Befintliga, pågående, planerade och möjliga båtplatser i Karlstad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Befintliga, pågående, planerade och möjliga båtplatser i Karlstad"

Transkript

1 BILAGA 5 Befintliga, pågående, planerade och möjliga båtplatser i Karlstad I kommunen finns idag ca båtplatser. Det står i november 2013 cirka 330 personer i kö för båtplats. För att skapa nya båtplatser har tkr anslagit i investeringsbudgeten för Kvar av dessa medel, efter upprustning av bryggorna i Mariebergsviken, finns tkr. I dagsläget pågår planer för byggande av båtplatser i Tullholmsviken och vid Ställverket (Mariebergsviken mot Orrholen). I Tullholmsviken kan ca 60 nya båtplatser byggas. Bygglov har erhållits och upphandling är påbörjad. Planeras klara våren 2014 Vid Ställverket (Mariebergsviken mot Orrholmen) kan ca 25 nya båtplatser byggas. Till Budget ska en mer detaljerad Plan för utbyggnad av båtplatser tas fram. Planen skall redovisa ambitionsnivåer, alternativa lösningar översiktliga kalkyler, finansiering, eventuella driftkostnader, genomförandebeskrivning, aktörer och tidsplaner. Förutom behovet av båtplatser finns även behov av andra faciliteter och anläggningar som hör till båtlivet i form av vinteruppställningsplatser, isättningsramper, servicestationer, båttvättar, tömningsplatser för vc-tankar, bränslepåfyllning mm. Vidare utredning och analys av dessa behov behöver genomföras och hanteras inte i detta dokument. Nedan redovisas samtliga Befintliga, Pågående, Planerade och Möjliga båtplatser. Befintliga - områden där bryggor är i princip färdigutbyggda Tullholmsviken I Tullholmsviken finns tre bryggor med 155 platser. Inloppet till Tullholms-viken är begränsat i höjd på samma sätt som till Mariebergsviken. Teknik- och fastighet har nyligen fått bygglov att skapa ca 60 nya båtplatser. I:\TF\28 TFN\2890 Gemensam\10 Kommande nämndärenden\20 TFN 2013 Tjänsteskrivelser\ \ bryggpolicy, befintliga planerade båtplatser 5.docx1 (11)

2 Heden Karlstad Båtklubb har 12 bryggor b med 278 båtplatser på östra sidan av Kaplansälve n. Inga broarr begränsar den seglingsfria höjden i inloppet till hamnen. Inom området finns också båthus för vinterförvaring av båtar, utrust- när ning för sjösättning, parkering och ett klubbhus. Brygganläggningen ligger i älvmiljö vilket innebär särskilda svårigheter vid högvatten, isrensning och träd och annat bråte som följer med vattnet fastnar i bryggorna. Eventuellt skulle området kunna k utökass med en till brygga inom gällande detaljplan. En större utökning av bryggor i området skulle kräva en detaljplaneändring. Dialog bör startas med Karlstads Båtklubb för att klargöra möjligheten att utöka antalet bryggplatser. Mariebergsviken I Mariebergsviken finns 264 båtplatser vid sex bryggor som förvaltas av kommunen. Inloppet till Mariebergs- viken under Hammarö- höjd till cm. Detta innebär att större båtar, framförallt segelbåtar, inte leden är begränsad i har möjlighet att ta sig in här och därför inte kan ut- nyttja bryggplats i Marie- bergsviken. Nuvarande detaljplan medger ej några ytterligare bryggor i Mariebergsviken. En utredning av hur man hanterar olika anspråk på strand- och vattenområdet i Mariebergsvikenen bör föregå eventuella utbyggnadsplaner.

3 Lambergskanalen Vidd västra sidan av Lambergs- kanalen finns längsgående bryggor med 666 båtplatser. Här finns också ett antal båthus för vinter-förvaringg av båtar. Engholmsbron har en seglingsfri höjd på cm och även djupet i kanalenn innebär en be- som gränsning av hur stora båtarr kann komma in här. Den västra sidan av kanalenn är fullt utnyttjad. Någon utbyggnadsmöjlighet finns inte på denna sida. Inga nya bryggplatser planeras heller på den östra sidan. Kanalen är smal och det bedöms därmed tillräckligt att ha båtar på en sida. s Lambergstjärnet På Lambergstjärnets västra sida finns tre bryggor med120 platser. Det finns även båthus för vinterförvaring av ett antal båtar. Samma begränsning av seglingsfri höjd gäller här som för Lambergskanalenn (se ovan). I princip skulle det vara möjligt att få plats med ytterligare en eller flera f bryggor här. Lambergstjärnet är dock grunt och det kan krävas muddring för att skapa fler båtplatser. Inga nya bryggplatser planeras: Utbyggnad skulle bli kostsam då det d i så fall krävs sanering av miljöfarliga ämnen som ligger bundna i bottensedimenten. Kanikenäset KSS hamn på Kanikenäset har ett stort antal båtplatser, främst för segelbåtar. Här finnss också båthus för vinterförvaring, samt öppna ytor för vinterförvaring i det fria. Utbyggnadsmöjligheterna för hamnen är begränsade, särskilt vad gäller anläggningar på land. 3 (11)

4 Zakrisdalsudden I samband med exploateringen av Zakrisdalsudden byggdes en hamn med ca 100 platser (en plats per fastighet). Platserna är privataa och avsedda för de boende i området. Under genomförande - områden där bryggor är på väg att byggas Södra Sommarro I detaljplanen för Södra Sommarro har anvisats möjlighet att anläggaa en allmän brygga. Riksbyggen bygger bryggorna och överlämnar sedan till förening.

