JOBBET Utan tvekan, vår framtida mobilitet och sätt att arbeta är beroende av eldrivna fordon.

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

2008 kompakt crossover för världsmarknaden

2008 kompakt crossover för världsmarknaden Peugeot på bilmässan i Genève: Premiär för 2008 och stark miljöbilsoffensiv Peugeot fortsätter sin offensiv med nya produkter och ny innovativ teknik. På bilsalongen i Genève premiärvisas 2008, ett breddat

Läs mer

2,761 L Med nedfällda baksäten

2,761 L Med nedfällda baksäten TOURNEO CONNECT FORD TOURNEO CONNECT Färger och klädselvarianter FORD TOURNEO CONNECT Mått Tourneo Connect Grand Tourneo Connect Längd 4 418 mm Längd 4 818 mm Bredd 2 137 mm Bredd 2 137 mm Höjd 1 852 mm

Läs mer

SETPEMBER 2015 VARJE MÅNAD FÖR DIG MED VOLVOKORT ELLER RENAULTKORT TRE NYANSER AV STORSTADSLIV

SETPEMBER 2015 VARJE MÅNAD FÖR DIG MED VOLVOKORT ELLER RENAULTKORT TRE NYANSER AV STORSTADSLIV SETPEMBER 2015 KORT GOTT VARJE MÅNAD FÖR DIG MED VOLVOKORT ELLER RENAULTKORT TRE NYANSER AV STORSTADSLIV RENAUKTUELLT ETT RENODLAT RENAULTKORT Känner du till att det nu finns ett renodlat Renaultkort som

Läs mer

FORSKNING & UTVECKLING

FORSKNING & UTVECKLING FORSKNING & UTVECKLING Forskningscentrum för framtidens miljöbilar REDUKTION Effektiv körning minskar bränsleförbrukning MILJÖKOMPENSATION Kompensation av dina CO2-utsläpp KIA Navigate: Tre vägar till

Läs mer

Rätt bilval idag och imorgon. Sten Forsberg

Rätt bilval idag och imorgon. Sten Forsberg Rätt bilval idag och imorgon Sten Forsberg Volkswagen kommer att sluta med förbränningsmotorer Produktionsstart för den sista nya plattformen för förbränningsmotorer Volkswagen slutar sälja bilar med förbränningsmotorer

Läs mer

CHANGE THE WAY YOU MOVE

CHANGE THE WAY YOU MOVE CHANGE THE WAY YOU MOVE Cykling som tar dig Over granserna. Transport, avkoppling, tävling. Att cykla innebär olika saker för olika människor och för många är det en livsstil. Världen förändras i rask

Läs mer

NYA Scania streamline. Formad för framgång

NYA Scania streamline. Formad för framgång NYA Scania streamline Formad för framgång NYA Scania streamline 2-3 Ytterligare steg på vägen. Även en bra lastbil kan alltid bli bättre. Det är bränslet som driver oss framåt, och vi vet att du inte nöjer

Läs mer

Ett unikt tillfälle att köpa en ny Volkswagen till specialpris

Ett unikt tillfälle att köpa en ny Volkswagen till specialpris Bilerbjudande 2014 Ett unikt tillfälle att köpa en ny Volkswagen till specialpris Passat Alltrack Golf Passat Premium R Tiguan Sharan Golf Sportscombi Ett erbjudande till Tennisförbundet Så här gör du

Läs mer

Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden

Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden PRESSINFORMATION 2014-03- 05 Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden Hakka- skydd ger trygghet och garanterar att resan kan fortsätta vid en däckskada Nokian Hakka sommardäck

Läs mer

7 ÅRS. Världsrekord i bränsleförbrukning

7 ÅRS. Världsrekord i bränsleförbrukning 02 Kia Optima Hybrid Världsrekord i bränsleförbrukning 7 ÅRS NYBILS- GARANTI 7 års nybilsgaranti Nybilsgaranti 7 år/15 000 mil. Giltig i EU (även Norge, Schweiz, Island och Gibraltar) och enligt lokala

Läs mer

Vi föreslår istället ett nytt koncept som man kan kombinera med dagens system så att övergången från gårdagen till morgondagen inte blir så radikal.

