Delårsrapport Tertial

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Delårsrapport Tertial"

Transkript

1 Delårsrapport Tertial Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

2 Innehållsförteckning 1 Ekonomisk uppföljning Målstyrning Ansvarsfull ekonomisk politik Utbildning Omsorg Miljö och klimat Integration och kommunikation Kvalitet - viktiga nyckeltal Sjukfrånvaro i % Uppdrag Status och prognos nämndens budgetuppdrag Viktiga händelser Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Delårsrapport 2(15)

3 1 Ekonomisk uppföljning Helårsprognos samt avvikelse mot budget Nämnd exkl. Rudbeck Period utfall Årsbudget PR aug Avv PR augbudget Nämnd Kontor Gymnasieutbildning Gymnasiesärskola Vuxenutbildning Arbetsmarknadsåtgärder Total Underskott (-) överskott(+) Rudbeck Period utfall Årsbudget PR aug Avv aug Rudbeckskolan Total Underskott (-) överskott(+) Investeringar Årsbudget Årsprognos Avvikelse 1,4 0 1,4 er till avvikelser Totalt sett förhåller sig utfallet proportionellt mot årsbudget. Utfallet per verksamhet varierar dock i relation till årsbudget. och beräknade avvikelser från årsbudget tar hänsyn till förväntade variationer i kostnader över året. Större ekonomiska avvikelser inom nämnden är relaterade till gymnasieutbildning, gymnasiesärskola, arbetsmarknadsåtgärder och Rudbeck. Gymnasieutbildning Budgeterat antal elever uppgår till för år Totalt antal elever under vårterminen tillsammans med preliminärt antal elever under höstterminen innebär ett snittantal på elever för hela året, vilket är en ökning av elevantalet (volymer) med 108 elever i jämförelse med budget. Observera att uppgifterna om elevantalet för hösten fortfarande är preliminära. I dagsläget finns statistik på antalet antagna, men det är först i början av oktober uppgifter om antalet inskrivna i gymnasieskolan blir tillgängligt. Kostnaden per elev består av kostnad för program (introduktions- och nationellt program), särskilda tillägg utifrån individuella behov, modersmålsstöd, SL-kort samt administration av ungdom- och elevdatabasen (UEDB), gymnasieantagning och dylikt. Samtliga kostnadsposter är att anse som volymberoende, då stabsfunktion och liknande inte ligger med i beräkningarna. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Delårsrapport 3(15)

4 Budget för 2014 uppgår till tkr för budgeterat elevantal om 2 449, vilket ger en snittkostnad på kr per elev. tiserad snittkostnad för året beräknas bli kr per elev, vilket är 600 kr mindre per elev än budgeterad. Detta bedöms härledas till en förändring i val av program, dvs. fler elever beräknas i år gå på program som har lägre programprispeng än tidigare år. Totalt sett innebär det en ökad kostnad för gymnasieutbildningen utifrån volymer men också en minskad kostnad utifrån val av program bland eleverna. Av den totala negativa avvikelsen på tkr förklaras tkr av ökade kostnader pga. volymer och tkr av minskade kostnader pga. elevernas programval. Gymnasiesärskolan De flesta av höstens avtal är nu beslutade och totalt sett kommer kostnaderna för dessa att bli dyrare än tidigare prognostiserats. Totalt sett kommer 44 elever gå i gymnasiesärskolan i höst vilket är en ökning med 5 elever från vårterminen. Arbetsmarknadsåtgärder Avvikelsen på tkr härrör till sommarjobben vars kostnader prognostiseras bli högre än budgeterat. Detta utifrån en ökad ambitionsnivå i kommunen med uppdrag från kommunledningskontoret om att anställa fler ungdomar till sommarjobb i de kommunala verksamheterna och stötta näringslivet till att ta emot fler ungdomar i sommarjobb. En viss oro finns gällande Arbetscenters ekonomi då antal anvisade deltagare från Arbetsförmedlingen till Arbetscenter minskat. Konsekvensen av detta är färre deltagare i de praktiska verksamheterna och därmed minskade intäkter från dessa, samtidigt som enheten inte erhåller beräknat statsbidrag. Arbetscenter arbetar med åtgärder för att lösa detta inom ram. Rudbeck Det prognostiserade underskottet härrör till en-till-en-satsningen med inköp av digitala verktyg och ökade kostnader kring flytten av Aspergerenheten från Silverdal till Rudbeck. Rudbeck är en resultatenhet vilket innebär att det prognostiserade underskottet kommer att minska den ackumulerade bufferten, som för närvarande uppgår till 11,1 mkr. Planerade åtgärder vid eventuella underskott Vår bedömning är att de faktorer som tillsammans påverkar volymer och snittkostnader för gymnasieutbildningen inte är påverkningsbara för nämnden. Avtalen för gymnasiesärskolan är satta utifrån bedömda individuella behov. Det prognostiserade underskottet för sommarjobben härrör från kommunens ökade ambitionsnivå. Eventuell omdisponering Volymavvikelser Som tidigare redovisats, av den totala negativa avvikelsen på tkr förklaras tkr av ökade kostnader pga. volymer och tkr av minskade kostnader pga. elevernas programval. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Delårsrapport 4(15)

5 2 Målstyrning Fokusområden: 2.1 Ansvarsfull ekonomisk politik Säkerställa ett effektivt resursutnyttjande med bibehållen eller förbättrad kvalitet Utveckla den systematiska kvalitetsuppföljningen och formerna för ständiga förbättringar (Samtliga nämnder) Nämnden fastställde år 2012 formerna för den interna kvalitetsuppföljningen. Varje enhet har därutöver ett eget upplägg som är ett komplement av fördjupande karaktär till detta övergripande system. Under året har översyn gjorts av varje del i nämndens årshjul för kvalitetsuppföljning och under hösten kommer en övergripande kvalitetsredovisning att sammanställas. Vidareutveckla lednings- och kvalitetssystemet Pågående (enligt plan) OK Genomföra utvecklingsinsatser för att höja eller möjliggöra höjning av verksamheternas kvalitet och effektivitet (Samtliga nämnder) En viktig effektiviserings- och kvalitetsåtgärd inom nämnden är sammanslagningen, både organisatoriskt och lokalmässigt, av arbetsmarknadsenheten (Möjligheternas kontor och Arbetscenter) och vuxenutbildningen (Kunskapsparken). Innan årets slut kommer dessa tre enheter att befinna sig i en gemensam lokal vilket möjliggör bättre utnyttjande av resurser och bättre service gentemot målgrupperna. Ett annan viktig satsning är att få till stånd ett bättre samarbete med SOK och KFK utifrån de gemensamma beröringspunkterna förvaltningarna har. Under året har samarbetet påbörjats med återkommande träffar mellan förvaltningscheferna för respektive förvaltning. Sammanslagning av enheterna inom vuxenutbildning och arbetsmarknadsåtgärder Utöka samverkan kring målgruppen unga arbetslösa Pågående (enligt plan) Pågående (enligt plan) Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Delårsrapport 5(15) OK OK