5 Kanoten-Tullholmsviken I detaljplanen för Kanoten har det reserverats plats för att kunna anlägga bryggor b i norra delen av Tullholmsviken. I detaljplanen stårr det beskrivet att bryggorna ska vara allmänt tillgängliga och i första hand upplåtas för angöring av besökande båtar, inhängande, privata båtplatser ska inte finnas. Bryggorna är avsedda för allmänheten bland annat för bostäderna och verksamheternaa inom området. Inom planområdet beräknas 70-80st nya båtplatser kunna anordnas. Tänkbar tidsplan ca Kanikenäsholmen För Kanikenäsholmen (kvarteret Varvet) finns en detaljplan för bostads- och kontorsbebyggelse. Projektet innehåller också ett 100-tal båtplatser, som i första hand är avsedda för boende i området, men sannolikt också kan göras tillgängliga för andra användare. Oklar tidsplan. 5 (11)

6 Ställverket I detaljplanen för KBAB:s K projekt Sjögången (kvarteret Masten) vid Mariebergsviken finns ett område avsatt för båtbryggor. b Bryggorna skulle nås från Näbbgatann via parkmark och gång-- kan rymmas inom området. och cykelvägen. Cirka 303 båtplatserr Tolvmansgatan I detaljplanen för Tolvmansgatan medges bryggor för fritidsverksamhet i västra delen av detaljplaneområdet. 20 tal platser. Tidsplan Byggs av byggherren och överlämnas till förening.

7 Planerade projekt Inre hamnen mot Kanotenn Ny detaljplan tas fram som möjliggör byggande av bryggor. Inget planuppdrag p finns ännu. Skutberget I granskningsförslaget till ny detaljplan för utveckling av Skutberget ingår bl a att det skapas en mindre båthamn för gästande båtar, men ej uthyrning av permanenta båtplatser. I området finns f idag en sjösättningsramp som behöver förlängas och en brygga. Jakobsberg Program för nytt bostadsområde vid Jakobsberg är under framtagande. Projektet är i mycket tidigtt skede. Kan generera ca 80 st nya båtplatser. Oklar tidsplan. Katrineberg En detaljplan för Katrineberg inom Västkust är under framtagande. I samrådshandlingarna för Katrineberg ingår en mindre hamnanläggning. I 7 (11)

8 samrådsförslaget är en hamn inritad motsvarande 2-3 gånger större änn den i Zakrisdal det vill säga ca båtplatser. Det är i dagsläget dock osäkert om hamnen kommer finnas kvar till granskningsskedet och isf till vilken utsträckning. Exploateringsbudget äskad som innehåller bryggor. Pråmkanalen Tillkommande bryggor i Pråmka- avsedda för boende i de nya nalenn på västra sidan är till hälften bostadshusen. Byggherren bygger och överlämnar till kommunen. Längs östra sidan av Pråmkanalen är bryggor ej möjliga. Kanalens bredd är begränsad. Kan ej ha bryggor på båda sidor.

9 Möjliga framtida projekt Örsholmen Örsholmens södra del bör studeras för framtida hamnverksamhet, antingen för flyttning av nuvarande kommersiella hamn eller för en framtida stor fritidsbåtshamn. Med en fortsättning av Välsviksleden runt Örsholmen och vidare via Kalvholmen till nuvarande hamnen (Hammaröleden) blir tillgängligheten mycket god. För att en ny hamnverksamhet ska bli verklig i detta läge krävs ny detaljplan. Tuvan-Bergholmen För Bergholmen, vid Hammaröleden, väster om Kanikenäshamnen, finns en gällande detaljplan för ny småbåtshamn. Planen upprättades Genomförandetiden har gått ut sedan länge. Del av det aktuella området används idag som stadens snötipp. Bergholmen ligger inom Natura 2000-område där naturreservatet Klarälvsdeltat är under bildande. I området finns fina lövskogar. Följande riksintressen berör området; friluftsliv, naturvård, yrkesfiske och mb 4 kap 2 turism och rörligt friluftsliv. En småbåtshamn kan innebära störning på fågellivet. Troligen krävs återkommande muddringsarbeten. Här skulle en komplett småbåtshamn kunna anläggas med upp mot 600 bryggplatser. Med tex uppläggningsplats, service, klubbhus, parkering mm. Tillgängligheten till området är mycket god via Hammaröleden. Planskild på- och avfart är förberedd med plats för passage under den befintliga bron. Förhållandevis höga kostnader för angöring och iordningställande. 9 (11)

10 Herrhagen I Pråmkanalens södra ände, där den går ihop med inloppet till Inre hamnen, finns en vik som kan vara intressant för ett mindre antal båtplatser.. En fastighetsägare i närheten har ansökt om att få disponera området för ändamålet. Frågan behöver studeras ytterligare. Planläggning krävs. Klarälven, Färjestad Bostadsrättsföreningen n Herrgården på Färjestad har h sökt bygglov för bryggor som skulle kunna ge ettt 20-tal platser. Detaljplan måste upprättas för att det ska vara möjligt att genomföra. Kommunal mark. Eftersom relativt omfattande grävning och muddring krävs behövs också tillstånd förr vattenverksamhet. Inga

11 viktiga naturvärden hotas av åtgärden. Tillgängligheten begränsas av att en gång- och cykelväg löper längs stranden och att det inte finns närbelägna parkeringsplatser. Wermlandskajen Så länge hamnverksamheten pågår på Wermlandskajen kan inte en del av kajen tas i anspråk för bryggor för fritidsbåtar. Den kommersiella båttrafiken behöver hela kajens längd som manöverutrymme. Om hamnverksamheten upphör kan en småbåtshamn anläggas i stället. Tillgängligheten är god genom läget vid Hammaröleden. Parkeringsplatser kan anordnas. Beroende på stadens utveckling och den framtida användningen av Wermlandskajen kan en småbåtshamn här integreras med stadsbebyggelsen på ett positivt sätt. 11 (11)