Vi föreslår istället ett nytt koncept som man kan kombinera med dagens system så att övergången från gårdagen till morgondagen inte blir så radikal. Förbränningsmotorns utsläpp av koldioxid, CO2, påverkar klimatet negativt. Vi försöker minska användandet av våra bilar för att komma bort från problemet. Vi föreslår istället ett nytt koncept som man

Läs mer

Volvo 850 GLE 4-d, 1993 års modell. Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Volvo 850 GLE 4-d, 1993 års modell. Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO 850 1992-94 1/5 Volvo 850 är en av våra största framgångar genom tiderna. Undersökningar visar att det är den bil som flest svenskar önskar sig. Inte undra på med en mängd utmärkelser, t.ex. Världens

Läs mer

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Teknikerna har lyckats med det som länge verkade vara omöjligt: att minska bränsleförbrukningen men ändå uppfylla

Läs mer

En global koncern till din tjänst

En global koncern till din tjänst En global koncern till din tjänst Leroy-Somer har med hjälp av sina 10 000 medarbetare byggt upp ett globalt nätverk med 470 kunskaps- och servicecentra som kan erbjuda det tekniska och affärsmässiga stöd

Läs mer

Opel Flextreme mångsidig konceptbil släpper ut mindre än 40 gram koldioxid per kilometer

Opel Flextreme mångsidig konceptbil släpper ut mindre än 40 gram koldioxid per kilometer Pressinformation Opel Flextreme mångsidig konceptbil släpper ut mindre än 40 gram koldioxid per kilometer Elbil med plug-in klarar 55 km helt utan avgasutsläpp E-Flex med diesel ökar räckvidden Dynamisk,

Läs mer

TALENTO A PRO LIKE YOU.

TALENTO A PRO LIKE YOU. A PRO LIKE YOU www.fiatprofessional.se Kundtjänst CIAO FIA IAT Utrustning och tillval kan skilja sig beroende på olika marknads eller lagkrav. Data i denna publikation är endast indikativ. FCA förbehåller

Läs mer

Volvo Cars Electrification Strategy

Volvo Cars Electrification Strategy Volvo Car Corporation - Elektrifieringsstrategi Volvo Cars Electrification Strategy Presentation 24 November, 2009 Paul Gustavsson Anders WahlénDirector of Electrification Strategy at Volvo Cars Miljötalesman

Läs mer

Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden

Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2013-02-08 Datum Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden

Läs mer

Audi A5 i uppgraderad version

Audi A5 i uppgraderad version Södertälje, 13 juli 2011 Audi A5 i uppgraderad version När de framgångsrika A5-modellerna nu uppgraderas erbjuder de, förutom ett designmässigt lyft, även nya tekniska lösningar, avancerade tillval och

Läs mer

Nedräkningen har börjat för Volkswagens elbilsoffensiv

Nedräkningen har börjat för Volkswagens elbilsoffensiv 11 september 2017 Nedräkningen har börjat för Volkswagens elbilsoffensiv Elbilsoffensiv: I.D. och I.D. CROZZ lanseras 2020, I.D. BUZZ år 2022 Volkswagen-chefen Herbert Diess: "Märket Volkswagen kommer

Läs mer

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut?

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut? SCANIA CITYWIDE Scania bedriver en aktiv produktutveckling och produktförbättring. Scania förbehåller sig därför rätten att utan föregående meddelande genomföra ändringar av konstruktioner, specifikationer,

Läs mer

Det handlar om hybrid. HybrId systemet

Det handlar om hybrid. HybrId systemet Det handlar om hybrid HybrId systemet det HaNdLar Om HybrId sedan 2003 geesinknorba erbjuder hybridsystem för sina geesinknorba baklastare. under 2009 vann Hybrid plug-in systemet CIWm recycling Award

Läs mer

Nya Swift den nya, sportiga kompaktmodellen från Suzuki

Nya Swift den nya, sportiga kompaktmodellen från Suzuki Nya Swift den nya, sportiga kompaktmodellen från Suzuki Suzuki presenterar efterföljaren till sin bästsäljare den helt nya Swift. Med Swift lanserade Suzuki 1983 en modell som kommit att bli synonym med