6 2.1.2 Kommunen ska vara en aktiv aktör mot näringslivet 1 Arbeta aktivt och ha en samordnande roll i arbetet för att tillhandahålla och tillgodose behovet av olika former av praktikplatser i kommunen Inom både arbetsmarknadsenheten och den kommunala gymnasieskolan Rudbeck sker kontinuerligt arbete med att vid behov tillgodose praktikplatser i samarbete med lokala arbetslivet. Under hösten kommer Möjligheternas kontor och Rudbeck att utreda om behov finns av att etablera ett samarbete kring att tillgodose praktikplatser för målgruppen unga i riskzonen för att hoppa av sina gymnasiestudier. Sollentuna kommun har, efter frågan utretts av utbildning- och arbetsmarknadsnämnden, beslutat att införa ett studentmedarbetarsystem. I dagsläget pågår en inventering av arbetsuppgifter inom Rudbeck, vuxenutbildningen och arbetsmarknadsenheten. Innan slutet av året kommer tjänster att utannonseras. Tillgodose praktikplatser för unga i samarbete mellan Möjligheternas kontor och Rudbeck Utreda förutsättningarna för studentmedarbetarsystem inom utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ansvarsområde Pågående (enligt plan) Pågående (enligt plan) OK OK Kommunen ska vara en attraktiv arbetsgivare som skapar attraktiva arbetserbjudanden Aktivt arbeta för att implementera reviderad personalpolicy (Samtliga nämnder) Under hösten kommer personalpolicyn implementeras inom organisationen utifrån de anvisningar som tillhandahålls av personalavdelningen. Implementera reviderad personalpolicy Pågående (enligt plan) OK 1 I KF budgetbeslut till mål 2, Kommunen ska vara en aktiv aktör mot näringslivet, finns åtagandet: Entreprenörskap och entreprenöriellt förhållningssätt ska genomsyra nämndens arbete inom samtliga ansvarsområden. Åtagandet har felaktigt kommit med i underlaget från ett tidigt utkast och ska inte ingå som åtagande i budget Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Delårsrapport 6(15)

7 2.1.4 Medarbetare och chefer ska utveckla sig själva och kommunens verksamheter Medarbetares delaktighet och inflytande ska öka (Samtliga nämnder) Respektive samverkansgrupp kommer under hösten att analysera hur det interna samverkansarbetet fungerar och vid behov ta fram en åtgärdsplan. Uppföljning av samverkansavtalet Pågående (enligt plan) OK Fokusområden: 2.2 Utbildning Alla kommunens utbildningsverksamheter ska hålla en hög och jämn kvalitet Verka för att alla ungdomar genomför en fullständig gymnasieutbildning Ett flertalet mått har fastställts för att ge indikationer på hur väl arbetet går med att verka för att alla ungdomar genomför en fullständig gymnasieutbildning. Åtagandet bedöms delvis uppnått då utfall på vissa mått ej nått satt målvärde. Ett samarbete med BUK har påbörjats för att ge grundskoleelever ökad kunskap om vilka gymnasieutbildningar som leder till vilka arbeten (och vidare studier) i syfte att möjliggöra för eleverna att göra mer informativa val av studier. Mått Utfall 2012 Utfall 2013 Utfall 2014 Andel elever på Rudbeck som känner sig trygga (%) Andel elever på Rudbeck som når gymnasiebehörighet inom ett år på introduktionsprogrammet preparand (%) Andel elever på Rudbeck som når behörighet till studier på Universitet och Högskola (%) Målvärde % 95 % 94 % 95 % Målvärdet ej uppnått 50 % 72 % 68 % 95 % Målvärdet ej uppnått 96,8 % 96,2 % 95 % Ingen Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Delårsrapport 7(15)

8 Mått Utfall 2012 Utfall 2013 Utfall 2014 Andel elever på Rudbeck som når målen i alla kurser (%) Genomsnittligt betygspoäng på Rudbeck Andel elever på Rudbeck som fullföljer gymnasieutbildning inom 4 år (%) Målvärde % 79 % 80 % Ingen 15,4 15,4 15 Ingen 86,3 % 83,5 % 88 % Ingen Resterande utfall på mått gällande gymnasieskolan redovisas i december i samband med att Skolverket publicerar officiell statistik Skapa förutsättningar för ett livslångt lärande Skapa bättre förutsättningar för medborgare att fortsätta studera eller få ett arbete Hela nämndens arbete syftar till att skapa förutsättningar för invånarna att fortsätta studera eller få ett arbete. Ett antal mått har fastställts för att bevaka utvecklingen av insatserna. Utfallet på dessa blir tillgängligt i slutet av året. En stor satsning under året har varit arbetet med projektet "Unga utanför" som syftar till att få unga som varken studerar eller arbetar att komma tillbaka till studier eller gå vidare till arbete. En stor del av arbetet är uppsökande verksamhet. Arbetet fortgår enligt plan och rapport kommer att delges nämnd och kommunstyrelsen i slutet av året. Mått Utfall 2012 Utfall 2013 Utfall 2014 Andel elever på yrkesprogrammen som är i arbete ett år efter avslutad gymnasieutbildning på Rudbeck (%) Andel som övergår till högskola/universitet inom 3 år efter avslutad gymnasieutbildning (%) (Gäller folkbokförda i Sollentuna) Andel vuxenstuderande på grundnivå som går vidare till studier på gymnasial nivå (%) Målvärde % 79 % Ingen 54 % 56 % Ingen 74 % 74 % Ingen Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Delårsrapport 8(15)

9 Mått Utfall 2012 Utfall 2013 Utfall 2014 Andel studerande på yrkesvux som är i arbete efter avslutad utbildning (%) Andel studerande som når godkänt inom grundläggande vuxenutbildning (%) Andel studerande som når godkänt inom gymnasial vuxenutbildning (%) Andel studerande som uppnår godkänt betyg SFI (%) Andel nöjda deltagare Komvux (%) Andel nöjda deltagare SFI (%) Målvärde % 89 % Ingen 89 % 83 % 80 % Ingen 86 % 83 % 80 % Ingen 83 % 88 % 75 % Ingen 80 % 85 % 80 % Ingen 91 % 92 % 80 % Ingen Resterande utfall på mått redovisas i december när anordnarna återkopplat resultat, när deltagarenkäten inom vuxenutbildningen är sammanställd och när Skolverket publicerar officiell statistik. Projekt "Unga utanför" Pågående (enligt plan) OK Verka för att alla som har rätt till "Svenska för invandrare" SFI eller som behöver kommunal vuxenutbildning för att etablera sig på arbetsmarknaden eller vidare studier snabbt får tillgång till utbildning. 2 Tiden mellan ansökningsperioden till gymnasiala vuxenutbildningen och antagning har tidigare varit relativ lång tid vilket föranlett att vissa valt att inte påbörja sina sökta studier. Kontinuerlig antagning har därför införts och idag är det inga köer till dessa studier, precis som för sfi. 2 I KF budgetbeslut till mål 5, Alla kommunens utbildningsverksamheter ska hålla en hög och jämnt kvalitet, finns åtagandet: Verka för att alla som har rätt till Svenska för invandrare SFI eller som behöver kommunal vuxenutbildning för att etablera sig på arbetsmarknaden eller vidare studier snabbt får tillgång till utbildning. Åtagandet ska höra till mål 6, Skapa förutsättningar för ett livslångt lärande. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Delårsrapport 9(15)