UNDERLAG FÖR SAMRÅD. Anläggande av bryggor i Tullholmsviken, Karlstads kommun UNDERLAG FÖR SAMRÅD ENLIGT MILJÖBALKEN

UNDERLAG FÖR SAMRÅD. Anläggande av bryggor i Tullholmsviken, Karlstads kommun UNDERLAG FÖR SAMRÅD ENLIGT MILJÖBALKEN Anläggande av bryggor i Tullholmsviken, Karlstads kommun UPPDRAGSNUMMER 1331528000 ENLIGT MILJÖBALKEN 2017-04-07 Bakgrund Kommunen har för avsikt att ansöka om tillstånd enligt miljöbalken för anläggande

Läs mer

Fbk Visionsgrupp har begränsat sitt arbete till västra hamnplan och västra pirarmarna.

Fbk Visionsgrupp har begränsat sitt arbete till västra hamnplan och västra pirarmarna. Vision Falsterbokanalen. Bakgrund Sjöfartsverkets och Vellinge kommuns avsiktsförklaring att utveckla området kring Falsterbokanalen kommer att påverka Falsterbokanalens båtklubbs framtid. Kommunen gav

Läs mer

Detaljplan för Kv. Kanoten m.fl. inom Viken

Detaljplan för Kv. Kanoten m.fl. inom Viken Dnr SBN-2007-0070 sidan 1 (5) STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Brev 2013-04-02 Ossman Sharif, 054 540 45 48 ossman.sharif@karlstad.se Länsstyrelsen i Värmland Detaljplan för Kv. Kanoten m.fl. inom Viken ansökan

Läs mer

Nulägesbeskrivning 2013-11-26 Bilaga 1. 1 Nulägesbeskrivning

Nulägesbeskrivning 2013-11-26 Bilaga 1. 1 Nulägesbeskrivning Nulägesbeskrivning 2013-11-26 Bilaga 1 1 Nulägesbeskrivning 1.1 Båtplatser i Karlstads kommun Totalt finns ca 1800 båtplatser i Karlstads kommun. Att stå i kö för en båtplats kostar 150 kr per hamn och

Läs mer

BAGGENSUDDEN 2:1 Ansökan om bygglov för nybyggnad av småbåtshamn

BAGGENSUDDEN 2:1 Ansökan om bygglov för nybyggnad av småbåtshamn 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2016-04-11 B 2016-000401 BAGGENSUDDEN 2:1 Ansökan om bygglov för nybyggnad av småbåtshamn Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden ger bygglov med stöd av 9 kap 31 plan-

Läs mer

Välkommen till medlemsmöte. Tyresö Strands Båtklubb 2015-05-10

Välkommen till medlemsmöte. Tyresö Strands Båtklubb 2015-05-10 Välkommen till medlemsmöte Tyresö Strands Båtklubb 2015-05-10 Tyresö Strands båtklubb (aktuell statistik 150509) Idag 231 medlemmar (ny-ansökningar ligger på 3 blivande medlemmar) Båtplatser idag: Brygga

Läs mer

Till Stadsbyggnadskontoret i Malmö Stad 2012-11-22

Till Stadsbyggnadskontoret i Malmö Stad 2012-11-22 Till Stadsbyggnadskontoret i Malmö Stad 2012-11-22 Att: Anna Sohlberg Kopia till Gatukontoret Att: Arne Mattsson Kompletterande information angående detaljplan för Klagshamnsudden och nytt arrendeavtal

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203 DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB Antagandehandling 2014-05-15 Dnr 2013/0357 KS.203 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 3 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT

Läs mer

BÅTBRYGGOR I DREVVIKEN

BÅTBRYGGOR I DREVVIKEN BÅTBRYGGOR I DREVVIKEN SAMHÄLLSBYGGNADSAVDELNINGEN, HUDDINGE KOMMUN 17 juni 2016 INNEHÅLL Inledning 3-4 Drevviken Båtbryggor i Drevviken Intresserad av båtplats? Intresserad av att bilda en förening och

Läs mer

ANSÖKAN om strandskyddsdispens

ANSÖKAN om strandskyddsdispens 1 (5) ANSÖKAN om strandskyddsdispens Sökande* Namn Organisationsnr/Personnr Adress Telefon bostad Postnummer och ort Telefon arbete/mobiltelefon Fastighet Fastighetsbeteckning Fastighetsadress Fastighetsägare

Läs mer

Utbyggnad till 170 båtplatser i Kallaxskärgårdens hamn

Utbyggnad till 170 båtplatser i Kallaxskärgårdens hamn Underlag för samråd inför ansökan om tillstånd för vattenverksamhet Utbyggnad till 170 båtplatser i Kallaxskärgårdens hamn Kallaxskärgårdens samfällighetsförening (KSSF) förvaltar Kallaxskärgårdens hamn,

Läs mer

Förslag till ny bryggpolicy för Strängnäs kommun

Förslag till ny bryggpolicy för Strängnäs kommun KF 12:1 KF 12:2 KF 12:3 KF 12:4 KF 12:5 TFN 5 Dnr TFN/2014:70 003 Direktjusterad Förslag till ny bryggpolicy för Strängnäs kommun Beslut Teknik- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att

Läs mer

Ändring av detaljplan för Stjärnholm 5:1, del av, Lastudden etapp 1 i Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Ändring av detaljplan för Stjärnholm 5:1, del av, Lastudden etapp 1 i Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Datum Diarienummer 1 (8) PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Stjärnholm 5:1, del av, Lastudden etapp 1 i Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN HANDLINGAR: Plankarta