Läs mer

Saab BioPower Hybrid Concept får sk. Two-Mode Hybrid Transmission

Saab BioPower Hybrid Concept får sk. Two-Mode Hybrid Transmission Information Paris, 28 september 2006 Saab BioPower Hybrid Concept får sk. Two-Mode Hybrid Transmission Världen första hybrid som kan köras på enbart förnyelsebart bränsle Two-Mode Hybrid Transmission av

Läs mer

VOLVO XC90 WWW.MYVOLVOLIBRARY.INFO

VOLVO XC90 WWW.MYVOLVOLIBRARY.INFO VOLVO XC90 F A K T A O C H S P E C I F I K A T I O N E R V O L V O TILLBEHÖR URBAN LUXURY Paketet på bilden har 21-tums Expressive - fälgar och utvändiga tillbehör i samma färg som bilens kaross, skidplates

Läs mer

Bränslen/energi. Bensin Diesel Naturgas Fordonsgas 50/50 Biogas El Sol, vind och vatten

Bränslen/energi. Bensin Diesel Naturgas Fordonsgas 50/50 Biogas El Sol, vind och vatten Bränslen/energi Bensin Diesel Naturgas Fordonsgas 50/50 Biogas El Sol, vind och vatten Vad driver utvecklingen mot en miljövänligare fordonsflotta? Medelhavsklimatet kommer en meter närmare varje timme.

Läs mer

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov RH Mereo RH Mereo Nu lanserar RH en stol som också är ett arbetsredskap och ett affärsverktyg på samma gång. RH Mereo är konstruerad för att höja kapaciteten, både din egen och på hela arbetsplatsen. Den

Läs mer

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE NYA RENAULT MEGANE GT DRIVE THE CHANGE DESIGNA DITT LIV EN DESIGN SOM VISAR VÄGEN FRAMÅT. ETT TYDLIGT STÄLLNINGSTAGANDE: EN LOGOTYP SOM STÅR UT, IÖGONFALLANDE FORMER, LED-VARSELLJUS SOM MARKERAR FRONTEN

Läs mer

Bli en elbilsvänlig bostadsrättsförening Så här enkelt kan ni ladda elbilar i er fastighet!

Bli en elbilsvänlig bostadsrättsförening Så här enkelt kan ni ladda elbilar i er fastighet! Bli en elbilsvänlig bostadsrättsförening Så här enkelt kan ni ladda elbilar i er fastighet! 2 Elbilarna kommer är ni? redo De senaste 12 månaderna har antalet elfordon ökat med över 140 procent i Sverige.

Läs mer

Förfinad i varje detalj. Nya Santa Fe.

Förfinad i varje detalj. Nya Santa Fe. Modellbroschyr Förfinad i varje detalj. Nya Santa Fe. En närmare titt på nya Santa Fe bekräftar det första intrycket av utsökt elegans. Det märks tydligt på de skulpterade linjerna som omger den nya sexkantiga

Läs mer

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta NISSAN JUKE MAXIMERAD SPÄNNING NYA NISSAN JUKE DEN BLIR BARA BÄTTRE OCH BÄTTRE MED NYDESIGNADE XENON-STRÅLKASTARE, öppningsbart glastak, bumerangformade LED-baklyktor, sportiga stötfångare, sidobackspeglar

Läs mer

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2 Det bästa har blivit ännu bättre Kräv NYA ALPHA2 KONTINUERLIG INNOVATION. DET LIGGER I VÅRA GENER. Med över 3 miljoner sålda enheter världen över har Grundfos ALPHA2 visat sig vara världens bäst säljande

Läs mer

Vi firar 140 år av. Magiskt skapande

Vi firar 140 år av. Magiskt skapande Vi firar 140 år av Magiskt skapande Det var en gång Känner du till vår historia? Historien om vårt varumärke och våra världskända symaskiner. Följ med oss på en resa genom historien och de innovationer