10 Mått Utfall 2012 Utfall 2013 Utfall 2014 Andel behöriga sökande till gymnasial vuxenutbildning som påbörjar sökt utbildning Utfall redovisas i december när sammanställningen är klar. Målvärde % 79 % Ingen Effektivisera ansökningsförfarandet gällande gymnasial vuxenutbildning Avslutad (enligt plan) OK Fokusområden: 2.3 Omsorg Arbeta för en individuellt anpassad omsorg av hög kvalitet Fokusområden: 2.4 Miljö och klimat Minska utsläppen av växthusgaser från kommunens verksamheter och skapa förutsättningar för invånare och verksamma inom kommunens gränser att minska sina utsläpp av växthusgaser Arbeta för en god bebyggd miljö som främjar en hälsosam livsmiljö för kommunens invånare Fokusområden: 2.5 Integration och kommunikation Öka öppenhet och mångfald, så att barn, ungdomar och vuxna är trygga och engagerade Mått Utfall 2012 Utfall 2013 Utfall 2014 Andel arbetslösa ungdomar i åldern år i Sollentuna kommun (%) Målvärde ,9% 4,3% Ingen Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Delårsrapport 10(15)

11 Mått Utfall 2012 Utfall 2013 Utfall 2014 Andel unga som varken studerar eller arbetar vars sysselsättning kommunen har kännedom om Andel deltagare som är nöjda med insatser via Möjligheternas kontor (%) Andel deltagare i insats via Möjligheternas kontor som gått vidare till arbete, studier eller annan myndighet (%) Andel arbetssökande i Sollentuna kommun (%) Målvärde % Ingen 90 % 70 % Målvärdet uppnått 54 % 50 % Målvärdet uppnått 3,5% 3,6% Ingen Måtten för 2012 och 2013 där utfall saknas beror på att måtten är nya för år Utfall som saknas för år 2014 redovisas i december Öka möjligheterna för invånarna att vara delaktiga i kommunens utveckling Eftersträva ett enkelt och begripligt språk i information och texter som är avsedda för invånarna (Samtliga nämnder) Under året har all extern information kartlagts och åtgärdsplaner tagits fram för att säkerställa begriplig information mot kommunens invånare och övriga intressenter. Arbetet med åtgärderna pågår under hösten. En viktig händelse under året är sammanslagningen av arbetsmarknadsenheterna och vuxenutbildningen och när alla enheter är samlade och rutinerna för arbetet har satt sig måste planer för att uppdatera/ta fram rätt information mot medborgarna upprättas. Eftersom enheterna inte är samlade förrän 1 januari 2015 kommer detta arbete inte vara klart i år. Åtagandet bedöms därför bara delvis kunna uppnås eftersom tidsplanen är förskjuten till nästkommande år. Inventering av förvaltningens information gentemot medborgarna Översyn extern information på ny enhet Pågående (enligt plan) Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Delårsrapport 11(15) OK Avslutad (med avvikelse) varning

12 Utveckla samverkan med den ideella sektorn Handlingsplanen under året innefattade att etablera ett samverksavtal mellan nämnden och den idéburna sektorn. På uppdrag av kommunfullmäktige har dock arbetet fått en ny inriktning till att istället fokusera på att få till stånd ett samverkansavtal med den idéburna sektorn och hela Sollentuna kommun, inte bara nämnden. Handlingsplanen för året anses därför vara avslutad, men arbetet fortsätter i samma andemening som själva åtagandet. Utveckla processerna i enlighet med samverkansavtalet med ideella sektorn Avslutad (med avvikelse) varning Utveckla den interna kommunikationen Tydliggöra kommunens och förvaltningarnas interna kommunikationssystem och tillhandahålla verktyg för att tydliggöra vem, hur och vad som kommuniceras (Samtliga nämnder) I syfte att öka effektiviseringen i verksamheten och hålla ordning och reda i kommunikationen samt ge goda förutsättningar för styrning och lärande kartläggs olika kommunikationskanaler och processer inom förvaltningen. Ett särskilt fokus under året har varit kommunikationen och processerna kopplade till nämnden, utredningar, tjänsteutlåtanden och diarieföring. Arbetet fortlöper under hösten. Inventering av kommunikationskanaler inom förvaltningen Pågående (enligt plan) OK Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Delårsrapport 12(15)

13 3 Kvalitet - viktiga nyckeltal 3.1 Sjukfrånvaro i % Nyckeltal Utfall T Utfall T Utfall T Referensvärde Sjukfrånvaro i % 4,98 % 3,95 % 4,57 % 5 % Senaste kommentar Totalt sett ökar sjukfrånvaron något jämfört med samma period år 2013, men är fortfarande lägre än Utfallet ligger under referensvärdet 5 %. Då frånvaron varierar stort mellan olika verksamheter bedrivs ett lokalt förbättringsarbete som börjat ge resultat för vissa enheter. Det är främst den långa sjukfrånvaron som påverkar snittet negativt. Det påbörjade arbetet med att minska frånvaron i de verksamheter som har frånvaro som klart överstiger 5 % fortsätter. För de verksamheter som påvisar en negativ trend har arbetet med att analysera orsaker påbörjats och därefter kommer åtgärder att planeras in. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Delårsrapport 13(15)

14 4 Uppdrag 4.1 Status och prognos nämndens budgetuppdrag Uppdrag Återredovisning Senaste kommentar Redovisning av satsningen på Unga utanför. KS januari Pågående (enligt plan) Upphandlingen är avslutad och Studiefrämjandet har påbörjat sitt uppdrag. Redovisning av satsningen sker enligt plan. Redovisning av effekter för Möjligheternas kontor. Redovisning i samband med remiss preliminär budget. Avslutad (enligt plan) Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Delårsrapport 14(15)

15 5 Viktiga händelser Inget att rapportera. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Delårsrapport 15(15)

Delårsrapport Tertial Miljö- och byggnadsnämnden

Delårsrapport Tertial Miljö- och byggnadsnämnden Delårsrapport Tertial 2 2014 Miljö- och byggnadsnämnden Innehållsförteckning 1 Ekonomisk uppföljning... 3 2 Målstyrning (enbart prognosvarnade handlingsplaner visas)... 5 2.1 Ansvarsfull ekonomisk politik...

Läs mer

Verksamhetsplan för nämnd 2014. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Verksamhetsplan för nämnd 2014. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Verksamhetsplan för nämnd 2014 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Innehållsförteckning 1 Mått och handlingsplaner till nämndens åtaganden... 3 1.1 Ansvarsfull ekonomisk politik... 3 1.2 Utbildning...