Läs mer

Ansökan om strandskyddsdispens enligt 7 kap 18 miljöbalken

Ansökan om strandskyddsdispens enligt 7 kap 18 miljöbalken Sida 1 av 4 Ansökan om strandskyddsdispens enligt 7 kap 18 miljöbalken Ansökan insändes till: Öckerö kommun Plan-, bygg- och miljöenheten 475 80 ÖCKERÖ Sökande Namn Adress Telefonnummer E-postadress Personnummer

Läs mer

FÖRSLAG OM FÖRTÄTNING AV HAMNANLÄGGNING FÖR ASS

FÖRSLAG OM FÖRTÄTNING AV HAMNANLÄGGNING FÖR ASS FÖRSLAG OM FÖRTÄTNING AV HAMNANLÄGGNING FÖR ASS BAKGRUND Då Lidingö Stad upplåter mark för öns båtklubbar (organiserade av Lidingö Båtförbund, LBF), sköter de också den småbåtskö för fördelning av båtplatser

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER VID SJÖLUNDAVÄGEN, DEL AV LÅNGNÄS 5:1 TROSA KOMMUN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2016-08-18 ALLMÄNT Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska, fastighetsrättsliga, tekniska

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län GRANSKNINGSHANDLING 2014-09-10 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

iktlinjer för byggande i

iktlinjer för byggande i iktlinjer för byggande i acka Riktlinjer för bryggor och andra anordningar i vattnet i Nacka kommun Beslutade av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden den xx qwerty 2009 Syftet med riktlinjerna är att bidra

Läs mer

Samrådshandling. Detaljplan för GREBBESTAD 2:1 M FL Tanums kommun

Samrådshandling. Detaljplan för GREBBESTAD 2:1 M FL Tanums kommun Samrådshandling Grebbestadsbryggan Detaljplan för GREBBESTAD 2:1 M FL Tanums kommun Genomförandebeskrivning WSP Samhällsbyggnad februari 2010 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Grebbestad 2:1 m fl

Läs mer

Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Lysekils kommun, Västra Götalands län 2008-11-20

Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Lysekils kommun, Västra Götalands län 2008-11-20 Antagandehandling Detaljplan för Bansvik villor, Gamlestan 1:3 m fl, Västra Götalands län 2008-11-20 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Norconsult AB Ref: 1415001 2 (7) INLEDNING En genomförandebeskrivning redovisar

Läs mer

2. Nämnden godkänner överenskommelse om exploatering mellan Exploateringsnämnden och Stockholms Stads Parkerings AB.

2. Nämnden godkänner överenskommelse om exploatering mellan Exploateringsnämnden och Stockholms Stads Parkerings AB. Cecilia Olsson Ytterstad Telefon: 08-508 264 37 cecilia.olsson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-08-23 Detaljplan för kvarteret Kopisten i Råcksta. Remiss. Överenskommelse om exploatering

Läs mer

Praxis?

Praxis? Praxis? http://www.markochmiljooverdomstolen.se/avgoranden-fran-mark--ochmiljooverdomstolen/ http://www.strandskyddsdomar.se/ Fastighetsbildning De särskilda skäl som enligt 7 kap 18c miljöbalken får

Läs mer

Pontonbryggor vid Cedergrenska stranden, Stocksund

Pontonbryggor vid Cedergrenska stranden, Stocksund Pontonbryggor vid Cedergrenska stranden, Stocksund Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd kommer den 8 juni behandla Danderyds kommuns (tekniska kontorets) bygglovsansökan och ansökan om dispens från

Läs mer

PLAN-PM PLANARBETE JAKOBSBERG

PLAN-PM PLANARBETE JAKOBSBERG PLAN-PM PLANARBETE JAKOBSBERG Sommarro 1:29, Sommarro 1:3, Fyrklövern och Treklövern inom Sommarro, Karlstads kommun Dnr SBN-2011-177 Bakgrund 2015-05-20 godkände stadsbyggnadsnämnden planprogrammet för

Läs mer

Sparvvägen, Östra Tyresö OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE

Sparvvägen, Östra Tyresö OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Planeringsavdelningen Bertil Eriksson, 1:e miljöingenjör Göran Bardun, kommunekolog KOMPLETTERANDE MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Sparvvägen,

Läs mer

G r e b b e s t a d s b r y g g a n

G r e b b e s t a d s b r y g g a n G r e b b e s t a d s b r y g g a n Samrådshandling Detaljplan för GREBBESTAD 2:1 M FL Tanums kommun Genomförandebeskrivning WSP Samhällsbyggnad september 2008 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Grebbestad

Läs mer

PLANUPPDRAG. Detaljplan för Björnögården, Norra Björnö 1:1, Västerås. Byggnadsnämnden

PLANUPPDRAG. Detaljplan för Björnögården, Norra Björnö 1:1, Västerås. Byggnadsnämnden 2013-06-04 Dnr 2011/111-BN-213 Lovisa Gustavsson Tel 021-39 00 00 Byggnadsnämnden Detaljplan för Björnögården, Norra Björnö 1:1, Västerås PLANUPPDRAG Ansökan Fastighetskontoret har från Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Välkommen till Svedudden

Välkommen till Svedudden Välkommen till Svedudden Juli 2014 Juli 2014 Välkommen till Svedudden Information till fastighetsägare i Svedudden. I och med att du äger en fastighet i Svedudden så är du också medlem i Sveduddens samfällighetsförening

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan II för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-12-20 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Ulvsunda 1:4 i stadsdelen Ulvsunda