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

ECOSPORT Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_Master.indd BC66-FC67 Ecosport_17_5MY_MAIN_V5_SWE_SE.indd BC66-FC68 08/12/ :54:50 03/01/ :05:44

ECOSPORT Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_Master.indd BC66-FC67 Ecosport_17_5MY_MAIN_V5_SWE_SE.indd BC66-FC68 08/12/ :54:50 03/01/ :05:44 ECOSPORT Skapa din perfekta EcoSport. Vilken är din favoritkombination? Du kan välja mellan många olika färgkombinationer. I tabellen nedan visas vilka färgtillval för kontrastfärgat tak+, bakre spoiler

Läs mer

Volvo 7900 Hybrid. Bättre affärer för grönare städer

Volvo 7900 Hybrid. Bättre affärer för grönare städer Volvo 7900 Hybrid Bättre affärer för grönare städer Modellprogrammet Volvo 7900 Hybrid tar begreppet Grön Effektivitet till en ny nivå, långt bortom Euro 6-kraven. Volvo 7900 Hybrid är den energieffektivaste

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat

Pressen hyllar nya Passat Pressen hyllar nya Passat Ny och lyxigare nu utmanas Volvo på allvar av Volkswagen. GT-Allt om bilar/jan-erik Berggren 18 oktober 2014 A ftonbladet har kört bilen på Sardinien, och vad ska man säga om

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

>> Pressinformation Premiär för nya smart fortwo och smart forfour

>> Pressinformation Premiär för nya smart fortwo och smart forfour >> Pressinformation Premiär för nya smart fortwo och smart forfour November 2014 1 Nya smart fortwo och forfour... 4-5 En smart historia.... 6-7 Bilder... 8-9 Teknisk information smart fortwo... 10-15

Läs mer

Honda originaltillbehör FR-V

Honda originaltillbehör FR-V Honda originaltillbehör FR-V Förverkliga dina drömmar Med sin rymliga och sportiga design kombinerar Honda FR-V dynamiska köregenskaper med intelligent komfort och bekvämlighet. FR-V är verkligen en innovativ

Läs mer

Be Sun. www.ligierprofessional.se

Be Sun. www.ligierprofessional.se Be Sun www.ligierprofessional.se Be Sun L1 BE SUN L1 ELEKTRISK REGISTRERINGSTYP EU-MOPED Toppfart 45 km/h Räckvidd 50-100 km* Antal sittplatser 2 Motortyp AC Motoreffekt 4 KW Transmission Automatisk (F,N,R)

Läs mer

ELDRIVNA ARBETSFORDON

ELDRIVNA ARBETSFORDON HELT ENLIGT ERA BEHOV 100% DESIGNAD OCH TILLVERKAD I SPANIEN KORT OM COMARTH COMARTH eldrivna arbetsfordon tillverkas i Spanien och har sitt ursprung i att designa och tillverka sportbilar. COMARTH har

Läs mer

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN 6 e generationen TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN Är det egentligen möjligt att bygga en prestandabil i sex generationer? Ursprunget är tidigt 60-tal. Det måste vara världsrekord! Bara tanken

Läs mer

Svenska 130/160. LEGUAN Member of Avant Group

Svenska 130/160. LEGUAN Member of Avant Group Svenska 130/160 LEGUAN Member of Avant Group Leguan - föregångare Leguan Lifts var den första tillverkaren i 1994 som kom ut med självgående mobila arbetsplattformar, utrustade med stödben. Leguan har

Läs mer

72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET.

72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET. 72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET. Ljus, mycket plats, trygghet. Integra återspeglar samtidigt lusten till

Läs mer

Stil och elegans. En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar.

Stil och elegans. En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar. Tillbehör 2 Stil och elegans En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar. Optima har den design och de egenskaper du förväntar

Läs mer

Vattenfall och Design open?

Vattenfall och Design open? Vattenfall och Design open? 20090528 Göteborg Camilla Feurst Information It is possible to replace the image on the dividing slide if desired (menu command Insert > Picture > From File ). Afterwards, set

Läs mer