Läs mer

ST] SOLLENTUNA KOMMUN

ST] SOLLENTUNA KOMMUN ST] SOLLENTUNA KOMMUN NR^ Kommunledningskontoret Camilla Hulterström Tjänsteutlåtande 2013-05-15 Sidan 1 av 2 Dnr 2013/0253 KS-1 Diariekod: 104 Kommunstyrelsen Förstärkt månadsrapport per april för kommunstyrelsen

Läs mer

SOLLENTUNA KOMMUN Barn- och utbildningskontoret

SOLLENTUNA KOMMUN Barn- och utbildningskontoret SOLLENTUNA KOMMUN Barn- och utbildningskontoret Tjänsteutlåtande 2012-03-30 Anders Nilfjord Sidan 1 av 2 Ekonomichef Dnr 2012/18 BUN. Barn- och ungdomsnämnden Budget 2013 inklusive verksamhetsplan Förslag

Läs mer

Delårsrapport. Viadidakt

Delårsrapport. Viadidakt Delårsrapport Viadidakt 2011 Innehållsförteckning 1 Förvaltningsberättelse... 3 1.1 Finansiella mål och ekonomisk analys... 3 1.2 Framtiden... 3 2 Verksamhetsområden... 5 2.1 Samhällsutveckling... 5 2.2

Läs mer

Verksamhetsplanering - nämndens återredovisning till KS Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Verksamhetsplanering - nämndens återredovisning till KS Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Verksamhetsplanering - nämndens återredovisning till KS 2015 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Förord Vem är vi till för? Sollentunabor vill arbeta och försörja sig själva utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

Bilaga till verksamhetsberättelse

Bilaga till verksamhetsberättelse SOLLENTUNA KOMMUN Bilaga 1 Bilaga till verksamhetsberättelse Verksamhetsmått 2014-12-31 Verksamhetsmått Bokslut Budget Bokslut* Budget* Prognos Bokslut*2 I Vård- och omsorgsnämnden 2012 2013 2013 2014

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2013-05-30 rev Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2013/39 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsförvaltningens

Läs mer

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret Halina Jankowska Tjänsteutlåtande 2011-09-05 Sidan 1 av 2 Dnr 2011/52 BUN.104 Barn- och ungdomsnämnden Resultatprognos inkl. delårsrapport 2011 Förslag

Läs mer

Månadsrapport april Miljö- och byggnadsnämnden

Månadsrapport april Miljö- och byggnadsnämnden Månadsrapport april 2015 Miljö- och byggnadsnämnden Innehållsförteckning 1 Ekonomisk uppföljning... 3 1.1 Helårsprognos samt avvikelse mot budget... 3 1.2 er till utfall per sista april... 3 1.3 er till

Läs mer

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (9) 2010-05-11 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår 2010 - samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsnämndens

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd Kvartalsrapport september med prognos 4 Barn- och utbildningsnämnd 1 Inledning Nämnderna ska enligt kommunstyrelsens anvisningar redovisa fyra budgetuppföljningar och prognoser under året. Uppföljningen

Läs mer

Redovisning av åtgärder med anledning av Skolinspektionens

Redovisning av åtgärder med anledning av Skolinspektionens Sid 1 (7) Gävle kommun Redovisning av åtgärder med anledning av Skolinspektionens tillsyn av Gävle kommun Skolinspektionens diarienummer 43-2011:2170 Bakgrund Skolinspektionen genomför tillsyn i Gävle

Läs mer

Bokslut 2017 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING

Bokslut 2017 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Bokslut 2017 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Innehållsförteckning Verksamhet... 3 Driftredovisning... 3 Verksamhetsmått... 3 Årets händelser... 3 Ekonomi... 4 Integration/flyktingmottagning... 5 Mål

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén Gyllensten Uppdrag Svarar för Gymnasieutbildning Gymnasiesärskola Uppföljningsansvar för ungdomar Gymnasial

Läs mer

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 Sammanfattning För perioden januari till och med augusti visar för- och grundskola sammantaget en positiv budgetavvikelse om 2,0 mnkr

Läs mer

Verksamhetsområde Centrum för arbete och integration

Verksamhetsområde Centrum för arbete och integration Verksamhetsområde Centrum för arbete och integration 1 Innehållsförteckning Delårsrapport 1 per 30 april 2017...3 1 Viktiga händelser...3 2 Uppföljning och analys...3 Blomstrande näringsliv...3 Arbetslösheten

Läs mer

arbetsmarknadsnämnden Verksamhetsområde Gymnasieskola

arbetsmarknadsnämnden Verksamhetsområde Gymnasieskola arbetsmarknadsnämnden Verksamhetsområde Gymnasieskola 1 Innehållsförteckning Delårsrapport 1 per 30 april 2017...3 1 Viktiga händelser...3 2 Uppföljning och analys...3 3 Slutsatser och konsekvenser...8

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén Gyllensten Ekonomi och verksamhet Utfall 31 mars och helårsprognos Utfallet tom mars månad är inte helt

Läs mer

Delårsrapport 2015 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING

Delårsrapport 2015 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Delårsrapport 2015 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Delårsrapport 2015 Sammanfattning Gymnasieskola och vuxenutbildning bedöms totalt få en positiv budgetavvikelse på 200 tkr vid årets slut. Gymnasieskolans

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2015

Granskning av delårsrapport 2015 Granskningsrapport Anders Rabb Sandra Feiff Jenny Nyholm Ebba Lind Granskning av delårsrapport 2015 Sollentuna kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande bedömning 1 2. Inledning 2 a. Bakgrund 2 b.

Läs mer

2 Delårsrapport (AVUX/2018:10)

2 Delårsrapport (AVUX/2018:10) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[2] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2018-05-14 Dnr AVUX/2018:10 2 Delårsrapport 1 2018 (AVUX/2018:10) Förslag till beslut Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner

Läs mer

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed Revisionsrapport Delårsrapport 2009 Smedjebackens kommun Oktober 2009 Robert Heed Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...2 2 Inledning...3 2.1 Bakgrund...3 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...3

Läs mer

KOMMUNENS INFORMATIONSANSVAR FÖR UNGA ÅR

KOMMUNENS INFORMATIONSANSVAR FÖR UNGA ÅR KOMMUNENS INFORMATIONSANSVAR FÖR UNGA 16-19 ÅR Halvårsrapport maj 2014 Datum: 2014-05-08 Sammanställt av: Lilian Lama, Uppföljningsansvarig Karolina Grip, Verksamhetscontroller Sammanfattning I Ungdoms-

Läs mer

BILDNINGSNÄMNDEN BUDGET 2013-2014 MED PLAN FÖR 2015-2016

BILDNINGSNÄMNDEN BUDGET 2013-2014 MED PLAN FÖR 2015-2016 89 BILDNINGSNÄMNDEN BUDGET 2013-2014 MED PLAN FÖR 2015-2016 Nämndens viktigaste mål att särskilt fokusera 2013-2014 Andelen elever i gymnasieskolan som fullföljer utbildningen/erhåller gymnasieexamen inom