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Ulvsunda 1:4 i stadsdelen Ulvsunda Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2016-18120 Sida 1 (6) 2018-04-30 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Sektorn för samhällsbyggnad Samrådshandling September 2014 Ändring av stadsplanen för Hönekulla 1:114 m.fl. SOLÄNGSOMRÅDET i Mölnlycke, Härryda kommun Tillägg till planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

Sundbyholm. ett område i utveckling

Sundbyholm. ett område i utveckling Sundbyholm ett område i utveckling Åtgärder för Sundbyholmsområdet 28 januari 2010 beslutade kommunfullmäktige om en åtgärdsplan för Sundbyholmsområdet. En arbetsgrupp har sedan 2007 arbetat för utveckling

Läs mer

iktlinjer för byggande i

iktlinjer för byggande i iktlinjer för byggande i acka Riktlinjer för bryggor och andra anordningar i vattnet i Nacka kommun Beslutade av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden den 11 november 2009 Syftet med riktlinjerna är att bidra

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Oden 1, Sävstaskolan Vingåker, Vingåkers kommun, Södermanlands län SAMRÅDSHANDLING Upprättad i mars 2008 PLANBESKRIVNING Upprättad i mars 2008 HANDLINGAR

Läs mer

IDROTTSANLÄGGNING LASSALYCKAN

IDROTTSANLÄGGNING LASSALYCKAN Antagandehandling Dnr 2007.0163 Detaljplan för IDROTTSANLÄGGNING LASSALYCKAN Ulricehamns kommun, Västra Götalands län 2007-10-19 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB / Mark och exploatering Ref: 384 072

Läs mer

Brevik 1:99 Inom Tyresö kommun, Stockholms län

Brevik 1:99 Inom Tyresö kommun, Stockholms län Stadsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planarkitekt Samrådshandling Januari, 2017 Dnr 2016 KSM 1731 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE ÄNDRING AV DETALJPLAN 348, Östra Tyresö Brevik 1:99 Inom Tyresö kommun,

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2011-11-24 Lisa Brattström DNR 64/2010-214 PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i

Läs mer

Strandskyddet på Gotland

Strandskyddet på Gotland Strandskyddet på Gotland Vad är strandskydd och vad är naturreservatet Gotlandskusten? Dnr: 521-1893-12 Utgiven 2012 i digitalt format (PDF) av: Länsstyrelsen Gotlands län Visborgsallén 4 621 85 Visby

Läs mer

Taxor för småbåtshamnar och uppläggningsplatser

Taxor för småbåtshamnar och uppläggningsplatser TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2015-01-07 KS 2014/1014 50044 Kommunfullmäktige Taxor för småbåtshamnar och uppläggningsplatser Förslag till beslut Kommunfullmäktige antar

Läs mer

Riktlinjer för hantering av nya bryggor på kommunal mark - Aktivt båtliv i harmoni med naturen och Karlstads invånare och besökare

Riktlinjer för hantering av nya bryggor på kommunal mark - Aktivt båtliv i harmoni med naturen och Karlstads invånare och besökare BILAGA 3 Riktlinjer för hantering av nya bryggor på kommunal mark - Aktivt båtliv i harmoni med naturen och Karlstads invånare och besökare Efterfrågan på båtplatser är stor och Karlstads kommun har fått

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Årholmen, klockan 09:00

Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Årholmen, klockan 09:00 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad inkallar vederbörande ersättare Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Årholmen, 2019-03-06 klockan 09:00 Ledamöter Ulla

Läs mer

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser.

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser. Dnr P 414 PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2007-03-09 Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser Uddevalla kommun ILLUSTRATION 12 nya parkeringsplatser varav 1 är handikappanpassad

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 Detaljplan för del av fastigheten Häverö-Norrby 26:4 i Häverö-Edebo-Singö församling Dnr 07-10155.214 Ks 07-1026 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Brevik 1:99 Inom Tyresö kommun, Stockholms län

Brevik 1:99 Inom Tyresö kommun, Stockholms län Stadsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planarkitekt Plannr 455 Maj 2017 Dnr 2016 KSM 1731 Östra Tyresö Brevik 1:99 Inom Tyresö kommun, Stockholms län Området som berörs av ändringen av detaljplan fastighet

Läs mer

MUR. Tullholmssågen 4 mfl UPPDRAGSNUMMER KARLSTADS KOMMUN KARLSTAD GEOTEKNIK MARKTEKNISK UNDERSÖKINGSRAPPORT (MUR) PLANARBETE

MUR. Tullholmssågen 4 mfl UPPDRAGSNUMMER KARLSTADS KOMMUN KARLSTAD GEOTEKNIK MARKTEKNISK UNDERSÖKINGSRAPPORT (MUR) PLANARBETE MUR KARLSTADS KOMMUN Tullholmssågen 4 mfl UPPDRAGSNUMMER 2337281 MARKTEKNISK UNDERSÖKINGSRAPPORT (MUR) PLANARBETE 2017-09-13 KARLSTAD GEOTEKNIK JOAKIM PERSSON/HENRIK FALCH repo001.docx 2015-10-05 repo001.docx

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

DNR: 13BMN32 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län

DNR: 13BMN32 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- /UNDERRÄTTELSEHANDLING 2013-11-06 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län Samråds- /underrättelsetid:

Läs mer

Muddring och muddermassor i Kallaxskärgårdens hamn. Synpunkter KSSF tillhanda senast 17 maj (se svarsbilaga).

Muddring och muddermassor i Kallaxskärgårdens hamn. Synpunkter KSSF tillhanda senast 17 maj (se svarsbilaga). Underlag för samråd rörande muddring och hantering av muddermassor Muddring och muddermassor i Kallaxskärgårdens hamn Kallaxskärgårdens samfällighetsförening (KSSF) förvaltar Kallaxskärgårdens hamn, som

Läs mer

ARRENDEAVTAL OM SMÅBÅTSHAMN

ARRENDEAVTAL OM SMÅBÅTSHAMN ARRENDEAVTAL OM SMÅBÅTSHAMN JORDÄGARE Fritidsstugeföreningen Kopparmora ek. förening ARRENDATOR 81 40 00-6860 Kopparmora Båtklubb Box 71 139 22 Värmdö ARRENDESTÄLLE BAKGRUND Del av fastigheten Kopparmora

Läs mer

PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län

PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län Programmet har upprättats 2006-11-14 Handlingar 1(4) Planprogram, 2006-11-14 Fastighetsförteckning, 2006-11-14,

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Tuskö 10:1 Östhammars kommun, Uppsala län

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Tuskö 10:1 Östhammars kommun, Uppsala län Dnr 2012SBN2427 1 (5) Bygg- och miljönämnden GENOMFÖRANDEBESKRIVNING D83 Detaljplan för fastigheten Tuskö 10:1 Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad den 30 maj 2016 Antagen den 09 sept 2016 Laga kraft

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

Om bryggor och andra anordningar i vattnet antagna av miljö- och stadsbyggnadsnämnden den 11 november 2009, reviderade den 20 mars 2013

Om bryggor och andra anordningar i vattnet antagna av miljö- och stadsbyggnadsnämnden den 11 november 2009, reviderade den 20 mars 2013 RIKTLINJER FÖR BYGGANDE I NACKA Om bryggor och andra anordningar i vattnet antagna av miljö- och stadsbyggnadsnämnden den 11 november 2009, reviderade den 20 mars 2013 Syftet med riktlinjerna är att bidra

Läs mer

Detaljplan för del av RANSBERGS PRÄSTBOL 2:24, BRÅBACKA Tibro kommun

Detaljplan för del av RANSBERGS PRÄSTBOL 2:24, BRÅBACKA Tibro kommun Detaljplan för del av RANSBERGS PRÄSTBOL 2:24, BRÅBACKA Tibro kommun Genomförandebeskrivning Detaljplan för del av Ransbergs Prästbol 2:24, Bråbacka, Tibro kommun 1 Detaljplan för del av RANSBERGS PRÄSTBOL

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

Öppningsbar gång- och cykelbro över Husarviken - alternativ yttre respektive inre läge skissredovisning

Öppningsbar gång- och cykelbro över Husarviken - alternativ yttre respektive inre läge skissredovisning Ropstens båtklubb öppningsbar del mastkran Bryggan på nivå +1 går under Gång och cykelbron F lutning 1:20 B Gång och cykelvägen går längs k j tt k t fö tt k Trappor leder ner från kajen till en brygga

Läs mer

ANSÖKAN om strandskyddsdispens

ANSÖKAN om strandskyddsdispens OXL4624- v 1.2 2012-11-13 1 (5) ANSÖKAN om strandskyddsdispens Sökande* Namn Organisationsnr/Personnr Adress Telefon bostad Postnummer och ort Telefon arbete/mobiltelefon E-postadress Fastighet Fastighetsbeteckning

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling 2012-01-17 Detaljplan för SKÄGGRISKAN 2 M FL Kungälvs kommun, Västra Götalands län SAMHÄLLSBYGGNAD Planering och exploatering ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Marahamn Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

Tyresö 1:99, Bofinksvägen 19

Tyresö 1:99, Bofinksvägen 19 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2015-06-08 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 (5) Dnr: 2014BNS0625/227 Byggnadsnämnden Tyresö 1:99, Bofinksvägen 19 Dispens från strandskydd Förslag till beslut 1. Dispens från

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Bryggtorget Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Bryggtorget Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för Bryggtorget Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Samrådsredogörelsen innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under samrådet samt kommunens ställningstagande

Läs mer

Välkomna! Tyresö Strands Båtklubb. 2014-03-18 Medlemsmöte TSBK 1

Välkomna! Tyresö Strands Båtklubb. 2014-03-18 Medlemsmöte TSBK 1 Välkomna! Tyresö Strands Båtklubb 2014-03-18 Medlemsmöte TSBK 1 Syfte med mötet Att informera om dagsläget för båtklubbens utveckling Att få höra medlemmarnas åsikter Att besluta om vilken brygglösning

Läs mer

Startprom emoria för planläggning av Rågö 1 i st adsdelen Farst a

Startprom emoria för planläggning av Rågö 1 i st adsdelen Farst a STADSBYGGNADSKONTORET PLAN AVDELN IN GEN SID 1 (5) 2010-04-22 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Startprom emoria för planläggning av Rågö 1 i st adsdelen Farst a Förslag

Läs mer

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft.

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft. Datum Diarienummer Sida 2013-05-15 1/5 Samrådshandling Detaljplan för Ulvesunds Marina Ulvesund 1:206 m fl i Ljungskile Uddevalla kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2013-04-17 SBN/2009:154 2.22 Planavdelningen Madeleine Lundbäck

Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2013-04-17 SBN/2009:154 2.22 Planavdelningen Madeleine Lundbäck Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2013-04-17 SBN/2009:154 2.22 Planavdelningen Madeleine Lundbäck Utställningshandling Utställning 2 + Detaljplan för Hensta

Läs mer

Start-PM. Ärendet Kommunstyrelsen

Start-PM. Ärendet Kommunstyrelsen 2010-04-08 Kommunstyrelsen Start-PM Fråga om planuppdrag Detaljplan för del av Lidingö 9:159 (Motorgården), stadsdelen Gångsätra. Dnr MSN/2010:369 Ärendet Planens huvudsakliga syfte är att pröva möjligheten

Läs mer

Båtplatsutredning 2011

Båtplatsutredning 2011 1(9) Danderyds kommun 2011-12-28, rev 2012-02-17 Tekniska kontoret Båtplatsutredning 2011 Inventering av hamnar och kartläggning av möjliga utbyggnader av nya båtplatser i Danderyd 2(9) Bakgrund Danderyds

Läs mer

Landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS) 2011

Landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS) 2011 Strandskyddsdispens Landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS) 2011 Lagändring MB & PBL Syftet med Vårgårdas LIS-plan Sedan 1 juli 2009 får kommunerna i sin översiktsplan peka ut lämpliga LIS-områden.