Läs mer

Måluppföljning av tertialbokslut 2013 för gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden

Måluppföljning av tertialbokslut 2013 för gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2013-05-23 Utvecklingsförvaltningen 1 (8) Britt-Marie Lundberg Björk Förvaltningschef Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Måluppföljning av tertialbokslut 2013 för gymnasie-

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén-Gyllensten

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén-Gyllensten Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén-Gyllensten Uppdrag Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens uppdrag är att fullgöra kommunens uppgifter

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2008

Granskning av delårsrapport 2008 Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2008 Smedjebackens kommun September 2008 Robert Heed Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Uppdrag och ansvarsfördelning... 2 1.2 Kommunfullmäktiges mål

Läs mer

Riktlinje för hantering av ett hållbart arbetsmarknadsåtagande

Riktlinje för hantering av ett hållbart arbetsmarknadsåtagande Riktlinje för hantering av ett hållbart arbetsmarknadsåtagande Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Kommunstyrelsen 2017-05-02 237 Status: reviderad ks 2018-11-13 415 Giltighetstid: Gäller tillsvidare Linköpings

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén-Gyllensten Uppdrag Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens uppdrag är att fullgöra kommunens uppgifter

Läs mer

Boxholms kommun. Rapport avseende granskning av delårsbokslut per Revision KPMG AB Antal sidor: 5

Boxholms kommun. Rapport avseende granskning av delårsbokslut per Revision KPMG AB Antal sidor: 5 Rapport avseende granskning av delårsbokslut per 2016-08-31 Revision KPMG AB Antal sidor: 5 Innehåll 1. Inledning 1 2. Granskningens syfte 1 3. Delårsrapport 1 4. Bedömning 1 5. Sammanfattning av granskningsresultatet

Läs mer

Uppräkning av programpriserna för introduktionsprogrammen

Uppräkning av programpriserna för introduktionsprogrammen TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2017-09-26 Utvecklingsförvaltningen 1 (9) Karin Sundström Utredare 08-5782 95 09 karin.sundstrom@tyreso.se Diarienummer 2017/GAN 0056 Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Richard Vahul Jenny Nyholm Granskning av delårsrapport 2016 Nynäshamns kommun Granskning av delårsrapport 2016 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund

Läs mer

Riktlinje för hantering av ett hållbart arbetsmarknadsåtagande

Riktlinje för hantering av ett hållbart arbetsmarknadsåtagande Riktlinje för hantering av ett hållbart arbetsmarknadsåtagande Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Kommunstyrelsen 2016-05-02, 237 Status: Antaget Giltighetstid: Gäller tillsvidare Linköpings kommun linkoping.se

Läs mer

Gymnasieplan 2015-2018. Stenungsunds kommun

Gymnasieplan 2015-2018. Stenungsunds kommun STENUNGSUNDS KOMMUN Gymnasieplan 2015-2018 Stenungsunds kommun Typ av dokument Plan Beslutat av Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2014-11-17 Dnr 0526/14 Dokumentägare Sektorschef Sektor Utbildning Giltighetstid

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Utbildnings-, arbetsmarknads- och integrationsnämnden

Verksamhetsberättelse 2015 Utbildnings-, arbetsmarknads- och integrationsnämnden Nämnd Verksamhetsberättelse 2015 Utbildnings-, arbetsmarknads- och integrationsnämnden Nämndens uppdrag 2015 Gymnasieskola inklusive gymnasiesärskola Utbildning av vuxna: grundläggande utbildning/gymnasial

Läs mer

5 Delår 1 (AVUX/2019:1) Beslut. Sammanfattning. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner delårsrapport

5 Delår 1 (AVUX/2019:1) Beslut. Sammanfattning. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner delårsrapport ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2019-05-13 Dnr AVUX/2019:1 5 Delår 1 (AVUX/2019:1) Beslut Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner delårsrapport 1 2019.

Läs mer

1 (5) Delårsrapport Kommunstyrelsen. Datum Delårsrapport Kommunstyrelsen Tertial

1 (5) Delårsrapport Kommunstyrelsen. Datum Delårsrapport Kommunstyrelsen Tertial Delårsrapport 1-2016 1 (5) Kommunstyrelsen Datum 2016-05-18 Delårsrapport 1-2016 Kommunstyrelsen Tertial 1 2016 2 (5) 1 Årsprognos för nämndens driftresultat Årsprognos för nämndens driftresultat För kommunledningsförvaltningen

Läs mer

Halvårsuppföljning juni Kompetens- och arbetslivsnämnden. Uppföljning juni 2014 Nämndens ordförande Ingvor Bergman

Halvårsuppföljning juni Kompetens- och arbetslivsnämnden. Uppföljning juni 2014 Nämndens ordförande Ingvor Bergman Halvårsuppföljning juni 2014 Kompetens- och arbetslivsnämnden Uppföljning juni 2014 Nämndens ordförande Ingvor Bergman Förvaltningschef Katarina Andersson SAMMANFATTNING... 2 UPPFÖLJNING AV MÅL I FLERÅRSPLAN...

Läs mer

Uppföljningsrapport, juni 2018

Uppföljningsrapport, juni 2018 Uppföljningsrapport, juni 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Efter maj månad visar prognosen för socialnämnden ett underskott på 11 mnkr,

Läs mer

DELÅ RSRÅPPORT Skolnä mnden Bärn och utbildning

DELÅ RSRÅPPORT Skolnä mnden Bärn och utbildning DELÅ RSRÅPPORT -08-31 Skolnä mnden Bärn och utbildning 3 (8) INNEHÅLL SKOLNÄMNDEN/KONTORET... 4 Perioden som gått... 4 Ekonomi... 4 Målavstämning... 6 Framtiden... 7 3 (8) 4 (8) SKOLNÄMNDEN/KONTORET Perioden

Läs mer

Uppföljningsrapport, oktober 2018

Uppföljningsrapport, oktober 2018 Uppföljningsrapport, oktober 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos oktober månad, socialnämnden: -5 mnkr (-6 mnkr) (Prognos inom parentes

Läs mer

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FLER UNGA TILL ARBETE ELLER STUDIER LULEÅ

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FLER UNGA TILL ARBETE ELLER STUDIER LULEÅ LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FLER UNGA TILL ARBETE ELLER STUDIER LULEÅ Innehållsförteckning Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete eller studier. 1 Parter. 1 Syfte 1 Mål. 1-3 Målgrupp

Läs mer

Bokslut 2018 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING

Bokslut 2018 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Bokslut 2018 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Årets händelser... 3 1.3 Mål och måluppfyllelse... 3 Eleverna kunskaper utvecklas genom

Läs mer

Reglemente för ekonomisk förvaltning och intern kontroll avseende Norrköpings kommuns nämnder och förvaltningar

Reglemente för ekonomisk förvaltning och intern kontroll avseende Norrköpings kommuns nämnder och förvaltningar Riktlinje 2011-05-30 Reglemente för ekonomisk förvaltning och intern kontroll avseende Norrköpings kommuns nämnder och förvaltningar KS-584/2010 Detta reglemente gäller från och med den 1 januari 2005.