Läs mer

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE 1(8) Ändring av detaljplan för Område vid Lågedammsbadet för bowling, bad och gym (Hörby 41:5, del av, och Bergshamra 1, del av) Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med ändringen av

Läs mer

DETALJPLAN FÖR LYCKORNA 2:214 OCH 2:224 LYCKORNAS BÅTVARV UDDEVALLA KOMMUN ANTAGANDEHANDLING

DETALJPLAN FÖR LYCKORNA 2:214 OCH 2:224 LYCKORNAS BÅTVARV UDDEVALLA KOMMUN ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR LYCKORNA 2:214 OCH 2:224 LYCKORNAS BÅTVARV UDDEVALLA KOMMUN ANTAGANDEHANDLING Upprättad av Arkitekt Lars Jansson AB den 22 november 2006 Reviderad den 6 september 2007 samt den 17 april

Läs mer

Utsläppsförbudet Roland Örtengren

Utsläppsförbudet Roland Örtengren Utsläppsförbudet Toatankstömning utsläppsförbud 1 april 2015 (TSFS 2012:13) Avgiftsfritt i gästhamnar och hos dom som fått bidrag Krav på tömningsanläggning i hamnar Vad är en hamn? Tillsyn Inspektion

Läs mer

Remissvar angående förslag till detaljplan för Stuvaren 1 m fl. Kungsholmen, SDp

Remissvar angående förslag till detaljplan för Stuvaren 1 m fl. Kungsholmen, SDp Kulturförvaltningen Stadsmuseet Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-29 Handläggare Ida Holsner Telefon: 08 508 31 589 Till Kulturnämndens kulturmiljöutskott 2015-06-03 Nr 4 Remissvar angående förslag till

Läs mer

Förslag till utvecklingsväg för Kyrkesunds Båthamnsförening

Förslag till utvecklingsväg för Kyrkesunds Båthamnsförening 1 (6) Förslag till utvecklingsväg för Kyrkesunds Båthamnsförening Adressat Kopia Vår referens Alf Berntsson Vårt datum 03-03-18 Vår beteckning Er referens Ert datum Er beteckning Bakgrund På årsmötet 2002

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Kommunala beslut. Sida 2 av 7

Kommunala beslut. Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Figur 1 Planområdets ungefärliga läge (markeras med röd ring) BEHOVSBEDÖMNING en bedöms vara av begränsad betydelse och inte av allmänt intresse. Då planen också är förenlig med översiktsplanens

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING 03-06-16

ANTAGANDEHANDLING 03-06-16 Detaljplan för del av Ving 10:48 m fl Skolan Upprättad den 23 april 2003 ANTAGANDEHANDLING 03-06-16 ANTAGANDEHANDLING 2003-04-23 2 Detaljplan för del av VING 10:48 m fl Skolan PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad PLANBESKRIVNING Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad, juni 2009 BESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1:1000 med bestämmelser. Till förslaget hör planbeskrivning,

Läs mer

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning

Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning 1(7) 2016-06-07 Ansökan om ändring av detaljplan för Ekebyhov 1:1 - utredning Stockholms län Fastighetskartan Avgränsning av utredningsområdet ungefärligt markerat. 2(7) Begäran om planbesked Begäran om

Läs mer

DEL AV HULABÄCK 19:1 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. tillhörande detaljplan för. STENINGE, HALMSTADS KOMMUN plan E 292 K

DEL AV HULABÄCK 19:1 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. tillhörande detaljplan för. STENINGE, HALMSTADS KOMMUN plan E 292 K BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande detaljplan för DEL AV HULABÄCK 19:1 STENINGE, HALMSTADS KOMMUN plan E 292 K Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-03-26 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

KLIMATANPASSNING - KARLSTADS KOMMUN

KLIMATANPASSNING - KARLSTADS KOMMUN KLIMATANPASSNING - KARLSTADS KOMMUN Karlstads översvämningsprogam 2010 HUR DET BÖRJADE Upplägg för dagen Kontexten Karlstads tätort Digitala data, underlag och verktyg Arbete och åtgärder genom åren Dagens

Läs mer

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Husensjö 9:48, Gustavslund Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till en utbyggnad

Läs mer

plankarta, skala 1: 1000, med planbestämmelser Detaljplanen hanteras med normalt planförfarande.

plankarta, skala 1: 1000, med planbestämmelser Detaljplanen hanteras med normalt planförfarande. Detaljplan för Slussens småbåtshamn i, Dalarnas län P l a n b e s k r i v n i n g Handlingar plankarta, skala 1: 1000, med planbestämmelser planbeskrivning Planförfarande Detaljplanen hanteras med normalt

Läs mer

U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G

U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G 2009-05-28 Genomförandebeskrivning: Drivbänken FABO (Utställningshandling) 1(5) U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G Detaljplan för del av Kv Drivbänken (f.d. Möllevägsskolan) Falkenbergs kommun Hallands

Läs mer

Detaljplan för Ronneby 27:1, Östra piren

Detaljplan för Ronneby 27:1, Östra piren Detaljplan för Ronneby 27:1 m fl, Östra piren Ronneby kommun Blekinge län Samrådshandling PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget består av följande handlingar daterade 2013-01-23: Plankarta skala 1:1000

Läs mer

Byggnadsnämnden

Byggnadsnämnden Hans Larsson Tel 021-39 12 54 2013-08-12 Byggnadsnämnden Dnr 2013/14-BN Detaljplan för Husbåtar i Kraftverkshamnen, Västerås PLANUPPDRAG Syfte Pröva möjligheten attt förlägga 5-10 husbåtar i Kraftverkshamnen.

Läs mer

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Samrådshandling maj 2011 Normalt planförfarande Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska,

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

Frågor och svar om Skutbergets framtid

Frågor och svar om Skutbergets framtid SKUTBERGETS FRAMTID UTVECKLAT FRILUFTSLIV OCH TEMAPARK Frågor och svar om Skutbergets framtid Det är många som har frågor om Karlstads kommuns planer för utvecklingen av Skutbergets friluftsområde och

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G

Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Dnr 152/08 Upprättad 2011-11-28 1 Reviderad 2012-05-22 Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda Mölndals stad Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING G E N O M F Ö R A N D E B E

Läs mer

Holmsund 3:9 mfl, Fliskärsvarvet

Holmsund 3:9 mfl, Fliskärsvarvet PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-06-24 Antagen av BMN: 2010-09-29 Dnr: 10BMN572 Laga kraft: 2010-10-26 Handläggare: Ann-Charlotte Brunk Holmsund 3:9 mfl, Fliskärsvarvet Detaljplan för småbåtshamn

Läs mer

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Samrådshandling 2016-01-27 Detaljplan för LYCKE-RYR 2:6 M FL Bostäder Kungälvs kommun, Västra Götalands län SAMHÄLLSBYGGNAD Planering och exploatering ADRESS

Läs mer

Anmälan om vattenverksamhet och dispens från strandskyddsbestämmelserna på fastigheten Hossmo 1:53, Kalmar kommun Beslut

Anmälan om vattenverksamhet och dispens från strandskyddsbestämmelserna på fastigheten Hossmo 1:53, Kalmar kommun Beslut Elektronisk delgivning Anmälan om vattenverksamhet och dispens från strandskyddsbestämmelserna på fastigheten Hossmo 1:53, Kalmar kommun Beslut Länsstyrelsen ger dispens från strandskyddsbestämmelserna,

Läs mer

PLANBESKRIVNING med genomförandebeskrivning. DETALJPLAN FÖR Kvarter Tåget i Södra industriområdet,i Aneby tätort, Aneby kommun

PLANBESKRIVNING med genomförandebeskrivning. DETALJPLAN FÖR Kvarter Tåget i Södra industriområdet,i Aneby tätort, Aneby kommun 2012-03-02 Dnr 2012-0133-214 / 203 Laga kraft 2012-06-01 PLANBESKRIVNING med genomförandebeskrivning DETALJPLAN FÖR Kvarter Tåget i Södra industriområdet,i Aneby tätort, Aneby kommun Upprättad av Aneby

Läs mer

Detaljplan för kvarteret Kapellet 11, Järnvägsgatan 40, i centrala Sundbybergs stad

Detaljplan för kvarteret Kapellet 11, Järnvägsgatan 40, i centrala Sundbybergs stad STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2010-08-16 Alexander Fagerlund DNR 67/2010-214 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för kvarteret Kapellet 11, Järnvägsgatan 40, i centrala Sundbybergs stad

Läs mer

DETALJPLANEPROGRAM FÖR KILE 1:125 m.fl. VID HATTEVIK STRÖMSTAD KOMMUN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN

DETALJPLANEPROGRAM FÖR KILE 1:125 m.fl. VID HATTEVIK STRÖMSTAD KOMMUN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN SIDAN 1 (5) DETALJPLANEPROGRAM FÖR KILE 1:125 m.fl. VID HATTEVIK STRÖMSTAD KOMMUN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN På uppdrag av fastighetsägarna inom Kile 1:125 har Lars Fernqvist, arkitekt SAR/MSA, upprättat detta

Läs mer

Baggensudden 2:1, Saltsjöbadens båtklubb Ansökan om strandskyddsdispens för flytbrygga

Baggensudden 2:1, Saltsjöbadens båtklubb Ansökan om strandskyddsdispens för flytbrygga TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Rev 2016-04-19 M 2015-000852 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Baggensudden 2:1, Saltsjöbadens båtklubb Ansökan om strandskyddsdispens för flytbrygga Förslag till beslut 1. Dispens

Läs mer

Planbeskrivning. Brunn 44:4 m.fl., Torget i Hedesunda mm Detaljplan för torg (allmän plats) samt upphävande av detaljplan Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Brunn 44:4 m.fl., Torget i Hedesunda mm Detaljplan för torg (allmän plats) samt upphävande av detaljplan Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE GRANSKNINGSHANDLING 2013-06-03 DNR: 13BMN3 HANDLÄGGARE: LOUISE GRANÉR Planbeskrivning Brunn 44:4 m.fl., Torget i Hedesunda mm Detaljplan för torg (allmän plats) samt upphävande av

Läs mer

Beslut om planuppdrag och samråd för ny detaljplan för Bollmora 2:588 m.fl., Björkbacken, Bollmora

Beslut om planuppdrag och samråd för ny detaljplan för Bollmora 2:588 m.fl., Björkbacken, Bollmora TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2018-06-07 Anna Bengtsson 1 (6) Planarkitekt Diarienummer KSM2018-836-214 Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet Beslut om planuppdrag och samråd för ny detaljplan för Bollmora

Läs mer