Läs mer

Uppdrag till samtliga nämnder. Beskrivning av uppdraget, hänvisning till ev styrdokument. KS/KF Uppföljning. kommentar

Uppdrag till samtliga nämnder. Beskrivning av uppdraget, hänvisning till ev styrdokument. KS/KF Uppföljning. kommentar Kultur- och turismnämndens handling nr 9/2009 Antagen av kultur- och turismnämnden 2009-09-15 28. Bilaga till 2009:96 Bilaga 1 Uppdragsredovisning I denna bilaga presenteras de uppdrag som kommunfullmäktige

Läs mer

Antagningsregler, rutiner och bestämmelser för vuxenutbildningen

Antagningsregler, rutiner och bestämmelser för vuxenutbildningen Tjänsteutlåtande Rektor 2014-11-17 Stefan Quas 08-590 976 24 Dnr: stefan.quas@upplandsvasby.se UBN/2014:232 33204 Utbildningsnämnden Antagningsregler, rutiner och bestämmelser för vuxenutbildningen Förslag

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Helår 2015 Kunskapsforum

ÅRSREDOVISNING. Helår 2015 Kunskapsforum ÅRSREDOVISNING Helår 2015 2 (6) Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 2 Viktiga händelser... 3 2.1 Medborgare... 3 2.2 Medarbetare... 3 2.3 Utveckling... 4 3 Ekonomisk analys... 4 4 Framtiden... 4 5 Nyckeltal

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013-2014. Kopparhyttan - grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt SFI

Kvalitetsredovisning läsåret 2013-2014. Kopparhyttan - grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt SFI Kvalitetsredovisning läsåret 2013-2014 Kopparhyttan - grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt SFI 1 Innehåll Inledning...3 Enhetens systematiska kvalitetsarbete...3 Styrdokument...3 Skollag och

Läs mer

Riktlinje för styrkort och ledningssystem

Riktlinje för styrkort och ledningssystem Riktlinje för styrkort och ledningssystem Fastställd av kommunfullmäktige 20xx-xx-xx Dokumentansvarig: Hållbar samhällsutveckling Gäller tillsvidare med årlig översyn och revidering vid behov 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport per april 2019 Dnr BUN19/8-022

Ekonomisk månadsrapport per april 2019 Dnr BUN19/8-022 Johannes Pålsson Chef barn och utbildning Ekonomisk månadsrapport per april 2019 Dnr BUN19/8-022 Sammanfattning Prognosen för april är fortsatt -8 mnkr förutsatt att resultatenheterna vidtar ett antal

Läs mer

Verksamhetsplan Skolna mnden

Verksamhetsplan Skolna mnden Verksamhetsplan 2018-2020 Skolna mnden 3 (10) INNEHÅLL SKOLNÄMNDEN... 4 Verksamhetsansvar... 4 Uppdrag... 4 Organisation... 4 Verksamhet 2018-2020... 5 Ekonomi... 5 Mål och indikatorer... 6 Perspektiv

Läs mer

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2015-05-13 Dnr 15LS1947 BALANSERAT STYRKORT 2016 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstinget använder balanserad styrning/balanserat styrkort

Läs mer

Uppföljningsrapport per april 2019

Uppföljningsrapport per april 2019 Uppföljningsrapport april 2019 1 (8) 2019-05-03 Utbildningsförvaltningen Uppföljningsrapport per april 2019 Utbildningsförvaltningen Ekonomi Utbildningsnämnden tkr 2019 Utfall Utfall Budget Prognos Verksamhet

Läs mer

Delårsrapport : Trelleborgs kommun

Delårsrapport : Trelleborgs kommun Delårsrapport 1 - : Trelleborgs kommun 1 (6) Kommunfullmäktige Datum -04-30 Delårsrapport 1 - : Trelleborgs kommun Kommunfullmäktige 31 mars 1 Inledning I enlighet med kommunfullmäktigens beslut från november

Läs mer

Fokusområden och indikatorer 2017

Fokusområden och indikatorer 2017 2016-08-22 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE AFN 2016/64 Arbets- och företagsnämnden Fokusområden och indikatorer 2017 Förslag till beslut Arbets- och företagsnämnden noterar informationen till protokollet. Sammanfattning

Läs mer

Protokollsbilaga 3. Fastställda mål och åtaganden för samhällsuppdraget, år 2015, enligt Kompetensnämndens

Protokollsbilaga 3. Fastställda mål och åtaganden för samhällsuppdraget, år 2015, enligt Kompetensnämndens 1 Protokollsbilaga 3. Fastställda mål och åtaganden för samhällsuppdraget, år 2015, enligt Kompetensnämndens beslut 2015-04-21, 30. Mål och åtaganden för samhällsuppdraget, år 2015 GYMNASIEUTBILDNINGEN

Läs mer

arbetsmarknadsnämnden Verksamhetsområde Vuxenutbildning

arbetsmarknadsnämnden Verksamhetsområde Vuxenutbildning arbetsmarknadsnämnden Verksamhetsområde Vuxenutbildning 1 Innehållsförteckning Delårsrapport 1 per 30 april 2017...3 1 Viktiga händelser...3 2 Uppföljning och analys...3 3 Slutsatser och konsekvenser...8

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009 Datum -1-12 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1. Månadsrapport Piteå kommun januari september 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-sep jan-aug Prognos jan-dec Budget jan-dec 28 Intäkter 273

Läs mer

Fler utbildningsplatser och förstärkta arbetsmarknadsåtgärder

Fler utbildningsplatser och förstärkta arbetsmarknadsåtgärder Promemoria 2009-08-26 Fler utbildningsplatser och förstärkta arbetsmarknadsåtgärder Den ekonomiska krisen har präglat världen i snart ett år. Det som startade som en finansiell bubbla har övergått till

Läs mer

U T B I L D N I N G A R S L U T F Ö R D A

U T B I L D N I N G A R S L U T F Ö R D A UPPFÖLJNING AV VUXENUTBILDNING G Ö T E B O R G S R E G I O N E N S T O C K H O L M S S TAD M AL M Ö S TAD U T B I L D N I N G A R S L U T F Ö R D A 2 0 1 6 R A P P O R T D E C E M B E R 2 0 1 7 1 I N N

Läs mer

Månadsrapport för juli 2012

Månadsrapport för juli 2012 ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN EKONOMISTABEN Handläggare: Marianne Berg Ekbom Telefon: 508 35 514 Till Arbetsmarknadsnämnden 28 augusti 2012 Ärende 15 TJÄNSTEUTLÅTANDE AMN DNR 1.2-0001/2012 SID 1 (11) 2012-08-15

Läs mer

Verksamhetsplan Bilaga mått och handlingsplaner till åtaganden. Barn- och ungdomsnämnden

Verksamhetsplan Bilaga mått och handlingsplaner till åtaganden. Barn- och ungdomsnämnden Verksamhetsplan Bilaga mått och handlingsplaner till åtaganden Barn- och ungdomsnämnden Innehållsförteckning 1 Målstyrning... 3 1.1 Kommunen ska vara en aktiv aktör mot näringslivet... 3 1.2 Alla kommunens

Läs mer

Politisk riktlinje för styrmodellen i Norrköpings kommun

Politisk riktlinje för styrmodellen i Norrköpings kommun 181 Riktlinje 2014-12-08 Politisk riktlinje för styrmodellen i Norrköpings kommun KS 2013/0558 Beslutad av kommunstyrelsen den 10 januari 2011. Redaktionella ändringar införda den 10 maj 2011 och den 8

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 för barn- och ungdomsnämnden till kommunplan 2011 och utblick

Verksamhetsplan 2011 för barn- och ungdomsnämnden till kommunplan 2011 och utblick Rev 2010-09-01 Sid 1 (6) Dnr Sinikka Pisilä Verksamhetsplan 2011 för barn- och ungdomsnämnden till kommunplan 2011 och utblick 2012-2014 Inledning Kommunfullmäktige har fastställt kommunövergripande mål

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Dnr: 2015/943-UAN-042 Stefan Fredriksson - PGASF01 E-post:

Barn- och utbildningsförvaltningen Dnr: 2015/943-UAN-042 Stefan Fredriksson - PGASF01 E-post: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Barn- och utbildningsförvaltningen 2015-09-21 Dnr: 2015/943-UAN-042 Stefan Fredriksson - PGASF01 E-post: stefan.fredriksson@vasteras.se Kopia till Stadsledningskontoret Utbildnings-

Läs mer

5s0. 1. Tjänsteskrivelse,2ol3-o5-2o 2. Tertial r, zor3 UN VALLENTUNA KOMMUN. Verksamhetsuppfoljning 20L3, tertial 1 (UN 20t3.090) Ärendet i korthet

5s0. 1. Tjänsteskrivelse,2ol3-o5-2o 2. Tertial r, zor3 UN VALLENTUNA KOMMUN. Verksamhetsuppfoljning 20L3, tertial 1 (UN 20t3.090) Ärendet i korthet VALLENTUNA KOMMUN Utbildni ngsnämndens arbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I -06-04 6 (17) 5s0 Verksamhetsuppfoljning 20L3, tertial 1 (UN 20t3.090) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Utbildningsnämnden

Läs mer

Bokslut 2010 UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN MISSIV

Bokslut 2010 UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN MISSIV UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN 1 (10) 2011-01-24 MISSIV JAKOB FJELLANDER DIREKT: 0224-556 27 DNR 2011/7 UAN NR 11/6 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden MISSIV Bokslut 2010 FÖRSLAG TILL

Läs mer

Revisionsrapport. Västerviks kommun. Den kommunala vuxenutbildningens ändamålsenlighet. Lars Högberg. Certifierad kommunal revisor.

Revisionsrapport. Västerviks kommun. Den kommunala vuxenutbildningens ändamålsenlighet. Lars Högberg. Certifierad kommunal revisor. Västerviks kommun Revisionsrapport Lars Högberg Certifierad kommunal revisor Håkan Lindahl Org. konsult Den kommunala vuxenutbildningens ändamålsenlighet Juni 2014 Innehållsförteckning 1. Bakgrund, syfte

Läs mer

Uppföljningsrapport, juli 2018

Uppföljningsrapport, juli 2018 Uppföljningsrapport, juli 018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos juli månad, socialnämnden: - mnkr (-11 mnkr) Efter juli månad visar

Läs mer

Delårsrapport Arbetslivsnämnden

Delårsrapport Arbetslivsnämnden Arbetslivskontoret, Utbildningskontoret, Kommunstyrelsens kontor Rapport 2018-05-24 Arbetslivsnämnden T1 per 30 april 2018 Johan Lidström Verksamhetscontroller Arbetslivskontoret Telefon (direkt): 076-648

Läs mer

KOMMUNENS INFORMATIONSANSVAR FÖR UNGA ÅR

KOMMUNENS INFORMATIONSANSVAR FÖR UNGA ÅR KOMMUNENS INFORMATIONSANSVAR FÖR UNGA 16-20 ÅR Halvårsrapport januari 2014 Datum: 2014-01-20 Sammanställt av: Lilian Lama, Uppföljningsansvarig Innehållsförteckning 1 Det kommunala informationsansvaret

Läs mer

Köpings kommun ska vara en av de bästa skolkommunerna i Sverige

Köpings kommun ska vara en av de bästa skolkommunerna i Sverige Köpings kommun ska vara en av de bästa skolkommunerna i Sverige Skolplan 2015 2019 Vår skolplan Barn- och utbildningsnämnden, kommundelsnämnden och social- och arbetsmarknadsnämnden har antagit en skolplan

Läs mer

Riktlinjer för Mjölby kommuns mål- och resultatstyrning

Riktlinjer för Mjölby kommuns mål- och resultatstyrning Riktlinjer för Mjölby kommuns mål- och resultatstyrning Dokumentansvarig: Dag Segrell Riktlinjer för kommunens mål- och resultatstyrning Utgångspunkter Kommunens målstyrning har flera syften, men ett av

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2010 Datum -04-16 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-mar jan-feb Prognos helår Budget jan-dec 2009 Intäkter 101 851

Läs mer

Delårsrapport Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Delårsrapport Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Delårsrapport 2019 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden 2019-09-27 Översikt nämndsmål Målområde Målområde 1 En ung, global och modern stad Målområde 2 En stad för näringsliv och arbete Målområde 3 En

Läs mer

Delårsrapport Kompetens- och arbetslivsnämnden. Uppföljning Juni 2012

Delårsrapport Kompetens- och arbetslivsnämnden. Uppföljning Juni 2012 Delårsrapport 2012 Kompetens- och arbetslivsnämnden Uppföljning Juni 2012 Nämndens ordförande Förvaltningschef Ingvor Bergman Katarina Andersson Innehållsförteckning SAMMANFATTNING...2 UPPFÖLJNING AV MÅL

Läs mer

Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL. Barn- och skolnämnden

Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL. Barn- och skolnämnden Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL Barn- och skolnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Förvaltningsberättelse...4 Ekonomi...4 Resultat...4 Investeringar...5 Personal...6 Antal anställda...6 Hälsa och

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2018:7138 Robertsfors kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Robertsfors kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Dnr 43-2018:7138 2(5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Uppföljningsrapport, september 2018

Uppföljningsrapport, september 2018 Uppföljningsrapport, september 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos september månad, socialnämnden: - mnkr (- mnkr) (Prognos inom

Läs mer

Tertial Förskolenämnden

Tertial Förskolenämnden Tertial 2 Förskolenämnden Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Strategiska målområden - indikatorer och uppdrag... 3 2.1 Vi tar gemensamt ansvar för barn och unga... 3 2.2 Ekologisk hållbarhet lokalt

Läs mer

KAA Det kommunala aktivitetsansvaret

KAA Det kommunala aktivitetsansvaret 2017 KAA Det kommunala aktivitetsansvaret 2017-03-27 Varför behöver vi ha en gemensam handlingsplan/strategi för KAA det kommunala aktivitetsansvaret? Det finns goda skäl för kommunen att satsa på ungas

Läs mer

Riktlinje för styrmodell och ledningssystem

Riktlinje för styrmodell och ledningssystem Riktlinje för styrmodell och ledningssystem Fastställd av kommunfullmäktige 20xx-xx-xx Dokumentansvarig: Hållbar samhällsutveckling Gäller tillsvidare med årlig översyn och revidering vid behov 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Sofia Nylund Jenny Nyholm Granskning av delårsrapport 2016 Tyresö kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och

Läs mer

Ungdomssatsning på utbildning i Luleå

Ungdomssatsning på utbildning i Luleå Kommunstyrelsen 2009-12-07 233 607 Arbets- och personalutskottet 2009-11-16 245 531 Dnr 09.672-613 deckf14 Ungdomssatsning på utbildning i Luleå Bilaga: Sammanställning över kurser Ärendebeskrivning I

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010 Datum -06-04 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-maj jan-apr jan-mar Budget jan-dec 2009 Intäkter 163 507 133 508

Läs mer

Måldokument. En väg in, många vägar ut! FÖR VUXENUTBILDNINGEN PERIODEN 2015-2020

Måldokument. En väg in, många vägar ut! FÖR VUXENUTBILDNINGEN PERIODEN 2015-2020 Måldokument FÖR VUXENUTBILDNINGEN PERIODEN 2015-2020 En väg in, många vägar ut! Överlämnad 2014-04-03 av beredningen för lärande Antagen av Kommunfullmäktige 2014- Innehåll FÖRORD... 3 VISION OCH MÅL...

Läs mer

Utbildningsnämnden Tertialrapport januari-april

Utbildningsnämnden Tertialrapport januari-april T E R T I AL 1 Utbildningsnämnden Tertialrapport januari-april Innehållsförteckning Måluppfyllelse... 3 Strategiska inriktningar... 3 Styrkort... 4 Analys - Kund/Invånare... 5 Analys - Verksamhet... 5

Läs mer

Bilaga 2: Lokal modell för verksamhet i samverkan för Unga år

Bilaga 2: Lokal modell för verksamhet i samverkan för Unga år Bilaga 2: Lokal modell för verksamhet i samverkan för Unga 16-29 år 1. Bakgrund Parterna tecknade 2016 en lokal överenskommelse inom DUA där målet var att minska ungdomsarbetslösheten i Enköpings kommun.

Läs mer

VÄLKOMMEN DIALOGMÖTE OM FÖRBÄTTRADE SFI-RESULTAT I NACKA

VÄLKOMMEN DIALOGMÖTE OM FÖRBÄTTRADE SFI-RESULTAT I NACKA VÄLKOMMEN DIALOGMÖTE OM FÖRBÄTTRADE SFI-RESULTAT I NACKA SYFTET MED MÖTET Tillsammans reflektera och föra en dialog kring sfi-resultaten i Nacka samt utvecklingsområden för att förbättra sfi-resultaten.

Läs mer

Utbildningsnämndens verksamhetsplan Antagen av Utbildningsnämnden

Utbildningsnämndens verksamhetsplan Antagen av Utbildningsnämnden Utbildningsnämndens verksamhetsplan 2019-2021 Antagen av Utbildningsnämnden 2019-01-28 1 Innehåll Utbildningsnämndens verksamhetsplan 1 Inledning 3 Fortsatt process... 3 Uppföljning... 3 Ekonomi 4 Internbudget...

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén Gyllensten Uppdrag Svarar för Gymnasieutbildning Gymnasiesärskola Uppföljningsansvar för ungdomar Grundläggande

Läs mer

Kompletterande handlingar till kommunfullmäktiges sammanträde den 5 april 2016

Kompletterande handlingar till kommunfullmäktiges sammanträde den 5 april 2016 Kompletterande handlingar till kommunfullmäktiges sammanträde den 5 april 2016 Föredragningslistan är reviderad och finns filen kallelse handlingar kf 2016-04-05, bifogas även trn e- postmeddelandet om

Läs mer

Tertialbokslut 1 jan-apr 2014 för utbildningsnämnden

Tertialbokslut 1 jan-apr 2014 för utbildningsnämnden 2014-04-17 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr UBN 2014/133-049 Utbildningsnämnden Tertialbokslut 1 jan-apr 2014 för utbildningsnämnden Förslag till beslut Utbildningsnämnden beslutar fastställa tertialbokslut

Läs mer

Syfte Att genom samverkan och med gemensamma insatser, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Syfte Att genom samverkan och med gemensamma insatser, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. 1 Parter Älvkarleby kommun 21200-0258 Arbetsförmedling Norra Uppland 202100-2114 Syfte Att genom samverkan och med gemensamma insatser, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Läs mer

IT-Policy för Tanums kommun. ver 1.0. Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18

IT-Policy för Tanums kommun. ver 1.0. Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18 IT-Policy för Tanums kommun ver 1.0 Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18 1 Inledning Tanums kommuns övergripande styrdokument inom IT-området är IT-Policy för Tanums kommun. Policyn anger kommunens

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (6) Bildningsförvaltningen Datum Diarienummer UN 2019/0122 Henning Törner

DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (6) Bildningsförvaltningen Datum Diarienummer UN 2019/0122 Henning Törner DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (6) 2020 med plan 2021-2022 Inledning Utbildningsnämnden fullgör kommunens uppgifter som huvudman inom skolväsendet. Drift, ledning och styrning av förskola, förskoleklass,

Läs mer

Dnr Kon 2016/124 Järfälla kommuns kompetensfond - inriktning för Kompetensnämndens ansökan om medel för 2017

Dnr Kon 2016/124 Järfälla kommuns kompetensfond - inriktning för Kompetensnämndens ansökan om medel för 2017 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2016-10-03 Dnr Kon 2016/124 Järfälla kommuns kompetensfond - inriktning för Kompetensnämndens ansökan om medel för 2017 Förslag till beslut 1 Kompetensnämnden prioriterar önskade

Läs mer

Riktlinje för ekonomistyrning

Riktlinje för ekonomistyrning Riktlinje 2015-03-30 Riktlinje för ekonomistyrning KS 2015/0144 Beslutad av kommunfullmäktige den 30 mars 2015. Denna riktlinje ersätter, tillsammans med Riktlinje för intern styrning och kontroll, det

Läs mer

All verksamhet i förskola och skola skall bedrivas så att barn, elever och studerande har möjlighet att nå de nationella målen. (Nybro vs.

All verksamhet i förskola och skola skall bedrivas så att barn, elever och studerande har möjlighet att nå de nationella målen. (Nybro vs. Under vårterminen 2014 genomfördes nationella prov i grundskolans åk 3, 6 och 9 liksom betygssättning i grundskolans åk 6 och 9, gymnasieskolan. Här redovisas skolkommunens resultat på nämnds- och verksamhetsnivå

Läs mer